Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2004"

Transkript

1 PRESSMEDDELANDE 1 (15) Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2004 Koncernens nettoomsättning uppgick till MSEK 1 095,8 (1 113,8), en minskning med ca 2 procent. Resultatet före skatt uppgick till MSEK -141,2 (52,3). Resultatet belastas med kostnader för omstrukturering av rörelsen om MSEK 161,0, varav nedskrivning av anläggningstillgångar med MSEK 93,3. Resultatet per aktie efter skatt uppgick till SEK -9,87 (3,93). I december 2004 togs beslutet att upphöra med den egna reaktordriften och avveckla affärsområdena Bestrålningstjänster och Nukleärmedicin. Därmed koncentreras verksamheten på de fyra återstående affärsområdena. Koncernens omsättning Nettoomsättningen uppgick till MSEK 1 095,8 (1 113,8), en minskning med ca 2 procent. Nettoomsättningen i den efter omstruktureringen kvarvarande verksamheten uppgick till MSEK 1 025,4 (1 037,7). Valutakurseffekterna vid omräkning av utländska dotterbolags resultaträkningar uppgick till MSEK -19,8 huvudsakligen beroende på försvagningen av den amerikanska dollarn. Nettoomsättningen för fjärde kvartalet uppgick till MSEK 255,6 (281,5). Utlandsandelen av nettoomsättningen ökade och uppgick till 71 (69) procent. Koncernens resultat Rörelseresultatet uppgick till MSEK -133,3 (61,4). Rörelseresultatet belastas med kostnader för omstrukturering av rörelsen uppgående till MSEK 161,0 och uppgick före dessa kostnader till MSEK 27,7 (61,4). Valutakursförändringar påverkade rörelseresultatet negativt med ca MSEK -1,0. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet uppgick till MSEK -168,5 (8,9). Resultatet före skatt uppgick till MSEK -141,2 (52,3) och för fjärde kvartalet till MSEK -172,9 (6,2). Resultatförsämringen under 2004 berodde huvudsakligen på bristande lönsamhet i den reaktoranknutna verksamheten och i den svenska serviceverksamheten.

2 PRESSMEDDELANDE 2 (15) Åtgärdsprogram för att höja resultatnivån Lönsamheten i reaktorverksamheten har varit svag under ett antal år och har, trots ett flertal åtgärdsprogram, inte förbättrats. Mot bakgrund därav beslutade styrelsen i december 2004 att upphöra med driften av koncernens två reaktorer och att inleda ett samarbete med Institutt for energiteknikk (IFE) i Norge som driver Haldenreaktorn. Genom det samarbetet kan Studsvik fortsatt erbjuda material- och bränsleundersökningar där reaktorbestrålning ingår. Samarbetet bedöms innebära möjligheter till ökad beläggning i Studsviks kvalificerade laboratorier för materialanalys. Beslutet att upphöra med den egna reaktorverksamheten innebär att verksamheten inom affärsområdena Bestrålningstjänster samt Nukleärmedicin läggs ned och att nettoomsättningen därmed reduceras med MSEK 70 på årsbasis. Åtgärderna bedöms resultera i en resultatförbättring i koncernen med åtminstone MSEK 20 på årsbasis med början andra halvåret Nedläggningen bedöms leda till en övertalighet på 100 personer. Förhandlingar med personalorganisationerna om organisationsanpassningarna inleddes i december De totala kostnaderna för åtgärdsprogrammet uppgår till MSEK 161,0 och består av nedskrivningar av anläggningstillgångar, MSEK 93,3, samt övriga kostnader, MSEK 67,7. Huvuddelen av de övriga kostnaderna har redovisats som avsättningar och ca MSEK 40 av dessa bedöms utbetalas under Affärsområden Under året har verksamhet bedrivits i sex affärsområden, som också är de primära segmenten. Efter beslutet i december att avveckla affärsområdena Bestrålningstjänster och Nukleärmedicin redovisas dessa affärsområden gemensamt som Verksamhet under avveckling. Driftoptimering och säkerhet Affärsområdets nettoomsättning uppgick till MSEK 208,1 (246,4). Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till MSEK 52,7 (66,6). Rörelseresultatet uppgick till MSEK -80,8 (21,3), varav omstruktureringskostnader med MSEK 81,3 (0). Rörelseresultatet före omstruktureringskostnader uppgick sålunda till MSEK 0,5. För fjärde kvartalet uppgick rörelseresultatet till MSEK -85,0 (11,6). Före omstruktureringskostnader uppgick rörelseresultatet för fjärde kvartalet till MSEK -3,7. De laboratorieanknutna verksamheterna inom affärsområdet har haft ett mellanår resultatmässigt. Orderläget förbättrades dock mot årets slut. Försäljningen av Studsviks programvarupaket, Studsvik CMS, var fortsatt god och den under 2003 introducerade programvaran för härdövervakning, GARDEL, fick sitt marknadsgenombrott.

3 PRESSMEDDELANDE 3 (15) Service och underhåll Affärsområdets nettoomsättning uppgick till MSEK 340,5 (375,9). Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till MSEK 72,1 (82,9). Rörelseresultatet uppgick till MSEK 14,4 (27,9). För fjärde kvartalet uppgick rörelseresultatet till MSEK 2,6 (4,2). Affärsområdet har huvuddelen av sin verksamhet riktad mot kärnkraftsindustrin. En väsentlig del av affärsvolymen genereras under den tid de olika kraftverken ställs av för översyn och underhåll, så kallade revisioner var ett år med kortare och i tiden mer koncentrerade revisioner än tidigare år, vilket påverkade nettoomsättning och resultat negativt. Revisionstidernas längd varierar mellan åren beroende på vilka insatser som skall genomföras. Generellt sett är avställningstid för allmän översyn kort. I allt ökande omfattning kommer mer genomgripande insatser att genomföras i ett flertal reaktorer med längre avställningstider som följd, varför den sammanlagda revisionstiden sannolikt kommer att öka de närmaste åren. Avfallshantering Affärsområdets nettoomsättning uppgick till MSEK 302,8 (295,5). Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till MSEK 75,2 (76,1). Rörelseresultatet uppgick till MSEK 49,7 (40,0). För fjärde kvartalet uppgick rörelseresultatet till MSEK 10,7 (10,9). Koncernen bedriver avfallshantering i egna anläggningar i Sverige och i USA. Den svenska verksamheten, som primärt betjänar den europeiska marknaden, utvecklades starkt. Förbränningen av lågaktivt avfall var oförändrat hög och behandlingen av metalliskt material genom bland annat smältning ökade. Det är främst Studsviks teknik att behandla stora komponenter som turbiner, värmeväxlare m m, som efterfrågas av marknaden. I den amerikanska avfallshanteringsverksamheten behandlades något lägre volymer än under 2003, huvudsakligen beroende på att tillgängligheten i anläggningen begränsades på grund av översyn och reparationer. Prisnivån på det behandlade materialet ökade. Den underliggande marknaden, det vill säga kraftindustrins avfallsvolymer, är oförändrad. Verksamheten inom THOR Treatment Technologies, TTT, har karakteriserats av fortsatt marknadsbearbetning och offertarbete. Kundernas beslutsprocess är långsam, men framtidsutsikterna för TTT bedöms som fortsatt positiva. Under 2004 redovisade Studsvik en resultatandel efter skatt i Wissenschaftlich-Technische Ingenieurberatung, WTI, uppgående till MSEK 2,6. I december 2004 avtalades om en försäljning av Studsviks innehav (30 procent) i WTI. Försäljningen genomförs per den 1 januari Realisationsvinsten, ca MSEK 17, redovisas i räkenskaperna för 2005.

4 PRESSMEDDELANDE 4 (15) Avveckling och rivning Affärsområdets nettoomsättning uppgick till MSEK 195,4 (156,1). Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till MSEK 44,4 (41,5). Rörelseresultatet uppgick till MSEK 21,2 (15,0). För fjärde kvartalet uppgick rörelseresultatet till MSEK 1,1 (0,3). Nettoomsättningen inom affärsområdet ökade, huvudsakligen beroende på stora insatser i nedmonteringen av Siemens reaktorbränslefabrik i Hanau, Tyskland. Det fleråriga uppdraget beräknas pågå till halvårsskiftet Avvecklingsmarknaden i Tyskland är i tillväxt, men har ännu inte nått en tillräckligt hög nivå i antal samtidiga uppdrag för att säkra jämn beläggning i affärsområdet. En avvecklingsmarknad börjar etableras i Storbritannien. Beslut har fattats att inrätta en myndighet, Nuclear Decommissioning Authority (NDA), som skall ansvara för nedläggningen av samtliga civila kärntekniska anläggningar i Storbritannien när det successivt blir aktuellt. Myndigheten träder i funktion den 1 april Marknaden i Storbritannien är högintressant och koncernens marknadsinsatser intensifierades under Verksamhet under avveckling De två ingående affärsområdenas nettoomsättning uppgick till MSEK 70,4 (76,1). Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till MSEK 19,9 (18,1). Rörelseresultatet uppgick till MSEK -95,4 (-6,3), varav omstruktureringskostnader med MSEK 75,1 (0). Rörelseresultatet före omstruktureringskostnader uppgick sålunda till MSEK -20,3. För fjärde kvartalet uppgick rörelseresultatet till MSEK -84,9 (-1,5). Före omstruktureringskostnader uppgick rörelseresultatet för fjärde kvartalet till MSEK -9,8. Orderingång och lönsamhet i de reaktoranknutna verksamheterna har varit svag ett antal år och försämrades ytterligare under året, trots ett flertal åtgärdsprogram de senaste åren. Verksamheten som omfattar produktion av medicinska och industriella radioisotoper, affärsområdet Bestrålningstjänster, är för sin verksamhet helt beroende av reaktorn som produktionsresurs samtidigt som bestrålningstjänsterna är helt avgörande för reaktorns lönsamhet. Efterfrågan på de medicinska isotoperna gick ner kraftigt under En fortsatt satsning på produktområdet skulle medföra stora investeringar. I anslutning till Studsviks reaktorer bedrivs också det medicinska utvecklingsprojektet BNCT inom affärsområdet Nukleärmedicin. Verksamheten har utvecklats väl medicinskt, men bedöms kräva ytterligare minst två år innan godkännande för rutinkliniskt bruk kan erhållas. Mot bakgrund därav beslutade styrelsen i december 2004 att upphöra med driften av koncernens två reaktorer och avveckla verksamheten i affärsområdena Bestrålningstjänster och Nukleärmedicin under 2005.

5 PRESSMEDDELANDE 5 (15) Investeringar Koncernens investeringar uppgick till MSEK 52,4 (119,6), varav i den efter omstrukturering kvarvarande verksamheten MSEK 46,4 (118,7). Investeringarna var huvudsakligen av reinvesteringskaraktär. Finansiell ställning och likviditet Likvida medel uppgick till MSEK 319,2 (299,9), vilket svarar mot 29 procent av omsättningen. Eget kapital uppgick till MSEK 429,5 (531,3). Soliditeten uppgick till 38 (45) procent. Räntebärande skulder uppgick till MSEK 194,0 (218,8). Upplåningen är i sin helhet i utländsk valuta och avser investeringar och rörelseförvärv i USA och Tyskland. Under året har amorterats MSEK 34,2. I årets förändring av räntebärande skulder ingår också en valutaeffekt vid omräkning av skulden till SEK som sänker skulden med MSEK 1,3. Avsättning för framtida omhändertagande av använt bränsle till R2-reaktorn uppgick till MSEK 80,3 (69,5) och beräknas som nuvärdet av framtida betalningar för omhändertagandet. Mot bakgrund av att reaktorverksamheten upphör under 2005 har i avsättningen inkluderats avfallskostnader för hela det på balansdagen befintliga bränsleinventariet. Kassaflöde Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital uppgick till MSEK 84,5 (129,6). Rörelsekapitalet minskade med MSEK 19,9 (28,5). Kassaflödet från den löpande verksamheten efter investeringar uppgick till MSEK 52,0 (38,5). Personal Medelantalet anställda under perioden uppgick till (1 313). Moderbolaget Verksamheten i moderbolaget består av koncernsamordnande uppgifter och tillgångarna består huvudsakligen av aktier i dotterbolag. Moderbolagets nettoomsättning uppgick under fjärde kvartalet till MSEK 1,3 (0,2) och under helåret till MSEK 2,3 (3,0). Rörelseresultatet för fjärde kvartalet uppgick till MSEK -14,7 (-11,5) och för perioden januari december till MSEK -42,9 (-31,4). Omstruktureringskostnader belastar moderbolagets resultat med MSEK 4,6. Samtliga kostnader har belastat fjärde kvartalet. Under året

6 PRESSMEDDELANDE 6 (15) genomfördes ett omfattande organisationsutvecklingsprogram i koncernen. Kostnaderna för detta har belastat moderbolagets resultat. Moderbolagets investeringar uppgick till MSEK 0,1 (1,2). Likvida medel uppgick till MSEK 203,7 (201,5) och räntebärande skulder till MSEK 63,1 (76,7). Aktien Aktiekursen har under året varierat mellan som högst SEK 101,50 den 17 mars och som lägst SEK 68,25 den 29 september. Aktiekursen var 98,00 kronor vid årets ingång och årets slutkurs var 92,50 kronor. Under 2004 omsattes 2,6 miljoner Studsviksaktier till ett värde av MSEK 223. Detta motsvarar en omsättningshastighet på det fria marknadsvärdet på 60 procent, jämfört med 81 procent för Stockholmsbörsens O-lista. Det fria marknadsvärdet definieras som de aktier som är tillgängliga för handel. Aktieägare med mer än 10 procent av kapitalet anses inte ingå i det fria marknadsvärdet. Utdelning, bolagsstämma och årsredovisning Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret Ordinarie bolagsstämma hålls onsdagen den 20 april 2005 kl 16:00 på Salén Konferens & Matsalar, Norrlandsgatan 15 i Stockholm. Årsredovisningen distribueras och finns tillgänglig på bolagets hemsida vecka 13, Utsikter för 2005 De allmänna marknadsförutsättningarna för koncernens affärsområden är goda. Beläggningen inom affärsområdena Avveckling och rivning samt Service och underhåll väntas dock tillfälligt att gå ned under andra halvåret då de fleråriga uppdragen till Siemens i Tyskland avslutats. Verksamheten inom Avfallshantering bedöms fortsätta att växa, men prisnivåerna i den amerikanska verksamheten kan tillfälligt komma att gå ned under första halvåret. Reaktorverksamheten avslutas och positiva resultateffekter kommer successivt med början under andra halvåret. Koncernens marknadssatsningar förväntas successivt leda till ökande orderingång samtidigt som de centrala kostnaderna bedöms gå ned något. Sammantaget bedöms koncernens resultat 2005 före skatt och före resultat från försäljningen av aktieinnehavet i WTI att förbättras i jämförelse med 2004 års resultat före omstruktureringskostnader. Redovisningsprinciper Denna bokslutskommuniké har upprättats i enlighet med Redovisningsrådets rekommendation RR 20, Delårsrapportering. Från och med den 1 januari 2004 tillämpar Studsvik AB Redovisningsrådets rekommendation RR 29, Ersättningar till anställda, i koncernredovisningen. Genom tillämpning av RR 29 redovisas förmånsbestämda pensionsplaner inom koncernens samtliga dotterbolag enligt gemensamma principer. Det har

7 PRESSMEDDELANDE 7 (15) inte medfört någon väsentlig förändring av pensionsskulden jämfört med årsredovisningen Åtaganden för ålderspension och familjepension för tjänstemän i Sverige tryggas genom en försäkring i Alecta. Enligt ett uttalande från Redovisningsrådets Akutgrupp, URA 42, är detta en förmånsbestämd plan som omfattar flera arbetsgivare. För räkenskapsåret 2004 har bolaget inte haft tillgång till sådan information som gör det möjligt att redovisa denna plan som en förmånsbestämd plan. Pensionsplanen enligt ITP som tryggas genom en försäkring i Alecta redovisas därför som en avgiftsbestämd plan. Den inom koncernen tillämpade modellen för fördelning av kostnader för reaktortid har förändrats från Reaktorn utnyttjas av affärsområdena Driftoptimering och säkerhet och Bestrålningstjänster. Den förändrade modellen speglar bättre det faktiska nyttjandet av reaktorpositioner och konsumtionen av reaktorbränsle. Vidare har modellen för fördelning av administrativa kostnader mellan affärsområdena Service och underhåll och Avveckling och rivning förändrats. Jämförelsetalen för de aktuella affärsområdena har omräknats. I övrigt tillämpas samma redovisningsprinciper och beräkningsmetoder som i den senaste årsredovisningen. Från och med 2005 följer Studsvik de nya redovisningsreglerna IFRS. Effekten av övergången till IFRS kommenteras nedan samt redovisas i Bilaga 1. Rapportering enligt IFRS från 2005 Från 2005 kommer Studsvik att rapportera enligt International Financial Reporting Standards (IFRS). Årsredovisningen för 2004 blir därför den sista årsredovisning som upprättas enligt Redovisningsrådets rekommendationer. Effekterna av införandet är begränsade. Nedan redogörs för de kommande regler som är tillämpliga för Studsvik. Vidare åskådliggörs i tabellform i Bilaga 1 effekterna av hur en omräkning av 2004 års jämförelsetal påverkar koncernens resultat- och balansräkningar samt nyckeltal. Goodwill Tillämpning av IFRS 3 innebär att goodwill inte längre skall skrivas av utan prövas med avseende på nedskrivningsbehov minst en gång per år. Sådan prövning har gjorts varvid konstaterades att inget nedskrivningsbehov förelåg. Upp- och nedskrivningar av materiella anläggningstillgångar En inventering har gjorts av Studsvikkoncernens fastigheter. Huvuddelen av dessa är så kallade näringsfastigheter och omfattas därmed inte av IFRS regler om värdering till verkligt värde. Ett begränsat antal förvaltningsfastigheter finns emellertid och prövning av nedskrivningsbehov har gjorts avseende dessa. Slutsatsen är att den ingående balansen motsvarade verkligt värde. Samtliga förvaltningsfastigheter som hyrs ut har ett bokfört värde och genererar kassaflöde från hyresintäkter.

8 PRESSMEDDELANDE 8 (15) Pensioner En analys av koncernens pensionsplaner visar att endast ett fåtal för närvarande kan betraktas som förmånsbestämda. Analysen baseras på att svenska pensioner hos Alecta tills vidare är att betrakta som avgiftsbestämda. Övergång till IFRS föranleder ingen effekt på koncernens resultat- och balansräkningar då Studsvik redan tillämpar Redovisningsrådets rekommendation RR 29. Leasingavtal Studsvik följer sedan tidigare IAS 17. Omklassificering av leasingavtal ger inte upphov till effekter på koncernräkenskaperna. Ackumulerade omräkningsdifferenser Omräkningsdifferenser avseende investeringar i utlandsverksamhet skall enligt IAS 21, Effekter av ändrade valutakurser, redovisas som en separat post i eget kapital. Vid försäljning av utlandsverksamheter skall ackumulerade omräkningsdifferenser redovisas som en del av resultatet av avyttringarna. Studsvik har valt att sätta ackumulerade omräkningsdifferenser till noll per den 1 januari 2004 enligt övergångsbestämmelserna i IFRS. Tidigare redovisade omräkningsdifferenser hänförs i öppningsbalansräkningen per den 1 januari 2004 till övrigt eget kapital. Finansiella instrument och säkringsredovisning IAS 39 tillämpas från den 1 januari Studsvik har med stöd av IFRS 1 valt att inte räkna om jämförelsetalen för 2004 avseende finansiella instrument enligt principerna i IAS 39. En omklassificering och omvärdering av de tillgångar och skulder som skall redovisas enligt IAS 39 genomfördes den 1 januari Finansiella instrument redovisas i jämförelsetalen för 2004 följaktligen enligt tidigare tillämpade principer. Skillnaden mellan redovisade värden enligt IAS 39 och enligt tidigare redovisade principer kommer i balansräkningen den 1 januari 2005 att redovisas direkt mot eget kapital, i enlighet med övergångsreglerna i IFRS. Studsviks policy är att skydda prognostiserade valutaflöden mot valutafluktuationer med derivat. Dessa derivat har tidigare ej behövt redovisas till verkligt värde. Enligt IAS 39 skall alla derivat värderas till verkligt värde. Studsvik bedömer att införandet av IAS 39 och säkringsredovisning inte kommer att påverka resultatet i någon väsentlig utsträckning.

9 PRESSMEDDELANDE 9 (15) Koncernens resultaträkning Okt-dec Okt-dec Helår Helår Belopp i MSEK Nettoomsättning 255,6 281, , ,8 Kostnad för sålda tjänster -348,0-205,9-999,1-842,5 Bruttoresultat -92,4 75,6 96,7 271,3 Försäljningskostnader -15,1-9,0-41,5-34,8 Administrationskostnader -49,9-42,1-157,1-141,2 Forsknings- och utvecklingskostnader -11,5-14,4-35,5-42,1 Övriga rörelseintäkter -0,2-5,8 1,7 1,5 Övriga rörelsekostnader 0,0-0,4-0,1-0,6 Resultatandel i intresseföretag 0,6 5,0 2,5 7,3 Rörelseresultat -168,5 8,9-133,3 61,4 Ränteintäkter och liknande resultatposter 2,6 2,3 7,6 6,8 Räntekostnader och liknande resultatposter -7,0-5,0-15,5-15,9 Resultat efter finansiella poster -172,9 6,2-141,2 52,3 Skatt 72,1-4,8 61,1-20,4 Periodens resultat -100,8 1,4-80,1 31,9 Resultat per aktie före utspädning, SEK -12,43 0,17-9,87 3,93 Resultat per aktie efter utspädning, SEK -12,27 0,17-9,75 3,88

10 PRESSMEDDELANDE 10 (15) Koncernens balansräkning i sammandrag Helår Helår Belopp i MSEK Tillgångar Goodwill 107,2 123,4 Övriga immateriella anläggningstillgångar 7,4 9,8 Materiella anläggningstillgångar 331,9 475,5 Finansiella anläggningstillgångar 81,5 31,3 Varulager m m 10,4 16,8 Kundfordringar 139,9 163,6 Övriga kortfristiga fordringar 141,0 62,1 Kassa och bank 319,2 299,9 Summa tillgångar 1 138, ,4 Eget kapital och skulder Eget kapital 429,5 531,3 Avsättningar 252,1 163,0 Långfristiga skulder 186,3 223,1 Kortfristiga skulder 270,6 265,0 Summa skulder och eget kapital 1 138, ,4 Ställda säkerheter 150,9 165,1 Ansvarsförbindelser 13,3 5,5 Förändringar av eget kapital Helår Helår Belopp i MSEK Eget kapital vid periodens ingång 531,3 466,2 Nyemission 0,2 Periodens resultat -80,1 31,9 Förändring omräkningsdifferenser 1) -21,9 33,2 Eget kapital vid periodens utgång 429,5 531,3 1) Förändringen utgörs huvudsakligen av omräkningsdifferenser avseende investeringar i självständiga utlandsverksamheter som enligt IAS 21 (RR8) skall klassificeras som eget kapital. Vid försäljning av utlandsverksamheter redovisas dessa i resultaträkningen som intäkt eller kostnad.

11 PRESSMEDDELANDE 11 (15) Koncernens kassaflödesanalys i sammandrag Helår Helår Belopp i MSEK Den löpande verksamheten Rörelseresultat -133,3 61,4 Avskrivningar 91,9 95,3 Övriga ej likviditetspåverkande poster 146,4-0,2 105,0 156,5 Finansiella poster, netto -8,0-9,6 Betald inkomstskatt -12,5-17,3 Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital 84,5 129,6 Förändringar av rörelsekapital 19,9 28,5 Kassaflöde från den löpande verksamheten 104,4 158,1 Investeringsverksamheten Investeringar -52,4-119,6 Övriga förändringar från investeringsverksamhet 2,6 18,2 Kassaflöde från investeringsverksamheten -49,8-101,4 Finansieringsverksamheten Förändring lån -34,2 35,1 Nyemission 0,2 Realiserade kursvinster terminskontrakt 90,3 Kassaflöde från finansieringsverksamheten -34,0 125,4 Förändring av likvida medel 20,6 182,1 Likvida medel vid årets början 299,9 120,5 Kursdifferens likvida medel -1,3-2,7 Likvida medel vid periodens slut 319,2 299,9

12 PRESSMEDDELANDE 12 (15) Koncernens finansiella nyckeltal * Helår Helår Belopp i MSEK Rörelseresultat Rörelseresultat före avskrivningar 41,4 156,7 Rörelseresultat före goodwillavskrivningar -119,8 76,5 Marginaler Rörelsemarginal före avskrivningar, % 4,7 14,1 Rörelsemarginal före goodwillavskrivningar, % neg 6,9 Rörelsemarginal, % neg 5,5 Vinstmarginal, % neg 4,7 Räntabilitet Räntabilitet på operativt kapital, % neg 12,3 Räntabilitet på sysselsatt kapital, % neg 9,6 Räntabilitet på eget kapital, % neg 6,4 Kapitalstruktur Totalt kapital 1 138, ,4 Operativt kapital 304,5 450,4 Sysselsatt kapital 623,7 750,4 Eget kapital 429,5 531,3 Räntebärande nettoskuld -125,2-81,1 Nettoskuldsättningsgrad, ggr -0,3-0,2 Räntetäckningsgrad -8,1 4,3 Soliditet, % 37,7 44,9 Kassaflöde Självfinansieringsgrad, ggr 2,1 1,3 Investeringar 52,4 119,6 Anställda Medelantal anställda Nettoomsättning per anställd 0,8 0,8 * För definitioner, se Studsviks årsredovisning 2003.

13 PRESSMEDDELANDE 13 (15) Data per aktie Okt-dec Okt-dec Helår Helår Belopp i kronor Antal aktier vid periodens slut Genomsnittligt antal aktier Resultat per aktie före utspädning -12,43 0,17-9,87 3,93 Resultat per aktie efter utspädning -12,27 0,17-9,75 3,88 Eget kapital per aktie 52,91 65,48 52,91 65,48 Geografisk fördelning av nettoomsättningen Belopp i MSEK Okt-dec 2004 Okt-dec 2003 Helår 2004 Helår 2003 Sverige 72,0 92,0 316,4 344,3 Europa, exklusive Sverige 123,4 116,1 522,9 471,9 Nordamerika 51,4 65,2 225,1 262,5 Asien 8,6 7,2 31,2 30,0 Övriga marknader 0,2 1,0 0,2 5,1 Summa 255,6 281, , ,8 Uppgifter per affärsområde Okt-dec Okt-dec Helår Helår Belopp i MSEK Driftoptimering och säkerhet Nettoomsättning 52,7 66,6 208,1 246,4 Rörelseresultat -85,0 11,6-80,8 21,3 Tillgångar 415,5 309,8 415,5 309,8 Skulder 341,5 207,8 341,5 207,8 Investeringar 0,0 16,5 19,9 45,1 Avskrivningar 7,0 7,8 24,0 31,1 Nedskrivningar 47,9 47,9 Medelantal anställda Service och underhåll Nettoomsättning 72,1 82,9 340,5 375,9 Rörelseresultat 2,6 4,2 14,4 27,9 Tillgångar 192,9 128,8 192,9 128,8 Skulder 188,8 179,6 188,8 179,6 Investeringar 0,4 6,7 3,0 14,1 Avskrivningar 2,4 6,7 10,4 17,8 Medelantal anställda

14 PRESSMEDDELANDE 14 (15) Okt-dec 2004 Okt-dec 2003 Helår 2004 Helår 2003 Avfallshantering Nettoomsättning 75,2 76,1 302,8 295,5 Rörelseresultat 10,7 10,9 49,7 40,0 Tillgångar 368,7 434,4 368,7 434,4 Skulder 378,5 440,7 378,5 440,7 Investeringar 4,5 0,3 15,1 3,2 Avskrivningar 7,0 9,5 30,6 33,2 Medelantal anställda Avveckling och rivning Nettoomsättning 44,4 41,5 195,4 156,1 Rörelseresultat 1,1 0,3 21,2 15,0 Tillgångar 99,6 165,6 99,6 165,6 Skulder 63,9 74,0 63,9 74,0 Investeringar 1,6 0,0 4,4 56,0 Avskrivningar 3,1-0,2 12,3 6,3 Medelantal anställda Verksamhet under avveckling Nettoomsättning 19,9 18,1 70,4 76,1 Rörelseresultat -84,9-1,5-95,4-6,3 Tillgångar totalt 24,3 56,0 24,3 56,0 varav anläggningstillgångar 0,1 35,1 0,1 35,1 omsättningstillgångar 24,2 20,9 24,2 20,9 Skulder 29,2 55,8 29,2 55,8 Investeringar 6,0 0,3 6,0 0,9 Avskrivningar 3,4 2,8 13,9 8,0 Nedskrivningar 45,4 45,4 Kassaflöde från den löpande verksamheten 1) -12,0 Medelantal anställda ) Har endast beräknats för Omstruktureringskostnadernas fördelning Driftoptimering och säkerhet Verksamhet under avveckl Moderbolaget Totalt Kostnad för sålda tjänster 72,2 73,1 145,3 Försäljning 6,0 6,0 Administration 3,1 2,0 4,6 9,7 Totalt 81,3 75,1 4,6 161,0

15 PRESSMEDDELANDE 15 (15) Kommande rapporttillfällen Delårsrapport för januari-mars april 2005 Delårsrapport för januari-juni augusti 2005 Delårsrapport för januari-september oktober 2005 Nyköping den 18 februari 2005 STUDSVIK AB (publ) På styrelsens uppdrag Hans-Bertil Håkansson Verkställande direktör Frågor angående denna delårsrapport besvaras av Hans-Bertil Håkansson, Verkställande direktör och koncernchef, tfn eller eller Jerry Ericsson, Ekonomidirektör, tfn eller Se även Denna rapport har inte varit föremål för granskning av bolagets revisorer. Kort om Studsvik Studsvik är en ledande leverantör av tjänster till den internationella kärnkraftsindustrin. Företaget har nära ett halvt sekels erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik vänder sig till en marknad i stark tillväxt med kvalificerade tjänster inom fyra affärsområden: Driftoptimering och säkerhet, Service och underhåll, Avfallshantering samt Avveckling och rivning. Studsvik har anställda i 7 länder och företagets aktier är noterade på Stockholmsbörsens O-lista. Kommunikationsuppgifter Studsvik AB (publ) Org nr Adress Nyköping Telefon

16 PRESSMEDDELANDE Bilaga 1 Sammanställning av finansiella effekter vid införandet av IFRS Resultateffekt, MSEK Årets resultat 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper -80,1 Återläggning av goodwillavskrivningar 13,6 Årets resultat enligt IFRS -66,5 Resultat per aktie före utspädning enligt nuvarande redovisningsprinciper, SEK -9,87 Resultat per aktie efter utspädning enligt nuvarande redovisningsprinciper, SEK -9,75 Effekt på eget kapital, MSEK Eget kapital den 1 januari 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper 531,3 Justeringar Eget kapital den 1 januari 2004 enligt IFRS 531,3 Eget kapital den 31 december 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper 429,5 Justering av goodwill 13,6 Eget kapital den 31 december 2004 enligt IFRS 443,1 Effekt på nyckeltal Rörelsemarginal 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper neg Rörelsemarginal 2004 enligt IFRS neg Eget kapital per aktie 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper, SEK 52,91 Eget kapital per aktie 2004 enligt IFRS, SEK 54,59 Soliditet 2004 enligt nuvarande redovisningsprinciper 37,7 % Soliditet 2004 enligt IFRS 38,9 %

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2005

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2005 PRESSMEDDELANDE 1(13) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2005 Koncernens nettoomsättning uppgick till MSEK 251,2 (256,3). Resultatet efter skatt uppgick till MSEK 15,7 (6,2). Resultatet per

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2004

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2004 PRESSMEDDELANDE 1 (13) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2004 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 840,2 (832,3). Resultatet före skatt uppgick till MSEK 31,7 (46,1). Resultatet efter

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2003

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2003 PRESSMEDDELANDE 1 (10) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari mars 2003 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 229,5 (243,6). Resultatet före skatt förbättrades och uppgick till MSEK 1,0 (-19,6). Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2006

Delårsrapport januari-september 2006 Delårsrapport januari-september 2006 Jan-sep 2006 Jan-sep 2005 Helår 2005 Koncernens nettoomsättning, MSEK 890,4 790,1 1 088,3 Rörelseresultat, MSEK 50,1 63,2 78,8 Resultat efter skatt, MSEK 1) 21,5 56,6

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2007

Delårsrapport januari - mars 2007 Delårsrapport januari - mars 2007 - Omsättningen ökade till 136,9 Mkr (126,3) - Resultatet före skatt 25,6 Mkr (23,6) - Resultatet efter skatt 17,6 Mkr (17,0) - Vinst per aktie 0,83 kr (0,80) Omsättning

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2003

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2003 PRESSMEDDELANDE 1 (10) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari september 2003 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 832,3 (743,2). Resultatet före skatt förbättrades och uppgick till MSEK 46,1 (-13,0),

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Juli september Juli september 2014

Juli september Juli september 2014 Delårsrapport januari Studsvik delårsrapport januari Försäljningen under kvartalet uppgick till 217,6 (225,1) Mkr. I lokala valutor minskade försäljningen med 8 procent. Rörelseresultatet för kvartalet

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2007

Delårsrapport januari - september 2007 Delårsrapport januari - september 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 389,1 Mkr (364,3) - Resultatet före skatt 80,5 Mkr (83,2) - Resultatet efter skatt 59,2 Mkr (60,2) - Vinst per aktie 2,79 kr

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

Studsvik delårsrapport januari mars 2015

Studsvik delårsrapport januari mars 2015 Delårsrapport januari Försäljningen under första kvartalet minskade till 201,1 (219,7) Mkr. I lokala valutor var minskningen 13,5 procent. Rörelseresultatet för första kvartalet minskade till 5,0 (5,3)

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2004

Delårsrapport januari - september 2004 Delårsrapport januari - september Nettoomsättning 992 (1 048) MSEK Resultat efter finansnetto 45,9 (80,4) MSEK Resultat efter skatt 31,9 (57,5) MSEK Resultat per aktie 2,57 (4,64) kronor Orderingång 1

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2004

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2004 PRESSMEDDELANDE 1 (13) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2004 Koncernens omsättning ökade med 7,5 procent till MSEK 567,9 (528,2). Resultatet före skatt uppgick till MSEK 17,0 (20,3). Resultatet

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004

Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004 Pressmeddelande 2004-10-27 Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004 Koncernens försäljning uppgick till 768 (634) MSEK. Resultatet efter skatt steg 60% till 60,1 (37,5) MSEK. Resultatet per

Läs mer

A Leading Global Nuclear Services Company. Årsstämma 2006 den 25 april

A Leading Global Nuclear Services Company. Årsstämma 2006 den 25 april A Leading Global Nuclear Services Company Årsstämma 2006 den 25 april Studsvik är på rätt väg! 2 Affärsidé Studsviks affärsidé är att leverera kvalificerade tjänster som kännetecknas av nytänkande effektivitet

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 PRESSMEDDELANDE 1 (12) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 Koncernens omsättning steg med 21 procent till MSEK 492,7 (408,5). Resultatet före skatt förbättrades kraftigt under andra kvartalet

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2001 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen Omsättning/Marknad Omsättningen uppgick till 246,9 Mkr (236,4),

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2006

Delårsrapport januari-juni 2006 Delårsrapport januari-juni 2006 Jan-juni 2006 Jan-juni 2005 Helår 2005 Koncernens nettoomsättning, MSEK 569,1 522,3 1 088,3 Rörelseresultat, MSEK 27,1 46,5 78,8 Resultat efter skatt, MSEK 9,9 43,7 61,1

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2007

Bokslutskommuniké januari - december 2007 Bokslutskommuniké januari - december 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 526,6 Mkr (504,4) - Resultatet före skatt 108,3 Mkr (116,7) - Resultatet efter skatt 78,5 Mkr (83,2) - Vinst per aktie 3,71

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2006

Delårsrapport januari-mars 2006 Delårsrapport januari-mars 2006 Studsviks marknad växer som helhet, där den starkaste tillväxten i det korta perspektivet är inom avfallshanteringen. Studsvik tecknade den 17 april 2006 avtal om förvärv

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 AGES INDUSTRI AB (publ) Delårsrapport 1 januari s Delårsperioden Nettoomsättningen var 213 MSEK (179) Resultat före skatt uppgick till 23 MSEK (18) Resultat efter skatt uppgick till 18 MSEK (14) Resultat

Läs mer

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader Q2 Delårsrapport januari juni 2013 Koncernen april-juni januari-juni Nettoomsättning 92,9 Mkr (104,7) Nettoomsättning 194,9 Mkr (211,3) Resultat före skatt -1,1* Mkr (10,4) Resultat före skatt 8,0* Mkr

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

1 april 31 december 2011 (9 månader)

1 april 31 december 2011 (9 månader) 1 april 31 december 2011 (9 månader) Nettoomsättningen för årets första nio månader ökade med 13 procent till 1 663 (1 478). Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 132 (102). Rörelsemarginalen uppgick

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2002 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - juni 2002 Försäljningen uppgick till 176,1 Mkr (169,3) Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21)

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21) FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER 2013 1 (21) ACANDO AB (publ.) 2 (21) ACANDO AB (publ.) 3 (21) MSEK oktober - december 2013 2012 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättninomsättninresultaresultamarginal

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) -01-01 -09-30 Koncernens nettoomsättning uppgick till 577,8 (506,1) Mkr, en ökning med 14%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 78,4 (63,7) Mkr, en ökning

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké Bokslutskommuniké 2004-12-31 Oktober-december 2004 Nettoomsättningen uppgick till 9,6 (10,1) mkr Resultat efter skatt uppgick till 0,8 (-3,4) mkr Resultat per aktie uppgick till 0,3 (-1,09) kr Januari-december

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 1 Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 Periodens resultat - 1,4 MSEK (- 14,7) Fortsatt positivt kassaflöde 8,7 MSEK (- 0,8) Affärsidé Gandalf är verksam som en nordisk leverantör

Läs mer

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport juli september 2017 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2017 2016 2017 2016 2016 Nettoomsättning 256,9 245,4 851,0 847,4 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA)

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen Nettoomsättningen uppgick till 265,9 Mkr (254,9) Resultatet efter finansiella poster uppgick till

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Bokslutskommuniké 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Bokslutskommuniké 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under 2014 - APL har under 2014 ökat nettoomsättningen med 9 mkr till 1 183 mkr. I detta ingår försäljning av läkemedel

Läs mer

Oktoberdecember. Helår 2016 Helår *Avser den totala verksamheten

Oktoberdecember. Helår 2016 Helår *Avser den totala verksamheten Bokslutskommuniké januari-december Försäljningen under kvartalet uppgick till 246,3 (196,9) Mkr. I lokala valutor ökade försäljningen med 23 procent. Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till 27,0 (11,4)

Läs mer

Delårsrapport januari september 2005

Delårsrapport januari september 2005 Delårsrapport januari september 2005 Januari-september 2005 Nettoomsättningen ökade med 32 % till 29,5 (22,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 1,5 (-2,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,47

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2005

Delårsrapport januari - juni 2005 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 828 (669) MKR Resultat efter finansnetto 42,6 (16,4) MKR Resultat efter skatt 29,8 (11,4) MKR Resultat per aktie 2,40 (0,92) kronor Orderingång 871 (709) MKR

Läs mer

Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2002

Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2002 PRESSMEDDELANDE 1 (12) Studsvik AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 2002 Koncernens omsättning steg med 14 procent till MSEK 1 002,3 (882,7). Resultatet före skatt förbättrades kraftigt och uppgick

Läs mer

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0)

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0) Omsättning per land 6 mån 2011/12 (6 mån ) Omsättning per affärstyp 6 mån 2011/12 (6 mån ) Sverige 48%(47) Danmark 33%(33) Norge 8%(7) Finland 6%(7) Tyskland 4%(5) Övriga 1%(1) Handel 50%(51) Egna produkter

Läs mer

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)**

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)** Bokslutskommuniké januari december2013 Koncernen januari-december oktober-december Nettoomsättning 369,9 Mkr (400,8) Nettoomsättning 100,0 Mkr (103,0) Resultat före skatt 24,0* Mkr (26,8) Resultat före

Läs mer

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr )

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr ) Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr. 556322-3782) RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 28 Orderingången ökade till 78,6 MSEK (74,4) Omsättningen ökade till 65,4 MSEK (65,2) Bruttomarginalen förbättrades till 47,5

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 1 (8) Duni AB Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 Koncernen i sammanfattning mkr Jan juni Juli 2005- Helår 2006 2005 juni 2006 2005 Nettoomsättning 3.119 2.642 6.441 5.964 Rörelseresultat

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Försäljningen under kvartalet uppgick till 179,6 (171,6) Mkr. I lokala valutor ökade försäljningen

Försäljningen under kvartalet uppgick till 179,6 (171,6) Mkr. I lokala valutor ökade försäljningen Delårsrapport januari-mars Försäljningen under kvartalet uppgick till 179,6 (171,6) Mkr. I lokala valutor ökade försäljningen med 3 procent. Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till 2,0 (10,7) Mkr.

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014/15

Bokslutskommuniké 2014/15 Bokslutskommuniké 1 april 2014 31 mars 2015 (12 månader) Nettoomsättningen för ökade med 12 procent till 2 846 MSEK (2 546). Den organiska tillväxten mätt i lokal valuta uppgick till 5 procent för jämförbara

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland).

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland). Q1 Delårsrapport januari mars 2012 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 106,6 Mkr (123,0) Resultat före skatt 8,8 Mkr (21,0) Resultat efter skatt 6,6 Mkr (15,5) Resultat per aktie 0,31kr (0,73) Nettoomsättning

Läs mer

April-juni April-Juni 2015

April-juni April-Juni 2015 Delårsrapport januari-juni Studsvik delårsrapport januari juni Studsvik tecknade i april avtal om försäljning av företagets verksamhet inom affärsområdet Avfallshantering i Sverige och Storbritannien.

Läs mer

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG Q 2 Delårsrapport januari juni 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 288,4 262,1 581,0 487,8 969,0 Rörelseresultat

Läs mer

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport Kvartal 1 2010 Sammanfattning Minskad omsättning på grund av mindre B2B intäkter och valutaeffekter. Förbättrat rörelseresultat. Outsourcing av produktion

Läs mer

delårsrapport januari - juni 2006

delårsrapport januari - juni 2006 Andra kvartalet - delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 1 041 (828) Mkr Resultat efter finansnetto 30,6 (42,6) Mkr Resultat efter skatt 21,4 (29,8) Mkr Resultat per aktie 1,69 (2,40) kronor Orderingång

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde Q3 Delårsrapport januari september 2013 Koncernen juli-september januari-september Nettoomsättning 75,1 Mkr (86,6) Nettoomsättning 269,9 Mkr (297,9) Resultat före skatt 4,7 Mkr (3,6) Resultat före skatt

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003

Bokslutskommuniké 2003 Bokslutskommuniké Omsättning 1 403 (1 475) MSEK Resultatet efter finansnetto102,1 (132,7) MSEK Resultat efter skatt 71 (95) MSEK Resultat per aktie 5,73 (7,58) kronor Orderingång 1 392 (1 487) MSEK Utdelning

Läs mer

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0).

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0). Q4 Bokslutskommuniké januari december 2011 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 436,7 Mkr (435,4) Nettoomsättning 112,2 Mkr (114,1) Resultat före skatt 68,1 Mkr (62,0) Resultat före

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 1 (20) ACANDO AB (publ.) 2 (20) januari - mars 2014 2013 2014 2013 2014 2013 MSEK Nettoomsättning Nettoomsättning Rörelseresultat Rörelseresultat Rörelsemarginal

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. juli september

Koncernen. Delårsrapport. juli september Q3 Delårsrapport januari september 2009 Koncernen januari september juli september - Nettoomsättningen uppgick till 349,8 Mkr (389,7) - Nettoomsättningen uppgick till 96,8 (112,6) - Resultat före skatt

Läs mer

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! #$%$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$' >&0*%#$'? >, -. :%' 3;84 "#$%"$&' ( )#*&%$)+#' >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.0%-#)' ( +#0%)-*#'! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', &-%*#' ( $+"%&*.'

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2014

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2014 DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars Perioden januari - mars i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - mars blev 41,1 (34,4) Rörelseresultatet för årets första kvartal uppgick till +1,8 (-2,1) Resultatet

Läs mer

delårsrapport januari - mars 2007

delårsrapport januari - mars 2007 Första kvartalet - delårsrapport januari - mars Nettoomsättning 610 (542) Mkr Resultat efter finansnetto 38,3 (23,4) Mkr Resultat efter skatt 27,0 (16,4) Mkr Resultat per aktie 2,13 (1,30) kronor Orderingång

Läs mer

April juni April juni 2014

April juni April juni 2014 Delårsrapport januari juni Studsvik delårsrapport januari juni Försäljningen under kvartalet ökade till 234,8 (217,0) Mkr. I lokala valutor ökade försäljningen med 2 procent. Rörelseresultatet för kvartalet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017

DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2017 Perioden januari - mars i sammandrag Nettoomsättningen för perioden januari - mars blev 44,9 Mkr (46,9) Rörelseresultatet för årets första kvartal uppgick till -0,4

Läs mer

SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut AB

SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut AB 1(5) Delårsrapport januari juni 2005 Perioden i sammandrag för SP-koncernen Omsättning och resultat Under årets första sex månader omsatte koncernen 320,3 Mkr (270,2), vilket är en ökning med ca 19 procent

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Absolent Group AB Delårsrapport jan-sep 2014 ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - sep blev 202,8 Mkr (156,6) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143 Delårsrapport, Fortsatt fokus på att öka antalet kunduppdrag Under tredje kvartalet 2014 visade Vendator ett negativt resultat. Rörelsemarginalen för koncernen uppgick till -3,2 procent och rörelseresultatet

Läs mer

Bokslutskommuniké 2004 Impact Europe Group AB

Bokslutskommuniké 2004 Impact Europe Group AB Bokslutskommuniké Impact Europe Group AB Nettoomsättning 410,5 (468,6) MSEK Resultat före skatt 12,7 (-1,3) MSEK Positivt resultat exklusive norska dotterbolaget, 4,4 MSEK Strukturella förändringar i den

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI - DECEMBER 2004 Q4 Bokslutskommuniké i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 10 procent till 434 502 (395 121) kkr Resultatet efter finansiella

Läs mer

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per affärstyp 3 mån 2010/11 Sverige 49% Danmark 31% Finland 8% Norge 6% Tyskland 5% Övriga 1% Handel 51% Egna produkter 25% Nischproduktion 13% Systemintegration

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2008

Delårsrapport januari - juni 2008 Delårsrapport januari - juni 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 277,2 Mkr (276,9) - Resultatet före skatt 55,3 Mkr (58,8)* - Resultatet efter skatt 40,3 Mkr (43,6)* - Vinst per aktie 1,90 kr

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 1 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 Delårsrapporten i korthet Omsättningen uppgick till 364,4 MSEK (249,0), en ökning med 46%. Rörelseresultatet ökade med 80% till 25,7 MSEK (14,3), vilket ger

Läs mer

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9).

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9). Q3 Delårsrapport januari september 2011 Koncernen januari - september juli - september Nettoomsättning 324,5 Mkr (321,2) Nettoomsättning 88,2 Mkr (88,4) Resultat före skatt 54,2 Mkr (46,6) Resultat före

Läs mer

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2005

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2005 Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2005 Rörelseresultatet uppgick till 3,9 (4,9) MSEK Resultatet efter finansnetto uppgick till 4,2 (5,3) MSEK Resultatet efter skatt uppgick till 2,7 (3,5)

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014

ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014 Absolent Group AB Bokslutskommuniké jan-dec 2014 ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - dec blev 276,0 Mkr (209,7) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

Intervacc Bokslutskommuniké januari 31 december

Intervacc Bokslutskommuniké januari 31 december Intervacc Bokslutskommuniké 2016 1 januari 31 december Intervacc AB Org nr. 556238-1748 2016 i jämförelse med 2015 Försäljning Rörelsens intäkter minskade under 2016 till 58,0 MSEK (64,8 MSEK) motsvarande

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2014 APL har under perioden januari juni ökat nettoomsättningen med 22,1 mkr eller

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2005

Delårsrapport januari-juni 2005 Delårsrapport januari-juni 2005 Januari-juni 2005 Januari-juni 2004 Koncernens nettoomsättning, MSEK 554,6 567,9 Rörelseresultat, MSEK 60,0 28,9 Resultat efter skatt, MSEK 43,7 23,1 Resultat per aktie

Läs mer

Omräkningar för 2015 och 2016 efter omklassificering av Poggenpohl

Omräkningar för 2015 och 2016 efter omklassificering av Poggenpohl Omräkningar för 2015 och 2016 efter omklassificering av Poggenpohl Koncernens resultaträkning i sammandrag efter omklassificering jan-mar apr-jun jul-sep okt-dec jan-dec Nettoomsättning 3 019 3 308 2 923

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 Omsättningen ökade med 56 procent och byråintäkten med 19 procent för jämförbara enheter Rörelseresultat om 3,2 Mkr, en ökning med 3,5 Mkr för jämförbara

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL APL delårsrapport januari-juni 2015 1(9) Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2015 APL har under perioden januari juni

Läs mer