Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden"

Transkript

1 Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN Välkommen till LÄGENHET Brf Rynnningehöjden

2 Lägenhetsmanual ALLMÄNNA RÅD Som medlemmar i BRF Rynningehöjden äger vi gemensamt de fastigheter som föreningen består av. Det är därför viktigt att vi medlemmar är aktsamma om vår gemensamma utrustning så som fasad, undercentraler, fläktsystem, motorvärmaruttag, buskar, träd osv. Här följer en manual där vi har samlat allmänna skötselråd för punkter som kan bli kostsamma om de försummas. Många av dessa moment har separata instruktioner som medföljer lägenheterna. Denna manual kan ses som en summering och påminnelse när det gäller problem som medlemmar har stött på. Felanmälan ska i första hand göras till någon i styrelsen. Vid akuta situationer kontakta Egeryds Fastighetsförvaltning på tel Vid akuta fel efter kontorstid ring Värme 2. Filterbyte ventilationsaggregat 3. Vattenavläsning 4. Allmänna Skötselråd 4.1 Ventilationsdon/Utsug 4.2 Kyl och frys

3 Injustering Värme VÄRME Att få lagom varmt i lägenheten kan ibland vara svårt och det är sällan som en och samma inställning funkar i alla väder och utomhustemperaturer. Värmesystemet är dessutom relativt långsamt och det tar ofta flera timmar innan en ändring av inställningarna ger effekt. Därför kan det vara bra att ha en grundläggande förståelse för systemets olika delar, på vilka sätt värmen kan regleras, samt vad man kan göra om man upplever att det är väldigt kallt i lägenheten. (OBS. Kostnader för värme betalas individuellt. Vill ni ha det varmt och skönt så får ni också vara beredda på att betala) GRUNDLÄGGANDE FAKTA Värmen i våra lägenheter kommer från tre ställen: Golvvärme på bottenvåningen Radiatorvärme på övervåningen Värmeväxlare och eftervärmare i ventilationssystemet Golvvärmen på bottenvåningen är tänkt att stå för största delen av uppvärmningen medan radiatorerna på övervåningen främst hjälper till att hålla det varmt under kalla vinterdagar. Notera att radiatorerna sällan upplevs varma, utan snarare ljumna (känns radiatorerna iskalla trots att det är kallt ute bör felsökning göras, se nedan). Förutsatt att man vill ha det ungefär lika varmt i hela lägenheten är rekommendationen att ställa alla rumstermostater på max och enbart justera temperaturen i värmecentralen. Vill man ha det lite svalare i ett specifikt rum kan termostaten i det rummet vridas ner. Föreningen har det yttersta ansvaret för att värmesystemet i varje lägenhet fungerar som det ska. För skador och fel på systemet som uppkommer på grund av oaktsamhet eller felaktigt bruk ansvarar dock lägenhetsinnehavaren. Är du osäker på hur du ska justera värmen, kontakta styrelsen! Det kan också vara bra att veta att föreningen har ett serviceavtal med EON. Avtalet innefattar enklare underhåll och besiktning av värmecentralen vartannat år, samt kostnadsfritt utbyte av komponenter upp till en viss summa per år. VÄRMECENTRALEN Värmecentralen finns i badrummet på bottenvåningen och kontrollerar utgående vattenflöden till både golvvärmen och radiatorerna. Lite förenklat kan man säga att temperaturen på utgående vatten (och således temperaturen i lägenheten) styrs av tre saker: utomhustemperatur, aktuell värmekurva inställd temperatur Den inställda temperaturen är enbart ett ungefärligt mått på den temperatur som kommer bli i lägenheten. Upplever ni att lägenheten alltid är kallare än den angivna temperaturen kan ni behöva justera värmekurvan (se nedan). Ett lagom referensvärde för temperaturinställningen är grader under höst, vinter och vår. På sommaren behövs sällan någon värme och värdet kan ställas ner. Värmekurvan bör vara inställd på ett värde mellan 0,7-1,0. För att justera värdet gör man följande:

4 Injustering Värme 1. Håll in nedåtpilen på reglercentralen i ca. 3-5 sekunder tills inställning för datum och tid visas. 2. Bläddra ett steg nedåt till inställning för tilloppstemperatur visas, tryck på Enter. 3. Öka värmekurvan med plustecknet, tryck sedan på Enter igen. 4. Backa tillbaka till ursprungsläget genom att hålla in uppåtpilen. GOLVVÄRMEN Som tidigare nämnts så står golvvärmen för största delen av uppvärmningen i våra lägenheter och lägenheten kan ofta upplevas kall om inte golvvärmen är korrekt inställd. I huvudsak är det två saker som styr golvvärmen: den inställda temperaturen i värmecentralen golvvärmens flöde. Upplevs golvvärmen för kall trots att temperaturen är inställd på 20+ grader så är det troligtvis flödet som behöver justeras. Detta gör man enkelt genom att vrida på flödesreglaget i värmecentralen (se nedan). För att få det tillräckligt varmt under vintern behöver flödet normalt vara inställt på ett värde mellan 5,0-5,5. OBS. Kontrollera alltid att tilloppstemperaturen för golvvärmen inte är för varm. Temperaturen får inte vara högre än 40 grader (ca. 30 grader brukar räcka för att hålla golven varma under vintern).

5 RADIATORERNA Radiatorerna på övervåningen justeras med temperaturvredet på respektive radiator. Notera att radiatorerna sällan blir varma, utan enbart ljumna. Detta är helt normalt. Skulle däremot radiatorerna vara iskalla bör felsökning göras. Först och främst kan man kontrollera temperaturen på vattnet i radiatorkretsen. Detta gör man smidigast genom att kolla på temperaturgivarna i värmecentralen (se nedan). Normalt är tilloppstemperaturen >30 grader (på vintern) och temperaturen på returvattnet ca. 5 grader kallare. Är vattentemperaturen normal kan man behöva lufta radiatorerna. Detta gör man genom att skruva på luftningsventilen på sidan av radiatorerna (håll ett dricksglas under ventilen för att samla upp vatten). Finns det luft i systemet kommer det först pysa en stund innan det kommer vatten. Skruva åt ventilen så fort det kommer vatten. OBS 1. Det kan vara bra att stänga av vattenpumpen i värmecentralen innan man luftar radiatorerna. Detta gör man enklast via strömbrytaren i värmecentralen. OBS 2. Har det varit mycket luft i systemet kan man behöva fylla på nytt vatten i radiatorkretsen efter luftningen. Detta gör man genom att öppna en ventil i värmecentralen (se nedan) till dess att vattentrycket är återställt. Trycket ska vara strax över 1 bar och kan kontrolleras med tryckgivaren i värmecentralen (se bild). Notera, trycket får inte bli för högt! Kontakta alltid styrelsen om ni är osäkra. VENTILATIONSSYSTEMET Även ventilationen kan tillföra värme till lägenheten genom eftervärmning av inkommande luft. På vintern är det oftast nödvändigt att ha eftervärmen påslagen för att lägenheten inte ska upplevas kall och för att det inte ska bildas kondens på fönsterrutor. Kolla i manualen för ventilationssystemet för instruktioner på hur ni aktiverar eftervärmen. Temperaturen på inkommande luft bör vara inställd på ca 20 grader för en behaglig inomhustemperatur på vintern. Skulle ni märka att inkommande luft är väldigt kall (under 15 grader) kan det vara så att värmeväxlaren i ventilationsaggregatet är trasig. Kontakta i så fall styrelsen! FJÄRRVÄRMESERVICE Föreningen har ett gruppavtal med EON för service av undercentralerna som finns placerade i lägenheterna. Service utför vartannat år och du blir kontaktad av EON några veckor i förväg.

6 Filterbyte Ventilationsaggregat VENTILATIONSSYSTEMET Ventilationsaggregatet har två filter som skall bytas ut regelbundet. Aggregatet är placerat på vinden i respektive lägenhet. Dessa filter ska bytas minst 1 ggr/år, det finns dock möjlighet att byta två gånger per år om så önskas. Styrelsen meddelar och delar ut nya filter när det är dags för det obligatoriska bytet, när bytet är gjort ska detta rapporteras till styrelsen via mail. Vill man byta filter ytterligare en gång under året så hör man själv av sig till styrelsen för att få nya filter. Uttjänta filter räknas som restavfall och kastas i de vanliga soporna. FILTERBYTE 1. Slå av aggregatet, låt fläktarna gå i 3 minuter för att transportera bort varm luft. Stäng av strömmen och vänta 2 minuter innan luckan öppnas. Luckan öppnas genom att två skruvar, en på vardera sida skruvas bort. 2. Tilluftsfiltret sitter synligt och kan lätt dras upp. Byt filter. Filtren är märkta med pilar som visar luftriktningen. 3. Frånluftsfiltret blir tillgängligt genom att lossa 2 skruvar (svart huvud), dra ut kassetten och lossa filtret. Byt filter i kassetten och sätt på plats, glöm inte att skruva fast den igen. Det samlas en hel del damm, så det är en fördel att dammsuga/torka ur med jämna mellanrum. Slå på aggregatet igen. Det är viktigt att vara försiktig så att flänsarna på värmeväxlar-rotorn inte skadas.

7 Rengöring ventilationsdon/utsug Ventilationsutsugen är lätta att glömma bort när man städar men de är viktiga att rengöra, även inuti för en så bra inomhusmiljö som möjligt. Rengör utsidan med fuktig trasa eller dammsugare. Skruva ramen för att lossa den från taket. Rengör locket med fuktig trasa eller dammsugare. Var uppmärksam så att läget för ventilens justeringsmutter inte ändras. Rengör även insidan av röret. Kyl & Frys Kyl och frys är självavfrostande och kräver praktiskt taget inget underhåll. Två saker är dock viktiga att tänka på: 1. Kylen har ett invändigt dräneringshål för kondensvatten. Kontrollera minst en gång per år att hålet inte är igensatt och att vattnet kan rinna undan. Annars kommer vattnet att istället att rinna ut på golvet via kylens framkant, med risk för vattenskada (särskilt för er som har trägolv). Rensa vid behov genom att försiktigt föra något smalt, tex. en piprensare genom dräneringshålet. 2. Damm samlas lätt på kylens/frysens baksida. Det leder till ökad värmeutveckling/elförbrukning. På lång sikt finns risk för brand om stora mängder damm byggs upp. Dra fram kyl/frys någon gång om året och dammsug/damma av.

8 Framsida Välkommen till Brf BRFRynnningehöjden Rynningehojden

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P BRF Taklöken Skötselråd Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P Du som bostadsrättsägare i Brf Taklöken förutsätts sköta din frånluftsvärmepump själv. Om du inte utför regelbunden service på värmepumpen kan

Läs mer

Så här får du en bra inomhusmiljö

Så här får du en bra inomhusmiljö Så här får du en bra inomhusmiljö Fräsch luft och koll på avloppen Enkla, smarta tips kommer här! VENTILATION OCH AVLOPP Ventilation Rena ventiler Håll alla ventiler rena från damm och smuts. Torka av

Läs mer

Manual för filterbyte

Manual för filterbyte Manual för filterbyte Detta är en lathund framtagen för att medlemmarna i Brf Söderbyhus nr 2 ska kunna byta filter i köksfläktarna enligt rekommenderade intervall. 2009-07-01 1. Översikt 1 2 3 4 5 1 -

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Så här fungerar fjärrvärme centralen i din villa Vi producerar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vatt net går via nedgrävda led ningar till din bostad

Läs mer

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL I denna handbok får du bland annat veta hur din fjärrvärmecentral fungerar, hur du kontrollerar trycket och luftar av elementen. I slutet finns också ett kortare felsökningsavsnitt

Läs mer

Värmesystem för hus i BRF Bronskatten

Värmesystem för hus i BRF Bronskatten Värmesystem för hus i BRF Bronskatten Detta är en handledning för värmesystemen i BRF Bronskattens hus som har en Nibe Fighter 310P värmepump. Notera att detta inte ersätter monterings- och skötselanvisningen.

Läs mer

Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning.

Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning. Dokumentet sparas i er HSB pärm. november 2011 Om ni saknar en sådan pärm vänligen kontakta vice värden (VV). Drift och skötsel av fläktsystem inklusive återvinning. Bakgrund Fläktsystemet ovanför spisen

Läs mer

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi.

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi. När kylan har slagit till ordentligt är det normalt att elförbrukningen ökar men med några små enkla spartips kan man undvika att kostnaderna för hushållselen gör hål i plånboken. Köp en varm filt och

Läs mer

Funktion All ventilationsluft i bostaden går via aggregatet och luftväxlingen i bostaden kan därmed alltid regleras efter det aktuella behovet.

Funktion All ventilationsluft i bostaden går via aggregatet och luftväxlingen i bostaden kan därmed alltid regleras efter det aktuella behovet. INSTRUKTION FÖR DRIFT & SKÖTSEL AV MINIMASTER I RADHUSEN JANUARI 2012 Till Systemet Minimaster finns bara i våra radhus, i punkthusen är det ett annat system. Minimastern är konstruerad att ge en balanserad

Läs mer

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten Rektangulärt kylbatteri för kallvatten Document translated from English 1723911-SE 25-11-2012 A001 Innehåll 1 Produktinformation... 1 2 Mått... 1 3 Montering... 2 3.1 Montering av aggregatet... 2 3.2 Vattenanslutningar...

Läs mer

Temperaturen i din lägenhet

Temperaturen i din lägenhet Temperaturen i din lägenhet Vad säger lagen om temperaturen i lägenheter Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i din lägenhet bör vara mellan 20 C och 23 C. Temperaturen ska aldrig vara under

Läs mer

Uponor Golvvärme. Bra att veta om din golvvärme

Uponor Golvvärme. Bra att veta om din golvvärme Uponor Golvvärme Bra att veta om din golvvärme Så här funkar ditt golvvärmesystem Vi vill gratulera till valet av uppvärmningssystem. Ett golvvärmesystem från Uponor kommer att ge dig bästa tänkbara komfort

Läs mer

Enkla tips för skötsel av din fjärrvärmecentral

Enkla tips för skötsel av din fjärrvärmecentral Enkla tips för skötsel av din fjärrvärmecentral Den här foldern hoppas vi ska hjälpa dig att optimera driften och förenkla skötseln av din fjärrvärmecentral. Den innehåller de punkter vi tycker är viktigast

Läs mer

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten. Installationsinstruktioner. VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras.

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten. Installationsinstruktioner. VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten SE VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras. Dimensioner 2 Montering Kanalkylare är avsedd för kallvatten som köldbärare. Den har kylbatteri med rör

Läs mer

Ta hand om din fjärrvärmeanläggning

Ta hand om din fjärrvärmeanläggning E.ON Värme Så funkar den Skötselråd Felsökning Ta hand om din fjärrvärmeanläggning 1 Innehållsförteckning 3 5 6 8 11 Inledning Fjärrvärme ett bra val för dig och miljön Fjärrvärmeanläggningen Skötselråd

Läs mer

Drift & Skötsel Samsung 1 Way Kassett och Slim 1 Way Kassett

Drift & Skötsel Samsung 1 Way Kassett och Slim 1 Way Kassett Drift & Skötsel Samsung 1 Way Kassett och Slim 1 Way Kassett 2009-12-01 - D99281R0 1(8) Reservation för eventuella ändringar Innhåll Säkerhetsanvisninger... Sid 2 Inomhusdel översikt...sid 4 Underhåll...Sid

Läs mer

SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010

SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010 SKÖTSEL AV FOCUS-ACKTANKARNA. 17 FRÅGOR OCH SVAR 2010 RÖTT: viktigt. GRÖNT: ekonomi. Fråga 1: Hur stänger jag av vattnet om det blir en läcka nånstans? Svar: Huvudkranen sitter cirka 10-30 cm över golvet.

Läs mer

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Anläggningen, pannan, har följande huvuddelar Frånluftsfläkt som suger luft via kanaler i huset. Värmepump som tar

Läs mer

Drift & Skötsel Samsung 4 Way kassett

Drift & Skötsel Samsung 4 Way kassett Drift & Skötsel Samsung 4 Way kassett D99274R0-2009-11-12 1(8) Reservation för eventuella ändringar Innehåll Säkerhetsanvisningar...Side 2 Inomhusdel översikt...side 4 Underhåll...Side 4 Funktioner aktiverat

Läs mer

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET !! VÄRME Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute ju varmare blir vattnet som skickas till elementen.

Läs mer

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten.

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten. Tack för att du köpt ett EconoBead filter från Aqua Forte. Det är viktigt att du läser bruksanvisningen innan du använder produkten för din säkert. Spara den också för framtida behov. Detta filter är avsett

Läs mer

Underhållsmanual Torktumlare

Underhållsmanual Torktumlare Underhållsmanual Torktumlare T5190LE Typ N1190.. Originalanvisningar 438 9098-10/SE 2015.11.04 Innehåll Innehåll 1 Symboler...5 2 Allmänt...5 3 Underhåll...6 3.1 Rengör luddfiltren...6 3.2 Specialfilter...6

Läs mer

Komplement till användarhandledning. IVT Nordic Inverter. Tips för bästa besparing med din nya värmepump. Art.nr

Komplement till användarhandledning. IVT Nordic Inverter. Tips för bästa besparing med din nya värmepump. Art.nr Komplement till användarhandledning IVT Nordic Inverter Tips för bästa besparing med din nya värmepump Art.nr. 10546 Grattis, till valet av IVT Nordic Inverter Tack för att du valde IVT Nordic Inverter.

Läs mer

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter Att hyra sin bostad - rättigheter och skyldigheter Hallå där! Oavsett var du bor är det viktigt att ha en bra boendemiljö. Det ska finnas rätt förutsättningar för att du ska kunna må bra i ditt hem. I

Läs mer

Drift & Skötsel Samsung Ceiling

Drift & Skötsel Samsung Ceiling Drift & Skötsel Samsung Ceiling 2009-12-01 - D99279R0 1(10) Reservation för eventuella ändringar Innehåll Säkerhetshetsanvisninger... Sid 2 Inomhusdel översikt...sid 3 Underhåll...Sid 4 Funktioner aktiverade

Läs mer

INFORMATION HSB BRF ZEBRAN (10)

INFORMATION HSB BRF ZEBRAN (10) INFORMATION HSB BRF ZEBRAN 2019-01-13 1 (10) 2 (10) Innehållsförteckning BADRUM... 3 Handdukstork... 3 Golvvärme badrum... 3 Läckut fördelarskåp... 3 KÖK... 4 Volymkåpa i kök... 4 BALKONG... 5 Infästning

Läs mer

Fjärrvärmecentraler. Enkla tips för hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral

Fjärrvärmecentraler. Enkla tips för hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral Fjärrvärmecentraler Enkla tips för hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral Tips till dig med fjärrvärmecentral I den här foldern har vi samlat lite enkla tips för att du lätt ska kunna klara av

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning Easy Clean B ¾ " 1 ¼ Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter.

Läs mer

***EAV* NS***LHXEA MSP DH***EAV* NS***SDXE*

***EAV* NS***LHXEA MSP DH***EAV* NS***SDXE* DRIFT & SKÖTSEL CAC Kanalansluten Slim EH ***EAV* NS***LHXEA MSP DH***EAV* NS***SDXE* Luftkonditionering (Kyla och Värme) 11-12-13 D99327R0 1/11 Innehåll Säkerhetsanvisningar vid Drift...3 Säkerhetsanvisningar

Läs mer

Användarmanual för kyl och frys aggregat

Användarmanual för kyl och frys aggregat 2013-02-27 Användarmanual för kyl och frys aggregat Instruktions manual för kommersiella aggregat För ett korrekt användande av aggregat fyllda med köldmedium måste denna manual läsas igenom ordentligt

Läs mer

DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION RP 30-50

DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION RP 30-50 DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION RP 30-50 0101 EG BESKRIVNING Luftkonditioneringsanläggningen består av två enheter som förbindes med köldmedierör och elledningar. Inomhusdelen placeras i det utrymme som

Läs mer

Instruktion för drift och skötsel av Minimaster

Instruktion för drift och skötsel av Minimaster V entilationssystemet vi har i våra lägenheter är Minimaster som är avsett för bostadsventilation med värmeåtervinning. För att bibehålla god funktionen och energispareffekt behövs en viss skötsel av värmeåtervinningsaggregatet.

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek.

Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek. Energispartips Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek. Kyl och frys: Frosta av kyl och frys regelbundet,

Läs mer

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.:

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.: Bruksanvisning AQUA LINE Typ: AQ340 230V 3000W Art.: 90 27 791 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

Hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral

Hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral Hantering och skötsel av din fjärrvärmecentral I den här foldern har vi samlat lite enkla tips för att du lätt ska kunna klara av användningen och skötseln av din fjärrvärmecentral. Vi hoppas att denna

Läs mer

SAVE VTC 700. Ventilationsaggregat med värmeåtervinningsfunktion

SAVE VTC 700. Ventilationsaggregat med värmeåtervinningsfunktion Ventilationsaggregat med värmeåtervinningsfunktion 2075811-SE 23-08-2011V.A001 Innehåll 1 Varningar... 1 2 Inledning... 2 3 Beskrivning av gränssnitt... 3 3.1 Kontrollpanel... 3 3.2 Symboler på displayen...

Läs mer

Stångby Stångbypark Bostadsrättsförening

Stångby Stångbypark Bostadsrättsförening Stångby 2015-10-24 Stångbypark Bostadsrättsförening Information om bergvärmesystemet i Stångbypark 2015 För att medlemmarna skall kunna öka sin förståelse om hur vårt bergvärmesystem fungerar och på så

Läs mer

DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1000 M DEL 1

DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1000 M DEL 1 DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1000 M DEL 1 HUVUD- BRYTARE DÖRR- BRYTAREN START START KONTROLL FLÄKT VARVTAL Aggregatet är försett med en huvudbrytare. Huvudbrytaren startar manöverkretsen. På sargen runt instrumentpanalen

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER 1 MANUAL VANCOUVER TACK 2 för att du har valt ett spabad från Svenska Badrumsinredningar AB. Läs noggrant igenom denna manual och spara den för framtida bruk. INNEHÅLL Viktigt att veta inför uppstart...

Läs mer

IVT 840/ 860 Användarhandledning

IVT 840/ 860 Användarhandledning IVT 840/ 860 Användarhandledning 6 720 808 186 (2013/05) sv Innehållsförteckning Information Information...2 OBSERVERA:...2 Panel och styrenhet...3 Inställningar under drift...3 Display...3 Extra varmvatten...3

Läs mer

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Hej Medlemmar! Vi har gjort denna manual för att våra bostadsrätter ska få rätt underhåll. Det är även viktigt att vi försöker hålla ordning i området. Vi

Läs mer

Fjärrvärmecentral HW28/10 (13-20 lgh)

Fjärrvärmecentral HW28/10 (13-20 lgh) 1(12) Fjärrvärmecentral HW28/10 (13-20 lgh) Danfoss ECL300 Komponentförteckning Principkoppling Driftdata och prestanda Måttskiss Skötselinstruktion Felsökning Komponentförteckning- HW28/10 (13-20 lgh).

Läs mer

REC Klimatanläggning. Checklistor. Bygg. VVS/kyla. Vent. REC Indovent AB, Box 37, Mölndal tel

REC Klimatanläggning. Checklistor. Bygg. VVS/kyla. Vent. REC Indovent AB, Box 37, Mölndal tel REC Klimatanläggning Checklistor Bygg EL VVS/kyla Vent REC Indovent AB, Box 37, 431 21 Mölndal tel.031-675500 1 Byggmästare Placering utedel Fundament utedel Dränering Väggenomföring köldmedierör. Avlopp

Läs mer

DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1500 DEL 1

DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1500 DEL 1 DRIFTINSTRUKTIONER KUBEN 1500 DEL 1 HUVUD- BRYTARE Aggregatet är försett med en huvudbrytare. Huvudbrytaren startar manöverkretsen. DÖRR- BRYTAREN På sargen runt instrumentpanalen sitter en dörrbrytare.

Läs mer

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen Rätt inomhusklimat så fungerar värmen 1 20 21 grader i Stockholmshems lägenheter en temperatur de flesta är nöjda med. 2 Värme inomhus Ett bra inomhusklimat är viktigare än vad man kan tro, både för att

Läs mer

IVT 570 ELEKTRO STANDARD

IVT 570 ELEKTRO STANDARD IVT 570 ELEKTRO STANDARD Skötselanvisning Art.nr. 9516909 Version 1 1 IVT 570 9516909 Innehåll Så här fungerar din värmepump... Sid 3 Värmepumpen från utsidan... Sid 4 Värmepumpen inuti... Sid 5 Så här

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Specifikationer

Läs mer

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19

Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP. Anläggning:. Datum:. Utgåva 2012-06-19 Utgåva 2012-06-19 Installationsanvisning för fläktkonvektor MVP Anläggning:. Datum:. 2012-06-19 OBS! Denna anvisning utgör komplement till tillverkarens anvisning. Om dessa står i strid med varandra har

Läs mer

Kontaktuppgifter kundtjänst

Kontaktuppgifter kundtjänst Kontaktuppgifter kundtjänst Öppettider Måndag torsdag 8.15-16.00 Fredag 8.15-15.00 Telefon: 08-508 39 000 E-post: epost@stockholmshem.se 8 Hornsgatan 128 Box 9003 102 71 Stockholm tel 08-508 39 000 epost@stockholmshem.se

Läs mer

Vårtips för kontoret!

Vårtips för kontoret! Vårtips för kontoret! Under våren skiftar temperaturen mycket och husets klimatsystem får svårt att kompensera den hastiga temperaturförändringen. Detta kan medföra att det ibland kan kännas för varmt

Läs mer

Komponent Gör följande... 1 gång årligen Byts när displayen visar filterlarm. Det är lämpligt att byta båda filtren samtidigt.

Komponent Gör följande... 1 gång årligen Byts när displayen visar filterlarm. Det är lämpligt att byta båda filtren samtidigt. 3004693-2013-03-13 VE340H - 5. 5.1 Driftsvisningar i manöverpanelen HMI-panel Se i Handboken för Eact för VE320/330/340/350/360 hur man via teknikermenyn (lösenord 1111) kan gå in i meny 2 Driftsvisningar

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Säker

Läs mer

SKÖTSEL AV HORIZONT ACKTANK 2009

SKÖTSEL AV HORIZONT ACKTANK 2009 SKÖTSEL AV HORIZONT ACKTANK 2009 Ställ in: Laddautomatik, Undertemperaturskydd, Elpatron, Radiatorer, Vatten till radiatorer, Golvvärme, Tappvatten, Pumpeffekt, Ventilation/fläkt, Acktanksventilation Rengör:

Läs mer

Genomsnittliga energibehov Inget flödande grundvatten och poolen är täckt minst 20 timmar/dag

Genomsnittliga energibehov Inget flödande grundvatten och poolen är täckt minst 20 timmar/dag INSTALLATIONSMANUAL FÖR VÄRMEPUMP Genomsnittliga energibehov Inget flödande grundvatten och poolen är täckt minst 20 timmar/dag Säsonger Kort säsong Mediumsäsong Lång säsong Maj September April Oktober

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning Speedymat JSY LF A/T ¾ " 1 ¼ Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta

Läs mer

5. Underhåll, hygien och service

5. Underhåll, hygien och service 5. 5.1 Driftsvisningar via manöverpanelen Manöverpanel Se Handboken för Eact för VE20/0/40/50/60 hur man via teknikermenyn (åtkomstkod 1111) kan gå in i meny 2 Driftsvisningar och avläsa anläggningens

Läs mer

Bruksanvisning OPTIMAX

Bruksanvisning OPTIMAX B R U K S A N V I S N I N G F r a m k a l l n i n g s m a s k i n O P T I M A X 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Testkörning

Läs mer

SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4

SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4 Bruksanvisning SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4 3 VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut apparaten till elnätet. På modeller med elektroniskt övervakningssystem kan en signal ljuda, vilket betyder att temperaturlarmet

Läs mer

Modell: TDH-55UM 87 460 35. Bruksanvisning avfuktare

Modell: TDH-55UM 87 460 35. Bruksanvisning avfuktare Modell: TDH-55UM 87 460 35 Bruksanvisning avfuktare Säkerhetsinstruktioner Läs igenom manualen noggrant innan du använder avfuktaren. Kontrollera att apparaten inte har blivit skadad under transporten.

Läs mer

SolarMagic placerings- och monteringsanvisning

SolarMagic placerings- och monteringsanvisning SolarMagic placerings- och monteringsanvisning September 2015 www.solarmagic.fi Den här monteringsanvisningen visar olika alternativa sätt att montera SolarMagic för att få ut största möjliga effekt. Enda

Läs mer

DRIFT & SKÖTSEL HUS MED GOLVVÄRME & VATTENRADIATORER

DRIFT & SKÖTSEL HUS MED GOLVVÄRME & VATTENRADIATORER 1 DRIFT & SKÖTSEL HUS MED GOLVVÄRME & VATTENRADIATORER 2 2. SYSTEMBESKRIVNING GOLVVÄRMESYSTEMET Golvvärmesystemet består av en värmekälla som värmer vatten till radiatorer och golvvärme, vattentemperaturen

Läs mer

Fokus på värme och ventilation. Vilka är vi? Planering för kvällen

Fokus på värme och ventilation. Vilka är vi? Planering för kvällen Fokus på värme och ventilation Vilka är vi? Anders Österlund David Sjöqvist Planering för kvällen 1. Inledning 2. Värmesystem Paus ca kl. 19.00-19.20 3. Ventilationssystem 4. Sammanfattning, vi avslutar

Läs mer

Skötselråd. för din fjärrvärmeanläggning

Skötselråd. för din fjärrvärmeanläggning Skötselråd för din fjärrvärmeanläggning Innehållsförteckning 1. Principskiss fjärrvärmeanläggning 4 2. Fjärrvärmeanläggning 5 3. Värmemätare och smutsfilter 6 4. Värmeväxlare 7 5. Expansionskärl 8 6. Reglering

Läs mer

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION Flipperice 0307 EG 1. FÖRSTA STARTEN Vi gratulerar till Ert val av FRAL luftkonditionering. UPPACKNING. FRAL s portabla luftkonditionering levereras i fabrikspackad kartong,

Läs mer

Fläktelement IVT 42N Monteringsinstruktion

Fläktelement IVT 42N Monteringsinstruktion Fläktelement IVT 42N Monteringsinstruktion Art nr: 290546 Version 2.0 Innehållsförteckning Montering av tätningslist... sid. 3 Snabbinstruktion för montage... sid. 4 A. Hot-keep funktion... sid. 5 B. Kompletterande

Läs mer

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Datum 2016-01-22 Energiexpert Linus Sandström Besiktningsdatum 2016-01-21 Rapport: Villauppgifter Fastighet Umeå Sparrisen 17 Kalkylerna

Läs mer

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna.

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna. Flyttstäda Köket I köket är det många saker att tänka på inför flyttstädningen. Du behöver till exempel rengöra filtret i fläkten, galler, dörrkarmar och plåtar. Om du följer vår checklista får du med

Läs mer

Drift- och skötselinstruktion

Drift- och skötselinstruktion Portabel luftkonditionering Drift- och skötselinstruktion För KCC Gratulerar till ett bra val av utrustning för att skapa ett gott klimat i din bostad, fritidsstuga eller på din arbetsplats. Utrustningen

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet 3 Kök 3.1 Kylskåp och frys Den som bor i lägenheten ansvarar för att kylskåpet samt frysen fungerar sakenligt och inte förorsakar risk för vattenskada eller eldsvåda. I de flesta kylskåp finns det automatisk

Läs mer

Swedish design and manufacture since 1967

Swedish design and manufacture since 1967 Swedish design and manufacture since 967 MidiVac 0 MA70- Manual User manual Инструкция Copyright Pahlén AB, Box 7, SE-94 7 Upplands Väsby, Sweden Tel. +46 594 0 50, Fax +46 590 6 0, e-mail: info@pahlen.se,

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s WLD75

Bruksanvisning. Wood s WLD75 Bruksanvisning Wood s WLD75 BRUKSANVISNING WOOD S TORKRUMSAVFUKTARE WLD75 Innehåll 3... Kontrollpanelen 4... Användningsråd 5... Säkerhetsföreskrifter 5... Installation 6... Vattenavledning 6... Torka

Läs mer

Flyttbar Luftkonditionerare

Flyttbar Luftkonditionerare Flyttbar Luftkonditionerare Bruksanvisning * Läs igen den här bruksanvisningen och spara den inför framtida bruk. Teknisk data: Attack 47 Kyleffekt 2637 W Strömkälla 230 V, 1-fas Effektförbrukning 830

Läs mer

Service & inre underhåll av lägenheter 2013-12-08. Sörböle Strand

Service & inre underhåll av lägenheter 2013-12-08. Sörböle Strand Service & inre underhåll av lägenheter 2013-12-08 Sörböle Strand Justering av lägenhetsdörr 2013-12-08 2 Tips: Balkongdörren. Om, när den börjar bli trög att stänga, smörj de tre krokarna i dörren och

Läs mer

Central 2-6 lgh typ 2011 Danfoss ECL110 / Redan PTC Art.nr 51142112.

Central 2-6 lgh typ 2011 Danfoss ECL110 / Redan PTC Art.nr 51142112. Central 2-6 lgh Danfoss PTC 2011 1(12) 11-03-11 Central 2-6 lgh typ 2011 Danfoss ECL110 / Redan PTC Art.nr 51142112. Komponentförteckning Principkoppling Driftdata och prestanda Måttskiss Skötselinstruktion

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

BRUKSANVISNING RG 2000

BRUKSANVISNING RG 2000 BRUKSANVISNING RG 2000 T E X T I L V Å R D S M A S K I N Obs! Läs igenom bruksanvisningen noga innan du sätter ihop och startar maskinen. VIKTIGA ANMÄRKNINGAR! Kontrollera att nätspänningen överensstämmer

Läs mer

Råd för en smidigare flytt

Råd för en smidigare flytt Flyttstäda Råd för en smidigare flytt När du ska flytta måste du göra en grundlig städning av din lägenhet så att den är ren när nästa hyresgäst kommer. I samband med flytten kommer en besiktningsman från

Läs mer

ABB Villacentral typ 2000/98. Art.nr /980300/

ABB Villacentral typ 2000/98. Art.nr /980300/ a(9) ABB Villacentral typ 2000/98. Art.nr 43141221/980300/986301. Komponentförteckning Principkoppling Driftdata och prestanda Måttskiss Skötselinstruktion Felsökning b(9) Komponentförteckning - typ 2000/98.

Läs mer

Montage-/installationsanvisning Assembly/Installation instructions

Montage-/installationsanvisning Assembly/Installation instructions Montage-/installationsanvisning Assembly/Installation instructions HERU 70 T, HERU 00 T EC HERU T, HERU 0 T EC, HERU 0 T HERU 0 S, HERU 7 S, HERU 00 S EC HERU 0 S, HERU 0 S EC HERU 80 S, HERU 80 S EC SVENSK/ENGLISH

Läs mer

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB,

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

5. Underhåll, hygien och service

5. Underhåll, hygien och service 3004202-2013-01-22 VE330H 5. 5.1 Driftsvisningar via manöverpanelen Manöverpanel Se Handboken för Eact för VE320/330/340/350/360 hur man via teknikermenyn (åtkomstkod 1111) kan gå in i meny 2 Driftsvisningar

Läs mer

SW Luftkylare / värmefläkt MANUAL. Innehållsförteckning. 1: Produktbeskrivning. 2: Utförande & komponenter. 3: Viktigt att tänka på.

SW Luftkylare / värmefläkt MANUAL. Innehållsförteckning. 1: Produktbeskrivning. 2: Utförande & komponenter. 3: Viktigt att tänka på. SW Luftkylare / värmefläkt MANUAL Art: 25-2300 Innehållsförteckning 1: Produktbeskrivning 2: Utförande & komponenter 3: Viktigt att tänka på 4: Handhavande 5: Rengöring & underhåll 6: Tekniska uppgifter

Läs mer