FRAMTIDENS STEN & HISTORIENS GRUND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRAMTIDENS STEN & HISTORIENS GRUND"

Transkript

1 TOSSENE GRÅ BOHUS, Brunkebergstorg Stockholm. FRAMTIDENS STEN & HISTORIENS GRUND

2 STALLEBROTTET I BOHUSLÄN. Där påbörjades stenbrytning på 1830-talet för att få fram sten till Trollhätte kanal och Carlstens fästning. EN SOLID FAMILJEHISTORIA HALLINDENS GRANITS verksamhet vilar på en familjehistoria lika solid som granit. Både stenbrotten och företaget har gått i arv i flera generationer. Tossene var det första stenbrottet som min far Bror Lundgren öppnade 1946, som en del av ett stenhuggeri på Sotenäset. Vi firade 70-årsjubileum för ett par år sedan, säger Tage Lundgren, legendarisk svensk stenprofil. Tillsammans med sönerna Jörgen och Johan för - valtar han arvet från sin far och generationer före honom, ett arv som har gjort att västkusten genom århundradena behållit sin ställning som svensk sten industris kärna. Stenbrytning har bedrivits i industriell skala i regionen sedan 1800-talets första hälft, men produktionen tog verklig fart då drygt åtta mil långa Trollhätte kanal började byggas På slutet av 1920-talet var runt personer sysselsatta i stenindustrin i Bohuslän, och en stor del av stenen exporterades ut i Europa och Sydamerika. Dagens bohuslänska stenindustri står alltjämt för en större del av den svenska stenproduktionen, men den sysselsätter långt färre i dag, tack vare effektiviseringar och nya produktionsmetoder. Produktionsvolymerna och metoderna att bryta sten har stadigt förbättrats under de senaste decennierna. Dessutom kan svenska företag i dag visa upp världens bästa arbetsmiljöer inom stenbrytning, säger Tage Lundgren. KONTAKT JÖRGEN LUNDGREN vd/försäljning tel: mejl: jorgen@hallindensgranit.se HANS RASMUSSON försäljning tel: mejl: hans@hallindensgranit.se JAN LINDELL försäljning tel: mejl: jan@hallindensgranit.se CAMILLA CEDERBJER COOPER ekonomi tel: , mejl: camilla@hallindensgranit.se

3

4

5 JÖRGEN, TAGE OCH JOHAN LUNDGREN vid huvud kontoret i Hallinden där SKARSTAD Röd Bohus bryts. TILLBAKA TILL FRAMTIDEN HALLINDENS GRANIT arbetar långsiktigt för att återupprätta en både lokal och svensk industritradition med hundraåriga anor som var nära att gå förlorad för några decennier sedan. I början av förra seklet var Sverige en av världens ledande sten exportörer, med centrum i Bohuslän. Stenen som bröts då var efterfrågad både nationellt och internationellt av samma skäl som i dag: hög kvalitet och hållbarhet, och man kunde relativt enkelt få fram stora volymer, säger Jörgen Lundgren. På 60-talet hårdnade konkurrensen från lågprisländer och de stora skattesubventionerade byggprojekten prioriterade billigare material. Natursten ansågs plötsligt för exklusivt och när efterfrågan sjönk avvecklades många stenbrott på 70- och 80- talen. Men Tage Lundgren arbetade oförtrutet vidare. Både farfar och morfar arbetade i stenbrott. Jag började när jag var i 15-årsåldern och fick så småningom ta över företaget av min far, säger han. Just de starka banden gjorde att han vågade fatta flera avgörande beslut som tog före taget genom de tuffa åren. I dag tillhör Tage den moderna svenska stenindustrins förgrundsprofiler och möts av respekt i hela branschen. Jag har alltid varit lite envis och gått min egen väg, ofta letat stenfyndigheter på egen hand. Men det var mycket enklare att öppna stenbrott förr. Då räckte det ofta med att kunna avgöra om stenen var brytningsvärd eller inte, säger han. År 1982 tog Hallindens Granit över driften i Skarstad, stenbrottet som i dag är företagets bas. Med sönerna Johan och Jörgen vid rodret har Tage inte bara säkrat successionen, företaget har också växt kraftigt med en ledningstrio som kompletterar varandra fullt ut. Johan är den som arbetar med att utveckla produktionen, som hela tiden blir allt effektivare. Tekniken har tagit stora steg de senaste decennierna, produktionen har mångfaldigats. I dag kan vi själva förädla en mycket större andel av vår produktion än för bara några år sedan. Vårt fokus på arbetsmiljö är självklart, särskilt med tanke på att vi ständigt försöker att arbeta mera hållbart, säger han. Jörgen har som vd en mer utåtriktad roll, med marknadsansvar. Telefonen ringer ständigt och han växlar obehindrat mellan olika språk. I mångt och mycket är han en symbol för att den bohuslänska stenindustrin återtagit sin rättmätiga plats i historien. Den svenska graniten och naturstenen står för samma värden som den alltid gjort: högsta kvalitet och hållbarhet, egenskaper som är mer efterfrågade än någonsin!

6 KVALITET FÖR GENERATIONER UR GEOLOGISKT perspektiv är Bohusgraniten en av Sveriges yngsta graniter. Mineralsammansättningen skapar färgnyanserna. Som alla graniter är den mycket beständig mot väder och vind och kräver väldigt lite underhåll. Den jämna småkornigheten är ett säkert kännetecken. Den ger många användnings områden: allt från gatsten och fasader till skulp turer och ornament. Stenbrottet i Hallinden. Här bryts SKARSTAD Röd Bohus TOSSENE Grå Bohus Sveriges vanligaste byggnadssten är världsunik. Den kan bearbetas och byta skepnad på ett sätt som gör att den fungerar i alla sammanhang och stilar, från slott till koja. SILVER Grå Bohus Utmärks av den jämna ljusa färgen och den goda klyvbarheten som ger fina kanter och detaljer. Används till golv, trappor, ut- och invändig väggbeklädnad, bänkskivor med mera. BROBERG Röd Bohus Används i bygg- och anläggningssektorns alla grenar och har granitens typiska egenskaper. Vanlig i rå huggna, krysshamrade, flammade samt slipade och polerade ytor. BRASTAD Röd Bohus Med sin unika klyvbarhet passar den perfekt till produkter med råkilad yta, exempelvis fasader, gat- och kantsten samt murar.

7 HÄR BRYTS VÅR STEN 1. TOSSENE Grå Bohus. 2. SILVER Grå Bohus. 3. BROBERG Röd Bohus. 4. BRASTAD Röd Bohus. 5. SKARSTAD Röd Bohus. 6. CLASSIC/ORIGINAL Tranås. 7. HALLANDIA. 8. MOHEDA Swedish Black SKARSTAD Röd Bohus Den vanligaste av de röda Bohusgraniterna. Lämpar sig för gravvårdar, bänkskivor och alla sorters byggnadssten. CLASSIC och ORIGINAL Tranås Rödbruna CLASSIC har ett brett användningsområde, både inte riört och exteriört. ORIGINAL är Sveriges rödaste granit. Den ger unika gravvårdar och andra produkter. HALLANDIA En varm rödsvart ton ger denna gnejs ett unikt uttryck. Kan med olika bearbetningar användas som byggnadssten interiört och exteriört, samt till bänkskivor och gravvårdar. MOHEDA Svart Diabas En kolsvart kilbar diabas med brett användningsområde gravvårdar, bänkskivor, fasader, som byggnadssten och gatsten.

8 FYRA NYANSER AV TOSSENE Fasaden till Lundbergs Fastigheters nya kontorshus i kvarteret Bokbindaren i Linköping består av TOSSENE Grå Bohus i fyra olika ytbearbetningar; slipad, polerad, krysshamrad och flammad. De olika ytbearbetningarna ger bokryggarnas skiftande nyanser. Fredrik Lundberg har själv varit drivande i valet av TOSSENE Grå Bohus, bland annat med argumentet att granit och bankverksamhet har starka historiska band.

9 TOSSENE GRÅ BOHUS, Bokbindaren, Linköping.

10 SKARSTAD RÖD BOHUS & HALLANDIA, Kungsbacka torg.

11 HISTORIEN GÅR IGEN Renoveringen av Kungsbacka torg nominerades till det prestigefulla Sienapriset Visionen var att det kraftigt nedslitna torget åter skulle knyta an till den gamla rutnätsstaden, som är ett riksintresse. Torgets nya beläggning utformades i ett rutmönster som speglar stadens historia, en kombination av gatsten och större hällar av bland annat SKARSTAD Röd Bohus och HALLANDIA. Kombinationerna skapar fina konstraster och ger de rätta historiska associationerna.

12 VÄL SAMMANHÅLLET Nya Brunkebergstorg i Stockholm har nyligen återtagit sin historiska roll som just torg och samlingsplats och belönades med Stenpriset Naturstenen har haft en nyckelfunktion vid omgörningen, inte minst för att hålla samman torget från fasad till fasad. Golvet består av TOSSENE Grå Bohus i tre storlekar och stenbearbetningarna klovyta/råkopp, flammad och sågad. Bearbetningarna skapar starka kontraster och subtila effekter som ger liv åt ytan. Torget är ett slags provkarta på de många nyanser som en och samma typ av sten ger vid olika bearbetningar. Det breder ut sig framför Riksbanken, som är den arkitektoniskt mest tongivande byggnaden på platsen med en spektakulär fasad av MOHEDA Svart Diabas.

13 MOHEDA SVART DIABAS, Riksbanken, Stockholm.

14 NATURNÄRA Boo församlings nya ceremonilokal i Nacka har fått en utformning och gestaltning som utgår från den omgivande naturen och topografin, anpassad till bergets nivåskillnader. Kvaliteten och kopplingen till omgivningen är något som församlingen inte har kompromissat med. Av det skälet valdes SKARSTAD Röd Bohus till utomhusfasaden och trappan som leder till entrén. Ängskyrkogården är den nya kyrkogården vid Söndrums kyrka i Halmstad. HALLANDIA har använts till gångplattor och murar. På kyrkogården står även ett nybyggt kapell med fasad av samma sten.

15 HALLANDIA, Söndrums kyrka, Halmstad. FOTO: PÅL REIJER

16 SAMBAND Torget vid Odenplan har fått en mer framträdande roll i samband med Citybanans öppnande. Ambitionen har varit att låta torgets markbeläggning i flammad SKARSTAD Röd Bohus visuellt binda samman Gustaf Vasa kyrka och torget. KONTRASTER Vid Soltorget, i nära anslutning till Sergels torg i Stockholm, bildar SILVER Grå Bohus tillsammans med MOHEDA Svart Diabas ett vackert mönster där stensorterna kontrasterar till varandra.

17 FÖRSTÄRKNING Ombyggnationen av Gasverksvägen i Stockholm har resulterat i en trafiksäkrare sträcka med nya gång- och cykelbanor utmed gasklockorna. Som en del i arbetet har man beklätt den mur som förstärker slänten nedanför gasklocka 3 med BRASTAD Röd Bohus och TOSSENE Grå Bohus.

18 TONSÄKER Fiolen är en av Orsas starkaste symboler och en del av den lokala folkmusiktraditionen, som bland annat hålls levande av Orsa Spelmän. Konstnären Pål Svensson har skapat verket Fiolen min, place rat mitt på stadens torg. I Hallindens stenbrott hittade han fyra perfekta skivor av Röd Bohus som han kunde forma till sin fiol, kulturhistoriens i särklass vackraste föremål. Den djupröda och finslipade graniten ger fiolens sidenmatta yta. Detaljer som sarghörn och listen runt lock och botten, samt F-hålen förstärker intrycket av en ihålig trälåda. Ett vattenfall bildar strängar som ger ljud och rörelse. TIDLÖS SKÖNHET Det finns en skandinavisk prägel hos smyckesdesignern Cornelia Webbs alster. Det syns inte minst i den kollektion som har svensk natursten som ett bärande element. Inspirationen hämtar hon från människokroppen men också från Bohusläns klippor, och hon vill utmana våra invanda idéer om vad som är vackert. Cornelias val av två klassiska stenar, SILVER Grå Bohus och TOSSENE Grå Bohus, visar att vissa färger alltid är trendiga. För att använda ett klassiskt citat ifrån Coco Chanel: Fashion changes, but style endures, säger Jörgen Lundgren på Hallindens Granit.

19 SKARSTAD RÖD BOHUS & TOSSENE GRÅ BOHUS, Mästerhuset, Stockholm.

20 TRADITION, HÅLLBARHET & FÖRNYELSE Åratal av forskning har lärt oss det man visste redan för 100 år sedan när man beställde sten: lokala material, anpassade till vårt klimat och utan långa transporter är alltid det bästa alternativet, både ekonomiskt och ur ett hållbarhetsperspektiv. Det visar de många livscykelanalyser som har gjorts under senare år, både i Sverige och internationellt. Traditionell svensk natursten har i särklass lägst miljöpåverkan jämfört med andra material. Hållbarheten har alltid varit naturstenens kärna, oavsett stentyp och sammanhang. I dag har vi också den stora förmånen att kunna lära oss av historien samtidigt som vi bygger för framtiden, på ett helt annat sätt än vad man kunde för 100 år sedan. Vi på Hallindens Granit förfinar och utvecklar hela tiden vår produktion. I dag tar vi tillvara all sten som vi producerar i våra stenbrott, minsta del kommer till återanvändning i stenens eget kretslopp. Adderar vi vår svenska arbetsmiljö till allt detta får vi en svårslagen kombination som inget annat land kan mäta sig med. Det svenska graniten har aldrig varit starkare precis som den var redan för 100 år sedan. Jörgen Lundgren, vd för Hallindens Granit NORDIC SWAN ECOLABEL Printed Trycksak matter Produktion: Lovstrom Content. Formgivning: Karin Nyman. Omslagsfoto (Brunkebergstorg): Karin Oleander. Övriga bilder: Anna Rut Fridholm, Karin Oleander, Per Kårehed, Pål Reijer m fl. Tryckt på miljömärkt papper av Puna Musta, Finland.

Den Öländska kalkstenen

Den Öländska kalkstenen Den Öländska kalkstenen Den Öländska röda och grå kalkstenen har brutits i mer än 1500 år och använts som byggnadsmaterial samt i förädlad form som kalkbruk. Stenmurar, fornborgar, kyrkor, Borgholms slott

Läs mer

Årets Sten. Röd Bohus

Årets Sten. Röd Bohus Årets Sten Röd Bohus text Peter willebrand arje sten har satt sitt rättmätiga avtryck i den svenska byggnadshistorien. Riksbankshuset är ett arkitektoniskt paradexempel på årets sten 2014, svart diabas.

Läs mer

KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE

KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE 1 Vägg Golv Inomhusmiljö INNEHÅLL Utomhusmiljö* Frost- och vattenbeständig *Vissa produkter kan behöva behandlas för utomhusbruk. GR ANITPL AT TOR 04 07 SKIFFERPLATTOR

Läs mer

CGK. C.G. Karlssons Stenhuggeri

CGK. C.G. Karlssons Stenhuggeri CGK C.G. Karlssons Stenhuggeri V år historia tar sin början år 1894 när sjömannen August Karlsson mönstrar av för gott och börjar försörja sig som stenhuggare. Tjugofem år senare lägger Augusts son Carl

Läs mer

2018 NYHETSPAKET TVÅ

2018 NYHETSPAKET TVÅ 2018 NYHETSPAKET TVÅ BOUTIQUE Tidlös och klassisk. Boutique är en sofistikerad marmorimitation som med sin blanka yta skapar en känsla av lyx. Serien kommer i färgerna vit, grå och svart och kan tack vare

Läs mer

GRAVVÅRDAR FRÅN BURTRÄSK

GRAVVÅRDAR FRÅN BURTRÄSK GRAVVÅRDAR FRÅN BURTRÄSK Varje människa är unik och dess minne är alltid värt att bevaras. Hos oss finns möjlighet att forma ett minnesmärke efter egen smak och behov. SVENSKT HANTVERK MED TRADITION. Handtillverkade

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

BENDERS NATURSTEN. bohusgranit

BENDERS NATURSTEN. bohusgranit BENDERS NATURSTEN bohusgranit Förädling tar tid, nästan en miljard år. innehåll Granit ett material med eviga värden 4 5 YTA, FÄRG & STIL 6 7 kantsten 8 9 gatsten 10 11 granithällar 12 16 Entréhällar 17

Läs mer

känsla Värme, ljus & en mjuk

känsla Värme, ljus & en mjuk Värme, ljus & en mjuk känsla Det förenar två småländska byggprojekt som trots att de är mycket vitt skilda som objekt har flera gemensamma nämnare. En sådan nämnare är ljusgrå Borghamnskalksten, en annan

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

Sten som minne Pris:

Sten som minne Pris: Sten som minne Pris: 35:- 2014 Ett personligt minne Varje människa är unik och minnet de efterlämnar varierar beroende på de personliga relationer och kontakter som funnits. Familjen kommer främst men

Läs mer

Borghamns Stenförädling AB

Borghamns Stenförädling AB Svensk natursten Borghamns Stenförädling AB 1 2 Svensk natursten Den svenska berggrunden är stabil. Orsaken är bland annat åldern. Det handlar om hundratals miljoner år. Till exempel är det mellan 450

Läs mer

Alcro Designers Lasyr för träfasader. Utvalda kulörer för lasering av trähus med Alcro Timmer

Alcro Designers Lasyr för träfasader. Utvalda kulörer för lasering av trähus med Alcro Timmer Alcro Designers Lasyr för träfasader Utvalda kulörer för lasering av trähus med Alcro Timmer Vad är lasyr Lasyr är en transparent färg som tränger väl in i träet och ger en yta där träets naturliga ådring

Läs mer

WHEN DEKTON BECOMES NATURE

WHEN DEKTON BECOMES NATURE WHEN DEKTON BECOMES NATURE Dekton smälter samman med naturen för att skapa fyra klassiska färger med en mer realistisk skönhet än någonsin. Livligt djup i mönster och en textur med denna revolutionerande

Läs mer

DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR.

DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR. DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR. Granit murbeklädnad Detta är en tunn naturstensplatta som används som murbeklädnad för montering på en stabil murstomme. Fronten är råkilad, medan baksidan och sidorna är

Läs mer

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt Touch of Grace C2 Grace Vivid Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt En svart bakgrund i kombination med kontrasterande vitt för en kritig look där

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

Varmt & välkomnande. Vägarna leder rakt ner mot havet från huvudleden,

Varmt & välkomnande. Vägarna leder rakt ner mot havet från huvudleden, Entréstenen av råkilad Bohusgranit har en krysshamrad yta. Stora plattor av flammad öländsk kalksten är skönt att gå på. Varmt & välkomnande En sommarstuga har fått ge vika för tidens tand och för en ny

Läs mer

Att hitta rätt gravsten Vi har ett stort utbud av över 100 olika varianter av gravstenar. De flesta hittar något som passar i vårt befintliga sortiment. Hos oss går det också bra att beställa enligt egna

Läs mer

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus Måla träfasad Skydda och försköna ditt hus Jag har 96 favoriter I vår utomhusfärgkarta för träfasad har vi på Beckers noga valt ut 96 kulörer som på bästa sätt smälter in i vår nordiska natur och arkitektur.

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

EN RIKTIG STENHUGGARE

EN RIKTIG STENHUGGARE EN RIKTIG STENHUGGARE huggit i sten sedan 1939. TRADITIONELLT HANTVERK MODERN PRODUKTION 2 Tradition kvalitet kunskap nytänkande Välkommen till en riktig stenhuggare. Hos oss på Br. Henrikssons Stenhuggeri

Läs mer

Ett personligt minne. Förutsättningar och förtydligande om broschyren:

Ett personligt minne. Förutsättningar och förtydligande om broschyren: Sten som minne 2010 Ett personligt minne Varje människa är unik och minnet de efterlämnar varierar beroende på de personliga relationer och kontakter som funnits. Familjen kommer främst men även relationerna

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Aktuella golvtrender i fyra olika stilar!

Aktuella golvtrender i fyra olika stilar! Aktuella golvtrender i fyra olika stilar! Nu presenterar Tarkett fyra aktuella golvtrender som gör det enklare att skapa en personlig inredningsstil hemma. I dessa finns olika material, både trägolv och

Läs mer

BENDERS MARK förbandsstenar. Det naturliga valet. Mer om Benders www.benders.se

BENDERS MARK förbandsstenar. Det naturliga valet. Mer om Benders www.benders.se BENDERS MARK förbandsstenar Det naturliga valet Mer om Benders www.benders.se Tungt belastade ytor Idag kan vi konkurrera med asfalt i pris. MarksteN är dessutom mer hållbar i längden. Beläggningar av

Läs mer

GOLV MATERIALVAL OCH YTBEARBETNING

GOLV MATERIALVAL OCH YTBEARBETNING MATERIALVAL OCH YTBEARBETNING Natursten är ett utmärkt material för att skapa karaktär och atmosfär i entréer, trappor och rum. Egenskaper, ytbearbetningar, kulör m.m. behandlas i avsnitt 2 och i Natursten,

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

P2.164 Hallandia granit. Framsidan flammad, kanterna råarbetade, baksidan grovslipad. Text och dekor djupförsänkt. Stil: 59.

P2.164 Hallandia granit. Framsidan flammad, kanterna råarbetade, baksidan grovslipad. Text och dekor djupförsänkt. Stil: 59. Minnesvårdar 2 P1.163 Röd bohus granit. Framsidan polerad, övr. ytor grovslipade. Text och konturspår försänkt, gråmålad. Stil: 59. P2.164 Hallandia granit. Framsidan flammad, kanterna råarbetade, baksidan

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen.

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen. Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd Du ställer kraven. Vi har lösningen. Skönhet som varar Vackra, sköna och slitstarka golv finns inte

Läs mer

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design.

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Massiva trägolv och innerpaneler är hållbara, vackra och i ständig utveckling. Vi har därför tagit fram en ny kollektion av trägolv och innerpaneler

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se båda golv och vägg Alla färgade EGEUM 10DL BLÅ Art. nr. 20328 9,5x9,5 (0,68) cm Mörk blå, matt och strukturerad. 100 st 335 kr 1 m2 10DL Blå är en färdigpatinerad klinker med en yta som passar utmärkt

Läs mer

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger minimalt underhåll fabrikslackerad enkel att montera Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger www.cedral.se Cedrals DNA Sand, vatten, luft, cement, fibrer, träcellulosa. Den mångsidiga fasadskivan

Läs mer

BRF Masthugget. Förslag Färgsättning fasader BRF Masthugget, Göteborg 2010-09-24

BRF Masthugget. Förslag Färgsättning fasader BRF Masthugget, Göteborg 2010-09-24 BRF Masthugget Avsikt Blånande berg + Solnedgång Det sägs att den ursprungliga färgsättningen av Bostadsrättsföreningen Masthugget var gjord så den skulle efterlikna Bohusläns klippor (därav det senare

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Välj en arbetsyta som passar dig

Välj en arbetsyta som passar dig Välj en arbetsyta som passar dig Bänkskivan och diskbänken påverkar vilket helhetsintryck köket ger, men de är också din arbetsyta. När du väljer bänkskiva och diskbänk är det därför bra att utgå från

Läs mer

Jag kan - Jag vill - Jag törs

Jag kan - Jag vill - Jag törs Jag kan - Jag vill - Jag törs Skissförslag / konstnärlig gestaltning Huskvarna Gymnastikhall 13e juni 2017 Karin Sjökvist Tyrefors innehåll: om uppdraget och platsen sid 3 gymnastikhallens väsen sid 4

Läs mer

Evigheten En friggebodsdröm

Evigheten En friggebodsdröm Evigheten En friggebodsdröm Att bygga Evigheten fordrar en viss kunskapsnivå. Den här inspirationsbroschyren beskriver på ett övergripande sätt hur en variant av Evigheten kan muras, och kan med fördel

Läs mer

Presentation av kontoret

Presentation av kontoret H U S Presentation av kontoret är arkitekt SAR/MSA och började som snickare på ett litet byggföretag i Småland. Detta har påverkat inriktningen på kontoret mycket. En bra idé skall vara genomförbar och

Läs mer

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Fasad 1 Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Färger, skuggningar, texturer du som arkitekt eller designer har starka visuella verktyg. Våra fasadskivor i fibercement möter dig hela vägen.

Läs mer

STANDARD Ljusbrun 15-02

STANDARD Ljusbrun 15-02 STANDARD Att hedra minnet av någon är ett viktigt uppdrag som kräver stor omsorg. Våra kistor formas därför av yrkesskickliga händer i ett noggrant hantverk som gått i arv i generationer. Detta är vår

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs.

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs. FÖRSLAG I gestaltningen av det nya området utgår jag från mina associationer till Hammarbyhöjdens karaktär. Jag nytolkar begreppen och gestaltar dem så de nya tolkningarna påminner om eller kontrasterar

Läs mer

med tyngd Nu kommer stenhuggare från hela Europa för att restaurera Stockholms slott. Här finns gott om jobb de närmaste 25 åren.

med tyngd Nu kommer stenhuggare från hela Europa för att restaurera Stockholms slott. Här finns gott om jobb de närmaste 25 åren. Nu kommer stenhuggare från hela Europa för att restaurera Stockholms slott. Här finns gott om jobb de närmaste 25 åren. Tr adition med tyngd text Annica Kvint foto Melker Dahlstrand 6 kulturvärden 1.2013

Läs mer

NATURSTEN UNIK STYRKA OCH LÅNG LIVSLÄNGD

NATURSTEN UNIK STYRKA OCH LÅNG LIVSLÄNGD NATURSTEN UNIK STYRKA OCH LÅNG LIVSLÄNGD Unik styrka och lång livslängd Natursten har stor variation i yta, färg och struktur. Lystern och färgen som är inbyggda i mineralet framträder olika starkt beroende

Läs mer

Beditom garageportar maximal komfort och säkerhet för alla, varje dag... since 1995

Beditom garageportar maximal komfort och säkerhet för alla, varje dag... since 1995 Beditom garageportar maximal komfort och säkerhet för alla, varje dag... since 1995 Takskjutportar Liggande smalpanel IZOLINE Tidlös design Dörrar med smalpanel är en perfekt design som passar alla arkitekturlösningar.

Läs mer

Palm Village, Strömstad

Palm Village, Strömstad Exclusive Living Detta designprogram omfattar 12 vackra tomter intill Strömstads Golfklubb, granne med nybyggda Strömstad Quality Spa. Designprogrammet ger en gemensam minimalistisk karaktär åt husen på

Läs mer

MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016

MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016 MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016 2 OBS: Ett trägolv är en naturprodukt. Det kan förekomma skillnader mellan prov och det levererade trägolvet. MOLAND GOLV BROSCHYR AUGUSTI 2016 3 MOLAND

Läs mer

Natursten. ger karaktär och identitet till våra offentliga rum. Kurt Johansson. Landskapsutveckling, SLU, Alnarp 2010

Natursten. ger karaktär och identitet till våra offentliga rum. Kurt Johansson. Landskapsutveckling, SLU, Alnarp 2010 Natursten ger karaktär och identitet till våra offentliga rum Kurt Johansson Landskapsutveckling, SLU, Alnarp 2010 1 Natursten som bygg- och anläggningsmaterial ger stora MÖJLIGHETER men har vissa BEGRÄNSNINGAR

Läs mer

Ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden har 30 procent av rösterna, Södertälje Byggmästareförening 30 procent och allmänheten resterande 40 procent.

Ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden har 30 procent av rösterna, Södertälje Byggmästareförening 30 procent och allmänheten resterande 40 procent. Varje år utses Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering i Södertälje, så att vi bygger en stad att

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för GESTALTNINGSPROGRAM kvarteret Höken tillhörande detaljplan för kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 Vårt diarienummer med närområde inom Kneippen i Norrköping den 22 maj 2012 reviderad

Läs mer

Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA

Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA En naturlig produkt som bara blir vackrare med åren Från bränd lera till svensk klassiker På latin betyder tegel bränd lera. Och det är precis vad

Läs mer

Hur man målar röda och. ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa.

Hur man målar röda och. ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa. Hur man målar röda och ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa. Den röda stugan med vita knutar är sinnebilden av ett svenskt hus. Som fasadkulör har rött funnits lika länge som vi har

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen med närområde inom Kneippen i Norrköping Vårt diarienummer den 27 augusti 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(8) Innehållsförteckning Syfte

Läs mer

MIDVINTERFEST i SKOGEN

MIDVINTERFEST i SKOGEN UTSTÄLLNINGAR Midvinterfest i Skogen 2011 Midvinterfest är den årliga försäljningsutställningen för slöjd och konsthantverk på Bohusläns museum i Uddevalla. Midvinterfest 2011 har Skogen som spännande

Läs mer

Teknos utomhusfärger

Teknos utomhusfärger Teknos utomhusfärger Vårda ditt hus med kärlek. Att underhålla och skydda huset är nödvändigt. Men se det som en möjlighet att förändra, förbättra och förnya! Att måla huset är att sköta om det, att bry

Läs mer

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 Kinna, januari 2013 1(7) Kasthalls nya kollektion för år 2013 kännetecknas av ett kreativt och inspirerande möte mellan färger, strukturer och mönster. Vi lägger

Läs mer

STEN. Hyllie Torg Moldebadet Bella Sky

STEN. Hyllie Torg Moldebadet Bella Sky STEN N U M M E R 0 3 O K T 2 0 1 1 Å R G Å N G 7 3 U T G I V E N A V S V E R I G E S S T E N I N D U S T R I F Ö R B U N D Hyllie Torg Moldebadet Bella Sky KLARA STRAND STOCKHOLM ölandssten KlinGstEdts.sE

Läs mer

Brf Hägern, Varvet - Analys

Brf Hägern, Varvet - Analys Anonyma entréer. Negativt Stor, öppna ytor som inte hänger ihop Betraktelseytor utan användbart innehåll Outnyttjad yta vid vattnet Dålig vattenkontakt Få samlings-/sittplatser Anonyma entréer För få cykelplatser

Läs mer

TRÄDGÅRDSPARKEN Bollebygd Idéskiss 2014-05-23

TRÄDGÅRDSPARKEN Bollebygd Idéskiss 2014-05-23 TRÄDGÅRDSPARKEN Bollebygd Idéskiss 2014-05-23 NYA TRÄDGÅRDSPARKEN I BOLLEBYGD Förutsättningar Området ligger centralt i Bollebygd, nära samhällets torg. Platsen är omgärdad av tre vägar, varav Göteborgsvägen

Läs mer

Nu bygger vi Nya Slottsholmen

Nu bygger vi Nya Slottsholmen Nu bygger vi Nya Slottsholmen En unik målpunkt Nu byggstartar Björn Ulvaeus och ALM Equity projektet Slottsholmen med restaurang och konferens i kombination med exklusiva bostadslägenheter, marina och

Läs mer

Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad.

Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad. Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad. I Sverige produceras årligen cirka fem miljoner kubik meter betong.

Läs mer

NATURSTEN Hantverkstradition och modern teknik

NATURSTEN Hantverkstradition och modern teknik Sedan 1943 NATURSTEN Hantverkstradition och modern teknik Inredning, kök Kökets pärla - underhållsfria bänkski Tål varma grytor Långlivad Lättskött Skön Vi skräddarsyr köksbänkarna helt efter dina önskemål.

Läs mer

GOLV. Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM -

GOLV. Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM - GOLV Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM - WWW.GOLV.MOLAN.SE MOLAND GOLV - ett universum av obegränsade möjligheter När man väljer golv till bostaden, bör det väljas

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S EN VACKER TRÄDGÅRD KRÄVER OMSORG När du har skapat en trädgård precis som du vill ha den ger det en riktigt skön känsla - känslan att kunna slappna av

Läs mer

En tidning från Sveriges StenindustriförbundN nummer 01 mars 2015

En tidning från Sveriges StenindustriförbundN nummer 01 mars 2015 sten. En tidning från Sveriges StenindustriförbundN nummer 01 mars 2015 josefin nordstierna har hittat hem och förnyat en familjetradition som är inne på femte generationen Stenhuggarens dotter röd bohus

Läs mer

Arlöv. Flackarp - Arlöv, Arlöv, SLUTpresentation, 11-05-19

Arlöv. Flackarp - Arlöv, Arlöv, SLUTpresentation, 11-05-19 Arlöv INDUSTRI- BYN INDUSTRI- BYN Identitet idag Önskad identitet Grönytor Aktiverade grönytor Vatten Större vägar Stadskärna Järnväg Kommunens grönstruktur 0 100 m 500 m 1000 m Föreslagen grönstruktur

Läs mer

Drottningtorget - Framtidens torg. Trollhättan

Drottningtorget - Framtidens torg. Trollhättan Drottningtorget - Framtidens torg Trollhättan »» Drottningtorget - Ett torg för Trollhättans invånare, ett torg för framtiden. En flexibel aktivitetsyta för bl a fotboll, basket, handboll och volleyboll.

Läs mer

NATURLIGT. BOEN Live Pure

NATURLIGT. BOEN Live Pure ATLIGT BOE Live Pure 1 ATLIGT VAKE YTA BOE följer med glädje trenden som fokuserar på naturliga material, och lanserar Live Pure, en helt ny ytteknik som för ditt hem ett steg närmare naturen. Vackert,

Läs mer

Mineral Ballast Sten Område 4 Rapport nr 4.11: 101231

Mineral Ballast Sten Område 4 Rapport nr 4.11: 101231 MinBaS II Område 4 Applikationsutveckling - stenindustrin Delområde 4.11 Projekt 4.11 Slutrapport ÄMNET NATURSTEN som bygg och anläggningsmaterial - inom den akademiska utbildningen för arkitekter samt

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y.

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Design by Överst och mitten: Sydney ljusgrå. Nederst: Höganäs grågrön och ljusgrå. Stora bilden: Ljusgrå elegans, Sydney på väggen, Höganäs på golvet. Skandinavisk

Läs mer

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel. GRANITKERAMIK båda golv och vägg, ute som inne Alla bruna MELT MOKA 36/R Art. nr. KK20AC06 Melt 30x60 (1) cm Mjukt vågig yta i ren mörk brun. 5,5 st 465 kr 1,08 m2 Melt Moka 36/R har en mörk brun färg

Läs mer

färgkarta för upplevelserika miljöer

färgkarta för upplevelserika miljöer färgkarta för upplevelserika miljöer mästare på måleri Allerby Måleri AB skapar trivsamma miljöer för stat, kommun, fastighetsägare, byggare och förvaltare i Göteborg sedan 1987. Vi ser till helheten och

Läs mer

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT Sten Jeansson, VD Vilket golv tror du är miljövänligast? Energiåtgång / m² golv 22,9 kwh 11,2 kwh 26,9 kwh Plastgolv Linoleumgolv Trägolv Ser du det verkliga värdet?

Läs mer

Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN. Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1

Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN. Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1 Berätta bredare INRIKTNINGSDOKUMENT FÖR BYGGNADSMINNEN Berätta bredare Inriktningsdokument för byggnadsminnen 1 Foto: Bengt A. Lundberg (1, 4, 8), Pål-Nils Nilsson (10), Rikard Sohlenius (11), Roger Blent

Läs mer

ONE. Tillsammans, för alltid. Bona Mega ONE ONE promise, ONE partner

ONE. Tillsammans, för alltid. Bona Mega ONE ONE promise, ONE partner Bona Mega ONE Simplicity, Speed, Build Tillsammans, för alltid Bona Mega ONE ONE promise, ONE partner Bona Mega ONE I och med lanseringen av Bona Mega ONE, fortsätter vi driva golvindustrin framåt och

Läs mer

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Exteriört har familjen målat huset i en vit bruten kulör. För ett modernt uttryck har man valt att ta in silver som accentfärg, på bland annat vindskivor och stuprör funkis med kaxiga detaljer Det var

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val A natural choice by moland - med blick för nya möjligheter Golv, märkta med FSC, visar, att produkten stödjer ansvarsfullt skogsbruk och är certifierad i överensstämmelse med FSC:s

Läs mer

MÅNGSIDIGA ARBETSYTOR AV KVARTS

MÅNGSIDIGA ARBETSYTOR AV KVARTS SILESTONE MÅNGSIDIGA ARBETSYTOR AV KVARTS THE ORIGINAL DE BÄSTA ARBETSYTORNA AV KVARTS FÖR KÖK, BAD ELLER FÖR GOLVBELÄGGNINGAR. BAKTERIOSTATISKT SKYDD Silverbaserad teknik MOT SURA VÄTSKOR MOT STÖTAR MOT

Läs mer

FIXA STILEN. med SPIRA

FIXA STILEN. med SPIRA FIXA STILEN med SPIRA Malin Skapa ett harmoniskt, romantiskt och tidlöst sovrum med blomster. Malin är ett tidlöst blommönster med en lätt vintage känsla. Detta gör att det passar såväl modern som klassisk

Läs mer

B R A N D B O O K B Y K A L M A R

B R A N D B O O K B Y K A L M A R BRANDBOOK BY KALMAR Vårt hjärta klappar för Kalmar. KALMARS STADSSIGILL FRÅN 1247 ÄR NORDENS ÄLDSTA HERALDISKA STADSVAPEN. Nordens äldsta varumärke. REDAN FÖR 600 ÅR SEDAN var Kalmar en stad med aktning.

Läs mer

THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS

THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS 2015 PRESENTERAS THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS Neutralerna har under de senaste åren utvecklats till en viktig del av var inredares portfölj. Färgskalan kan utgöra grunden, till vilken accentfärger adderas,

Läs mer

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor i Uppsala kommun Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om den 14 december 2016 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Riktlinjer

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 Malmö Tel 040-31 28 40 Helsingborg Tel 042-32 94 60 Halmstad Tel 035-21 24 10 Göteborg Tel 031-86 64 40 Keramiska golvplattor serie Design Evolution www.svenskakakel.se Vi har

Läs mer

Utförsäljning P R O D U K T K A M PA N J E R

Utförsäljning P R O D U K T K A M PA N J E R Utförsäljning P R O D U K T K A M PA N J E R 2 0 1 7 Sandsten, Silver Grey Sandsten, Modac Sandsten Sandsten passar bra i många olika miljöer, från den stora ytan runt poolen till den lilla uteplatsen.

Läs mer

Stenskivor Sverige AB. www.stenskivor.se

Stenskivor Sverige AB. www.stenskivor.se Stenskivor Sverige AB www.stenskivor.se Stenskivor Sverige AB - www.stenskivor.se Showroom Stockholm Fågelviksvägen 9 6TR - 145 53 - Norsborg Stockholm Showroom Malmö Stenyxegatan 29-213 76 Malmö Telefon

Läs mer

Inventering av skrotsten i mellersta och norra Bohuslän

Inventering av skrotsten i mellersta och norra Bohuslän 1997: 19 Miljöavdelningen ¼ Inventering av skrotsten i mellersta och norra Bohuslän Innehåll Förord 3 Inledning 5 Lysekils kommun 11 Sotenäs kommun 27 Tanums kommun 47 Strömstads kommun 53 Bilaga 1. Teckenförklaring

Läs mer

Ett urval gravstenar tillverkade av : År Tel Maskinvägen 6, Åsbro

Ett urval gravstenar tillverkade av : År Tel Maskinvägen 6, Åsbro Ett urval gravstenar tillverkade av : 1991-20 År -2011 Tel. 0582-512 80 Maskinvägen 6, 694 60 Åsbro Nr. 4-1 Polerad och finhuggen framsida Kanter & baksida polerad (lykta tillbehör) Mått: 75x65 cm. Nr.

Läs mer

MinBaS Mineral Ballast Sten PROGRAMOMRÅDE 4: APPLIKATIONSUTVECKLING STENINDUSTRIN. Stenindustrin. från kunskapsuppbyggnad till marknad

MinBaS Mineral Ballast Sten PROGRAMOMRÅDE 4: APPLIKATIONSUTVECKLING STENINDUSTRIN. Stenindustrin. från kunskapsuppbyggnad till marknad Stenindustrin från kunskapsuppbyggnad till marknad Kurt Johansson Stenindustrins Forskningsinstitut AB 1 BAKGRUND för stenbranschen inför MinBaS programmen: - Sverige har lägsta per-capita-användning av

Läs mer

Danderyd kommun. Förslag till trafikhinder. Dato: 02/11-2011 Elverdal

Danderyd kommun. Förslag till trafikhinder. Dato: 02/11-2011 Elverdal Danderyd kommun Förslag till trafikhinder Dato: 02/11-2011 Elverdal Inspiration B A Anders Årfelt är skulptör och har gjort lejonen samt lejoninnorna runt om i Stockholms kommun samt Linköpings kommun.

Läs mer

Modernt formspråk. och traditionell livsstil i skön förening

Modernt formspråk. och traditionell livsstil i skön förening Modernt formspråk och traditionell livsstil i skön förening Högt uppe på klipporna i Göteborgs norra skärgård och med en vidunderlig utsikt över havet ligger ett av Vallsjöhus senaste byggprojekt. Tio

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer