Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015"

Transkript

1 Rapport 2015 Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Charlott Rydén och Ulrika Pudas

2 Innehållsförteckning Sammanfattning Sökande bosatta i Stockholms län... 4 Antal förstahandssökande till gymnasieskolans nationella program... 4 Antal förstahandssökande till gymnasiesärskolan... 4 Andel förstahandssökande per huvudman Gymnasieskolor och studievägar... 6 Antal skolor... 6 Antal studievägar... 6 Andel förstahandssökande som valt Högskoleförberedande respektive Yrkesprogram... 8 Förstahandssökande till högskoleförberedande program... 9 Förstahandssökande till yrkesprogram Fördelning mellan huvudmännen Fördelning på kön Introduktionsprogram Gymnasiesärskolan (15)

3 Sammanfattning Den första ansökningsomgången har genomförts till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län. Denna rapport avser sökandet fram till den 17 februari Antalet 16-åringar i länet är i princip lika många som förra året. Totalt antal förstahandssökande som söker gymnasieutbildning inför höstterminen 2015 är (knappt är folkbokförda i länet). Detta innefattar val till nationella program och introduktionsprogram i gymnasieskolan samt nationella program och individuellt program i gymnasiesärskolan. Andelen förstahandssökande till Yrkesprogram ligger fortsatt på en låg nivå. 22 procent av de förstahandssökande till de nationella programmen har valt ett yrkesprogram. De program som har fler förstahandssökande än föregående år är Ekonomi-, Teknik-, och Humanistiska programmet av de Högskoleförberedande programmen. El- och energi-, Hantverk-, Barn- och fritid-, Naturbruk, Hotell- och turism samt Industritekniska programmen är de Yrkesprogram som har ett ökat antal förstahandssökande. Bygg- och anläggningsprogrammet har en fortsatt vikande trend sedan GY11. Andelen som gör ett förstahandsval till fristående gymnasieskola är en procentenhet fler än förra året. Från slutet av april till mitten av maj pågår omvalsperioden för eleverna. Cirka 30 % av eleverna gör då någon form av ändring eller tillägg av val i sin ansökan. Dessutom tillkommer ett antal nysökande under omvalsperioden men även inför terminsstart. Även om vi inte kan vara säkra på hur eleverna slutligen kommer att välja, kan vi i detta skede se vissa mönster i hur sökandet ser ut på programnivå. Rapporten omfattar inledningsvis alla folkbokförda i länets val och därefter det totala sökandet till länets utbildningar och skolor. Förklaringar till förkortningar för de nationella programmen står i bilaga (15)

4 1. Sökande bosatta i Stockholms län Ungdomar folkbokförda i Stockholms län som är eller fyller 16 år under året är de som går i årskurs nio och söker till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. 2015: åringar 2014: åringar Cirka 12 procent av dessa blir inte behöriga att påbörja utbildning vid ett nationellt program var det per den 15 september ca elever som läste på introduktionsprogram för att bli behöriga att senare kunna söka eller påbörja utbildning på ett nationellt program. Stockholms län är en inflyttningsregion och prognoser för kommande års antal elever som ska påbörja gymnasieskolan tidigare år har varit några hundratal lägre än det faktiska antalet blivit. Antal förstahandssökande till gymnasieskolans nationella program Antalet förstahandssökande till nationella program har ökat något sedan föregående år. 2015: : Knappt 200 elever har gjort ett förstahandsval till en gymnasieskola utanför länet. Förra året var motsvarande siffra 250 elever. Antal förstahandssökande till gymnasiesärskolan Antalet sökande till gymnasiesärskolan har minskat något från föregående år. En handfull av dessa har gjort ett förstahandsval utanför länet. 2015: : (15)

5 Andel förstahandssökande per huvudman Andelen förstahandssökande, folkbokförda i Stockholms län, som söker kommunala skola i hemkommunen har minskat sedan Samtidigt har antalet förstahandssökande ökat till annan kommuns kommunala gymnasieskola och till fristående gymnasieskola Tabell 2. Andel förstahandssökande per huvudman (15)

6 2. Gymnasieskolor och studievägar Antal skolor Vid första ansökningsomgången fanns det 181 gymnasieskolor i Stockholms län som erbjuder nationella program, 59 kommunala och 122 fristående gymnasieskolor. Antalet kommunala gymnasieskolor har minskat från totalt 64 stycken 2013 till 59 stycken Antalet fristende skolor är nu något fler än förra året då antalet minskat något jämfört med året innan. Huvudman Kommunala Fristående Totalt Tabell 3. Antal skolor som erbjuder nationella program feb 2015 Antal studievägar Det erbjöds studievägar (valbara sökalternativ) totalt för de nationella programmen vid den första antagningsomgången. Dessa inkluderar program och eventuella inriktningar och profiler. På de kommunala gymnasierna erbjuds 518 studievägar och på de fristående Kommunala och Landstingets skolor Fristående skolor Tabell 4. Antal studievägar per typ av huvudman (nationella program) (15)

7 Antalet studievägar har minskat med knapp 260 stycken sedan Då erbjöds studievägar med ett nytt utbud enligt GY11. Erfarenheten från tidigare år visar att förändringar sker under antagningsperioden. Det är färre studievägar som planeras att starta efter första ansökningsomgången (15)

8 3. Sökandet till de nationella programmen Här redovisas hur det totala förstahandssökandet (inkl IB) ser ut till gymnasieskolorna i Stockholms län inklusive folkbokförda utanför länet. Totalt antal förstahandssökande till de nationella programmen är Andel förstahandssökande som valt Högskoleförberedande respektive Yrkesprogram Andelen förstahandssökande till högskoleförberedande program är 78 % (17 181) och till yrkesprogram 22 % (4 859). Andelen som söker ett yrkesprogram minskade i samband med införandet av den nya gymnasieskolan GY11. Därefter har minskningen avtagit och planat ut under de senaste åren Högskoleförberedande program Yrkesprogram Tabell 5. Andelen förstahandssökande som valt högskoleförberedande respektive yrkesprogram (15)

9 Förstahandssökande till högskoleförberedande program Samhällsvetenskapliga programmet är det program som har flest antal sökande, drygt förstahandssökander. Ekonomiprogrammet är det program som har ökat med flest antal förstahandssökande sedan Samhällsvetenskapligaprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet har tillsammans ca 50 % av de förstahandssökande till de högskoleförberedande programmen. Det har varit en kontinuerlig ökning av antalet förstahandssökande till ekonomiprogrammet samt till tekniska programmet under de senaste åren. Denna tendens ser ut att hålla i sig efter första ansökningen SA NA EK ES TE IB HU Tabell 6. Totalt antal förstahandssökande till de högskoleförberedande programmen (15)

10 Förstahandssökande till yrkesprogram El- och energiprogrammet är det program som har flest antal sökande, drygt 900 förstahandssökande. Naturbruksprogrammet är det program som har ökat med flest antal förstahandssökande sedan Det har varit en kontinuerlig ökning av antalet förstahandssökande till Naturbruksprogrammet under de senaste åren. Även Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgprogrammet har ökat sedan 2011, om än inte lika mycket. Antalet förstahandssökande till Bygg- och anläggningsprogrammet har däremot minskat avsevärt sedan Denna tendens ser ut att hålla i sig efter första ansökningen EE BA FT HV BF NB VO HA RL VF HT IN RX Tabell 7. Totalt antal förstahandssökande till yrkesprogrammen (15)

11 Fördelning mellan huvudmännen SA NA EK ES TE IB HU Kommunala och landstingsägda skolor Fristående skolor Tabell 8. Totalt antal förstahandssökande till de högskoleförberedande programmen fördelat på fristående och kommunala skolor EE BA FT HV BF NB VO HA RL VF HT IN RX Kommunala och landstingsägda skolor Fristående skolor Tabell 9. Totalt antal förstahandssökande till de yrkesprogrammen fördelat på fristående och kommunala och landstingsägda skolor (15)

12 4. Fördelning på kön Kvinnor utgör 52 % och män 48 % av det totala antalet förstahandssökande till de högskoleförberedande programmen. Naturvetenskapliga programmet har en jämn könsfördelning och det Ekonomiska programmet har en i det närmaste jämn könsfördelning. De högskoleförberedande programmen som har kvinnodominans är Humanistiska programmet, Estetiska programmet samt Samhällsvetenskapliga programmet. Det Tekniska programmet är det enda mansdominerade högskoleförberedande programmet. Även till yrkesprogrammen är könsfördelningen av de förstahandssökande 52 % kvinnor och 48 % män. Till tre av yrkesprogrammen söker sig kvinnor och män i nästan samma utsträckning; Barn- och fritidsprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Fyra yrkesprogram är kvinnodominerade; Hantverksprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Hotell och turismprogrammet och Naturbruksprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet, Industritekniska programmet, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet och VVSoch fastighetsprogrammet är mansdominerande. 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% HV HU VO HT NB SA ES BF HA RL NA EK TE BA FT IN EE VF Kvinnor Män Tabell 10. Procentuella fördelningen mellan män och kvinnor av de förstahandsökande till de nationella programmen (15)

13 5. Introduktionsprogram Introduktionsprogram anordnas för de som inte är behöriga till nationellt program. Introduktionsprogram erbjuds vid 58 kommunala (2014: 59) och 59 fristående gymnasieskolor (2014: 49). Sökande till introduktionsprogrammen är ofta förstahandssökande till ett nationellt program och har valet till introduktionsprogram längre ner i ansökan. Detta med anledning av att många elever har som målsättning att uppnå behörighet till ett nationellt program till slutantagningen. Därtill tillkommer ett stort antal sökande till introduktionsprogrammen under våren men även först efter slutantagningen. Det gör att det endast är studievägar och inte antal förstahandsökande gällande introduktionsprogrammen som redovisas i tabellen nedan. Introduktionsprogram Antal studievägar Programinriktat individuellt val, IMPRO Yrkesintroduktion, IMYRK Preparandutbildning, IMPRE Individuellt alternativ, IMIND Språkintroduktion, IMSPR Totalt antal studievägar: Tabell 11. Antal studievägar på introduktionsprogram som erbjuds i Stockholms län (15)

14 6. Gymnasiesärskolan I Stockholms län finns det 21 kommunala och landstingsägda (2014: 21) och 16 fristående gymnasiesärskolor (2014: 15). Det är 173 förstahandssökande till de kommunala och landstingsägda skolorna och 95 förstahandssökande till de fristående skolorna. Program Antal förstahandssökande till respektive program Administration, handel och varuhantering, AHADM Estetiska verksamheter, EVEST Fastighet, anläggning och byggnation, FAFAS Fordonsvård och godshantering, FGFOR Hantverk och produktion, HPHAN Hotell, restaurang och bageri, HRHOT Hälsa, vård och omsorg, HOHAL Samhälle, natur och språk, SNSAM Skog, mark och djur, SDSKO Individuella programmet, IAIND Totalt antal förstahandssökande Tabell 12. Antal förstahandssökande till gymnasiesärskolans program (15)

15 Bilaga 1 Förklaring förkortningar nationella programmen BA BF EE EK ES FT HA HT HU HV IB IN NA NB RL RX SA TE VF VO Bygg- och anläggningsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet El- och energiprogrammet Ekonomiprogrammet Estetiska programmet Fordons- och transportprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Humanistiska programmet Hantverksprogrammet International Baccaulaureat Industritekniska programmet Naturvetenskapsprogrammet Naturbruksprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Riksrekryterande program med egna examensmål Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet VVS- och fastighetsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet (15)

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Gymnasieskolan oförändrad andel elever väljer fristående skolor Det totala antalet elever i gymnasieskolan fortsätter att

Läs mer

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Syfte 8 2 Att presentera en samlad bild av gymnasieskolans utbud

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19

Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19 1 (19) Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisar statistik över elever som är registrerade i gymnasieskolan läsåret 2018/19. Uppgifterna samlas in via Centrala Studiestödsnämnden

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 216- SKAPAD AV Antagningen 216 Hur gick det? Antagna i siffror 216 Hur många elever från åk 9 2142 Antal antagna Hur många från åk 1-3 + IM program Elever från kommuner utanför Skaraborg 21 83 Fyllnadsgrad

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 2013-03-21 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand baseras dels på den slutliga antagningen bland samtliga

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Avdelningen för analys Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 1 (9) Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 I denna promemoria jämförs vilka program eleverna sökte i första hand och vad de sedan läste i gymnasieskolan läsåret 2017/18.

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Gymnasie- och Gymnasiesärskoleorganisation inför läsåret 2015/16

Gymnasie- och Gymnasiesärskoleorganisation inför läsåret 2015/16 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (3) Datum 2014-08-1111 Vår referens Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Gymnasie- och Gymnasiesärskoleorganisation

Läs mer

Interkommunal ersättning (IKE) och ersättning till friskolor (FRI) 2016

Interkommunal ersättning (IKE) och ersättning till friskolor (FRI) 2016 1(4) Tjänsteskrivelse 2015-11-10 Diarienummer: UAN 2015/0385 Version: 1.0 Beslutsorgan: UAN Ekonomi Henric Andersson E-post: henric.andersson@halmstad.se Telefon: 0727-15 90 38 Interkommunal ersättning

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 Analysavdelningen Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Dnr: 2017:557 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram

Läs mer

Elever i gymnasieskolan läsåret 2016/17

Elever i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Enheten för gymnasie- & vuxenutbildningsstatistik 2017-03-02 1 (20) Dnr: 5.1.1-2016:883 Elever i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Resultaten i detta baseras på elever som är registrerade i gymnasieskolan

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga)

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Gemensam gymnasieregion 2.0 Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Dagens syfte Öka kunskapen om de regionala förutsättningarna och utmaningarna för vår gemensamma gymnasieregion. Två perspektiv:

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2015

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2015 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 215 Innehåll... Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal gymnasieskolor

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18

Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18 Enheten för gymnasie- & vuxenutbildningsstatistik 2018-03-08 1 (17) Dnr: 2017:00812 Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18 Allmänt om statistiken Resultaten baseras på elever som är registrerade i gymnasieskolan

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2014/2015

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2014/2015 Utbildningsstatistikenheten 2015-12-17 Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2014/2015 Våren 2015 slutförde 84 449 1 elever gymnasieskolan. Det är den andra kullen elever som går ut den reformerade

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 SKAPAD AV Antagningen 217 Hur gick det? Antagna i siffror 217 Hur många elever från åk 9 2384 Antal antagna Hur många från åk 1-3 + IM program 322 Elever från kommuner utanför Skaraborg 131 Fyllnadsgrad

Läs mer

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se VIRGINSKA SKOLAN På Virginska skolan finns följande program Hantverksprogrammet HV Hotell- och turismprogrammet HT Restaurang- och livsmedelsprogrammet RL Vård- och omsorgsprogrammet VO För att spetsa

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Prel antagningsstatistik

Prel antagningsstatistik Prel agningsstatistik 845 862 Emmaboda Sökande val Behöriga Obehöriga Val na Val Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 6 6 3, 2 2 87.5 222.5 3 Ekonomiprogrammet IMIND, Introduktionsprogram IMPRE, Introduktionsprogram

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 Skolverket 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram inför läsåret 2018/19, samt andelen som var behöriga respektive

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 SKAPAD AV Antagningen 2018 Hur gick det? Antagna i siffror 2018 Antal antagna elever 2018 2017 Hur många elever från åk 9 2812 2384 Hur många från åk 1-3 + IM program 326 322 Elever från kommuner utanför

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län.

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län. Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Dnr 1.6.1-1210/2017 Sida 1 (12) 2017-03-16 Handläggare Sören Bernhardtz Telefon: 08 508 33 579 Till Utbildningsnämnden 2017-04-06 Yttrande

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Lärarkonferens om Gy2011

Lärarkonferens om Gy2011 Lärarkonferens om Gy2011 Program 09.30 11.30 inklusive paus Inledning och bakgrund Skollagen Studievägar och programstrukturer Examensmål och ämnesplaner 11.30 13.00 Lunch 13.00 16.00 Programseminarier

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Kommunbidrag per verksamhet 2015 inklusive prislistor för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Kommunbidrag per verksamhet 2015 inklusive prislistor för gymnasieskola och gymnasiesärskola Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-01-16 Vår referens Ann Andersson Ekonomichef ann.andersson@malmo.se Tjänsteskrivelse Kommunbidrag per verksamhet 2015 inklusive prislistor för

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 13-423/6780 Sida 1 (10) 2013-10-11 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2013-10-24 Studievägsutbudet

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik Gymnasieskola Program Inriktning Antal sökande behöriga första hand Antal platser Dahlstiernska gymnasiet Barn- och fritidsprogrammet BF 3 17 Dahlstiernska gymnasiet El- och energiprogrammet EE Elteknik,

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Sökande till gymnasieskolan 2015 - En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-1499/2016 Sida 1 (12) 2015-03-18 Handläggare Robert Lundh Telefon: 08 508 33 638 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14

Läs mer

Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Uppsala

Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Uppsala KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Karin Carlsson 2014-03-24 UAN-2014-0186 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor

Läs mer

Antagningsstatistik

Antagningsstatistik 0862 Emmaboda Behöriga Obehöriga na Val 1 Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 16 16 1 3 2 2 1 100,0 1 2 0 0 0 187.5 230.0 14 Ekonomiprogrammet IM 0 0 1 1 Aktuell för något introduktionsprogram IMA 10 10 2 2 0

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Samverkansavtal

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Samverkansavtal Utredning av skoltrafik i Uppsala län Slutrapport Bilaga 6 Samverkansavtal KTN2013-0050 Kollektivtrafikförvaltningen UL December 2013 1 Innehåll 1 Elever från Enköping är försthandssökande till:... 3 2

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20181

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20181 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (484) period 2181 18-6-28 16:52:51 BA-RE Bygg- och anläggningsprogrammet Rekarnegymnasiet 78 78 75 16 178 BF-RI Barn- och fritidsprogrammet Rinmangymnasiet

Läs mer

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-08-05 Vår referens Helen Salmose Utredare Helen.Salmose@malmo.se Tjänsteskrivelse Yttrande angående ansökan om utökning av fristående

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-9-2 1:48:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 12 9 8. 159. Hantverksprogrammet 12 3 1 8. 8. Yrkesintroduktion, Mot Bygg-

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20181

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20181 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (484) period 2181 18-4-6 1:24:27 BA-RE Bygg- och anläggningsprogrammet Rekarnegymnasiet 72 52 97.5 93 189 BF-RI Barn- och fritidsprogrammet Rinmangymnasiet

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (2510) period 20171

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (2510) period 20171 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (25) period 27 El- Och Energiprogrammet, År 5 9 22.5 77. Ekonomiprogrammet, År Gs, Programmet För Estetiska Verksamheter 2 Gs, Programmet För Fordonsvård

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 2 0 6 8 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 5 0 3 8 202,5 Hotell- och turismprogrammet HT 9 7 0 5 12 97,5 Industritekniska

Läs mer

IB Justering kapitalkostnader 259 Justerad budget

IB Justering kapitalkostnader 259 Justerad budget Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Ärendenr GVN 2016/167 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 2 november 2016 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Internbudget 2017 Internbudget omfattar samtliga

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Ekonomiprogrammet EK 18 5 1 0 13 1 15 192,50 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 4 4 0 6 4 3 147,50 Estetiska programmet ES - Musik 10 4 4 0 6 4 0 232,50 Hotell-

Läs mer

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-04-18 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde Kommun: Bengtsfors Utbildning (reserv) (reserv) Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 1) 255.62 1) 256.87 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 1) 238.75

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 4) 3) 4) 3) 4) 3)

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 4) 3) 4) 3) 4) 3) Kommun: Bengtsfors Utbildning Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 1) 255.62 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 1) 238.75 Strömkullegymnasiet,Estetiska

Läs mer

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

Förslag avseende handels- och administrationsprogrammet Förslag till försöksförordning med handelsinriktning på ekonomiprogrammet

Förslag avseende handels- och administrationsprogrammet Förslag till försöksförordning med handelsinriktning på ekonomiprogrammet Förslag avseende handels- och administrationsprogrammet Förslag till försöksförordning med handelsinriktning på ekonomiprogrammet Observera att presentationen bygger på de förslag som Skolverket har redovisat

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1)

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1) Kommun: Bengtsfors Utbildning Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-4-11 13:57:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 16 11 13 174 Hantverksprogrammet 12 3 Yrkesintroduktion, Mot Bygg- Och

Läs mer

Fördjupning om gymnasieskolan elevuppgifter och resultat

Fördjupning om gymnasieskolan elevuppgifter och resultat 2017-01-10 1 (12) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/63 Utbildningsnämnden Fördjupning om gymnasieskolan elevuppgifter och resultat Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

Välkomna till information om gymnasiet!

Välkomna till information om gymnasiet! Välkomna till information om gymnasiet! Studie- och yrkesvägledning Vår profession är inom vägledning och information. Vägledning handlar om att stödja eleven i att utforska, identifiera och formulera

Läs mer

Antagna 1:a hand Reserver

Antagna 1:a hand Reserver BENGTSFORS, Strömkullegymnasiet Utbildning Platser Ekonomiprogrammet EK 18 6 4 0 12 4 5 247,5 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 3 3 0 7 3 1 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 10 3 3

Läs mer

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Egenskaper, förmågor, färdigheter, intresse Alternativ/ möjligheter vidgat perspektiv Vem är jag? Vad vill jag? Ta sig till

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vägledningscentrum Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vad händer inför gymnasievalet? År 9 Föräldramöte Gymnasiemässa 8/10 Individuella samtal Klassinformationer Öppet hus Besöksdag på gymnasieskolor

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Nyköpingsregionen

Preliminärantagningen 2017 Nyköpingsregionen na Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 102 136 43 51 28 25 24 18 192.5 226.0 0 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 102 136 43 51 28 25 24 18 0 Sida1/8

Läs mer

Slutlig antagning 2017

Slutlig antagning 2017 na Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 126 155 54 62 28 26 36 28 210.0 240.1 0 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 126 155 54 62 28 26 36 28 0 Sida1/8

Läs mer

Trender inom gymnasieskolan i Stockholms län och i Nacka

Trender inom gymnasieskolan i Stockholms län och i Nacka 2017-10-23 TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/189 1 (5) Utbildningsnämnden Trender inom gymnasieskolan i Stockholms län och i Nacka Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

Preliminär antagningsstatistik

Preliminär antagningsstatistik 862 Emmaboda Behöriga Obehöriga na Val 1 Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 16 16 1 2 1 3 1 1, 3 2 1 232.5 259.2 13 Ekonomiprogrammet IMA 1 1 2 1, 1 1 162.5 162.5 9 IMS 2 2 1, 2 IN 16 16 5 27 22 5 5 1, 2 5 9.

Läs mer

Beslut om bidragsbelopp till fristående verksamheter 2018

Beslut om bidragsbelopp till fristående verksamheter 2018 Österåkers kommun Skolförvaltningen Datum: 2017-11-21 Ärende/nr: Dnr SKOL15 2017/0285 Till samtliga huvudmän för fristående förskolor, pedagogisk omsorg, skolor och gymnasieskolor med barn/elever folkbokförda

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18 Uplialue UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-06-14 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning

Läs mer

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-10-09 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2014-10-23 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Program Namn BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 175,5 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan 165 193 BA Bygg-

Läs mer

Gymnasiebehovet 2018 TRENDER OCH KUNSKAP OM STOCKHOLMS LÄNS GYMNASIEREGION

Gymnasiebehovet 2018 TRENDER OCH KUNSKAP OM STOCKHOLMS LÄNS GYMNASIEREGION Gymnasiebehovet 2018 TRENDER OCH KUNSKAP OM STOCKHOLMS LÄNS GYMNASIEREGION Innehåll 5 7 7 15 18 20 22 22 24 25 25 27 28 31 Inledning SÖKER IN Behöriga Obehöriga Gymnasiesärskola Första ansökningsperiod

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015 Sida 1 av 5 Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om ersättningsnivåer som ska gälla från och med 2015 (Dnr

Läs mer

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Dagens innehåll Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Hur många av er jobbar med det ni pluggade på gymnasiet?

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20171

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (0484) period 20171 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Eskilstuna (484) period 2171 17-4-1 15:23:34 BA-RE Bygg- och anläggningsprogrammet Rekarnegymnasiet 72 51 117.5 16 198 BF-RI Barn- och fritidsprogrammet Rinmangymnasiet

Läs mer

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta t91 2 NOM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kre,,d e. ( t-t Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-0852 Utbildningsnämnden Ansökan från LOKS AB om godkännande som huvudman för en utökning

Läs mer

Antagningsstatistik 2011

Antagningsstatistik 2011 Jenningsskolan, Robertsfors HT 12 0 0 Hotell- och turismprogrammet HU 12 0 0 Humanistiska programmet IMPROHT 3 0 0 Introduktionsprogram, Programinriktat individuellt val, mot Hotell- och turismprogrammet

Läs mer

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-05-12 Utvecklingsförvaltningen 1 (10) Diarienummer 2014/GAN 0064 44 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-27 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2017-10-19 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 213,8 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan A 183,9 BA Bygg-

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

Kallelse till gymnasienämnden

Kallelse till gymnasienämnden GYMNASIENÄMNDEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till gymnasienämnden Tid Onsdag den 13 juni 2018, klockan 18:00 Plats A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge Ärenden Upprop och val av justerare

Läs mer

Tidplan för gymnasievalet

Tidplan för gymnasievalet Tidplan för gymnasievalet Oktober/November Gymnasieinformation Samtal Öppethus på gymnasieskolorna Gymnasiemässa i Lund och Malmö December Samtal Januari Lösenord delas ut Webben öppnar 16 januari Gymnasieansökan

Läs mer

Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Uppsala

Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Uppsala KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Karin Carlsson 2013-10-22 UAN-2013-0208 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Statistikuppföljning för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor

Läs mer