Syftet med skiktuppbyggnaden är att förhindra golvets fuktrörelser. Detta görs genom att vända fiberriktingen 90 grader i förhållande till varandra.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Syftet med skiktuppbyggnaden är att förhindra golvets fuktrörelser. Detta görs genom att vända fiberriktingen 90 grader i förhållande till varandra."

Transkript

1 Om Arena Parkettgolv Lamellparkett Lamellparkett definieras som ett golv bestående av två- eller fler träbaserade skikt där toppskiktet består av massivt trä med en tjocklek på minst 2,5 mm. Syftet med skiktuppbyggnaden är att förhindra golvets fuktrörelser. Detta görs genom att vända fiberriktingen 90 grader i förhållande till varandra. Arenas Parkettgolv är så kallad 3-skickts lamellparkett, vilket är den vanligaste typen av Parkett idag. Lamellparkett har många fördelar jämfört med massiva golv varav de viktigaste är: Golvet läggs flytande vilket ger en enkel installation och ett golv med minimala (eller inga) springor mellan brädorna. Den korsvisa uppbyggnaden ger också en produkt som rör sig minimalt; som jämförelse så rör sig ett lamellparkettgolv 1-1,5mm/m medan ett massivt golv kan röra sig upp till 1-1,5mm/dm. Den stabila 3-skicktskonstruktionen möjliggör också användning av golvvärme. Dessutom utnyttjas råvaran bättre. Man får ut tre gånger mer golvyta av samma råvara jämfört med ett massivt golv. Lamellparkettgolv kan även slipas om i nästan samma utsträckning som massiva golv (beror lite på vilken tjocklek som jämförs). Hevea kärna Arena Parkett har hevea som mellanmaterial (Ej Serie Home som har hdf-kärna). Hevea har högre densitet samt rör sig mindre än de flesta andra träslag vilket ger en stabil produkt med en stark klickfog. Det faktum att materialet rör sig mindre med årstiderna gör att risken för lamellsläpp, springor och torrsprickor minskar. Det är extra påtagligt vid användandet av golvvärme.

2 Träsortering Allt material som används för produktion av Arena parkett sorteras enligt en Europeisk sorteringsstandard. Detta innebär att man utan problem kan komplettera sitt golv utan att behöva ta hänsyn till produktionsnummer etc. Utseendemässigt sorteras Arenagolven i tre olika sorters trävariationer; Prime, Millrun och Accent. Oavsett sortering har alla Arenagolv av samma kvalitet och finish. I serie Standard framgår det alltid i namnet eller benämningen på ditt Arenagolv vilken sortering det är. I Serie Trend, som har en yta som är ytterligare bearbetad, framgår det i ytbeskrivningen vilken sortering och behandling just det golvet har. Vill du ha mer information än nedan om hur Arenas sortering förhåller sig till andra förekommande sorteringsbenämningar finner du en jämförelse under "SIS Riktlinjer Lamellparkett". Prime En jämnare sortering med mindre variationer i träslagen. Ett Prime sorterat golv har minimalt inslag av vitved och kvist och upplevs som lugnt och enhetligt. Accent En mer rustik produkt som ger golvet liv och karaktär genom större färgvariationer och med mer inslag av vitved och kvist. Millrun En sortering mellan Prime och Accent. I denna sortering har golvet fortfarande en distinkt karaktär, men samtidigt ett lugnt utseende. Arena Slottsplank, Classic, Rustik och Vintage På dessa golv är det tillåtet med kvist, lagningar, m.m. Detta är eftersträvat för att åstadkomma ett specifikt utseende.

3 Utförande Inom begreppet utförande beskrivs hur golvbrädans yta är tillverkad, dvs. som parkett eller plank. Var man kan lägga de olika golven avgör du själv. Det är din stil som sätter begränsningarna eller ger möjligheterna. Var man lägger plankgolv respektive parkett är mindre viktigt än hur man kombinerar olika utföranden, material och färger. Behöver du mer hjälp kan din Arenahandlare hjälpa dig. 1-Stav (Plank/Tilja) Hela ytan är sågad i ett stycke/en planka. I tiljan är det normalt med variationer i nyans och färg. Även på en Tilja i Prime sortering finns inslag av kvist samt en naturligt nyansvariation. I vissa golvförpackningar är en av brädorna delade i 2 delar. Dessa används under läggningen för att starta eller avsluta en rad och gör spillet mindre. 2-stav 2-stavsmönstret är ett bra alternativ när man vill ha ett parkettutseende på en större yta, utan att den blir för livlig. Samtidigt kan man på en mindre yta få en viss plankkänsla med 2-stavsgolvet. Alla Arenas 2-stavsgolv har liksom 3-stavsgolven slumpmässig stavplacering, vilket ger naturliga och unika golv med en fin karaktär. 3-stav Ytan på ett 3-stavsgolv är tre stavar bred. 3-stavsmönstret är det vanligaste utförandet av trägolv och är tillverkade för att ge ett utseende av klassik stavparkett. Alla Arenas 3-stavsgolv har slumpmässig stavplacering, vilket ger naturliga och unika golv med en naturlig karaktär. Så likt ett riktigt stavparkettgolv man kan komma i utseende. Skeppsgolv Skeppsgolv är ett plankgolv (Tilja) med en gummilist mellan varje bräda. Med skeppsgolvet får man en marin känsla som passar lika bra i en stadsvåning eller i en villa, som i skärgårdshuset. Gummilisten i Arenas Skeppsgolv är i naturgummi och är slipbar lika många gånger som golvet. Holländskt Stegmönstrat Det Holländska "stegmönstret" är ett klassiskt parkettmönster där stavarna är ordnade både vertikalt och horisontellt på brädan.

4 Ytor Här hittar du faktauppgifter om de olika ytbehandlingarna som förekommer inom Arenas sortiment. All golv i Arenas serie Trend har någon form av ytbehandling för att få fram sina specifika utseenden. Med sofistikerad teknik och hantverkskunnande kan vi i Arenasortimentet leverera många unika golv som har förmågan att skapa karaktär i ditt hem. Flera av golven i serie Trend har en kombination av olika behandlingar. Hur just det golv du söker/tittar på är behandlat kan du se under "artikelinformationen" för det golvet. Här nedan får du en överblick över Arenas ytbehandlingar. Borstad yta En fint maskinstålborstad yta som ger en yta med mer framträdande ådring. I en borstad golvyta reflekteras ljuset så man får fram den naturliga strukturen i träet. Ett borstat golv ger därför mer trägolvskänsla än ett golv som inte är borstat. Avrundad/Fasad långsida (V-fog) på tiljor/plankgolv Brädans långsida har en avrundning/radie. Det gör att varje brädrad framträder tydligare och understryker plankgolvets fina karaktär. Radien (mm) anges i artikelbeskrivningen. Eftersom fogen är tät kan det inte fastna skräp i fogen. Huggna/fasade kortsidor Alla Arenas Slottsplank har huggna/fasade kortsidor. Varje kortsidas fas är individuell och ger tillsammans med de kraftigt avrundade långsidorna på slottsplanken extra mycket plankgolvskänsla.

5 Övriga Rustika ytor/behandlingar Flera golv har bearbetats så att ytan är extra rustik. Det kan omfatta flera olika behandlingar, bl a kan kvistar vara markant framträdande med en spackling som även bearbetats för att ge en rustik framtoning. Golvytan kan även vara specialbearbetad så att den har en jämn vågighet och därmed liknar ett mycket gammalt, men fint slitet trägolv. Rökt yta Med en yta som rökts i en speciell rökkammare kan man få fram nya, men ändå naturliga färger från träet. Det är speciellt lämpligt då man vill ha mörka ekgolv. Det går också att med värmebehandling (upphettning) åstadkomma denna effekt, men Arenas golv är rökta för att det ger ett bättre skydd mot färgändring av solljus. Man kan få olika effekter på det rökta golvet genom sitt val av råvara. Vill man ha ett jämt utseende ska man också ha ett jämt utseende på råvaran och inte använda vitved eftersom den inte får samma färgändring som kärnved. I de flesta av de rökta Arenagolven är det Prime-sortering i råvaran, men så avvägd att man ändå får en påtaglig färgvariation mellan de olika brädorna/stavarna. I t.ex. Ek mörk 3-stav har vi däremot använt en Accent-sorteting med inslag av vitved för att få fram ett Nordiskt alternativ till ett rustikt valnötsgolv. Effektfullt och vackert. Laserad/Betsad yta Med infärgning/färgning av golv kan man både förstärka ett golvs naturliga utseende samt ge ett träslag helt nya utseenden. T ex Arenas Wengegolv, som av miljöskäl är ett svartbetsat ekgolv. Lika fint men utan användningen av ett tropiskt träslag. Tekniskt så färgas ytan innan den lackas eller oljats. Vid omslipning av ett färgat golv kan det vara svårt att återskapa den ursprungliga nyansen (ett golv i hemmiljö slipas i snitt var 30:e år).

6 Trägolv på Golvvärme Trägolv kan läggas på både vattenburen- och elektrisk golvvärme. För att garantera att trägolvet inte torkas ut och skadas bör man följa de anvisningar som levereras med golvet samt golvvärmetillverkarens specifikationer. Utöver detta har golvbranschen arbetat fram generella rekommendationer för användning av golvvärme och trägolv. Dessa redogör vi kortfattat för här nedan, men du kan även ta del av hela golvvärmeinformationen GBR, Golvbranschens, Basinformation/ Branschriktlinjer om Trägolv på golvvärme. Värmesystemet ska vara så utformat att det ger en mycket jämn yttemperatur över hela golvytan. Maxtemperaturen på golvytan får aldrig överstiga 27 C någonstans i rummet. Detta gäller även under mattor och möbler. Med ett normalt uppvärmningsbehov (och inte för många mattor) brukar man rekommendera en yttemperatur av ca 23 grader vilket ger en rumstemperatur av ca 21 C. Tänkt på att även möbler utan luftning kan isolera golvet och ge höga yttemperaturer. Vid elektrisk golvvärme får effekten inte överstiga 80 W/m². Mellan trägolvet och golvvärmesystemet ska det inte förekomma någon luftspalt. Förekommer det en luftspalt kan det ge kraftig lokal uttorkning av trägolvet. Trägolvet ska alltid skyddas mot underliggande fukt med ång- eller fuktspärr. Ångspärren ska ligga så nära trägolvet som möjligt. Ändra alltid temperaturen stegvis i början och slutet av en uppvärmningsperiod. Se till att den relativa luftfuktigheten i rummen inte är för låg (30-60 %) Största risken för trägolv är uttorkning och vintertid med längre kalla perioder är det inte ovanligt att det blir torrare än 30 % inomhus. Då är rekommendationen att man både för sin egen hälsas skull och för att inte få deformationer i materialet använder en luftfuktare.

7 Bok, Lönn och Björk är inte lämpliga att installera på golvvärme, då de sväller och krymper mer än andra träslag. Eftersom Arenas trägolv säljs i hela Norden har vi valt att inte ha dessa träslag i sortimentet.

GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG

GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG 1 DINA RUM FÖRTJÄNAR GOLV ATT GÅ IGÅNG PÅ Att välja golv är ett av det viktigaste val du gör i ett hem. Golven utgör grunden i inredningen och påverkar känslan och personligheten

Läs mer

Känslan blir din GOLVKATALOG 2013

Känslan blir din GOLVKATALOG 2013 Känslan blir din GOLVKATALOG 2013 239615 Ek Prime Tilja Vit Känslan blir din Arenagolvet Ek Prime Tilja vit ger en fint avvägd bas till det i övrigt ljusa köket och rummet. Sorteringen Prime har minimalt

Läs mer

Installationsanvisningar för Uniclic Multifit parkett

Installationsanvisningar för Uniclic Multifit parkett Installationsanvisningar för Uniclic Multifit parkett ALLMÄNT Uniclic Multifit är ett epokgörande system för installation av parkett. Bräderna kan enkelt monteras ihop tack vare den sinnrika utformningen

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

iljö 2010 och offentlig m golv för hem Mer än bara yta

iljö 2010 och offentlig m golv för hem Mer än bara yta golv för hem och offentlig miljö 2010 Mer än bara yta 230297 Ek Prime Skeppsgolv innehåll 4 6 15 16 Råd från arkitekten Trägolv Fakta trägolv Laminatgolv Mer än bara yta Begrunda ditt val noga. Ett golv

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Golvkatalog. Känslan blir din

Golvkatalog. Känslan blir din Golvkatalog Känslan blir din 255115 Slottsplank Ek Vit 300 Känslan blir din Arenagolvet Slottspank Ek Vit 300 ger här en fint avvägd bas till det minimalistiska köket. Ytan är lätt borstad, vitoljad och

Läs mer

Slitstarka trägolv från Bohuslän

Slitstarka trägolv från Bohuslän Slitstarka trägolv från Bohuslän GOLV SOM DU VILL HA DEM DET NATURLIGA VALET Som en av få leverantörer i Europa distribuerar vi upp till 300 x 2900 mm trägolvsplankor. Varje tilja slipas och inspekteras

Läs mer

Golv för livet. När du valt din Rappgo-tilja får du ett golv för livet. Ett golv med karaktär och av yppersta kvalitet.

Golv för livet. När du valt din Rappgo-tilja får du ett golv för livet. Ett golv med karaktär och av yppersta kvalitet. FAKTA OM RAPPGOS TRÄGOLV flerskiktsgolv lister skötsel ytbehandlingar läggningar sortiment Golv för livet När du valt din Rappgo-tilja får du ett golv för livet. Ett golv med karaktär och av yppersta kvalitet.

Läs mer

Golvkatalog. Känslan blir din

Golvkatalog. Känslan blir din Golvkatalog Känslan blir din 255115 Slottsplank Ek Vit 300 KÄNSLAN BLIR DIN Arenagolvet Slottspank Ek Vit 300 ger här en fint avvägd bas till det minimalistiska köket. Ytan är lätt borstad, vitoljad och

Läs mer

MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016

MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016 MOLAND GOLV VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AUGUSTI 2016 2 OBS: Ett trägolv är en naturprodukt. Det kan förekomma skillnader mellan prov och det levererade trägolvet. MOLAND GOLV BROSCHYR AUGUSTI 2016 3 MOLAND

Läs mer

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV HANDTÄLJDA EKGOLV TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV Trinity golvens handtäljda ekyta görs med en traditionell täljningsteknik. Att tälja golv har i århundraden varit ett vanligt sätt att förnya

Läs mer

Ytterligare fem skäl att välja Kährs

Ytterligare fem skäl att välja Kährs Ytterligare fem skäl att välja Kährs Det finns många bra skäl till varför du ska välja ett golv från Kährs. Att de är naturligt sköna och tekniskt utsökta är bara några exempel. Här är de fem viktigaste!

Läs mer

Vackra trägolv med unika bredder

Vackra trägolv med unika bredder Vackra trägolv med unika bredder Nordingrå TräGolv Skönhet Inget material värnar, som det rena träet, om miljö och känsla i våra hem. Trä ombonar och värmer. Det är tidlöst och ger en känsla av sparsmakad

Läs mer

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil Ek, ask eller furu ett uttryck för din personliga stil Ett äkta trägolv är mer än bara ett golv Massiva trägolv är en ren njutning. Kvaliteten syns, hörs och känns den vackra ådringen och färgskiftningarna,

Läs mer

Ek Rödek Ask Björk Valnöt Körsbär Lönn Merbau Teak Jatoba

Ek Rödek Ask Björk Valnöt Körsbär Lönn Merbau Teak Jatoba Massiva trägolv TRÄSLAG: Ek Rödek Ask Björk Valnöt Körsbär Lönn Merbau Teak Jatoba den här broschyren har vi samlat de flesta av våra produkter samt några tips om installation, skötsel och underhåll. Som

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Installationsinstruktioner för Solidfloor trägolv Läs noga genom dessa instruktioner innan du börjar läggningsarbetet. Kontrollera noga att alla golvbrädor är felfria före läggning

Läs mer

GOLV. Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM -

GOLV. Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM - GOLV Välkommen till VÅR VÄRLD FÅ MASSOR AV INSPIRATION I VÅRT ONLINE SHOWROOM - WWW.GOLV.MOLAN.SE MOLAND GOLV - ett universum av obegränsade möjligheter När man väljer golv till bostaden, bör det väljas

Läs mer

Moderna golv i äkta trä

Moderna golv i äkta trä Moderna golv i äkta trä Äkta trä - bara lite mindre Lightwood är ett lite smartare med alla de goda egenskaperna som bara riktiga trägolv har; varmt, skönt och med naturens variationsrika karaktär. Men

Läs mer

Om golv kunde tala. Det måste vara trälek banne mig!

Om golv kunde tala. Det måste vara trälek banne mig! Det måste vara trälek banne mig! I vår produktion använder vi oss främst av fyra träsorter fura, gran, ek och ask. Vi producerar tre olika varianter av golv av fura och gran. Här följer en beskrivning

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

BREDA PLANKGOLV GENUINT HANTVERK FRÅN SMÅLAND

BREDA PLANKGOLV GENUINT HANTVERK FRÅN SMÅLAND BREDA PLANKGOLV GENUINT HANTVERK FRÅN SMÅLAND BREDA PLANKGOLV I mer än 45 år har vi levererat noggrant utvalda plankgolv världen över. Varje planka som skapas i vårt småländska familjeföretag i Mörkaskog

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val Välkommen Välkommen Naturens material trä, är en väsentlig ingrediens i vardagen hos Molan och, medvetet eller omedvetet, också i de flesta människors vardag. I våra bostäder fungerar

Läs mer

Om golv kunde tala. Vi tar er framtida relation på största allvar. Välkommen till Föllinge Golv!

Om golv kunde tala. Vi tar er framtida relation på största allvar. Välkommen till Föllinge Golv! Om golv kunde tala Om golv kunde tala skulle de bredaste tiljorna kunna berätta om ett par hundra års vistelse och händelser i skogen. De skulle också kunna berätta om generationer av fötter som trampat

Läs mer

Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning

Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning Rev.nr: 160412 Förberedelser inför läggning 1. Förvara paket med golv inomhus under två till tre dygn i minst 18 grader. Då anpassas de till temperaturen

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Följande text är ett utdrag är Kährs tekniska handbok. Den finns i sin helhet på www.kahrs.se 9.1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv i bostadsmiljö

Läs mer

Montering och skötsel av massivagolv

Montering och skötsel av massivagolv Montering och skötsel av massivagolv MONTERING Monteringsanvisningar massiva golv Om massiva trägolv Södra Interiörs trägolv för inomhusbruk levereras från Södras fabriker med 8±2 % fuktkvot. Golven finns

Läs mer

Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298.

Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298. ETT NATURLIGT VAL Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298. NORRLANDS TRÄ Ett naturligt val ATT ANVÄNDA TRÄ till väggar, tak och golv i ditt hem är det mest naturliga du kan göra. Det är en nära skog-upplevelse

Läs mer

Sil}an TRÄgolv den nya generationen

Sil}an TRÄgolv den nya generationen Sil}an TRÄgolv den nya generationen etablerat 1897 Våra massiva trägolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Våra massiva

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Känslan betyder allt. Det är något speciellt med massiva trägolv. Varje gång du tar ett steg så känner du kvaliteten, värmen

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val A natural choice by moland - med blick för nya möjligheter Golv, märkta med FSC, visar, att produkten stödjer ansvarsfullt skogsbruk och är certifierad i överensstämmelse med FSC:s

Läs mer

invändig träpanel den vackraste lösningen för tak och väggar

invändig träpanel den vackraste lösningen för tak och väggar invändig träpanel den vackraste lösningen för tak och väggar mer inspiration // fler produkter // bättre lösningar ett naturligt val - för hela bostaden RAW inomhuspanel passar bra både som tak- och väggbeklädnad

Läs mer

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING.

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. 1 av 6 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. Rumstemperaturen får ej understiga +18 C (före och under läggningen. Relativ

Läs mer

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING.

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. 1 av 5 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. Rumstemperaturen får ej understiga +18 C (före och under läggningen). Relativ

Läs mer

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic

Lita Laminatgolv. LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita Laminatgolv LitA amazone Lita mega Lita dynamic lita basic Lita amazone Detta är golvet för den stilmedvetne, klassiskt och elegant med mörka träslag som bas. Lita Amazone har smalare brädor för att

Läs mer

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design.

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Massiva trägolv och innerpaneler är hållbara, vackra och i ständig utveckling. Vi har därför tagit fram en ny kollektion av trägolv och innerpaneler

Läs mer

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING marmoleum LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Marmoleum click Allmän information Marmoleum Click har en ytbeläggning av linoleum som i huvudsak är

Läs mer

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv Herdins golvguide Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack Ytbehandla ditt trägolv När du vill ha ett ljust och vackert trägolv Herdins Golvlut vit Lutbehandling med Golvlut, görs för att bromsa träets mörkergulning

Läs mer

LÄGGNINGSINSTRUKTION 14,5 mm parkett & 15 mm plank - 14,5 mm parkett & 15 mm plank klicksystem

LÄGGNINGSINSTRUKTION 14,5 mm parkett & 15 mm plank - 14,5 mm parkett & 15 mm plank klicksystem LÄGGNINGSINSTRUKTION 14,5 mm parkett & 15 mm plank - 14,5 mm parkett & 15 mm plank klicksystem Lamellbrädorna ska kunna röra sig fritt när träet utvidgar sig eller drar ihop sig. Montera golvet som ett

Läs mer

Siljan furugolv den nya generationen

Siljan furugolv den nya generationen Siljan furugolv den nya generationen etablerat 1897 Våra furugolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Det är tillverkat

Läs mer

Frågor och svar om trägolv

Frågor och svar om trägolv Frågor och svar om trägolv Hur många år håller golvet? Det är en knepig fråga ungefär som: Hur långt är ett snöre? Ett trägolv som sköts på rätt sätt och som skyddas från t ex grus utifrån kan hålla i

Läs mer

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV LÄGGNINGSANVISNING BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV PRODUKTINFORMATION Europeisk ekstav med ca. 3,6 mm slitskikt, färdigslipad till 120 korn. Stavformat L=340 mm, B=68 mm, T=13 mm. 1st fp.

Läs mer

Welins Gammeldags produkter

Welins Gammeldags produkter slutbehandlas. Till slutbehandling rekommenderas Timberex Heavy Duty UV eller annan opigmenterad/pigmenterad produkt ur Timberex sortiment, Gammeldags Träsåpa eller Gammeldags Träsåpa Vit. När yta som

Läs mer

Parkettgolvsbroschyr 2017 MY HOME MY CHOICE

Parkettgolvsbroschyr 2017 MY HOME MY CHOICE Parkettgolvsbroschyr 2017 MY HOME MY CHOICE 1 NATURLIGT HÅLLBAR SKÖNHET Trä är ett vackert, varmt och tidlöst golvmaterial. Cello-parkett är tillverkad av äkta trä, vilket gör golvet till ett ekologiskt

Läs mer

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak www.burserydsgolv.se Snabba leveranser Mönsterstav Tiljor/Teak Industriparkett Mosaik/Basparkett Stjärnparkett ruta Tillbehör, list, kompass Mönsterstav Beställningsvara/ ring och hör vad som finns på

Läs mer

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak www.burserydsgolv.se Snabba leveranser Mönsterstav Tiljor/Teak Industriparkett Mosaik/Lamparkett Stjärnparkett ruta Tillbehör, list, kompass Mönsterstav Beställningsvara kontakta Ardbo Golv 08-53 18 80

Läs mer

Vi introducerar Kährs Harmony Den nya designkollektionen

Vi introducerar Kährs Harmony Den nya designkollektionen Harmony Collection EK LAVA Vi introducerar Kährs Harmony Den nya designkollektionen Harmony hemtrevligt, med en varm atmosfär. En plats dit man kan dra sig tillbaka, fylld av mjuka nyanser som ger ro åt

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Massiv Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Ett golv som är lika personligt som du. Vår stavparkett i massivt trä ger alla utrymmen en exklusiv känsla. Varje unik stav kommer från

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil Ek, ask eller furu ett uttryck för din personliga stil Ett äkta trägolv är mer än bara ett golv Massiva trägolv är en ren njutning. Kvaliteten syns, hörs och känns den vackra ådringen och färgskiftningarna,

Läs mer

Trägolv. trä från naturen

Trägolv. trä från naturen Trägolv trä från naturen Läs läggningsanvisningen på baksidan innan arbetet påbörjas! Trägolvet ska förvaras liggande i minst 48 timmar i originalemballaget med en temperatur på 18-24 o C och en max luftfuktighet

Läs mer

PRODUKT PROGRAM Massiva Trägolv JUNCKERS.SE

PRODUKT PROGRAM Massiva Trägolv JUNCKERS.SE PRODUKT PROGRAM 2019 Massiva Trägolv JUNCKERS.SE Vi förbehåller oss för eventuella tryckfel. W A L K I N G O N DANISH DESIGN OM JUNCKERS MED JUNCKERS SOM PROFESSIONELL PARTNER ÄR DU ALLTID GARANTERAD KORREKT

Läs mer

MASSIVT TRÄ KREATIVA KLASSIKER. AV DIG CREATING EXCEPTIONAL SPACES

MASSIVT TRÄ KREATIVA KLASSIKER. AV DIG CREATING EXCEPTIONAL SPACES MASSIVT TRÄ Parkettgolv KREATIVA KLASSIKER. AV DIG CREATING EXCEPTIONAL SPACES Innehåll 04 Golvet är den första möbeln 07 Det finns ingen ersättning för kvalitet 09 Miljö 10 Människor trivs på massiva

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. Datum: 22.11.2011. Dok.no: LA-1111-5O. Sida: 1 av 5. Ersätter: LA-1005-5O

LÄGGNINGSANVISNING. Datum: 22.11.2011. Dok.no: LA-1111-5O. Sida: 1 av 5. Ersätter: LA-1005-5O 1 av 5 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! Förvara golvplankorna i oöppnad förpackning i rumstemperatur i minst 48 timmar före läggning. Ideal rumtemperatur är 18-22 C vid en relativ luftfuktighet på 40-60 % RF.

Läs mer

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs. 2014-10 SE UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se UNDERHÅLL AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL UNDERHÅLL

Läs mer

NATURLIGT BOEN Live Pure

NATURLIGT BOEN Live Pure ATULIGT BOE Live Pure YTT LIVE PUE ATULIGT VACKE YTA BOE följer med glädje trenden som fokuserar på naturliga material, och lanserar Live Pure, en helt ny ytteknik som för ditt hem ett steg närmare naturen.

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor.

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor. ARBETSBESKRIVNING Förbehandling av underlaget Underlaget ska vara väl rengjort, stabilt, torrt och fritt från spår av olja, fett, gammal färg eller andra ämnen som kan påverka vidhäftningen. Underlaget

Läs mer

REALTIDSKATALOG TAILOR MADE PATINA FÖR. Realtidskatalog för Tailor Made Patina per

REALTIDSKATALOG TAILOR MADE PATINA FÖR. Realtidskatalog för Tailor Made Patina per Realtidskatalog för Tailor Made Patina per 2018-12-02 REALTIDSKATALOG FÖR TAILOR MADE PATINA Katalogen är skapad i realtid och visar de produkter som just i detta ögonblick finns i vår produktdatabas.

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

NATURLIGT. BOEN Live Pure

NATURLIGT. BOEN Live Pure ATRLIGT BOE Live Pure 2 ATRLIGT VAKER YTA BOE följer med glädje trenden som fokuserar på naturliga material, och lanserar Live Pure, en helt ny ytteknik som för ditt hem ett steg närmare naturen. Vackert,

Läs mer

time to go wild. bring nature home creating better environments

time to go wild. bring nature home creating better environments time to go wild. bring nature home creating better environments Exotiska golv från världens skogar! Adventure är vår nya exotiska kollektion inspirerad av träslag från tre världsdelar. Golvets gedigna

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. WoodFiber BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT VERKTYG FÖRBEREDELSER EXEMPEL

LÄGGNINGSANVISNING. WoodFiber BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT VERKTYG FÖRBEREDELSER EXEMPEL LÄGGNINGSANVISNING BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT Vid inköp av golv rekommenderas alltid ca. 5% marginal/spill för bearbetning och materialanpassning. Läs igenom hela läggningsinstruktionen noga innan

Läs mer

DETTA ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN TMF. Trägolv FURU BETSAD OLJAD LACKAD FURU STRUKTURBORSTAD LACKAD TEAK OLJAD VALNÖT LACKAD EK LASERAD BETSAD OLJAD

DETTA ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN TMF. Trägolv FURU BETSAD OLJAD LACKAD FURU STRUKTURBORSTAD LACKAD TEAK OLJAD VALNÖT LACKAD EK LASERAD BETSAD OLJAD FURU BETSAD OLJAD LACKAD Trägolv FURU STRUKTURBORSTAD LACKAD BOK LACKAD EK BORSTAD BETSAD OLJAD TEAK OLJAD VALNÖT LACKAD EK LASERAD Äkta Trägolv betyder olika saker för olika människor. Ordet skapar skilda

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS LACKA/OLJA GOLV INOMHUS Finns det något vackrare än ett nyslipat och nylackat trägolv? Träets ådring bildar ett naturligt och oregelbundet mönster.

Läs mer

Lev naturligt med. Massiva golv

Lev naturligt med. Massiva golv Lev naturligt med Massiva golv Innehåll 4. Introduktion 6. Natura 8. Alpine 10. Noir 12. Terre Slät 13. Terre Borstad 14. Grigio slät 15. Grigio borstad 16. Lumiere 18. Lacca Natura 19. Lacca Bianco 20.

Läs mer

Vi kan trä! Hos oss är känslan

Vi kan trä! Hos oss är känslan Vi kan trä! Hos oss är känslan för trä det viktigaste. Vi övervakar noga varje steg i förädlingsprocessen. Vi bygger all vår verksamhet på erfarenhet och kunskap - men vi tänker modernt. Vi har förmåga

Läs mer

INDUSTRIPARKETTINLINE PRODUKTINFORMATION. Almedals Trägolvsaktiebolag Tel: +46 31-15 00 66 info@almedalsgolv.com www.almedalsgolv.

INDUSTRIPARKETTINLINE PRODUKTINFORMATION. Almedals Trägolvsaktiebolag Tel: +46 31-15 00 66 info@almedalsgolv.com www.almedalsgolv. v1.2 1 Hotel Scandic Opalen, Göteborg Ek PRODUKTINFORMATION v1.2 2 Ek INNEHÅLL TEKNISKT DATABLAD 03 ÖVERSIKT PRODUKTSPECIFIKATION 04 EK 05 RÖKT EK 06 FÖRUTSÄTTNINGAR 07 UNDERLAG & KONSTRUKTIONER 08 LÄGGNINGSANVISNINGAR

Läs mer

Traditionella naturliga behandlingar för trä.

Traditionella naturliga behandlingar för trä. Traditionella naturliga behandlingar för trä. www.welinoco.com För rengöring och underhåll av oljeeller såpabehandlade golv, traditionell grundbehandling samt slutbehandling av lutbehandlade träytor. Grå

Läs mer

A n t i k A t r ä g o l v

A n t i k A t r ä g o l v Antika trägolv Antika trägolv TRINITY EK Antique Brown OLJEVAXAD TRINITY EK Dark Chocolate OLJEVAXAD TRINITY EK White Frost OLJEVAXAD FRAMHÄV RUMMET MED TVÄRBRÄDOR KOMBINERA OLIKA PLANKBREDDER TRINITY

Läs mer

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄGOLV Ett golv av trä ger rummet liv och atmosfär. Med rätt ytbehandling och underhåll blir golvet bara vackrare med åren. Här hittar du tydliga

Läs mer

Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv.

Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv. Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv. Nästa generation är här För alla storlekar och alla typer av parkettgolv Bona Titan Lämplig för alla typer av parkettgolv, särskilt

Läs mer

Vackra trägolv med Bona Oil System. Visuella effekter, skydd och underhåll

Vackra trägolv med Bona Oil System. Visuella effekter, skydd och underhåll Vackra trägolv med Bona Oil System Visuella effekter, skydd och underhåll The Unique Effects of Oiled Wooden Floors Vi tar passionen ett steg längre Det är något oemotståndligt med ett oljat golv. Den

Läs mer

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä.

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Betsa på trä Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Alcro Träbets Dekorfärg trä färgar träet och framhäver den naturliga ådringen! Med Alcro Träbets Dekorfärg trä kan du t ex färgsätta väggpanelen

Läs mer

Kärleken till ett golv

Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Visst kan man bli förälskad i vackra ting. I synnerhet om de består i all oändlighet och bara blir vackrare med åren. Ett trägolv är ett levande material som

Läs mer

Moodboard. Material och konceptförslag till Valhallavägen 165

Moodboard. Material och konceptförslag till Valhallavägen 165 Kampsången Moodboard Material och konceptförslag till Valhallavägen 165 Översikt 3D ritning Kök KUNGSBACKA Dörr, matt antracit, IKEA Design på miljöns villkor. Den här slittåliga köksluckan har är tillverkad

Läs mer

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Norlida golv Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Det är något speciellt med ett golv i massivt trä. Det är ett golv med naturlig värme som är mjukt och skönt att gå på. Det är dessutom vackert och

Läs mer

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR LÄGGNINGSANVISNING VÅTRUMSGODKÄNDA GOLV Januari 2015 Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR Verona PUR Vogue Ultra PUR Corona PUR Mosaic PUR Standard PUR Ultima Hydro 2 1

Läs mer

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik.

Handledning för dig som gör det själv. Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik. Lägga värmegolv Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning ingår i en serie om tre. Dessa är: Förbereda underlag Montera keramik Lägga värmegolv Denna arbetsbeskrivning gäller för ingjutning/spackling

Läs mer

SVENSKTILLVERKAT GOLV SOM DU ENKELT KLICKAR IHOP

SVENSKTILLVERKAT GOLV SOM DU ENKELT KLICKAR IHOP SVENSKTILLVERKAT GOLV SOM DU ENKELT KLICKAR IHOP SKÖTSELANVISNING SKÖTSELANVISNING Skötselanvisning för Forbo Parkett 2016-09-22 ALLMÄNNA RÅD Stoppa smutsen redan i entrén! Över 80 % av all smuts dras

Läs mer

PRISLISTA OCH PRODUKT- PROGRAM 2018

PRISLISTA OCH PRODUKT- PROGRAM 2018 PRISLISTA OCH PRODUKT- PROGRAM 2018 Massiva trägolv Gäller från 3. april 2018 JUNCKERS.SE 1 Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. W A L K I N G O N DANISH DESIGN OM JUNCKERS JUNCKERS INDUSTRIER

Läs mer

1. Förberedelser. 01 Viktiga verktyg. 02 Riktig limpålägning

1. Förberedelser. 01 Viktiga verktyg. 02 Riktig limpålägning gotlandsgolvet 2.0 Lägganvisning Österby Brädgård AB 1 januari 2010 Österby Brädgård AB Österbyväg 28 62141 Visby 0498-259990 www.osterbybradgard.com 1. Förberedelser Installation _ gotlandsgolvet 2.0

Läs mer

- läggningssats (kofot (dragstång), distanser (1-8 mm) och Unilink-anpassad slagkloss) - undergolvssystem (Quick Step -folie) - rengöringssats

- läggningssats (kofot (dragstång), distanser (1-8 mm) och Unilink-anpassad slagkloss) - undergolvssystem (Quick Step -folie) - rengöringssats Läggningsanvisningar för Unilink Allmänt Unilink är ett nyskapande system för installation av laminatgolv utan lim. Panelerna kan klickas ihop tack vare den sinnrika formen på noten och sponten. Se bild

Läs mer

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄ- GOLV SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRÄGOLV Ett golv av trä ger rummet liv och atmosfär. Med rätt ytbehandling och underhåll blir golvet bara vackrare med åren. Här hittar du tydliga

Läs mer

BerryAlloc Kitchen Wall

BerryAlloc Kitchen Wall warm grey BerryAlloc Kitchen Wall BerryAlloc, wonderwalls Ett unikt sortiment väggpaneler som är både vackert och praktiskt; BerryAlloc. Modernt, retro eller klassiskt? Vi har många olika strukturer, kakeleffekter

Läs mer

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme P R O D U K T S O R T I M E N T LÅGVOLTS 0 mm i BYGGHÖJD KAKEL PARKETT* PLASTMATTA VÅTUTRYMME Marknadens tunnaste värmekabel. Kelvins unika system ger dig minsta möjliga bygghöjd på ditt nya klinkergolv.

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR

INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR 1) Allmänt UNICLIC är ett revolutionerande system för att installera laminatgolv utan lim. Den geniala spontoch notdesignen innebär att plattornapanelerna klickar ihop. Med UNICLIC-systemet

Läs mer

ZAR Oljebaserad Träbets

ZAR Oljebaserad Träbets Produktbeskrivning ZAR Oljebaserad Träbets är en oljebaserad bets som tillför trä en skyddande och enhetligt betston. ZAR Oljebaserad Träbets appliceras enkelt med en ren tygtrasa och kan användas på all

Läs mer

Rotgolv ROTGOLV Byggelit

Rotgolv ROTGOLV Byggelit ROTGOLV Byggelit Rotgolv Monteringsanvisning för Byggelits rotgolv 10 mm och12 mm. Ett rotgolv, för montering på befintliga trägolv alternativt mellanbjälklag av betong eller lättbetong. 1. Byggelit ROTGOLV

Läs mer

Limma trä och parkett

Limma trä och parkett Limma trä och parkett Handledning för dig som gör det själv Viktigt att tänka på Fukt Träet får inte vara för torrt eller fuktigt (Cascol Polyuretanlim 1809 kräver dock en viss fuktighet för att härda).

Läs mer

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt Touch of Grace C2 Grace Vivid Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt En svart bakgrund i kombination med kontrasterande vitt för en kritig look där

Läs mer

Känsla för massivträ 5/ 10/ 12/ 14/ FÖRMODLIGEN DET STÖRSTA SORTIMENTET PÅ LIMFOG I SVERIGE!

Känsla för massivträ 5/ 10/ 12/ 14/ FÖRMODLIGEN DET STÖRSTA SORTIMENTET PÅ LIMFOG I SVERIGE! Känsla för massivträ Övning ger färdighet är ett gammalt ordspråk. Detta tycker vi är ord som relaterar väl till vårt företag. Vi har arbetat med massivt trä sedans 1979, så vi har en god erfarenhet och

Läs mer

Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt.

Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt. Stamrenoveringar. Så här återställer du golv och väggar i badrum snabbt och kostnadseffektivt. Effektiv renovering ger nöjda hyresgäster. Beläggningsbart efter endast 24 timmar. De flesta stamrenoveringar

Läs mer

GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG

GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG GÅ IGÅNG PÅ GOLV GOLVKATALOG 1 ARENA GOLV ÄR LÄTTLAGDA, HAR BRA STOMME, STARKA FOGAR OCH FINT ARBETADE YTSKIKT. FUNKAR SÄSONG EFTER SÄSONG. Bygg-Matte tipsar INNEHÅLL Varför välja Arena Golv 3 Vilket golv

Läs mer

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS LÄGGNINGSANVISNING F L Y T A N D E G O L V WICANDERS KORKGOLV WIC-CORK Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS Wicanders flytande golv - läggningsanvisning

Läs mer