VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Nu är det dags att beställa ditt Restaurangchansenhäfte!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Nu är det dags att beställa ditt Restaurangchansenhäfte!"

Transkript

1 Augusti 2015 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten Nu är det dags att beställa ditt Restaurangchansenhäfte! Surströmmingsträff 5 september Flisenberg Veteran OL 10 september VR arrangerar på Naddtorpskartan Mer information finns på sidan 3 Stöd VR:s ungdomar genom att välja VR som din favoritförening hos Svenska spel? Klicka på bilden på hemsidan för mer info! Klubbmöte 14 september VIK-skidor klubbstuga 19:00 Jan-Åke Alkeblad berättar om Erik Hahr Studiebesök Kraftpojkarnas solkraftpark vid E18 15 september Friluftsdygn Höst september Svartådalen utforskas Studiebesök på J.P. Johansson Museet 23 september Klubbmöte 12 oktober VIK-skidor klubbstuga 19:00 Peter Östman håller föredrag med fjälltema och Cykel-Trim KM Nattorientering 13 oktober Hallstahammar Butiken som hyr ut och säljer sportutrustning i Västerås. Du som är VR-medlem får rabatt! Teaterbesök på Munktorpsteatern 6 november Årsmöte 15 november Klubbstugan Flisenberg 11:00

2 Augusti Klubbmöteskommittén Klubbmöte den 14 september Program: Jan-Åke Alkeblad som berättar om Erik Hahr och hans byggnader i Västerås. Plats: VIK-Skidor klubbstuga 19:00 Hans Andersson deltog också som guide och han berättade att i princip allt organiskt material är bortbränt på östra sidan och kvar är nästan bara sten och grus, trots det ser man växtlighet som är på väg tillbaka. Klubbmöte den 12 oktober Program: Peter Östman håller föredrag med fjälltema. Cykel-Trim 2015 avslutning, Skidsektionen arrangerar. Plats: VIK-Skidor klubbstuga 19:00 Årsmöte den 15 november Flisenberg Plats: Klubbstugan Flisenberg Klubbmötesrapport maj Vårkväll vid Fiskkraken Den 11 maj underhöll Torsten Lund sjutton medlemmar med vacker sång och musik i vår klubbstuga. Repertoaren var varierande med kända och mindre kända visor av Evert Taube, Povel Ramel, Nils Ferlin, Allan Edwall och andra populära diktare. Torsten framförde även några egna texter. Den uppskattande publiken deltog med liv och lust i allsångerna. Före programmet bjöds på kaffe med Ingrid Julles välsmakande bakverk och Ulf Back informerade om verksamheten. Lars Kjellman lämnade en rapport om den ekonomiska ställningen som visade att läget är under kontroll och stämmer väl överens med budgeten. Under vandringen genom skogen till bilarna hördes tröstergöken. Klubbmötesrapport augusti Besök i brandområdet Ett fyrtiotal medlemmar deltog vid augusti klubbmötet. Besöket vid brandområdet runt Märrsjön öster om Västervåla kyrka var intressant men skrämmande på samma gång. Området var ett av de som drabbades hårdast, temperaturen på östra sidan var 1400 grader och spridningshastigheten som mest 87 meter per sekund enligt vår guide, Daniel Ersson, skogvaktare i Västerås stift. För många medlemmar var besöket ett farväl till den skog vi orienterat mycket i genom åren! Rapportörer Lars Mosslind/Ulf Back Bröllopsfest och vigselakt vid klubbstugan Intresset för att hyra vår fina anläggning för olika arrangemang är stort. Under pågående verksamhetsår har ca 50 bokningar gjorts. Stugsektionen med Krister och Katarina Jakobsson som sköter bokningen och Birgitta och Bo Ortman som ansvarar för tillsyn har fått lägga extra tid på verksamheten. Hyresintäkterna är en del av VRs inkomstbudget och en av anledningarna till att våra medlemsavgifter kan hållas så låga. Den nu snart 40 åriga klubbstugan har under augusti varit uthyrd för två helt nya arrangemang. Enligt rapporterna har det varit mycket lyckade. Att sommaren kom igen med sol och värme var ju helt lyckat. Den 15 augusti hölls en bröllopsfest i klubbstugan och den 22 augusti genomfördes en vigselakt på planen framför klubbstugan ombyggd till en kyrkosal. Det var vår medlem Elisabeth Hallonsten som med sin man Patrik hade sin bröllopsfest i klubbstugan tillsammans med sina 67 gäster.

3 Augusti 2015 brudparet iväg från Flisenberg i båt. Bröllopsfesten hölls i Schenströmska Herrgården. Två underbara arrangemang som vår kära klubbstuga har varit värd för! VR önskar brudparen lycka till! Rapportör/Ulf Back Surströmmingsträff i Flisenberg 5/9 Brudparet anlände till festen sjövägen. De steg i land på badbryggan och togs emot av sina gäster. Gästerna hade fått order att ha gympaskor med sig för promenaden från parkeringen till stugan. Köket kompletterades tillfälligt med 3 stora kylar, grillar och partytält och 4 kockar/servitriser för att servera mat till gästerna. En vecka senare var det dags för Johanna och Johan att gifta sig vid Flisenberg. Johan är son till våra medlemmar Hans Larsson och Agneta Johansson som har sin sommarstuga vid sjön. Bergplatån mellan stugan och trappan ner till badbryggan var inredd som en kyrkosal. Bruden och brudgummen kom från klubbstugan och gick fram till vigselakten mellan bänkraderna. Vällingklockan ringer in till årets festmåltid i Flisenberg. Alla ni som tål eller älskar doften och smaken av surströmming är välkomna till vår klubbstuga lördagen den 5 september. Vi försöker som vanligt starta upp kl 15 med några uppmjukningsövningar. Ta med glatt humör och ev. myggmedel! Ni som föredrar att äta sill ombedes meddela detta till undertecknade. Dryck i form av lättöl och vatten ingår. Det är givetvis OK om ni vill medtaga andra drycker än det som nämnts. Självkostnadspriset för kalaset brukar stanna på ca 50:- Anmälan till Boy o Kerstin senast 3:e september på tfn eller eller mail boy.nyman@gmail.com Varmt välkomna!! Kerstin och Boy Restaurangchansen Nu är det hög tid att beställa ditt exemplar av restaurangchansen 2015/16. Priset är liksom förra året 220 kr. Flera nya restauranger har tillkommit bl a Coffehouse by George, Frasses, O Learys, Växhuset. Några har tagits bort som t ex Bistro 65an, Gaggeska Gården och Waynes Coffee, men Mickes Husman finns kvar. Bland butikerna har ett 20-tal nya kommit med, t ex Apoteksgruppen, Caparol Färgbutik, Cityväskan, Klädhuset M, Shell Rocklunda och Sigma Fashion. Vigselakten genomfördes kl.14 under bar himmel med strålande sol och lite vind som fick draperierna att fladdra. Efter akten åkte Ett 10-tal har försvunnit som tyvärr Akademibokhandeln, Clas Ohlsson, Plantagen och Triumph.

4 Augusti Gör din beställning snarast till eller per telefon/sms till Häftena delas ut till föreningarna den 28 augusti och därefter kan jag börja leverera dem till våra beställare Tack för att du med din beställning vill vara med och stötta Vandrarringen. Redaktören har ordet Lars Mosslind, e-post: Manusstopp VR-bladet 11 oktober För medlemsärenden vänder du dig till VR-kansliet/Britt Back tfn eller e-post Vi välkomnar följande nya medlem i Vandrarringen! Medlem nr 1526, Johanna Richter Orienteringssektionen Eva Kjellman tfn e-post: kjellman@bredband2.com All information om vad som hänt och vad som kommer att ske finns även på hemsidan. Under På gång och Kalendern finns kommande arrangemang. Under dagbok finns ofta men inte alltid en redogörelse om vad som redan hänt. Besök hemsidan ( ofta, vi försöker att hålla den uppdaterad och aktuell. Säg till om du vill ha något infört eller om något saknas. DM ultralång genomfördes av Köping-Kolsva OK den 26 april och Vandrarringen tog hem fem plaketter. 1;a D16 Maja Mosslind, D18 Jenny Lindberg, 1:a D70 Eva Kjellman, 1:a H50 Anders Brinkman och 3:a D12 Alice Helmersson. Vandrarringen hade för första gången ett lag i 10-mila dam-stafett och laget bestod av Maja Mosslind, Anna-Karin Johansson, Magdalena Mosslind, Jenny Lindberg och Karin Swärd Lindberg. Banorna var mellan 6-10,5 km långa i väldigt varierad terräng, mestadels god framkomlighet men svårlöpt på vissa ställen. Stämningen i laget och på arenan var på topp och det underbara vädret bidrog säkert till den goda stämningen! Alla i laget var nöjda med dagen och resultatet, 243:e plats av 327 startande lag. I herrkaveln deltog VR-löparna, Anders Brinkman och Tomas Jonsson i ett mixlag med Sala OK. Laget kom på en 205:e plats av 316 startande. Deras redogörelse för dagen finns på hemsidan. Den 12 maj arrangerade VR tävlingen VPT 2 vid Bjurhovdaskolan. Ett fint arrangemang som vanligt med VR-standard. Drygt 200 ungdomar sprang om placeringar. I år var det VR som arrangerade Träffen den 24 maj. Tävlingen gick vid Skogsmuren med efterföljande lunch och ting vid klubbstugan i Flisenberg. Vi försvarade förra årets seger och behåller Fylkehornet. Helgen maj hade vi klubbläger i Orsa Grönklitt. Tre tävlingar med Tigersprinten på fredag kväll och sedan medel och lång på lördagen och söndagen. Det var kallt, blött och blåsigt hela helgen. Alla tre lägenheterna vi disponerade hade bastu och dubbla torkskåp som utnyttjades flitigt. Vi var 24 personer som kämpade mot vädrets makter och kanske blev vi stärkta av utmaningarna. Säkert är dock att vi hade trevligt, särskilt ungdomarna (12 st) som på OL-ledig tid deltog i kanotorientering och mossfotboll. KM-Dag avgjordes vid Sala OK:s Silverjakten den 1 maj. Segrade gjorde Anders Brinkman och Eva Kjellman.

5 Augusti 2015 Årets sommarsäsong har varit minst sagt spännande för många av våra orienterare som valt olika utmaningar, vilket i sin tur bidragit till minskat deltagande på vissa arrangemang såsom O-Ringen men det är kul att prova nya terränger och mäta sig mot andra tävlande. VR-dräkten har synts på Gotland, O-Ringen i Borås, Veteran VM i Göteborg, Scottish 6 Days i Inverness, vid VM i Skottland förutom Eskilstuna weekend, Sälen 3+3 och Sommarlandsprinten i Skara mfl. Att VM i Skottland visades på TV var roligt, spännande och tidskrävande. Säkert var det många som tittade efter kända ansikten bland publiken. O-Ringen 2015 i Borås var riktigt roligt för VR då Jonna Siljebäck stod på podiet som klassegrare två gånger och sedan fick en fin 2:a placering totalt i klassen D12 kort. För sin fina insats fick Jonna även ta emot vandringspriset Knallen. DM-Natt arrangerade OK Hedströmmen vid OL-rounden den 14 augusti. i Skinnskatteberg. DM segrare blev Maja Mosslind D16, Karin Swärd Lindberg i D50 och Anna-Karin Johansson i D60. Den 17 augusti arrangerade OL-sektionen klubbmöte med ett besök till vårt kartområde i Västervåla. Medarrangör var Hans Andersson, lantmätare och mycket naturkunnig. Nästan 40 personer kom för att lyssna på skogvaktare Daniel Ersson som berättade om branden och den återväxt som spirar. Intressant var att höra om den sådd av skog som görs dels med maskin men också manuellt. Från dessa frön av tall och gran har redan små plantor börjat visa sig. DM-Medel och Lång arrangeras av Arboga OK 29 och 30 augusti. VR tog hem följande DM-plaketter! Medel 2:a D12 Elin Lindberg, 1:a D16 Maja Mosslind, 1:a D70 Eva Kjellman. Lång 1:a D16 Maja Mosslind DM-tävlingar kvar för säsongen är Sprint och Sprint-stafett den 5 september. i Sala och Stafett den 6 september. i Torshälla. VR:s Veteraner arrangerar en tävling den 10 sep. vid Naddtorpsvägen/gamla Gunnelbovägen, samma arena som vår nationella tävling den 23 aug. Banläggare är Åke Mjöberg. Alla daglediga som kan och vill hjälpa till kan kontakta Eva. Veteranerna fortsätter med torsdagstävlingarna fram till mitten av december. Veteransidan hittar du på vår hemsida under fliken Orientering och sedan Veteran. 25manna den 10 okt. vid Lövsättra i Vallentuna kommun. Målsättningen är ett eget lag även i år och att vi placerar oss bättre än fjolårets 294 av 388 startande. KM i nattorientering kommer att avgöras den 13 oktober i samarbete med Hallstahammars OK. Mer information kommer att finnas i kalendern. Onsdagsträningarna pågår hela hösten. Se kalendern på hemsidan för information om var och när. Eva Kjellman Rapport från orienteringstävlingen den 23 augusti VR arrangerade orienteringstävling i Naddtorpsskogen den 23 augusti med framgång. Totalt 320 anmälda. Det vackra vädret bidrog nog till att vi fick hela 80 direktanmälda. Arenan var uppbyggd i skogsgläntan där Naturvårdsverkets anslagstavla är uppställd. Platsen röjdes och städades några veckor före och det blev ett riktigt fint skogs-tc. Starten var placerad efter Naddtorpsvägen, 1250 m från arenan. Det här var tävlingen då våra ungdomar gjorde entré som arrangörer, de deltog på flertalet poster under dagen. Då dusch inte fanns vid arenan erbjöds deltagarna att åka upp till Flisenberg för dusch i omklädningsrummen eller bad i Fiskkraken. Vi bjöd också besökarna vid Flisenberg på kaffe och bulle. Ca 45 åkte upp och det hela blev mycket lyckat. Många skrev i besöksboken och ska man tolka betygen så blev dagens VR tävling och arrangemang en riktig framgång. Birgitta Ortman och Britt Back var på plats och servade med fikat.

6 Augusti Stort tack till VRs funktionärsstyrka för bra arbetsinsatser före, under och vid avvecklingen efteråt. Ca 35 personer har arbetat med tävlingen. Stugsektionen Ordförande: Bo Hedman, e-post: Uthyrning och bokning Katarina och Krister Jakobsson e-post: Det blev SOMMAR även i år till slut! Vi hoppas du kunnat utnyttjat anläggningen Flisenberg. Stugsektionen har jobbat för att allt ska fungera och ge möjlighet till rekreation. Det är en fantastisk tillgång vi har inom föreningen. Att komma till klubbstugan och skåda ut över sjön, oavsett om det blåser småspik eller om sjön ligger spegelblank, är vederkvickande och bra för den mentala hälsan. Vi ser gärna att du kommer oftare och vi ser gärna att fler av er som njuter i Flisenberg även tar del av arbetsgemenskapen emellanåt. Glöm inte att skriva i gästboken. Skulle du vara arbetssugen, så är det bara att höra av sig till Bo Hedman, , eller Bo Ortman, för att få anvisningar. Är du intresserad av att bidra som sektionsmedlem, hör av dig till Bo Hedman. Stugsektionen gm Lennart Sundin Skidsektionen Peter Nordström, e-post: bandygatan25@telia.com Just nu har vi uppehåll och vallar skidorna inför kommande vintersäsong! Friluftssektionen Sammankallande : André Ahlin, e-post andre.ahlin@tele2.se Studiebesök på Kraftpojkarnas E18 solpark Samling på Anundshögs parkering 15/ kl och därifrån samåker vi till anläggningen Beräknad tidsåtgång ca 1 timme Vi fikar i deras lokal Info angående solparken: kraftpojkarna.se Anmälan senast den 11/ till Niclas Österback niclas@easthills.se tel Friluftsdygn september Notera i din kalender redan nu den September för ett friluftsdygn i VR:s regi. Friluftsdygnet omfattar paddling och övernattning i tält eller hus en natt. Området som skall utforskas är Svartådalen. Ytterligare information skickas ut i ett separat mail. Friluftssektionen, genom André Ahlin. Studiebesök på J.P. Johansson Museet i Enköping onsdag den 23 sept. Samåkning i bilar från Hälla köpcentrum kl Inträde med guidning kostar 40 kr. Fika på något trevligt ställe efter museet. Anmälan till hans@julle.org senast den 21 sept. kl Teaterbesök på Munktorpsteatern 6 november. Munktorpsteatern fredagen den 6 november Planerar som tidigare år med gemensam resa i bilar och separat fikarum. Mer information senare på hemsida och i gruppmeddelande. Rapport Cykelutflykt 14 maj Klockan 09:00 stod ett drygt tjugotal medlemmar uppställda med sina cyklar avdammade och nypumpade för vårens cykeltur. Vi hade tre ungdomar/barn med på turen samt en god åldersspridning på deltagarna där både unga och gamla tagit fram sina cyklar. Totalt deltagarantal var 25 personer varav några anslöt till Gäddeholms Café till den trevliga fikastunden.

7 Augusti 2015 Friluftssektionen har nu prövat att vandra, paddla, bada isvak och nu även att cykla. Efter att ha intervjuat ungdomarna, tyckte de att cykelturen, även fast den var lång, var bland de roligaste. Det blir fler tillfällen! //Patrick I. för Friluftssektionen Rapport Utflykt till Westerlundska gården Onsdag den 20 maj var det dags för vårens utflykt för daglediga. Vi var 16 stycken som i det vackra vårvädret besökte Westerlundska gården i Enköping. Efter en mycket intressant guidning promenerade vi över till Tant Gredelin, ett mycket mysigt café i det som sägs vara Enköpings äldsta hus för att där dricka kaffe och hembakt bröd. Rapport - Nationaldagsfirandet 29 st medlemmar i VR deltog i nationaldagsfirandet i Björksta kyrka efter inbjudan av komminister Linda Wagerman Grönberg och Björksta hembygdsförening. I bygdegården bjöd hembygdsföreningen på kaffe för alla. VR bjöd på lite blommor att dekorera borden och VRs deltagare gav en summa till hembygdsföreningen, som tack för kaffet och för att möjliggöra en fortsatt tradition. Deltagarna från VR kunde konstatera att nu har VR varit med i tio år. Rapport - Kanotorientering 4 juli Friluftssektionens årliga kanotorientering genomfördes på Fiskkraken den första lördagen i juli i varmt och stilla högsommarväder. Sammanlagt hade tävlingsledningen lyckats skrapa ihop 12 kanoter för aktiviteten. Ett par deltagande lag hade också med sig egen kanot. Uppgiften för lagen var att leta upp och svara på 10 tipsfrågekontroller som fanns utspridda längs strandkanten. Det fanns även en lömsk utslagsfråga utplacerad i en PET-flaska som låg och guppade mitt i sjön. Vid rastplatsen på bortre änden av sjön fanns ett fikastopp med saft, kaffe och fralla. Där kunde lagen hoppa i land för att vässa taktiken inför sluttampen. André skötte serveringen. Det visade sig att fråga 9 hade slitit sig loss och rymt sin kos. Alla lag fick istället svara på den frågan efteråt vid sekretariatet. När alla lagen kommit i mål tändes grillen, och vissa svalkade sig i värmen med ett dopp från bryggan. Vid den avslutande genomgången av frågorna och prisutdelningen visade det sig att många lag räddades av de duktiga och smarta barnen. Tipsfrågorna med de rätta svaren finns på hemsidan. Vi i friluftssektionen tackar alla deltagare för en fin kämpainsats och hälsar väl mött igen nästa år. Rapportör Henrik Gustavsson Vandrarringen Adress: Affärstryckeriet, Slånbärsgatan 10, Västerås Bankgiro: Hemsida: Ordförande: Ulf Back, , uback@telia.com Sekreterare: Peter Olmårs, , peter.olmars@vasteras.se Kassör: Lars Kjellman, , kjellman@bredband.2.com Aktiviteten lockade 42 deltagare jämnt fördelat på vuxna och barn/ungdom. Några vuxna stannade kvar på land som publik medan de allra flesta var sugna på att delta i aktiviteten. VR-redaktionen: Lars Mosslind, , lars.mosslind@tele2.se

8 Augusti Kalendariet Stående aktiviteter On Träningskväll, se hemsidan To Veteran-OL Start kl. 09:00-10:30 September 1 Tisdag Styrelsemöte nr 3 2 Onsdag Onsdagsträning med OL 3 Torsdag 4 Fredag 5 Lördag 6 Söndag 7 Måndag 8 Tisdag 9 Onsdag Onsdagsträning med OL 10 Torsdag Veteran-OL VR-arrangerar 11 Fredag 12 Lördag 13 Söndag 14 Måndag Klubbmöte med Jan-Åke Alkeblad, VIK-Skidors lokal 15 Tisdag 16 Onsdag Onsdagsträning med OL 17 Torsdag 18 Fredag 19 Lördag Friluftsdygn Höst 20 Söndag Friluftsdygn Höst 21 Måndag 22 Tisdag 23 Onsdag Onsdagsträning med OL 24 Torsdag 25 Fredag 26 Lördag 27 Söndag 28 Måndag 29 Tisdag 30 Onsdag Onsdagsträning med OL Verksamhetsåret 2015 slut Oktober 1 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 Söndag 5 Måndag 6 Tisdag Styrelsemöte nr 4 7 Onsdag Onsdagsträning 8 Torsdag 9 Fredag 10 Lördag 11 Söndag Manusstopp VR-bladet 12 Måndag Klubbmöte - Föredrag av Peter Östman & Cykel-Trim 13 Tisdag Natt-KM orientering 14 Onsdag Onsdagsträning 15 Torsdag 16 Fredag 17 Lördag 18 Söndag 19 Måndag 20 Tisdag 21 Onsdag Onsdagsträning 22 Torsdag 23 Fredag 24 Lördag VR-bladet i lådorna (post) 25 Söndag 26 Måndag 27 Tisdag 28 Onsdag Onsdagsträning 29 Torsdag 30 Fredag 31 Lördag November 1 Söndag 2 Måndag 3 Tisdag Styrelsemöte nr 5 4 Onsdag Onsdagsträning 5 Torsdag 6 Fredag 7 Lördag 8 Söndag 9 Måndag 10 Tisdag 11 Onsdag Onsdagsträning 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lördag 15 Söndag Årsmöte 16 Måndag 17 Tisdag Manusstopp VR-bladet 18 Onsdag Onsdagsträning 19 Torsdag 20 Fredag 21 Lördag 22 Söndag 23 Måndag 24 Tisdag 25 Onsdag Onsdagsträning 26 Torsdag 27 Fredag VR-bladet ute (post)

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Beställ Resta urangchansen! Nu även som App! Surströmmingsträff 3 september Flisenberg

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Beställ Resta urangchansen! Nu även som App! Surströmmingsträff 3 september Flisenberg Augusti 2016 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten Beställ Resta urangchansen! Nu även som App! Surströmmingsträff 3 september Flisenberg KM Nattorientering 9 september Hallstahammar Klubbmöte

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Beställ Resta urangchansen! Nu även som App!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten. Augusti Beställ Resta urangchansen! Nu även som App! Augusti 2018 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten Beställ Resta urangchansen! Nu även som App! Föreningsläger Tiveden 31 augusti - 2 september Tiveden VR:s nationella OL-tävling Höstträff vid

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober Valberedningen behöver hjälp

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober Valberedningen behöver hjälp Oktober 2016 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Valberedningen behöver hjälp Vid årsmötet den 13 november ska valberedningen presentera förslag på funktionärer som ska väljas där omval inte

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November 2017 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Kallelse till extra föreningsmöte Onsdagen 14 februari 2018 Föreningsmötet genomförs kl 19.00 i Rosenlund lokalen i samband med klubbmötet.

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 25 februari

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 25 februari Februari 2018 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren Skid-KM 25 februari Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor kan delta! Efter

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj Cykel-TRIM är nu klart! Köp din karta nu! Gökottevandring 14 maj Se hemsidan för mer info

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj Cykel-TRIM är nu klart! Köp din karta nu! Gökottevandring 14 maj Se hemsidan för mer info Maj 2016 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren Cykel-TRIM är nu klart! Köp din karta nu! VR skapar varje år, nu för 30:e gången, ett unikt motionsarrangemang som passar alla. För en liten peng

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Svenska Spel SVEA sponsrar VR. Vandrarringen. Boka den 25 januari i din kalender!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Svenska Spel SVEA sponsrar VR. Vandrarringen. Boka den 25 januari i din kalender! November 2014 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Boka den 25 januari i din kalender! Det är då vi ska planera VR:s OLverksamhet för 2015. Tag chansen och var med och påverka årets program

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj 2015. Cykel-TRIM är nu klart! Cykelutflykt till Gäddeholm Torsdag 14 maj

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj 2015. Cykel-TRIM är nu klart! Cykelutflykt till Gäddeholm Torsdag 14 maj Maj 2015 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren Cykel-TRIM är nu klart! Du kan hämta ditt/dina paket hos Karina Liljeroos Lennart Sundin, Eva Kjellman eller Hans Julle. Cykel-TRIM säljs även

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR deltar i Cykelns Dag 13 maj. Båtutflykt/Vårvandring Ridön Lördag 7 maj

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR deltar i Cykelns Dag 13 maj. Båtutflykt/Vårvandring Ridön Lördag 7 maj Maj 2017 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren VR deltar i Cykelns Dag 13 maj Vi marknadsför och säljer då årets Cykel-TRIM. Ta på dig VR jackan (det går bra utan också) och var med vid ASEA

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR stimulerar ungdomsdeltagande! OL-Rounden Natt-Medel-Lång april Skinnskatteberg

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR stimulerar ungdomsdeltagande! OL-Rounden Natt-Medel-Lång april Skinnskatteberg Maj 2019 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren VR stimulerar ungdomsdeltagande! Vid styrelsemötet i april togs ett beslut att stimulera ökat deltagande av barn och ungdomar i Vandrarringens

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Ny klubblokal i Västerås!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Ny klubblokal i Västerås! November 2015 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Ny klubblokal i Västerås! Under 2016 har vi tillgång till Västerås Skidklubbs klubblokal i Rocklundaskogen. Adress: Skultunavägen 68 Vi hyr

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR deltar i Cykelns Dag 26 maj. KM-Dag orientering 6 maj Dalaportens OK:s tävling

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren. Maj VR deltar i Cykelns Dag 26 maj. KM-Dag orientering 6 maj Dalaportens OK:s tävling Maj 2018 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren VR deltar i Cykelns Dag 26 maj och marknadsför och säljer då årets Cykel-TRIM. Ta på dig VR jackan (det går bra utan också) och var med vid Stora

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! December Träningskväll för alla Löpning och fysträning Onsdagar 18:00 Samling vid Rosenlund

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! December Träningskväll för alla Löpning och fysträning Onsdagar 18:00 Samling vid Rosenlund December 2018 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Motionera med VR på onsdagar Hur har du det med konditionen? Motionerar man i grupp så är det lättare att komma iväg varje vecka och svårare

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober Beställ ditt exemplar av Verksamhetsberättelsen! Valberedningen behöver Din hjälp!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober Beställ ditt exemplar av Verksamhetsberättelsen! Valberedningen behöver Din hjälp! Oktober 2017 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Valberedningen behöver Din hjälp! Vandrarringen är en förening med flera sektioner som arrangerar många aktiviteter varje år. För att det ska

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 17 februari. Skridskoorientering 10 mars Mälaren, mer information kommer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 17 februari. Skridskoorientering 10 mars Mälaren, mer information kommer Februari 2019 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren Skid-KM 17 februari Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor kan delta! Efter

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! Långfredagspromenad 18 april Samling 9:30. Upptaktsträff för VRs orienterare 26 mars

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! Långfredagspromenad 18 april Samling 9:30. Upptaktsträff för VRs orienterare 26 mars April 2014 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren! Upptaktsträff för VRs orienterare 26 mars VIK-skidors klubbstuga kl. 18-19.30 (Ingen löpträning denna kväll) Info om upplägget för onsdagsträningarna

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Presstopp! Cykeltrim Nationaldagsfirande 6 juni 18:00 Björksta kyrka

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Presstopp! Cykeltrim Nationaldagsfirande 6 juni 18:00 Björksta kyrka Maj 2014 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren! Cykeltrim 2014 Försäljningen sker via Turistbyrån och Sportsons affärer. Hjälp gärna till med marknadsföringen var de finns att köpa. Behöver

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2014

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2014 Oktober 2014 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Årsmöte i Vandrarringen Söndagen den 16 november Så har ännu ett år gått och Klubbstugans vällingklocka klämtar Välkommen till Årsmötet 2014

Läs mer

till juni

till juni till 2017 12 15 juni Foto: Zornmuseet Välkomna till Veteranresan 2017! V i har varit på Åland 2011, Gotland 2012, Sälen 2013, Leksand 2014, Karlstad 2015 och Åland 2016. Och nu beger vi oss till Mora 2017.

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten! Augusti 2013. Vandrarringen

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten! Augusti 2013. Vandrarringen Augusti 2013 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten! VR säljer Restaurangchansen Västerås Köp ditt Restaurangchans häfte från VR! Många har beställt i förväg men det finns fortfarande häften för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VANDRARRINGEN 2015 2014-10-01 -- 2015-09-30

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VANDRARRINGEN 2015 2014-10-01 -- 2015-09-30 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VANDRARRINGEN 2015 2014-10-01 -- 2015-09-30 INNEHÅLL Sida 2 Styrelse och funktionärer 3 Från årsmötet 2014 4 Förbund och organisationer Representation

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern. Oktober Beställ ditt exemplar av Verksamhetsberättelsen!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern. Oktober Beställ ditt exemplar av Verksamhetsberättelsen! Oktober 2018 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern Motionera med VR på onsdagar Hur har du det med konditionen? Motionerar man i grupp så är det lättare att komma iväg varje vecka och svårare

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Februari 2013 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Skid-KM 17 februari Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor kan delta!

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Maj 2013

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Maj 2013 Maj 2013 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren! Cykeltrim 2013 Cykel-TRIM är nu ute. Nytt för i år är att vi har fyra distributörer. Se mer i tidningen. Pris 60:-/paket 1:a pris, en cykel värd

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P 2016 och 2017 www.torpasensbygdegard.se Program för 2016 160114 Styrelsemöte 18.00 160121 Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta 19.00 160211 Styrelsemöte 18.00 160319 Räkfrossa med bar 18.00 Pris 120 kr.

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Klubbmöte Onsdag 15 februari Rosenlund Marwa Samer berättar. Skid-KM 19 februari

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Klubbmöte Onsdag 15 februari Rosenlund Marwa Samer berättar. Skid-KM 19 februari Februari 2017 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren Skid-KM 19 februari Rivstarta jakten på VR-trofén genom att delta i årets skid-km. Alla som har ett par skidor kan delta! Första start 10.00.

Läs mer

Augusti 2010 -- 2 -- Klubbmöten

Augusti 2010 -- 2 -- Klubbmöten Augusti 2010 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten! Krakendagen 3 oktober Välkommen till årets klubbträff med aktiviteter för alla vid vår fina fritidsanläggning 10:00 Tipspromenad och Gå-bingo

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! April KM-dag 19 maj orientering Dalaporten, Avesta. Långfredagspromenad 29 mars Samling 10:00

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! April KM-dag 19 maj orientering Dalaporten, Avesta. Långfredagspromenad 29 mars Samling 10:00 April 2013 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren! Långfredagspromenad 29 mars Samling 10:00 Onsdagsträningar april -maj Start 10 april Veteran OL 4 april VR arrangerar Klubbmöte 15 april 19:00

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! Välkommen att fira VR 90 år. Program. April 2012 JUBILEUMSFEST

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! Välkommen att fira VR 90 år. Program. April 2012 JUBILEUMSFEST April 2012 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren! Långfredagspromenad 6 april Samling 10:00 Onsdagsträningar april -maj Startar v.15. Med bl.a nybörjarorientering. Se mera sid 3 Veteran OL 12 april

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Klubbmöte Måndag 16 februari 18:00 Sporthyra. Skid-KM 15 februari - Flisenberg

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Klubbmöte Måndag 16 februari 18:00 Sporthyra. Skid-KM 15 februari - Flisenberg Februari 2015 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren Skid-KM 15 februari - Flisenberg Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Foto-KM och klubbmöte. Mötesarrangörer för klubbmötena i februari och mars sökes.

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! November Foto-KM och klubbmöte. Mötesarrangörer för klubbmötena i februari och mars sökes. November 2013 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Mötesarrangörer för klubbmötena i februari och mars sökes. Mötesarrangören ordnar med fikat till mötet och ansvarar för lokalen efteråt. Köp

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren! April 2011 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren! inbjuder till Prova-På Orientering Har du haft planer på och vill komma igång med orientering? Orienterade du i skolan eller är du ringrostig f.d.

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Maj UVR-Träffen 29 maj Järndammen, Sala

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under sommaren! Maj UVR-Träffen 29 maj Järndammen, Sala Maj 2011 VR-bladet På gång i Vandrarringen under sommaren! Friluftsdygn Hej, jag vill med detta brev fråga om det finns intresse av att låta våra barn och ungdomar vara med på ett friluftsdygn tidigt i

Läs mer

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018

Fritidsnytt December 2017 Januari 2018 December 2017 Januari 2018 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 15 december ABB Magneten, Västerås

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern!

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Februari 2014 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Skid-KM 16 februari - Inställt Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 Senhöst och bara ett fåtal orienteringstävlingar kvar på säsongen. Trots att tävlingsutbudet börjar sina så finns det ändå en hel del kul saker som händer framöver. Det är

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017

Fritidsnytt December 2016 Januari 2017 December 2016 - Januari 2017 2015-03-24 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 9 december ABB Magneten, Västerås 19.30 23.00 18.45 vid OKQ8-macken 100 kr inträde

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2015. Årsmöte i Vandrarringen Söndagen den 15 november

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2015. Årsmöte i Vandrarringen Söndagen den 15 november Oktober 2015 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Årsmöte i Vandrarringen Söndagen den 15 november Så har ännu ett år gått och Klubbstugans vällingklocka klämtar Välkommen till Årsmötet 2015

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

På gång i Vandrarringen under vintern!

På gång i Vandrarringen under vintern! Februari 2012 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Skid- KM Ta chansen att rivstarta jakten på VR-Trofén genom att vara med i årets Skid-KM. Alla som har ett par skidor kan delta! Efter slutfört

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet Läs mer på nästa sida

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet Läs mer på nästa sida Detta utskick innehåller följande: Fritids och idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Medlemsrådgivare FUB:s Sommarfest Köp FUB T-shirten Vandring med FUB Blodomloppet Kompiskonfa Reportage

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

info bladet Nr 9. OKTOBER 2013 DM-tävlingar Fjällmaraton Golden-Weekend Skogskul Veteranmatch

info bladet Nr 9. OKTOBER 2013 DM-tävlingar Fjällmaraton Golden-Weekend Skogskul Veteranmatch info bladet Nr 9. OKTOBER 2013 DM-tävlingar Fjällmaraton Golden-Weekend Skogskul Veteranmatch DM Sprint och DM i Stafett 15 och 16 sep Landskapsmatch för veteranerna 29 augusti skulle det avgöras vilka

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Vårens och sommarens program 2017

Vårens och sommarens program 2017 Nyby Bygdegård www.nybybygdegard.se Vårens och sommarens program 2017 Här kommer programmet för vårens och sommarens aktiviteter med Nyby Bygdegårdsförening. Som du kanske vet har föreningen fått en ny

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj Vikar Bladet Vinter & vår 2018 2018 mars april/maj Trosavik Slöjd& Café Öppettider öppet alla dagar 10-16 tom 8 april, därefter stängt måndag och tisdagar. Öppet onsdagar tom söndag. Vi har öppet för möten,

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 21 februari

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under våren. Februari Skid-KM 21 februari Februari 2016 VR-bladet På gång i Vandrarringen under våren Skid-KM 21 februari Ta chansen att rivstarta jakten på VR-trofén genom att vara med i årets skid-km. Alla som har ett par skidor kan delta! Efter

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

SKID-VM SEEFELD 20 FEBRUARI - 3 MARS 2019

SKID-VM SEEFELD 20 FEBRUARI - 3 MARS 2019 SKID-VM SEEFELD 20 FEBRUARI - 3 MARS 2019 Upplev dina skidfavoriter på plats i underbara Seefeld! Skolgatan 57 F, 903 29 UMEÅ Tel: 090-71 13 30 Mail: info@bjorkobostrom.se Upplev VM-festen på plats Den

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM OL-avslutning den 23 oktober Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM Alla klubbmästare hyllades med plaketter

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

BowlingNytt

BowlingNytt BowlingNytt 2015-09-24 2015-10-07 Här kommer ett reportage från vår bortamatch den 24 sep mot våra bowlingvänner i Mariehamn, plus ett från vårt deltagande i årets Förbundsmästerskap (FM) i Skövde 6-7

Läs mer

Fritidsnytt November 2018

Fritidsnytt November 2018 November 2018 Länsdans Datum: Plats: Tid: Kostnad: Fredag 23 november Folkets Hus Köping 19.30-23.00 100 kr inträde Kvällens orkester: Reminders Välkomna! Höstfest/The-dans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad:

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017 VÄLKOMMEN TILL DEN 37:E INTERNATIONELLA UNGDOMENS 10MILASTAFETTEN FREDAG 4 AUGUSTI LÖRDAG 5 AUGUSTI 2017 I BY, AMBJÖRNARP HD12 1. 2,4 km gul 2. 2,1 km vit 3. 2,1 km vit (parallell) 4. 2,4 km gul Start

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Fritidsnytt December 2015 Januari 2016

Fritidsnytt December 2015 Januari 2016 December 2015 Januari 2016 Gott Nytt År! Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 11 december ABB, Magneten Västerås Klockan 19.30 23.00 Klockan 18.45 vid OKQ8 Buss 100

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

RUTE HEMBYGDSFÖRENING

RUTE HEMBYGDSFÖRENING RUTE HEMBYGDSFÖRENING Program för vintern, våren och sommaren 2013 Torsdag 14 februari 2013 kl: 19.00 Trivselkväll i Rute Folkets Hus med Calle Brobäck som visar historiska bilder från norra Gotland. En

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

November 2012 -- 2 --

November 2012 -- 2 -- November 2012 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Mötesarrangörer för klubbmötena 14 /1, 11/2 och mars-mötet sökes. Mötesarrangören ordnar med fikat till mötet och ansvarar för lokalen efteråt.

Läs mer

Sommaraktiviteter 2013

Sommaraktiviteter 2013 Sommaraktiviteter 2013 Nu är det snart sommar igen och med sommaren kommer det som vanligt roliga aktiviteter. Det som gäller även detta år är att anmälan är bindande, vilket betyder att om du tackar ja

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Belgien oktober 2018 Del 3/3

Belgien oktober 2018 Del 3/3 Belgien oktober 2018 Del 3/3 Måndag 15 oktober Denna soliga morgon hade vi bokat tid med dataföretaget Data Technology i Deerlijk. Men innan dess så lämnade vi vårt boende strax utanför Tielt, att bo på

Läs mer

Besök i Norrrköpings konstmuseum

Besök i Norrrköpings konstmuseum ÅRSKALENDER 2011 1 Besök i Norrrköpings konstmuseum Den 13 april besökte vi Norrköpings Konstmuseum, som visade en utställning av konstnären Karl Axel Pehrson Med naturen som utgångspunkt kombinerat med

Läs mer

Aktivitetskalender Du hakar väl på!

Aktivitetskalender Du hakar väl på! Aktivitetskalender 2018 Du hakar väl på! Hej hembygdsvänner och sockenbor! Denna kalender är inte ett ordinarie Tingstädeblad - det kommer två Tingstädeblad som vanligt under hösten. Detta är information

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2010

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under vintern! Oktober 2010 Oktober 2010 VR-bladet På gång i Vandrarringen under vintern! Årsmöte i Vandrarringen Söndagen den 14 november Så har ännu ett år gått och Klubbstugans vällingklocka klämtar Välkommen till Årsmötet 2010

Läs mer

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten! Augusti Krakendagen 1 oktober

VR-bladet. På gång i Vandrarringen under hösten! Augusti Krakendagen 1 oktober Augusti 2011 VR-bladet På gång i Vandrarringen under hösten! Krakendagen 1 oktober Välkommen till årets familjedag klubbträff med aktiviteter för alla vid vår fina fritidsanläggning 11:00 Tipspromenad

Läs mer