I gränslandet mellan det privata och offentliga rummet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I gränslandet mellan det privata och offentliga rummet"

Transkript

1 NEWS 2014

2 I gränslandet mellan det privata och offentliga rummet En källa av kunskap och erfarenhet Att dra lärdom av historien är viktigt. Både för människa och miljö. På NC använder vi vår erfarenhet av att tillverka möbler i trä utifrån olika behov, som en källa av kunskap för våra kunder. Mer än 60 års arbete med inredning har skänkt oss djup förståelse för alla människors rätt till det offentliga rummet. Därför är vår ambition att erbjuda möbelkoncept som skapar tillgänglighet. Allt vi gör är förenat med omsorg och skaparglädje, men också med värdefull kunskap om människans och möbelns anatomi. Vi kallar det Inclusive Design Det hela är väldigt enkelt. Vi vill att så många som möjligt ska kunna njuta av god möbeldesign med hjärta och hjärna, kropp och själ. Därför arbetar vi inkluderande. Det betyder att vi omfamnar olikheten. Förstår att alla har olika förmågor och egenskaper. Respekterar att ingen är antingen eller, utan både och. Därför ställer vi extra krav på våra möblers funktion. De ska vara anpassade för den tänkta användaren. Därför tullar vi aldrig på estetiken. Därför ser vi alltid till människors olika behov och önskemål. Vår ambition är att erbjuda möbelkoncept som skapar tillgänglighet. Som främjar alla människors rätt att delta i det offentliga rummet. Miljön och kvalitet som drivkrafter För oss handlar Inclusive Design även om att inkludera naturen och miljön i möbelns tillverkning, användning och återvinning. Det betyder att beslut som tas under designprocessen utgår från ett hänsynsfullt hållbarhetsperspektiv. För att säkerställa kvalitets- och miljöledning är vi självklart certifierade enligt ISO 9001 och Våra viktiga formgivare Genom åren har vi anlitat flera av Skandinaviens ledande formgivare och designers. Förstår vi varandra leder uppdragen ofta till fördjupade samarbeten. Förtroendet och samspelet mellan oss är en viktig del i vår framgång. Att de förstår vår filosofi, estetik och etik. Att de förstår hur några få centimeters höjdskillnad på en stolsits, ett ogenomtänkt materialval eller en svag kontrast mellan färger kan vara avgörande för en möbels funktion. Vi vet

3 Det betyder att vi omfamnar olikheten. Förstår att alla har olika förmågor och egenskaper. HEAD OFFICE NC Nordic Care AB Box Tranås Besöks- och leveransadress: Ydrevägen 23, Tranås Tel: Fax: nämligen att ett gott hantverk överlever generation efter generation utan att någonsin förlora sin aktualitet. Leve valfriheten! Val av material, form och färg är betydelsefullt för hur en möbel används och uppfattas. Våra möbler, som med vissa undantag tillverkas i massiv björk, går att beställa i såväl utvalda standardbetsar som i valfri NCS-färg. Valet av klädsel är också flexibelt inom de ramar som ryms i färgspråk och unika behov. Valfriheten innebär att samma möbel kan användas i miljöer av mycket skiftande karaktär beroende på valet av färg och klädsel. SHOWROOMS Stockholm Design Stop Nackagatan Stockholm Tel: info@stockholmdesignstop.se Brand Design Center Sofierogatan 3G Göteborg Tel stefan.s@ncnordiccare.se Skøyen Design Center Drammensveien 130 C Oslo Tel: info@skoyendesigncenter.no Det hela är väldigt enkelt. Det gäller att ha bestämt sig. Tänka design hela vägen. Våga ta beslut. Alltid se till människa och miljö. Vi kallar det Inclusive Design.

4 NYA SITTMÖBELSERIEN JACKIE är med sitt konsekventa formspråk en släkting i rakt nedstigande led till Rialto. Funktionell och stabil utan att ge avkall på lätthet i form och uttryck, fungerar möblerna i de flesta moderna miljöer. Genom att Jackie är stabil att resa sig ur, har lätt avtagbar klädsel samt hög sittkomfort är möbeln även ett utmärkt val där kravet på tillgänglighet är högt. Koordinationen med bordet Sture av Björn Dahlström ger en elegant och lättmöblerad sittgrupp. Strikt elegans med hög funktion Peter Andersson är en prisbelönt designer utbildad på Konstfack University College of arts, craft & design, där han även undervisat. Hans design har beskrivits som okonstlad med humoristisk tvist.

5 5

6

7 JACKIE SVARAR UPP TILL DE önskemål och krav som ställs på en modern möbel för det offentliga rummet. Ett rum där alla ska ha rätt till att kunna sitta bekvämt och resa sig enkelt.

8 RE:NEWS 2014

9 Återupptäck design som håller År 1950 började de första möblerna att tillverkas. Idag, 64 år senare, är NC ett varumärke respekterat för sin kunskap om vad som krävs för att möblera det offentliga rummet, ett rum för alla. Dryga sex decenniers samarbeten med några av Nordens främsta designers betyder också att vi har ett stort urval möbler vi gärna lyfter fram igen och igen och igen. I år lanserar vi därför inte bara Peter Anderssons nyhet Jackie. Vi väljer också att presentera några av alla de möbler från NC som rönt stor uppskattning genom åren. Möbler som vi gärna ser att fler upptäcker. Hållbar kvalitet och formgivning kort och gott.

10 Hållbart och schysst med NC Hej Tomas Reibring, Kvalitets- & miljösamordnare, ni arbetar med Möbelfakta. Vad innebär det? Den stora fördelen för våra kunder är att de vet att möbeln har en god hållfasthet, att stor hänsyn tagits till miljön och att leverantörer intygat att de följer FN:s global compact. Dessutom harmoniserar Möbelfakta med Miljöstyrningsrådets krav vilket förenklar många upphandlingar. Tomas Reibring Ålder: 26 Bakgrund: Kandidatexamen i miljövetenskap vid Linköpings universitet kompletterat med kurs i CSR. Hur arbetar NC med Corporate Social Responsibility? I NC:s fall handlar det främst om att se till att alla arbetare hos våra underleverantörer har schyssta villkor. Därför besöker vi våra leverantörer och ställer krav. Vilka är kopplingarna mellan miljö och kvalitet? Hög kvalitet ger en produkt som håller länge och inte behöver bytas ut lika snabbt. Sedan finns det även motsättningar. En syrahärdande lack har t ex högre kvalitet än en vattenlack, men är sämre för miljön. Vilka material i möbler ska man undvika? Jag är skeptisk till regnskogsträ, även om det är certifierat. Det skövlas regnskog motsvarande 37 fotbollsplaner varje minut! Regnskogen är en viktig kolsänka då den binder stora mängder koldioxid och producerar mycket syre. Hälften av världens växtoch djurarter lever dessutom i regnskogen trots att den bara består av 6 7 procent av världens yta. Vilka är de största miljöfarorna i möbelbranschen? Den största faran är om man fortsätter med göra som man alltid har gjort. Under min hittills korta tid i möbelbranschen har jag fått känslan att den är ganska traditionell. Jag ser även en fara i att man har dålig koll på möblerna efter att de har sålts. Det gör att cradle-to-cradle-tänket försvinner, dvs vad som händer med möbeln när den till slut har slitits ut. Jag tror att framtiden ligger i att hyra ut möbler istället för att sälja. Vad ska man tänka på i valet av möbler? Välj möbler med Möbelfakta från ett företag som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Då får du hållbara möbler tillverkade under schyssta villkor. * Största miljöhotet? Beslutsfattares oförmåga att fatta obekväma men nödvändiga beslut. Produkt jag aldrig köper ur miljösynpunkt? Importerat kött. Framförallt av omsorg för den bedrövliga djurhållningen utomlands. Produkter jag alltid köper ekologiska? Ägg! För hönornas skull och den högre halten omega 3. Även bananer, kaffe och kakao. * En Längre intervju med Thomas Reibring finns på vår hemsida.

11 LÄTTPLACERADE MED FAST sittkomfort samt höjd och armstöd som ger bekvämt sittande och enkelt uppstigande, gör Linda Evensens Vega till en mycket bra väntrumsmöbel. Nu kan Vega dessutom fås med tygklädd sida. Kombinera gärna med Helena Svenssons Plockepinn som kan användas både som bänk och bord där utrymmet är begränsat djup endast 30 cm. Gör väntan väl värd för alla Linda Evensen är utbildad vid Konsthögskolan i Oslo samt vid Konstindustriella Högskolan i Helsingfors. Hon har stor erfarenhet av inredning och möbler för kulturhus, kontor, konferensmiljöer, restauranger och andra offentliga miljöer.

12 13

13 10

14 Stor valfrihet och hög komfort VID REFORMATIONEN använde Gustav Vasa stenen i Alvastra kloster till byggnation av mer profan art. Men ruinerna från klostret står kvar. Stolen Alvastra med flex i ryggen lämpar sig utmärkt för behagligt sittande i rum som församlingshem, hörsalar eller konferenser. Den är mycket lätt samt stapeloch kopplingsbar. Valfriheten avseende färg på bets och sadelgjord är stor. Margit Stigsdotter, möbelsnickare och formgivare, har bland annat fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Jag ser brukaren som min egentliga uppdragsgivare och i offentliga miljöer är det användarens upplevelse av nytta och skönhet som slutligen avgör hur bra en möbel är.

15 MYTEN SÄGER ATT George III såg en stol i en stuga i Windsors omgivningar och genast beställde en uppsättning till Windsor Castle. Mixa sedan Windsorstilen med svensk allmoge och en stor dos modern, egensinnig design fram träder Kurbits. Med bord och ny fotpall lämpar den sig i rum för vila, stillsam väntan eller rofyllt sällskap. Balans mellan proportion och personlighet Helen Tiedemann har formgett produkter och möbler åt bland andra PonPon, Ihreborn, David Design, Asplund, Orrefors och Höganäs Keramik. Hennes utgångspunkt är hållbarhet, varför hon arbetar med få utvalda partners.

16

17

18 Funktionell kantighet med särprägel PONTE DI RIALTO, bron över Canal Grande i Venedig, har trots sitt mjuka spann en karaktäristisk kantighet som inspirerade Peter Andersson vid formgivningen av Rialto. Sedan serien lanserades har den genom sin design, funktionalitet och många delar rönt stor uppskattning på kaféer och restauranger. Genom kreativt val av bets och klädsel skapar Rialto ett tydligt uttryck i de flesta miljöer. Notera gärna släktskapet och möjligheterna till spännande designkoordinationer med Peter Anderssons nya sittmöbelserie Jackie. Peter Andersson är en prisbelönt designer utbildad på Konstfack University College of arts, craft & design, där han även undervisat. Hans design har beskrivits som okonstlad med humoristisk tvist.

19 TALAVIDS KOMFORT ÄR extraordinär. Varenda vinkel, böjning och detalj är konstruerad för behagligt sittande under mycket lång tid. Hantverket är helt enkelt formidabelt, ett verk av en sann mästare. Tillsammans med Rusthållaren, Malmstens lågmälda hyllning till den svenska mjölkpallen, och bordet Chikan av Peter Andersson och Matti Klenell, kombineras svenska designklassiker med modern formgivning. Svenska designklassiker med högsta komfort Carl Malmstens ( ) livsverk är imponerade och mångsidigt. Han är en av våra mest uppskattade möbelformgivare och en nestor inom svensk formgivning. Hans möbler kan i sanning sägas vara tidlösa och klassiska.

20

Vi omfamnar olikheten

Vi omfamnar olikheten Vi omfamnar olikheten I gränslandet mellan det privata och offentliga rummet En källa av kunskap och erfarenhet Att dra lärdom av historien är viktigt. Både för människa och miljö. På NC använder vi vår

Läs mer

JOHN. Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER

JOHN. Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER FREJA VEGA JOHN Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER HÖG KOMFORT I LÄGRE PRISKLASS Rejäl sittgrop för högsta komfort Skålad rygg tillsammans med tydliga bålstöd ger stabilt sittande Steglöst

Läs mer

PALLAR & STOLAR PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR ERIK IDUN KNUT KURBITS RIALTO RIALTO

PALLAR & STOLAR PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR ERIK IDUN KNUT KURBITS RIALTO RIALTO PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR ERIK IDUN KNUT KURBITS RIALTO RIALTO SUNNANÖ WOODSTOCK TALAVID YES Klicka på vald produkt för mer info PALLAR & STOLAR LEKFULLT MED

Läs mer

CHOICE ELLINOR JACKIE. Klicka på vald produkt för mer info SOFFOR & FÅTÖLJER

CHOICE ELLINOR JACKIE. Klicka på vald produkt för mer info SOFFOR & FÅTÖLJER ELLINOR JACKIE STOP STURE VEGA KURBITS Klicka på vald produkt för mer info SOFFOR & FÅTÖLJER VÄNLIGT OCH SÄKERT MED MÅNGA VAL Finns i 3 sorters fåtöljer, 2-sitssofa och 3-sitssoffa Mjuka, rundade och överklädda

Läs mer

RESTAURANG & CAFÉ PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR KNUT KURBITS RIALTO RIALTO SUNNANÖ TALAVID YES

RESTAURANG & CAFÉ PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR KNUT KURBITS RIALTO RIALTO SUNNANÖ TALAVID YES PLOCKEPINN PLOCKEPINN SPUTNIK SPUTNIK ALVASTRA BJÖRN CURT ELIN ELLINOR KNUT KURBITS RIALTO RIALTO SUNNANÖ TALAVID YES CHIKAN KNOP RIALTO RUTER Klicka på vald produkt för mer info RESTAURANG & CAFÉ LEKFULLT

Läs mer

scandinavian sense Nyheter 2018

scandinavian sense Nyheter 2018 scandinavian sense Nyheter 08 Med årets nyheter vill vi presentera möbler som gör det enkelt att skapa flexibla och praktiska men framför allt behagliga miljöer. Här finns det gott om plats för att mötas,

Läs mer

scandinavian sense Nyheter

scandinavian sense Nyheter scandinavian sense Nyheter 2017 1 Med årets nyheter presenterar vi fyra exempel på hur begåvade designers skapar möbler som för tankarna till naturens fulländning: En skog, ett böljande landskap, en skön

Läs mer

MÖBLER FÖR KYRKOR OCH SAMLINGSLOKALER FRÅN OSS PÅ ALBIN I HYSSNA

MÖBLER FÖR KYRKOR OCH SAMLINGSLOKALER FRÅN OSS PÅ ALBIN I HYSSNA MÖBLER FÖR KYRKOR OCH SAMLINGSLOKALER FRÅN OSS PÅ ALBIN I HYSSNA VI GÖR MÖBLER FÖR MÄNNISKOR På Albin i Hyssna gör vi det vi trott på och älskat i snart hundra år. Vi tillverkar och levererar möbler för

Läs mer

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 ViTa möbler för färgstarka kontor Till riktigt bra priser. Tidlös är visserligen ett ganska slitet ord. Men finns det egentligen en mer passande

Läs mer

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett helt

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

hansk.se Y5. Design Sami Kallio

hansk.se Y5. Design Sami Kallio hansk.se Y5. Design Sami Kallio Y5 Sami Kallio Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol

Läs mer

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från

Läs mer

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim är ett musikintervall mellan två toner där Prim är den första rena tonen. Ordet kommer från latinets primus som betyder första. Vår Prim är en kreativ rumsavdelare som har

Läs mer

Produktblad - Arbetsö

Produktblad - Arbetsö Produktblad - Arbetsö ARBETSÖ 80x4 ARBETSÖ Arbetsön för dig som värdesätter flexibilitet och valmöjlighet. Betjäning från båda håll, välj mellan dörrar och lådor. Lådor tål upp till 50 kilos belastning

Läs mer

Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design

Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design Möbler för livet 1 Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design Komfort och kvalitet i en tidlös design, det är det som är DUX. Komforten för känslan, kvaliteten för livslängden och en design som

Läs mer

VÅRA KLASSISKA VILAX-SOFFOR

VÅRA KLASSISKA VILAX-SOFFOR VILAX SOFFMODULER VÅRA KLASSISKA VILAX-SOFFOR LONDON Slät BERLIN Slät med knappar PARIS Djuphäftad SYDNEY Pipstoppad VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AV SOFFOR Med klassisk hantverksskicklighet och modern teknik

Läs mer

EN HELT NY GENERATION. Vårdande inredningslösningar

EN HELT NY GENERATION. Vårdande inredningslösningar EN HELT NY GENERATION Vårdande inredningslösningar Att möblera framtidens vård- och omsorgsmiljöer Det vilar ett stort ansvar på våra axlar. Med vår ambition att driva Nordens starkaste koncept för vård-

Läs mer

NY KOLLEKTION STOCKHOLM

NY KOLLEKTION STOCKHOLM NY KOLLEKTION STOCKHOLM EN AV MÅNGA SKICKLIGA MEDARBETARE BAKOM STOCKHOLM KOLLEKTIONEN. STOCKHOLM KOLLEKTIONEN För oss betyder hantverk design i varje detalj och de allra bästa materialen inifrån och ut

Läs mer

MILJÖSORTERING KITE. Formgivning: Annica Doms NYHET. Kite lockinsats i lackerad MDF, NCS S 0500-N, vit.

MILJÖSORTERING KITE. Formgivning: Annica Doms NYHET. Kite lockinsats i lackerad MDF, NCS S 0500-N, vit. Produktblad - Kite MILJÖSORTERING KITE MILJÖSORTERING KITE Kite en genialt designad möbel för källsortering tilldelades 2012 Red Dot Design Award för sin innovativa form. Moduluppbyggnaden och möjligheten

Läs mer

KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS

KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS 1 X-PRESS KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR När leveranstiden är högsta prioritet räddar X-PRESS situationen. X-PRESS är ett urval ur Continental familjen som hjälper

Läs mer

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND VÄLKOMMEN TILL OSCARSSONS MÖBEL! BESÖK VÅR WEBB WWW.OSCARSSONSMOBEL.SE För att hitta din närmaste återförsäljare, se våra produkter eller få annan information

Läs mer

Produktblad - Arkiv Kontor

Produktblad - Arkiv Kontor Produktblad - Arkiv Kontor ARKIV KONTOR ARKIV KONTOR Arkivet är ett mångsidigt och smart förvaringssystem för den som har mycket att spara och förvara. Med den flexibla utbyggbara lösningen kan företagets

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

Lars Tornøes femte designade möbel för den Norska möbeltillverkaren Fora Form

Lars Tornøes femte designade möbel för den Norska möbeltillverkaren Fora Form Lars Tornøes femte designade möbel för den Norska möbeltillverkaren Fora Form Kvart-tidlöst och lätt bordssystem Underredets konstruktion gör att Kvart serien kan erbjuda många bordslösningar, allt från

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

Pressinformation Form 12

Pressinformation Form 12 Pressinformation Form 12 Stockholm furniture fair 2015 form12.se Med bakgrund i ett av Sveriges mest välrenommerade möbelvarumärken blandar Form 12 sin erfarenhet av vad som verkligen säljer med nya kreativa

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

NYHETER Scandinavian sense

NYHETER Scandinavian sense NYHETER 2014 Scandinavian sense NYHETER 2014 Välkommen att inspireras av våra nya produkter för 2014. Ett bord. En soffa. En stol. Helt olika produkter men ändå med tydliga likheter. Möjlighetsskapare

Läs mer

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva med Vi

Läs mer

Inredning för skolan. Klassrummet

Inredning för skolan. Klassrummet Inredning för skolan Klassrummet lära lyssna planera förvara utvecklas Den kreativa arbetsplatsen för stora och små Få arbetsmiljöer ska tillfredställa så många olika behov som klassrummet. Elever ska

Läs mer

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB NYTT LIV 2017 2017 fyller Stolab 110 år. Tiden har gett oss ett fantastiskt perspektiv och insikt i vad hållbarhet egentligen innebär. Den har också gjort att vi genom åren

Läs mer

Välkommen med era inredningsönskemål!

Välkommen med era inredningsönskemål! Vård och Omsorg Hej! Detta är en broschyr med möbler för Vård o Omsorg samt andra miljöer. Den innehåller produkter tillverkade av Form o Miljö och andra svenska möbeltillverkare som vi har ett nära samarbetar

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G

L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G NEDSATTA PRISER PÅ KVALITETSPRODUKTER FÖR SKOLMILJÖ TRÄDGÅRD OCH PLANTERING CAFÉ OCH RESTAURANG PELLO SKOLPALL Pello skolpall är en slittålig utomhuspall med polyuretansits

Läs mer

Design Franz James VISBORG

Design Franz James VISBORG www.hansk.se Design Franz James VISBORG Franz James Hans Karlsson Glasdörr eller täckt dörr, vilket föredrar du? Båda ingår. Du väljer själv när du väl är hemma. Vi har valt att båda ska ingå när du köper

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Create är skåp för kreativ möblering Create är vår nya flexibla

Läs mer

Vi tillverkar möbler för människor

Vi tillverkar möbler för människor 1 Vi tillverkar möbler för människor På Albin i Hyssna gör vi det vi tror på och älskar och har så gjort i snart hundra år. Vi formger, tillverkar och levererar tidlösa möbler för människor i framförallt

Läs mer

[RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling. Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh

[RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling. Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh 2009-03-05 Linköpings Tekniska Högskola [RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1.

Läs mer

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen Inredning för skolan Slöjden & NO-salen lyssna sy & snickra skapa exprimentera prova Tillklippningsbord 238 Pall 116 Lust att skapa! Hur gör man för att ge eleverna lust och motivation? Det är den ständiga

Läs mer

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva

Läs mer

Produktblad - Miljödisk

Produktblad - Miljödisk Produktblad - Miljödisk MILJÖDISK TreCes miljöstationer är designade för att täcka hela kontorets avfallshantering och återvinning. Vi erbjuder allt från en mindre miljöstation med små kärl placerade i

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se Rainbow. Design Markus Johansson hansk.se HANS K - RAINBOW Vi på Hans K arbetar mycket med hållbar utveckling och CSR. Corporate Social Responsibility innebär att ett företag tar ett frivilligt samhällsansvar

Läs mer

Välkommen att inspireras av våra nya produkter för 2015. PETALS Högryggad fåtölj med ett alldeles eget formspråk.

Välkommen att inspireras av våra nya produkter för 2015. PETALS Högryggad fåtölj med ett alldeles eget formspråk. NYHETER 2015 1 I Vinslöv, i nordöstra Skåne, har vi vårt hjärta. Här tog Skandiform sin början 1962 och här finns vi än idag. Rena, enkla och tydliga linjer genomsyrar våra produkter, vårt skandinaviska

Läs mer

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y.

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Design by Överst och mitten: Sydney ljusgrå. Nederst: Höganäs grågrön och ljusgrå. Stora bilden: Ljusgrå elegans, Sydney på väggen, Höganäs på golvet. Skandinavisk

Läs mer

EMBRACE BETYDER OMFAMNING

EMBRACE BETYDER OMFAMNING EMBRACE Embrace 3 EMBRACE Gör dig redo att bli omsluten. Av Embrace. En ny typ av stol. Utformad med omsorg och eftertanke. Med känsla. Skapad inte bara för olika möten. Utan även besök. Eget arbete.

Läs mer

C A R I T A C H A I R C A R I T A S I T T M Ö B L E R

C A R I T A C H A I R C A R I T A S I T T M Ö B L E R CARITA SITTMÖBLER 2 Carita Sittmöbler Carita Sittmöbler 3 CARITA Sittmöbler Det är viktigt att på bästa sätt ta hand om de som behöver det allra mest. Vi har därför gett vår möbelserie Carita alla de fördelar

Läs mer

MOA Stol i bok alt. björk Stapelbar

MOA Stol i bok alt. björk Stapelbar Prislista 2011-04 stolar MOA Stol i bok alt. björk Stapelbar Höjd - 750 mm Bredd - 525 mm Totaldjup - 530 mm Sittdjup - 400 mm Sitthöjd - 450 mm Vikt - 5 kg Volym - 0,35m 3 / 4 st. Träsits rak - 1063:-

Läs mer

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar.

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar. OM TEMAL Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som grundandes 1994 och som i egna fabriker i Nakkila och Järvenpää tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Huvudkontor, showroom

Läs mer

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 Kärleken till det massiva träet Stolab har tillverkat möbler sedan 1907. Det har gett företaget en värdefull skatt av kunskap som präglar hela verksamheten. Med

Läs mer

CIRKAPRISER SEK GÄLLER FR.O.M CONTINENTAL SEK 2018

CIRKAPRISER SEK GÄLLER FR.O.M CONTINENTAL SEK 2018 CIRKAPRISER SEK GÄLLER FR.O.M. 2018-02-01 CONTINENTAL SEK 2018 CONTINENTAL STORAGE Djup 400 mm. Sluten grå sockel alt ben i silverlack. Justerbar ställfot. Färger: vit, ljusgrå, bok eller björk laminat.

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON

hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON Colibri - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Möbeldag med mässa. Eva Malmqvist, SP BORÅS. Box 857. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. 9 november 2011 på Pulsen i Borås

Möbeldag med mässa. Eva Malmqvist, SP BORÅS. Box 857. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. 9 november 2011 på Pulsen i Borås Anmälan: Fyll i svarskortet och skicka det till: 501 15 Borås eller via fax: 033-13 45 16 via E-post: eva.malmqvist@sp.se 501 15 BORÅS Anmälan som är bindande skall vara tillhanda senast den 28 oktober.

Läs mer

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood-serien från Department består av stolar designade för alla tillfällen och hem. Serien innehåller ett antal stolar som passar vid middagsbordet,

Läs mer

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood-serien från Department består av stolar designade för alla tillfällen och hem. Serien innehåller ett antal stolar som passar vid middagsbordet,

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER

KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER FÖRSTKLASSIG SITTKOMFORT MED RESÅRHUS PÅ NOSAG MED MASSIVA TRÄSTOMMAR SVENSK KVALITET OCH DESIGN I KLASSISK STIL KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER KOLLEKTION MED TIDLÖSA MÖBLER

Läs mer

hållbara Fem möjligheter

hållbara Fem möjligheter hållbara Fem möjligheter blir Hållbarheten din fördel Att tänka hållbarhet och långsiktighet är ett måste på dagens marknad, oavsett bransch. Det innebär att kraven som ställs på dig blir fler. För dina

Läs mer

En känsla av lätthet. Pressrelease 2014

En känsla av lätthet. Pressrelease 2014 En känsla av lätthet Pilot är en ny, elegant och komfortabel konferensstol som skapar känslan av lätthet i sin moderna och nätta form med millimetertunn kant. Ambitionen i designprocessen har varit att

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

hansk.se Colibri. Design Markus Johansson

hansk.se Colibri. Design Markus Johansson hansk.se Colibri. Design Markus Johansson Colibri - En samtidsklassiker Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons kollektion för Hans K förenas båda

Läs mer

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning. Lanab. Delområde - Arbetsstolar. Input interiör Stockholm AB 556475-1492

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning. Lanab. Delområde - Arbetsstolar. Input interiör Stockholm AB 556475-1492 Statligt Ramavtal - Möbler och inredning Delområde - Arbetsstolar Lanab Input interiör Stockholm AB 556475-1492 Avropsproduktlista nr 1 - Avtalsnummer 96-73-2014:005 Input interiör avrop@inputinterior.se

Läs mer

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015.

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015. BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2015. NORDISK ENKELHET I NY VERSION BJÖRKSNÄS är en kollektion med ett nyfiket förhållningssätt

Läs mer

Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91

Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91 Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91 Möbler för välbefinnande - samarbete mellan designers och hjärnforskare Projektet är en

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Med kärlek till det massiva träet.

Med kärlek till det massiva träet. FEBRUARI 2015 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB Med kärlek till det massiva träet. Kärleken till det massiva träet har funnits på Stolab allt sedan starten 1907. Det är en kompromisslös övertygelse om att det

Läs mer

Axo Beta Caldone Espacio Fanny ISO Samba Staccato STEP

Axo Beta Caldone Espacio Fanny ISO Samba Staccato STEP MÖBLER FÖR OFFENTLIG MILJÖ Industrivägen 1, 171 48 Solna; Tel 08 35 66 32; 0735 444 632 www.mrinredning.com; info@mrinredning.com Konferensstolar med skrivplatta MRI Collection Axo Beta Caldone Espacio

Läs mer

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler. Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien.

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler. Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien. Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien. Cadabra RenässansTM Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö

Läs mer

stolar utan hjul 2011

stolar utan hjul 2011 stolar utan hjul 2011 www.ncpab.com 3 NCP skall leverera möbler med bra kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Våra produkter finns i de flesta städer i Norge, och i stora delar av Skandinavien. Därigenom

Läs mer

DICA FORM. Med i leken hela vägen

DICA FORM. Med i leken hela vägen Med i leken hela vägen LEVERANS AV PROJEKT ETABLERING AV PROJEKT BEHOVS ANALYS SÄLJ CYKEL START AV PROJEKT OFFERT ACCEPT AV ORDER Innehåll LEVERANTÖR AV LEK, KUNSKAP OCH UPPLEVELSER Och en del av Danmarks

Läs mer

I N O F F. S E

I N O F F. S E 2017 INOFF.SE 1 2 Möbler där det geniala finns i det enkla är det vi brinner för. inoff s vision är att erbjuda marknaden möbler som kännetecknas av prisvärdhet, funktion, komfort och stil. För att nå

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

Gaps många skepnader.

Gaps många skepnader. Gap collection Gap collection Gaps många skepnader. Gap har raka, rena linjer och en stram form, men trots denna minimalism så är ledordet för designen flexibilitet. Gap är nämligen en sittmöbel skapad

Läs mer

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW www.hansk.se At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW HEMMA BORTA HEMMA IGEN VÄLKOMMEN Rainbow har sitt ursprung i

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

DET ENKLA ÄR DET SVÅRA

DET ENKLA ÄR DET SVÅRA SAVO SOUL 2 SAVO SOUL SAVO SOUL 3 DET ENKLA ÄR DET SVÅRA 4 SAVO SOUL SAVO SOUL 5 DET ENKLA ÄR DET SKÖNA 6 SAVO SOUL SAVO SOUL 7 DET ENKLA ÄR DET RÄTTA 8 SAVO SOUL SAVO SOUL 9 DET SKA VARA LÄTT ATT SITTA

Läs mer

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING hansk.se Välj den som är mest du. Flex är en stapelbar stol och tålig bordskollektion i många olika storlekar för såväl privat som offentlig miljö. Bordsskivan

Läs mer

DESIGN BESKRIVNING GARANTI UTÖKADGARANTI

DESIGN BESKRIVNING GARANTI UTÖKADGARANTI minuscule Innovation möter kärleksfullt hantverk, danska möbeltraditioner möter nytänkande och elegans och mjuka linjer förenas i Cecilie Manz möbelserie minuscule Skön kvalitet som inte begränsar designkreativiteten.

Läs mer

hansk.se Design Hans K studio RACQUET

hansk.se Design Hans K studio RACQUET hansk.se Design Hans K studio RACQUET ROTTINGENS COME-BACK Vart tog rottingen vägen? Den riktiga. På tjugotalet lanserade Mies van der Rohe och Marcel Breuer helt nya och annorlunda stolar. Cykeltillverkarnas

Läs mer

DET ENKLA ÄR DET SVÅRA SAVO SOUL 3

DET ENKLA ÄR DET SVÅRA SAVO SOUL 3 SAVO SOUL 2 SAVO SOUL DET ENKLA ÄR DET SVÅRA SAVO SOUL 3 4 SAVO SOUL DET ENKLA ÄR DET SKÖNA SAVO SOUL 5 6 SAVO SOUL DET ENKLA ÄR DET RÄTTA SAVO SOUL 7 8 SAVO SOUL SAVO SOUL 9 DET SKA VARA LÄTT ATT SITTA

Läs mer

Inriktning Affärside Rätt personal är tidskrävande när man behöver snabb hjälp

Inriktning Affärside Rätt personal är tidskrävande när man behöver snabb hjälp Hej, Vi talades i telefon tidigare idag. Här presenterar jag vårt företag. Inriktning Vi önskar dig välkommen till Hand i Hand som är ett familjebolag i byggbranschen, detta innefattar att vi åtar oss

Läs mer

hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO

hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO ROTTINGENS COME-BACK Vart tog rottingen vägen? Den riktiga. På tjugotalet lanserade Mies van der Rohe och Marcel Breuer helt nya och annorlunda stolar. Cykeltillverkarnas

Läs mer

hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO

hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO hansk.se Racquet. DESIGN HANS K STUDIO ROTTINGENS COME-BACK Vart tog rottingen vägen? Den riktiga. På tjugotalet lanserade Mies van der Rohe och Marcel Breuer helt nya och annorlunda stolar. Cykeltillverkarnas

Läs mer

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se PERSONLIGA KÖK Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se Made in Halland. Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut

Läs mer

Höganäs För att vi alla är olika.

Höganäs För att vi alla är olika. Höganäs För att vi alla är olika. Alla är vi skapta olika. Därför skapade vi Höganäs. Ingen människa är den andra lik. Vissa av oss är långa, andra korta, några smala medan andra hunnit samla på sig lite

Läs mer

2012 w w w. s c h e r l i n. s e

2012 w w w. s c h e r l i n. s e 2012 www.scherlin.se Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat-

Läs mer

MILJÖSORTERING KITE. Formgivare: Annica Doms.

MILJÖSORTERING KITE. Formgivare: Annica Doms. MILJÖSORTERING KITE MILJÖSORTERING KITE MILJÖSORTERING KITE Vår senaste nyhet Kite en genialt designad möbel för källsortering tilldelades 2012 Red Dot Design Award för sin innovativa form. Moduluppbyggnaden

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

SKIPPER FURNITURE INNEHÅLLSFÖRTECKNING FLEXIBILITET KVALITET. PASSIONER Kvalitet Flexibilitet Fulländad kombination av komfort & design Miljöhänsyn

SKIPPER FURNITURE INNEHÅLLSFÖRTECKNING FLEXIBILITET KVALITET. PASSIONER Kvalitet Flexibilitet Fulländad kombination av komfort & design Miljöhänsyn SKIPPER FURNITURE Etablerades 1955 av Svend Skipper och har under två generationer producerat sittmöbler till såväl privata som offentliga kunder. Vid kanten av Limfjorden på Jylland i norra Danmark utvecklar

Läs mer

RH Lounge RH Session RH Visit

RH Lounge RH Session RH Visit RH Lounge RH Session RH Visit RH Lounge, RH Session och RH Visit. I den här broschyren presenterar vi tre stolar som förhöjer sittupplevelsen i rum avsedda för väntan, besök, konferenser, utbildning och

Läs mer

Carl Malmsten Furniture Studies

Carl Malmsten Furniture Studies Ansökningsinformation Möbeldesign 180 hp Möbelsnickeri 180 hp Möbeltapetsering 180 hp Möbelkonservering 180 hp Sista ansökningsdag 15 april för ht 2013 Möbeldesign 180 hp Minst ett års hantverksstudier

Läs mer

Care. Ergonomi i krävande miljöer.

Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care-sortimentet består av sadelstolar och pallar lämpade för alla miljöer och branscher. Care 2017 www.officeline.se PRODUKTION & GRAFISK DESIGN Wolfgang, www.wolfgang.se

Läs mer

Produktblad - Arkiv Stål

Produktblad - Arkiv Stål Produktblad - Arkiv tål ARKIV-/LAGERHYLLA FURU Arkivhylla i massiv lackerad furu. Ett bra exempel på behovsanpassad förvaring till ditt arkiv eller förråd. ARKIV TÅL ARKIV-/LAGERHYLLA FURU Ett komplett

Läs mer