Not for sale! Kalender om och mot människohandel 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Not for sale! Kalender om och mot människohandel 2012"

Transkript

1 Visningsexemplar Not for sale! Kalender om och mot människohandel 2012

2 Visningsexemplar Not for sale! När människan betraktas som en handelsvara, ett objekt som bjuds ut till försäljning, måste vi reagera. Denna omfattande verksamhet har globala förtecken och förekommer i olika former också i vårt eget närsamhälle. Därför är ökad kunskap, gemensam reflektion och aktiva åtgärder nödvändiga verktyg i kampen för människans värde. I din hand håller du en väggkalender om och mot trafficking där behållningen oavkortat tillfaller Svenska kyrkans internationella arbete i Rumänien - den ekumeniska organisationen AIDRom. Trafficking handlar om människohandel i vid mening. Det är vår tids slaveri och innefattar bl.a. handel med mänskliga organ, arbete under slavliknande former, sexuellt utnyttjande och organiserat tiggeri. Statistiken talar sitt tydliga språk och mörkertaket är gigantiskt. Denna verksamhet omsätter enorma belopp och nya marknader skapas ständigt. I Rumänien har hög arbetslöshet och tilltagande fattigdom lett till ökade migrationsströmmar. Barn och unga lämnas ensamma med mor- och farföräldrar då en hel föräldrageneration sökt sig utomlands på jakt efter ett arbete. Några av dessa fastnar i en omfattande kriminell verksamhet med löfte om god lön. Via internet skapas

3 globala nätverk för både säljare och köpare vilket gör att det är ytterst svårt att få en överblick av problematiken. Samtidigt vet vi att verksamheten pågår dygnet runt. Överallt. Och det är som vanligt kvinnor och barn som drabbas värst. Visningsexemplar Flera organisationer arbetar mot trafficking men upplever sig ofta ligga steget efter förövarna. Behovet av samverkan och gemensamma strukturella ramar är därför stort. Inte minst kyrkorna i Europa arbetar intensivt med dessa frågor, däribland den ekumeniska organisationen AIDRom. Det är hoppfullt att många goda krafter samverkar; kyrkorna, sociala myndigheter, polis, åklagare och sjukhus. De arbetar på många nivåer alltifrån ett omfattande påverkansarbete till ett konkret praktiskt arbete med skyddade boenden, rådgivning, stöd och hjälp till de som drabbats. Men arbetet är omgärdat av faror. Många vittnar om hot, våld och misshandel. Verksamheten måste ständigt förändras och kraven på flexibilitet är stora. Skyddade boenden upptäcks och måste hitta en ny hemvist. Jourtelefonerna går varma och de kvinnor som drabbats har ofta varit utsatta för flera olika typer av övergrepp. Därför måste vi tillsammans arbeta på bred front mot all form av förtryck och mänsklig förnedring. Lokalt och globalt.

4 Visningsexemplar Trafficking handlar om människohandel i vid mening. Det är vår tids slaveri och innefattar bl.a. handel med mänskliga organ, arbete under slavliknande former, sexuellt utnyttjande och organiserat tiggeri. Denna verksamhet omsätter enorma belopp och nya marknader skapas ständigt. Via internet skapas globala nätverk för både säljare och köpare vilket gör att det är ytterst svårt att få en överblick av problematiken. Samtidigt vet vi att verksamheten pågår dygnet runt. Överallt. Och det är som vanligt kvinnor och barn som drabbas värst.

5 Januari Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön 1 Nyårsdagen Trettondedag jul 1 e trettondedagen e trettondedagen e trettondedagen e trettondedagen Herre gör mig till ett redskap för din fred. Låt mig vandra med ljus - där mörkret råder. fritt efter den helige Franciskus

6 Visningsexemplar I Bukarest har AIDRom ett boende för kvinnor som utsatts för våld i sina hem. Hit kan de komma och bo med sina barn, få läkarvård, mat, samtal och psykologisk hjälp. Och inte minst stöttning att få en ny start på ett liv utan våld. Det är en plats där både sorgen och hoppet bor.

7 Februari Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Kyndelsmässodagen Sexagesima Alla hjärtans dag Fettisdagen Askonsdagen Fastlagssöndagen Svenska kyrkans Fastekampanj startar 1 i fastan Den 19 februrari går startskottet för Svenska kyrkans fastekampanj Läs mer om Fastekampanjen på svenskakyrkan.se

8 Visningsexemplar När människan betraktas som en handelsvara, ett objekt som bjuds ut till försäljning, måste vi reagera. Inte minst kyrkorna i Europa arbetar intensivt med profetisk diakoni, däribland den ekumeniska organisationen AIDRom. Det är hoppfullt att många goda krafter samverkar; kyrkorna, sociala myndigheter, polis, åklagare och sjukhus. Tillsammans kan vi bidra till en förändring.

9 Mars Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön i fastan Internationella kvinnodagen 3 i fastan Midfastosöndagen Vårdagjämningen Jungfru Marie bebådelsedag Jag säger er att om de tiger kommer stenarna att ropa. Lukasevangeliet 19:40

10 Visningsexemplar Ibland känns orden rätt futtiga. När vi sjunger Jesus för världen givit sitt liv... När vi sjunger...för att du valde smälek och fattigdom vet vi vem Gud är. När vi sjunger Jag skulle vilja våga tro att någon ser all nöd... När vi säger att Jesus blev en människa som vi. En människa som mötte smärta, lidande och död, men också kärlek, medmänsklighet och glädje. När vi berättar om Jesus som helar och upprättar......så känns orden rätt futtiga. Men vi tror att det är SANT.

11 April Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön 1 Palmsöndagen Skärtorsdagen Långfredagen Påskafton Påskdagen 15 Annandag påsk i påsktiden i påsktiden i påsktiden Valborgsmässoafton Ängeln sade till kvinnorna: "Var inte rädda. Jag vet att ni söker efter Jesus, som blev korsfäst. Han är inte här, han har uppstått Matteusevangeliet 28: 5-6

12 Visningsexemplar I Rumänien har hög arbetslöshet och tilltagande fattigdom lett till ökade migrationsströmmar. Barn och unga lämnas ensamma med mor- och farföräldrar då en hel föräldrageneration sökt sig utomlands på jakt efter ett arbete. Några av dessa fastnar i en omfattande kriminell verksamhet med löfte om god lön.

13 Maj Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Första Maj 5 i påsktiden Bönsöndagen Kristi Himmelsfärds dag Söndagen f pingst Pingstafton Pingstdagen 22 Annandag pingst Vill du ge en gåva direkt till AIDRoms arbete i Rumänien? Skriv Arbete mot våld och människohandel eller projektets kod: P76 i meddelandefältet när du gör din inbetalning på plusgiro eller bankgiro Det är samma princip som gäller vare sig du använder inbetalningskort eller internetbank.

14 Visningsexemplar Men inte sker det väl här? Jag har inte sett nåt Enligt Rikspolisstyrelsen transporteras årligen ett hundratal kvinnor och därutöver ett okänt antal barn till Sverige för att tvingas sälja sina kroppar. Ofta sker det i helt vanliga lägenheter. Någonstans i Sverige.

15 Juni Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Heliga trefaldighets dag Nationaldagen 1 e trefaldighet e trefaldighet Midsommardagen Johannes Döparens dag Vi kan inte godta att bara några tusen offer får stöd, samtidigt som det uppskattas att hundratusentals personer varje år utsätts för människohandel inom och till EU. Människohandel, vare sig man kallar det tvångsarbete eller sexuellt utnyttjande, är ett fruktansvärt brott och måste kallas vid sitt rätta namn: modernt slaveri. Att bekämpa detta har för mig högsta prioritet och vi måste använda alla medel för att förstärka de förebyggande åtgärderna, brottsbekämpningen och skyddet av offren. Cecilia Malmström, EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor.

16 Visningsexemplar Vågar och orkar man tro på hopp och kärlek när mörkret känns kompakt och ogenomträngligt? Det är inte alltid som hoppet vinner, det är inte alltid kärleken segrar över ondska och hat. Men det trotsiga hoppet hoppas ändå i den mest förtvivlade hopplösheten och vägrar att ge upp. Vi ber om ljus i mörkret. Vi ber befrielse för de fångna och syn för de blinda. Vi ber om det omöjliga. Vi ber med viss bävan: Herre förbarma dig.

17 Juli Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön 1 4 e trefaldighet Apostladagen e trefaldighet Kristi förklarings dag e trefaldighet Herre gör mig till ett redskap för din fred. Låt oss vandra med hopp - där förtvivlan finns. fritt efter den helige Franciskus

18 Visningsexemplar Mitt bland höghusen i Bukarest ligger St. Macrinas center. Här bor 30 barn mellan 5-18 år. Barn vars föräldrar är för fattiga för att ta hand om dem, barn som flytt undan våld i hemmet och barn där föräldrarna åkt utomlands för att arbeta och lämnat barnen vind för våg. Här bedrivs även fritidsverksamhet för 60 fattiga barn som får ett mål mat och någonstans att ta vägen efter skolan. Psykologer och specialister finns till hands för de som behöver. Och framför allt finns ett stort hjärta bland personalen som uppfostrar barnen som sina egna. I högsta grad ett förebyggande arbete mot trafficking.

19 Augusti Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön e trefaldighet e trefaldighet e trefaldighet e trefaldighet Vill du ge en gåva direkt till AIDRoms arbete i Rumänien? Skriv Arbete mot våld och människohandel eller projektets kod: P76 i meddelandefältet när du gör din inbetalning på plusgiro eller bankgiro Det är samma princip som gäller vare sig du använder inbetalningskort eller internetbank.

20 Visningsexemplar Anna var en framgångsrik student i Rumänien. Genom falska förspeglingar och löfte om en semestervistelse i Sverige blev hon vilseledd av sin chat-kompis Irina. Irinas avsikt var att Anna skulle utnyttjas för sexuella tjänster i Sverige. Irina vilseledde även Claudia med löften om arbete i Sverige. Namnen är ändrade, berättelserna är sanna och tyvärr allt för vanliga. I detta fallet dömdes Irina för människohandel.

21 September Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön e trefaldighet e trefaldighet e trefaldighet Höstdagjämningen 16 e trefaldighet Den helige Mikaels dag Läs mer om Svenska kyrkans arbete för att motverka trafficking på svenskakyrkan.se/trafficking

22 Visningsexemplar Hinnan mellan nutid och dåtid är tunn även om livsbetingelser och sammanhang skiftar över tid. Kanske är det just i barnets tillitsfulla förhållningssätt i dess självklara tillgivenhet i en okänd värld som gränserna mellan tid och rum suddas ut. Gud får ett ansikte i barnet Betlehem. Detsamma gäller också barnen i såväl Lönneberga som Bukarest.

23 Oktober Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön e trefaldighet Tacksägelsedagen EU:s dag mot människohandel 20 e trefaldighet FN-dagen 21 e trefaldighet oktober - EU:s dag mot människohandel Läs mer på svenskakyrkan.se/trafficking

24 Visningsexemplar Arbetet mot trafficking är omgärdat av faror. Många vittnar om hot, våld och misshandel. Verksamheten måste ständigt förändras och kraven på flexibilitet är stora. Skyddade boenden upptäcks och måste hitta en ny hemvist. Jourtelefonerna går varma och välfungerande nätverk blir utsatta kvinnors fristad.

25 November Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Alla Helgons dag Söndagen e alla helgons dag e trefaldighet Söndagen f domssöndagen Globala veckan startar Domssöndagen Över Gränser - om migration och flyktingskap Läs mer om Globala veckan 2012 på skr.org/globalaveckan

26 Visningsexemplar Att få vara sedd är ett behov som alla människor har. Att se medmänniskan vid vår sida och ibland agera är ett uppdrag som vi fått ifrån Gud. Gud ser på oss med kärlek. Goda och bra sidor, svagheter och brister. Gud älskar oss som vi är. Vi är oändligt värdefulla i Guds ögon. Sprid denna Guds kärlek vidare. Gå ut i världen och se. Ibland får vi se - ibland får vi bli sedda.

27 December Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön i advent Svenska kyrkans Julkampanj startar i advent Luciadagen 3 i advent i advent Julafton Juldagen Annandag Jul Söndagen e jul Nyårsafton 1:a advent börjar det nya kyrkåret och även Svenska kyrkans julkampanj Läs mer om Julkampanjen på svenskakyrkan.se

28 Vi kan göra skillnad Tillsammans kan vi förändra världen. Med kunskap, mod och engagemang kan vi göra världen till en vackrare och varmare plats att leva på. I din hand håller du en väggkalender om och mot trafficking där behållningen oavkortat tillfaller Svenska kyrkans internationella arbete i Rumänien - den ekumeniska organisationen AIDRom. Tack till Svenska kyrkan i Linköping, Norrköping, Tranås och Linköpings stift som står för alla omkostnader. Text: Johannes Zeiler & Royne Mercurio, Foto: Royne Mercurio Läs mer på svenskakyrkan.se/trafficking

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna Tänd ett ljus Vi är så glada

Läs mer

veckovy

veckovy veckovy 2018-12-31-2020-01-05 31 MÅNDAG december 1 1 TISDAG Nyårsdagen I Jesu namn Jes 49:13-16 Heb 13:5-8 Luk 13:6-9 Ps 121 2 ONSDAG 3 TORSDAG 1 I VECKAN: januari FREDAG 4 LÖRDAG 5 Trettondedag jul Guds

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Marias advent Andra söndagen i advent

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Du är den som kommer Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Juldagen Jesu födelse Julsång På natten

Läs mer

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 23 måndag november 48 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 48 november fredag 27 lördag 28 1:a sön. i advent 29 Ett nådens år Sak 9:9-10 Upp 3:20-22 Matt 21:1-9 Ps 24 30 måndag november 49 1 tisdag 2 onsdag

Läs mer

Ett enklare och mer logiskt kyrkoår. Förslag till kyrkomötesbeslut. Motivering. Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson

Ett enklare och mer logiskt kyrkoår. Förslag till kyrkomötesbeslut. Motivering. Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson Kyrkomötet Mot 2012:33 Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson Ett enklare och mer logiskt kyrkoår Förslag till kyrkomötesbeslut Kyrkomötet beslutar att uppdra till kyrkostyrelsen att inför nästa evangeliebok

Läs mer

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19:11-16 1/3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Måndag Ps 23 1/5/2016 Tisdag Ps 40:1-6 1/6/2016 Onsdag

Läs mer

NORMARBETSTID. Tjänstgöringens omfattning 100% 90% 80% 75% 60% 50% 40% 7 On 8,00 7,20 6,40 6,00 4,80 4,00 3,20

NORMARBETSTID. Tjänstgöringens omfattning 100% 90% 80% 75% 60% 50% 40% 7 On 8,00 7,20 6,40 6,00 4,80 4,00 3,20 JANUARI 1 To Nyårsdagen 2 Fr Klämdag 3 Lö 4 Sö 5 Må Klämdag 6 Ti Trettondagen 7 On 8,00 7,20 6,40 6,00 4,80 4,00 3,20 8 To 16,00 14,40 12,80 12,00 9,60 8,00 6,40 9 Fr 24,00 21,60 19,20 18,00 14,40 12,00

Läs mer

för Filofax A av Joakim Hertze

för Filofax A av Joakim Hertze Året för Filofax A av Joakim Hertze oktober december vecka denna vecka. måndag. tisdag. onsdag december januari Nyårsafton torsdag. Nyårsdagen fredag lördag söndag januari vecka denna vecka måndag tisdag.

Läs mer

HALLELUJAVERSER. FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden ( Matt 21 : 9 ).

HALLELUJAVERSER. FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden ( Matt 21 : 9 ). HALLELUJAVERSER När ett halleluja med tillhörande vers sjungs före evangeliet ger det en tydlig rytm i ordets liturgi. En försångare eller kör kan intonera hallelujat och församlingen stämma in i det.

Läs mer

måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag den 26 dec den 27 den 28 den 29 den 30 den 31 den 1 jan 17

måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag den 26 dec den 27 den 28 den 29 den 30 den 31 den 1 jan 17 januari 2017 januari 2017 52 1 1 2 3 4 5 6 7 8 2 9 10 11 12 13 14 15 3 16 17 18 19 20 21 22 4 23 24 25 26 27 28 29 5 30 31 februari 2017 5 1 2 3 4 5 6 6 7 8 9 10 11 12 7 13 14 15 16 17 18 19 8 20 21 22

Läs mer

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa 2015-12-08 med reservation för ändringar KALENDER December 2015 augusti 2016 _ VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa Ons 9/12 14.00 Bön mitt i veckan Tors 10/12 11.30-12.30 Gottemat Sön 13/12, Daniel Svensson,

Läs mer

9. Nyårsdagen I Jesu namn Stadsbild, övre vänstra hörnet. 1. Första sönd i advent Ett nådens år Stadsbild, mitten

9. Nyårsdagen I Jesu namn Stadsbild, övre vänstra hörnet. 1. Första sönd i advent Ett nådens år Stadsbild, mitten 1. Första sönd i advent Ett nådens år Stadsbild, mitten Det första ljuset är nu tänt. Det första ljuset i advent. En hoppets låga i varje hus. Vi väntar på Jesus, världens ljus. 2. Andra sönd i advent

Läs mer

Program mars - juni 2019

Program mars - juni 2019 Program mars - juni 2019 Hej kära församlingsmedlemmar och vänner till församlingen! Jag heter Ann-Christin, (kallas för Anki) och är Centrumkyrkans nya församlingsföreståndare sedan årsskiftet. Jag kommer

Läs mer

Januari Veckodag Datum Styrelserum/kontor Kafélokalen

Januari Veckodag Datum Styrelserum/kontor Kafélokalen Bokning av föreningslokalen våren 2015 Januari Tor 1 Nyårsdagen Nyårsdagen Fre 2 Lör 3 Sön 4 Mån 5 Tis 6 Trettondag jul Trettondag jul Ons 7 09.00-15.00 Styrelsemöte 13.30-15.00 Vi spelar sällskapsspel

Läs mer

Kalender för Pingstkyrkan Västervik

Kalender för Pingstkyrkan Västervik Kalender för Pingstkyrkan Västervik Februari 2019 Sön 17 01:00 Septuagesima ?nåd och tjänst Luk 17:7-10 Jon 3:10-4:11 Fil 1:3-11 Ps 25:4-11 Sön 17 16:00 Mån 18 09:00 Tis 19

Läs mer

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Hösttermin 2017 Utvecklingssamtal Åk 6, 9: Samtal v. 39-41 Åk 7,8: Samtal v. 43-46 Ped.-förmiddag, 08.00-11.15 Eleverna börjar enligt schema tidigast kl. 12.00.

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Välkommen till Gudstjänst!

Välkommen till Gudstjänst! Välkommen till Gudstjänst! 7 februari Fastlagssöndagen Taizékonfirmanderna Start för Fastekampanjen, läs mer på sista sidan 10 februari Onsdag 19.30 Askonsdagsmässa i Taizéanda 14 februari Första söndagen

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

Kyrkoår och evangeliebok

Kyrkoår och evangeliebok Introduktion till avsnittet Evangelieboken i Psalmer och Sånger Kyrkoår och evangeliebok Den första kristna församlingen samlades från början till gudstjänst på söndagen, Herrens dag (t.ex. 1 Kor 16:2).

Läs mer

Idag. Traditioner + Högtider. Vanor: födelsedagar, på jobbet, i familjen. Fraser. Grammatik:

Idag. Traditioner + Högtider. Vanor: födelsedagar, på jobbet, i familjen. Fraser. Grammatik: Idag Traditioner + Högtider Vanor: födelsedagar, på jobbet, i familjen Fraser Grammatik: Hjälpverb + infinitiv Kortsvar Preteritum (=imperfekt) (=past tense) Oktober/november Halloween Alla helgons dag

Läs mer

Bibelläsning och bön under pingstnovenan

Bibelläsning och bön under pingstnovenan Bibelläsning och bön under pingstnovenan N är Jesus hade uppstått från de döda talade han med sina lärjungar om att han snart skulle lämna dem. Inför sin himmelsfärd uppmanade Jesus dem att vänta på det

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN Bromölla Söndagar Torsdagar DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING December 2015 S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön 17.00 Mässa 17.00 Sakramental

Läs mer

Församlingsblad Julen 2008

Församlingsblad Julen 2008 Församlingsblad Julen 2008 Kära församling! Åra i höjden åt Gud och på jorden fred åt de människor Han finner behag i! Så prisades Gud av en stor himmelsk här i Betlehem när Han själv - den Helige, den

Läs mer

Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred

Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred Ja till fred En gudstjänst kring försoning och fred Denna gudstjänst firades i början av 2001, som ett stödarrangemang för freds- och försoningsprocessen mellan Israel och Palestina, men kan naturligtvis

Läs mer

Arbets- och ledighetschema - A.Schulman Nordic AB

Arbets- och ledighetschema - A.Schulman Nordic AB Arbets- och ledighetschema - A.Schulman Nordic AB Januari 2013 1 1 2 3 4 Trettondagsafton 5 Trettonde-dag Jul 6 arbetsdag Tjugondedag 2 7 8 9 10 11 12 Jul 13 helg 3 14 15 16 17 18 19 20 helgdag (röd dag)

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Bo ner fo r fred. Herre, kom med vishet till dem som har att fatta avgörande beslut som rör hela skapelsens framtid.

Bo ner fo r fred. Herre, kom med vishet till dem som har att fatta avgörande beslut som rör hela skapelsens framtid. Bo ner fo r fred Herre, tag hand om vår fruktan och ängslan över vad som händer i vår värld, du som kom till oss vapenlös men starkare än all världens makt. Visa oss och världens makthavare på vägar att

Läs mer

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN JESUS Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Ängel sa att Maria skulle föda Guds son. Jesus föddes i ett stall i staden Betlehem. 3 vise män kom med gåvor

Läs mer

Jesus: förödmjukad och upphöjd

Jesus: förödmjukad och upphöjd Lektion 9 Jesus: förödmjukad och upphöjd Vi undersöker Kristi liv i två faser Vilken underbar plan Gud förberedde för att rädda mänskligheten efter syndafallet! Denna plan som är given åt syndare världen

Läs mer

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong. 201 3 Timoteus- B Förlag står för portot Timoteus-Förlag AB SVARSPOST 20492032 545 20 Töreboda Så får du tag på almanackan för 2014 Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN D DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING 11 februari 13 april 2018 Bromölla Söndagar Torsdagar S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön 17.00 Mässa 16.30

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Ett andligt liv i frihet.

Ett andligt liv i frihet. Ett andligt liv i frihet. Romarbrevet kapitel 8. År 2013 Ett andligt liv i frihet. Romarbrevet kapitel 8. Foto: Tobias Lindberg Eva Söderström Konstnär, Religionsvetare Kulturvetare Mobil +46 (0)70-686

Läs mer

Första söndagen i Advent Lars B Stenström

Första söndagen i Advent Lars B Stenström 111127 Första söndagen i Advent Lars B Stenström Predikotexter: Matteusevangeliet 21:1-9 och Lukasevangeliet 4:16-22 Jag har varit på studiebesök på Kvinnerstaskolan i veckan och sett miniåsnan Lilleman!

Läs mer

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium

Kalendarium Torpskolan Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Förutsättningar för Torpskolans kalendarium Hösttermin 2016 Vårtermin 2017 Utvecklingssamtal Utvecklingssamtal Åk 6, 9: Omdömen ifyllda senast 23/9. Samtal v. 39-41 Åk 6, 9: Omdömen ifyllda senast 10/2.

Läs mer

Tunadalskyrkan Första Advent. Hosianna- välsignad är han som kommer

Tunadalskyrkan Första Advent. Hosianna- välsignad är han som kommer 1 Tunadalskyrkan 161127 Första Advent Hosianna- välsignad är han som kommer Idag är det festdag i kyrkorna. Det är första dagen på det nya kyrkoåret, Nyårsdag med nya möjligheter och nya påminnelser om

Läs mer

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping Biskop Anders predikan Den Heliga Familjens Fest 30 december 2013 S:t Olai, Norrköping På juldagen firade vi med stor glädje att Gud har blivit människa för vår skull. Idag på söndagen efter jul firar

Läs mer

Predikan 2 Advent, 1 årg. Centrumkyrkan Mika 4:1-4, Lukas 21:25-36, Guds rike är nära. Psalm: 111, 108, 254, 109, P&S 732/Sv Ps 490.

Predikan 2 Advent, 1 årg. Centrumkyrkan Mika 4:1-4, Lukas 21:25-36, Guds rike är nära. Psalm: 111, 108, 254, 109, P&S 732/Sv Ps 490. Predikan 2 Advent, 1 årg. Centrumkyrkan 2017. Mika 4:1-4, Lukas 21:25-36, Guds rike är nära. Psalm: 111, 108, 254, 109, P&S 732/Sv Ps 490. Idag målas skräckbilder upp om tidens slut. Det är ett sk apokalyptiskt

Läs mer

AUNOS SAMLING FKHS Nationalarkivet Helsingfors

AUNOS SAMLING FKHS Nationalarkivet Helsingfors FKHS Aunos Samling Nationalarkivet Helsingfors Förkortningar P=Laestadius Postilla I-II Akateeminen kustannusliike 1964 (numret avser predikans nummer, inte sidnummer) S=Saarnoja predikningar (E. Häkli,

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt

Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: Sök mitt 697 Sjunde Påsksöndagen - år C Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

PRISER, FORMAT OCH PLANERINGSKALENDER. 2016

PRISER, FORMAT OCH PLANERINGSKALENDER. 2016 PRISER, FORMAT OCH PLANERINGSKALENDER. 2016 02 EXEMPEL PÅ ANNONSFORMAT OCH PLACERINGAR 2016 PRISER OCH FORMAT UMEÅ TIDNING UPPSLAG 520 mm x 372 mm HELSIDA 248 mm x 372 mm HALVSIDA 248 mm x 178 mm IMPACT

Läs mer

4 söndagen 'under året' - år A

4 söndagen 'under året' - år A 847 4 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Ps 106:47) Fräls oss, Herre, vår Gud, och församla oss från folken, så att vi får prisa ditt heliga namn och berömma oss av ditt lov. Inledning Saliga

Läs mer

Ingångsantifon (Ps 27:8-9) Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte ditt ansikte för mig.

Ingångsantifon (Ps 27:8-9) Mitt hjärta tänker på ditt ord: Sök mitt ansikte. Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte ditt ansikte för mig. 305 Andra söndagen i fastan - år B Ingångsantifon (Ps 27:8-9) Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte ditt ansikte för mig. Inledning Det var mycket

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo 1 Inledning Låt oss börja med att förflytta oss 3 mil i avstånd till Rydaholm och 320 år i tiden till 1689. Vi ska möta en ung man som heter Per Svensson.

Läs mer

En kontakt, två tidningar, tre dagar i veckan ett vinnande koncept!

En kontakt, två tidningar, tre dagar i veckan ett vinnande koncept! En kontakt, två tidningar, tre dagar i veckan ett vinnande koncept! Precis som du, vill vi att det skall vara enkelt att köpa en annons och att den annonsen ger dig så bra resultat som möjligt. När vi

Läs mer

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder 4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder Tänk om man kunde ha en sådan stark tro som Maria! Hon har fått besök av ängeln Gabriel, som sagt henne att hon ska bli gravid och föda ett barn, och inte vilket

Läs mer

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen Hoppet Nr 9 i serien Kristusvägen 1 KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Kärleken övervinner allt! Det är påskens budskap om Jesu död och uppståndelse. Eftersom döden inte är det sista i Jesu historia, är inte

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

för att människohandel i alla dess former ska upphöra under vår livstid utsatta och deras familjer för att få deras rättigheter tillgodosedda

för att människohandel i alla dess former ska upphöra under vår livstid utsatta och deras familjer för att få deras rättigheter tillgodosedda Frälsningsarmén, som finns i 127 länder, är engagerade för att erbjuda utsatta en trygg och fredad zon. Allt stöd vi ger syftar till att återupprätta människors frihet och värdighet så att varje människa

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

KALENDER. Januari - augusti 2014. Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola. VECKA 5 Tis 28/1 09.

KALENDER. Januari - augusti 2014. Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola. VECKA 5 Tis 28/1 09. 2014-01-23 med reservation för ändringar KALENDER Januari - augusti 2014 VECKA 4 Sön 26/1 11.00 Söndagsmässa med dop, Lars Häggberg, AM blås, söndagsskola VECKA 5 Tis 28/1 09.00 Morgonmässa Ons 29/1 14.00-16.00

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner KRISTENDOM KRISTENDOM Introducera ämnet - 6 lektioner 1: Jesus kristendomens centralperson 2:Treenigheten 3: Påsken 4: Uppståndelsen, nattvarden, dopet 5: Kristendomens historia, de olika kyrkorna 6: Reformationen

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 691 Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN D DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING 6 mars 30 april 2017 Bromölla Söndagar Torsdagar S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön (under fastetiden ersätts

Läs mer

E. Dop i församlingens gudstjänst

E. Dop i församlingens gudstjänst E. Dop i församlingens gudstjänst Om dop och förberedelse av dop, se formuläret Barndop (1 A). När dopet förrättas i församlingens gudstjänst (högmässa, gudstjänst, veckomässa, familjemässa) fogas nedanstående

Läs mer

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta Om lilla mig många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta "Märkligt att man kan sakna någon så ofantligt mycket. Någon som egentligen aldrig tidigare existerat. En gång var det bara du

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön 1 2 3 4 5 6. 10 Manikyr dag 4. 11 Manikyr dag 5. Nagelspecialist 4. Nagelspecialist 5

Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön 1 2 3 4 5 6. 10 Manikyr dag 4. 11 Manikyr dag 5. Nagelspecialist 4. Nagelspecialist 5 Februari 3 5 Manikyr dag Manikyr dag Manikyr dag 3 Nagelspecialist Nagelspecialist Nagelspecialist 3 Nagelspecialist Nagelspecialist 5 Akryl dag Nagelspecialist 5 Akryl dag Akryl Proffs dag Nagelspecialist

Läs mer

ÅRSKALENDER 2019 FÖR EN SÄKRARE OCH MER VÄLBALANSERAD VARDAG

ÅRSKALENDER 2019 FÖR EN SÄKRARE OCH MER VÄLBALANSERAD VARDAG ÅRSKALENDER 2019 FÖR EN SÄKRARE OCH MER VÄLBALANSERAD VARDAG VISSTE DU ATT... fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige? 70 000 1 000 65+ Varje år faller närmare 70 000 personer så illa att de

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 01 Januari 2013 Restaurang i Visby hamn 31 1 2 3 4 5 6 Nyårsafton 02 03 04 05 Nyårsdagen Nyårsfirande på Fornsalen Kaffikalas på Bottarve Trettondedag jul 7 8 9 10 11 12 13 Premiär Gotlandsrevyn 14 15

Läs mer

Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet.

Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet. Allt ljus på nåden 140907 Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet. Vid ett tillfälle för ett par år sedan kändes det som att mitt hjärta nästan stannade. Jag blev rädd. Jag

Läs mer

Det lokala blir allt viktigare i en värld som blir allt mer global!

Det lokala blir allt viktigare i en värld som blir allt mer global! Det lokala blir allt viktigare i en värld som blir allt mer global! rtstidningar i Väst AB ger ut lokala morgontidningar i Kungsbacka, ölndal, Kungälv, tenungsund, jörn och rust. ed en annons i våra tidningar

Läs mer

Fjärde söndagen i advent - år C

Fjärde söndagen i advent - år C 89 Fjärde söndagen i advent - år C Ingångsantifon (jfr Jes 45:8) Dryp, ni himlar därovan, och må skyarna låta rättfärdigheten strömma ner. Må jorden öppna sig och dess frukt bli Frälsaren. Inledning Vår

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN D DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING 1 april 2 juni 2019 Bromölla Söndagar Torsdagar Mässa på kroatiska S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön 17.00

Läs mer

Nordic Printers AB. Skiffervägen 12, 224 78 Lund 046-304206, www.nordicprinters.se

Nordic Printers AB. Skiffervägen 12, 224 78 Lund 046-304206, www.nordicprinters.se 04 04 Skiffervägen, 4 78 Lund ALPHA-3R Alpha-3R är första tillskottet i en ny serie bärbara skrivare. En användarvänlig DT-skrivare med 03dpi, för fältapplikationer som Direktleveranser, Fältservice, Mobil

Läs mer

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik och vigselparet börjar sitt intåg. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop!

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! 1033 13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! Inledning Idag skall vi få höra Jesu varning till oss, en varning som kräver

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år A

Sjunde Påsksöndagen - år A 685 Sjunde Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Kristendom EN BROSCHYR AV DANIELLA MARAUI

Kristendom EN BROSCHYR AV DANIELLA MARAUI Kristendom EN BROSCHYR AV DANIELLA MARAUI Vår tro Vår tro går ut på att tro på vår Gud och Jesus. Genom Jesus Kristus visar Gud sin kärlek och genom sin Ande ger han kraft och hopp. Vi tror på att Gud

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping 190407 5 i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren Påsken ligger ju väldigt sent i år, och det innebär att det får konsekvenser också i kyrkoårets texter. Idag är det femte

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Människohandel - Information till dig som är god man för ensamkommande barn » 1 «

Människohandel - Information till dig som är god man för ensamkommande barn » 1 « Människohandel - Information till dig som är god man för ensamkommande barn» 1 « Till dig som är god man Många gånger anmäls inte brottet människohandel även om det idag är världens tredje största brottsliga

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

PROGRAMBLAD. December 2016 augusti VECKA 50 Ons 14/ Bön mitt i veckan

PROGRAMBLAD. December 2016 augusti VECKA 50 Ons 14/ Bön mitt i veckan 2016-12-13 med reservation för ändringar PROGRAMBLAD December 2016 augusti 2017 _ VECKA 50 Ons 14/12 14.00 Bön mitt i veckan Sön 18/12 11.00 Söndagsmässa, Lars Häggberg 16.00 Den första julen, Ansgarskyrkans

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste.

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. 805 2 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Ps 66:4) Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. Inledning Redan sedan en vecka tillbaka har 'Tiden

Läs mer

32 söndagen 'under året' - år B

32 söndagen 'under året' - år B 1415 32 söndagen 'under året' - år B Ingångsantifon (jfr Ps 88:3) Låt min bön komma inför ditt ansikte, Herre, böj ditt öra till mitt rop. Inledning 'Gud älskar en glad givare '. Men oftast skänker vi

Läs mer

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

Sjätte Påsksöndagen - år B

Sjätte Påsksöndagen - år B 651 Sjätte Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Jes 48:20) Förkunna det med jubelrop, låt det bli känt till jordens yttersta gräns: Herren har befriat sitt folk. Halleluja. Inledning Vi är omslutna

Läs mer

DAGAR MED STORT D 2015

DAGAR MED STORT D 2015 DAGAR MED STORT D 2015 1 januari Nyårsdagen 5 6 januari Trettonhelgen 13 januari Tjugonde dag jul 15 januari Tulpanens dag 21 januari Kramens dag 24 januari 2015 Frufridagen* 28 januari Kungens namnsdag

Läs mer

Maria, Guds Moders högtid 1 januari år B

Maria, Guds Moders högtid 1 januari år B 171 Maria, Guds Moders högtid 1 januari år B Ingångsantifon (Sedulius) Gläd dig, Moder till Gud, till den som i evighet råder över himmel och jord, över alla oändliga världar. Inledning Man ville i Rom

Läs mer

Vi vill ge dig en enkel vardag och en trygg framtid

Vi vill ge dig en enkel vardag och en trygg framtid Vi vill ge dig en enkel vardag och en trygg framtid Länsförsäkringar Halland är både bank och försäkringsbolag. Med hjälp av våra försäkringar kan du skydda i stort sett allt som är viktigt och värdefullt

Läs mer

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09 Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson Garde Församling Östra Missionsförsamlingen FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda ÄR DU VÄVSUGEN? Vävstuga

Läs mer

12 söndagen 'under året' - år A

12 söndagen 'under året' - år A 1013 12 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 28:8-9) Herren är sitt folks starkhet, och ett frälsningens värn är han för sin Smorde. Herre, fräls ditt folk och välsigna din arvedel, och var

Läs mer

Almanacka

Almanacka Almanacka 2018 Asunden. Foto: Helena Duveborg 2018 JANUARI Vi kan 1 01 02 03 04 05 06 07 Nyårsdagen Trettondagsafton Trettondedag jul 2 Kaffikalas på Bottarvegården Premiär för Gotlandsrevyn 08 09 10 11

Läs mer

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari 15 Januari Vid årsskiftet 1 januari Vår Herre och vår Gud, vi gläder oss i Dig. Vi behöver Din hjälp för att orädda möta året som ligger framför. Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året.

Läs mer

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag

Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag 571 Andra Påsksöndagen - år B Den Gudomliga Barmhärtighetens söndag Ingångsantifon (1 Pet 2:2) Som nyfödda barn skall ni längta efter den rena, andliga mjölken, för att växa genom den och bli räddade.

Läs mer

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo Frälsarkransandakt av Martin Lönnebo 1 L = Ledaren A = Alla *Kort paus **Längre paus L I Faderns + och Sonens och den helige Andes namn. A Kristus, gå med oss. L Helige Ande, upplys vår väg. Vår Fader,

Läs mer