Livförsäkring. Dödsfallskapital och barnlivförsäkring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Livförsäkring. Dödsfallskapital och barnlivförsäkring"

Transkript

1 Livförsäkring Dödsfallskapital och barnlivförsäkring En livförsäkring ger de anhöriga en bättre ekonomisk möjlighet att klara den närmaste tiden efter ett dödsfall. Pengarna blir till en ekonomisk buffert som till exempel kan användas för att lösa lån på en bostad, så att familjen kan bo kvar. Du kan välja försäkringsbelopp 5, 10, 15, 25 eller 35 prisbasbelopp. BARNLIVFÖRSÄKRING ingår som en del av gruppmedlems och medförsäkrads livförsäkring och gäller för försäkrads arvsberättigade barns dödsfall. Försäkringsbelopp vid dödsfall är 1 prisbasbelopp. Försäkringen gäller längst till utgången av den månad barnet fyller 18 år. DÖDSFALLSKAPITAL betalas ut till förmånstagaren vid dödsfall om den försäkrade avlider under försäkringstiden. Försäkringsbeloppet reduceras beroende på din ålder vid dödsfallet. Från och med 55 års ålder minskas försäkringsbeloppet med 5 procentenheter per år, högst 50 %. Reduktion sker inte om du har arvsberättigade barn under 17 år vid dödsfallet. Det är förmånstagarförordnandet som avgör vem livförsäkringsbeloppet betalas ut till om den försäkrade dör. Ett sådant förordnande kan inte ändras genom ett testamente. Förmånstagare till utfallande försäkringsbelopp är, om inte du skriftligen anmält annat förordnande till Skandia, i nedan angivna ordning: Gruppmedlem a) make eller registrerad partner. Om varken make eller registrerad partner finns är sambo förmånstagare, under förutsättning att sambon är medförsäkrad i livförsäkringen b) gruppmedlemmens arvingar Medförsäkrad a) gruppmedlemmen, om han eller hon är den medförsäkrades make, registrerade partner eller sambo b) den medförsäkrades arvingar Du kan skriva ett eget förmånstagareförordnande genom att fylla i en särskild blankett. Optionsrätt att höja försäkringsbeloppet Du kan höja livförsäkringen vid vissa familjehändelser utan att behöva fylla i en fullständig hälsodeklaration. Förutsättningarna är att du är fullt arbetsför, haft livförsäkringen minst 1 år och att begäran om höjning inte görs senare än 1 år från familjehändelsen. En försäkrad som har fyllt 60 år om fattas inte av optionsrätten. Optionsrätten gäller för följande händelser: när du in leder samboförhållande, ingår äktenskap, får arvsberättigat barn eller för eget bruk köper permanent bostad i Sverige som medför nytt eller utökat bolån. Den försäkrade ska vara bolåntagare till minst 50 procent och vara folkbokförd på bostaden. OPTIONSRÄTTEN INNEBÄR att du vid varje optionstillfälle har rätt att höja försäkringsbeloppet en nivå enligt gruppavtalet, högst 10 prisbasbelopp per tillfälle. Optionsrätten gäller för försäkringsbelopp upp till högst 15 prisbasbelopp. När optionsrätten använts kan ny option göras tidigast efter 1 år. Höjning sker på särskild blankett som finns på Juseks hemsida.

2 Sjukförsäkring En kort sjukskrivning kanske inte påverkar din ekonomi så mycket, men om det blir långvarigt kan det börja kännas i plånboken. Med sjukförsäkringen kan du kompensera delar av din inkomstförlust vid sjukskrivningar som överstiger 90 dagar. Om du blir sjukskriven till minst 25 procent ger sjukförsäkringen dig ersättning efter karenstidens slut. Karenstiden är 90 dagar. Försäkringen ger dig ersättning för en sammanhängande period av nedsatt arbetsförmåga om totalt 5 år eller totalt 5 års ersättning under en 7-årsperiod. Ersättningstiden kan begränsas om du inom 2 år efter tecknandet insjuknar i en sjukdom som du under de senaste 2 åren före tecknandet haft nedsatt arbetsförmåga för i mer än 30 dagar i följd. Du kan läsa mer om detta i villkoren. Om du, under den tid du får ersättning från din sjukförsäkring, blir beviljad aktivitetsersättning eller sjukersättning från Försäkringskassan till minst en fjärdedel blir din sjukförsäkring helt premiefri. Det är din inkomst som styr vilken nivå av försäkringsbelopp du maximalt kan välja. Du ansvarar själv för att fortlöpande kontrollera att du har rätt ersättningsnivå i din sjukförsäkring. Vid löneförhöjning måste du själv ansöka om rätt nivå. Detta gör du genom att fylla i en ny ansökan med hälsodeklaration eller utnyttja din optionsrätt. Optionsrätt på sjukförsäkring innebär att du har rätt att utöka försäkringsbeloppet med en nivå, det vill säga 700 kr. Försäkringsbeloppet får inte överstiga det högsta belopp som gruppavtalet medger för den inkomst du har. Optionsrätten kan utnyttjas under förutsättning att du vid ansökan är fullt arbetsför och att försäkringen varit i kraft i minst 1 år utan avbrott. När optionsrätten utnyttjats kan ny option göras tidigast efter 3 år. Du måste själv ansöka om att utnyttja optionsrätten. Detta gör du på särskild blankett. Denna finns att hämta på Juseks hemsida. Försäkringsbelopp Ersättningsbelopp Månadslön, kr efter karenstid/mån kr kr kr kr kr kr Ersättningen är skattefri och betalas ut med så stor del som svarar mot graden av nedsatt arbetsförmåga (minst 25 %).

3 Trygghetskapitalförsäkring Trygghetskapital och diagnosförsäkring Att råka ut för en olycka eller bli så allvarligt sjuk att du får en långvarig eller livslång nedsättning av din arbetsförmåga kan ge stora hål i ekonomin. Med hjälp av trygghetskapitalet får du ett extra tillskott i form av ett engångsbelopp. Du kan välja försäkringsbelopp 5, 10, 15 eller 20 prisbasbelopp. Diagnosförsäkringen kan dessutom ge dig ett engångsbelopp vid vissa fastställda diagnoser bl.a. malign cancer, hjärtinfarkt och stroke. Ersättningen är fri från inkomstskatt. TRYGGHETSKAPITAL Om du får en bestående nedsatt arbetsförmåga till minst 25 % eller har varit nedsatt arbetsför i 3 år under en 5-årsperiod kan du ha rätt till trygghetskapital. Ersättningens storlek bestäms av det försäkringsbelopp som gäller då rätten till ersättning inträder samt graden av nedsatt arbetsförmåga. Om du fyllt 56 år reduceras försäkringsbeloppet med 5 procent enheter för varje år din ålder överstiger 55 år. DIAGNOSFÖRSÄKRING Ersättning kan lämnas om du får någon av följande sjukdomar/tillstånd: malign cancer, hjärtinfarkt, stroke, multipel skleros (MS) eller genomgången by-pass -operation (krans kärlsoperation). Försäkringsbeloppet är 1 pbb. Ersättningens storlek bestäms av det försäkringsbelopp som gäller då diagnos fastställdes/operation genomfördes. Om du fyllt 57 år reduceras försäkringsbeloppet med 50 procentenheter.

4 Olycksfallsförsäkring för hela familjen Skulle du drabbas av ett olycksfall kan det bli dyrt med till exempel vårdkostnader och resor. Får du bestående men kan det bli svårt att leva ett normalt liv. En olycksfallsförsäkring ger dig en ekonomisk grundtrygghet ifall olyckan är framme. Olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt för hela familjen och utan självrisk. Ersättningen är fri från inkomstskatt. Det finns möjlighet att komplettera försäkringen med en tilläggsförsäkring Barnsjukförsäkring. Läs mer i produktblad om Barnsjukförsäkring. En olycksfallsskada är en kroppsskada som du ofrivilligt drabbas av genom en plötslig yttre händelse. En förutsättning för rätt till ersättning är att skadan krävt läkarvård. Det finns inga begränsningar för särskilt riskfyllda aktiviteter. Vid tecknandet av olycksfallsförsäkring krävs ingen hälsoprövning. FÖR VUXNA kan försäkringen lämna ersättning för läkekostnader, tandskadekostnader, resekostnader, merkostnader, rehabiliteringskostnader, sveda och värk, krisförsäkring, medicinsk och ekonomisk invaliditet upp till 20 prisbasbelopp, ärrersättning samt dödsfall. Det finns möjlighet att komplettera försäkringen med ett extra invaliditetskapital. Denna försäkring tecknas som tillägg till olycksfallsförsäkringen. Ersättning kan lämnas för medicinsk invaliditet upp till 10 prisbasbelopp (om invaliditetsgraden är minst 50 % fördubblas ersättningen), ekonomisk invaliditet upp till 20 prisbasbelopp. Försäkringsbeloppet minskas vid medicinsk invaliditet med 2,5 procentenheter per år från och med 46 år och vid ekonomisk invaliditet med 5 procentenheter per år från och med 46 år. Invaliditetsersättningens storlek bestäms av försäkringsbeloppet, ålder vid skadetillfället samt invaliditetsgrad. FÖR BARN kan försäkringen lämna ersättning för läkekostnader, tandskadekostnader, resekostnader, merkostnader, rehabiliteringskostnader, ersättning vid sjukhusvistelse under högst 365 dagar gäller längst t.o.m. 18 års ålder, krisförsäkring för barn över 16 år, medicinsk och ekonomisk invaliditet upp till 30 prisbasbelopp, ärrersättning samt dödsfall. Försäkringen omfattar samtliga arvsberättigade barn till dig som är gruppmedlem. Barn till din make/registrerade partner/sambo omfattas om de är folkbokförda på samma adress som du. är medlem i Jusek och hans/hennes familj. Du hittar villkoren för olycksfallsförsäkring för barn som omfattas av försäkringen under Barnförsäkring olycksfall och sjukdom. Ersättning regleras enligt de delar i villkoret som avser olycksfall.

5 Barnsjukförsäkring Ett komplement till olycksförsäkring familj Många av samhällets försäkringar är knutna till yrkeslivet. Den försäkring våra barn vanligen får genom skolan täcker oftast bara den tid barnen vistas i skolan. Barn är mycket aktiva och lever i en händelserik värld som ofta är riskfylld. Även om ditt barn råkar ut för olycksfall är det oftast sjukdomar som orsakar de livslånga handikappen. Barnsjukförsäkringen ger ett bra och nödvändigt skydd vid sjukdom. Enda kravet för att teckna en barnsjukförsäkring är att du som gruppmedlem har en egen olycksfallsförsäkring familj. Försäkringen gäller dygnet runt. Barnsjukförsäkring gäller för samtliga arvsberättigade barn till dig som är gruppmedlem. Barn till din make/registrerade partner/ sambo omfattas om de är folkbokförda på samma adress som du. En förutsättning för rätt till ersättning är att skadan krävt läkarvård. Vid tecknandet av barnsjukförsäkring krävs ingen hälsoprövning. Försäkringen kan lämna ersättning för sjukhusvistelse under högst 365 dagar gäller längst t.o.m. 18 års ålder, medicinsk och ekonomisk invaliditet upp till 30 prisbasbelopp, ärrersättning samt dödsfall. Invaliditetsersättningens storlek bestäms av försäkringsbeloppet samt invaliditetsgrad. INSKRÄNKNINGAR Försäkringen gäller inte för följder av sjukdomar och skador som inträffat innan försäkringen gällde. Försäkringen gäller inte heller för sjukdomar och skador som är medfödda, som uppkommit under den första levnadsmånaden eller för vissa ärftliga sjukdomar, såvida inte symtom visat sig först sedan barnet fyllt 6 år. Av försäkringsvillkoren framgår vilka medfödda sjukdomar som är helt undantagna från ersättning. Exempel på sådana sjukdomar är DAMP, ADHD och autism. Barn fött utanför Norden omfattas av olycksfallsförsäkringen familj så snart barnet kommit till Sverige. Barnsjukförsäkringen gäller inte förrän barnet varit i Sverige minst 1 år och genomgått adoptivbarnsundersökning eller motsvarande allsidig läkarundersökning samt följts upp på barnavårdscentral eller hos barnläkare. Barnsjukförsäkringen gäller till och med utgången av det kalenderår barnet fyller 25 år. Därefter kan Vidareförsäkring tecknas utan hälsoprövning. Försäkringen kan tecknas av en person som är medlem i Jusek. Du hittar villkoren för barnsjukförsäkringen under Barnförsäkring olycksfall och sjukdom. Ersättning regleras enligt de delar i villkoret som avser sjukdom.

6 Privatvårdsförsäkring Lifeline Access med/utan remiss Skandias privatvårdförsäkring Lifeline Access är ett utmärkt komplement till den offentliga sjukvården, och gör att du inte behöver köa när du behöver specialistläkarvård eller är i behov av operation. Försäkringen ger dig en personlig service och ett personligt omhändertagande en viktig del av vårt försäkringserbjudande. Försäkringen har enkla inträdeskrav: Det räcker att du är fullt arbetsför Behandling hos fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor Behandling hos psykolog eller psykoterapeut Dietist Hjälpmedel Resor och logi Second opinion Försäkring med karens med remiss eller utan remiss Du kan anpassa din försäkring att gälla med eller utan krav på remiss. UTAN REMISSKRAV innebär att du direkt kan bli bokad hos en specialistläkare genom Skandias Vårdplanering. Självrisken är 600 kr vid första läkarbesöket för varje nytt försäkringsfall som är bokat av Skandias vårdplanering. Det innebär att den försäkrade själv ska betala självrisken direkt till vårdgivaren. MED REMISSKRAV innebär att försäkringen inte täcker några kostnader för vård innan remiss till läkare inom specialistvården har utfärdats. Denna remiss utfärdas efter undersökning och utredning hos din företagsläkare, husläkare eller annan läkare. Bedömer läkaren att det krävs en specialistundersökning eller operation skrivs en remiss. Försäkringen gäller utan självrisk. Försäkringen omfattar: Sjukvårdsrådgivning Vårdplanering Vårdgaranti Specialistläkarvård Läkemedel Patientavgifter Operation och sjukhusvård Eftervård rehabilitering Hjälp i hemmet efter operation Försäkringen gäller för vård i Sverige. Vissa speciella behandlingsformer kan inte erbjudas i Sverige inom den privata vården. Dessa behandlingar sker då i den offent liga vården och kan inte bokas av Skandias Vårdplanering. Försäkringen lämnar inte ersättning under den tid du är bosatt och folkbokförd utomlands. INSKRÄNKNINGAR För att kunna använda försäkringen för sjukdom och olycksfallskada som du haft symtom från eller fått vård eller medicinering för innan försäkringen tecknades gäller att du varit symtom-, vård- och medicineringsfri i 2 sammanhängande år när sjukdomen eventuellt återkommer.

Fortsättningsförsäkring avtal 42001

Fortsättningsförsäkring avtal 42001 Gäller fr o m 1 jan 2014 Fortsättningsförsäkring avtal 42001 Fortsättningsförsäkringen är för dig som inte längre kan vara gruppförsäkrad, till exempel därför att du slutar din anställning eller därför

Läs mer

Personförsäkring Villkorssammanfattning

Personförsäkring Villkorssammanfattning Personförsäkring Villkorssammanfattning Personförsäkring Villkorssammanfattning Du har säkert bra koll på dina försäkringar för fordon och boende. Men hur står det egentligen till med det personliga skyddet?

Läs mer

Gruppförsäkring. Fortsättningsförsäkring. Villkor 2010-01-01. Villkor 2010-01-01

Gruppförsäkring. Fortsättningsförsäkring. Villkor 2010-01-01. Villkor 2010-01-01 Gruppförsäkring Villkor 2010-01-01 Fortsättningsförsäkring Villkor 2010-01-01 Gruppförsäkring Villkor 2010-01-01 Vem är försäkringsgivare? Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) är försäkringsgivare

Läs mer

Information om förändringar i Gruppvillkor 2011:1

Information om förändringar i Gruppvillkor 2011:1 Information om förändringar i Gruppvillkor 2011:1 ALLMÄNNA VILLKOR 1.1 INLEDNING Vid tidpunkten för anslutningen ska kretsen av försäkringsberättigade bestå av personer bosatta (folkbokförda) i Norden

Läs mer

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna Förköpsinformation Hur du ansluts till försäkringarna Automatisk anslutning Gruppavtalet har automatisk anslutning vilket innebär att du som ny medlem/nyanställd automatiskt ansluts till en gruppförsäkring.

Läs mer

Ansökan personförsäkring. 1. Personer Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make, maka, sambo)

Ansökan personförsäkring. 1. Personer Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make, maka, sambo) Ansökan personförsäkring Svenska Journalistförbundets personförsäkringar Gruppavtal nr 615 Fyll i ansökan: 1. Personer Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make, maka, sambo) 2. Försäkringar

Läs mer

Särskilda bestämmelser Volvo Personvagnar AB Gruppavtal 300

Särskilda bestämmelser Volvo Personvagnar AB Gruppavtal 300 Särskilda bestämmelser Volvo Personvagnar AB Gruppavtal 300 Tilläggsvillkor 2015-04-01 1. Gemensamma bestämmelser 1.1 Grundläggande förutsättningar 1.1.1 Hur och för vem gäller detta tilläggsvillkor? Detta

Läs mer

GRUPPFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION 2015:1

GRUPPFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION 2015:1 GRUPPFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION 2015:1 Euro Accident Health & Care Insurance AB GRUPPFÖRSÄKRING HOS EURO ACCIDENT LIVFÖRSÄKRING MED BARNSKYDD LIVFÖRSÄKRING MED FÖRTIDSKAPITAL OCH BARNSKYDD FRISTÅENDE

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-55 år 56-67 år Grundbelopp 267 000 6 18 30 45 Grundbelopp + 1 tillägg 445 000 10 30 50 75 Grundbelopp + 2 tillägg 890 000 20 60 100 150

Läs mer

Barnförsäkringen gäller för både olycksfall och sjukdom dygnet runt, året om tills barnet fyller 25 år.

Barnförsäkringen gäller för både olycksfall och sjukdom dygnet runt, året om tills barnet fyller 25 år. VILLKOR BARNFÖRSÄKRING 2016 Barnförsäkringen gäller för både olycksfall och sjukdom dygnet runt, året om tills barnet fyller 25 år. 1 VEM FÖRSÄKRINGEN GÄLLER FÖR Den försäkrades samtliga arvsberättigade

Läs mer

Information om förändringar i Gruppvillkor från 2009 års version till 2011 års version

Information om förändringar i Gruppvillkor från 2009 års version till 2011 års version Information om förändringar i Gruppvillkor från 2009 års version till 2011 års version ALLMÄNNA VILLKOR DEFINITIONER har lyfts ut till en egen punkt längst bak i produktvillkoret. De flesta definitioner

Läs mer

Ett ekonomiskt skydd för dig och din familj

Ett ekonomiskt skydd för dig och din familj Personförsäkring Ett ekonomiskt skydd för dig och din familj Med Sumer Personförsäkring erbjuder vi olika försäkringspaket bestående av en kombination av liv-, sjuk- och olycksfallsförsäkringar. Paketen

Läs mer

Vårdförbundets Medlemsförsäkringar

Vårdförbundets Medlemsförsäkringar 1 januari 2016 Vårdförbundets Medlemsförsäkringar i samarbete med Folksam 1 Vårdförbundet väljer förmånliga försäkringar I den här broschyren från Folksam kan du läsa mer om försäkringarna för dig som

Läs mer

Försäkringsbesked Svenska Elektrikerförbundet

Försäkringsbesked Svenska Elektrikerförbundet Försäkringsbesked Svenska Elektrikerförbundet Obligatorisk gruppförsäkring GF 3100, KS 3101, GF 3102, GF 14302, GF 14418 och GF 14750-00005 Gäller från och med 1 januari 2016 I samarbete med Folksam Försäkrade

Läs mer

Gruppmedlem (GM) - avser kund hos Solid. Med premie avses kostnad per försäkring och månad.

Gruppmedlem (GM) - avser kund hos Solid. Med premie avses kostnad per försäkring och månad. Personförsäkringar Förköpsinformation Allmän information om Skandias Gruppförsäkring Detta är en kortfattad beskrivning av försäkringarna i ditt gruppavtal. Vid skadereglering används försäkringsvillkoren

Läs mer

Jobbavidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2016-01-01

Jobbavidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2016-01-01 Jobbavidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2016-01-01 Jobbavidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2016-01-01 Vem är försäkringsgivare? Livförsäkringsbolaget Skandia ömsesidigt, org.nr 516406-0948,

Läs mer

Välkommen till en presentation av Volvopersonvagnars Gruppförsäkring

Välkommen till en presentation av Volvopersonvagnars Gruppförsäkring Välkommen till en presentation av Volvopersonvagnars Gruppförsäkring Gruppavtal 300 Mazamir Hashemian Merima Mundzic Gruppförsäkring Det är en frivillig försäkring som alla nyanställda får per automatik

Läs mer

pensionär Gäller från och med 2004

pensionär Gäller från och med 2004 Gruppliv och olycksfallsförsäkring för dig som blir pensionär Gäller från och med 2004 Bra försäkringar för dig och din make* Du som är pensionärsmedlem har rätt att teckna Folksams grupplivförsäkring

Läs mer

Fria Företagares gruppförsäkring i Bliwa

Fria Företagares gruppförsäkring i Bliwa FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2014 Fria Företagares gruppförsäkring i Bliwa DÖDSFALL SJUKDOM OLYCKSFALL BARN SJUKDOM OCH OLYCKSFALL Förköpsinformationen innehåller översiktlig och allmän information

Läs mer

MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I POLISFÖRBUNDET. Gäller fr o m 1 april 2010. En försäkring som gäller hela livet. Teckna försäkring idag!

MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I POLISFÖRBUNDET. Gäller fr o m 1 april 2010. En försäkring som gäller hela livet. Teckna försäkring idag! MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I POLISFÖRBUNDET Gäller fr o m 1 april 2010 En försäkring som gäller hela livet. Teckna försäkring idag! Innan äventyret börjar SNABB HJÄLP NÄR DU BEHÖVER DEN SOM

Läs mer

Vidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2013-01-01

Vidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2013-01-01 Vidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2013-01-01 Vidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2013-01-01 Vem är försäkringsgivare? Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) är försäkringsgivare för livförsäkring.

Läs mer

Omfattande skydd till bra pris

Omfattande skydd till bra pris Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Vidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2011-01-01

Vidareförsäkring. Gruppförsäkring Villkor 2011-01-01 Vidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2011-01-01 Vidareförsäkring Gruppförsäkring Villkor 2011-01-01 Vem är försäkringsgivare? Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) är försäkringsgivare för livförsäkring.

Läs mer

Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Vision

Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Vision Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Vision Gäller från 1 maj 2014 forenadeliv.se/vision Fortsätt med din försäkring Fortsättningsförsäkringen är för dig som inte längre kan vara gruppförsäkrad,

Läs mer

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 BLIWA I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller

Läs mer

Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Unionen

Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Unionen Fortsättningsförsäkring för tidigare medlem i Unionen Gäller från 1 januari 2014 forenadeliv.se/unionen Fortsätt med din försäkring Fortsättningsförsäkringen är för dig som inte längre kan vara gruppförsäkrad,

Läs mer

Olycksfallsförsäkring Villkor VOY 2013 2013-01-01

Olycksfallsförsäkring Villkor VOY 2013 2013-01-01 Olycksfallsförsäkring Villkor VOY 2013 2013-01-01 Innehållsförteckning Sida 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen gäller 3 4. Vad försäkringen gäller för 3 5.

Läs mer

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa DÖDSFALL OLYCKSFALL BLIWA LIVFÖRSÄKRING I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformationen innehåller översiktlig och allmän information

Läs mer

Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund

Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund 2019-04-01 Travtränarna har genom Söderberg & Partners träffat ett avtal med Länsförsäkringar om frivillig gruppförsäkring. Våra försäkringar ger dig och din

Läs mer

Gruppförsäkring. telefon 08-555 802 60. försäkringsvillkor 2012 Hjerta

Gruppförsäkring. telefon 08-555 802 60. försäkringsvillkor 2012 Hjerta Gruppförsäkring försäkringsvillkor 2012 Hjerta Här har vi samlat allt som vår gruppförsäkring omfattar. Läs det här försäkringsvillkoret tillsammans med ditt försäkringsbrev, så ser du vad som gäller vid

Läs mer

Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund

Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund Till medlemmar i Travtränarnas Riksförbund 2018-04-01 Travtränarna har genom Söderberg & Partners träffat ett avtal med Länsförsäkringar om frivillig gruppförsäkring. Som medlem i Travtränarnas Riksförbund

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb Grundbelopp 455 000 10 10 14 28 72 121 Grundbelopp + 1 tillägg 910 000 20 20 28 56 143 241 Grundbelopp + 2 tillägg 1 365 000 30 30 41 83 214 361

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-55 år 56-67 år Grundbelopp 273 000 6 18 30 45 Grundbelopp + 1 tillägg 455 000 10 30 50 75 Grundbelopp + 2 tillägg 910 000 20 60 100 150

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-54 år 55-67 år Grundbelopp 455 000 10 18 32 85 Grundbelopp + 1 tillägg 910 000 20 36 65 169 Grundbelopp + 2 tillägg 1 365 000 30 55 98

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-55 år 56-65 år Grundbelopp 455 000 10 23 34 42 Grundbelopp + 1 tillägg 910 000 20 46 68 84 Grundbelopp + 2 tillägg 1 365 000 30 69 102

Läs mer

Liv & Hälsa FÖRSÄKRING

Liv & Hälsa FÖRSÄKRING FÖRSÄKRING Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom

Läs mer

Liv och Hälsa. För dig och din familj

Liv och Hälsa. För dig och din familj Liv och Hälsa För dig och din familj Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående

Läs mer

Liv och Hälsa. För dig och din familj

Liv och Hälsa. För dig och din familj Liv och Hälsa För dig och din familj Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående

Läs mer

Omfattande skydd till bra pris

Omfattande skydd till bra pris Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin

Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin Detta är en kortfattad beskrivning av Skandias gruppförsäkringar. I ett gruppavtal kan alla eller vissa av dessa försäkringar ingå. Vid skadereglering används

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb Grundbelopp 268 800 6 18 47 Grundbelopp + 1 tillägg 448 000 10 30 78 Grundbelopp + 2 tillägg 672 000 15 45 118 Grundbelopp + 3 tillägg 896 000 20

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Försäkringsbesked Olycksfallsförsäkring Försäkringsnummer SP262723. Höörs kommun har tecknat försäkring hos If för barn, ungdom och vissa andra grupper som anges nedan. Försäkringsperiod: Från och med

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp Premie kr/mån Premie kr/mån kr pbb Grundbelopp 265 800 6 18 47 Grundbelopp + 1 tillägg 443 000 10 30 78 Grundbelopp + 2 tillägg 664 500 15 45 118 Grundbelopp

Läs mer

Medlemsförsäkring. för dig i Brandmännens Riksförbund. Gäller från 1 jan 2016 Avtal 40802

Medlemsförsäkring. för dig i Brandmännens Riksförbund. Gäller från 1 jan 2016 Avtal 40802 Medlemsförsäkring för dig i Brandmännens Riksförbund Gäller från 1 jan 2016 Avtal 40802 en gruppförsäkring för medlemmar i Brandmännens Riksförbund Snabb hjälp när den behövs som mest Vi hjälper dig om

Läs mer

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring Förköpsinformation 2016 Sjukvårdsförsäkring Företag Sjukvårdsförsäkring via SH Pension Med Sjukvårdsförsäkring* slipper du onödig väntan i vårdköer och ökar dina möjligheter till rätt vård direkt. Du har

Läs mer

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss.

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss. Olycksfall Plus - Försäkringsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som vi enligt lag ska lämna till dig. Det är en kortfattad översikt av det försäkringsvillkor, OLP

Läs mer

Ansökan Skandia Gruppförsäkring

Ansökan Skandia Gruppförsäkring Ansökan Skandia Gruppförsäkring Avtal: 16220 Kungliga Tekniska H Enhet: 16220 Kungliga Tekniska Högskolan sid 1(11) * avser gruppmedlem, dvs. anställd på företaget. Premieberäkning sker normalt utifrån

Läs mer

Bliwas riskförsäkringspaket för företagsägd kapitalförsäkring K:1

Bliwas riskförsäkringspaket för företagsägd kapitalförsäkring K:1 FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Bliwas riskförsäkringspaket för företagsägd kapitalförsäkring K:1 Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt, Box 5125, 102 43 Stockholm Telefon: 08-696 22 80, Fax: 08-696

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR 81:2 2016-01-01. Sjukvård med remisskrav

ALLMÄNNA VILLKOR 81:2 2016-01-01. Sjukvård med remisskrav ALLMÄNNA VILLKOR 81:2 2016-01-01 Sjukvård med remisskrav 2 Sjukvård 81:2 Sjukvård 81:2 3 SJUKVÅRD 81:2 INNEHÅLL A. GRUPPFÖRSÄKRINGENS OMFATTNING Var gäller försäkringen? 6 Begreppsförklaringar avseende

Läs mer

Medlemsförsäkring för dig i Unionen

Medlemsförsäkring för dig i Unionen Medlemsförsäkring för dig i Unionen Gäller från 1 jan 2016 en gruppförsäkring för medlemmar i unionen Snabb hjälp när den behövs som mest Vi hjälper dig om något händer. En olycka, en längre sjukskrivning

Läs mer

Seniorförsäkring avtal 7000

Seniorförsäkring avtal 7000 FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2014 Seniorförsäkring avtal 7000 DÖDSFALL OLYCKSFALL Förköpsinformationen återger det huvudsakliga innehållet i försäkrings villkoren för Bliwas seniorförsäkring

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2016-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION GRUPPFÖRSÄKRING ETT EKONOMISKT SKYDDSNÄT FÖR DIG OCH DIN FAMILJ OM DIN VARDAG PLÖTSLIGT FÖRÄNDRAS. Innehållsförteckning: Sidan

FÖRKÖPSINFORMATION GRUPPFÖRSÄKRING ETT EKONOMISKT SKYDDSNÄT FÖR DIG OCH DIN FAMILJ OM DIN VARDAG PLÖTSLIGT FÖRÄNDRAS. Innehållsförteckning: Sidan FÖRKÖPSINFORMATION GRUPPFÖRSÄKRING ETT EKONOMISKT SKYDDSNÄT FÖR DIG OCH DIN FAMILJ OM DIN VARDAG PLÖTSLIGT FÖRÄNDRAS Innehållsförteckning: Sidan 1-2 Olycksfallsförsäkring EuroAccident 2 Livförsäkring EuroAccident

Läs mer

Olycksfallsförsäkring 2015. Svenska Volleybollförbundet. Försäkringsbrev utfärdat av If (Underavdelning/filial till If Skadeförsäkring AB (publ.

Olycksfallsförsäkring 2015. Svenska Volleybollförbundet. Försäkringsbrev utfärdat av If (Underavdelning/filial till If Skadeförsäkring AB (publ. Olycksfallsförsäkring 2015 Svenska Volleybollförbundet Försäkringsbrev utfärdat av If (Underavdelning/filial till If Skadeförsäkring AB (publ.) 1 Innehåll 1 VEM FÖRSÄKRINGEN GÄLLER FÖR...3 2 NÄR FÖRSÄKRINGEN

Läs mer

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016. Fortsättningsförsäkring F:1

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016. Fortsättningsförsäkring F:1 FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Fortsättningsförsäkring F:1 FÖRSÄKRINGENS SYFTE Fortsättningsförsäkring kan efter särskild ansökan, tecknas utan ny hälsoprövning i samband med att en gruppförsäkring,

Läs mer

Förköpsinformation Gravidförsäkring

Förköpsinformation Gravidförsäkring Förköpsinformation Gravidförsäkring Du har laglig rätt att få denna information innan du köper försäkringen. Om något försäkringsskydd är särskilt viktigt för dig, ta kontakt med oss för att få veta om

Läs mer

Omfattande skydd till bra pris

Omfattande skydd till bra pris Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2015-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Jokkmokks Kommun 2016-01-01

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Jokkmokks Kommun 2016-01-01 Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Jokkmokks Kommun 2016-01-01 Försäkringsbesked Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Jokkmokks Kommun Jokkmokks kommun har tecknat försäkring hos Svedea för barn, ungdom

Läs mer

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta!

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! i samarbete med IKEA Svenska Försäljnings AB Foto: Juliana Wiklund 2 Våra barn är det viktigaste som finns Barn är de viktigaste människorna i världen.

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-55 år 56-67 år Grundbelopp 268 800 6 18 30 45 Grundbelopp + 1 tillägg 448 000 10 30 50 75 Grundbelopp + 2 tillägg 896 000 20 60 100 150

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-50 år 51-67 år Grundbelopp 465 000 10 21 42 83 Grundbelopp + 1 tillägg 930 000 20 42 85 165 Grundbelopp + 2 tillägg 1 395 000 30 64 126

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb Grundbelopp 227 500 5 24 Grundbelopp + 1 tillägg 455 000 10 47 Grundbelopp + 2 tillägg 682 500 15 71 Grundbelopp + 3 tillägg 910 000 20 95 Grundbelopp

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Lekebergs Kommun 2016-01-01

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Lekebergs Kommun 2016-01-01 Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Lekebergs Kommun 2016-01-01 Försäkringsbesked Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Lekebergs Kommun Lekebergs kommun har tecknat försäkring hos Svedea för barn, ungdom

Läs mer

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Läs igenom och spara denna

Läs mer

Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin

Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin Allmän information om Skandias Gruppförsäkrin Detta är en kortfattad beskrivning av Skandias gruppförsäkringar. I ett gruppavtal kan alla eller vissa av dessa försäkringar ingå. Vid skadereglering används

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-50 år 51-67 år Grundbelopp 232 500 5 10 17 40 Grundbelopp + 1 tillägg 465 000 10 18 32 80 Grundbelopp + 2 tillägg 697 500 15 26 47 119

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 279 000 6 11 38 Grundbelopp + 1 tillägg 465 000 10 16 59 Grundbelopp + 2 tillägg 930 000 20 26 111 Grundbelopp + 3

Läs mer

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016. Ledarnas sjukvårdsförsäkring olycksfall senior i Bliwa

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016. Ledarnas sjukvårdsförsäkring olycksfall senior i Bliwa FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Ledarnas sjukvårdsförsäkring olycksfall senior i Bliwa KORT OM FÖRSÄKRINGEN Ledarnas sjukvårdsförsäkring - olycksfall i Bliwa är en gruppersonförsäkring som

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-50 år 51-67 år Grundbelopp 455 000 10 21 42 59 Grundbelopp + 1 tillägg 910 000 20 42 85 116 Grundbelopp + 2 tillägg 1 365 000 30 64 126

Läs mer

Individuell barn- och ungdomsförsäkring

Individuell barn- och ungdomsförsäkring Individuell barn- och ungdomsförsäkring Allmänna villkor av år 2004 A. Försäkringsavtalet 1. Allmänna bestämmelser Försäkringstagare är den som ingår avtal med Livförsäkringsbolaget Skandia ömsesidigt,

Läs mer

GRUPPFÖRSÄKRING TECKNINGS- OCH HÄLSOPRÖVNINGSREGLER 2012:1

GRUPPFÖRSÄKRING TECKNINGS- OCH HÄLSOPRÖVNINGSREGLER 2012:1 TECKNINGS- OCH HÄLSOPRÖVNINGSREGLER 2012:1 Euro Accident Health & Care Insurance AB GRUPPFÖRSÄKRING GRUPPFÖRSÄKRING TECKNINGS- och HÄLSOPRÖVNINGSREGLER 2012:1 1 GRUPPFÖRSÄKRING... 3 1.1 Generella teckningsregler...

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Habo Kommun 2016-01-01

FÖRSÄKRINGSBESKED Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Habo Kommun 2016-01-01 Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Habo Kommun 2016-01-01 Försäkringsbesked Kollektiv Olycksfallsförsäkring för Habo Kommun Habo kommun har tecknat försäkring hos Svedea för barn, ungdom och vissa andra

Läs mer

LIV & HÄLSA. Våra populära Bas- och Pluspaket innehåller Liv-, Sjukoch Olycksfallsförsäkring som ger dig och din familj en

LIV & HÄLSA. Våra populära Bas- och Pluspaket innehåller Liv-, Sjukoch Olycksfallsförsäkring som ger dig och din familj en LIV & HÄLSA Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo 44 500 kr Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp Premie kr/mån Premie kr/mån Premie kr/mån kr pbb - 35 år 36-55 år 56-65 år Grundbelopp 445 000 10 23 34 42 Grundbelopp + 1 tillägg 890 000 20

Läs mer

Allmänna villkor 98:7 2012-01-01. Fortsättningsförsäkring

Allmänna villkor 98:7 2012-01-01. Fortsättningsförsäkring Allmänna villkor 98:7 2012-01-01 Fortsättningsförsäkring Grupp 2 Fortsättningsförsäkring Grupp 98:7 Fortsättningsförsäkring Grupp 98:7 3 Fortsättningsförsäkring Grupp 98:7 INNEHÅLL A. LIVFÖRSÄKRING Barntillägg

Läs mer

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Läs igenom och

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp Premie kr/mån Premie kr/mån kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 267 000 6 11 38 Grundbelopp + 1 tillägg 445 000 10 16 59 Grundbelopp + 2 tillägg 890 000

Läs mer

Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa

Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du

Läs mer

Utskriftsdag Försäkringstid Årsförfallodag Årspremie Att betala 2016-01-07 2016-01-01-2016-12-31 01-01 Se spec Se spec

Utskriftsdag Försäkringstid Årsförfallodag Årspremie Att betala 2016-01-07 2016-01-01-2016-12-31 01-01 Se spec Se spec Försäkringsnummer: 2325436 Organisationsnr: 212000-0589 Utskriftsdag Försäkringstid Årsförfallodag Årspremie Att betala 2016-01-07 2016-01-01-2016-12-31 01-01 Se spec Se spec Försäkringstagare Eksjö kommun

Läs mer

Personförsäkring Villkorssammanfattning

Personförsäkring Villkorssammanfattning Personförsäkring Villkorssammanfattning Personförsäkring Villkorssammanfattning Du har säkert bra koll på dina försäkringar för fordon och boende. Men hur står det egentligen till med det personliga skyddet?

Läs mer

Förköpsinformation Individuell sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och ungdom med kvalificeringstid

Förköpsinformation Individuell sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och ungdom med kvalificeringstid Förköpsinformation Individuell sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och ungdom med kvalificeringstid Du har laglig rätt att få denna information innan du köper försäkringen. Om något försäkringsskydd

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 273 000 6 11 38 Grundbelopp + 1 tillägg 455 000 10 16 59 Grundbelopp + 2 tillägg 910 000 20 26 111 Grundbelopp + 3

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 136 500 3 10 21 Grundbelopp + 1 tillägg 273 000 6 20 41 Grundbelopp + 2 tillägg 455 000 10 33 67 Grundbelopp + 3 tillägg

Läs mer

Barn- och ungdomsförsäkring

Barn- och ungdomsförsäkring OSB 625:9 Barn- och ungdomsförsäkring Skydda Barn Översiktlig information om Barn- och ungdomsförsäkringen På dessa inledande sidor ger vi dig en kortfattad information om vad du bör känna till om Barn-

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-54 år 55-67 år Grundbelopp 268 800 6 23 38 54 Grundbelopp + 1 tillägg 448 000 10 39 63 90 Grundbelopp + 2 tillägg 896 000 20 77 126 180

Läs mer

Medlemsförsäkring. för dig i Sveriges Åkeriföretag

Medlemsförsäkring. för dig i Sveriges Åkeriföretag Medlemsförsäkring för dig i Sveriges Åkeriföretag Gäller från 1 jan 2016 en gruppförsäkring för medlemmar i Sveriges Åkeriföretag Snabb hjälp när den behövs som mest Vi hjälper dig om något händer. En

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 136 500 3 10 21 Grundbelopp + 1 tillägg 273 000 6 20 41 Grundbelopp + 2 tillägg 455 000 10 33 67 Grundbelopp + 3 tillägg

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp Premie kr/mån Premie kr/mån Premie kr/mån kr pbb - 35 år 36-50 år 51-65 år Grundbelopp 222 500 5 11 21 29 Grundbelopp + 1 tillägg 445 000 10 21 42 59 Grundbelopp

Läs mer

Medlemsförsäkring för dig i Vision

Medlemsförsäkring för dig i Vision Medlemsförsäkring för dig i Vision Gäller från 1 maj 2016 en gruppförsäkring för medlemmar i VISION Snabb hjälp när den behövs som mest Vi hjälper dig om något händer. En olycka, en längre sjukskrivning

Läs mer

Privatvårdsförsäkring

Privatvårdsförsäkring Privatvårdsförsäkring Försäkring med Fullständig hälsodeklaration Allmänna försäkringsvillkor 1 juni 2013 Gemensamma försäkringsvillkor för: Lifeline Bas Lifeline Access Lifeline Plus Lifeline Excellent

Läs mer

För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring

För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring Du har laglig rätt att få denna information innan du köper försäkringen. Om något försäkringsskydd är särskilt viktigt för dig, ta kontakt med

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Mekonomen BilLivetförsäkring Våra populära Bas- och innehåller Liv-, Sjuk- och Olycksfallsförsäkring som ger dig och din familj en ekonomisk trygghet.

Läs mer

VILLKOR 2013 Sjukvårdsförsäkring EXTRA med och utan självrisk. Hjerta

VILLKOR 2013 Sjukvårdsförsäkring EXTRA med och utan självrisk. Hjerta VILLKOR 2013 Sjukvårdsförsäkring EXTRA med och utan självrisk Hjerta Innehåll 1 VEM FÖRSÄKRINGEN GÄLLER FÖR... 3 2 NÄR FÖRSÄKRINGEN GÄLLER... 3 3 VAR FÖRSÄKRINGEN GÄLLER... 3 4 VAD SOM ÄR FÖRSÄKRAT...

Läs mer

Försäkringsvillkor för Privatsjukvård

Försäkringsvillkor för Privatsjukvård 4 Vad som är försäkrat Försäkringen gäller för tjänster som anvisas av If samt för kostnader för försäkringsfall som inträffar under försäkringstiden och då behandling påbörjas inom tolv månader från försäkringsfallets

Läs mer

1 januari 2016. Tjänstetandläkarnas. Studentförsäkringar. i samarbete med Folksam

1 januari 2016. Tjänstetandläkarnas. Studentförsäkringar. i samarbete med Folksam 1 januari 2016 Tjänstetandläkarnas Studentförsäkringar i samarbete med Folksam Tjänstetandläkarna väljer förmånliga studentförsäkringar I den här broschyren från Folksam kan du läsa mer om studentförsäkringarna

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp Premie kr/mån Premie kr/mån kr pbb - 35 år 36-65 år Grundbelopp 133 500 3 10 21 Grundbelopp + 1 tillägg 267 000 6 20 41 Grundbelopp + 2 tillägg 445 000

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb Grundbelopp 221 500 5 24 Grundbelopp + 1 tillägg 443 000 10 47 Grundbelopp + 2 tillägg 664 500 15 71 Grundbelopp + 3 tillägg 886 000 20 95 Grundbelopp

Läs mer

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån

Personer som kan medförsäkras. Make/maka, sambo. Premie kr/mån. Premie. kr/mån Livförsäkring, Dödsfallskapital Ersättningsbelopp kr pbb - 40 år 41-50 år 51-67 år Grundbelopp 455 000 10 16 47 144 Grundbelopp + 1 tillägg 910 000 20 31 91 286 Grundbelopp + 2 tillägg 1 365 000 30 46

Läs mer

Trygghet för dig och din familj. Skandias Gruppförsäkring. Gäller för perioden 1/1 31/12 2015.

Trygghet för dig och din familj. Skandias Gruppförsäkring. Gäller för perioden 1/1 31/12 2015. Trygghet för dig och din familj Skandias Gruppförsäkring. Gäller för perioden 1/1 31/12 2015. Trygghet Skandia kan skydda dig och din familj ekonomiskt vid olycksfall, sjukdom och dödsfall. Men även ge

Läs mer