Academicum Kompetenslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Academicum Kompetenslista"

Transkript

1 Drottninggatan Uppsala T info@academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala universitet samt företag, organisationer och myndigheter i Uppland. Programmets längd: 6 månader Kostnadsfritt för arbetsplatsen Akademikertrainee är ett 26 veckor långt traineeprogram med praktik på en arbetsplats som kan erbjuda uppgifter som matchar akademikerns kompetens samt handledning. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen och inne - I programmet ingår en introduktionskurs (CV, intervjuträning, arbetsmarknadskunskaper) samt en utbildning på Uppsala universitet (ledarskap, organisation, retorik, entreprenörskap, arbetsrätt, miljö och jämställdhet). Både introduktionskursen och utbildningen är 2 veckor långa, vilket innebär att traineen ska praktisera 22 veckor på arbetsplatsen. Resultaten är goda: ca 70 procent av de som följer programmet anställs och för samtliga är det en rejäl nystart. Vilka kompetenser behövs på Din arbetsplats? Läs vår kompetenslista för att ta reda på vilka profiler som är tillgängliga just nu. Kompetenslistan uppdateras varje månad. Om du är intresserad av att veta mer eller titta på ett eller flera CV, så kontakta mig! Med vänlig hälsning Cécile Thuillier Projektledare Akademikertrainee cecile.thuillier@academicum.se Klicka här för att läs mer om programmet i Platsjournalen

2 Kompetenser september 2013 Klicka på ett specifikt kompetensområde nedan för att gå direkt till denna kategori Bygg/Arkitektur Juridik Ekonomi Administration/HR Information/Kommunikation Utbildning/Kultur IT/Teknik Life Science Samhälle/Social omsorg Hälsa Bygg/Arkitektur 1. Ingenjör, byggnadsteknik arbetar gärna med beräkningsmässiga arbetsuppgifter så som konstruktör eller mättekniker, men även i en roll som arbetsledare. 2. Planeringsarkitekt examen som arkitekt och stadsplanerare med 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Inriktat sig i utbildningen främst mot stadsplanering, arkitektonisk design och arkitekturhistoria. Juridik 3. Jurist, mänskliga rättigheter magisterexamen i internationell lagstiftning om mänskliga rättigheter. Har gedigen erfarenhet inom detta område med professionella utbildningar utöver universitetsstudier. Har arbetat för bland annat Röda korset, FN och som forskningsassistent på Uppsala universitet. Målsättningen är att arbeta i en roll som Senior manager, expertkonsult eller som projektchef. 4. Jurist juristutbildad med inriktning mot brottsoffer. Arbetat i stödjande funktioner så som administration, helpdesk och informatör. Erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system (t.ex. Ladok, Agresso, TuroRetur). 5. Jurist erfarenhet från internationellt arbete både inom privat- och offentlig sektor. Administrativt lagd och van att arbeta serviceinriktat samt i stödjande funktioner. 6. Jurist erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter samt avtalshantering. Kompetent inom åldersdiskriminering, mänskliga rättigheter samt EU- rätt/lagstiftning.

3 Ekonomi 7. Nationalekonom tidigare arbetat inom logistikbranschen i en chefsposition. Arbetar gärna tillsammans med andra ekonomer i team på en ekonomiavdelning. Nyfiken och öppen för nya arbetsroller inom ekonomi. 8. Ekonomiassistent har i grunden en fil.kand. inom teknologi, företagande och ekonomi. Efter detta skaffat sig olika arbetslivserafenheter gällande t.ex. bokföring, redovisning, egen företagare, bokningsassistent och försäljning. Har nyligen avslutat en påbyggnadsutbildning specifikt mot rollen som ekonomiassistent. Förtroendeingivande och lösningsfokuserad. 9. Ekonomiassistent utbildad pedagog och pianolärare som vidareutbildad sig inom ekonomi. Har drivit eget företag och ser sig gärna nu i en roll som ekonomiassistent. Som person självgående, målmedveten och lättlärd. 10. Ekonom specialiserad på löneadministration. Har tidigare haft både budget- och projektansvar. Kompetent gällande system som Agresso, Heroma och och Visma. Har även en bred datorkompetens, t.ex. gällande SQL- databaser. 11. Ekonom inriktad mot redovisning och revision. Arbetat en del administrativt och med löpande bokföring samt leverantörsfakturering. Jobbat som såväl avdelningschef, redovisningsekonom och ekonomiassistent. Har haft ett större personalansvar i en tidigare roll. 12. Ekonom företagsekonom med inriktning mot management. Intresserad även av statistik och matematik. Har tidigare arbetat bl.a. som säljare, ekonomiassistent och administratör. 13. Ekonom välutbildad ekonom med dubbla magisterexamina. Har ett stort engagemang för finans och investeringar. Arbetar gärna för en stor organisation där dessa två kompetenser och engagemang kommer väl till användning. Har tidigare även arbetat inom försäkringsbranschen. 14. Ekonom kompetent inom marknadsföring, statistik och företagsekonomi. Har yrkeslivserfarenhet inom bla. som ekonomiassistent, marknadsassistent, controller och som företagssäljare. Personlighetsmässigt har hon en drivande- och positiv inställning. 15. Ekonom erfarenhet från försäkrings- och bankbranschen. I sin utbildning inriktat sig mot redovisning och finansiering. Har tidigare arbetat för en av de stora bankerna i Sverige. Är strukturerad och bra på att planera vilket gör att han levererar rätt sak i rätt tid. 16. Ekonom specialiserad inom marknadsföring, försäljning och kostnadsredovisning. Ser sig gärna i en roll som ägnar sig åt företagsförvärv och företagsöverlåtelse. 17. Ekonom aktiv, positiv, ansvarsfull och lättlärd ekonom som söker en roll som ekonomiassistent. Har erfarenhet från tillverkande företag och då specifikt inom marknadsföring. 18. Ekonom specialiserad inom logistik och lager. Lång erfarenhet inom just detta specifika område. Kompetent även inom revision och redovisning. 19. Ekonom besitter, förutom kompetens inom ekonomi, goda administrativa egenskaper.

4 Ser gärna sig själv i en roll där de språkliga kunskaperna (Kazakiska, Kirgiziska, Uzbekiska och Ryska och Svenska) kan tas tillvara. Engagerad i samhällsfrågor och har erfarenheter från arbete inom olika myndigheter. 20. Ekonom, offentlig förvaltning har lång erfarenhet från bankverksamhet gällande bytesbalanstransaktioner, låneamorteringar, balansräkningar, överföringar, överföringar och check- kontroller. Arbetar gärna inom banksektorn även framöver. 21. Redovisningsekonom även kompetent inom beskattning- och handelsrätt. Har arbetslivserfarenhet inom främst bokföring och internredovisning. Vid sidan av sina kunskaper gällande ekonomi har deltagaren även goda datorkunskaper. T.ex. SharePoint, Visma mm. 22. Redovisningsekonom magisterexamen i ekonomi. Erfaren och kompetent gällande redovisning, ekonomiadministration, bokföring samt uppföljning av projekt- och arbetsledning. Har sin spetskompetens inom redovisning och söker praktikplats där han kan få omsätta denna erfarenhet samt utveckla sina kunskaper inom området. 23. Redovisningsekonom nyexaminerad ambitiös ekonom som redan skaffat sig praktisk erfarenhet gällande bokslut, löpande bokföring, fakturering, kund- och leverantörskontra samt systemen VISMA och Jeeves. Ser sig i en roll som ekonomi- eller redovisningsassistent. 24. Redovisningsekonom erfaren redovisningsekonom med internationell erfarenhet. Kompetent inom löpande bokföring, beskattning, kundreskontra, periodisering, nyckeltal, leverantörsreskontra, bokslut, budgetarbete mm. Har tidigare arbetat i systemen SAP och VISMA. Vill gärna arbeta på ett internationellt företag med redovisning alternativt på en redovisningsbyrå. 25. Företagsekonom tio års erfarenhet av bokföring, redovisning, deklarationer, kundreskontra, lönelistor, inköp och inventeringar. Nyfiken, social och trivs med ett högt arbetstempo. Erfarenhet av att arbeta i Vismas system. 26. Företagsekonom har arbetat med import- och export gällande den asiatiska marknaden. Talar både koreanska och japanska flytande. Har även arbetat med försäljning och marknadsföring. 27. Företagsekonom företagsekonom men en master som påbyggnad i strategisk marknadsföringsledning. Har tidigare arbetat med inköp, leveransplanering, försäljning, distribution samt i chefsposition. 28. Företagsekonom specialiserad på redovisning. Har erfarenhet av att arbeta som ekonomiassistent, revisor och databashanterare. Arbetar gärna som revisor i ett företag med stark företagskultur, detta för att både utvecklas professionellt och som person. 29. Företagsekonom mångårig erfarenhet från redovisning, bokföring, marknadsföring, administration, registerhantering och försäljning. Önskar gärna arbeta med import- och exportfrågor samt redovisning. 30. Företagsekonom inriktad mot företagsvärderingar. Har även kunskaper inom bokföring, bokslutsarbete och administration. Har arbetat som ekonomilärare och ekonomichef samt som ekonomiassistent på en redovisningsbyrå.

5 31. Ingenjör, produktionsteknik och industriell ekonomi mångårig erfarenhet av orderhantering, leveransplanering och transportkoordination. Arbetar gärna analytiskt, stödjande och operativt. Föredrar täta kontakter med kollegor, kunder och leverantörer. 32. Civilingenjör, ekonomi och transport erfaren inom redovisning och bokföring. Har också arbetat med trafikplanering (utrett behov av biltransport, typ av biltransport, linjenät, bränsleförbrukning, reparationer samt hanterat frakt- och tulldokumentation). Söker praktikplats relaterade till dessa nämnda områden inom ekonomi- och transport. Administration/HR 33. Personaladministratör utbildad personaladministratör med civilekonomexamen. Analytisk och lösningsorienterad. Erfaren gällande rehabiliterande insatser. 34. Personalvetare specialiserad gällande kompetensutveckling. Kunnig gällande organisering, projektledning och utveckling av kompetens- och ledarskapsutveckling. 35. Administratör, fd. universitetslektor tidigare forskare som vill få användning av sin analytiska och strukturella kompetens i en administrativ roll. Arbetat i roller som assistent, studieledare, projektledare och studierektor. Dessa roller har givit henne kompetenser inom administrativa arbetsuppgifter som t.ex. verksamhetsplanering, kursplanering och utarbetande av diverse forskningsprojekt. I tjänsterna som forskarassistent och universitetslektor ingick minst 20% administrativt arbete. 36. Administratör administrativ utbildning vid universitet i England. Lång och gedigen arbetslivserfarenhet gällande administrativa uppgifter. Drivit egna företag och haft nyckelfunktioner gällande bla. verksamhetsplanering, ekonomi, personalfrågor och kontakter med myndigheter. Information/Kommunikation 37. Kommunikatör examinerad inom Management & Marketing med inriktning på internationellt företagande. Läst i både USA och i Spanien. Önskar praktisera hos ett internationellt företag. Tidigare arbetat i roller som samordnare, nordisk marknadsföringsansvarig, sponsringschef, varumärkesansvarig mm. 38. Arkivarie, researcher och administratör erfaren arkivarie som söker sig vidare till yrkesrollerna researcher och administratör. Har genom sina arkivariekunskaper ett väldigt strukturerat och administrativt arbetssätt. Bra på att söka upp och sortera information. Har arbetat mycket i offentlig sektor. Detta, tillsammans med arkivariebakgrunden, gör att han har god juridisk kompetens gällande hantering av offentliga handlingar. Har en väldigt god datorvana vilket gör att han lätt kan sätta sig in i nya system. 39. Bibliotekarie även erfaren informationsresearcher. Gällande rollen som bibliotekarie är hon väldigt kompetent med en lång utbildningsbakgrund. Även arbetat med en del administrativa arbetsuppgifter samt haft personalansvar.

6 40. Media- och kommunikationsvetare har även läst journalistik och juridik. Har en god social anpassningsförmåga då han bott och arbetat i flera olika länder/kulturer. Besitter goda språkkunskaper. Har arbetat som pressansvarig och journalist i olika medier. Ser sig gärna i en roll där han arbetar med integration och kommunikation. 41. Designer i grunden en textilingenjörsexamen. Arbetat med webbdesign och grafisk formgivning. Behärskar en rad programvaror inom design, främst Adobes olika verktyg. Ägnar sig gärna åt reklam (tryck/webb), presentationsmaterial, webbplatser samt företags- och varumärkesidentiteter. Utbildning/Kultur 42. Kulturvetare har även kompletterat med utbildningar inom visuell kommunikation, filmvetenskap, fotografering, reklam och design. Vill gärna arbeta i någon roll inom mediabranschen eller med information, marknadsföring och PR. Har tidigare arbetat som Originalare, Officemanager, projektadministratör, produktionsledare och projektledare. 43. Förskole- och grundskolelärare magisterexamen i pedagogik med påbyggnadskurser i svenska och samhällskunskap. Har tidigare som förskolelärare planerat och genomfört arbete med barnen som syftar till att utveckla dem i områdena musik och kultur. Som grundskolelärare har hon arbetat i ämnesområdet språk (engelska). Har även organiserat olika skolprojekt, t.ex. en teaterproduktion. 44. Studie- och yrkesvägledare har kompletterat sin universitetsutbildning med bla. fördjupning inom arbetsmarknadskunskap med personaladministration samt även fördjupat sig inom NPF (neuropsykiatriska funktionshinder) och nyanlända ungdomar. Ägnar sig gärna åt arbetsuppgifter som involverar samtalsmetodik, gruppvägledning, administration, föräldrasamtal, krishantering och kartläggning. 45. Pedagog doktorsexamen i pedagogik, Pennsylvania USA. Erfarenhet av att undervisa i ämnen som språk, kultur och pedagogik. Har arbetat med språkgranskning tidigare och vill gärna ägna sig åt korrekturläsning, språkgranskning eller arbetsuppgifter som främjar mänskliga rättigheter. Behärskar språken svenska, engelska, franska, italienska, portugisiska och har även grundläggande kunskaper gällande spanska och arabiska. IT/Teknik 46. Tekniker, elektronik och telekommunikation bred erfarenhet som tekniker. Tidigare arbetsuppgifter har inkluderat roller som nätverksadministratör, helpdesk, IT- konsult, projektledare etc. Har en passion för sitt arbete då området även är ett stort fritidsintresse. Tycker att spelindustrin är ett spännande område och önskar gärna praktisera hos ett företag inom denna bransch. 47. Systemvetare certifierad i bla. Microsoft Server infrastructure och Microsoft Windows Server Studerar även för tillfället VMware vsphare v5.1, ICM. VMware är också något han gärna vill arbeta specifikt med. Kompetent även gällande TCP/IP, DHCP, VPN, AD, backup och print. 48. Systemvetare arbetat med installation och konfiguration av olika Microsoftutvecklade

7 system. Har även arbetat som användarstöd gällande olika IT- system. Arbetat praktiskt med nätverksinstallationer. 49. Systemadministratör erfaren inom support och underhåll. Kompetent inom AD, CompTIA Network, Eductus, Cisco mm. Självgående och organiserad person. 50. Managementkonsult, IT van att driva stora och komplexa IT- projekt. Goda ledaregenskaper och är bra på att skapa entusiasm bland medarbetare. Lång erfarenhet av att integrera nya system och skapa infrastrukturer involverande stora databaser. Erfarenhet av att arbeta med projekt i större team. 51. Datavetare programmerar både objektorienterat och funktionellt. Kunnig inom MDI (människa dator interaktion), kognitiv psykologi. Behärskar programmering inom bl.a. C, C#, Erlang, Haskell och Java. 52. Datavetare erfaren med bred kompetens. Behärskar PHP, MySQL, HTML, CSS, JavaScript, VB Script, C, C++, JQuery mm mm. Arbetat i flertalet större projekt med kravhantering, flödesscheman, systemdiagram, dokumentationshantering, skriva bruksanvisningar etc. Vill gärna jobba med webb- och javautveckling. 53. Datavetare masterexamen (KTH) inom teknik och ledning för informationssystem. Arbetar gärna i en roll som IT- administratör, projektledare, systemanalytiker eller i helpdesk. 54. Data- och systemingenjör erfarenhet från projektledning inom datanät. Arbetat brett som dataingenjör, bland annat i form av supporterande roller gällande nätverksutrustning, centraliserade antivirussystem, backuplösningar mm. 55. Kontroll- och systemingenjör kandidatexamen som datavetare. Arbetar gärna som programmerare, dataingenjör eller systemoperatör. Är kunnig gällande databashantering. 56. Civilingenjör elektroteknik lång arbetslivserfarenhet i rollerna servicetekniker och installatör. Besitter även kompetens gällande Ciscos produkter. 57. Elektronikingenjör lång erfarenhet av att arbeta med teknik inriktad mot elektronik. T.ex. planering och distribution av elnät. Har arbetat i CAD och olika fjärrstyrningssystem så som Remote Terminal Unit. Har tidigare haft en roll som chefsingenjör. 58. Dataingenjör och eltekniker tidigare arbetat som elektriker och med programmering. Ägnar sig gärna åt praktisk problemlösning. Behärskar programmeringsspråken C, C++ och Java samt databashantering i SQL. Van att arbeta i de flesta operativsystem men främst Windows- Linux- och mobila operativsystemsmiljöer. 59. Data- och eltekniker utbildad med inriktning mot telekom och elektronik. Behärskar javaprogrammering. Arbetar gärna med hemelektronik och datorteknik. Arbetar gärna i en självständig roll som ger utrymme till utmanande problemlösningar. 60. El- och kyltekniker utbildad inom el-, kyl och ventilationssystem. Erfarenhet av service och installation gällande dessa system men även inom telekommunikation.

8 61. Civilingenjör inriktad mot VA. Förutom ingenjörsrollen besitter hon även kompetenser inom ekonomi, t.ex. bokföring och redovisning (arbetat i programvaror som Fortnox och BL administration). Arbetar gärna med anläggningssystem på avlopps- och vattenreningsverk. 62. Maskiningenjör specialiserad på hydraulik. Erfaren vad gäller reparations- och underhållsarbeten. Van att arbeta i påfrestande miljöer. 63. Maskin- och energitekniker fil. kand. examen som maskintekniker med vidareutbildning till en Teknologie kandidatexamen inom energisystem. Vill gärna arbeta med fjärrvärme, biomassa eller kärnkraft. Har tidigare arbetat med service och underhåll av maskiner inom oljeproduktion. Life Science 64. Mikrobiolog lång erfarenhet av proteinkemi. Tidigare arbetat främst som laboratorieassistent. Arbetar gärna med mikrobiologiska- eller kemiska analyser, alternativt på ett histopatologiskt labb. 65. Kemiingenjör utbildad med inriktning mot läkemedel. Har tidigare arbetat främst på olika Lab samt haft olika chefspositioner. Söker nu nya utmaningar utanför laboratorieverksamhet. Ser sig gärna i en roll där hon får arbeta med produktutveckling eller marknadsföring av friskvård- och hälsovårdsprodukter. 66. Kemist disputerad med inriktning mot geokemi. Specialområden är lösningsmedelsextraktion, kromatografiska separationstekniker samt identifiering och kvantifiering av olika kemiska strukturer via gaskromatografi- masspektrometri. Har en väldigt lång och gedigen akademisk bakgrund. Har bla. fått stipendium via Svenska institutet för forskning vid KTH. 67. Biokemist disputerad med en bred kompetens inom molekylärbiologi. Specialicerad mot produktion av subenhetvaccin och antiviral resistens. Även kompetent gällande analyser av DNA, RNA, proteiner, bakterier, virus, cellkulturer, samt växter. Söker främst en roll inom forskning. Har tidigare arbetat som forskare, forskningsassistent, forskningsingenjör samt i labb. 68. Ingenjör, bioteknik fördjupat sig inom bio- och molekylärbiologiska tekniker. Arbetar gärna med som omfattar molekylärbiologiska tekniker gällande DNA. 69. Biokemist kunnig inom olika kromatografiska metoder, extragering samt blodanalyser. Arbetar gärna med kvalitetskontroller, laboratorie-, utvecklings- och försöksverksamhet inom sina specialområden biologi och biokemi. Analytisk, systematisk och bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Van att administrera databaser. 70. Geograf inriktad mot natur- och resursfrågor. Har ett stort engagemang för natur, ekologi och omställning mot ett mer uthålligt samhälle. Har erfarenheter från den ideella miljörörelsen. 71. Agronom lång erfarenhet gällande diagnostisering av sjukdomar och skadegörelse som drabbar vete-, korn- samt bomullsskördar (svampsjukdomar, skadeinsekter mm.). Kompetent inom gödselberäkningar och bekämpningsmedel.

9 72. Jordbruksingenjör gedigen utbildning inom teknik och jordbruk. Främst gentemot utvärdering av jordbruksmaskiner och växtodling. Detta med hänsyn till miljö och produktion. Tidigare arbetat som forskare och är vad vid att undervisa. Genom sin forskarbakgrund har han god vana från datainsamling och statistiska analyser. 73. Husdjursvetare inriktad mot djurskydd, husdjursrådgivning, djurhälsa samt natur- och miljövård. Arbetar gärna med djur- och naturvård. Har arbetslivserfarenhet från försäljning av djurmedicin/näringstillskott (chefsposition) samt läkemedelsindustrin gällande hjälpmedel/rådgivning (tekniker). Samhälle/Social omsorg 74. Sociolog har främst tidigare haft roller som samtalsledare för ungdomar, äldre och handikappade. Har flera års yrkeserfarenhet gällande socialt arbete. Har under universitetsstudierna bl.a. läst kurser i ungdomsproblematik, statskunskap, psykologi och samtalsmetodik. 75. Statsvetare innehar en masterexamen i statsvetenskap. Språkbegåvad och behärskar fem språk samt har erfarenhet av att arbeta som tolk. Bra på att hantera kvalitativa- som kvantitativa datainsamlingar. Har en enorm inlärningskapacitet med tanke på de väldigt goda studieresultaten och språkbegåvningen. 76. Samhällsvetare inriktad mot kommunikation, sociologi, antropologi samt hälsa och samhälle. Erfarenhet av forskning samt sociala projekt inom området hälsa och sexualitet. Varit verksam på arbetsmarknadsdepartementet som omvärldsbevakare. Har som mål att jobba som utredare, gärna gällande hälsofrågor. 77. Socionom specialiserad inom mellanmänskliga möten, dialog, kommunikation, kultur, och existentiella frågor. Generellt intresserad av att arbeta med arbetsmiljöfrågor, organisationsfrågor och verksamhetsutveckling. Hälsa 78. Läkare erhållit läkarexamen från Kabuls medicinska universitet. Söker nu praktik för att läkarkompetensen ska kunna bidra till samhället och komma en organisation till nytta. Ser praktik som en möjlighet att utvecklas professionellt. Strävar aktivt efter att erhålla en svensk läkarlegitimation. Har tidigare arbetat med akutsjukvård, medicinsk konsultation och med marknadsföring inom läkemedelsbranschen. 79. Expert näringslära gedigna och aktuella kunskaper inom fältet nutrition och hälsa. God förmåga att möta nya arbetsuppgifter inom fältet. Tidigare arbetat som lärare i näringslära, undersköterska och projektledare.

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE

Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE Innehållsförteckning Om arbetsmarknaden för samhällsvetare... 2 Statlig förvaltning... 4 Kommunal förvaltning...

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera!

Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera! Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera! Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice är en kostnadsfri service som låter dig som arbetsgivare snabbt hitta kandidater med rätt kompetens.

Läs mer

CV1. Johanna Edenblad. Arbetsförmedlingen Motala. Telefon: Fax: Växel:

CV1. Johanna Edenblad. Arbetsförmedlingen Motala. Telefon: Fax: Växel: Johanna Edenblad Arbetsförmedlingen Motala Telefon: 0104861542 Fax: 0104860100 Växel: 0771-60 00 00 E-post: johanna.edenblad@arbetsformedlingen.se CV1 CV 3 CV4 Curriculum Vitae Profil -- Kort om mig,

Läs mer

Tiina Söderqvist 2012-02-08

Tiina Söderqvist 2012-02-08 2012-02-08 Engagemang Fullföljande Envishet Målmedvetenhet Laganda Kamratskap Skebokvarnsvägen 251,1 tr 124 53 Bandhagen 0737-39 59 23 tiina.soderqvist@gmail.com Management IT - Södertörns Högskola / KTH

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2

Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2 Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2 955 5 558 Företagsekonomi 2 739 2 480 5 219 Teknisk informationsbehandling

Läs mer

Barn och fritidsprogrammet

Barn och fritidsprogrammet Barn och fritidsprogrammet För dig som vill bli till exempel badpersonal, idrottsplatspersonal, personlig tränare, barnskötare, elevassistent, väktare, personlig assistent. Det finns tre inriktningar:

Läs mer

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson Curriculum Vitae Namn Födelseår E-post Adress Telefonnummer Kompetensinriktning Jag är en driven och social kille som tar mycket ansvar i mina arbetsgrupper. Jag strävar efter förbättring i mina och företagets

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

vuxenutbildning för dig

vuxenutbildning för dig CAS vuxenutbildning för dig Studie- och yrkesvägledarna hjälper dig att hitta rätt Nytt yrke? Högskolebehörighet? Gymnasiekompetens? Jobbkompetens? I samtal med vägledare får du hjälp med att strukturera

Läs mer

Högskola/universitet

Högskola/universitet Högskola/universitet Vem kan läsa på högskolan? Måste jag vara smart? Måste jag ha gott om pengar? Måste jag börja läsa direkt efter gymnasiet? Hur fungerar det om jag har ett funktionshinder? februari

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Kursutbud distans Gymnasiekurser Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 20 augusti 12 maj 7 augusti 24 september 11 augusti 4 september 29 oktober 15 september 9 oktober 3 december 20

Läs mer

Kurser på Hermods. Kursutbud

Kurser på Hermods. Kursutbud Kurser på Hermods Hermods erbjuder individuellt lärande med flexibilitet i tid, tempo och rum. Du kan välja enstaka kurser eller kombinera flera till ett kurspaket. Kombinera dina studier med arbete, föräldraledighet

Läs mer

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393 Utbildning Universitetsutbildning Multimediaprogrammet (2002 2006) Magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, s Universitet Jag läste här kurser inom medie- och kommunikationsvetenskap där jag

Läs mer

Presentation av IT-utbildningar. Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist

Presentation av IT-utbildningar. Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist Presentation av IT-utbildningar Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist Våra utbildningar Systemarkitekt (SA) Systemvetare (SV) Dataekonom (DE) Affärsinformatiker (IMIT) Akademiska ämnen Systemarkitekt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

ARBETSMARKNADEN FÖR OLIKA SAMHÄLLSVETARE. Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare. Administratörer och förvaltare

ARBETSMARKNADEN FÖR OLIKA SAMHÄLLSVETARE. Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare. Administratörer och förvaltare Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare Administratörer och förvaltare Allmäna beteendevetare Allmänna samhällsvetare Beteendevetare Kulturgeografer Medie- och svetare Nationalekonomer

Läs mer

Konsultprofil. Per Norgren (1983) Arkitekt & webbutvecklare

Konsultprofil. Per Norgren (1983) Arkitekt & webbutvecklare Konsultprofil Per Norgren (1983) Arkitekt & webbutvecklare Per Norgren är arkitekt och webbutvecklare som främst är inriktad på Mircosofts.Net-ramverk och EPiServer. Han har arbetat i branschen sedan 2007

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet (HA)

Handels- och administrationsprogrammet (HA) Handels- och administrationsprogrammet (HA) Handels- och administrationsprogrammet (HA) ska utveckla elevernas kunskaper om handel och administration, där service och kommunikation är centralt. Efter examen

Läs mer

Termin A.kod Benämning Hp Kurstyp Urvalskriterier Platsfördelning Utbildningsnivå. 15 Grundnivå ej. nybörjare. 7,5 Avancerad. nivå.

Termin A.kod Benämning Hp Kurstyp Urvalskriterier Platsfördelning Utbildningsnivå. 15 Grundnivå ej. nybörjare. 7,5 Avancerad. nivå. Termin A.kod Benämning Hp Kurstyp Urvalskriterier Platsfördelning Utbildnings 52671 Advanced programming 15 Grund ej concepts in C# and mobile applications 78203 Akutsjukvård - avancerade 100 Avancerad

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studentcentrum Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studievägledning och studentstöd studie- och karriärplanering Vägledning Drop in, bokade samtal,

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Vi söker nya och spännande medarbetare till vårt utvecklingsteam.

Vi söker nya och spännande medarbetare till vårt utvecklingsteam. Vi söker nya och spännande medarbetare till vårt utvecklingsteam. Vi utmanar teknik och pedagogik! har en vision om en skola vars fysiska gräns inte längre är ett klassrum med fyra väggar. Vi tror på en

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter text På Handelshögskolan utbildas morgondagens ekonomer och jurister Layout och grafisk form: Johanna Flemström Text och produktion: Hannah

Läs mer

Yanting Larsen. Mjukvaruutvecklare. Cybercom Group

Yanting Larsen. Mjukvaruutvecklare. Cybercom Group Cybercom Group www.cybercom.se info@cybercom.com Yanting Larsen Jag har ett stort intresse av mjukvaruutveckling och jag är angelägen om att arbeta med antingen webbapplikationer, datorprogram eller mobilapplikationer.

Läs mer

Utbildningsplaner för kandidat-, magister och masterprogram. 1. Identifikation. Avancerad nivå

Utbildningsplaner för kandidat-, magister och masterprogram. 1. Identifikation. Avancerad nivå 1. Identifikation Programmets namn Omfattning Nivå Programkod Ev. koder på inriktningar Beslutsuppgifter Ändringsuppgifter Masterprogram i kognitionsvetenskap 120 hp Avancerad nivå HAKOG Fastställd av

Läs mer

www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898

www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898 www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898 Katalog Vuxenutbildning 2009 Välkommen till Hermods! hos oss når du dina mål Sedan starten 1898 har Hermods hjälpt fler än fyra miljoner svenskar att nå sina

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Utfärdade examina vid Mitthögskolan

Utfärdade examina vid Mitthögskolan Utfärdade examina vid Mitthögskolan 1994-2004 Redovisningen visar det totala antalet examina vid Mitthögskolan per år samt uppdelat på linje-, högskole-, kandidat-, magister-, yrkes-, ingenjörs- och yrkestekniska

Läs mer

Civilekonomprogrammet

Civilekonomprogrammet Dnr HS 2018/64 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Civilekonomprogrammet Programkod: SACEK Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: 240 Beslut om fastställande: Civilekonomprogrammet

Läs mer

vad är det? Att forma, utveckla och leda moderna företag och organisationer med IT

vad är det? Att forma, utveckla och leda moderna företag och organisationer med IT Kandidatprogram i vad är det? Det här hittar du på webben Finns det något mer du vill veta? Läs vidare En bra start i arbetslivet Programmet är ett samarbete mellan Företagsekonomi (FEK) och Data- och

Läs mer

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp SSY1K, Bachelor Programme in Information Systems, 180 hp Anmälningskod: P2202 Startermin: H16 Programtakt: 100% Studieort: Uppsala Undervisningsform: Normal

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 120/160/180 p

UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 120/160/180 p SAMFAK 005/85 Doss C: UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 0/60/80 p Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 9 september 005. Denna utbildningsplan gäller för de som antas fr o m höstterminen

Läs mer

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg 1 (4) Ur Högskoleverkets författningssamling 2012:6, bilaga 2 Här ser du vilka kurser från komvux som kan höja meritvärdet. Tänk på att den kurs som du måste ha för att bli behörig till en utbildning alltid

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som har ett kvalificerat jobb ett år efter examen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som fått jobb snabbt samt ingångslön) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning

Läs mer

UPPDRAG: STUDENTAMBASSADÖR

UPPDRAG: STUDENTAMBASSADÖR INFORMATION OM STUDENTBANKEN UPPDRAG: STUDENTAMBASSADÖR Emma Norman 2009 STUDENTBANKEN HÖGSKOLAN DALARNAS STUDENTAMBASSADÖRER VAD ÄR STUDENTBANKEN? Som studentambassadör arbetar du för Högskolan Dalarna,

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

Söka jobb - spontanansökningar

Söka jobb - spontanansökningar Sida 1/3 Söka jobb - spontanansökningar Karriär & utveckling Många brukar ofta poängtera att brev skall vara korta och koncisa. Några av nedanstående brev kan tyckas vara något långa. Det är dock bättre

Läs mer

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program SFS 2015:143 Bilaga 1 1 Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program Nationella program Omfattning i gymnasiepoäng för de programgemensamma

Läs mer

Utbildningsplan för magisterprogrammet

Utbildningsplan för magisterprogrammet Utbildningsplan för magisterprogrammet i medical management 3MM09 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2008-11-05 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2008-11-05 Sid 2 (5) 1. Basdata 1.1. Programkod

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SGMFU, Kandidatprogram i Equality and Diversity Management, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Equality and Diversity Management, 180 credits Program utan

Läs mer

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Sida 1 av 8 KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter nya rektors- eller nämndbeslut,

Läs mer

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare www.nyhs.se FRAMTIDENS KUNSKAPER - MORGONDAGENS JOBB! Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola Norrlands Yrkeshögskola har

Läs mer

Master s Programme in Human Resources

Master s Programme in Human Resources DNR LIU-2018-02848 1(6) Masterprogrammet i Human Resources 120 hp Master s Programme in Human Resources F7MHU Gäller från: 2019 HT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten Fastställandedatum

Läs mer

RESULTAT URVAL II - KURSER VÅRTERMINEN 2011 Anmkod Kurs Urvalsgrupp Lägsta meritvärde HB Barns lärande ur ett Reggio Emilia perspektiv II HSKP

RESULTAT URVAL II - KURSER VÅRTERMINEN 2011 Anmkod Kurs Urvalsgrupp Lägsta meritvärde HB Barns lärande ur ett Reggio Emilia perspektiv II HSKP RESULTAT URVAL II - KURSER VÅRTERMINEN 2011 Anmkod Kurs Urvalsgrupp Lägsta meritvärde HB-11011 Barns lärande ur ett Reggio Emilia perspektiv II HSKP 80 SA 995 HB-11311 Idrott och hälsa ALE 60 BI 12.00

Läs mer

Övningsföretag. Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning

Övningsföretag. Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning Övningsföretag Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning OM ÖVNINGSFÖRETAG Övningsföretag startade i Tyskland

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som skulle välja om samma utbildning igen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som är i kvalificerat jobb) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning Andel 1 Försvarshögskolan

Läs mer

CV2014 WYNONA EKESRYD

CV2014 WYNONA EKESRYD PERSONUPPGIFTER Jag heter Wynona Ekesryd och är 40+. Då IT är i ständig utveckling har jag lång erfarenhet och utmaningar för mig är tillfredsställande. Jag har arbetat med IT de senaste 20 åren och har

Läs mer

Kompetensbehovskartläggning

Kompetensbehovskartläggning Kompetensbehovskartläggning Utförd av Linda Wiltebo, Jobba i Västerås på uppdrag av Automation Region Automation Regions medlemmar och partner x5 Ca 12 000 anställda hos de 23 medverkande företagen 1 500

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser Vuxenutbildning på grundskolenivå Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Kemi Matematik Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk 1 300 poäng Gymnasial

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Väx i rollen 2 & 3 EN ADVOKATBYRÅ är mer än bara advokater MANNHEIMER SWARTLING är en av Sveriges

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING KURSÖVERSIKT 2016/2017*

TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING KURSÖVERSIKT 2016/2017* TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING Cad 1 + Bild och form 1a1 100 Design 1 100 Design 2 100 Grafisk kommunikation** 100 Fysik 2 / Entreprenörskap 100 Konstruktion 1 100 Visuell kommunikation**

Läs mer

Kvinnor och mäns Företagande

Kvinnor och mäns Företagande och mäns Företagande Entreprenörskapsbarometern 2012 1 Om Faktabroschyren Attityder till företagande bland kvinnor och män och mäns företagande är en av flera faktabroschyrer som publiceras utöver huvudpublikationen.

Läs mer

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet Datavetenskap/IT vid Uppsala universitet "Misstag gör vi alla, men för att verkligen ställa till det krävs en dator! (och det blir ännu roligare om den är uppkopplad) Olle Gällmo Institutionen för informationsteknologi

Läs mer

Bemanningsföretagen - omsättning

Bemanningsföretagen - omsättning IVA 20 maj 2013 Bemanningsföretagen - omsättning 5/30/2013 Bemanningsföretagen - omsättningsutveckling 5/30/2013 Ung bransch med gamla rötter 40-talet USA Kelly Girl 50-talet Stockholms Kontoristservice

Läs mer

Programmets benämning: Civilekonomprogrammet Master of Science in Business and Economics

Programmets benämning: Civilekonomprogrammet Master of Science in Business and Economics Dnr: HS 2014/248 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Civilekonomprogrammet Programkod: Beslut om fastställande: SACEK 14 4. -04- Programmets benämning: Civilekonomprogrammet

Läs mer

Prislista. Information. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet

Prislista. Information. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet Prislista Prislista Produkt Information Pris, SEK Kampanjsida 8.500 Nyhetsbrev 3.500 Banners 900-1200 Mobilwebapp 12.000 Logotyper 8.000-14.000 Informationswebbplats 13.500 Offertbaserade webbplatser Offertbaserade

Läs mer

Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet

Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet Redovisningen visar det totala antalet examina vid Mittuniversitetet per kalenderår. Första tabellen ger en sammanfattande bild av

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Civilekonomprogrammet Master of Science in Business and Economics

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Civilekonomprogrammet Master of Science in Business and Economics Dnr FAK1 2012/15 Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Civilekonomprogrammet Programkod: SACEK Programmets benämning: Civilekonomprogrammet Högskolepoäng/ECTS: 240 Beslut om inrättande:

Läs mer

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Kurskatalog 2008 www.liberhermods.se Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Välkommen till Liber Hermods! hos oss når du dina mål Sedan starten år 1898 har Liber

Läs mer

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING Sida 1 av 5 CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter

Läs mer

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Sida 1 av 7 KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter nya rektors- eller nämndbeslut,

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SAPAR, Masterprogram i personal- och arbetslivsfrågor, 120 högskolepoäng Master of Science Programme in Human Resource Development and Labour Relations, 120 credits Program

Läs mer

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid 898 1 n a d e s ande r ä l t l e b i flex s d o m r Liber He Välkommen till Liber Hermods! hos oss når du dina mål Från och med

Läs mer

RESULTAT URVAL II. Lucia Monastyrski Antagningshandläggare 2009-09-10

RESULTAT URVAL II. Lucia Monastyrski Antagningshandläggare 2009-09-10 Antal - kurser, höstterminen 2009 Uppgifter är hämtade från NyA-open för i tid (innan sista ordinarie anmälningsdag) * - s högst prioriterade anmälningsalternativ omfattande 45 högskolepoäng (hp) * Alla

Läs mer

Fördjupade Kunskaper i Lean är meriterande och nödvändiga, och du förväntas medverka och leda arbete med ständiga förbättringar på din avdelning.

Fördjupade Kunskaper i Lean är meriterande och nödvändiga, och du förväntas medverka och leda arbete med ständiga förbättringar på din avdelning. Produktionsledare Arbetsuppgifter: Befattningen som produktionsledare innebär operativt ansvar samt utveckling avseende personal och arbetsmiljö, kvalitet och produktivitet. Du ska strukturerat leda och

Läs mer

Filosofiska fakulteten

Filosofiska fakulteten fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet, kandidatprogram 180.0 fakultetsnämnden Linköping 50 90 621 50018 50019 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, kandidatprogram Franska 180.0 Affärsjuridiska

Läs mer

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång Göteborgs universitet har tre ingångar till KPU Ett ämne i gymnasieskolan - som ska omfatta, Ett ämne

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN 18 nationella program 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 1 DETTA ÄR ETT YRKES Gymnasiegemensamma ämnen, 600 p Engelska,

Läs mer

Studier och anställningsdokumentation

Studier och anställningsdokumentation Studier och anställningsdokumentation Carlos Oldenburg Björkhultsvägen 13b 63229 Eskilstuna UTBILDNINGAR Typ av utbildning Omfattning Påbörjad Avslutad Yrkesinrik. eftergymnasial Heltid 2002-08 2004-01

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Civilekonomprogrammet Valfri inriktning, 120-180 poäng

UTBILDNINGSPLAN. Civilekonomprogrammet Valfri inriktning, 120-180 poäng UTBILDNINGSPLAN Civilekonomprogrammet Valfri inriktning, 120-180 poäng Dnr. 1301/333-04 Fastställd av institutionsstyrelsen 2003-03-13 Postadress Besöksadress Telefon Postgiro Högskolan Kristianstad Högskolan

Läs mer

ALMEGA Tjänsteförbunden STD

ALMEGA Tjänsteförbunden STD Näringslivets yrkesklassificering 2010 - NYK 2010-85 Statistik Apr, 2012 ALMEGA Tjänsteförbunden STD Konsult-, arkitekt- och projektledningsföretag Förord Näringslivets yrkesklassificering är ett system

Läs mer

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken Rollkort Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken har haft i processen att ta fram prototypen Watt-lite

Läs mer