SKK/FK nr februari

Relevanta dokument
SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr mars

SKK/FK nr

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté torsdagen den 23 maj 2019 på SKKs kansli

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK

SKK/FK nr

SKK/FK nr

SKK/FK

SKK/FK nr

Stadgeförslag KF. KF 2015 Bilaga 23:1

SKK/UK nr

SKK/FK

SKK/AG Standard nr

SKK/UK nr

SKK/FK

SKK/FK nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/FK

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté onsdagen den 3 november 2010, på SKKs kansli, Spånga.

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Kommitté för hundars mentalitet (KHM) den 22 mars 2011

SKK/AG Standard nr

SKK/AG Standard nr

SKK/UK nr

SKK/UK nr

SKK/AG Standard nr

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté (FK) tisdagen den 7 juni 2011 på SKKs kansli, Spånga

SKK/UK nr

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben.

Protokoll från sammanträde med Svenska Kennelklubbens standardkommitté 18 augusti 2011 på SKKs kansli, Rinkeby.

SKK/UK nr

SKK/AG Standard nr

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte)

SKK/UK nr

Stadgar fo r Ras- och avelsfo reningen fo r Cane Corso

Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK)

SKK/UK nr

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté tisdagen den 3 mars 2009 på SKKs kansli.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Kommitté för hundars mentalitet (KHM) den 2 juni 2010.

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté på SKKs kansli, Spånga.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Kommitté för hundars mentalitet (KHM) den 1 december 2011

Mötesdatum

Mötesdatum

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté/DopK på Thoresta Herrgård, Bro.

Mötesdatum

Göran Bodegård (ordförande), Sonja Hagelberg. Standardkommitténs ordförande Göran Bodegård hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté onsdagen den 24 september 2008 på SKKs kansli.

Centralstyrelsens förslag till ändring av stadgar för SKK

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Protokoll från StandK 1-09

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 30 augusti 2012 på SKKs kansli.

Hur skriver man ett protokoll?

STADGAR INLEDNING: STADGAR 1 MÅL

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben

SKK/UK nr

Protokoll från sammanträde med Svenska Kennelklubbens standardkommitté 27 april 2011 på SKKs kansli, Rinkeby.

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

HIC nr 1/

Stadgar 1 Mål 2 Verksamhet

SKK/UK nr

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté tisdagen den 25 augusti 2009 på SKKs kansli.

SKK/KHM nr

SKK/ KHM nr

STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND

Stadgar fö r Specialklubben fö r Va stgö taspets

STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND. Antagna årsmötet

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

SKK/FREE nr

Föredragningslista Beslut eller annan åtgärd: Mötets öppnande Ordförande hälsar alla mötesdeltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

Svenska Agilityklubben

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Kommitté för hundars mentalitet den 5 november 2009.

S V E N S K A Ä L G H U N D K L U B B E N

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté tisdagen den 13 april 2010, på SKKs kansli, Rinkeby

Transkript:

Sida 1/7 1-18 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté fredag och lördag på Thoresta Herrgård i Bro Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ove Johansson (ordf.), Roffa Asplund, Johanna Berglund, Maria Weinehall och Jonas Öhrn (telefon) Adjungerade: Jerker Olin, Agneta Lönn, Helena Nyberg och Ulf Uddman ( 7 b och 10 b) Protokoll: Fredrik Bruno 1 Sammanträdet öppnas Ove Johanssons hälsar de närvarande välkomna till dagens sammanträde. 2 Val av justeringsperson Roffa Asplund utses att jämte ordförande justera dagens protokoll. 3 Fastställande av dagordning Kommittén fastställer dagordningen utan ändringar. 4 Föregående protokoll Kommittén går igenom föregående protokoll och lägger det därefter med godkännande till handlingarna. 5 Ekonomisk rapport Förelåg ekonomisk rapport till och med december 2018. Rapporten läggs med godkännande till handlingarna. 6 Rapporter a) Ordförandes rapport Ove Johansson rapporterar om deltagande vid specialklubbskonferensen och det projekt kommittén drivit och där presenterat om regional samverkan mellan länsklubbarna. Projektet är nu slutfört för kommitténs del och ordförande konstaterar ett blandat mottagande bland

Sida 2/7 länsklubbarna, och att möjligheterna till ökad samverkan inte ska överskattas. Kommittén uppdrar åt projektgruppen att skriva en rapport om projektet till SKKs Centralstyrelse. Rapporten ska även skickas ut till kommitténs ledamöter inför kommande CS-möte. b) Ledamöternas rapporter Roffa Asplund Rapporterar om kontakter med en klubb som har bekymmer då hela styrelsen avgår vid kommande årsmöte. Johanna Berglund Meddelar att hon kommer lämna kommittén av personliga skäl, detta blir hennes sista sammanträde. Kommittén beklagar men uttrycker förståelse för Johannas beslut. Jonas Öhrn Återknyter till specialklubbskonferensen och projektet rörande samverkan för SKKs länsklubbar och föreslår att underlaget från arbetet bör delas med länsklubbarna. Kommittén beslutar i enlighet med förslaget. c) Chefsjuristens rapport Rapporterar att nya versioner av SKKs tre överlåtelseavtal för hund väntas från tryckeriet nästa vecka. Rapporterar vidare om deltagande i möte med Jordbruksverket om framtidens djurskydd. Nya hund- och kattföreskrifter väntas klara inom kort och ska därefter åter ut på remiss. d) Sekreterarens rapport Rapporterar om en rasklubb inom specialklubb som haft bekymmer med en icke uppdaterad adress till klubben samt om vissa frågor med anledning av den nya dataskyddsförordningen. e) Övriga rapporter Helena Nyberg Helena Nyberg rapporterar att en utplaning av den minskning för länsklubbarnas medlemssiffror som pågått en längre tid kan anas. Medlemsantalet ökade svagt i januari 2019 jämförd med december i fjol.

Sida 3/7 Rapporterar vidare att Agria har ökat sin medlemsrabatt till länsklubbsmedlemmar till 15 %. Från 2020 kommer Agria även erbjuda 15 % rabatt till medlemmar i de ras- och specialklubbar som har sin medlemsadministration via SKKs kansli. Jerker Olin Rapporterar översiktligt om arbetet med plattformen VoteIT. 7 Stadgefrågor a) Förelåg förslag till stadgeändring för en verksamhetsklubb, innebärande att åldersgränsen för rösträtt i klubben skulle slopas. Kommittén diskuterar frågan och särskilt det faktum att en sådan lösning skulle innebära risk för att vissa av styrelsens ledamöter inte kan ikläda sig det ekonomiska ansvar som vilar på en styrelseledamot. Kommittén konstaterar att den aktuella stadgeändringen mot bakgrund av ovanstående inte kommer att fastställas av kommittén. b) Förelåg fråga om ändrad tolkning av stadgar för länsklubb 3 st. 6. Bestämmelsen reglerar möjligheten till medlemskap i länsklubb för person som är bosatt utanför klubbens geografiska område. Kommittén beslutar att bestämmelsen ska tolkas så att SKKs kansli har rätt att ensidigt bevilja önskemål om medlemskap enligt ovan. 8 Kennelfullmäktige Förelåg två motioner från specialklubb inom organisationen till Kennelfullmäktige med SKKs Centralstyrelses begäran om kommitténs yttrande. Kommittén går igenom och diskuterar motionerna och uppdrar åt ordförande och sekreteraren att sammanställa kommitténs yttranden och översända dessa till SKK/CS. 9 Ärenden gällande specialklubb a) Förelåg förfrågan om förlängning av mandat för en tillsatt ordförande i rasklubb inom specialklubb som kommittén tidigare haft under förvaltning. Kommittén konstaterar att tillsättande av ordförande är en mycket ingripande åtgärd som begränsar den demokratiska beslutsordningen i en medlemsorganisation. Då den aktuella klubben i dagsläget förefaller vara väl fungerande beslutar kommittén att inte förlänga mandatet för den aktuella ordföranden.

Sida 4/7 b) Förelåg skrivelse från rasklubb som uteslutits som medlemsorganisation i sin specialklubb. Klubben har uppfattat att Föreningskommittén blir dess specialklubb och har vidare ställt frågor om möjlighet till dispens för deltagande vid utställningar inom den tidigare specialklubben. Kommittén konstaterar inledningsvis att man inte uppfattar sig vara specialklubb för rasklubben, utan ansvarig specialklubb för den aktuella rasen. Vad avser utställningsfrågor hänvisar kommittén dessa i första hand till den tidigare specialklubben och i andra hand till SKKs utställningskommitté. I övrigt avvaktar kommittén förtydliganden från Centralstyrelsen avseende de beslut som är fattade i ärendet, särskilt vad avser de medlemmar som riskerar att hamna i kläm till följd av situationen. 10 Ärenden gällande avtalsanslutna verksamhetsklubbar a) Lista över klubbar och rapporter från kontaktperson 1 Svenska Noseworkklubben Maria Weinehall 2 Svenska Kroppsvallarklubben Maria Weinehall b) Förelåg förslag till stadgeteknisk lösning för att motverka intressejäv i styrelsen för en avtalsansluten verksamhetsklubb. SKKs VD rapporterar från ett möte som genomförts mellan VD och kommitténs sekreterare samt representanter för den nu aktuella klubben. Efter mötet har ett förslag till stadgereglering för att motverka jäv tagits fram för kommitténs godkännande. Kommittén uppdrar åt sekreteraren att i vissa delar förtydliga förslaget till stadgereglering och översända detta till klubbens styrelse. Kommittén beslutar vidare att säga upp samarbetsavtalet med klubben i syfte att justera de villkor som från 2021 ska gälla för klubbens vidare anslutning till SKK. 11 Ärenden gällande avtalsanslutna rasklubbar a) Förelåg lista över avtalsanslutna rasklubbar. Ledamöterna rapporterar från kontakter med respektive avtalsansluten rasklubb.

Sida 5/7 1 Mastino Napolitanoklubben, MNK Vilande - 2 Ras- och avelsföreningen för Cane Steg II Jonas Öhrn Corso 3 Rasklubben för Portugisisk Steg II Roffa Asplund Vattenhund, RPV 4 Svenska Barbetklubben, SBBK Steg I Ove Johansson 5 Svenska Blodhundklubben, SvBK Steg II Maria Weinehall 6 Svenska Dogo Argentino Klubben, DAK Vilande - 7 Svenska Dogo Canarioklubben Steg I Jonas Öhrn 8 Svenska Kooikerhondjeklubben, Skooi Steg III Ove Johansson 9 Svenska Kromfohrländerklubben, SKLK Steg II Roffa Asplund 10 Svenska Lagotto Romagnoloklubben, Steg III Jonas Öhrn SLRK 11 Svenska Lancashire Heeler Klubben, Steg II Maria Weinehall SLHK 12 Svenska Landseerklubben, SvLK Steg II Ove Johansson 13 Svenska Miniature American Steg I Roffa Asplund Shepherdklubben, SMASK 14 Svenska Perro de Agua Español Steg II Jonas Öhrn Klubben, SPDAEK 15 Svenska Porcelaineklubben Steg I Maria Weinehall 16 Svenska Shar Pei Klubben, SVSpK Steg II Ove Johansson 17 Svenska Working Kelpie Klubben Rasklubb för Australian Stock Dog, SWKK Steg III Roffa Asplund b) Förelåg fråga om stegförflyttning från Svenska Lancashire Heelerklubben. Klubben har ansökt om förflyttning från steg II till steg III. Kommittén beslutar att bifalla ansökan. c) Kommittén beslutar att avskaffa systemet med stegindelning till förmån för ett system med delegerat eller kvarhållet rasansvar från och med den 1 juli 2019. 12 Raser utan klubbtillhörighet a) Förelåg lista över raser som saknar klubbtillhörighet. Kommittén beslutar att Pekingese och Vostotjnoevropejskaja ovtjarka (se nedan, punkt B) ska föras upp på listan och lägger den därefter till handlingarna.

Sida 6/7 b) Förelåg information om en ny ras i SKKs stambok - Vostotjnoevropejskaja ovtjarka. Då antalet hundar i Sverige av den aktuella rasen i dagsläget är mycket litet beslutar kommittén att ansvaret tillsvidare ska kvarbli hos SKK. c) Förelåg fråga om delegering av rasansvar för Biewer. Kommittén beslutar att återigen tillfråga Svenska Terrierklubben om övertagande av rasansvaret. 13 Projekt och uppdrag a) Pågående projekt och uppdrag Kommittén går igenom listan över befintliga projekt med diskussioner och avrapportering från projektansvariga. Specialklubb för vattenhundsraserna Roffa Asplund rapporterar att det i dagsläget saknas förutsättningar för att bilda en gemensam specialklubb för vattenhundsraserna. Kommittén beslutar mot bakgrund av ovanstående att avsluta projektet. 14 Protokollsutdrag från CS och kommittéer a) Förelåg protokollsutdrag från SKKs utbildningskommitté angående ansökan ur UKs investeringsbudget. Kommittén diskuterar möjligheten att ta fram en distansutbildning för valberedningen men avvaktar tillsvidare. Protokollsutdraget läggs därefter till handlingarna. 15 Till Föreningskommittén för kännedom a) Förelåg proposition och stadgeförslag för specialklubb innebärande förändrad klubbstatus till rasklubb samt uppgående i annan specialklubb. Kommittén uttrycker lov för initiativet och erbjuder sig vara behjälplig i processen för det fall motionen vinner bifall. b) Förelåg information om ändrad stavning för rasklubb. Kommittén tar del av informationen och lägger den därefter till handlingarna. 16 Datum för nästkommande sammanträde Kommittén sammanträder åter den 28 mars på SKKs kansli.

Sida 7/7 17 Beslut om under sammanträdet behandlade ärenden som inte får offentliggöras innan protokollet är justerat Kommittén finner att 9 a faller under denna punkt. 18 Sammanträdets avslutande Ove Johansson tackar kommittén för dagens möte och avslutar därefter sammanträdet. Vid protokollet Fredrik Bruno Justeras Ove Johansson, ordförande Justeras Roffa Asplund Det justerade protokollet redovisar vad som har avhandlats vid mötet. Beslut som fattats kan dock bli föremål för ändring av SKKs Centralstyrelse.