Labour Force Survey Maj 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Labour Force Survey Maj 2010"

Transkript

1 Labour Force Survey Maj 2010 Statistics Sweden 2010 Tabeller avseende år Producent STATISTISKA CENTRALBYRÅN Avdelningen för befolkning och välfärd Arbetskraftsundersökningarna Box STOCKHOLM Förfrågningar Prenumerationsärenden SCB, AKU-gruppen, tfn , e-post. SCB, Publikationstjänsten, tfn , e-post.

2 Arbetskraftsundersökningen i maj 2010 Grundtabeller Referensperioder : 3 maj - 9 maj maj - 24 maj Redovisningen av SCB:s arbetskraftsundersökningar (AKU) sker, förutom i grundtabeller, även i Statistiska meddelanden (SM, undergrupp Am), SSD (Sveriges statistiska databaser) och i så kallade Tilläggstabeller. Grundtabellernas kvalitet säkerställs av att de utgör en del av Sveriges Officiella Statistik (SOS). I och med publiceringen av AKU april 2005 har även publiceringen av materialet i grundtabellerna setts över, de har dessutom kompletterats med osäkerhetstal. I grundtabellerna finns tabeller för hela befolkningen (15-74 år) men även speciellt utformade tabeller som möjliggör jämförelser av mäns och kvinnors samt inrikes- och utrikesföddas situation på arbetsmarknaden. Samtliga tabeller är könsuppdelade och flertalet tabeller innehåller information fördelad efter olika åldersgrupper. För åldersindelningarna används tre olika nivåer, där nivå 1 är den mest finfördelade. Tilläggstabeller är tabeller som bedöms vara av stort allmänintresse men som inte helt lever upp till kraven för att utgöra en del av Sveriges Officiella Statistik. Många av tilläggstabellerna är desamma som grundtabellerna men avser istället åldersgruppen år eller åldersgruppen år. På Internet finns grundtabeller, tilläggstabeller, SM samt SSD tillgängliga avgiftsfritt. De är åtkomliga via SCB:s webbplats Utöver nämnda publikationer är det även möjligt att beställa specialbearbetningar av den stora mängd information som finns i Arbetskraftsundersökningarna. För att göra en beställning kontakta AKU-gruppen på tfn eller e-post aku@scb.se.

3 Begrepp och definitioner i Arbetskraftsundersökningarna (AKU) Oktober 2007 ändrades den officiella arbetslöshetsdefinitionen. I enlighet med EU:s förordningar ingår from. oktober även heltidsstuderande som sökt arbete i gruppen arbetslösa och därmed i arbetskraften. Tidigare ingick dessa i "ej i arbetskraften". Även åldersgruppen är ändrad i AKU till att gälla år istället för som tidigare år. Befolkningen I arbetskraften Ej i arbetskraften Sysselsatta Arbetslösa I arbete Tillfälligt frånvarande hela veckan Sysselsatta omfattar följande grupper: -personer som under en viss vecka (referensveckan) utförde något arbete (minst en timme), antingen som avlönade arbetstagare, som egna företagare (inklusive fria yrkesutövare) eller oavlönade medhjälpare i företag tillhörande make/maka eller annan medlem av samma hushåll (=sysselsatta, i arbete). -personer som inte utförde något arbete enligt ovan, men som hade anställning, arbete som medhjälpande hushållsmedlem eller egen företagare (inklusive fria yrkesutövare) och var tillfälligt frånvarande under hela referensveckan. Orsak till frånvaron kan vara sjukdom, semester, tjänstledighet, (t.ex. för vård av barn eller studier), värnpliktstjänstgöring, arbetskonflikt eller ledighet av annan anledning. Frånvaron räknas oavsett om den varit betald eller inte (=sysselsatta, frånvarande från arbetet). Personer som deltar i vissa arbetsmarknadspolitiska program räknas som sysselsatta, t.ex. offentligt skyddat arbete, Samhall, start av näringsverksamhet eller anställning med lönebidrag eller anställningsstöd. Fast anställda omfattar personer med tillsvidareanställning. Tidsbegränsat anställda omfattar personer med vikariat, anställningsstöd, säsongsarbete, provanställning eller objekts/projektanställning samt övriga former av tidsbegränsade anställningar. Undersysselsatta omfattar personer som är sysselsatta men som arbetar mindre än de skulle vilja göra och som hade kunnat börja arbeta mer under referensveckan eller inom 14 dagar från referensveckans slut.

4 Arbetslösa omfattar följande grupper: -personer som var utan arbete under referensveckan men som sökt arbete under de senaste fyra veckorna (referensveckan och tre veckor bakåt) och kunde arbeta referensveckan eller börja inom 14 dagar från referensveckans slut. Arbetslösa omfattar även personer som har fått ett arbete som börjar inom tre månader, förutsatt att de skulle ha kunnat arbeta referensveckan eller börja inom 14 dagar från referensveckans slut. Relativa arbetslöshetstalet : Andelen (%) arbetslösa av antalet personer i arbetskraften. I arbetskraften omfattar personer som är antingen sysselsatta eller arbetslösa. Relativa arbetskraftstalet : Andelen (%) personer i arbetskraften av befolkningen år. Ej i arbetskraften omfattar: -personer som varken är sysselsatta eller arbetslösa. Gruppen omfattar bl.a. studerande utan arbete (dock ej heltidsstuderande som söker och kan ta arbete), pensionärer, hemarbetande, värnpliktiga eller långvarigt sjuka utan arbete. Deltagare i de arbetsmarknadspolitiska program som räknas som studier, t.ex. arbetspraktik och arbetsmarknadsutbildning ingår också i gruppen "ej i arbetskraften", om de inte uppfyller villkoren för att klassas som arbetslösa. Latent arbetssökande ingår i ej i arbetskraften och består av personer som velat och kunnat arbeta referensveckan men inte sökt arbete. Näringsgren Kodningen av näringsgren är anpassad efter SNI (Standard för svensk näringsgrensindelning) som utgår från EU:s näringsgrensstandard NACE (Nomenclature générale des activités économiques dans les Communautés Européennes). Perioden användes SNI 1992 vid kodningen av AKU och perioden användes SNI Från och med januari 2009 tillämpas en ny version i AKU, SNI För år 2008 finns berörda tabeller (Tabell 3 och 7) framtagna både enligt tidigare SNI 2002 och enligt nya SNI 2007.

5 Osäkerhetstal Resultaten från AKU som redovisas i grundtabellerna är behäftade med en viss osäkerhet eftersom de utgör skattningar baserade på ett urval av Sveriges befolkning. Den slumpmässiga osäkerheten i en skattning som huvudsakligen beror på urvalsfel kan uttryckas med osäkerhetstal(1), som beräknas med hjälp av standardavvikelser. Genom att utnyttja osäkerhetstal kan man bilda sig en uppfattning om skattningars osäkerhet och om skillnader mellan närliggande månader och skillnader jämfört med motsvarande månad ett år tidigare kan förklaras av slumpen eller om de är statistiskt säkerställda. Är skillnaden större än osäkerhetstalet talar man om en förändring som är statistiskt säkerställd; i övriga fall säger man att skillnaden ligger inom den statistiska felmarginalen, dvs. kan förklaras av slumpen. För att underlätta bedömningen av skattningarnas tillförlitlighet och för att kunna avgöra om förändringar över tiden är statistiskt säkerställda redovisas osäkerhetstal för samtliga grundtabeller. Tabellsammanställningen består av tre delar, där den första delen innehåller osäkerhetstal för nivåskattningar, den andra delen innehåller osäkerhetstal för förändringen mellan närliggande månader (t.ex. förändringen mellan januari och februari samma år) och den tredje delen innehåller osäkerhetstal för förändringar på ett års sikt. Tabellnumreringen i var och en av de tre delarna överensstämmer med den som används i grundtabellerna, se innehållsförteckningen. Nedan förklaras med generella exempel hur osäkerhetstal skall användas. Observera att uppgifterna inte avser någon specifik månad. Exempel: 1. Osäkerhet, nivåskattning Låt oss anta att antalet arbetslösa är och att man med 95-procentig säkerhet vill veta inom vilket intervall antalet arbetslösa ligger. Redovisad skattning: Osäkerhetstal, nivå: Intervallet erhålles som: ± , dvs. med 95 procents sannolikhet täcker intervallet till det verkliga antalet arbetslösa

6 2. Osäkerhet, förändring jämfört med närliggande månad Låt oss anta att antalet arbetslösa är och att antalet arbetslösa en månad tidigare var Vi vill veta om skillnaden (35 000) mellan månaderna är statistiskt säkerställd med 95 procents signifikansnivå. Redovisad skattning denna månad: Redovisad skattning en månad tidigare: Osäkerhetstal, jämförelse närliggande månad: Eftersom skillnaden jämfört med en månad tidigare (35 000) är större än osäkerhetstalet (15 000) är skillnaden mellan månaderna statistiskt säkerställd med 95 procents signifikansnivå. (1) Osäkerhetstal motsvarar konfidensintervall. Enligt vedertagen praxis används 95 procents signifikansnivå. För nivåskattningar blir osäkerhetstalet 1.96 x standardavvikelsen. 3. Osäkerhet, förändringar på ett års sikt Låt oss anta att antalet arbetslösa är och att antalet arbetslösa motsvarande månad ett år tidigare var Vi vill veta om skillnaden (10 000) är statistiskt säkerställd med 95 procents signifikansnivå. Redovisad skattning denna månad: Redovisad skattning motsvarande månad ett år tidigare: Osäkerhetstal, jämförelse ett års sikt: Eftersom skillnaden jämfört med motsvarande månad ett år tidigare (10 000) är mindre än osäkerhetstalet (40 000) ligger skillnaden jämfört med motsvarande månad ett år tidigare med 95 procents signifikansnivå inom den statistiska felmarginalen.

7 Förteckning över tabeller i Arbetskraftsundersökningarna (AKU) Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida Klicka för att komma till resp. tabell Befolkningen 1 Befolkningen fördelad efter arbetskraftstillhörighet samt efter kön och ålder (nivå1) Sysselsatta 2 Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden och överenskommen arbetstid per vecka samt efter kön och ålder (nivå 1). 3 Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden och överenskommen arbetstid per vecka samt efter kön och näringsgren (grov nivå). 4 Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och yrke (1-siffernivå). 5 Sysselsatta fördelade efter heltids- resp. deltidsstudier samt genomsnittligt faktiskt antal arbetade timmar resp. studietimmar per vecka för sysselsatta som studerar. Fördelning efter kön och ålder (nivå 2)

8 Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida 6 Medelarbetstid (faktiskt arbetad tid) för sysselsatta fördelad efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och ålder (nivå 2). 7 Totalt antal arbetstimmar (faktiskt arbetad tid i huvud- o bisyssla) per vecka för personer i arbete fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och näringsgren (grov nivå). 8 Totalt antal arbetstimmar (faktiskt arbetad tid) per vecka för personer i arbete fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och sektor Anställda 9 Anställda fördelade efter sektor och anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och ålder (nivå 2). 10 Övertid och frånvaro i huvudsysslan (antal personer resp timmar) bland anställda under referensveckan fördelat efter kön och ålder (nivå 2) Fast och tidsbegränsat anställda fördelade efter kön och facklig organisation

9 Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida Frånvarande i huvudsysslan 12 Frånvarande från arbetet (huvudsysslan) under referensveckan fördelade efter huvudsaklig frånvaroorsak samt efter kön och ålder (nivå 2). 13 Antal och andel frånvarande av sysselsatta respektive anställda fördelade efter frånvaro hela respektive del av referensveckan samt efter kön och ålder enligt nivå 2 (enbart huvudsysslan). 14 Antal frånvarotimmar per vecka för sysselsatta fördelade efter huvudsaklig frånvaroorsak samt efter kön och ålder enligt nivå 2 (enbart huvudsysslan) Arbetslösa 15 Arbetslösa fördelade efter arbetslöshetstidens längd samt efter kön och ålder (nivå 2). Personer ej i arbetskraften 16 Personer ej i arbetskraften fördelade efter huvudsaklig verksamhet samt efter kön och ålder (nivå 3). 17 Personer ej i arbetskraften fördelade efter önskemål och möjligheter till förvärvsarbete samt efter kön och ålder (nivå 2)

10 Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida Outnyttjat arbetskraftsutbud 18 Arbetslösa, undersysselsatta och latent arbetssökande fördelade efter kön och ålder (nivå 1) A 27B 28A 28B Män och kvinnor, jämförelse Män och kvinnor, jämförelse. Befolkningen fördelad efter arbetskraftstillhörighet samt efter ålder (nivå 2). Män och kvinnor, jämförelse. Sysselsättning, arbetslöshet samt arbetskraftstillhörighet (relativa tal), för olika åldrar (nivå 2). Män och kvinnor, jämförelse. Befolkningen fördelad efter arbetskraftstillhörighet samt efter civilstånd och om det finns hemmaboende barn eller ej. Män och kvinnor, jämförelse. Sysselsättnig, arbetslöshet samt arbetskraftstal (relativa tal) för olika civilstånd samt om det finns hemmaboende barn eller ej

11 Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida 29 Män och kvinnor, jämförelse. Sysselsatta fördelade efter faktisk medelarbetstid, frånvaro- och övertidstimmar per vecka och andel heltidsarbetande (huvudsysslan) samt efter civilstånd och om det finns hemmaboende barn eller ej Män och kvinnor, jämförelse. Personer med hemmaboende barn fördelade efter sysselsättningsgrad och civilstånd samt efter yngsta barnets ålder. 31 Män och kvinnor, jämförelse. Personer med hemmaboende barn fördelade efter faktisk medelarbetstid (sysselsatta) och civilstånd samt efter yngsta barnets ålder A 32B Inrikes och utrikes födda, jämförelse Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Befolkningen fördelad efter arbetskraftstillhörighet samt efter kön och ålder (nivå 2). Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Sysselsättning, arbetslöshet samt arbetskraftstalet (relativa tal) efter kön och ålder (nivå 2) Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Sysselsatta fördelade efter yrkesställning och genomsnittlig överenskommen arbetstid per vecka samt efter kön och ålder (nivå 2)

12 Osäkerhetstal Nivå För jämförelse med: Föregående månad Grundtabell Motsvarande månad ett år tidigare Tabell Sida Sida Sida Sida 34 Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Sysselsatta fördelade efter faktisk medelarbetstid, frånvaro- och övertidstimmar per vecka (huvudsysslan) och andel heltidsarbetande (huvudsysslan) samt efter kön och ålder (nivå 2). 35 Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Sysselsatta fördelade efter antal och andel frånvarande hela respektive del av referensveckan samt efter kön och ålder enligt nivå 2 (enbart huvudsysslan). 36 Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Arbetslösa fördelade efter arbetslöshetstidens längd samt efter kön och ålder (nivå 2) A 37B Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Arbetslösa, undersysselsatta och latent arbetssökande fördelade efter kön och ålder (nivå 2). Inrikes och utrikes födda, jämförelse. Outnyttjat arbetskraftsutbud i miljoner timmar för arbetslösa, undersysselsatta och latent arbetssökande fördelade efter kön och ålder (nivå 2) Urvalet 39A Urvalet fördelat efter resultat av kontakten samt efter kön och ålder (nivå 1) B Urvalet fördelat efter resultat av kontakten samt efter kön och stora kommuner C Urvalet fördelat efter resultat av kontakten samt efter kön och rotationsgrupp D Urvalet fördelat efter resultat av kontakten samt efter kön och referensvecka. 81

13 Sida 13 TAB. 1 (15-74 år) Befolkningen fördelad efter arbetskraftstillhörighet samt efter kön och ålder. Arbetslösa enligt internationella rekommendationer tal Rel. Rel. Syssel- I ARBETSKRAFTEN Ej i Befolk- arb.löshets- arb.krafts- sättnings- Ålder Syssel- Arbets- Summa arbets- ningen tal tal grad satta I arbete Från- lösa heltids- kraften (6)+(7) (4) (6) (1) varande studerande i procent i procent i procent hela av (6) av (8) av (8) veckan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) Båda könen år 455,9 425,5 30,3 175,8 111,5 631,7 612, ,8 27,8 50,8 36, ,8 807,4 113,4 84, ,2 147, ,1 8,4 87,2 79, , ,0 91,4 68, ,2 89, ,2 5,7 93,1 87, ,4 991,7 52,7 64, ,1 107, ,6 5,8 91,2 85, ,0 772,1 67,0 39, ,8 317, ,0 4,5 73,5 70, ,9 97,8 10, ,7 804,1 912,8.. 11,9 11, , ,6 364,9 434,2 174, , , ,6 8,8 70,4 64, ,7 96,6 6,1 80, ,2 446,4 629,7 43,9 29,1 16, ,2 329,0 24,2 95, ,5 165,7 614,1 21,2 73,0 57, , ,1 354,8 426,6 167, , , ,8 8,9 80,4 73, , ,2 348,6 352, ,8 826, ,2 7,6 84,9 78,4

14 Sida 14 TAB. 1 (15-74 år) Forts tal Rel. Rel. Syssel- I ARBETSKRAFTEN Ej i Befolk- arb.löshets- arb.krafts- sättnings- Ålder Syssel- Arbets- Summa arbets- ningen tal tal grad satta I arbete Från- lösa heltids- kraften (6)+(7) (4) (6) (1) varande studerande i procent i procent i procent hela av (6) av (8) av (8) veckan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) Män år 229,1 216,3 12,8 97,1 57,2 326,2 311,1 637,3 29,8 51,2 35, ,9 467,0 31,9 44, ,6 46,5 590,1 8,2 92,1 84, ,2 571,9 28,3 30, ,0 25,7 656,6 4,9 96,1 91, ,7 515,3 23,4 36, ,1 41,7 616,8 6,3 93,2 87, ,3 410,9 31,4 27, ,7 128,8 598,5 5,8 78,5 73, ,9 57,4 4, ,9 385,0 446,9.. 13,8 13, , ,8 132,3 236,3 91, ,4 938, ,3 9,1 73,5 66, ,9 45,9 2,0 37,7.. 85,6 237,8 323,5 44,1 26,5 14, ,2 170,4 10,8 59, ,5 73,3 313,8 24,7 76,6 57, , ,4 127,8 233,7 89, ,9 500, ,8 9,2 83,5 75, , ,5 125,8 198, ,9 316, ,9 8,1 88,6 81,5

15 Sida 15 TAB. 1 (15-74 år) Forts tal Rel. Rel. Syssel- I ARBETSKRAFTEN Ej i Befolk- arb.löshets- arb.krafts- sättnings- Ålder Syssel- Arbets- Summa arbets- ningen tal tal grad satta I arbete Från- lösa heltids- kraften (6)+(7) (4) (6) (1) varande studerande i procent i procent i procent hela av (6) av (8) av (8) veckan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) Kvinnor år 226,8 209,2 17,5 78,7 54,3 305,5 301,0 606,5 25,8 50,4 37, ,9 340,4 81,5 39, ,6 100,5 562,0 8,6 82,1 75, ,2 470,1 63,1 38, ,3 63,3 634,6 6,7 90,0 84, ,7 476,4 29,3 28, ,0 65,8 599,8 5,3 89,0 84, ,8 361,2 35,6 12, ,0 188,5 597,5 3,0 68,5 66, ,1 40,4 5, ,8 419,1 465,9.. 10,0 9, , ,7 232,6 197,9 82, , , ,4 8,5 67,2 61, ,8 50,6 4,2 42,8.. 97,6 208,6 306,2 43,8 31,9 17, ,0 158,6 13,4 36, ,9 92,4 300,3 17,3 69,2 57, , ,7 227,0 192,9 78, ,6 669, ,1 8,5 77,3 70, , ,7 222,8 154, ,9 510, ,3 7,1 81,1 75,3

16 Sida 16 TAB. 2 (15-74 år) Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden och överenskommen arbetstid per vecka samt efter kön och ålder (nivå 1) tal Genom- SYSSELSATTA snittlig Ålder Fast Tids- An- Före- Summa överensk. an- begr. ställda tagare arbetstid ställda an- + tim. tim. tim. timmar ställda medhj. hush.- (1)+(2) medl. (3)+(4) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) Båda könen år 194,6 251,6 446,1 9,7 455,9 129,8 113,6 209,4 27, ,8 171,6 867,4 53,4 920,8 41,1 153,3 723,9 37, ,6 88, ,0 113, ,4 21,3 175,9 935,3 39, ,6 51,6 916,2 128, ,4 13,7 147,2 881,3 39, ,8 36,0 708,8 130,3 839,0 30,0 183,8 623,4 37, ,1 26,1 55,2 52,7 107,9 49,8 27,9 30,2 22, ,5 625, ,7 487, ,5 285,6 801, ,5 37, ,0 78,1 100,1 2,6 102,7 68,7 15,1 17,7 15, ,6 173,5 346,1 7,1 353,2 61,0 98,5 191,7 31, ,4 594, ,8 435, ,8 231,1 773, ,3 37, ,4 521, ,4 432, ,9 167,1 758, ,6 37,9

17 TAB. 2 (15-74 år) Forts tal SYSSELSATTA AKU MAJ ÅR Sida 17 Ålder Fast Tids- An- Före- Summa Genoman- begr. ställda tagare snittlig ställda an- + tim. tim. tim. överensk. ställda medhj. arbetstid hush.- timmar (1)+(2) medl. (3)+(4) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) Män år 109,8 113,6 223,5 5,6 229,1 54,3 41,5 131,8 30, ,0 75,8 462,9 36,1 498,9 17,6 40,2 439,8 39, ,2 34,3 521,5 78,7 600,2 6,7 31,5 561,1 41, ,5 23,5 450,0 88,8 538,7 4,4 29,9 504,0 41, ,1 17,4 342,5 99,8 442,3 15,3 52,5 373,9 40, ,2 10,0 23,2 38,7 61,9 21,7 16,7 23,5 26, ,8 274, ,5 347, ,1 120,0 212, ,0 39, ,0 36,9 46,9 1,0 47,9 32,6 5,6 9,2 15, ,8 76,7 176,5 4,7 181,2 21,7 35,9 122,6 34, ,7 261, ,2 309, ,2 95,2 195, ,5 39, ,6 227, ,4 308, ,4 65,6 190, ,3 40,1

18 TAB. 2 (15-74 år) Forts tal SYSSELSATTA AKU MAJ ÅR Sida 18 Ålder Fast Tids- An- Före- Summa Genoman- begr. ställda tagare snittlig ställda an- + tim. tim. tim. överensk. ställda medhj. arbetstid hush.- timmar (1)+(2) medl. (3)+(4) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) Kvinnor år 84,7 137,9 222,7 4,1 226,8 75,5 72,1 77,6 24, ,8 95,7 404,5 17,3 421,9 23,5 113,1 284,1 35, ,4 54,0 498,4 34,8 533,2 14,6 144,4 374,2 36, ,1 28,1 466,3 39,4 505,7 9,3 117,3 377,3 37, ,6 18,7 366,3 30,5 396,8 14,7 131,3 249,5 35, ,9 16,1 32,0 14,0 46,1 28,1 11,2 6,8 16, ,6 350, ,2 140, ,3 165,7 589, ,5 34, ,0 41,2 53,1 1,7 54,8 36,1 9,5 8,5 15, ,8 96,8 169,5 2,4 172,0 39,4 62,6 69,2 27, ,7 332, ,6 126, ,7 135,9 578, ,7 35, ,7 293, ,1 124, ,5 101,5 568, ,3 35,5

19 Sida 19 TAB. 3 (15-74 år) Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden och överenskommen arbetstid per vecka samt efter kön och näringsgren (grov nivå) tal Genom- SYSSELSATTA snittlig SNI2007 Näringsgren 1 Anställda Samtliga överensk. kod Fast sysselsatta arbetstid anställda tim. tim. tim. timmar (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Båda könen Jordbruk, skogsbruk o fiske 29,1 21,7 88,4 6,0 14,0 67,8 45, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 559,6 512,9 594,7 14,2 50,7 529,0 38, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 260,8 243,8 276,6 5,1 15,8 255,2 39, Byggverksamhet 232,2 210,9 302,7 7,1 13,7 281,7 41, Handel 475,1 405,5 545,5 49,6 104,4 390,1 36, Transport 209,8 179,7 232,3 11,3 33,8 187,0 38, Hotell och restaurang 134,0 73,1 157,4 30,3 38,3 86,6 34, Information och kommunikation 159,1 143,1 182,7 5,7 15,6 161,1 38, Finansiell verksamhet, företagstjänster 601,5 515,1 709,2 52,9 97,7 557,6 36,9 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 269,5 232,4 270,6 12,7 33,8 223,3 37,6 85 Utbildning 506,7 414,8 515,8 24,5 116,2 375,1 37, Vård och omsorg 657,4 550,2 672,0 38,8 234,1 397,9 34, Personliga och kulturella tjänster 176,3 127,9 226,9 32,1 49,1 144,0 33,3 Uppgift saknas 3,3 1,2 3,3 0,4 0,4 2,4 35,0 Summa 4 013, , ,5 285,6 801, ,5 37,0 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI 2007.

20 TAB. 3 (15-74 år) Forts tal SYSSELSATTA AKU MAJ ÅR Sida 20 SNI2007 Näringsgren 1 Anställda Samtliga Genomkod Fast sysselsatta snittlig anställda tim. tim. tim. överensk. arbetstid timmar (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Män Jordbruk, skogsbruk o fiske 19,6 15,8 66,1 2,9 9,3 53,4 47, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 429,1 395,4 456,0 9,5 26,1 420,0 39, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 206,0 192,7 220,3 3,9 8,9 207,5 39, Byggverksamhet 213,6 193,6 282,0 6,3 10,2 265,4 41, Handel 258,8 230,0 302,8 16,1 23,7 262,7 39, Transport 158,4 136,9 179,4 8,6 17,8 153,0 39, Hotell och restaurang 52,8 30,9 70,0 10,1 12,0 47,3 39, Information och kommunikation 111,8 103,0 130,5 3,7 6,8 119,8 39, Finansiell verksamhet, företagstjänster 327,5 279,2 400,3 30,5 34,1 334,7 37,9 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 112,7 99,9 113,8 5,1 5,2 103,0 39,1 85 Utbildning 138,5 109,9 142,3 7,0 23,3 112,0 38, Vård och omsorg 117,8 96,6 124,3 7,2 26,9 89,6 36, Personliga och kulturella tjänster 80,4 57,0 101,2 12,4 16,4 71,5 35,1 Uppgift saknas 2,4 0,7 2,4 0,4 0,4 1,6 33,5 Summa 2 023, , ,1 120,0 212, ,0 39,2 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI 2007.

21 TAB. 3 (15-74 år) Forts tal SYSSELSATTA AKU MAJ ÅR Sida 21 SNI2007 Näringsgren 1 Anställda Samtliga Genomkod Fast sysselsatta snittlig anställda tim. tim. tim. överensk. arbetstid timmar (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Kvinnor Jordbruk, skogsbruk o fiske 9,5 5,9 22,3 3,1 4,8 14,4 37, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 130,6 117,6 138,7 4,6 24,6 109,0 36, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 54,8 51,1 56,4 1,3 6,9 47,6 37, Byggverksamhet 18,6 17,4 20,6 0,8 3,5 16,3 37, Handel 216,4 175,5 242,8 33,5 80,7 127,4 31, Transport 51,4 42,7 53,0 2,6 16,0 34,0 34, Hotell och restaurang 81,2 42,2 87,4 20,3 26,3 39,3 29, Information och kommunikation 47,3 40,1 52,1 2,1 8,8 41,3 37, Finansiell verksamhet, företagstjänster 274,0 235,9 309,0 22,4 63,6 222,9 35,5 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 156,8 132,5 156,8 7,6 28,5 120,3 36,6 85 Utbildning 368,2 304,9 373,5 17,4 92,8 263,1 36, Vård och omsorg 539,6 453,6 547,7 31,6 207,1 308,2 33, Personliga och kulturella tjänster 95,9 70,9 125,7 19,7 32,7 72,5 31,9 Uppgift saknas 0,9 0,4 0,9 0,0 0,0 0,9 39,0 Summa 1 990, , ,3 165,7 589, ,5 34,6 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI 2007.

22 Sida 22 TAB. 4 (15-74 år) Sysselsatta fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och yrke (1-siffernivå) tal SYSSELSATTA SSYK Yrke Anställda Samtliga kod Fast sysselsatta anställda (1) (2) (3) Båda könen 1 Ledningsarbete 211,2 206,6 257,5 2 Arbete, som kräver teoretisk specialkompetens 800,9 703,5 893,7 3 Arbete, som kräver kortare högskoleutbildning eller motsv kunskaper 868,8 766,7 954,7 4 Kontors- och kundservicearbete 357,7 295,9 374,0 5 Service-,omsorgs- och försäljningsarbete 779,6 593,4 836,4 6 Arbete inom jordbruk, trädgård, skogsbruk, fiske 40,8 25,6 89,9 7 Hantverksarbete inom byggverksamh o tillverkn 382,7 342,9 475,6 8 Process- o maskinoperatörsarbete, transportarbete, m.m. 357,2 302,6 392,7 9 Arbete utan krav på särskild yrkesutbildning 199,9 138,6 212,0 0 Militärt arbete 10,7 9,2 10,7 Uppgift saknas 4,3 3,4 4,5 Summa 4 013, , ,5

23 TAB. 4 (15-74 år) Forts. AKU MAJ ÅR Sida tal SYSSELSATTA SSYK Yrke Anställda Samtliga kod Fast sysselsatta anställda (1) (2) (3) Män 1 Ledningsarbete 140,1 138,4 173,6 2 Arbete, som kräver teoretisk specialkompetens 387,3 350,2 448,7 3 Arbete, som kräver kortare högskoleutbildning eller motsv kunskaper 402,6 358,4 463,9 4 Kontors- och kundservicearbete 117,4 98,3 121,6 5 Service-,omsorgs- och försäljningsarbete 197,5 143,8 217,0 6 Arbete inom jordbruk, trädgård, skogsbruk, fiske 27,8 18,3 66,9 7 Hantverksarbete inom byggverksamh o tillverkn 358,5 321,7 445,5 8 Process- o maskinoperatörsarbete, transportarbete, m.m. 296,8 251,4 330,5 9 Arbete utan krav på särskild yrkesutbildning 82,1 57,2 90,0 0 Militärt arbete 10,7 9,2 10,7 Uppgift saknas 2,6 2,0 2,8 Summa 2 023, , ,1

24 TAB. 4 (15-74 år) Forts. AKU MAJ ÅR Sida tal SYSSELSATTA SSYK Yrke Anställda Samtliga kod Fast sysselsatta anställda (1) (2) (3) Kvinnor 1 Ledningsarbete 71,1 68,2 83,9 2 Arbete, som kräver teoretisk specialkompetens 413,6 353,3 445,0 3 Arbete, som kräver kortare högskoleutbildning eller motsv kunskaper 466,2 408,3 490,8 4 Kontors- och kundservicearbete 240,2 197,7 252,4 5 Service-,omsorgs- och försäljningsarbete 582,1 449,6 619,4 6 Arbete inom jordbruk, trädgård, skogsbruk, fiske 13,0 7,3 22,9 7 Hantverksarbete inom byggverksamh o tillverkn 24,2 21,2 30,1 8 Process- o maskinoperatörsarbete, transportarbete, m.m. 60,4 51,2 62,2 9 Arbete utan krav på särskild yrkesutbildning 117,8 81,4 122,0 0 Militärt arbete 0,0 0,0 0,0 Uppgift saknas 1,7 1,4 1,7 Summa 1 990, , ,3

25 Sida 25 TAB. 5 (15-74 år) Sysselsatta fördelade efter heltids- resp. deltidsstudier samt genomsnittligt faktiskt antal arbetade timmar resp. studietimmar per vecka för sysselsatta som studerar. Fördelning efter kön och ålder (nivå 2) tal personer resp. genomsnittligt antal timmar per vecka Syssel- studerande Ålder satta Studerande Studerande Samtliga Genom- Genomheltid deltid sysselsatta snittligt snittligt studerande faktiskt antal antal studiearbetade timmar timmar för för sysselsatta sysselsatta studerande studerande (1) (2) (3) (4) (5) (6) Båda könen ,9 141,0 15,5 157,1 12,5 27, ,6 76,6 92,6 173,5 25,4 18, ,0 1,1 7,5 9,6 27,0 10, ,5 218,7 115,5 340,2 19,5 22, ,8 214,0 115,1 335,0 19,8 22, ,9 146,5 112,7 265,0 22,6 20,6

26 Sida 26 TAB. 5 (15-74 år) Forts tal personer resp. genomsnittligt antal timmar per vecka Syssel- studerande Ålder satta Studerande Studerande Samtliga Genom- Genomheltid deltid sysselsatta snittligt snittligt studerande faktiskt antal antal studiearbetade timmar timmar för för sysselsatta sysselsatta studerande studerande (1) (2) (3) (4) (5) (6) Män ,1 59,7 5,5 65,5 12,2 26, ,9 31,8 32,2 65,9 27,9 19, ,1 0,6 3,8 4,7 28,0 11, ,1 92,2 41,5 136,2 20,3 22, ,2 89,1 41,4 133,1 20,8 22, ,4 59,4 39,4 101,1 24,2 21,1 Kvinnor ,8 81,3 9,9 91,5 12,8 28, ,7 44,7 60,4 107,6 23,9 17, ,9 0,5 3,7 4,9 26,1 9, ,3 126,5 74,0 204,0 19,0 22, ,7 124,9 73,6 202,0 19,1 22, ,5 87,1 73,3 163,9 21,6 20,3

27 TAB. 6 (15-74 år) Medelarbetstid (faktiskt arbetad tid) för sysselsatta fördelad efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och ålder (nivå 2). Medelarbetstid (timmar per vecka) 1 SYSSELSATTA Ålder Anställda Företagare + medhj. Samtliga hushållsmedlem Fast Tidsbegr. Summa (3)+(4) anställda anställda Företagare utan anst. AKU MAJ ÅR Sida 27 (1) (2) (3) (4) (5) (6) Båda könen ,8 21,9 25,3 35,4 35,2 25, ,5 31,2 33,3 42,3 37,9 34, ,5 19,4 31,5 34,0 30,6 32, ,1 26,3 32,1 39,1 34,9 32, ,2 27,0 32,3 41,0 36,8 33, ,3 28,9 32,7 41,2 37,0 33,6 1 Faktiskt arbetade timmar i relation till antalet i respektive grupp

28 TAB. 6 (15-74 år) Forts. Medelarbetstid (timmar per vecka) SYSSELSATTA Ålder Anställda Företagare + medhj. Samtliga hushållsmedlem Fast Tidsbegr. Summa (3)+(4) anställda anställda Företagare utan anst. AKU MAJ ÅR Sida 28 (1) (2) (3) (4) (5) (6) Män ,4 23,3 28,3 42,1 42,2 28, ,8 34,2 36,6 45,4 40,8 37, ,2 21,1 34,2 36,5 33,2 34, ,3 28,4 35,2 41,8 37,5 36, ,4 29,2 35,4 43,8 39,4 36, ,5 31,4 35,9 43,9 39,5 37,0 Kvinnor ,0 20,8 22,4 26,2 26,8 22, ,0 28,9 29,8 35,4 32,7 30, ,0 18,2 29,0 26,1 23,5 28, ,7 24,6 28,8 32,2 29,4 29, ,8 25,3 29,1 34,2 31,6 29, ,0 27,0 29,5 34,5 32,0 29,8 1 Faktiskt arbetade timmar i relation till antalet i respektive grupp

29 Sida 29 TAB. 7 (15-74 år) Totalt antal arbetstimmar (faktiskt arbetad tid i huvud- o bisyssla) per vecka för personer i arbete fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och näringsgren (grov nivå). MILJONTALS TIMMAR Samtliga Anställda SNI2007 Näringsgren 1 sysselsatta Fast 2 kod anställda (enb. huvudsyssl.) (1) (2) (3) Båda könen Jordbruk, skogsbruk o fiske 4,2 1,0 0, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 20,4 19,0 17, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 9,7 9,0 8, Byggverksamhet 11,1 8,1 7, Handel 17,7 14,7 13, Transport 8,0 7,0 6, Hotell och restaurang 4,8 3,6 2, Information och kommunikation 6,5 5,6 5, Finansiell verksamhet, företagstjänster 23,1 19,4 16,9 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 8,7 8,6 7,5 85 Utbildning 16,2 15,8 13, Vård och omsorg 20,2 19,7 16, Personliga och kulturella tjänster 6,9 5,1 3,9 Uppgift saknas 0,1 0,1 0,1 Summa 147,7 127,8 110,0 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI Enbart timmar i huvudsysslan.

30 TAB. 7 (15-74 år) Forts. MILJONTALS TIMMAR Samtliga Anställda SNI2007 Näringsgren 1 sysselsatta Fast 2 kod AKU MAJ ÅR Sida 30 anställda (enb. huvudsyssl.) (1) (2) (3) Män Jordbruk, skogsbruk o fiske 3,3 0,7 0, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 16,3 15,1 14, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 8,0 7,4 7, Byggverksamhet 10,4 7,5 6, Handel 11,3 9,2 8, Transport 6,5 5,6 4, Hotell och restaurang 2,6 1,6 1, Information och kommunikation 4,8 4,0 3, Finansiell verksamhet, företagstjänster 14,0 11,4 9,9 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 4,0 4,0 3,4 85 Utbildning 5,0 4,9 4, Vård och omsorg 4,2 4,0 3, Personliga och kulturella tjänster 3,4 2,6 1,9 Uppgift saknas 0,1 0,1 0,0 Summa 85,8 70,7 62,2 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI Enbart timmar i huvudsysslan.

31 TAB. 7 (15-74 år) Forts. MILJONTALS TIMMAR Samtliga Anställda SNI2007 Näringsgren 1 sysselsatta Fast 2 kod AKU MAJ ÅR Sida 31 anställda (enb. huvudsyssl.) (1) (2) (3) Kvinnor Jordbruk, skogsbruk o fiske 0,9 0,3 0, , Tillverkning o utvinning, energi o miljö 4,1 3,8 3, , 33 Tillverkning av verkstadsvaror 1,7 1,6 1, Byggverksamhet 0,7 0,6 0, Handel 6,3 5,5 4, Transport 1,5 1,5 1, Hotell och restaurang 2,3 2,0 1, Information och kommunikation 1,7 1,5 1, Finansiell verksamhet, företagstjänster 9,1 8,0 7,0 84, 99 Offentlig förvaltning m.m. 4,6 4,6 4,0 85 Utbildning 11,2 11,0 9, Vård och omsorg 16,0 15,7 13, Personliga och kulturella tjänster 3,4 2,6 2,0 Uppgift saknas 0,1 0,1 0,0 Summa 61,9 57,1 47,8 1 Från och med januari 2009 tillämpas SNI Enbart timmar i huvudsysslan.

32 TAB. 8 (15-74 år) Totalt antal arbetstimmar (faktiskt arbetad tid) per vecka för personer i arbete fördelade efter anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och sektor. MILJONTALS TIMMAR Samtliga Anställda Sektor sysselsatta Fast 1 anställda (enb. huvudsyssl.) (1) (2) (3) Båda könen Statligt 8,3 8,3 6,9 Kommunalt 31,9 31,9 27,3 Privat 105,5 85,6 74,3 Uppgift saknas 2,0 2,0 1,5 Samtliga 147,7 127,8 110,0 AKU MAJ ÅR Sida 32 Män Statligt 4,2 4,2 3,7 Kommunalt 8,1 8,1 6,9 Privat 72,0 56,9 50,5 Uppgift saknas 1,5 1,5 1,2 Samtliga 85,8 70,7 62,2 Kvinnor Statligt 4,0 4,0 3,3 Kommunalt 23,8 23,8 20,4 Privat 33,5 28,7 23,8 Uppgift saknas 0,5 0,5 0,3 Samtliga 61,9 57,1 47,8 1 Enbart timmar i huvudsysslan

33 Sida 33 TAB. 9 (15-74 år) Anställda fördelade efter sektor och anknytningsgrad till arbetsmarknaden samt efter kön och ålder (nivå 2) tal ANSTÄLLDA Ålder Statligt Kommu- Privat Summa 1 Fast nalt Fast Fast Fast anställda anställda anställda anställda (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Båda könen ,4 2,0 58,1 12,1 367,4 174,9 446,1 194, ,5 149,5 705,1 609, , , , , ,8 60,5 285,1 259,5 410,5 377,1 764,0 701, ,7 212, ,3 881, , , , , ,7 209, ,2 873, , , , , ,9 209, ,7 873, , , , ,4 1 Här ingår också personer för vilka uppgift om sektor saknas. Sektortillhörighet saknas för bl.a. anställda utomlands.

34 Sida 34 TAB. 9 (15-74 år) Forts tal ANSTÄLLDA Ålder Statligt Kommu- Privat Summa 1 Fast nalt Fast Fast Fast anställda anställda anställda anställda (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Män ,2 1,2 13,7 1,8 199,8 103,4 223,5 109, ,5 78,0 146,2 123, , , , , ,6 26,2 75,8 71,0 257,6 237,2 365,6 338, ,3 105,3 235,8 196, , , , , ,2 104,0 232,2 194, , , , , ,2 104,0 230,2 194, , , , ,6 Kvinnor ,2 0,8 44,4 10,3 167,6 71,5 222,7 84, ,0 71,6 558,8 486,6 704,8 623, , , ,2 34,3 209,3 188,5 152,9 139,9 398,3 363, ,4 106,7 812,5 685, ,3 835, , , ,5 105,2 793,1 678, ,1 827, , , ,8 105,2 788,4 678,5 967,8 815, , ,7 1 Här ingår också personer för vilka uppgift om sektor saknas. Sektortillhörighet saknas för bl.a. anställda utomlands.

35 Sida 35 TAB. 10 (15-74 år) Övertid 1 och frånvaro i huvudsysslan (antal personer resp timmar) bland anställda under referensveckan fördelat efter kön och ålder (nivå 2) tal 1000-tal timmar per vecka Samtliga Anställda som arbetat övertid Anställda Övertids- Övertids- Övertids- Frånvaro- Ålder anställda Övertid med Övertid utan Övertid som timmar med timmar timmar timmar ersättning ersättning totalt varit ersättning utan totalt frånvarande ersättning helt eller delvis (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) Båda könen ,1 57,7 4,3 61,5 83, ,6 427,0 165,4 583,0 883, ,0 99,6 38,2 135,4 224, ,7 584,3 207,9 779, , ,8 581,9 206,8 776, , ,4 575,8 205,8 769, , Övertid inkluderar mertid.

36 Sida 36 TAB. 10 (15-74 år) Forts tal 1000-tal timmar per vecka Samtliga Anställda som arbetat övertid Anställda Övertids- Övertids- Övertids- Frånvaro- Ålder Anställda Övertid med Övertid utan Övertid som timmar med timmar timmar timmar ersättning ersättning totalt varit ersättning utan totalt frånvarande ersättning helt eller delvis (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) Män ,5 32,7 3,1 35,8 45, ,3 252,9 108,8 356,3 405, ,6 48,0 23,6 70,6 104, ,5 333,6 135,5 462,7 555, ,2 332,8 134,5 460,8 551, ,4 328,9 134,1 456,7 545, Kvinnor ,7 25,0 1,2 25,8 38, ,2 174,1 56,6 226,7 477, ,3 51,6 14,5 64,8 119, ,2 250,7 72,4 317,2 636, ,6 249,1 72,4 315,6 629, ,1 246,9 71,6 312,6 623, Övertid inkluderar mertid.

37 TAB. 11 (15-74 år) Fast och tidsbegränsat anställda fördelade efter kön och facklig organisation tal personer respektive andel i procent ANSTÄLLDA Facklig Fast anställda Tidsbegränsat anställda Summa anställda organisation Antal % Antal % Antal % AKU MAJ ÅR Sida 37 (1) (2) (3) (4) (5) (6) Båda könen LO 1 007,1 29,7 122,5 19, ,6 28,1 TCO 876,0 25,9 73,1 11,7 949,0 23,6 SACO 456,4 13,5 57,0 9,1 513,4 12,8 Övriga 1) 147,6 4,4 9,6 1,5 157,2 3,9 Ej anslutna 900,7 26,6 361,2 57, ,9 31,4 Uppgift saknas 0,7 0,0 1,9 0,3 2,6 0,1 Summa 3 388,5 100,0 625,2 100, ,7 100,0 Anslutna 2 487,1 73,4 262,2 41, ,2 68,5 1 I "Övriga" ingår uppgift saknas om facklig organisation

38 TAB. 11 (15-74 år) Forts tal personer respektive andel i procent ANSTÄLLDA Facklig Fast anställda Tidsbegränsat anställda Summa anställda organisation Antal % Antal % Antal % AKU MAJ ÅR Sida 38 (1) (2) (3) (4) (5) (6) Män LO 539,0 30,8 54,1 19,7 593,1 29,3 TCO 351,5 20,1 20,7 7,5 372,1 18,4 SACO 225,4 12,9 20,7 7,5 246,0 12,2 Övriga 1) 116,1 6,6 6,7 2,4 122,7 6,1 Ej anslutna 516,5 29,5 172,4 62,8 688,9 34,0 Uppgift saknas 0,4 0,0 0,1 0,0 0,5 0,0 Summa 1 748,8 100,0 274,6 100, ,5 100,0 Anslutna 1 231,9 70,4 102,1 37, ,0 65,9 Kvinnor LO 468,0 28,5 68,4 19,5 536,4 27,0 TCO 524,5 32,0 52,4 14,9 576,9 29,0 SACO 231,0 14,1 36,3 10,4 267,4 13,4 Övriga 1) 31,6 1,9 2,9 0,8 34,5 1,7 Ej anslutna 384,2 23,4 188,8 53,9 573,0 28,8 Uppgift saknas 0,3 0,0 1,8 0,5 2,1 0,1 Summa 1 639,6 100,0 350,6 100, ,2 100,0 Anslutna 1 255,1 76,5 160,1 45, ,2 71,1

39 Sida 39 TAB. 12 (15-74 år) Frånvarande från arbetet (huvudsysslan) under referensveckan fördelade efter huvudsaklig frånvaroorsak samt efter kön och ålder (nivå 2) tal FRÅNVARANDE FRÅN ARBETET UNDER REFERENSVECKAN (HUVUDSYSSLAN) Ålder Frånvarande antingen hela eller delar av referensveckan Därav Frånvaroorsak Summa Frånvarande hela referensveckan (huvudsysslan) Sjuk Semes- Övriga 1) från- Frånvaroorsak Summa ter skäl varande Sjuk Semes- Övriga 1 frånter skäl varande hela ref.veckan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Båda könen ,3 14,9 56,7 85,9 4,8 7,1 19,5 31, ,4 150,3 704,8 966,5 50,1 57,0 156,2 263, ,9 63,4 163,9 274,2 31,0 27,9 20,1 79, ,5 228,6 925, ,6 86,0 92,0 195,8 373, ,5 222,2 912, ,3 84,7 89,0 190,0 363, ,8 221,0 903, ,8 84,3 87,9 185,0 357,2 1 Övriga personliga skäl, arbetsmarknadsskäl samt arbetstidens förläggning och helg

40 TAB. 12 (15-74 år) AKU MAJ ÅR Sida 40 Forts tal FRÅNVARANDE FRÅN ARBETET UNDER REFERENSVECKAN (HUVUDSYSSLAN) Ålder Frånvarande antingen hela eller delar av referensveckan Därav Frånvaroorsak Summa Frånvarande hela referensveckan (huvudsysslan) Sjuk Semes- Övriga 1) från- Frånvaroorsak Summa ter skäl varande Sjuk Semes- Övriga 1 frånter skäl varande hela ref.veckan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Män ,9 8,6 29,9 45,4 2,1 4,2 6,5 12, ,1 69,0 347,8 457,9 15,6 28,9 41,9 86, ,0 30,7 92,4 141,0 12,3 14,8 10,1 37, ,9 108,3 470,1 644,3 30,1 47,8 58,5 136, ,1 103,8 465,1 633,9 29,5 45,4 57,0 132, ,7 103,4 460,4 628,5 29,5 45,0 55,5 130,0 Kvinnor ,4 6,3 26,9 40,6 2,6 3,0 13,0 18, ,3 81,2 357,0 508,6 34,5 28,1 114,3 176, ,9 32,7 71,5 133,2 18,7 13,1 10,0 41, ,7 120,3 455,4 682,3 55,9 44,2 137,3 237, ,4 118,4 447,6 671,4 55,2 43,6 133,0 231, ,0 117,6 442,7 664,3 54,8 42,9 129,5 227,2 1 Övriga personliga skäl, arbetsmarknadsskäl samt arbetstidens förläggning och helg

41 Sida 41 TAB. 13 (15-74 år) Ålder Antal och andel frånvarande av sysselsatta respektive anställda fördelade efter frånvaro hela respektive del av referensveckan samt efter kön och ålder enligt nivå 2 (enbart huvudsysslan). FRÅNVARANDE I HUVUDSYSSLAN Samtliga sysselsatta Därav anställda Frånvarande Frånvarande Frånvarande Frånvarande hela veckan del av veckan hela veckan del av veckan Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Båda könen ,5 6,9 54,5 12,0 30,3 6,8 53,5 12, ,3 8,5 703,1 22,7 248,2 8,9 635,1 22, ,0 8,3 195,2 20,6 65,3 8,6 158,9 20, ,8 8,3 952,8 21,2 343,9 8,6 847,5 21, ,7 8,3 941,6 21,5 338,3 8,6 842,3 21, ,2 8,3 935,6 21,8 332,1 8,6 836,6 21,7

42 Sida 42 TAB. 13 (15-74 år) Ålder Forts. FRÅNVARANDE I HUVUDSYSSLAN Samtliga sysselsatta Därav anställda Frånvarande Frånvarande Frånvarande Frånvarande hela veckan del av veckan hela veckan del av veckan Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1000-tal) (%) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Män ,8 5,6 32,6 14,2 12,5 5,6 32,5 14, ,4 5,3 371,5 22,7 79,0 5,5 326,6 22, ,2 7,4 103,8 20,6 28,1 7,7 76,3 20, ,4 5,8 507,9 21,4 119,6 5,9 435,5 21, ,0 5,7 502,0 21,8 118,0 5,9 433,0 21, ,0 5,7 498,5 22,0 116,1 5,9 429,5 22,0 Kvinnor ,6 8,2 21,9 9,7 17,8 8,0 21,0 9, ,9 12,1 331,6 22,7 169,3 12,4 308,5 22, ,8 9,4 91,3 20,6 37,2 9,3 82,5 20, ,4 11,1 444,9 20,9 224,3 11,3 412,1 20, ,8 11,1 439,6 21,1 220,2 11,3 409,3 20, ,2 11,2 437,1 21,5 216,1 11,3 407,1 21,4

43 TAB. 14 (15-74 år) Antal frånvarotimmar per vecka för sysselsatta fördelade efter huvudsaklig frånvaroorsak samt efter kön och ålder enligt nivå 2 (enbart huvudsysslan) tal timmar FRÅNVAROTIMMAR I HUVUDSYSSLAN Ålder Frånvaroorsak Summa Sjuk Semester Övriga skäl 1) frånvarotimmar (1) (2) (3) (4) Båda könen AKU MAJ ÅR Sida 43 1 Övriga personliga skäl, arbetsmarknadsskäl samt arbetstidens förläggning och helg

44 TAB. 14 (15-74 år) Forts 1000-tal timmar FRÅNVAROTIMMAR I HUVUDSYSSLAN Ålder Frånvaroorsak Summa Sjuk Semester Övriga skäl 1) frånvarotimmar (1) (2) (3) (4) Män Kvinnor AKU MAJ ÅR Sida 44 1 Övriga personliga skäl, arbetsmarknadsskäl samt arbetstidens förläggning och helg

45 Sida 45 TAB. 15 (15-74 år) Arbetslösa fördelade efter arbetslöshetstidens längd 1 samt efter kön och ålder (nivå 2) tal Medelvärde ARBETSLÖSHETSTID I VECKOR för Ålder Uppgift Summa Därav arbetssaknas 52- löshetstiden (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Båda könen ,7 27,5 62,7 32,2 14,7 175,8 11,0 16, ,0 16,9 80,8 91,3 11,9 217,9 48,2 37, ,2 1,0 13,9 21,5 2,7 40,5 12,1 55, ,9 45,5 157,5 145,1 29,3 434,2 71,3 30, ,2 45,2 155,0 145,1 27,1 426,6 71,3 31, ,4 31,0 130,9 137,0 20,6 352,9 70,8 35,4 1 Avser pågående arbetslöshetsperioder.

46 Sida 46 TAB. 15 (15-74 år) Forts tal Medelvärde ARBETSLÖSHETSTID I VECKOR för Ålder Uppgift Summa Därav arbetssaknas 52- löshetstiden (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Män ,6 13,3 34,3 21,4 6,5 97,1 7,2 18, ,9 7,9 39,8 50,6 4,4 111,7 27,1 39, ,6 0,3 10,3 14,2 2,2 27,5 9,0 53, ,1 21,5 84,4 86,1 13,2 236,3 43,2 32, ,7 21,5 83,3 86,1 13,1 233,7 43,2 32, ,1 15,8 73,6 81,3 9,7 198,5 42,9 36,3 Kvinnor ,1 14,3 28,4 10,9 8,1 78,7 3,9 15, ,0 9,0 41,0 40,8 7,5 106,2 21,1 35, ,6 0,7 3,7 7,4 0,6 13,0 3,2 58, ,7 24,0 73,1 59,0 16,2 197,9 28,1 29, ,6 23,7 71,7 59,0 14,0 192,9 28,1 29, ,2 15,2 57,3 55,7 10,9 154,4 27,8 34,2

47 Sida 47 TAB. 16 (15-74 år) Personer ej i arbetskraften fördelade efter huvudsaklig verksamhet samt efter kön och ålder (nivå 3) tal PERSONER EJ I ARBETSKRAFTEN Summa Ålder Studerande Hem- Arbets- Värn- Lediga Pension 2 Sjuka 2 Övrigt personer heltid arbetande sökande 1 pliktiga ej i arbetskraften Båda könen (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) ,4 63,6 35,3 7,3 39,8 839,3 380,0 50, , ,8 63,2 33,8 7,3 36,1 71,2 353,3 43, , ,3 62,8 32,0 3,2 32,3 71,2 350,7 40,9 826,4 Män ,5 6,2 15,3 6,9 16,8 407,3 143,6 19,1 938, ,3 6,2 14,6 6,9 15,7 40,5 129,9 16,8 500, ,2 6,2 13,6 2,8 12,1 40,5 128,3 15,1 316,0 Kvinnor ,9 57,3 20,0 0,4 23,0 432,0 236,4 31, , ,5 57,0 19,2 0,4 20,5 30,7 223,5 26,8 669, ,1 56,6 18,3 0,4 20,1 30,7 222,4 25,9 510,4 1 Betraktar sig som arbetssökande men uppfyller ej definitionskrav för arbetslösa. 2 Förtidspension av hälsoskäl ingår i kolumn 7.

48 Sida 48 TAB. 17 (15-74 år) Personer ej i arbetskraften fördelade efter önskemål och möjligheter till förvärvsarbete samt efter kön och ålder (nivå 2) tal PERSONER EJ I ARBETSKRAFTEN Ålder Personer Personer Långvarigt sjuka eller Ej velat arbeta Summa som velat som velat intagna för vård 1 år efter huvudsaklig ej i arbetsoch kunnat men ej kunnat framåt eller mer verksamhet 1 kraften arbeta under arbeta under velat ej velat ref.veckan 1 ref.veckan 1 arbeta arbeta studerande sjuk övriga (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Båda könen ,2 28,3 0,8 7,9 500,7 4,0 24,3 612, ,3 16,2 18,1 110,4 101,0 8,6 65,9 343, ,8 4,0 12,7 211,3 1,9 5,4 860,3 1121, ,3 48,4 31,6 329,6 603,6 17,9 950,5 2077, ,0 39,8 29,9 304,6 511,6 17,9 191,5 1170, ,6 25,7 29,9 303,1 223,3 16,8 183,0 826,4 1 Långvarigt sjuka eller intagna för vård 1år framåt eller mer ingår ej

49 TAB. 17 (15-74 år) Forts tal PERSONER EJ I ARBETSKRAFTEN AKU MAJ ÅR Sida 49 Ålder Personer Personer Långvarigt sjuka eller Ej velat arbeta Summa som velat som velat intagna för vård 1 år efter huvudsaklig ej i arbetsoch kunnat men ej kunnat framåt eller mer verksamhet 1 kraften arbeta under arbeta under velat ej velat ref.veckan 1 ref.veckan 1 arbeta arbeta studerande sjuk övriga (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) Män ,5 14,4 0,7 3,9 252,2 2,1 11,3 311, ,3 4,8 7,3 44,5 31,2 2,8 13,0 113, ,0 1,7 7,0 75,0 0,5 2,0 415,6 513, ,8 20,9 15,0 123,4 283,9 6,9 439,9 938, ,6 15,9 13,3 111,3 237,5 6,9 76,5 500, ,9 8,9 13,3 110,4 84,6 6,2 69,6 316,0 Kvinnor ,6 13,9 0,1 4,0 248,5 1,9 13,0 301, ,0 11,4 10,8 65,9 69,7 5,8 52,9 229, ,8 2,3 5,7 136,3 1,4 3,4 444,7 607, ,5 27,5 16,6 206,3 319,6 11,0 510,5 1138, ,5 24,0 16,6 193,3 274,1 11,0 115,0 669, ,7 16,8 16,6 192,7 138,7 10,6 113,4 510,4 1 Långvarigt sjuka eller intagna för vård 1år framåt eller mer ingår ej

Sysselsättning och arbetslöshet

Sysselsättning och arbetslöshet Statistiska centralbyrån 2004-04-16 Avdelningen för arbetsmarknads- och utbildningsstatistik Sysselsättning och arbetslöshet 1975 2003 Denna sammanställning ger en överblick av utvecklingen på arbetsmarknaden

Läs mer

Pressinformation från SCB

Pressinformation från SCB 1(6) Pressinformation från SCB 2003-02-13 kl. 13:00 Nr 2003:044: Arbetskraftsundersökningen i januari 2003: ARBETSLÖSHETEN 5,1 PROCENT Antalet arbetslösa ökade mellan december 2002 och januari i år. Det

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 4:e kvartalet Tema Undersysselsatta

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 4:e kvartalet Tema Undersysselsatta AM 11 SM 1001 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15-74 år, AKU 4:e kvartalet 2009. Tema Undersysselsatta Labour Force Survey: Fourth Quarter 2009 I korta drag Färre personer i arbete jämfört

Läs mer

Pressmeddelande från SCB

Pressmeddelande från SCB 1(5) Detta pressmeddelande publiceras direkt på SCB:s webbplats: www.scb.se Arbetsmarknadsläget i augusti 2002 Arbetslösheten har minskat varje månad sedan årets början Den minskning av antalet arbetslösa

Läs mer

Pressmeddelande från SCB

Pressmeddelande från SCB 1(5) Arbetsmarknadsläget i oktober 2002; 2002-11-14 Kl 13.00 Nr 2002:278 Oförändrad arbetslöshet Både antalet arbetslösa och antalet sysselsatta låg i oktober 2002 kvar på samma nivå som i september. Detta

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 4:e kvartalet Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2010

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 4:e kvartalet Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2010 AM 11 SM 1101 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15-74 år, AKU 4:e kvartalet 2010. Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2010 I korta drag 104 000 fler sysselsatta Antalet sysselsatta i åldern

Läs mer

Pressinformation från SCB

Pressinformation från SCB 1(9) Pressinformation från SCB 2004-09-13 AKU augusti 2004 Arbetskraftsundersökningen i augusti 2004: Trendbrott på arbetsmarknaden? För första gången sedan november 2002 ökar inte antalet arbetslösa jämfört

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2018.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2018. AM 11 SM 1802 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Första kvartalet 2018. Labour Force Surveys: First Quarter 2018 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Andra kvartalet 2018.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Andra kvartalet 2018. AM 11 SM 1803 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Andra kvartalet 2018. Labour Force Surveys: Second Quarter 2018 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Tredje kvartalet 2017.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Tredje kvartalet 2017. AM 11 SM 1704 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Tredje kvartalet 2017. Labour Force Surveys: Third Quarter 2017 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Andra kvartalet 2017.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Andra kvartalet 2017. AM 11 SM 1703 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Andra kvartalet 2017. Labour Force Surveys: Second Quarter 2017 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2018.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2018. AM 11 SM 1901 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Fjärde kvartalet 2018. Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2018 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2017.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2017. AM 11 SM 1801 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Fjärde kvartalet 2017. Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2017 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2017.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2017. AM 11 SM 1702 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Första kvartalet 2017. Labour Force Surveys: First Quarter 2017 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2016

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2016 AM 12 SM 1701 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15-74 år, AKU 2016 Labour force surveys: 2016 I korta drag Under 2016 ökade befolkningen i åldersgruppen 15-74 år med 65 000 personer till

Läs mer

Arbetskraftsundersökningarna 1:a kvartalet Sysselsatta år, reguljära arbetsmarknaden

Arbetskraftsundersökningarna 1:a kvartalet Sysselsatta år, reguljära arbetsmarknaden AM 11 SM 0402 Arbetskraftsundersökningarna 1:a kvartalet 2004 Labour Force Survey: 1st Quarter 2004 I korta drag Minskat antal sysselsatta För andra kvartalet i rad minskade antalet sysselsatta jämfört

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2016.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Fjärde kvartalet 2016. AM 11 SM 1701 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Fjärde kvartalet 2016. Labour Force Surveys: Fourth Quarter 2016 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2017 Labour force surveys: 2017

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2017 Labour force surveys: 2017 AM 12 SM 1801 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15-74 år, AKU 2017 Labour force surveys: 2017 I korta drag Under 2017 ökade befolkningen i åldersgruppen 15-74 år med 80 000 personer till

Läs mer

Förvärvsarbete Arbetskraften Ej i arbetskraften Sysselsatta/förvärvsarbetande Arbetslösa Tillfälligt frånvarande Relativa arbetskraftstalet

Förvärvsarbete Arbetskraften Ej i arbetskraften Sysselsatta/förvärvsarbetande Arbetslösa Tillfälligt frånvarande Relativa arbetskraftstalet Förvärvsarbete I avsnittet förekommer ett antal begrepp som förklaras här: Arbetskraften omfattar personer som antingen är sysselsatta/förvärvsarbetande eller arbetslösa. Ej i arbetskraften är personer

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2018

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2018 AM 12 SM 1901 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15-74 år, AKU 2018 Labour force surveys: 2018 I korta drag Under 2018 ökade befolkningen i åldersgruppen 15-74 år med 58 000 personer till

Läs mer

Tema Ungdomsarbetslöshet

Tema Ungdomsarbetslöshet Tema Ungdomsarbetslöshet Arbetslösheten ökade bland ungdomar Under första kvartalet 2009 var 142 000 ungdomar i åldern 15-24 år arbetslösa, vilket motsvarar en relativ arbetslöshet på 24,4 procent. Här

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2015.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2015. AM 11 SM 1502 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Första kvartalet 2015. Labour Force Surveys: First Quarter 2015 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2014.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU Första kvartalet 2014. AM 11 SM 1402 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU Första kvartalet 2014. Labour Force Surveys: First Quarter 2014 I korta drag I SCB:s Statistiska meddelande redovisas arbetsmarknadssituationen

Läs mer

Förekomsten och utvecklingen av tidsbegränsat anställda. Gabrielle Larsson Arbetskraftsundersökningarna (AKU)

Förekomsten och utvecklingen av tidsbegränsat anställda. Gabrielle Larsson Arbetskraftsundersökningarna (AKU) Förekomsten och utvecklingen av tidsbegränsat anställda Gabrielle Larsson Arbetskraftsundersökningarna (AKU) Tidsbegränsade anställningar Arbetskraftsundersökningarna Utveckling av antalet och andelen

Läs mer

Utvecklingen av undersysselsatta

Utvecklingen av undersysselsatta AM 110 SM 1504 Utvecklingen av 2005-2014 Development of underemployment 2005-2014 I korta drag Arbetskraftsundersökningarnas temarapport för tredje kvartalet 2015 ger en beskrivning över utvecklingen av

Läs mer

Arbetsmarknaden för unga under sommarmånaderna Labour force surveys - Theme: The labour market for the young during the summer months

Arbetsmarknaden för unga under sommarmånaderna Labour force surveys - Theme: The labour market for the young during the summer months AM 110 SM 1702 Arbetsmarknaden för unga under sommarmånaderna Labour force surveys - Theme: The labour market for the young during the summer months I korta drag Arbetskraftsundersökningarnas temarapport

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för heltidsstuderande

Arbetsmarknadssituationen för heltidsstuderande AM 110 SM 1603 Arbetsmarknadssituationen för heltidsstuderande 2005-2015 The labour market situation among full-time students in 2005-2015 I korta drag Temarapporten för andra kvartalet 2016 behandlar

Läs mer

Arbetsmarknaden för personer i åldern år

Arbetsmarknaden för personer i åldern år AM 110 SM 1102 Arbetsmarknaden för personer i åldern 20 64 år The labour market for persons aged 20 64 years I korta drag En stor del av alla sysselsatta personer är i åldern 20 64 år. Av det totala antalet

Läs mer

Ny redovisning av Arbetskraftsundersökningen (AKU) från oktober 2007

Ny redovisning av Arbetskraftsundersökningen (AKU) från oktober 2007 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(5) NA/AKM 20--09 (20-10-03, diagram och tabell är uppdaterad med korrigerade AKU-data jan-aug 20) Ny redovisning av Arbetskraftsundersökningen (AKU) från oktober 20 I budgetproposition

Läs mer

Personer utanför arbetskraften i åldern år

Personer utanför arbetskraften i åldern år AM 110 SM 1202 Personer utanför arbetskraften i åldern 15-74 år Persons outside the labour force aged 15-74 I korta drag Personer som är utanför arbetskraften är personer i befolkningen som varken är sysselsatta

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2014.

Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen år, AKU 2014. AM 12 SM 1501 Arbetsmarknadssituationen för hela befolkningen 15 74 år, AKU 2014. Korrigerade värden på sid 7. 2015-05-22 Labour force surveys 2014 I korta drag Antalet personer i arbetskraften 15-74 år

Läs mer

Beskrivning av nya redovisningsgrupper på näringsgren i AKU

Beskrivning av nya redovisningsgrupper på näringsgren i AKU STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(12) Beskrivning av nya redovisningsgrupper på näringsgren i AKU Fr.o.m. AKU avseende januari 2009 införs en ny näringsgrensindelning, SNI 2007, i den löpande AKU-publiceringen.

Läs mer

Mattias Enlund, SCB, tfn , Peter Beijron, SCB, tfn ,

Mattias Enlund, SCB, tfn , Peter Beijron, SCB, tfn , Latent arbetssökande 25-216 Persons available to work but not seeking 25-216 AM 11 SM 171 I korta drag Arbetskraftsundersökningarnas (AKU) temarapport för fjärde kvartalet 216 ger en beskrivning över utvecklingen

Läs mer

Hur mycket arbetar seniorer?

Hur mycket arbetar seniorer? Rapport 7 Anna Fransson Maria Söderberg Anna Fransson och Maria Söderberg Rapport 7 Delegationen för senior arbetskraft S 2018:10 Samtliga rapporter i serien finns att ladda ner gratis på www.seniorarbetskraft.se

Läs mer

Arbetslösheten fortsätter att öka. Margareta Henkel, SCB, tfn ,

Arbetslösheten fortsätter att öka. Margareta Henkel, SCB, tfn , AM 10 SM 0303 Arbetskraftsundersökningen i februari 2003 Labour Force Survey: February 2003 I korta drag Arbetslösheten fortsätter att öka Antalet arbetslösa ökade mellan januari och februari 2003. Det

Läs mer

Arbetslösheten ökat 0,8 procentenheter senaste året. Ökad sysselsättning bland kvinnor

Arbetslösheten ökat 0,8 procentenheter senaste året. Ökad sysselsättning bland kvinnor AM 10 SM 0305 Arbetskraftsundersökningen i april 2003 Labour Force Survey: April 2003 I korta drag Arbetslösheten ökat 0,8 procentenheter senaste året I april var arbetslösheten 4,6 (±0,3) procent. Arbetslösheten

Läs mer

$UEHWVNUDIWVXQGHUV NQLQJHQLMDQXDUL. Margareta Henkel, SCB, tfn ,

$UEHWVNUDIWVXQGHUV NQLQJHQLMDQXDUL. Margareta Henkel, SCB, tfn , AM 10 SM 0202 $UEHWVNUDIWVXQGHUV NQLQJHQLMDQXDUL Labour Force Survey: January 2002,NRUWDGUDJ Säsongrensade data visar att sysselsättningen som de senaste månaderna legat på en oförändrad nivå nu visar

Läs mer

Arbetslösheten 5,1 procent i januari. Margareta Henkel, SCB, tfn ,

Arbetslösheten 5,1 procent i januari. Margareta Henkel, SCB, tfn , AM 10 SM 0302 Arbetskraftsundersökningen i januari 2003 Labour Force Survey: January 2003 I korta drag Arbetslösheten 5,1 procent i januari Antalet arbetslösa ökade mellan december 2002 och januari i år.

Läs mer

Färre ungdomar sysselsatta. Margareta Henkel, SCB, tfn ,

Färre ungdomar sysselsatta. Margareta Henkel, SCB, tfn , AM 10 SM 0307 Arbetskraftsundersökningen i juni 2003 Labour Force Survey: June 2003 I korta drag Färre ungdomar sysselsatta I juni i år var 508 000 (±16 000) personer i åldern 16-24 år sysselsatta vilket

Läs mer

Arbetsmarknaden under 2018 för personer som hade hemmaboende barn under 12 år

Arbetsmarknaden under 2018 för personer som hade hemmaboende barn under 12 år AM 110 SM 1902 Arbetsmarknaden under 2018 för personer som hade hemmaboende barn under 12 år The labour market in 2018 for persons living with children under the age of 12 I korta drag I temarapporten

Läs mer

Magda Tordenmalm, SCB, tfn , Daniel Samuelsson, SCB, tfn ,

Magda Tordenmalm, SCB, tfn , Daniel Samuelsson, SCB, tfn , AM 110 SM 1903 2008-2018 Organisation of working time 2008-2018 I korta drag I denna temarapport beskrivs arbetstidens förläggning för sysselsatta i åldern 15-74 år. Fokus ligger på att beskriva situationen

Läs mer

Mattias Enlund, SCB, tfn , Peter Beijron, SCB, tfn ,

Mattias Enlund, SCB, tfn , Peter Beijron, SCB, tfn , AM 110 SM 1703 Arbetade timmar 2006-2016 Labour force surveys - Theme: Hours worked 2006-2016 I korta drag Temarapporten för andra kvartalet 2017 beskriver utvecklingen av faktiskt arbetade timmar i förhållande

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik

Arbetsmarknadsstatistik ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Datum 2017-05-18 Diarienummer AMN-2017-0181 Arbetsmarknadsnämnden Arbetsmarknadsstatistik Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås

Läs mer

Arbetskraftsundersökningarna 2:a kvartalet 2008

Arbetskraftsundersökningarna 2:a kvartalet 2008 AM 11 SM 0803 Arbetskraftsundersökningarna 2:a kvartalet 2008 Labour Force Survey: Second Quarter 2008 I korta drag Sammanfattning Under andra kvartalet 2008 var antalet sysselsatta 4 624 000 personer,

Läs mer

Arbetskraftsundersökningarna 4:e kvartalet 2007

Arbetskraftsundersökningarna 4:e kvartalet 2007 AM 11 SM 0801 Arbetskraftsundersökningarna 4:e kvartalet 2007 Labour Force Survey: 4:rd Quarter 2007 I korta drag Sammanfattning OBSERVERA! Från och med fjärde kvartalet 2007 har definitionen av arbetslöshet

Läs mer

Utvecklingen för personer ej i arbete

Utvecklingen för personer ej i arbete AM 110 SM 1204 Utvecklingen för personer ej i arbete 2005-2012 The development for persons not at work during 2005-2012 I korta drag Personer som är ej i arbete utgörs av de som är sysselsatta men tillfälligt

Läs mer

Arbetskraftsundersökningarna 3:e kvartalet 2006

Arbetskraftsundersökningarna 3:e kvartalet 2006 AM 11 SM 0604 Arbetskraftsundersökningarna 3:e kvartalet 2006 Labour Force Survey: 3:rd Quarter 2006 I korta drag Sammanfattning Under tredje kvartalet 2006 ökade antalet sysselsatta och var i genomsnitt

Läs mer

Utbildningsexplosion i befolkningen men får akademikerna arbete i nivå med sin utbildning?

Utbildningsexplosion i befolkningen men får akademikerna arbete i nivå med sin utbildning? PM Sida: 1 av 13 Datum: 2014-11-26 Utbildningsexplosion i befolkningen men får akademikerna arbete i nivå med sin utbildning? Arbetsförmedlingen Linda Pärlemo Sida: 2 av 13 Innehåll Sammanfattning... 3

Läs mer

Månadsuppföljning 2013 av arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitiska program

Månadsuppföljning 2013 av arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitiska program KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Frändén Kristina Datum 2013-11-05 Diarienummer UAN-2013-0093 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Månadsuppföljning 2013 av arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitiska

Läs mer

Arbetsmarknadssituationen för flyktingar och flyktinganhöriga The labour market situation for refugees and refugee family members

Arbetsmarknadssituationen för flyktingar och flyktinganhöriga The labour market situation for refugees and refugee family members AM 110 SM 1901 Arbetsmarknadssituationen för flyktingar och flyktinganhöriga 2010 2018 The labour market situation for refugees and refugee family members 2010 2018 I korta drag I denna temarapport beskrivs

Läs mer

AM 110 SM 1602 Mäns och kvinnors arbetsmarknad åren

AM 110 SM 1602 Mäns och kvinnors arbetsmarknad åren AM 110 SM 1602 Mäns och kvinnors arbetsmarknad åren 2001-2016 The labour market for men and women during the years 2001-2016 I korta drag Temarapporten för första kvartalet 2016 behandlar mäns och kvinnors

Läs mer

Konjunkturen i Gävleborgs län. Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015

Konjunkturen i Gävleborgs län. Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015 Konjunkturen i Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015 Konjunkturläget 2015 kv1 Om rapporten Stockholmsregionen omfattar i denna rapport; Stockholms län, Uppsala län,, Västmanlands län, Örebro län och Södermanlands

Läs mer

Konjunkuren i Stockholmsregionen Stockholm Business Alliance. Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015. Stockholm

Konjunkuren i Stockholmsregionen Stockholm Business Alliance. Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015. Stockholm Konjunkuren i Stockholm Business Alliance Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015 Stockholm utvecklas positivt Konjunkturläget 2015 kv1 i Om rapporten omfattar i denna rapport; Stockholms län, Uppsala län,

Läs mer

Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2018

Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2018 Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2018 2019 Information om utbildning och arbetsmarknad (IAM) 2019:2 Information about education and labour market (IAM) 2019:2 Situationen

Läs mer

Uppföljning av arbetsmarknad och arbetsmarknadsinsatser per april 2013

Uppföljning av arbetsmarknad och arbetsmarknadsinsatser per april 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tobias Åström Sinisalo 2013-05-15 UAN-2013-0093 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av arbetsmarknad och arbetsmarknadsinsatser

Läs mer

Katja Olofsson, SCB, tfn , Linda Wahlman, SCB, tfn ,

Katja Olofsson, SCB, tfn , Linda Wahlman, SCB, tfn , AM 11 SM 111 Externrekryterade 25 211 Tredje kvartalet 25 första kvartalet 211 Externally recruited persons 25 211 I korta drag Antalet externrekryterade det vill säga antalet personer som anställts hos

Läs mer

Arbetskraftsundersökningarna 1:e kvartalet 2007

Arbetskraftsundersökningarna 1:e kvartalet 2007 AM 11 SM 0702 Arbetskraftsundersökningarna 1:e kvartalet 2007 Labour Force Survey: 1:st Quarter 2007 I korta drag Sammanfattning Ökningen av antalet sysselsatta var under första kvartalet 2007 104 000

Läs mer

Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden

Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden DECEMBER 2017 Allt fler jobbar heltid Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Heltids- och deltidsarbete på arbetsmarknaden...4

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige

Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige (Västra Götaland och Hallands län) April 2016 Innehåll Inledning... 3 Statistik... 4 Arbetslösa - öppet arbetslösa och sökande i program med aktivitetsstöd

Läs mer

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv december 2018 Stockholm Business Region

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv december 2018 Stockholm Business Region Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv 3 17 december 2018 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Ökad sysselsättning oförändrad arbetslöshet. Jämförbarhet med tidigare undersökningar

Ökad sysselsättning oförändrad arbetslöshet. Jämförbarhet med tidigare undersökningar AM 12 SM 0601 Arbetskraftsundersökningarna 2005 Labour Force Surveys 2005 I korta drag Ökad sysselsättning oförändrad arbetslöshet Under 2005 ökade antalet sysselsatta med i genomsnitt 35 000 till 4 263

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. Konjunkturläget kv Juni 2015

Konjunkturen i Västmanlands län. Konjunkturläget kv Juni 2015 Konjunkturen i Konjunkturläget kv1 2015 Juni 2015 Konjunkturläget 2015 kv1 Om rapporten Stockholmsregionen omfattar i denna rapport; Stockholms län, Uppsala län, Gävleborgs län,, Örebro län och Södermanlands

Läs mer

Situationen på arbetsmarknaden. för personer med funktionsnedsättning 2017

Situationen på arbetsmarknaden. för personer med funktionsnedsättning 2017 Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2017 INFORMATION OM UTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD 2018:2 Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2017 SCB,

Läs mer

AKU:s yrkesredovisning övergår till SSYK 2012 från SSYK 96

AKU:s yrkesredovisning övergår till SSYK 2012 från SSYK 96 2016-02-19 Sida 1 (5) AKU:s yrkesredovisning övergår till SSYK 2012 från SSYK 96 Från och med publiceringen av AKU januari 2016 införs en ny yrkesindelning, SSYK 2012, i AKU:s löpande publicering. Denna

Läs mer

Uppföljning personalkostnadsanalys. Ägarutskottet

Uppföljning personalkostnadsanalys. Ägarutskottet Uppföljning personalkostnadsanalys Ägarutskottet 2015-02-17 Uppdraget Bakgrund: Fler anställda Ökande personalkostnader Ökad sjukfrånvaro Varför? Föranlett ett antal analyser och utredningar under 2014

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige

Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige Arbetsmarknadsstatistik och analys för Västsverige (Västra Götaland och Hallands län) April 2017 Innehåll Analys... 3 Statistik... 4 Arbetslösa - öppet arbetslösa och sökande i program med aktivitetsstöd

Läs mer

Jämförande studie AKU och Af Arbetskraftsundersökningarnas (AKU) och Arbetsförmedlingens (Af) arbetslöshetsstatistik 2015 En jämförande studie

Jämförande studie AKU och Af Arbetskraftsundersökningarnas (AKU) och Arbetsförmedlingens (Af) arbetslöshetsstatistik 2015 En jämförande studie Arbetskraftsundersökningarnas (AKU) och Arbetsförmedlingens (Af) arbetslöshetsstatistik 2015 En jämförande studie Förfrågningar: Daniel Samuelsson, +46 8 506 949 78 daniel.samuelsson@scb.se Enheten för

Läs mer

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv Mars 2017

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv Mars 2017 Konjunkturen i Gävleborgs län kv4 2016 Mars 2017 Konjunkturläget 2016 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Gävleborgs

Läs mer

Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv december 2018 Stockholm Business Region

Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv december 2018 Stockholm Business Region Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv 3 17 december 2018 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. kv September 2017

Konjunkturen i Örebro län. kv September 2017 Konjunkturen i Örebro län kv2 2017 September 2017 Örebro län Konjunkturläget 2017 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Det outnyttjade arbetskraftsutbudet

Det outnyttjade arbetskraftsutbudet AM 11 SM 141 Det outnyttjade arbetskraftsutbudet 21-213 The unused labour supply 21-213 I korta drag Temarapporten för fjärde kvartalet 213 beskriver det outnyttjade arbetskraftsutbudet. Det outnyttjade

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. Konjunkturläget kv September 2015

Konjunkturen i Västmanlands län. Konjunkturläget kv September 2015 Konjunkturen i Konjunkturläget kv2 2015 September 2015 Konjunkturläget 2015 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. Konjunkturläget kv September 2015

Konjunkturen i Örebro län. Konjunkturläget kv September 2015 Konjunkturen i Konjunkturläget kv2 2015 September 2015 Konjunkturläget 2015 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och

Läs mer

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv september 2018 Stockholm Business Region

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv september 2018 Stockholm Business Region Konjunkturen i Stockholmsregionen 2018 kv 2 24 september 2018 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Långtidsarbetslöshet bland personer i åldern år

Långtidsarbetslöshet bland personer i åldern år AM 110 SM 1103 Långtidsarbetslöshet bland personer i åldern 15-74 år Long-term unemployment among persons aged 15-74 I korta drag Antalet långtidsarbetslösa, det vill säga de som har varit arbetslösa i

Läs mer

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv September 2016

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och. Statistiken bygger

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. kv September 2016

Konjunkturen i Örebro län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och kommun. Statistiken

Läs mer

Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv september 2018 Stockholm Business Region

Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv september 2018 Stockholm Business Region Uppsalakonjunkturen Uppsala län, 2018 kv 2 24 september 2018 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Konjunkturen i Östergötlands län. kv September 2016

Konjunkturen i Östergötlands län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och Norrköpings kommun.

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. kv Mars 2017

Konjunkturen i Örebro län. kv Mars 2017 Konjunkturen i Örebro län kv4 2016 Mars 2017 Konjunkturläget 2016 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Örebro län och

Läs mer

Konjunkturen i Södermanlands län. kv September 2017

Konjunkturen i Södermanlands län. kv September 2017 Konjunkturen i Södermanlands län kv2 2017 September 2017 Södermanlands län Konjunkturläget 2017 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. kv December 2016

Konjunkturen i Örebro län. kv December 2016 Konjunkturen i Örebro län kv3 2016 December 2016 Konjunkturläget 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Örebro län

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. Konjunkturläget kv Juni 2016

Konjunkturen i Örebro län. Konjunkturläget kv Juni 2016 Konjunkturen i Konjunkturläget kv1 2016 Juni 2016 Konjunkturläget 2016 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och kommun.

Läs mer

Konjunkturen i Uppsala län. Konjunkturläget kv September 2015

Konjunkturen i Uppsala län. Konjunkturläget kv September 2015 Konjunkturen i Konjunkturläget kv2 2015 September 2015 Konjunkturläget 2015 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och.

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. kv September 2016

Konjunkturen i Västmanlands län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och Västerås kommun.

Läs mer

Konjunkturen i Örebro län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Örebro län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Örebro län kv1 2017 Juni 2017 Konjunkturläget 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Örebro län och

Läs mer

Konjunkturen i Dalarnas län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Dalarnas län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Dalarnas län kv1 2017 Juni 2017 Dalarnas län Konjunkturläget 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. kv September 2017

Konjunkturen i Västmanlands län. kv September 2017 Konjunkturen i Västmanlands län kv2 2017 September 2017 Västmanlands län Konjunkturläget 2017 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten

Läs mer

Konjunkturen i Södermanlands län. kv September 2016

Konjunkturen i Södermanlands län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och Eskilstuna kommun.

Läs mer

Konjunkturen i Stockholmsregionen Stockholm Business Alliance. Konjunkturläget kv2 2015 September 2015. Stockholm

Konjunkturen i Stockholmsregionen Stockholm Business Alliance. Konjunkturläget kv2 2015 September 2015. Stockholm Konjunkturen i Stockholm Business Alliance Konjunkturläget kv2 2015 September 2015 Stockholm Uppåt i Konjunkturläget 2015 kv2 i Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras

Läs mer

Konjunkturen i Uppsala län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Uppsala län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Uppsala län kv1 2017 Juni 2017 Konjunkturläget 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Uppsala län och

Läs mer

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv December 2016

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv December 2016 Konjunkturen i Gävleborgs län kv3 2016 December 2016 Konjunkturläget 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Gävleborgs

Läs mer

Konjunkturen i Södermanlands län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Södermanlands län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Södermanlands län kv1 2017 Juni 2017 Konjunkturläget 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Södermanlands

Läs mer

Konjunkturen i Östergötlands län. kv December 2016

Konjunkturen i Östergötlands län. kv December 2016 Konjunkturen i Östergötlands län kv3 2016 December 2016 Konjunkturläget 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Östergötlands

Läs mer

Män Män Kvinnor år

Män Män Kvinnor år ** Frg:f1 ** Jag ska börja med en kort fråga om din sysselsättning under förra veckan. Vilket av följande gällde för dig? Kön Ålder Kön och Ålder Utbildning Gymnasieutbildning Man Kvinna 18- år 25-34 år

Läs mer

Konjunkturen i Uppsala län. kv September 2016

Konjunkturen i Uppsala län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Konjunkturläget 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar och. Statistiken bygger

Läs mer

Konjunkturen i Uppsala län. kv December 2016

Konjunkturen i Uppsala län. kv December 2016 Konjunkturen i Uppsala län kv3 2016 December 2016 Konjunkturläget 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Uppsala län

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Västmanlands län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Västmanlands län kv1 2017 Juni 2017 Konjunkturläget 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Västmanlands

Läs mer

Konjunkturen i Västmanlands län. kv December 2016

Konjunkturen i Västmanlands län. kv December 2016 Konjunkturen i Västmanlands län kv3 2016 December 2016 Konjunkturläget 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Västmanlands

Läs mer

Siffror om jämställdhet Källa: SCB där ej annat anges I de 30 största yrkena finns 56 procent av alla sysselsatta kvinnor och 36 procent av alla sysselsatta män i åldern 20 64 år. Endast sju yrken är jämställda,

Läs mer