Program. hösten Afternoon tea Helaftonskväll Magasinsvisning Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Familj & barn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program. hösten Afternoon tea Helaftonskväll Magasinsvisning Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Familj & barn"

Transkript

1 Program hösten 2018 Afternoon tea Helaftonskväll Magasinsvisning Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Familj & barn

2 Vasamuseet har en vision om att vara en mötesplats där berättelserna och forskningen kring skeppet Vasas dramatiska historia förenar och inspirerar människor. Inte minst i våra program och visningar kommer Vasa till liv. Varje helg och många fredagseftermiddagar bjuder vi på familjevisningar. De kan ha olika teman, men alla berättar de om skeppet och om människorna på Vasas tid. Precis som vi även gör i föredragen, om än på ett annat sätt. De kunniga föredragshållarna under fredagarnas Afternoon tea kommer att berätta om det kvinnliga hovlivet under 1500-tal, 1600-tal och 1700-tal. Dessa tre sekel står även i fokus ett åt gången under tre tisdagskvällar som arrangeras i skeppshallen med historia, mat och musik. Du kan bokstavligen följa med på en mathistorisk resa ackompanjerad av tidsenlig musik. Att äta middag i skeppshallen, invid skeppet är en mycket speciell känsla och något att minnas. höst på vasamuseet Den 6 november uppmärksammar vi Gustav Adolfdagen med ett föredrag om musikens betydelse för krig genom tiderna. Självklart med musik som inramning. Varmt välkomna till Vasamuseet i höst! Lisa Månsson, museichef Foto: Anneli Karlsson, SMM.

3 boka och betala i förväg Hitta program, boka och betala i förväg via webben. Alla biljetter till programmen samt förtäring bokas och betalas via Vasamuseets hemsida. Det gäller alla program utom familjevisningarna. Du betalar tryggt och säkert med kontokort. MAT, MUSIK OCH HISTORIA FRÅN TRE SEKEL Du bokar och betalar för helaftonskvällen via hemsidan. Dryck betalas på plats, men kan beställas i förväg via Vasamuseets restaurang per e-post: restaurangen. vasa@maritima.se. När du kommer till museet visar du din biljett. AFTERNOON TEA Du bokar och betalar din biljett och ditt afternoon tea via hemsidan. När du kommer till museet visar du upp din biljett i kassan, den gäller både som entrébiljett och biljett till programmet. GUSTAV ADOLF-DAGEN Du bokar och betalar både biljett och mat via hemsidan. Dryck betalas på plats. När du kommer till museet visar du upp din biljett i kassan, den gäller både som entrébiljett och biljett till konserten. EXPERTERNA BERÄTTAR OCH MAGASINSVISNING Du bokar och betalar via hemsidan. När du kommer till museet visar du upp din biljett i kassan, den gäller både som entrébiljett och biljett till specialvisningen. VASAMUSEETS VÄNNER OCH ANDRA SOM HAR FRITT INTRÄDE Du som har fritt inträde till museet, till exempel medlem i föreningen Vasamuseets vänner, ska ändå förboka plats på programmet genom att välja alternativet fri entré-biljett på bokningssidan. biljetter Illustration:

4 nyhet mat, musik och historia från tre sekel Lyssna till och smaka på historien med Vasa som bordsdam. I höst arrangeras tre exklusiva helaftonskvällar i skeppshallen med mat och musik från 1500-, och 1700-talen. Följ med på en mathistorisk resa ackompanjerad av tidsenlig musik. Programmen, som ges under tre tisdagar i höst, är föreställningar där musik, berättelser, bilder, mat och dryck vävs samman till en upplevelse för flera sinnen. Ta plats invid skeppet i museets dunkel. Musiker spelar stycken från det utvalda seklet på tidstypiska instrument. Se konsten och hör berättelser från en annan tid. Följ sedan med till bords för att smaka på historien i en kulinarisk måltid skapad av kocken och kokboksförfattaren Örjan Klein. Katarina Schoerner Carr, kulturhistoriker och författare till boken Smaka på historien är helaftonskvällarnas ciceron tillsammans Marcus Junby, som valt musiken. Kocken Örjan Klein, berättar om och förevisar middagens rätter på buffén som står uppdukad under Vasas galjon. Pris: 700 kronor per person, 650 kronor per person för medlemmar i Vasamuseets vänner. Efter bokning och betalning, kontakta Vasamuseets Restaurang för bordsplacering och dryckesbeställning via e-post: restaurangen.vasa@maritima.se. mat, musik och historia Stilleben med musikinstrument. Pieter Claesz, Beskuren. förboka och betala helaftonskvällen på begränsat antal platser.

5 MAT, MUSIK OCH HISTORIA FRÅN 1500-TALET Tisdag 18 september. Insläpp från Program Nu förljuvas Vasahovet av musik och öl och mumma bryggs till Karin Månsdotters bröllop Välkommen till en helaftonskväll med mat och musik från 1500-talet. Ta plats invid skeppet i museets dunkel och följ med på en mathistorisk resa ackompanjerad av tidsenlig musik. Katarina Schoerner Carr berättar om människor och händelser från seklet, medan musikerna för kvällen spelar stycken från 1500-talet på tidstypiska instrument. Följ sedan med till bords för att smaka på historien i en kulinarisk måltid tillsammans med Örjan Klein. Kvällens musiker: Olof Larsson gamba Keren Bruce Westerlund gamba Markus Junby gamba Nora Roll gamba Mime Brinkman gamba Louise Agnani gamba Se vasamuseet.se för detaljerat program inklusive spellista! Pris: 700 kronor per person, 650 kronor per person för medlemmar i Vasamuseets vänner. Efter bokning och betalning, kontakta Vasamuseets Restaurang för bordsplacering och dryckesbeställning via e-post: restaurangen.vasa@maritima.se. mat, musik och historia Utomhusbankett, oljemålning på pannå av Hans Mielich. Tyskland Beskuren. förboka och betala helaftonskvällen på begränsat antal platser.

6 MAT, MUSIK OCH HISTORIA FRÅN 1600-TALET Tisdag 9 oktober. Insläpp från Program Nu skylls mjölnaren i Danviken för stöld Och för drottning Kristina spelas fransk musik Välkommen till en helaftonskväll med mat och musik från Vasas tid 1600-talet. Ta plats invid skeppet i museets dunkel och följ med på en mathistorisk resa ackompanjerad av tidsenlig musik. Katarina Schoerner Carr berättar om människor och händelser från seklet, medan musikerna för kvällen spelar stycken från 1600-talet på tidstypiska instrument. Följ sedan med till bords för att smaka på historien i en kulinarisk måltid tillsammans med Örjan Klein. Kvällens musiker: Hanna Wiklund, barockviolin Johannes Jakobsson, barockviolin Christina Larsson Malmberg, sopran Markus Junby, viola da gamba Peter Lönnerberg, cembalo och orgel Se vasamuseet.se för detaljerat program inklusive spellista! Pris: 700 kronor per person, 650 kronor per person för medlemmar i Vasamuseets vänner. Efter bokning och betalning, kontakta Vasamuseets Restaurang för bordsplacering och dryckesbeställning via e-post: restaurangen.vasa@maritima.se. mat, musik och historia Festmåltid. Isaac Elias, Beskuren. förboka och betala helaftonskvällen på begränsat antal platser.

7 MAT, MUSIK OCH HISTORIA FRÅN 1700-TALET Tisdag 20 november. Insläpp från Program En kung blir mätt på hetvägg och champagne, en maskerad tar slut i en kadrilj Välkommen till en helaftonskväll med mat och musik från 1700-talet. Ta plats invid skeppet i museets dunkel och följ med på en mathistorisk resa ackompanjerad av tidsenlig musik. Katarina Schoerner Carr berättar om människor och händelser från seklet, medan musikerna för kvällen spelar stycken från 1700-talet på tidstypiska instrument. Följ sedan med till bords för att smaka på historien i en kulinarisk måltid tillsammans med Örjan Klein. Kvällens musiker: Johannes Jakobsson, barockviolin Jeanette Eriksson, barockviolin Christer Norrman, barockviola Markus Junby, barockcello Se vasamuseet.se för detaljerat program inklusive spellista! Pris: 700 kronor per person, 650 kronor per person för medlemmar i Vasamuseets vänner. Efter bokning och betalning, kontakta Vasamuseets Restaurang för bordsplacering och dryckesbeställning via e-post: restaurangen.vasa@maritima.se. mat, musik och historia Haydn med kvartett. Konstnär okänd, målad före Beskuren. förboka och betala helaftonskvällen på begränsat antal platser.

8 afternoon tea Kom på föredrag och mingla på ett klassiskt teparty! Te med scones, smör, marmelad, ost, chokladkanonkula och frukt: 130 kronor. Afternoon tea serveras från kl DROTTNINGENS FRUSTUGA Fredag 28 september kl Drottningarna och prinsessorna vid Vasahovet hade unga adelskvinnor i sin tjänst som skulle lära sig vett och etikett och knyta kontakter inför framtiden. Karin Tegenborg Falkdalen, fil.dr i idéhistoria, berättar om det kvinnliga hovlivet under 1500-talet med början hos drottning Margareta Leijonhufvud, fram till slutet av 1590-talet då maktkampen mellan kung Sigismund och hertig Karl pågick som bäst TALETS KVINNLIGA HOVLIV Fredag 26 oktober kl Gustav II Adolfs drottning Maria Eleonora skapade ett lysande hov för en stormakt på uppgång. Ann Grönhammar, tidigare intendent vid Livrustkammaren, berättar om Maria Eleonoras kvinnliga hov och om det hovliv som följde med nästa drottningmoder, Hedvig Eleonora. afternoon tea KVINNLIG MAKT I GUSTAVS SKUGGA Fredag 30 november kl Genom brevväxlingen mellan hertiginnan Hedvig Elisabeth Charlotte och grevinnan Sophie von Fersen går det att få inblick i ett ofta underskattat maktcentrum: Den kvinnliga hovstaten. Deras korrespondens dokumenterar hovliv, kunglig vardag och politiska ambitioner. I slutet av 1700-talet utgjorde de en mäktig duo i det politiska livet. Föredrag med My Hellsing, historiker vid Uppsala universitet. Foto: Anneli Karlsson, SMM. förboka och betala på begränsat antal platser.

9 6 november gustav adolf-dagen MUSIK PÅ BLODIGT ALLVAR Tisdag 6 november kl Plats: Stora filmsalen/a1. Musik har spelat en väsentlig roll i krig i alla tider, inte minst i det trettioåriga kriget, där Gustav II Adolf stupade vid Lützen Peter Bryngelsson, musiker och författare till boken Musik på blodigt allvar, berättar om hur och varför musik använts i krig och fälttåg. Under kvällen varvas föredrag och levande musik. Kvällens musiker: Peter Bryngelsson, mandolin, dobro Mikael Svanevik, marschtrummor Per-Åke Holmlander, tuba Pelle Halvarsson, cello Jörgen Adolfsson, saxofon Jonna Sandell, fiol Från kl serveras ärtsoppa och punsch i Vasamuseets Restaurang. Ärtsoppa & punsch: 194 kronor. Gustav Adolf-bakelse & kaffe: 70 kronor. Föredraget startar Kvällen avslutas gustav adolf-dagen Kostnad: Ordinarie museientré om 130 kronor (fri entré för medlemmar i Vasamuseets vänner). förboka och betala på begränsat antal platser.

10 experterna berättar Vasamuseets experter berättar om museet och om skeppets spännande historia. Samling vid informationsdisken. Ingår i entréavgiften. ÄNGLAORKESTERN Tisdag 16 oktober kl I styrhytten på skeppet Vasa sitter skulpturer av sju musicerande änglar, en orkester som hälsar kungen välkommen till den kungliga kajutan på skeppet. Strax utanför på däck sitter djävulen och håller för öronen. Petter Ljunggren, museipedagog på Vasamuseet, berättar om änglaorkestern och instrumenten de spelar med klingande exempel på 1600-talets musik. VASAS TEXTILIER Tisdag 13 november kl I Vasamuseets samlingar finns nära 6000 fragment från kläder och skor. Till största delen kommer fragmenten från kläder, som förvarades i kistor och tunnor, eller bars av personerna ombord. Anna Silwerulv, dräkt- och textilhistoriker, berättar om den unika samlingen och vad den kan säga oss om produktion och bruk av textilier och kläder i de bredare samhällsskikten under 1600-talet. KVINNORNA KRING VASA Tisdag 4 december kl Specialvisning i utställningen Kvinnorna. Charlotte Lendi-Ziese, guide på Vasamuseet, berättar om livet på 1600-talet genom fyra kvinnor som fanns kring skeppet Vasa talets kvinnor hade ofta mer makt, inflytande och större handlingsutrymme än vad den traditionella historieskrivningen berättar. experterna berättar Foto: Erik Hedin, SMM. förboka och betala på begränsat antal platser.

11 magasinsvisning MAGASINSVISNING: VÄRLDENS STÖRSTA PUSSEL Onsdag 17 oktober, 14 november & 5 december kl Bärgningen av Vasa innebar också utgrävning av drygt föremål och början på arbetet med det som har kallats världens största pussel. Men pusslet är fortfarande inte färdiglagt och det fina är att delarna är precis lika intressanta som helheten. Följ med på en av våra exklusiva magasinsvisningar i höst och se föremål från Vasa som inte finns utställda i museet. Här finns till exempel djurben, segel, kanonkulor, verktyg, mynt, sprit och rester ur skeppets mattunnor. Förboka och betala på Begränsat antal platser. FILMEN OM VASA Visas varje timme. Börja ditt museibesök med att se filmen om Vasa. Den berättar om Stockholm på 1600-talet, hur Vasa byggdes, den första och enda seglatsen, förlisningen, bärgningen, utgrävningen, konserveringen och återuppbyggnaden av skeppet. Filmen är skapad av Anders Wahlgren. Filmen visas på flera olika språk och är 17 minuter lång. magasinsvisning Foto: Siri Beer Boman, SMM.

12 familj och barn LIVET OMBORD PÅ VASA Ombord på skeppet Vasa skulle hundratals människor samsas på en liten yta. Vad skulle de jobba med? Vad åt de på batteridäck och hur sov de i den eleganta kajutan? Vi testar livet ombord och kanske ger vi oss ut till havs! Familjevisning för barn 4-10 år. SKELETTENS HEMLIGHETER När Vasa bärgades hittades skelett efter dem som dog på skeppet den olycksaliga dagen i augusti Vilka var de? Vad kan man få reda på genom att studera deras skelett? Vi söker svaren genom att undersöka kopior av skelett och titta på de äkta. Familjevisning för barn från 7 år. BYGGA, LASTA, SEGLA Vasa skulle bli Sveriges främsta krigsskepp. Vad behövdes för att bygga det och hur gick det till? Vi tar reda på mer om bygget av Vasa och avslutar med att segla iväg i upplevelserummet Under däck! Familjevisning för barn 4-10 år. familj & barn FRÅN HAVETS DJUP När Vasa hittades öppnades en lucka till 1600-talet. Skeppet var fyllt med spännande föremål. Vi prövar att vara marinarkeologer och funderar över vad saker kan ge för ledtrådar till människor och deras liv för länge sedan. Familjevisning för barn från 7 år. Foto: Anneli Karlsson, SMM. för tider, se kalendariet på vasamuseet.se.

13 VASAGRISEN BARNFILM För barn från 3 år Filmen handlar om den prickiga grisen Lindbom som en dag fick lämna sin kära lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr ombord på Vasa. Filmen baseras på en bok av Björn Bergenholtz och visas dagligen på svenska och engelska. Efter visningen kan ni ta reda på var någonstans Lindbom var med hjälp av Vasagrisens spår, som finns i anslutning till filmen. SEGLA ETT SKEPP ETT INTERAKTIVT SPEL I utställningen Det seglande skeppet finns en interaktiv del där stora och små tillsammans kan testa några av båtsmännens sysslor: sätta rätt segel, lätta ankar och styra. När alla uppgifterna har utförts så seglar skeppet iväg till ljudet av kanonskott! FAMILJESPÅRET PÅ EGEN HAND För barn från 6 år För barn och vuxna som tillsammans vill upptäcka Vasamuseet på egen hand finns ett kul familjespår att följa genom museet. Familjespåret är gratis och finns på fem språk. Hämtas i informationsdisken. familj & barn HÖSTLOV PÅ VASA På höstlovet kan skollovslediga barn följa med på spännande upptäcktsfärder i museet för att lära mer om skeppet och människorna kring Vasa. Häng med grisen Lindbom ut på havet, utforska skelett och testa att styra med kollerstock. Höstlovet på Vasamuseet pågår mellan 3 och 11 november. Foto: Anneli Karlsson, SMM. Illustration: Björn Bergenholtz. ingen föranmälan. begränsat antal platser. gratis biljett hämtas samma dag i informationsdisken. för tider, se

14 VASA total längd inklusive bogspröt: 69 meter skrovets längd inklusive galjon: 61 meter största bredd: 11,7 meter höjd från köl till stormastens flaggstångstopp: 52,5 meter akterskeppets höjd: 19,3 meter djupgående: 4,8 meter deplacement: 1210 ton segelyta: 1275 kvadratmeter antal segel: 10 (varav 6 bevarade) bestyckning: 64 kanoner (varav 3 bevarade) besättning: 145 båtsmän & 300 knektar VASAMUSEET Öppettider: dagligen (onsdagar 10 20) Besöksadress: Galärvarvsvägen 14 Postadress: Box 27131, Stockholm Telefon: Webbplats: E-post: vasamuseet@maritima.se VASAMUSEETS VÄNNER Telefon: E-post: foreningen.vasa@maritima.se PROGRAMANSVARIG Siri Beer Boman, tel E-post: siri.beer-boman@maritima.se Foto Karolina Foto: Karolina Kristensson, Kristensson, SMMSMM.

15 b-post porto betalt programmen ingår i entréavgiften om inget annat anges AVSÄNDARE: VASAMUSEET BOX STOCKHOLM museientré: vuxen 130 kronor barn & ungdomar till och med 18 år fri entré studerande 110 kronor (mot uppvisande av studentlegitimation) bli medlem i vasamuseets vänner, få fri entré. vasavän silver 200 kronor vasavän guld 300 kronor ändringar kan förekomma dagsaktuell information: tel följ oss i sociala vasamuseet är en del av statens maritima museer. vasamuseet är miljöcertifierat enligt iso

Program. våren Afternoon tea Experterna berättar Maria Eleonora-dagen Magasinsvisning Barn & familj

Program. våren Afternoon tea Experterna berättar Maria Eleonora-dagen Magasinsvisning Barn & familj Program våren 2019 Afternoon tea Experterna berättar Maria Eleonora-dagen Magasinsvisning Barn & familj Skeppet Vasa och föremålen i museets samlingar berättar om människorna och samhället under tidigt

Läs mer

Program. hösten Afternoon tea Soppföredrag Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Magasinsvisning Barn & familj

Program. hösten Afternoon tea Soppföredrag Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Magasinsvisning Barn & familj Program hösten 2019 Afternoon tea Soppföredrag Experterna berättar Gustav Adolf-dagen Magasinsvisning Barn & familj När dagarna börjar bli märkbart kortare och löven skiftar färg på träden slår Vasamuseet

Läs mer

program våren 2015 afternoon tea soppföredrag för föräldralediga maria eleonora-dagen magasinsvisningar familj & barn filmvisning vasamuseet

program våren 2015 afternoon tea soppföredrag för föräldralediga maria eleonora-dagen magasinsvisningar familj & barn filmvisning vasamuseet program våren 2015 afternoon tea soppföredrag för föräldralediga maria eleonora-dagen magasinsvisningar familj & barn filmvisning vasamuseet stadsmuseet c/o vasamuseet Stadsmuseet i Stockholm stänger för

Läs mer

program våren 2018 afternoon tea soppföredrag experterna berättar maria eleonora-dagen familj & barn

program våren 2018 afternoon tea soppföredrag experterna berättar maria eleonora-dagen familj & barn program våren 2018 afternoon tea soppföredrag experterna berättar maria eleonora-dagen familj & barn Att se skeppet Vasa och besöka museet är på många sätt att få direktkontakt med historien. Vasa är en

Läs mer

program våren 2013 afternoon tea familj & barn maria eleonora-dagen temavisningar utställningar filmvisning vasamuseet

program våren 2013 afternoon tea familj & barn maria eleonora-dagen temavisningar utställningar filmvisning vasamuseet program våren 2013 afternoon tea familj & barn maria eleonora-dagen temavisningar utställningar filmvisning vasamuseet afternoon tea Lyssna på föredrag och mingla på ett klassiskt teparty. Te/kaffe, scones,

Läs mer

Nov 2008. Alla ombord

Nov 2008. Alla ombord Nov 2008 Alla ombord 10 ord från Vasamuseet I denna mapp finns konstiga ord. De handlar om skeppet Vasa. Förbered dig på att komma till museet genom att lära dig några av orden. Varje ord förklarar vi

Läs mer

vasamuseet på en timme lärarhandledning

vasamuseet på en timme lärarhandledning vasamuseet på en timme lärarhandledning Detta är en lärarhandledning till stöd för dig som själv vill gå runt med din grupp i museet. Den utgår från de vanligaste frågorna och ger en överblick av Vasas

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

PROGRAM SOMMAREN 2016

PROGRAM SOMMAREN 2016 PROGRAM SOMMAREN 2016 GUIDADE VISNINGAR Upptäck Flygvapenmuseum! Gå med på en rundtur som visar lite av allt. Är du nyfiken på varför det svenska flygvapnet grundades och hur det har påverkats av det omgivande

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg

Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg I februari 2011 kontaktade läraren Eva Larsson från Ängsskolan i Sundbyberg Livrustkammarens pedagoger. Eva

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING VÄXJÖ KONSERTFÖRENING Program för våren 2014 Söndagen den 19 januari kl. 14.00 Musikfrågan Församlingshemmet, Nygatan 6 Vårens program inleds som vanligt med Musikfrågan. Lars Hallgren och Bertil Lindberg

Läs mer

ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK

ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK Illustration: White Arkitekter AB Musik och konst sedan 1932 Örebro Konserthus har stått på stadig mark sedan 1932 och utvecklas ständigt. Örebro kommun firar nu sitt 750-årsjubileum

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Historia Stormaktstiden

Historia Stormaktstiden Historia Stormaktstiden Historia i skolan Vilka spår från historien hittar vi idag Hur samhället har förändrats Hur vi kan dra slutsatser med hjälp av olika källor, orsaker och konsekvenser Möten mellan

Läs mer

Spionutställning

Spionutställning 2011-05-29 Spionutställning Ta del av en spännande och intressant miniutställning om spioneri och underrättelsetjänst under det kalla kriget dagar (1945 1991). Det är föreningen Sveriges öga och öra som

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider!

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! PROGRAM VÅREN 2019 VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! Från och med 1 januari 2019 har Flygvapenmuseum kvällsöppet på torsdagar. JANUARI-MAJ Måndagar stängt Tisdag-söndag 11:00-17:00 Torsdag kvällsöppet

Läs mer

Vi fortsätter den 22 februari kl på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna.

Vi fortsätter den 22 februari kl på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Veckobrev nr 8 (19 februari-25 februari) 2018 Nu börjar fastan Bowling OBS. Den 22 februari börjar bowlingen kl.11.00. Vi fortsätter den 22 februari kl.11.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

med dans Med Lars Håkansson

med dans Med Lars Håkansson Musikunderhållning med dans Med Lars Håkansson Blandade favoriter visor, schlagers, pop, rock, country, dansband Onsdagen den 4 april kl. 15.00-17.00 Medborgarhuset Tillberga Entré 40 kr inkl. fika Kulturpub

Läs mer

1. Gustav Vasa som barn

1. Gustav Vasa som barn På Gustav Vasas tid Innehåll 1. Gustav Vasa som barn 2. Tiden för Gustav Vasa början av 1500-talet 3. Stockholms blodbad 1520 4. Gustav Vasa blir kung 5. Gustav Vasa som kung 6. Gustav Vasas familj 1.

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

ÅRETS PRELIMINÄRA PROGRAM Markera i din kalender redan nu!

ÅRETS PRELIMINÄRA PROGRAM Markera i din kalender redan nu! Dalarnas Guide-och Kulturförening Nyhetsbrev, februari 2017 ÅRETS PRELIMINÄRA PROGRAM Markera i din kalender redan nu! MARS MASSAKERN PÅ NORRMALMSTORG - DEN STORA DALDANSEN 8 mars kl 19.00 Teatern Insjön

Läs mer

Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016!

Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016! Operahögskolans Vänförening Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016! Fredag 11 mars kl. 19.00 Samarbetsprojekt med Söndag 13 mars kl. 15.00 Kungliga Musikhögskolan Måndag

Läs mer

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Västernorrlands län 14 augusti 2013

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Västernorrlands län 14 augusti 2013 Program (media) Sida 1 av 7 Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Västernorrlands län 14 augusti 2013 Generell information Media kommer att beredas särskilt avgränsade platser på de flesta

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november Läslov på biblioteket Måndag 28/10 Elektroniskt musikskapande, kl 13.00-16.00. Ålder från 8 år. Workshop med David Engström. Gör en egen cool låt. Den

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2016 LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL FÖR BARN VÅREN 2016 Det blir besök av ambulansen, musikprogram, teaterföreställning och sagostunder. För platser och tider

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015

Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015 Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015 TOMASKYRKAN ligger inrymt i ett bostadshus på T1 och är en del av Linköpings Domkyrkoförsamling. Tomaskyrkan samlar människor i olika åldrar i gudstjänster, musikverksamhet,

Läs mer

Bästa SPF:are! Vecka

Bästa SPF:are! Vecka Botkyrka Bästa SPF:are! Vecka 40 2019 Pensionärsrådet, tidigare kallat Kommunala Pensionärsrådet, sammanträdde för ett par veckor sedan. I rådet deltar representanter för SPF, PRO och ett par andra organisationer

Läs mer

Månadsträff Lucky Strike 16 mars 2018

Månadsträff Lucky Strike 16 mars 2018 Månadsträff Lucky Strike 16 mars 2018 Idag var det dags för vår nyvalde ordförande, Lars- Åke, att hälsa välkommen till sin första månadsträff. Som vanligt serverades kaffe och goda smörgåsar, så några

Läs mer

Bad- och relaxkalender

Bad- och relaxkalender Bad- och relaxkalender Våren 2015 www.storsjobadet.se 063-14 31 79 Januari 5 Familjedag på relaxen 10.00-18.00 Ta med era barn och ungdomar till relaxen för en härlig stund tillsammans, med aufguss, bubbelpooler

Läs mer

Den nya tiden GRUNDBOKEN sid. 4-7

Den nya tiden GRUNDBOKEN sid. 4-7 Den nya tiden GRUNDBOKEN sid. 4-7 1. Omkring år 1500 skedde stora förändringar i människornas liv. Därför har historikerna bestämt att det är omkring år 1500 som Den nya tiden börjar. Berätta kort vilka

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten

Läs mer

Varvsforum Nätverket Svenska Varv/Statens maritima museer Varvshistoriska föreningen i Göteborg och Sjöfartsmuseet Akvariet

Varvsforum Nätverket Svenska Varv/Statens maritima museer Varvshistoriska föreningen i Göteborg och Sjöfartsmuseet Akvariet Varvsforum 2016 Nätverket Svenska Varv/Statens maritima museer Varvshistoriska föreningen i Göteborg och Sjöfartsmuseet Akvariet 2016-03-09 / Dnr: 3.2.3-2016-238 Välkommen till Göteborg den 23 24 april.

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

2011-05-29. 2011-06-19 t.o.m. 2011-09-11. Spionutställning

2011-05-29. 2011-06-19 t.o.m. 2011-09-11. Spionutställning 2011-05-29 Spionutställning Ta del av en spännande och intressant miniutställning om spioneri och underrättelsetjänst under det kalla krigets dagar (1945-1991). Det är föreningen Sveriges öga och öra som

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling Sommarprogram Juni-augusti 2016 www.solnaforsamling.se Midsommarfirande Sång och dans kring midsommarstången Kaffe, saft och jordgubbstårta Avslutande andakt i Solna kyrka 24 juni Kl 14 Solna kyrkby Medverkande:

Läs mer

Studiecirklar och Studiebesök

Studiecirklar och Studiebesök Studiecirklar och Studiebesök Anmälan till alla kurser, studiecirklar och studiebesök sker till Studieförbundet Vuxenskolan i Borlänge 0243-820 81, e-post borlange@sv.se eller via hemsidan www.sv.se/dalarna

Läs mer

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017 Projekt Delaktig Kultur Aktivitetsprogram september - november 2017 Aktivitet Nu är det dags för kultur! I projektet Delaktig Kultur arrangerar vi kulturaktiviteter som ökar förutsättningarna för delaktighet

Läs mer

Program för Kulturarvsdagarna dag-för-dag 1 14 september 2014

Program för Kulturarvsdagarna dag-för-dag 1 14 september 2014 Program för Kulturarvsdagarna dag-för-dag 1 14 september 2014 Måndag 1 september 11.00 19.30 Utställning Finlands barn blev våra finska krigsbarn berättar av För barnen: tidstypiska lekar på museigården

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Foto:Christer Folkesson Kultur i förskolan, 4-5 år Hösten 2015 Välkommen till höstens kulturprogram! I höst får vi en blandning av musik från olika delar av världen. Vi gör ett besök i Beatrix Potters

Läs mer

Parallella arrangemang. Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök

Parallella arrangemang. Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök Parallella arrangemang Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök erbjudande! Mässan du inte vill missa Boka plats på GastroNord eller Vinordic senast 31 maj 2013 så får du Affärspaketet

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

MARTIN LUTHER OCH REFORMATIONEN

MARTIN LUTHER OCH REFORMATIONEN EXPERTKORT VASATIDEN 1. GUSTAV VASA FLYR Koll på vasatiden sid. 10-11 1. Vad är en krönika? 2. Vem bestämde vad som skulle stå i krönikan om hur Gustav Vasa flydde från soldaterna? 3. Vem berättade för

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Gotlands Museum. prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB

Gotlands Museum. prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB Gotlands Museum prislista 2014 ENTRÉER LOKALER RUINER VISNINGAR KALAS BYGGNADSVÅRD ARKEOLOGI VANDRINGAR KONFERENSER FÖRELÄSNINGAR LABB Entréer Fornsalen Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM Läs mer och bli medlem på haninge.se/konstklubben Hej! Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening, vars syfte är att främja intresse för, och kunskap om,

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE

FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE ARBETSFRÅGOR FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE Sveriges medeltid 1300-1500-tal 1300-TALET s. 5 1. Hur gammal var Magnus Eriksson när han valdes till kung? a) 3 år b) 13 år c) 30 år s. 6 2. Varför blev Tre kronor

Läs mer

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad JANUARI 2014/NR 45 Kära Vänner God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

Läs mer

Mariaträffen våren 2017

Mariaträffen våren 2017 Mariaträffen Majorna-Linné Mariaträffen våren 2017 En generationsöverskridande träffpunkt öppen för alla Öppet hus vardagar kl. 10 15.30 www.goteborg.se Mariaträffen vi ses där! April 2017 VECKA 14 VECKA

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Kultur för barn och ungdom

Kultur för barn och ungdom Kultur för barn och ungdom Biblioteken på Orust Våren 2019 Hur du bokar biljetter finns angivet vid varje arrangemang. Entrébelagda arrangemang kan betalas kontant eller med swish. På www.orust.se kan

Läs mer

Våren Torsdag - 31 januari

Våren Torsdag - 31 januari Våren 2019 Måndag 21 januari kl. 11.00-12.00 Anmälan senast 18 jan.! Torsdag - 24 januari Lunch kl. 12.00 - Speakers' Corner Anmälan senast 21 jan.! Med speakers corner vill vi ge Dig möjlighet för att

Läs mer

Forskningsdialog och rådsdag

Forskningsdialog och rådsdag Inbjudan till Forskningsdialog och rådsdag 26-27 augusti, 2014 Almåsa konferens Västerhaninge, Stockholm Välkommen till Forskningsdialog och rådsdag Svensk Fjärrvärme bjuder in till möte för att planera

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 TOMASKYRKAN ligger inrymt i ett bostadshus på T1 och är en del av Linköpings Domkyrkoförsamling. Tomaskyrkan samlar människor i olika åldrar i gudstjänster,

Läs mer

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Handledare: Ann Wallström Elin Nilsson Examination Programblad

Läs mer

räkna med vasa övningar att genomföra i vasamuseet

räkna med vasa övningar att genomföra i vasamuseet räkna med vasa övningar att genomföra i vasamuseet lärarhandledning 2 (av 2) övningar att genomföra i vasamuseet Denna handledning riktar sig till läraren som i sin tur muntligt instruerar sina elever.

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Bockholmengruppen AB 08-518 01 288, anna-karin@dalaroskans.com www.dalaroskans.com

Bockholmengruppen AB 08-518 01 288, anna-karin@dalaroskans.com www.dalaroskans.com Offert Bröllop 2015 Kund: Kontakt: Datum: Tid: 17.00 01.00 Antal: minimum 90 personer Kontakt: Anna-Karin Haglund, anna-karin@dalaroskans.com, 072 512 64 68 Bröllop kan se ut på många olika sätt och här

Läs mer

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019 Filharmonikernas Vänner Köpenhamn 11-13 april 2019 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Köpenhamn 11-13 april 2019 En konsert och operaresa till gemytliga Köpenhamn som lockar med vindlande gränder,

Läs mer

Arkeolog för en dag c/o Djurgården

Arkeolog för en dag c/o Djurgården 4/28/2015 Jakten på den försvunna staden - Historiska IN ENGLISH ANPASSA WEBBKARTA A TILL Ö OM WEBBPLATSEN Sök HEM BESÖK MUSEET SKOLA UTSTÄLLNINGAR HISTORIA WEBB TV PRESS KONTAKT Hem > Tidigare utställningar

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer