Verksamhetsberättelse HT 10 - VT 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse HT 10 - VT 11"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse HT 10 - VT 11 Pizzatävling på tonår HT-10 SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse och kristen tro. Därför kan alla som vill vara med i SMU.

2 Inledning Ju fler vi är tillsammans, tillsammans ju gladare vi bli...och mina vänner är dina vänner.... Samt att delad glädje. Så lyder de klassiska bevingade orden och som ordförande i SMU anser jag att detta är precis det vi är. Gemenskap, glädje och Kristus, denna heliga SMU treenighet är så mycket mer än bara det ögat ser när vi skojar och lekar i våra verksamheter. Vi bygger något större och jag är övertygad om att vi sår just detta fröet i våra barn och ungdomar som passerar vår kyrka varje vecka. Att själv vare del av detta gör mig så uppfylld av en glädje varje gång jag träffar dessa individer i alla storlekar. Sedan att detta inte vore möjligt utan alla fantastiska ledare gör detta ännu mera märkvärdigt och jag tror att vi alla som engagerar kan känna oss stolta. Detta måste vi ständigt påminna oss då det ibland känns tufft och som om man bara står och trampar för det är då det behövs som mest. Det som förundrar mig är att en såpass liten ö kan ha en förening som har över 80 medlemmar värmer mitt hjärta. Men nu skall vi inte bli för sentimentala utan gratulera oss till det vi lyckats åstadkomma under detta verksamhetsår och hoppas på samma engagemang och kämpar glöd under det kommande. Så tror jag att med lite andlig hjälp att det kan bli precis hur bra som helst. Så glid i frid Viktor Weismark ordförande Bohus-Björkö Föreningsinformation Föreningens verksamhet leds av ett ungdomsråd som under verksamhetsåret 10/11 bestod av: Viktor Weismark ordförande Ebba Nylén vice ordförande Maria Nejdesjö sekreterare Christer Zandén ledamot Gabriel Svenninghed ledamot Annie Alexandersson ledamot Tommy Tillander ledamot Kassör i föreningen: Peter Lindh Under året hade verksamheten 8 protokollförda sammanträden inkl. årsmötet. Föreningen hade under verksamhetsåret 82 medlemmar.

3 Verksamhet TONÅR Under höstterminen samlades vi varje torsdagkväll mellan 19: Varannan gång i missionskyrkan och varannan gång i Svenska kyrkan. Vi hade bl.a. Tårttävling, stjärnjakt, pysselkväll, tvspelskväll, fångarna på skutan och mycket mer. Varje tonårskväll avslutades med en liten kort andakt. För åttonde året i rad åkte ett stor gäng från Björkö med på limalägret. Ett läger med ca 150 deltagare från olika kyrkor runt om i Göteborg. Under dagarna åkte vi skidor i sälenfjällen och på kvällen var det olika programaktiviteter. Ledare på årets läger var Viktor Weismark, André Sveningzon, Ebba Nylén, Per Alexandersson och Christer Henricsson. Lima 2010/2011 Tonåringar: 18 personer Ledare: André Sveningzon, Viktor Weismark, Ebba Nylén, Per Alexandersson och Christer Henriksson. Det vi gjorde med Björkögänget: Varje dag hade vi Björkö-kvart där man sade en dålig samt en bra sak. I bussen hade vi andakt på väg till skidbacken samt Per tipsar. I skidbacken hade alla ledare västar och vi åkte (oftast) med dem som ville eller behövde det. Vi hade även en blogg som ungdomarna fick skriva i om de ville. I övrigt besöker man tillsammans med de andra församlingarna (såsom Kungälv, Redberg, Betlehemskyrkan mm) olika fjäll och kör så det ryker och på eftermiddagarna finns det workshops och dylikt samt spex på kvällen. Sammanfattningsvis var det ett bra läger utan allvarliga problem och alla var mycket nöjda!

4 Höstmarknad: Den 23/10 anordnades som sedvanligt en rolig höstmarknad med inledande scoutinvigning. Scouterna står som vanligt i en lång kö omkring godishjulet och de lite äldre kring alla goda bröd och bakverk. De något yngre är inne i kyrksalen och fiskar i fiskdammen. Vi samlade in 32620:-. De pengarna ligger till grund för SMU s balans under året och vi är oerhört tacksamma för den inkomsten. Pengarna går bl.a. till våra verksamheter scout, tonår, barnrytmik, barnkör, instrument, presenningar, mycket grillkorv, fika, spel, pyssel mm. Ett särskilt tack till höstmarknadskomittén som bestod av Eva Nylén, Ebba Nylén & Maja Fast Tack för alla era bidrag stora som små! SCOUT Terminen startade i mitten på september och vi han med 14 träffar. Under hösten höll alla våra nya ledare i varsitt möte. Vilket innebar bl.a. tävlingar, eldning, trashockey, och Davids fina lägerbildspel. Utöver det var det såklart scoutinvigning med höstmarknad. I oktober åkte vi på Kämparlek i Gräfsnäs, som vi denna gång var med och arrangerade. Dagen blev lyckad och vi åkte hem nöjda men trötta. Terminen avslutades på sedvanligt sätt med en julfest i samband med lucia. Våren drog igång i februari, och eftersom vi för ovanlighetens skull hade nästan väl många ledare, så bestämde vi oss för att ta in treorna. Under terminen hann vi bl.a. med lekar, elda i patrullerna, arbeta med scoutlagen, gå igenom kniven. Dessutom firade vi Thinking day med ett Baden Powell drama, samt tårtbakningstävling. Terminen avslutades sedan med lägret Hugget över Kristi himmelsfärd, tillsammans med Lysekil, Stenungsund/Ucklum och Smögen. Vi fick kanon väder med riktig sommarvärme. Med oss hade vi ca 25 scouter och 14 ledare samt 2 ledarbarn. Under året har vi haft 13 ledare: Karin Lindh, (Linnéa Jägrud, Johannes Jägrud), Eva Nylén, Ola Alexanderson, Maria Nejdesjö, Viktor Weismark, Andre Sveningzon, Gabriel Svenninghed, Johannes Lindén, Lova Nylén, Ebba Wennström, Adam Lundqvist, Hedvig Carmesund, Peter Hohlfält samt David Sveningzon. Som materialförvaltare har vi haft Per Rosell.

5 Barnrytmik På fredagar kl:10:00 samlas många av Björkö s föräldralediga till barnrytmik. Mellan personer har vi varit under samlingarna där vi sjunger och lär oss rim och ramsor av olika slag. Nyckelorden för samlingarna är tillsammans, glädje och sång! Efter samlingen blir det hembakat fika, kaffe +lunch. Alltid lika populärt och uppskattat av såväl stora som små. Föräldrarna lagar lunchen och stort tack till Anita, Lena & Bibbi som efter maten bjuder oss på fika. Konfirmandgruppen 2010/2011 Lena assisterar Jennie i rollen som Judas vid en repetition inför musikalen J.C.S Världens barn Den 14 oktober anordnade SMU tillsammans med Röda korset och svenska kyrkan på Björkö en insamlingskväll för världens barn. Vi samlade under kvällen in otroliga 26000:- varav ett uppskattat konstlotteri inbringade mycket pengar. Ebba Knutsson och Alice Mattsson sjöng fina sånger för oss. Konfirmanderna skramlade också bössa på färjan under lördagen. Totalt samlade Björkö in 67700:-under helgen Konfirmander: Linnea Björkman Ida-Christina Delin Anton Forseström Julia Fredlund Johan Henriksson Pontus Hagberg Filip Johnsson Ebba Knutsson Elin Kyldahl Rebecka Lindgren Oskar Lundqvist Alice Mattsson Annika Nilsson Malte Nilsson Amanda Olausson Jennie Olofsson Andreas Snare Isabelle Unger Alexander Uggla Hjälpledare: David Sveningzon Rebecka Borgström Clara Lindén Ledare: Christer Holmer Lena Sollerman Tommy Tillander

6 Övriga arrangemang: Fäst vid dig 5-7/3 Ungdomskonferens på Nimbus/Öckerö. Samarrangemang av Öckeröarnas kyrkor. Föreläsare, andakter, musik, sportverksamheter mm. Julspel På julaftonsmorgon kl. 11 fick vi återigen njuta av ett fantastiskt nutida julspel under ledning av ungdomarna i församlingen. Stort tack till alla som medverkade! Smuledarupptakt med Equmenias ordf. Johan Nilsson 4:e april. Johan berättade för oss om Equmenias uppbyggnad och vi hade en fin diskussion om verksamheten här på Björkö. Kvällen avslutade med en andakt. Taizé VERKSAMHETSPLAN FÖR HT10/VT-11 Scout: onsdagar samt läger. Tonårsscout: onsdagar samt läger. Barnrytmik: fredagar Tonår: torsdagar 19:00 samt läger. Nyårsläger Lima, 27/12-2/1 Höstmarknad + scoutinvigning: SMU:s årsmöte: SMU upptakt 4/4 Ledarutbildningsplan SMU på Björkö utbildar ledare efter ledarens eget intresse och önskemål. Under vår och höst har Lova Nylén, Andre Sveningzon, David Sveningzon, Ebba Wennström fortsatt Skaut utbildningen. Viktor Weismark påbörjat ledarutbildningen. Ekonomi Vi kan vara nöjda med ekonomin för verksamhetsåret HT 2010-VT Årets totalresultat visar på ett överskott på knappt kr. Det finns flera orsaker till det positiva resultatet: Vi hade ett mycket bra netto-resultat på Höstmarknaden; över kr vilket var bättre än rekordet från år Efter förra årets dipp i medlemsintäkterna har ledarna gjort ett bra jobb och vi har därför fått in över kr i år. Björkö SMU fick återbäring från förra årets Scoutläger, Ett Rymdäventyr, som hade ett stort överskott. Där fick vi in över kr. Dessa medel är vikta för Scoutverksamheten. För mer detaljer, se den ekonomiska sammanställningen.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse HT 11 HT 12(förlängt verksamhetsår)

Verksamhetsberättelse HT 11 HT 12(förlängt verksamhetsår) Verksamhetsberättelse HT 11 HT 12(förlängt verksamhetsår) SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

Läs mer

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV 2010 1 KALENDARIUM 17 söndag 11.00 Gudstjänst med nattvard Att leva tillsammans Leif Herngren Charlotta Alexanderson 7 söndag 17.00

Läs mer

Församlingsblad nr 4B 2009

Församlingsblad nr 4B 2009 Församlingsblad nr 4B 2009 Ett myller av unga som får en personlig tro på Jesus, visar äkta kärlek till varandra och skapar levande hopp för en bättre värld Hej Du håller just nu i handen en folder som

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016 Kontakt December 2015 Februari 2016 Ett programblad från Löfstad kyrkan i Tranås samt Gripenbergs & Åsens missionsförsamlingar Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig.

Läs mer

Equmeniakyrkan i Skeppsås. Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015

Equmeniakyrkan i Skeppsås. Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015 Equmeniakyrkan i Skeppsås Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015 Senaste På gång i kyrkan Måltidsgudstjänst Vi startar firandet av påsken på skärtorsdagen med en måltidsgudstjänst i Equmeniakyrkan

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2014 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se Pastor & Församlingsföreståndare

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

i Svenska kyrkan Kalmar

i Svenska kyrkan Kalmar Barn & Unga i Svenska kyrkan Kalmar MÅND AG GUD, PASTA OCH SÅNG - HÄR ÄR DET HÅLLIGÅNG 10.00-12.00, Kalmar domkyrka Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år. Vi börjar med en samling i kyrkan och därefter

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

Emma: För hela livet? Samtal med Lisa

Emma: För hela livet? Samtal med Lisa EN LITEN TIDNING FRÅN EQUMENIAKYRKAN BOHUS-BJÖRKÖ SEP - NOV 2017 Emma: För hela livet? Samtal med Lisa 1 Välkommen till vår hemsida: www.equmeniakyrkanbjorko.se Adress Equmeniakyrkan Bohus-Björkö Bäckevägen

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Mars Juni 2011 Snö och kyla, tö, halka och is. Denna vinter har vi verkligen fått smaka på båda delarna i fullt måtto. Och än är inte vintern slut.

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Studiehandledning till

Studiehandledning till Studieguide Studiehandledning till Glöd scouting på kristen grund Studieguiden är framtagen av equmenia och Studieförbundet Bilda för att scoutledare ska få hjälp att samtala och arbeta med innehållet

Läs mer

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ!

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ! För dig som fyller 14 i år Konfirmationsdags Välj mellan flera alternativ! evelina carborn Alice kunde vara sig själv Konfirmationen fick Alice Fahlén att stå upp för sina starka åsikter kring feminism

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta ha fte inneha ller......all information om va ra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Va rterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e

Läs mer

INSPIRATIONSFRUKOST CAFÉ I VESENE. En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby. Programblad 15 september 14 december 2014

INSPIRATIONSFRUKOST CAFÉ I VESENE. En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby. Programblad 15 september 14 december 2014 En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 15 september 14 december 2014 Volleyboll under Explorelägret. INSPIRATIONSFRUKOST Missa inte att anmäla dig till Inspirationsfrukost

Läs mer

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17.

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17. Alla gamla och nya sångare är varmt välkomna. Församlingskören övar udda veckor. Något du undrar, kontakta: Barbro Ståhlberg 0295-10802 Rut Larsson 018-337041 Swishnummer Equmenia 123 390 81 00 Swishnummer

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! SAMTAL KÄRLEK TRO SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LÄGER HOPP ÄVENTYR VÄNNER MUSIK LEK GEMENSKAP MYSIGT TANKAR I den här broschyren berättar vi om vad konfirmation kan innebära

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

December. Januari 2017

December. Januari 2017 December Vecka 48 Tisdag 29/11 18,30 Tonår Onsdag 30/11 19,00 Bibel och Bön Torsdag 1/12 10,00 Gemensam bön i Hamnkyrkan Söndag 4/12 10,00 Gudstjänst. Nattvard. Mats Sturesson Sång Annie Lennartsson, Sara

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Sommargrupper i Skara 2016

Sommargrupper i Skara 2016 Konfirmand 2015-2016 Hej! Nu är det dags! Till hösten drar vi igång ett nytt spännande år med konfirmationsläsning. Under konfirmandtiden får du möjligheten att träffa nya vänner, lära dig mer om kyrkan

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar och s Missionsförsamlingar Nov 2014 Feb 2015 Pastorn har ordet Jesus sa, jag är världens ljus! Ljuset behövs allra mest och fungerar bäst i mörkret, därmed kan man tycka att Jesus passar utmärkt i vår

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Sångarresa till Hässleholm

Sångarresa till Hässleholm Sångarresa till Hässleholm Lördagen den 15 oktober reste ATsångarna från Kvillsfors tillsammans med sångare från Virserum, Målilla och Hultsfred till Hässleholms missionskyrka för en dag med gemenskap

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ BA RN &FA HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik och gemenskap.

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA]

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA] [CONFIRMARE=BEKRÄFTA] Välkommen som konfirmand! Varje år är det omkring hundra ungdomar i församlingen som blir konfirmerade. Nu inbjuder vi främst dig som är född 2002 att bli konfirmand under kommande

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i Det har varit NYP-träff i Skåneland i helgen 14-16 sept 2011 Nätverk för yngre yrkesverksamma med Parkinson träffades på Sundsgården i Helsingborg med ett program fullt av bra information och roliga inslag.

Läs mer

EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA DECEMBER - FEBRUARI Nytt år nya möjligheter På gång i församlingen

EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA DECEMBER - FEBRUARI Nytt år nya möjligheter På gång i församlingen livet EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA DECEMBER - FEBRUARI 2014 Nytt år nya möjligheter På gång i församlingen 1 Björkö Missionskyrka Bäckevägen 31 475 37 Bohus-Björkö Pg: 439 67 07-4 Tel: 031-96

Läs mer

Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 6 september 7 december 2014. Tema: Tro

Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 6 september 7 december 2014. Tema: Tro Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 6 september 7 december 2014 Tema: Tro VÄLKOMMEN KELLY! DET ÄR KNAPPT man tror det är sant! HAR DU NÅGONSIN gjort en fallövning? VAD BETYDER TRON för dig? Det är

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002 Programblad Södra Nissadalens Missionsförsamling December 2001 Februari 2002 Jakten på julstämning Ett litet barn av Davids hus ska göra vinternatten ljus. Det är jul igen och därmed också sökandet efter

Läs mer

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

PROGRAM HUDIKSVALL RPG

PROGRAM HUDIKSVALL RPG PROGRAM HUDIKSVALL RPG HÖSTEN 2015 VARFÖR BILDADES RPG? Jo, så här var det! För drygt 40 år sedan beslutade de ekumeniska organen samt kyrkor och samfund att bilda en gemensam pensionärsförening vars huvudsakliga

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Vad är konfirmation egentligen? Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM.

HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM. KONTAKT o Kurt Ohlsson HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM. Foto Kurt Ohlsson I detta nr... Insidan: Gudstjänst varje söndag Sid 5: Samtalsdag om församlingen Mitten: Gudstjänster och samlingar Sid

Läs mer

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 HÖGER RUBRIK SEPTEMBER 2015 Alphakurs, sid 3 Församlingsdag på Nimbus, sid 10 Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 Brunnsgatan 3 413 12 Göteborg Tel 031-741 12 00 info@saron.se www.saron.se GUDSTJÄNSTER

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se Det händer i IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013 Foto: Daniel Demming www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Skövde SMU Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

Cafékväll 25/3 kl Ecuador i ord och bild

Cafékväll 25/3 kl Ecuador i ord och bild Cafékväll 25/3 kl 19.00 Ecuador i ord och bild Marie-Louise och Niclas Mobelius berättar om sin resa till Ecuador hösten 2016. Resan skedde med deltagare från olika församlingar i Equmeniakyrkan och målet

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Helg med Simon Ådahl. Kom på Regionsfest och Equmenia Väst regionstämma. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby

Helg med Simon Ådahl. Kom på Regionsfest och Equmenia Väst regionstämma. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 september 17 december 2015 Helg med Simon Ådahl Helgen 6-8 november kommer Simon Ådahl till Vesene 6 fredag 19.00 Simon Ådahl.

Läs mer

Caroline. af Ugglas. vad var det jag sa

Caroline. af Ugglas. vad var det jag sa Caroline af Ugglas vad var det jag sa Caroline af Ugglas vad var det jag sa VILL KUNNA SÄGA FÖRLÅT Text: Caroline af Ugglas Vill kunna säga Att jag behöver dig, att jag behöver dig Alla gånger vi bråkat,

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer

Carlskyrkan. kom som du är. program

Carlskyrkan. kom som du är. program Carlskyrkan kom som du är program februari & mars 2014 Om konsten att utvecklas i sin relation med Gud en bönekurs för dig som vill lära dig mer om bön tisdagar 4/2, 11/2 och 25/2 kl 18-20.30 En kurskväll:

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR F Ö R SA M L I N G S B L A D E T D E CE M B E R - FE B R UA R I 2014 2 F Ö R S A M L I N G S B L A D E T D E C- F E B 2014 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Samuel Rönnbrink -

Läs mer

Hejsan Kom med och sjung!

Hejsan Kom med och sjung! Hejsan! Vi heter Alexander och Johanna och har precis påbörjat tjänsten som ungdomsledare i församlingen. Båda kommer vi från olika håll i Småland (Alexander från Jönköping och Johanna från Sjunnen). Vi

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Emma: Vad är nödvändigt? Höststart i Equmeniakyrkan

Emma: Vad är nödvändigt? Höststart i Equmeniakyrkan EN LITEN TIDNING FRÅN EQUMENIAKYRKAN BOHUS-BJÖRKÖ SEP - NOV 2016 Emma: Vad är nödvändigt? Höststart i Equmeniakyrkan 1 Välkommen till fem torsdagskvällar i höst, start 22 september kl. 19-21 Samt 6 oktober,

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se PROGRAM 1 mars - 24 april 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Tisdag 1 mars 18:30 Temakväll. Vardagstro i ord och ton Kvällens gäster: Anna och Stefan Blom. Torsdag 3 mars 12:00 Wesleybröderna,

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. September - November Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. September - November Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE September - November 2014 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag Maj - Juni 2015 En gång i fjärran väst, vid Stilla havets kust jag fann mig själv en sommardag, mitt hjärta slog med lust och snart med mod på land jag stod. Jag tänkte gräva guld, bli rik och få betjänt,

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014

Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014 Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014 Vila i din väntan Rubriken är första meningen i psalmen 205 i psalmboken. Ordet vänta är inget populärt ord. Vi vill inte vänta på något, inte på bussen, inte på maten.

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer