Nyemission har beslutats och platsen för första produktionshålet är bestämd



Relevanta dokument
7A Styrelsens för Aspiro AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Punkten 15 - Styrelsens förslag till beslut om införande av incitamentsprogram genom riktad emission av teckningsoptioner.

Villkor för teckningsoptioner av serie TO 2 avseende nyteckning av aktier i Cantargia AB (publ)

Förslag till dagordning

Kallelse till årsstämma i Formpipe Software AB (publ)

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 15)

Kallelse till extra bolagsstämma i D. Carnegie & Co AB (publ)

Acando AB (publ) Årsstämma 5 maj 2014 DAGORDNING

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I CORTUS ENERGY AB (PUBL)

ProfilGruppen AB (publ) Inbjudan till teckning av aktier 1

Innehållsförteckning. Ska du göra ändringar i ett aktiebolag? Företagsnamnet Bolagsordningen... 6

VÄGEN TILL BÖRSEN EN ÖVERSIKT

Styrelsens för Investor AB förslag till förvärv och överlåtelse av egna aktier

Välkommen till årsstämma i Systemair AB (publ)

INFORMATION OM AUTOMATISKT INLÖSENFÖRFARANDE AV AKTIER I ENEA AB (PUBL) 2015

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA DEN 28 MAJ 2015

AK T I E B OL AG (publ)

dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken onsdagen den 22 april 2015,

Inbjudan till årsstämma i Lundin Petroleum AB

Prospekt för att ta upp nya aktier och teckningsoptioner till handel med anledning av förvärvet av Silver Resources Oy

Inbjudan till teckning av aktier i Hansa Medical AB (publ)

VÄLKOMMEN TILL ÅRSSTÄMMA I OPUS GROUP AB (PUBL)

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM NYEMISSION OCN BEMYNDIGANDE

Erbjudande till aktieägarna i ReadSoft AB (publ) från Lexmark International Technology, S.A.

Kallelse till årsstämma i REHACT AB

Transcom WorldWide S.A. société anonyme Registrerat säte: 45, rue des Scillas, L-2529 Howald R.C.S. Luxembourg B

Kallelse till årsstämma i Consilium Aktiebolag (publ)

Pressmeddelande den 1 april 2014 ELON ELKEDJAN LOGISTIC AB LÄMNAR ETT KONTANT UPPKÖPSERBJUDANDE TILL AKTIEÄGARNA I FDT SYSTEM HOLDING AB (PUBL)

Transkript:

Pressmeddelande 2015-03-04 Nyemission har beslutats och platsen för första produktionshålet är bestämd Utifrån de prospekteringar och beräkningar som Igrene låtit genomföra inom ett område sydväst om Mora centralort har nu platsen för ett första borrhål kunnat fastställas för fullskaletest. Hålet kommer att utformas som ett framtida produktionshål. Bolaget har tidigare meddelat att man efter omfattande fältundersökningar och borrningar och med hjälp av internationell expertis byggt en berggrundsmodell över det s.k Morafältet sydväst om Mora och även teoretiskt beräknat den sannolika mängden metangas i området. Utifrån detta arbete har bolaget nu identifierat den plats där det första borrhålet skall sättas för att i fullskaletest bevisa att de teoretiska beräkningarna av gasfyndighetens storlek är korrekta. De teoretiska beräkningarna av gasvolymernas storlek skall nu säkerställas genom ett av internationell expertis utarbetat testprogram. Resultaten av fullskaletestet förväntas ge den information som kommer att avgöra om projektet är kommersiellt samt ge underlag för hur en möjlig utbyggnad av gasproduktionen i Morafältet skall utföras. För att kunna genomföra kostsamma borrningar med åtföljande gaslyftanordningar och testutrustning mm kommer AB Igrene att behöva mer utvecklingskapital. En nyemission för att säkerställa detta kapital planeras. Igrenes styrelse har bemyndigande från årsstämman den 23 januari 2015 att genomföra denna nyemission. Styrelsen har fastställt villkoren enligt nedan.

VILLKOR I SAMMANDRAG Erbjudet värdepapper Emissionsvolym Aktier i AB Igrene. Endast ett aktieslag föreligger. 12 348 460 kronor, dvs 1 234 846 aktier à 10 kronor Teckningstid 18 mars 9 april 2015 Teckningskurs Företrädesrätt Handel m teckningsrätter Handel med BTA 10 kr per aktie. Minsta teckningspost utan företräde är 500 aktier. Den som på avstämningsdagen den 13 mars 2015 äger aktier i Bolaget och är registrerad hos Euroclear Sweden AB äger rätt att för fem innehavda aktier teckna en ny aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt att delta i nyemissionen är den 11 mars 2015. Handel med teckningsrätter äger rum på AktieTorget under perioden från och med den 18 mars till och med den 7 april 2015 Handel med Betalda Tecknade Aktier äger rum på AktieTorget under perioden från och med den 18 mars och fram till dess att emissionen har registrerats hos Bolagsverket. Meddelande om sista handelsdag kommer att publiceras via AktieTorgets pressmeddelandetjänst i god tid innan sista handelsdag. Teckning utan företräde kommer att ske under teckningstiden från och med den 18 mars 2015 till och med den 9 april 2015. För det fall inte samtliga aktier tecknas med företrädesrätt enligt ovan skall styrelsen, inom ramen för emissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av aktier till annan som tecknat aktier utan stöd av företrädesrätt. Emissionsmemorandum med utförlig information om emissionen kommer att finnas tillgängligt under teckningstiden på www.aktietorget.se, www.eminova.se samt på Bolagets hemsida www.igrene.se För ytterligare information Kontakta Mats Budh, verkställande direktör, mats.budh@igrene.se 070-650 62 26 Eller besök bolagets hemsida, www.igrene.se

Om Igrene Siljansringen är resultatet av ett meteoritnedslag för 377 miljoner år sedan. Det är Europas största meteoritkrater. Igrene har upptäckt gasfyndigheter på flera platser längs Siljansringens perifera delar. Flera provborrningar har genomförts, och i flertalet av dessa hål förekommer kraftiga flöden av ren metangas. Nu pågår arbetet med att försöka fastställa hur stora gasvolymer det handlar om. Igrene har varit verksamt i cirka tio år. Bolaget har undersökningskoncessioner för gas och olja för ca 71 000 hektar av den del av Siljansringen som ligger utanför nedslagskratern där förutsättningarna för att hitta lock, som håller gasen instängd, är goda.