Vi förenklar byggandet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi förenklar byggandet"

Transkript

1 lindab koncernpresentation Vi förenklar byggandet Kanalsystem samt inneklimatlösningar för ventilation, byggkomponenter i tunnplåt och kompletta stålbyggnadssystem

2 Vi på Lindab gillar utmaningar. Därför arbetar vi ständigt för att förbättra och förnya vårt erbjudande kompletta systemlösningar och produkter i tunnplåt och stål med starka kundvärden. Vårt mål är att förenkla byggandet och att leverera energieffektiva lösningar. Helt enkelt att göra vardagen lättare, lönsammare och sundare för våra kunder.

3 Allt går att göra enklare 4 5 Entreprenörsandan har varit stark i vår företagskultur ända sedan starten Den driver oss att ständigt hitta nya lösningar som förenklar och förädlar våra produkter och tjänster. Vi utvecklar system för hallbyggnader, tak, väggar och bjälklag som effektiviserar både byggprocessen och energianvändningen. Våra innovativa klickfunktioner gör montaget snabbare, lättare och mer ergonomiskt. Vi har tagit fram egna, tidsbesparande CAD-program som förenklar konstruktionsarbetet och säkerställer beställningen. Lindab Safe Click kanaler med klick Lindab RdbX byggregeln med klick Lindab Smart Tools för bättre ergonomi På Lindab är produktutvecklingen ständigt i fokus. Det finns alltid något som går att göra enklare.

4 Energisatsningar som ger effekt 6 7 Ventilation och uppvärmning av byggnader står för en stor del av energianvändningen i Europa. Därför fortsätter vi våra satsningar på produkter och processer som minskar det ekologiska fotavtrycket. Redan i mitten på 1970-talet kom Lindab Safe, det täta ventilationssystemet som sparar såväl el som pengar. Under åren har många energieffektiva produkter lanserats och vi har legat väl i framkant för att möta ny lagstiftning och nya standarder. Lindab Cy-nergy energiberäkning för hallar Genom att erbjuda miljövänliga och energieffektiva produktlösningar kan vi bidra till en hållbar utveckling och ett bättre klimat. Både inomhus och utomhus.

5 8 Alltid i närheten 9 Byggentreprenörer och installatörer vill ha nära till sina leverantörer. Det löser vi genom egna filialer, återförsäljare och distributörer. Vi finns på mer än 125 platser i över 30 länder och har lokal produktion på ett tjugotal ställen. Vi bygger vår lokala närvaro på de förutsättningar som gäller på plats. Det innebär att vi anpassar försäljning och distribution till de olika geografiska marknaderna. Med smidiga logistiksystem ser vi till att rätt produkt kommer till rätt plats i rätt tid. Vi finns med andra ord alltid i närheten där våra kunder finns. På många platser kan entreprenören handla komponenter direkt i Lindabs butik Vår smidiga logistik underlättar snabba tilläggsleveranser

6 Hela huset i ett paket Stålbyggnader Smarta it-hjälpmedel konstruerar, visualiserar och energioptimerar Via ett nätverk av byggentreprenörer förenklar och energieffektiviserar vi byggandet med vårt byggsystem för stålbyggnader i en eller flera våningar. De monteringsfärdiga systemen är designade så att du har möjlighet att välja storlek, form och utseende efter eget huvud. Det unika designprogrammet Cyprion, som har tilläggsfunktioner för bland annat energibesparing och ljudisolering, beräknar och visualiserar konstruktionen i 3D. Cy-nergy, ett annat exempel på ett av Lindab utvecklat it-hjälpmedel, energioptimerar byggnader. Lindabs stålbyggnadskoncept passar alla för alla typer av verksamheter Utvalda byggentreprenörer säkerställer slutresultatet Våra byggsystem ger dig oändliga möjligheter Med våra byggsystem får du hela det yttre skalet med stomme, väggar, tak och tillbehör i ett paket.

7 Varje detalj har ett syfte ByggKOMPONENTER Rainline Skandinaviens mest populära och kompletta takavvattningssystem Construline smart lättbyggnadssystem för bland annat väggkonstruktioner Seamline effektivt och elegant system i tunnplåt för bandtäckning av tak Helheten är större än summan av delarna. Det är därför byggkomponenterna är så viktiga för vår verksamhet. Genom att kombinera ett speciellt urval av detaljer till ett system förenklar vi byggandet. Och skapar en helhet av komponenterna som är både kostnadseffektivare och starkare än summan av dess delar. Vårt program för byggkomponenter innefattar flexibla system och innovativa detaljer för takavvattning, lättbyggnad, tak- och väggplåt, taksäkerhet, bandtäckning samt garage- och industriportar. Med våra egenutvecklade it-hjälpmedel går både konstruktion och beräkning av systemen snabbt och smidigt. Coverline tak- och väggplåtssystem i mängder av utföranden och färger Doorline flexibelt system av hållbara garage- och industriportar

8 En god cirkel Kanalsystem Våra cirkulära kanalsystem har många fördelar de är täta, energieffektiva och driftsäkra. Det innebär både lägre energiförluster och lägre energikostnader. Vi var tidigt ute med vårt egenutvecklade komponentprogram Lindab Safe där varje del medverkar till att optimera hela ventilationssystemet. Kanalsystemet Lindab Safe Click är en innovation som gör montaget betydligt snabbare och enklare för installatören. Det är bara att klicka ihop systemets olika delar. Täthet, låg energiförbrukning och snabbt montage är en självklarhet även i stora kanalsystem och dimensioner Användarvänliga programvaror för design, beräkning och planering förenklar konstruktörens arbete Med våra kanalsystem får du en energieffektiv och ekonomisk lösning. Och inte minst ett behagligt inneklimat.

9 Mer än bara luft Inneklimatprodukter Vårt produktprogram Comfort har utvecklats för att skapa ett hållbart, hälsosamt och produktivt inneklimat. Men även för att göra anpassningen till estetiska och praktiska önskemål enklare. Programmet omfattar komponenter för att värma, kyla och ventilera. Vi erbjuder produkter för till- och frånluft, vattenburna system och ett komplett program för ljuddämpare. Våra verktyg för design och beräkning gör arbetet smidigare för både konstruktörer och arkitekter. Alla produkter och system testas och optimeras i våra laboratorier. Våra inneklimatprodukter värmer, kyler och ventilerar för att skapa frisk luft inomhus. Design, funktion och energieffektivitet går hand i hand.

10 Think about reducing your carbon footprint Think less Tänk mindre. Eftersom mindre ger mer. Speciellt när du använder våra stålprodukter. Stål är ett av få material som är nästan hundra procent återvinningsbart. Det innebär att mindre råvaror används och att mindre koldioxid släpps ut i atmosfären. Stål tillåter oss att konstruera starka lösningar som ändå är mycket lätta i vikt. Det innebär mindre ansträngning vid uppförandet av våra byggnader, mindre transportkostnader ut till byggplatsen och att mindre bränsle förbrukas. Vi förenklar byggandet. Genom att tänka mindre och göra allt lite enklare. Tack vare stålet kan vi också skapa effektiv isolering och energieffektiva ventilationslösningar. Det innebär att mindre energi slösas bort. För fler exempel på hur vi förenklar byggandet för våra kunder medan vi arbetar för mindre påverkan på miljön, besök

11 Vi och vår omvärld Verksamhet Miljö Medarbetare Samhälle Lindab Life Arbetet för en hållbar utveckling och socialt ansvarstagande är viktiga områden för oss. Vi inriktar våra ansträngningar på fyra prioriterade områden inom socialt ansvarstagande; Affärsetik, energieffektivitet, klimat och miljöpåverkan och en säker arbetsmiljö. Vår gemensamma värdegrund, etiska koder och miljöpolicy är grunden till hur vi uppträder både lokalt och på den internationella arenan. Vi har samlat de värderingar, policies och riktlinjer som styr och påverkar organisationen under begreppet Lindab Life. Här ingår bland annat ISO 26000, Global Compact, Global Reporting Initiative och Greenhouse Gas Protocol. Med Lindab Life vidareutvecklar och stärker vi den kultur som redan finns i koncernen.

12 Alla våra kunder har förnamn En svala gör ingen sommar, lika lite som en affär är tecknet på framgång. Men när affärerna blir fler och kontakterna övergår till ett stadigvarande samarbete, börjar långsiktiga relationer att formas. De som byggs på förtroende, en tydlig förståelse för kundens problem, liksom ett handlingskraftigt engagemang för att alltid erbjuda den bästa lösningen. Vår okonstlade inställning till hur man ger sina kunder bästa stöd och service har gett Lindab en god inblick i de problem och besvär som kantar våra kunders arbetsdag. Det är utifrån dessa relationer behoven formuleras och våra lösningar ser dagens ljus. Våra kunder är de människor vi dagligen arbetar och har kontakt med, snarare än de företag de arbetar i. Det är hos alla dessa montörerna, installatörerna, inköparna och konstruktörerna vi byggt vårt förtroende genom att alltid, i alla situationer, vara en partner att lita på. En partner som, genom sina medarbetare, alltid agerar rakt, tydligt och utan krusiduller. Med engagemang, ansvar och kvalitet. I såväl Grevie, Haderslev och Bargteheide som Budapest och Moskva.

13 Ordning och reda Ordning och reda överallt påverkar positivt effektivitet såväl som företagets helhetsbild och bidrar till en känsla av stolthet när man presenterar Lindab. Kundens framgång Vår uppfattning är att kundernas framgång bidrar till Lindabs framgång. Genom vår strävan att förenkla byggandet för kunden bidrar vi till att göra deras verksamhet mer effektiv. Detta uppnår vi genom att leda utvecklingen av lösningar inom våra huvudområden. Jordnära Vi eftersträvar långvariga relationer som bygger på ett okomplicerat, ödmjukt och trovärdigt agerande. En viktig del är ett effektivt och snabbt beslutsfattande där byråkrati undviks samt en kostnadsmedvetenhet Det är vår starka företagskultur och engagemanget från våra medarbetare som gjort oss till det framgångsrika företag vi är idag. Därför arbetar vi konsekvent med att sprida kulturen och öka kompetensen på alla nivåer inom hela organisationen, eftersom vi vet att det utvecklar både individen och företaget. Att medarbetarna mår bra är en förutsättning för att vi ska vara framgångsrika. Därför strävar vi efter att minimera arbetsskador och ohälsa inom organisationen. Vår uppförandekod gäller alla anställda och är implementerad i hela koncernen.

14 Vår plats på jorden Idag finns Lindab i mer än 30 länder, från Ryssland i öster till USA i väster. Men vår historia började i ett litet sydsvenskt samhälle med fornminnen från järnåldern som närmaste granne. Här grundades Lindab för ett halvsekel sedan bland betesmarker, åkrar och rullstensåsar. Och här ligger huvudkontoret fortfarande kvar. Att förenkla byggandet, det jordnära tänkandet, ordningen och redan är lika centrala grundstenar i vår verksamhet nu som de var Inte bara i Grevie på Bjärehalvön i Skåne, utan också på alla de 125 platser runt om i världen som vi har gjort till våra.

15 lindab koncernpresentation Lindab International AB Båstad Besöksadress Järnvägsgatan 41, Grevie Tel Fax E-post

Lindabs. når allt fler. innovationer. Full go för plåtslageri. Framgång för Plexus. Rainline i rampljuset. Energipass från Astron

Lindabs. når allt fler. innovationer. Full go för plåtslageri. Framgång för Plexus. Rainline i rampljuset. Energipass från Astron Lindabdirect magasinet från Lindab med fokus på lösningar för ett förenklat byggande ventilation inneklimat byggsystem byggkomponenter april 2008 www.lindab.com Lindabs innovationer når allt fler Full

Läs mer

Du kan bidra till att människor

Du kan bidra till att människor Du kan bidra till att människor lär, arbetar och mår bättre Vår mission och vision Ecophon erbjuder akustiklösningar som uppfyller de ökande kraven på en bra ljudmiljö där människor arbetar och kommunicerar

Läs mer

The. The H&M Way H&M. Way

The. The H&M Way H&M. Way The H&M Way 1 The H&M way att leva med våra värderingar och riktlinjer varje dag H&M står på en stabil grund. Vår affärsidé Mode och kvalitet till bästa pris är lika tydlig som våra värderingar som utgår

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Foto: Urban Orzolek Arbetsmiljöverket har arbetat med ett mål- och visionsprojektet mellan februari och augusti 2008.

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Vi är framtidens byggande.

Vi är framtidens byggande. Vi är framtidens byggande. Vi är din leverantör. Vad du än ska bygga. Helprefabricerat eller industriellt platsgjutet, det är frågan. Hos oss är valet enkelt. Vi har både och. Det är vi ensamma om på marknaden.

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Vad är Corporate Social Responsibility?

Vad är Corporate Social Responsibility? Strategi för CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY från samhällsansvar till affär Vad är Corporate Social Responsibility? CSR handlar om företagens samhällsansvar. CSR-strategin utgår från att 1. ta reda på

Läs mer

Företagens roll i samhället

Företagens roll i samhället 1 Företagens roll i samhället Mars 2004, reviderad februari 2006 Frågor och svar om företagens roll i samhället 1 Förord Företag är den viktigaste välståndsbyggaren i samhället. Företagen skapar de resurser

Läs mer

SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE

SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE Innehållsförteckning Inledning 3 Företagens handlingskraft viktig 4 Detta är csr 4 Socialt ansvarstagande kan öka din konkurrenskraft 7 Så

Läs mer

En rapport om: Att köpa in och ställa krav på mat och måltider

En rapport om: Att köpa in och ställa krav på mat och måltider En rapport om: Att köpa in och ställa krav på mat och måltider Innehållsförteckning Förord Samarbete är nyckeln till hållbara måltider...3 Kapitel 1 Om Fazer Food Services arbete...4 Målet är smakupplevelser

Läs mer

Vi gör det enklare att må bra

Vi gör det enklare att må bra Vi gör det enklare att må bra Apoteket på två minuter Apoteket erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och hälsotjänster. Vi vill förebygga ohälsa, förbättra användningen av

Läs mer

IT-VERKTYG NATURLIGT FÖR UNG BYGGENTREPRENÖR

IT-VERKTYG NATURLIGT FÖR UNG BYGGENTREPRENÖR EN KUNDTIDNING FRÅN CONSULTEC mars 2011 IT-VERKTYG NATURLIGT FÖR UNG BYGGENTREPRENÖR 3 LUBEKONSULT HETT NYFÖRVÄRV Öppnar för it-lösningar och kalkyltjänster inom ventilation. 4 HOLMSTRÖMS ELEKTRISKA Full

Läs mer

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina LÄRARHANDLEDNING Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina Sverige och Kina är ett inspirationsmaterial för gymnasieskolan i tre delar. Det har tagits fram av Svenskt Näringsliv tillsammans med

Läs mer

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo!

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo! Balkonginglasning Vi gör det trevligare att bo! Inglasning en långsiktig och lönsam investering! Att glasa in balkongen är ett klokt beslut oavsett om det gäller dig som bostadsrättsinnehavare, som bostadsrättsförening

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna genom att kontinuerligt omorganisera eller införa nya organisationsformer. För att nå framgång blir det nödvändigt att

Läs mer

Följ upp kostnader för kvalitetsbrister

Följ upp kostnader för kvalitetsbrister Följ upp kostnader för kvalitetsbrister Förutsättningar för byggverksamhet och lärdomar från annan industri Per-Erik Josephson och Johnny Lindström Följ upp kostnader för kvalitetsbrister Förutsättningar

Läs mer

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 DRÖMMEN OM ETT BÄTTRE LIV 1 Förord För att vi ska kunna utveckla verksamheten tillsammans är det viktigt att det finns en tydlig färdriktning. Med det här dokumentet

Läs mer

Vad gör flyget för klimatet? Flygets stora utmaning i en global värld

Vad gör flyget för klimatet? Flygets stora utmaning i en global värld Vad gör flyget för klimatet? Flygets stora utmaning i en global värld Flyg skapar möten, relationer och förståelse. Flyg ger även utsläpp. Dom ska vi minimera. Flyget är en förutsättning för att människor

Läs mer

Mångfald för ökad lönsamhet

Mångfald för ökad lönsamhet Mångfald för ökad lönsamhet Emma Meurling Presentation 2004 bodde jag med min familj i London och fick PAUSE stipendiet med möjlighet att studera HR utomlands och skriva en rapport om mångfald. Resultatet

Läs mer

Det ansvarsfulla företaget 2014

Det ansvarsfulla företaget 2014 Det ansvarsfulla företaget 2014 Svensk Handels årliga undersökning om CSR- och hållbarhetsfrågor bland medlemsföretag och konsumenter. svenskhandel.se Rapporten är framtagen av Carin Blom HUI RESEARCH

Läs mer

Hållbart är det normala

Hållbart är det normala Hållbart är det normala Lika bra vi säger det nu: Hållbart är det normala. Vår planet har byggt upp sig i årtusenden genom att skapa hållbara processer, ekotjänster, som skapar välfärd. Det är helt normalt

Läs mer

internationell profilering och positionering av

internationell profilering och positionering av Oktober 2014 Strategi för internationell profilering och positionering av Norden 2015 2018 Innehåll 1. Bakgrund 1.1 Statsministrarna 3 1.2 Samarbetsministrarnas vision 3 1.3 Nordic Cool 3 1.4 Förstudie

Läs mer

Utveckla ORGANISATIONEN och skapa förändring

Utveckla ORGANISATIONEN och skapa förändring Utveckla ORGANISATIONEN och skapa förändring Utveckla ORGANISATIONEN och skapa förändring Utveckla ORGANISATIONEN och skapa förändring Forum Syd 2008 Författare: Sigrid Bergfeldt, Anja-Christina Beier,

Läs mer

motsandvik Innovation når nya nivåer sidan 6 #3-2012 nyckeln till framgång

motsandvik Innovation når nya nivåer sidan 6 #3-2012 nyckeln till framgång motsandvik sandvik-koncernens tidning till aktieägare och medarbetare #3-212 Möt Karl Thelen, sidan 11. vd och koncernchef Olof Faxander: Vi står rustade för nya utmaningar. #3-212 nyckeln till framgång

Läs mer