Styrelsen s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/10. Tid: kl Plats: Inveon, Lundagatan 8, ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/10. Tid: kl Plats: Inveon, Lundagatan 8, ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS"

Transkript

1 Styrelsen Kallelse

2 Styrelsen s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/10 Tid: kl Plats: Inveon, Lundagatan 8, ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 3 TJÄNSTEINNEHAVARBESLUT 4 VERKSAMHETSPLAN FÖR ARBETARSKYDDET 5 SEMESTERPENNING TILL LEDIG TID 6 MELLANBOKSLUT APRIL ÖVERVAKNINGEN AV LAGLIGHETEN AV SAMKOMMUNSTÄMMANS BESLUT 8 HISTORIK ÖVER HANTVERKSUTBILDNINGEN I BORGÅ 9 ANSÖKNING OM SÄRSKILT STATSUNDERSTÖD 10 FASTSTÄLLANDET AV LEDNINGSGRUPPENS SEMESTER 11 RESULTAT AV LEDIGANSLAGNING AV TJÄNSTER 12 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 1 13 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 2 14 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 3 15 BESÄTTANDE AV TÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 4 16 VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, 5 17 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 6 18 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 7 19 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 8 20 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 9 21 BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN BILSKOLFÖRESTÅNDARE, BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKSÄMNE, VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I ALLMÄNNA ÄMNEN, LEDIGANSLAGNING AV LÄRARUPPDRAG 29 CENTRALLAGERFÖRESTÅNDARTJÄNSTEN ANVISNING FÖR RÄTTELSEYRKANDE ORDFÖRANDE MAGNUS BJÖRKLUND Magnus Björklund

3

4 Styrelsen s.4 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Förslag: Ordförande konstaterar sammanträdet lagenligt sammankallat och beslutfört. 2 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Förvaltningsstadgan (16 ) säger: Protokollet upprättas av en protokollförare under ledning av ordföranden. Det skall undertecknas av ordföranden och kontrasigneras av protokollföraren. Protokollet skall justeras på det sätt som organet beslutar. Protokollet skall hållas offentligt framlagt. Tid och plats bestäms av organet och kungörs minst en dag i förväg. Förslag: Stefan Sandström och Gunilla Träskelin utses till protokolljusterare. Det justerade protokollet för mötet är framlagt till påseende på samkommunens officiella anslagstavla vid Östra Nylands yrkesskolas kansli vilket kungörs på samma tavla.

5 Styrelsen s.5 3 TJÄNSTEINNEHAVARBESLUT Följande beslut har fattats av tjänsteinnehavare och sänts till styrelsen enligt bilaga. BESLUTSFÖRTECKNING/ REKTOR SOLVEIG MICKELS Datum Beslut Ärende Beslut Beslutsblankett Anställande av vikarie för Tallberg Anställes Ja Resurs för urvalsprov 2010 Godkännes Ja Deltagande i 24h läger Godkännes Ja Anhållan om tjänstledighet (Bomberg, 20.4) Godkännes Ja Anställande av vikarie för Bomberg Anställes Ja Undervisning i informationsteknik Godkännes Ja Beviljande av tjänstledighet (Frisk) Beviljas Ja Beviljande av tjänstledighet (Julin) Beviljas Nej Anställande av vikarie för Julin Anställes Ja Beviljande av tjänstledighet (Grönqvist) Beviljas Ja Anställande av vikarie för Grönqvist Anställes Ja Anställande av vikarie för Julin Anställes Ja Ansökan om utbildning (Blomster) Godkännes Ja Ansökan om utbildning (Teknik/bil och logistik) Godkännes Ja Ansökan om utbildning: Bilbranschen, Optima Godkännes Ja Ansökan om utbildning (Boxström) Godkännes Ja Beviljande av tjänstledighet (Isaksson) Beviljas Nej Anställande av vikarie för Isaksson Anställes Ja Anhållan om tjänstledighet (Kulju) Godkännes Ja Beviljande av tjänstledighet (Julin) Beviljas Nej Vikariearrangemang för Julin Godkännes Ja Anställande av vikarie för Björkell Anställes Ja Ansökan om utbildning Godkännes Ja Godkännes Beviljande av tjänstledighet (Frisk, ) Nej Godkännes Beviljande av tjänstledighet (Julin) Nej Anställande av vikarie för Julin Anställes Ja Anställande av vikarie för Knutar Anställes Ja Anställande av vikarie för Blomster Anställes Ja Anhållan om tjänstledighet (Kerman) Beviljas Ja Anhållan om tjänstledighet (Kerman) Beviljas Ja Anställande av vikarie för Koivumäki Anställes Ja Anhållan om deltagande i utbildning (Högström) Beviljas Ja Anhållan om tjänstledighet (Grönqvist) Beviljas Ja Anställande av vikarie för Grönqvist Anställes Ja Anhållan om deltagande i utbildning (Fager Beviljas Ja

6 Styrelsen s.6 stedt) Fastställande av semester Godkännes Ja BESLUTSFÖRTECKNING / DIREKTÖR JOHAN SÖDERBERG Datum Beslut Ärende Beslut Fastställande av semester/grönqvist Lönnroos Fastställes Ja Beviljande av ledighet / Bärlund Beviljas Nej Vikariearrangemang i bespisningen Fastställes Ja Beviljande av fortbildning / Mickels Beviljas Ja BESLUTSFÖRTECKNING/ ENHETSCHEF KRISTINA HÖGSTRÖM Beslutsblankett Beslutsblankett Datum Beslut Ärende Beslut Anskaffningsbeslut Electrolux Ja JS Förslag: Samkommunens styrelse antecknar besluten för kännedom och meddelar beslutsfattarna att styrelsen inte använder sin upptagningsrätt med stöd av 51 i kommunallagen. Besluten kan därmed verkställas.

7 Styrelsen s.7 4 VERKSAMHETSPLAN FÖR ARBETARSKYDDET Inom arbetarskyddskomissionen och samkommunens ledningsgrupp har utarbetats bifogat förslag till VERKSAMHETSPROGRAM FÖR ARBETARSKYDDET. Arbetsgivaren skall för den verksamhet som behövs för främjande av säkerhet och hälsa samt bevarande av arbetstagarnas arbetsförmåga ha ett program som omfattar behoven av att utveckla arbetsförhållandena på arbetsplatsen och verkningarna av faktorerna i anslutning till arbetsmiljön (verksamhetsprogram för arbetarskyddet). De mål för främjande av säkerhet och hälsa samt bevarande av arbetsförmågan som kan härledas ur verksamhetsprogrammet skall beaktas vid utvecklandet av arbetsplatsen och i planeringen, och de skall behandlas tillsammans med arbetstagarna eller företrädare för dem. JS Förslag: Styrelsen fastställer samkommunens verksamhetsplan för arbetarskyddet enligt bilaga.

8 Styrelsen s.8 5 SEMESTERPENNING TILL LEDIG TID Samkommunen har de senaste åren erbjudit personalen möjlighet att på frivillig väg byta semesterpenning till ledig tid enligt läkaravtalets bestämmelser. Trots att det inte finns ekonomiska skäl för erbjudandet är det skäl att också denna semesterperiod möjliggöra utbytesledigheter enligt nedan. ERBJUDANDE OM UTBYTESLEDIGHET Den semesterpenning som avses i 18 i semesterkapitlet i AKTA eller en del av semesterpenningen kan med tjänsteinnehavarens/arbetstagarens samtycke ges i form av motsvarande ledighet. Tillämpningsanvisning Antalet utbytesledighetsdagar utgör 50 % av antalet intjänade semesterdagar enligt tabell B i 5 mom. 3 i semesterkapitlet i AKTA. När utbytesledighet beviljas antecknas som utbytesledighet motsvarande antal dagar som för semester, dvs. Arbetsdagar (mån fre förutom söckenhelg). Utbytesledighet som beviljas som en full vecka fastställs från måndag till söndag (5 dagar utbytesledighet). Ordinarie lön betalas för hela utbytesledighetstiden (inte enbart för utbytesledighetsdagarna). Om hela semesterpenningen tas ut i form av ledighet, betalas ingen semesterpenning. Om bara en del av semesterpenningen tas ut i form av ledighet, avdras från den semesterpenning (euro) som räknats ut enligt 18 i lönekapitlet i AKTA lönen (semesterpenningen: antalet utbytesledighetsdagar) för så många dagar som tjänsteinnehavaren har utbytesledighet. Om tjänsteinnehavaren insjuknar innan utbytesledigheten börjar eller under ledigheten, tillämpas samma förfarande som vid flyttning av semester i motsvarande situationer, och arbetsgivaren har då rätt till den del av sjukdagpenningen som motsvarar den lön som betalats för sjukdomstiden. JS Förslag: Styrelsen godkänner villkoren ovan för utbytesledighet 2010.

9 Styrelsen s.9 6 MELLANBOKSLUT APRIL 2010 En sammanställning av bokföringstransaktioner har gjorts per slutet av april 2010 och vidareförädlats till en budgetjämförelse och en resultaträkning. Sammanställningarna omfattar en tredjedel av räkenskapsåret vilket innebär att bruksgraderna bör understiga 33 %. Uppföljningen ger vid handen att budgeten verkar kunna följas, på utgiftssidan väntas således inga märkbara överskridningar. Gällande inkomsterna förekommer en eftersläpning i fråga om förskotten på statsandelarna. Det är dock troligt att den slutliga statsandelen kommer att nå upp till budgeten. JS Förslag: Bokslutskalkylerna antecknas för kännedom.

10 Styrelsen s.10 7 ÖVERVAKNINGEN AV LAGLIGHETEN AV SAMKOMMUNSTÄMMANS BESLUT Det protokoll som upprättats för samkommunstämman har varit framlagt till påseende i samkommunens kansli i Haiko Protokollet kopieras inte utan kan läsas på inveons webbplats; Verksälligheten av Campus utredningen, det vill säga start av konkurrensutsättningen för att få uppgifter för de slutliga besluten måste invänta stadsstyrelsens godkännande gällande samkommunens anhållan om att få reservera en tomt i Kungsporten. Det är ej meningsfullt att ordna tävlingen utan säkerhet att tomten står till samkommunens förfogande. Om stadsstyrelsen ej behandlar tomtfrågan med det snaraste ifrågasättes konkurrensutsättningen i alla fall ifråga om tidtabellen. Styrelsen tillställer stadsstyrelsen i Borgå en skrivelse i ärendet. JS Förslag: Styrelsen har inte något att påtala i fråga om lagligheten i samkommunstämmans beslut och konstaterar att de skall verkställas.

11 Styrelsen s.11 8 HISTORIK ÖVER HANTVERKSUTBILDNINGEN I BORGÅ Med anledning av att verksamheten vid dåvarande Borgå hantverks och konstindustriskola fyllde 120 år (2008) erhöll samkommunen ett bidrag (5 000 ) från Svenska kulturfonden för att låta skriva en historik. Målet var att kartlägga hantverkets betydelse som näringsgren i Östra Nyland, och hur undervisningen inom branschen så småningom ledde till institutionalisering i form av en skola. Dessutom ville man kartlägga skolans olika skeden genom en rad av namnbyten och nya upprätthållare. På grund av att den planerade skribenten insjuknade försenades arbetet. Skolans tidigare rektor Helena Hämelin åtog sig 2009 att sammanställa en historik som är koncentrerad kring skolans födelse och hur verksamheten utvecklades fram till att den övergick till ett nytt skede: Resultatenheten Inveon Kultur. Understödet från Svenska kulturfonden har, i enlighet med planerna, så gott som i sin helhet använts för att betala lön och arbetsgivaravgifter samt omkostnader (kopior, fotografier, resor) för skrivarbetet. Manuskriptet har av Pernilla Karlsson ombrutits, som lärdomsprov inom utbildningen i visuell framställning, våren Redan i planeringsskedet var avsikten att skolan skulle stå för tryckningskostnaderna. Nu föreligger materialet, ca 130 sidor, ombrutet med namnet 120 år hantverksutbildning i Borgå och underrubriken Borgå hantverks och konstindustriskola. Offertförfrågan för tryckningen har skötts av Pernilla Karlsson under handledning av samkommunens upphandlingsansvariga, Tina Stenberg. Två offerter har lämnats in. Av dessa är Painotalo tt urex ab den förmånligare både för en upplaga på 500 ex och för eventuella tilläggsexemplar. Den föreslagna upplagan är 500 ex. Av dessa är avsikten att boken, i PR och informationssyfte, ges som gåva enligt följande: Inveons personal 90 st Inveons pensionärer 30 st Styrelse, yrkesteam och övriga förtroendevalda 50 st Skolor och bibliotek 100 st Ägarkommunerna 20 st Till skribenten 30 st Till ombrytaren 5 st Till Svenska kulturfonden 10 st Inveon för framtida utdelning 30 ex Sammanlagt 365 ex Återstående 135 ex kan säljas till intresserade till självkostnadspris + mervärdesskatt. Försäljningen kan skötas via kulturenhetens kansli. För publikationen beställs en ISBN nummer. Det ombrutna materialet finns till påseende i elektronisk form vid styrelsens sammanträde. En sista korrekturläsning skall ännu göras. Förslag: Planen för tryckning och distribuering av historiken godkänns. Oy Painotalo tt urex Ab offert T90652/A godkänns.

12 Styrelsen s.12 9 ANSÖKNING OM SÄRSKILT STATSUNDERSTÖD Utbildningsstyrelsen meddelar att följande statsunderstöd kan sökas av utbildningsanordnare senast kl 16.30: 1 Utvecklande av arbetslivsförankrad yrkesutbildning, verkställande av yrkesprov (20/2010) 2 Utvecklande av arbetslivsförankrad yrkesutbildning, utvidgad IIA (21/2010) 3 Utvecklande av arbetslivsförankrad yrkesutbildning, IIA och yrkesprov (22/2010) 4 Finecvet 3 projektet/yrkesutbildningens internationalisering (24/2010) 5 Yrkesutbildningens internationalisering (25/2010) 6 Yrkesutbildningens internationalisering: Anordnande av internationella dagar (26/2010) 7 Service och utvecklingsverksamhet inom specialundervisningen (31/2010) 8 Utvecklande av den orienterande och handledande utbildningen inom den grundläggande yrkesutbildningen (yrkesstarten) (31/2010) 9 Koordinering av funktioner och verksamhet inom den svenskspråkiga utbildningen (32/2010) 10 Statsunderstöd för multiprofessionell handledning och utvecklande av studerandevården (32/2010) 11 Statsunderstöd för införande av arbetskapacitetsintyg för yrkesutövare (33/2010) Statsunderstödets andel av beräknade kostnaderna varierar mellan 60 och 75 %. Samkommunens ledningsgrupp diskuterade möjligheterna att ansöka om statsunderstöd vid sitt sammanträde Ledningsgruppen beslutade förbereda ansökan om statsunderstöd för projekten 1 Utvecklande av yrkesteamens verksamhet 2 Förlängning av användningstiden för redan beviljade anslag 3 Handledningsuppgifter inom iia 4 eller 5 internationalisering av utbildningen 8 Yrkesstarten 9 Utbildningsunionen 11 Införande av arbetskapacitetsintyg Dessutom kommer Yrkesakademin i Österbotten att ansöka om anslag för ett gemensamt finlandssvenskt projekt, Yrkesproffs, inom grupp 9. Inveon har anmält intresse för att delta i projektet. JS Styrelsen antecknar de utannonserade statsunderstöden för kännedom. Samkommunens tjänstemän ges fullmakt att lämna in de planerade ansökningarna. Styrelsen fattar beslut om projektens inledande på basis av beviljade anslag. Beslut: Förslaget godkännes. Inom utsatt tid har inlämnats ansökningar för punkterna 1, 3, 8 och 11. Det ansökta beloppet uppgår sammanlagt till och den sammanlagda egna finansieringen För punkt 9 (Utbildningsunionen) inlämnades ingen ansökan på grund av tids och idébrist. Detta leder till spörsmål om Utbildningsunionens avveckling eller övergång till 100 % självfinansiering. Frågan diskuteras av Utbildningsunionens ledningsgrupp. Förslag: Styrelsen antecknar de inlämnade ansökningarna för kännedom.

13 Styrelsen s FASTSTÄLLANDET AV LEDNINGSGRUPPENS SEMESTER Enligt förvaltningsstadgan fastställer styrelsen ledningsgruppens semestrar. Önskemål har framförts enligt följande: Namn Semesterdel 1 Semesterdel 2 Återstår Övrigt Solveig Mickels Frank Backman Alf Björkstrand (semesterpengsbyte) Johan Söderberg JS Förslag: Semester fastställs enligt respektive önskemål ovan. Övriga fastställda semestrar enligt bilaga antecknas för kännedom. Solveig Mickels semesterdag antecknas för kännedom.

14 Styrelsen s RESULTAT AV LEDIGANSLAGNING AV TJÄNSTER Inveon annonserade 24 och tjänster och timläraruppdrag att sökas före kl Per utsatt tid har följande ansökningar inkommit: 1. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 2. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 3. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 4. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 5. Timlärare i huvudsyssla 1 sökande* 6. Lektor i yrkesämnen 2 sökande* 7. Lektor i yrkesämnen 1 sökande* 8. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 9. Lektor i yrkesämnen 1 sökande* 10. Lektor i yrkesämnen 1 sökande* 11. Bilskolföreståndare 0 sökande 12. Lektor i yrkesämnen 1 sökande 13. Timlärare i huvudsyssla 1 sökande* 14. Timlärare i huvudsyssla 1 sökande* 15. Timlärare i huvudsyssla 3 sökande; en ansökan inkom Lektor i allmänna ämnen 1 sökande Öppen ansökan 1 sökande; inkommit per e post 14.5 kl Annonsen som publicerades i Borgåbladet, Östra Nyland, Hufvudstadsbladet och på är bilagd. Sju sökande har inte i sin ansökan preciserat vilken tjänst eller timläraruppdrag ansökan gäller. Ansökningarna har hänförts till en viss tjänst/visst timläraruppdrag på basis av att det rör sig om personer som nu handhar undervisningen i Inveon som t.f. lektor eller timlärare i huvudsyssla. Dessa sökande är märkta med * i tabellen. Dessutom har en öppen ansökan inkommit per e post efter ansökningstidens utgång, vilken i första hand gäller uppdrag nr 16. Förslag: Antecknas för kännedom

15 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 1 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 1) med undervisning inom el och automation och med krav på installationsrättigheter minst 2:a klass har sökts av följande personer: Björk, Krister elmontör ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Krister Björk anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

16 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 2 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 2) med undervisning inom el och automation har sökts av följande personer: Sandvik, Peter elingenjör (svensk examen) ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Peter Sandvik anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

17 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 3 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 3) med undervisning för grundexamen inom datateknik och datakommunikationsteknik har sökts av följande personer: Söderberg, Cristian ingenjör (AMK) ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Cristian Söderberg anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %. Jäv: Johan Söderberg, sekreterare Solveig Mickels

18 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 4 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 4) med undervisning inom husteknik, VVS har sökts av följande personer: Hankalahti, Eero tekniker ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Eero Hankalahti anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

19 Styrelsen s VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, 5 Uppdraget som timlärare i huvudsyssla (annons 5) med undervisning för grundexamen inom husteknik, VVS har sökts av följande personer: Nyholm, Jerker VVS montör ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Jerker Nyholm anställs som timlärare i huvudsyssla för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

20 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 6 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons 6) med undervisning för grundexamen inom byggnadsbranschen har sökts av följande personer: Grönqvist, Jan murare ej behörig Nyholm, Jerker trätekniker ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Jan Granqvist anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

21 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 7 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 7) med undervisning inom byggnadsbranschen har sökts av följande personer: Slotte, Leif byggmästare ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Leif Slotte anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

22 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 8 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons 8) med undervisning för grundexamen inom byggnadsbranschen och grundexamen inom hantverk och konstindustri har sökts av följande personer: Koivumäki, Wesley Ped.kand behörigheten bristfälligt dokumenterad Ansökningshandlingar i bilagan. För behörighet för lektorstjänst i yrkesämnen krävs högskolexamen, lärarbehörighet och minst tre års arbetserfarenhet inom en bransch som motsvarar uppgiften (F 986/ , 1 mom. punkt 3)) Wesley Koivumäki har 2005 lämnat in ett matrikelutdrag från Borgå stad ur vilket framgår att han innehar pedagogiekandidatexamen inom utbildningsprogrammet för tekniskt arbete vid ÅA. Däremot är redogörelse över arbetserfarenhet inom branschen (byggnadsbranschen och/eller miljöplanering och byggande) bristfällig. Bilagt intyg från bokföringsbyrå Talmus Ky. Wesley Koivumäki deltar, på reseförordnande av rektor (153/2010), i en arbetarskyddsutbildning i Åbo och är därför inte i stånd att komplettera sin ansökan före styrelsens sammanträde. Förslag: Ärendet remitteras för kompletterande beredning. Beslut fattas vid styrelsens sammanträde i juni.

23 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 9 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons 9) med undervisning för grundexamen inom maskin och metall har sökts av följande personer: Imjack, John 3 årig yrkesutbildning ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. John Imjack anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

24 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 10 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 10) med undervisning för grundexamen inom bilbranschen har sökts av följande personer: Gustavsson, Tage biltekniker ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Tage Gustavsson anställs som t.f. lektor i yrkesämnen för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

25 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN BILSKOLFÖRESTÅNDARE, 11 Tjänsten som bilskolföreståndare har sökts av följande personer: Inga sökande Förslag: Tjänsten lämnas obesatt för att lediganslås inför läsåret De i användning varande lektoratet och timläraruppgiften annonseras lediga att sökas.

26 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I YRKESÄMNEN, 12 Tjänsten som lektor i yrkesämnen (annons nr 12) med undervisning för grundexamen inom hårbranschen har sökts av följande personer: Söderström Laukkanen, Keth frisör ej behörig Söderström Laukkanen studerar vid Pedagogiska fakulteten vid ÅA för yrkeslärarbehörighet sedan hösten 2009 och hon beräknar att studierna kan slutföras per Söderström Laukkanen önskar få ett anställningsförhållande som är längre än ett år. Ansökningshandlingar i bilagan. Enligt förordningen 986/1998, 13 mom. 4 kan en person anställas som lärare på längre tid än ett år i sänder, under förutsättning att han/hon inom tre år från det anställningsförhållandet inleddes slutför de pedagogiska studier som avses i förordningens mom. 1, punkt 2. Enligt Söderström Laukkanens studieplan uppnår hon pedagogisk behörighet inom en anställningstid på ett år. Trots detta kan någonting inträffa som fördröjer studierna en aning varför en tillämpning av en längre anställningstid kan vara motiverad, dock inte längre än två år. Förslag: Tjänsten besätts inte ordinarie. Keth Söderström Laukkanen anställs som t.f. lektor i yrkesämnen. Anställningstiden är Lön enligt UKTA, lönekod %.

27 Styrelsen s VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, 13 Uppdraget som timlärare i huvudsyssla (annons 13) med undervisning för grundexamen inom visuell framställning har sökts av följande personer: Danielsen, Jannike kandidat i konst ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Jannike Danielsen anställs som timlärare i huvudsyssla för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

28 Styrelsen s VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, 14 Uppdraget som timlärare i huvudsyssla (annons 14) med undervisning för grundexamen inom visuell framställning har sökts av följande personer: Talvitie, Herman Artenom (YH) ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Förslag: Herman Talvitie anställs som timlärare i huvudsyssla för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

29 Styrelsen s VAL AV TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA, 15 Uppdraget som timlärare i huvudsyssla (annons 14) med undervisning för grundexamen inom visuell framställning har sökts av följande personer: Avellán, Ami Bachelor of Fine Arts ej behörig Kerman, Hanna MA; ubs beslut om motsvarighet ej behörig till högre högskolexamen Wickström, Monica Artesan ej behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Ami Avelláns examen kan anses motsvara en finländs kandidat eller yrkeshögskolexamen men utbildningsstyrelsens beslut om motsvarighet saknas. Avellan är väl meriterad inom smycketillverkning och formgivning. Hanna Kermans examen motsvarar, enligt utbildningsstyrelsens beslut 422/108/2006, en finländsk högre högskolexamen. Hanna Kerman studerar för pedagogisk behörighet. Monica Wickström har konstnärliga meriter inom smyckekonst, har handhaft timläraruppdraget tidigare och är av styrelsen utsedd att skriva den nya läroplanen för utbildningsprogrammet som skall tas i bruk Ingen av de tre sökande har full behörighet som lärare i yrkesämnen. Monica Wickströms konstnärliga meriter och arbetserfarenhet motsvarar bäst den profilering som utbildningsprogrammet för bild och mediekonst har i Inveon. Förslag: Monica Wickström anställs som timlärare i huvudsyssla för tiden Lön enligt UKTA, lönekod %.

30 Styrelsen s BESÄTTANDE AV TJÄNSTEN LEKTOR I ALLMÄNNA ÄMNEN, 16 Tjänsten som lektor i allmänna ämnen (annons nr 16) med undervisning i samhälls, arbetslivs och företagskunskap samt finska har sökts av följande personer: En sökande som önskar att hennes namn ej ges offentlighet behörigheten ej redovisad med betyg Kulju, Mikael Pol.mag behörig Ansökningshandlingar i bilagan. Mikael Kulju har skött lektoratet som t.f. under innevarande läsår. Kulju innehar fullständig behörighet för tjänsten genom sin högre högskolexamen (huvudämne statskunskap 120 sp, biämnen nationalekonomi 34 sv, finska 2 sv) och pedagogiska studier för lärare (60 sp). Dessutom har han avlagt språkexamen för statsförvaltning i finska med vitsordet utmärkt förmåga. Förslag: Mikael Kulju anställs som ordinarie lektor i allmänna ämnen fr.o.m Lön enligt UKTA, lönekod

31 Styrelsen s LEDIGANSLAGNING AV LÄRARUPPDRAG Speciallärare Elisabeth Frisk har beviljats moderskapsledighet för tiden (rektors beslut 161/2010, ). Vikarieuppdraget bör annonseras ledigt att sökas. Inveons ledningsgrupp har behandlat behovet av ytterligare timlärare inom enheterna, utgående från det resultat av ledigförklarande av tjänster så som de redovisas i styrelsens 11. Lärarbehovet inom el och automationsteknik kräver ytterligare utredning i samband med att arbetsfördelningen för läsåret planeras. Denna i sin tur är beroende av beslut om huruvida utbildningen inom data och datakommunikationsteknik inleds eller inte. Därför kan ett timläraruppdrag inte ännu utannonseras. På grund av att bilskolföreståndartjänsten inte lockade sökande bör undervisningen inom logistik ordnas på annat sätt. Det lektorat och den timläraruppgift som för tillfället finns inom utbildningen bör lediganslås att sökas. Förslag: Undervisningsuppdragen enligt bilagan annonseras i Borgåbladet och Östra Nyland lördagen den 29 maj och i Hufvudstadsbladet söndagen den 30 maj 2010.

32 Styrelsen s CENTRALLAGERFÖRESTÅNDARTJÄNSTEN Östra Nylands yrkesinstitut Inveon har ett välfungerande och välbehövligt centrallager. Föreståndaren Björn Blomqvist lämnar tjänsten i och med läsårets slut för semester och pension. För att yrkesarbetet skall fungera utan onödiga störningar speciellt i de tekniska branscherna har funktionen varit synnerligen nödvändig. Eftersom föreståndaren gör formella anskaffningsbeslut är det inte aktuellt att ändra tjänsten till et arbetsavtalsenligt anställningsförhållande utan tjänsten bör lediganslås med tillträde i augusti trots att Blomqvist pension löper från september. JS Förslag: Centrallagerföreståndartjänsten lediganslås i maj för att besättas med tillträde i augusti.

33 Styrelsen s.33 Anvisning för rättelseyrkande, ändringssökande och besvärsanvisning Datum för sammanträdet Styrelsen BESVÄRSFÖRBUD Vad förbudet grundar sig på Eftersom nedan nämnda beslut endast gäller beredning eller verkställighet, kan enligt 91 kommunallagen rättelseyrkande inte framställas eller kommunalbesvär anföras över beslutet. Paragraferna 1, 2, 3,6 och7 Besvär kan inte anföras över nedan nämnda beslut, eftersom ett skriftligt rättelseyrkande enligt 89 i mom. kommunallagen kan framställas över beslutet. Paragraferna 4, 5 och 8 till 29 Enligt 5 förvaltningsprocesslagen / annan lagstiftning kan besvär inte anföras över nedan nämnda beslut. Paragrafer och grunden för besvärsförbudet. Anvisning för RÄTTELSEYRKANDE Den som är missnöjd med nedan nämnda beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande. Paragraferna 4, 5 och 8 till 29 Myndighet hos vilken rättelse yrkas, adress och postadress: Styrelsen för samkommunen för yrkesutbildning i östra Nyland c/o Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Edelfeltsstigen 1, Borgå Yrkandet skall framställas inom 14 dagar från delfåendet av beslutet. Rättelseyrkandets innehåll Av rättelseyrkandet skall framgå yrkandet och vad det grundar sig på. Yrkandet skall undertecknas av den som framställer det. BESVÄRSANVISNING Besvärsmyndighet och besvärstid Besvärsmyndighet, adress och postadress I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Ändring i ett beslut med anledning av ett rättelseyrkande kan sökas genom kommunalbesvär endast av den som framställt rättelseyrkandet. Om beslutet har ändrats med anledning av rättelseyrkandet, kan ändring i beslutet sökas genom kommunalbesvär också av den som är part eller av en kommunmedlem. I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Ändring i ett beslut med anledning av ett rättelseyrkande kan sökas genom kommunalbesvär endast av den som framställt rättelseyrkandet. Om beslutet har ändrats med anledning av rättelseyrkandet, kan ändring i beslutet sökas genom kommunalbesvär också av den som är part eller av en kommunmedlem. Helsingfors förvaltningsdomstol, Bangårdsvägen 9, Helsingfors Kommunalbesvär, Paragraf Besvärstid 30 dagar Förvaltningsbesvär Paragraf Besvärstid 30 dagar Besvär över beslut som gäller skriftlig varning Besvärsskrift Besvärstiden börjar från delfåendet av beslutet I besvärsskriften skall uppges ändringssökandens namn, yrke, boningsort och postadress vilket beslut som överklagas vilka ändringar som yrkas i beslutet

34 Styrelsen s.34 motiveringarna till att beslutet bör ändras Besvärsskriften skall undertecknas av ändringssökanden själv eller av den som författat skriften. Om endast den som författat besvärsskriften undertecknar den, skall också hans yrke, boningsort och postadress anges. Till besvärsskriften skall fogas det beslut som överklagas, i original eller som officiellt bestyrkt kopia, och intyg om den dag från vilken besvärstiden skall räknas. Inlämnande av besvärshandlingarna Tilläggsuppgifter Besvärshandlingarna skall lämnas till besvärsmyndigheten före besvärstidens utgång. Besvärshandlingarna kan även sändas med post eller genom bud, men i så fall på avsändarens eget ansvar. Handlingarna skall lämnas till posten i så god tid att de kommer fram innan besvärstiden går ut. Med stöd av lagen om avgifter för domstolars och vissa justitieförvaltningsmyndigheters prestationer (701/93) uppbärs en rättegångsavgift på 80 euro av en ändringssökande i förvaltningsdomstolen.

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2012 P R O T O K O L L 29.6.2012 Styrelsen 29.6.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2012 Tid: 29.6.2012 kl. 10.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10. Tid: 22.04.2010 kl. 14.30. Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10. Tid: 22.04.2010 kl. 14.30. Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 04 2010 Protokoll 22..04.2010 Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10 Tid: 22.04.2010 kl. 14.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 07 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Styrelsen 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2015 P R O T O K O L L 23.11.2015 Styrelsen 23.11.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2015 Tid: 23.11.2015 kl. 15:00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 12.12.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2013 Tid: 12.12.2013 kl. 11.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 05 2017 P R O T O K O L L 13.6.2017 Styrelsen 13.6.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/2017 Tid: 13.6.2017 kl. 15.00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2017 P R O T O K O L L 23.8.2017 Styrelsen 23.8.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/2017 Tid: 23.8.2017 kl. 16.45 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen PROTOKOLL

Styrelsen PROTOKOLL Styrelsen 07 2011 PROTOKOLL 5.7.2011 Styrelsen 5.7.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2011 Tid: 5.7.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014

Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014 Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014 Styrelsen 06.05.2014 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2014 Tid: 06.05.2014 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011

Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011 Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011 Styrelsen 12.04.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2011 Tid: 12.4.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012

Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012 Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012 Styrelsen 28.8.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2012 Tid: 28.8.2012 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012

Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012 Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012 Styrelsen 25.9.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 8/2012 Tid: 25.9.2012 kl. 15.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013

Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013 Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013 Styrelsen 12.11.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2013 Tid: 12.11.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 04 2012 P R O T O K O L L 24.4.2012

Styrelsen 04 2012 P R O T O K O L L 24.4.2012 Styrelsen 04 2012 P R O T O K O L L 24.4.2012 Styrelsen 24.4.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2012 Tid: 24.4.2012 kl. 14.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2012 P R O T O K O L L 31.1.2012 Styrelsen 31.1.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2012 Tid: 31.1.2012 kl. 15.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012

Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012 Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012 Styrelsen 13.11.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2012 Tid: 13.11.2012 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 04 2013 P R O T O K O L L 16.05.2013 Styrelsen 16.05.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/2013 Tid: 16.05.2013 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011

Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsen 14.06.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2011 Tid: 14.6.2011 kl. 14.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2011 P R O T O K O L L 18.2.2011 Styrelsen 18.02.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2011 Tid: 18.2.2011 kl. 14.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl 1 PARGAS STAD PROTOKOLL 6/16 Revisionsnämnden 2013-2016 Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten 25.4.2017 kl. 16.00 20.00 Närvarande: Ordinarie: Ted Bergman (ordf.) Tommy Nymalm (vice ordf.) Heli Nyberg

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2016 P R O T O K O L L 15.02.2016 Styrelsen 15.02.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2016 Tid: 15.05.2016 kl. 15:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Styrelsen 06 2010 Protokoll 15.6.2010

Styrelsen 06 2010 Protokoll 15.6.2010 Styrelsen 06 20100 Protokoll 15.6.20100 Styrelsen 25.05.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/10 Tid: 15.06.2010 kl. 9.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2016 P R O T O K O L L 10.11.2016 Styrelsen 10.11.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2016 Tid: 10.11.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 15 november 2012, kl 10.00-10.30 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 9.45. 62 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 15.12.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 12/2011 Tid: 15.12.2011 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 1/2010. Protokoll

Styrelsen 1/2010. Protokoll Styrelsen 1/2010 Protokoll 2.2.2010 Styrelsen 02.02.2010 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/10 Tid: 02.02.2010 kl. 17.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 07.12.2017 Biblioteksnämnden 07.12.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 13 December kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 03 2012 P R O T O K O L L 22.3.2012 Styrelsen 22.3.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2012 Tid: 22.3.2012 kl. 15.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 04/2009 Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 27.04.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2009 Tid: 27.4.2009 kl. 15.30 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, kulturenheten Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 9.12.2010 21/10 Sammanträdestid 9.12.2010 kl. 18.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Styrelsen s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2010. Tid: kl Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2010. Tid: kl Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 1 21 PROTOKOLL 3..11.21 Styrelsen 3.11.21 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1/21 Tid: 3.11.21 kl. 17.3 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2 VAL AV

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2.6.2014 Nr 11/2014 11/221 Sammanträdestid Måndag 2.6.2014 kl. 15-15.30 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Styrelsen 03 2013 P R O T O K O L L 11.04.2013

Styrelsen 03 2013 P R O T O K O L L 11.04.2013 Styrelsen 03 2013 P R O T O K O L L 11.04.2013 Styrelsen 11.04.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/2013 Tid: 11.04.2013 kl. 16.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10. Tid: kl Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10. Tid: kl Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 3/20100 Protokoll 3.3.201 10 Styrelsen 30.03.2010 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10 Tid: 30.03.2010 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/1 Sammanträdestid Måndagen den 30 april, kl. 08.30 Sammanträdesplats Biblioteket, Kommungården Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Klemets,

Läs mer

Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011

Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011 Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011 Styrelsen 18.01.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2011 Tid: 18.1.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 03 2011 P R O T O K O L L 15.3.2011 Styrelsen 15.03.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2011 Tid: 15.3.2011 kl. 14.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1. Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1. Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1 Bildningsnämnd svenskpråkiga sektion TID 16.04.2014 kl. 18:02-18:44 PLATS Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa NÄRVARANDE Andersson Otto Anton ordförande

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN /12

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN /12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 17.4.2012 3/12 Sammanträdestid Tisdagen den 17.4. 2012, klockan 18.30-19.55 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby x Leif Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/1 Sammanträdestid Torsdag 13.9.2018, kl.11:10 11:40 Sammanträdesplats Hotel Botnia Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Vidjeskog, Vilma Lindgren,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011

Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011 Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011 Styrelsen 20.9.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2011 Tid: 20.9.2011 kl. 14.30 Plats: Inveon, HAIKO ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 05 2011 P R O T O K O L L 23.5.2011 Styrelsen 23.05.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2011 Tid: 23.5.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 31.08.2018 Socialnämnden 06.09.2018 85-91 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2018 kl. 18.00-19 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O LL

Styrelsen P R O T O K O LL Styrelsen 01 2016 P R O T O K O LL 14.01.2016 Styrelsen 14.01.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2016 Tid: 14.01.2016 kl. 16:45 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen (Treffis i matsalen) ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Läs mer

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 18.10.2019 9 01-07 Plats och tid Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag 20.00 Beslutande Frånvarande Erika Sjölund, ordförande Mikael Blomqvist, vice ordförande Åsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15-17.35 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen, fr.o.m. 206 Carola Lassila Karita

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 15.11.2016 5/16 Sammanträdestid Tisdagen den 15 november 2016 kl. 18.30-19.05 Kommunkansliet i Geta Beslutande - Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna - Berndtsson

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2017 P R O T O K O L L 24.1.2017 Styrelsen 24.01.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2017 Tid: 24.1.2017 kl. 16:45 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2016 P R O T O K O L L 17.08.2016 Styrelsen 17.08.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/2016 Tid: 17.08.2016 kl. 15:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 02.06.2015 kl. 18.00 19.10 Plats Daghemmet Skogsstjärnan, Fjärrgränd 2 Ärenden som skall behandlas Sida 15 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet KRONOBY KOMMUN Organ UNGDOMSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 06.02.2018 Nr 1/2018 Sida 1/1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdag 6.2.2018, kl.12.30 Kommungården, nämndrummet Beslutande:

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

Styrelsen K A L L E L S E

Styrelsen K A L L E L S E Styrelsen 02 2018 K A L L E L S E 1.3.2018 Styrelsen 1.3.2018 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2018 Tid: 1.3.2018 kl. 15:00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 9 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats: 06.02.2018 1 Sammanträdestid: Tisdag 6.2.2018, kl. 09.30 11.15. Sammanträdesplats: Purmo skola Beslutande Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark, Tore Östman, Majvor

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/2 Sammanträdestid Tisdag 20.3, kl. 12.30-13.13 Sammanträdesplats Kommungården, biblioteket Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Klemets, Joakim

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel KRONOBY OMRÅDESNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/24 Sammanträdestid Tisdagen den 26 juni 2018, kl. 14.01 14.52 Sammanträdesplats Mötet hålls via e-post Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott

Läs mer

P R O T O K O L L 15.12. 2010

P R O T O K O L L 15.12. 2010 Styrelsen 11 20100 P R O T O K O L L 15.12. 2010 Styrelsen 15.12.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 11/2010 Tid: 15.12.2010 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson Nummer5/2017 Sammanträdestid kl. 13.30.- 15.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Onsdagen , kl Mr Banks. Jakobstad. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Onsdagen , kl Mr Banks. Jakobstad. Sammanträdesplats: 13.06.2018 1 Sammanträdestid: Onsdagen 13.06.2018, kl. 17.30 18.30 Sammanträdesplats: Mr Banks. Jakobstad Beslutande Ordinarie Ersättare Björklund, Emma Dahlman, Wilma Hellund, Noah Jansson, Emil Knuts,

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL 7.12.2017 1 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdag 7.12.2017, kl. 09.00 10.45. Kommungården, Bennäs Beslutande Ersättare Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl Sammanträdesdatum: 4.3.2019 Nr: 1 Paragrafer: 01-09 Plats och tid Lumparlands bibliotek Måndagen den 4.3.2019 kl. 19.00-20.50 Beslutande Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Bror-Erik Jansson Torolf Sjöwall

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1.2.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 1 februari 2018, kl. 18:05 19:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Ahlskog, Mats

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2015 P R O T O K O L L 27.01.2015 Styrelsen 01 2015 P R O T O K O L L 27.01.2015 Styrelsen 27.01.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2015 Tid: 27.01.2015 kl. 16.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 28.04.2015 kl. 18.00 19.40 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 8 Konstaterande av beslutförhet 13

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden 03.05.2018 42-53 Sammanträdestid Torsdagen den 3 maj 2018 kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden 11.01.2017 1-10 Sammanträdestid Onsdagen den 11 januari 2017 kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer