Kommunstyrelsens arbetsinstruktion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsinstruktion"

Transkript

1 SID 1(7) Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel

2 SID 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Instruktion för kommunstyrelsens ordförande Instruktion för stadsdirektören Instruktion för förvaltningschefen Instruktion för avdelningschefer och projektchefer Instruktion för kommunikationsdirektören Instruktion för utvecklingsdirektören Instruktion för HR-direktören Instruktion för ekonomidirektören Instruktion för chefen för mark- och exploateringsenheten Instruktion för enhetschefer Instruktion för sekretariatschefen för Familjen Helsingborg Instruktion för markingenjör och exploateringsingenjör Instruktion för stadsjurist...7 Beslutat av: Kommunstyrelsen Datum: 2 mars Reviderad: 8 april , 6 april Dokumentet gäller för: Kommunstyrelsen

3 SID 3(7) 1 Inledning Kommunstyrelsens arbetsinstruktion är ett komplement till kommunstyrelsens delegeringsordning och anger vem som har ansvar för olika områden inom kommunstyrelsen och dess förvaltning. Arbetsinstruktionen redogör för vilka ansvarsområden som åligger olika befattningshavare samt i viss mån även omfattningen av ansvaret. De åtgärder som vidtas i enlighet med denna instruktion betraktas som löpande förvaltningsåtgärder. Åtgärderna ska inte anmälas. Arbetsinstruktionen är inte uttömmande. För att se till att denna arbetsinstruktion är uppdaterad och stämmer överens med kommunstyrelsens organisation skall revidering och översyn av detta dokument ske vart fjärde år eller när det behövs. 2 Kommunstyrelsens arbetsinstruktion 2.1 Instruktion för kommunstyrelsens ordförande Kommunstyrelsens ordförande ansvarar för följande: 1. Utfärdande av företagskort med staden som betalningsansvarig till kommunalråd, kommunfullmäktiges presidium, nämnds- och styrelsepresidier och stadsdirektör. 2. Tolkning av bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda. 3. Undertecknande av köpeavtal och köpekontrakt vid köp och försäljningar av fast egendom med kontrasignering av chefen för mark- och exploateringsenheten. 2.2 Instruktion för stadsdirektören Stadsdirektören ansvarar för följande: 1. Hantering av stadens strategiska frågor. 2. Utövande av chefskap över stadens förvaltningschefer och därmed sammanhängande frågor såsom exempelvis beviljande av ledighet, beslutsattestering av fakturor m.m. 3. Utfärdande av företagskort med staden som betalningsansvarig till ledande tjänstemän samt andra medarbetare i staden om så behövs. 4. Utfärdande av betalkort med privat betalningsansvar. Stadsdirektörens ansvar inom finansverksamheten finns angivet i Finansiella riktlinjer för Helsingborgs stad och Helsingborgs stads förvaltning AB samt i Placeringsriktlinjer för Helsingborgs stads stiftelse och donationsförvaltning.

4 SID 4(7) 2.3 Instruktion för förvaltningschefen Förvaltningschefen ansvarar för följande: 1. Upphandling av varor och tjänster inom för stadsledningsförvaltningen fastställd bud-get. 2. Ingående av avtal inom ramen för stadsledningsförvaltningens verksamhet och fast-ställd budget. 3. Ingående av nya anställningsavtal eller förlängning av tidigare anställningsavtal gällande avdelningschefer samt utövande av chefskap över avdelningschefer och därmed sammanhängande frågor. 4. Anställningsbeslut och övriga personalfrågor inom stadsledningsförvaltningen inklusive lönesättning utanför löneöversyn, som inte ankommer på annan enligt denna instruktion. 5. Vidtagande av disciplinära åtgärder enligt AB. 6. Beviljande av arbetstagares deltagande i internationella kurser, konferenser och möten samt beslut om utrikes resor för samtliga tjänstemän inom stadsledningsförvaltningen. 7. Annonsering och reklam för staden inom stadsledningsförvaltningens verksamhetsområde. 8. Att behandlingar av personuppgifter som genomförs i förvaltningen sker i överensstämmelse med personuppgiftslagen och andra föreskrifter. 9. Att förvaltningens verksamhet följer stadens policys, riktlinjer och regler. 10. Övergripande systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete, innefattande: Kontroll av att tillämpliga föreskrifter efterlevs. Kontroll av att skyddsutrustning används. Kontroll av att arbetsmiljölag och arbetstidslag efterlevs. Kontroll av att samverkansprocessen efterlevs att säkra samverkansprocessen.

5 SID 5(7) 2.4 Instruktion för avdelningschefer och projektchefer Avdelningschefer och projektchefer inom stadsledningsförvaltningen ansvarar för följande: 1. Upphandling av varor och tjänster inom för avdelningen/projektet fastställd budget. 2. Ingående av avtal inom ramen för avdelningens/projektets verksamhet och fastställd budget. 3. Anställningar och övriga löpande personalfrågor inom avdelningen/projektet. 4. Enhetschefers deltagande i kurser eller konferenser mm inom Sverige och Danmark inom för avdelningen fastställd budget. Vad gäller projektchef beslutar denne om samtliga arbetstagares deltagande i kurser och konferenser inom Sverige och Danmark, inom för projektet fastställd budget. 5. Skadestånds- och ersättningsärenden upp till fyra prisbasbelopp inom ramen för avdelningens/projektets verksamhet. 6. Annonsering och reklam för staden inom respektive avdelnings/projekts verksamhetsområde. 7. Att avdelningens/projektets verksamhet följer stadens policys, riktlinjer och regler. 8. Inom avdelningen/projektet bedriva systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete, innefattande: Kontroll av att tillämpliga föreskrifter efterlevs. Kontroll av att skyddsutrustning används. Kontroll av att arbetsmiljölag och arbetstidslag efterlevs. Kontroll av att samverkansprocessen efterlevs att säkra samverkansprocessen. 2.5 Instruktion för kommunikationsdirektören Utöver det ansvar som åligger kommunikationsdirektören i egenskap av avdelningschef, an-svarar kommunikationsdirektören för följande: 1. Lämnande av tillstånd att använda stadsvapnet. 2. Godkännande av avsteg från varumärkesplattform och grafiskt profilprogram.

6 SID 6(7) 2.6 Instruktion för utvecklingsdirektören Utöver det ansvar som åligger utvecklingsdirektören i egenskap som avdelningschef, ansvarar utvecklingsdirektören för följande: 1. Initiera upphandling av konsulttjänster upp till kr inom ramen för mark- och exploateringsenhetens verksamhet och budget, dock ej avseende förvärv eller försäljning av fastighet. 2.7 Instruktion för HR-direktören Utöver det ansvar som åligger HR-direktören i egenskap av avdelningschef, ansvarar HR-direktören för följande: 1. Individuella pensionsärenden. 2. Avskrivning av anställds löneskuld i de fall utmätningsbara tillgångar saknas. 2.8 Instruktion för ekonomidirektören Utöver det ansvar som åligger ekonomidirektören i egenskap av avdelningschef, är ekonomi-direktörens ansvar inom finansverksamheten angivet i Finansiella riktlinjer för Helsingborgs stad och Helsingborgs stads förvaltning AB samt i Placeringsriktlinjer för Helsingborgs stads stiftelse och donationsförvaltning. Vidare ansvarar ekonomidirektören för: 1. Placering av överskottslikviditet i enlighet med av finansutskottet beslutad placerings-strategi. 2. Placeringar avseende kapitalförvaltning i enlighet med placeringsriktlinjer för Helsingborgs stads stiftelse och donationsförvaltning. 3. Upptagande av lån i enlighet med den av finansutskottet beslutade strategin för upplåning. 4. Utlåning eller ställande av borgen i enlighet med de av kommunstyrelsen beslutade ramarna och i enlighet med Finansiella riktlinjer för Helsingborgs stad och Helsing-borgs stads förvaltning AB. 2.9 Instruktion för chefen för mark- och exploateringsenheten Utöver det ansvar som åligger chefen för mark- och exploateringsenheten i egenskap av en-hetschef ansvarar chefen för mark- och exploateringsenheten för följande: 1. Undertecknande av köpeavtal vid köp och försäljning av fast egendom med kontrasignering av kommunstyrelsens ordförande, eller vid förfall för denne kommunstyrelsens vice ordförande. 2. Undertecknande av köpehandlingar vid försäljning av villatomter. 3. Utfärdande av köpebrev vid kommunens försäljning av fast egendom.

7 SID 7(7) 2.10 Instruktion för enhetschefer Enhetschefer inom stadsledningsförvaltningen ansvarar för följande: 1. Upphandling av varor och tjänster inom för enheten fastställd budget. 2. Ingående av avtal inom ramen för enhetens verksamhet och fastställd budget. 3. Löpande personalfrågor inom enheten. 4. Beslut om medarbetares deltagande i kurser och konferenser mm inom Sverige och Danmark, inom för enheten fastställd budget. 5. Inom enheten bedriva systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete, innefattande: Kontroll av att tillämpliga föreskrifter efterlevs. Kontroll av att skyddsutrustning används. Kontroll av att arbetsmiljölag och arbetstidslag efterlevs. Kontroll av att samverkansprocessen efterlevs att säkra samverkansprocessen Instruktion för sekretariatschefen för Familjen Helsingborg Sekretariatschefen för Familjen Helsingborg ansvarar för följande: 1. Anställningsbeslut och övriga beslut i personalfrågor inom för samarbetskommittén fastställd budget Instruktion för markingenjör och exploateringsingenjör Markingenjör eller exploateringsingenjör ansvarar för följande: 1. Undertecknande av köpehandlingar vid försäljning av villatomter Instruktion för stadsjurist Stadsjurist ansvarar för följande: 1. Mottagande av delgivning på kommunstyrelsens vägnar.

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSINSTRUKTION

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSINSTRUKTION KOMMUNSTYRELSENS ARBETSINSTRUKTION Antagen av kommunstyrelsen 2 mars 2011, reviderad den 8 april 2015 76 Kommunstyrelsens arbetsinstruktion är ett komplement till kommunstyrelsens delegeringsordning och

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion DNR:00635/2015 Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Kommunstyrelsens

Läs mer

Förvaltningschefen ansvarar för följande:

Förvaltningschefen ansvarar för följande: Stadsbyggnadsförvaltningens arbetsinstruktion är ett komplement till stadsbyggnadsförvaltningens delegeringsordning och anger vem som har ansvar för olika områden inom förvaltningen. Arbetsinstruktionen

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens. arbetsinstruktion. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel

Stadsbyggnadsförvaltningens. arbetsinstruktion. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel DNR:00223/2016 SID 1(6) Stadsbyggnadsförvaltningens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Arbetsmarknadsnämndens. arbetsinstruktion

Arbetsmarknadsnämndens. arbetsinstruktion SID 1(7) Arbetsmarknadsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 1.1 Revidering...3

Läs mer

Miljönämndens arbetsinstruktion

Miljönämndens arbetsinstruktion DNR:2015-2391 SID 1(6) Miljönämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Miljönämndens

Läs mer

Miljönämndens arbetsinstruktion

Miljönämndens arbetsinstruktion DNR:2015-2391 SID 1(6) Miljönämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Miljönämndens

Läs mer

Kulturnämndens arbetsinstruktion

Kulturnämndens arbetsinstruktion SID 1(6) Kulturnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Kulturförvaltningens

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion SID 1(7) Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Vård- och

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion SID 1(8) Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Kulturnämndens arbetsinstruktion

Kulturnämndens arbetsinstruktion DNR:543/2017 SID 1(6) Kulturnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion SID 1(9) Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(9) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens. arbetsinstruktion. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel

Stadsbyggnadsförvaltningens. arbetsinstruktion. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel SID 1(6) Stadsbyggnadsförvaltningens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Arbetsinstruktioner...3

Läs mer

Fastighetsnämndens delegeringsordning

Fastighetsnämndens delegeringsordning SID 1(9) Fastighetsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(9) Innehållsförteckning

Läs mer

Socialnämndens arbetsinstruktion

Socialnämndens arbetsinstruktion Socialnämndens arbetsinstruktion Beslutat av: Socialnämnden Datum: 26 november 2015 208 Reviderad: 25 februari 2016 31, 23 juni 2016 104, 31 maj 2018 146, 27 september 2018 243 Dokumentet gäller för: Socialnämnden

Läs mer

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning SID 1(11) Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(11) Innehållsförteckning

Läs mer

Kommunstyrelsens delegeringsordning

Kommunstyrelsens delegeringsordning SID 1(12) Kommunstyrelsens delegeringsordning Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(12) Innehållsförteckning 1 Principer för beslut

Läs mer

Kommunstyrelsens delegeringsordning

Kommunstyrelsens delegeringsordning SID 1(10) Kommunstyrelsens delegeringsordning Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Innehållsförteckning 1 Principer för beslut med stöd

Läs mer

Kommunstyrelsens delegeringsordning

Kommunstyrelsens delegeringsordning SID 1(11) Kommunstyrelsens delegeringsordning Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(11) Innehållsförteckning 1 Principer för beslut

Läs mer

Överförmyndarnämndens. arbetsinstruktion. helsingborg.se. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel

Överförmyndarnämndens. arbetsinstruktion. helsingborg.se. Kontaktcenter Postadress Helsingborg Växel SID 1(6) Överförmyndarnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Kulturnämndens delegeringsordning

Kulturnämndens delegeringsordning SID 1(6) Kulturnämndens delegeringsordning Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Principer för beslut

Läs mer

Fastighetsnämndens delegeringsordning. Fastställd av fastighetsnämnden den 13 februari 2015 10, Dnr 20/2015

Fastighetsnämndens delegeringsordning. Fastställd av fastighetsnämnden den 13 februari 2015 10, Dnr 20/2015 delegeringsordning Fastställd av fastighetsnämnden den 13 februari 2015 10, Dnr 20/2015 PRINCIPER FÖR BESLUT MED STÖD AV DELEGERINGSBESTÄMMELSER Innebörd Att fatta beslut med stöd av delegeringsbestämmelser

Läs mer

Delegation för kommunstyrelsens verksamheter 2012

Delegation för kommunstyrelsens verksamheter 2012 Delegation för kommunstyrelsens verksamheter 2012 Antagen av kommunstyrelsen 10 mars 2003, reviderad 25 augusti 2003 (ekonomifrågor), reviderad 17 november 2003 (Central Sweden Bryssel), reviderad 15 mars

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden SID 1(8) Reglemente för valnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(8) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för Helsingborg

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden SID 1(9) Reglemente för överförmyndarnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(9) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden SID 1(10) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam

Läs mer

Valnämndens delegeringsordning

Valnämndens delegeringsordning SID 1(6) Valnämndens delegeringsordning Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Principer för beslut med stöd av delegeringsbestämmelser...3

Läs mer

Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämndens

Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämndens 2015-03-10 ionsordning för samhällsbyggnadsnämndens verksamheter Fastställd av samhällsbyggnadsnämnden 2013-05-14, 71. Reviderad av samhällsbyggnadsnämnden 2015-03-10, 66 Se även kommunstyrelsens delegationsordning

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden SID 1(10) Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision

Läs mer

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning DNR:00116/2014 SID 1(17) Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion och särskilt arbetsmiljödokument Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se

Läs mer

Helsingborgs stads samlade verksamhet PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER

Helsingborgs stads samlade verksamhet PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER FINANS SID 1(9) Finanspolicy Helsingborgs stads samlade verksamhet PROGRAM PLAN RIKTLINJER Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(9) Helsingborgs stads

Läs mer

Reglemente för miljönämnden

Reglemente för miljönämnden SID 1(10) Reglemente för miljönämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för Helsingborg

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg SID 1(7) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 2014, 195, att gälla från och med den 1 januari 2015. Kommunfullmäktige har beslutat om en

Läs mer

Kommundirektör äger rätt att i enlighet med 6 kap. 3 7 kommunallagen, i sin tur vidaredelegera

Kommundirektör äger rätt att i enlighet med 6 kap. 3 7 kommunallagen, i sin tur vidaredelegera ? 2015 ens vidaredelegering Fastställd av kommundirektören 2015-03-16,.EP Christel Jönsson äger rätt att i enlighet med 6 kap. 3 7 kommunallagen, i sin tur vidaredelegera beslutanderätten. Beslut som har

Läs mer

Arbetsinstruktion 2016-2018 för chefer och vissa nyckelpersoner i Ängelholms kommun

Arbetsinstruktion 2016-2018 för chefer och vissa nyckelpersoner i Ängelholms kommun Arbetsinstruktion 2016-2018 för chefer och vissa nyckelpersoner i Ängelholms kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Arbetsinstruktion 2016- Riktlinjer 2015-12- Kommundirektören

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS BEMYNDIGANDEN

KOMMUNSTYRELSENS BEMYNDIGANDEN KOMMUNSTYRELSENS BEMYNDIGANDEN Enligt kommunstyrelsens beslut den 5 december 2016 Bemyndigandena träder ikraft den 1 januari 2017 1 KOMMUNSTYRELSENS BEMYNDIGANDEN BETRÄFFANDE VISSA FÖRVALTNINGSÅTGÄRDER

Läs mer

Delegeringsordning för kommunstyrelsen

Delegeringsordning för kommunstyrelsen 1 av 7 Delegeringsordning för kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013, 50, reviderad 2014, 86 Kommunstyrelsen delegerar beslutanderätten enligt denna delegeringsordning med undantag för vad som anges i 6

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden SID 1(10) Reglemente för socialnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för Helsingborg

Läs mer

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion och särskilt arbetsmiljödokument Gäller från 7 januari 2015 Senast reviderad 2016-01-20 Beslutad 2015-01-07 INNEHÅLLSFÖRTECKNING, 01

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Delegeringsordning för kommunstyrelsen. Antagen i kommunstyrelsen 2014-05-13, 79

Delegeringsordning för kommunstyrelsen. Antagen i kommunstyrelsen 2014-05-13, 79 Delegeringsordning för kommunstyrelsen 1. Administrativa ärenden 1 Utfärda fullmakt för ombud att föra kommunens talan inför domstol och andra myndigheter samt vid förrättningar av olika slag vice 2 Representation

Läs mer

LS Bilaga 2

LS Bilaga 2 1(5) Bilaga 2 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN Fastställd den 17 december 2002, 253, kompletterad och ändrad den 17 juni 2003, 146, den 16 mars 2004, 75, den 14 december 2004, 331, den 13 mars

Läs mer

Vidaredelegeringsordning

Vidaredelegeringsordning Tjänsteskrivelse 2014-01-21 Handläggare: Hans Lundell Vidaredelegeringsordning Sammanfattning Kommunallagen medger att en nämnd får uppdra åt ett utskott, ledamot eller ersättare i nämnd eller åt en anställd

Läs mer

Delegationsordning. Barn- och utbildningsnämnden i Tingsryds kommun. Dokumenttyp Kommunal författningssamling

Delegationsordning. Barn- och utbildningsnämnden i Tingsryds kommun. Dokumenttyp Kommunal författningssamling Dokumenttyp Kommunal författningssamling Dokumentansvarig Fastställd Barn- och utbildningsnämnden 2011-08-31, 106 Reviderad 2012-11-21, 128 Reviderad 2015-06-17, 85 Diarienummer BUN 2015:86 Delegationsordning

Läs mer

Delegationsordning för regionstyrelsen

Delegationsordning för regionstyrelsen Diarienummer LS 2018-1166 Delegationsordning för regionstyrelsen Fastställd av regionstyrelsen den 18 december 2018 257 Dokumenttyp Fastställd Giltig till och med 2019-01-15 Dokumentnummer Fastställd av

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden i Helsingborg

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden i Helsingborg SID 1(7) Reglemente för vård- och omsorgsnämnden i Helsingborg Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 2014, 200, att gälla från och med den 1 januari 2015. Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam

Läs mer

PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND

PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND Bilaga 2/11 PVN DATUM DIARIENR 2011-01-04 PVN-HSF11-004 PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND NÄMNDENS DELEGATION FR.O.M. 2011-02-17 Landstinget Sörmland Repslagaregatan 19 611 88 Nyköping Fax 0155-28

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

Reglemente för Helsingborgs stads revisorer

Reglemente för Helsingborgs stads revisorer SID 1(6) Reglemente för Helsingborgs stads revisorer Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Kommunfullmäktige har beslutat om

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN LS 0804-0390 Bilaga 2 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN Fastställd den 17 december 2002, 253, kompletterad och ändrad den 17 juni 2003, 146, den 16 mars 2004, 75, den 14 december 2004, 331, den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-05-17 76 KS 221/17 Firmatecknare för Mölndals stad Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ärendet I vissa sammanhang

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 30 januari 2019 Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Delegeringsordning för Teknik- och servicenämnden

Delegeringsordning för Teknik- och servicenämnden Delegeringsordning för Reviderad av teknik- och servicenämnden 2016-12-08, 58, dnr TSN 2015/7 Antagen av teknik- och servicenämnden 2015-01-22, 8, dnr TSN 2015/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Helsingborg

Reglemente för socialnämnden i Helsingborg SID 1(7) Reglemente för socialnämnden i Helsingborg Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 2014, 196, att gälla från och med den 1 januari 2015. Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 150 2015-10-05 Ks 12 1 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun Inledning Huvudansvaret för arbetsmiljön vilar enligt arbetsmiljölagen

Läs mer

Fastighets- och servicenämndens delegationsordning

Fastighets- och servicenämndens delegationsordning Fastighets- och delegationsordning Antagen av fastighets- och servicenämnden 2019-06-12 FSN2019-0018 2 (9) Fastighets- och delegationsordning Grunderna för delegering av beslut Enligt kommunallagen får

Läs mer

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

Reglemente för miljönämnden i Helsingborg

Reglemente för miljönämnden i Helsingborg Miljönämnden REGLEMENTE SID 1(7) Reglemente för miljönämnden i Helsingborg Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 2014, 194, att gälla från och med den 1 januari 2015. Reviderat av kommunfullmäktige

Läs mer

Delegeringsförteckning kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kultur- och fritidsnämnden den 30 januari 2013, Kfn 4. Inledning

Delegeringsförteckning kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kultur- och fritidsnämnden den 30 januari 2013, Kfn 4. Inledning Delegeringsförteckning kultur- och fritidsnämnden Antagen av kultur- och fritidsnämnden den 30 januari 2013, Kfn 4. Inledning 1 Delegation eller delegering innebär att överföra beslutanderätt. Förutsättningarna

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

Riktlinje för stöd- och skyddsinsatser för förtroendevalda

Riktlinje för stöd- och skyddsinsatser för förtroendevalda KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bertolino Engla Forsell Tommy Datum 2018-05-03 Diarienummer KSN-2018-1381 Kommunstyrelsen Riktlinje för stöd- och skyddsinsatser för förtroendevalda Förslag till beslut

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll SID 1(5) Reglemente för intern kontroll Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(5) Innehållsförteckning 1 Organisation av intern

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 27 Den 2010-12-20 Kommunfullmäktige 2010-12-20 7 Kommunstyrelsen 2010-12-20 3 Kf 27 Ks 193 Dnr 2010.279 003 Reglementen familj- och

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 23 november 2016. Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Delegationsordning. Personalärenden i Tingsryds kommun. Dokumenttyp Kommunal författningssamling. Dokumentansvarig Personalchef

Delegationsordning. Personalärenden i Tingsryds kommun. Dokumenttyp Kommunal författningssamling. Dokumentansvarig Personalchef Dokumenttyp Kommunal författningssamling Dokumentansvarig Personalchef Fastställd Kommunstyrelsen 2014-09-15 Diarienummer 2014/423 002 Delegationsordning Personalärenden i Tingsryds kommun 2 (13) Delegationsordning

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING DELEGATIONSORDNING för KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2003-02-18, 20. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2004-10-19, 122 (3.4) Reviderad av kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antaget av kommunfullmäktige 1994-12-14, N 26, med ändringar antagna av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsen i kommunallagen samt

Läs mer

Delegeringsförteckning. Servicenämnden

Delegeringsförteckning. Servicenämnden Styrdokument 1 (8) 2017-11-30 Serviceförvaltning Delegeringsförteckning Servicenämnden Dokumenttyp: Styrdokument Beslutad av: Servicenämnden Gäller för: Servicenämnden Dokumentnamn: Servicenämndens delegeringsförteckning

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Miljö- och byggnadsnämnden ska svara för den verksamhet som ankommer på kommunen enligt miljöbalken,

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

Delegationsordning för koncernen Stockholm Business Region AB

Delegationsordning för koncernen Stockholm Business Region AB Bilaga 1 Delegationsordning för koncernen Stockholm Business Region AB Innehållsförteckning 1. Allmänna ärenden Sid. 4-5 2. Personalärenden Sid. 5-8 3. Ekonomi Sid 8-9 Förkortningar/Definitioner Verkställande

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7)

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7) Författningssamling Sida: 1 (-7) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 Nämnden fullgör

Läs mer

Antagen av regionstyrelsen Regionstyrelsens delegationsordning

Antagen av regionstyrelsen Regionstyrelsens delegationsordning Antagen av regionstyrelsen 2019-02-26 delegationsordning 2 (9) delegationsordning Grunderna för delegering av beslut Enligt kommunallagen får styrelse/nämnd uppdra åt ett utskott, presidium, en ledamot

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier PM 2017:233 RI (Dnr 102-1487/2017) Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Listade ärenden och ärendegrupper

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

Styrelsens för konsult och service beslutmatris innehållande delegeringsordning samt verkställighetsförteckning

Styrelsens för konsult och service beslutmatris innehållande delegeringsordning samt verkställighetsförteckning Sida 1 (7) BILAGA 3 Styrelsens för konsult och service beslutmatris innehållande delegeringsordning samt verkställighetsförteckning Delegeringsordning Anvisningar för delegater Allmänna förutsättningar

Läs mer

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Datum Dnr 20141204 14105 Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Fastställd av regionstyrelsen 20141204 41, att gälla från 20150101. Delegation och verkställighet Delegationsbeslut är ett beslut

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från kommunstyrelsen till kommundirektören

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från kommunstyrelsen till kommundirektören Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från kommunstyrelsen till kommundirektören Innebörden av att fördela arbetsmiljöuppgifter Huvudansvaret för arbetsmiljön vilar på arbetsgivaren. Det är arbetsgivarens

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(10) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Område 1 Styrning och ledning Fastställd KSAU, 2012-04- 24, 70 Program 1.2 Personalpolitiskt program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje

Läs mer

Revidering av delegeringsbestämmelser

Revidering av delegeringsbestämmelser I II Landstinget DALARNA Ledning V'eVlck S '1 BESLUTSUNDERLAG Fastighetsnämnden Datum 2013-02-20 Sida 1 (2) Dnr LD12/03720 Uppdnr 454 Revidering av delegeringsbestämmelser Ordförandens förslag 1. Förslaget

Läs mer

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon 2016-06-09 Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon Förslag till beslut - att anta framlagd VD-instruktion för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA LEJON VD-instruktion

Läs mer

Delegationsbestämmelser för regionala utvecklingsnämnden

Delegationsbestämmelser för regionala utvecklingsnämnden 1(9) James Winoy Verksamhetsstöd Tfn: 063-14 65 85 E-post: james.winoy@regionjamtland.se 2015-03-03 Dnr: RUN/6/2015 RUN/305/2015 Delegationsbestämmelser för regionala utvecklingsnämnden Innehållsförteckning

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver det som stadgas i kommunallagen om kommunal nämnd och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente samt de bestämmelser i övrigt som kommunstyrelsen

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Datum 2017-12-11 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2017-12-11. Allmänna regler Delegerad beslutsbefogenhet Enligt kommunallagen 6 kap 33 37 1

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Beslutad av kommunfullmäktige: 2016-11-28 Dokumentet gäller för Hallsbergs kommun Dokumentsansvarig: Kommundirektör D.nr: 16/KS/181 Innehållsförteckning

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden REGLEMENTE 1(5) Kultur- och fritidsförvaltningen Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar

Läs mer

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsordning 2015-01-22 2 Fastighets-

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden Utgivare: Kommunledningsförvaltningen, Kansliavdelningen Gäller från: 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Senast reviderad: KF 115/2017, KF 95/2018 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (2017:725)

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnämnden

Reglemente för Miljö- och byggnämnden Grästorps kommun Styrdokument Reglemente Dnr 273/2017 Reglemente för Miljö- och byggnämnden Fastställd av Kommunfullmäktige 2018-04-23, 22, uppdateras före 2022-06-30 Dokumentet finns på www.grastorp.se

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING Enligt kultur- och fritidsnämndens beslut den 16 maj 2018 Delegationsordningen träder ikraft den 18 maj 2018 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING

Läs mer

Kulturnämnden Styrelsen för Wiks folkhögskola

Kulturnämnden Styrelsen för Wiks folkhögskola Dnr KOB 2018-0054 Delegationsordning Kulturnämnden Styrelsen för Wiks folkhögskola Region Uppsala Fastställd av kulturnämnden 2018 - xx - xx 2 (8) Kulturnämndens delegationsordning Grunderna för delegering

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden SID 1(10) Reglemente för krisledningsnämnden 2018-2022 Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se Beslutat av: Kommunfullmäktige Datum: 11

Läs mer

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-07-27 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-10-26, 166 Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Bildnings- och omsorgschef Dnr: BON2017/141 Policy för intraprenad i Bollebygds

Läs mer

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

Delegationsbestämmelser för kompetens- och arbetslivsnämnden, beslutad 7 september 2016 Innehåll

Delegationsbestämmelser för kompetens- och arbetslivsnämnden, beslutad 7 september 2016 Innehåll ionsbestämmelser för kompetens- och arbetslivsnämnden, beslutad 7 september 2016 Innehåll Inledning... 2 Skillnaden mellan delegationsbeslut och verkställighetsbeslut... 2 Anmälan av delegationsbeslut...

Läs mer

Delegationsordning. Delegationsordning för kommunstyrelsen i Norrköpings kommun Diarienummer KS-22/2005

Delegationsordning. Delegationsordning för kommunstyrelsen i Norrköpings kommun Diarienummer KS-22/2005 Delegationsordning 2018-03-26 Delegationsordning för kommunstyrelsen i Norrköpings kommun Diarienummer KS-22/2005 Fastställd av kommunstyrelsen 2005-02-07. Ändring har härefter skett i kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för fastighets och servicenämnden

Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente för fastighets och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente 2014-11-17, 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Delegationsbestämmelser för Regionala utvecklingsnämnden. Version: 3. Beslutsinstans: Regionala utvecklingsnämnden

Delegationsbestämmelser för Regionala utvecklingsnämnden. Version: 3. Beslutsinstans: Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Version: 3 Beslutsinstans: 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2016-02-02 Nyutgåva 2. 2016-03-01 3. 2016-04-05 Anpassningar till gemensamma regler

Läs mer