Riksbyggens generella krav på leverantör och partner



Relevanta dokument
1.2 Order och orderbekräftelse ska vara skriftliga. Accept av en order ska bekräftas på avsedd plats i order, om inte annat avtalats.

Standardmall för information om ångerrätten

Tillämpas från och med

Riktlinje angående behörighet att besluta om att ingå avtal för kommunens räkning

för leverans med montage av maskiner samt annan mekanisk, elektrisk och elektronisk utrustning inom och mellan Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Villkor för Telia Internet För Alla

Rutin för social dokumentation för utförare inom vård och omsorg samt LSS-verksamhet

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra

ANSÖKAN OM APOTEKSKONTO Kreditgivarens exemplar

Avropsförfrågan. Systemutvecklare -stordator

Att lämna ut en handling och att vägra. Regler, råd och riktlinjer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

TILL hantverkare. hantverkare

EXOVA METECH ABs ALLMÄNNA VILLKOR ( Villkoren )

Upphandlingspolicy. Affärsmässighet - Konkurrens - Objektivitet

Allmänna villkor om rådgivningstjänster

Bye Bye manuell attestering

Psykoterapi inom LOV (lag om valfrihetssystem) Örebro län

Allmänna villkor om andra granskningstjänster än revision

Betalningsföreläggande och handräckning

Skolan är till för ditt barn

Individuell plan enligt Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Meddelandetjänst, anvisningar för abonnemang

T I L L k o n s u m e n t. anlita hantverkare

Allmänna avtalsvillkor vid köp av monteringsfärdigt husmaterial AA 12

KLART DU SKA HA FIBER.

FACKLIG HANDBOK. om förtroendevaldas rättigheter och skyldigheter enligt lag och avtal

Regler för ersättning av utförd tid

Transkript:

Riksbyggens generella krav på leverantör och partner För att vi på Riksbyggen ska kunna underlätta och utveckla samarbetet med våra leverantörer och partners vill vi att Ni som är eller är intresserade av att bli leverantör eller partner till hos iakttar och accepterar följande krav samt fyller i självgranskningsdokumentet för leverantörer och partners som hör till Riksbyggens uppförandekod. Kvalitet och Miljö Riksbyggen är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi ställer därför höga kvalitets- och miljökrav på våra leverantörer och partners, både vad det gäller rutiner, leveranssäkerhet och material. Inom ramen för både ISO 9001 och ISO14001 gör vi kontinuerliga uppföljningar och förutsätter då att vi kostnadsfritt, får full assistans och medverkan av leverantören. För de leverantörer och partners som vid utvärderingar inte uppfyller Riksbyggens krav upprättas en gemensam handlingsplan med tydligt tidsatta åtgärder. Skulle leverantör eller partner trots detta inte nå upp till kraven kommer man att ersättas med andra alternativa leverantörer. Sekretess Alla juridiska personer och privatpersoner som har ett leverantörs- eller konsultförhållande till Riksbyggen och som kan komma att få del av sekretessbelagd information, skall skriva på en sekretessförbindelse. Beställning/Order För att en beställning från Riksbyggen skall vara giltig måste den vara utställd av någon på inköpsavdelningen alternativt annan behörig person. Det är upp till leverantören att kontrollera att den person som lägger en beställning är behörig, annars gäller inte beställningen och Riksbyggen tar inte ansvar för den. Om det finns minsta osäkerhet angående fullmakter skall leverantören ta kontakt med inköpsavdelningen.

Beställning sker genom skriftlig beställning (elektronisk, brev, fax eller e- post). Inköp kan ske utan skriftlig beställning i följande fall: Då inköpet understiger ett halvt basbelopp och inköpet görs hos leverantör med vilka Riksbyggen tecknat centralt eller lokalt avtal. Riksbyggen skall alltid ges möjligheten till att beställa elektroniskt. Orderbekräftelse Varje beställning/order skall bekräftas till Riksbyggen inom 48 arbetstimmar med en orderbekräftelse som skall innehålla: Beställda artiklar och pris Leveransdag Leveransadress Leveranssätt Vår referens Er referens Orderbekräftelsen skickas till utställaren av order eller beställningen. Varje förändring skall snarast meddelas Riksbyggen skriftligen. Leverans Allt gods måste vara märkt med inköpsordernummer och referens. Godset skall vara fackmannamässigt emballerat och kostnad för detta skall ingå i priset. Leverantören står alltid för risken för produkten till dess Riksbyggen mottagit leverans på av Riksbyggen angiven plats. Reklamationer Riksbyggen förbehåller sig rätten att avgöra om en vara skall reklameras eller inte, samt på vilket sätt eventuell kompensation skall utgå. Fakturering Leverantören skall, om Riksbyggen så önskar, skicka elektroniska fakturor. Stora fakturautställare skall skicka via EDI och i svefakturaformat enligt Riksbyggens instruktion. För övriga leverantörer fungerar PDF-faktura. Villkor och märkning Beställarreferens enligt exemplet RB12ABC-12345678 skall alltid anges på fakturan. (Se faktureringsinstruktion på www.riksbyggen.se/om Riksbyggen/Inköp på Riksbyggen.) Fakturans artiklar och benämningar skall överensstämma med artiklar och benämningar som använts i order/orderbekräftelse Samfakturering endast efter godkännande från Riksbyggen Riksbyggens generella krav på leverantör och partner 2 (3)

Betalningsvillkor skall vara minst 30 dagar netto Felaktiga fakturor godtas inte utan returneras. Generella leverantörskrav Riksbyggen tar generellt kreditupplysning på leverantörer vid första köptillfället, men det kan också ske vid andra tillfällen. Våra leverantörer skall generellt uppfylla följande: inneha F-skattesedel och på begäran kunna uppvisa sådan inte ha väsentliga oreglerade skatteskulder ha god kreditvärdighet ha kollektivavtal. Riksbyggen tar generellt kreditupplysning på leverantörer vid första köptillfället, men det kan också ske vid andra tillfällen. För övrig information om Riksbyggen hänvisas till vår webbplats: www.riksbyggen.se/om Riksbyggen/Inköp på Riksbyggen. Riksbyggens generella krav på leverantör och partner 3 (3)