LAXLYCKAN Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen ) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge ) Kommande Mörrumssäsong

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LAXLYCKAN 2011-2012. Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen 2011 2) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge 2012 4) Kommande Mörrumssäsong"

Transkript

1 LAXLYCKAN Nyhetsbrev, innehåll: 1) Fiskesäsongen ) Laxlyckan i projektanställning 3) Norge ) Kommande Mörrumssäsong 1) Fiskesäsongen 2011 Premiär och vårfisket Under vargavintern -10 återskapades vår kanske mest sålda produkt: Premiärpaketet. Lite på vinst och förlust ringde jag runt till våra mest sugna vårfiskare och av åtta samtal blev åtta anmälningar till de tre första dagarnas fiske. Lite blandat väder, gott om vatten och flitiga fiskare Mats Wahlfried, firade pensionen hos Laxlyckan, här med sin första Mörrumslax. Pool 28 i slutet av april. gjorde att huggförhoppningarna inte riktigt infriades. Men hösten -09 blev det heller ingen storartad uppgång av öring förbi Hemsjö. De flesta fiskare var ändå i kontakt med fisk och överraskande många storlaxar nappade åt sig flugan, både under premiärpaketet och senare under april. Premiärstämningen var ändå hög (om man fått kaffe i alla fall) och The Fishermans Friends förgyllde med sin spelglädje lördagskvällen för oss. Vi var några stycken som startade fisket redan ett par veckor tidigare på Ebbamålasträckan. Det var lite kalla dagar där i mitten av Mars men de första flugsugen blev i alla fall verklighet och det är alltid lika gött att lägga ut sjunklinan, menda och sakteliga se den dra flugan mot djupet. Samma sak på Ebbemåla som senare och längre nedströms: relativt mycket lax i farten, men Robin The Legend Nilsson fick krama stjärtspolen på en fin öring vid Brukets Pool!

2 Calles #8-spö fick bekänna färg i kampen mot en dryga metern lång lax vid Tjuvahällen på Knaggelid. Bosse skyndar till för support (t v). och Ove följer med spänning drillen från motsatta stranden. (Isen ligger tjock!) The Legend Nilsson med en efterlängtad Ebbemålaöring

3 Dagarna efter premiären går det ofta trögt och man kan få känslan av att det var det det. Men så börjar solen värma på vattnet lite till och plötsligt hugger det som aldrig förr. Vi var bl a ute med ett par företag från Skåne som båda lyckades fint med havsöringsfisket. Mycket trevligt! Innan april månad var över fick vi också erfara att vi hade kompetens vi inte visste om: Bunden till rullstolen hörde nämligen Jani Läppeniemi av sig och önskade guidad tur på Härnäs. Vi var nog båda lika vågade som beslöt oss för att detta skulle gå vägen. Och det var tur för det blev en oförglömlig tur för oss båda! Efter någon tappad blev det också en landad. Maj och juni månad blev egentligen den besvikelse som ganska många befarat. Trots fina förutsättningar i vatten och väder tog sig inte storlaxfisket nere i Mörrum som det borde. Men aldrig något ont som inte för något gott med sig. Nu har man startat både namninsamlingar och forskningsprojekt för att komma till botten med det minskande beståndet. Under hösten -11 har framkommit att laxen kanske har svårt att hitta tillbaka till ån på grund av B-vitaminbrist. En intressant förklaring som vi alla hoppas kan leda till rön tillräckliga för att rikta stödinsatser åt rätt håll. Jani gläds i dalande aprilsol Flugfiskekursen i början av juni hade fullt deltagarantal och vi fiskade på lax i Mörrum som gång på gång visade sin gigantiska rygg! En av deltagarna, Magnus Boström från Kvidinge, lyckades sedan med konststycket att landa lax under sina TVÅ kommande sommarturer till ån. Kepsen av och störstgrattis! Vad månde bliva av en sådan fiskare? Norgefiskare förstås! Magnus är liksom två andra av kursdeltagarna anmälda till vår vecka i Gaula i juni. Den svenske olympiern i fäktning, Calle von Essen, kom förbi med sina barn efter att de köpt presentkort till pappsen på 70-årsdagen. Calle, som varit med och landat två laxar över 20 kilo fick en renovering av kasttekniken och gick sedan några Mörrumsronder för att själv komma i kontakt med en storlax. Ett sant nöje att få fiska med Svensk Våtmarksfonds mest namnkunnige laxräv!! Maria von Essen speyar ut i Junigrönskan.

4 Juli och augusti Det blev en regnrik sommar och även om vattnet inte riktigt nådde upp till nivån för 2007, då fisket blev smått magiskt, så var det bra fart i strömmarna och redan i juli var flera ståndplatser besatta med lax ända upp på Knagelidsträckan. Temperaturen var däremot i högsta laget för att de skulle låta sig lockas till hugg, även om några hade turen att lyckas. I augusti började tempen sakta dala och regnandet fortsatte med ganska jämna mellanrum. Vid en tur på Olssons pool testade jag både nya vatten och ny utrustning. Olssons pool är en liten fin ensidig sträcka i fyra pooler strax nedströms Svängsta. Både denna del av ån och Dahlboms vatten lade vi till på vår hemsida och kan nu bokas av vem som helst. Spöet jag testade på Olssons var ett litet och mjukt LOOP Evotec i #7. Flugan en ullsock och fisken blev en storlax på okänt antal kilon: September Uppgången av lax och havsöring måste totalt betecknas som okej, men med tanke på det myckna vattnet så borde det kunnat vara så mycket som dubbel nivå. I skrivande stund har det enligt räkneverket i Hemsjö passerat ca 400 fiskar, d v s ungefär 25% mer än i fjol. Man ska ha i åtanke att när vattenståndet överstiger 20m3, vilket det gjort under hela hösten, så är det en stor andel fisk som väljer att hoppa över skiborden (väggen) i vandringsvägen och vi har sett flera fiskar äntra Härnässträckan utan att ha passerat räknaren! Det var ett spännande fiske på Härnäs och Ebbemåla under åtminstone andra halvan av september. Faktum är att första fisken på Härnäs togs i år redan under sista veckan av augusti, något som inte hänt tidigare. Det var min småländske vän Martin som lyckades med detta, gratulerar!

5 Annars kom bl a Emil & Emma Condrup för endagskurs. Med boende på Hallandsboda B&B blev det nära till vattnet och fiske även dag två. Efter en fin satsning på beisflugan lyckades Emil landa en fin laxkalv. Både Emil och Emma hänger med till Norge i Juni. Kul!! Mörrum Grand Tour gick som vanligt av stapeln sista helgen i september. Fem deltagare fiskade, käkade och hade det gött. Någon blev utan fisk och någon fick två. Tur med vädret, d v s halvrusk i början och över_ gång till sol på slutet, gav oss den iver som krävs för att våga hoppas och lyckas med en firre i Mörrumsån under hösten. Vad kan vara bättre än en fin dag vid ån i september? Emil Condrup stänker ut loopen på Knaggelid. Anders Hellemaa landar sin första och Robin hjälper till.

6 2) Laxlyckan i projektanställning Sedan augusti är jag anställd som projektledare i ett EU-projekt (Leader) för landsbygdsutveckling som valt att satsa på fisketurism. Projektet omfattar 60% och sträcker sig fram till Detta kan innebära att jag kommer att ha mer tid över för Laxlyckans räkning Det kan också bli mindre, då ytterligare ett projekt hört av sig med förfrågan om arbetskraft. Det gäller då att som forskarassistent utvärdera ett specialkonstruerat galler från Karlstads univeristet för att hjälpa ålen att komma helskinnad förbi Granö kraftverk i Mörrumsån. Skulle det bli mindre tid över för Laxlyckan för min del så kommer Mattias Wahlfried och Robin Nilsson att träda i mitt ställe där jag inte kan två mycket kompetenta medarbetare! Turistfiskeprojektet i Skåne har en egen hemsida: och går till stor del ut på att öka tillströmningen av fisketurister till nordöstra Skåne, som har en hel del spännande regnbågs-, havsörings- och gäddfiskevatten. Du kan hitta mycket spännande på nya sajten: 3) Norge 2012 Vollan är beläget cirka 1 km ovanför Gaulfossen. Sträckan är ungefär 800 meter lång och erbjuder ett mycket lätttillgängligt laxflugfiske vid normala vattenförhållanden överhandskast är inga problem, det finns gott om plats även för den mindre erfarne flugfiskaren. Vi erbjuder fiske på den östra sidan av älven och denna är fiskbar över hela sin längd, utan problem med motfiske från andra sidan. Säsongen 2011 var den första med Vollan i vårt program och sträckan fiskade överraskande bra efter hela sin sträckning. /Melhuslaks. Vi drar alltså till Norge, till Gaula nästa år och har valt vecka 26 (sista veckan i juni) för detta vald som alltså ligger nära Gaulfossen. Vi hoppas självklart på storlaxen, men även en mellanfirre skulle vara nog så fint att få drilla i denna kung av laxälvar! Kan knappt vänta!

7 Eventuellt kommer vi också att styra kosan lite längre uppströms under vecka 27, nämligen till Bogen Söndre, ett riktigt toppvald, med såväl running som holdingpools. Hör av dig om du är intresserad! Det brinner i så fall i knutarna! 4) Kommande Mörrumssäsong 2012 års premiärpaket har i dagsläget tre platser bokade och det kan vara läge för dig som är intresserad att boka senast till nyåret. Paketet kommer att ligga från den 29/3 1/4, torsdag kväll till söndag lunch och kostar 4990:- Man kan om man vill boka en kortare variant av paketet som avslutas lördag lunch. Allt ingår som vanligt i paketet (utom sprit och flugor). Vi har gott hopp om vårfisket med tanke på den relativt goda uppvandringen under säsongen som gått. Om det milda vädret håller i sig in i januari, planerar vi en dagslång kastkurs från felsidan. Vi startar runt på Ebbemålasträckan (utan flugor) som bara får fiskas från västra stranden och vi övar kast med vänsterhanden överst på spöet. Enkelt och dubbelt speykast som varvas med rollar av olika slag för att både nybörjare och avancerade ska kunna tillägna sig något nytt. Grillmat ingår. Bor du i regionen och är nyfiken på detta är det bara att hålla utkik på hemsidans nyhetsblogg!

8 Det är långt fram till nästa års Grand Tour. Men om du har planer att komma och måste fixa ledigt långt i förväg kan vi berätta att paketet 2012 kommer att ligga näst sista helgen i september 20-23/9. Mattias Wahlfried guidade denne lycklige amerikanare till fisk på Ebbemåla i september. Till sist kan vi berätta att vi tack vare privatsträckorna i ån kan starta guidade turer och företagspaket redan den 17 mars och att man dessa sträckor också har större möjligheter att fiska under juni och augusti månad om man vill ge storlaxen en extra chans! Nytt till kommande säsong är också att medarbetare Wahlfried skapat möjligheten till ett mycket exklusivt regnbågs- och öringfiske ett stenkast från Mörrumsån. Sjön är stor och har både jaktstuga, badtunna, kastbryggor och ett flertal båtar. Vi bokar den exklusivt till dig och ditt kamratgäng eller ditt företag. Vattnet är mycket klart och vi kan tänka oss ett makalöst fiske där under både t ex maj och oktober. Se bild! Återstår bara att tillönska en God Jul och ett riktigt minnesvärt fiskeår 2012! Hoppas på att få återse flera glada fiskekamrater under säsongen. Och flera nya! Välkomna till Mörrumsån!

9 Tröstebön Fiskelyckabön Du lax som simmar flugan när Vad haver du i kikarn där? Vart jag mig i poolen vänder fenor vinkar men intet händer Laxen kommer, Laxen går Du förbliver gåtan vår Du lax som haver flugan kär Se till min som liten är Vartän jag den i älven kastar Du väl fram emot den hastar? Fiskelyckan kommer, fiskelyckan går Den älven älskar lyckan får Amen Amen God Jul & Gott Nytt År Härnäsbron porten till himmelriket! /Hälsningar Mattias.

Volymen av bokningar som görs online

Volymen av bokningar som görs online Ställ ut på Sportfiskemässan i Älvsjö. Angeln i Duisburg. Fiskeguidens erfarenheter. Säljkanaler View this email in your browser Vi har med 10 snabba frågor kollat läget med guiden och fiskeprofilen Mikael

Läs mer

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket Våtflugefiske Det traditionella våtflugefisket har under senare år alltmer kommit i skymundan. Torrflugefiske och nymffiske har brett ut sig i stället. Ibland kan dock våtflugan med sitt ofta mjuka hackel

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Innehåll Årets havsfiskeresor till Norge började med en liten grupp på 6 man som åkte upp till Fröya Havsfiske i början på April. Avresa från

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb

BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb Specialt idning f ör Best Kust Feskarna, Fröya våren 2004 Best Kust Feskarna 04 BestKust Feskarna blir Havsfiskeklubb BestKust Feskarna Sponsras av Rekord långa 34.85 kg fångad på Fröya Storsejar 11.8

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Öring med Benny Wiktorsson

Öring med Benny Wiktorsson Öring med Benny Wiktorsson Av Petri Liljeroos Öring med Benny Wiktorsson De stora harrarna vi fick under natten visade sig även i drömmarna när jag låg och dåsade mitt på dagen. Sovsäcken kändes allt trängre

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

flest laxar per älvkilo eter

flest laxar per älvkilo eter 4 Norge har under senare år förlorat en rad fina laxfisken på grund av laxparasiten Gyrodactylus härjningar. Men det har också skapats nya fiskemöjligheter! Verdalsälven är ett exempel. Tack vare insatser

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella!

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Stadens Hjältar 05 Luftballongen Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Kan du hitta Olyckskorpen? www.stadenshjaltar.se Luftballongen Elin Ferner - Pelle Ferner - Mattias Wennerfalk En vacker sommarmorgon

Läs mer

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik Ordförande har ordet Ännu en termin har gått till ända. Mycket kul har vi hunnit med även denna terminen. Vi har varit delaktiga i karnevalståget. Ett

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:-

NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- Hemsila på topp igen Teknik för tjecknymf Vinkla kasten i öringån Fickfiske med streamer Frihet i laxfisket med enhandsspö text och foto: Johan Klingberg

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Felix och gammelgäddan

Felix och gammelgäddan Felix och gammelgäddan Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.smasagor.se Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie Julia Gerlin Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Klubbens Höstmöte var som vanligt en trevlig kväll i klubbstugan. Det var många frågor som diskuterades vilket är bra och just vad höstmöt är till för. På mötet

Läs mer

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten

SMÅLÄNDSKA SPECIMENTÄVLINGEN. Marsrapporten SMÅLÄNDSKA SECIMENTÄVLINGEN Marsrapporten Lax 108 gr fångad av Börje Axelsson å Vättern 06-02-24 Efter att ha jagat efter min storfisk-lax hela hösten med stor iver lossnade det äntligen. å torsdagen fick

Läs mer

Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor

Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor Presenten 1 Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08)

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Har man en båt från 1985 och teakdäcket är i original så krävs det lite underhåll och varsamhet om man inte vill byta det inom en snar framtid. Vår 360 hade

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort!

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! S TRÄNA HEMMA PROGRAM 28 SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! Kom i form hemma Vi träffar många personer som tränar mycket och som är motiverade och som har

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2006 : 1. BestKust Feskarna 06

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2006 : 1. BestKust Feskarna 06 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2006 : 1 BestKust Feskarna 06 INNEHÅLL BestKust Feskarna 06, Havsf iske Fr öya Vecka 14 Resan upp till Fröya Avresa den 4 april från Göteborg Småbåtsfisket

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing

Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing Fishmaster Finland Ab Kuokkakuja 8 21260 RAISIO FINLAND Tlf: +358-400-824530 www.fishmaster.fi Flugfiskeresor - Norge, Gaula Flyfishing Flugfiske efter lax i Gaula i Mellan Norge. Fishmaster har en världsklass

Läs mer

Varzina 2014/2015. Vid pennan Jörgen Berggren Fishing North

Varzina 2014/2015. Vid pennan Jörgen Berggren Fishing North Varzina 2014/2015 Inledning Vi på Fishing North har haft två veckor på Varzina trout camp under 2014 15-22/7 samt 12-19/8. Jag har här gjort ett tappert försök att sammanfatta och utvärdera dessa veckor

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Information juni 2004

Information juni 2004 2004-06-08 Östgöta Kräftprojekt Information juni 2004 701 45 Örebro, Sweden 1 Information från Östgöta Kräftprojekt Östgöta Kräftprojekt har under våren fortsatt enligt plan. Vi har svarat på frågor inför

Läs mer

DEN MYSTISKA TÄRNINGEN. Effekt: Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts.

DEN MYSTISKA TÄRNINGEN. Effekt: Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts. DEN MYSTISKA TÄRNINGEN Läs publikens tankar genom att förutse vilket nummer som valts. Rekvisita: Liten och stor behållare med lock samt en tärning. 1. Be en åskådare att välja ett nummer på tärningen

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Våren kom av sig och med det kom åter kylan. Vist har vi vackert väder men attan vad kallt det är på nätterna. I sig är detta bra för vårt fiske men vi behöver

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004 Best Kust Feskarna Havsf iskeklubb BestKust Feskarna 04 Augusti 04 Innehåll BestKust Feskarna 04, 3:e resan gick till Flakstadsvåg

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Elfiske i Jönköpings kommun 2012

Elfiske i Jönköpings kommun 2012 Elfiske i Jönköpings kommun 2012 De genomförda elfiskena har skett framförallt som uppföljning av tidigare fisken eller som uppföljningen av och inför fiskevårdsinsatser i Tabergsån, Lillån i Huskvarna

Läs mer

q Smedgesäl en i Norge a

q Smedgesäl en i Norge a q Smedgesällen i Norge a Sagan är satt med typsnittet Ad Hoc kursiv, tecknat av Franko Luin. Häftet ingår i en serie sagor som typograferats med typsnitt från samma typsnittstecknare. De kan hämtas på

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Nordens Nyheter Nummer 2 Söndagen den 1.7.2012 Lägeröppningen! Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Isopomo har planerat Vi har

Läs mer

Eftertext Glömda Stigar. Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck:

Eftertext Glömda Stigar. Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck: Eftertext Glömda Stigar Kungen läste meddelandet om igen och rynkade på pannan. Inpräntat på pergamentsbiten stod det skrivet, i klarrött bläck: Det åligger en Stålmod att se till så att Loward inte startar

Läs mer

Några övningar att göra

Några övningar att göra Några övningar att göra Dagens kort Du ber om ett kort som kan vägleda och hjälpa dig genom dagen. Kortet beskriver hur du kan förhålla dig till dagen eller om du ska tänka på något speciellt idag. Drar

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9 sommaraktiviteter för DIG SOM GÅR i årskurs 6 9 Äventyr under hela sommaren Drama / TEATER Vecka 27 Tänk dig att stå på en riktig scen med kostym, rekvisita, ljud, ljus och scenografi. På 4 dagar läser

Läs mer

GÅR TILL TANDLÄKAREN

GÅR TILL TANDLÄKAREN GÅR TILL TANDLÄKAREN Norrmejerier Författare: Karin Drangel Illustratör: Arvid Steen Grafisk formgivning: Krux I samarbete med Folktandvården Norr ISBN 978-91-979296-1-5 et här är Norris. Norris bor på

Läs mer

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. All kunskap berikar Vårläger 2015 sid 2. Muay Thai The art of eight limbs sid 4. Ordlista Kroppen sid 5

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. All kunskap berikar Vårläger 2015 sid 2. Muay Thai The art of eight limbs sid 4. Ordlista Kroppen sid 5 Kime - maj 2015 LEDARE Lund vaknar verkligen till under slutet av april och början av maj. Det är inte bara i Stadsparken som det firas, utan med värmen (nåja) och ljuset intar stadens befolkning gräsmattorna

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2011-02-12 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2011/02/rally-sweden-colins-crest-award-och-ken-block/ Tack vare att

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin Mitt liv som mobbad Wiveca Wendin 1 Mitt liv som mobbad Copyright 2012, Wiveca Wendin Ansvarig utgivare: Wiveca Wendin Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1642-3 2 Innehåll 1. Några ord av författaren

Läs mer

i m a g e s o f w i l d l i f e

i m a g e s o f w i l d l i f e i m a g e s o f w i l d l i f e B r u t u s Ö s t l i n g P h o t o g r a p h y Nyhetsbrev nr 9 januari 2007 Möte vid gömslet: kungsörn och fotograf: vem betraktar vem egentligen? Beställ Örnarnas rike

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön.

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2012 Sommaren 2012 går inte till historien som en av de bättre. Säsongens första veteranbåtsträff i Wasahamnen, första helgen i juni, blev en blöt historia med oavbrutet

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Från sömnlös till utsövd

Från sömnlös till utsövd SAMUEL LINDHOLM & FREDRIK HILLVESSON Från sömnlös till utsövd Ett sexveckorsprogram mot sömnproblem för bättre sömn, mer energi och högre livskvalitet BILAGOR Innehåll Bilaga A: Målsättning 3 Bilaga B:

Läs mer

Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna.

Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna. Det var kväll, och bara de allra sista av solens alla strålar dröjde sej kvar i de översta ruskorna av grantopparna. I slaskhinken intill dörren mellan köket och verandan hade man glömt att lägga locket

Läs mer

Skoterspecial Körglädje, trygghet och naturupplevelser

Skoterspecial Körglädje, trygghet och naturupplevelser SÄKER PÅ SKOTER Skoterspecial Körglädje, trygghet och naturupplevelser Med skotern på släp kan du reglerna? Håll huvudet kallt trygg körning på isen Viktor Stenman livet efter jättekraschen tahandomdigitrafiken.se

Läs mer

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade 1 2 30 sätt att få flera kunder till ditt företag. En Gratis guide av Lotta Carlberg företagsrådgivare och mentor på 3 När jag arbetar med mina kunder så går vi tillsammans igenom hur de kan få in nya

Läs mer

Vandra i fjället Utrustning: Spade Första förbandslåda Rep/Makramé Kniv med slida Yxa/Såg Tändstål Tändstickor Stormkök Liggunderlag Sovsäck Tandborste som är avklippt Tandkräm i liten behållare Tält/Vindskydd

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Vilken framträdande egenskap skulle du helst vilja ha? Skicklig yrkesmänniska Förmögen

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Nytt år, nytt liv! Dags för ett nyårslöfte? Här kommer några tips, stryk det som inte passar dig.

Nytt år, nytt liv! Dags för ett nyårslöfte? Här kommer några tips, stryk det som inte passar dig. Nyhetsbrev januari 2007 Hej! Ett nytt år, 2007. Efter den långa ledigheten och helgernas trevliga samvaro med familj och vänner är du kanske utvilad och redo att ta dig an nya utmaningar. Kanske är du

Läs mer

SVEA RIKE. En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015

SVEA RIKE. En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015 SVEA RIKE En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015 PRESENTATIONSVISA 1. Vi vill här presentera för Er ett avlångt land, som har rätt många delar, vi kommer hand i hand. Här nere, där bor

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 INNEHÅLL BestKust Feskarna 1:a resan upp till Söröya blev en blåsig fiskevecka med massor av fisk Söröya Nord-Noge 27/5 5/6 05 Avresa från Göteborg

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar!

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar! INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012 Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi Ha en skön sommar! LEDARE PERNILLA BERGKVIST Rent, snyggt och bättre service

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer