Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 20 september 2018 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 20 september 2018 kl"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 Plats och tid Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 20 september 2018 kl Paragrafer Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Jörgen Persson (S), kommunstyrelsens ordförande, 25 Emmy Nilsson, Länsstyrelsen, 26 Åsa Björn, folkhälsosamordnare, Helena Stridh, vård- och omsorgschef, 27 Yngve Hamberg, sekreterare ing Utses att justera Bo Sundström Underskrifter Yngve Hamberg Sekreterare Barbro Norberg Ordförande Bo Sundström ande ingen av pensionärs- och tillgänglighetsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Anslagstid Förvaringsplats Kommunkansliet

2 PROTOKOLL 2 OMRÖSTNINGAR LEDAMÖTER Närv JA NEJ JA NEJ JA NEJ JA NEJ Barbro Norberg, LFB, ordförande Kjell Nilsson, V Marina Mellgren, pol ob Veronica Eklund, M Sven-Gunnar Andersson Stig Sundin, Revsunds PRO Carita Modén, Bodsjö PRO Zaid Kuru, Bräcke PRO - Bo Sundström, Kälarne/Sörbygden PRO Birgitta Franzon, SPF Gimdalen - Rolf Säll, SPF Östjämtland Karin Hövik-Olausson, DHR - Kenneth Godhe, Strokeföreningen Östjämtland Kjell Eriksson, Hjärt- och Lung Christina Järpenäs, SRF -

3 PROTOKOLL 3 Ärendelista Sidan 1. Val av justerare samt upprop 2. Fastställande av dagordning 4 3. Föregående protokoll 5 4. Kommunalrådet informerar 6 5. Mänskliga rättigheter: Funktionshinderspolitiken 7 6. Vård och omsorg 8 7. Patientnämnden Rapport från organisationerna Rapport från boenderåden Rapport från kommunstyrelsen Övrig information Övriga frågor 17

4 PROTOKOLL 4 22 Fastställande av dagordning Dagordningen har skickats ut tillsammans med kallelsen och finns även tillgänglig vid sammanträdets början. En informationspunkt läggs till, Kommunalrådet informerar, med anledningen av att rådet besöks av den nye ordföranden i kommunstyrelsen, Jörgen Persson (S). s beslut Dagordningen godkänns med den föreslagna ändringen.

5 PROTOKOLL 5 23 Föregående protokoll går igenom protokollet från senaste sammanträdet s beslut Protokollet från godkänns och läggs till handlingarna.

6 PROTOKOLL 6 24 Kommunalrådet informerar Jörgen Persson (S) har av kommunfullmäktige valts till ny ordförande i kommunstyrelen efter Sven-Åke Draxten (S). Han tillträdde i somras. Jörgen presenterar sig och lämnar en kort information om pågående ärenden. Han svarar även på frågor om matproduktionen i Kälarne till skola, barnomsorg och äldreomsorg. s beslut har tagit del av informationen.

7 PROTOKOLL 7 25 Mänskliga rättigheter: Funktionshinderspolitiken Emmy Nilsson, samordnare för mänskliga rättigheter på länsstyrelsen med fokus på funktionshinder, informerar om regeringens uppdrag till Myndigheten för delaktighet (MFD) och landets länsstyrelser. I uppdraget ingår att stödja genomförandet av funktionshinderspolitiska strategier och planer samt kartlägga stödbehovet i kommuner och regioner. Målet för funktionshinderspolitiken är att nå jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhället för personer med funktionsnedsättning med mångfald som grund. Emmy informerar om FN-konventionen om mänskliga rättigheter, diskrimineringslagen och ger goda exempel på hur man kan uppnå ökad delaktighet, exempelvis från Skellefteå kommun. Rådet för en diskussion om lämpliga förbättringsåtgärder, t ex: - Bättre rehab, utbildad personal är svår att rekrytera - Tillgängligheten i offentliga byggnader (exempelvis kyrkor, hembygdsgårdar, muséer, butiker) - Återinförande av kommunens tillgänglighetspris för att stimulera åtgärder - Fortsatt inventering av svårtillgängliga platser och byggnader - Sedlar behöver anpassas till synskadade (ingen kommunal fråga, men vi kanske kan påverka) s beslut 1. har tagit del av informationen. 2. Organisationerna uppmanas att till kommande möte fundera på vilken form av stöd vi kan behöva för att leva upp till ambitionerna och för att utföra uppdraget.

8 PROTOKOLL 8 26 Vård och omsorg Helena Stridh, vård- och omsorgschef, lämnar följande information: Flytten av demensboendet på Bergsvägen Med underlag från enkäter och intervjuer med anhöriga och personal har en utvärdering gjorts av flytten. Enligt det utkast som finns färdigt så har omställningen fungerat mycket bra. De anhöriga är i de flesta fall nöjda, många tycker t o m att det har blivit bättre efter flytten. Det fungerar bra för både dem som flyttade och för medarbetarna. En lärdom är att mer information om de boende borde ha getts till den mottagande enhetens personal. Träffpunkten, Gimsätra Träffpunkten är en trivselverksamhet för äldre som pågår på Gimsätra med medverkan från ABF och andra idéella krafter. Kommunen har tilldelat viss del av en tjänst för att stödja verksamheten. Motsvarande resurser satsas inte på boendena i Gällö eller Kälarne. Det har kommit synpunkter på att motsvarande resurser borde läggas på fler ställen av rättviseskäl. Det finns inget politiskt beslut om den här verksamheten. Mot bakgrund av besparingskravet från kommunfullmäktige behöver den här tjänsten tas bort. Det är inte meningen att verksamheten ska upphöra, men den kan komma att förändras något. Ordföranden informerar om att det under hösten ska ses över hur en liknande verksamhet kan bedrivas på fler orter i kommunen. Lokaler finns. Idéella organisationer kan behöva hjälpa till med aktiviteterna. Förändringsarbetet En process pågår i personalgrupperna med att diskutera arbetsmiljö och framtidsfrågor. Varje enhet jobbar med sina egna fokusområden. Schemastrukturer och kommunikation blir förmodligen gemensamma nämnare i arbetet. För att komma framåt och utvecklas måste man kunna arbeta tillsammans. Bräcke kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare. Det är därför viktigt att jobba med kvalitet och utveckling.

9 PROTOKOLL 9 26 forts s beslut har tagit del av informationen.

10 PROTOKOLL Patientnämnden Veronica Eklund, som är ledamot i regionens patientnämnd, informerar om dess verksamhet. Nämndens arbete är lagstyrt och är till för de patienter som inte är nöjda med den vård de har fått. Patientnämnden är en oberoende instans, fristående från hälso- och sjukvården. Nämnden ska vara en bro mellan patienten och vårdgivaren. När nämnden tar emot klagomål förmedlar den dessa vidare till vårdgivaren för åtgärd. Nämnden kan också uppmärksamma tillsynsmyndigheter på förhållanden som är relevanta för dem. Målet för verksamheten är en ökad patientsäkerhet. De vill verka för bättre information, bättre bemötande och ökad delaktighet för patienten inom vården. Patientnämndens verksamhetsområde omfattar inte bara länssjukvården utan även den hälso- och sjukvård som bedrivs av kommunen samt auktoriserade privata vårdgivare. Antalet ärenden från kommunerna är väldigt få eftersom vi har en egen funktion, MAS medicinskt ansvarig sjuksköterska. År 2017 tog nämnden emot 588 ärenden, varav 14 % har lett till någon form av förbättringsåtgärd. En annan uppgift för patientnämnden är att utse stödpersoner till patienter som tvångsvårdas. De tar gärna emot tips på lämpliga personer. s beslut har tagit del av informationen.

11 PROTOKOLL Rapport från organisationerna Bo Sundström: Kälarne/Sörbygden PRO har surströmming och höstmöte på gång. Samarbetet med SPF fortsätter som vanligt. Rolf Säll: SPF Östjämtland bekräftar det goda samarbetet med PRO med gemensamma aktiviteter. Kjell Eriksson: Hjärt- och Lung har deltagit på Kälarnedagen. De vill fortsätta med soppluncher och gymnastik, men det förutsätter kostnadsfri tillgång till den kommunägda källarlokalen på Hotell Östjemten. Sven-Gunnar Andersson: Revsunds PRO har också samarbete med SPF. Under hösten blir det, förutom sedvanlig mötesverksamhet, surströmming och en resa till IKEA. Julbord blir det senare på året. De jobbar även med information kring brott (bedrägerier) mot gamla. Carita Modén: Bodsjö PRO har fortsatta månadsmöten. Det är oklart om boulen på Folkets Hus kan fortsätta. I somras fyllde de en buss på teaterresa till Föllinge. De behöver en ny lärare till datakursen. 40 personer åt surströmming i Flatnor. Kenneth Godhe: Strokeföreningen är ett undantag de ska inte äta surströmming! I augusti var de vid Mjösjön där det bjöds på kolbullar, grillkåta och Dan Andersson-musik framförd av Linda Rattfelt. Det var ett mycket uppskattat arrangemang som kanske blir årligt återkommande. Birgitta Franzon (genom Marina Mellgren): SPF Gimådalen åt surströmming i Fjällsta med stort deltagande. I september blir det en resa till Verkön med ångaren Thomée och i oktober möte i Fjällsta med polisen angående bedrägerier mot gamla. Senare under året blir det naturstund med Andreas Ringnér på Jämtkrogen och jullunch i december i Revsunds sockenstuga. Månadsmöten som vanligt. s beslut har tagit del av informationen.

12 PROTOKOLL Rapport från boenderåden Carita Modén: Gellinergårdens boenderåd har inte haft något möte sedan sist. Barbro Norberg: Gimsätra har haft ett givande möte. Tyvärr med få deltagare eftersom det kolliderade med andra möten. Furugränd har haft möte, men det finns inget protokoll ännu. Tallgläntan har haft möte, men det finns inget protokoll ännu. s beslut har tagit del av informationen.

13 PROTOKOLL Rapport från kommunstyrelsen Barbro informerar om att kommunstyrelsen har haft tre sammanträden sedan sist. Ärendena har bl a handlat om formalia kring den gemensamma bygg- och miljönämnden med Ånge kommun. Kommunen övergick till krisorganisation under de omfattande skogsbränderna i somras. Krisledningsnämnden övertog samtliga verksamheter under en kort period. Barbro och Jörgen deltog även på alla stabsmöten. På grund av tidsbristen görs en snabb genomgång av ärendelistorna. Protokollen finns att läsa på hemsidan för den som är intresserad av att veta mer. s beslut 1. har tagit del av informationen. 2. Vid kommande möten ska ärendelistorna visas på projektorskärmen.

14 PROTOKOLL Information Barbro Norberg, LFB rapporterar från gårdagens BRÅ/Folkhälsoråd. Polisen Maria Könberg informerade då om en våg av bedrägerier mot äldre. Hon är villig att komma ut till föreningar och informera vidare om detta. Chansen för att löftet ska bli infriat ökar om föreningarna kan gå samman och ordna något gemensamt. Budskapet lyder i korthet att inte lämna ut sitt kontonummer på telefon eller via nätet till någon! Sven-Gunnar Andersson, Revsunds PRO berättar att grannsamverkan får en dämpande effekt på antalet stölder och inbrott där den förekommer. Det borde fungera även hos oss. Carita Modén, Bodsjö PRO påpekar att det förstås förutsätter att det finns grannar där man bor. Barbro Norberg, LFB uppmanar att alla tillbud ska anmälas till polisen. Polisresurserna fördelas efter statistik. * Barbro Norberg, LFB : Demenslotsen, ett digitalt stöd för anhöriga finns tillgänglig på adressen * Barbro Norberg, LFB : Motionen (förslaget) om en enkätundersökning hos invånarna om behovet av framtida boende kommer att behandlas på ett kommande kommunstyrelsemöte. s beslut har tagit del av informationen.

15 PROTOKOLL Övriga frågor Sven-Gunnar Andersson, Revsunds PRO påtalar problemen med den tilltagande växtligheten i samhällena, framförallt i Gällö där han bor. Stora träd innebär fara vid stormar, med risk för bränder och förstörelse av bilar. Han undrar om kommunen är villig att bidra till kostnaden för gallring och rensning av träd? Ordföranden svarar att bästa sätt att väcka frågan är att lämna in ett medborgarförslag för behandling i kommunen. * Kenneth Godhe, Strokeföreningen frågar om det finns någon minibuss i kommunens ägo som föreningarna kan låna vid behov? Sekreteraren svarar att försäkringen bara gäller om det är kommunens personal som kör. Sven-Gunnar Andersson, Revsunds PRO meddelar att det tidigare gick att disponera en buss från dagcentralen men att det upphörde på grund av lagen om persontrafik, chauffören måste ha gått kurs. * Ordföranden tackar för visat intresse och tar tacksamt emot förslag på ärenden till nästa möte den 6 december, det sista för året.

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 9 februari 2017 kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 9 februari 2017 kl PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 9 februari 2017 kl. 9.00 12.00 Paragrafer 1-10 Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Sven-Åke

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 1 juni 2017 kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 1 juni 2017 kl PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, sammanträdesrum Nämndrummet, torsdagen den 1 juni 2017 kl. 9.00 12.00 Paragrafer 11-20 Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Åke Mörtzell,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 8 februari 2018 kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 8 februari 2018 kl PROTOKOLL 1 Plats och tid Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 8 februari 2018 kl 09.00-11.55. Paragrafer 1-10 Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Helena Stridh, vård-

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, nämndrummet, kl. 09:00-12:15

Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, nämndrummet, kl. 09:00-12:15 PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, nämndrummet, kl. 09:00-12:15 Paragrafer 36-47 Beslutande Anneli Valter, kommunstyrelsen, ordförande Marina Mellgren, kommunstyrelsen Björn Hjortling,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 6 december 2018 kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 6 december 2018 kl PROTOKOLL 1 Plats och tid Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 6 december 2018 kl 08.30-12.30. Paragrafer 33-41 Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Stina Hylén, kommunikatör,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl. 09:00 12:00

Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl. 09:00 12:00 PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl. 09:00 12:00 Paragrafer 11-21 Beslutande Övriga deltagare Barbro Norberg, kommunstyrelsen, ordförande Cathrine Blomqvist, kommunstyrelsen,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 24 maj 2018 kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 24 maj 2018 kl PROTOKOLL 1 Plats och tid Nämndrummet, förvaltningshuset i Bräcke, torsdagen den 24 maj 2018 kl 09.00-12.10 Paragrafer 11-22 Beslutande enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare Anna Lundström, kultur-

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid: Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid: Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl PROTOKOLL 1 Plats och tid: Förvaltningshuset Bräcke, Nämndrummet, kl. 9.00 12.00 Paragrafer: 22-30 Beslutande: enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare: Ulla-Britt Barchéus Olofsson, enhetschef Bräcke

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde Kallelse till s sammanträde 205-0-08 Kl. 08.5 i Gillestugan Bräcke Folkets Hus KALLELSE 2 205-0-08 LEDAMÖTER Sven-Åke Draxten, S, ordförande Närv OMRÖSTNINGAR JA NEJ JA NEJ JA NEJ JA NEJ Jörgen Persson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Bräcke förvaltningshus, Gimån den 23 augusti 2016 kl. 09.00 10.30 Paragrafer 27-31 Beslutande Övriga deltagare

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2012-09-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 19 Föregående mötes protokoll 20 Information från SRF 21 Ledsagare vid resa med färdtjänst 22 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Protokoll 2019-04-25 Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Sida 2 av 21 Plats och tid: Förvaltningshuset i Bräcke, nämndrummet, kl 09.00-12.09 Beslutande: Övriga: Johan Loock (M), ordförande Elisabeth Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2014-05-19 Blad 1 (8) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00 11.35 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Björn Bloom (s) Jan-Olof Olofsson (m) Inez Krånglin

Läs mer

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården Patientnämnden - När patienten inte är nöjd med vården PATIENTNÄMNDEN Oberoende instans för utredning av problem i vården Patientnämnden ska utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(9) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Bengt Nilsson (PRO Bromölla), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll

Kommunstyrelsens protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats & tid Förvaltningshuset Bräcke, nämndrummet, torsdagen den 21 januari 2016 kl. 17.30 18.35 Paragrafer 1 6 Beslutande Enligt tjänstgöringslista Övriga deltagande Bengt Flykt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Tekniska problem i kommunen på jourtid... 5 4 Medicinering av äldre... 6 5 Gratis halkskydd till pensionärer... 7 6

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation, ny ledamot 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighet 6 Tillgänglighetspriset 7

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Underskrifter Sekreterare Svegsmon, plan 4, måndagen den 29 september 2014, kl 13-16. Lars Bygdén, Kommunstyrelsen Maj-Lis Larsson, Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Datum och tid Plats 2018-09-24 13:30-16:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Ann-Marie Eriksson (PRO Askersund) Lillemor Edqvist (PRO Hammar) Britt Sund (PRO Åmmeberg) Brita Veiner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 14 Godkännande av ärendelista... 18 15 Presentation av samhällsbyggnadschefen... 19 16 Föregående sammanträdesprotokoll... 20 17 Önskemål om fler bänkar utmed gångvägen runt Mullsjön... 21 18

Läs mer

Biblioteket (Ekebyhovs slott) kl. 08:30 Sluttid:11:00

Biblioteket (Ekebyhovs slott) kl. 08:30 Sluttid:11:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Biblioteket (Ekebyhovs slott) kl. 08:30 Sluttid:11:00 Anna Jakobsson (FP) Rolf Eriksson (C) Göran Tode, SPF Monica Persson, SPF Monica Granér, SPF Britta-Lena Rodell,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017 Tidpunkt: Kl. 15.05 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Reglemente för Patientnämnden

Reglemente för Patientnämnden Reglemente för Patientnämnden Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2015-02-17, 22 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser gäller även för nämnds

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 22 23 24 25 26 27 28 29 Information om bostadsfrågor ur ett äldre och tillgänglighetsperspektiv Aktuellt om tillgänglighet Seniorlekplatser Aktuellt från äldreomsorgen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

Almskoug Carl-Erik (OPA)

Almskoug Carl-Erik (OPA) Kommunala trafiksäkerhetsrådet 2017-02-06 Plats och tid Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2 Arboga 18:00-20:30 Beslutande Almskoug Carl-Erik (OPA) Övriga deltagare Silversten Andreas (S) Edin Ulla, Arboga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-12-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 23 Information från DHR 24 Enkelt avhjälpta hinder 25 Seniorlekplatser 26 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen 27 Aktuellt från äldreomsorgen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta 2014-05-27 ARENDEFORTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 8 Information om trafik och färdtjänst 9 Avvikelserapport 2013, statistik och analys 10 Kost- och måltidsverksamheten, enkät 11 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) KFF Kansli Greenroom. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) KFF Kansli Greenroom. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-11-19 1(15) Plats och tid KFF Kansli Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF) Bojan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S)

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S) Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-02-05 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.15 Irja Gustavsson, ordförande (S) Bodil Larsson, RBU Margaretha

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Datum: Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för nedtagande Förvaringsplats för

Datum: Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för nedtagande Förvaringsplats för Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-04-27 Plats och tid: Folkets hus, kl. 10.00-11.45 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson (C),

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Storsjön, Köpmangatan 21 kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Anders Häggkvist (C) (Vice ordförande) Jonas Andersson (S)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (29) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 13.00-16.00 Se sid 25 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Göran Pettersson Underskrifterr Paragrafer 16-19 Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 23 Godkännande av ärendelista... 31 24 Patientsäkerhetsberättelse 2016... 32 25 Utökning av sjukgymnast/fysioterapeuttjänst... 33 26 Verksamhetsberättelse 2016 för socialnämnden... 34 27 Skrivelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S) VALNÄMNDEN Nämnd Plats och tid Utses att justera Nämndrummet, 10:00-12:00 Sven Olof Larsson (S) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2018-04-11 klockan 09:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Kjell Pettersson

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-02-24 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Kerstin Robertson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, Regionhuset i Kalmar Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson, (L) ledamot Linda Emma Kotanen,

Läs mer