Protokoll Sortimentsgrupp

Relevanta dokument
Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp

Avtalsinfo: Länsupphandling manuella rullstolar

Protokoll Sortimentsgrupp

Vägledning vid förskrivning av manuella rullstolar

Manuella rullstolar Komfort

Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedelsverksamheten

Protokoll Sortimentsgrupp

Beställningsunderlag Panthera U2

Guide till avtalet rullstolar Skåne 2018

Beställningsunderlag Panthera S2

G G G G BLG BLG BLG BLG

Manuella rullstolar med ståfunktion- modellöversikt /6

Beställningsunderlag Azalea med drivhjul

Rea Focus. Brukare: Kontaktperson: Telefon: V G. brukarvikt = 135 Kg Till bredd Ej kombinerbart med: STORLEK s FOCUS 48 HÖG BLÅ SD 42,5-50

medemagruppen SWINGBO-VTI

TIPS OCH RÅD VID FÖRSKRIVNING AV MANUELL RULLSTOL

Sätter en ny standard för elrullstolar

KOMFORTRULLSTOL SORTIMENTSÖVERSIKT /12

13 uppen gr gienstolar 20 medema Hy

Beställningsunderlag Azalea med drivhjul

Rea Dahlia 30gr / Dahlia Assist 30gr

Sortimentsöversikt Eldrivna rullstolar

Datum:... Kundordernr. på weborder:... Förskrivare:... Telefon:...

Manuella rullstolar Bas

1. RULLSTOLAR HD 500 Humlan MANUELL RULLSTOL, 24 HJUL TUNGA BRUKARE, MAX 160KG

Rea Dahlia 45gr / Dahlia Assist 45gr

Sortimentsöversikt Standardprodukter

Beställningsunderlag Azalea Assist (transporthjul)

Beställningsunderlag Real 9400 Plus El - Barn

Manuella rullstolar Bas

Eldrivna rullstolar med elektronisk styrning

medemagruppen SWINGBO Vti

Beställningsunderlag för Cross 5 XL Leverantör: Etac

AKTIVRULLSTOL SORTIMENTSÖVERSIKT /11

Manuella rullstolar Bas

1. CHASSI INFOBLAD: ART. NR

1. CHASSI INFOBLAD: ART. NR

LEVO LAE. Utprovningsprotokoll Referens/brukarnamn: Ordernummer: Standardkonfiguration

Focus. Kombinerar positionering och lättkördhet

Manuella rullstolar Bas

HD Balance är en svensk genomtänkt design vårdarens behov. komfortrullstol med en där både brukarens och och krav sätts i centrum.

P R O D U K T K ATA LO G

MANUELLA RULLSTOLAR OCH SULKY SORTIMENTSÖVERSIKT BARN

Vägledning vid förskrivning av elrullstolar

Tillåtna ändringar på HD-rullstolar med bibehållande av CE-märkning ( mod. HD500, HD600, HD650 ) 1(5) Generella förutsättningar

Design, flexibilitet och kvalitet

Lyftar och lyftselar

Beställningsunderlag hjälpmedel med högre brukarvikt

FÖRFLYTTNING RULLSTOL MANUELL RULLSTOL 1221

ALLROUNDRULLSTOL SORTIMENTSÖVERSIKT

NY PRODUKT! Kombinerad duschoch toalettstol

1. Rutin för utprovning av hjälpmedel

Produktgrupp ISO Manuella tvåhjulsdrivna rullstolar - Vuxna

Kombinerad duschoch toalettstol

Beställningsunderlag sittdynor

Ryggstödshöjd. Max brukarvikt. Sittdjup. Ryggstödsvinkel. Sitthöjd fram cm. Totalvikt. Beskrivning av artikel. Totalbredd. Transpvikt.

BESTÄLLNINGSUNDERLAG ZITZI STARFISH PRO

Vuxen Manuella Rullstolar. Etac M100TR. En modern transportrullstol med inbyggd komfort och väl avvägda inställningsmöjligheter.

Beställningsunderlag Cross 5 Leverantör: Etac

Beställningsunderlag för Cross I Leverantör: Etac

Beställningsunderlag för Cross I Leverantör: Etac

Vägledning vid förskrivning av hygienhjälpmedel

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER

R82 x:panda. Flexibelt och dynamiskt sittsystem med flera nya underreden.

Beställningsunderlag för Cross 5 Leverantör: Etac

LEVO LCEV Ver. 1.2,

Junior Sitta. R82 Kudu. En komfortrullstol att växa i

Harry, Heathfieldstol

Junior Sitta. R82 Kudu. En komfortrullstol att växa i

Orderguide Madita Fun

Hjälpmedelscentrum sortiment av rullstolsdynor

VÄLKOMMEN! BEHÖRIG BESTÄLLARE av specialanpassningar

Kryssa för alternativ Standard utrustning Max brukarvikt = 125 Kg Passar bredd: Ej kombinerbart med:

Minnesanteckningar från samrådsmöte

BRUKARVIKT kg STOLSMÅTT. Sittbredd i cm (mätt från utsida ramrör till utsida på ramrör) Sittdjup i cm. Länkhjul. Namn: Namn; Postnr: Ort: Postnr: Ort:

SEDEO. Dynor Ryggstöd Tillval

Samverkansmöte om hjälpmedel

EasyStand. Ståträna för en bättre hälsa. Zing Bantam Bantam Medium Evolv Glider

Transkript:

Sortimentsgrupp Sortimentsgrupp Manuella Rullstolar Datum 120608 Tid 08.30-10.45 Plats Hjälpmedelscentrum Närvarande Anette Kindh, Rehab Öst Laila Öberg, Kommunrehab Linköping (ersättare för Carina Leijon) Liz Myhrinder, Rörelse och Hälsa Anna-Karin Hansson, Rehabmed kliniken US (ersättare för Birgitta Rustner) Elisabeth Zobel, Medicinkliniken VIN Rosel Hallgren, Rehab Väst Katarina Anderstedt, Norrköpings kommun Gunilla Karlsson, Rehab Öst Helena Druid, Rörelse och Hälsa Elisabet Dalbark, HJC Petra Björklid, HJC Monica Ané Eriksson HJC Frånvarande Christine Larsson Anna-Carin Welander Carina Ljungberg Bente Björkman 1 Genomgång av föregående minnesanteckningar. Klart

2 Standardsortimentet Ny upphandling av Komfortrullstolar i standardsortimentet. Förslag på kravspecifikation för komfortrullstolar i standardsortimentet har mailats ut till gruppen för synpunkter. HJC har beaktat gruppens synpunkter från förra mötet angående utökad brukarvikt. Det finns dock ingen stol som klarar 150kg i nuläget, Däremot kan brukarvikten höjas till 135kg i förfrågningsunderlaget/ kravspecen. HJC kommer också att ställa krav på ställbar ryggklädsel och ställbart sittdjup som ska vara möjligt att justera med brukaren sittandes i stolen. Observera att det inte går att uppgradera beskrivningen av standardprodukterna så länge vi återanvänder gamla produkter. Gruppen framför synpunkter på: *Behov av mindre sittdjup än 43cm. Åtgärd HJC: Finns inte mindre sittdjup än 43cm på komfortstolar. *Möjlighet att montera ekerskydd och bälte. Åtgärd HJC: Kravspecen kompletteras med detta krav. *Måttangivelse på hur mkt armstöden går att ställa i höjd. Åtgärd HJC: Kravspecen kompletteras med detta krav. *Bättre teknisk kvalité på benstöd än Bellis för att eliminera problem med justeringsmekanism. Åtgärd HJC: benstödenhar utvärderats tekniskt och inga kvalitetsbrister har hittats på utvärderade stolar. Kvalitetskriterier är ej mätbara och skrivs därför ej in i kravspecen.

3 Standardsortimentet Manuella rullstolar Modell med låg sitthöjd och sittbredd 50cm efterfrågas. HJC redovisar efterfrågan på nuvarande modeller i standardsortimentet. HJC utreder om ny standardprodukt kan erbjudas. Gruppen har framfört behov av en bred rullstol med låg sitthöjd för att tillgodose brukare som sparkar sig fram och personer med kort benlängd som kräver mer sittutrymme. Utifrån beställnings- statistik på rullstolar i bassortimentet är det låga volymer på efterfrågade mått. Det framkommer också synpunkter på att transportrullstolarna har för hög sitthöjd för korta brukare. Gruppen framhåller behovet av en bred rullstol med kort sittdjup. Det föreligger behov från slutenvården att prova ut rullstol med kort leveranstid medan brukaren fortfarande finns inskriven. För att tillgodose behovet för dessa brukare förskrivs andra modeller vilket resulterar i en sämre funktionell lösning som ev. behöver justeras i efterhand. Inom primärvården efterfrågas också denna modell för vissa brukare. När det gäller transportrullstolarnas konstruktion är det möjligt att på vissa modeller sänka med 4cm. Modeller med alternativa sitthöjder saknas.

4 Bassortimentet Mellanaktiva rullstolar 5 Bassortimentet Rullstol Emineo Jakob informerade om de problem som framkommit på rullstol Legend med avseende tekniska och funktionella brister. Rullstol Emineo är numera en basprodukt. Då det långa sittdjupet varit ett problem för en del brukare kommer HJC nu att erbjuda en modell av Legend med kort sittdjup HJC presenterar ett förslag på beställningsguide där det framgår vilka tillbehör som är LIÖmärkta för att underlätta beställningar. HJC genomför nu en uppgradering av produkten utifrån de synpunkter som framkommit. Synpunkt på den interaktiva guiden till mellanaktiva rullstolar: det framkommer önskemål om att man vill se produktbenämning på beställningsunderlaget. Den lösningen finns inte för närvarande. HJC hänvisar till informationen i bekräftelsemailet. Smart Sitt är en alternativ ryggdyna som erbjuds i de fall standardryggdynan inte räcker till. Ger andra anpassningsmöjligheter: Kan justeras i djupled, kurvformen kan bestämmas, ryggen kan anpassas asymmetriskt och har reglerbara sidostöd. Passar dock inte ihop med bålstöd. Utifrån HJC:s erfarenhet Beslut: Smartsit Comfort rygg Liomärkes, men den skall inte finnas med på HJC s Emineo guide då den kräver lite mer rådgivning för att bli rätt vid förskrivning.

vid utprovningar med Smart Sitt-systemet rekommenderar vi utprovning då justeringsmöjligheterna är mer komplexa än andra komfortryggar. Angående val av dyna önskar man att HJCdynan finns med som basalternativ för att ha en dyna att utgå ifrån i guiden. 5 Bassortimentet Dynor HJC redovisar efterfrågan på rullstolsdynor under 2011 och 2012. Störst volymer är som väntat på standardprodukter samt HJC-dynor. Vid utbyte av Rohodyna till Stardyna är det alltid mått på dynan man utgår ifrån eftersom cellstorleken är olika på ROHO respektive Star, dvs antalet celler /dyna är ej jämförbara Önskemål om att denna information finns i Hjingis. Vid ngt enstaka fall har behov funnits av andra alternativ av dyna än de som finns i LIÖsortimentet. Det har varit Jay easy och luftfylld toalettdyna. Ett problem med luftfyllda dynor är att personalen ofta fyller på med extra luft. Leverantören är informerad om problemet och kommer att åtgärda med en etikett på luftpumpen med information om lämplig luftmängd i syfte att minska felaktigt handhavande. Klart

6 Övrigt Från Rehab medicin efterfrågar man att Panthera Swing blir en basprodukt. Man efterfrågar också att U2 light ska ingå i Liösortimentet. De ställer också frågan om vem som har ansvaret för att sprida kunskap samt höja kompetensen hos förskrivarna kring rullstolsutprovning HJC behöver mer underlag för att ev. kunna erbjuda rullstolsutbildning. HJC uppmanar konsulterna att inventera behovet av utbildning på rullstolar. Vad efterfrågas och i vilken form. Panthera Swing är en bra lättviktstol för personer som sparkar sig fram. Förskrivare från Rehabmedicin anser att den borde vara mer efterfrågad. HKkommentar: Det troliga är att dessa brukare oftast inte uppfyller behovskriteriter för högaktiv rullstol i nuläget. Från sittmotagningen ser man ett behov av att höja kompetensen hos förskrivarna avseende t ex utprovning/ måttagning, enkla anpassningar och justeringar. Översyn av avtalsprodukterna pågår för närvarande. HJC kommer undersöka möjligheten till rullstolsutbildning. Nästa möte blir den 7 september kl. 08.30-10.30 Punkter till nästa möte: Resultat av upphandling komfortrullstolar i standardsortimentet. Selar och Västar- uppföljning av sortiment Vid pennan Monica Ané Eriksson Justerat av: Hjälpmedelscentrum AB