SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2001

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2001"

Transkript

1 SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2001 Hej! Finns det någon/några i Göteborgstrakten som tycker det är roligt att spela enklare arrangerade låtar så hör gärna av Er. Rustan Johansson <rustan.johansson@swipnet.se> Mölnlycke, Västra Götaland Sverige Sunday, December 30, 2001 at 16:09:04 (MET) Hej alla dragspelsvänner! Frosinisällskapet vill hälsa er alla en riktigt god jul & ett gott nytt år! Vi har idag premiär för våran Internet Radio. Då utbudet av dragspel i radio är minst begränsat kände vi att något måste göras! Mvh Peter Peter Forsell <peter@frosinisociety.org> Monday, December 24, 2001 at 11:44:55 (MET) GOD JUL och välkommen till SDR! Här på våra hemsidor hittar du mycket intressant om dragspelet. Vill du bli medlem så betala 260: till postgiro Uppge namn, adress och telefon. I medlemsavgiftén ingår vår tidning Dragspelsnytt med 4 nummer/år. Där finns massor av information om det som händer inom dragspelsmusiken. Hälsningar Åke Hellman SDR ordförande Stockholm, Sunday, December 23, 2001 at 22:51:16 (MET) Hej alla dragspelsvänner! Jag och Huddinge Dragspelsklubb vill tacka alla för det gångna året och önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Jag hoppas att vi ses många gånger under år 2002 på alla dragspelsstämmor. Vi har några stämmor här i stockholmstrakten, jag vet inte exakt datum, men det är kallhäll och hallunda som brukar vara trevliga. Jag tänker också åka till Motala den 9 mars, om hjärtat håller och jag fortfarande lever. Jag hoppas att vi ses snart igen. Med Hjärtliga Hälsningar, Toomas Haninge, Sweden Saturday, December 22, 2001 at 23:09:45 (MET) Är det ngn som har lite information om Dise SUPERIOR? Sätt gärna svaret i gästboken,eller skicka ett mail till:ted.eriksson@mail.bip.net Ted Eriksson <ted.eriksson@mail.bip.net> Göteborg, Wednesday, December 19, 2001 at 18:07:03 (MET) Hej!Trevlig sida!finns det nån som har uppgifter om en Hadar Jönsson trol.fr. Ångermanland.Dragspelare.Han har besökt oss i Kronoby när jag var liten.spelade bl.a.petter & Frida.Lever han eller...? Greger Sandbäck <greger.sandback@pp.inet.fi> Kronoby, Österbotten Finland Tuesday, December 04, 2001 at 21:34:58 (MET) Heisann! En kjempefin jobb dere gjør!!!!! Er det noen der ute som kan hjelpe meg med gamle LP plater? (Andrev Walter, Walter Eriksson, Nils Flãcke, Sõlve Strand, Br.Grõnstedt, Hasse Wallin, Carl og Ebbe Jularbo, Jack Gill, Ivan Thelmé, Ragnar Sundqvist, Sven Hylén, Nisse Lind, o.l.) mvh. Trond Lønstad.

2 Trond Lønstad Norge Tuesday, December 04, 2001 at 18:02:22 (MET) Spelar dragspel Maj Nilsson Piteå, Norrbotten Sverige Thursday, November 29, 2001 at 10:22:25 (MET) HÅLL MUSIKEN IGÅNG! SKAP:s 75 års jubileum på Cirkus i kväll 26/11 P och SVT Lördag Bengan Jansson, Lars Karlsson och Johan Kullberg Martin Kullberg <martin:kullberg@swipnet.se> Monday, November 26, 2001 at 11:29:12 (MET) Beklagar att det ibland är problem med att ladda in sidor/delar av sidor. Detta pga av serverproblem hos vår internetleverantör. Hoppas att vi får en lösning på detta inom kort. SDR internetansvarig, Håkan Widar <hakan.widar@telia.com> Varberg, Friday, November 23, 2001 at 14:52:50 (MET) Hej!Hur kommer det sig att SDR:s hela inte syns sedan en tid. Detta gäller på alla datorer jag har testat inte bara min."sdr Sveriges Dragspelares Riks" är det enda man ser överst på bildskärmen. Annars är den förstås bra! MVH Inga Lill A Inga Lill Annebring <lillalo@swipnet.se> Stockholm, Friday, November 23, 2001 at 00:22:16 (MET) Hej igen! Jag undrar varför det inte finns mer än 2 st evenemangstips för år Det vore bra om ni i god tid anmälde era stämmor så att det inte blir så många tidskrockar. Det verkar som om ni som är arrangörer har slöat till lite. Även vi som bara besöker stämmorna vill också planera lite i förväg, speciellt när hela klubbar ska ut och resa. Skärpning tack! MVH Toomas Toomas Jögi <toomasj@swipnet.se> Haninge, Sweden Thursday, November 22, 2001 at 19:05:06 (MET) Lördagen 24 november är sista gången för "Dragspelsträffen" i VegaBaren Haninge. Det har varit en trevlig höstsäsong och vi har haft många besökare och jag hoppas att vi fortsätter någon gång efter nyår. Jag vet ännu inte var vi skall vara i vår. Kanske på samma ställe, men då måste vi ha en dörr mellan rummen så att vi kan spela i flera grupper. Men på sätt och vis har det sin tjusning att alla måste spela i samms grupp och dessutom behöver inte alla spela på en gång. Det är trevligt att träffas ändå. Välkomna på lördag, jag ska försöka skramla ihop till en tårta eller två. Annars ha en trevlig jul och ett gott nytt år. MVH Toomas. Haninge, Sweden Wednesday, November 21, 2001 at 22:16:09 (MET) Hei Sender en høstlig trekkspillhilsen fra det sørvestlige Norge. Hilsen Nils Helge Brede Nils Helge Brede <n brede@frisurf.no> N 5570 Aksdal, Rogaland Norge Wednesday, November 21, 2001 at 17:57:48 (MET)

