Nr Årg 26. Snödroppshavet vid en gammal övergiven trädgård (Foto: T.Fröjd)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 1 2015 Årg 26. Snödroppshavet vid en gammal övergiven trädgård (Foto: T.Fröjd)"

Transkript

1 Nr Årg 26 Snödroppshavet vid en gammal övergiven trädgård (Foto: T.Fröjd) Wenestads Byalag kallar till Årsmöte Lördag 14 mars kl i Venestads IF:s klubbstuga. Sedvanliga årsmötesförhandlingar Byalaget bjuder på kaffe och kakor Välkomna hälsar Styrelsen!

2 2 Wenestadsbladet nr 1-15 Utkommer med 4 nummer årligen Forum för Wenestads Byalag Nygrundat 1988 Årsavgift för familj: 100 kr Pg: E-post: tfrojd@spray.se Byalagets hemsida: Redaktion: Tommie Fröjd, Lena Persson och Paula Hjalmarsson Obs! Redaktionen förbehåller sig rätten att korta i insända bidrag. Byalagets samlingslokal: VIF:s klubbstuga Ordförande: Lars-Göran Bergsjö Klårrödsvägen Kristianstad Tel: Sekreterare: Marcus Glantz Klårrödsv Kristianstad Tel Kassör: Ola Åkesson Klårrödsvägen Kristianstad Tel: Kalendarium: *Lör 14/3 kl Byalagets årsmöte i VIF:s klubbstuga. *Tor 30/4 kl Valborgsfirande med fackeltåg upp till Vävablegan grillad korv och dricka finns att köpa vid bålet. Samling vid byaklockan. Medlemsavgift Med denna tidning medföljer inbetalningskort till medlemsavgiften som är oförändrad 100kr/familj. Stöd byalaget och vår gemensamma verksamhet och betala snarast in årsavgiften. Styrelsen Hänt i byn *1:e advent Julgransresning vid byaklockan deltagare. *Julbord den 6 december på Idrottsplatsen, 54 vuxna och 16 barn. Bo Svensson spelade till dans runt granen. *Julafton: Inringning av jul vid byklockan med prästen Britt och familjen Stihl enligt traditionen, ca 40 deltagare. *Ringning i byklockan vid nyårsafton, ca 20st deltagare. *Rivit huset på fastighet Venestad 31:12, 8st under 3 dagar. *20 feb Pingisturnering 18 ungdomar och 12 vuxna deltagare. Bilder efterlyses Ni som har bilder från våra aktiviteter 2014 får gärna skicka in dessa. Ta kontakt med Jörgen Palm. e-post: jorgen.palm@yahoo.com Bilderna kommer att visas vid årsmötet. Red. Vad vill DU läsa om i Wenestadsbladet? Har du förslag på vad som ska stå i bladet, eller kanske själv skrivit något så hör av dej, förslag och bidrag tas tacksamt emot. Tommie Fröjd, Venestads Bygata 36, Kristianstad, e-post: tfrojd@spray.se

3 3 Sportlovs cup i pingis 20 feb berätta om. Värdskapet turades man om. Denna gång var de samlade hos Ola Svensson på Venestad 30. En av de fyra var en man från Rickarum. Han hette Vilhelm Zackrisson och var busschaufför. Han hade egen buss och körde mellan Äsphult och Kristianstad. Vid detta tillfälle var det nog gengas som bränsle. (Foto: Göran Hjalmarsson) Det var tangerat deltagarrekord 18 st, som delades upp i tre st sex manna grupper efter ålder. Äldre Gruppen vann Simon Erlandsson i finalen över Markus Augustsson. I mellangruppen förpassade Samuel Payer, Emil Gustavsson till en andra plats. I den yngre gruppen drog Markus Nilsson det längsta strået mot Oskar Payer. Fick hjälp med korvgrillningen utav en grupp föräldrar, vilket tacksamt togs emot. På kvällen var vi 12 st som kämpade om äran, där den regerande mästaren Jonni Payer blev degraderad till 3:dje plats, och där Jocke Gustavsson vann med 18 segrar, följt av Hjalle 9 segrar och 3:a Jonni Payer och Johan Svensson på 5 segrar. Med vänlig hälsning, //Hjalle Efter en god stunds kortspel så var det sed att få förtäring, lite kvällsmat och den lilla obligatoriska nubben. När man skulle påbörja måltiden så kommer värdens fru som hette Bengta med raska steg och ropar: Det brinner i taket i fastan (förstugan)! Ett stearinljus eller liknande hade placerats för högt så att lågan hade fått fäste i trätaket. Alla karlarna rusade dit och släckte ganska lätt den lilla eldsvådan för att sedan återgå till kvällsmaten. När man återkom till matbordet ser Ola att Zakrissons snapsglas är tomt. Han säger då så här: Ursäkta mig Zakrisson, jag glömde bort att slå upp nubbe till dig! -:Nä då, säger Zackrisson, jag har fått, men jag räddade den från att bli innebränd! Jag tror att han fick påfyllning, inte minst för humorn i hans kommentar. Märket efter elden finns fortfarande kvar i den så kallade fina fastan på Venestad 30 idag. Det har dolts genom att man skruvat en plåtbit över. Det är målat med samma färg och stör absolut inte, men intresset för varför den sitter där har varit stort hos många, även mig själv. Bo Svensson När Vilhelm Zackrisson räddade nubben Långt före Tv:ns tid hade man andra sätt att fördriva tiden. Ett av dessa var kortspel. Ett sällskapsspel med många varianter, mest för två eller fyra personer. Flera kunde man också vara, men även ensam. När man är ensam lägger man patiens. Vilket sorts spel vet jag inte detta var, men ett fyrmannaspel var det i alla fall som jag ska På lantbruksmässa i Malmö En sommardag på 40-talet begav sig några venestadsbor mot Malmö för att besöka en lantbruksmässa. Ola Nilsson som hade bil, bjöd på skjuts. En av de medåkande var min far Jöns Svensson. Det är han som har berättat detta. Efter mässbesök och god middag påbörjades hemfärden.

4 4 En liten incident inträffade i Hörby. På torget framför stora Hotellet pös luften ut från ett av hjulen, man hade fått punktering. En montör kontaktades och han skulle reparera så fort som möjligt. Eftersom man befann sig strax bredvid hotellets trappa så var valet lätt vad man skulle ta sig till under väntetiden på bilen. Den talföraste i ärendet utsågs till att kontakta hovmästaren. Den utvalde förklarade för hovmästaren varför de hamnat på hotellet så här på eftermiddagen, och att middag hade intagits på Malmömässan precis före hemfärd, och framförde en önskan från alla att beställa in så lide som möjligt att äda, och så med som möjligt att dricka. Hovmästaren upplyste genast om att spritdrycker serverades först efter klockan sex. Motgångarna tycktes aldrig ha någon ände denna annars fina eftermiddag. När Ola Nilsson fick höra senaste motgången lär han ha sagt följande: Jag kan undra va hondan hotellet kostar. Han var nog den av herrarna som var mest stadd i kassa. Enligt uppgift brukade han ibland använda den rätt milda svordomen hondan. Den blev väl inget köp av hotellet men säkert något stärkande att dricka när man åter var hemma i Venestad. Bo Svensson att betala in medlemsavgift på BG Avgifterna är för enskild medlem 200:- och familj 450:- / ange på inbetalningen namn och hur många det gäller för. I fjor kom vi över 100-strecket i antal medlemmar, skulle va kul om vi kunde bli ytterligare några till. Traditionsenligt så kommer det att hållas Gökotta /Friluftsgudstjänst på Vildsvinsvallen på Kristi himmelsfärdsdag kl , på Midsommarafton blir det Familjefest kl och på Midsommardagen dans på utebanan till Chinox orkester, kl Och naturligtvis så kommer det att bli Loppmarknad även i år - den 27 juni kl är det dags! Hela veckan innan jobbar vi med loppisen så du som känner dig manad att vara med och ta ett tag är varmt välkommen till Vildsvinsvallen någon kväll eller alla kvällarna och även på lördagen för att hjälpa till att jobba/sälja. Vi behöver varenda en som kan undvara lite tid och komma och hjälpa oss. Tränarparet Patrick Winberg och Martin Pergård kommer även detta år att styra VIF i div VI mellersta. Kom gärna på våra hemmamatcher då är kaffeserveringen och godiskiosken öppen och korvgrillningen är igång. Matchschema kommer att delas ut framöver. Väl mött på Vildsvinsvallen 2015! Styrelsen i VIF Venestads Idrottsförening Venestads IF hade årsmöte den 25 januari och då var det dags att se över styrelseposterna. Årets styrelse är samma som förra året: Ordförande Robin Nilsson, Vice ordförande Frank Grahn, Kassör Marita Trobäck, Sekreterare Lennart Nilsson, Vice sekreterare Kerstin Nackmar och suppleanter Magdalena Evertsson och Tobias Jönsson. Vill du vara med som medlem och stötta idrottsföreningen i dess verksamhet så går det bra Vinterbild från Venestad 2015 (Foto: Paula Hjalmarsson)

5 5 den nationella budgeten. Arbetet fortsatte oförtrutet, och Venestads fiberförening tilldelades de sista medlen ur 2013 års budget. Rivningen avklarad Rivning pågår! Under 2014 har det varit ett stort antal möten och en mängd arbete för styrelsen med att sy ihop alla avtal och kontakter med entreprenörer mm. Idag ser det ut så här: 91 hushåll har tecknat sig för fiber. Under vintern 2014 har det så grävts i hela byn med omnejd, 3.2 mil kabel har grävts ner i marken. Totalkostnaden för den enskilde stannar på kr per hushåll, det var beräknat till kr. I slutet av februari 2015 ska projektet vara helt klart, och inkopplat, och Venestad utmärker sig som en by med framtidstro. Red (Foto: Aili Bergsjö) Årsmöte Så här ser det ut nu! Venestad Fiber Ekonomisk Förening inbjuder samtliga medlemmar i föreningen till årsmöte Tisdagen den 31 mars 2015 klockan i Venestad IF klubblokal. Redovisning och genomgång av fiberprojektet samt sedvanliga årsmötesförhandlingar. Välkomna önskar Styrelsen för Venestad Fiber Ek. Förening. (Foto: T.Fröjd) Under julhelgen blev rivningen av fastigheten som byalaget tagit över klar. Åtta medlemmar av byalaget gjorde en stor frivillig insats, och med hjälp av maskiner och handkraft förändrades tomten från en tråkig ruin till en plan och fin yta. Vad som ska ske med tomten återstår att se, men det finns många möjligheter. Vi tackar rivarna för deras insats. Red. Fiber - Nu är vi snart i hamn! I juni 2012 hölls ett informationsmöte i VIF:s klubbstuga angående bredband via fiber. I oktober följde så ett uppföljande möte för att undersöka intresset bland byborna. Uppemot ett hundratal visade intresse, och en styrelse tillsattes. Under 2013 påbörjades så arbetet med ansökningar om bidrag mm, men så fick den nybildade styrelsen med ordf Mats Solding besked på att länsstyrelsens pengar var slut för året. Men säg den styrelse som ger upp! I september fick man så reda på att det gick att söka pengar ur Nu har vi inte bara animaliska fiber, så som alpacka-fiber och får-fiber utan även optisk fiber i byn! Svar: pɐʇsǝuǝλ ᴉ sɐlpo ɹǝllǝ suuᴉɟ ǝʇuᴉ ʇǝp ɯosɹǝʇɟǝ 'ʇɹoq ɐʞs (ɹǝqᴉɟ-sllnɯoq) ʇǝʌᴉʇɐuɹǝʇlɐ ɐɹpuɐ ʇǝp

6 6 Venestads gårdar, torp och hus, Smedjetomten, Venestad 16:16 Fastighetsbeteckning: 16:16 Adress: Venestads bygata 3 Nuvarande ägare, sedan: Paul Svensson 1995 Tidigare ägare och årtal: Nils Kronqvist? Ola Svensson 1910, O M Nordholm, Gunnar Hansson 1931, Johan och Alma Svensson 1935, David Berg 1980, Ritva Nilsson 1988 Boende i fastigheten idag: Paul Svensson, Magdalena Evertsson och tvillingarna Sandra och Albin Svensson Den 11 mars 1910 köpte nämndeman Ola Svensson smedjetomten för fem hundra kronor av Ola Nilsson och Anna Svensson ägare till Wenestad No 13. Ola Svensson betalade fem hundra kronor för fastigheten som var på 0,11 ha och som i vester och söder begränsas av gärdesgården, i norr av byggdevägen och i öster av Wenestads frälsehemman Den första smed som omtalas i Venestad är Nils Kronkvist. Efter honom kom Ola MårtenssonNordholm från Djurröd. Ola drev smedjan i många år. Smedjan hade både gesäller och lärlingar och det var ett hårt arbete som utfördes. Olas son, Gunnar Nordholm, hjälpte till med de tyngsta sysslorna. Ola Mårtensson-Nordholm byggde boningshuset men överlämnar det till handlaren Olof Bengtsson när han köper affärsrörelsen. Ola Mårtensson flyttar över vägen till Venestad 16:23 men har kvar smedjan (16:16) och handlaren Bengtsson övertar Olas boningshus. Ola Svensson säljer 0,078 ha av smedjetomten till handlare Olof Bengtsson. Ola Svensson och hans fru Bengta försälja vår lägenhet No 44 för 335 kr till handlaren Olof Bengtsson den förste juli Den nya avstyckade fastigheten fick beteckningen 16:22. Ola Mårtensson-Nordholm driver smedjan till Gunnar Hansson blir nästa smed i Venestad. Gunnar köpte smedjan 1931 men han hade otur. Smedjan brann ner men byggdes upp på nytt. Bostad och smedja kom nu till att inrymmas i samma hus. Det blev dyrt och Gunnar fick det svårt ekonomiskt och smedjan såldes efter en tid till Nils Persson som drev rörelsen en kort period. Johan Svensson blev den sista smeden i Venestad. Johan var en duktig och omtyckt yrkesman. Johan tillverkade Venestads vagnen efter beställning. Johan drev smedjan i 42 år. David Berg blev ägare till fastigheten David bodde i smedjan några år men flyttar till Björkäng som hans son Bertel Berg äger. David hyr ut huset till Sigun Nilsson ett par år men till slut säljs fastigheten till Ritva Nilsson Fastigheten underhålls dåligt och börjar förfalla. Paul Svensson, barnbarnsbarn till Johan och Alma Svensson, köper fastigheten Paul bodde då i en lägenhet i Kristianstad men ville flytta tillbaka till Venestad där han är uppväxt. Hela fastigheten var då mycket nedgången när Paul tar över och husen genomgick en grundlig renovering de närmaste åren. Paul köper fastigheten och fick nycklarna en fredag 1995 och nästkommande måndag börjar han arbeta på Svensk bilprovning som stationsvaktmästare endast 23 år gammal. Paul har läst vidare och är idag besiktningstekniker på Besikta. På fritiden reparerar Paul gärna gamla jordbruksmaskiner och gräsklippare eller tränar på Träningspasset i Tollarp. Paul är mycket engagerad i Wenestads Byalag och Venestad IF. Magdalena är anställd på HaKi som tekniker. HaKi tillverkar och säljer byggnadsställningar. Magdalena gör beräkningar och tar fram offerter till kunder. Magdalena har bl. a medverkat i stora projekt som Öresundsbron och renoveringen av Ölandsbron. Magdalena var en duktig orienterare under många år men idag räcker inte tiden till mer än att ta hand om familjen och träna på gym. Sandras intresse är att umgås med kompisar och Albin spelar gärna fotboll på sin fritid och är en duktig anfallare i Ovesholms IF. Lena Persson

Wenestadsbladet Nr 4 2014 Årg 25

Wenestadsbladet Nr 4 2014 Årg 25 Wenestadsbladet Nr 4 2014 Årg 25 God Jul & Gott Nytt År önskar Wenestads Byalag 2 Wenestadsbladet nr 4-14 Utkommer med 4 nummer årligen Forum för Wenestads Byalag Nygrundat 1988 Årsavgift för familj: 100

Läs mer

Kalendarium: *Lör 18/10 kl 15.00 Halloween och pumpatävling på VIF:s IP.

Kalendarium: *Lör 18/10 kl 15.00 Halloween och pumpatävling på VIF:s IP. 2 Wenestadsbladet nr 3-14 Utkommer med 4 nummer årligen Forum för Wenestads Byalag Nygrundat 1988 Årsavgift för familj: 100 kr Pg: 53 26 39-2 E-post: tfrojd@spray.se Byalagets hemsida: www.wenestadsbyalag.se

Läs mer

Wenestadsbladet nr 2-14. Utkommer med 4 nummer årligen

Wenestadsbladet nr 2-14. Utkommer med 4 nummer årligen 2 Wenestadsbladet nr 2-14 Utkommer med 4 nummer årligen Forum för Wenestads Byalag Nygrundat 1988 Årsavgift för familj: 100 kr Pg: 53 26 39-2 E-post: tfrojd@spray.se Byalagets hemsida: www.wenestadsbyalag.se

Läs mer

Wenestadsbladet nr 1-14. Utkommer med 4 nummer årligen

Wenestadsbladet nr 1-14. Utkommer med 4 nummer årligen 2 Wenestadsbladet nr 1-14 Utkommer med 4 nummer årligen Forum för Wenestads Byalag Nygrundat 1988 Årsavgift för familj: 100 kr Pg: 53 26 39-2 E-post: tfrojd@spray.se Byalagets hemsida: www.wenestadsbyalag.se

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. Det åttonde verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Mellbybladet våren 2015

Mellbybladet våren 2015 Mellbybladet våren 2015 Ordförande har ordet Så har ännu en vinter gått. För min del som har tagit ett sabbatsår och gått en florist-utbildning har den gått lite väl snabbt. Men eftersom jag även gillar

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. Det sjätte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Engelholms Vandrarförening

Engelholms Vandrarförening Engelholms Vandrarförening Vandringsprogram november 2018 - mars 2019 På vår hemsida www.engelholmsvandrarforening.se kan du hitta senaste nytt, aktuella program, vandringsberättelser m.m. men också ändringar

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information UVEN Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001 FÖRENINGS INFORMATION 1 FÖRENINGS FUNKTIONÄRER 2 VERKSAMHETSRAPPORT 2000 2 KORTA NOTERINGAR 3 JUBILEUMSFEST 3 PROGRAM 2001

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 1 Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat att de inte vill ha nyhetsbrevet. Meddela

Läs mer

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare:

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare: Bya Nytt Vintern 2012/2013 Ansvarig utgivare: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Suppleanter: styrelse för 2012 består av: Robert Edskär Lars Högstomm Iris Berg Roland Berg Markus Brander Simon

Läs mer

Sandpappret. Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny.

Sandpappret. Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny. Sandpappret Nr 12 December 2011 www.sanda-gotland.net Nyårsfirande Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny. Vuxna: 200 kr Barn 7-16 år

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Engelholms Vandrarförening

Engelholms Vandrarförening Engelholms Vandrarförening Vandringsprogram november - mars 2017 På vår hemsida www.engelholmsvandrarforening.se kan du hitta senaste nytt, aktuella program, vandringsberättelser mm men också ändringar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 DAGORDNING HUMMELSTAD BYALAG ÅRSMÖTE 2017-03-16 1 Mötets öppnande. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av justeringsmän och rösträknare 4 Mötets behörighet. 5

Läs mer

Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner

Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner Information från Bestorps Byalag www.bestorp.se April 2014 Nummer 13 Passa på att gå på Miljöföreläsningarna i Eklunda Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner Mika Liffner ska i denna föreläsning/filmvisning

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl 19.00. 1 Årsmötets öppning 2 Kallelsens godkännande 3 Dagordningens godkännande B Parentation

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Styrelsen informerar December 2007

Styrelsen informerar December 2007 December 2007 Månadsavgift På ett mycket välbesökt informationsmöte 7 december informerades om att månadsavgiften blir oförändrad nästa år. Inre fonden Styrelsen har beslutat att avsättningen till den

Läs mer

Aktiviteter. Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15

Aktiviteter. Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15 Gruppförsändelse Nr 1 februari 2010 Årgång 15 B O E T S B Y A B L A D www.boetsbyalag.nu Tel: 0144-201 40 boetsbyalag@aries.vokby.se Aktiviteter Gubbagympa Tisdagar kl. 19.30 21.00 Boethallen Vid frågor

Läs mer

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars Nyhetsbrev # 1. 2013 Stockholm Sverige 20 Mars Kära medlemmar, månadsgivare och samarbetspartners! Nytt år, nya utmaningar och möjligheter! Vi är glada att ni vill fortsätta att stödja och följa oss i

Läs mer

Nummer 234 Mars Helgum vår framtid! Annars är det årsmötestider och flera föreningar annonserar om detta här i tidningen.

Nummer 234 Mars Helgum vår framtid! Annars är det årsmötestider och flera föreningar annonserar om detta här i tidningen. Nummer 234 Mars 2014 Helgum vår framtid! Det kom fler än förväntat till framtidsmötet som hölls i slutet av februari. När det nu blir fortsättning så hoppas jag att det kommer ännu fler. Idéer om nya verksamheter

Läs mer

Styrelsen KKP Fiber Ek.förening

Styrelsen KKP Fiber Ek.förening Välkomna! Bakgrund Henrik Samuelsson, initiativtagare Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Första mötet 7 juli 2015: projekt KKP Fiber 20 sept bildas KKP Fiber Ek Förening Styrelsen KKP Fiber Ek.förening Henrik

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr Läs mer om Strömsbergs bruk på Innehåll

Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr Läs mer om Strömsbergs bruk på   Innehåll UÜâ~áaçàà Strömsbergs bruks egen lilla tidning Nr 1-2018 Läs mer om Strömsbergs bruk på www.stromsbergsbruk.nu Innehåll Kalendarium februari april Boka Uppland Valborgsmässoeld Sportlovsveckan SIF årsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Anders Rönndal från Öresundskraft och Ulf Liljefors från Höganäs Energi informerade

Läs mer

Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården. uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren där,

Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården. uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren där, MARKLANDA NORRA BYS FASTIGHETER Av Gunnar Fröberg 2014 Solhaga trädgård Marklanda 1:68 Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 1 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 NY ORDFÖRANDE i järvstabyförening Det var med viss tveksamhet medlemmarna

Läs mer

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 KULLENSPK Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 Plats: Klubbstugan, Tjörröd Ordförande: Vice, Bengt Pettersson Sekreterare: Adjugerad Johan Persson Närvarande ledarmöter:

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Nr 4 år Årg. 37

Nr 4 år Årg. 37 Nr 4 år 2014. Årg. 37 www.ok-mark.com STYRELSE Bo Herdersson ordf. Per Knubbe sekr. Gun Frisk kassör Marie-Louise Hedström Lennart Karlsson Anja Lomander Jan Olausson Maria Svensson Martin Udd REDAKTION

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Trevlig fortsatt sommar och

Trevlig fortsatt sommar och Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 7 Juli 2014 Hej igen Det blir visst en månad till som ni får dras med mig. Nu närmar sig bygdeveckan traditionsenligt och det blir mycket att hinna med för alla våra

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 2006-10-03 1 (5) Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG Ärende: Datum/plats: Närvarande: Årsmöte 2015-03-18 Missionskyrkan Mona Tulokas Carlsson Sara Friberg Tobias Andersson Björn Dahlin Björn Jernström Samt ca

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006 MOTORBLOCKET Hösten / Vintern 2006 Nu drar det ihop sig till motorårets största händelse... Prisutdelningen sker på Årsfesten... Prisutdelare: Mattias i hôla VMK S ÅRSFEST Lördagen den 27 januari 2007

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång

Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång Nummer 2 september 2014 Gårdsfest i trettioårstecken med vin, mat och sång I I detta nummer: Gårdsfesten med cirka hundra deltagare Sydamerikaner på hett plåttak Midsommar i Lustgården Sjösavalser 1 Gårdsfest

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby kyrkby i kyrksalen 6/4 2004

Protokoll fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby kyrkby i kyrksalen 6/4 2004 Protokoll fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby kyrkby i kyrksalen 6/4 2004 1 Ordföranden hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Att justera dagens protokoll väljs Krister Andersson och Henri

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2009

LindhagaBladet Sep 2009 LindhagaBladet Sep 2009 Ordförande Kaj Lautinen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Tommy Södervall Axgatan 77 87 77 71 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Viktoria Edvardsson Axgatan

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ma j -Juni 2010 2 fö r sa m lingsb l ade t m a j -j u n i 2010 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 Sjuhärad PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 1 Årsmötets öppnande Ordförande Tina Yngvesson hälsade de närvarande

Läs mer

Gårdarna runt Mörtsjön

Gårdarna runt Mörtsjön 1 Gårdarna runt Mörtsjön Uthuset Munter-Gustav byggde av locken från salttunnorna vid Morshyttans station 2 När farsan, Sten Bylén, fyllde 90 år, den 12 juni 2004, lovade jag honom en utflykt till Mörtsjön,

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare.

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. Historik Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. 1929 föddes Erik Nilsson i en by i Småland. Eriks barndom och ungdom tillbringades på sjukhus och i vila i sitt hem. Erik föddes

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 1 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2009. Styrelsen har

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4 Välkommen som medlem i Bromma Kyrkas Villaägarförening! De flesta av de boende i Bromma kyrka är medlemmar i vår lokala villaägarförening Bromma Kyrkas Villaägarförening. Men vi vet att det finns många

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2010

LindhagaBladet Mars 2010 LindhagaBladet Mars 2010 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Magdalena Dahl Rågkornsgatan 172 877749 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Viktoria Edvardsson

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen!

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Medlemsblad 01/15 Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Innehåll Ledare..... s. 3 Cirkus Musikul.........s. 4 Motionskampanj 23.3-22.4...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer