SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Pensionärsrådet (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Gun-Britt Klingberg, Omsorgsnämnden Håkan Andersson, Kommunstyrelsen Åke Carlsson, Tekniska nämnden Suzanne Johansson, Kulturnämnden Karl-Mats Bodestad, Medborgarnämnden Gunnar Hilmersson, PRO Värnamo Märit Johansson, PRO Värnamo Karin Petersson, PRO Värnamo Sten Åke Hagström, SPF Forsheda Monika Carlsson, PRO Rydaholm Sigvard Holmström, SPF Bor/Rydaholm Birgitta Lewerth, SPF Torsten Gunnarsson, RPG Ann-Britt Fröne, SKPF Övriga deltagande: Utses att justera: Marianne Gunnarsson, handikappkonsulent, sekreterare Gunnel Lundgren, omsorgschef, Catherine Steiner, områdeschef, 19 Lisa Sandqvist, samordnare socialt innehåll i äldreomsorgen, 19 Ulla Brogård, demenssamordnare, 20 Malin Wallin, undersköterska Solgläntan, 20 Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Värnamo, Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: : Marianne Gunnarsson Arnold Carlzon Monika Carlsson

2 Pensionärsrådet KPR 17 Fastställande av dagordning Till punkt 11 Tillkommande ärenden anmäls följande ärenden: Rutin privata medel Sammanträdesdagar 2014 Dagordningen fastställs med ovanstående tillägg.

3 Pensionärsrådet KPR 18 Genomgång av föregående protokoll Inga frågor eller synpunkter lämnas på innehållet i protokollet från KPR:s sammanträde

4 Pensionärsrådet KPR 19 Särskilt boende och kortidsplatser genomförande av förändringar Gunnel Lundgren ger en lägesrapport över de förändringar som gäller särskilt boende och korttidsplatser. Förändringarna sker successivt och kommer att ta tid. Korttidsplatserna koncentreras till enheter på Gröna Lunden och Forsgården. Efterhand som det blir lediga korttidsplatser på Linneberg ändras dessa till särskilt boende. En enhet på Östhamra kommer att vara tom från och med 1 oktober. Ordförande informerar om att Finnvedsbostäder har fått i uppdrag att ta fram ett förslag till en tillbyggnad av Lindgården. Med en sådan tillbyggnad beräknas behovet av platser vara täckt i östra kommundelen under de närmaste 10 åren. Många äldre föredrar att bo kvar i den egna bostaden så länge som möjligt. Dagverksamhet för personer med demenssjukdom och en bra hemsjukvård är exempel på verksamheter som kan påverka möjligheten att kunna bo kvar.

5 Pensionärsrådet KPR 20 Socialt innehåll i äldreomsorgen - målbeskrivning Catherine Steiner, områdeschef, och Lisa Sandqvist, samordnare, informerar. Omsorgsnämnden beslutade , 106, att ge omsorgsförvaltningen i uppdrag att fortsätta arbetet med att utveckla det sociala innehållet i äldreomsorgen. Arbetet är påbörjat och kommer att pågå under hela Dagcentralerna på Västrabo, Östrabo, Linneberg, Rörestorpsgården, Norrhamra och Lindgården samordnas och har Catherine Steiner som områdeschef. Lisa Sandqvist och Therese Thimberg har som uppdrag att vara samordnare i projektet. Två aktivitetsombud kommer att utses i varje arbetslag i äldreomsorgen. Målet är att det ska finnas ett ökat utbud av aktiviteter att välja på, att fler ska ha möjlighet att delta och att informationen om planerade aktiviteter ska bli bättre.

6 Pensionärsrådet KPR 21 Dagverksamhet för personer med demens Ulla Brogård, demenssamordnare, och Malin Wallin, undersköterska vid Solgläntan, informerar om dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Syftet med verksamheten är att den enskilde ska få en bra vardag. De som bor ensamma får ett socialt umgänge i en trygg miljö. För de som har en make eller maka hemma blir vistelsen också en avlastning för dem. De personer som kommer till dagverksamheten har fått ett beslut enligt socialtjänstlagen. Personalen träffar dem i deras hemmiljö innan de kommer till dagverksamheten första gången. De som vill har en dagbok där personalen skriver lite om vad som har hänt under dagen. På det viset har de något att prata kring när de kommer hem till sin make/maka eller träffar andra närstående. Som mest kan man vara 4 dagar per vecka på dagverksamheten. De flesta kommer dit 2 dagar per vecka. Hur en dag på dagverksamheten kan se ut illustreras med ett bildspel.

7 Pensionärsrådet KPR 22 Färdtjänst och riksfärdtjänst kort information Marianne Gunnarsson informerar om att det nu är klart att det blir en skatteväxling vid årsskiftet 2013/2014 mellan länets kommuner och landstinget när det gäller särskild kollektivtrafik det vill säga färdtjänst och riksfärdtjänst. Länstrafiken kommer successivt att överta myndighetsutövningen från kommunerna. Enligt Länstrafikens förslag kommer Värnamo att tas över 1 september 2014 och fram till dess köper man tjänsten av kommunen. Vid årsskiftet 2103/2014 kommer det nya regelverket för länsfärdtjänsten att börja gälla. Det innebär att om man reser iväg på nyårsafton och hem efter midnatt reser man efter det nuvarande regelverket på ditvägen och hemresan enligt det nya regelverket. Håkan Andersson informerar om att det sedan 1 maj 2013 finns närtrafik på försök i kommunen. Närtrafiken kan utnyttjas av alla som bor på landsbygden och som har mer än 1 kilometer till en hållplats för linjetrafik.

8 Pensionärsrådet KPR 23 Internet i särskilt boende Det är fullt möjligt för enskilda hyresgäster att ha ett privat abonnemang på internet när man bor i särskilt boende. En del fastighetsägare väljer att dra in internet i sina fastigheter. För att kollektiva lösningar ska kunna genomföras måste fler än hälften av de som bor i fastigheten vilja ha internet. Kostnaden läggs då på hyran.

9 Pensionärsrådet KPR 24 Eventuellt extra sammanträde Vid pensionärsrådets sammanträde , 7, föreslog pensionärsrådet att kommunens tillväxtstrateg Carl Helgesson skulle bjudas in för att prata om framtidsfrågor. Eftersom han inte har möjlighet att komma på något av rådets ordinarie sammanträden under 2013 har han inbjudit rådet till ett sammanträde på Gummifabriken den 10 oktober klockan Han kan då presentera kommunens tillväxtarbete och Gummifabrikens lokaler kan visas. Pensionärsrådet beslutar att tacka ja till inbjudan och förlägga ett extra sammanträde på Gummifabriken den 10 oktober klockan Kallelse kommer att skickas ut i vanlig ordning.

10 Pensionärsrådet KPR 25 Kort information från nämnderna Kulturnämnden Monica Lembke har fått tjänst som tillförordnad koordinator för Gummifabriken. Tillförordnad chef för kulturförvaltningen är nu Åsa Storck. Skulpturen i Vandalorumrondellen kommer att renoveras. Folder med programmet för Kulturhuset Cupolen och Biblioteken hösten 2013, samt folder för Musikcaféserien delas ut. Kommunstyrelsen Budgeten har överskridits och närmar sig 30 miljoner i underskott. Främst är det barn- och utbildningsnämnden, medborgarnämnden och omsorgsnämnden som inte klarar budgetramarna. När det gäller omsorgsnämndens underskott beror det bland annat på kommunens övertagande av hemsjukvården. Flera utredningar pågår om samordning av olika verksamheter för att öka effektiviteten och minska kostnaderna. Tekniska nämnden Det nya avloppsreningsverket kommer att vara klart i början av Kostnaden finansieras genom avgifter. Åbroparken kommer att åtgärdas för att klara översvämningar. Ljussevekaleden kommer att bli klar under oktober månad. Arbete med ny rondell och påfarter till väg 27 pågår. Medborgarnämnden Nämnden har ett kraftigt budgetunderskott. Kostnaderna för försörjningsstöd har ökat, men det positiva är att de som får stödet behöver hjälp under kortare tid än tidigare. Det är klart att Bengt Einarsson kommer att vara förvaltningschef under de närmaste tre åren. Fritidssektionen ser över reglerna för föreningsbidragen. Omsorgsnämnden Hemsjukvården ligger på ett underskott på ca 4 miljoner. Det beror bland annat på att antalet inskrivna i hemsjukvården har ökat. Antalet platser i särskilt boende och antalet korttidsplatser håller på att minskas. En utredning pågår om en gemensam kostorganisation för barn- och utbildsningsförvaltningen och omsorgsförvaltningen. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Eva Eriksson har via mejl meddelat att det tisdagen den 17 september klockan till är en medborgardialog om Hållbar stadsutveckling för Prostsjöområdet i Finnvedsskolans aula. Alla är välkomna.

11 Pensionärsrådet KPR 26 Tillkommande ärenden Rutin privata medel Omsorgsnämnden beslutade , 119, att anta en rutinbeskrivning för hantering av brukarnas privata medel. Huvudregeln är att omsorgsförvaltningens personal ska undvika att ta ansvar för brukarnas privata medel, men i de fall brukaren själv eller dennes företrädare inte klarar det tecknas en överenskommelse. All hantering av medlen ska dokumenteras och förvaltningens personal ska utföra internkontroll varje år. Områdeschefen ansvarar för att all personal som hanterar privata medel är informerade om riktlinjer och rutiner för detta. Sammanträdesdagar 2014 Det finns ett förslag till sammanträdesschema för Sammanträdesdagarna för pensionärsrådet följer samma tidsupplägg som tidigare år nämligen med sammanträden i februari, maj, september och november. Så snart schemat är fastställt kommer det att skickas ut till ledamöter och ersättare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2015-09-02 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.03 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2016-05-18 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.08 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2015-11-18 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Handikapprådet 2012-02-15 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.53 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gabriella Sjöberg, Medborgarnämnden

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dagordning... 2 Information om föregående sammanträde... 3 Information socialnämnden... 4 Information från fritid- och kulturnämnden... 5 Information från byggnadsnämnden... 6 Besök

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.20 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Gunnel Augustsson, kommunstyrelsen Ulla Petersson, SKPF Lennart Häger, SKPF Ingrid

Läs mer

GISLAVEDS. KOM MUN Kommunala pensionärsrådet. / Ekström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS. KOM MUN Kommunala pensionärsrådet. / Ekström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Sammanträdesrum Plats och tid Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30 - Il.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Bengt Petersson, socialnämnden Ingvar Holmén, PRO Yngve Svensson, PRO Erland Alexandersson,

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2010-08-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 13.30 15.40 ande: Birgitta Johansson (KD), ordförande Bo Malmsten (M) Hamid Zaheri (C) Sylvia Fernström Johansson (C) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 1 (5) Datum Pensionärsrådet 2011-10-17 Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 15.00-17.00 ande Roger Eklund (S), vård- och omsorgsnämnden, ordförande Lena Jonsson (S), vård- och omsorgsnämnden Gerd

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden 1(5) Gäller från och med den 1 januari 2011 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Vård- och omsorgsnämnden fullgör kommunens uppgifter vad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-05-21 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.49 Beslutande: Kent Blixt, Omsorgsnämnden Ronny Krönvall, Omsorgsnämnden Eva Bengtsson, Medborgarnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Blad 1 (10) )

Kommunala pensionärsrådet Blad 1 (10) ) - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2011-02-08 Blad 1 (10) ) Plats och tid Kommunhuset, Almen kl 10.00-11.15 Beslutande Roger Kristofersson (s) ordförande Ragnar Lif (c)

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20

Sammanträdesdatum 2014-02-20 2014-02-20 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.10 ande Diana Laitinen Carlsson, ordförande Tomas Erazim, 4-7 Mats Danielsson, (M) tjg

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-02-23 1 (14) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön kl. 13.00--16.00 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Skuten/Dovern kl 13 00 16 00 Beslutande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 26 Dagordning... 2 27 Information från föregående sammanträde... 3 28 Information om översiktsplan... 4 29 Information från socialnämnden... 5 30 Information från kommunstyrelsen...

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-03-14 1 (21) Plats och tid Grupprum, Vaukagården, onsdagen den 14 mars 2012, Kl 13.00 16.00 Beslutande Bo Åberg, PRO ordförande John Sundström, MBR-nämndens representant

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Sandra Eriksson, nämndsekreterare

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Sandra Eriksson, nämndsekreterare Pensionärsrådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 15.00 16.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Roger Eklund (S), vård- och omsorgsnämnden, ordförande Seija Eriksson (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Hans Pernäng Kristina Hellman Inga-Lill Söderström Veijo Moilanen Stig Henriksson Stefan Lejerdahl Gun-Britt Denami Åsa Gustavsson Madeleine Wallin

Hans Pernäng Kristina Hellman Inga-Lill Söderström Veijo Moilanen Stig Henriksson Stefan Lejerdahl Gun-Britt Denami Åsa Gustavsson Madeleine Wallin KOMMUN 2014-02-17 Plats och tid Beslutande Solliden kl. 13.00-16.15 Niclas Bergström Britt Janwald Lennart Lindeskär Matti Nokelainen Birgitta Sjö-Nilsson Hans-Åke Bergelin Sirkka Gillberg Jan Johansson

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (10) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.05, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Protokoll 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Borgmästaren den 20 februari kl Annette Burefjord Lehnberg, sekreterare

Protokoll 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Borgmästaren den 20 februari kl Annette Burefjord Lehnberg, sekreterare Protokoll 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Borgmästaren den 20 februari kl. 10.00 Beslutande Övriga närvarande Per-Arne Frisk, ordf. Björn Hellqvist Alf Söderlund Jan Norberg Marie Westlund Bengt

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-02-23 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, tisdag den 23 februari 2016, klockan 9.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Datum och tid Plats 2018-10-15 13:30-16:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Gunilla Högberg (L) (SN) Ann-Marie Eriksson (PRO Askersund) Birgitta Lindblad (PRO Askersund) Lillemor

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-11-16 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, socialutskottet kallas härmed till sammanträde tisdag den 27 november 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Elsy Hammar Nils von Elern AnnKristine

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer