Syd Amerika Rundresa 15 Dagar



Relevanta dokument
Sydamerika Rundresa 15 Dagar. Följ med på vår vackra Syd Amerika rundresa som tar er med till 4 länder i denna spännande och historiska världsdel!

Syd Amerika Rundresa 24 Dagar

GOLFRESA I INKA INDIANERNAS LAND

Peru och Bolivia resa 14 dagar

Peru Lyx Resa 11 Dagar

Peru och Bolivia resa 16 dagar

Syd Amerika rundresa 21

Smaka på Argentina, 10 dagars

Se det bästa av Anderna till våra lägsta priser. Machu Picchu, Titicaca sjön och Moon Valley ingår alla i denna fantastiska rundtur.

Följ med oss till Peru, landet med sin spännande historia. På denna vandring besöker vi ett av de sju nya underverken. Den

Gruppresa: 15 dagars rundresa i Peru - kultur och natur!

SALKANTAY TILL MACHU PICCHU 5 DAGARS VANDRING

Syd Amerika Rundresa 24 Dagar

Machu Picchu till Galapagos resa 15 Dagar - Comfort

Gruppresa: 17 dagars rundresa i Peru - kultur och natur!

Peru Lyxiga Resa 10 dagar

Från storstad till djungel 11 dagar

TAMBOPATA NATUR RESERVAT, 4 DAGARS TUR

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL dagar, 9 26 april, 2014

Se det bästa av Anderna till våra lägsta priser. Machu Picchu, Titicaca sjön och Moon Valley ingår alla i denna fantastiska rundtur.

Machu Picchu till Galapagos

PERU OCH BOLIVIA PROGRAM 20 DAGAR.

Peru och Bolivia. Gruppresa. 17 dagar. Följ med på en resa som har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen.

Bolivias höjdpunkter 13 dagar.

Perus höjdpunkter 14 dagar

Peru med Inkaleden. 16 dagar

Vamos Peru 10 - dagars rundresa!

Klassiska Peru resan 20 dagar med Inkaleden.

Vamos Peru 10 dagars rundresa!

Regnskogens kultur och natur 4 dagar.

Gröna Kusten. 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Paketresa Perus Pärlor, en lugnare resa. Genom en blandning av historia, natur och kultur välkomnar denna resa dig till ett magiskt land!

Visiting address Mailing address Website:

Brasilien Bolivia Peru Panama

Machu Picchu till Galapagos. Gruppresa. 15 Dagar

Perus höjdpunkter 15 dagar GRUPPRESA

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Denna resa har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen. Välkommen att utforska syd Amerikas antika förflutna!

Kon-Tiki Resor. Brasilien

Äventyrsresa till Amazonas

Machu Picchu till Galapagos

Resa i Norra Peru 17 dagars tur

Machu Picchu till Galapagos

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA

Vamos Peru 14 - dagars rundresa!

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

Perus gamla civilisationer

Machu Picchu till Galapagos

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Vamos Peru 13 - dagars gruppresa med Skandinavisk reseledare!

Vamos Peru 13 dagars gruppresa med Skandinavisk reseledare!

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

3 LÄNDER 3 HISTORIER

Från Pampas till Anderna 20 dagars gruppresa i Argentina, Bolivien & Peru

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

KONFERENSRESA BERGAMO

UFC 120 London UFC 120

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

Nape Lodge - Tur till regnskogen 3 dagar.

KONFERENSRESA BERGAMO

Vamos Peru 21 dagars rundresa!

Klassiska Peru resan - 15 dagar.

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

Peru. Kon-Tiki Resor. Sverige - Lima, Peru. Lima: Stadsrundtur

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

Klassiska Peru resan 14

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA MED INSPIRATION & KRAFT PERU

Tur till regnskogen 4 dagar.

Vamos Peru 22 - dagars rundresa!

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

SPF 010 alltid på väg!

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Resa i Norra Peru 19 dagars tur

Äventyrsresa till Amazonas. 12 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare!

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING

Peru. Kon-Tiki Resor. Sverige - Lima, Peru. Lima: Stadsrundtur

Skyhigh Peru 10 dagars rundresa!

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Skyhigh Peru 10 - dagars rundresa!

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Vandring på Maria Island

Ecuadors höjdpunkter 13 dagar

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

Burmas gömda skatter

Äventyrsresa till Amazonas

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer.

Transkript:

Syd Amerika Rundresa 15 Dagar Följ med till 4 länder i en spännande och historisk världsdel! Besök Inka städer, Iguazu vattenfallen, den berömda Kristus Statyn och pulserande storstäder. Välkommen till Syd Amerika! Från Perus inka riken & den förlorade staden Machu Picchu, vilken finns med på UNESCO:s världsarvslista, tar vi oss via Titicaca sjön till Bolivia och den massiva saltöknen. Salar de Uyuni! Från Chiles stora Atacama öknen med otroliga gejsrar tar vi oss till Buenos Aires, Argentina. Från de bullrande och fascinerande Iguazú vattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro. Där vi besöker Sugarloaf och Corcovado berget med den berömda Kristus Statyn. Denna Syd Amerika rundresa ger dig det bästa av en annorlunda del av världen. Välkommen att uppleva spännande kulturer, sköna stränder, underbar natur och pulserande storstäder med oss! Avresedagar: Söndagar, Tisdagar, Onsdagar och Torsdagar till och med 31 Dec. 2016 året om! Dag 1 Ankomsten till Lima. Vid ankomsten till Lima s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till Hotel. Beläget i det vackra Miraflores distriktet är detta en utmärkt plats för att börja vår Syd Amerika rundresa. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Dag 2 Lima till Cusco. Efter frukost (som serveras från kl 6.30 och framåt) beger vi oss till Limas historiska center för en guidad tur i Kungarnas stad. Vi besöker de stora torgen, Plaza s of San Martin och Plaza Major. Här kan man se fina exempel på byggnader från kolonial tiden så som den imponerande katedralen, stadshuset och regerings palatset. Vi fortsätter sedan till flygplatsen för vårt flyg till Cusco, vilket tar ca 1 timme och 20 minuter. Beläget högt uppe i Anderna mer än 3000 meter över havet ligger denna vackra stad, vilken en gång var huvudstad i Inka riket. Vid ankomsten får vi transfer till Hotel. Resten av eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter. (F) Dag 3 Cusco, heliga dalen och Aguas Calientes. Vi blir hämtade vid hotellet 8.30 för en guidad stadsrundtur av Cusco. Turen börjar vid stora torget Plaza de Armas där den vackra Santo Domingo katedralen ligger. Därnäst utforskar vi soltemplet vid Koricancha, vilket är ett av de bäst bevarade exemplen på inka arkitektur. 1 Sida

Vi tar oss sedan vidare till Sacsayhuaman fästningen vilken är byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton! Från Sacsayhuaman har man en fin utsikt över Cusco som ligger inbäddat i dalen nedanför. På vägen mot den Heliga dalen (sacred valley) stannar vi vid städerna Quenco och Puka Pukara innan vi kommer fram till den historiska staden Ollantaytambo. Vid det imponerande fortet som ligger ovanför staden utkämpade Manco Inca och hans arméer ett stort slag emot de spanska erövrarna. Här äter vi vår medhavda lunch. Efter lunchen går vi ombord på tåget som tar oss på en hisnande vacker resa längst Urubamba floden. På båda sidor tornar Vilcabamba bergskedjan upp sig. Vid Aguas Calientes avslutas dagens resa och vi övernattar på Hotel. (F,L,M) Dag 4 Machu-Picchu, Inka folkets förlorade stad. Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad. Men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer tillbaka till hotel Garcilaso. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F) Dag 5 Cusco till Lake Titicaca. Idag fortsätter vår Syd Amerika rundresa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Titicaca sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h och täcker en yta större än 8000 km². Sjön är världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker ett av Inka rikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell och får en kort introduktion till staden och den följande dagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.) Dag 6 Heldagstur på Titicaca sjön. Idag beger vi oss ut med båt på Lake Titicaca, världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h. Vi checkar ut från hotellet och får transfer till Puno där vi går ombord på båten som väntar på oss. Vårt första besökt blir till de berömda flytande öarna som är skapade av Uros folket. 2 Sida

Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Vi forsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Tillsammans med vår Sydamerika rundresas lokala guide beger vi oss till öns högsta punkt, varifrån vi har en bra utsikt över ön. Guiden berättar om öns pre-kolombinanska historia som vi ser exempel på i alla ruiner som finns utspridda på ön. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. På sen eftermiddagen återvänder vi till Puno och vårt hotell. (F,L) Dag 7 - Puno till La Paz. Dagen börjar tidigt då vi färdas längst sjöns södra strand på väg mot Bolivia. Bolivia är ett ganska glesbefolkat land där mer än 60 % av dess invånare har ursprung från olika inhemska stammar. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig 6 kilometer över staden. På eftermiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden, Murillo torget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset samt parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurant innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz. (F,L) Dag 8 - La Paz till Buenos Aires. Efter frukost beger vi oss till La Paz internationella flygplats för att flyga till Buenos Aires. Under flygturen kan man se landskapet förändras från de höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten möts vi upp av vår guide och får transfer till vårt hotell. Därefter följer en stadsrundtur i de central delarna av Buenos Aires och vi får se National Congress, Katedralen och parlaments huset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca distriktet innan vi återvänder till vårt hotell. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk speciallitet- en Tango show! (F,M) Dag 9 Buenos Aires, Wine Test Tour (optional). Dagen är fri att spendera på egen hand. För dem som önskar kan man följa med på en vin tur till Agrentinas vin distrikt. Här får man prova olika sorters vin samt en tapas plate. Turen tar ca 3 timmar och avslutas när man kommer tillbaka till hotellet. (F) Dag 10 Buenos Aires till Puerto Iguazú. Vi avnjuter en härlig frukost på hotellet innan vi beger oss till den lokal flygplatsen för att ta ett inrikesflyg upp till Puerto Iguazú. där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Paraguay floden formar en gräns emellan Argentina och Brasilien, Syd Amerikas största länder. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F) 3 Sida

Dag 11 Iguazú Fallen. En heldags guidetur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av syd Amerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar, delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den Argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo, The Devils Throat vilken är det största av alla fallen. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och här kan man se många fåglar och övriga djur så som Toco Toucan och tvättbjörns familjerna Coati s. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera. (F) Dag 12 Iguazú Fallen till Rio de Janeiro. I dag tar vår Syd Amerika rundresa med oss till ytterligare ett land. Vi beger oss in i Brasilien för att besök den Brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer över detta underverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från the Garganta de Diablo. Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu Airport. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana. (F,M) Dag 13 - Rio de Janeiro. Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter så som Maracaná Stadium, the Sambodromo, the Municipal Theatre and Fine Arts Museum och katedralen. Vi åker även upp på det berömda Sugarloaf mountain därifrån vi har en fantastisk utsikt över staden och Atlanten nedanför. Efter en barbecue lunch fortsätter vi med tåg till det 710 meter höga Corcovado berget. Vi kommer upp till toppen och till Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn! Vi njuter av mer vacker utsikt innan vi beger oss tillbaka till hotellet för en lugn kväll efter en full dag. (F,L) Dag 14 Rio de Janeiro. Dagen är fri för att på egen hand utforska Rio de Janeiro. Nu kan man passa på att ta en sista avkopplande dag på stranden! Fyra timmar innan avgång får ni transfer till flygplatsen för flyg hem (F) Dag 15 - Ankomsten till Skandinavien. Detta avslutar vår Syd Amerika rundresa! Vänligen notera att Machete Tours resebeskrivningar, boende, aktiviteter och destinationer kan ändras på grund av transport, väder, flodens förutsättningar och gruppstorleken. Detta inkluderar men är inte begränsat till ändringar gjorda i resebeskrivningar på uppdrag av speciallierade grupper. 4 Sida

Pris information Pris per person baserat på del i dubbelrum från: 54.900 - kr. Inkl. Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och retur från Rio do Janeiro - Brasil. Enkelrumstillägg : 6900 kr. Detta ingår: Avresedagar: Söndagar, Tisdagar, Onsdagar och Torsdagar till och med 31 Dec. 2016 året om! Personal: Engelsktalande guider. Lokala professionella bussförare. Boende: Lima: Britania Hotel. Cusco: Eldorado Hotel Puno: Casona Real Hotel. La Paz: Senorial Montero Buenos Aires: Rochester Concept Hotel Puerto Iguazú: La Cantera Hotel Rio de Janeiro: Atlantis Copacabana Hotel Lokal Turer och Aktiviteter: Lima stadstur Cusco stadstur Ollantaytambo tur Machu Picchu tur Titicaca Lake tur La Paz stadstur Buenos Aires stadstur Utflykt till Iguazú Fallen FD (Argentinean side) Utflykt till Iguazú Fallen HD (Brazilian side) Rio de Janeiro stadstur Transport Flyg (inklusive alla skatter) Internationellt flyg tur till Lima - Peru och retur från Rio do Janeiro - Brazil. Inrikesflyg Lima Cusco. Inrikesflyg La Paz Buenos Aires. Inrikesflyg Buenos Aires Iguazú. Inrikesflyg Iguazu Rio do Janeriro. Marktransport All marktransport som nämns i programmet ingår. Måltider (se dagspresentationen för detaljer) Notes: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället. Frukost inkluderas på alla hotell. Lunch: 05. Middag: 3 Detta ingår ej: Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!. Måltider som inte nämns i programmet. Alkoholhaltiga drycker. Dricks. 5 Sida

Saker som är bra att ha med sig Bra vandrings skor. Sandaler för att koppla av nattetid vid lodgen. Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat. Vind och vattentät jacka (Gore-Tex är bra) Vatten flaskor. Vatten renings tabletter. Kamera (vattensäkert fodral är användbart). Extra kamerabatterier. Pengar till egna utgifter Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer resecheckar är ett säkert sätt att ha med sig pengar. En fotokopia av ditt pass och resehandlingar. En kopia av din reseförsäkring. Myggmedel (DEET är bra). Solkräm. Solglassögon. Solhatt. Ficklampa med extra batterier. Baddräckt. Kikare (bra för att titta på djurliv). En liten första hjälpen låda. Information om länderna. Väder/Altitud/Geografi/ Temperatur. Väder: Bästa tiden att besöka bergs och djungel -områdena i Peru är under Maj till oktober, den så kallade torra säsongen (dry season). Dock kan det bli kallt och dimmigt längst kusten under denna period. På grund av höjden (altituden) kan det bli kallt även i tropikerna. På höjder över 2000 meter kan det vara bra att ta med sig varmare kläder medan det i dalgångarna räcker med lättare klädesplagg. Temperaturerna varierar från nollpunkten i högländerna till + 35 grader i de tropiska lågländerna. Vid ankomst till högt belägna områden rekommenderas att man dricker mycket vatten. Samt att man tar det lugnt de första dagarna tills man har acklimatiserat sig till höjden. På denna resa kommer vi att färdas igenom många olika klimatzoner. I Patagonien runt Peninsula Valdes regionen är klimatet likvärdigt med norra Europas vinter. Dock är säsongerna tvärtom. Dock är den säsongen som matchar den europiska hösten en utmärk säsong för att se stora samlingar av valar! December till mars är det regnsäsong i den subtropiska sydöstra delen av Brasilien. Kultur/Språk. Peru har en blandning av inhemsk kultur samt arv från den europeiska kolonialtiden. Inhemska grupper tillhör oftast den fattigare delen av samhället och ibland uppstår spänningar angående dessa olikheter. Spanska pratas universellt men i landet finns även de inhemska språken Quechua & Aymara, samt några till för olika etniska grupper. I Argentina, Chile och Bolivia är spanska det universala språket. Även här finns många inhemska språk och de flesta talas i Bolivia. I Brasilien är portugisiska det universellt talade språket. Runt Amazonas området talas vissa inhemska språk. Mat. Maten är generellt sätt ganska enkel och kött är basrätter. Dock i större städer finns oftast ett sort utbud av internationell mat. Hälsa/Säkerhets åtgärder. Drick inte kran vatten, rena eller köp vatten på flaska. Fråga din läkare om de senaste råden angående lokala hälsorisker. Länderna är mestadels säkra länder men var alltid uppmärksammad på rån risk. Fråga din lokala personal för vidare information. Machete Tours Kontakt uppgifter/emergency phone number. Cusco office phone: +51 84 224829 Lima office phone: +51 1 4440351 Europe phone: +46 760461860 (Sweden) 24 Hour emergency numbers: +51 1 992987202 (Lima), +51 84 984226912 (Cusco) ronald@machetetours.com www.machetetours.com 6 Sida