2014 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2014 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS 2013-11-01-2014-10-31"

Transkript

1 2014 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS Styrelsens sammansättning. Ordförande Conny Stensson Vice ordförande Peter Johansson Sekreterare Ulrica Allervik Hedenquist Kassör Ove Lindgren Materialförvaltare Mayra Caldiz Anette Sjögren Claes Asp Styrelsen har haft 9 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret. Revisorer Bengt Carlsson Björn Karlsson Valberedning Britt Lindgren Bengt Carlsson Anställda Britt Lindgren (lönebidragsanställd sedan , deltid: 50 %). Antal medlemmar Klubbens medlemsantal ligger på ungefär samma nivå som tidigare. Vi har 316 medlemmar varav 215 st är under 18 år. Det är en fortsatt positiv trend med flera aktiva medlemmar som seglar regelbundet. Ekonomi Klubbens ekonomi presenteras utförligt i bifogad resultat- och balansräkning. Inledning Verksamhetsåret har präglats av en omfattande aktivitet, från renovering av båtar till seglarskola, träning och tävling under en mycket lång säsong. Den långa perioden med sommarväder har gett optimala förutsättningar för segling. Höstens seglingar har pågått längre än brukligt delvis beroende av väder men framförallt p.p.a.

2 entusiasmen för segling som deltagarna visat upp. Den ökade aktiviteten märks i hela Hunnebostrand, inte minst genom att våra medlemmar ofta får positiva kommentarer om vår verksamhet på samhället Vi ser en fortsatt positiv trend vad gäller deltagande i SFS olika aktiviteter vilket ger en bra stomme för framtiden. Utbildningar Mycket viktigt och en grundförutsättning för att vår verksamhet skall fortsätta vara framgångsrik är naturligtvis att våra ledare utbildas. I maj anordnade VKSF:s sailcoach en assistentutbildning hos oss på Lilla Gåsholmen, och den gick Matilda Sigfeldt, och som brukligt under Kristi Himmelsfärdshelgen anordnade VKSF instruktörsutbildning, och i år gick Emilia Trennsby, Maya Behrman och Maja Levin Stensson. Vidare har 13 st av våra medlemmar förkovrat sig i regelverket runt kappseglingens ädla form. Den 26 Juni hölls en HLR-kurs, där 11 st av våra instruktörer och praktikanter deltog. Bohuskretsen Som ett led i att utveckla seglingen i Bohuslän har vi under 2014 startat upp Bohuskretsen. En gemensam plattform för diskussion, planering och genomförande av seglingar på norra västkusten tillsammans med de aktiva åretruntklubbarna runt SFS. Forumet är i första hand för det behov som finns av samarbete på juniorsidan. Problemet för de relativt små klubbarna i vår region är att de blir för få båtar i varje klass på de lokala träningskvällarna när man kommer upp på blå nivå. Vi behöver samla de fevor, optimister eller andra klasser som finns i grannklubbarna några gånger per säsong för att komma vidare i utvecklingen och nå den kritiska massan för dessa grupper vid fler träningstillfällen. Målet på längre sikt är att skapa ett regionalt kluster för jolleseglingen där klubbarna tillsammans jobbar med genomförande av tävling och träningsverksamheten för att fler seglare skall komma igång med tävlingsverksamheten utanför den egna klubben. Som stöd har vi VKSF:s sailcoach Sanna Matsson. Hon hjälper till med träningsupplägg och stöd till tränare och annat. Fokus under året har varit att få igång samträning och utbyte på olika sätt inom kretsen, framförallt med optimister och fevor som gemensam nämnare. För att underlätta träffarna försöker vi använda materialet som finns på plats hos de olika klubbarna så mycket som möjligt. Seglarskola/Träning Verksamheten står numera stadigt på tre välsvarvade ben. Sommarseglingarna som står för inkomst, idrottslyftet för att sprida seglingen hos ungdomar samt vår huvudaktivitet i form av vår- och höstgrupperna.

3 Idrottslyftet Året har varit full av segling för eleverna i Sotenäs kommun. 94 elever från Hunnebostrands, Bovallstrands och Smögens skolor har varit på Lilla Gåsholmen Totalt 13 dagar har planerats och genomförts under maj och juni månad. Med tidigare erfarenheter valde vi även denna säsong att fokusera enbart på vårterminen för att sedan slussa in de intresserade i klubbens övriga verksamhet. En nyckel till de goda resultaten har varit tillgången till några av SFS mest erfarna instruktörer som kunnat kombinera jobb, studier och resor med detta viktiga projekt. Även vädrets makter har varit med oss under året. Instruktörer som jobbat med projektet dagligen: Hanna Krokström, Klara Olander, Olivia Gerrbo och Peter Johansson Träning Optimist/Feva/2-krona/606. Förutom skolsegling på dagtid har klubbens tränare haft fullt upp med de barn, ungdomar och vuxna från Sotenäs kommun som ingår i träningsgrupperna Optimist, 2-krona, RS-Feva och 606. Även 2014 har vi haft en positiv trend vad gäller antalet deltagande, senare delen av säsongen har vi haft cirka 40 seglande på kvällstid, vilket är en bra utveckling. Under en blåsig 1:a Maj var det prova på dag som brukligt. Juniorerna startade träningssäsongen med en kapsejsningsövning på Tumlaren tillsammans med simklubben SS Tumlarna. Aktiviteten var mycket uppskattad! Vuxengrupperna har seglat 606 fördelade i en nybörjargrupp respektive kappseglingsgrupp. Under säsongen har intresset för 2 krona växt i dessa grupper och används numera flitigt som träningsbåt. Ett mycket uppskattat alternativ där några entusiaster fortfarande, i slutet av november, fortsätter med träningar. På söndagar under hela säsongen har de varit fria träningsdagar där vuxna och ungdomar seglar i olika klasser tillsammans. Nytt för i år var att SFS fortsatt med träning även under sommaren som komplement till seglarskolan. Hösten bjöd på fantastiskt sensommarväder med träning minst tre dagar i veckan. Intresset hos ungdomar och vuxna för Laser har växt fram under året, vilket bidragit med ännu fler timmar på vattnet. De har även varit möjlighet för medlemmar att provsegla privata båtar och här ser vi en ny trend växa fram. Inför 2015 hoppas vi på ytterligare tillskott i gruppen. Sommarseglarskolan Sommaren var bra och vi fick god respons från både föräldrar och elever. Något som sågs som positivt var att det i stort sett var samma instruktörer som jobbade hela sommaren, vilket gav både en kontinuitet och effektivitet. Instruktörerna tycker även att det nya kontakt-upplägget" med styrelsen och framförallt kommunikationen med materialförvaltare samt den nya säkerhetspolicyn har fungerat väldigt bra och ger ett mer seriöst intryck av SFS. Jämfört med tidigare år har de små gummibåtarna fungerat helt okej och ribben har verkligen fyllt sitt syfte. Som tidigare somrar har det varit fulla grupper på

4 optimisterna och trots svårigheter kring olika nivåer på seglarna, så har det flutit på. Det har varit ett ökat intresse för de större båtarna och därmed har vi lyckats skapa en naturlig övergång mellan de olika båttyperna vilket är positivt. Förhoppningsvis kan vi jobba vidare på detta nästa år. Resultatet blev 118 deltagare som seglade helveckor på 30 timmar och 17 deltagare som seglade halv/heldagar vid en eller flera tillfällen. Tävlingar Sotepokalen Sotepokalen gick som vanligt av stapeln sista helgen i juni. Tyvärr har den under några år krockat med JSM och det påverkar deltagarantalet i klasserna. Seglingen ingår i Liros Cup och delen sommarcupen. Det kom inte så många klasser till start, det var deltagare från Optimist, Laser och RS Feva. Största startfältet var RS Feva med sju deltagande båtar. Överlägsna seglare blev Elias Sörqvist och Sven Johansson från BJK som vann alla delseglingarna. Jacob och Linus Söderquist från SFS kom på tredje plats. I laserklassen var det en deltagare liksom i optimist A. I optimist A gick SFS vandringspris till Alexandra Möller, SFS. I optimist B med fyra deltagare var det en jämn segling där ettan och tvåan hamnade på samma poäng och där sämsta placering i delsegling avgjorde slutliga placeringen. Segrare blev Hampus Andersson, LSSG. Grötö-Cup Seglades lördag 26 juli i mycket fina vind- och väderförhållanden. Rorsmansmötet informerade om att den sydostliga vinden ganska tidigt skulle vrida över mot nordväst. Mycket riktigt i slutet av första racet kom en kantring på 180 grader vilket gav omvänd bana och lite fundersamma seglare där några båtar fick avsluta med länsmålgång. Efter detta bjöds på en stabil nordvästlig bris fram till finalracet och det förväntade ovädret kom lagom till prisutdelningen Trettio seglare, uppdelade i tio lag, gjorde upp i många täta och välseglade race. Efter grundomgången stod tre lag på exakt samma poäng där antalet förstaplaceringar avgjorde båtvalet inför finalen. Lag Joakim Sandberg (Ann-Louise Jarnrot, Frida Ottosson) utmanades i finalen av lag Thomas Grahn (Carina, Andersson, Carl-Johan Lidholm) och Frida Krokström (Anders Levin, Alexandra Möller). Efter en mycket stark start av skeppare Frida seglade till slut Joakims lag hem segern. Roligt att de mindre erfarna lagen verkligen tog för sig och presterade på banan. Hummerracet En heldag i seglingens tecken med måttlig vind från syd vilket gav banor i direkt anslutning till klubbhuset. Lagsegling i sprintformat ger mycket action i olika båtar och ständigt nya förutsättningar. Extra kul att se klubbens nya generation seglare tar för sig och leverera resultat hela vägen in i finalseglingarna. Efter grundomgången var tre lag klara för dagens finalseglingar: 10 p Peter Johansson (Janette Beck/Smilla Brankosdotter)

5 14 p Jörgen Lidholm (Carl-Johan Lidholm/Carina Andersson) 15 p Mayra Caldiz (Emily Cui/Julia Edwardsson) Finalen avgjordes i bäst av två race där lag Peter seglande hem årets hummer. Kvällen avslutades med middag och aftersail. Som vanligt fanns det mycket situationer på banan att diskutera och ritbordet gick stundtals varmt när alla rundningar och överlapp som domarna missat skulle redas ut! Poängsegling Poängseglingen fungerade bra som vanligt under ledning av ungdomssektionen Tyvärr tvingades de ställa in några seglingar på grund av dåligt väder och mycket vind. Vid vid ett par tillfällen var det rekordmånga seglare ute på vattnet, vilket var utmanande och skapade mer spännande och händelserika tävlingar. Även RS-Feva var med och tävlade, något vi hoppas följer med även till nästa sommar. Nytt för i år var att det seglades på två separata banor för stora respektive små båtar, vilket har fungerat bra trots att de krävdes lite större organisation Ungdomssektionens summering Under vår, sommar och höst har det varit full aktivitet på SFS där klubbens alla båtar har använts flitigt. Många nya seglare har hittat till klubben via skolan men även seglare från andra kommuner har hittat till Lilla gåsholmen. Att se hur eleverna utvecklas och få höra att de tycker att detta är kul är fantastiskt! Optimistseglarna har också fått testa klubbens 2-kronor och tyckt att det varit mycket roligt, kanske blir det denna båt de seglar när optimistjollen blir för liten? På klubben har även fevorna seglats flitigt av ungdomarna under säsongen. Det har också funnits mycket engagerade och duktiga föräldrar som fått lära sig segla, främst 606, och även de har nu skaffat sig ett nytt fritidsintresse. Under vinterhalvåret träffas seglare, både vuxna och barn, i Hunnebostrands idrottshall där de håller igång med fysiska aktiviteter när havet täcks med is. Vi har även hunnit med att sälja klubbkläder, lussebak samt varit med och marknadsfört SFS på Sotenkanalens Dag på olika sätt. Sammanfattningsvis, en lång och glädjefylld seglingssäsong och iallafall vi ungdomar har redan börjat räkna ner dagarna till nästa! Lilla Tjörn Runt och M32 och regionkval Under vecka 33 var det extra mycket segling för den grupp av ungdomar från SFS som seglat årets kanske roligaste tävling, Lilla Tjörn Runt. Förutom träning och tävling i sina klasser fick fyra av dem chansen att segla M32 ihop med några av Sveriges mest framgångsrika seglare. När de landade i Stenungsund på torsdag förmiddag blåste det hårt och tävlingsledningen fick tänka om vad gällde upplägg för de vindkänsliga M32- katamaranerna. Istället för tight "citysailing" blev det speedrace på en 300 meters halvvindsbana väster om Stenungsön för alla lagen. Första sessionen fick SFS segla med OS-guldvinnaren Fredrik Lööfs team. Tjejerna

6 fick verkligen känna av kraften och farten i båtarna i farter upp mot 25 knop. Teamen bjöd verkligen på sig själva och alla ungdomar lämnade vattnet med ett stort leende på läpparna, kanske föddes några av morgondagens kommande OS och VM seglare denna dag. Fredagens Lilla Tjörn Runt bjöd på kluriga förhållanden vad gäller vind och ström. Medström vid starten ställde till de för många seglare. Fevorna startade i lätta växlande vindar där olika taktik och vägval ner mot rundningsmärket söder om Stenungsön blev väldigt utslagsgivande. SFS två besättningar var bra med och båda båtarna rundade bland de tio första. Nästa stora utmaning blev stora bron väster om Stenungsön där hemmaseglarna inte helt oväntat drog ifrån många team och hittade rätt med både vind och ström. Efter en fin gennakerbog på västsidan upp mot norra inloppet krympte fältet ihop och den avslutande seglingen genom sundet förbi Stenungsund var svårseglad och positionerna växlade i de svaga vindarna. I mål var de för veckan nykomponerade teamen i fevorna till slut på plats 19 (Elin Krokström & Emilia Trensby) och 25 (Olivia Gerrbo & Emily Cui) efter att de halkat ner sista biten in mot mål. Totalt startade 43 fevor. SFS yngre optimistseglare, Alexandra Möller och Carl-Johan Lidholm fick liknande svåra förhållande att bemästra och slutade totalt på 26:e respektive 32:a plats av nästan 200 startande optimister. Alexandra har under året deltagit i de flesta Liros Cup seglingar med gott resultat och även seglat 2 regionkval. Carl-Johan har också seglat regionval. Deltagande i dessa tävlingar har gett goda erfarenheter för framtiden. Sammanfattningsvis två lyckade dagar med mycket inspiration och glädje som fördes vidare till klubbens alla jolleseglare Klubbanläggning och båtar Båtar Under vinter och vår renoverades SFS gula 606 då den drabbats av plastpest. Arbetet var intensivt och gjordes i SFS verkstad och på varvet HH-plast. Resultatet blev fantastiskt även om många nog tvekade på att den skulle bli klar och den sjösattes i maj. Samtidigt blästrades och epoxibehandlades kölarna till vit och röd 606. Tack alla som hjälpte till med arbetet som gav mycket kunskap om båtbyggnation och plastarbete till fler. När stormen Sven slog till med full kraft från nordväst drabbades SFS av några mindre skador. Tegelpannor blåste av klubbhuset, en optimistjolle lämnade sin ställning och hittades vilande på motorbåtspontonen med små skador. Den grå 606:an blåste av sin uppallning och hamnade med båtvaggan direkt på marken. Där hade vi tur! Under verksamhetsåret fick SFS bidrag från Riksidrottsförbundet på kr till inköp av säkerhets-och instruktörsbåt. Från Sotenäs kommun fick vi ett anläggningsstöd på kr till säkerhetsbåt, reparation bryggor och projektor. Våren 2014 köptes en RIBB båt för bidragen. Båten används som funktionärs- och säkerhetsbåt och är av modell större som ersättare till Örnviken, som numera är såld.

7 Under sommaren drabbades tyvärr 606 av två allvarligare skador. Den röda båten tappade masten efter att vanten inte höll en blåsig dag i juli. Inga elever var med i båten och instruktörerna räddade situationen bra efter omständigheterna. Båten reparerades blixtsnabbt på varvet och var i bruk efter 2 veckor. Samma båt seglades på grund några veckor senare. Detta resulterade i läckage och båten fick tas in på varv under 3 veckor i augusti för att sedan vara i bruk resten av säsongen. I övrigt var det mindre skador på jollar och segel som reparerades löpande av materialförvaltare. Optimistjollarna en av grundpelarna i vår verksamhet och har 30 år och många lagningar på nacken. Styrelsen känner att det är dags att förnya och utöka flottan. Bidrag för 6 nya optimistbåtar samt segel och en ny RS-Feva söktes från Thordénstiftelsen. Vi beviljades bidrag på kr till 6 nya optimister som kommer att beställas under vintern. Anläggningar Med bidrag byggdes under våren helt nya bryggor till 606 och renoverades sjösättningsrampen för 2-krona. Detta engagerade några flitiga och fiffiga vuxna. Arbetet med uppfräschning av bodar och klubbhuset fortsatte på sensommaren. Segelboden fick en ny vägg och takrännor, loftet fick en nyrenoverad dörr i Lilla Gåsholmen style. Bodarna målades och norra sidan fick ett trädäck till optimistställningen som nu har ett mer skyddat läge samt lämnar plats i trädäcket för riggning av jollar. Mycket finns kvar på listan och vi fortsätter nu med motorbåtspontonen som ska renoveras och ligger på land i väntan på nya flytelement och en ny brygga till säkerhetsbåten. Hunnebostrand Conny Stensson Ordförande Peter Johansson Vice ordförande Ove Lindgren Kassör Ulrica Allervik Hedenquist Sekreterare Mayra Cadiz Materielförvaltare Anette Sjögren Claes Asp

2013 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS

2013 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS 2013 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS 2012-11-01-2013-10-31 Styrelsen har haft 8 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret. Styrelsens sammansättning. Ordförande!!

Läs mer

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet!

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Hur går det till att börja segla i Hjuviks Båtklubb? Information Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Det finns en mängd jollar och båtar att välja

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2017-02-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2016 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 237 registrerade medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

2018 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS

2018 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS 2018 års verksamhetsberättelse för Sotefjordens Segelsällskap, SFS 2017-11-01-2018-10-31 Styrelsens sammansättning. Peter Johansson Vice ordförande Vakant Sekreterare Stina Behrman Kassör Ove Lindgren

Läs mer

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN- NUMMER 1-2012

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN- NUMMER 1-2012 SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN- NUMMER 1-2012 ~ Ordförande har ordet Hej alla SFS:are Nu är det snart augusti och sista veckan på sommarseglarskolan. Det har varit en kall sommar som vi inte kommer

Läs mer

TBK-ungdoms jolleguide. Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom

TBK-ungdoms jolleguide. Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom TBK-ungdoms jolleguide Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom Som ny i TBK-ungdoms träningsverksamhet TBK-ungdom bedriver seglarskola och träningsverksamhet på Trosa båtklubbs område

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS

SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP HUNNEBOSTRAND ~ ORDFÖRANDES SPALT Hej alla medlemmar! Nytt år och nya möjligheter, vi står inför mycket spännande under det kommande året! Som ny ordförande

Läs mer

LBS Seglarskola 2018

LBS Seglarskola 2018 LBS Seglarskola 2018 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lär du dig grunderna i segling och det har du

Läs mer

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDENNUMMER 1-2011

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDENNUMMER 1-2011 SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDENNUMMER 1-2011 ~ Ordförande har ordet Hej alla SFS:are I år kommer tidningen några månader senare. Orsaken till detta är att SFS styrelse beslutade att vara med i Svenska

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

basta svenska bat i search 22

basta svenska bat i search 22 Firefly basta svenska bat i X-games I den stundtals hårda vinden var det flera besättningar som broachade. Team Firefly med Johann Lindell vid rodret lyckades dock hålla sig undan från några sådana överraskningar.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 Allmänt OXSS styrelse har under verksamhetsåret bestått av nedanstående ledamöter och haft 11 protokollförda styrelsemöten. Det har under verksamhetsåret inte påkallats eller

Läs mer

Juniorseminarium Seglarträffen 2014

Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Agenda När? Vad? Vem? 10.00-10.30 SSF Seglarskola & Gå På Vatten Theres 10.30-11.00 Ekonomi, Idrottslyft och andra bidrag Emelie 11.00-11.30 Junioraktiviteter

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2016-02-14 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2015 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 250 registrerade medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Visionsarbetet kommer att fortgå även under 2015, där vi också lyssnar in de mål och strategier som SSF sätter för svensk segling.

Visionsarbetet kommer att fortgå även under 2015, där vi också lyssnar in de mål och strategier som SSF sätter för svensk segling. Sid 1(6) SS KAPARENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsemöten Styrelsen för SS Kaparen har under verksamhetsåret genomfört 11 protokollförda styrelsemöten inklusive ett konstituerande styrelsemöte. Nytt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Vårt verksamhetsår 2014, föreningens 105:e, är till ända. Vi kan summera ett mellanår utan större tävlingar eller särskilt minnesvärda händelser. Det har dock varit ett år med

Läs mer

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*.

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Styrelsen Styrelsen har under året bestått av: Jenny

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelse Smålands Seglarförbund har under året haft följande styrelse: Patrik Schander Stig Langner Marcus Evertsson Patrik Fornander Richard Berkeby Leif Persson Kent Skogsmark

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006 Båtmässa Hollandsförläger Öckerö Regelkurs med Tom Easter Regatta Holland Upptaktsläger Team Östergötland Ostcupar LJS MTSS NSS WSK BRSS LJS Träningar inför Ostcup med Team Östergötland LJS Cup Vår/Höst

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år.

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år. Orust Runt I år så möttes återigen en liten tapper skara på 7 båtar upp för att få segla den anrika seglingen Orust Runt, en härlig dag i början på juni. LYS-talen sträckte från 1,02 till 1,29 så man kan

Läs mer

Träningshandbok för RÖSS:are

Träningshandbok för RÖSS:are Träningshandbok för RÖSS:are Vi i RÖSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer. Genom jollesegling får du en hobby du har glädje av livet ut. Du kan dessutom fortsätta

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2013

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2013 Linköpings Jolleseglarklubb 2013-11-21 årsberättelse verksamhetsåret 2013 Bästa -medlem! Efter mitt första år som ordförande i är det dags att summera seglingsåret 2013. Årets aktiviteter började med ett

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

SSÅV Ungdomskommittén

SSÅV Ungdomskommittén Prel utg 0,2 Sid1:7 April 14 1 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 Söndag April 15 5 Måndag 6 Tisdag 7 Onsdag 8 Torsdag 9 Fredag 10 Lördag 11 Söndag April 16 12 Måndag 13 Tisdag 14 Onsdag 15 Torsdag 16 Fredag

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 RÅDASJÖNS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 RÅDASJÖNS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 RÅDASJÖNS SEGELSÄLLSKAP Styrelsen för Rådasjöns Segelsällskap får härmed avge denna verksamhetsberättelse för det 51:a verksamhetsåret. Seglarskola och piratseglarskola I vårseglarskolan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Stockholms Scoutskeppslag Skeppspost 4/07

Stockholms Scoutskeppslag Skeppspost 4/07 Hej allihop! Hoppas att sommaren varit skön trots det inte alltför vackra vädret. Nu när terminen kommit igång och ssäsongen är över (?) är det dags att träffas på nästa höstmöte - ledarsamling. Inbjudan

Läs mer

SÄSONG 2016 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS

SÄSONG 2016 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SÄSONG 2016 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP HUNNEBOSTRAND ~ ORDFÖRANDES SPALT Hej alla medlemmar! Så har det gått ett år igen, och det med en våldsam fart, måste vara medvinden! Och det känns som

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Färjestadens Segelsällskap

Färjestadens Segelsällskap Färjestadens Segelsällskap okt-2016 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017. FSS har 299 medlemmar registrerade i IdrottOnLine, varav flera medlemmar är passiva och familjemedlemmar. Glädjande för

Läs mer

Älvbygdens MK bildades 1948

Älvbygdens MK bildades 1948 PROGRAMBLAD 2017 Älvbygdens MK bildades 1948 Laget som körde för klubben kallades Trossarna. En av deltagarna, Raimond Sigvardsson, var uttagen att köra för Sverige i lag-vm. Per-Ove Jönsson var en av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2001/2002

Verksamhetsberättelse 2001/2002 Verksamhetsberättelse 2001/2002 Issituationen I mitten av januari frös Värtan till och låg två veckor med dålig is delvis snötäckt. Fysingen hade ingen seglingsbar is alls, men Mälaren kunde utnyttjas

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2017. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Ordförande har ordet. SWE 6, Björn Allansson och SWE 11, Daniel Birgmark i hård kamp under söndagens Sola Cup. Foto: Torsten Jarnstam

Ordförande har ordet. SWE 6, Björn Allansson och SWE 11, Daniel Birgmark i hård kamp under söndagens Sola Cup. Foto: Torsten Jarnstam Ordförande har ordet Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! När nu seglingssäsongen 2010 sjunger på sista versen och vi i Karlstad precis genomfört avslutningen för årets Sverige Cup, vill jag summera Svensk

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1. STYRELSE Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2016 Ordförande: Vice Ordförande Kassör Materialansvarig Träningsansvarig Personal / utbildning Seglarskoleansvarig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2016. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014 Linköpings Jolleseglarklubb LJS 2014-11-23 LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014 Bästa LJS-medlem! Det har varit ett händelserikt år i LJS och vi har sett ett ökat intresse för jollesegling. Efter en

Läs mer

Verksamhetsåret Per Söderström / Ordförande och Johan Lundh / Vice Ordförande

Verksamhetsåret Per Söderström / Ordförande och Johan Lundh / Vice Ordförande Verksamhetsåret 2018 Så stänger vi verksamhetsåret 2018 och blickar nu fram mot 2019 som innebär föreningens 110-årsjubileum, vilket vi kommer att uppmärksamma under säsongen. Året som gått har inte bjudit

Läs mer

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup nr 14 20101004 Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup Det blev en riktigt nagelbitarhelg för oss Gulf race fans. Men till slut visade Tomas upp mästerlig körning och säkrade cupsegern.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK Verksamhetsberättelse för Horreds BTK 2015-2016 Stort tack alla HBTK:are för en fantastisk säsong! För ca 3 år sedan satte styrelsen upp Vision 2016. Visionen innebar kortfattat att vi skulle ha representationslaget

Läs mer

Årsmöte på Varvet 17 november 2012

Årsmöte på Varvet 17 november 2012 Årsmöte på Varvet 17 november 2012 1. Årsmötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet öppnat. 2. Mötets behöriga utlysande Att mötet utlysts på behörigt sätt godkänds. 3. Val

Läs mer

MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2015 DATUM Aktivitet 22/6 SEGELSKOLESTART 20/7-24/7 10-seglingarna 27/7 31/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 25/7

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

Internet: Adress; C Ahlström, Ranehedsv. 138, Jörlanda, Tel , Pg April Vittring!

Internet:  Adress; C Ahlström, Ranehedsv. 138, Jörlanda, Tel , Pg April Vittring! Internet: http://hem2.passagen.se/cahls Adress; C Ahlström, Ranehedsv. 138, 444 65 Jörlanda, Tel. 0303-56256, Pg 4812975-3 April 1999 Vittring! Samma sak varje år, plötsligt är det ljust när man åker hem

Läs mer

Veteran-SM 2018 på Öland

Veteran-SM 2018 på Öland Veteran-SM 2018 på Öland Årets veteran-sm gick av stapeln 10 12 augusti på Öland, närmare bestämt på Högby IP i den lilla orten Löttorp på nordvästra Öland. IFK-Lundensare från när och fjärran hade sammanstrålat

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Efter regn kommer sol...

Efter regn kommer sol... Internet: http://hem2.passagen.se/cahls Adress; C Ahlström, Ranehedsv. 138, 444 65 Jörlanda, Tel. 0303-56256, Pg 4812975-3 Mars 2000 Efter regn kommer sol... Jo, nog har vintern varit lång, även om det

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2012 DATUM Aktivitet 25/6 SEGELSKOLESTART 16/7-20/7 10-seglingarna 23/7 27/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 28/7 Årsmöte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS 1(5) Kopia Mottagare VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS Styrelsen har under året avhållit 11 protokollförda styrelsemöten. Styrelsen har tillämpat sk. Öppna styrelsemöten där

Läs mer

Inbjudan till JUNIORTRÄNING

Inbjudan till JUNIORTRÄNING Inbjudan till JUNIORTRÄNING 2015 JUNIORTRÄNING 2015 Nu är det dags att boka upp sig på årets knatte- och juniorträning på Ingarö GK. Säsongen startar den startar den 20 april och avslutas den 27 september.

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Carina Andersson Lotta Krona Håkan Wiss Mats Olausson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass.

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass. Inbjudan Kappsegling: Kvarnvikenregattan, DM Stockholm E-jolle och OK-jolle, Liros Cup Ost E-jolle, OneDesignCenter Cup OK-jolle KM KBS, E-jolle (Övriga klasser: Optimist grön, Optimist blå och Zoom 8,

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2014 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-03 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift.

Läs mer

USM Simhopp Lund maj 2017

USM Simhopp Lund maj 2017 USM Simhopp Lund 26-28 maj 2017 Välkomna till Lund Simklubben Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar deltagare och ledare välkomna till Ungdoms-SM i simhopp. Vi hoppas att våra gäster kommer att trivas

Läs mer

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen.

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen. SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära

Läs mer

Med inspiration från Tyskland (Segel-Bundesliga) och Danmark (Sejlsportsligaen) introducerade Svenska Seglarförbundet 2015 Allsvenskan Segling.

Med inspiration från Tyskland (Segel-Bundesliga) och Danmark (Sejlsportsligaen) introducerade Svenska Seglarförbundet 2015 Allsvenskan Segling. VILLKOR FÖR DELTAGANDE KLUBB 2016 INNEHÅLL 1. Beskrivning 2. Upplägg, program 3. Villkor för att delta 4. Tävlingsupplägg 5. Skadehantering 6. Transporter av båtarna 7. Träning 8. Media och kommunikation

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar Träningen innehåller 4 seglingar.

Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar Träningen innehåller 4 seglingar. Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar 2019. Träningen innehåller 4 seglingar. Vandringspris till bäst av alla fyra seglingar. Nytt för i år, osäkra seglare medverkar med nationalflagg uppe och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2012 Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion 2012 har varit ett händelserikt år med några nyförvärv i DUS styrelse, många aktiviteter och inspirerande träffar/utbyten. Nedan följer

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Segla med SS Delfinen Vejbystrand under veckorna 27, 28, 29, 30 och 31 SS Delfinen har sedan många år tillbaka en uppskattad seglarskola på sommaren. Vår seglarskola

Läs mer

StSS Klubbseglingar för Kölbåt

StSS Klubbseglingar för Kölbåt StSS Klubbseglingar för Kölbåt Poäng- och distansseglingar 2015 StSS KLUBBSEGLINGAR FÖR KÖLBÅT 2015 Kölbåtssektionen inbjuder till klubbseglingar för kölbåtar. Anmälan till hel säsong kostar 300 kr och

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2013 1 2 Styrelsen för Svenska Landseer klubben får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Suppleant

Läs mer

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger.

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger. Inbjudan Kappsegling: Rikskval 1 för Optimistjolle Datum: Från den 11 till 13 maj 2018 Arrangör: Oxelösunds segelsällskap 1. Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

32:a årgången. Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap. Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad

32:a årgången. Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap. Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad 32:a årgången Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad KARLSKRONA SEGELSÄLLSKAP VÅRMÖTE 2012-04-12, kl. 19.00, DRAGSÖ DAGORDNING

Läs mer

Ordföranden har ordet juli SWE 6, Björn Allansson in action under EM i Helsingfors 2011

Ordföranden har ordet juli SWE 6, Björn Allansson in action under EM i Helsingfors 2011 Ordföranden har ordet juli 2011 SWE 6, Björn Allansson in action under EM i Helsingfors 2011 SWE 11, Daniel Birgmark går i mål i ett av racen under EM i Helsingfors 2011 VM-Guld till Mikael Brandt - Grand/Grand/Master

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer