Utgivningsbevis för periodiska skrifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utgivningsbevis för periodiska skrifter"

Transkript

1 Utgivningsbevis för periodiska skrifter Skydda dina idéer

2 Periodisk skrift Med periodisk skrift menar lagen en tidning, tidskrift eller annan tryckt skrift samt de löpsedlar och bilagor som hör till. Skriften ska komma ut minst fyra gånger per år under samma titel. Att söka utgivningsbevis för periodisk skrift Det här är en allmän vägledning för dig som tänker ge ut en periodisk skrift. Här får du veta när du måste ha ett utgivningsbevis för din skrift och vad du, som ägare till skriften, måste tänka på innan den ges ut. Du ansöker om utgivningsbevis för periodisk skrift hos oss på Patent- och registreringsverket (PRV) på sektionen för periodiska skrifter. Vi svarar även på dina frågor. Bestämmelser om utgivningsbevis för periodisk skrift Bestämmelserna om periodisk skrift styrs av Tryckfrihetsförordningen som är en av Sveriges grundlagar. Enligt den har alla svenska medborgare rätt att fritt ge ut skrifter, böcker och tidningar. Förutsättningen är att bestämmelserna i förordningen följs. Hit hör bland annat reglerna om att du måste ha ett utgivningsbevis från PRV innan din periodiska skrift kommer ut. Tryckt skrift Med tryckt skrift menas en skrift som är framställd i tryckpress. Det kan bli aktuellt med utgivningsbevis även för andra skrifter än tryckta, t ex skrifter som framställs genom fotokopiering eller på annat liknande sätt. Du måste ha ett utgivningsbevis om en sådan skrift är försedd med en beteckning, som visar att den är mångfaldigad samt tydliga uppgifter om vem som mångfaldigat den och om ort och år för mångfaldigandet. Periodisk skrift som trycks utomlands Om en periodisk skrift som trycks utomlands huvudsakligen ska spridas i Sverige, krävs ett utgivningsbevis för skriften. Då gäller samma regler för utgivningsbevis som för periodiska skrifter som trycks i Sverige. Däremot ställs inga speciella krav på ägaren. Han eller hon kan vara bosatt utomlands eller vara en utländsk juridisk person. (SFS 1949:105) Tryckfrihetsförordningen och Lagen (SFS 1991:1559) med föreskrifter på tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens områden, tillämpningslägen. (Tryckfrihetsförordningen 13 kap.) Ansökan om utgivningsbevis med anmälan om utgivare Som skriftens ägare ska du ansöka om utgivningsbevis hos PRV:s sektion för periodisk skrift. Din ansökan ska innehålla uppgifter om ägare, utgivare, skriftens titel, utgivningsort samt utgivningsplan. Ägare Du kan vara ägare till en periodisk skrift som trycks i Sverige om du är svensk medborgare, svensk juridisk person, utländsk medborgare som bor i Sverige, är utländsk medborgare med medborgarskap i en stat inom EES eller utländsk juridisk person med sin huvudsakliga verksamhet inom EES. Följande handlingar ska bifogas ansökan beroende på ägarens status: (2 kap.1 tillämpningslagen) a) Svensk medborgare Personbevis med uppgift om ägarens medborgarskap och hemort. Beviset utfärdas av Skatteverket.

3 b) Svensk juridisk person Om ägaren är juridisk person som är registrerad, till exempel aktiebolag, ska du ange organisationsnummer eller bifoga registreringsbevis. Är ägaren annan juridisk person, till exempel en ideell förening, ska du lämna in stadgar och stadgeenligt protokoll som visar styrelsens sammansättning och teckningsrätten. c) Utländsk medborgare Personbevis med uppgift om ägarens medborgarskap i stat inom EES. d) Utländsk juridisk person Dokument som styrker ägarens anknytning till EES. Se vidare punkt b. bestämmelser som gäller svensk juridisk person. Utgivningsort Utgivningsort är den ort där den periodiska skriften har sin huvudredaktion. Utgivningsplan Utgivningsplanen visar det antal nummer/häften av den periodiska skriften som ska komma ut varje år, till exempel varje dag, en gång i veckan, en gång i månaden eller kvartalsvis. För att en skrift ska anses vara periodisk måste den komma ut med minst fyra nummer/häften per år. Utgivare För en periodisk skrift måste det alltid finnas en utgivare. Det är ägarens ansvar att utse och lämna uppgift till PRV om vem som ska vara utgivare. Vem kan vara utgivare? Både svenska och utländska medborgare kan vara utgivare av en periodisk skrift. Förutsättningarna är att utgivaren bor i Sverige, har uppnått myndig ålder, inte är i konkurs och inte har förvaltare enligt särskilda bestämmelser i lag. Vilka behörighetshandlingar fordras? Följande behörighetshandlingar som gäller utgivaren ska bifogas ansökan: 1. Personbevis som visar att utgivaren bor i Sverige och har uppnått myndig ålder. Utfärdas av Skatteverket. 2. Bevis som visar att utgivaren inte står under förvaltarskap. Utfärdas av överförmyndaren/ överförmyndarnämnden i kommunen. Utgivaren får inte vara försatt i konkurs. Du behöver inte skicka in något intyg som styrker detta. Vi kontrollerar automatiskt uppgiften hos Bolagsverket. Ange följande på inbetalningen: 1. Att ansökan avser utgivningsbevis samt sökt titel för skriften. 2. Namn på ägare av skriften (d.v.s. inte namnet på ombudet). 3. Nummer på utgivningsbevis eller ärendenummer när sådant finns. Du ansöker om utgivningsbevis för periodisk skrift och anmäler vem som är utgivare på en blankett, som du får från PRV:s sektion för periodisk skrift eller på se. Här kan du även få blanketter för ändringar av utgivningsbevis.

4 Granskning av ansökan om utgivningsbevis PRV kontrollerar att din ansökan formellt är i sin ordning och att nödvändiga behörighetshandlingar för både ägare och utgivare finns med. Dessutom granskas skriftens titel. Den får inte vara förväxlingsbar med titeln på en skrift som redan har ett utgivningsbevis. Om titlarna bedöms förväxlingsbara meddelas du detta och får lämna in nytt titelförslag. Kommer det inte in något nytt förslag som PRV kan godkänna, avslås din ansökan. Du kan överklaga PRV:s beslut. Den som inte följer bestämmelserna om periodisk skrift i tryckfrihetsförordningen kan straffas med böter och fängelse. Skriftens titel Här kan du se exempel på titlar som vi har bedömt vara förväxlingsbara: Sollentuna-Nytt Denna vecka Borås Partaj Impulsen Sollentuna Nyheter Borås Denna vecka Party Impuls Ändring av titel Utgivningsbeviset avser en viss skrift med den titel som angetts i beviset. Om titeln ändras och skriften kommer ut under den ändrade titeln innebär det att utgivningen sker utan utgivningsbevis. För att undvika detta måste skriftens ägare ansöka om ändrad titel till PRV och få ett beslut om titeländring innan skriften ges ut under den nya titeln. Se även Granskning av ansökan om utgivningsbevis. Ansökningsavgift 2000 kronor. Uppgifter vid inbetalning se under rubrik Ansökningsavgift. Anmälan om ställföreträdande utgivare Som utgivare av en periodisk skrift kan du tillsammans med ägaren utse en eller flera ställföreträdare. Om du utser ställföreträdare ska du anmäla det till PRV. Till anmälan bifogar du samma behörighetshandlingar som för utgivare. Om utgivarens uppdrag avslutas upphör även ställföreträdarens uppdrag. Anmälningsavgift 600 kronor. Uppgifter vid inbetalning se under rubrik Ansökningsavgift. Anmälan om byte av utgivare Om den som anmälts som utgivare inte längre är behörig eller om uppdraget av annan anledning upphör, ska ägaren genast utse en ny utgivare och anmäla det till PRV. För denna anmälan gäller samma bestämmelser som för anmälan av utgivare. Vid anmälan ska du, om det är möjligt, bifoga bevis på att den förre utgivaren fått ta del av anmälan. Om en periodisk skrift saknar utgivare, kan utgivningsbeviset återkallas. Anmälningsavgift 600 kronor. Uppgifter vid inbetalning se under rubrik Ansökningsavgift. Anmälan om byte av ägare Om byte av ägare sker ska detta anmälas till PRV. För denna anmälan gäller samma bestämmelser för ägarna som vid ansökan om utgivningsbevis. Anmälningsavgift 600 kronor. Uppgifter vid inbetalning se under rubrik Ansökningsavgift.

5 Anmälan om ändrad utgivningsort och utgivningsplan Du måste även anmäla ändring av utgivningsort och utgivningsplan. Återkallande av utgivningsbevis PRV kan återkalla ett utfärdat utgivningsbevis med stöd av följande föreskrifter: 1. Om ägaren anmält att utgivningen upphört (Tryckfrihetsförordningen 5 kap.6 ) 2. Om äganderätten till skriften övergått till någon som inte fyller behörighetsvillkoren 3. Om det inte finns någon utgivare eller om utgivaren inte fyller föreskrivna behörighetsvillkor och en behörig utgivare inte omedelbart utses 4. Om sex månader gått från den dag då utgivningsbeviset utfärdades, utan att skriften kommit ut 5. Om den skrift som beviset avser, inte under något av de två senaste förflutna kalenderåren på särskilda tider kommit ut med minst fyra nummer eller hälften 6. Om det inom sex månader, sedan skriften kom ut första gången, visas att beviset inte borde ha utfärdats 7. Om titeln på en skrift på typografiskt sätt har getts sådan likhet med titeln på en annan skrift som redan har utgivningsbevis, att man lätt kan förväxla dem samt att en rättelse inte genomförs omedelbart. Om PRV har återkallat ett utgivningsbevis eller om det har förfallit, får PRV ändå inte utfärda ett utgivningsbevis för en annan skrift med förväxlingsbar titel, utan medgivande av skriftens ägare och innan två år har gått sedan beslutet om återkallelse meddelades eller beviset förföll. (6 TF första stycket punkterna eller 7 Överklaga PRV:s beslut Du kan överklaga PRV:s beslut i ärenden om utgivningsbevis hos Patentbesvärsrätten inom två månader från beslutets dag. Skrivelsen ska ställas till Patentbesvärsrätten men lämnas in till PRV. Patentbesvärsrättens beslut kan i sin tur överklagas hos Regeringsrätten. Om ett utgivningsbevis återkallas mot ägarens vilja, kan ägaren till skriften överklaga beslutet. Om någon annan än ägaren begär att ett utgivningsbevis ska återkallas, och PRV inte godkänner denna begäran, kan detta beslut överklagas. Förnyelse av utgivningsbevis Ett utgivningsbevis som har godkänts från och med 1 januari 1999 gäller i tio år från utfärdandet. Därefter förfaller beviset och ägaren får ansöka om förnyelse för nästa tioårsperiod. Det får göras tidigast ett år före och senast på dagen för periodens utgång. För en ansökan om förnyelse av ett utgivningsbevis gäller i övrigt samma bestämmelser som för den första ansökan. (SFS 1998:1438) Utgivningsbevis som har godkänts före den 1 januari 1999 gäller tio år från detta datum. Det får därefter förnyas på samma sätt som utgivningsbevis som godkänts efter den 1 januari Enheten för Periodisk skrift Box 530, Söderhamn [Besökare: Kungsgatan 8] Tfn: , Fax: , PlusGiro: , Bankgiro: kundtjanst@prv.se,

Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis

Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis Konstitutionsutskottets betänkande 2006/07:KU18 Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2006/07:87 Elektronisk underrättelse

Läs mer

Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis

Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis Lagrådsremiss Elektronisk underrättelse i vissa ärenden om utgivningsbevis Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 15 februari 2007 Nyamko Sabuni Kristina Svahn Starrsjö (Justitiedepartementet)

Läs mer

Föreningens postadress Föreningens e-postadress Företrädares postadress Revisors postadress Företrädare och revisor

Föreningens postadress Föreningens e-postadress Företrädares postadress Revisors postadress Företrädare och revisor 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1991:1559) med föreskrifter på tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens områden Publicerad den 30 november 2018 Utfärdad den 22 november

Läs mer

Frågor och svar om försäkringsförmedling

Frågor och svar om försäkringsförmedling PROMEMORIA Datum 2012-07-06 Frågor och svar om försäkringsförmedling Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se

Läs mer

Frågor och svar om försäkringsförmedling

Frågor och svar om försäkringsförmedling PROMEMORIA Datum 2017-03-23 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Frågor och svar om försäkringsförmedling

Läs mer

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening Nyregistrering 904 851 81 Sundsvall Tfn: 0771-670 670 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Nyregistrering 887. Filial 1 (5)

Nyregistrering 887. Filial 1 (5) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 887 Filial 1 (5) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till: Bolagsverket

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-12-12 444 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Johan Å 187 77 Täby MOTPART Håkan H Webshop Trollhättan 461 42 Trollhättan SAKEN Alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i körkortslagen (1998:488); SFS 2009:189 Utkom från trycket den 24 mars 2009 utfärdad den 16 mars 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om körkortslagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i körkortsförordningen (1998:980); SFS 2009:1369 Utkom från trycket den 11 december 2009 utfärdad den 3 december 2009. Regeringen föreskriver i fråga om

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2001:650) om vägtrafikregister; SFS 2004:988 Utkom från trycket den 23 november 2004 utfärdad den 11 november 2004. Regeringen föreskriver

Läs mer

Nyregistrering 810. Bankfilial 1 (5)

Nyregistrering 810. Bankfilial 1 (5) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 810 Bankfilial 1 (5) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till:

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är en

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Ändringsanmälan 892 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ömsesidigt försäkringsbolag 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original.

Läs mer

Körkortsförordning (1998:980)

Körkortsförordning (1998:980) Körkortsförordning (1998:980) Allm. anm. Följande kapitel har inte tagits in i denna handbok: Kap. 3 (Körkortstillstånd och förlängning av körkortsbehörighets giltighet), kap. 4 (Övningskörning m.m.),

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om försäkringsförmedling; SFS 2005:411 Utkom från trycket den 14 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005. Regeringen föreskriver följande. 1 kap. Definitioner 1 I denna

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, P.O. Box 6750, SE-113 85 Stockholm, Tel +46 8 787 80 00, Fax +46 8 24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Ändringsanmälan 817 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Aktiebolag 1 (8) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till:

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror) Nytt företagsnamn Säte Ny redovisningsvaluta

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror) Nytt företagsnamn Säte Ny redovisningsvaluta 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 817 Aktiebolag 1(7) Fyll i blanketten via din dator eller texta tydligt. Underteckna

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar; SFS 2003:865 Utkom från trycket den 2 december 2003 utfärdad den 20 november 2003. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut

Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut Betaltjänster Anmälan av ombud Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut Denna anmälningsblankett kan användas vid anmälan av ombud för registrerade betaltjänstleverantörer

Läs mer

Nyregistrering 887. Filial 1 (5)

Nyregistrering 887. Filial 1 (5) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 887 Filial 1 (5) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till: Bolagsverket

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om redovisningscentraler för taxitrafik; SFS 2014:1020 Utkom från trycket den 22 juli 2014 utfärdad den 10 juli 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Lagens

Läs mer

Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar Författningskommentarer till Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter vid ansökan om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar Inledning Förordningen om utvecklingsstöd till tryckta

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret

Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret Alla stiftelser ska vara registrerade i det stiftelseregister som förs av länsstyrelserna. Enda undantaget gäller stiftelser vilkas tillgångar enligt

Läs mer

Registrering som fastighetsmäklare i Sverige

Registrering som fastighetsmäklare i Sverige Bra för i utlandet etablerade fastighetsmäklare att veta om Registrering som fastighetsmäklare i Sverige Detta faktablad innehåller kortfattad information om vad som gäller för den som är fastighetsmäklare

Läs mer

ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10 skollagen

ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10 skollagen 1 Ansökan med bilagor skickas till: Härjedalens kommun Bildning, fritid och kultur Medborgarhuset 842 80 Sveg ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1991:1559) med föreskrifter på tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens områden; SFS 2002:911 Utkom från trycket den 9 december 2002 Omtryck

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM 1 (6) Mål nr 10-128 PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM meddelad i Stockholm den 31 oktober 2012 PARTER Klagande Riksförbundet Barnen Först, 802420-5554 (innehavare) Box 48, 151 21 Södertälje Ombud: Karim Shamohammadi

Läs mer

Anmälan av betaltjänstombud för institut för elektroniska pengar och registrerade utgivare

Anmälan av betaltjänstombud för institut för elektroniska pengar och registrerade utgivare Anmälan av betaltjänstombud för institut för elektroniska pengar och registrerade utgivare Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Bankfilialens adress Namn Verkställande direktör Vice verkställande direktör

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Bankfilialens adress Namn Verkställande direktör Vice verkställande direktör 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 811 Bankfilial 1 (5) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i revisorslagen (2001:883); utfärdad den 25 april 2013. SFS 2013:217 Utkom från trycket den 8 maj 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om revisorslagen

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 91 4 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening 1 (7) Fyll i blanketten på din dator

Läs mer

Ansökan/anmälan för ledningspersoner i ett ägarbolag till ett finansiellt företag

Ansökan/anmälan för ledningspersoner i ett ägarbolag till ett finansiellt företag FFFS 2009:3 Bilaga 1 c Ansökan/anmälan för ledningspersoner i ett ägarbolag till ett finansiellt företag Om en juridisk person ska ägarprövas ska styrelseledamot, styrelsesuppleant, verkställande direktör

Läs mer

Det finns tre typer av personnamn; förnamn, mellannamn och efternamn. Här beskriver vi hur du går tillväga när du vill förändra ditt namn.

Det finns tre typer av personnamn; förnamn, mellannamn och efternamn. Här beskriver vi hur du går tillväga när du vill förändra ditt namn. Att byta namn Ett namn kan betyda så mycket. Det är en del av vår identitet. Tur då att vi har möjlighet att förändra våra namn. Läs här om de möjligheter som finns när det gäller namnbyte. Att byta namn

Läs mer

Nyregistrering genom delning 842

Nyregistrering genom delning 842 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering genom delning 842 Aktiebolag 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original.

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) inga-lill.tillgren@hsb.se 0104-423053

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) inga-lill.tillgren@hsb.se 0104-423053 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller

Läs mer

Formulär 2: Ledningsprövning i registrerade utgivare

Formulär 2: Ledningsprövning i registrerade utgivare Formulär 2: Ledningsprövning i registrerade utgivare av elektroniska pengar Anmälan om ledningsprövning En styrelseledamot, styrelsesuppleant, verkställande direktör och dennes ställföreträdare samt person

Läs mer

Utgivningsbevis för periodisk skrift

Utgivningsbevis för periodisk skrift Listnr: 11/2012 Utgivningsbevis för periodisk skrift Utfärdat av Patent- och registreringsverket den 12 mars 2012 Box 530, 826 27 Söderhamn (Besökare: Kungsgatan 8) Tel: 08-782 25 00, Fax: 0270-173 51,

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om ägar- och ledningsprövning; FFFS 2007:22 Utkom från trycket den

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2012:944 Utkom från trycket den 28 december 2012 utfärdad den 18 december 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag Delgivningsföretag har möjlighet att ansöka hos Länsstyrelsen om auktorisation. All personal hos ett auktoriserat ska vara godkänd. Personal som är godkänd har bland annat rätt att utföra stämningsmannadelgivning.

Läs mer

ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4

ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 Skicka ansökan till: Örebro Tingsrätt Box 383, 701 41 Örebro ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 1. Person ansökan gäller Personnummer Adress (folkbokföringsadress) Telefonnummer Vistelseadress

Läs mer

Formulär 1 a: Ägaranmälan för registrerade utgivare av elektroniska pengar fysisk person

Formulär 1 a: Ägaranmälan för registrerade utgivare av elektroniska pengar fysisk person Formulär 1 a: Ägaranmälan för registrerade utgivare av elektroniska pengar fysisk person Ägaranmälan fysisk person En registrerad utgivare ska i följande situationer anmäla uppgifter om ägare som är fysiska

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2003:113) om elcertifikat; SFS 2008:1332 Utkom från trycket den 19 december 2008 utfärdad den 11 december 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Filial 1 (6) E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

Filial 1 (6) E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 888 Filial 1 (6) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka till:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor; SFS 2002:543 Utkom från trycket den 11 juni 2002 utfärdad den 30 maj 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att

Läs mer

Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel

Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel För roulette, tärnings- och kortspel eller så kallat restaurangkasinospel gäller bestämmelserna i lotterilagen (1994:1000) och lotteriförordningen

Läs mer

Anmälan om registrering av stiftelse

Anmälan om registrering av stiftelse Anmälan om registrering av stiftelse Länsstyrelsen Skåne är tillsyns- och registreringsmyndighet för stiftelser som har sitt säte i eller, om sätesort inte är bestämd, vars förvaltning huvudsakligen utövas

Läs mer

Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut

Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut Betaltjänster Anmälan av ombud Ombudsanmälan för registrerade betaltjänstleverantörer eller betalningsinstitut Denna anmälningsblankett kan användas vid anmälan av ombud för registrerade betaltjänstleverantörer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2013:455 Utkom från trycket den 12 juni 2013 utfärdad den 30 maj 2013. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Nyregistrering 867. Ömsesidigt försäkringsbolag 1 (7)

Nyregistrering 867. Ömsesidigt försäkringsbolag 1 (7) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 867 Ömsesidigt försäkringsbolag 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original.

Läs mer

Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel

Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel Ansökningsblankett Särskild ansökningsblankett ska användas och finns tillgänglig på: http://www.lotteriinspektionen.se/blanketter Du kan även beställa

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid - juridisk person som är kvalificerad ägare enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren

Läs mer

Att publicera på. Internet. Att publicera på internet

Att publicera på. Internet. Att publicera på internet Att publicera på Internet Att publicera på internet Radio- och TV-verket är en myndighet inom medieområdet. Verket ger tillstånd för närradio- och lokalradiosändningar samt förordnar lokala kabelsändarföretag.

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1.3 Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren Namn och associationsform Org.nr

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om register över europeiska grupperingar för territoriellt samarbete; SFS 2009:705 Utkom från trycket den 30 juni 2009 utfärdad den 17 juni 2009. Regeringen föreskriver

Läs mer

Identitetskort för folkbokförda i Sverige

Identitetskort för folkbokförda i Sverige Identitetskort för folkbokförda i Sverige Från och med april 2013 ser Skatteverkets id-kort ut så här. Det id-kort som utfärdats mellan 2009 och mars 2013 är giltiga fram till den dag som anges på kortet.

Läs mer

En juridisk person ska i följande situationer ansöka om ägarprövning genom att lämna Finansinspektionen uppgifter enligt denna bilaga:

En juridisk person ska i följande situationer ansöka om ägarprövning genom att lämna Finansinspektionen uppgifter enligt denna bilaga: FFFS 2009:3 Bilaga 1 b Ansökan ägarprövning juridisk person En juridisk person ska i följande situationer ansöka om ägarprövning genom att lämna Finansinspektionen uppgifter enligt denna bilaga: Finansinspektionen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i försäkringsrörelselagen (2010:2043); utfärdad den 30 maj 2013. SFS 2013:456 Utkom från trycket den 12 juni 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling SFS 0668-0666.fm Page 1 Tuesday, June 7, 2011 3:31 PM Svensk författningssamling Fastighetsmäklarförordning; utfärdad den 19 maj 2011. Utkom från trycket den 10 juni 2011 Regeringen föreskriver 1 följande.

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva yrkesförarkompetensutbildning - grundutbildning för godstransporter

Ansökan om tillstånd att bedriva yrkesförarkompetensutbildning - grundutbildning för godstransporter 1 (5) Ansökan avser följande Grundutbildning 140 timmar Sökande fysisk person (enskild firma) Förnamn och efternamn Grundutbildning 280 timmar Företagsnamn Sökande juridisk person (bolag) Namn (enligt

Läs mer

Datum. Annan bolagsordningsändring. Revisorerna Revisorssuppleanterna Revisionsbolaget Huvudansvariga revisorn Lekmannarevisorerna

Datum. Annan bolagsordningsändring. Revisorerna Revisorssuppleanterna Revisionsbolaget Huvudansvariga revisorn Lekmannarevisorerna Ändringsanmälan Aktiebolag 817 s. 1(4) 851 81 Sundsvall Tel kundservice: 060-18 40 40 Tel växel: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se bolagsverket.se Datum Anmälan ska skickas in

Läs mer

Formulär 1 b registrerade betaltjänstleverantörer

Formulär 1 b registrerade betaltjänstleverantörer Formulär 1 b registrerade betaltjänstleverantörer Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Ägarprövning

Läs mer

Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622)

Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622) Anmälan - om aktieöverlåtelse i rörelse med serveringstillstånd Enligt 9 kap. 11 alkohollag (2010:1622) Fyll i en blankett per ny aktieägare. Förutom att fylla i denna blankett måste du också bifoga dokument

Läs mer

Information om. stöd för innovativt byggande av bostäder för unga

Information om. stöd för innovativt byggande av bostäder för unga Information om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga Denna information beskriver översiktligt vem som har rätt att söka stöd, vilka åtgärder som är stödberättigande och hur du går till väga

Läs mer

Utgivningsbevis för periodisk skrift

Utgivningsbevis för periodisk skrift Listnr: 34/2012 Utgivningsbevis för periodisk skrift Utfärdat av Patent- och registreringsverket den 12 september 2012 Box 530, 826 27 Söderhamn (Besökare: Kungsgatan 8) Tel: 08-782 25 00, Fax: 0270-173

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2006:487 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad den 1 juni 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om yrkesförarkompetens; SFS 2007:1157 Utkom från trycket den 7 december 2007 utfärdad den 29 november 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. 1 kap. Inledande

Läs mer

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga Sista dag för ansökan 31 december 2014 Skicka ansökan till: Ersättningsnämnden Box 2089 103 12 Stockholm Blankett för ansökan om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i yttrandefrihetsgrundlagen; SFS 2010:1349 Utkom från trycket den 3 december 2010 utfärdad den 25 november 2010. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 1 kap.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2009:596 Utkom från trycket den 9 juni 2009 utfärdad den 28 maj 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om socialtjänstlagen

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer Ansökan om statsbidrag för upprustning av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem (SFS 2015:552) Inkom till Boverket Boverkets diarienummer Läs informationsbroschyren om statsbidrag för upprustning

Läs mer

Nyregistrering 970. Försäkringsförening 1 (7)

Nyregistrering 970. Försäkringsförening 1 (7) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 970 Försäkringsförening 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i sökanden

Läs mer

Nyregistrering 810. Bankfilial 1 (5)

Nyregistrering 810. Bankfilial 1 (5) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 810 Bankfilial 1 (5) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Kontaktperson i detta ärende Kom ihåg att fylla i e-postadress och telefonnummer

Läs mer

Informationsmeddelande IM2014:054 2014-05-16

Informationsmeddelande IM2014:054 2014-05-16 Informationsmeddelande IM2014:054 2014-05-16 Ett IM gäller i högst ett år från utgivningsdatum, men kan upphöra att gälla tidigare. För korrekt information om vilka IM som är giltiga, titta alltid på Fia.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2011:755) om elektroniska pengar; SFS 2017:655 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2017-09-05 Närvarande: F.d. justitieråden Severin Blomstrand och Olle Stenman samt justitierådet Svante O. Johansson. Ändrade mediegrundlagar Enligt en lagrådsremiss

Läs mer

Välkommen till ett riktigt bra sparande!

Välkommen till ett riktigt bra sparande! Välkommen till ett riktigt bra sparande! Handlingarna skickar du till adressen nedan. h Blanketten Ansökan öppna konto, juridisk person Undertecknad av både behörighetsadministratör (-er) och behörig firmatecknare.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om europabolag; SFS 2004:575 Utkom från trycket den 18 juni 2004 utfärdad den 10 juni 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Inledande bestämmelser Tillämpningsområde

Läs mer

Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor

Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor SID 1 (6) Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor Den 1 januari 2019 träder nya regler om ägar- och ledningsprövning efter ändringar i 2 kap. 5 skollagen i kraft. Solna stad har med

Läs mer

Rubrik: - Handelsregisterförordning (1974:188)

Rubrik: - Handelsregisterförordning (1974:188) Rubrik: - Handelsregisterförordning (197:188) Databas: SFST Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna. Bilagor till författningarna saknas. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Ändringsanmälan 892 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ömsesidigt försäkringsbolag 1 (7) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Organisationsnummer Företagsnamn 2. Kontaktperson i

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i försäkringsrörelseförordningen (1982:790); SFS 1999:690 Utkom från trycket den 6 juli 1999 utfärdad den 10 juni 1999. Regeringen föreskriver i fråga om

Läs mer

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag,

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 3 Revisorsnämnden skall 1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, 2. utöva tillsyn över revisionsverksamhet samt över revisorer

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Ändringsanmälan 869 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Sparbank och medlemsbank 1 (8) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Organisationsnummer Företagsnamn 2. Kontaktperson i detta

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) Ändringsanmälan 817 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Aktiebolag 1 (8) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Organisationsnummer Företagsnamn 2. Kontaktperson i detta ärende Kom

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i körkortsförordningen (1998:980); SFS 2003:522 Utkom från trycket den 5 augusti 2003 utfärdad den 24 juli 2003. Regeringen föreskriver i fråga om körkortsförordningen

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.;

Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.; Transportstyrelsens föreskrifter om registrering av luftfartyg m.m.; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 2 kap. 2 och 12 kap. 4 luftfartsförordningen (2010:770)

Läs mer