Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria"

Transkript

1 Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee kommer att spelas i Ljusnehallen den 4e februari i klasserna open och dam, med fyra lag i vardera. De fyra bästa lagen i Sverige har kvalat under hösten för att ta sig slutspelet i Söderhamn. Ett av lagen är Valkyria som vann kvalet i grupp nord/öster. Sarah Eklund är en så kallad cutter i Valkyria, hon gör ofta det första rycket och hanterar mycket disc (frisbee för oss andra). Vi har intervjuat Sarah inför SM- veckan för att bättre förstå vad som driver en att bli en duktig och meriterad Ultimate spelare.

2 Faktabakgrund: Sarah Eklund, 23 år, Spelar i Valkyria, Stockholm SM- meriter: SM- guld i mixedklassen 2016 med Viksjöfors SM- silver i mixedklassen 2012,2013 med Sigtuna SM- brons i mixedklassen 2011 med Sigtuna SM- silver 2013, 2015 med Valkyria SM- brons 2016 Valkyria Landslagsmeriter: U17 EM- guld 2008 damklassen Junior EM- guld 2009 damklassen Beach EM- guld 2013 mixedklassen Spelat i landslag sen Gick upp på seniornivå Varför blev det ultimate? Vilka andra sporter har du provat på? Innan jag började spela ultimate drömde jag om att bli fotbollsproffs. Jag var sportintresserad i största allmänhet men den enda sporten jag utövade var fotboll. När började du spela och hur hittade du till just ultimate? Jag började spela 2005 när min bonuspappa Ivar startade en frisbeeklubb i Sigtuna. Han skapade den tillsammans med vår mamma så att jag och mina systrar skulle kunna spela. Han hade själv spelat i många år och har bland annat ett VM- guld i bagaget. Han blev vår coach och började hålla träningar på vår skola. Efter något år var jag helt fast och slutade då med fotbollen. Under hela min tid som minior och junior har Sigtuna FK spelat som ett mixed- lag i openklassen och i princip bara mött killar, vilket jag tror har utvecklat mitt spel och utmanat mig att bli en vassare spelare. Hur ofta tränar du? Var tränar du på vintern? Under vintersäsongen har vi en ultimateträning i veckan. Utöver det springer jag och tränar styrka på gymmet cirka 5 ggr i veckan. Och hur många matcher blir det på en säsong? Under en säsong åker jag på kanske 7 turneringar. Under varje turnering blir det ca 5-7 matcher. Sen blir det någon träningsmatch då och då mot tex Uppsala. Så jag skulle gissa på någonstans runt 45 matcher per säsong. Alltså det dubbla under ett helt år eftersom jag spelar både inomhus och utomhus.

3 Hinner du med någonting annat än ultimate? Det mesta av min fritid försvinner till frisbeen och träning, så är det ju. Men samtidigt får man uppleva massor i och med att vi reser så mycket utomlands och spelar. Och träffa mycket nya människor. Vilken position har du på plan? Oftast spelar jag topp men ibland går jag ner och spelar back i Valkyria. Vilken roll har du i laget? I Valkyria skulle jag säga att min roll på planen är att starta igång spelet och skapa rörelse. Jag tar ofta första rycket och hanterar mycket disc. Sen är jag bra på att ta ansvar och hantera discen när vi närmar oss målzon. Berätta lite om Valkyria? Hur uppstod klubben? Har du spelat i någon annan klubb tidigare? Valkyria skapades år 2012 och hör till Stockholm Ultimate Disc Club som startade år Det var när det dåvarande damlaget i Stockholm ville ha en nystart som de bestämde sig att ändra namn och målsättningar med Stockholms ultimatedamer. Då fick jag, Sofia och Oda, som då flyttat ifrån Sigtuna, frågan om vi ville vara med i laget. Det lät jättespännande med visionerna om att vara en klubb som kan utmana andra stora damlag i Europa och läget var perfekt i och med att jag skulle flytta till Stockholm då. Sen dess är vi en kärna av tjejer som kört tillsammans och sen har det kommit till fler tjejer efter det. Innan jag flyttade till Stockholm och började spela med Valkyria så spelade jag i Sigtuna FK. Det händer att jag ibland spelar med Sigtuna nu också. Sen har jag hoppat in och spelat i Göteborgs lag E6 några gånger när de åkt utomlands på klubblagsturneringar. Vilken roll har du i landslaget? I landslaget är jag mer en utpräglad topp som springer mycket. Jag tar ansvar och försöker lösa upp stora ytor åt mina medspelare. Älskar att göra mål. Vilken är din största vinst? Hur kändes det att vinna just den gången? Den största turneringen jag vunnit var när vi vann EM- guld med mixedlaget Den gången var det väldigt svårt att ta in hur stort det var. På ett emotionellt plan är den största vinsten en semifinal mot E6 på Vintertrofén Det var första gången Valkyria vann över E6 som länge varit tveklöst Sveriges bästa damlag och det kändes lite som att vi äntligen fick bevisa hur bra vi är som lag. Den matchen hade jag så mycket adrenalin så det var riktigt skönt när den släppte när vi vann och man bara kunde slappna av och njuta. Det glömmer jag aldrig. Vilken är din favoritplan/arena? Vet inte.

4 Utövar du också någon annan frisbeesport? Discgolf? Är du bra? Jag spelar Discgolf ibland på hobbynivå på somrarna men är inte särskilt bra på det. Utöver det har jag inte testat någon annan frisbeesport. Hur tar du en förlust? Vilken känsla är starkast? Jag hatar att förlora. Jag känner jag mig oftast arg och framförallt väldigt tom. Sugen på revansch mot Uppsala efter förlusten i SM? Absolut. Vi åkte ut mot dem i en semifinal där vi hade haft ledningen nästan hela matchen. Det var tungt att förlora den matchen samtidigt som vi visste att vi saknade några av våra toppspelare. Men jag tycker verkligen de förtjänade SM- guldet, de spelade en riktigt bra och underhållande final. Vem är favoritmotståndaren i en SM- final? Jag skulle nog helst möta Uppsala i en final för jag tror det skulle bli en riktig kraftmätning. Men det skulle vara jättekul att möta Örebro också som är ett lag som spelar med mycket hjärta och som man absolut inte får underskatta. Har du varit med på SM- veckan förut? Hur upplevde du det? Jag har varit med SM- veckan som går på sommaren. Det är ett häftigt upplägg att man kan strosa runt på stan och se så många olika sporter som man kanske aldrig sett förut. Till exempel var jag i somras i Norrköping och såg min första vattenpolomatch någonsin. Vilket föredrar du, ultimate ute eller inomhus? Det är väldigt stor skillnad på att spela inne och ute. Utomhus finns det fler roliga turneringar och stora mästerskap att åka på så jag måste nog säga att det är roligast. Däremot tror jag inomhusspelet passar min spelstil bättre. Hur ser framtiden ut? Hur länge tänker du spela ultimate? På kort sikt så tränar jag inför MIxed- VM i Frankrike i sommar och så hoppas jag få chansen att åka till USA för att spela en tvåveckors tour. På längre sikt så kommer jag spela så länge jag fortfarande tycker det är värt den tid och ansträngning man lägger ner och så länge jag tycker det är kul. Hur har ultimate utvecklats under tiden du har varit aktiv? Sporten har växt väldigt mycket i världen under de åren jag har varit aktiv. USA har alltid varit en ledande nation och där finns det numera en proffsliga American Ultimate disc league (AUDL). Matcherna sänds på ESPN och Ultimate är en av USA:s snabbast växande sporter. I Europa växer också sporten, Sverige har alltid varit en ledande nation inom Ultimate men det senaste guldet togs Konkurrensen i Europa börjar tätna, förut fanns det 3-4 toppnationer, i dagsläget är det 8-10 som är riktigt bra. Sverige har varit i ett generationsskifte men har många lovande unga spelare på gång.

5 Hur ser du på det nybildade ultimateförbundet? Jag tror det är bra med en nystart där ultimaten får chansen att stå på egna ben. Organisationen kommer kunna bli mer effektiv med just fokus på Ultimate. Det finns många engagerade personer som brinner för sporten och det finns många spännande projekt på gång. Förhoppningsvis leder detta till att flera får upp ögonen för Ultimate och börjar utöva vår grymma sport. Varför kommer Valkyria vinna SM- guld i Söderhamn? Vi har åkt på många turneringar med höga mål och kommit hem med guldet. Från stunden vi fick höra om turneringen blev det vår målsättning och vi har tagit ut det bästa möjliga lag vi kan för att göra det. Vi kommer åka med en stark trupp som är riktigt sugen på att för första gången vinna SM- guld tillsammans som Valkyria! Fakta Ultimate Frisbee är en lagsport med intensitet och närkamper. Varje lag består av fem spelare och ett fritt antal avbytare. Ultimate spelas utan domare. Istället har alla på planen ett ansvar för att man spelar enligt reglerna på ett sportsligt sätt. Denna sportslighet kallas för Spirit of the Game, vilket är ett centralt begrepp. Några straff existerar inte, utan efter en påkallning från en spelare fortsätter spelet som det är troligast att det skulle fortsatt om ingen regelöverträdelse skett. Om man inte kan komma överens går discen tillbaka till den som kastade strax innan situationen uppstod, och så börjar spelet om därifrån. Målet är att göra flest poäng (mål). Det anfallande laget ska passa en av sina medspelare, som befinner sig i motståndarlagets målzon (precis som en "touchdown- passning" i amerikansk fotboll). Passningen av discen får ske hur som helst och i vilken riktning man själv vill. Man får inte springa med discen, men man får rotera som i basket. Om discen går i backen eller träffar en vägg, går den över till andra laget. Planen är uppdelad i tre zoner: en mittzon där det egentliga spelet händer samt två målzoner, en för varje lag. Ultimate spelas inomhus på en handbollsplan där man har markerade målzoner. Inomhus- SM kommer att spelas i Ljusnehallen den 4:e februari under SM- veckan 2017.

Inomhus-SM kommer att spelas i Ljusnehallen den 4:e februari under SM-veckan 2017.

Inomhus-SM kommer att spelas i Ljusnehallen den 4:e februari under SM-veckan 2017. Ultimate frisbee Kan det verkligen bli bättre? Bara namnet på idrotten får en att tänka på den ultimata sporten Ultimate Frisbee. Ultimate skapades med de bästa komponenterna ur flera andra sporter, fast

Läs mer

Hej idrottslärare i årskurs 7-9.

Hej idrottslärare i årskurs 7-9. Hej idrottslärare i årskurs 7-9. Den 21 april kommer Skol DM i Ultimate Frisbee att anordnas på skatås motionsfält i Göteborg. De västsvenska frisbee föreningarna vill därför ta tillfället i akt att bjuda

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Så var stjärnorna som barn

Så var stjärnorna som barn Så var stjärnorna som barn 1. Vad drömde du om när du gick på mellanstadiet? 2. Vem var din idol? 3. Vad gjorde du förutom att spela fotboll? 4. Om du idag kunde ge tips till dig själv som 11-åring, vad

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Utvärdering av spelarenkät 2017

Utvärdering av spelarenkät 2017 Utvärdering av spelarenkät 2017 1 Har du förslag på förbättringar av tourens deltävlingar? Ja 12 27,3 Nej 32 72,7 Total 44 100 97,8% (44/45) Förslag vid ja 3 klasser i kat 1. A-klass ska spela brutto Kategorierna

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA

Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA Futsal är en av tre idrotter inom Svenska Fotbollförbundet

Läs mer

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna.

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna. UPPSALA Bildades år? 12 juni 1934 Klubbens historia? Deltog i den första lagtävlingen mot Stockholm i slutet av 30-talet. Tog silver i Svenska Serien 1939. Första individuella guldet togs av Nils Gunnarsson

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Kommunikation för olika syften. Lyssna, svara, fråga, berätta samt uttrycka önskemål och känslor. (SV åk 1 6)

Kommunikation för olika syften. Lyssna, svara, fråga, berätta samt uttrycka önskemål och känslor. (SV åk 1 6) IDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om fotbolls-vm. Vi får svar på olika frågor om VM och får veta var första fotbolls-vm spelades, vad som hände med en fotbollsspelare som gjorde

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Mikael Nilsson Handledare: Göran Lindblom 1 SAMMANFATTNING Min bakgrund som tränare sträcker sig 20 år bak i tiden, där jag har bara

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com SEPTEMBER 2015 gantrack1.com VM-silver till lag Wranå BERN, SCHWEIZ 12-20 september 2015. Totalt 36 lag fanns med i startfältet i curlinghistoriens första mixed-vm och det blev ett historiskt VM-silver

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2014-2015 Säsongen Föreningens 29:e säsong var den tredje i Hammarö Arena. Det innebär att rutinerna för verksamheten i arenan börjar sitt och vi har en fungerande

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV3 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Final VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Måndagen den 16 maj 2016 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Max poäng: 49 +4 = 53 p Våra Namn:. 1 BOXNING, 1957 3 p 1957 försvarade Ingemar Johansson sin EM-titel för första

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek VANESSA Den orädda Joachim Masannek Vanessa Den orädda Bok 3 av Joachim Masannek Illustrerad av Jan Birck Översatt och bearbetad av Marie Helleday Ekwurtzel Originalets titel: Die Wilden Fussballkerle

Läs mer

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar "per lag".

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar per lag. Spel (! = även lämplig för nybörjare) 1. Spel som tvingar till val av snabba utvägar (minst 8 spelare). Med extra antenner två meter in från sidantennerna d v s man använder 4 antenner. 5 mot 5 (eller

Läs mer

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar Torbjörn Johansson Handledare Ulf Engman 2011-05-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Sid.3 2. Bakgrund Sid. 4 3.

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

SKOGHALLS BANGOLFKLUBB

SKOGHALLS BANGOLFKLUBB Andra bästa klubben i Europa Nu har ert företag chansen att synas på en anläggning som har i snitt 15000 besökare per säsong! Skoghalls bangolfanläggning ligger centralt i Skoghall (bredvid Lillängsskolan)

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 Olivia Wänglund Bergsåker Badmintonklubb/Selånger FK U17 SM Göteborg 2017 vann damdubbel tillsammans med Tilda Sjöö (Uppsala) och blev tvåa i Mixeddubbel tillsammans

Läs mer

Safiyas Blogg. Jag växte upp med min mormor och stora bröder i Somalia/Etiopien.

Safiyas Blogg. Jag växte upp med min mormor och stora bröder i Somalia/Etiopien. Safiyas Blogg Jag heter Safiya, Och bor i Sverige Har varit i Somalia I Somras. Jag kommer att skriva hur det var i mitt hemland. Mitt liv Jag föddes i Mogadisho, Somalia, 2002. Jag var där tills jag blev

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Semifinal 1 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Måndagen den 27 april 2015 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 27 och 29 april. Finalen direktsänds i radion tisdagen den 12

Läs mer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer Stor Grabb Svenska Friidrottsförbundet delar ut hederstecknet Stor Grabb till aktiva som haft särskilt framstående och betydelsefulla elitkarriärer. Genom sina insatser vid SM-tävlingar, landskamper och

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

På bilden så ser man en person som spelar golf, det är Tiger Woods. Jag tror jag skulle passa ganska bra med att spela golf, jag spelar redan golf

På bilden så ser man en person som spelar golf, det är Tiger Woods. Jag tror jag skulle passa ganska bra med att spela golf, jag spelar redan golf På bilden så ser man en person som spelar golf, det är Tiger Woods. Jag tror jag skulle passa ganska bra med att spela golf, jag spelar redan golf och jag började spela i 2:an eller 3:an. Jag tycker att

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Paralympiska Guldklubben Stipendiater

Paralympiska Guldklubben Stipendiater Paralympiska Guldklubben Stipendiater 2008-2017 Guldklubbens tolfte stipendiat Guldklubbens Talang-stipendium 2017: Aron Andersson, SK Vitesse, Skövde Motivering: Efter två år som senior har han på kort

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Är det något ni vill ha med i nästa månadsbrev så skicka

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB VI VÄRNAR OM FRAMTIDEN - Handboll skall vara roligt - Respektera kompisar, ledare, domare och föräldrar - Utveckling i första hand vinst i andra hand - I en god social miljö skapas

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Träningsläger i Malaysia 2019

Träningsläger i Malaysia 2019 Träningsläger i Malaysia 2019 Har du någonsin funderat på att i tre veckor kombinera badmintonträning i världsklass med en drömsemester tillsammans med kompisar till en av Asiens häftigaste huvudstäder?

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Ingen gör mål på mig VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Ingen gör mål på mig VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANNELIE DREWSEN Sidan 1 Ingen gör mål på mig Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Selma har varit på kollo och hon kan inte sluta tänka på Esmeralda, tjejen med de gröna ögonen. När Selma kommer hem blir

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Semifinal 2 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Onsdagen den 10 maj 2017 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 9 och 10 maj. Finalen direktsänds i radion fredagen den 12 maj.

Läs mer

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag Assyriska IK Dam Tack för sponsringen/bidraget vi fick förra året, här kommer en redovisning på vad vi har åstadkommit under 2015. Vi i Assyriska IK Jönköping har haft den stora äran att få starta upp

Läs mer

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games väger

Läs mer

Återerövring & Försvarspress

Återerövring & Försvarspress Återerövring & Försvarspress FC Barcelona vs. Real Madrid CF Anders Wasserman GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLAN Taktikanalys TR5 2011 Tränarprogrammet 2010-2013 Handledare: Mårten Fredriksson 1 SAMMANFATTNING

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Artikel i Svenska Dagbladet, Av Henrik Ennart, Tor 2 Juli, 2015, 07.24 En unik satsning på mental träning bäddade för de heroiska insatser som gav EMguld. U21-laget

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET Innehållsförteckning Om den här skriften... 2 Vad är IF Brommapojkarnas Akademi?... 2 Vad skiljer IF Brommapojkarnas Akademi från andra?... 3 Vad vill vi uppnå?...

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer

Övningsbank Sigtuna IF P03

Övningsbank Sigtuna IF P03 Övningsbank Sigtuna IF P03 Veckoplanering 3 träningar och 1 match nivå 3 Antal träningar/vecka Vad träna Träning 1 Träning 2 Träning 3 Match sspel - uppbyggnad - skapa målchans och avsluta sspel - skapa

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Hej alla Innebandyledare!

Hej alla Innebandyledare! Hej alla Innebandyledare! Välkomna till ett nytt år med förhoppningsvis mycket rolig och spännande innebandy. NYHETBREV Tanken är att vi från och med nu kommer att skicka ut nyhetsbrev med information

Läs mer

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv:

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv: Andrea Claeson 23 juni 1998 Sunderby SK Back Spelförståelse, försvarsspel och kondition Det jag vill/behöver utveckla mest just nu är min teknik och då främst mitt skott. 2 SDF-SM F15 med Norrbotten 2013

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 2 TRÄNARUTBILDNING C PROGRAM KURSMODUL 2 08.30 10.30 Teori 3 Återkoppling till Webbuppgift 1-6 Att kunna och

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

Uttagningsregler i kanotslalom 2013

Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Plats Uttagningstävlingar år 2013 Lissfors 3-5 maj. Reservplats är Hosjöholmen. Inbjudna och arrangör Uttagningstävlingarna är öppna tävlingar. Det blir relativt svåra

Läs mer

KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE

KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE SVENSKA FOTBOLLS FÖRBUNDETS KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE TRE AV FYRA SKADOR KAN UNDVIKAS! Det har väl knappast undgått någon fotbollstränare att det har skrivits mycket om den höga

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande!

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! HUR MAN SPELAR ONLINE Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! 0. SKAPA DITT EGET PERSONLIGA EMBLEM OCH DINA

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Datum: 2013-04-25 Tid: 18:30 Plats: Järpåsvallen Resultat: 1-0 (0-0) TUNG FÖRLUST I PREMIÄREN Så var den då här den ljuva kvällen för seriepremiären och fy

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012 Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Pelle Torstensson Handläggare: Göran Pegenius 2012-05-22 1 Sammanfattning Rapportens syfte är att hitta de nycklarna

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen!

Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen! Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen! LOBAS Damlag 2018/2019 1 Coachernas funderingar inför säsongen Vi ser med glädje fram emot denna säsong. Vi har haft en bra försäsong med en givande

Läs mer

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling 47:e Danderyds OS - 2018 Danderyds OS i korthet ~600 barn åk 2-6 Gratis att delta! Startade 1972 4 Vandringspriser Löpning, hopp och kast! Stafetter som engagerar! Klasser Lågstadium: 4x100m Mellan: 6x200m

Läs mer

Uttagningsregler i kanotslalom 2013

Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Uttagningsregler i kanotslalom 2013 Plats Uttagningstävlingar år 2013 Lissfors 3-5 maj. Reservplats är Hosjöholmen. Inbjudna och arrangör Uttagningstävlingarna är öppna tävlingar. Det blir relativt svåra

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

Regler för Volley 2000

Regler för Volley 2000 Regler för Volley 2000 - SPELETS IDÉ - Volley 2000 är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volley 2000 kan spelas av alla - killar och tjejer, stora och små,

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet FÖRÄLDRAMÖTE 180405 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap Livslärdomar Du behövs i föreningslivet Lundaspelen

Läs mer