3 Hej Dragspelsvänner! Nu har ni chansen att vara med i Frosinisällskapets "Dragspelslotteri"! Tag chansen att vinna ett Raggie Special! Lottpris endast 25: Mer info på Mvh Peter Forsell Peter Forsell <peter@frosinisociey.org> Friday, November 16, 2001 at 21:44:18 (MET) Hej john Ditt dragspel är värt CA. 30 kronor. olle svensson mariestad, Thursday, November 15, 2001 at 22:37:32 (MET) Hej, jag har ett gammalt dragspel av märket Guerrini, jag undrar vad ett sådant skulle kunna vara värt? John Wednesday, November 14, 2001 at 15:05:02 (MET) Konsert idag 14 november kl på Musikmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm. HAGSTRÖM PRISET till "Jojje" Wadenius som presenteras av Janne Schaffer. Medverkande: Jörgen Sundeqvist, Lars Karlsson, Thorstein Bergman, Ehrling Eliasson. Programledare Titti Sjöblom! Välkomna! SDR ordförande. Stockholm, Wednesday, November 14, 2001 at 09:48:54 (MET) Hej all spelmän och speltjejer! Dragspelsstämman i Lekeryds Bygdegård lördagen den 24 november blir tyvärr inställd för min del och därmed även provfilmningen för musikvideon. Jag har inte lyckats fått mina tilltänkta huvudartister att komma dit. Provfilmningen var menad att fungera som en demofilm att visas för mina sponsorer för att kunna höja budgeten för den planerade musikvideon med unga dragspelare. Jag har ju också min egen dragspelsträff varje lördag i Haninge och sista dagen för säsongen är just 24 november och man har gnällt lite för att jag hade tänkt vara borta sista dagen. Här i Stockholm har vi faktiskt flera vinterstämmor som jag hoppas vi kommer att träffas på, bl.a. Hallundstämman och Kallhällsstämman. Ha dé så bra med dragspelsmuiken. PS! Det skulle vara roligt om flera skrev i gästboken. Det kostar ingenting, och det är bara att klicka på "Signera gästboken" Haninge, Sweden Sunday, November 11, 2001 at 12:46:08 (MET) Har nån hörts talat om märket Ariola? Ingmar Lundquist <terrlund@telia.com> Helsingborg, Sweden Saturday, November 10, 2001 at 19:11:29 (MET) Hälsning från Bröderna Trück! Bo <Simensen> Töreboda, Västergötland Sverige Saturday, November 10, 2001 at 15:22:55 (MET) HAGSTRÖMPRISET 2001! Konsert o prisut delning Onsdagen den 14 november kl.1900 på Musikmuseet,Sibyllegatan 2 Stockholm. Medverkande: Pristagaren Georg "Jojje" Wadenius! Durspelsmästaren Lars Karlsson Trubaduren Thorstein Bergman

4 Dragspelsvirtuosen Jörgen Sundeqvist Gitarristen Ehrling Eliasson Programledare Titti Sjöblom Hjärtligt välkomna! Musikaliska Akademien, SDR o SKAP 75ÅR! (se evenemangstips) Stockholm, Friday, November 09, 2001 at 09:57:03 (MET) Sista minuten!!! Kom till Helenelund Centrum den 5 november kl Tonträffen och ACRA musetteensemble har nöjet att inbjuda till underhållning av vår samarbetsparter från Ryssland Vladimir Navasadau (Professor i Grodno musikhögskola "vitryssland") samt kollega innan deras återresa. Dom kommer att framföra en duett med blandadmusik från ryssland samt övriga världen på både klassiskt och modert sätt. Rolf Eriksson Rolf Eriksson / Tonträffen <acra rolf.musette@telia.com> Sunday, October 28, 2001 at 10:52:03 (MET) Hej igen! Dragspelsstämman i Jönköping som jag talade om är i husqvarna, i Lekeryds bygdegård lördagen 24 november. Jag vill också fråga alla läsare om det är någon som har noterna på "Titanolåten", "Jag har en flicka som väntar därhemma" samt "Oves seglarvals". Den sistnämnda är skriven av Estrid Eliasson. MVH Toomas Haninge, Sweden Thursday, October 25, 2001 at 21:19:23 (MEST) I lördags var jag i tidaholm på dragspelsstämma tillsammans med Estrid. Självklart ställde vi upp på stora scen och spelade 3 låtar. Tidaholmsstämman var en mycket trevlig stämma och det var en hel del kända ansikten som vi träffade. Nästa stämma som jag vet är någon bygdegård i närheten av Jönköping som äger rum den 24 november. Mina filmkompisar kommer dit för att göra en provfilmning för en kommande musikvideo med!!! Dragspelsmusik!!. Jag har delvis ett bra manus för detta men jag är öppen för alla förslag. Jag hoppas att så många unga dragspelare som möjligt kommer till jönköping. Min musikvideo är nämligen ett led i min kampanj att föryngra sveriges dragspelskår. Alla unga pojkar och flickor som spelar dragspel, kom till Jönköping 24 november. Exakt plats får du veta om du ringer mig så småningom. Just nu vet jag bara att stämman är i någon bygdegård i närheten av jönköping. Med Vänliga Hälsningar till alla dragspelare m. fl. Toomas, Haninge, Sweden Tuesday, October 23, 2001 at 23:07:41 (MEST) Hej alla dragspelsvänner. Jag Pelle och Toomas åker till Tidaholm i dag på dragspelsstämma.vi återkommer senare och berättar hur det var. MVH Estrid Estrid Eliasson <dragspelet@telia.com> Norrköping, Sverige Saturday, October 20, 2001 at 10:33:51 (MEST) Finns det någon som har en komplett lista på dragspelsstämmor i Sverige för år 2002 så vill jag ta del av denna Jan Sjödin <jan.sjoedin@mail.bip.net> Västerås, Sverige Wednesday, October 17, 2001 at 18:12:25 (MEST)

5 En mycket trevlig hemsida! Bertil Modin Tuesday, October 16, 2001 at 00:03:51 (MEST) Först vill jag uttrycka min glädje över att äntligen fått en dragspelssida att dryfta mina frågor mot, skulle det inte räcka kanske det finns någon knapp springare som har någon anna hemsida att föreslå men bättre finns säker inte än SDR eller. Mina frågor är två hur får man en Technics KN 3000 att helt acceptera mitt midikopplade dragspel som master? Vidare bor jag i Göteborg och vill gärna spela med en mindre grupp och gärna litet country eller folkmusikorienterad musik. Det var allt denna gång, allt väl vänner vi hörs. Dag Linwik <dagun@goteborg.utfors.se> Monday, October 15, 2001 at 20:39:17 (MEST) DRAGSPELS KONSERTEN "Utsikter"! Lars Hollmer med sina vänner spelar på Musikmuseet Sibyllegatan 2 i Stockholm. Tisdag den 16 oktober kl Biljettpris 150kr. Upp till 18 år 75kr. Sveriges Radio spelar in föreställningen för sändning efteråt. SDR i samarbete med Föreningen Svenska Kompositörer Av Populärmusik SKAP! Välkomna! SDRordförande Stockholm, Monday, October 15, 2001 at 18:02:56 (MEST) Är det någon som vet om något dragspelsevenemang i Malmö, år 2002? Ebbe Sunday, October 14, 2001 at 12:57:35 (MEST) test av gästbok Webmaster Sunday, October 14, 2001 at 01:40:44 (MEST) Test av gästbok Webmaster <hakan.widar@telia.com> Sunday, October 14, 2001 at 01:06:07 (MEST) Hej! Jeg synes, at det er en meget fin hjemmeside jeg er glad for, at der er steder, hvor vi unge kan læse om dragspel. Det er med til at gøre spilleglæden større! Mette Sönderskov <mette@jinx.dk> Danmark Thursday, October 11, 2001 at 18:12:21 (MEST) En stor eloge och ett lika stort tack till Håkan Widar, SDR:s ovärderlige webmaster. Med en kombination av stort kunnande såväl i dragspelsvärlden som i cyberspace, håller han hemsidan ständigt fräsch, aktuell och intressant. Keep going! Tommy Nilsson <tommytaisto@yahoo.com> Örebro, Monday, October 08, 2001 at 10:51:05 (MEST) Trevligt att åter kunna ta del av SDR:s hemsida. Efter behövliga justeringar blir det säkerligen bra. Tack till Er som gjort jobbet.

6 Jan Olow Johansson Kramfors, Ångermanland Sverige Sunday, October 07, 2001 at 17:33:50 (MEST) Välkomna att besöka den nya versionen av SDR:s hemsida. Den har laddats upp Lördag 6:e oktober 2001 kl SDR webmaster Varberg, Halland Sverige Saturday, October 06, 2001 at 21:11:50 (MEST) Dragspelets Dag Söndag 7 oktober kl på Musikmuseet Sibyllegatan 2 (Vid Nybroplan/Dramaten) i Stockholm. Entré 150:. Upp till 18 år 75:. SDR i samarbete med SKAP och Musikmuseet! Medverkande? Se evenemangstips! Välkomna! SDRordförande. Stockholm, Tuesday, October 02, 2001 at 11:08:14 (MEST) Hej igen! Har just kommit hem från Oskarshamnsfestivalen. Jag vll tacka Oskarshamns Dragspelsklubb för en otroligt välorganiserad och lyckad festival och jag vill speciellt tacka Erling Johanzon som lyckades med konststycket att få dit hela sveriges dragspelselit, och tro det eller ej, medelåldern på alla deltagare låg under 30år! En sak som de flesta unga dragspelare har gemensamt är deras stora Jularbointresse. Deras sätt att tolka Jularbomusiken överträffar även Jularbo själv av förståeliga skäl, det kallas utveckling! Vi kan jämföra musiken med idrott, ex.vis höjdhoppning där ribban hela tiden höjs år efter år. Faktum är att ungdomarna spelar jularbomusiken 10 ggr bättre än jularbo själv gjorde. Jag tackar Spik Anders, Henrik Tärnfors, Anders Larsson och Alf m.fl. för ert sätt att tolka Jularbo. Vi i Huddinge Dragspelsklubb (fr.stockholm) var mycket nöjda med hela festivalen och hoppas att den fortsätter varje år. MVH Toomas Jögi, tel Haninge, Södermanland Sweden Sunday, September 30, 2001 at 19:30:15 (MEST) Pietro Frosini Minneskonsert! Musikmuseet i Stockholm. Lördagen den 22 september kl Biljettpris 140:. Sibyllegatan 2 (intill Nybroplan och Dramatiska Teatern) Medverkande: Lars Holm, Anita Agnas, Jörgen Sundequist, Åsa Arvidsson, Magnus Jonsson, Anders Larsson, Niklas Sundén, Mikael Augustsson, Annika Andersson, Olle Watz. Denna konsert kommer att bli något alldeles extra! Frosini Deiro Föreningen i samarbete med SDR hälsar alla hjärtligt välkomna! SDR ordförande Sstockholm, Wednesday, September 19, 2001 at 10:11:35 (MEST) Pietro Frosini Minneskonsert! Frosinisällskapet vill klargöra att vi inte står som medarrangörer vid kommande jubilemuskonsert! Folk ringer vårat kansli och vill ha information om konserten och vill förboka biljetter, när vi meddelar att det är andra föreningar som står bakom konserten, blir de förvånade att inte vi i Frosinisällskapet är med. På Frosinisällskapets hemsida har vi konsert året om! Välkommen in du också... Peter Forsell Webmaster i Frosinisällskapet. Frosinisällskapet <peter@frosinisociety.org> Monday, September 17, 2001 at 09:01:07 (MEST)

7 En kjempefin hjemmeside for alle som liker trekkspillmusikk! Er en ivrig samler av LPplater med denne musikken, og lurte på om noen kan hjelpe meg med plater av Sundqvist,Hylén, Nils Flãcke, Nisse Lind, Paul Johansson, Jularbo, og andre store trekkspillnavn. Trond Lønstad Hov i Land, Norge Sunday, September 16, 2001 at 09:25:29 (MEST) Nordiskt mästarmöte i dragspel Fem dragspelsmästare turnerar i Västsverige I våras gjorde fem av Nordens allra bästa dragspelssolister en gemensam turné till Åland, Grönland, Färöarna och Island. Nu är det dags för ytterligare en turné, denna gång i Västsverige. Solisterna är inga mindre än Bernt Andersson (Sverige), Johan Kullberg (Sverige), Jon Faukstad (Norge), Maria Kalaniemi (Finland) och Greta Sundström (Åland). Med som kompmusiker är basisten Hans Westling och pianisten Timo Alakotila. Bernt Andersson är kapellmästare TIDER, PLATSER OCH LOKALA ARRANGÖRER , kl 19.00, Riddarparken, Hova, Gullspångs bibliotek , kl 19.30, Karlsbergsskolans aula, Åmål, Åmåls musikförening , kl 16.00, Saga Teaterbiografen, Tidaholm, ABF Falköping , kl 18.00, Ale Gymnasium, Nödinge, Ale kommun kultur/utbild , kl 20.00, Nefertiti, Göteborg, Nefertiti Jazzklubb , kl 19.00, Park, Hjo, Kulturvåg över Hjo , kl 20.00, De La Gardieskolans aula, Lidköping, Kulturförvaltningen Lidköping , kl 19.00, Folkets Hus, Munkedal, Kulturenheten Munkedals kommun , kl 18.00, Västerlanda hembygdsgård, Lilla Edet, Bibliotek och kultur, Lilla Edet FÖR MER INFORMATION Kontakta Göran Berg på Musik i Väst Tel , E post goran.berg@miv.se Martin Kullberg <martin_kullberg@hotmail.com> Alingsås, Sverige Tuesday, September 11, 2001 at 23:43:22 (MEST) Pietro Frosini Minneskonsert! Musikmuseet i Stockholm Lördagen den 22 september kl SDR samarbetar med Frosini Deiro Föreningen med denna konsert som kommer att bli något alldeles extra! Solister är: Lars Holm, Anita Agnas, Jörgen Sundeqvist, Anders Larsson, Magnus Jonsson m.fl. Biljettpris 140:. Betalas i kassan på Musiksueet Sibyllegatan 2 (intill Nybroplan o Dramaten)i Stockholm. Hjärtligt välkomna till en minnesrik dragspelskonsert med musik av den störste kompositören för dragspel! Åke Hellman SDR ordförande Stockholm, Wednesday, September 05, 2001 at 09:18:13 (MEST) SM lotteriet! Gör så här: Gå till SDR:s Entrésida här på internet. Klicka på på anvisad plats under SM bilden. Klicka sedan på rubriken "Lotteri" så visas alla lottnummer som vunnit. Lycka till! SDR ordförande Stockholm, Monday, August 27, 2001 at 08:05:37 (MEST) Hur får man veta om man vunnit på lotten/entrébiljetten till dragspels SM i Kramfors? Dag Engström <u @telia.com> Umeå, Västerbotten Sverige Sunday, August 26, 2001 at 20:24:46 (MEST)

8 Dragspel i radio söndagen den 2 september kl i Sveriges Radio P2. Programmakaren Bo Nyberg sänder ett radioprogram på temat Dragspels SM i Kramfors! Sprid information om programmet till dina dragspels vänner. Hälsningar, SDR ordförande. Stockholm, Friday, August 24, 2001 at 09:19:23 (MEST) Hej alla dragspelsvänner! Jag vill tacka alla arrangörer av dragspelsstämmor som jag varit på denna sommar. Ransäter, Bjuråker, Hågelby, Röda Stugan, Östersöstämman på Silja Line,Granvik, Hjo, Motala, Mellsta Borlänge, Eskilstuna, Värmdö, Ösmo, m. fl. Det har varit en fantastisk sommar och massor av musik. Jag vill också be alla dragspelare om ursäkt om jag spelat för högt och överröstat någon med min elbas, kontrabas eller med mitt dragspel. Jag ska försöka bättra mig. Jag har en egen stämma den 1 september på Gammaldansens dag, i Haninge, Hamburgerbaren Nynäsvägen 8. Sveriges största och äldsta hamburgerbar. Buskspel både inom och utomhus. Tel , Haninge, Södermanland Sweden Wednesday, August 15, 2001 at 20:20:17 (MEST) Verkligen trevligt att så många tycker att SM i Kramfors var en lyckad tävling. Utöver de som skrivit här i gästboken har några ringt, skickat brev eller per e post tackat för tre härliga dagar med dragspel. Det fanns brister helt klart men dem ska vi rätta till nästa gång. Musikaliskt och tävlingsmässigt var det emellertid ett bra mästerskap. Rektorn för musikskolan i Kramfors vill att SM ska åter komma redan nästa år! Sune Johansson var mycket nöjd och det är ett gott betyg för SDR. Du hittar resultatlistan från SM här på hemsidan. Ha en fortsatt skön sommar! SDR ordförande Stockholm, Sunday, August 05, 2001 at 08:59:12 (MEST) ACRA Musetteensemble vill tacka för en fin dragspels helg under SM i dragspel i Kramfors. det var roligt att höra och se den bredd och inspiration som fanns hos solister & grupper under dagarna. Hälsningar ACRA Musetteensemble ACRA Musetteensemble <acra rolf.musette@telia.com> Upplandsväsby, sthlm sverige Tuesday, July 31, 2001 at 12:20:39 (MEST) Under SM dagarna i Kramfors framträdde på lördagen Baerum og Oslo Fisarmoniske orkester på stadens torg. Under cirka tre timmar underhöll de mycket glada och spelsskickliga ungdomarna stadens flanörer. Deras framträdande uppskattades av alla på och runt torget. De medverkande förärades var sin ros av Henrikssons Blommor HB och stadens egen glade underhållare Björn Lundin genomförde en insamling av svensk valuta till ungdomarna. Dessa ungdomars framträdande var för många Kramforsbor det optimala intrycket av SM dagarna. Jan Olow Johansson <janolow.johansson@kramnet.com> Kramfors, Ångermanland Sverige Monday, July 30, 2001 at 09:18:46 (MEST) Tack för senast alla trevliga Kramforsbor och Åke med SDR gänget för några mycket lyckade dagar.vi förstår att Ni haft det "hett om öronen" i dubbel bemärkelse den senaste tiden.vi kommer gärna tillbaka igen för att försöka spela till oss flera "bucklor". Vi är överlyckliga för de 2 vi hade med oss hem den här gången. Hälsningar och kramar från

9 Uppdraget genom Gunnel Jidåker Gunnel Jidåker Uppsala, Sverige Sunday, July 29, 2001 at 18:43:13 (MEST) Hej! Jag är en mycket dragspelsintresserad nybörjare som gärna hade velat komma och lyssna på SM, men det är ju så "förbaskat" långt till Kramfors härifrån Skåne. Hoppas att evenemanget återkommer och innom "rimligare avstånd" för min del! Tack för en intressant och bra sida! /Manfred Frid, Helsingborg Manfred Frid Helsingborg, Skåne Sverige Tuesday, July 24, 2001 at 21:27:50 (MEST) SM i Dragspel i Kramfors börjar denna vecka. Du finner all information om SM under rubriken "Evenemangstips"! Du som gillar dragspel bör inte missa detta tillfälle. Välkommen till SM juli i Kramfors! SDR ordförande Stockholm, Monday, July 23, 2001 at 16:45:21 (MEST) En fråga: Nyligen visades på TV ett program från Ransätersstämman år Där förekom en durspelare en kille med hatt som stod bland några motorcyklar utanför ett tält och spelade. Låten har fastnat i huvudet och jag skulle bli glad om någon visste vad den heter eller vem killen som spelade är. Tack på förhand. Per Fäldt <per.faeldt@telia.com> Halmstad, Halland Sverige Friday, July 13, 2001 at 16:45:21 (MEST) Två veckor till SM i Dragspel i Kramfors! Gillar du dragspel? Ta då en semestervecka i natursköna Ådalen 26 till 29 juli. Det blir ett rejält dragspelsfyrverkeri som du inte får missa! Kramfors Turistbyrå tel: SM kansliet E post: dragspelssm@kramfors.se Välkommen! SDR ordförande Stockholm, Wednesday, July 11, 2001 at 09:57:20 (MEST) en fråga vilket är svårast att lära sig spela dragspel eller durspel nån i gästboken som kan svara på det skriv gärna svaret här. mvh Fredde fredde Umeå, norrland Monday, July 09, 2001 at 10:50:30 (MEST) hej fin sida ni har jag har en fråga som någon i gästboken möjligen kan svara på. Vad är svårast att lära sig att spela dragspel eller durspel skriv gärna svaret i gästboken. tack för mej.. fredrik Umeå, norrland svedala Sunday, July 08, 2001 at 08:12:47 (MEST) HEJSAN Ville bara önska er en fortsatt trevlig sommar och jag är i full gång med uppdateringar på min egen hemsida nu. Vi kanske ses på Ransäter i nästa vecka. Åker dit på måndag eller tisdag nu. Ha en bra dag. Mvh Marina : ) Marina Österberg VARBERG, N län Sweden Thursday, June 28, 2001 at 10:55:34 (MEST)

10 Sveriges Dragspelares Riksförbund hoppas du får en trevlig Midsommar med dans kring den majade stången och mycket dragspel. Vill du bli medlem i vårt Drag spelsförbund så välkommen! Betala 260: till postgiro Vi ses i Kramfors juli på SM i dragspel! SDR ordförande Stockholm, Thursday, June 21, 2001 at 09:40:46 (MEST) Hej Alla dragspelsälskare! Gör ett besök på (The World Accordionmusic Expo) nya hemsida! Ljudarkiv, Fotoarkiv med unika bilder, Pressrum med tidningsklipp,skriv ut noter direkt från internet ifrån notarkivet! Välkommen in! Peter Forsell (Webmaster för The International Frosinisociety) Peter Forsell <peter@frosinisociety.org> Gävle, Gävleborg Sweden Thursday, June 14, 2001 at 08:08:11 (MET DST) Accordionplayer at the Swedish Presidency EU 2001 Johan Kullberg from Sweden plays at Meeting of the European Council, 14 juni 2001 in Gothenburg. George W. Bush's visit is the first of a US President in office to Sweden. The performance by Kullberg will take place at the evening reception for delegates and media representatives in Sweden's new national science discovery centre, Universeum. Johan <info@johankullberg.com> Alingsås, USA Wednesday, June 13, 2001 at 11:58:14 (MET DST) Nicke, ska försöka. Men var ligger Röån? Eller Rayon, som det väl heter på Bryssel språk. När jag nu befriats från Dragspelsnytt måste jag åka på egen bekostnad. Eftersom jag irrlärigt uppfostrats med att kams och kolbullar är kulinariska släktingar utgår jag från att ni har en kolmila också. I så fall utgår väl milpengar? Vi får väl se. Here we kams, som amerikanen säger. F ö skriver du alldeles för lite om Stöde på din sistasida i Sundsvalls Tidnings söndagsbilaga. Nalle <stig.nahlbom@swipnet.se> Tuesday, June 05, 2001 at 15:20:55 (MET DST) SPELMANSMARKNAD MED KAMS SM I RÖÅN JUNI 01 HJÄLP det har blivit fel telefonnummer i annonsen. Så här ska det vara: kams spelmän Läser till min glädje att Nalle kommer! Hjärtligt välkommen liksom alla andra. Nicke Sjödin <nicke.sjodin@mail.telitel.se> Röån, Ångermanland Sverige Thursday, May 31, 2001 at 10:14:36 (MET DST) Hej. Jag skulle bara vilja tipsa om att jag har lagt upp ganska mycket egenkomponerad musik på siten Som ni gärna kan lyssna på. Hälsningar Per Romin. Per Romin <perromin@go.to> Stockholm, Uppland Sverige Monday, May 28, 2001 at 17:27:17 (MET DST) Ett grattis och tack till Marina för en kul hemsida som hon fått till. Åke Lindström <dalis1575@telia.com> Segersta, Hälsingland Sweden Sunday, May 20, 2001 at 00:25:11 (MET DST)

11 För er som vill höra dragspel och orkester. Imorgon den 16:e maj spelar Lidingösymfonin och jag i Ansgarskyrkan upp i Stockholm, Lindingö. Det blir dels rena orkesterverk men också en komp. av mig för dragspel och orkester samt några solostycken av mig. Konserten börjar 20:00. Välkomna. Pierre Eriksson Tuesday, May 15, 2001 at 10:18:02 (MET DST) Vill tacka Borlänge DK, för ännu en väl genomförd spelmansstämma till havs, nämligen den på Silja Symphony 29/4 1/5 01. Alltid lika kul. Fin underhållning från scenerna och roligt "buskspel" emellanåt. Ser redan fram mot nästa års stämma med god underhållning och buskspel med alla glada och duktiga spelemän. Ha en bra sommar och väl mött på stämmorna som arrangeras lite här och var i Sveriges avlånga land. Tjolahopp! Kjell Åberg <k.as@swipnet.se> Gustavsberg, Värmdö Thursday, May 03, 2001 at 22:09:54 (MET DST) SDR önskar en skön och trevlig Valborgshelg till dig som är inne och besöker vår hemsida och gästboken. Ta del av evenemangstipsen. Det spelas dragspel på flera håll i landet i vår och sommar. Planera in ett besök till SM i dragspel juli i Kramfors. Välkommen till Sveriges Dragspelares Riksförbund som medlem och ha en skön vår, nu i maj! SDR ordförande. Stockholm, Friday, April 27, 2001 at 11:52:59 (MET DST) Finns det någon som kan svara på min fråga? Vad i h vete är "Kams kokning"???? MVH Toomas och minidragspelsstämman. Toomas <toomasj@swipnet.se> Haninge, Södermanland Sweden Saturday, April 21, 2001 at 09:14:03 (MET DST) Hej på er alla dragspelsvänner! Jag har sett genom min hemsida att det finns vissa som också är inne på denna sida och läser. Jag vill därför rikta en liten önskan till er som går in på min hemsida och frågar saker på min "Gratisfrågan". Skriv er E mailadress riktigt. Jag får mångder av frågor som inte skrivit sin E mailadress rätt. Det kan vara en punkt här eller ett binde_streck där som fattas. Å sedan sitter ni säkert och undrar varför ni inte får något svarsmail. Den där Pierre han skickar ju inte något eller det fungerar ju inte... Även om ni skriver er hemadress, så har jag inte möjligheten att skicka svar brevvägen till er alla. Ok, det var det. Sedan vill jag ge en stor hälsning till alla musikanter och vänner. Ha det bra. Snart blir det konsert i Stockholm med specialskriven musik för dragspel och orkester (stråk, träblås och lite bläckblås och slagverk) en kväll i maj. Vidare info kommer snart igen för er som är intresserade. Pierre Eriksson Friday, April 20, 2001 at 23:35:27 (MET DST) Sorry, jag har inte faxen kopplad till utan Mobil: 070: Nalle Stig Nahlbom <stig.nahlbom@swipnet.se> Friday, April 20, 2001 at 15:57:43 (MET DST)

12 Hej, som Du kanske vet är jag inte längre redaktör för tidningen Dragspelsnytt. Däremot fortsätter jag verksamheten som Sverigeredaktör för norska förbundets Trekkspillnytt. Vill Du synas även i Norge kan Du fortfarande skicka Ditt material till mig. Ingen brådska. Nästa deadline ligger i juli. Min första krönika lär publiceras i majnumret. Samma villkor som under vårt fina samarbete i Dragspelsnytt gäller. Stig Nahlbom Usland 3063, Stöde tel och fax: Mail: stig.nahlbom@swipnet.se Stig Nahlbom <srig.nahlbom@swipnet.se> Friday, April 20, 2001 at 15:48:43 (MET DST) Nicke! Jag kommer för kams skull! Nalle Stig Nahlbom <stig.nahlbom@swipnet.se> Friday, April 20, 2001 at 13:30:59 (MET DST) Ni glömmer väl inte att vid spelmansmarknaden i Röån Junsele juni är det även SM i kams kokning. Världens första, sannolikt. Nicke Sjödin <nicke.sjodin@mail.telitel.se> Sollefteå, Ångermanland Sverige Saturday, April 14, 2001 at 17:54:35 (MET DST) Ni glömmer väl inte att vid spelmansmarknaden i Röån Junsele juni är det även SM i kams kokning. Världens första, sannolikt. Nicke Sjödin <nicke.sjodin@mail.telitel.se> Sollefteå, Ångermanland Sverige Saturday, April 14, 2001 at 17:53:51 (MET DST) Hej igen. Det är jag med ministämman i Haninge. Jag börjar tro att det bara är jag somm skriver i gästboken, men tydligen är det dock en och annan som läser den iallafall. Någon frågade mig angående Håkan Löfgren som jag nämnt betr. hans medverkan i Catl Jularbos Orkester. här är svaret: "Håkan Löfgren spelade med Carl Jularbo till och från under åren , och han var även personlig bekant med Carl. Håkan är ursprungligen född i Hälsingland och är nu ca 58 år. När man hör honom spela, så börjar man nästan tro på spöken. När man ser honom spela så förstår man att han gått i Calles skola. Han står nästan "givakt" med fötterna ihop, rak i ryggen utan att röra en min när han spelar med en otrolig spelglädje och fast takt. Det enda som skiljer honom från Calle ä att han spelar även med tummen." Håkan Brukar komma till vår minidragspelsstämma varannan gång hitills, och vi fortsätter som sagt efter påsk, den 21 april. Välkonmmen! Hälsningar, Toomas (tel ) Haninge, Södermanland Sweden Monday, April 09, 2001 at 20:55:38 (MET DST) Minidragspelsstämman i Haninge är nu spikad varje lördag, utom påskafton. Vi fortsätter varje lördag fram till semestern. Alla som spelar bjuds på både kaffe m. bröd samt lunchmåltid. Hitills har stämman endast varit inomhus med begränsade utrymmen, men nu blir det möjligt att spela i flera grupper utomhus. Alla spelmän är välkomna fr.o.m. 21 april. MVH Toomas, tel Stockholm, Södermanland Sweden Saturday, April 07, 2001 at 19:38:21 (MET DST)

13 Minidragspelsstämman den 17 mars i Haninge blev mycket lyckad. Det kom ca spelmän, som var ganska lagom. Café ägaren bjöd alla oss spelmän på lunch och kaffe mm. Det blev mycket Jularbomusik, då Håkan Löfgren kom, han har nämligen spelat i Carl Jularbo s orkester, men haft ett uppehåll på 26 år och nu gjort comeback, och trodet om ni vill, det är första gången jag hört någon som får musiken att låta exakt som Calles egen musik. Vi fortsätter förstås på lördag 24 mars. Alla är hjärtligt välkomna. Hälsning: Toomas. Haninge, Sweden Monday, March 19, 2001 at 18:35:20 (MET) SDR:s styrelse tackar Stig Nahlbom för ett utmärkt genomfört arbete med Dragspelsnytt! Ny redaktör är journalisten Robert Häggqvist. Du hittar nödvändig information på hemsidan under Dragspelsnytt. Den nya redaktionen kommer att presenteras utförligt i Dragspelsnytt nr.2/01 (slutet av maj) SDR ordförande Stockholm, Sunday, March 18, 2001 at 17:09:10 (MET) Jag är inte längre redaktör för Dragspelsnytt. Tack för de här åren alla lojala och entusiastiska medarbetare, 955 nya medlemmar, annonsörer, yrkesskickliga CEWEmänniskor, kritiker, påhejare, gnällspikar, kampanjledare, notinskickare, skivinspelare, internetanvändare, Erik Frank, telefonpolare, egotrippare, PR sniffare, bildräknare, mailare, allmänt drabbade, nostalgi trippare, svardirekt are, framåt ungdomar, gamla mästar skildrare, regionombud, utlandskorrespondenter, tabellmakare, durspelare, accordeonister,hagströmfondare, Årets Dragspelartitel vinnare,in Memoriam saknare, misslyckadbild tagare, SM aspiranter, SKAP, STIM, Kungl musikaliska akademien, Italienska utrikeshandelsbyrån, skämttecknaren Lars Lindh, Nahlbomhatarna, dragspelsmuseimänniskorna, besserwissarna, radio och tv häcklarna och några till. Meddelas endast på detta sätt. Stig Nahlbom Stig Nahlbom stig nahlbom <stig.nahlbom@swipnet,se> Friday, March 16, 2001 at 15:01:46 (MET) Ville bara hälsa er välkomna til Stallet, Stallgatan 7, när Börje Wessamn och Pasi Pasanen kommer till oss och spelar. Den 1:a april är det. Det är första, men inte sista gången, som vi bjuder på dragspelsmusik, utan redan i höst, vecka 38, blir det temavecka med dragspelsmusik. Och det i samarbete med SDR via Niklas Sundén. Välkomna då också. Lotta Johansson <lotta.johansson@rfod.se> Stockholm, Sverige Wednesday, March 14, 2001 at 19:45:12 (MET) För spelsugna spelmän! Den 17 mars 01 startar vi på försök en minidragspelsstämma i Haninge. Vår tanke är att fortsätta varje lördag mellan kl Stämman äger rumpå Hörncaféet, G:a Nynäsvägen 26, Haninge, men våra utrymmen är begränsade, varför en grupp spelar i taget, eller alla spelar tillsammans. Det ska vara ett enda stort jamspel utan noter och utan spelledare. Framåt sommaren kan vi också spela utomhus runt kaféhuset, och då blir det mera buskspel. Det här är nogot för dig som varje lördag sitter hemma och undrar varför vi har så lite dragspelsstämmor i vår trakt. Kaféet hålles öppet, och medverkande bjuds självklart på förtäring. Alla är hjärtligt välkomna, såväl åhörare som spelmän(spelkvinnor).

14 Toomas Jögi se> Haninge, Sörmland Sverige Monday, March 05, 2001 at 22:17:49 (MET) Nordiskt Mästarmöte I Dragspel Bernt Andersson Sverige Johan Kullberg Sverige Jon Faukstad Norge Maria Kalaniemi Finland Greta Sundström Åland Den 8 mars kl på Palladium i Alingsås Entré: vuxen 100 kr, ungdom 80 kr Biljetter kan köpas på Turistbyrån i Alingsås tel (Förköp 10kr) samt i entrén till Palladium i anslutning till konserten. Biljettkassan öppnar en timme innan konserten. Välkommen! Johan Kullberg <johankullberg@home.se> Alingsås, VG Se Friday, March 02, 2001 at 11:45:04 (MET) hej fra danmark til en meget fin hjemside det jeg eftersøger er en sted som jeg må sende en efterlysning på jeg har set en bekendt her på siden som jeg vil sende en hilsen sten hansen fra odense ser du dette sten så send mig en tonny jessen esbjerg v tonny jessen <t.jessen@wanadoo.dk> esbjerg v, hjerting danmark Saturday, February 24, 2001 at 17:56:47 (MET) Är vi i Jämtland och Gävleborgs län ensamma om att ha en egen dragspelstid i P4 kanalen Lokalt i hela Sverige? Skriv gärna och berätta hur det är i dragspels sverige. Åke Bengtzon <ake.bezon@swipnet.se> Östersund, Jämtland Sverige Tuesday, February 20, 2001 at 21:14:45 (MET) Tack Hellman och Webmaster för att Ni utan dröjsmål förärade SDR:s vice ordförande Jörgen Sundeqvist ortsadress på sidan för styrelsepresentationen. Jag kunde inte acceptera att orten Kramfors, vid dragspelsälvens strand, utelämnades. Kramfors, årets SM stad! Jan Olow Johansson <janolow.johansson@kramnet.com> Kramfors, Ångermanland Sverige Monday, February 19, 2001 at 18:18:36 (MET) Tack Hellman och Webmaster för att Ni utan dröjsmål förärade SDR:s vice ordförande Jörgen Sundeqvist ortsadress på sidan för styrelsepresentationen. Jag kunde inte acceptera att orten Kramfors, vid dragspelsälvens strand, utelämnades. Kramfors, årets SM stad! Jan Olow Johansson <janolow.johansson@kramnet.com> Kra, Monday, February 19, 2001 at 18:18:04 (MET) OBS! Fribiljetter till Konserthuset 20/2 kl 19.30! Det finns några biljetter kvar till dig som vill komma och lyssna på de Italienska Dragspelsvirtuoserna på Konserthuset i Stockholm. SDR samarbetar med Italienska Statens Exporthandelsbyrå. Du kan beställa biljett via e post. Välkommen! Stockholm, Saturday, February 10, 2001 at 14:39:38 (MET) Trevligt att läsa kommentarer från så många dragspelare, svenska och utländska. Lennart Andersson <lennarth@telia.com> Norrköping, Monday, February 05, 2001 at 18:34:25 (MET)

15 Trevligt att läsa kommentarer från så många dragspelare, svenska och utländska. Lennart Andersson Norrköping, Monday, February 05, 2001 at 18:34:09 (MET) Riktigt fin hemsida det här, det finns ju nästan obegränsat med information för den dragspel och accordeonlystne på nätet... Titta förresten gärna in på Musikkonservatoriet i Faluns egen hemsida. Olle Watz <Olle_Watz@yahoo.com> Saturday, January 20, 2001 at 15:24:26 (MET) OBS! Till SDR:s medlemmar och alla dragspelsklubbar! Fribiljetter till Konserten med Italienska Dragspels virtuoser!konserthuset i Stockholm den 20 februari kl Se på Indexsidan hur du beställer biljetter. Hjärtligt välkommen hälsar SDRordförande. Stockholm, Monday, January 15, 2001 at 10:58:52 (MET) Test av gästbok 2001 Webmaster <accordionscandinavia@hem.passagen.se> Monday, January 15, 2001 at 01:35:21 (MET) I mitt P4 program den 15 jan 01 blir det både Stockholm Acc club och Nidaros Trekkspillork. på spellistan. Tyvärr sänds programmet enbart över mellersta Norrland i Sverige.(regionalt) Åke Bengtzon <ake.bezon@swipnet.se> Ostersund, Jamtland Sweden Saturday, January 06, 2001 at 10:21:18 (MET) DRAGSPELARE, SE HIT!!!!!!! Vill Du spela i mitt radioprogram, "Dags för dragspel" i Kumla Närradio? Har Du någon inspelningar på CD eller kassett, kan Du skicka mail eller ringa telefon OBS!!!! Jag kan skicka kopia på radioprogrammet mot portokostnad till dig. Jörgen Sternoff <sternoff2@spray.se> HALLSBERG, Nerike SWEDEN Friday, January 05, 2001 at 14:02:28 (MET)

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VALERI OCH HANNS ELEVER!!!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VALERI OCH HANNS ELEVER!!! SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2000 Fribiljetter till SDR:s medlemmar! "Accordeon s Story! Konsert med tre Italienska Dragspelsvirtuoser. Konserthuset i Stockholm 20 februari 2001. Se på

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2003

SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2003 SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2003 Tja alla dragspelar och dragspelerskor. Jag har en liten undran, det är så att jag kommit över ett Hohner Tango (34 piano, 80 bass, 4 stämmor) dragspel.

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Hoppas ni får en underbar sommar!

Hoppas ni får en underbar sommar! juni 2015 Till alla Klippan-sektioner Hej alla vänner i Klippan-sektionerna! brev Bild från Almedalen Foto: Mikael Svedberg Nu kanske ni inte träffas så ofta när sommaren är här? Då kan du ta med nyhetsbrevet

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Har du någon bild? Du behöver såklart inte visa ansiktet.

Har du någon bild? Du behöver såklart inte visa ansiktet. Mottagna e-mejl 15 april 2009 kl 19:53 Intresserad Hej! Jag läste din annons och skulle vilja veta mer om dig och dina tjänster. Kan du berätta mer? Har du bilder att visa? Jag är en svensk kille på 33år,

Läs mer

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011 Hejsan Alla Glada Ådror! Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

PROGRAM 2015 Fyrskeppsudden i Öregrund! Till förmån för:

PROGRAM 2015 Fyrskeppsudden i Öregrund! Till förmån för: PROGRAM 2015 Fyra fantastiska måndagskvällar på Fyrskeppsudden i Öregrund! kl. 19.00 ca 21.00 Till förmån för: Mellansverige GÄSTARTISTER 6 juli Lars-Åke, Babsan, Wilhelmsson 13 juli Kent Wennman Rockabilly

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

IDROTTONLINEPROJEKTET

IDROTTONLINEPROJEKTET IDROTTONLINEPROJEKTET Projektet startade förra året på Skytteforum och pågår under 2012. Syfte: Att alla föreningar skall ha kommit igång i IdrottOnline och lagt in samtliga medlemmar i systemet innan

Läs mer

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du?

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du? Del 1 Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du Tjej Kille 2. I vilken skola gå du i? Duveholmsgymnasiet Lindengymnasiet Ellwynska skolan 3. Vilken årskurs går du i? Årskurs 2 i gymnasiet, NV

Läs mer

Adresslista NVS-kontor

Adresslista NVS-kontor oktober 2007 1(9) Adresslista NVS-kontor Alstermo Alstermo Värme & Sanitet Aspvägen 13, Box 4, 360 75 ALSTERMO Tel 0481-61485, fax 0481-61487 Bo Andersson bo.andersson@nvs.se mobil 070-682 28 75 oktober

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer

Publicerat med tillstånd Tidningsmysteriet Text Martin Widmark Bild Helena Willis Bonnier Carlsen 2005

Publicerat med tillstånd Tidningsmysteriet Text Martin Widmark Bild Helena Willis Bonnier Carlsen 2005 Kapitel 3 är de kommer ut från Pia Penn-Tax rum, frågar Lasse: Varför var Marklund så stressad? Och varför river han i fotografens lådor, säger Maja. De tittar på nästa dörrskylt: Sigge Jansson reporter,

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

OK Hällen 3-dagars 2011 1 3 augusti (mån-ons)

OK Hällen 3-dagars 2011 1 3 augusti (mån-ons) OK Hällen 3-dagars 2011 1 3 augusti (mån-ons) Hej Här är arbetsfördelningen/beskrivningen för 3-dagars. Meningen är att de flesta ska kunna både springa och jobba. Därför finns oftast minst två personer

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2005

SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2005 SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2005 Datum: 2005 12 01 Meddelande: Eftersom sidan Köpa dragspel, tips och råd är under konstruktion ställer jag min fråga i detta forum. Jag har läst flera

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Gemus Dragspel <gemus @telia.com> Kristianstad, Skåne Sweden Wednesday, December 25, 2002 at 22:39:16 (CET)

Gemus Dragspel <gemus @telia.com> Kristianstad, Skåne Sweden Wednesday, December 25, 2002 at 22:39:16 (CET) SDR Sveriges Dragspelares Riksförbund. Gästbok 2002 Hej alla goa gubbar å gummor vet ni hur man spelar "en sjöman älskar havets våg"??? mvh / Henrik Henrik Eliasson Sorsele,

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada.

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. brev Alla Klippan-sektioner får här ett nyhetsbrev. Hoppas jag! Kanske får du detta brev, fast det egentligen någon annan borde

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Välkommen till Willy o Ingers gästbok. Kina hösten 2005. [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] [Spara som favorit] - [Tipsa en kompis]

Välkommen till Willy o Ingers gästbok. Kina hösten 2005. [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] [Spara som favorit] - [Tipsa en kompis] Sida 1 av 7 Välkommen till Willy o Ingers gästbok Kina hösten 2005 [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] [Spara som favorit] - [Tipsa en kompis] 169 personer har besökt gästboken som innehåller 31 meddelanden.

Läs mer

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider.

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Nyhetsbrev #6 2014 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Att vår bana är uppskattad märks klart från

Läs mer

Racetracks in upperase are Swedish Racetracks

Racetracks in upperase are Swedish Racetracks January 2016 1-Jan Friday MANTORP 2-Jan Saturday ROMME (V75) 3-Jan Sunday BOLLNAS TABY Gallop 4-Jan Monday FARJESTAD OSTERSUND 5-Jan Tuesday OREBRO JAGERSRO 6-Jan Wednesday SOLVALLA (V86) 7-Jan Thursday

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet.

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-01-14 ÅIK:s Gympa Nr 1-3 ** start v4 ** Prova på GRATIS första veckan! Pris till den deltagare som har högst närvaro på 1 aktivitet.

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015 Lag 1 Utropstid för laget är 5 minuter före utsatt starttid Lördag 08:00 Lördag 11:00 Lördag 16:00 1 Preben Garner 05 - Östergötland V+ 2 Benny Gill 18 - Ö 3 Stefan Hansson 14 - Västra Götaland Ö 4 Joachim

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Ny hemsida Årsmöte 26 februari Gregoriebal 7 mars Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7 RAPPORT Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Pianot i fokus Daniel Larsson Hur fick du idén till att göra pianokonserten och varför ville du göra den? Jag har spelat piano sedan jag var runt

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 PROGRAM HÖSTEN 2014 ÖPPET HUS: Forskarhjälp under hösten 2014 i släktforskarrummet, biblioteket, Vänersborg MÅNDAGAR 1/9, 15/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 kl 16-18. FÖREDRAG Onsdag

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Beställ dina biljetter senast 20 juli!

Beställ dina biljetter senast 20 juli! AUGUSTI EN FRIIDROTTSMÅNAD SOM GÅR TILL HISTORIEN Beställ dina biljetter senast 20 juli! FRIIDROTTEN ÄR DE OLYMPISKA SPELENS KRONA 3 12 augusti kan vi, som inte befinner oss i London, via TV avnjuta en

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Deltagande enheter BORIS

Deltagande enheter BORIS Deltagande enheter BORIS Län, Nivå, Enhet, Enhetsnummer Blekinge län Blekinge barnklinik, 050 Dalarnas län Falun barnklinik, 076 Gotlands län Visby barnklinik, 015 Gävleborgs län Gävle barnklinik, 091

Läs mer

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan!

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! I en tidigare post Bredbandsbolaget Suger berättade jag lite om Bredbandsbolagets usla support och lovade er en redovisning av de mailkonversationer

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

K a. atl. >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh?

K a. atl. >y : :?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay is asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? K a atl >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl 111 ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ :yfåfe yjf leh^?y~??'v em? y^tiyryililif 'iaaxaxxvaxav ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? ockl;fe r Välkommen

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Folkets Park

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Folkets Park Rune Larsson VÅR HEMBYGD Kolbäcks Folkets Park Kolbäcks Folkets Park Redigerad utskrift av K.A. Ragnars intervju med parkföreståndare Einar Rundgren. K.A. Ragnar, som var hembygdsföreningens förste ordförande,

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Silverbrev från Solbacka maj 2015

Silverbrev från Solbacka maj 2015 Silverbrev från Solbacka maj 2015 Hej alla närstående! Här kommer lite information från oss. Nu har solen äntligen hittat tillbaka till de här breddgraderna och förhoppningsvis kan vi se fram emot en riktigt

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 Det är bara att konstatera. Inget händer inom veteranidrotten i tennis utan idealister. Hade dessa personer inte funnits

Läs mer

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event!

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event! Tusen tusen tack! Det är med gråten i halsen, fortfarande, jag skriver detta tackbrev till Er alla inblandade i att göra lördagens Jonsters Charity event så fantastiskt! Efter sex månaders hårt arbete

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar.

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. NYHETSBREV FRÅN GÖRAN ADLÉN tankar om TRENDER juli 2010 Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. När du gör saker, se till att göra det så lustfyllt som det bara går!

Läs mer

07/10 Ångermanland - Västerbotten 2-1 (1-1,1-0) 07/10 Värmland - Blekinge 6-2 (2-0,4-2) 07/10 Norrbotten - Gotland 11-2 (4-1,7-1)

07/10 Ångermanland - Västerbotten 2-1 (1-1,1-0) 07/10 Värmland - Blekinge 6-2 (2-0,4-2) 07/10 Norrbotten - Gotland 11-2 (4-1,7-1) TV-pucken 1998 Grupp A Åkers Ishall, Åkers Styckebruk 07/10 Ångermanland - Västerbotten 2-1 (1-1,1-0) 07/10 Värmland - Blekinge 6-2 (2-0,4-2) 07/10 Norrbotten - Gotland 11-2 (4-1,7-1) 07/10 Ångermanland

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer