Välkommen till kollo!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till kollo!"

Transkript

1 Sommarlov & kollo 2019

2 Välkommen till kollo! Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Alla kollon har traditionell inriktning, vilket innebär sköna sommaraktiviteter som till exempel bad- och sjöverksamhet, spel, lek och idrott. Några kollon erbjuder dessutom en specialinriktad aktivitet. Du kan läsa mer här i katalogen. Du kan också titta på Där gör du också din ansökan direkt på webben! Årets kollokatalog innehåller många roliga och spännande sommaräventyr. Kollo innebär upplevelser, kunskap och nya kompisar. Det finns många olika kollon att välja på, du hittar säkert något som passar dig och ditt/dina barn. Alla kollon är traditionella, vilket innebär att barnen och ungdomarna mest ägnar sig åt olika sommaraktiviteter, som till exempel badoch sjöverksamhet, hajk, idrott, spel samt lek. Vissa kollon erbjuder dessutom olika specialinriktningar, men den största delen av tiden på kollot är till för traditionella aktiviteter. Vistelsetiderna varierar mellan 7 och 14 dagar. För att ditt barn ska få en lyckad vistelse på kollo är det viktigt att du hjälper barnet att välja mellan de olika alternativ som vi erbjuder. Det är du som känner ditt barn bäst och vet vad hon eller han behöver. Vägledande frågor att ställa sig kan vara: Har barnet varit hemifrån tidigare? Trivs barnet bäst i mindre grupper? Vilken åldersindelning bör det vara på gården? Är du tveksam om ditt barn klarar av att vara hemifrån, välj då en kortare vistelsetid. Varje kolloarrangör skickar också ut en hälsodeklaration till föräldrarna. Hälsodeklarationen ger dig som förälder möjlighet att ge personalen på kollot information om ditt barn så att de kan erbjuda ditt barn en så bra kollovistelse som möjligt. Varje kollo beskriver sin verksamhet och det är ni, föräldrar och barn, som väljer vilket som passar bäst.

3 När du bestämt dig för kollo och period, gå in på se/kollo och gör din ansökan direkt på webben. Vill du lämna in en pappersansökan finns det en blankett i katalogen. Du kan även hämta blanketten på din stadsdelsförvaltning eller ditt medborgarkontor, eller skriva ut en blankett i PDF-format på Ansökan ska göras senast onsdag den 20 mars. För den som söker efter 20 mars har vi möjlighet att erbjuda restplaster. Vilka kan söka kollo? Den som bor och är folkbokförd i Stockholms stad och går i skolår 1 9 kan söka. Önskemål om att åka tillsammans med någon kompis kommer vi att tillmötesgå så långt det går. Vem ansvarar för kollo? Stadsdelsnämnderna är ansvariga för kolloverksamheten. Stadsdelsnämnderna har ansvar för att följa upp och granska kvaliteten på de kolloplatser som upphandlats. Är barnen försäkrade? Barn och ungdomar på kollo omfattas av stadens olycksfallsförsäkring, som är tecknad hos S:t Erik Försäkring. Mer information kan rekvireras på Frågor om ansökan? Ring center på , välj kollo. E-post: kollo@stockholm.se För att ditt barn ska få det så bra som möjligt, vad det gäller bemötande och omhändertagande, är det av stor vikt att kollopersonalen får vetskap om just ditt barns speciella behov. Fyll därför i hälsodeklarationen, som du får från kolloarrangören, extra noggrant! Den finns också att ladda ner på Det är redan dags att planera för sommaren den är här fortare än du tror! Grafisk form och redaktion Cecilia Frank, Frank Etc. AB, Linnea Frank (bildredaktion) Tryck Åtta.45 Tryckeri AB Upplaga ex Omslagsbild Chad Ehlers/NordicPhotos Natur- och introbilder Shutterstock Kollobilder Lars Epstein (Synsholmen). Övriga bilder från respektive kolloarrangör.

4 Hur bor man? I varje rum bor oftast 4 6 barn tillsammans. På natten finns alltid en ledare, som bor i barnhuset, som barnen kan vända sig till om man blir sjuk eller får hemlängtan. På vissa kollogårdar förekommer endast torrdass, kontakta din kollogård om du vill veta mer. Alla hjälper till med det praktiska som städning, matlagning osv. Hur äter man? Barnen serveras tre lagade mål mat om dagen: frukost, lunch och middag samt mellanmål och kvällsmål. Det är viktigt att kollogården tidigt får information om ditt barn behöver specialkost på grund av allergi, religion osv. Ordningsregler? Varje kollogård har sina egna ordningsregler, till exempel hur och vad man gör med fickpengar och mobiltelefoner. Informationsträffar Kolloarrangören informerar om vad som gäller för varje gård under särskilda informationsträffar som anordnas under maj månad. Extra stöd Om du anser att ditt barn har behov av extra stöd på kollo är det viktigt att du hör av dig till center som hjälper dig vidare så att ditt barn kan erbjudas en bra kollovistelse. uppgifter hittar du på katalogens baksida. Lovverksamhet för funktionsnedsatta Kollo och annan lovverksamhet för barn med funktionsnedsättning inom ramen för LSS handläggs av socialförvaltningen. person: Anna Rask, telefon

5 Vad kostar det? Stadsdelsförvaltningen kommer att ta ut avgift av vårdnadshavaren enligt en kommunal taxa. Taxan är beslutad av kommunfullmäktige. Tabellen nedan redovisar avgiften per barn och dag. Familjer med fler än fyra barn som åker på kollo betalar enbart för fyra barn. Hushållets sammanlagda Kostnad/dag (antal barn) månadsinkomster (före skatt) Om du åker hem tidigare eller blir hemskickad återbetalas inga pengar. Men om du blir sjuk och inte kan vara kvar får du tillbaka pengar för sjukperioden. Då behöver vi ha ett läkarintyg. Exempel 1: Sammanlagd månadsinkomst , 3 barn i 14 dagar: 3 barn x 48:-/dag x 14 dagar = kr Exempel 2: Sammanlagd månadsinkomst , 1 barn i 10 dagar: 1 barn x 250:-/dag x 10 dagar = kr Syskonrabatten gäller för de syskon i samma familj som åker på kollo. OBS! Är syskonen folkbokförda på olika adresser är det viktigt att samma vårdnadshavare gör ansökan för samtliga barn. Du vet väl att det är möjligt att ansöka om försörjningsstöd för kollloavgiften? Ansökan utreds och beslut fattas om det beviljas eller ej.

6 Så här söker du till kollo! 1 E-LEGITIMATION För att göra din ansökan på webben behöver du en e-legitimation. Den får du via Skatteverket eller din bank. 2 WEBB-/MOBILANSÖKAN: uppgifter Ansökan till kollo görs via webben från den 19 februari. Det går också att ansöka och tacka ja eller nej till din plats via mobil. Gå in på och fyll i din ansökan där. Webbansökan ska göras senast onsdag den 20 mars. Därefter finns endast restplatser. SPRÅK Ansökan kan göras på 13 olika språk. HJÄLP Det finns flera sätt att få hjälp om du behöver. BARNUPPGIFTER Fyll I personnr, t.ex: Klicka på Hämta uppgifter, så hämtas namn och adress uppgifter för barnet. Endast den som är vårdnadshavare kan göra en ansökning via webben. INKOMST Fyll i hushållets gemensamma inkomst per månad om den är mindre än :- före skatt, eftersom ni då är berättigade till reducerad avgift. VÅRDNADSHAVARE / SAMMANBOENDE Fyll i barnens båda vårdnadshavare om de bor tillsammans, annars den vårdnadshavare som gör ansökan, med ev. sammanboende.

7 3 WEBB-/MOBILANSÖKAN: Val av gårdar och perioder Gå igenom katalogen och välj vilka gårdar ni helst vill att ert barn ska åka till. Tänk på att det är bra att ange flera alternativ eftersom vissa av gårdarna är populära och snabbt blir fullbokade. Flest barn söker kolloplats i början och slutet av sommaren, vilket gör att det är svårast att få plats då. KOLLOGÅRD Fyll i de kollogårdar och perioder som ni kan tänka er, gärna upp till fyra olika val. SYSKON ELLER KOMPISAR För att vara säker på att det blir rätt måste vi veta personnumret på kompisar eller syskon som barnet vill åka tillsammans med. PAPPERSANSÖKAN Vill du lämna in en pappersansökan kan du använda blanketten som följer med katalogen. Blanketten skickas till center (se adress på katalogens baksida) och ska vara inne senast 20 mars. Om du har ansökt via pappersblankett skickas erbjudandet ut per post. Då ska du fylla i en bifogad talong och skicka tillbaka den till center.

8 4 WEBB-/MOBILANSÖKAN: Sammanfattning Innan ansökan skickas iväg får ni möjlighet att ta del av en sammanfattning av de uppgifter ni har fyllt i. Kontrollera att allting stämmer innan ni går vidare. KONTROLLERA Se efter att alla kontaktuppgifter stämmer, och att det är rätt val av kollogård och perioder som finns angivet. Här får du också reda på vad det kommer att kosta. ÄNDRINGAR Om ni vill gå tillbaka och ändra något i ansökan, eller avbryta, går det fortfarande bra. Om du har frågor kring din ansökan, hör av dig till KONTAKTCENTER på telefon , välj kollo. Adressen hittar du på katalogens baksida.

9 5 WEBB-/MOBILANSÖKAN: Bekräftelse När ansökan är klar får du en bekräftelse direkt på websidan. Du får också en bekräftelse till din mailadress. 6 ERBJUDANDE Information om erbjudande skickas ut via e-post 22 mars 8 april. Du har 8 dagar på dig att tacka ja eller nej till platsen. Om du tackar ja blir anmälan bindande och faktura skickas ut med 30 dagars betalningsvillkor. Glöm inte att tacka nej om du inte kan åka. Då kan platsen gå vidare till någon annan. Avbokning efter att anmälan blivit bindande måste ske skriftligt och kan bara göras om barnet blivit sjukt. Det måste stärkas med läkarintyg. 7 INFORMATION FRÅN KOLLOGÅRDEN Under maj månad kommer alla kollogårdar att informera barnen och deras föräldrar om just ert valda kollo. Ni får då också veta tid och plats för resan ut till kollot. Det är viktigt att delta på dessa informationsträffar för att träffa personal och kollokompisar samt få svar på era frågor. 8 RESAN TILL KOLLO! Kollogården svarar för resan till och från kollot. Tillsammans med en representant eller ledare från kollogården kan resan ske exempelvis med SL-buss eller inhyrd buss. Kolloarrangören informerar mer om resorna under maj månad. Välkommen med din ansökan!

10 TEMA SKOLÅR ANTAL BARN LOGI LÄGE ARRANGÖR Akka Assöbacken Bergängen Björkbacken Djuprämmen Granbo Granliden Granvik Granö gård Ivarsudde Lindängen Lova & Anna-Sofia Parkudden Rånö seglarläger S/Y Ellen Shamrock Solgården Solvik Starrbäcken Storgården Strand Strandhem Stugorna Synsholmen Sörgården Sörängen Udden Vretarna Östergården Äventyr Se hemsida Knatte Flerbäddsrum Knatte Flerbäddsrum Knatte Flerbäddsrum Water camp ungdom bäddsrum Teater Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Film Flerbäddsrum Scen Flerbäddsrum Traditionellt bäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum I Värmland, ca 30 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm I Värmland, ca 30 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Vätö, nordost om Norrtälje Barnens ö, 11 mil från Stockholm Utepedagogik Sverige AB Utepedagogik Sverige AB Stiftelsen Birkagården Skutsegling På skutorna Stockholms skärgård Föreningen Skeppsholmsgården Traditionellt Flerbäddsrum Segling Flerbäddsrum Barnens ö, 11 mil från Stockholm Stockholms södra skärgård Arbacia AB Skutsegling På skutan Stockholms skärgård Stiftelsen S/Y Ellen Skutsegling På skutan Stockholms skärgård Föreningen Skeppsholmsgården Traditionellt Flerbäddsrum Expedition Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Djur Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Knatte Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Water camp junior bäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Traditionellt Flerbäddsrum Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm På en ö i S:t Annas skärgård Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm I Värmland, ca 30 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Barnens ö, 11 mil från Stockholm Synsholmens Kolloförening Utepedagogik Sverige AB

11 ANTAL PERIODER ANTAL DAGAR JUNI JULI AUGUSTI Akka Assöbacken Bergängen Björkbacken Djuprämmen Granbo Granliden Granvik Granö gård Ivarsudde Lindängen Lova & Anna-Sofia Parkudden Rånö seglarläger S/Y Ellen Shamrock Solgården Solvik Starrbäcken Storgården Strand Strandhem Stugorna Synsholmen Sörgården Sörängen Udden Vretarna Östergården

12 Här finns vi! Här kan du se var sommarens kollogårdar ligger. Mer noggrann beskrivning finns på varje gårds sida i katalogen. På förra uppslaget finns allt du behöver veta om åldrar, tider och inriktningar för alla gårdarna. Björkbacken Östergården Granliden Vretarna Sörgården Granö gård Granvik Stugorna Lindängen Bergängen Parkudden Starrbäcken Storgården Granbo Solvik Assöbacken Sörängen Strandhem Barnens ö Strand Solgården Djuprämmen Akka Udden Barnens ö Ivarsudde S/Y Ellen Stockholm Lova & Anna-Sofia Shamrock Rånö seglarläger Synsholmen

13 Ansökan för kollo sommaren 2019 Lägg blanketten i ett kuvert och frankera. En ansökan för varje barn. Om du vill ansöka för flera barn, kopiera blanketten eller ladda ner den på Ansökan ska ha kommit in till center senast 20 mars. Blanketten skickas till: Serviceförvaltningen center Stockholm, Kollo Box 7005, Stockholm-Globen 1. BARNETS UPPGIFTER Uppgifterna ska gälla den adress där barnet är folkbokfört. Barnets förnamn Personnummer Barnets efternamn vårterminen Bostadsadress Postnummer Postadress Stadsdelsförvaltning 2. FAMILJEFÖRHÅLLANDEN Avgiften beräknas på gemensam inkomst i det hushåll där barnet är folkbokfört. Jag är ensamboende Vi är sammanboende Hushållets gemensamma inkomst före skatt per månad: Mer än :-. Jag/vi accepterar högsta avgift :- eller mindre. OBS! Inkomst måste anges för att undvika högsta avgift: Vårdnadshavare 1 Förnamn och efternamn Personnummer Telefon Mobiltelefon E-post Vårdnadshavare 2/Sammanboende Förnamn och efternamn Personnummer Telefon Mobiltelefon E-post

14 3. ÖNSKEMÅL OM KOLLO Fyll i de alternativ ni kan tänka er. Ange gärna flera val. 1. Kollogård Period 2. Kollogård Period 3. Kollogård Period 4. Kollogård Period Personnummer på ev. syskon eller kompisar som barnet vill åka tillsammans med (OBS: Fullständigt personnummer måste anges): FÖRSÄKRAN OCH UNDERSKRIFT För gifta/sammanboende med gemensamma barn ska blanketten skrivas under av båda parter. Vid samboendeförhållanden ska föräldern/vårdnadshavaren informera den samboende om blankettens innehåll samt intyga bådas uppgifter. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med GDPR. På stockholm.se/dataskydd hittar du information om stadens behandling av personuppgifter. OBS! Om du anser att ditt barn har behov av extra stöd på kollo är det viktigt att du hör av dig till center, , välj kollo, eller e-post: kollo@stockholm.se så att ditt barn kan erbjudas en bra kollovistelse. Jag/vi försäkrar att uppgifterna som är lämnade på blanketten är riktiga. Jag/vi godkänner att kontroller görs hos Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Skatteverket. datum datum underskrift underskrift OBS! Ansökan ska ha kommit in till center senast den 20 mars! Frågor? center, tel , välj kollo.

15 Har du testat utomhusbio eller haft disco under bar himmel? Akka är det maximala äventyrskollot. Här får du möjlighet att prova på alla typer av häftiga och utmanande aktiviteter, som höghöjdsbana, åka bananbåt efter vattenskoter, klättring, bygga flotte, paddla kanot, åka på hajk, eller kanske hoppa i sjön från vår badbrygga och simma ut till vår vattenstudsmatta för att sedan ligga och chilla i solen med dina kompisar. En deltagare berättar: Jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om så många äventyr och sån sammanhållning. Det är ett minne för livet. Du är med och påverkar hur vi lägger upp dagarna på Akka. Tillsammans skapar vi ditt livs äventyr, fyllt med häftiga upplevelser, nya vänner, fina minnen och många skratt! Vill du veta mer, kolla in vår hemsida. Akka Adventure camp Akka För mer info, se vår hemsida dagar dagar dagar dagar dagar dagar dagar Joel Fänge Kollolinjen info@kollosommar.se Utepedagogik Sverige AB Akka Adventure Camp ligger i Värmland, cirka 30 mil från Stockholm. Kollogården ligger på en halvö med flera badplatser med badbryggor och vattenstudsmattor.

16 1 3 Assöbacken 35 Flerbäddsrum dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Assöbacken ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och badstrand. I morse när vi vaknade hade våra kolloledare förvandlats till sagoväsen och snart ska vi göra ansiktsmålning. Jag vill bli en tiger, eller en enhörning! Här på Assöbacken blandar vi bad, lekar och pyssel med roliga äventyr som dagshajk och skattjakt. På kvällarna går vi tillbaka till våra mysiga sovhus och har kvällsfika och kvällssamling i mindre grupper. Vi pratar om vad som var roligast med dagen och vad som kommer att hända imorgon. Kanske avslutar vi med en bok eller en saga om kollo? Vi ledare är lugna, trygga och vana att arbeta med barn i de yngre åldrarna. Hos oss får varje barn en fadder som tar hand om just dig och kompisarna i ditt rum lite extra mycket. Assöbacken Knattekollo Barnens ö

17 Bergängen Bergängen Knattekollo Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Bergängen ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Helt plötsligt står Harry Potter mitt på gården tillsammans med både Hermione, Dobby och Hagrid. Vi ska följa med dem ut på gnomjakt i skogen, men först ska vi få göra våra egna trollstavar! Bergängen är det perfekta kollot för dig som vill testa kollo för första gången. Här får alla barn en fadder och chansen att träffa massa nya kompisar. Förutom typiska kolloaktiviteter som bad, pyssel, häng på stranden, paddling och hajk, har vi på Bergängen också en superhjältedag med superhjältetivoli och superhjälteskola coolt va!? På kvällarna brukar vi varva ner med kvällssamling där vi pratar om roliga saker som har hänt under dagen. Våra ledare är kunniga och trygga pedagoger med erfarenhet av att arbeta med yngre barn.

18 1 3 Björkbacken 35 Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Assöbacken ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten med gångavstånd till badvik. Titta en skattkarta! Kom så ser vi vad som finns vid krysset! Skattjakten tar oss över fotbollsplanen och in i skogen. Jag passar på att äta några blåbär på vägen. Har du aldrig varit på kollo förut, men är sugen på att testa? Då är Björkbacken ett bra kollo för dig! Här händer det alltid roliga saker: Ibland dyker det upp utklädda ledare som behöver hjälp att lösa ett mysterium. Ibland går vi och hälsar på djuren som bor på granngården. Och ibland tar vi det lugnt på vår mysiga gård och spelar spel, pysslar eller har disco. Här på Björkbacken får varje barn en fadder som hjälper till om hemlängtan gör sig påmind eller om du är sugen på något roligt bus. Vi ledare är trygga och erfarna. Björkbacken Knattekollo Barnens ö

19 Djuprämmen Djuprämmen Water camp ungdom Häng med till Djuprämmen, ungdomskollot fyllt med häftiga och fartfyllda aktiviteter. Djuprämmen Water Camp ligger vid en stor spegelblank sjö. Här åker vi bananbåt efter vattenskoter, paddlar kanot, går höghöjdsbana, bygger flottar eller dyker från vår vattenstudsmatta. Självklart finns tid för att softa i solen och chilla i hängmattorna. Vad sägs om spa vid sjöbastun, dj-skola/musikstudio, fotbollsturnering, hunger games, CTF, gladiatorerna, disco, vattenkrig, pingis, volleyboll och mycket mer? Du är med och bestämmer. Tillsammans skapar vi en kanonsommar fylld med häftiga upplevelser, nya vänner, fina minnen och många skratt! bäddsrum. Matsal delas med Uddens kollogård (45 barn). Barnen äter olika tider dagar dagar dagar dagar dagar Joel Fänge Kollolinjen info@kollosommar.se Utepedagogik Sverige AB Djuprämmen water camp ungdomskollo ligger i Värmland cirka 30 mil från Stockholm. Kollogården ligger på en halvö med flera badplatser med badbryggor och vattenstudsmattor samt en egen sjöbastu. En ungdom berättar: En kompis frågade hur det var på Djuprämmen. Jag svarade, häng med nästa år får du se, det måste upplevas. Vi har haft den bästa sommaren i våra liv. Vill du veta mer, kolla in vår hemsida.

20 Granbo Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Granbo ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Granbo Teater Barnens ö Ridån går ner och publiken visslar, tjoar och applåderar! De ropar ut oss på scenen och vi får gå upp och tacka flera gånger. Innan föreställningen var jag nervös, men nu känns allting bara fantastiskt! Oavsett om du har spelat teater förut eller bara är nyfiken på att testa, är du välkommen till oss på Granbo teaterkollo. Tillsammans sätter vi upp en föreställning fylld av sång, dans, spex och galna karaktärer. När vi inte repar hinner vi med andra spexiga saker som att leka avatarleken, hajka och anordna vår alldeles egna prideparad. Vi ledare är professionella skådespelare, dansare, musiker och pedagoger som älskar att skapa magiska föreställningar tillsammans med er på kollo!

21 WOOOAAAAA! Jag och mina kompisar ligger och chillar på en filt i gräset efter middagen. Plötsligt hörs ett högt skrik från gula huset. Skriket växer till ett vrål och ut ur alla husen väller barn och ledare. Klockan är och det dagliga Granlidenvrålet, grålet, äger rum. Ett fantastiskt glädjetjut ljuder över hela Barnens ö! Välkommen till vår glada och populära kollogård Granliden, som är full av liv, aktiviteter och roliga upptåg. Hos oss får du härliga sommardagar, massa nya kompisar och häftiga upplevelser. Vi blandar spännande aktiviteter som guldrush, hajk och fångarna på fortet med lugnare mys som pyssel, bad, fiske och grillning. Vi som jobbar här är lite smått galna, men väldigt roliga, trygga och erfarna ledare. Granliden Barnens ö Granliden Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Granliden ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik.

22 Nu ska vi äntligen få presentera vår film på filmfestivalen. Det pirrar i magen. Tänk att vi har gjort en alldeles egen film! Hos oss på Granvik lär du dig att göra film på riktigt! Här får du filma med våra DV-kameror, lära dig att skriva manus tillsammans med dina kompisar, regissera och såklart skådespela. Sen måste vi ju redigera filmen också då får du lära dig att jobba i imovie, där vi bland annat kan lägga till coola effekter och ljud så att filmen blir fulländad Granvik Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Granvik ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. När filmskapandet är på paus brukar vi bada, leka filminspirerade lekar, paddla och vem vet kanske måste vi även rädda världen från ett aggresivt zombievirus? Vi ses i sommar! Granvik Film Barnens ö

23 Granö gård Granö gård Scen Barnens ö De-spa-cito! Sen så är det nått om en burrito. Verkar vara nåns favorito? De-spa-sito! Jag och min kompis hittade på en egen text till vår favoritlåt som vi ska uppträda med i föreställningen. Alla på gården har repat i flera dagar och i eftermiddag är det äntligen dags för den stora premiären! Att vara hos oss på Granö Gård betyder teater, dans, sång och show, men också typiska sommaraktiviteter som bad, sandslottstävling, pyssel, paddling och lite mer Granö gård-typiska lekar som pony på gräsmattan, demonjakten och fajk (hajk utan övernattning) Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Granö gård ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Vi kolloledare är erfarna teater-, dans- och musikpedagoger med vana att driva barn- och ungdomsprojekt. Välkommen till oss!

24 Ivarsudde bäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar 1 9 Oskar Norberg kollo@birkagarden.se Stiftelsen Birkagården Ivarsudde ligger cirka nio mil från Stockholm vid Lidöfjärden på Vätö nordost om Norrtälje. På gården finns egen strand och badbrygga samt vedeldad bastu. Ivarsudde Där havet, vinden, solen och månen styr ligger Stiftelsen Birkagårdens kollo Ivarsudde! Med havet precis utanför fönstret hör bad, segling, kanotturer och fiske till de dagliga aktiviteterna. Efter en dag med vattenkrig eller catch the flag i skogen värmer vi upp oss i vår vedeldade bastu innan det är dags för nattmacka. Räkna med både galna, mysiga och spännande påhitt av Ivars erfarna kolloledare! Disco, såpagladiatorerna, regatta och fångarna på Ivars är några av våra aktiviteter. På Ivarsudde kan även tårtbakartävling, pingisturnering och spa-dag stå på dagens program. Under perioden paddlar vi iväg till hajk-ön för att komma skärgården riktigt nära och sova under stjärnorna. Det kan även lura ett och annat spöke i skogen innan perioden är slut... Förbered dig på nya vänskaper och underbara upplevelser på Ivarsudde!

25 Vi paddlade och paddlade men hamnade bara i vassen. Sen kom vår kolloledare och visade hur vi skulle göra nu kan vi paddla kanot! I morgon ska jag nog testa kajak också. Om du är sugen på två veckor fyllda med allt från bad, paddling, pyssel, matlagning och vattenkrig, till att gå monsterstigen, uppleva Harry Potter-dagen, leka äventyrslekar, spela musik i repan och klä ut dig då är Lindängen en kollogård för dig. Hos oss på Lindängen får du träffa nya vänner och hänga tillsammans med vuxna som älskar kollo. Vi ledare har lång erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att skapa en underbar sommar tillsammans med er! Lindängen Lindängen Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Lindängen ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har 250 meter till strandoch badplats.

26 Stockholms mysigaste kollo? Vi bor ombord på de mindre skutorna Lova och Anna-Sofia. Alla får lära sig segla och de som vill får hjälpa till att styra, navigera och slå knopar. Vi brukar segla ungefär halva dagen och när vi börjar känna oss klara söker vi upp en naturhamn där skutorna förtöjer. När vi inte seglar hittar vi roliga aktiviteter som hör sommaren till. Vi badar, grillar, leker, bygger barkbåtar, bakar kakor och annat skoj. Med båtarna som plattform kan vi även klättra i riggen, hoppa från peket eller ro med jollen. Mot slutet av kollot seglar vi ibland en hel natt. Små grupper där ledare och ungdomar bor tillsammans brukar resultera i en trygg familjär stämning. Vi ses ombord på Lova & Anna-Sofia! Lova & Anna-Sofia 5 9 8/fartyg Du bor ombord på segelskutorna Lova & Anna-Sofia dagar dagar dagar dagar dagar Kristoffer Strandfeldt segling@ skeppsholmsgarden.se Föreningen Skeppsholmsgården Stockholms skärgård (avgång och hemkomst sker vid Skeppsholmen). Du måste kunna simma 200 meter. Lova & Anna-Sofia Skutsegling

27 Parkudden Barnens ö Men vem är det som kommer där borta? Jultomten!? Det är mitt i sommaren men helt plötsligt står både tomten och tomtemor ute på gården. Vad ska de ska göra här? Förutom den fartfyllda sagodagen med tomtar, troll och pirater, får du som kommer till oss på Parkudden en period full av härliga kolloaktiviteter. Om du tycker att det verkar roligt att paddla, blåsa världens största såpbubblor, leka fångarna på gården, hajka och rädda gården från bossarna under maffiadagen då är Parkudden verkligen en kollogård för dig! Vi som jobbar på Parkudden är erfarna ledare som älskar att leka, ha vattenkrig, busa och helt enkelt vara på kollo. Fyll vattenballongerna, så ses vi i sommar! Parkudden Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Parkudden ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik.

28 Dagarna på Rånö Seglarläger är fyllda av segling, sol, bad och andra kul aktiviteter. Här finns allt som ett klassiskt kollo kan erbjuda men vår huvudinriktning är segling. Nybörjare eller erfaren seglare spelar ingen roll. På Rånö får du segla både jolle och stor båt. Du har dessutom möjlighet att prova vindsurfing. Efter två veckor kan du segla. Det har du med dig resten av livet. Hos oss har vi trygg och glad stämning. Du kan komma ensam eller med din bästa kompis, efter ett par dagar känner du alla. En flicka skrev: På Rånö känner man en sån gemenskap till alla barnen men också till alla ledare. Sammanhållningen är helt otrolig! Du måste kunna simma minst 100 m. Välkommen med din ansökan. Vi ses på Rånö! Rånö seglarläger Rånö seglarläger Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Rikard Lindholm info@ranoseglarlager.nu Arbacia AB Vårt seglarläger ligger på ön Rånö i Stockholms södra skärgård, inte långt från Nynäshamn. Vi har en stor tomt med bl a fotbollsplan och egen hamn för båtar och bad.

29 S/Y Ellen Skutsegling Tänk att få lämna stadslivet och för fulla segel styra ut i skärgården på äventyr med segelfartyget Ellen! Korta perioder för dig med liten eller ingen erfarenhet och längre perioder för den erfarne som vill ha mer av äventyret. Vi seglar under dagarna för att före middagen lägga till i en av skärgårdens naturhamnar. Väder och vind styr vart vi åker, nya platser upptäcks varje dag. Du bor och lever ombord på fartyget. Det kommer att bli mycket bad, grillning och lekar tillsammans med dina nya kompisar. Under period 4 och 5 seglar vi mer och längre än vad vi gör under våra andra perioder, alltså inget för nybörjaren. Oavsett period måste du kunna simma minst 200 meter. Är du beredd på ett riktigt sommaräventyr med segelskutan Ellen? 3 9 (se nedan) 27 S/Y Ellen Du bor och äter på skutan dagar skolår dagar. skolår dagar skolår dagar (forts 1) skolår dagar (forts 2) skolår dagar skolår 3 6 Peter Munkert kollo@syellen.se Stiftelsen S/Y Ellen Stockholms skärgård

30 Shamrock Du bor ombord på segelfartyget Shamrock dagar dagar dagar Kristoffer Strandfeldt segling@ skeppsholmsgarden.se Föreningen Skeppsholmsgården Stockholms skärgård (avgång och hemkomst sker vid Skeppsholmen). Shamrock Skutsegling Missa inte sommarens seglingsäventyr! Välkommen ombord på segelfartyget Shamrock. Alla får hjälpa till när vi ska sätta segel och tillsammans med vindens hjälp får vi fart på 160 ton fartyg. Vi seglar dit vindarna bär innan vi ankrar i en vik eller lägger till i en naturhamn. När vi inte seglar brukar vi bada, hitta på roliga lekar och utforska öarna vi kommer till. Finns det en fyr, en kiosk, en fårhage, blåbärssnår eller en fotbollsplan? På öar med mycket att upptäcka stannar vi ofta en extra dag innan vi seglar vidare. Under kolloperioden brukar vi ordna bio och disco i stora rummet. Tårtbakartävling, 5-kamp och nattsegling brukar också vara några av höjdpunkterna. Tycker du att det låter kul? Välkommen till Shamrock! Du måste kunna simma 200 meter.

31 Ssch! Jag hörde någon från de andra distrikten! Kom, vi gömmer oss! Under hunger games-dagen hade vi en jättestor parad där distrikten visade upp sig för presidenten, precis som i filmen. Sen blev det ett supermegastort vattenkrig och jag blev jätteblöt! Hos oss på Solgården är det full rulle från morgon till kväll, med fartfyllda lekar och äventyr. Här får du det omöjliga uppdraget att i olika knasiga aktiviteter försöka vinna över utforskaren Dora, zombies, dementorer och tomten Eller vänta, är det Solgårdens ledare? Vi som jobbar här är erfarna, engagerade och väldigt ofta utklädda och så älskar vi kollo! Vårt mål är att ni som kommer hit ska ha så kul det bara går, träffa massa nya kompisar och längta efter att komma tillbaka år efter år. Solgården Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Solgården ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Solgården

32 Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Solvik ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen strand. Hjälp! Krösus Krump har kraschat sitt flygplan rakt in i ett av husen på Solvik och hotar med att ta över hela Barnens ö. Vi måste hjälpas åt att hitta det försvunna testamentet och stoppa de elaka planerna innan det är för sent! Om du gillar äventyr så är Solvik helt klart kollot för dig. Här kommer du bland annat få klättra i höghöjdsbanan the black track, tretton meter över marken, krypa igenom mörkerlabyrinten the dark side och hajka i två nätter. Om inte tälten lockar får du gärna sova under bar himmel! Men mellan äventyren finns det också tid för bad, chill på vår superfina strand, disco med godisregn, pingis, paddling, pyssel, fotboll och roliga bus tillsammans med våra kunniga, trygga och erfarna ledare. Solvik Expedition Barnens ö Solvik

33 Starrbäcken Barnens ö Vi har bara känt varandra i fem dagar, men det känns som hela livet! Igår låg vi och pratade på tjockmattan ända tills vi skulle gå och lägga oss och i kväll ska vi hjälpa till och fixa grillmyset nere på stranden Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Starrbäcken ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har 250 meter till strand och badplats. Starrbäcken Starrbäcken är kollogården för dig som är sugen på att träffa nya vänner och hänga på en härlig tonårsgård på Barnens ö. Vi blandar klassiska sommaraktiviteter som bad, paddling, disco, hajk och häng på stranden, med massa roliga lekar. Allt ifrån gamla godingar som catch the flag till stora rollspel och för sommaren helt nyuppfunna lekar. Vi ser fram emot att skapa två oförglömliga kolloveckor tillsammans med dig. Kom och upplev sommarens bästa dagar med oss på Starris!

34 Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Storgården ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Storgården Storgården Barnens ö Jag blev träffad av ledarnas förgiftade vatten och förvandlades till en zombie! Nu ska jag också vara med och försöka fånga de andra barnen! Här på Storgården är det full fart från morgon till kväll. När zombievattenkriget är slut finns det tid för bad, paddling, middagsutmaningar och fotboll. I morgon blir det guldjakt eller kanske hunger games? Men det är klart att vi tar det lugnt ibland också. Då brukar vi chilla på stranden, kolla på film eller pyssla. Om du gillar att sjunga, spela upp sketcher eller dansa får du gärna uppträda på vårt stora disco med talangjakt, som vi alltid har sista kvällen. Vi som jobbar på Storgården är engagerade och erfarna ledare som älskar att spendera sommarens bästa dagar på kollo tillsammans med er kids!

35 Ropen skalla, äventyr åt alla! Vi är taggade och har packat all utrustning som vi kommer behöva under 24 timmar i skogen och övernattning på hajkplats. Nu är det dags för barn och ledare att ge sig av äntligen hajk! Förutom äventyret på hajken brukar vi också ha storslaget tivoli med discohoppborg, spökhus, chokladhjul, vinst-varje-gång, pilkastning och mycket mer. Men vi hinner såklart också med klassiska kolloaktiviteter som bad och strandhäng, pyssel, hajk, skattjakt, vattenkrig och båtturer. Hos oss bor du i det färggladaste huset på Barnens ö! Vi som jobbar på Strand är erfarna ledare och pedagoger som lägger stor vikt vid att alla kollobarn blir sedda. Genom att alla barn får en fadderledare skapar vi förutsättningar för att få med alla i gemenskapen. Strand Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Strand ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Strand

36 Jag vet! Vi kör grön och rosa grädde på vår tårta! Sveriges yngsta mästerkock har kommit till Strandhem, men vad har hänt med juryn? De verkar superknasiga och äter tårtorna med händerna! Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Strandhem ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Om du är ute efter sommarens bästa dagar är Strandhem helt klart kollogården för dig. Vi har laddat upp med våra bästa lekar och bara längtar tills ni kommer hit och kör guldjakten, paddling, teaterbrännboll, badar, spelar fotboll på vår grymma gräsplan, dansar på discot och spelar musik tillsammans med oss. Här på Strandhem har vi en familjär anda. Varje rum har en egen fadderledare som ser till att alla barn blir sedda och kommer in i gemenskapen. Strandhem Barnens ö Strandhem

37 Stugorna Djur Barnens ö Åh, kaninerna är mina favoriter! Lilla Zlatan med de slokande öronen skuttar fram och nosar på maskrosbladet som jag sträcker in. Plötsligt kommer fem kaniner till fram och vill smaka. Getterna bräker i hagen och vill ha mer kvistar, minigrisarna bökar runt i leran. I morse på djurrundan hittade vi fem ägg hos hönsen. Då kan vi baka sockerkaka senare under dagen. Stugorna är kollot för dig som gillar djur och natur, men också bad och lek. Dagarna är fyllda med pyssel, skratt, ninjalek, magikerlek och massor av andra spännande aktiviteter Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Stugorna ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Stugorna Ibland gör vi utflykter med kikare och håv till havet, spanar efter fåglar eller sälar och samlar små havsdjur och insekter till vårt terrarium. Vi har förstås också disco och spökrunda för de som vill. Vi ses i sommar!

38 1 9 (se perioder) 38 Flerbäddsrum dagar skolår dagar skolår dagar skolår 1 5 Eric Flyxe kolloinfo@synsholmen. com Synsholmens Kolloförening En ö i vackra S:t Annas skärgård med havsutsikt och närhet till eget bad och fiske. Ibland har vi pälsdjur på kollot! Synsholmen Synsholmen Varning! Kom inte till det här kollot om du vill ha badförbud, tråkiga ledare, äcklig mat, ful natur, sega lekar och russindisco. Men vill du ha allt tvärtom åk till Synsholmen! Flyg runt på vårt ufo (8-meters studsmatta på vattnet) och chilla på stranden eller bastuflotten. Boka Lillstugan och sov där med dina kollokompisar. På Synis får du både fartfyllda lekar, skön semester och nybakat bröd! Föräldrar säger; Min dotter har varit på kollo sen hon var åtta, nu är hon snart tretton år. Jag har aldrig upplevt henne så lycklig och entusiastisk som efter kollovistelsen på Synsholmen. Det som gav intryck var personalens stora engagemang, glädjen, humorn, värmen och att det verkar vara ett okonventionellt kollo med ändå bevarade traditioner. Synis är också ett bra val som första-kollo.

39 Kolla en guldsten! Men hur ska vi ta oss förbi piraterna? I morse när vi vaknade hade ett sjörövarskepp gått på grund i viken och piraternas skatt hade spridits över gården. Om vi hittar guldet får vi behålla det, men vi måste akta oss så att inte piraterna kullar oss! Har du aldrig varit på kollo förut? Då är Sörgården knatte en perfekt nybörjargård för dig! Här får du några roliga sommarlovsdagar fyllda med bad, pingis och pyssel. Dessutom älskar vi att leka och klä ut oss! Ibland kan lekarna ha sagotema och då kanske det dyker upp en magisk fé vad önskar du dig? Vi ledare är vana att arbeta med yngre barn och målet är att skapa en trygg och rolig kolloperiod där alla känner sig delaktiga. Sörgården Knattekollo Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Sörården ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Synsholmen Sörgården

40 Jag sprang allt vad jag kunde och lyckades precis komma undan kung Fus livvakter, när en kompis i mitt lag ropade att vi hade hittat skatten. Vi vann! Hos oss på Sörängen kan du vakna upp i Harry Potters värld ena dagen, för att nästa dag vara på jakt efter förrymda pensionärer eller leta efter kung Fus gömda skatt. Vi på Sörängen älskar fullt ös och blandar traditionella kollogrejer som bad, disco, spökrunda och paddling med hiphopdagen, rollspel i the dragon s lair eller med att anordna tivoli för knattarna på Bergängen som är våra grannar. Vårt mål med kolloperioden är att få alla barn att känna sig som hemma här på Sörängen och såklart att skapa kollomagi tillsammans! Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Sörängen ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Sörängen Barnens ö Sörängen

41 Udden Water camp junior Wow! Missa inte chansen till en sommar på egen halvö med massor av nya kompisar! Du kan sola på bryggan, hoppa i vattnet från vattenstudsmattan och vår badpyramid eller ta en kompis och åka bananbåt efter vattenskotern. Självklart har vi också aktiviteter som fotbollsturnering, kanotpaddling, flottbygge, talangshow, fiska, CTF, volleyboll, att sova utomhus, sjunga vid lägerelden och äta hajkbanan, pyssla, ha disco och knaskamper, klä ut sig, hoppa studsmatta och en massa bus. Ett barn skriver: Kan inte beskriva sommaren med ord. Haft så himla kul och kommer att sakna alla. Du är med och påverkar dagarna så att vi tillsammans gör sommaren till den bästa någonsin. Är du redo för äventyr? Vi ledare längtar redan efter sommaren på Udden Water Camp! Vill du veta mer, kolla in vår hemsida bäddsrum Matsal delas med Djuprämmen kollogård (50 barn). Barnen äter olika tider dagar dagar dagar dagar dagar d agar dagar Joel Fänge Kollolinjen info@kollosommar.se Utepedagogik Sverige AB Uddens kollogård ligger i Värmland, cirka 30 mil från Stockholm. Kollogården Synsholmen ligger på halvö med flera badplatser med badbryggor och vattenstudsmattor. Udden

42 Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar* * bara för tjejer Eva Alsberg kollo@stbd.se Vretarna ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badstrand. Vretarna Barnens ö Jag har aldrig sett så mycket popcorn någonsin! Om vi hjälps åt kan vi nog överlista ledarna och få alla popcorn till vårt mål. Perfekt till discot! Här på Vretarna fyller vi dagarna med en härlig mix av fartfyllda aktiviteter och soft häng på stranden. Sommarens bästa dagar innehåller bad, nya vänner, knasiga äventyr, prideparad, paddling och givetvis grillmys i solnedgången. Vi som jobbar här är roliga och trygga vuxna som älskar kollo. Vårt mål med Vretarna är att du ska få tolv underbara dagar, med massor av nya vänner och minnen för livet Sista perioden är bara för tjejer. Då kommer vi såklart bada, äta glass, leka och åka på utflykter, men också peppa varandra att våga testa nya saker. Här kan du vara dig själv och ha kul! Vretarna

43 I med mer sweet chili, det ska smaka mycket! Jag älskar att hjälpa till med maten. Idag blir det kollowok à la Östergården som jag och mina kompisar fixar tillsammans med kocken. På vårt tonårskollo Östergården kan du göra allt från att chilla på stranden och fixa mat utomhus på vår jättewokpanna, till att göra musikquiz och lära dig att paddla standup paddle. Vi på Östergården gillar häng, hajk (då vi sover under bar himmel eller tältar i skogen), filmkvällar, disco och allt annat som gör kollo så speciellt. Vad kan vara bättre än att tillbringa tio dagar med gamla och nya vänner i skärgården? Kom och snacka med oss om livet, skratta och upplev sommarens bästa dagar. Bättre kan det knappast bli. Vi ses i sommar! Östergården Barnens ö Flerbäddsrum dagar dagar dagar dagar dagar dagar Eva Alsberg kollo@stbd.se Östergården ligger elva mil från Stockholm på Barnens ö, Väddö. Gården ligger nära vatten och har egen badvik. Östergården

44 Hit hör du av dig med alla frågor om kollo: center Stockholm B Returadress: Södermalms stadsdelsförvaltning, Box4270, Stockholm SVERIGE PORTO BETALT PORT PAYÉ E-post: kollo@stockholm.se Telefon: , välj kollo. center för kollo öppnar Welcome to summer camp 2019! The website kollo has more information about summer camps in 13 languages. Tervetuloa kesäleirille vuonna 2019! Osoitteessa on tietoa kesäleireistä kolmellatoista kielellä. Bienvenue aux camps d été 2019! Vous trouverez des informations sur les camps d été en treize langues sur Bienvenidos al campamento de verano de 2019! La página web contiene más información sobre campamentos de verano en 13 idiomas yaz kampina ho geldiniz! adresindeki web sitesinde yaz kampihakkinda 13 dilde detaylibilgi yer almaktadir. Ku soo dhawow kaamka xagaaga ee sanadka 2019! Bogga internetka ayaad ka heli kartaa warbixin dheeraad ah oo kaamamka xagaaga ku saabsan oo ku qoran 13 luqadood. Dobrodošli u letnji kamp 2019! Web stranica sadrži više informacija o letnjim kampovima na 13 jezika. Dobrodošli u ljetni kamp 2019! Na web stranici možete prona i više informacija o ljetnim kampovima na 13 jezika. Добро пожаловать в летний лагерь 2019! Для получения дополнительной информации о летних лагерях на 13 языках посетите веб-сайт Καλωσορίσατε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση 2019! Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με καλοκαιρινές κατασκηνώσεις σε 13 γλώσσες. Sommer 2019 Ferienlager Auf erhalten Sie Informationen zu den Ferienlagern auf 13 Sprachen. مرحب ا بك يف املعسكر الصيفي لعام 2019! يوفر لك موقع الويب املزيد من املعلومات حول املعسكرات الصيفية ب 13 لغة. به اردوگاه تابستانی 2019 خوش آمديد! در وب سایت اطالعات بیشرتی درباره اردوگاه های تابستانی به 13 زبان در دسرتس می باشد.

Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på.

Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Sommarlov & kollo 2018 Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Alla kollon har traditionell inriktning, vilket innebär

Läs mer

Välkommen till kollo!

Välkommen till kollo! Sommarlov & kollo 2017 Välkommen till kollo! Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Alla kollon har traditionell

Läs mer

Grafisk form och redaktion Kolloevent Kollobilder Tryck Upplaga Omslagsbild Naturbilder Intervjubilder

Grafisk form och redaktion Kolloevent Kollobilder Tryck Upplaga Omslagsbild Naturbilder Intervjubilder Sommarlov & kollo 2014 Grafisk form och redaktion Cecilia Frank, Frank Etc. AB Tryck Pipeline Nordic AB Upplaga 40 500 ex Omslagsbild Mikael Andersson/ Nordic Photos Naturbilder Photodisc och Linnea Frank,

Läs mer

Välkommen till kollo!

Välkommen till kollo! Sommarlov & kollo 2016 Välkommen till kollo! Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Alla kollon har traditionell

Läs mer

Hit hör du av dig med alla frågor som handlar om kollo:

Hit hör du av dig med alla frågor som handlar om kollo: Hit hör du av dig med alla frågor som handlar om kollo: Kontaktcenter Stockholm Edvard Griegsgången 9, 164 32 Kista, E-post: kollo@stockholm.se Telefon: 08-508 11 990 www.stockholm.se/kollo Welcome to

Läs mer

Sommarlov & kollo 2011

Sommarlov & kollo 2011 Sommarlov & kollo 2011 Sommarlov nu är det dags för kollo! Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon att välja på. Alla kollon har

Läs mer

Nytt för i år! Kollo redan från första klass!

Nytt för i år! Kollo redan från första klass! Nytt för i år! Kollo redan från första klass! Sommarlov & kollo 2015 Välkommen till kollo! Vi hoppas kunna erbjuda dig en glad, härlig och spännande sommarvistelse. Här i katalogen finns det många kollon

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Frustuna äventyrskollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 3 5,6 C. Ibland 4 7,4 D. Oftast 19 35,2 E. Alltid 28

Läs mer

A B C D. Chef avdelningen förskola-skola. Sommarkoloniverksamheten Till Enskede-Årsta stadsdelsnämnd

A B C D. Chef avdelningen förskola-skola. Sommarkoloniverksamheten Till Enskede-Årsta stadsdelsnämnd A B C D E Avdelningen förskola-skola Enskede-Årsta stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2005-09-01 Dnr 05-407/512 Handläggare Tfn Rune Falk 508 14 050 Bengt Malmström 508 14 000 Till Enskede-Årsta

Läs mer

Sommarens internatkollo 2019

Sommarens internatkollo 2019 Sommarens internatkollo 2019 Vad är internatkollo? Hos oss på kollo kan du bada, hänga med kompisar, spela fotboll, åka på hajk, fiska, paddla kanot, pyssla och mycket annat. Helt enkelt en mix av sköna

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Djuprämmen water camp ungdom SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1 B. Sällan 3 2,9 C. Ibland 4 3,8 D. Oftast 35 33,3 E. Alltid

Läs mer

AKKA ADVENTURE CAMPS KOLLOGÅRD

AKKA ADVENTURE CAMPS KOLLOGÅRD AKKA ADVENTURE CAMPS KOLLOGÅRD Akkas kolloverksamhet är belägen på vid en stor sjö, belägen tre mil norr om Filipstad i Värmland i en avskiljd idyllisk kollomiljö på en egen udde med vacker utsikt över

Läs mer

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun KOLLO 2018 för barn i årskurs 2-6 kfum örebro örebro kommun Barnkollo och dagläger Det oändligt långa sommarlovet närmar sig! Snabbare än vi anar ringer klockan till skolavslutning. Därför vill vi redan

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granbo scen Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 2 D. Oftast 14 27,5 E. Alltid 36 70,6

Läs mer

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 KOLLO 2018 Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 Sommarkul på Lövudden (Dagkollo) Sommarkul vänder sig till barn mellan 7 och 16 år som vill uppleva en sommar utomhus

Läs mer

Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet

Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet Ansökningstid Blanketten lämnas till skolsköterskan senast 1 mars. Beslut om beviljad insats/avslag kommer att skickas ut till alla som sökt senast

Läs mer

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Solvik expedition Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Solvik expedition Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1 Sommarkollo 2014 Ange vilket kollo ditt barn gått på: Solvik expedition Barnens ö Sida 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde Sida 2 Ledarna ordnade roliga aktiviteter

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 KOLLO 2019 Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 Sök nu för roliga äventyr i sommar! Vill du att ditt barn ska få göra roliga saker, kanske prova något nytt och få

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Anton Wassbergs danskollo Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 8,7 D. Oftast 8 34,8 E.

Läs mer

#2019. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun

#2019. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun O L L KO #2019 för barn i årskurs 2-6 kfum örebro örebro kommun barnkollo Det oändligt långa sommarlovet närmar sig! Snabbare än vi anar ringer klockan till skolavslutning. Därför vill vi redan nu bjuda

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer Sommarläger 2019 1-5 juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer På Solgården ordnar vi sommarläger för familjer som har barn som är mellan 10 och 13 år. Anläggningen ligger vid vattnet och har

Läs mer

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD Bodvidsgården kollogård är en utmärkt plats att utveckla och aktivera barn i en miljö långt ifrån stadens stress. Här finns möjlighet till att få tid att umgås utomhus, prova på

Läs mer

SOMMARGÅRDAR Vilka får söka? Vistelsetid Vilka barn får åka? Försäkringar

SOMMARGÅRDAR Vilka får söka? Vistelsetid Vilka barn får åka? Försäkringar SOMMARGÅRDAR 2018 Eskilstuna har kolloverksamhet på sommargårdarna Åshorn, Solvik och Sågarsvedet (stängt 2018). Åshorns sommargård ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utan för Trosa, ca 11 mil

Läs mer

Sommarläger för barn i årskurs 4-6

Sommarläger för barn i årskurs 4-6 Sommarläger 2018 för barn i årskurs 4-6 På Solgården ordnar vi sommarläger för dig som går i årskurs 4-6. Anläggningen ligger vid vattnet och har en alldeles egen badstrand. Under fem fartfyllda dagar

Läs mer

OLLO #2019. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun

OLLO #2019. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun OLLO #2019 för barn i årskurs 2-6 kfum örebro örebro kommun barnkollo Det oändligt långa sommarlovet närmar sig! Snabbare än vi anar ringer klockan till skolavslutning. Därför vill vi redan nu bjuda in

Läs mer

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se FRUSTUNA Frustuna är belägen strax utanför Gnesta i Södermanland med direkt anslutning till sjön Frösjön och är en perfekt anläggning för verksamhet med den idylliska känslan och närhet till vatten. Frustuna

Läs mer

KONFIRMATION 2017/2018

KONFIRMATION 2017/2018 KONFIRMATION 2017/2018 Berlin sidan 4 RomAssisi sidan 6 Sommar sidan 8 Varför konfa? 5 anledningar till varför du ska konfirmeras! 1.Du lär känna massa härliga människor och får nya vänner! 2.Ett unikt

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1 Sommarkollo 2014 Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö Sida 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde Sida 2 Ledarna ordnade roliga aktiviteter

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Piispalaresan var rolig förutom bussen. I bussen blev det långtråkigt eftersom mina kompisar spelade en lång kortlek men de hann avsluta leken innan vi var framme

Läs mer

Uppdrag. Vistelse på kollo ska möjliggöra individens och familjens förutsättningar att motverka svårigheter och förstärka resurser.

Uppdrag. Vistelse på kollo ska möjliggöra individens och familjens förutsättningar att motverka svårigheter och förstärka resurser. Kolloverksamheten Vad är kollo? Att få åka på kollo är en mycket uppskattad och värdefull insats. Där lek, personlig utveckling, gemenskap, stimulans, trygghet och engagemang står i fokus. Vad sägs om

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Koloni Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6

Koloni Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6 Koloni 2017 Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6 Björnöborg Vet du inte vad du ska göra i sommar? Sök till Björnöborgs sommarkoloni på Björnön. Här kan du få

Läs mer

Äventyrsläger 2015. www.aventyrslager.se

Äventyrsläger 2015. www.aventyrslager.se Äventyrsläger 2015 www.aventyrslager.se Vår filosofi är: Att allting är möjligt på varje deltagares sätt. Att vi vågar prova tillsammans. Att ha tid. Välkomna till våra roliga äventyrsläger! Som vanligt

Läs mer

UDDEN WATER CAMP JUNIORS KOLLOGÅRD

UDDEN WATER CAMP JUNIORS KOLLOGÅRD UDDEN WATER CAMP JUNIORS KOLLOGÅRD Området vid kollogården består ut av en stor sjö med mycket skog och mark samt åar och vattendrag. I detta område har Utepedagogik Sverige AB ett antal fastigheter som

Läs mer

FRUSTUNA ÄVENTYRSKOLLO

FRUSTUNA ÄVENTYRSKOLLO FRUSTUNA ÄVENTYRSKOLLO Frustuna kollogård är belägen strax utanför Gnesta i Södermanland med direkt anslutning till sjön Frösjön och är en perfekt anläggning för kollo med den idylliska kollokänslan och

Läs mer

För dig som är medlem i RBU

För dig som är medlem i RBU Läger och kurser 2015 För dig som är medlem i RBU Sommar och läger, bus och kunskap! Välkommen till RBU:s kurser med lägerkänsla som vi gör i samarbete med Valjevikens folkhögskola. Lägren innehåller allt

Läs mer

KOLLO #2019. för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4. kfum örebro i samarbete med örebro kommun

KOLLO #2019. för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4. kfum örebro i samarbete med örebro kommun KOLLO #2019 för barn och ungdomar inom särskolans grundskola åk 4 - gymnasieskolan åk 4 kfum örebro i samarbete med örebro kommun kollo på klacka Nu är det åter dags för de barn och ungdomar som går i

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

För ungdomar med funktionsnedsättning

För ungdomar med funktionsnedsättning JÖNKÖPINGS LÄN 0 ordnar För ungdomar med funktionsnedsättning Tid: Vecka 13 24/3-30/3 Vecka 14 1/4 7/4 Plats: Deltagare: Salsnäs utanför Målilla Ungdomar ca 12-25 år med lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Läs mer

Under sommarlovet ordnas det gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun

Under sommarlovet ordnas det gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun Lär Dig Segla 24-26 Juni aktiviteter! Alla elever i åk F-9 som bor i Habo kommun får ett Sommarlovskort. (delas ut sista veckan i skolan) Det gäller mellan

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se SÖRA Söra är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Söra ligger ca tio mil söder om Stockholm och det tar

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken.

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Manusförslag för Eddaskolan årskurs 1 a. Scen 1 En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Alla människor reser

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun .. Sommarlager 2016 Nytt i år Gratis för alla! Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun Information om Sommarläger 2016 För att medverka på lägren

Läs mer

Sommarkollo 2018 Resultatrapport

Sommarkollo 2018 Resultatrapport Sommarkollo Resultatrapport Djuprämmen Water Camp Ungdom Om undersökningen Denna rapport redovisar resultat från sommarkolloenkäten som genomfördes under sommaren. En webbenkät har skickats ut via mail

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: = 27 st Tjej 27% Kille 65% År 6 År 7 År 8 År 9 Gymn 18 år e.ä. HUR NÖJD är du med din fritid TOTALT SETT? 26 svar =31% =8% =4% =38% =19% Mycket Nöjd

Läs mer

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Tel: 018-37 03 02 info@tallkrogen-fub.se www.tallkrogen-fub.se Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter TALLKROGENLÄGER Under sommaren anordnar vi semestervistelser

Läs mer

Upphandling kolloverksamhet

Upphandling kolloverksamhet 2017-08-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2017/85 Fritidsnämnden Upphandling kolloverksamhet 2018 2019 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att upphandla kolloverksamhet för perioden 2018 2019

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Utbildningskontoret 1 (5) Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO

DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO Området vid kollogården består av en stor sjö med mycket skog och mark samt åar och vattendrag. I detta område har Utepedagogik Sverige AB ett antal fastigheter som är

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Lägerutvärdering 2012

Lägerutvärdering 2012 Lägerutvärdering 2012 Utvärdering Stockholm, Barnens Ö 2012 34 deltagare har svarat på Före (Några kom direkt till Barnens Ö och fyllde aldrig i enkät?) 31 deltagare har svarat Efter 2 deltagare svarade

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun 2019 GRATIS FoR oo ALLA www.sala.se Information om Sommarläger 2019 För att medverka på lägren måste du vara född år 2006-2008 (årskurs 4-6) Sista

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av barn och ungdomar som åkte ut på Tuskulums helg- och lovläger, vår/sommar 2016. Syftet med enkäterna är att fånga upp

Läs mer

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten Text: Maarit Wall Illustrationer: Henrik Nilson Layout och produktion: Viking Line Mariehamn Tryck: Mariehamns Tryckeri

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

Sommarkollo 2018 Resultatrapport

Sommarkollo 2018 Resultatrapport Sommarkollo Resultatrapport Akka Adventure Camp Om undersökningen Denna rapport redovisar resultat från sommarkolloenkäten som genomfördes under sommaren. En webbenkät har skickats ut via mail till vårdnadshavare

Läs mer

DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO

DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO DJUPRÄMMEN WATER CAMP UNGDOMSKOLLO Området vid kollogården består ut av en stor sjö med mycket skog och mark samt åar och vattendrag. I detta område har Utepedagogik Sverige AB ett antal fastigheter som

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av barn och ungdomar som åkte ut på Magelungens helgkollo och sommarläger på Gillbergsvik, vår/sommar 2016. Syftet med enkäterna

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

Sommarkollo 2018 Resultatrapport

Sommarkollo 2018 Resultatrapport Sommarkollo 2018 Resultatrapport Vretarna Coder camp Om undersökningen Denna rapport redovisar resultat från sommarkolloenkäten som genomfördes under sommaren 2018. En webbenkät har skickats ut via mail

Läs mer

Gäller dig som har gått ut årskurs 6 + äldre

Gäller dig som har gått ut årskurs 6 + äldre Vecka 25-34 Gäller dig som har gått ut årskurs 6 + äldre Följ oss på Facebook för att få full koll på allt som händer hos oss under sommaren (Haffas / Lorensberga fritidsgård) Alla aktiviteter är GRATIS!

Läs mer

Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby

Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby stockholm.se/sommarlovhv Aktiviteter på sommarlovet För dig som är ung finns det många olika roliga aktiviteter

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Äventyrsläger 2016. www.aventyrslager.se

Äventyrsläger 2016. www.aventyrslager.se Äventyrsläger 2016 www.aventyrslager.se Välkomna till våra roliga äventyrsläger! Som vanligt gäller att du måste ansöka om insatsen hos din LSS handläggare och din plats är inte garanterad förrän din handläggare

Läs mer

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola Välkommen till Sommarkursen Box 115 280 64 Glimåkra E-post: info@glimnet.se tel. 044-448 19, 448 00 För mer information se skolans hemsida www.glimnet.se 30 juni - 18 juli 2014 På Sommarkursen får du;

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer