PROGRAMBLAD - 60 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAMBLAD - 60 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER 2017"

Transkript

1 PROGRAMBLAD ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER 2017

2

3 STÄLL UT PÅ FASTIGHET2017 När ni deltar som utställare på Fastighet2017 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i landet där ni vill öka er marknadsföring och försäljning. Ni har 60 olika tillfällen att välja mellan, där ni vid vart och ett träffar bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Våra fastighetsmässor sker vanligtvis på vardagskvällar, de är enkla, genomförs under kort tid, och är förhållandevis billiga att medverka vid. Eftersom alla besökare är personligt inbjudna vet vi att ni som utställare träffar helt rätt målgrupp. Våra besökare representerar i snitt 50 lägenheter var, vilket innebär att besökarna under en kväll representerar lägenheter blir det nittonde året i rad som vi genomför den här turnén och vi hoppas att ni väljer att medverka vid en eller flera av de 60 fastighetsmässor som ingår i programmet. Även i år kommer vi att genomföra mässan och kvällens föredrag för att sen avrunda eventet med en middag. De senaste åren har antalet besökare stadigt ökat på våra mässor, och under 2017 forsätter vi på den vägen. Vi utökar antalet inbjudningar som skickas, och arbetar vidare med att erbjuda våra besökare många nya föredrag för att skapa variation.

4 TRÄFFA BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR OCH BOSTADSFÖRETAG Målgruppen som bjuds in som besökare till våra mässor är ägare av flerbostadshus. Bostadsrättsföreningar Bostadsföretag Privatpersoner som äger flerbostadshus Erfarenhetsmässigt vet vi att våra besökare i huvudsak är styrelsemedlemmar från bostadsrättsföreningar. Under 2017 har vi valt att lägga 58 av våra mässor på kvällstid, vilket har visat sig vara den tid som lockar flest besökare. Vi genomför även två kryssningar, där ni får en heldag, respektive en helg tillsammans med våra besökare. ATT MEDVERKA SOM UTSTÄLLARE Som utställare på Fastighet2017 kommer ni att uppleva en känsla av att komma till ett dukat bord. Marknadsrespons står för alla förarbeten. Vi har värdar och värdinnor på plats som riggar utställningen och tar emot besökarna vid entrén. Ni kan komma till mässan en halvtimma innan den öppnar. Då finns det ett dukat bord åt er som ni kan använda som monterdisk, ni har el framdraget och en yta på 2,5x2,5 meter att disponera. Vanligtvis ställer våra utställare upp 2-3 roll ups eller en skärmvägg bakom bordet, och använder bordet till broschyrer, demonstrationsmaterial med mera. Under kvällen minglar besökarna i mässan och har möjlighet att lyssna till en rad olika föredrag. Som utställare kan ni även välja att hålla ett föredrag på 30 min för att ytterligare förstärka resultatet av ert deltagande. Inför varje mässa får ni besökslistor med kompletta kontaktuppgifter. Fastighet2017 är gratis för våra besökare. Det är de deltagande företagen som finansierar mässorna. ATT MEDVERKA SOM UTSTÄLLARE OCH FÖRELÄSARE Om ni vill förstärka resultatet av ert deltagande rekommenderar vi er att även boka ett föredragspass på 30 minuter. Då får ni tillfälle att tala inför besökarna i en föreläsningssal skild från mässlokalen. Ett föredrag lämpar sig speciellt väl för er som har en vara eller tjänst som behöver beskrivas mer ingående än vad man kanske får tillfälle till i en mässmiljö. En bra föreläsning ger er garanterat flera klara kunduppdrag att arbeta vidare med efter mässan. Priset är ungefär det dubbla mot att endast delta som utställare. Men utfallet är oftast mer än dubbelt så stort, så det är bra investerade pengar om ni är ute efter att göra affärer. Programmet för Fastighet2017 släpps i augusti -16. Ordningsföljden på föredragen bestäms av Marknadsrespons projektledare. Hänsyn tas till kundernas önskemål om i vilken ordning de vill hålla sitt föredrag, men om flera kunder har samma önskemål fördelas föredragstiderna så rättvist som möjligt.

5 VÅRA KVÄLLSMÄSSOR Av årets 60 mässor sker 58 stycken på centralt belägna konferenshotell runt om i landet. Vi disponerar vanligtvis en yta på ca kvm där vi ställer upp vår utställning, och i anslutning till mässlokalen har vi en eller två separata föreläsningssalar där kvällens föredrag sker. Mässorna genomförs kl VÅRA KRYSSNINGAR Två av mässorna har vi förlagt till kryssningsfartyg där vi får lite längre tid tillsammans med våra besökare. De här kryssningarna är mycket uppskattade av både våra besökare och utställande företag. En stor fördel vi har ombord på kryssningsfartygen är att våra mässbesökare kan varva mässbesöken med shopping och andra nöjen. Man gör flera besök i mässan under dagen, och ni som utställare får träffa besökarna flera gånger. Under Fastighet2017 sker våra två kryssningar vid följande tillfällen; 18 maj Vi kryssar under en heldag mellan Göteborg och Fredrikshamn med Stena Danica. Ombord har vi en mässa med plats för ett 20-tal utställande företag, och 250 besökare. Här kommer våra besökare i huvudsak från Västergötland september Den här resan sker en lördag-söndag med M/S Galaxy på rutten Stockholm/Åbo. Närmare 300 besökare åker med oss på den här kryssningen som inleds med en gemensam middag med dans på lördag kväll. Under söndagen genomförs mässan innan vi återvänder till Värtahamnen på söndag kväll. Så här skrev en besökare i ett mail till oss efter mässan på Stena Danica 2009; Hallå på er! Stort beröm för en fastighetsmässa som heter duga. Så här ska en fastighetsmässa vara. Informativ, tät, inspirerande, kul, trevligt sätt att umgås. Sist men inte minst. Ett litet break i vardagen med en trevlig båttur där man också fick chans till lite strötid i Danmark för lite inköp. Tack, gärna fler gånger. Lasse Lindgren HSB Brf. Backadalen

6 PRISER På våra kvällsmässor kostar det mellan och kr, exkl. moms, att delta som utställare. Om ni även vill hålla ett föredrag på 30 minuter kostar ert deltagande ungefär det dubbla. De två kryssningarna kostar kr respektive kr att medverka på som utställare. Om ni även vill hålla ett föredrag, lägger ni på kr på utställningspriset. Er medverkan faktureras 14 dagar före varje mässa, 30 dagar netto. Se vår prislista längre fram i broschyren för respektive mässa. SYFTE Våra mässor fyller två syften: 1) Att ge er en bra marknadsplattform att träffa marknaden för att utbyta synpunkter och stärka ert varumärke 2) Att på kort tid öka er försäljning och lönsamhet genom att ge er tillfällen att träffa ägare av flerbostadshus runt om i landet Vår ambition är större än att bara åka runt i Sverige och informera. Vi ska göra mycket business! VÅRA FÖRARBETEN Arbetet med Fastighet2017 inleds i juni 2016 då vi sätter programmet och bokar de lokaler som ska användas. Under hösten skickas denna broschyr ut till befintliga kunder och till företag som vi gärna vi se som utställare Fem veckor före varje mässa har vi deadline för nya kunder. Då stänger vi butiken och trycker upp inbjudningar och mässkataloger.

7 Fyra veckor innan mässan sätter vårt Call Center igång sitt arbete, som sker i tre steg; 1) Vi ringer till målgruppen, berättar om mässan och kollar av intresse. 2) En inbjudan skickas ut till de som är intresserade. 3) Vi ringer upp dem igen efter en vecka och påminner om att de ska anmäla sig, om de inte redan har gjort det. Genom att göra på det här viset får vi fyra gånger fler besökare mot vad vi får om vi endast skickar ut en skriftlig inbjudan. Vi tar emot anmälningar till dagen innan varje mässa. Då sammanställs en deltagarlista på bokade besökare som mailas ut till er. GENOMFÖRANDE Våra värdar och värdinnor anländer till mässan senast vid lunchtid för att rigga utställarbord, kontrollera ljud, ljus, ventilation och för att göra alla andra förberedelser. En timma före öppning står en utställarplats klar åt er. Då kan ni anlända för att resa era grejer. Mässan öppnar kl Våra värdar och värdinnor tar emot besökarna i entrén, hälsar välkommen och förser dem med mässkataloger och namnskyltar. Under kvällen hålls föredrag i separata föreläsningssalar. Ni kan vara en av dem som föreläser. Våra besökare lyssnar till de föredrag som intresserar dem, och minglar i mässan. Kl stänger vi mässan och serverar en trevlig middag för både utställare och besökare. EFTERARBETEN Det kanske viktigaste momentet är att följa upp mässorna. Därför förser vi er med deltagarlistor som innehåller namn, adress och telefonnummer till alla besökare. Det framgår även vilken bostadsrättsförening eller vilket bostadsföretag de representerar, och hur många lägenheter som ingår i beståndet.

8 ADRESSMATERIALET För att lyckas med riktade inbjudningar är det viktigt för oss att ha ett uppdaterat och bra adressmaterial. Därför har vi skapat ett eget BRF-REGISTER som innehåller kontaktpersoner i ca bostadsrättsföreningar. Bostadsföretag och privata fastighetsägare hittas via internet och via UC Select. Om ni vill köpa adresser till bostadsrättsföreningar så hittar ni vårt register på Det är viktigt för oss att ni gör bra affärer genom er medverkan. Om ni saknar resurser för efterarbetet så hjälper vi gärna till med det via vårt Call Center. SEDAN 1999 Sedan starten 1999 har vi genomfört drygt 900 lyckade fastighetsmässor, och vi vet idag hur man lockar många besökare och hur man genomför uppskattade events med den här målgruppen. BESÖK OSS Om ni aldrig tidigare har medverkat på våra fastighetsmässor kanske ni vill besöka oss vid något tillfälle för att se arrangemanget. På vår hemsida finns tider och platser på de som ligger närmast i tiden, eller EGNA EVENTS Vi vet att många företag arrangerar egna events, ibland själva, ibland tillsammans med samarbetspartners. Fördelen med vårt arrangemang är bredden, synergieffekten via de andra utställarna, vårt professionella inbjudningsförfarande och vårt värdskap. Det blir enkelt och effektivt för er att medverka. Ni får många besökare per satsad krona. Om ni vill arrangera egna frukostmöten eller informationsträffar hjälper vi er gärna med inbjudningar genom vårt Call Center. Vi vet hur vi ska göra för att locka många besökare.

9 BOKA ERT DELTAGANDE Boka ert deltagande genom att kontakta: Per Anders Emne Robin Bejrö Dan Gustafsson Emelie Bejrö Julia Josefsson Marknadsrespons AB, Fabriksgatan 2, Lidköping, tel REFERENSER Några av de företag som medverkat 2016 är:

10 PROGRAM Nr Datum Ort Utställare Föreläsare Deadline 1 25 januari Stockholm Norr kr kr 16 december 2 26 januari Nynäshamn kr kr 16 december 3 1 februari Sandviken kr kr 30 december 4 2 februari Falun kr kr 30 december 5 9 februari Uppsala kr kr 6 januari 6 15 februari Hässleholm kr kr 6 januari 7 16 februari Halmstad kr kr 6 januari 8 22 februari Göteborg kr kr 13 januari 9 23 februari Borås kr kr 13 januari 10 1 mars Landskrona kr kr 20 januari 11 2 mars Vänersborg kr kr 20 januari 12 8 mars Nacka kr kr 27 januari 13 9 mars Västerås kr kr 27 januari mars Örebro kr kr 3 februari mars Eskilstuna kr kr 3 februari mars Eslöv kr kr 10 februari mars Varberg kr kr 10 februari mars Kristinehamn kr kr 17 februari mars Ludvika kr kr 17 februari 20 3 april Solna kr kr 24 februari april Malmö kr kr 10 mars april Ängelholm kr kr 10 mars april Örnsköldsvik kr kr 17 mars april Umeå kr kr 17 mars 25 3 maj Motala kr kr 24 mars 26 4 maj Jönköping kr kr 24 mars maj Nyköping kr kr 31 mars maj Köping kr kr 31 mars maj Stena Danica kr kr 24 februari Nr Datum Ort Utställare Föreläsare Deadline augusti Östersund kr kr 16 juni augusti Sundsvall kr kr 16 juni 32 6 september Lund kr kr 28 juli 33 7 september Kalmar kr kr 28 juli september Enköping kr kr 4 augusti september Gävle kr kr 4 augusti september Mölndal kr kr 11 augusti september Katrineholm kr kr 11 augusti september Galaxy kr kr 11 augusti september Borlänge kr kr 18 augusti september Stockholm Syd kr kr 18 augusti

11 41 4 oktober Karlskrona kr kr 25 augusti 42 5 oktober Växjö kr kr 25 augusti oktober Luleå kr kr 1 september oktober Skellefteå kr kr 1 september oktober Södertälje kr kr 8 september oktober Norrköping kr kr 8 september oktober Kungsbacka kr kr 15 september oktober Helsingborg kr kr 15 september 49 1 november Karlstad kr kr 22 september 50 2 november Strömstad kr kr 22 september 51 8 november Bollnäs kr kr 29 september 52 9 november Stockholm Stad kr kr 29 september november Skövde kr kr 6 oktober november Linköping kr kr 6 oktober november Värnamo kr kr 13 oktober november Hisingen kr kr 13 oktober november Trelleborg kr kr 20 oktober november Kristianstad kr kr 20 oktober 59 6 december Uddevalla kr kr 27 oktober 60 7 december Skara kr kr 27 oktober

12 MÅLGRUPPER Vår erfarenhet är att det blir bäst om antalet besökare är mellan 100 och 200. Då har man tid att ta hand om alla på ett bra sätt. Varje besökare känner sig delaktig och uppskattad och ni hinner träffa alla som är uppriktigt intresserade och bygga en inledande relation. Fastighetsägare från följande geografiska områden bjuds in till respektive träff januari Stockholm Norr Scandic Victoria Tower Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Kista, Sollentuna, Upplands Väsby, Danderyd och Täby 2 26 januari Nynäshamn Utsikten Meetings Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare I Nynäshamn och Haninge 3 01 februari Sandviken Folkets Hus Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Sandviken, Hofors och Ockelbo 4 02 februari Falun First Hotel Grand Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Falun, Leksand och Rättvik 5 09 februari Uppsala Uppsala Konsert & Kongress Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Uppsala 6 15 februari Hässleholm Norra Station Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Hässleholm, Osby, Örkelljunga, Perstorp, Klippan 7 16 februari Halmstad Halmstad Teater Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Halmstad, Laholm och Hylte 8 22 februari Göteborg Ullevi Konferens Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Göteborg 9 23 februari Borås First Hotel Grand Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Borås, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Herrljunga och Bollebygd mars Landskrona Hotel Öresund Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Landskrona, Svalöv, Kävlinge mars Vänersborg Quality Hotel Vänersborg Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Vänersborg, Trollhättan, Grästorp, Mellerud, Färgelanda mars Nacka Elite Hotel Marina Tower Bostadsrättsföreningar och Fastighetsägare i Nacka, Tyresö, Värmdö mars Västerås Aros Congress Center Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Västerås

13 14 15 mars Örebro Conventum Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Örebro, Kumla mars Eskilstuna Elite Stadshotellet Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Eskilstuna, Strängnäs mars Eslöv Hotel Stensson Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Eslöv, Höör, Hörby mars Varberg Varberg Event Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Varberg, Falkenberg mars Kristinehamn Statt Bostadsrättsföreningar och Fastighetsägare i Kristinehamn, Filipstad, Storfors, Gullspång, Degerfors, Karlskoga mars Ludvika Folkets Hus Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på Ludvika, Vansbro, Gagnef, Smedjebackan april Solna Park Inn Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Solna, Sundbyberg, Spånga, Bromma och Järfälla april Malmö Scandic Triangeln Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Malmö april Ängelholm Hotel Erikslund Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Ängelholm, Båstad, Åstorp april Örnsköldsvik Fjällräven Center Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Örnsköldsvik, Husum april Umeå Scandic Plaza Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Umeå, Nordmaling, Robertsfors, Vännäs maj Motala Motala CC Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Motala, Vadstena, Ödeshög, Finspång, Mjölby maj Jönköping Elite Stora Hotellet Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Jönköping, Habo, Mullsjö, Tranås, Aneby, Vaggeryd, Nässjö maj Nyköping Sunlight Hotel & Conference Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Nyköping, Trosa, Oxelösund maj Köping Hotel Scheele Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Köping, Arboga, Hallstahammar maj Kryssning Göteborg Stena Danica Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare från Västsverige åker med oss på en heldagskrysning mellan Göteborg och Fredrikshamn

14 30 30 augusti Östersund OSD Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Jämtland augusti Sundsvall Sundsvalls Konferenscenter Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Sundsvall, Timrå september Lund Scandic Star Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Lund, Staffanstorp, Svedala, Lomma september Kalmar Guldfågeln Arena Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Kalmar Län september Enköping Kompassen Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Enköping, Håbo, Knivsta, Heby september Gävle Gavlerinken Arena Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Gävle september Mölndal Åby Travet Konferens Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Mölndal, Askim, Frölunda, Högsbo september Katrineholm Safiren Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Katrineholm, Flen, Vingåker september Kryssning Stockholm M/S Silja Galaxy Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare från i huvudsak Stockholm/Mälardalen åker med oss på en 24-timmars kryssning mellan Stockholm och Åbo september Borlänge Galaxen Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Borlänge, Säter, Hedemora, Avesta september Stockholm Syd Quality Hotel Globe Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Söderort, Huddinge oktober Karlskrona First Hotel Statt Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Blekinge oktober Växjö Växjö Konserthus Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Växjö, Alvesta, Uppvidinge, Lessebo, Tingsryd. Älmhult, Markaryd oktober Luleå Luleå Energi Arena Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Luleå, Piteå, Boden, Kalix oktober Skellefteå Scandic Skellefteå Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skellefteå oktober Södertälje Quality Hotel Park Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Södertälje, Botkyrka, Salem

15 46 19 oktober Norrköping Louis de Geer Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Norrköping, Söderköping, Finspång oktober Kungsbacka Hotel Halland Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Kungsbacka oktober Helsingborg Marina Plaza Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Helsingborg, Höganäs, Bjuv november Karlstad Karlstad CCC Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på Karlstad, Grums, Kil, Hammarö, Forshaga november Strömstad Hotel Laholmen Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Strömstad, Tanum november Bollnäs Scandic Bollnäs Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Bollnäs, Södehamn, Ljusdal, Hudiksvall, Ovanåker november Stockholm Stad Mûnchenbryggeriet Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Stockholm Stad november Skövde Arena Skövde Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skövde, Tibro, Hjo, Tidaholm, Töreboda, Mariestad november Linköping Konsert & Kongress Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Linköping, Åtvidaberg, Kinda, Boxholm november Värnamo Scandic Värnamo Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Värnamo, Gnosjö, Vaggeryd, Gislaved, Ljungby november Hisingen Quality Hotel 11 Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Hisingen, Lundby november Trelleborg Parken Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Trelleborg, Vellinge, Skurup, Ystad november Kristianstad Yllan Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Kristianstad, Bromölla, Östra Göinge december Uddevalla Hotell Carlia Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Uddevalla, Munkedal, Sotenäs, Lysekil, Orust, Stenungsund december Skara Rosers Salonger Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skara, Lidköping, Vara, Falköping, Götene

16 8 GODA ORSAKER ATT MEDVERKA 1. DET PERSONLIGA MÖTET BEREDER MARK. Den personliga kontakten är viktig för att få igång affärsprocessen. Även om inga affärer görs på Fastighet2017 har dina potentiella kunder fått ett ansikte och en person bakom företagslogotypen. Det underlättar säljsamtalet en vecka senare. 2. KUNDEN KOMMER TILL DIG. Till träffen kommer besökarna till leverantören i stället för tvärtom. En stor del av dem söker nya leverantörer. 3. ÖVERSKÅDLIG MARKNAD. Fastighet2017 är ett möte på neutral mark. Genom att säljare och köpare finns samlade ger träffen utbyte och överblick för alla parter. 4. TVÅVÄGSKOMMUNIKATION. Fastighet2017 fungerar som ett forum, eftersom den är lika mycket köparens marknad som säljarens. 5. LÅG KOSTNAD PER KONTAKT. Fastighet2017 erbjuder rationalisering av det personliga säljarbetet. En väl förberedd säljare kan hinna med tio gånger fler kundkontakter jämfört med konventionellt arbete. 6. HÖG KVALITET PÅ KONTAKTERNA. De som deltar på mässan, både föreläsare/utställare och besökare, är på plats av en anledning och har oftast en klar målsättning med sitt deltagande. 7. FASTIGHET2017 KAN KOMBINERAS MED ANDRA MARKNADSAKTIVITETER. Med rätt planering blir mässan ett avstamp för nya kampanjer och nya marknader. 8. FASTIGHET2017 VISAR VEM DU ÄR. Deltagandet i Fastighet2017 kan vara en viktig del i din positionering. Genom att medverka visar du var ditt företag hör hemma. Fastighet2017 ger också medarbetarna mer kunskap om branschen, genom personliga kontakter, mässor och föreläsningar. Fabriksgatan 2, Lidköping

KIINTEISTÖ ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER PROGRAMBLAD -

KIINTEISTÖ ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER PROGRAMBLAD - KIINTEISTÖ2018 10 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER 2018 - PROGRAMBLAD - STÄLL UT PÅ KIINTEISTÖ2018 När ni deltar som utställare på Kiinteistö2018 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i

Läs mer

PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019

PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019 2019 PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019 STÄLL UT PÅ HR-DAGARNA 2019 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2019 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där

Läs mer

15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER

15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2018 15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2018 PROGRAMBLAD STÄLL UT PÅ HR-DAGARNA 2018 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2018 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där

Läs mer

KIINTEISTÖ ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER PROGRAMBLAD -

KIINTEISTÖ ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER PROGRAMBLAD - KIINTEISTÖ2019-14 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I FINLAND UNDER 2019 - PROGRAMBLAD - STÄLL UT PÅ KIINTEISTÖ2019 När ni deltar som utställare på Kiinteistö2019 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i

Läs mer

15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER

15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2017 15 ST LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2017 PROGRAMBLAD STÄLL UT PÅ HR-DAGARNA 2017 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2017 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där

Läs mer

PROGRAMBLAD. 2016-50 st lokala fastighetsmässor i Sverige under 2016

PROGRAMBLAD. 2016-50 st lokala fastighetsmässor i Sverige under 2016 PROGRAMBLAD 2016-50 st lokala fastighetsmässor i Sverige under 2016 Ställ ut på Fastighet2016 När ni deltar som utställare på Fastighet2016 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i landet där ni vill

Läs mer

FASTIGHET ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER PROGRAMBLAD -

FASTIGHET ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER PROGRAMBLAD - FASTIGHET2019-60 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019 - PROGRAMBLAD - STÄLL UT PÅ FASTIGHET2019 När ni deltar som utställare på Fastighet2019 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i landet

Läs mer

2016 P R O G R A M B L A D

2016 P R O G R A M B L A D 2016 PROGRAMBLAD Ställ ut på HR-Dagarna 2016 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2016 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där ni vill öka er marknadsföring och försäljning.

Läs mer

FASTIGHET ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER PROGRAMBLAD -

FASTIGHET ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER PROGRAMBLAD - FASTIGHET2018-60 ST LOKALA FASTIGHETSMÄSSOR I SVERIGE UNDER 2018 - PROGRAMBLAD - STÄLL UT PÅ FASTIGHET2018 När ni deltar som utställare på Fastighet2018 når ni ägare av flerbostadshus på de orter i landet

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec 2019-03-14, Dnr 2018:0040441 Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Statsbidrag för omsorg på kvällar, nätter och helger 2019 Skolverket har beslutat om statsbidrag enligt nedan 2120001439 ALE KOMMUN 10 8 910 2120001553

Läs mer

Ett gemensamt höjdsystem

Ett gemensamt höjdsystem Ett gemensamt höjdsystem Lars E. Engberg Geodesienheten Lantmäteriet Lars.Engberg@lm.se RH 2000 En del av Europas höjdsystem EVRS Stark relation till EVRF 2007 RH2000 är ett certifierat system enligt INSPIRE-direktivet,

Läs mer

Vi täcker närmare 200 kommuner med vår rådgivning. Leta upp din hemkommun i listan och kontakta ditt närmaste NyföretagarCentrum idag!

Vi täcker närmare 200 kommuner med vår rådgivning. Leta upp din hemkommun i listan och kontakta ditt närmaste NyföretagarCentrum idag! Vi täcker närmare 200 kommuner med vår rådgivning. Leta upp din hemkommun i listan och kontakta ditt närmaste NyföretagarCentrum idag! Kommun Telefonnummer E-postadress Ale 0520-48 84 41 vast@nyforetagarcentrum.se

Läs mer

BILAGA 1. Sammanställning av SKL:s enkät avseende prestationsmål 1

BILAGA 1. Sammanställning av SKL:s enkät avseende prestationsmål 1 Kommun (SIP:ar) rörande barn och unga har ni gjort i er många (SIP) rörande barn och unga ni gjort i er (SIP:ar) har ni gjort under Uppskatta hur många (SIP:ar) som ni har gjort under 2012. Vilken modell

Läs mer

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Moderaterna Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Förändring män kvinnor Samtliga män kvinnor Samtliga sedan 2009 Antal Antal Antal % % % %-enheter kod kommun typ av nämnd

Läs mer

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården

Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Uppdaterad 2019-09-05 Wäxthuset HVB har Ramavtal med; Hela Kriminalvården och Frivården Alingsås kommun Alvesta kommun Arjeplogs kommun Arvika kommun Avesta kommun Bergs kommun Bjuvs kommun Bodens kommun

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Statsbidrag till kommuner för ökat bostadsbyggande

Statsbidrag till kommuner för ökat bostadsbyggande Blekinge län Karlshamn 92 3 739 987 Karlskrona 433 9 050 660 Olofström 45 1 829 342 Ronneby 45 1 829 342 Sölvesborg 71 1 700 915 Dalarnas län Avesta 21 853 693 Borlänge 199 6 170 567 Falun 349 7 272 842

Läs mer

När ska småhusägarna snöröja trottoarerna utmed sina tomtgränser? (Efter avslutat snöfall)

När ska småhusägarna snöröja trottoarerna utmed sina tomtgränser? (Efter avslutat snöfall) småhusägarnas sina Ale 5-10 cm Alingsås Inga snönivåer tillämpas Alvesta Aneby Inga snönivåer tillämpas Arboga 5-10 cm Arjeplog Arvidsjaur Arvika Vid annan snönivå, nämligen: Askersund Inga snönivåer tillämpas

Läs mer

Sveriges bästa naturvårdskommun

Sveriges bästa naturvårdskommun Sveriges bästa naturvårdskommun 2018 - alla kommuner som besvarade enkäten, sorterade enligt poäng. Placering Kommun Poäng 1 Huddinge kommun 53 2 Lomma kommun 50.5 3 Tierps kommun 48 4 Örebro kommun 47.5

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

Sveriges bästa naturvårdskommun

Sveriges bästa naturvårdskommun Sveriges bästa naturvårdskommun 2018 - alla kommuner som besvarade enkäten, i bokstavordning. Placering Kommun Poäng 193 Ale kommun 14.5 141 Alingsås kommun 23.5 117 Alvesta kommun 26.5 134 Aneby kommun

Läs mer

Kulturskoleverksamhet

Kulturskoleverksamhet Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5, 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se kulturradet.se s.1(9) Kulturskoleverksamhet Beslut om bidrag, belopp i kronor Ale kommun, 176 000 Aneby kommun,

Läs mer

Resultat 02 Fordonsgas

Resultat 02 Fordonsgas Resultat Geografiskt Ale Alingsås Alvesta Aneby Arboga Arjeplog Arvidsjaur Arvika Askersund Avesta Bengtsfors Berg Bjurholm Bjuv Boden Bollebygd Bollnäs Borgholm Borlänge Borås Botkyrka E.ON Boxholm Bromölla

Läs mer

Kommunranking 2011 per län

Kommunranking 2011 per län Kommunranking 2011 per län Stockholms län Södertälje 1 9 27,64 Stockholm 2 18 25,51 Sigtuna 3 27 22,85 Upplands Väsby 4 40 21,32 Botkyrka 5 45 20,99 Sundbyberg 6 49 20,24 Huddinge 7 51 20,21 Nacka 8 60

Läs mer

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9)

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9) Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3 Stockholms län Botkyrka 142 41-123 -158-12 -20 7 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 -134 Danderyd 114 244 73 9 41-20 -2 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 448

Läs mer

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre.

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre. Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012 Hela riket Hela riket Kommun / Län Andel 55 år och äldre Antal samtliga Antal 55 år och äldre Riket 29% 182840 52130 Stockholms län

Läs mer

Gotlands län Gotland 28 626 kr 11 305 kr 722 kr 6 016 kr 5 580 kr 5 725 kr 12 027 kr 42,0%

Gotlands län Gotland 28 626 kr 11 305 kr 722 kr 6 016 kr 5 580 kr 5 725 kr 12 027 kr 42,0% Kommun Total årlig elräkning Elkostnad varav elcert Nätavgift Elskatt Moms Skatt+elcert +moms Andel skatt+elcert +moms Blekinge Olofström 30 304 kr 12 288 kr 723 kr 6 365 kr 5 589 kr 6 061 kr 12 373 kr

Läs mer

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Bilaga till Helårsstatistik 2009 Fastighetsregistrets allmänna del, innehåll per den 31 december 2009 1(8) Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Antal levande objekt i Fastighetsregistrets

Läs mer

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010 * Skatteverket Antal personer som deklarerat elektroniskt per 2 maj 2011 - sista dag för deklaration Bästa kommun i respektive län Stockholm Järfälla 1 70,3% 10 482 11 446 7 878 4 276 938 35 020 49 790

Läs mer

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 1 of 18 * Skatteverket StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare Typ Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 2 of 18 Län Antal köpare Typ Blekinge län

Läs mer

Förteckning över fördelning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 per kommun

Förteckning över fördelning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 per kommun Förteckning över fördelning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 per kommun Siffror för hela rikets kommuner finns längst ner Huvudman Andel elever som erbjuds läxhjälp Beviljat

Läs mer

Statistiska centralbyrån Offentlig ekonomi och mikrosimuleringar. April 2012 1( 22)

Statistiska centralbyrån Offentlig ekonomi och mikrosimuleringar. April 2012 1( 22) April 2012 1( 22) 01 0127 Botkyrka 2013 2011 51 x 109 186 67 101 71 22 x 178 272 160 01 0127 Botkyrka 2012 2010 50 x 109 185 70 106 62 23 x 167 253 153 01 0162 Danderyd 2013 2011 17 0 32 39 11 25 9 0 0

Läs mer

Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016

Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016 1 (11) Statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen 2016 Skolverket har beslutat om tilldelning av statsbidrag enligt nedan

Läs mer

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag Urval av aktiebolag: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49. Avser: Aktiebolag som har kalenderår som bokslutsperiod och som redovisat sina årsbokslut den

Läs mer

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Andel (%) av befolkningen 80+ med Andel (%) av befolkningen 80+ med 10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Kommuner 2010 2011 2010 2011 % % % % Genomsnitt riket 46,9 46,0 31,6 30,4

Läs mer

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking Statistiken är hämtad från Arbetsförmedlingens siffor över hur många hjälpmedel som har skrivits ut under åren 2009-2011 samt hur många med en funktionsnedsättning som har varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen

Läs mer

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual alt grundskoleindex - - SALSA personal Övrigt Fritidshem Index Kungsör 0,47 1,48 0,23 0,18 2,36 32 276 244 Dals-Ed 0,69 1,25 0,26 0,18 2,38 29 254 225 Älvsbyn 0,51 1,26 0,22 0,24 2,23 65 259 194 Askersund

Läs mer

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS 2018 50 ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med Marknadsrespons För snabbare

Läs mer

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET KOMMUN (bokstavsordning) STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET 2013 Statoils Miljöbilsranking baseras på andelen miljöbilar bland de nya bilarna som registrerats i kommunen eller länet under första

Läs mer

Län Ortstyp 1 Ortstyp 2 Ortstyp 3 Stockholm Stockholm Södertälje Nacka Norrtälje Nynäshamn. Östhammar

Län Ortstyp 1 Ortstyp 2 Ortstyp 3 Stockholm Stockholm Södertälje Nacka Norrtälje Nynäshamn. Östhammar Bilaga 2 Värdefaktorn ortstyp för byggnadskategorierna 17. Byggnadskategori, 14 För värdefaktorn ortstyp ska na indelas enligt följande för byggnadskategorierna 1 oljeraffinaderier eller petrokemiska industrier,

Läs mer

Korrigerad beräkning - Regeringens avsedda fördelning av stöd till kommuner och landsting i Prop. 2015/16:47 Extra ändringsbudget för 2015

Korrigerad beräkning - Regeringens avsedda fördelning av stöd till kommuner och landsting i Prop. 2015/16:47 Extra ändringsbudget för 2015 2015-11-18 Finansdepartementet Korrigerad beräkning - Regeringens avsedda fördelning av stöd till kommuner och landsting i Prop. 2015/16:47 Extra ändringsbudget för 2015 Fördelningen mellan kommunerna

Läs mer

Kommunkod Kommun Kommungrupp Kommungrupp, namn 0180 Stockholm 1 Storstäder 1280 Malmö 1 Storstäder 1480 Göteborg 1 Storstäder 0114 Upplands Väsby 2

Kommunkod Kommun Kommungrupp Kommungrupp, namn 0180 Stockholm 1 Storstäder 1280 Malmö 1 Storstäder 1480 Göteborg 1 Storstäder 0114 Upplands Väsby 2 Kommunkod Kommun Kommungrupp Kommungrupp, namn 0180 Stockholm 1 Storstäder 1280 Malmö 1 Storstäder 1480 Göteborg 1 Storstäder 0114 Upplands Väsby 2 Förortskommuner till storstäderna 0115 Vallentuna 2 Förortskommuner

Läs mer

Statistik över rutavdraget per län och kommun

Statistik över rutavdraget per län och kommun Statistik över rutavdraget per län och kommun Statistiken visar förändringen i antal personer som gjort avdrag för hushållsnära tjänster, så som hemstädning, trädgårdsarbete och barnpassning mellan första

Läs mer

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net Alingsås Arboga Arvika 14 BG Vikben 23 Au Vikben 22 BG Vikben 24 BG Vikben 24 Au Sporrong 24 Ag Vikben 24 Ag Vikben+krona 24 Au Sporrong Askersund (väldigt lik Säter??) Avesta Boden 13 Au Vikben 22 Au

Läs mer

Öppna jämförelser webbgranskning: Äldreomsorg 2011 och 2012

Öppna jämförelser webbgranskning: Äldreomsorg 2011 och 2012 Öppna jämförelser webbgranskning: Äldreomsorg 2011 och 2012 Webbgranskningen genomfördes sommaren 2011. I mars 2012 gjordes uppföljningen på frågan Överklagan. Mer info finns om du klickar på de röda trekanterna

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort;

Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort; Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort; beslutade den xx 2013. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 8 kap. 3 första stycket körkortsförordningen (1998:980). 1

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Deltagande kommuner per 28 maj (233 st)

Deltagande kommuner per 28 maj (233 st) Deltagande kommuner per 28 maj (233 st) Ale kommun Alingsås kommun Alvesta kommun Aneby kommun Arboga kommun Arjeplogs kommun Arvidsjaurs kommun Arvika kommun Askersunds kommun Avesta kommun Bergs kommun

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter (ÅFS 2005:5) om åklagarkamrarnas lokalisering och verksamhetsområden; ÅFS 2007:2 Utkom

Läs mer

Kommunranking Instagram, mars 2014 Av Placebrander, www.placebrander.se Resultat inhämtat 14 mars 2014

Kommunranking Instagram, mars 2014 Av Placebrander, www.placebrander.se Resultat inhämtat 14 mars 2014 Kommunranking Instagram, mars 2014 Av Placebrander, www.placebrander.se Resultat inhämtat 14 mars 2014 Kommun n Ranking ant inv Instagramkonto Antal följare Stockholm 1 visitstockholm 4892 Jönköping 10

Läs mer

Statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Bidragsåret 2013 Tabeller 1 Statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola, fritidshem

Läs mer

Kommunalekonomisk utjämning för kommuner Utjämningsåret 2013 Preliminärt utfall

Kommunalekonomisk utjämning för kommuner Utjämningsåret 2013 Preliminärt utfall Kommunalekonomisk utjämning för kommuner Utjämningsåret 2013 3 Tabeller 1. Kommunalekonomisk utjämning för kommuner, utjämningsåret 2013 2. Inkomstutjämning 2013 3. Kostnadsutjämning 2013 Bilagor 1. Kommunalekonomisk

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 1 Höör 3 099 55% 8 700 8 450 7 580 7 008 6 778 5 601 Kraftringen Nät 2 Skövde 2 000 51% 5 885 4 660 4 660 4 335 4 160 3 885 Skövde Elnät 3 Vallentuna 2 234 37% 8 299

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 1 Eda 2 235 23% 12 120 11 465 11 465 10 365 10 365 9 885 Ellevio 2 Forshaga 2 235 23% 12 120 11 465 11 465 10 365 10 365 9 885 Ellevio 3 Grums 2 235 23% 12 120 11 465

Läs mer

SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS 2019 50 ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med

Läs mer

Ett gemensamt höjdsystem

Ett gemensamt höjdsystem Ett gemensamt höjdsystem Lars E. Engberg Geodesienheten Lantmäteriet Lars.Engberg@lm.se Ny Nationell Höjdmodell (NNH) 2 Varför behövs en ny höjdmodell? Befintlig höjdmodell, 50 m grid med ± 2 m höjdnoggrannhet

Läs mer

Folkbibliotek 2008. Resultat på kommunnivå. Börjar på sida

Folkbibliotek 2008. Resultat på kommunnivå. Börjar på sida Folkbibliotek 2008 Resultat på kommunnivå Börjar på sida Tabell 5:1. Antal bibliotek, bokbussar och övriga utlåningsställen efter kommun. 2 Tabell 5:2. Personal, andel kvinnor och män samt antal årsverken

Läs mer

Skillnad mot förväntad. procent enheter. # Kommun

Skillnad mot förväntad. procent enheter. # Kommun STORA KOMMUNER 50 000+ INVÅNARE Avvikelser från kommunens e efter att hänsyn tagits till nas vistelsetid i Sverige, vilken utbildningsnivå kategoriseras som skydds behövande och deras anhöriga. enheter

Läs mer

Konsumentvägledning 2013

Konsumentvägledning 2013 Konsumentvägledning 2013 Kartläggning gjord av Sveriges Konsumenter och Konsumentvägledarnas förening Saknar konsumentvägledning helt el. under skamgräns Konsumentvägledning över skamgräns Kommunen köper

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 Nätbolag Kommentar Ale 565 8% 7 720 7 480 7 480 7 480 7 330 7 155 Ale Elförening ek för 98 Alingsås Alingsås Energi Nät Saknar typkunden Alvesta 1 919 28% 8 666 7 820

Läs mer

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun Utkast/Version PRESSMEDDELANDE 1 (5) 2017-08-07 Nu får 153 800 invånare chans att tycka till om sin kommun Nu är det dags för årets omgång av SCB:s medborgarundersökning. I dagarna får 153 800 invånare

Läs mer

Statsbidrag för personer som har en tidsbegränsad anställning inom äldreomsorgen eller hälso- och sjukvården

Statsbidrag för personer som har en tidsbegränsad anställning inom äldreomsorgen eller hälso- och sjukvården Statsbidrag för personer som har en tidsbegränsad anställning inom äldreomsorgen eller hälso- och sjukvården Huvudsökande Samsökande kommuner Beviljade platser Summa Alvesta kommun 32 1 520 000 kr Arboga

Läs mer

BRF-RESPONS st lokala kartläggningar för ökad försäljning

BRF-RESPONS st lokala kartläggningar för ökad försäljning BRF-RESPONS 2016 50 st lokala kartläggningar för ökad försäljning BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med Marknadsrespons För snabbare

Läs mer

Hjälpens utförande. Hjälpens omfattning. Social samvaro

Hjälpens utförande. Hjälpens omfattning. Social samvaro Tabell 3 NKI kvalitetsfaktorernas index, särredovisade för samtliga landets kommuner. Medelvärden. Vad tycker Du om Hemtjänsten? På en skala 1-10 har brukarna för varje fråga kunnat ange hur nöjd man är

Läs mer

Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun

Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun Placering Poäng Kommun Län 1 43 Huddinge kommun Stockholms län 2 39,5 Helsingborgs stad Skåne län 2 39,5 Lomma kommun Skåne län 4 34 Bromölla kommun Skåne län 4 34 Täby kommun Stockholms län 6 33 Karlstads

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2012:B RANK

Nyföretagarbarometern 2012:B RANK Nyföretagarbarometern 2012:B RANK Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över

Läs mer

Alla 290 kommuner rankade efter antal nyregistrerade företag per 1000 inv.

Alla 290 kommuner rankade efter antal nyregistrerade företag per 1000 inv. Nyföretagarbarometern 2012:B RANK Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2013:B RANK

Nyföretagarbarometern 2013:B RANK Nyföretagarbarometern 2013:B RANK Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över

Läs mer

Har er kommun något idrottspolitiskt program och/eller någon idrottspolicy (egen eller del av annan policy)?

Har er kommun något idrottspolitiskt program och/eller någon idrottspolicy (egen eller del av annan policy)? Ale NEJ, men det är på gång NEJ, men det är på gång Alingsås NEJ, men det är på gång NEJ, men det är på gång Aneby NEJ NEJ Arboga NEJ NEJ Arjeplog JA NEJ, men det är på gång Arvidsjaur NEJ NEJ Arvika NEJ

Läs mer

Barn berörda av avhysning 2014

Barn berörda av avhysning 2014 Sida 1 av 13 Barn berörda av avhysning 2014 Antal barn berörda av verkställd avhysning uppgick under 2014 till 459 stycken. Det är en minskning med ca 9 procent jämfört med 2013 då antalet uppgick till

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter (ÅFS 2005:5) om åklagarkamrarnas lokalisering och verksamhetsområden; Utkom från trycket

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2011 RANK

Nyföretagarbarometern 2011 RANK Nyföretagarbarometern 2011 RANK Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över

Läs mer

Grundskolans läsårstider 2016/2017

Grundskolans läsårstider 2016/2017 Datum: 2016-02-29 Grundskolans läsårstider 2016/2017 Här finner du en detaljerad sammanställning av grundskolans läsårstider per län och kommun. Skolporten samlar och publicerar läsårstiderna årligen i

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2011:A RANK

Nyföretagarbarometern 2011:A RANK Nyföretagarbarometern 2011:A RANK För publicering 31 augusti 2011 Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet

Läs mer

Nya bilar ökar mest på Gotland - plus 59 procent

Nya bilar ökar mest på Gotland - plus 59 procent 2014-09-29 Nya bilar ökar mest på Gotland - plus 59 procent BIL Swedens läns- och kommunfördelade nyregistreringsstatistik för augusti 2014 visar följande: A) Nya bilar ökar mest på Gotland - plus 59 procent

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2012:A RANK

Nyföretagarbarometern 2012:A RANK Nyföretagarbarometern 2012:A RANK Nyföretagarbarometern I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över

Läs mer

Organisationer med gällande överenskommelse Följande organisationer har en gällande överenskommelse om SUS-behörigheter med Försäkringskassan

Organisationer med gällande överenskommelse Följande organisationer har en gällande överenskommelse om SUS-behörigheter med Försäkringskassan 1 (5) Organisationer med gällande överenskommelse Följande organisationer har en gällande överenskommelse om SUS-behörigheter med Försäkringskassan Part Orgnr Alvesta kommun 212000-0639 Aneby kommun 212000-0498

Läs mer

Statistiska centralbyrån Juni 2014 Tabell 1 Offentlig ekonomi och Tabell mikrosimuleringar

Statistiska centralbyrån Juni 2014 Tabell 1 Offentlig ekonomi och Tabell mikrosimuleringar Juni 2014 Tabell 1 1 Utjämning av LSS-kostnader mellan kommuner utjämningsåret 2015, preliminär-preliminärt utfall Län Folk- Grund- Personal- Standard- Standardkostnad Utjämnings- Utjämnings- Utjämnings-

Läs mer

Omvärldsfakta. Var tionde 18-24 åring är arbetslös

Omvärldsfakta. Var tionde 18-24 åring är arbetslös Nr 2:2012 Omvärldsfakta FAKTABLAD FRÅN ARENA FÖR TILLVÄXT ETT SAMARBETE MELLAN ICA, SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING OCH SWEDBANK Var tionde 18-24 åring är arbetslös Arbetslöshetsnivåerna har minskat under

Läs mer

Många arbetslösa ungdomar i Blekinge och Värmland

Många arbetslösa ungdomar i Blekinge och Värmland Nr 2:2013 1 (6) Omvärldsfakta FAKTABLAD FRÅN ARENA FÖR TILLVÄXT ETT SAMARBETE MELLAN ICA, SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING OCH SWEDBANK Många arbetslösa ungdomar i Blekinge och Värmland Arbetslöshetsnivåerna

Läs mer

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet DIN KOMMUNS TILLGÄNGLIGHET TRYGGHETSASPEKTER I DIN KOMMUN DIN DELAKTIGHET OCH KOMMUNENS INFORMATION DIN KOMMUNS EFFEKTIVITET DIN KOMMUN SOM SAMHÄLLSUTVECKLARE

Läs mer

Barn berörda av avhysning 2016

Barn berörda av avhysning 2016 Sida 1 av 12 Barn berörda av avhysning 2016 Antal barn berörda av verkställd avhysning uppgick under 2015 till 387 stycken. Det är en minskning med ca 18 procent jämfört med 2015 då antalet uppgick till

Läs mer

Förändring i kommunal fastighetsavgift

Förändring i kommunal fastighetsavgift 2016-04-29 1 2008-2016 ift 2008 2016 Värden i kronor Kod Namn inv 1/11 2007 Basvärde 2008 1314,52*inv 1/11 2007 2008 2009 2009 2009 2010 2010 2010 2011 Intäkt av 2011 114 Upplands Väsby 38 027 49 987 184

Läs mer

Klimatindex Ranking kommuner totalpoäng

Klimatindex Ranking kommuner totalpoäng Klimatindex 2010 Ranking kommuner totalpoäng Kommun Kommuntyp Län Poäng Ranking Östersund 3. Större städer Jämtlands län 69 1 Stockholm 1. Storstäder Stockholms län 66 2 Malmö 1. Storstäder Skåne län 65

Läs mer

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet

Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet Resultatrapport Kommunens Kvalitet i Korthet DIN KOMMUNS TILLGÄNGLIGHET TRYGGHETSASPEKTER I DIN KOMMUN DIN DELAKTIGHET OCH KOMMUNENS INFORMATION DIN KOMMUNS EFFEKTIVITET DIN KOMMUN SOM SAMHÄLLSUTVECKLARE

Läs mer

av sina bostadsföretag och ca 600 (1 000) övertaliga lägenheter återfinns i 4 kommuner (8); Flen, Hultsfred Ludvika och Ydre,.

av sina bostadsföretag och ca 600 (1 000) övertaliga lägenheter återfinns i 4 kommuner (8); Flen, Hultsfred Ludvika och Ydre,. et och minskar ytterligare BKN har under våren uppdragit till SCB att genomföra en inventering av antalet outhyrda i de allmännyttiga bostadsföretagen per mars månad. Upplägget överensstämmer i huvudsak

Läs mer

Medlemsstatistik JAK medlemsbank 2012-11-01

Medlemsstatistik JAK medlemsbank 2012-11-01 Medlemsstatistik JAK medlemsbank 2012-11-01 Innehåll 1 Medlemsutveckling 4 2 Medlemsutveckling i procent från årets början 4 3 Medlemsutveckling - antal medlemmar 12 månaders förändring 5 4 Översikt Lokalavdelningar:

Läs mer

Tabell 1 Utjämning av LSS-kostnader mellan kommuner utjämningsåret 2014, preliminärt utfall Län

Tabell 1 Utjämning av LSS-kostnader mellan kommuner utjämningsåret 2014, preliminärt utfall Län 1(56) Tabell 1 Utjämning av LSS-kostnader mellan kommuner utjämningsåret 2014, preliminärt utfall Län Folk- Grund- Personal- Är beräk- Standard- Standardkostnad Utjämnings- Utjämnings- Utjämningsmängd

Läs mer

Störst prisökning [%] Anm. Billigaste kommun Anm. Dyraste kommun Anm. Kommun med Störst prisökn.

Störst prisökning [%] Anm. Billigaste kommun Anm. Dyraste kommun Anm. Kommun med Störst prisökn. Medel Fjärrvärme 2013 kr/mwh Störst prisökning [%] Anm. Billigaste kommun Anm. Dyraste kommun Anm. Kommun med Störst prisökn. Ranking för län Billigaste Kommun med Län (1 Billigast) kommun Dyraste kommun

Läs mer

Tecknade kundavtal - Ineras PuB-avtal 1 Senast uppdaterad: Organisation Organisationsnummer Avtalsdatum Alingsås kommun

Tecknade kundavtal - Ineras PuB-avtal 1 Senast uppdaterad: Organisation Organisationsnummer Avtalsdatum Alingsås kommun Tecknade kundavtal - Ineras PuB-avtal 1 Senast uppdaterad: 2018-12-04 Organisation Organisationsnummer Avtalsdatum Alingsås kommun 212000-1553 2018-06-21 Alviva AB 556622-8820 2018-11-14 Aneby kommun 212000-0498

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter (ÅFS 2005:5) om åklagarkamrarnas lokalisering och verksamhetsområden; ÅFS 2010:5 Publiceringsdatum:

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter (ÅFS 2005:5) om åklagarkamrarnas lokalisering och verksamhetsområden; Utkom från trycket

Läs mer

Preliminär fördelning av platser för lärlingsutbildning för vuxna bidragsåret 2016

Preliminär fördelning av platser för lärlingsutbildning för vuxna bidragsåret 2016 Till samtliga kommuner Preliminärt besked 2015-11-23 1 (5) Preliminär fördelning av platser för lärlingsutbildning för vuxna bidragsåret 2016 Detta är ett preliminärt besked om tilldelning av platser för

Läs mer

NKI 2018 NKI 2017 NKI 2018 NKI. Kompetens

NKI 2018 NKI 2017 NKI 2018 NKI. Kompetens tabell 1. per myndighetsområde 2010, 2012, 2014, 2016, 2017 och 2018 Myndighetsområde 2010 2012 2014 2016 2017 2018 2010 2018 Brandskydd 74 75 76 81 79 80 6 1 Bygglov 64 60 61 60 63 63-1 0 Markupplåtelse

Läs mer

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år

Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Pressmeddelande 2012-10-23 Nya mitträcken kan rädda 25 liv per år Snart avgörs vilka farliga vägar som ska byggas säkra. Att bygga om Sveriges mest trafikerade 90-vägar som inte är mötesseparerade beräknas

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15 Bilaga 1

Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15 Bilaga 1 Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15 Bilaga 1 Länsstyrelsernas strandskyddsbeslut 2014 per kommun. Tabell 1L. Beslut om strandskyddsdispens. Länsstyrelse

Läs mer