Sveriges Modellflygförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sveriges Modellflygförbund"

Transkript

1 Sveriges Modellflygförbund Instruktion Medlemsregister 2011 Utgåva Detta dokument beskriver hur förbundet kommer använda IdrottOnline för registrering av klubbmedlemmar under Normalt skall detta dokument läsas eller användas som referens av den eller dem inom klubben som utsetts att hantera klubbens medlemsregister. 1 Introduktion IdrottOnline ett IT-system Riksidrottsförbundet tagit fram för att rationalisera informationsflödena inom idrottsrörelsen. En del av detta system kallas IdrottOnline Klubb. Varje ansluten förening har tillgång till IdrottOnline Klubb. I IdrottOnline Klubb finns funktioner för att sköta klubbens eget medlemsregister såväl som att söka LOK-stöd eller SISU-aktiviteter för de föreningar som gör det. Det finns även en koppling till Swedbanks E-bokföring för att hantera viss ekonomisk bokföring runt medlemsregistret. Vidare kan klubben använda IdrottOnline Klubb för att dra ut adressetiketter och annat som kan vara till stöd i föreningsadministrationen. Riksidrottsförbundet har sin egen manual som ganska detaljerat till fullo beskriver de möjligheter som finns i IdrottOnline Klubb. Deras manualer finns tillgängliga på: Resten av detta dokument kommer handla om hur SMFF kommer använda IdrottOnline under 2011 och hur SMFF:s arbetsprocess kommer se ut. För mer avancerade användningsområden för klubbens inre arbete (såsom koppling till Swedbanks E-bokföring) hänvisar vi till RF:s manualer. 2 Övergripande IdrottOnline Klubb är i huvudsak ett klubbregister där klubben håller ordning på sina medlemmar. Klubbens register kan bestå av exempelvis aktiva medlemmar, gästmedlemmar, eller stödjande medlemmar. SMFF:s stadgar föreskriver att aktiva utövande modellflygare som inte är registrerade i annan klubb skall registreras hos SMFF. För att registrera ett urval av klubbens medlemmar används ett begrepp som kallas licenser. Licenser, i IdrottOnlines värld, är något som utfärdas av specialförbunden (Flygsportförbundet) och kan vara vad som helst, i vårat fall är det frågan om medlemskap, tävlingslicens eller något annat. Således behöver man genomföra följande steg i medlemsregistreringen: 1. Registrera personer med namn och adress som klubbmedlemmar. För de allra flesta personer är detta gjort sedan tidigare och behöver bara utföras för nytillkomna medlemmar. 2. Årligen registrera klubbens medlemmar som aktiva och eventuellt som innehavare av

2 tävlingslicens för de tävlingsklasser där det krävs.. 3. Löpande under året, när en enskild medlem avlagd erforderliga prov för RC-Bevis uppdateras personens behörighetsnivå. 3 Inloggning Alla klubbar, vare sig man vill det eller eller ej, har en webbsida i IdrottOnline Klubb. Webbsidan hittas enklast genom att man söker efter IdrottOnline Klubb och klubbnamnet på en sökmotor, exempelvis Google. Nedan söker vi efter Fanatasins MFK.

3 Klubbens IdrottOnline-sida brukar komma upp först i sökresultatet. Förstasidan kan se som följer och genom att klicka på hänglåset kan man logga in med de användaruppgifter man sänts ut från Riksidrottsförbundet.

4 4 Att nyregistrera en klubbmedlem Information om att nyregistrera en klubbmedlem finns även i RF:s manual men eftersom det är en vanlig uppgift beskrivs detta även här. 4.1 Starta dialogen Ny medlem Direkt efter inloggning finns en flik högst uppe i webbläsaren vid namn Medlemsregister. Välj denna. Därefter möts man av en sida med följande utseende.. Den med rött inritade valet är för de flesta modellflygklubbar bäst att alltid låta stå som Föreningen. Fältet används för att administrera olika delar i en flersektionsförening, men eftersom nästan alla modellflygklubbar endast består av en sektion, välj alltid Föreningen. Om man i senare skeden inte lyckas hitta alla medlemmar kan det bero på detta. Se vidare under vanliga frågor. I medelhöjd till vänster syns länken som påbörjar inmatningen av en ny medlem.

5 4.2 Namn och personnummer I den första dialogen skall personnummer och namn matas in. Om personen finns på annat håll i systemet, exempelvis därför att han är medlem i en annan RF-ansluten förening kommer all information, såsom namn, telefonnummer och adress att hämtas från systemet. Om personnummer saknas kan rutan Ofullständigt personnummer kryssas i och det går att söka reda på personen ändå, förutsatt att han eller hon redan är medlem i en annan RF-ansluten förening. Om personnummer saknas och det inte går att hitta personen i registret kommer denne hamna i något som kallas åtgärdslistan där man kan komplettera med uppgifter vid ett senare tillfälle och så länge vederbörande finns där kan han inte registreras hos SMFF. Åtgärdslistan nås i via en länk på toppen av skärmen under namnet Åtgärdslista. För mer information om åtgärdslistan, se RF:s manualer. 4.3 Adressuppgifter Nästa dialog handlar om kontaktuppgifter. Det enda som har betydelse här för SMFF är adress, postnummer och postadress.

6 Adressen är viktig så tillvida att det är viktigt att familjemedlemmar är registrerade på samma adress. Rabatten för familjemedlemmar kommer att räknas ut automatiskt baserat på adressuppgifterna och således kan stavfel eller andra skillnader i adress betyda att familjerabatten inte blir rätt. Emellertid, eftersom IdrottOnline regelbundet uppdaterar adressuppgifter från SPAR kommer adresserna så småningom att bli korrekta.

7 4.4 Tillhörighet För de flesta modellflygklubbar kan följande steg te sig lite onödigt eftersom de flesta är ensektionsföreningar. Emellertid skall man i existerande system ange vilka sektioner medlemmen är aktiv i.

8 4.5 Övriga uppgifter I sista dialogen skall övriga uppgifter matas in. Alla dessa uppgifter är klubbens eller föreningens egna uppgifter och har ingen betydelse för Flygsportförbundet eller SMFF. Det är till exempel möjligt för klubben att gruppera medlemmarna på olika vis och det fiuns även ett familjebegrepp, men SMFF och Flygsportförbundet har inte tillgång till denna information. SMFF:s familjerabatt reds ut enbart med hjälp av adressen som matades in tidigare. För att spara i denna dialog kan man behöva skrolla ner för att hitta Spara-knappen. 5 Registrera medlemmar hos SMFF Registreringen i SMFF sköts med hjälp av Idrott Onlines licenshantering. Det är även via licenshanteringen man registrerar medlemmars RC-Bevis såväl som önskade tävlingslicenser. Mer om det senare.

9 För att nå licenshanteringen väljer han Person Licens i toppmenyn.

10 5.1 Välja licenstyp I nästa skede skall vi välja vilken typ av licens som skall registreras. I vårat fall är vi intresserade av SMFF Medlemskap med licensperiod _ där den senare anger verksamhetsåret. Licensperioden för det kommande verksamhetsåret öppnas under det sista kvartalet och det blir då möjligt att registrera femtonmånadersmedlemmar.

11 5.2 Välja personer Efter att vi tryckt på Sök i föregående dialog får vi upp ett antal av föreningens medlemmar där man kan skrolla fram och tillbaka. I kolumnen Ansök markerar vi vilka som skall SMFFregistreras. Därefter gör vi Spara ändringar till höger. Notera att man behöver spara för varje skärm man ändrat i. 5.3 Vad händer sedan? När en person registrerats enligt ovan kommer kansliet i Falköping att erhålla en lista över vilka anökningar som ligger aktiva. När kansliet bekräftat ansökan kommer kansliet klicka i Godkänd, vilket betyder att ansökan bekräftats av kansliet och medlemskort skickats ut. Längre fram kommer alla registreringar att samlas upp och inbetalningskort skickas ut till klubben.

12 6 Beställa tävlingslicenser Radioflygverksamheten inom SMFF använder sig av tävlingslicenser. Det är en extra avgift för tävlingsverksamheten vars storlek fastställs av SMFF:s årsmöte. Pengarna går direkt tillbaka till respektive tävlingsverksamhet och förfogas av respektive företroendevalda inom SMFF. För att beställa en tälingslicens för en klubbmedlem går man tillväga på liknande sätt som medlemskapet registreras, förutom att man väljer licenstypen för tävlingslicens.

13 6.1 Välja personer På samma vis som vid SMFF-registreringen skall man välja de personer som skall få en tävlingslicens. När rätt person eller personer är markerade väljer vi Spara ändringar till höger.

14 6.2 Välja licenstyp Radioflyggrenens tävlingslicenser är knutna till en viss tävlingsform, dit pengarna kommer gå, men licensen medger tävling inom alla former av radiostyrt tävlingsflyg. Vibehöver således välja licenstyp, i praktiken vilken verksamhetsgren inom förbundet som skall få pengarna. Först får vi upp en förteckning över de personer som är aktuella. För att få fram val av tävlingsform behöver man klicka på Visa/Dölj.

15 I det här fallet valde vi Konstflyg och därefter sparade vi.

16 7 RC-Bevis På samma sätt som SMFF-registreringen och tävlingslicenserna används licenshanteringen för att ange behörighetsnivå för en medlem i RC-Bevis-systemet. Denna gång väljer vi licenstyp Radioflygbevis. Notera att licensperioden här är till , vilket betyder att den i praktiken aldrig kommer gå ut.

17 7.1 Välja personer På liknande vis som vi redan sett skall man välja de personer som skall få en tävlingslicens.

18 7.2 Välja bevisnivå På liknande sätt som i fallet tävlingslicenser är det här möjligt att välja en kategori men även en nivå. Instruktioner för RC-Bevis kommer att finnas tillgängliga i separata dokument. Därefter sparas ändringarna genom att rycka på Avsluta och spara. 8 Vanliga frågor 8.1 Vilka skall vara SMFF-registrerade? Enligt SMFF:s stadgar 37 föreskriver att Alla medlemmar, som bedriver modellflygverksamhet, skall registreras av klubben i förbundet. Medlemmar i detta samanhang avser medlemmar i klubben. I SMFF är det emellertid klubbarna som är medlemmar. Eftersom registreringen är förknippad med en avgift som fastställs årligen av medlemsföreningarna vid SMFF:s årsmöte betyder det att klubbens medlemsavgift är beroende på antalet aktiva modellflygare i klubben. Övriga ickeaktiva medlemmar i klubben, stödjande, inaktiva eller passiva, är avgiftsfria men erhåller heller inget försäkringsskydd och heller inte medlemsbladet Modellflygnytt. Klubbmedlemmar (s.k. gästmedlemmar) som är SMFF-registrerade i någon annan klubb är också avgiftsbefriade.

19 8.2 Hur hanteras femtonmånadersmedlemmar? SMFF erbjuder en rabatt till klubbmedlemmar som nyregistreras under årets sista kvartal. Dessa personer förblir SMFF-registrerade hela kommande verksamhetsår utan extra kostnad. Med nyregistrerad avser en person som inte var medlem under det föregående verksamhetsåret. För att registrera en femtonmånadersmedlem, registrera personen på det kommande verksamhetsåret, till exempel under perioden oktober-december 2010 är det möjligt att registrera medlemmar för verksamhetsåret Registreringen anses påbörjad när registreringen nått kansliet, normalt nästa vardag. 8.3 Varför hittar jag inte medlemmen? IdrottOnline Klubb är ett system som är framtaget för att hantera alla typer av föreningar. Även om det sällan är aktuellt för modellflygklubbar omfattar det även sådana föreningar med flera sektioner. I sådana behöver inte medlemmar automatiskt vara anslutna till alla sektioner. I kapitel 4.4 (Tillhörighet) angav man vilka sektioner en medlem skulle tillhöra. Om man struntat i att kryssa i att en medlem skall vara ansluten till modellflygsektionen kommer han inte komma upp om man söker efter honom i modellflygsektionen. Det enklaste är att alltid söka i hela föreningen, vilket man anger längst till höger i dialogen som beskrevs i 4.1 (Starta dialogen Ny medlem ), då man slipper detta problem. 9 Ytterligare information För den händelse problem uppstår finns det följande möjligheter att få mer information och stöd. 9.1 IdrottOnline support IdrottOnline har både support online och via telefon. IdrottOnline Support Online finns på nedanstående webbadress. På samma webbsida finns även information IdrottOnlines telefonstöd. I oktober 2010 har telefonnumren eller och hade öppet kl (måndag, tisdag, torsdag) och på söndagar. När man talar med IdrottOnline är det viktigt att tala det språk som IdrottOnline support känner till. Det vill säga har man problem med klubbens eget medlemsregister talar man i termer av medlemsregister. Har man problem med att SMFF-registreringen, tävlingslicenser eller RC-bevis talar man i termer av licenser. 9.2 Kansliet IdrottOnline support kan bara svara på frågor om IdrottOnlinesystemet som sådant. De kan inte svara på hur Flygsportförbundet eller SMFF använder IdrottOnline. För övriga frågor hänvisar vi till kansliet, som har telefontid eftermiddagar varje vardag.

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Instruktion Medlemsregister Utgåva 2012-04-06 Detta dokument beskriver hur förbundet använder IdrottOnline för registrering av klubbmedlemmar. Normalt skall detta dokument läsas

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS Uppdaterad: 2011-12-06 IdrottOnline Klubb MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet Börja med att logga in på din förenings sida

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport Uppdaterad: 2015-11-11 Manual Licensansökan för Parasport Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansökan om licenser Omregistrering 5 Nyregistrering 8 En licens

Läs mer

Lägg till medlem i klubben

Lägg till medlem i klubben OBS! Ny inloggning på Idrott OnLine fr.o.m. 2018-01-31 (den gamla inloggningen kan ligga kvar i browsern) Gå till Administration och klicka Personer Lägg till medlem i klubben Klicka Lägg till medlem Fyll

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Rutiner för årsavgift och årsrapportering

Rutiner för årsavgift och årsrapportering Norrköping 2015-03 Till Svemo medlemsföreningar Rutiner för årsavgift och årsrapportering Enligt Svemo stadgar kap 7 föreningar ska medlemsklubbarna varje år betala årsavgift samt lämna årsrapport senast

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Flygsportinformation innehåller:

Flygsportinformation innehåller: Flygsportinformation innehåller: Inledning... 1 Registrering... 2 Registrering via IdrottOnline... 2 Via Blankett... 5 Fakturering av klubbavgiften... 5 IdrottOnline... 5 Tips Hur hittar jag sidan... 5

Läs mer

- en ny webblösning för föreningen

- en ny webblösning för föreningen - en ny webblösning för föreningen Broschyren som du håller i din hand ska förhoppningsvis reda ut en del frågetecken kring IdrottOnline Klubb Information från idrotten i Västergötland Detta ingår i IdrottOnline

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

IdrottOnline och medlemsregistret för Segelflyget

IdrottOnline och medlemsregistret för Segelflyget IdrottOnline och medlemsregistret för Segelflyget Tidigare aviserad instruktion att använda rollegenskaper för typ av medlemskap fungerar rent tekniskt ej för oss, då t.ex. rolltillhörighet huvudmedlem

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Licenser i SWE Cycling Online

Licenser i SWE Cycling Online Licenser i SWE Cycling Online För att kunna administrera och ansöka om licenser för sina föreningsmedlemmar behöver man vara administratör i SWE Cycling Online, dvs följande måste vara uppfyllt. registrerad

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-12 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Föra över ett befintligt register via importfil

Föra över ett befintligt register via importfil Föra över ett befintligt register via importfil Har ni ett befintligt medlemsregister, som ni kan få ut i Microsoft Excel-format, kan du enkelt föra över hela detta register till IdrottOnline via en importfil.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Manual för licenshantering via Swingweb

Manual för licenshantering via Swingweb Manual för licenshantering via Swingweb Rev. 2010-12-08 Licensiering via Swingweb Inför 2011 har det beslutats att all licenshantering inom Svenska Danssportförbundet ska skötas via Swingweb. Informationen

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE TILL ATT BÖRJA MED Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom att klicka

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening Uppdaterad: 2014-03-18 Avgifter Exempelförening 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten - Rekrytering av barn och ungdomar till föreningsverksamhet (DF) - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer (DF)

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 3

Sök Idrottslyftet år 3 Sök Idrottslyftet år 3 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY GDPR. KKKKs integritetspolicy för personuppgifter inom idrotten enligt EU:s nya dataskyddsförordning GDPR

INTEGRITETSPOLICY GDPR. KKKKs integritetspolicy för personuppgifter inom idrotten enligt EU:s nya dataskyddsförordning GDPR KKKKs integritetspolicy för personuppgifter inom idrotten enligt EU:s nya dataskyddsförordning GDPR Nya regler maj 2018 EU:s nya dataskyddsförordning träder i kraft 25 maj 2018 påverkar all personuppgiftshantering.

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline (gå in via föreningens IdrottOnline sida eller logga in via Riksidrottsförbundets sida för IdrottOnline,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 MA NU AL Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 INNEHÅLL 1. Om det lokala medlemsregistret 3 Behörighet 3 Inloggning 3 2. Startsidan 4 3. Sökfunktioner 5 Söka fram medlemmar 5 Skicka mejl till många

Läs mer

IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi.

IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi. IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi. Medlemsregister Hemsida LOK-stöd Idrottslyftet Utbildningsmodulen

Läs mer

Integritetspolicy. Tekniska Högskolans Flygklubb. Dokumentstyrning. Version Utfärdandedatum Senaste uppdateringsdatum

Integritetspolicy. Tekniska Högskolans Flygklubb. Dokumentstyrning. Version Utfärdandedatum Senaste uppdateringsdatum Integritetspolicy Tekniska Högskolans Flygklubb Dokumentstyrning Version B Utfärdandedatum 2018-07-29 Senaste uppdateringsdatum 2018-07-29 Dokumentägare THF styrelse Integritetspolicy Parter för behandling

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

Lathund Licensansökan för landhockey

Lathund Licensansökan för landhockey Svenska Landhockeyförbundet www.landhockey.nu Lathund Licensansökan för landhockey Uppdaterad 2014-12-30 1 Innehållsförteckning Information till föreningar angående licens och försäkring 3 Allmänt om licenser

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras

Läs mer

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Klubb Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Senast lördag den 15 augusti 2009 ska du skicka in ansökan för aktiviteter genomförda under ven 2009. Senast måndag den 15 februari 2010 ska du skicka in ansökan

Läs mer

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Uppdaterad 2012-04-18 Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet 2013 En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan

Läs mer

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline (gå in via föreningens IdrottOnline sida eller logga in via Riksidrottsförbundets sida för

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18 Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Tillsätt roller och behörigheter -Lägg in person i grupp/lag/arbetsrum -Rollista -Tillsätt roll -Behörighetslista -Tillsätt behörighet 1 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012 S FÖRENINGS-ABC 2012 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är ni redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni tidigare

Läs mer

Manual för Bilsport Online Version 2.0

Manual för Bilsport Online Version 2.0 Manual för Bilsport Online Version 2.0 1 Efter att man loggat in på Bilsport Online via www.sbf.se presenteras man med följande sida. Mina uppgifter, Mina tävlingar, Mina meriter och Mina licenser motsvarar

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 18 6.1 Aktivitet... 20 6.1.1 Skapa aktivitet... 20 6.1.2

Läs mer

Registerförteckning IBK Dalen

Registerförteckning IBK Dalen Registerförteckning IBK Dalen 894002-9401 Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen

Läs mer

Klubb. Manual. Medlemsregister

Klubb. Manual. Medlemsregister Klubb Manual Medlemsregister INLEDNING... 2 Medlemsregistret... 3 Så loggar du in... 3 Systemets uppbyggnad... 3 Medlemmar... 4 Åtgärdslistan... 7 Prova-på... 10 Kontakter... 13 Roller... 14 Grupper...

Läs mer

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation.

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. Med IdrottOnline erbjuds idrottens förbund och föreningar

Läs mer

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo. 2011 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Guide för speedwayklubbar vid användande av SVEMO TA som liverapportering

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsuppgifter i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsuppgifter i RFS medlemsregister MyClub. Instruktion för RFS nationella medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsuppgifter i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är föreningsadministratör

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Administrera tävling

Administrera tävling Administrera tävling Ansöka tävlingsdatum Innehåll Förberedelser 3 Ansökan.... 4 Granska ansökan. 6 Nästa steg 7 Förklaring av ikoner vid ansökan tävling 8 Förberedelse För att en klubb ska kunna använda

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE Kom igång Logga in på föreningens sida i IdrottOnline klubb. Du kommer till första sidan genom att klicka på fliken Idrottsmedel längst upp på sidan. Fliken Äldre Idrottslyftet

Läs mer

Ansök om LOK-stöd Uppdaterad

Ansök om LOK-stöd Uppdaterad Ansök om LOK-stöd Uppdaterad 2011-12-06 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Specialidrottsförbundens (SF) och distriktsförbundens sidor (DF) 3 Information 3 Manualer 3 Operativsystem och webbläsare

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig Registerförteckning Märsta Okinawa Karate-do Märsta Okinawa Karate-do, organisationsnummer 802430-0900, hädanefter benämnd föreningen, är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter

Läs mer

Licenser Förbund. Inställningar

Licenser Förbund. Inställningar Licenser Förbund Klicka på Licenser i toppmenyn. Du kommer då in på startsidan för licensmodulen. På startsidan kan man se licenser man har att behandla, godkända licenser där personen/laget blivit borttagen

Läs mer

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef IFK Viksjö Manual MyClub En guide för användandet av MyClub Jamil Yousef 2018-08-20 Innehåll Inledning... 2 Inloggning till MyClub... 3 Hantera medlemmar... 5 Registrera ny spelare... 5 Hantering av kontaktpersoner...

Läs mer

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde.

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. 2018-07-10 Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen är

Läs mer

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed 1 Guide till Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2017-02-17 2 Denna lathund är utformad för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera medlemsregistret KomMed. KomMed

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening!

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barnoch ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning

Läs mer

Användarmanual: Ledare

Användarmanual: Ledare Användarmanual: Ledare Version: WMC-L-20130412 Omfattning: Översiktlig beskrivning om vad man som användare med behörighetsnivå Ledare kan utföra och få tillgång till i WebMan Club www.webmanclub.se Inloggning

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Version 4.0 Sida 1 av (6) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Inledning I och med IDA sköter Svenska Innebandyforbundet själva licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man

Läs mer

Information från Svenska Cheerleadingförbundet

Information från Svenska Cheerleadingförbundet Information från Svenska Cheerleadingförbundet Inför licensperioden 2015-2016 har SCF inlett ett samarbete med Pensum. Detta samarbete innebär att alla licenser, alltså våra försäkringar kommer att skötas

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer