THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016"

Transkript

1 THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 Ta chansen att plåta ett av djurvärldens mest spektakulära skådespel. En dröm för alla natur- eller djurfotografer! I augusti-september äger den berömda stora vandringen mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya rum när miljontals gnuer och zebror söker sig till nya marker. Den här resans fotografering börjar vi nära floden Mara, som djuren måste korsa på sin vandring. Floden är fylld av krokodiler och andra faror. På ena flodsidan samlas gnuerna och zebrorna för att invänta rätt läge för att passera floden, och när väl några djur vågat sig på ett försök korsa floden kommer alla på en och samma gång. Utanför hjordarna smyger de stora kattdjuren på jakt efter ett enkelt byte. Missa inte möjligheten att tillsammans med Brutus Östling och Zoom fotoresor fotografera detta mäktiga skådespel. Men det är långtifrån allt på denna späckade resa. Efter Marafloden beger vi oss till Bogoriasjön för att plåta flamingos, vi besöker Kenyas fågelparadis, Lake Baringo för nära möten med bland annat skrikhavsörnen. Därefter besöker vi nationalparkerna Solio, Aberdare, Ol Pejeta och Samburu. Alla dessa parker är berömda för att de erbjuder ett fantastiskt djurliv med många möjligheter att se och fotografera The big five lejon, leopard, elefant, noshörning och afrikansk buffel men även ett rikt fågelliv. Resans höjdpunkter: Den stora migrationen på nära håll. Bo mitt inne i Masai Mara nära floden Mara. Plåta närbilder av Afrikansk skrikhavsörn och flamingos. Heldagar i vissa parker, från soluppgång till solnedgång. 15 dagar / 14 övernattningar. Brutus Östling medverkar under hela resan.

2 Brutus Östling är en av Sveriges mest kända naturfotografer. Genom åren har Brutus tilldelats ett stort antal priser, bland annat det prestigefyllda Augustpriset för bästa fackbok Han har gett ut inte mindre än nio böcker under tio år, vilka har sålt i stora upplagor och även getts ut i bland annat USA och Storbritannien. Två av hans böcker har valts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. Hans senaste bok Konsten att fotografera fåglar och andra djur har fått mycket uppmärksamhet och blivit en mycket uppskattad handbok. Brutus är en mycket uppskattad föreläsare, förutom i Sverige har han föreläst i över femton andra länder från Moskva till New York och Johannesburg. Program Flyg till Kenya på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter. Lördag 27 augusti 2016 Samling på Windsor Golf & Country Club i Nairobi under eftermiddagen/kvällen. Här möts du av Brutus och Zooms värd. Eftersom många flyg ankommer till Nairobi under kvällen och blir det endast en spontan samtidigt i hotellets bar för de som önskar. Övernattning på hotellet. Under resan kommer Brutus vid flera tillfällen att hålla föredrag, och under kvällarna arbetar vi med bildbehandling av dagens bildskörd. (M) Söndag 28 augusti 2016 Efter frukosten börjar vi vår resa mot Masai Mara National Reserve och det stora äventyret. Under bussresan kommer vi både att göra foto- och lunchstopp. Vid ankomst till Masai Mara checkar vi in på Ngenche Safari Camp där vi kommer att tillbringa de närmaste fyra nätterna. Campen är belägen inne i parken precis där floden Talek och Mara går ihop, mycket praktiskt när vi ska ut på safaris. Efter middagen kopplar vi av under stjärnhimlen i den afrikanska vildmarken och lyssnar på de vilda djurens alla läten. (F/L/M)

3 Måndag 29 augusti onsdag 31 augusti 2016 Masai Mara är Afrikas kanske mest kända nationalpark. Terrängen är en blandning av öppen savann, floder och kluster av akaciaträd, och nationalparken täcker en yta på totalt 1510 km². Under våra dagar i Masai Mara är det full fokus på ett av jordens mest storslagna skådespel The Big Migration. Vi följer en av världens största djurvandringar när miljontals gnuer, zebror och Thomsons gaseller förflyttar sig från Serengetislätten i söder till Masai Mara. Du har säkert sett någon dokumentärfilm med bilder från när tusentals gnuer passerar över floder fyllda med krokodiler. Detta är en av de största naturupplevelser man kan bevittna, ett mäktigt skådespel och ett fotominne för livet. Bortsett från de migrerande djurarterna finns det närmare hundra olika arter av däggdjur i nationalparken inklusive stora rovdjur som lejon och gepard. I parken finns det inte mindre än 570 registrerade fåglarter. Detta kommer utan tvekan att bli en av dina största safarisupplevelser. (F/L/M) Torsdag 1 september 2016 Idag fortsätter resan in i den spektakulära Rift Valley där vi kommer att göra ett fotostopp vid Bogoriasjön. Geotermisk aktivitet i form av varma källor och gejsrar vid sjöns västra strand gör att vattnet i denna saltsjö bland annat lockar till sig stora mängder flamingos. Förutom flamingos kommer vi plåta bland annat skrikhavsörn. Stränderna runt sjön kantas ofta av gaseller, zebror och babianer. Bogoriasjön är även en av de bästa platserna om man vill se kudu, som är Afrikas näst största antilop. Sent på eftermiddagen fortsätter vi till Lake Baringo där vi tillbringar två nätter på Samatian Island Lodge belägen på en ö mitt i sjön och omgiven av flodhästar och krokodiler. Middag på lodgen. (F/L/M) Fredag 2 september 2016 Välkommen till Kenyas fågelparadis! I Lake Baringo lever ett stort antal krokodiler som erbjuder ett skydd mot andra predatorer för över 400 fågelarter. Den enorma artrikedomen är sjöns huvudsakliga dragningskraft, ett paradis för fågelfotografer men även andra. Under dagen gör vi en båttur på Lake Baringo med de lokala Njempsfiskarna och fotograferar när den afrikanska skrikhavsörnen går ner för att ta byte. En möjlighet att få fantastiska bilder av skrikhavsörnen. Lunch och middag på lodgen. (F/L/M)

4 Lördag 3 september 2016 Tidigt på morgonen får vi en sista chans att plåta den afrikanska skrikhavsörnen innan resan fortsätter mot Rhino Watch Safari Lodge som ligger i det centrala höglandet mellan Aberdare Mountain Range och Mount Kenya. Rhino Watch Safari Lodge är beläget med en magnifik utsikt över det högsta berget i Kenya, Mount Kenya. Lodgen kommer att vara vår bas för den andra delen av vår expedition. Omgiven av tre nationalparker är den en idealisk plats för fototurerna i olika miljöer och det är en av de bästa platserna i världen för att observera noshörning. En stor fördel här är att vi kan vara inne i parkerna hela dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag. Det ger oss gott om tid att plåta utan stressen att behöva lämna parken för att morgonens safari är slut. Middag på kvällen. (F/L/M) Söndag 4 september 2016 I dag beger vi oss till Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy inriktat på bevarande av noshörning. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här. Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att noshörningar från Solio har försett parker över hela Afrika med unga djur. Andra djur vi möter är elefant, buffel, zebra, giraff, oryx antilop, thompsons gasell, impala, vattenbock och vårtsvin. Förutom lejon och gepard erbjuder parken kanske den bästa möjlighet att se leopard i Kenya. Lunch i parken och middag på lodgen. (F/L/M) Måndag 5 september 2016 En safari i Aberdare National Park erbjuder stora mängder av elefant, buffel, vildsvin, en stor population av svart noshörning samt de stora katterna, inklusive leopard. En sak som slår en när man kör genom parken är det imponerande landskapet och de vulkaniska Aberdarebergen. Här finns även en av de sista orörda regnskogarna i Afrika, täta bambuskogar och öppna fält; och i de kristallklara bäckarna vimlar det av öring. Parken har över 250 fågelarter. (F/L/M)

5 Tisdag 6 september 2016 Dagens safari kommer att förläggas till Ol Pejeta Conservancyy. Grässlätter, trädbevuxen betesmark och acaciaskogar dominerar i parken som har en yta på över 350 kvadratkilometer. Denna ovanliga park är Östafrikas största Black Rhino Sanctuary. Förutom svart och vit noshörning finns det i parken ett häpnadsväckande djurliv inklusive grevyzebra och vanlig zebra, hyena, babian, nätgiraff, Jacksons koantilop och andra antiloper. Ol Pejeta är även en big five-park, det vill säga här finns elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Parken är ovanligt rovdjurstät även för att vara i Kenya. F/L/M) Onsdag 7 september 2016 Vi fotograferar vidare i Solio Game Reserve på samma sätt som vid det tidigare besöket. (F/L/M) Torsdag 8 september 2016 På morgonen fortsätter vi vidare till Samburu. På morgonen fortsätter vi vidare till Samburuslätten i norra Kenya. Här kommer vi att bo två nätter på Elephant Bedroom Camp på stranden av Uaso Nyiro floden. Detta exklusiva tältläger anses vara en juvel i Samburu National Reserve. Lägret omges av klippiga berg, och marken täcks i hög grad av torr buskvegetation som längs floden övergår i frodig grönska. Parken är hem för stora hjordar av elefanter som kommer till floden för att dricka, bada och äta Doumpalmernas frukter. Förutom elefant så ser man ofta lejon och leopard nere vid flodkanten mycket nära lodgen. (F Fredag 9 september 2016 Efter lite tidig morgonfotografering direkt från ditt lyxiga tält kommer vi att bege oss ut på safari. Uaso Nyirofloden med sina många krokodiler är en livlina för denna del av Kenya. Floden och dess skuggande träd har resulterat i en rik flora och fauna och ett antal sällsynta djurarter som bara kan hittas här, såsom waller's gaselle, grevyzebra, nätgiraff, och beisaonyx. Även bufflar, vattenbockar, elefanter, giraffer och zebror vandrar från den omgivande savannen till floden. Detta är en av anledningarna till att området anses som ett av de bästa för att se och fotografera leopard, lejon och gepard. Vi har även stora chanser att fotografera fläckig hyena, svartryggad schakal och öronhund. För fågelskådare och fotografer har 365 arter noterats, och området kring floden är naturligtvis bästa platsen. På kvällen blir det stor avslutningsmiddag, och i samband med denna kommer Brutus att presentera resans bild från deltagarna. Vinst utlovas. (F/L/M)

6 Lördag 10 september 2016 På morgonen är vi ute på resans sista safari. Därefter återvända till Nairobi och flygen hem. På vägen blir det en sista upplevelse då vi stannar vid en trädrestaurang för att äta lunch. I träden finns det mängder med apor vilka gärna kommer nära för att om möjligt sno åt sig litet godbitar, men det ger samtidigt möjligheter att ta bra både porträttoch actionbilder. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L) Resan är en Save the Wildlife -resa vilket innebär att artbevarande och naturvård kommer att lyftas fram för att sprida ännu mer kunskap kring ämnet. Illegal jakt på bland annat lejon och elefant, är idag ett mycket stort hot mot arternas fortlevnad. Noshörningarna slaktas av tjuvjägare för hornens skull. Men även lejonen är hotade, idag mindre än 2000 lejon i Kenya och total strax under i hela Afrika. Bara i Kenya så dödas cirka 100 lejon per år. Det är därför nödvändigt att stoppa tjuvjakten. Under denna resa kommer vi bland annat att få höra mer om detta och om vad som görs för att rädda djuren, och vi kommer under besöket i Solero Game Reserve att få träffa de vakter och andra som arbetar för bevarandet av noshörning. Resan kommer att ge unika möjligheter att plåta dessa magnifika djur i sin rätta miljö samtidigt som vi får lära oss mer om artbevarande. Zoom bidrar även rent finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation och genom att skänka utrustning. I den mån det är praktiskt genomförbart överlämnas denna i samband med resan. Extra kurs innan resan Om du är osäker på dina kunskaper i djur- och naturfoto kommer vi att arrangera en extra fotokurs i god tid innan resan. Brutus går då igenom alla grunder i så att du är väl förberedd inför det stora äventyret. Skriv in eventuellt önskemål om detta i under övrigt i bokningsformuläret så återkommer vi med er information om datum och ett specialpris för Kenya resenärer.

7 Hotell / Lodger Windsor Golf Hotel & Country Club**** Windsor Golf Hotel & Country Club är ett mycket bra hotell beläget i utkanten av Nairobi. Hotellet har 130 moderna rum, alla med LCD-tv med digitalkanaler, telefon, skrivbord kassaskåp, gratis dagstidningar samt kostnadsfri Wi-fi. Badrummen har djupa badkar och regndusch. Inom hotellet finns restauranger café, barer, en golfbana, tennisbanor, pool samt ett fitness center. Ngenche Safari Camp**** Med panoramautsikt över flodern Talek och Mara ligger förstklassiga Ngenche Safari Camp. Campen är belägen inne i själva nationalparken och erbjuder 10 elegant inredda tält med himmelssäng, badrum och toalett med varmt och kallt rinnande vatten, badkar och utomhusdusch. Framför tälten finns en egen terrass där man kan koppla av efter dagens safaris. På anläggningen finns även en mycket trevlig restaurang och barl. Fri wifi. Samatian Island**** Samatian Island är en privatägd 30 hektar stor ö mitt i Lake Baringo. Anläggningen är byggd i afrikansk lodgestil. En perfekt avkoppling i en magisk omgivning efter dagens safari. Lodgens rum är alla individuellt inredda och har toalett och badrum. Anläggningen har även mycket trevliga gemensamma utrymmen, en restaurang samt en stor terrass med utsikt över sjön. I anslutning till detta finns även en pool. Rhino Watch Safari Lodge**** Rhino Watch Safari Lodge är belägen på det centrala kenyanska höglandet med en fantastisk utsikt över Mount Kenya. Lodgen är omgiven av inte mindre än tre reservat, och den är därför en idealisk bas för safaris. Rhino Watch Safari Lodge erbjuder sju omsorgsfullt inredda rum samt åtta exklusiva tält i afrikansk stil med egen toalett/ dusch samt en stor terrass framför varje tält. På lodgen finns det även restaurang, bar, en presentaffär samt möjlighet till SPA-behandling. Lodgen har även den gratis Wi-fi.

8 Elephant Bedroom Camp**** Denna tältcamp är belägen direkt vid Ewaso Nyiro River och omgiven av Samburu National Reserve. Elephant Bedroom Camp är en förstklassig lodge med tolv exklusiva tält med egen toalett/dusch och veranda. Loungen och restaurangen är inredd i safaristil, och den stora terrassen med utsikt över floden och alla dess djur är den ultimata platsen för avkoppling mellan safaris. Fri Wi-fi på hela anläggningen. Pris Pris per person: :- Priset inkluderar: * Samtliga transporter enligt program * Boende i del i dubbelrum presenterade hotell/ lodger * Måltider enligt program * Safaris i jeepar enligt program * Medverkan av Brutus Östling under hela resan * Diverse föredrag om djurens beteende och om artbevarande och andra aktiviteter under resan * Lokal naturguide under resan * Lokala rangers i parkerna * Dricks, förutom till den lokala naturguiden * Hotell- och andra skatter * Färdhandlingar och reseinformation. Priset inkluderar ej: Flyg t/r till Kenya * Enkelrumstillägg :- * Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefon etc. * Dricks till den lokala naturguiden, cirka 10 USD/dag * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. se vår websida under Övrigt Flyg Om du/ni önskar bokning av flyg till Kenya hjälper vi mer än gärna till med detta. Bokning Du bokar resan på Du är även välkommen att ringa på telefon Fakta Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto. Min/max antal: 8/12 Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300 mm, enbensstativ är en fördel. En dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. Foto: Brutus Östling, Frank Wirth Kalkylkurs: Euro 9,25

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 På denna Save the Wildlife resa får du både möjlighet att fotografera Kenyas djurliv och även lära dig mer om parkernas bevarandearbete. Ta chansen och följ

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016 SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 6-16 april 2016 Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha, Pench och Tardoba

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar Reskod: G1 Antal resdagar: 14

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar Reskod: TZ-4 Antal resdagar: 12 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa varje

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017 ! SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 20-30 april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha,

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas,

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar och komodovaraner på Komodoöarna Vill du uppleva något riktigt unikt, nämligen

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER K a m e r a & B i l d p r e s e n t e r a r NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Borneo och Komodoöarna, 11-21 oktober 2015 Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar

Läs mer

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE Laponia, 21-25 september 2016 Upptäck Laponia, Europas sista vildmark och UNESCOS världsarv. Lundhags och Serkan Günes, en

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015 THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015!! De Skotska Högländerna landskapsfotografi när den är som bäst Trakterna kring Storbritanniens högsta berg är de mest dramatiska delarna av de Skotska Högländerna.

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Borneo och Komodoöarna, 9-20 oktober 2016 Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar och komodovaraner på Komodoöarna! Vill

Läs mer

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint.

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Anders A Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Så kom vi då till Karin Blixens hem, som ju blev världsberömt när den här filmen kom. Detta är verkligen

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Kenya

Kon-Tiki Resor. Kenya Kenya Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Kenya

Kon-Tiki Resor. Kenya Kenya Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 DITT LIVS SAFARIÄVENTYR I KALAHARI OCH OKAVANGO! Upplev ett maxat safariäventyr! Botswana är landet som osar

Läs mer

KENYA. Av Tommy Grandell

KENYA. Av Tommy Grandell KENYA Nu har turisterna börjat hitta tillbaka till Kenya sedan oroligheterna i landet ebbat ut. Främst lockar safariparkerna med sitt enorma djurliv, men allt fler Kenyabesökare dras också till de långa,

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016!

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016! EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 En annorlunda fotoexpedition i ett spektakulärt landskap Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

Graham Jones Safaris Sydafrika

Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris har under många år varit känd som en av Sydafrikas största outfitters. Graham har en bakgrund som professionell jägare i både Tanzania och Botswana och

Läs mer

Den ultimata safariresan till det orörda Afrika! Tanzania Pemba Island

Den ultimata safariresan till det orörda Afrika! Tanzania Pemba Island Sida 1 av 8 Den ultimata safariresan till det orörda Afrika! Tanzania Pemba Island Med bakgrund av våra egna reseerfarenheter och upplevelser i Afrika, samt vårt väluppbyggda kontaktnät på den afrikanska

Läs mer

Safari i Karen Blixens Kenya

Safari i Karen Blixens Kenya Club Eriks noga utvalda upplevelser Safari i Karen Blixens Kenya Kenya I regi av Owe Sandström, en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks en oförglömlig resa i Karen

Läs mer

Det bästa av Tanzania

Det bästa av Tanzania Det bästa av Tanzania ARUSHA TARANGIRE LAKE MANYARA LAKE NATRON SERENGETI NGORONGORO LAKE EYASI 11 dagar/10 nätter Denna resa bjuder på det absolut bästa som Tanzania har att erbjuda. Ni får upptäcka de

Läs mer

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING Sydafrika BESKRIVNING Sydafrika, 12 dagar En enastående natur med stor mångfald möter oss på denna resa. Här åker vi på safari och hoppas på att få se the Big Five. Vi njuter av kombinationen av mäktiga

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Mananga Safaris Sydafrika

Mananga Safaris Sydafrika Mananga Safaris Sydafrika Vår största partner i Afrika är Mananga Safaris, som ägs och drivs av Kobus Fourie och hans fru Sureta. Kobus förfogar över ett unikt jaktområdet med ett mycket varierat viltbestånd,

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014 ZAMBIA & MALAWI REQUEST 17-30 september & 14-27 oktober 2014 SAFARI I VÄRLDSKLASS OCH AVKOPPLANDE STRANDLIV I HJÄRTAT AV AFRIKA ZAMBIA OCH MALAWI Buss TANZANIA Flyg KONGO ZAMBIA Lusaka South Luangwa NP

Läs mer

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015 SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA 1-13 september & 6-18 oktober 2015 5-STJÄRNIG SAFARI, VINPROVNING, VALAR OCH PINGVINER Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr i Botswana och Sydafrika!

Läs mer

WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016

WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016 Åka Skidor presenterar WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016! Lär dig ta den perfekta skidbilden med skidfotografen Fredrik Schenholm Vita vidder, torr pudersnö, solen i perfekt läge. Rakt mot dig kommer

Läs mer

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Sida 1 av 12 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det är svårt att tala om Tanzania utan att återkalla den entusiasm, som färgade den gamla tidens klassiska expeditioner på storviltsjakt. Tanzania är landet

Läs mer

3rd Wonca Africa Conference

3rd Wonca Africa Conference KONGRESSRESA TILL 3rd Wonca Africa Conference Victoria Falls, Zimbabwe Resprogram Flera länder i södra Afrika genomgår gör närvarande dramatiska förändringar både i ekonomiskt och socialt avseende. Länder

Läs mer

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november Välkommen med på Kenyaresan 2019 26 oktober till den 9 november 15 dagar med mycket safari och avslappnande sol/bad, men framförallt möten och besök i projekt, byar, slumområden. Med besök på Helping Hands

Läs mer

Sun City Golf & Madikwe Safari

Sun City Golf & Madikwe Safari Sun City Golf & Madikwe Safari Nio dagars resa till där ni kombinerar fantastiska golfbanor och safari. Ni börjar med tre nätter på Sun City där fokus ligger på golfdelen. På fjärde dagen är det dags att

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge Afrik a från första parkett Nyati Safari Lodge dkk16 995:- året runt Priset avser 10 dagars lyx safarivistelse med alla måltider, dagliga utflygter, transferresor och flyg t/r Följ med på lyxsafari i världsklass

Läs mer

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Pris för 6 personer DKK 106 970:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram,

Läs mer

Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen!

Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen! Kenya Möte med massajer och den fantastiska migrationen! Resdatum 2019 27 september-7 oktober 2020 25 september-5 oktober Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Uganda. kon-tiki resor

Uganda. kon-tiki resor Uganda Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs som privat, med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför,

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika, 29 januari 9 februari 2015 Torsdag 29 januari 2015 - Avresa från Stockholm/Arlanda med SK 637 kl. 15:10 med ankomst till Frankfurt kl 17:25. - Avresa från Frankfurt med SA

Läs mer

Grupp & Konferensresor

Grupp & Konferensresor 0 Grupp & Konferensresor Jubileumssafari Borås Djurpark Tanzania och Zanzibar 2-14 januari 2013 Jubileumssafari med Borås Djurpark Borås Djurpark fyller 50 år och firar detta med att ordna en unik safari

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016

PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016 PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016! Pumor, kungspingviner, kondorer, knölval, sjölejon, allt på samma resa. Vill du uppleva en av världens vackraste nationalparker, Torres del Paine, med sina magnifika

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

VULKANERNAS RIKE Java och Bali, 27 februari 7 mars 2016

VULKANERNAS RIKE Java och Bali, 27 februari 7 mars 2016 VULKANERNAS RIKE Java och Bali, 27 februari 7 mars 2016!! Följ med Hans Strand till Javas vulkaner och till Bali, gudarnas ö Ta chansen och följ med Hans Strand, Sveriges internationellt sett mest kände

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Tour Africa introducerar gruppresan: SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Denna resa täcker de allra finaste och mest sevärda platserna i Sydafrika. Resan startar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa med safari Norra Sydafrika, 2014 Onsdag 8 Januari 2014 - Ankomst till Johannesburg kl 08.30 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen. - Busstransfer

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjesafari i Tanzania med sol&bad på Zanzibar Reskod: TZ-17 Antal resdagar: 13 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa från Stockholm, Köpenhamn

Läs mer

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012 I Goodall och Fosseys fotspår.. Uganda är ett resmål som erbjuder upplevelser utöver det vanliga. Detta blir min 3.e resa till detta fantastiska land. Denna gång börjar resan i de norra oexploaterade delarna

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris har under tre generationer erbjudit jakt till mycket hög kvalitet på både antiloper, leopard och gepard. Området är det största privatägda game

Läs mer

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell 6 dagars safari i Tanzania och 5stjärnigt hotell på Zanzibar 6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell på Zanzibar Reskod: TZ-6 Antal resdagar: 17 (varav 15 dagar i Tanzania) Pris Pris per person

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp Afrik a från första parkett Nyati Cheetah Camp DKK 106 970:- året runt Priset avser 10 dagars lyxsafari vistelse för 6 personer med alla måltider, dagliga utflykter, transferresor och flyg t/r Följ med

Läs mer

Resa till Malawi och Zambia med Kooperation Utan Gränser

Resa till Malawi och Zambia med Kooperation Utan Gränser Resa till Malawi och Zambia med Kooperation Utan Gränser I höst planeras en resa till Malawi och Zambia för att lära känna det kooperativa arbetet på plats och samtidigt få möjlighet att uppleva den enastående

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD. Svalbard 8-18 september 2016. Fotografering i isbjörnarnas rike. Resans höjdpunkter: Tio dagars kryssning i Svalbards vildmark.

EXPEDITION SVALBARD. Svalbard 8-18 september 2016. Fotografering i isbjörnarnas rike. Resans höjdpunkter: Tio dagars kryssning i Svalbards vildmark. EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 Fotografering i isbjörnarnas rike Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen att ta del av denna

Läs mer

DET VILDA OCH DET TAMA

DET VILDA OCH DET TAMA DET VILDA OCH DET TAMA Res med SLU till Kenya i november 2016 Nu finns en unik chans att åka till Afrika och uppleva natur och djurliv under ledning av en av SLU:s Afrikarutinerade forskare. Kursresan

Läs mer

Safari Entabeni Game Reserve

Safari Entabeni Game Reserve Safari Entabeni Game Reserve Tre dagars safari i underbara Entabeni Game Reserve. Entabeni Private Game Reserve, ligger i Waterberg regionen. Cirka tre timmars körning från Johannesburg finns detta 12000

Läs mer

Tanzaniaresa - Dagsprogram

Tanzaniaresa - Dagsprogram Tanzaniaresa - Dagsprogram Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, där du har mycket god chans att få se The Big Five och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb.

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Kusafiri na Mimosa utamaduni safari ya Kenya! Karibu! PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Tisdag 31 januari Avresa eftermiddag från Arlanda. Nattflyg. Onsdag 1 februari Ankomst Nairobi på morgonen. Hämtning på

Läs mer

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017!

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Den perfekta kombinationen av djur- och naturupplevelser med både regnskog och strand i Costa Rica. Turen tar dig från huvudstaden San José till regnskogarna

Läs mer

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL Landa i Kathmandu, porten till alla äventyr i Himalaya. Upplev rafting och forskajak på en av världens mäktigaste floder. Se Himalayas fantastiska berg som sträcker sig över

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

Nigel Archer Safaris Kenya

Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har under många år varit känd som en ytterst erfaren professionell jägare på såväl storvilt och plains game som fågeljakt. Nigels bakgrund som utbildad akademiker

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 Följ med till Kina och plåta jättepandor, landets nationalsymbol. Kina och den kinesiska naturen erbjuder mycket unikt för fotografer. Kinas mystiska landskap, stora

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Upplev spännande Tanzania. Landet som bjuder på såväl Afrikas högsta berg Kilimanjaro, kritvita stränder på ön Zanzibar samt fantastisk safari i Serengeti.

Läs mer

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 För IPA medlemmar & bekanta! Följ med till Sydafrika på denna upplevelseresa kombinerat med djur, natur,

Läs mer

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari. Klassiska Klassiska Denna resa till är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska med storstad, vinområden och underbar safari. Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det

Läs mer

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken En specialresa för Café Opera Golfs medlemmar som också är öppen för Hang Arounds. Vi bor på bra hotell och spelar golf

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer