Kundbrev Premiärfisket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kundbrev Premiärfisket"

Transkript

1 Kundbrev Laxlyckans kundbrev kommer till dig som haft kontakt med oss under senaste tiden. Här finns lite att läsa om bland annat den gångna säsongen och om den kommande. Håll till godo! Premiärfisket Säsongen startade även i år i strömmarna på Ebbemåla Åmma FVO i övre Mörrumsån. Fiskevårdsföreningen släpper in de 15 först anmälda till sin 3,5 km långa fiskesträcka, indelad i nio pooler. Det var lite svalt i luften, men huggen lät inte vänta på sig Robin Nilsson, guide på laxlyckan, drillade sin första öring redan efter 5-6 kast. Den andra fisken, en lax, tog hans egenkomponerade fluga (Robin-flugan i gul variant, finns på Flugor.se)i Brukets pool efter en ganska hård drill i det tunga vårflödet (översta två bilderna). Det svala vädret och vattennivåerna höll i sig bra även till premiärfisket på Kronolaxfiskets vatten. Laxlyckan arrangerade i vanlig ordning ett välbesökt all inclusive -fiske med Hallandsboda B&B som utgångspunkt. Årets fiskegäng blev ett sällskap med mycket fiskeiver och entusiasm med deltagare så långt ifrån som Blattnicksele i Västerbotten. Här intill syns Calle Johansson från Älta drilla och återsätta en livlig lax på Knaggelid. Helgen gjorde såvitt jag vet ingen besviken. Här ett utdrag från Laxbloggen ( Här sticker man gärna ut sin spetsiga haka och påstår att ingen annan kan erbjuda vad Laxlyckan har.

2 Vi har t ex ett samarbete med Mörrums Kronolaxfiske, (d v s 5 km förstklassigt fiskevatten) och Hallandsboda B&B (d v s förstklassigt ånära boende med alla måltider tillagade på plats). Vi har soliga dagar vid ån, vi har lax- och havsöringsfångster som heter duga, vi har två hårt arbetande fotograferande guider, varav en är sjungande och den andre rödhårig, vi har privatimporterad dansk pilsner (tack Henrik), vi har en fisklös fiskare, vi har kastlösa kastare, vi har ett riktigt norrländskt hundknullarväder på lördagarna, vi har hett kaffe för att komma igen, vi har ölkorv som kan ställa till det för en känslig mage, vi har en kock som gärna lyfter på förklädet, vi har faktiskt ett samspelt tremans liveband (tack till Fishermans Friends!), vi har brustna tafsar, tappade fiskar, förlorade förstånd, en omättlig kärlek till flugfiske efter lax och havsöring, vi har vår, vi har Gud på vår sida samt sju fantastiska kunder från landets alla hörn som gör att vi har jäkligt roligt de här dagarna i samband med säsongens första kronolaxfiske. Vissa ögonblick är större än andra. Som det här t ex, när Ove Svensson från Malmö halat in sin första Mörrumslax hela vägen upp i famnen för en bild. Detta efter ett par års försök med både bommade hugg och förlorade fighter! Jim Carlsson, Blattnincksele, med sin första Mörrumsöring fångad på röd räkimitation i Härnäs-sträckans vilda strömmar. Påminner den inte lite om en präktig Vindelälvsöring?

3 April månad På guidad fisketur lyckades Toki från Sydafrika med denna praktöring på Härnäs. Ryktet om Mörrumsåns sinande laxuppgång sprider sig snabbt i fiskekretsar och från de som sällan fiskar i ån får jag ofta frågan om hur fisket är egentligen. Det är ganska dåligt va? Bra och dåligt är ju som bekant relativa begrepp och visst är det tufft att fånga storlax i maj månad, men det tidiga vår- och sena höstfisket har egentligen bibehållit sina fornstora mått genom åren. Visserligen med undantag för årliga svängningar som i alla vatten, men ibland tycks de tuffa villkoren i maj och juni ge även den övriga säsongen ett oförtjänt dåligt rykte. Personligen tycker jag dessutom att fisket på utlekt fisk ovan vandringsvägarna är det avgjort mest etiska fisket. Dessa fiskar hittar med stor sannolikhet aldrig ut till havet igen och för säkerhets skull tillämpar vi ändå C&R. De har alltså gjort sitt och detta fiske riskerar inte att leda till reducerad lek eller utvandring. Märk väl att detta argument inte vederläggs av blanklax-snobbism! Det är emellertid på dags att kraftverken ser över den löjligt lilla förlorade inkomst som det innebär att inte bara hjälpa smolten på traven utan även dessa utlekta fiskar som ofta har mycket kvar att ge. Flera av dem skulle kunna bli en andra och kanske tredje omgångens lekfiskar. Skamligt att de ska ligga och tyna bort i fördämningarna utan chanser att hitta ut i vandringsvägarna när det redan finns hjälpmedel för att förhindra detta! Simon Karlsson, utsänd biolog från Karlstads universitet vet en hel del om hur man hjälper fisk förbi fördämningarna. Denna majestätiska hybrid vet han också hur man lurar till hugg. Olssons fiskesträcka nedan Svängsta.

4 Ett urval av första Mörrumsfisken. Guidade turer under april. Fredrik från Västerås. Lax på Härnäs. Dennis T. Blänkare pool 2 Mattias från Gotland. Havsöring Ebbemåla Dennis N. Havsöring Härnäs Märkligt nog är det fortfarande tillåtet att bära den fångade utlekta fisken med sig hem. Ännu märkligare är kanske att man faktiskt vill göra det. Detta gör hur som helst att det blir allt svårare att hitta fram till de kvarvarande fiskarna ju längre in i april månad man kommer. Dessutom startar fiskarna utvandringen till havet när vattentempen når 7-8 grader. En och annan tror kanske därför att loppet är kört, men utvandringen pågår i 2-3 veckor och om man bara vet var man ska leta så kan både öring och lax bjuda på en riktigt härlig fight när vattnet är runt 10 grader och lekdräkten nästan helt försvunnit. Ofta är det vid den här tidpunkten vitsipporna blommar som vackrast och det börjar bli riktigt skönt att vara ute vid ån. Om du inte har gjort det förut prova Mörrumsån en gång runt den april. Ofta folktomt i poolerna, vår i luften och plötsligt kommer ryktet till en om att första blanklaxen siktats eller rentav krokats!

5 Flugfiskekurs # 1 i april hade fyra deltagare med riktigt drivna deltagare där Henric Edmundsson från Kyrkhult lyckades med konststycket att direkt efter ett kanotgäng passerat kroka en upprörd lax i översta poolen på natursköna Knaggelid! Gratulerar igen!! Maj och sommarmånaderna rmånaderna 2009 hade vi senast fiskepaket för laxfiske i Mörrumsån under maj och juni. juni. De avtagande laxstegen gjorde att det inte kändes rätt att locka kunder till ett fiske där chanserna inte är mycket större än på lotto. I år vände dock den dalande ande trenden för första gången på länge och alla hoppas vi naturligtvis att detta bara är en liten försmak av vad som komma skall. De utlösta fasta fiskena i åmynningen, det utfasade drivgarnsfisket och nu senast slut för krokfisket i våra delar av Östersjön ön måtte det hjälpa! Blank lax och blank öring! Magnus Olsson vid Pool 12 och Mr Laxlyckan vid pool 10. Drömskt, härligt, ljuvt!

6 Flugfiskekurs # 2 var fullbokad och vädret strålande. Svenska och danska deltagare övade flitigt på att försöka få flugan dit de stigande laxarna vandrade. För första gången hände det overkliga: En kursdeltagare lyckades (visserligen efter vi avslutat kursen) lura en blanklax till hugg. Dessvärre klev den snabbt av kroken i drillkalabaliken Antar att man får ta åt sig av detta som kursledare! Annars gick det bra med kastövningarna. Här intill syns Sven-Åke från Stockholm få instruktioner av Robin och på bilden nedan syns hur fint Håkan från Skåne lägger upp och ankrar flugan på Rosendala, pool 32. Hur låter Gaula, Bogen Söndre, vecka 27 i dina öron? Ganska lockande, eller hur? Ett friskt gäng drog till Norges kung bland laxälvar i hopp om både stridbara, stora och många laxar. Sju erfarna och hårt fiskande lyckades med tre fiskar totalt under veckan. Det blev som vännen Pelle uttryckte det en uppfostrande vecka. De första fem dagarna helt fångstlösa! Bortkastat?? Nej, nej, nej!! Se själv:

7 Kenneth Lindberg från Nykvarn, en riktig laxfiskare! Vilka vyer, vilka vatten! Vår bit av Gauldalen. Bostaden lyser vit nere t.v. En kväll tog vi bilen upp i bergen för torrflugefiske! Augusti och september Under augusti steg mycket smålax och för den som låg i lite var det svårt att misslyckas. Även en hel del fin havsöring krokades de dagar då tempen tillfälligt sjönk och vädret ruskade till sig.

8 Wolfgang från Tyskland tog en dags flugfiskekurs för enhandsspö på Knaggelid. Härlig kväll! Till höger syns ryssen Kirill Zhelezhnov från Moskva som fiskade med Laxlyckan i tre dagar. Han fick otroligt bra snits på flugkasten för att vara nybörjare och 22-åringen var mycket nära att lyckas hela vägen. Vi fiskade Knaggelid, pool och på privat vatten. Vore det inte för ett larmande kanotgäng hade han säkert landat sin första lax! Höstfisket kan vara nyckfullt och emellanåt är det nöta på som gäller men när det äntligen lossar kan det lätt bli en upplevelse man sent eller aldrig glömmer!

9 Flugfiskekurs #3 och Mörrum Grand Tour blev båda exempel på sådana tillfällen när det plötsligt inte vill sig alls. Man ser ofta fisk röra på sig men inte finns det tillstymmelse till huggvilja trots täta flugbyten, nya pooler och växlade strategier. Det kan naturligtvis bli frustrerande i längden men är ett av grundvillkoren för laxflugfiske, den som lär sig hantera detta kan i sanning bli fiskelycklig! Även utan storfångst. Om det finns gott sällskap, bra mat och schysst väder är förutsättningarna riktigt fina för att lyckas. Jan från Danmark vevar upp efter att ha testat några kast från fel sida. Bara att korsa hängbron på Knaggelid kan vara ett litet äventyr för en del Som sagt, finns det bara bra sällskap och gott väder så behöver det inte alltid nappa. Mats tar sig en välbehövlig ryggpaus i kastövningarna.

10 Andreas Olsson från Kode upplever en höstdröm på Härnäs. Säsongens näst sista dag, 29/9. Oktober! När Mörrumssäsongen var till ända höll vi en kombinerad kurs och fiskedag på ljuvliga Ljungs Kula sportfiske. I stort sett alla deltagare fick känna på de kraftiga och helfenade bågarna, medan rödingen just denna dag lyste med sin frånvaro. Kursen var omtyckt och vi satsar på en ny kursdag för torrfluga under senare delen av maj Se separat inbjudan!

11 2013 Kommande säsong ser vi naturligtvis fram emot och kommer även då att erbjuda tre förbokade flugfiskekurser, premiärfiskepaket och höstpaketet Mörrum Grand Tour. Hemsidans datum och priser är under uppdatering, men eftersom det är hög tid att boka får ni dem här också: Premiärpaket 1: (påsk) to-sö28-31/3, fullt paket, 5990:- (även förkortade varianter). 5 lediga pl. Premiärpaket 2: Fre-sön, 5-7/4, fullt paket 4850:- (inga förkortade varianter). 8 lediga platser. Flugfiskekurs 1: Fre-sön, 12-14/4, Allt inkluderat, 4990:- (boende kan avgå). Fullbokad. Enhandskurs torrfluga: 18/5 Flugfiskekurs 2: 31/5-2/6 Norgeresa till Toåa: 1-6/7 sex nätter på Todalshytta och fem fiskedagar med frukost och middag SEK. Flugfiskekurs 3: 6-8/9 Fyra julklappsönskningar till kommande säsong: 1) Att den nye fiskmästaren på Mörrums Kronolaxfiske, Ola Söderdahl, känner sig välkommen och fortsätter samarbetet med Laxlyckan. 2) En funktionell vandringsväg förbi Marieberg kraftverk, Svängsta. (= fler laxar på övre sträckorna redan före midsommar och fler kläckta yngel). 3) Skärpta regler för C&R i Mörrumsån. 4) Regler för periodisering av paddling på olika delar av Mörrumsån. 5) Regler för kraftverken att inrätta återvandringshjälp för utlekt fisk och regler för att spara vatten i vattenmagasinen då vattenståndet är högt under varma perioder. (I år gick vattnet högt under hela augusti och halva september. Sista två veckorna i september när fisketrycket var som störst sänktes vattnet till ofiskbara nivåer under enstaka dagar, vilket skulle vara helt onödigt om man sparat aldrig så lite på vattnet veckorna innan). 6) Att vi får återse många gamla kunder vid ån och lära känna många nya!!!

12 Råbäcken, Luleälven, 22/12 kl 14:35, -29 C. Tillönskar God Jul & Gott Nytt År! /Mattias Holmquist & medarbetare. Mattias Holmquist Vettekullav Karlshamn

LAXLYCKAN 2011-2012. Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen 2011 2) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge 2012 4) Kommande Mörrumssäsong

LAXLYCKAN 2011-2012. Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen 2011 2) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge 2012 4) Kommande Mörrumssäsong LAXLYCKAN 2011-2012 Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen 2011 2) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge 2012 4) Kommande Mörrumssäsong 1) Fiskesäsongen 2011 Premiär och vårfisket Under vargavintern

Läs mer

FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen.

FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen. FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen. Ring 0454-501 23 eller boka online www.morrum.con morrum@sveaskog.se Mörrums Kronolaxfiske Fiskepremiär i Mörrumsån, 2 nätter I mars öppnas fisket

Läs mer

Mörrumsån. Välkommen till

Mörrumsån. Välkommen till sportfiske i världsklass flugfiskekurser fiskepaket guidning boende Laxens Hus utställning med akvarium konferenser camping familjefiske Välkommen till Mörrumsån Great fishingstories since 1231 VÄLKOMMEN

Läs mer

Besor, blänkare och fiskelycka

Besor, blänkare och fiskelycka Besor, blänkare och fiskelycka - Ett statement från Laxlyckan Av: Mattias Holmquist & Stefan Karlsson Här skriver vi lite om fiskeprestige och normer kring stora och små fiskar, nystigna blanka och utlekta

Läs mer

Lördagen. Fredagen. Janne meddelade att han dessvärre inte kunde ansluta förrän först på lördagen och gick därmed miste om grillningen.

Lördagen. Fredagen. Janne meddelade att han dessvärre inte kunde ansluta förrän först på lördagen och gick därmed miste om grillningen. Mörrum 3-4-5 juni För ovanlighets skull hände det. Våra önskemål infriades genom att Utlottningen av Dagskorten utföll till vår favör. Vi blev tilldelade fem stycken dagskort till den helg som Janne angivit

Läs mer

Uppflyttning av lekfisk i Nissan 2013

Uppflyttning av lekfisk i Nissan 2013 Uppflyttning av lekfisk i Nissan 2013 För att öka antalet laxar på lekområdena så fångade Nissans Vänner (N.V.) och flyttade upp fisk under ett par helger i oktober. Mattias Höjman och Arne Anderssen vittjar

Läs mer

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE Lekfärgad hanlax Inför leken mognar hanlaxens färg allt mer, ibland till och med åt det svarta hållet, och skinnet blir robustare. Kulören varierar från olika

Läs mer

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE Lekfärgad hanlax Inför leken mognar hanlaxens färg allt mer, ibland till och med åt det svarta hållet, och skinnet blir robustare. Kulören varierar från olika

Läs mer

Martin Ångnell HavsÖring Uppskattad till ca 5,8 kg 80,5 cm Fluga Ja

Martin Ångnell HavsÖring Uppskattad till ca 5,8 kg 80,5 cm Fluga Ja Datum Namn Art Vikt kg Längd cm Fångstmetod C&R Övrigt 2016-01-01 Kekke HavsÖring 52 Fluga Ja 2016-01-01 Kekke HavsÖring 68 Fluga Ja 2016-01-01 Robin Lindberg HavsÖring 70 Fluga Ja 2017-01-01 Robin Lindberg

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event, resor, konferenser och reklam på en global marknad. Kvalitet,

Läs mer

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket Våtflugefiske Det traditionella våtflugefisket har under senare år alltmer kommit i skymundan. Torrflugefiske och nymffiske har brett ut sig i stället. Ibland kan dock våtflugan med sitt ofta mjuka hackel

Läs mer

Fiskebilder. Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder. välkommen att skicka in din fiskebilder.

Fiskebilder. Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder. välkommen att skicka in din fiskebilder. Fiskebilder Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder välkommen att skicka in din fiskebilder. Gädda 8kg tagen i Älandsfjärden! Vacker öring fångad av Danne En av manges "mindre"

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi är ett Gävleföretag med flerårig erfarenhet inom branschen. Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event,

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten Text: Maarit Wall Illustrationer: Henrik Nilson Layout och produktion: Viking Line Mariehamn Tryck: Mariehamns Tryckeri

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

flest laxar per älvkilo eter

flest laxar per älvkilo eter 4 Norge har under senare år förlorat en rad fina laxfisken på grund av laxparasiten Gyrodactylus härjningar. Men det har också skapats nya fiskemöjligheter! Verdalsälven är ett exempel. Tack vare insatser

Läs mer

Harren behöver inte vaka för att torrflugefisket ska fungera i Ammerån det är viktigare att väder, vind och vattenstånd är rätt.

Harren behöver inte vaka för att torrflugefisket ska fungera i Ammerån det är viktigare att väder, vind och vattenstånd är rätt. Guide till Ammerån Det vackra vattendraget ringlar fram genom de djupa, jämtländska skogarna. För vissa flugfiskare är ån en uppskattad pärla och för många andra är vattnet okänt. Följ med på härligt harrfiske

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004 Best Kust Feskarna Havsf iskeklubb BestKust Feskarna 04 Augusti 04 Innehåll BestKust Feskarna 04, 3:e resan gick till Flakstadsvåg

Läs mer

Öring med Benny Wiktorsson

Öring med Benny Wiktorsson Öring med Benny Wiktorsson Av Petri Liljeroos Öring med Benny Wiktorsson De stora harrarna vi fick under natten visade sig även i drömmarna när jag låg och dåsade mitt på dagen. Sovsäcken kändes allt trängre

Läs mer

Författare: H.C. Andersen Översättning och bearbetning: Håkan Wester. En saga från sagosidan.se

Författare: H.C. Andersen Översättning och bearbetning: Håkan Wester. En saga från sagosidan.se Stoppnålen Det var en gång en stoppnål som var så fin att hon inbillade sig att hon var en synål. Tänk på vad ni håller i, sa hon till fingrarna som tog fram henne. Tappa mig inte! Faller jag i golvet

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Klubbens Höstmöte var som vanligt en trevlig kväll i klubbstugan. Det var många frågor som diskuterades vilket är bra och just vad höstmöt är till för. På mötet

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN SPORTFISKE I LJUNGANDALEN Om du söker ett varierat fiske i otillgängliga vildmarksvatten, med sina åar, tjärnar och insjöar eller lättåtkomliga lugna vatten belägna vid allfarvägarna. Då har du kommit

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Torrflugefiske. I strömmande vatten. I stilla vatten

Torrflugefiske. I strömmande vatten. I stilla vatten Torrflugefiske Torrflugefisket är ju ett fiske framförallt ovanpå vattnet, men på senare tid kan man, tycker jag, också lägga till fisket i ytan, d v s fiske med kläckare och flytande nymfer. I strömmande

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Innehåll Årets havsfiskeresor till Norge började med en liten grupp på 6 man som åkte upp till Fröya Havsfiske i början på April. Avresa från

Läs mer

Markus Lundgren. med underlag från

Markus Lundgren. med underlag från Havsöring i Sverige förvaltning och beståndsövervakning Markus Lundgren med underlag från Havsöring leker i många små vattendrag.... och är en karaktärsart viktig för övrig biologisk mångfald! 2017-03-28

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Reserapport Alaska 2010 Katmai National Park, Hallo Bay

Reserapport Alaska 2010 Katmai National Park, Hallo Bay Reserapport Alaska 2010 Katmai National Park, Hallo Bay Vilket år! Hallo Bay bjöd återigen på fantastiska upplevelser. Vår första tur 2010 gjordes redan under junimånad, det är en spännande period med

Läs mer

Östersjölaxälvar i Samverkan

Östersjölaxälvar i Samverkan Östersjölaxälvar i Samverkan Yttrande angående remiss Datum Dnr Mottagare 2015-05-01 1344-15 Havs- och Vattenmyndigheten Förslag till ändring av Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 2004:25) om resurstillträde

Läs mer

ADRENALIN puls. Helikopter - Mountainbike - havskajak

ADRENALIN puls. Helikopter - Mountainbike - havskajak ADRENALIN puls energi ACTION- och sportsupplevelser Helikopter - Mountainbike - havskajak ACTION- och sportsupplevelser DU ALDRIG kommer att glömma... HELIKOPTER MOUNTAINBIKE TUR I HAVSKAJAK Action- och

Läs mer

Förvaltning av fisk i Dalälven. Karl Gullberg Länsfiskekonsulent Länsstyrelsen i Gävleborgs län

Förvaltning av fisk i Dalälven. Karl Gullberg Länsfiskekonsulent Länsstyrelsen i Gävleborgs län Förvaltning av fisk i Dalälven Karl Gullberg Länsfiskekonsulent Länsstyrelsen i Gävleborgs län Hur förvaltas lax och öring idag? Lax: Internationell förvaltning, EU:s GFP - TAC för Östersjön m m Öring:

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Felix och gammelgäddan

Felix och gammelgäddan Felix och gammelgäddan Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.smasagor.se Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

102 FISKEJOURNALEN 4/ 201 O

102 FISKEJOURNALEN 4/ 201 O 102 FISKEJOURNALEN 4/ 201 O FISKEJOURNALEN 4/ 201 O 103 N är regnbågsvatten ser ut så här och dessutom ligger på ett sådant bekvämt avstånd från motorvägen är det lätt att bli biten av put and take-fisket,

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(7) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Det är hög tid att vända blicken mot broderlandet i söder, där chanserna att fånga stora, feta blanklaxar nu är bättre än någonsin.

Det är hög tid att vända blicken mot broderlandet i söder, där chanserna att fånga stora, feta blanklaxar nu är bättre än någonsin. Det danska laxfisket är på rejäl frammarsch och allt tyder på att det kommer att bli ännu bättre i år. Det är hög tid att vända blicken mot broderlandet i söder, där chanserna att fånga stora, feta blanklaxar

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER

SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER 1 SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER Snart kommer jag att möta era elever och sjunga sånger om Pettson och Findus. Det är något jag verkligen ser fram emot. För att konserten ska bli som möjligt vill jag att

Läs mer

Vi frilägger det mesta av stjärtrodrets ovansida redan på fredagen trots att det sticker ner ca 50 cm ner i sanden. Vi gräver ur en grop som är hela

Vi frilägger det mesta av stjärtrodrets ovansida redan på fredagen trots att det sticker ner ca 50 cm ner i sanden. Vi gräver ur en grop som är hela Oförutsedda överraskningar fortsätter att hagla över oss. Vi jobbar samtidigt i lagerlokalen där flygplansdelarna ska förvaras. Vid en inspektion av poolen som ska fyllas med färskvatten hittar vi flera

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Fiskevårdsplan över Gaula vid Kjeldengården i Norge

Fiskevårdsplan över Gaula vid Kjeldengården i Norge Fiskevårdsplan över Gaula vid Kjeldengården i Norge Lars-Göran Pärlklint augusti 2003 Fisk o Vattenvård i Norrland AB Säte i Timrå VAT nr 556418-6723 Köpenhamnvägen 8 860 32 FAGERVIK Innehar F-skattebevis

Läs mer

Sportfiske. Catch and Release. www.blekingearkipelag.se

Sportfiske. Catch and Release. www.blekingearkipelag.se Sportfiske Catch and Release www.blekingearkipelag.se BLEKINGE Olofström Karlshamn Ronneby Sölvesborg Karlskrona Att återutsätta en fisk, även kallat Catch and Release (C&R), är en metod med syfte att

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Orienteringsteknik. Steg 1: Att förstå kartans symboler. Steg 2: Att förstå kompassen. Steg 3: Att förstå kartan. Steg 4: Koncentration.

Orienteringsteknik. Steg 1: Att förstå kartans symboler. Steg 2: Att förstå kompassen. Steg 3: Att förstå kartan. Steg 4: Koncentration. Orienteringsteknik Orientering är egentligen världens enklaste sport. Man får facit redan vid start och får kolla på det hur ofta man vill under hela loppet. Trots detta har majoriteten av orienterarna

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Vad är det jag ser? Man står på tårna, håller tal. Höjer glaset och säger skål. Där i muren är det ett hål. Vad är det jag ser, vad är det som sker

Vad är det jag ser? Man står på tårna, håller tal. Höjer glaset och säger skål. Där i muren är det ett hål. Vad är det jag ser, vad är det som sker Vad är det jag ser? Man har idéer och ideal Man står på tårna, håller tal öjer glaset och säger skål är i muren är det ett hål är är en älv bredvid en skog Och på en väg en fårahjord n litet torp, ett

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Sverige förr i tiden. Så föddes Systembolaget. Systembolaget

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:15

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:15 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:15 Med anledning av påsken kommer nästa veckobrev måndagen den 21 april vidare är det ingen verksamhet för klubbens ungdomar måndagen den 21 Dåligt deltagande i

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing

Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing Fishmaster Finland Ab Kuokkakuja 8 21260 RAISIO FINLAND Tlf: +358-400-824530 www.fishmaster.fi Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing Flugfiske efter lax i Gaula i Mellan Norge. Fishmaster har en världsklass

Läs mer

Förekommer rikligt i vissa vatten och finns i

Förekommer rikligt i vissa vatten och finns i Välkommen att fiska i destination Funäsdalen Här finns hundratals upplåtna vatten i ett område med en mängd sjöar, tjärnar och åar. Vi är ett spännande gränsområde där skog möter fjäll, vilket innebär

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(6) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar.

Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar. Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar. Av Abborre Abborren är en av våra allra vanligaste sötvattenfiskar. Hon-abborren kan väga över 4,5 kilo medan hanarna sällan

Läs mer

Proffstacklet SOM KROKAR FLER

Proffstacklet SOM KROKAR FLER TEXT Jens Bursell redaktion@fiskejournalen.se FOTO Jens Bursell & Peder Lichtenberg Vid fiske med naturligt agn efter gädda, gös och abborre kan andelen missade fiskar vara störande hög, speciellt om du

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer

Information och statistik för Örekilsälvens Laxfiske år 2003

Information och statistik för Örekilsälvens Laxfiske år 2003 Information och statistik för Örekilsälvens Laxfiske år 2003 Totalt inrapporterad fångst under tiden 1 maj - 30 september 2003 Lax: 121 stycken totalvikt 514,4 kg genomsnitt 4,25 kg/st Öring: 19 stycken

Läs mer

Datum Art Kön Vikt Längd Kondition Metod Bete Upptagen/Återutsatt Namn

Datum Art Kön Vikt Längd Kondition Metod Bete Upptagen/Återutsatt Namn Datum Art Kön Vikt Längd Kondition Metod Bete Upptagen/Återutsatt Namn 20150101 Havsöring 40 Blank Fluga Återutsatt robert johansson 20150101 Havsöring Hona 70 Utlekt Fluga Egen Återutsatt Henrik Andersson

Läs mer

Observationer vid smoltprägling - Slottsmöllan 2013

Observationer vid smoltprägling - Slottsmöllan 2013 Observationer vid smoltprägling - Slottsmöllan 2013 17/3 Tog mått och bestämde hur konstruktionen skulle se ut. 24/3 Satte upp dämmena 25/3 Inspektion av karen med lst. och Statkraft. 20?/4 Tätade glipor

Läs mer

Fiske i. Sverige. Finansierat av Naturvårdsverket

Fiske i. Sverige. Finansierat av Naturvårdsverket Fiske i Sverige Finansierat av Naturvårdsverket Fiske i Sverige Fiske är en rolig och spännande fritidssysselsättning som du kan ägna dig åt året om. När du vistas i naturen i Sverige har du många rättigheter

Läs mer

Eftersom jag aldrig hade fiskat på sträckan och Jannes erfarenheter var från Hedenhös tid, kändes det minst sagt nödvändigt med ett par pass.

Eftersom jag aldrig hade fiskat på sträckan och Jannes erfarenheter var från Hedenhös tid, kändes det minst sagt nödvändigt med ett par pass. Gyllbrandts SM Krönika Lag SM 2011 Strömsnäsbruk Foto: Magnus Stjernqvist Att träna eller inte träna? Då vi bestämde vår medverkan i tävlingen sent, fanns inte mycket tid över till träning. Ryktena spreds

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Workshop 00:Almestrand Nina Söderström Malin Sörman Maria Hager Under åren 1999 2000 genomförde jag min andra fotografiska workshop på ett behandlingshem för mammor och deras barn. Hemmets uppgift är att

Läs mer

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde.

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Mitt liv som Blåvinge och Scout Sally Stehager Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Jag Sally Stehager nybliven Blåvinge i

Läs mer

ÄTRANS LAXFISKE i FALKENBERG Sträckan Laxbron - Tullbron STATISTIK - LAXFÅNGSTER 2008 ANTAL FÅNGADE LAXAR: 174 st (133 st) TOTAL VIKT: 661,3 kg (603 kg) MEDELVIKT: 3,8 kg (4,53 kg) (fjolårets siffror)

Läs mer

Rapport 2016:02. Fiskräkning i Säveån Jonsereds övre fiskväg

Rapport 2016:02. Fiskräkning i Säveån Jonsereds övre fiskväg Rapport 2016:02 Fiskräkning i Säveån 2015 - Jonsereds övre fiskväg Rapportnr: 2016:02 ISSN: 1403-168X Rapportansvarig: Daniel Johansson Omslagsbild: Jonsereds övre fiskväg, foto Länsstyrelsen i Västra

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Våren kom av sig och med det kom åter kylan. Vist har vi vackert väder men attan vad kallt det är på nätterna. I sig är detta bra för vårt fiske men vi behöver

Läs mer

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet? Namn: Ingrid Lundin Resa: Provence, övre luberon Datum: 20-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: Vilken välkomstmiddag!! Fantastiskt god mat - en jättefin

Läs mer

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre search 18 Med lust att upptacka Bengt Tarre har seglat sedan barnsben och alltid lockats av långa distanser och nya platser. Längtan efter äventyr och öppna hav resulterade så småningom i några längre

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb

BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb Specialt idning f ör Best Kust Feskarna, Fröya våren 2004 Best Kust Feskarna 04 BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb BestKust Feskarna Sponsras av Rekord långa 34.85 kg fångad på Fröya Storsejar 11.8

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

Den otroligt goda efterrätten vi fick till middag idag!!

Den otroligt goda efterrätten vi fick till middag idag!! Logg fra n A lva Datum: 26 Maj, Tisdag 2015 Elevloggare: Klara Personalloggare: Ingrid Position: Esbjerg, Danmark Segelsättning: Endast flaggan i topp Kurs: Mot nya äventyr Planerat datum för att segla

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

Fångststatistik - Laxartad fisk januari - maj 2007

Fångststatistik - Laxartad fisk januari - maj 2007 Fångststatistik - Laxartad fisk januari - maj 2007 Nr. Datum Art Kön Längd Vikt Kondition Åter/upp Metod Fluga/drag Fångstman 01 070103 Havsöring Hona 45 cm - Blank Återutsatt Fluga Tub Elias Narvelo 02

Läs mer

Best Kust Feskarna 03

Best Kust Feskarna 03 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 7:e resan 2003 Best Kust Feskarna 03 Uppresan till Fröya, Sördyröy Fisket inomskärs Fisket på storhavet med Frigg Robban, Lasse och Niklas första resa

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89 Vecka 1 2016 En vanlig vecka Efter alla helgdagar och alla festligheter kan man längta efter en helt vanlig vecka. Det blev en mycket god julfest på Trettondagen. Tack ni alla som kom och medverkade på

Läs mer

Gravidkrämpor. Trötthet. Illamående

Gravidkrämpor. Trötthet. Illamående Gravidkrämpor Som jag skrev igår är det inte bara mysigt att vara gravid, det kan vara rätt tufft i början och i slutet, ofta mår man rätt fint i mitten. Så här kommer nu min lilla klagolista över tiden

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante Caroline Hainer Inte helt hundra Volante Stockholm 2013 Inledning Men är det inte bäst att bara strunta i det helt och hållet, säger jag till terapeuten. Bara utfärda ett totalt relationsförbud helt enkelt.

Läs mer

SJUNG MED PETTSON & FINDUS SÅNGTEXTER

SJUNG MED PETTSON & FINDUS SÅNGTEXTER SJUNG MED PETTSON & FINDUS SÅNGTEXTER Snart kommer vi att möta era elever och sjunga sånger om Pettson och Findus. Det ser verkligen ser fram emot med spänning. För att konserten ska bli som möjligt vill

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer