På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari"

Transkript

1 Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Ett nytt år med nya planer, förhoppningar och tankar - känslan av förväntan är lika härlig varje nyår. Alla ungdomar som i dagarna anländer till Vänersborg och Polstjärnepriset är fyllda av förväntan. Samtidigt har vi många flyktingar som är fyllda av helt andra förväntningar. Att möta alla människor utifrån var och ens unika förutsättningar är en verklig utmaning, men jag är övertygad om att Kultur & Fritid kan spela en avgörande roll i byggandet av det goda, välintegrerade samhället. Jag ser med tillförsikt på kommande beslut gällande Huvudnästomtens framtid och tror på idén om kompletterande kulturella mötesplatser som gör Vänersborgs centrum attraktivt och hållbart på alla sätt. På tal om Polstjärnepriset gläder jag mig åt att tävlingen nu förankras ännu stadigare i Vänersborg tack vare att lokala företagare har gått samman kring prispengarna på totalt kr. Även det nationella intresset ökar och utöver Göteborgs Symfoniker kommer vi framöver även samarbeta med Kungliga Filharmonikerna och Radiosymfonikerna. Väl mött 2016! Håkan Alfredsson, förvaltningschef Kultur & Fritid POLSTJÄRNEPRISET 2016 Delfinal 7/1 kl Festsalen, Kulturhuset/Folkets Hus Kammarkonsert 8/1 kl Kulturhuset/Folkets Hus Final 9/1 kl i Göteborgs konserthus För nionde gången går denna prestigefyllda tävling av stapeln. Vid delfinalen möter vi åtta delfinalister som när kvällen är slut har blivit fyra finalister, varav en står som vinnare vid finalen i Göteborg. Nytt för i år är den kammarkonsert där utvalda elever spelar tillsammans med Polstjärneprisets fantastiska instruktörer. En annan nyhet är att Göteborgs Symfoniker finns på plats i Göteborgs konserthus för att ackompanjera finalisterna och spela med Polstjärneorkestern. Fri entré på alla konserterna! FILMFESTIVALINVIGNING I VÄNERSBORG Fredag 29 januari kl på Stora Biografen Vänersborg har blivit utvald att, som en av ett fåtal kommuner i regionen, få visa Göteborg Filmfestival Opening Ceremony och festivalens invigningsfilm. Under den streamade invigningsceremonin talar bl.a. kulturministern. Invigningsfilmen är fortfarande hemlig. Biljetter släpps i mitten av januari. Filmstudion arrangerar. FÖRENINGSBIDRAG Beslut kommer i januari De kultur- och bydgegårdsföreningar som ansökt om grundbidrag kommer att få besked och utbetalning under januari månad.

2 BIBLIOTEKEN VÄNERSBORGS KONSTHALL VARGÖNS MUSIKKÅR FÖRFATTARDAG I BRÅLANDA Lördag 9 januari kl i Brålanda bibliotek & Brålanda Galleria Träffa författare med lokal anknytning. FÖRELÄSNING OM ISRAEL OCH PALESTINA Tisdag 26 januari kl i Vänersborgs bibliotek Karl-Göran Sundvall berättar om sin höst som följeslagare i konfliktens centrum. SPRÅKCAFÉ Fredagar kl i Vänersborgs bibliotek Fika och prata svenska. Ingen föranmälan. Samarr. med Studiefrämjandet. MELODIKRYSSET Lördagar kl i Vänersborgs bibliotek Kom till oss så löser vi krysset och fikar tillsammans. KONSERT onsdag 6 januari kl i Vargöns kyrka Vargöns Musikkår ger konsert tillsammans med Tunhemskören. JAG GÅR EFTER VATTEN Pågår till 16 januari Jill Lindström tar sig an en rad aktuella frågeställningar med utgångspunkt i vattnet. Hon lyfter frågor om både klimatförändringar och flyktingkris. Sitt tema beskriver hon såhär: Vattnet är en grundläggande förutsättning för våra liv, vi består av vatten, vi måste dricka vatten. Det är även en vanlig orsak till att vi förflyttar oss mellan olika platser. Vi flyttar för att torkan breder ut sig, vi flyttar för att vattennivån höjs, vi flyttar för att kunna simma i ett varmare hav, vi flyttar för att dricka rent vatten, vi flyttar med hjälp av vatten och ibland drunknar vi. Jill undervisar på Dômens konstskola i Göteborg och har varit gästlärare i skulptur på Akademi Valand. LOVISA RINGBORG Vernissage lördag 23 januari kl Fotografi som gestaltar miljöer vi känner igen från sagornas och drömmarnas värld. Lovisa Ringborgs bilder är rena och stilfulla, men något okänt eller undermedvetet döljer sig i dess innehåll. Pågår till 5 mars. Öppettider: måndag-fredag , onsdag kvällsöppet , lördag

3 VÄNERSBORGS MUSIKFÖRENING MAJA KORP MISSIONSKYRKAN VÄNERSBORG MELLAN LJUS OCH MÖRKER Lördag 16 januari kl i Festsalen Kulturhuset/Folkets Hus Möt Ensemble Mare Balticum som presenterar tidig musik från framför allt länderna kring Östersjön. Med musikens hjälp bjuds publiken på en nattlig färd; välklingande melankoliska lutsånger av John Dowland, dramatiska madrigaler från Italien, djuplodande motetter av Josquin des Pres såväl som ljuvliga toner om himlens färgskiftningar i gryningen. Biljetter 170 kr, medlem 130 kr, LPK 120 kr. Caféservering. Samarrangemang med Musik i Syd och Studiefrämjandet. KLUBB GÖSTA HUSBANDET OCH LARS JANSSON Fredag 29 januari kl på Blå Scenen, Kulturhuset/Folkets Hus KLUBB GÖSTA är en ny klubb i Vänersborgs Musikförening. Kvällen börjar med frågesport ledd av vår egen jazzhistoriker Gösta Jonsson som får hjälp med musikexemplen av kvällens värdpar Anna Lundqvist och Henrik Gad. Pianisten Lars Jansson, en av våra stora världsartister och kompositör av nordisk jazz, avslutar kvällen med en konsert. Husbandet består av Martin Olsson bas, Tomas Hansson trummor, Henrik Gad saxofon och Anna Lundqvist sång. Biljetter 170 kr, medlem 110 kr, LPK 120 kr. Pubservering. Samarrangemang med Studiefrämjandet. VINTERKONSERT Måndag 11 januari kl i Festsalen Kulturhuset/Folkets Hus Maja Korp på flygel ger med gästerna Alexander Chojecki violin och Filip Patriksson cello en vinterkonsert med musik av bl. a. Beethoven, Chopin samt Dvoraks välkända Dumky trio. Den kollekt som tas upp går oavkortat till Rädda Barnen. Fri entré. KONSERT Lördag 30 januari kl i Missionskyrkan Ingamay Hörnberg, Lennart Sjöholm och Hasse Hallström spelar. Insamling till Läkarmissionen.

4 VÄNERSBORGS FILMSTUDIO NÅGRA MÅLARE WILD TALES Söndag 17 januari kl på Stora Biografen Livet är fyllt av orättvisor som gör människor både stressade och deprimerade. För vissa brister det. Detta är en film om just dem. Almodóvar möter Tarantino i en färgglad, rolig och helt oemotståndlig episodfilm bestående av sex fristående berättelser. Den första berättelsen kom tyvärr att få likheter med en tragisk händelse som inträffade senare i verkligheten. Men det kunde inte filmens upphovsmän ana. Manus och regi: Damián Szifrón. Argentina JORDENS SALT - EN FILM OM SEBASTIÃO SALGADO Söndag 31 januari kl på Stora Biografen Mästerfotografen Sebastião Salgados livsresa speglar en planet i förfall, men det finns ett litet, litet hopp. Sebastião Salgado har de senaste 40 åren rest över kontinenterna i mänsklighetens föränderliga fotspår. Han har bevittnat några av de mest avgörande händelserna i vår närhistoria; internationella konflikter, svält och utvandring. Nu inleder han ett nytt stort projekt, där han med kameran upptäcker orörda områden, vilda djur och växter, grandiosa landskap. En hyllning till vår planet och dess skönhet. Regi: Wim Wenders och Juliano Ribeiro Salgado. Frankrike NÅGRA MÅLARES VÄNNER januari Utställning med konstlotteri. GRUPPUTSTÄLLNING Vernissage 30 januari kl I denna utställning visas måleri av Anette Hinshelwood, Harriet Gullin, Margareta Qvick och Kerstin Hägerström. Pågår till 14 februari. Öppet: lördag-söndag måndag-fredag NÄRPRODUCERAD BILD I FOLKETS HUS CAFÉ MELLAN HIMMEL OCH HAV Pågår till 8 januari 2016 Utställning med Marja-Liisa Bergholms färgstarka måleri. Hon strävar efter att fånga en känsla i form, färg och slingrande linjer. BARBRO KARLSSON OCH GÖRAN LANDAHL Vernissage onsdag 13 januari kl Att måla i olja är fantastiskt kul säger Barbro Karlsson som inspireras av allt i naturen: skog, fjäll, stenar, hav och gamla förfallna hus. Göran Landahl tycker om att leka och experimentera med färg i både akvarell och i olja. Ljus och värme är viktigt i hans motiv. Pågår till 18 mars.

5 VÄNERSBORGS MUSEUM KAMMARMUSIKKONSERTER 11, 12, 25 & 26 januari kl Elever från den riksrekryterande spetsutbildningen MUV på Birger Sjöberggymnasiet spelar regelbundet på museet. Repertoar och sättning varierar, men den musikalisk höjden är alltid stor. Fri entré! AGNETA HORN ETT KVINNOLIV I 30-ÅRIGA KRIGETS SKUGGA Söndag 24 januari kl Föredrag av författaren och språkforskaren Karin Milles. Som dotterdotter till rikskansler Axel Oxenstierna och dotter till Gustav II Adolfs fältmarskalk Gustaf Horn växte Agneta Horn upp och levde i maktens centrum i 1600-talets Sverige. Hennes liv fylldes av familjetragedier, maktspel och familjefejder. Lyckligast var hon då hon fick följa sin far i fält och lyssna till kanonernas muller. Det var till min glädje som hon skriver i sin självbiografi Beskrivning över min elända och mycket vedervärdiga vandrings tid. Efter att ha ratat flera friare, bland annat genom att skålla en av dem med hett vax, gifte hon sig till slut, men levde som änka redan från 27 års ålder och till sin död 16 år senare. förra året utkom Karin Milles med en biografi över den färgstarka Agneta Horn där hon tecknar ett unikt porträtt där vi får glänta på dörren till de privata gemaken för dåtidens maktelit. I samverkan med Studiefrämjandet. Entré! DÖDENS TEATER KUNGLIGA SVENSKA BEGRAVNINGAR UNDER FEM ÅRHUNDRADEN Söndag 31 januari kl Förste intendenten vid Kungliga Livrustkammaren, Lena Rangström, låter oss ta del av ett fascinerande och spännande politiskt maktspel den kungliga begravningen. När Gustav Vasas begravningståg med 2000 personer drog från Stockholm till Uppsala 1560 upplevde svenskarna för första gången en offentlig kunglig begravning en dödens teater. Därefter kom de storslagna kungliga begravningarna att bli ett återkommande inslag i den svenska historien och från 1600-talet blev Riddarholmskyrkan ett mausoleum över de avlidna kungligheterna. Historierna kring dessa begravningar, begravningståg, mumifieringar och gravöppningar är många och såväl dramatiska som fascinerande och vackra. Lena Rangström bygger sitt föredrag på sin nyutkomna bok Dödens teater och Livrustkammarens pågående utställning med samma namn. ÅRETS SKÖRD Pågår till 31 januari Vänersborgs museum har i denna utställning dukat upp en exposé över de tre senaste årens nyförvärv. Här kan man se skinnklädsel för 1920-talets sportbilsförare, en fonograf från 1800-talet, tallrik ur Vänersborgs Stadshusservis, konst med Vänersborgs- och Trollhättemotiv från och 1900-tal, studentkläder från 1960-talet, konstnären Elis Barkstedts staffli, luffarslöjd, utrustning från skolsjukvården, fotografier m.m.

6 WADENBRANDT MUSIC AB JOHAN STENGÅRD KLAMAS / SAMUELSSON LÅT KÄRLEKEN SLÅ ROT Lördag 9 januari kl & Vänersborgs Teater Denna Trettondagskonsert - den sjätte i ordningen - är en hyllningskonsert till Ted Gärdestad som 2016 skulle fyllt 60 år! Sweden Symphony Orchestra framför, tillsammans med sångsolist Johan Boding, Teds fantastiska låtar som Sol vind och vatten, Angela, För kärlekens skull, Låt kärleken slå rot m.fl. Orkestern leds som vanlligt av dirigent Ulf Wadenbrandt. Biljetter: 450 kr, anställda VG-region (LPK) 400 kr, köpes endast hos Folkets Hus. Priser inkl serviceavgift. Bokas på tel Webförsäljning avslutas kl för konserten och kl för konserten. THANK YOU FOR THE MUSIC Fredag 8 januari kl i Vänersborgs kyrka Johan Stengård är sedan 20 år tillbaka en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentalsolister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA. Konserterna blir till föreställningar med underhållande presentationer och stor inlevelse. Under denna konsert får vi höra älskad musik av ABBA. Förköp via Vänersborgs Turistbyrå. NÄSTA NYHETSBREV Har du ett kulturevenemang till nästa nyhetsbrev? Skicka bild och text till klara.blomdahl@vanersborg.se senast 25/1. Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Skicka ett mejl till samma adress. VILKEN SOPPA Premiär 17 januari kl i Vänersborgs Teater 23/1 & 30/1 kl , samt 24/1 & 31/1 kl Klas och Göran har snärjiga onsdagskvällar, den ene yrar runt i en villa i Vargön fast han borde vara ute och jogga, den andre trixar i en lägenhet i Nordstan när han borde vara och bowla. Ja, motion kan man få på olika sätt, det gäller bara att få ner pulsen innan fruarna får koll på träningsupplägget, eller har damerna redan koll?? Robert Samuelsson, Håkan Klamas, Maria Zeffer, Eva Velasco & Magdalena Palm medverkar i Derek Benfields pjäs. Biljetter hos Folkets Hus eller via

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December December KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Året lider mot sitt slut och jag kan konstatera att Kultur & Fritids första år med egen nämnd och förvaltning har varit händelserikt, roligt

Läs mer

Earth Hour mars 2019

Earth Hour mars 2019 Earth Hour 25-30 mars 2019 Veckans program Föreläsning: REKO-ringen ett sätt att handla lokalt Annika Gustafsson och Victoria Svensson från REKO-ring Skövde kommer till Stadsbibliotekets föreläsningsserie

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Januari

På gång i Kulturens Vänersborg Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR DANSPROJEKT MED GÖTEBORGSOPERAN Eleverna i Dansprofilen på Vänerparkens skola har tillsammans med Monica Milocco från GöteborgsOperan och Linn Widenberg Johansson från

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET God fortsättning på det nya året! Jag vill börja med att tacka alla kollegor och samarbetspartners för ert stora engagemang och goda arbetsinsatser

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Nu börjar ett nytt spännande år! Efter ett fantastiskt 2014 går vi med stor tillförsikt in i ett nytt verksamhetsår med ny nämnd och förvaltning.

Läs mer

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk!

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! Evenemangslista NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! www.konsthantverkarnakarlstad.se Vår förhoppning är att kunder från när och fjärran skall

Läs mer

Välkomna till planeringsmöte

Välkomna till planeringsmöte Välkomna till planeringsmöte Presentationsrunda Malin Haglund, malin.haglund@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Kulturveckorna

Läs mer

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram 3 sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram Den 31 augusti 1916 invigdes Jönköpings stadsbibliotek och den 1 september öppnades dörrarna

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI OCH SOMMARJOBBARNA! I detta nyhetsbrev har vi ingen Kultur- och fritidprofil. Istället slår vi ett slag för alla de fantastiska ungdomar som är ute på stan

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen 2015 i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli.

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. Måndag 23 Juli Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. MÅNDAG 23 JULI (PÅGÅR T.O.M. 26 JULI)KRISTALLSALEN, RÅDHUSET MARSTRAND, MARSTRAND

Läs mer

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får KULTUR I ALE AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får Bild från ifocus Sweden AB UTOMHUSBIO Tisdag 16 aug kl 21.30 Star Wars The force awakens Ta med dig snacks, filt, picknickstol,

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Uddevallas kammarmusikförening

Uddevallas kammarmusikförening Uddevallas kammarmusikförening GENERALPROGRAM HÖSTEN 2014 Med nya uppgifter Kära musikvänner. Välkomna till höstsäsongen 2014 Nu börjar ännu en intressant musiksäsong. Vi inleder med årsmöte, även i år

Läs mer

ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015

ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015 ARBOGA MEDELTIDSDAGAR 2015 Lördag 8 augusti 10.30 Samling för det stora Festtåget i Ahllöfsparken. Avgång 10.45 med riddare till häst, ädlingar, präster, borgare och allmoge. Välkommen du också och delta

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Ordföranden har ordet 2015 var ett intressant år! Göteborgs Pianofestival hyllade speciellt tonsättaren Alexander Skriabins musik med fantastiska unga

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Pierre Rådsten april

Pierre Rådsten april Pierre Rådsten 12-28 april 2018 Pierre Rådsten Vi välkomnar Pierre Rådsten, en berättande naivist med färgsprakande palett. Pierre Rådsten (f. 1982) började i tidig ålder intressera sig för färg, en målarlåda

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Kultursommaren i Svalövs kommun Juni-Juli-Augusti

Kultursommaren i Svalövs kommun Juni-Juli-Augusti Kultursommaren i Svalövs kommun 2016 Juni-Juli-Augusti Medverkande till Kultursommaren i Svalövs kommun Billeberga bibliotek Fridhems folkhögskola Föreningen Majblomman John-Ove Hansson Kulturföreningen

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Kultur i Hörby December 2016

Kultur i Hörby December 2016 Kultur i Hörby December 2016 ROY WILSON QUINTET med Anita Larsson SKIVSLÄPP Premiär för RWQ CD-Skiva Elisabet Elisabet & Jonas Strid framför några av våra mest älskade Julsånger Metropol 4 December kl

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR LÄRARHANDLEDNING Välkommen till kreativt samspel med Göteborgs Symfoniker och GSOPULS. Detta är en lärarhandledning som är indelad

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti Juli & augusti KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Plötsligt händer det! Efter en kall och regnig vår har sommaren kommit med värme och sol till alla sommarlediga i Vänersborg. Inom

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november. November Måndag 4 november kl. 19.00 Tisdag 5 november kl. 19.00 Vänersborgs Museum Kammarmusikkonsert med Vänersborgs musikutbildningar Onsdag 6 november kl. 11.00 Digidel - datahjälp med Hannes Knutsson.

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Vandringsfolket - pilgrimer på väg!

Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år! Temat för jubileet är Vandringsfolket. Med start från sju olika platser kommer merparten av Pilgrimsvägen att vandras på.

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

Bibliografen på Lomma bibliotek

Bibliografen på Lomma bibliotek Bibliografen på Lomma bibliotek Kommande program på Bibliografen: LIVESÄNDNING FRÅN METROPOLITAN I NEW YORK - TRUBADUREN AV VERDI Lördag 3 oktober kl. 19.00, Anna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten

Läs mer

Sommarsöndagar Kl.11:00

Sommarsöndagar Kl.11:00 Sommar 2019 Gudstjänster Sommarsöndagar Kl.11:00 JUNI 9 Penielkyrkan, Västerås 16 Kristinakyrkan, Lindesberg 21-23 Se midsommarprogram 30 Arbogabygdens Församling JULI 7 Sommarpastor Victoria Gejrot 14

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Återigen har en sommar lagts till handlingarna - en sommar som gav många fina minnen. Av våra många aktiviteter under Sommarscen är det

Läs mer

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Sevärdheter: KMK Café Populärt

Läs mer

DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM

DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM 2017 DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM Åsa Ingårda NUTIDA IKONER Sodom TEXTILIER S:T LARS KYRKA Utställningsperiod 4 juni 18 augusti 2017 Åsa Ingårda visar nutida ikoner

Läs mer

Anna Toresdotter 3/2 1/ Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm.

Anna Toresdotter 3/2 1/ Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm. Anna Toresdotter 3/2 1/4 2018 Bära eller brista. Olja 205 x 140 cm. Anna Toresdotter Se långt 3 februari 1 april 2018 Utställningsprogram Lördag 3 februari Välkommen till vernissage 13.00 Dialogvisning

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018

KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018 KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018 27.4-2.6 2018 JONAS ROOTH URNATUR Jonas Rooth skapar en växtvärld av glas som sjuder av färg och form. I naturobjekten används glasets förmåga att fånga växtens

Läs mer

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar.

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. PROGRAM HÖST 2014 Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. Fredag 26 september kl 16, Stjärntorget Invigning av Konstens vecka Tal och

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April April KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Trots att våren fortfarande är i sin linda känns sommaren redan nära och planeringen för Sommarscen är i full gång. Nu i april öppnar anmälan

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN 12 19 mars 2010 Fredag 12 mars INVIGNING Festivalstart! Kom och var med! Välkommenshow - Invigningstal - Särskolekören -Vernissage av utställningen

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2015 Foto Sia Magnusson Göteborg i augusti 2015 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av sommaren. Vi hoppas också att ni har möjlighet att

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Härnösands Teaterförening - Medlemsmöte 25 januari 2018 Härnösands Publikförening

Härnösands Teaterförening - Medlemsmöte 25 januari 2018 Härnösands Publikförening I mörka snöiga januari gick vårterminens medlemsmöte av stapeln. Medlemmarna strömmade till och ett förväntansfullt sorl lade sig som ett mjukt täcke över foajén. Anne-Marie och Annelise hälsar Claes-Erik

Läs mer

Konsertprogram Våren

Konsertprogram Våren Konsertprogram Våren 2016 www.karlskogakonsertforening.se STÖD MUSIKLIVET I KARLSKOGA BLI MEDLEM I KARLSKOGA KONSERTFÖRENING Medlemskap kostar 180:- per spelår. Det ger dig 40:- rabatt på de konserter,

Läs mer

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken VÅREN 2019 Utställningar våren 2019 på biblioteken i Lomma & Bjärred SAGOSKOJ! Bygg din egen magiska trädkoja Lennart Hellsing 100 år! Bokklubbar RETOY Lilla Läs Carmen Pyssla till påsk! Sommarboken Filmtajm!

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING

VÄXJÖ KONSERTFÖRENING VÄXJÖ KONSERTFÖRENING Program för våren 2014 Söndagen den 19 januari kl. 14.00 Musikfrågan Församlingshemmet, Nygatan 6 Vårens program inleds som vanligt med Musikfrågan. Lars Hallgren och Bertil Lindberg

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Selma Lagerlöf Ett liv

Selma Lagerlöf Ett liv ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA änka (sida 6, rad 14) en gift kvinna som förlorat sin man svärfar (sida 12, rad 8) pappa till din fru eller man pjäs (sida 12, rad 6) föreställning på teater myndig (sida

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 THE ARTIST IS PRESENT EVA WIRÉN. Eva gestaltar och förmedlar sina känslor och tankar via olja, akryl eller akvarell. Hon hämtar inspiration och kraft ur drömmar, kvinnan,

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider!

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! PROGRAM VÅREN 2019 VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! Från och med 1 januari 2019 har Flygvapenmuseum kvällsöppet på torsdagar. JANUARI-MAJ Måndagar stängt Tisdag-söndag 11:00-17:00 Torsdag kvällsöppet

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

Utveckling och hållbarhet på Åland

Utveckling och hållbarhet på Åland Lätt-Läst Utveckling och hållbarhet på Åland Det här är en text om Åland och framtiden. Hur ska det vara att leva på Åland? Nätverket bärkraft.ax har ett mål. Vi vill ha ett hållbart Åland. Ett Åland som

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du?

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du? Enkät muséet 2014 ny Är du man eller kvinna? A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total 57 100 100% (57/57) Hur gammal är du? A. 0-18 0 0 B. 19-34 1 1,8 C. 35-64 25 43,9 D. 65-31 54,4 Total 57 100 100% (57/57)

Läs mer

Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september. www.rada.nu

Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september. www.rada.nu Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september www.rada.nu VARJE DAG! Tid för dig Tid för Gud Be en bön, tänd ett ljus i kyrkorummet. Kyrkan är

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni Juni KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Evenemang hela sommaren! Vänersborgs kommun har en stolt tradition av utomhusevenemang som fyller gator, torg och stränder under sommarmånaderna. Ett viktigt

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

Göteborgs Pianofestival

Göteborgs Pianofestival Program Göteborgs Pianofestival 16-21 augusti 2016 Varmt välkomna till 5:e upplagan av Göteborgs Pianofestival! Pianisten Ha-Young Sul tog initiativ till festivalen 2010 sedan dess har vi bara växt och

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRENINGSMÖTE OM KULTURVECKAN 2014 Måndag 1 september 18.00 hörsalen, Vänersborgs bibliotek Det sista föreningsmötet inför Kulturveckan kommer att äga rum måndagen

Läs mer

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr.

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr. VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans Juli-Aug-Sept 2014 Juli V.27 Måndag 30 juni Tisdag 1 juli Onsdag 2 juli Torsdag 3 juli V.28 Måndag 7 juli Film från Örnsköldsviks

Läs mer

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober Kista kyrka 30 år Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober KISTA KYRKA 30 ÅR TISDAG 30/9 Kista kyrka, vad berättar byggnaden? En kväll om själva kyrkobyggnaden med kyrkorum och angränsande verksamhetslokaler.

Läs mer

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program för vuxna Språkträning Kom och prata svenska! Under språkträffarna tränar vi svenska tillsammans genom samtal. Träffarna passar bra för dig som antingen är ny

Läs mer

S P O R T L O V E T 2 0 1 0

S P O R T L O V E T 2 0 1 0 S P O R T L O V E T 2 0 1 0 Var så god här är vårt lovprogram för 2010 Som du ser så finns det en hel del av trevliga aktiviteter, som våra föreningar, företag och även vissa kommunala nämnder bjuder på

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer