VÄLKOMMEN TILL KARLSTAD OCH DITT NYA HEM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL KARLSTAD OCH DITT NYA HEM"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL KARLSTAD OCH DITT NYA HEM Önskar vi i nollningskommittén och Juridiska Föreningen i Karlstad JFK JFK är föreningen för oss som studerar juridik vid Karlstads Universitet. Det är JFK:s styrelse och nollningskommitté som arrangerar nollningen tillsammans med Karlstad Studentkår och resterande föreningar vid universitetet. Som förening arbetar vi hela tiden med att göra tiden som juriststudent både rolig och spännande. För att variera studietiden med det roliga anordnar JFK, med vår sexmästare (evenemangsansvarig) i spetsen, sittningar och andra festligheter under årets gång. Vi välkomnar alla nya studenter att engagera sig i föreningen och erbjuder därför dig chansen att under hösten smygstarta i de olika utskotten (bl.a, evenemang, arbetsmarknad, utbildning m.m.). Kolla gärna in vår hemsida Jag ber att få gratulera, du har blivit antagen till Sveriges nyaste juristutbildning! Mitt namn är Emilia Sigerud och jag är sexmästare i den Juridiska Föreningen i Karlstad. Mitt ansvar är, förutom att anordna evenemang för föreningens medlemmar, nollningsveckorna som börjar 27 augusti och sträcker sig två veckor framåt. Jag var jättenervös inför min flytt till Karlstad och för att börja universitetet men nollningen fick mig att slappna av och jag cyklade hem från campus första dagen och lyssnade på låten som våra faddrar hade gjort en JFK-dans till. Schemat som vi har lagt upp är fullspäckat med aktiviteter varje dag för att just du ska känna dig välkommen till solstaden! Hoppas att vi ses den 27e! Emilia Sigerud Sexmästare JFK

2 VAD ÄR NOLLNING FÖR NÅGOT? VÅR AMBITION Vår ambition är att dessa veckor ska genomsyras av många roliga stunder som du kommer minnas livet ut. Vi ställer ett 30-tal så kallade faddrar till ditt förfogande som kommer leda dig genom dessa introduktionsveckor, förbi alla nya juridiska begrepp, litteratur och omställningar heltidsstudier medför. Indelade i två lag kommer ni under veckorna tävla, leka, spexa och lära känna Karlstad, föreningen och nattlivet i studentstaden. Varje förening på Karlstads Universitet anordnar i början av terminen en så kallad nollning för alla nya studenter. Hela Karlstad förvandlas då till en parad av människor iklädda varje förenings respektive färger. Vi jurister klär oss inte olikt byggarbetare, reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för nollor. Varje förening har sitt eget schema med olika aktiviteter varje dag. Ibland sammanstrålar två eller flera föreningar och gör aktiviteter tillsammans, ibland tävlar vi mot varandra och ibland går alla föreningar ihop och träffas för en hejdundrande fest. Vi är övertygade om att vårt schema kommer ge dig många roliga minnen och anekdoter, vissa lämpliga att berätta för barnbarnen, andra inte. Under nollningen kommer ni att tävla mot varandra i lag, men också enskilt för att efter nollningens a vslut, på avslutningsmiddagen åtnjuta segrarens rättmätiga ära och pris. Get ready, nollningen ska snart börja! Begreppet nollning omgärdas inte sällan av villfarelsen att du som ny student, eller nolla ska förväntas tåla diverse förödmjukande aktiviteter och slangar med alkohol ner i halsen. Detta är inte sant, du ska bli jurist inte amerikansk fotbollsspelare. Du hittar vänner du inte trodde existerade, som förmodligen inte heller vet vad en rättskälla är. Dessutom underlättar nollningen en annars nervös och osäker tid, och gör att du snabbt kommer känna dig hemma i din nya hemstad eller nya klass.

3 Presenterar nollningskommittén! Detta är nollningskommittén som ansvarar för hela nollningen. Vi har försökt skapa de bästa veckorna i ditt liv, bara för dig! NOLLNINGSPOLICY JFK tar avstånd från allt nyttjande av illegala narkotikapreparat och har således nolltolerans mot brukande av dessa preparat vid deltagande av sammankomster JFK associeras med. Vi vill poängtera att det är helt frivilligt att förtära alkohol under nollningsveckorna. Det kommer att serveras alkoholfria alternativ till de som inte önskar dricka alkoholhaltiga drycker. Vill man förtära alkoholhaltiga drycker får detta medtas var och en för sig. Vi i nollningskommittén går i samma klass och ska i höst börja år 2 på juristprogrammet. Om det är någonting vi alla är överens om så är det att nollningen var det perfekta sättet att lära känna nytt folk i en ny stad. Våra faddrar hade lyckats göra vår nollning till den absolut bästa och vi har försökt göra allt i vår makt för att åstadkomma detsamma för er. Ni kan alltid vända er till någon av oss ifall ni har några frågor eller helt enkelt om ni inte hittar i stan och vill ha någon som hjälper er hem. Vi ser väldigt mycket fram emot att träffa er och vi hoppas att ni kommer känna detsamma när ni ser vad vi har planerat för er under de två första veckorna på juristprogrammet på Karlstad universitet! /Rebecka, Erik, Emilia, Vilma & William OBS! Polisen håller ett extra öga på oss studenter under nollningen varpå det kan vara bra att vara någorlunda försiktig med vart och hur man förtär alkohol. Om man blir ertappad med alkohol på en plats som inte är avsedd för det ändamålet kan man få hälla ut drycken. Vi är universitetets ansikten utåt och det är viktigt att vi därför agerar utifrån de förutsättningarna för att kunna föra nollningstraditionen vidare. För fullständig alkohol- och drogpolicy se:

4 Checklista Gul reflexväst ( ) Vattenflaska ( ) Oömma kläder Nollningsavgift kr Gå med i gruppen Nollning Jurist HT18 på Facebook Busskort samt ladda ner appen Karlstadsbuss Medlemskap i JFK för hela studietiden kr Ladda ned appen BonsaiCampus Vi är medvetna om att det är en del kostnader i början gällande nollningen men vi lovar att det är värt att vara med på. Den gemenskap som knyts under nollningen är något du kommer ha med dig hela studietiden. Schema vecka 1 Måndag 27/8: Avspark Vi möts utanför huvudentrén på universitet där ni kommer bli visade runt av faddrarna. Sedan går vi gemensamt och kickar igång de kommande två veckorna. Tisdag 28/8: Stadsvandring och stadsvandringsfesten Vi möts på Stora Torget och lär känna stan lite mer. Kvällen avslutas sedan på Nöjesfabriken för gemensam fest med övriga föreningar. Onsdag 29/8: Brännboll Vi möts på Stora Torget och går sedan gemensamt till Sundsta där vi eldar på lagandan med lite brännboll. Torsdag 30/8: Barrunda med Mexika Vi möts på Stora Torget och inviger kvällen på Tables tillsammans med Fastighetsekonomerna. Kvällen avslutas sedan på Koriander med stopp på Tempel. Fredag 31/8: Grillning Vi möts på Stora Torget och tar oss tillsammans till Sandgrund. Där väntar grillning och återhämtning från kvällen innan. Lördag 1/9: Föreningskampen och föreningskampsfesten Det har blivit dags för dagen med stort D - föreningskampen anordnas nämligen i år av JFK. Vi möts på Stora Torget i vanlig ordning och tar oss sedan tillsammans med övriga föreningar till Borgmästarholmen där vi ska kriga för vår stolthet. Som regerande mästare från tidigare år har vi mycket att leva upp till. Söndag 2/9: Såpa-stafett Återhämtning på Gubbholmen. Schema vecka 2 Måndag 3/9: Beergames med SEKE Vi möts på Campus för Beer Games mot SEKE. Det är förening mot förening och än en gång dags att visa vad JFK går för. Kvällen avslutas på Tempel för gemensam utgång med andra föreningar. Tisdag 4/9: Flottbygge Avslutningsveckans höjdpunkt närmar sig och det är dags för flottbygge inför morgondagens flottrace. Vi möts på Stora Torget och förflyttar oss sedan till Sundsta för flottbygge. Onsdag 5/9: Flottracet och flottracefesten Det är vinna eller försvinna. Två tappra nollor ska kämpa för att JFK inte ska tappa ansiktet och resten utgör en trogen hejaklack. Kvällen avrundas sedan på Nöjesfabriken. Torsdag 6/9: Sittning på Koriander Äntligen är vanliga kläder tillåtna igen och temat är sommarfin. Det nalkas studentlivets första sittning (av många) och kvällen utspelar sig på allas älskade Koriander. Fredag 7/9: Kampen om Sandgrund Återhämtning på hög nivå mellan sittningen och djurfesten. Vi möts på Sandgrund. Här kommer ni ställas mot varandra i en lagkamp - må bästa laget vinna. Lördag 8/9: Djurfest Målgången är inom räckhåll och detta ska sörjas/firas på Nöjesfabriken. Innan kör vi en tjej- och killförfest på campus. Söndag 9/9: Målgång Nu är vi i mål och för att fira två lyckade nolleveckor möts vi på Campus.

5 Praktisk information Karlstad buss Vi rekommenderar dig att köpa busskort, ett två-veckors eller månadskort, för att ta dig fram och tillbaka smidigt under de här veckorna då det kommer vara många samlingar på olika platser. Busskort kan bland annat köpas på Pressbyrån. För priser och busslinjer kan du med fördel ladda ner Karlstadsbuss appen eller besöka deras hemsida Linjer som går mellan stora torget i centrum och universitetet är 1, 2 och 3. Snabbast är 1an, som tar tio minuter in till centrum och 2- och 3an tar ca 20 min in till centrum. Hur underbart är det inte att upptäcka en ny stad och alla dess möjligheter? Men tråkigt är det ju, om du inte redan bor i Karlstad att inte ha en blekaste aning om vad du kan förvänta dig den första tiden. Därför kanske du drar dig från att upptäcka nya platser och nya saker att göra. För att du ska trivas så bra som möjligt i denna värmländska goa stad har vi satt ihop en checklista med tips och sånt som är bra att veta, samt vad du behöver ha med dig under de kommande två veckorna av introduktionen! Nykter Fadder Under varje dag kommer minst tre faddrar vara nyktra så att du alltid kan vända dig till dem om några problem skulle uppstå. De är klädda i lila reflexvästar och i Facebookgruppen kan du se vilka av faddrarna som är nyktra varje dag under nollningen. Studentkåren Karlstad Studentkår har bevakat studenters rättigheter vid Karlstads universitet/högskolan i Karlstad sedan De är navet i studentlivet och den enade studentrösten. Deras främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt. Som medlem i Kåren får du ditt mecenatkort och även fri entré till många av Nöjesfabrikens fester under nollningen. Klädsel Klädsel för dig som nolla under de två första veckorna (behöver ej bäras under skoltid, om inget annat anges) är en gul reflexväst som tas med av var och en (finns billigt på t.ex Clas Ohlsson) och oömma kläder för lek om inte annat meddelas. Vi faddrar i JFK bär matchande reflexbyxor och kommer således att vara lätta att känna igen - vi går inte att missa. Boende Är du bostadslös? Var inte orolig, det kommer lösa sig! Det finns ett antal bostadsbolag som kan hjälpa dig. För studenter finns störst chans hos Stiftelsen Karlstadshus och KBAB. Utöver dessa finns även Krebo, Willhem, Prime Livning, Ciab, Forest Hill och Lönnen. Glöm inte

6 att du även kan söka via t.ex Blocket, Facebook m.m. Som student kan du ha rätt till bostadsbidrag. Mer information kring detta hittar du på försäkringskassans hemsida. Betalningsanvisningar Bankgiro: Swish: (OBS! En avgift tillkommer på 1,50 kr så lägg till detta belopp på beloppet du swishar) Exempelvis nollningsavgiften kr. Märk betalningen med föroch efternamn samt vad ni betalar för. Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med den/de bokstäver som krävs. N = Nollningsavgift J = JFK medlemsskap A = Avslutningssittning Ex. Emilia Sigerud, NJA. JFK på sociala medier Följ JFK på sociala medier och få reda på vad du har att förvänta dig av studietiden! Facebook: Juridiska Föreningen i Karlstad* Hemsida: jfkarlstad.se * = Notera att det endast går att bli medlem i Facebookgruppen om du betalar in medlemsavgiften. Om du är nyinflyttad i staden får du inte glömma att ändra din folkbokföringsadress. Som ny i staden kan du få erbjudanden i brevlådan, och det vill du ju såklart inte missa. Försäkring är A och O. För ditt nya boende behöver du såklart en hemförsäkring. Det kan även vara bra att se över din privata försäkring. Du har en försäkring via skolan, läs mer på studier. Kostnad Samtliga av er kommer under första dagen av nollningen få testa på utan kostnad, vill du fortsätta vara med och lära känna JFK, Karlstad och nya vänner kostar det 300 kronor. Pengarna går till att finansiera material, aktiviteter och dylikt. Vi uppmanar såklart dig att betala nollningsavgiften och vara med på nollningen då det är ett bra sätt för dig att lära känna nya personer i din omgivning. Betalning sker via Swish eller JFK:s bankgironummer. Önskar du även bli medlem i JFK så sker det till en kostnad på 300 kr för hela studietiden. Observera att medlemskap i föreningen inte är obligatoriskt för att delta under nollningen. Det är däremot endast möjligt att medverka på sittningar och aktiviteter under din studietid om du är medlem i föreningen, varför vi rekommenderar dig att bli medlem. Som medlem kommer du även få tillgång till studiestödet, kunna vara med och driva föreningen framåt och andra roliga aktiviteter. Efter nollningen kommer vi att anordna en finsittning för att få ett storslaget avslut på nollningen till en kostnad på 200 kr. Mer information kommer i Facebookgruppen framöver.

7 Ordförande har ordet Hej och välkommen till Juristprogrammet vid Karlstads universitet! Jag heter Martin och är ordförande i Juridiska Föreningen i Karlstad (JFK) som representerar studenterna på Juristprogrammet och det Rättsvetenskapliga programmet vid Karlstads universitet. För ett år sedan fick jag, precis som du nu fått, antagningsbeskedet. Som tur var så bodde jag redan i Karlstad, men jag vet efter studier i Göteborg att det kan upplevas osäkert att flytta till en ny stad. Du har dock turen att komma till en stad där det inte är något problem att hitta en bostad och där solen (nästan) alltid skiner. Du har nu blivit antagen till Sveriges nyaste Juristprogram. Det förtjänar en applåd! Vad innebär det då att läsa till jurist? Kort sagt så kommer det bli mycket läsning, både i lagboken och kurslitteraturen. Det kommer också innebära mycket arbete i grupp och tillfällen att tillämpa det du precis lärt dig. Jag skulle vilja påstå att juridik är ett av de ämnen som är lättast att koppla till vardagen, vilket enligt min mening gör studierna lättare. Jag vill också säga att det kommer att finnas tid över för annat än studier. Det kan t.ex. vara att hänga med klasskompisarna eller att gå ut på någon av Karlstads många klubbar. Bortsett från studier och fest så finns det också möjlighet att engagera sig i JFK. JFK arrangerar nollningen och sittningar, bevakar medlemmarnas intresse i utbildningsfrågor, har kontakt med näringslivet och mycket mer. Jag rekommenderar starkt att du någon gång under din studietid engagerar dig i JFK då det är en fantastisk erfarenhet som också ser bra ut på CV:t. Mer information om JFK kommer längre fram så därför vill jag bara påminna om det som kommer först, nämligen nollningen. Det är helt frivilligt att delta på nollningen samt om du vill dricka alkohol eller ej när du väl är där. Se det som ett tillfälle att kickstarta ditt sociala liv i Karlstad och bekanta dig med staden. Från min egen erfarenhet, från två olika studieorter och nollningar, så rekommenderar jag verkligen att du deltar. Jag hoppas att vi ses i höst, både under nollningen och i korridorerna på universitetet. Oavsett så önskar jag dig en fortsatt härlig sommar och om det skulle finnas några frågor så är det bara att höra av dig. Återigen, välkommen till Juristprogrammet vid Karlstads universitet! Med soliga hälsningar, Martin Biörklund Ordförande Juridiska Föreningen i Karlstad

8 Samarbetspartners Vi är stolta över att kunna presentera våra samarbetspartners: Advokatfirman Vinge och fackförbunden Jusek och Unionen! Som helt nytt juristprogram känns det extra bra att dessa företag och förbund har sträckt oss en hjälpande hand och vi ser mycket fram emot våra samarbeten med dem. Huvudsamarbetspartner Samarbetspartner Samarbetspartner

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på KarolinskaInstitutet och Odontologiska Föreningen (OF) OF är den kår som tandhygienist -och tandläkarstudenter

Läs mer

Välkommen på introduktionsinternat!

Välkommen på introduktionsinternat! Välkommen på introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i livet,

Läs mer

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad!

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Ф Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan HT14 - Den Djuriska Veckan 26 Augusti 1 September Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna brukar vara av alla sorter: en del har sökt många gånger och andra få, några

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Det var en gång... Recceveckan 2012

Det var en gång... Recceveckan 2012 Det var en gång... Recceveckan 2012 Jurist! Javisst! Stort grattis till att ha blivit antagen till Juristprogrammet vid Uppsala universitet! Snart kommer du att vara i full gång med allt vad juridikstudier

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida!

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Studentundersökningen 2017

Studentundersökningen 2017 Studentundersökningen 17 Vilket ämnesområde studerar du i huvudsak? Välj det som stämmer bäst in. 24 6 7 8 6 4 2 4 3 Biologi Fysik Geovetenskap Kemi Ekonomi Företagande Ledarskap Energi Miljö Hållbar

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 03. Protokoll fört vid. 2016-02-25 Kl 12.15 Plats: 21E310 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 03. Protokoll fört vid. 2016-02-25 Kl 12.15 Plats: 21E310 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 03 2016-02-25 Kl 12.15 Plats: 21E310 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2019 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

Välkommen till introduktionsinternat!

Välkommen till introduktionsinternat! Välkommen till introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

Välkommen till introduktionsinternat!

Välkommen till introduktionsinternat! Välkommen till introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD   Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-05-23 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2018 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2014 Se följande sidor för mer information! Här kommer ett litet brev till dig som precis

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Grattis igen och välkommen till läkarutbildningen i Göteborg, vi ses den 16 januari 2012!

Grattis igen och välkommen till läkarutbildningen i Göteborg, vi ses den 16 januari 2012! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna brukar vara av alla sorter: en del har sökt många gånger och andra få, några

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Sommarschema 2013. Vecka 24. Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 06.30-09.

Sommarschema 2013. Vecka 24. Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 06.30-09. Vecka 24 Måndag 10/6 Tisdag 11/6 Onsdag 12/6 Torsdag 13/6 Fredag 14/6 Lördag 15/6 Söndag16/6 15.00-16.55 Gravidyoga 17.00-19.00 Therapeutic Series Part 2: The Core 07.30-16.00 Therapeutic Series Part 2:

Läs mer

SWEDISH VIKINGS 2019

SWEDISH VIKINGS 2019 SWEDISH VIKINGS 2019 Swedish Vikings informationsblankett med regler, allmänna villkor samt praktisk information om hur du som spelare söker in till något av Swedish Vikings 4 olika lag. I samband med

Läs mer

och betala senast torsdagen den 18 augusti om du vill vara med!

och betala senast torsdagen den 18 augusti om du vill vara med! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Läkarklasserna brukar bestå av alla sorters folk: en del har sökt många gånger och andra få, vissa

Läs mer

Hur vi hittar till bra sömn

Hur vi hittar till bra sömn Hur vi hittar till bra sömn Förenklat kan man säga att det finns tre viktiga saker att tänka på när vi har svårt att sova: 1. Bara sova i sängen och inte göra någonting annat till exempel, kolla datorn

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Introduktionskommittén inbjuder härmed dig till INTRODUKTIONEN HÖSTEN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

CHAMPS KICK-OFF VECKA

CHAMPS KICK-OFF VECKA CHAMPS KICK-OFF VECKA Studerandeföreningen för prgrammet Caching & Sprt Management bjuder in till en förglömlig vecka med chansen att träffa blivande prgramvänner. Måndagen den 21/8 till lördagen den 26/8

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD  Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2012-04-23 Plats: 1B-347 Närvarande: Stefan Orbaum Fredriksson, Viktoria Pettersson, Hampus Gerlach, Jonas Björkman, Kristin Eriksson, Simon Strid, Gustav Johansson,

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Välsignelse inför skolstart

Välsignelse inför skolstart Välsignelse inför skolstart I en riksomfattande kampanj under år 2016-2017 kommer välsignelse inför skolstart och Mikaelidagen att lyftas fram både på svenska och finska. Det övergripande temat är människovärdet.

Läs mer

Viktigt att betalningen innehåller: Namn, Efternamn samt laget du söker till inom parantes, Exempel: Fredrik Haag (C)

Viktigt att betalningen innehåller: Namn, Efternamn samt laget du söker till inom parantes, Exempel: Fredrik Haag (C) Det är viktigt att du läser igenom Swedish Vikings informationsblankett med regler, allmänna villkor samt praktisk information om hur du som spelare söker in till något av Swedish Vikings 5 olika lag.

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

S M O M M A M R HÖS H T 2 18

S M O M M A M R HÖS H T 2 18 SOMMAR HÖST 2018 Hej! Nu är det dags att planera höstens bridgespel! Vi tänkte starta upp hösten med att ta ett nytt grepp för att hitta nya bridgespelare PROVA-PÅ-BRIDGE. Ta med en kompis som vill prova

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST LÄTTLÄST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en taxi eller minibuss för dig som har svårt att röra dig. Du betalar en avgift varje

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Sommar på Aktivitetshuset Slottet 2015!

Sommar på Aktivitetshuset Slottet 2015! Sommar på Aktivitetshuset Slottet 2015! Allmän information om sommaraktiviteterna på Aktivitetshuset. Under tre veckor (25, 26, 27) kommer vi att erbjuda roliga aktiviteter för dig som är mellan 7-15 år,

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Inspark 2014 Here we go!

Inspark 2014 Here we go! Inspark 2014 Here we go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologi student, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. Vid skolstart så kommer

Läs mer

4H AKTUELLT Sommaren 2019

4H AKTUELLT Sommaren 2019 4H AKTUELLT Sommaren 2019 Vad händer på 4H i sommar? Här hittar du all info du behöver för att hänga med på våra aktiviteter! För mer info, gå in på www.4h.ax! Kurser Odlingskurs Vi odlar tillsammans!

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

THS regler för mottagningen 2012

THS regler för mottagningen 2012 THS regler för mottagningen 2012 Fastställda av Mottagningsrådet (MR) och Ordföranderådet (OR) 2012 Innehållsförteckning Nomenklatur... 3 Om Tekniska Högskolans Studentkårs Mottagningsregler... 4 Mottagningens

Läs mer

Mycket åt alla för lite åt få

Mycket åt alla för lite åt få Mycket åt alla för lite åt få By Lundagård - 8 September, 2015 - In Kultur & Nöje @Lundagård Kollage: Nike Eliasson I skuggan av novischveckornas förtrollade värld finns det vissa som hellre stannar hemma.

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid Göteborgs

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande Värvarmanual Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer