Vandringar i vackra Cinque Terre

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vandringar i vackra Cinque Terre"

Transkript

1 Vandringar i vackra Cinque Terre Följ med på en otrolig vandringsresa längs klipporna vid Medelhavet, förbi idylliska byar, genom olivlundar och bland vinrankor. Ligurien har utan tvivel en av Europas vackraste kuststräckor, med små färgrika byar som nästan klättrar uppför de dramatiska bergen. Vi vandrar längs den fantastiska kusten där vi omges av olivträd, vinrankor och vilt växande basilika. Vandringarna ligger på en medelnivå där vi hela tiden går i ett lugnt tempo, men du bör ha erfarenhet av att vandra i varierad terräng för att kunna njuta av den vackra naturen och vyerna. På den här resan kommer vi även att ta båtturer längs kusten och får då tillfälle att beundra de mysiga hamnarna där det är tätt mellan fiskebåtarna och kaféerna. Vi bjuds på fina matupplevelser där det mesta kommer ifrån havet. Ligurien är känd för sin färska fisk och sina härliga skaldjur, sina friska och lätta vita viner, sin utsökta olivolja och självklart den väldoftande basilikan en viktig ingrediens i pesto. Vandringsturen ligger på nivå 3 av 5. Du bör vara van att vandra i skog och natur. Vissa partier kan vara krävande då vi delvis vandrar i terräng med mycket stigning. Höjdpunkter: Centralt boende i HC Andersens favoritstad Sestri Levante Vi besöker de fem kuststäderna i Cinque Terre Fantastiska vandrings dagar i vacker natur Vi förflyttar oss till fots, via båt och lokala tåg

2 Hotell Grand Hotel Villa Balbi **** Viale Rimembranza, 1 Sestri Levante Vi bor i ett villahotell i den charmiga staden Sestri Levante. Villan omges av en grönskande trädgård med bara en minuts promenad till stranden. Här njuter vi av den lugna atmosfären medan vi beundrar den fantastiska utsikten över Tigulliobukten. Hotellet är inrett med antika möbler, romantiska kristallkronor och marmordetaljer. Alla rum är klassiskt inredda och har tv/radio, wifi, luftkonditionering, litet värdeskåp, minibar och badrum med dusch. På Villa Balbi finner du även en utomhuspool, och hotellets egen restaurang serverar smakrika lokala rätter, skaldjursspecialiteter och hemlagade desserter som faller många i smaken!

3

4 Program Observera att programmet är preliminärt och att ändringar kan förekomma. F = Frukost, L = Lunch, M = Middag Dag 1 Ankomst (M) När vi anlänt till flygplatsen i Milano möts vi av vår reseledare. Under busstransporten till Sestri får vi mer information av reseledaren om vår kommande vandringsvecka. Vi checkar sedan in på hotellet och hinner vila en stund innan vi går en liten promenad i Sestri för att lära känna staden. På kvällen väntar oss en trerättersmiddag med lokalt vin på hotellet. Dag 2 Vandring och tågtur (F) Vi reser söderut till Cinque Terre till den nordligaste av de fem städerna Monterosso. Dagens vandring är enkel men börjar ganska tufft med en brant lutning uppåt (höjdskillnad: 230 meter). Vi vandrar till grannstaden Vernazza, och njuter av en otrolig utsikt på vägen. I terrängen stöter vi på en del trappor med både ojämna och höga trappsteg, men vi håller ett lugnt tempo och har god tid att njuta av de fantastiska omgivningarna. I övrigt vandrar vi i dag på grusstigar. Vi kommer fram lagom till lunch och har då lite tid på egen hand att tillbringa här. Under eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till hotellet. Resten av dagen är fri att upptäcka Sestri på egen hand kanske genom att njuta av en kopp espresso på en av stadens många kaféer med utsikt över Stillhetens bukt. Dagens vandring är på ca fem kilometer och tar ungefär två och en halv timmar.

5 Dag 3 Tågtur och vandring (F) Efter frukost tar vi tåget till den charmiga staden Camogli, från tåget har vi en fantastisk utsikt längs med kuststräckan. Väl framme i Camogli påbörjar vi dagens vandring som är något lättare än gårdagens, men vi kommer att stöta på en del trappor. Första etappen är San Rocco och härifrån vandrar vi vidare till Punta Chiappa. Vi tar sedan båt tillbaka till Camogli för att strosa runt i den trevliga staden och inta dagens lunch. På eftermiddagen tar vi tåget hem till Sestri och resten av dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Dagens vandring är på ca tre kilometer och tar ungefär två timmar. Höjdskillnad: ca 150 meter.

6 Dag 4 Pestokurs (F, L) I dag låter vi våra vandringsfötter vila! Istället öppnar hotellets kock sitt kök för oss och bjuder in till en kurs i hur man lagar pesto. Vi får lära oss om förberedelserna och tillagningsprocessen, och får flera nyttiga tips! Efter kursen är det hög tid för lunch och självklart smakar vi på det vi varit med och lagat. Dag 5 Vandring och tågtur (F) Detta blir vår sista dag i Cinque Terre. Efter frukost tar vi tåget till Corniglia den kanske minst kända av de fem städerna i Cinque Terre. Staden har storslagen utsikt över havet. Från Corniglia går vår vandring ner mot havet och vi är framme i Vernazza lagom till lunch. På eftermiddagen besöker vi Manarola staden som är känd för den klassiska Kärleksstigen, som går vidare till Riomaggiore. Här har vi tid att belöna oss efter dagens vandring med en uppiggande kopp kaffe, eller kanske ett svalkande glas vin. Dagens vandringsrutt, inklusive Kärleksstigen, har varit stängd en tid, men vi hoppas på att den ska ha öppnat på nytt. Om den fortfarande är stängd vandrar vi istället Manarola Corniglia, en något längre och tuffare tur. Dagens vandring är på ca fyra och en halv kilometer och tar ungefär två timmar. Höjdskillnad: ca 100 meter. Till en början går vandringen uppåt i smala trappor, och fortsätter sedan på stigar. Vi vandrar sedan lätt nerför där enstaka partier kan uppfattas som branta.

7 Dag 6 Ledig dag (F) I dag är det resans lediga dag! Kanske vill du slappna av och njuta av hotellets faciliteter? Eller utforska gamla stan i Sestri och drömma dig bort bland eleganta butiker och smala gränder. Eller passa på att unna dig själv en traditionell italiensk lunch på en av de många fiskrestauranger som finns i Sestri! Möjligheterna för din lediga dag är många. Dag 7 Båttur och vandring (F, M) Vi går till Santa Margherita för att stiga ombord på båten till San Fruttuoso. Härifrån vandrar vi med vacker utsikt till Italiens mest exklusiva kuststad, Portofino. Många av de bilder som visas i italienska turistbroschyrer är tagna här. Vid lunchtid är vi framme i Portofino och vi tar tillfället i akt och slår oss ner på en av uteserveringarna i hamnen. Här har vi tid till att njuta av den eleganta och avslappnade atmosfären som råder i staden. Vår sista vandring leder oss tillbaka till Santa Margherita och härifrån tar vi tåget hem till Sestri. Under vår avskedsmiddag minns vi de många härliga intryck vi fått under veckan tillsammans! På vandringen från San Fruttuoso till Portofino är det till en början ganska brant på jord- och grusunderlag med en del trappor, och fortsätter sedan enklare på vägen nerför. För de som önskar en längre vandring finns det möjlighet att vandra vidare i cirka en och en halv timme på den sex kilometer långa vägen längs havet från Portofino till Santa Margherita. För den som känner sig nöjd med den vandring man redan gjort finns det möjlighet att ta buss tillbaka. Dagens vandring är på ca fem kilometer och tar ca tre timmar. Dag 8 Hemresa (F) Avresa från hotellet till flygplatsen för vidare hemresa till Sverige.

8 BUON VIAGGIO (Trevlig resa på italienska)

9 Om Italien Italien är berömt för så mycket: sin historia, sin fotboll, sin matkultur. Italiensk mat är världsberömd. Inget slår en italiensk måltid under bar himmel på en uteservering. I Italien finns många av världens mest berömda sevärdheter: historiska monument, vackra landskap och sägenomspunna städer. Här finns mycket att se och uppleva. Naturen i Italien är otroligt vacker, med gröna olivlundar, vackra vinodlingar, karga berg och ett klarblått hav. Landskapet är väldigt varierat. Precis som de andra Medelhavsländerna bjuder Italien på en fantastisk sommarvärme med många soldagar, och vintrarna är milda. Det är ett av världens mest besökta länder och det är inte konstigt att turisterna flockas detta är ett land alla borde få chansen att uppleva! Turismnäringen är väldigt viktig för landets ekonomi. Landet är världens femte största turistmål med ca 45 miljoner besökare per år. Höjdpunkter: Fantastiska varierande landskap Många soldagar Världsberömd mat Många sevärdheter Huvudstad: Rom, 2,9 miljoner invånare. Språk: Italienska. Invånare: Drygt 60 miljoner. Tidsskillnad: Ingen. Pass/visum: Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet. Valuta och kreditkort: Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga.

10 Klimat: Man brukar säga att våren kommer ungefär en månad tidigare i Italien än i Sverige och att hösten börjar först i slutet av oktober. I Italien finns huvudsakligen tre olika typer av klimat: - Tempererat klimat med kall vinter och varm sommar i hela norra Italien (förutom i Alperna och Genuabukten). Städer med tempererat klimat är till exempel Milano, Turin, Verona, Parma och Trieste. - Alpint klimat i Alperna och i vissa delar av Apeninnerna. Städer med alpint klimat är till exempel Cortina, Aosta, Bolzano, Bormio, Livigno och Courmayeur. - Medelhavsklimat längs med hela kusten och södra delen av landet samt öarna. Städer med Medelhavsklimat är till exempel Florens, Rom, Neapel, Bari och Palermo. Telefon: Mobilnätet är generellt välfungerande. Ström: Strömmen i Italien är 220 V. Eluttagen kan dock se lite olika ut, ibland passar våra kontakter, ibland inte. En adapter finns oftast att låna på internationella hotell, annars kan man köpa i närmaste elaffär. Vatten: Man dricker vanligtvis inte kranvattnet i Italien, inte för att det är farligt utan för att det inte smakar gott. Om vattnet inte går att dricka står det markerat att det är non potabile. Man köper alltså mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra. Mat och dryck (ca-priser): Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. Restaurang Måltid (måltidsmeny, snabbmat) Måltid (restaurang, billig) Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) Vatten (33 cl, flaska) Läsk (33 cl, flaska) Öl lokalt (50 cl, fatöl) Öl importerat (33 cl, flaska) Kaffe (cappuccino) 70 kr 150 kr 480 kr 10 kr 19 kr 38 kr 33 kr 13 kr Färdmedel: Det finns många olika transportmedel i Italien: tåg, buss, taxi, spårvagn, tunnelbana (i till exempel Rom). Var beredd på att chauffören oftast bara pratar italienska.

11 Kontaktuppgifter svenska ambassaden: Svenska ambassaden i Rom Tel: Mejl: ambassaden.rom@gov.se Besöksadress: Piazza Rio de Janeiro 3 Rom Postadress: Ambasciata di Svezia Piazza Rio de Janeiro Roma RM Nödnummer: 112 används som nödnummer i Italien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på

12 PRISER OCH DATUM Pris per person i dubbelrum från : Tillägg för enkelrum 2 700: Flyg med Norwegian: 28 april 5 maj 2018 Köpenhamn Pisa 13:15 15:35 Pisa Köpenhamn 16:15 18:35 Flyg med SAS: maj 2018 Stockholm Arlanda Milano Linate 09:30 12:10 Milano Linate Stockholm Arlanda 13:00 15: september 2018 Stockholm Arlanda Milano Linate 09:30 12:10 Milano Linate Stockholm Arlanda 13:00 15:40 Behöver du anslutningsflyg från andra städer i Sverige? Ta kontakt med oss för pris och möjligheter. Ingår: Flyg t o r Stockholm/Köpenhamn Milano med alla flygskatter och avgifter. Sju nätter med frukost på Grand Hotel Villa Balbi****. Två middagar på hotellet. Dryck till måltiderna. Pestokurs på hotellet med hotellets egen kock samt lunch samma dag. All transport som specificeras i programmet. Skandinavisktalande reseledare. Lokal guide på vandringarna. Ingår inte: Reseförsäkring och avbeställningsskydd. Övriga måltider och dryck. Kontakta oss för mer information och beställning på: tel: Observera att program och flygtider är preliminära. Slutgiltigt datum för avresa framkommer av dina resedokument.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Missa inte denna möjlighet att uppleva tre julmarknader, som alla har sin särart. Vi besöker

Läs mer

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Gå inte miste om din möjlighet till att ta del av tre olika julmarknader som alla är väldigt

Läs mer

Höjdpunkter: Roms storslagna sevärdheter Centralt hotell Reseledare med god lokalkännedom

Höjdpunkter: Roms storslagna sevärdheter Centralt hotell Reseledare med god lokalkännedom MÖT VÅREN I ROM I Italiens huvudstad möts du av fantastiska byggnader, spännande historia och charmerande atmosfär. Detta är en välplanerad resa där vi på kort tid hinner med alla storslagna sevärdheter

Läs mer

VANDRING I DOLOMITERNA

VANDRING I DOLOMITERNA VANDRING I DOLOMITERNA Följ med på vandringsturer i natursköna Dolomiterna, med storslagen utsikt, spetsiga toppar och frodiga alpängar. Dolomiterna är en del av Alperna, och består av cirka 30 bergsmassiv

Läs mer

Påskidyll i Sorrento. Höjdpunkter:

Påskidyll i Sorrento. Höjdpunkter: Påskidyll i Sorrento Tillbringa tiden just före påsk på Sorrentohalvön och upplev dess kulturella höjdpunkter tillsammans med oss! Få områden i Europa bjuder på en så vacker och varierad natur som Sorrentohalvön.

Läs mer

IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR

IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR På denna härliga resa kommer vi att vandra på den vackra Sorrentohalvön och göra en båttur i Neapelbukten för att besöka ön Capri. Vi får uppleva Pompeji och Vesuvius,

Läs mer

FANTASTISKA VANDRINGAR RUNT GARDASJÖN

FANTASTISKA VANDRINGAR RUNT GARDASJÖN FANTASTISKA VANDRINGAR RUNT GARDASJÖN Gardasjön har länge varit ett populärt resmål för turister, och det är inte så svårt att förstå! Gardasjön ligger centralt i Italien, så det är lätt att ta sig hit.

Läs mer

Följ med på denna unika tur till Italien med Italienspecialisten Ole Dyck-Madsen!

Följ med på denna unika tur till Italien med Italienspecialisten Ole Dyck-Madsen! OLES ITALIEN Följ med på denna unika tur till Italien med Italienspecialisten Ole Dyck-Madsen! Efter 25 säsonger som reseledare i Italien är jag väldigt stolt över att få presentera denna resa, som innehåller

Läs mer

VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC

VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC Skidorten Champoluc ligger vackert vid foten av Europas högsta berg Monte Rosa, och kallas även Alpernas största hemlighet. Idyllisk atmosfär, god mat och dramatisk

Läs mer

MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA

MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA Drömresan till Italiens skattkammare. Välkommen till detta kulturella äventyr i hjärtat av Italien. Denna kulturresa är en härlig blandning av berömda sevärdheter och italiensk

Läs mer

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN Pittoreska städer, frestande badvikar, frodiga olivlundar, gastronomiska upplevelser och ett härligt klimat det är Rivieran. Följ med och upplev både den franska och den

Läs mer

MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA

MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA MAGISKA UMBRIEN OCH TOSCANA Drömresan till Italiens skattkammare Välkommen till detta kulturella äventyr i hjärtat av Italien. Denna kulturresan är en härlig blandning av berömda sevärdheter och italiensk

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre 7 nätter

Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre 7 nätter Vandra i Italien Portofino & Cinque Terre 7 nätter Att vandra kuststigarna längs den italienska Rivieran ger dig slående vyer över lummiga medelhavsvingårdar, vilda blommor och olivodlingar, medan inlandet

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Långtidssemester Cypern

Långtidssemester Cypern Långtidssemester Cypern Evabelle Napa Hotel Apartments ligger mitt i Ayia Napa, Cypern, bara ett par minuter från stranden. Lägenheterna är rymliga och har egen balkong. En promenad på 15 minuter tar dig

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Långtidssemester Cypern

Långtidssemester Cypern Långtidssemester Cypern Evabelle Napa Hotel Apartments ligger mitt i Ayia Napa, Cypern, bara ett par minuter från stranden. Lägenheterna är rymliga och har egen balkong. En promenad på 15 minuter tar dig

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA

KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA Nu har du chans att återuppleva succén från i fjol res till London tillsammans med Svensk Damtidning i september. Denna gången riktar vi fokus mot Prins Harry och Meghan,

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION

ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION Vackra Algarve är Portugals riviera med många badställen, långa gyllene sandstränder och charmiga småstäder som pärlor på en tråd. Det är ett naturskönt område där vackra

Läs mer

På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana

På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana På äventyr med EXPA i Cinque Terre/cykel i Toscana Tillsammans med researrangören EXPA vill vi erbjuda dig en spännande och innehållsrik långweekend i Italien. En resa där vi önskar ge dig påfyllnad av

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre, 7 nätter, Camogli Portovenere, 6 vandringsdagar

Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre, 7 nätter, Camogli Portovenere, 6 vandringsdagar Sida 1 av 7 Vandra i Italien Portofino & Cinque Terre, 7 nätter, Camogli Portovenere, 6 vandringsdagar Att vandra kuststigarna längs den italienska Rivieran ger dig slående vyer över lummiga medelhavsvingårdar,

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Portofino & Cinque Terre, 7 nätter Sida 1 av 8. Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre 7 nätter

Portofino & Cinque Terre, 7 nätter Sida 1 av 8. Vandra i Italien. Portofino & Cinque Terre 7 nätter Portofino & Cinque Terre, 7 nätter Sida 1 av 8 Vandra i Italien Portofino & Cinque Terre 7 nätter Att vandra kuststigarna längs den italienska Rivieran ger dig slående vyer över lummiga medelhavsvingårdar,

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Portugal för livsnjutare!

Portugal för livsnjutare! Portugal för livsnjutare! Om du tycker om att strosa runt bland smala gator, öppna torg och ståtliga byggnader i städer med mycket historia så är Portugal det perfekta landet för dig! På den här resan

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

SCAND OC-NYTT jul, 2016

SCAND OC-NYTT jul, 2016 Hej alla medlemmar. Stort tack för ert engagemang i år, ni som har hjälpt till vill våra evenemang och alla ni som har deltagit! Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År, på återseende 2017!

Läs mer

Antik och Auktion upptäcker England

Antik och Auktion upptäcker England Antik och Auktion upptäcker England Succén är tillbaka! Följ med på vår rundtur till herrgårdar, slott och charmfulla hus! I samarbete med Aller Travel besöker vi den 23 28 augusti fantastiska slott och

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien På Crown Resorts Club Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool och en

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien På Crown Resorts Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool och en stor

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien Crown Resorts Club La Riviera, i Riviera del Sol, bjuder på en lugn och behaglig stämning. Här kan man dra sig undan från folkvimlet. Resorten är belägen mitt på Costa del Sol,

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Soloresa till Cypern

Soloresa till Cypern Soloresa till Cypern Ta chansen och följ med på en härlig resa till solrika Cypern och spendera en vecka i fantastiska miljöer! Här kan du njuta av underbara sandstränder, klart turkosblått vatten, en

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar.

Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar. Romantiska Donau Följ med på en härlig kryssning till några av de vackraste platserna längs Donau. Vi åker med flodkryssningsbåt från Wien i Österrike till Passau i Tyskland. Detta är en kryssning du inte

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Vandra i Portugal. Alentejokusten, 6 nätter Porto Covo Odeceixe, 5 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Alentejokusten, 6 nätter Porto Covo Odeceixe, 5 vandringsdagar Alentejokusten, Porto Covo Odeceixe, 6 nätter 1(5) Vandra i Portugal Alentejokusten, 6 nätter Porto Covo Odeceixe, 5 vandringsdagar Detta paket ger dig en unik vandring längs den vackra, men något vilda,

Läs mer

SCAND OC-NYTT januari, 2017

SCAND OC-NYTT januari, 2017 God fortsättning på det nya året! * Vi inleder 2017 med Bokbytardag och knytkalas den 31 januari, på MLK center i Montpellier kl 18:30. *Den första vandringen blir en stadsvandring i Béziers den 5 februari

Läs mer

TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA

TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA TERRAKOTTA ARMÉN OCH SAGOLIKA SÖDRA KINA 7 15 OKTOBER 2016 9 DAGAR XIAN GUILIN YANGSHOU PEKING Upplev några av Kinas storslagna sevärdheter som Terrakotta armén i Xian och de sagolika sockertoppsbergen

Läs mer

Lakritsresa till Italien maj 2018

Lakritsresa till Italien maj 2018 Lakritsresa till Italien 10 14 maj 2018 Följ med på en härlig resa till Italien för att uppleva lakritsens fantastiska smaker. Under resan kommer vi att promenera genom Calabriens mysiga gränder och lär

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien Barbaresco Bästa av Barbaresco al Barolo, 7 nätter Alba - Alba 6 vandringsdagar Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är

Läs mer

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Venedig Dubrovnik Kotor Corfu Crutone Giardini Naxos Sorrento Rom Venedigs vindlande kanaler och romantiska

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

Charmiga vandringar i Portugal

Charmiga vandringar i Portugal Charmiga vandringar i Portugal Följ med oss på en resa med både enkla och kulturella vandringsturer. Vi lär känna den vackra trakten och dess välbevarade kulturskatter! Portugal är en pärla för naturälskare

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

RIGA BALTIKUMS PARIS

RIGA BALTIKUMS PARIS RIGA BALTIKUMS PARIS Riga; en vacker, modern och historisk stad. Lettlands huvudstad Riga är inte bara ett populärt resmål för oss i Norden, Riga lockar nämligen folk från hela världen. Vi förstår precis

Läs mer

MALTA EN HISTORISK RESA

MALTA EN HISTORISK RESA MALTA EN HISTORISK RESA Härliga stränder, kristallklart vatten, behagligt klimat, en fascinerande historia och inte minst vänliga malteser. Följ med oss på en historisk resa till den lilla ögruppen i Medelhavet.

Läs mer

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1 MUSIKFEST I DUBLIN Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik.

Läs mer

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Grekland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Grekland Huvudstad Invånare Språk Aten 10,7 milj. Grekiska Religion Valuta Areal Grekiskortodox Värt att veta Euro 131.957 km2 Tidsskillnad

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Rom, franska & italienska rivieran under en långweekend i augusti

Rom, franska & italienska rivieran under en långweekend i augusti Club Eriks noga utvalda upplevelser Rom, franska & italienska rivieran under en långweekend i augusti Nice - Portofino - St. Tropez - Nice Följ med på kryssning under en långweekend i Medelhavet som inkluderar

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små.

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Kryssning i Karibien ERBJUDANDE KRYSSNING! Boka balkonghytt eller högre hyttkategori senast 18 december och få gratis dryckespaket på seglingar mellan 1 maj och 30 september 2016. Paketet inkluderar: Utvalda

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

Levadavandring på Madeira

Levadavandring på Madeira Levadavandring på Madeira Madeira är vandringsresornas mecka och det allra bästa sättet att få med sig öns vilda, vackra natur är genom att vandra längs med levadorna. På den här resan är det dukat upp

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST

KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST Ungern ligger i hjärtat av det gamla Europa och är välkänt för god mat, varma termalbad och vinerna som är folkets stolthet. Budapest är en vacker kulturstad med mycket att

Läs mer

Värt att veta om. Italien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Italien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Italien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Italien Huvudstad Invånarantal Språk Rom 62 milj. Italienska Religion Valuta Yta Romerskkatolicism Euro Här nedan hittar du praktisk information

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Förslag Bröllopsresa Australien

Förslag Bröllopsresa Australien Förslag Bröllopsresa Förslag Bröllopsresa Vi har satt samman ett paket på cirka två veckor där ni blir bortskämda med bra boende och utsökt mat men också med flera spännande upplevelser. Denna bröllopsresa

Läs mer

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 Häng med till Kalifornien, flyg nonstop med SAS från Arlanda, se 3 NHL matcher med bl.a Henke Lundqvist och hans Rangers och träffa Sollentunakillen

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer