Förbundsmöte Verksamhetsberättelse 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsmöte Verksamhetsberättelse 2011"

Transkript

1 Förbundsmöte 0 Verksamhetsberättelse 0 Förbundsmöte Förbundsmötet 0 avhölls den 7:e mars på Quality Hotell Ekoxen i Linköping. Förhandlingarna pågick från kl 9 till kl 5 på eftermiddagen. Bengt-Olof Samuelsson fungerade som mötets ordförande och Jonny Carlén skötte protokollet. Förbundsstyrelsen Förbundsstyrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör Suppleant Ledamot, VO Elit Ledamot, VO Bredd januari-7 mars Robert Sundström Sture Kinell Magnus Söderling Ingela Persson Rolf Påhlsson Christer Malmesäter 7 mars- december Ingela Persson Roland Brebäck Robert Sundström Patric Holmström Rolf Påhlsson Christer Malmesäter Under slutet av året företrädde VO Elits vice ordförande Johan Bjerkander verksamhetsområdet i styrelsen. Under verksamhetsåret har förbundsstyrelsen avhållit femton protokollförda sammanträden. Elva av dessa var telefonmöten. Förbundsarbetet genomfördes under året till största del på ideell basis av valda styrelseledamöter och andra funktionärer. Externa tjänster köptes in för att utföra kansliarbete och det grafiska arbetet med Modellflygnytt. Exempel på återkommande rutinärenden inom 0 års styrelse: Författande av denna verksamhetsberättelse. Styrelsens yttrande över till förbundsmötet inkomna förslag och motioner. Budgetarbete inför 0. Diverse ekonomiska rutinärenden: - Attestering och kontroll av utbetalningar. - Hantering av offerter, till exempel rörande Modellflygnytt. - Justering av felaktig fakturering. Deltagande vid CIAM:s plenarmöte 0 (inkluderande kostnader och ersättningar för detta). Produktion av adresslistor för Modellflygnytt. Denna uppgift har under året förts över till kansliet. Fakturering relaterad till medlemsregistreringar. Rättelser på grund av felregistreringar och felaktiga fakturor. Exempel på några särskilda frågor som behandlats och verkställts inom förbundsstyrelsen under 0 är: Planering, förberedelser, genomförande och efterarbete i anslutning till VM FK 0. Viss produktion av medlemskort. Normalt sköts detta av kanslipersonalen men viss kraftsamling krävdes i maj, vilket några av styrelsens ledamöter stod för.

2 Förbundsmöte 0 Tillfälligt kanslistöd. Extra genomgång av ekonomin i VO-Elit. Programvara för att rationalisera faktureringsrutinen rörande SMFF-registreringar, tävlingslicenser och FAI-licenser har under året tagits fram. Faktureringsstöd har under året inte tillhandahållits i IdrottOnline-systemet. Särskild ansträngning har gjorts för att identifiera och skriva av fordringar härrörande från tiden innan 009 har genomförts. Modellflygnytt Modellflygnytt utkom under året med sex nummer. Tidskriften har delvis producerats på huvudsakligen ideell basis. Layoutarbetet har utförts på professionell basis. Tidningen har under året innehållit material bland annat om följande: Ledare från förbundsordförande och verksamhetschefer. Information från CIAM:s plenarmöte. Intervjuer med och artiklar om kända profiler inom modellflygsporten. Inbjudan till träffar. Reportage från träffar, tävlingar och evenemang. Artiklar om nya produkter och flygplanstyper. Reportage om modellflyghandlare. Historiska tillbakablickar. Byggreportage. Julnötter. Årets sista utgåva av Modellflygnytt utkom i december och innehöll bland annat ett sexsidigt reportage om J8 Vampire i EDFutförande. EDF är en flygplanstyp, ofta i skala av kända jetflygplan, vars drivenheter är en eller flera elfläktar. Nummer tre av årets produktion samproducerades med ett programblad för VM i FK. Den upplagan trycktes även extra stor och delades ut gratis i samband med tävlingen. Under året har styrelsen utsett Åke Karlsson (Kungsängens MFK) till ny redaktör för Modellflygnytt. Modellflygnytt har under året kunnat prenumereras på för en kostnad om 45 kr. Vidare spridning av tidskriften har ägt rum genom att Modellflygnytt distribuerats i handeln med genom Interpress återförsäljarnät. Denna lösnummerförsäljning gav under året inte något ekonomiskt nettoöverskott till förbundet. Kansliet Under 0 har kansliet fysiskt varit placerat på Ålleberg i Falköping. Svenska Flygsportförbundet har anlitats för att sköta den administration som erfordrats. Överenskommelsen har varit att SMFF betalar kr för att under året få tjänster utförda, vilket har motsvarat en 60-procentig tjänst.

3 Förbundsmöte 0 Kansliets arbete har huvudsakligen bestått i: Produktion och distribution av medlemskort. Telefon och epostkontakter. Registrering och hantering av inkommande och utgående handlingar. Förberedelser, för- och efterarbeten gällande årsmötet i Linköping. Utfärdande av radioflyggrenens och FAI:s tävlingslicenser. Viss material- och materielförsäljning. Kompletterande utskick av Modellflygnytt. Registrering av MFK Direkts medlemmar. Produktion av protokoll och organisering av justering av dessa. Klubbar SMFF utnyttjade under året Riksidrottsförbundets IT-system IdrottOnline för medlemsregistreringen. Året var det första där IdrottOnline utnyttjades i sin helhet. Styrelsen har under året regelbundet försökt följa upp de fel och problem som uppstått. Det kan konstateras att det blev en del fel och missförhållanden i samband med övergången vid årsskiftet 00-0, men att systemet på något vis har börjat sätta sig under året. Det faktum att fler bekantat sig med och lärt sig systemet påverkar också i positiv riktning. Styrelsens uppfattning är Byggsatsen Lucy, som togs fram under 00, har under att nöjdheten med IdrottOnline har ökat året distribuerats på Förbundets bekostnad på bland annat under 0. till Riksidrottsmuséets lovaktiviteter i Stockholm. Medlemsföreningarna har under året erbjudits ett medlemskort som på vit bakgrund innehåller den enskilde medlemmens namn tillsammans med ytterligare uppgifter såsom klubbtillhörighet, SMFF-nummer och behörigheter inom RCBevis-systemet. Parallellt med medlemskortet har det producerats separata plastkort för radioflyggrenens tävlingslicenser. Dessa licenskort innehåller endast namn, SMFF-nummer och vilken verksamhet licensen avser. De ekonomiska mellanhavandena mellan Förbundet och medlemsföreningarna har under året i huvudsak bestått i att SMFF fakturerat för registrerade klubbmedlemmmar och tävlingslicenser inom radioflyggrenen enligt förbundsmötets beslut, men även FAI-licenser till ett pris om 50 kr/styck. Ett nytt faktureringsystem anpassat för IdrottOnline avsett för debitering av medlemsavgifter har tagits fram under året. Tidigare metoder och system har dels varit baserade på det äldre systemet KlubbenOnline och dels har det inehållit många manuella handgrepp, vilket har gjort fakturering av medlemsavgifter, tävlingslicenser och FAI-licenser tidsödande. Styrelsens förhoppning är att eftersom det nya systemet i hög grad är automatiserat och dessutom klarar av att skicka

4 Förbundsmöte 0 4 förhandsaviseringar per epost, kommer både mängden felfaktureringar men även att den efterdistribution av Modellflygnytt som sker från kansliet att minska. Webb Förbundet har under året drivit webbsidorna och Förbundssidan (modellflygforbund.se) har varit en sida i det s.k. IdrottOnline-systemet. Under året har layouten på förbundssidan justerats något för att anpassas till den sidlayout som Flygsportförbundet valt för sina sidor. Kalendern har under året moderniserats och bytts ut. Modellflygnytt-sidan (modellflygnytt.se) har drivits utanför IdrottOnline-systemet) som en vanlig hemsida hos en privat webbleverantör. Nedan finns en förteckning över den information och de tjänster som under året funnits tillgängliga dels via webbsidan och Information specifik för olika intresseområden. Denna har varit upplagd på så vis att det finns länkar från SMFF:s centrala sidor till sidor som respektive intresseområde administrerar. Klubbförteckning. Kalender med sanktionerade tävlingar, träffar och andra arrangemang. Information om Modellflygnytt och dess innehåll. Information om radioflygskolan har distribuerats via webbsidan till registrerade flyglärare. Information om Förbundets försäkringsalternativ har under året uppdaterats och lagts ut. Utgivningsplan för Modellflygnytt. Dessutom publicerades ett tiotal nyheter på webbplatsen under året. Förstasidan på förbundswebben så den såg ut slutet av januari 0.

5 Förbundsmöte 0 5 SMFF:s olycksfallsförsäkring Försäkringar Förbundet tillhandahöll under året tre huvudförsäkringar åt medlemsföreningarna. Olycksfallsförsäkringen omfattar alla i SMFF registrerade klubbmedlemmar för den skada som kan åsamkas dem till följd av deras utövande. Se separat ruta för detaljer om försäkringen. SMFF:s olycksfallsförsäkring täcker den skada som drabbar medlemmarna under utövande av modellflygning. Ersättningar sker i relation till den uppkomna skadan efter försäkringsbolagets normer. Maxbeloppen är: Medicinsk invaliditet Ekonomisk invaliditet Dödsfall Läke-, rese. och tandbehandlingskostnader Rehabilitering Dessutom innehar förbundet en förmögenhetsbrottsförsäkring som gäller för förbundet och Merkostnader: alla medlemsföreningar. Ett exempel som för- Personliga tillhörigheter säkringen täcker är om klubbens kassören eller Extra kostnader under den akuta läkningstiden annan styrelseledamot förskingrar klubbens medel. Självrisken för denna försäkring är ett basbelopp. 5 basbelopp 0 basbelopp 0,5 basbelopp skäliga kostnader basbelopp 0,5 basbelopp basbelopp SMFF:s ansvarsförsäkring tillhandahålls åt alla SMFF-registrerade klubbmedlemmar. Försäkringens huvudsakliga syfte är att skydda den aktivt utövande klubbmedlemmen mot de kostnader gentemot tredje person som kan uppstå vid modellflygrelaterade olyckor. Se separat ruta för detaljer om försäkringen. Under året har en genomgång gjorts av ansvarsförsäkringar för att söka belysa vad försäkringen omfattar, under vilka villkor den gäller och hur man skall bära sig åt för att söka ersättning från den. Slutsatserna publicerades dels på internet men även i Modellflygnytt nr /0. Svenska Flygsportförbundet (FSF) I Flygsportförbundets styrelse har styrelseledamoten Rolf Påhlsson (AKM Göteborg) representerat SMFF som ordinarie ledamot, Roland Brebäck (Stockholms RFK) har varit hans personlige suppleant. Sture Kinell har även deltagit i FSF:s miljögrupp. Dessutom har Ingela Persson deltagit i den ordförandekonferens som FSF arrangerat. SMFF har deltagit i alla möten och konferenser som det kallats till. I valberedningen har Ulf Höglin (Södra Dalarnas RFK) och Bo Nilsson (Bålsta MFK) medverkat för SMFF:s räkning. Riksidrottsförbundet (RF) Genom SMFF:s anslutning till Flygsportförbundet var alla SMFFanslutna klubbar under året även anslutna till Riksidrottsförbundet. SMFF:s ansvarsförsäkring SMFF:s ansvarsförsäkring täcker den skada ditt modellflygplan kan åsamka person och materiel. Ett exempel är att ditt flygplan störtar i en bil eller då det kolliderar med ett annat flygande föremål. Även personskador täcks. Försäkringen gäller även då icke-medlemmar tillfälligt deltar i verksamheten, till exempel under skol- eller känn på flygning. Försäkringen är en så kallad subsidiär försäkring. Det betyder i detta fall att den täcker det skadevållarens övriga försäkringar (vanligen hemförsäkring) inte täcker. Om denne inte har någon hemförsäkring gäller ansvarsförsäkringen från första kronan. Försäkringen gäller på de platser som varje enskild klubbstyrelse beslutat vara klubbens officiella flygfält. Det kan gärna vara flera fält, men klubben måste formellt besluta om detta. Försäkringen gäller således inte vid flygning på icke anvisad plats. Högsta ersättningsbelopp är kronor och självrisken är kr. Undantag: Försäkringen gäller inte för skador som uppkommer vid flygning utanför område som godkänts av SMFF eller ansluten klubbs styrelse. Skada som omfattas av skadevållarens egen hem- eller villaförsäkring. Försäkringen gäller enbart verksamhet som bedrivs enligt de regler och bestämmelser som gäller inom SMFF, såväl under tävlingar som andra aktiviteter.

6 Förbundsmöte 0 6 Nordiska Modellflygmötet Under året stod Norges Luftsportforbund (NLF) värd för det nordiska modellflygmötet. Vid mötet, där representanter från Norge, Danmark, Sverige och Finland deltog, avhandlades frågan om nya nordiska rekord och framtida nordiska mästerskap. Mötet gick också igenom det juridiska läget för modellflygning i de nordiska länderna. Mötet godkände följande nordiska rekord: Rekordklass Namn Datum Resultat EZB, flygtid, en flygning Mats Licke (Södertälje MFK) sek EZB, flygtid, två flygningar Mats Licke (Södertälje MFK) sek 6 Team Racing 00 varv Per Stjärnesund (Västerås MFK) Jan Gustafsson (Västerås MFK) min 5,6 sek 7 Team Racing 00 varv Bengt-Olof Samuelsson (MFK Galax) Kjell Axtilius (MFK Galax) min 48,6 sek Mötet fastställde även följande fördelning för de nordiska mästerskapen: Linflyg: 0-Danmark, 04-Sverige, 06-Danmark. Konstflyg/FA: 0-Norge, 05-Sverige, 07-Danmark. Segelflyg/FB: 0-Finland, 04-Danmark. Termiksegelflyg/FJ: 0-.Finland, 05-Danmark. Inomhuskonstflyg/FP: 0-Finland. Skalaflyg/F4C: 0-Finland, 04-Danmark, 06-Norge. IMAC: 0-Norge, 0-Sverige, 04-Danmark, 05-Finland. FAI/CIAM Under året deltog SMFF med vid CIAM:s årsmöte ( plenary meeting ) i Lausanne. Bengt-Olof Samuelsson (MFK Galax) representerade Sverige som delegat, Bengt Lindgren (MFK Galax) var ersättare men deltog ej vid mötet. Bengt-Olof Samuelsson tjänstgjorde även som ordförande i CIAM:s linflygkommitte.

7 Förbundsmöte 0 7 Verksamhetsberättelse Bredd Verksamhetområde Bredd har under året bestått av följande ledamöter. Ordförande Vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot januari-7 mars Christer Malmesäter Sture Kinell Mona Ståhl Fredrik Schultz Magnus Östling 7 mars- december Christer Malmesäter Sture Kinell Lena Hellström Inge Sundstedt Magnus Östling Magnus Östling (Södra Dalarnas RFK) valde att lämna sitt uppdrag i september. Som tillförordnad ersättare valdes Åke Karlsson (Kungsängens MFK). Meetingguiden Endast smärre redaktionella förändringar av meetingguiden har skett under verksamhetsåret. Meetingguiden har distribuerats genom en arbetsgrupp inordnad på förbundssidorna. Intresserade klubbar har kunnat anmäla sig, genom att skicka ett ebrev till en för ändamålet skapad epostadress (meetingguiden@flygsport.se), för att bli medlemmar i arbetsgruppen. Radioflygbevis Unsder året att klubbarna fortsatt uppdatera uppgifter till RC-Bevis-systemet via IdrottOnline. De kategorier som varit tillgängliga är Motor, Segel, Helikopter och Turbin, samtliga i nivåer A och B. Innehavare av det gamla radioflygcertifikatet har betraktats vara i nivå B. Ingen klubbmedlem har ännu uppgraderats till nivå C. Radioflygbevisen har tryckts på medlemskorten i form av kryss i passande ruta. Radioflygskolan Radioflygskolan som iordningställdes under 00 har under året distribuerats till aktiva flyglärare i landet. Radioflygskolan har innehållit stoff och material för att nå nivå A i Radioflygbevissystemet. Distributionen har skett genom en arbetsgrupp inordnad på förbundssidorna. Intresserade flyglärare har kunnat anmäla sig till gruppen genom att skicka ett ebrev till en för ändamålet angiven adress (radioflygskolan@flygsport.se) Karlskoga Rookieträff Förbundet gav under året stöd till arrangemanget Karlskoga Rookieträff. Ett arrangemang för nybörjare och andra intresserade inom turbinflygning. Arrangemanget innehöll föreläsningar i ämnen såsom Turbinmotorns svenska historia, Turbinmotorns uppbyggnad, Motorinstallation och kringutrustning, och Design/Utveckling inom turbinmotor. Arrangemanget drog 4 deltagare. Skövde Modellhobbymarknad Förbundet ställde ut en monter under årets Skövde Modellhobbymarknad. Montern innehöll två representanter från Förbundet och en modellflygsimulator.

8 Förbundsmöte 0 8 De vanligaste frågorna som behandlades var medlemsregistreringsproblematik, varför somliga inte får tidningen men även frågor om vilken typ av tävlingslicens som krävs till vilka typer av tävlinger och varför. Övriga träffar och marknader Utöver redan nämnda arrangemang och verksamheter har Förbundet deltagit i följande evenemang genom verksamhetsområdets försorg: Tipshallen, Växjö RCK, januari. Årsmöte Stockholms Läns Modellflygare, april. Flygdag hos Hökaklubben, Halmstad, i maj. Prova på dag, Ljungby MFK, maj. FK träff, Södra Dalarnas RFK, Säter, maj. Norbergsträffen, Norbergs FK, juni. Helsingborgsträffen, Helsingsborgs MFK, juli. Elefantastiskt, Ljungby MFK, juli. Skillingarydsmeetinget, RFK Skilling, augusti. Presentation flygskolan, Älmhults RCK, oktober. Den rollup som VO-Bredd tagit fram under 0 skall användas på klubbnivå genom utlåning till klubbevenemang. Affischen är en trycksak med en klarblå himmel som ej gör sig rätt i en grå verksamhetsberättelse. Broschyren som tagits fram under 0 visar en övergripande bild av modellflyg som en sport med många specialiteter.

9 Förbundsmöte 0 9 Informationsmateriel Under året har en roll-up tagits fram för bruk på klubbnivå vid lokala utställningar och mässor. En roll-up är ett utställningshjälpmedel som placeras på marken varefter en cirka två meter hög utställningsyta rullas upp och fästs på ett stag. Upplägget är att SMFF står för alla kostnader kopplat till användandet om klubben skickar tillbaka rollupen inom tolv dagar samt att en artikel beskrivande evenemanget skickas till Modellflygnytt. Ett avtal där detta anges mer detaljerat har tagits fram. En broschyr om modellflyg togs även fram under året. Målet med broschyren var att ge en så bred bild av modellflyg som möjligt och innehåller därför information om såvitt skilda modellflygning som oldtimer, raketmodeller och radiostyrda helikoptrar. Broschyren har förtryckts i 700 exemplar och under året distribuerades omkring 00 exemplar ut i verksamheten. Broschyren har under året distribuerats bland medlemsföreningerna till ett pris om 4,65 kr/styck. Lucymodeller har vid ett antal tillfällen under året delats ut gratis under exempelvis Äventyrsmässan i Stockholm, Nordstanutställningen i Göteborg, Helsingborgs veckoträff och vissa av Riksidrottsmuséets skollovaktiviteter. Majoriteten av arbetet med informationsmateriel under året skedde under ledning av Verksamhetsområde Bredd med stöd från kansliet.

10 Förbundsmöte 0 0 Verksamhetsberättelse VO-Elit Verksamhetsområde Elit har under året bestått av följande valda ledamöter: Ordförande Vice ordförande Ledamot Friflyg Ledamot Linflyg Ledamot Radioflyg januari-7 mars Rolf Påhlsson Johan Bjerkander Robert Hellgren Bengt-Olof Samuelsson Gunnar Karlsson 7 mars- december Rolf Påhlsson Johan Bjerkander L-G Olofsson Bengt-Olof Samuelsson Gunnar Karlsson Under slutet av året övertog vice ordföranden Johan Bjerkander ordförandens uppgifter inom verksamhetsområdet. Under hösten har verksamhetsområdet genomfört en genomlysning av verksametsområdets ekonomi för att rätta upp och komma till rätta med inkonsekvent bokföring. Arbetet slutfördes under 0. Arbetet har inte föranletts av misstankar om oegentligheter, utan har i sin helhet syftat till att klargöra vilka kostnader och intäkter respektive verksamhetsform har. Rekord Inga rekord slogs under året. Utbildning Under året har sexton modellflygare deltagit i Prestationsutbildning Genom Kommunikation. Under 0 finansierades utbildningen av Elitidrottscentrum. Förbundet och deltagarna själva stod för resor, kost och logi. Världsmästerskapen FK 0 Den -0 juli stod Sverige som värd för det första världsmästerskapet i FK (radiostyrda handkastglidare) i Arboga. Planeringen för detta mästerskap började redan våren 009 efter att Sverige vunnit CIAM:s förtroende hårfint före Tyskland. Från våren 009 och fram till juli 0 har det hänt mycket i och runt SMFF. Bland annat har SMFF omorganiserats i två intresseområden, Bredd och Elit. Vårt tidigare kansli i Norrköping har avvecklats och kanslitjänsten köps numera av Flygsportförbundets kansli på Ålleberg. Att under detta förändringsarbete samtidigt planera för ett VM i FK visade sig vara en onödigt stor och svår uppgift. Det besvärliga med att arrangera ett VM i FK är mängden funktionärer som krävs. FK-klassen i Sverige 0 bestod av cirka 0 tävlingsaktiva varav mer än hälften var deltagare på VM. Då krävs det att modellflygare från andra grenar hjälper till. Nu hade vi sådan tur att vi i sista stund kunde få hjälp med hela tävlingsorganisationen ute på flightline av modellflygare och familjemedlemmar från flera olika grenar inom SMFF under de dagar som själva VM-tävlingen pågick. VM-tävlingen föregicks av en deltävling i Nordic Trophy, där deltagarna gavs en möjlighet att flyga in sig på fältet. På lördagskvällen efter en hel dags tävlande arrangerades en grillfest. Cirka

11 Förbundsmöte 0 0 glada modellflygare, medhjälpare och funktionärer åt med god aptit upp vad köket kunde erbjuda. Av den följande dagens kommentarer att döma förefaller det som en ny standard för grillfester etablerades. Söndagens flygningar i Nordic Trophy fick avbrytas i förtid då ett omfattande regnväder drog in över Arboga och omöjliggjorde vidare flygningar. Segrare i Nordic Trophy blev Joseph Wurtz (Nya Zeeland). I juniorklassen segrade Jason Weber (Sydafrika). Måndagen den 4 juli var första dagen på VM. För de tävlandes del gick större delen av dagen åt att processa sina modeller. De officiella tidtagarna fick en sista finslipning av de olika tävlingsmomenten. Tävlingssekretariatet samt funktionärerna för in och utsläpp från tävlingsområdet gick igenom sina rutiner. Inför en sådan här stor tävling är det naturligtvis mycket planering och möten, avstämningar och kontroller men det är först när man är på plats man verkligen ser om allt klaffar. Även om det klaffar till 98% så är det de sista % som ställer till stort förtret. Om tidsmarginalen då är snäv blir problemen som större. På eftermiddagen hölls invigningen av VM-tävlingen. Första tävlingsdag var tisdag den femte juli. Vädret var strålande sol och varmt med svag till måttlig vind. Vädret höll i sig även på onsdagen och torsdagen. Fredagen var vilodag och reservdag. Alla de funktionärer som stått upp i solgasset tolv timmar om dagen var verkligen värda denna vilodag. Vilken fantastisk insats ni gjorde. Finalen avgjordes lördagen den 9 juli. De svenska Axel Wallin (Vallentuna MFK) gör ett av FK-VM:s kast som så småningom piloterna hade gjort mycket leder till att Axel tar det första junior-silvret någonsin vid FK-VM. bra ifrån sig i grundomgången. Till seniorfinal gick Sören Svantesson (Herrljunga MFK) och Jonas Ekman (RFK Ikaros). Sören Svantesson kom slutligen på femte plats och Jonas Ekman sexa. Segrade gjorde Joseph Wurtz (Nya Zeeland). I juniorfinalen flög Axel Wallin (Vallentuna MFK) och Stefan Brebäck (Stockholms RFK). Axel Wallin fick allt att stämma på finaldagen och kämpade till sig en individuell silvermedalj. Stort Grattis Axel! Stefan Brebäck (Stockholms RFK) slutade på en åttonde plats och Oscar Findahl (Norbergs FK) på en elfte plats. I lagtävlingen för seniorerna blev det en fjärde plats. Laget bestod av Sören Svantesson (Herrljunga MFK), Jonas Ekman (RFK Ikaros) och Jonas Blomdal (RFK Ikaros). Lagledare var Mattias Hammarskiöld (RFK Ikaros) och medhjälpare var Stefan Wahlberg (RFK Ikaros). I lagtävlingen för juniorerna blev det tredje plats och en fin bronsmedalj att ta med hem. Juniorlaget bestod av Axel Wallin (Vallentuna MFK), Oskar Findahl (Norbergs FK) och Stefan Brebäck (Stockholms RFK). Lagledare var Pelle Findahl (Norbergs FK) och medhjälpare var Andreas

12 Förbundsmöte 0 Karlsson (Södra Dalarnas RFK) och Robert Hellgren (Norbergs FK). Kock för junior och seniorlaget var Rolle Brebäck (Stockholms RFK). Tävlingen gav upphov till reportage i lokal-tv (åtkomligt via SVT Play under hela slutet av 0), lokal press och vecko- och månadsblad som exempevis Magazin4. Förbundsstyrelsen vill härmed tacka alla modellflygare och familjemedlemmar som ställde upp som funktionärer under VM-veckan i Arboga. Utan er mycket stora insats hade arrangemanget aldrig blivit så bra som det blev. Slutomdömet från FAI:s jury är värt att omnämnas: In the opinion of the FAI Jury, this was a very successful World Championship carried out in a friendly atmosphere. The organisers are to be commended for an excellent event. (Enligt FAIjuryns mening var detta ett mycket framgångsrikt världsmästerskap som även genomfördes i en vänlig atmosfär. Arrangörerna vitsordas för ett väl genomfört evenemang.)

13 Förbundsmöte 0 Friflyg Friflyg har under året företrätts inom VO Elit av grenansvarige L-G Olofsson (AKM Göteborg). Övrigt L-G Olofsson (AKM Göteborg) var under året Sveriges tekniska expert till CIAM i friflygfrågor.

14 Förbundsmöte 0 4 Linflyg Linflyg har under året företrätts inom VO Elit av grenansvarige Bengt-Olof Samuelsson (MFK Galax). Linflyg har under året utövats, i tävlingsform, i de internationella VM-klasserna FA Speed, FB Stunt, FC Team Racing och FD Combat. Vidare har sporten utövats i nationella instegsklasserna Semistunt, Goodyear racing, Combat /, Slow combat, Semispeed, Minispeed, Speed A och Speed B. Funktionärer Verksamhetsstyrelsen: Grenspecialister: Övriga: Verksamhetschef Bengt-Olof Samuelsson Sekreterare Ingemar Larsson FA Per Stjärnesund FB Raimo Barck FC Jan Gustafsson FD Niklas Karlsson Materialförvaltare Kjell Axtilius Verksamhetsredaktö Ingemar Larsson r Grenstyrelsen har haft ett protokollfört sammanträde. Bengt-Olof Samuelsson (MFK Galax) har under året varit ordförande i CIAM:s subkommitté för linflyg. Göran Olsson (MFK Red Baron) och Ingemar Larsson (Vänersborgs MFK) var domare i FA respektive FD vid EM i Polen. Stefan Karlsson (Karlskoga MFK), Göran Olsson, Bengt-Olof Samuelsson och Ingemar Larsson har varit domare samt deltagit i FAI-juryn vid tävlingar i världscupen. Speed År 0 har det genomförts fem svenska tävlingar och det har varit svenskt deltagande vid tre utländska världscuptävlingar. Av de inhemska tävlingarna blev världscuptävlingen i Karlskoga deltagarmässigt störst med elva piloter varav sex från utlandet. I försöksklassen Semispeed har det hållits tre tävlingar med nio tävlingsstarter. Förutom FA och Semispeed har det också flugits i klasserna Minispeed, Speed A (.5 cm) och Speed B (5 cm). SM vanns av Per Stjärnesund (Västerås MFK). Göran Olsson (MFK Red Baron) var under året Sveriges internationella domare i FA Speed. Stunt Stuntåret 0 var ett år som präglades av ett ökat antal piloter i FB. Sammanlagt arrangerades det i Sverige tre tävlingar i FB och fem i Semistunt under året. Summerar man alla svenska tävlingar har det varit 6 tävlingstarter i Semistunt och 9 i FB. Deltagare från Norge, Danmark och Finland har deltagit vid Vårtävlingarna i Karlskoga och vid Västkustträffen i Kungsbacka. Både SM och Limfjordstävlingen i Danmark vanns av Ove Andersson (Västerås MFK).

15 Förbundsmöte 0 5 Semistuntcupen för juniorer lockade under året tre deltagare och vann gjorde Jesper Andersson från Vänersborgs MFK. Även seniorerna har haft en cup, med tolv deltagare och där segrade Leif Sundvall (Lidingö MFK). Team-Racing Det kördes en tävling i FC under året, SM. Svenska lag har deltagit vid två utländska tävlingar där en andraplats (av laget Ingemar Larsson/Jan Gustafsson) vid världscuptävlingarna i tyska Sebnitz blev bästa insats. Goodyear Racing har körts vid två tävlingar. SM i FC vanns av Jan Gustafsson/Per Stjärnesund, Västerås MFK medan RM i Goodyear Racing vanns av Lennart Nord, MFK Red Baron, i par med Ingemar Larsson, Vänersborgs MFK. Jan Gustafsson (Västerås MFK) och Bengt-Olof Samuelsson (MFK Galax) var under året Sveriges internationella domare i FC Team Racing. Combat Fyra tävlingar har genomförts i FD under 0 med sammanlagt tretton deltagare varav två var juniorer. Landslagsligan vanns av Håkan Östman (Väsby MF). Deltagarmässigt blev, världscuptävlingen oräknad, tävlingen i Slow Combat vid Riksmästerskapen med tolv deltagare årets största tävling. Svenska piloter har deltagit vid tre världscuptävlingar och bästa placering (4:a) uppnåddes av Håkan Östman (Väsby MF) vid tävlingen i danska Aalborg. SM lockade elva deltagare varav två juniorer och vanns av Håkan Östman (Väsby MF). RM i Slow Combat kördes som vanligt i samband med Vänersborgspokalen och lockade tolv deltagare. Under samma helg kördes också RM i klassen Combat,5 med elva deltagare. Segrade i Slow Combat gjorde Niklas Karlsson (Karlskoga MFK) medan Combat,5 vanns av Lennart Nord (MFK Red Baron). Juniorcupen i Combat,5 lockade fyra deltagare från två klubbar och vanns av Kristian Jansson (Vänersborgs MFK). Alla juniorerna fick dela på fina priser skänkta av linflyggrenen. Seniorcupen vanns av Tobias Gustafsson (Vänersborgs MFK). Stefan Karlsson (Karlskoga MFK) och Ingemar Larsson (Vänersborgs MFK) var under året Svergies internationella domare i FD Combat. EM i Polen Kristian Jansson (Vänersborgs MFK) tar emot förstapriset i junior-rm i Combat.5 Sverige deltog med två piloter i FA Speed, ett lag i FC Team Racing samt tre piloter i FD Combat (varav en junior). Det blev inga svenska medaljer denna gång. Bästa placeringar hade Jan Gustafsson i FA Speed (7:e plats) samt junioren Lucas Östman som kom på 8:e plats i FD Combat (4:a i FD Combat junior).

16 Förbundsmöte 0 6 Rekord Inga rekord har satts under året. Tävlingsresultat SM FA Speed Karlskoga MFK, 0- augusti Per Stjärnesund Västerås MFK Jan Gustafsson Västerås MFK Bengt-Åke Fällgren Karlskoga MFK Fem deltagare SM FB Stunt Karlskoga MFK, 0- augusti Ove Andersson Västerås MFK Staffan Ekström Trelleborgs MFK Lennart Nord MFK Red Baron Sju deltagare SM FC Team-Racing Karlskoga MFK, 0- augusti Jan Gustafsson / Västerås MFK Per Stjärnesund Ingemar Larsson / Vänersborgs MFK Stefan Sjöholm Kjell Axtilius / MFK Galax B-O Samuelsson Tre deltagande lag SM FD Combat Karlskoga MFK, 0- augusti Håkan Östman Väsby MF Niklas Nilsson MFK Red Baron Johan Larsson Vänersborgs MFK Elva deltagare. RM Semistunt Vårtävlingen, Karlskoga MFK, juli Leif Sundvall Lidingö MK Kent Hedberg Karlskoga MFK Rudolf Ross Karlskoga MFK Sex deltagare RM Goodyear Vårracet, Karlskoga MFK, juli Lennart Nord / MFK Red Baron Ingemar Larsson Vänersborgs MFK Niklas Karlsson / Karlskoga MFK Bengt-Åke Fällgren Kent Hedberg / Karlskoga MFK Lars Englund Fyra deltagande lag RM Slow Combat Vänersborgspokalen, Vänersborgs MFK, 4-5 sep Niklas Karlsson Karlskoga MFK Björn Ohlzon Karlskoga MFK Kent Hedberg Karlskoga MFK Femton deltagare RM Combat.5 Vänersborgspokalen, Vänersborgs MFK, 4-5 sep Lennart Nord MFK Red Baron Tobias Gustafsson Vänersborgs MFK Niklas Karlsson Karrlskoga MFK Tretton deltagare RM Combat.5 junior Vänersborgspokalen, Vänersborgs MFK, 4-5 sep Kristian Jansson Vänersborgs MFK Jonatan Karlsson Karlskoga MFK Joakim Wtterhamn Vänerbsorgs MFK Fyra deltagare Juniorcupen Semistunt Jesper Andersson Joaim Wetterhamn Christoffer Wetterhamn Juniorcupen Combat.5 Kristian Jansson Vänersborgs MFK Christoffer WetterhamnVänersborgs MFK SM Lagtävlingen Väsby MF MFK Red Baron Västerås MFK Vänersborgs MFK Vänersborgs MFK Vänersborgs MFK

17 Förbundsmöte 0 Joakim Wetterhamn Distriktsmästare Stockholm Västergötland 7 Vänersborgs MFK FA Speed FD Combat Slow Combat Göran Fällgren Jörgen Finn Ingemar Larsson MFK Galax Väsby MF Vänersborgs MFK EM FA Speed Czestochowa, Polen, -0 juli 7 Jan Gustafsson Västerås MFK 4 B-O Samuelsson MFK Galax 5 deltagare EM FC Team Racing Czestochowa, Polen, -0 juli B-O Sauelsson / MFK Galax Kjell Axtilius deltagare EM FD Combat Czestochowa, Polen, -0 juli 8 Lucas Östman Väsby MF 9 Håkan Östman Väsby MF 44 Johan Larsson Vänersborgs MFK 59 deltagare Junior-EM FD Combat Czestochowa, Polen, -0 juli 4 Lucas Östman Väsby MF Nio deltagare Världscupplaceringar FB Stunt FC Team-Racing Aalborg, Danmark Sebnitz, Tyskland FA Speed FA Speed FD Combat FA Speed FC Team-Racing Karlskoga, Sverige Aalborg, Danmark Aalborg, Danmark Karlskoga, Sverige Sebnitz, Tyskland FA Speed FA Speed FA Speed FD Combat FB Stunt FA Speed FC Team-Racing Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Aalborg, Danmark Aalborg, Danmark Sebnitz, Tyskland Czestochowa, Polen FA Speed FD Combat FD Combat FA Speed FA Speed FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat Sebnitz, Tyskland Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Czestochowa, Polen Czestochowa, Polen Sebnitz, Tyskland Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Aalborg, Danmark Aalborg, Danmark Sebnitz, Tyskland Ove Andersson Ingemar Larsson / Jan Gustafsson Jan Gustafsson Jan Gustafsson Håkan Östman Per Stjärnesund Kjell Axtilius / Bengt-Olof Samuelsson Bengt-Olof Samuelsson Bengt-Åke Fällgren Göran Fällgren Lennart Nord Jerker Vinnå Bengt-Olof Samuelsson Kjell Axtilius / Bengt-Olof Samuelsson Jan Gustafsson Håkan Östman Lucas Östman Jan Gustafsson Bengt-Olof Samuelsson Lennart Nord Niklas Karlsson Niklas Nilsson Marie Ohlzon Jörgen Finn Lucas Östman Johan Larsson Västerås MFK Vänersborgs MFK Västerås MFK Västerås MFK Västerås MFK Väsby MF Västerås MFK MFK Galax MFK Galax Karlskoga MFK MFK Galax MFK Red Baron MFK Red Baron MFK Galax MFK Galax Västerås MFK Väsby MF Väsby MF Västerås MFK MFK Galax MFK Red Baron Karlskoga MFK Karlskoga MFK Karlskoga MFK Väsby MF Väsby MF Vänersborgs MFK

18 Förbundsmöte FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat FD Combat Sebnitz, Tyskland Sebnitz, Tyskland Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige Karlskoga, Sverige 8 Håkan Östman Lucas Östman Jörgen Finn Bengt-Åke Fällgren Kent Hedberg Lennart Nord Väsby MF Väsby MF Väsby MF Karlskoga MFK Karlskoga MFK MFK Red Baron

19 Förbundsmöte 0 9 Konstflyg (FA/FP) Konstflyg har under året företrätts i VO Elit av grenspecialist Ingmar Svensson (MFK Linköpingseskadern). Som personlig suppleant har Anders Johansson (MFK Linköpingseskadern) fungerat. Konstflygverksamheten har under året utövats i den internationella VM-klassen FA såväl som den nationella instegsklassen Sport jämte den nordiska mellanstegsklassen Nordic. Tävlingar har varit planerade i inomhusklasserna men har blivit inställda. Arrangerande klubbar har under året varit Trollhättans MFK, Enköpings MFK, MFK Jupiter och MFK Linköpingseskadern. 8-9 maj, Trollhättan Aero Cup, Trollhättans MFK Säsongen öppnade traditionsenligt med hundväder i Trollhättan. Vinnare blev i FA Anders Johansson (MFK Linköpingseskadern), i Nordic Jim Malmborg (Stenungsunds MFK) och i Sport segrade Daniel Bergqvist (Kungshamns MFK). 8-9 juni, SISUB Cup, Enköpings MFK Den 8-9 arrangerades SISUB Cup av EnEldriftsrevolutionen har sedan länge nått FA-tävlandet, köpings MFK i klasserna FA, Nordic och men det finns gott om utövare som av olika skäl håller fast Sport. I samband med detta ordnades också vid förbränningsmotortekniken. En urblåsning innan start ett litet träningsläger inför Nordiska är alltid bra för att prova bränsleblandningen. mästerskapen i Finland. Tävlingen vanns av Bernt Olsson (Stenungsunds MFK) i FA, samt Tomas Johansson (MFK Linköpingseskadern) i Nordic. I Sportklassen tog Mats Johansson (Enköpings MFK) hem förstaplatsen. 5-9 juli, Jämijärvi, Finland, NM Deltagare från svensk sida var Anders Johansson och David Lundström (MFK Linköpingseskadern), Bernt Olsson (Stenungsunds MFK), Tommy Stenlund (MFK Jupiter), Roger Larsson, Joakim Sandström och Roland Lind (MFK Bunten) samt Fredrik Lundberg (Ulricehamns MFK). Medhjälpare var Ingmar Svensson (MFK Linköpingseskadern). Lagledare var Anders Johansson (MFK Linköpingseskadern). Resultaten kunde definitivt ha blivit bättre! Detta var inte Sveriges NM, David Lundström överskred maxtiden i den viktiga första finalomgången med sju sekunder. Vinst i denna omgång hade betytt att David blivit mästare. Bernt Olsson fick vevaxelbrott på en av sina motorer. Anders Johansson var mentalt blockerad och flög långt under sin normala nivå. Däremot överraskade Roger Larsson positivt och presterade ett av sina bästa internationella resultat hittills. I Nordic stördes resultaten av en mycket partisk finsk domare. Detta upptäcktes när domarstatistiken presenterades, den som definitivt blev drabbad var Roland Lind. Tävlingsledningen uppmärksammades på situationen och lovade tala med den utpekade domaren så vi hoppas han

20 Förbundsmöte 0 0 bättrar sig alternativt inte nomineras till fler internationella tävlingar. Vi kommer att protestera om han blir anmäld till nästa NM som domare om vi inte får garantier på att han blivit bättre utbildad. Ett träningsläger hölls i Linköping innan avresan till NM i Finland. -4 augusti, SM, MFK Jupiter, Luleå Mästerskapet avgjordes i Luleå i MFK Jupiters regi. Arrangemanget var mycket väl genomfört där bl.a. klubben bjöd på en härlig middag under lördagskvällen. Svensk Mästare blev Tommy Stenlund (MFK Jupiter). Riksmästare blev i Nordic Ingmar Svensson (MFK Linköpingseskadern) och Lars Wikström (MFK Jupiter). -4 september, Hösttävlingen, MFK Linköpingseskadern Så var ännu en flygsäsong över. Den -4 september avgjordes sommarens sista tävling, hösttävlingen i Linköping. För ovanlighetens skull gynnades tävlingen med strålande väder (0 grader och två sekundmeter), vilket snabbt frambringade diskussioner om att ogiltigförklara tävlingen för ja... det var ju helt enkelt inte enligt traditionen (normalt är 0 sekundmeter och två grader). Tävlingen genomfördes i gemytlig stämning utan några tekniska problem. 0 års konstflygting avlöptes på lördag kväll och kan sammanfattas som mycket givande med flertalet goda förslag och tankar kring framtiden. Slutliga vinnare i tävlingen blev David Lundström (MFK Linköpingseskadern) i FA och Jim Malmborg (Stenungsunds MFK) i Nordic. Inomhus (FP) SM i FP var planerat att avgöras i Lidingö (Bosön) men ställdes in. Landslagsligan Alla årets nationella tävlingar ingår i landslagsligan som därmed även den avgjorts. Ordinarie i 0 års landslag blev Anders Johansson och David Lundström (båda MFK Linköpingseskadern) och Bernt Olsson (Stenungsunds MFK). Första reserver är Tommy Stenlund (MFK Jupiter) och Roland Lind (MFK Bunten). Domarutbildning Någon domarutbildning arrangerades inte under 0. Övrigt Under året löstes 6 tävlingslicenser för konstflyg. Antalet unika tävlande har varit sjutton i FA, sju i Nordic och sex i Sport. Glädjande är att det vid samtliga tävlingar utom Hösttävlingen varit deltagare i FA-Sport! Ingen svensk deltog i världscupen. Bengt-Erik Söderström har varit domare vid tävlingar i världscupen, vid nordiska mästerskapet och han var även reservdomare vid världsmästerskapen. Bernt Olsson (Stenungsunds MFK) var under året Sveriges tekniska expert till CIAM i konstflygfrågor. Roland Lind (MFK Bunten), Robert Sundström (MFK Pegasus) och Bengt-Erik Söderström (Norrköpings RFK) var under året Sveriges internationella domare i konstflyg. Tävlingsresultat SM FA MFK Jupiter, Luleå, -4 augusti RM FA Nordic MFK Jupiter, Luleå, -4 augusti

21 Förbundsmöte 0 Tommy Stenlund Anders Johansson Roland Lind Fyra deltagare MFK Jupiter MFK Linköpingseskadern MFK Bunten Ingmar Svensson Thomas Johansson Joakim Sandström Tre deltagare MFK Linköpingseskadern MFK Linköpingseskadern MFK Bunten RM FA-Sport MFK Jupiter, Luleå, -4 augusti Lars Wikström MFK Jupiter Göran Larsson MFK Jupiter Stefan Ivarsson Enköpings MFK Tre deltagare NM FA Jämi, Finland, 5-9 juli David Lundström 6 Tommy Stenlund 0 Bernt Olsson Anders Johansson Roger Larsson Nitton deltagare MFK Linköpingseskadern MFK Jupiter Stenungsunds MFK MFK Linköpingseskadern MFK Bunten NM FA Nordic Jämi, Finland, 5-9 juli Roland Lind Fredrik Lundberg Joakim Sandström Tretton deltagare MFK Bunten Ulricehamns MFK MFK Bunten

22 Förbundsmöte 0 Segelflyg (FB/FK) Segelflyget har under året företrätts inom VO Elit av grenspecialist Thomas Johansson (Finspångs MFK). Under året har segelflyg utövats i de internationella VM-klasserna FB och FK samt de nationella instegsklasserna FB-T och FB-el. Internationella mästerskap Sverige representerades av fulla lag på både junior och seniorsedan på det första världsmästerskapet i FK i Arboga under 0. Glädjande är de två medaljerna som juniorlaget flög hem, ett individuellt silver och ett brons i lag. Övriga tävlingar Åtta svenska piloter deltog på öppna tyska mästerskapen i FK. De öppna tyska mästerskapen är en stortävling med över Alla svenska FK-entusiaster gavs möjlighet att mäta sina förmågor mot stora 00 deltagare. Här visade delar av världseliten då Nordic Trophy anordnades dagarna innan VM som en Sverige återigen vilket öppen internationell tävling. starkt land vi är inom FK. Två piloter har även varit på USA:s största FK-tävling för att skaffa sig erfarenheter. Landslaget i FK startade säsongen tidigt med en tävling i Italien. Förtävlingen till FK-VM i Arboga var givetvis också välbesökt av svenska piloter som ville testa sig mot övriga landslag. Två svenska piloter deltog på internationella FB-tävlingar i Tyskland med resultat och lärdomar enligt förväntningar. Summering av nationell tävlingsverksamhet Totalt genomfördes 6 nationella tävlingar inom segel, resulterande i totalt 47 startande. Av detta var två FB-tävlingar med totalt sjutton starter samt åtta FK-tävlingar med totalt 9 startande. Övriga tävlingar var främst FB-T, FB-el samt FJ-Vinsch. Det kan också konstateras att det finns stor verksamhet på klubbnivå inom främst klassen FB-T runt om i landet. Övrigt Under året löstes 6 tävlingslicenser för segelflyg. Thomas Johansson (Finspångs MFK) var under året Sveriges tekniska expert till CIAM i segelflygfrågor. Tävlingsresultat VM FK Arboga, Sverige, 5-9 juli Junior-VM FK Arboga, Sverige, 5-9 juli

23 Förbundsmöte 0 5 Sören Svantesson 6 Jonas Ekman 7 Jonas Blomdahl 77 deltagare Herrljunga MFK RFK Ikaros RFK Ikaros SM FB Örebro Open, RFK Ikaros, - maj Joakim Ståhl RFK Ikaros Thomas Johansson Finspångs MFK Robert Hollsten RFK Ikaros Nio deltagare Axel Wallin 9 Stefan Brebäck Oscar Findahl Sjutton deltagare Vallentuna MFK Stockholms RFK Norbergs FK SM FK Sätersnurren, Södra Dalarnas RFK, 0- september Sören Svantesson Herrljunga MFK Mattias Hammarskiöld RFK Ikaros Stefan Wahlberg RFK Ikaros deltagare

24 Förbundsmöte 0 4 Termiksegelflyg (FJ) Termiksegelflyget har under året företrätts inom VO Elit av grenspecialist Conny Ulvestaf (Kungsängens MFK). Under året har termiksegelflyg utövats i den internationella VM-klassen FJ. Internationella mästerskap Vid årets europamästerskap deltog Lennart Arvidsson (RFK Stratos) som lyckades med att nå final och där sluta på fjärde plats, endast en poäng från bronsplatsen. Vid det nordiska mästerskapet i Norge deltog två lag från Sverige där fyra av sex lagmedlemmar kvalificerade sig till finalen. Förstalaget knep andraplatsen och andralaget tog hem bronspengen. Individuellt slutade Lennart Arvidsson (RFK Stratos) på andra plats och Conny Ulvestaf (Kungsängens MFK) på tredje. Ett antal piloter har deltagit internationellt i Eurotouren, på UK Interglide och på Euroglide i Belgien. Svenska tävlingar Årets SM avgjordes på Flugebyn 4-5 september och samlade femton deltagare. Arrangörer var RFK Stratos och Västerviks MFK. Lennart Arvidsson (RFK Stratos) segrade. I Sverigecupen ingick totalt fem tävlingar på tre platser, Västervik, Herrljunga och Stockholm. Ytterligare en deltävling var planerad i Stockholm men regnade bort. Tävlingsresultat SM FJ Flugebyn, RFK Stratos/Västerviks MFK, 45 september Lennart Arvidsson RFK Stratos Magnus Hedlung MFK Team Tornado Jack Björnberg-Krantz Herrljunga MFK Femton deltagare NM FJ Spydeborg, Norge, 9- september Lennart Arvidsson MFK Stratos Conny Ulvestaf Kungsä'ngens MFK EM FJ Bovec, Slovenien, -6 augusti 4 Lennart Arvidsson 54 deltagare RFK Stratos

25 Förbundsmöte 0 5 Helikopter (FC) Under året har helikopterverksamheten företrätts inom VO Elit av grenspecialisten Carl-Otto Strandh (Malmö RFS). Helikopterverksamheten har under året utövats i den internationella VM-klassen FC såväl som den nationella instegsklassen FC-Populär och den nationella mellanklassen FC-Sport. Provverksamhet har förekommit i den nytillkomna internationella fristilsklassen FN. Under året har fyra sanktionerade FC-helikoptertävlingar och en FN-helikoptertävling genomförts i landet. Samtliga FC-tävlingar har varit så kallade UT-tävlingar. Kvaliteten på tävlingarna var genomgående hög och samtliga tävlingar har varit välarrangerade. Arrangerande klubbar har varit AKM Göteborg, Trollhättans MFK, Karlskrona RFS och Väsby MF. Deltagarantalet på våra svenska tävlingar har varit extremt lågt i år och tillväxten är för närvarande näst intill obefintlig. Det har även arrangerats ett antal välbesökta helikopterträffar runt om i landet. Någon domar- eller pilotutbildning FC har inte genomförts i år på grund av svalt intresse. Årets stora internationella FC-tävling var VM som denna gång gick i Italien. Det blev en mycket fin tävling, kanske något varmt (drygt 5 grader i skuggan varje dag och svaga vindar). 7-8 Maj, Gränscupen, Torslanda, AKM Göteborg, UT Årets första tävling var Gränscupen som flögs på AKM Göteborgs Forslanda-fält. Piloter från hela Norden, totalt 6 stycken kom till start. Tolv svenskar, fyra norrmän, tre danskar och sju finländare. Vädret var perfekt med strålande sol och svaga vindar båda dagarna. Tack vare våra utländska gäster blev detta en riktigt stor och fin tävling. Segrare i de olika klasserna blev i FC Ari Holmström (Finland), bäste svensk Krister Thorstensson (Trollhättans MFK), i Sport Ulf Nilsson, (Karlskrona MRF) och i Populär Thomas Raidma (Södertälje MFK), Björn Friberg (AKM Göteborg) tjänstgjorde som tävlingsledare. 8 Juni, Trollhättans MFK, UT Även om arranganget ägde rum på Trollhättans MFK:s fält stod 0 års FC-landslag för arrangemanget av UT. Lördagen inleddes med soligt väder om än lite blåsigt och det blev bara bättre ju längre dagen gick. En till synes nöjd reträtt efter en omgång vid UT arrangerad av AKM Göteborg på Torslandafältet Segrare i de olika klasserna blev i FC Petter Strandh (AKM Göteborg), i Sport Ulf Nilsson (Karlskrona MRF) och i Populär Alf Ek (Höglandets MFK). Som tävlingsledare tjänstgjorde CarlOtto Strandh (Malmö RFS).

26 Förbundsmöte 0 6 Juli Karlskrona-Ronneby MFK, UT Väderutsikterna för helgen var ganska osäkra och framförallt söndagen kunde bli väldigt våt. Åter var antalet anmälda piloter lågt, endast nio varav åtta kom till start. Lördagsmorgonen var lite mulen och med en liten regnskur men snart tittade solen fram och det blev riktigt varmt och skönt. Även om tävlingen var utannonserad som en tvådagarstävling kördes tävlingen till sitt slut på lördagen och andra dagen ägnades åt träning åt de som ville det. I FC segrade Petter Strandh (AKM Göteborg), i Sport Jens Magnusson (Kungsbacka MFK) och i Populär Thomas Raidma (Södertälje MFK). Carl-Otto Strandh tjänstgjorde som tävlingsledare. 6-7 Augusti, Nyköpings Modellklubb, SM, RM, UT4 Årets SM och RM flögs på Nyköpings fina modellflygfält. Totalt hade endast elva piloter anmält sig. På lördagen flögs tre omgångar i mycket fint väder. Under lördagkvällen hölls en middag i hamnen där det diskuterades hur intresset för modellhelikoptersporten skall kunna populariseras och antalet utövare öka. Söndagen regnade tyvärr bort och tävlingen avslutades kl utan att fler omgångar flugits. Resultat finns angivna nedan. Som tävlingsledare tjänstgjorde Carl-Otto Strandh, Malmö RFS. Landslagsuttagning I och med resultatet av de fyra UT-tävlingarna har landslaget för det kommande verksamhetsåret fastslagits att bestå av utövarna Petter Strandh, John Ericson och Krister Thorstensson med Björn Bexander som reserv. Övrigt Under året löstes nitton tävlingslicenser för helikopter. Antalet unika utövare har varit fem i FC, fem i Sport och sju i Populär. Tävlingsresultat VM FC Calcinatello di Calcinato, Italien, 8-8 augusti John Ericson Wermdö MHK 7 Petter Strandh AKM Göteborg 4 Krister Thorstensson Trollhättans MFK 69 deltagare SM FC Nyköpings MK, Nyköping, 6-7 augusti RM FC-Sport Nyköpings MK, Nyköping, 6-7 augusti Ulf Nilsson Karlskrona-Ronneby MFK Per Nordström Nyköpings MK Mikael Brorsson AKM Göteborg Tre deltagare RM FC-Populär Nyköpings MK, Nyköping, 6-7 augusti Alf Ek Höglandets MFK Anders Stålblom Wermdö MHK Björn Friberg AKM Göteborg Fyra deltagare Petter Strandh John Ericson Björn Bexander Fyra deltagare AKM Göteborg Wermdö MHK AKM Göteborg Pylon (FD) Under året har pylon företrätts inom VO Elit av grenspecialisten Roger Eriksson (Södra Dalarnas RFK). Pylon har under verksamhetsåret utövats i den internationella VM-klassen FD tillsammans med den nationella instegsklasen Quickie-500 (Q-500) jämte mellanklassen Super Quickie-500 (SQ-

27 Förbundsmöte ). Sju klubbar har arrangerat tävlingar under året. Arrangörerna har varit Gagnefs FK, Södra Dalarnas RFK, Pålsboda MFK, Sala RFK Mosquitos, Falu RFK och RFK Viggen. 5 mars, Falu RFK, Q-500/SQ-500 Vid de traditionsenligt tävlingarna på sjön Runn utanför Falun infann sig 8 deltagare i Q-500 och SQ-500. I Q-500 Q-500 start på sjön Runn i Falun 5:e mars segrade Simon Nyholm (Ludvika RFK) och i SQ-500 Jonas Hagberg (Arboga FK). 4-5 maj Gagnef FK, FD Premiären i internationella klassen FD blev i Gagnef med femton startande. Segrade gjorde Hans Andersson (FK Gamen). 8 juni Pålsboda MFK, Q-500/SQ-500 Efter ett tre månder långt uppehåll fortsatte säsongen i Q-500 och SQ-500 i Pålsboda. Evenemanget samlade 6 deltagare och segrarna blev i Q-500 Johan Sundh (Pålsboda MFK) och i SQ-500 Roger Eriksson (Södra Dalarnas RFK). 6 juli Södra Dalarnas RFK, Säter, Q-500/SQ-500 Säsongens första mästerskap avgjordes i Säter där RM i SQ-500 gick av stapeln, tillsammans med en vanlig Q-500. Totalt 4 deltagare där Oscar Cederlöf (Södra Dalarnas RFK) segrade i Q-500. Riksmästare i SQ-500 blev Roger Eriksson (Södra Dalarnas RFK). 7 juli Södra Dalarnas RFK, Säter, FD Säsongens andra FD-tävling attraherade tolv deltagare där Ingvar Larsson (Kalmar RFK) segrade. 6 augusti, RFK Viggen, Borlänge, Q-500/SQ-500 Tävlingen i Borlänge samlade nitton deltagare där Johan Sundh (Pålsboda MFK) segrade i båda klasserna. 7 augusti, Pålsboda MFK, Q-500/FD Säsongens andra mästerskapstävling var tävlingen i Pålsboda där Riksmästerskapet i Q-500 avgjordes, tillsammans med en reguljär FD-tävling. Segrade i FD gjorde Thomas Eriksson (Ludvika RFK). Riksmästare i Q-500 blev Emil Broberg (Pålsboda MFK). 0 september, Sala RFK Mosquitos, FD/Q-500 Säsongen avslutades med SM i FD, tillsammans med en reguljär Q-500. deltagare kände sig kallade, segrade i Q-500 gjorde Emil Broberg (Pålsboda MFK). Svensk Mästare i FD blev Hans Andersson (FK Gamen).

28 Förbundsmöte 0 8 FD-cupen I FD-cupen, sammanräkningen av årets tävlingar, segrade Ingvar Larsson (Kalmar RFK). Ingvar mottog vandringspriset vid en prisceremoni som leddes av förbundsordföranden Ingela Persson. 9-4 augusti, Bundaberg, Australien, VM Sverige deltog med fullt lag vid VM i FD, som detta år avgjordes i Bundaberg, Australien. Som lagledare tjänstgjorde David Thörnqvist (FK Gamen). Tävlingsmateriel och utrustning Pylonvagnen är underhållits och besiktigats. Signalsystemet som används är inte i bästa skick, men har under året fungerat. Under året har det emellertid kommits till insikt om att signalsystemet behöver ersättas. Verksamheten saknar numer aktuell programvara för tidtagning i FD, eftersom reglerna i klassen ändrats. Övrigt Under året löstes tävlingslicenser för pylon. Antalet unika deltagande har varit 8 i FD, 9 i SQ-500 och i Q-500. Antalet tävlande i FD växer. Efter några års vila har aktiviteten i mellanklassen SQ-500 ökat. En bidragande orsak kan vara att klassen fått FAI-status (under beteckningen FR) vilket med stor sannolikhet kommer höja klassens status. Johan Bjerkander (Pålsboda MFK) var under året Sveriges tekniska export till CIAM i pylonfrågor. Tävlingsresultat VM FD Bundaberg, Australien, 9-4 augusti Rolf Sundin Lidköpings MFK 8 Kenneth Mustelin RFK Kometen 4 Hans Andersson FK Gamen 47 deltagare SM FD Sala RFK Mosquitos, Sala, 0:e september Hans Andersson FK Gamen Börje Ragnarsson Vaxjö RCK Glenn Reutenberg Södra Dalarnas RFK 7 deltagare RM Super-Quickie-500 Södra Dalarnas RFK, Säter, 6:e juli Roger Eriksson Södra Dalarnas RFK Markus Kindberg Pålsboda MFK Victor Sundh Pålsboda MFK deltagare RM Quickie-500 Pålsboda MFK, Pålsboda, 7:e augusti. Emil Broberg Pålsboda MFK Glenn Reutenberg Södra Dalarnas RFK Johan Sundh Pålsboda MFK Nio deltagare

29 Förbundsmöte 0 9 Skalaflyg (F4C) Under året har skala företrätts inom VO Elit av grenspecialisten Stefan Olsson (Uddevalla RFK). Skala har under året utövats i den internationella VM-klassen F4C, tillsammans med den likaledes internationella mellanklassen F4H och den nationella instegsklassen Rookie-Skala. Under året arrangerades tre svenska tävlingar som alla fungerade som uttagningstävlingar för det kommande årets svenska landslag. Arrangerande klubbar var Helsingborgs MFK, AKM Göteborg och Höganäs MFK. 8-9 juni, Vårskala, Helsingborgs MFK, SM, UT Årets första tävlingen som i år även fick SM-status. Arrangemanget samlade tolv deltagare i klasserna F4C och F4H. Segrade gjorde i F4C Sivert Björk (Karlskoga MFK) och i F4H Michael Strand (AKM Göteborg). -4 augusti, Skala-Väst, AKM Göteborg, UT Tävlingen samlade traditionsenligt mycket publik och med flera hobbyhandlare på plats. Segrade i F4C gjorde Siver Björk (Karlskoga MFK), i F4H Michael Strand (AKM Göteborg) och i Rookie-Skala Anders Remar (MFK Linköpingseskadern). -4 september, Konstskala, Höganäs MFK, UT På grund av omfattande regnande inför tävlingen tvingades arrangörerna flytta tävlingen från sitt eget klubbfält till fullskalafältet Västra Skånes flygfält. Tävlingen samlade nio deltagare i tre klasser. Claes Nordin (Gråbo MFK) förbereder sin start i Skala Väst. Foto: Jan Persson Segrade i F4C gjorde Hilding Hermansson (Umeå RFK), i F4H Michael Strand, (AKM Göteborg), och i Rookie-Skala Anders Nilsson (Höganäs MFK). Landslagsuttagning I och med resultatet av de tre uttagningstävlingarna har landslaget för kommande år fastslagits till att för i F4C bestå av utövarna Sivert Björk, Sören Frediksson och Hilding Hermansson. I F4H består landslaget av Michael Strand, Mats Nilsson och Alexander Olsson. Kjell-Åke Elofsson, Tibro MFK, är utsedd lagledare. Domarutbildning Någon domarutbildning arrangerades inte under 0. Skalariksdag Skalariksdagen genomfördes 8-9 oktober på Ålleberg med sexton deltagare. Allt som berörde årets

30 Förbundsmöte 0 0 tävlingssäsong diskuterades. VM i Spanien 0 planerades och lagledare utsågs. Stefan Olsson (Uddevalla RFK), valdes till ny grenspecialist för skala. Kjell-Åke Elofsson (Tibro MFK), och Lars Helmbro (Uddevalla RFK), utsågs att bistå grenspecialisen i domarutbildning. För att hjälpa igång och få fram material till skalahemsidan tillförordnades Sivert Björk (Karlskoga MFK). Europamästerskapen Europamästerskapen i Skalaflyg skulle egentligen ha arrangerats i Rumänien men mästerskapet blev inställt. Ingen svensk representerade landet internationellt under 0. Övrigt Under året löstes 5 tävlingslicenser för skala. Kjell-Åke Elofsson (Tibro MFK), Lars Helmbro (Uddevalla RFK), Per-Olle Oxvik (AKM Göteborg) och Bengt Lindgren (MFK Galax) var under året Sveriges internella skaladomare. Tävlingsresultat SM F4C Helsingborgs MFK, 8-9 juni Sivert Björk Karlskoga MFK Sören Fredriksson Uddevalla RFK Stefan Olsson Uddevalla RFK Sju deltagare SM F4H Helsingborgs MFK, 8-9 juni Michael Strand AKM Göteborg Mats Nilsson Kristianstad MFK Tommy Christiansson RFK Gripen Fem deltagare

31 Förbundsmöte 0 IMAC Under året har IMAC företrätts inom VO Elit av grenspecialisten Peter Schmidt (Helsingborgs MFK). Till sin hjälp har han haft Patrick Roos (RFK Gripen), Tim Larsson (Hässleholms MFK) och Michael Scander (Lidköpings MFK). Arbetet har i huvudsak bestått av att planera in säsongens deltävlingar med arrangörerna, en domarkurs på Såtenäs samt att administrera hemsidan. IMAC har under året utövats i de fyra svårighetsklasserna Basic, Sportsman, Intermediate och Advanced, plus dessutom fristilsklassen Freestyle. Nytt för i år är att IMAC i Sverige numer även utövas i svårighetsklassen Advanced. Under året har sju nationella tävlingar arrangerats. Arrangerande klubbar har varit Södertälje MFK, RFK Gripen, Tidaholms MFK, Gotlands MFK, Brännebrona FK, Helsingborgs MFK och Kils MK. 4-5 maj, Södertälje MFK Säsongspremiären samlade nitton deltagare. Det var även urpremiär för klubben som IMACarrangör men det gick bra. 8-9 maj, RFK Gripen, Simmelsberga flygfält Säsongen fortsatte i Skåne med en uppslutning om 4 deltagare i Simmelsberga (Kågeröd-Skåne). 9- juni, Grenå, Danmark, NM Segrarna i 00 års cup kvalificerades sig till 0 års landslag som deltog vid nordiska mästerskapen vid Grenå i Danmark. Fantastiskt sommarväder hela veckan och ett topparrangemang av Grenå-klubben gjorde det hela till en kanontävling. Resultaten återfinns nedan. Nationstävlingen vanns av Sverige före Norge. 9-0 juli, Tidaholms MFK Tidaholmstävlingen samlade rekordmånga deltagare. Med så stort startfält var farhågorna många om att det inte skulle bli så mycket flygning, men med bra styrning i depån av tävlingsledaren som hela tiden ropade upp kommande två piloter gick det bra. Tre piloter ställde upp i den helt nya Advanced-klassen. -4 juli, Gotlands MFK, Vurpheid En tredagarstävling som bara lockade tretton piloter till ön. -4 augusti, Brännebrona FK Anmälningslistan gav sken av nytt rekord men några avhopp sista dagarna gjorde att det slutade med 6 deltagare till start. 7-8 augusti, Helsingborgs MFK Totalt 4 deltagare i alla klasser. 9- september, Kils MK, final Ännu en tredagarstävling med totalt 7 piloter i startfältet. Fredagen och lördagen bjöd på helt fantastiskt sensommarväder och mycket flygning. Med anledning av söndagens betydligt sämre väderutsikter, med oväder och regn, beslutade tävlingsledningen bryta tävlingen efter lördagens sista flygning och köra prisutdelning efter den gemensamma maten. Här hade man inte sparat på krutet

32 Förbundsmöte 0 utan både fredag och lördag kväll dukades det upp goda bufféer. Mediabevakningen var god. Redan på torsdagen var TV och tidningar på plats. Det resulterade i,5 minuter i de lokala nyheterna och drygt 0 sekunder i nationella Rapport, en blänkare i den lokala väderleksprognosen och ytterligare en runda i Landet Runt. På lördagen sände P4 direkt från tävlingsplatsen i cirka 0 minuter. Från IMAC-finalen i Sunne. Foto: Daniel Larsson Hemsidan och Modellflygnytt IMAC-Sveriges webbsajt ( är verksamhetens knutpunkt, informationskälla och väldigt levande tack vare ett aktivt forum med många och intressanta diskussioner. Forumet har många besökare, mest från Sverige naturligtvis men även från de övriga nordiska länderna och längre ut i världen. Forumet är också samlingspunkten för exempelvis bilder och tävlingsrapporter, likaså information om nya byggen som är på gång. Under året har endast en artikel om IMAC blivit publicerad i Modellflygnytt. Övrigt Under året löstes 48 tävlingslicenser för IMAC. Antalet unika utövare var i Basic, tretton i Sportsman, tretton i Intermediate, tre i Advanced och tolv i Freestyle. Tävlingsresultat Cupresultat/RM Basic Mattias Lindgren Mikael Jönsson Jörgen NathorstBöös deltagare Karlskrona-Ronneby MFK Helsingborgs MFK Stockholms RFK Cupresultat/RM Sportsman Robert Ekman Jörgen Svensson Henrik Karlsson Tretton deltagare Vallentuna MFK Hässleholms MFK Valbo FK

Förbundsmöte Verksamhetsberättelse 2011

Förbundsmöte Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Förbundsmöte Förbundsmötet 20 avhölls den 27:e mars på Quality Hotell Ekoxen i Linköping. Förhandlingarna pågick från kl 9 till kl 5 på eftermiddagen. Bengt-Olof Samuelsson fungerade

Läs mer

Linflyggrenkonferensen

Linflyggrenkonferensen Linflyggrenkonferensen 2003 7-1 LINFLYGGRENENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2002 Grenens funktionärer har under året varit: Grenstyrelsen: Arbetsutskott: Grenchef Vice grenchef Sekreterare Mats Bejhem Per Ehnwall/vakant

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010

Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2010-03-21 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2010 Den 21 mars 2010, Quality Airport Hotel Arlanda Närvarande: Ett 60-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Protokoll från 2019 års konstflygting.

Protokoll från 2019 års konstflygting. Protokoll från 2019 års konstflygting. Tid 20190906 LEN:s flygfält Sjögesta. Närvarande: Kristoffer Gustavsson, Kjell Mattsson, Ingmar Svensson, Sven Löfqvist, Johan Brorsson, Edvard Käll, Tomas Johansson

Läs mer

Protokoll 1/2013, 1-14 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 9 januari 2013.

Protokoll 1/2013, 1-14 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 9 januari 2013. SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Styrelsen Protokoll 1/2013 2013-01-09 1 (5) Protokoll 1/2013, 1-14 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 9 januari 2013. Närvarande: Ingela Persson (ordförande),

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2013-07-06 Närvarande: Roger Eriksson Gert Bjarnholt Ingvar Larsson Johan Bjerkander Gunnar Broberg

Protokoll från styrelsemöte 2013-07-06 Närvarande: Roger Eriksson Gert Bjarnholt Ingvar Larsson Johan Bjerkander Gunnar Broberg Protokoll från styrelsemöte 2013-07-06 Närvarande: Roger Eriksson Gert Bjarnholt Ingvar Larsson Johan Bjerkander Gunnar Broberg 1. Mötets öppnande. Roger öppnade mötet. 2. Val av mötesfunktionärer; ordf.,

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA

FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA 7 mars 03. KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera Förbundsmöte 03 i Vägbeskrivning Nedan finner ni vägbeskrivning till Uppsala Konferenscenter

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG

FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG FÖRBUNDSMÖTE I GÖTEBORG 30 mars 2014 1. KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera Förbundsmöte 2014 i Vägbeskrivning Förbundsmötet äger rum på Quality Hotel Panorama i

Läs mer

Sveriges modellsflygförbund Tävlingsresultat

Sveriges modellsflygförbund Tävlingsresultat Tävling: SLM Iscupen 1 - Toppfältet Klass: F3B-T Klubb: Team Tornado Antal deltagare: 7 Datum: 2009-01-31 1 Peter Jubel Team Tornado 61659 1000 2 Stefan Holm Team Tornado 65002 946 3 Magnus Hedlund 16386

Läs mer

Protokoll för SPI årsmöte 2014-12-06

Protokoll för SPI årsmöte 2014-12-06 Protokoll för SPI årsmöte 2014-12-06 Plats: Robotmuseet i Arboga Närvarande (19 personer): Gert Bjarnholt, Johan Bjerkander, Emil Broberg, Gunnar Broberg, Håkan Broberg, Michael Eklöf, Simon Eriksson,

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA

FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA FÖRBUNDSMÖTE I UPPSALA 22 mars 215 1. KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera Förbundsmöte 215 i Tidplan Lördag Tid Aktivitet 13: Flygsportförbundets årsmöte Middag Söndag

Läs mer

Protokoll 15/2011,

Protokoll 15/2011, SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Styrelsen Protokoll 15/2011 2011-10-01/02 1 (5) Protokoll 15/2011, 137-151 fört vid sammanträde med SMFF:s styrelse den 1-2 oktober 2011, Quality Hotell Nacka Närvarande: Ingela

Läs mer

Protokoll från 2018 års konstflygting.

Protokoll från 2018 års konstflygting. Protokoll från 2018 års konstflygting. Tid: 2018-09-01 11:00 Plats: Sjögesta modellflygfält, LEN Närvarande och fastställd röstlängd: Bo Edström, Sven Löfqvist, Kjell Matsson, Johan Brorsson, Anders Johansson,

Läs mer

Förbundsmöte Statistik

Förbundsmöte Statistik Förbundsmöte 2004 3-1 Statistik Antal medlemmar 9880 10386 10328 10183 9766 8890 8527 8361 7701 7874 7802 7828 Medlemmar 25 5066

Läs mer

Protokoll 10/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 november 2014

Protokoll 10/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 november 2014 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Styrelsen Protokoll 10/2014 2014-11-18 1 (6) Protokoll 10/2014, 125 138 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 november 2014 Närvarande: Ingela Persson (ordförande),

Läs mer

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT...

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT... Sida 1 av 6 Version 6 - September 2010 Följande handling beskriver alla avsteg/tillägg som vi inom Sveriges Modellflyg Förbund VO Elit inom klassen F3A (konstflyg) beslutat oss för att göra. Denna handling

Läs mer

Styrelsen. Protokoll 4/ (5)

Styrelsen. Protokoll 4/ (5) Protokoll 4/2018 2017-09-15--16 1(5) PROTOKOLL 4/2017, 1-13 Fört vid styrelsemöte lördagen och söndagen den 15 16 september 2018, 10.00 på lördagen 15.00 på söndagen i Idrottens hus, Skansbrogatan 7, Stockholm

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING 27 mars 2011 KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera d Förbundsmöte 2011 i Vägbeskrivning Nedan finner ni vägbeskrivning till Quality Hotel Ekoxen

Läs mer

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! -NYTT Nyköpings Modellklubb DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Hej! NMK-NYTT ÄR MEDLEMSTIDNING

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen för avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Protokoll 11/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 december 2014

Protokoll 11/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 december 2014 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Styrelsen Protokoll 11/2014 2014-12-18 1 (6) Protokoll 11/2014, 140 154 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 18 december 2014 Närvarande: Ingela Persson (ordförande),

Läs mer

Förbundsmöte 2005 1-1. Verksamhetsberättelse 2004

Förbundsmöte 2005 1-1. Verksamhetsberättelse 2004 Förbundsmöte 2005 1-1 Verksamhetsberättelse 2004 Förbundsmöte Förbundsmötet 2004 avhölls 20-21 mars på Scandic Hotell Väst i Linköping. Förhandlingarna pågick från lördag kl 13 till söndag eftermiddag.

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING 27 mars 2011 KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera d Förbundsmöte 2011 i Vägbeskrivning Nedan finner ni vägbeskrivning till Quality Hotel Ekoxen

Läs mer

Protokoll 3/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den februari 2014

Protokoll 3/2014, fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den februari 2014 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Styrelsen Protokoll 3/2014 2014-02-22--23 1 (7) Protokoll 3/2014, 30-43 fört vid telefonsammanträde med SMFF:s styrelse den 22-23 februari 2014 Närvarande: Ingela Persson (ordförande),

Läs mer

Förbundsmöte Ekonomiredovisning

Förbundsmöte Ekonomiredovisning Förbundsmöte 215 29 Resultaträkning Ekonomiredovisning Not 214 213 1 Intäkter omsättning 2 144 263 131 821 Bidrag 3 463 59 433 897 Medlemsavgifter 4 1 18 27 1 226 91 1 788 42 1 792 628 Förbundskostnader

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/ CASTING REGION ÖST FÖR VERKSAMHETSÅRET 2009 01 01 2009 12 31 Sida 1 av 5 STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/CASTING REGION ÖST VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Instruktion Medlemsregister 2011 Utgåva 2010-11-04 Detta dokument beskriver hur förbundet kommer använda IdrottOnline för registrering av klubbmedlemmar under 2011. Normalt skall

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2016. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Protokoll 8/2017, Fört vid telefonsammanträde med FSF:s styrelse den 10 oktober 2017, GoToMeeting

Protokoll 8/2017, Fört vid telefonsammanträde med FSF:s styrelse den 10 oktober 2017, GoToMeeting Protokoll 8/2017 2017-10-10 1(5) Protokoll 8/2017, 95-109 Fört vid telefonsammanträde med FSF:s styrelse den 10 oktober 2017, GoToMeeting Närvarande: Anders Åkvist Jannica Wunge Charlotte Algotsson Narit

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

F1H SENIORER 3 bästa Placering Namn SMFF-nr Klubb Klubb-nr Summa F1G SENIORER 3 bästa Placering Namn SMFF-nr Klubb Klubb-nr

F1H SENIORER 3 bästa Placering Namn SMFF-nr Klubb Klubb-nr Summa F1G SENIORER 3 bästa Placering Namn SMFF-nr Klubb Klubb-nr F1H SENIORER Tävling Final 3 bästa Placering Namn SMFF-nr Klubb Klubb-nr 1 2 3 4 5 6 7 8 Summa 1 Inge Sundstedt 240 Gagnef 50 (30 50 60 160 2 Per Findahl 15125 Norberg 50 100 150 3 Göran Larsson 556 Norberg

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

Förbundsmöte. i Sveriges Modellflygförbund Arlanda 25 mars 2007. Konferensplan Verksamhetsberättelse Budget Förslag och motioner Röstlängd

Förbundsmöte. i Sveriges Modellflygförbund Arlanda 25 mars 2007. Konferensplan Verksamhetsberättelse Budget Förslag och motioner Röstlängd Förbundsmöte i Sveriges Modellflygförbund Arlanda 25 mars 2007 Konferensplan Verksamhetsberättelse Budget Förslag och motioner Röstlängd 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...2 2 Resebeskrivning...5

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund. Innehåll

Sveriges Modellflygförbund. Innehåll Innehåll Styrelsens verksamhetsberättelse 2016.. 2 Verksamhetsberättelse VO elit 2016 4 Verksamhetsberättelse VO bredd 2016.. 34 Årsbokslut Modellflyg 2016.... 35 Revisionsberättelse... 41 Motion från

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 1 ORGANISATION... 3 1.1 FÖRBUNDSSTYRELSEN... 3 1.2 VERKSAMHET... 3 1.3 INTERNET/WWW... 3 1.4 DATASYSTEM... 3 1.5 UTBILDNING... 4 1.6 SÄKERHET...4 1.7 FREKVENSER... 4 1.8 EXPEDITIONEN...

Läs mer

Verksamhetsplan VO Elit 2019

Verksamhetsplan VO Elit 2019 Verksamhetsplan VO Elit 2019 Vårt mål är naturligtvis att fortsätta jobbet vi börjat, grundtanken är att stötta de satsande Elitpiloterna så att de utvecklas och får bästa möjliga chans till medaljer då

Läs mer

Protokoll fört vid F3A tinget den 19 januari 2008 i Flygets hus, Linköping, inför säsongen -08

Protokoll fört vid F3A tinget den 19 januari 2008 i Flygets hus, Linköping, inför säsongen -08 Protokoll fört vid F3A tinget den 19 januari 2008 i Flygets hus, Linköping, inför säsongen -08 Närvarande: David Lundström (Bunten), Roger Larsson (Bunten), Anders Johansson (Len), Anders Forsberg (MFK

Läs mer

Sotenäs MCC

Sotenäs MCC Bredd Senior Deltävling 1 1 40 Henrik Jonasson Sotenäs MCC 40 40 80 2 28 Johan Larsson SMK Trollhättan 35 35 70 3 24 Eric Dahl Sotenäs MCC 28 31 59 4 13 Pär Andersson Sotenäs MCC 31 28 59 5 34 Martin Gustawsson

Läs mer

Förbundsmöte 2004 1-1 Verksamhetsberättelse 2003

Förbundsmöte 2004 1-1 Verksamhetsberättelse 2003 Förbundsmöte 2004 1-1 Verksamhetsberättelse 2003 2003 års höjdpunkt inom Svenskt modellflyg var de exempellösa framgångarna för de svenska landslagen. Under 2003 erövrades sex medaljer vid VM- eller EM-tävlingar,

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 2015-02-08 (14.00-16.00) Hotel Elite Grand, Norrköping Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj. 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D Terese Tillenius Västerås D

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj. 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D Terese Tillenius Västerås D Klass: Dam 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D 146 89 2 112 Terese Tillenius Västerås D 132 25 3 107 Asta Gustafsson Vingåker D 127 32 4 17 Mona Stahre Eskilstuna D 123 14 5 76 Emma Vessberg Floda D 119 33 6 39

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Adresslista NVS-kontor

Adresslista NVS-kontor oktober 2007 1(9) Adresslista NVS-kontor Alstermo Alstermo Värme & Sanitet Aspvägen 13, Box 4, 360 75 ALSTERMO Tel 0481-61485, fax 0481-61487 Bo Andersson bo.andersson@nvs.se mobil 070-682 28 75 oktober

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014 Hedemora BS 2014-01-10 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2014-01-10 sida 2(5) Styrelsen Styrelsen har bestått av BS Ordförande: Jan Holm Spela Bridge Sekreterare: Kjell

Läs mer

Klubbledarpärm. 4. Verksamhetsområde Elit och Bredd. 1. Elit. 2. Bredd. Bilaga 1 Sanktionering tävling/meeting

Klubbledarpärm. 4. Verksamhetsområde Elit och Bredd. 1. Elit. 2. Bredd. Bilaga 1 Sanktionering tävling/meeting 4. Verksamhetsområde Elit och Bredd 1. Elit 2. Bredd Bilaga 1 Sanktionering tävling/meeting 1 1. Verksamhetsområde Elit Elit ansvarar för all sanktionerad tävlingsverksamhet inom SMFF. Klubben anmäler

Läs mer

Verksamhetsberättelse Årsmöte Klubbstugan. 19 mars 2017 kl Vetlanda Rally & Racing Club

Verksamhetsberättelse Årsmöte Klubbstugan. 19 mars 2017 kl Vetlanda Rally & Racing Club Verksamhetsberättelse 2016 Årsmöte Klubbstugan 19 mars 2017 kl.15.00 2016 Då var ett år till inristat i historieböckerna, och vad det gäller Vetlanda Rally & Racing Clubs historia kan vi lägga in många

Läs mer

Protokoll Nr , 2016

Protokoll Nr , 2016 Datum: 28/11 2016 Tid: 20.30 22.15 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot),

Läs mer

Protokoll 1/2017, 1-17 Fört vid sammanträde med FSF:s styrelse den februari på Arlanda.

Protokoll 1/2017, 1-17 Fört vid sammanträde med FSF:s styrelse den februari på Arlanda. Protokoll 1/2017 2017-02-25-26 1(6) Protokoll 1/2017, 1-17 Fört vid sammanträde med FSF:s styrelse den 25 26 februari på Arlanda. Närvarande: Bengt Lindgren Anders Åkvist Jannica Wunge Marcus Ekeroos Narit

Läs mer

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd Män 100m el 11,59 +0,6 Björn Johansson -80 Jönköping 2003-08-12 11,60 +1,2 Jonas Björk -71 Jönköping 1991-08-21 11,77 +0,6 Daniel Berggren -79 Boden 1994-08-05 11,79 GK Christian Melin -71 Jönköping 1996-08-13

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2015

Tilläggsregler för SKCC 2015 Tilläggsregler för SKCC 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 3

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2017. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse VO Elit 2018

Verksamhetsberättelse VO Elit 2018 Verksamhetsberättelse VO Elit 2018 Styrelse Grenens aktiva funktionärer har under året varit: Verksamhetsstyrelsen: Ordförande Per Findahl Vice ordförande Conny Ulvestaf Grenansvarig Friflyg Robert Hellgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse VO Elit 2017

Verksamhetsberättelse VO Elit 2017 Verksamhetsberättelse VO Elit 2017 Styrelse Grenens funktionärer har under året varit: Verksamhetsstyrelsen: Ordförande Per Findahl (Mattias Hammarskiöld) Vice ordförande Per Findahl Grenansvarig Friflyg

Läs mer

Resultat Västra Götalandsmästerskap (FG) och Mästerskap Region Väst (FG) i Stenungsund 7 april 2013

Resultat Västra Götalandsmästerskap (FG) och Mästerskap Region Väst (FG) i Stenungsund 7 april 2013 Resultat Västra Götalandsmästerskap (FG) och Mästerskap Region Väst (FG) i Stenungsund 7 april 2013 Mål och avstånd 1. 1/7 200 m 2. S25V 360 m 3. ¼ (knä) 330 m 4. 1/3 430 m 5. B65 560 m 6. L2 360 m 7.

Läs mer

Resultat Brommastafetten 2014

Resultat Brommastafetten 2014 Resultat Brommastafetten 2014 Lag Omg 1 Omg 2 Total 1 Bälgviken(Lag 1) 700 470 1170 Göran Åhlin 145 100 245 Elin Åhlin 142 94 236 Eva Åhlin 141 94 235 Marcus Åhlin 137 96 233 Niklas Halling 135 86 221

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen?

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen? Trialriksdagen 2015 Agenda Vad gör sektionen. Lars E VM, EM, NM, SM, Kalendern Peter Tilldelning Supervisor Peter Förbundskaptenen har ordet Lars N Elitsatsningen Cerry Datum att komma ihåg Lars E Informations

Läs mer

Förbundsmöte Förslag från förbundsstyrelsen

Förbundsmöte Förslag från förbundsstyrelsen Förbundsmöte 2004 4-1 Förslag från förbundsstyrelsen Nr 1 om medlems- och registreringsavgifter år 2005 Styrelsen föreslår att avgifterna för äldre höjs och sänks för de yngre. D.v.s: Medlemmar äldre än

Läs mer

SMK Vingåker - Katrineholms MK - Kvällsracet

SMK Vingåker - Katrineholms MK - Kvällsracet dam/veteran A-final (Heat 42) Ej start 1 9 Lasse Eriksson Hallsbergs MK Volvo 5 4 3 2 12 Lennart Eriksson SMK Vingåker Volvo 7 5 7 3 1 Christer Gustafsson Hallsbergs MK Saab 5 7 5 Anmälare: Team Superhjältarna

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Sveriges Modellflygförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning

Läs mer

Brommastafetten 2014 Plac Lag Omg 1 Omg 2 Total

Brommastafetten 2014 Plac Lag Omg 1 Omg 2 Total Brommastafetten 2014 Plac Lag Omg 1 Omg 2 Total 1 Bälgviken(Lag 1) 700 470 1170 Göran Åhlin 145 100 245 Elin Åhlin 142 94 236 Eva Åhlin 141 94 235 Marcus Åhlin 137 96 233 Niklas Halling 135 86 221 2 Karlstad

Läs mer

RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H

RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H 181 246 180 182 242 193 1224 2 Arvidsson Lars-Erik Köping

Läs mer

Motion TID MK H1 TID MK H2 CMK H1 CMK H2 HMK H2 TMK H2. Cup totalt FMK H1 HMK H1 FMK H2 TMK H1 FMCK H1 FMCK H2. Plac Startnr Namn Klubb, Anmälare

Motion TID MK H1 TID MK H2 CMK H1 CMK H2 HMK H2 TMK H2. Cup totalt FMK H1 HMK H1 FMK H2 TMK H1 FMCK H1 FMCK H2. Plac Startnr Namn Klubb, Anmälare Motion Plac Startnr Namn Klubb, Anmälare 1 95 ROBERT SALMONSSON CMK CMK TID MK TID MK FMK FMK HMK HMK TMK TMK FMCK FMCK TIBRO MK 71 68 44 43 59 51 56 53 42 35 45 34 601 2 85 TOMMY TORESSON BMK UDDEVALLA

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

TÄVLINGSKALENDER FRIFLYG 2013

TÄVLINGSKALENDER FRIFLYG 2013 Page 1 of 5 TÄVLINGSKALENDER FRIFLYG 2013 Datum 2013-02-04 Skicka eventuella uppdateringar eller rättningar mm till: eddy.astfeldt@telia.com Gråmarkerade rader under resp tävlingar är ännu inte klara alternativt

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2011

Verksamhetsberättelse år 2011 Verksamhetsberättelse år 2011 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2011 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

Protokoll 1/2009, 1-12

Protokoll 1/2009, 1-12 SVENSKA FLYGSPORTFÖRBUNDET Styrelsen Protokoll 1/2009 2009-01-30/31 1 (5) Protokoll 1/2009, 1-12 fört vid sammanträde med FSF:s styrelse den 30-31 januari 2009 Närvarande: John Grubbström (ordförande (

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER RESULTAT GRUPPSPEL DAMER Nr Namn Förening Resultat 1 Sofie Holmström Örebro 1122 2 Lisa Hellsten Uppsala 1098 3 Ann-Marie Engström Norrköping 1049 4 Carina Fredriksson Norrköping 1047 5 Maggan Sasse Göteborg

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Svensk Tennis Norr. Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010

Svensk Tennis Norr. Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010 Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2010-08-10 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2010-08-18 TENNISNORR 2 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Pojkar år. 200m 26,0 Lennart Svensson -51 Skillingaryd

Pojkar år. 200m 26,0 Lennart Svensson -51 Skillingaryd Pojkar 18-19 år 100m 11,5 Tobias Melin -78 Jönköping 1996-08-13 11,8 Ingvar Oskarsson -20 1939-11,85 Jonas Björk -71 Jönköping 1990-09-05 11,9 Lennart Svensson -51 Kaxholmen 1969-06-06 11,9 Gunnar Arnesson

Läs mer

Welcome Hotel skyttestafett 2006

Welcome Hotel skyttestafett 2006 Welcome Hotel skyttestafett 2006 1 Moälven Modo 1160 Maria Falck 142 95 237 Linda Gustavsson 138 95 233 Helena Arvidsson 139 92 231 Mikael Olofsson 140 90 230 Petter Eriksson 137 92 229 2 Ale 1152 Mikael

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING

FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING FÖRBUNDSMÖTE I LINKÖPING 20-21 mars 2004 KONFERENSPLANER VERKSAMHETSBERÄTTELSE BUDGET FÖRSLAG och MOTIONER med mera Förbundsmöte 2004 ii Innehåll 1. Verksamhetsberättelse 2. Resultaträkning, balansräkning,

Läs mer

Billingehus, Per Carlin et al

Billingehus, Per Carlin et al Billingehus, 2017-11-12 Per Carlin et al Tillbakablick Varför skapades Inter Hannover Safe Skies? Ett insteg för nybörjaren till organiserade tävlingar Skapa träningstillfällen för den som redan är inbiten

Läs mer

IB hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat klockan att lägga till en punkt om USM 2018 på dagordningen.

IB hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat klockan att lägga till en punkt om USM 2018 på dagordningen. Gränna 2018-09-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 6/18 Tid och plats Söndag 9 september, 16.15 till 20:10 i Gränna. Kommentar: Måndagen den 10 september, 8.30-16.00, ägnade styrelsen åt att diskutera

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2010

Verksamhetsberättelse år 2010 Verksamhetsberättelse år 2010 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Sveriges Landslag samt officiella representanter under EM 2010. Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2010 hade följande

Läs mer

Deltagare Född Klubb Tävlingsplats Datum S:a P

Deltagare Född Klubb Tävlingsplats Datum S:a P Resultat Veteran SM Mångkamp 2017, Ludvika 16 september Arrangerande klubb: Ludvika FFI Tävlingsledare Tobias Heldt K35 Marie Linnarsson -81 Malmö AI Ludvika 16-sep-17 2472 Hanna Lundqvist -78 IK Sisu

Läs mer

Inbjudan till RST 2016

Inbjudan till RST 2016 Ålleberg 2016-02-23 Till alla klubbar med segelflygverksamhet Inbjudan till RST 2016 Segelflyget inbjuder härmed alla segelflygare som tillhör segelflygklubb ansluten till Segelflygförbundet att delta

Läs mer