Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Tyskland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Tyskland"

Transkript

1 Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Tyskland

2 Seebad Warnemünde 28:e Juni Anna, Viktor och Elisabet har tagit färjan från Gedser till Rostock medan Martin och Ulf tar Loke. Förstyrkan har en timmes försprång och använder den till att leta upp en lämplig brygga för upphämtning av Loke.

3 Det är kaos här med mycket båttrafik och turister. Vi har lite tur och lyckas hitta varandra i princip direkt. Det är bara mitt på dagen ännu så vi lastar på och ger oss iväg västerut längs kusten. Seebad Warnemünde 28:e Juni

4 Det är sydliga vindar och det passar bra att gå längs kusten eftersom det inte hinner bygga upp några vågor. Idag har vi passerat en del av Östersjön och även hunnit med en förflyttning västerut till Külungsborn. Imorgon fortsätter vi länks kusten till Travemünde där vi följer floden Trave ner till Lübeck.

5 Külungsborn 28:e Juni Till kvällen kommer vi fram till den lilla orten Külungsborn. Det är inga problem att få plats i den relativt nybyggda marinan. Oj, här gäller visst Hamnordning på tyskt vis. Det är nog säkrast att åtminstone plugga på grundreglerna.

6 När man kommer till ett nytt land vill man ju gärna prova på de lokala specialiteterna. Vi börjar med några klassiker: Wienerschnitzel, Bratwurst och Spätzle. Elisabet är lite järvare och testar Sauerfleich som visar sig vara en slags kall köttaladåb som får betyget sisådär. Det lokala ölet får i alla fall tummen upp.

7 Külungsborn 28:e Juni Külungsborn är en badort som ligger i det som förr var östtyskland och har fått en rejäl uppsnyggning på senare år. Allt är nytt och fint men ganska själlöst tycker vi. Marinan är jättefin och det finns gott om restauranger längs strandpromenaden. Man kan även få sig en liten drink om man vill.

8 Floden Trave 29:e Juni Nu har vi lämnat Östersjön bakom oss och seglar uppför floden Trave någonstans mellan Travemünde och Lübeck. Lille Viktor roar sig med att parkera leksaksbilar på kylboxen. Här möter vi en Kogg som var Hansans ryggrad på den gamla goda tiden

9 Lübeck 29:e Juni Titta där dyker ju Lübeck upp. Den gamla stadskärnan omgärdas av vatten och det är lätt att hitta en marina mitt i smeten. Vi lägger Loke vid den blå pilen i kartan och knallar in på stan.

10 Lübeck 29:e Juni Där ligger Loke med stadskärnan på bekvämt promenadavstånd i bakgrunden.

11 Lübeck 29:e Juni Här finns mysiga smala gator och gränder att upptäcka

12 Lübeck 30:e Juni Ett av Lübecks kändaste landmärken Holstentor från slutet av 1400-talet ligger bara 10 minuters promenad från Loke.

13 Utsikt från en av stans kyrktorn. Mycket tegel i Lübeck. Viktor och Ulf träffar Der Teufel. Lübeck 1:a Juli

14 I Lübeck äter man marsipan. Anna testar ett marsipankaffe tillsammans med en marsipanbakelse. Viktor äter Rösti med god aptit.

15 Efter några dagar i Lübeck är vi på väg igen. Vi tar Elbe Lübeck-Kanal som inte helt otippat binder samman floden Elbe med Lübeck. Därefter följer vi Elbe ut mot Nordsjön. Vi stannar för natten i Mölln, Hamburg och Brunsbüttel.

16 Nu seglar vi äntligen på Europas kanaler. Det är ju detta som hela projektet handlat om. Nu ser vi pråmar och slussar och det är ungefär som vi tänkt oss. Elbe-Lübeck-Kanal 2:a Juli

17 Elbe-Lübeck-Kanal 2:a Juli Slussning tillsammans med en 80 meter lång pråm. Inga problem.

18 Elbe-Lübeck-Kanal 2:a Juli

19 Lata dagar på kanalen. Hastighetsbegränsningen är 10 km/h och med lite slussar längs vägen blir medelhastigheten behagligt låg. Solen skiner på oss och alla är nöjda med Lokes soldäck. Viktor är nöjd med sina bilar som alltid verkar vara inblandade i någon sorts trafikkaos.

20 Elbe-Lübeck-Kanal 2:a Juli Idag blir det stopp för natten i Mölln där vi faktiskt råkar ha en bekant som vi äter middag med. Vi träffar en norsk båt som också är på väg söderut.

21 Vid Lauenburg svänger vi ut på floden Elbe. Det är ganska strömt i floden och vi får hjälp av 2-3 knop medström. Elbe 3:e Juli

22 Nu möter vi riktigt stora pråmar som fraktar allt möjligt. De ligger riktigt djuuuupt i vattnet. Vädret är fortfarande bra och det går undan ner mot Hamburg. Elbe 3:e Juli

23 Elbe 3:e Juli Vid Geesthacht finns en gigantisk dubbelsluss som utan vidare tar fyra stycken 100 meter långa pråmar i varje sluss. Loke ser väldigt liten ut.

24 Där tittar Hamburg fram. Det finns som vanligt en väldigt central marina någonstans där borta framför kyrktornet. Elbe 3:e Juli

25 Vi äter middag på stan precis i närheten av Reperbahn. Viktor undervisar oss vad som egentligen är Räcer med en Räcerbil. Det är vingen där bak menar han bestämt.

26 Hamburg 4:e Juli Full fart på Elbe idag. I Hamburg får man räkna med att möta i princip allt som flyter. Det är en salig blandning av färjor, pråmar, fritidsbåtar och oljetankers. Ulf rattar oss med säker hand genom kaoset.

27 Hamburg 4:e Juli Hamburg har en stor containerhamn och det är många riktigt stora fartyg i rörelse.

28 Längre ned längs Elbe lugnar sjötrafiken ned sig. För Viktors leksaksbilar är dock läget oförändrat. Ständiga köer Vi passerar Wedel som är en liten vit stad som ser trevlig ut från sjösidan. Elbe 4:e Juli

29 Vid Elbes mynning ligger Brunsbüttel. Här mynnar även Kiel-kanalen. Det är nätt och jämnt vi når marinan innan vattnet försvinner. Alla tittar nervöst på ekolodet när vi sätter fart in i rännan. Vi har någon decimeter till godo under kölen nästan ända fram till bryggan. Men någon meter kvar blir det stopp. Loke gräver ner fören i dyn och Anna får ta ett vigt språng med förtöjningstampen. Brunsbüttel 4:e Juli

30 Hamburg 4:e Juli Vattnet når sin lägsta punkt och det är bara att vänta på att högvattnet får Loke flott igen. Tur att vi har en precis lagom lång landgång med oss. Vi har lite problem med en tryckgivare till motorn som visar fel och måste åtgärdas. Martin slänger sig på cykeln för att leta upp en reservdel.

31 Brunsbüttel 4:e Juli Väntans tider. Viktor smyger på ankor.

32 Brunsbüttel 5:e Juli Ny dag och nya äventyr. Viktor har vaknat och vattnet är tillbaka. 3-4 meter högre vattenstånd nu jämfört med när vi kom igår. Tryckgivaren lagad. Nu kör vi medan tidvattnet ger oss medström.

33 Idag seglar vi från Brunsbüttel ut till Otterndorf där Elbe-Weser-Kanal tar oss ned till Bremerhaven. Vi stannar över natten i Bad Bederkesa.

34 Ska det verkligen gå det där? Tyskland är invallat och för att nå första slussen måste Loke passera genom en trång tunnel. Det går precis. Alla är nöjda och glada över beslutet att göra både styrning och mast fällbara. Otterndorf 5:e Juli

35 Det gick ju strålande. Loke lyckades precis pressa sig genom hålet. Nu är det bara att betala kanalavgiften på hela 8 och segla vidare ned mot Bremerhaven.

36 Här är det fridfullt må du tro. Kanalen slingrar sig fram över åkrarna. Det enda retliga är att det finns massor med broar som tvingar oss att ta ner parasollerna hela tiden. Till slut tröttnar vi och låter parasollerna vara nere hela tiden. Elbe-Weser-Kanal 5:e Juli

37 Bad Bederkesa 5:e Juli Stopp för natten i Bad Bederkesa som är en lite sömnig stad som verkar leva upp under sommarhalvåret. Det är inte dyrt att utnyttja sig av marinornas faciliteter som vatten, el, toa och dusch. Det brukar kosta per natt för Loke. Det gör det även här.

38 Bad Bederkesa 5:e Juli Största sevärdheten i Bad Bederkesa är en gammal borgliknande herrgård och den här väderkvarnen. Det finns kall öl också om man ska tro den här gamla skylten. Det är vi sugna på efter en hel dag på kanalen.

39 Bad Bederkesa 5:e Juli Vi fortsätter att äta oss genom det tyska menyerna. Idag blir det Flammkuchen som är som en tunn pizza ingefär.

40 Elbe-Weser-Kanal 6:e Juli I den här slussen väntar vi både länge och väl på öppning. Ända tills Anna hittar den magiska knappen. Se där, när man trycker på den öppnar sig slussen direkt. Det finns en knapp för att stänga också.

41 Lummiga kanaler i nordvästra Tyskland. Elbe-Weser-Kanal 6:e Juli

42 Kanalen varierar mellan lummiga partier och öppna fält. Vi möter en hel del andra fritidsbåtar som alla är i Lokes storlek. Denna kanal verkar inte direkt ha någon yrkestrafik. Antagligen på grind av storleken på både kanal och slussar. Elbe-Weser-Kanal 6:e Juli

43 Elbe-Weser-Kanal 6:e Juli Även på små kanaler som denna finns marinor med många båtar. Det är ganska lätt att hitta en trevlig restaurang för lunch och glass-stopp.

44 I Bremerhaven slussar vi ut i floden Weser. Även idag har vi strömmen med oss och kan snart svänga in i en av Bremerhavens fina marinor som ligger precis runt hörnet. Bremerhaven 6:e Juli

45 Floden Weser mynnar ut i Nordsjön och Loke får en glimt av hav med obruten horisont innan vi svänger in i tidvattenslussen till marinan. Bremerhaven 6:e Juli

46 Bremerhavens marina är stor och fin och ser nybyggd ut. Hela hamnområdet ser faktiskt nybyggt ut och står lite i kontrast till de mestadels gamla anrika städer och byar vi besökt tidigare. Trots detta kostar marinan fortfarande bara Bremerhaven 6:e Juli

47 Bremerhaven 6:e Juli Viktor springer av sig längs Wesers flodbank.

48 Promenad i det moderna marinaområdet. Bremerhaven 6:e Juli

49 I de äldre delarna är allt byggt av tegel precis som vanligt. Detta är den gamla fyren och kyrkan i centrum. Bremerhaven 6:e Juli

50 Det är inte bara kyrkor och fyrar som är byggda av tegel utan även skorstenar, fabriker, trottoarer, kajer, hus och i princip hela städer.

51 Bremerhaven 6:e Juli Ulf kollar in en tegeltapet. Tyskarna måste verkligen älska sitt tegel.

52 Bremerhaven 6:e Juli Solen går ned över Wesers mynning efter ännu en händelserik dag.

53 Bremerhaven 6:e Juli

54 Nu är vi snart färdiga med Tyskland för denna gång. Vi seglar uppför Weser och svänger in på floden Hunte som tar oss till Oldenburg. Därefter Küstenkanal till floden Ems och Ter Apel-Kanaal som tar oss in i Holland.

55 Idag gäller det att passa in tidvattnet för att få lite hjälp mot strömmen i floden Weser. Stålande morgon. Lustigt nog är det långa fina sandstränder längs floden. Weser 7:e Juli

56 Här tar vi höger in på floden Hunte som ska ta oss till Oldenburg som är dagens mål. Vi har fortfarande strömmen med oss. Weser 7:e Juli

57 Vi har ett par långsamma pråmar framför oss men det är inte helt lätt att köra om eftersom Hunte slingrar sig så pass att det är svårt att se om vi möter någon. Hunte 7:e Juli

58 Oldenburg är fint. Här finns maffiga byggnader, kyrkor, slott och en botanisk trädgård. Oldenburg 7:e Juli

59 Oldenburg 7:e Juli Det visar sig att det är någon typ av festival i staden med rolig mat och musik. Vi är inte sämre än att vi deltar.

60 Tyskarna är lite roliga och visar avstånden på metern när. Küstenkanal 8:e Juli

61 I Dörpen lämnar vi Küstenkanal och svänger ut i floden Ems. Loke behöver lite soppa och det är bäst att hälla på lite nu när tillfälle ges. Dörpen 9:e Juli

62 Viktor passar på att bada i Lokes SPA-avdelning efter att ha blandat sandgroggar i Haren. Haren 9:e Juli

63 Nu lämnar vi Tyskland bakom oss för denna gång. Framför oss ligger en herrans massa holländska kanaler att upptäcka. Vi börjar med Ter Apelkanaal som tar oss över gränsen. Sedan får vi se. Ter Apelkanaal 10:e Juli

64 Nu är vi i Holland och får direkt användning av det sista vi packade med innan vi lämnade Sverige. Jordspetten. Här finns ingen pråmtrafik och just här finns inte heller någon kaj men det funkar ju jättebra ändå. Musselkanaal 10:e Juli

65 Nu är bilderna från Tyskland slut men följ gärna i nästa bildspel då vi fortsätter in i Holland.

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Nu är det äntligen dags. Förra sommarens resa gick mer eller mindre förlorad på grund av diverse anledningar men nu är vi alla laddade för avfärd.

Läs mer

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Holland

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Holland Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Holland Stadskanaal 10:e Juli Nu är vi i Holland. Närmare bestämt i Stadskanaal. Jämfört med tyskland så bytder kanalerna karaktär totalt. På dessa små kanaler finns

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Arklow har vi glömt vid detta läge, där blev vi inblåsta i en massa dagar. Agneta mådde inte bra, så vi blev tvungna att besöka DOKTORN, SOM ORDINERADE NÅGOT

Läs mer

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb. Eskader till Hjälmaren i Kristihimmelfärds helgen 2018. Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Läs mer

Mattias svensexa 2011! Version 1.0. Mattias Erikssons svensexa 2011

Mattias svensexa 2011! Version 1.0. Mattias Erikssons svensexa 2011 Mattias Erikssons svensexa 2011 Förberedelser Köpa en Stormtrooperdräkt Finns på www.partykungen.se Pris 749:- +frakt Boka Segway på Megazone Pris ca 600:- Boka Paintball Pris ca 350:-/pers Boka bastuflotten

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi.

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. En överraskning väntade oss när vi låg i Nidri på ön Lefkas, och det var att Sofie Wolff SMS:ade o

Läs mer

Stockholm, vårt mål.

Stockholm, vårt mål. 2013-07-13 Stockholm, vårt mål. Vi har varit för första gången med egen båt i vår huvudstad, en fin upplevelse att komma via södertörn och Dalarö in genom det vackra Stäket och Skurusundet ända in till

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic)

Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic) Logg från Älva Datum: 4/2-17 Elevloggare: Linnea och Josefin Personalloggare: Linda Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic) Segelsättning: Bredfocken!!!!

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21

Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21 Nord Irland Dublin Lands End 2009-07-03 2009-07-21 Seglar ifrån Islay och lämnar whiskey-mekat bakom oss. Vi går tidigt på morgonen närmare 06:00 för att få tidvattnen + ström att passa. Vi går för motor

Läs mer

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Bilen hämtade vi den 16/6 På fredagen packade vi för att åka till Tyskland via Skåne och Danmark. Lördag är det är dags att åka iväg vi stannar till i Ängelholm.

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

Till Arkösund juli 2015 med SOFIA

Till Arkösund juli 2015 med SOFIA Till Arkösund juli 2015 med SOFIA En sjöresa efter tjugo års väntan. Sommaren 1995 seglade jag, Sofia och ett par vänner till Arkösund. Nu skall jag och Maggie göra samma resa - äntligen. Och det kommer

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

tio tips om den grekiska ön Santorini

tio tips om den grekiska ön Santorini tio tips om den grekiska ön Santorini 01 Bo i Oía (ía) Oía är, i min smak, den finaste delen av Santorini. När du bildsöker på Santorini är det mest bilder av Oía du hittar. Men, när du söker efter boende

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

På uppdrag i spökhuset

På uppdrag i spökhuset Erik Magntorn På uppdrag i spökhuset ett sommaräventyr Illustrerad av Petter Lawenius Lindskog Förlag Denna bok tillägnas min pappa, Knut. En fantastisk berättare. E M Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Många av de 45 glada deltagarna startade med lunch på Lundsbrunns GK på lördagen den 12 april. Roger vår chaufför packade bussen och visade upp stor skicklighet

Läs mer

26/8 Sjötorp Töreboda, 18 slussar, 9,9 nm

26/8 Sjötorp Töreboda, 18 slussar, 9,9 nm Efter 17 år med Rival 22 hade vi börjat se oss om efter något större. Vi ville framförallt ha ståhöjd ruffen men är man frälst på långa och smala båtar finns inte så mycket att välja på. Vi tittade lite

Läs mer

Piero packar. Bitte njuter i solen

Piero packar. Bitte njuter i solen Gräsöturen 2010 Vi skulle paddla 9 kajaker på en 4-dagarstur utanför norra Gräsö där massor med små öar gör skärgården omväxlande. Där är väldigt fint och lugnt, på turen skulle vi se endast c:a 5 båtar

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

Nu har vi lagt till vid Brügge så det här var sista gången som FE17 seglade med Älva ute på havet

Nu har vi lagt till vid Brügge så det här var sista gången som FE17 seglade med Älva ute på havet Logg fra n A lva Datum: 2019 05 01 Elevloggare: Martina Olson och Antonie Bjuhr Lindberg Personalloggare: Mona Svensson Position: Belgien, Brügge Segelsättning: Fart: Kurs: Beräknad ankomst till nästa

Läs mer

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna.

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Efter Egina stad så tar vi os söder ut på ön o kommer till Perdika, en mycket

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

USA ICW & Chesapeak bay St. Augustin - Charlston - Washington 2010-05-31 2010-06-21

USA ICW & Chesapeak bay St. Augustin - Charlston - Washington 2010-05-31 2010-06-21 USA ICW & Chesapeak bay St. Augustin - Charlston - Washington 2010-05-31 2010-06-21 Lite miss i första bildspelet. Vi missade helt St. Augustin som vi besökte innan vi gjorde natt seglingen till Charlston.

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek!

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Äntligen har vi fått tummen ur och beskriva vår sista månad i Turkiet, det blir lättar o lättare att dra

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra.

Seglatsen kräver inte seglingscertifikat och båtarna är mycket lätta att styra. Picardie Kanalbåtssemester i Picardie Gör en oförglömlig båtresa och utforska Somme-Picardies spännande vattenvägar. Du kan bl.a. segla på de vackra Canal de la Somme, Canal de St. Quentin och Canal du

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Skottland del 2 Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Nu lämnar vi kanalen med dess trygga vatten ut till västkustens beryktade tidvatten o strömmar. Ben Nevis i bakgrunden (Skottlands (ev. UK s?) högsta berg)

Läs mer

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Med detta dokument vill ledare och spelare i Tolg IF tacka för det bidrag vi fick från kommunen. Resan till Växjös vänort Schwerin kommer att bli ett minne för livet

Läs mer

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km

Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland nätter, ca km Holland Runt, södra turen - Det bästa av Holland 2018 5 nätter, ca 170-200 km Leiden Holland betraktas av många som ett paradis för cyklister. Inga backar, gott om kanaler, floder och små sjöar, vatten

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Logg från Älva Datum: 140329 Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Position: Hamnen i Agadir Segelsättning: Inga segel alls. Fart: Inget här heller. Kurs: Mot stranden långt bort i fjärran.

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Halli hallå allihopa! Datum: 2/2-17. Elevloggare: Linnea. Personalloggare: Kock-Frida. Position: Santa Cruz de La Palma

Logg fra n A lva. Elevlogg: Halli hallå allihopa! Datum: 2/2-17. Elevloggare: Linnea. Personalloggare: Kock-Frida. Position: Santa Cruz de La Palma Logg fra n A lva Datum: 2/2-17 Elevloggare: Linnea Personalloggare: Kock-Frida Position: Santa Cruz de La Palma Segelsättning: Nada Fart: Vi ligger till kaj.. Planerat datum för att segla vidare: lördag

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Resebrev 1 2015. från Prima Donna

Resebrev 1 2015. från Prima Donna Resebrev 1 2015 från Prima Donna Marmaris den 28 maj Hej på Er Alla En ny segelsäsong i Medelhavet ligger framför oss. Vi kom hit den 21 april. Denna gång med flyg från Stockholm. Vi landade i Dalaman

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan.

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Slovenienresan 2011 Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Under resan representerar alla medföljande Varbergs Kommun. Det innebär att vi tar ansvar och följer

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser?

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Bakgrund Detta dokument är framtaget för att informera om nya behov som uppstått med den allt ökade

Läs mer

Resa Tyskland Holland 2018

Resa Tyskland Holland 2018 Resa Tyskland Holland 2018 Då var det dags att åka på vår årliga tripp vi kom hemifrån sent på dagen så första stoppet blev i Skåne På platsen var det någon bil till, Vi handlade mat hos Christian på fiskboden

Läs mer

INBJUDAN THE D DAY STOCKHOLM. Dufour Dagen i Stockholm 2013

INBJUDAN THE D DAY STOCKHOLM. Dufour Dagen i Stockholm 2013 INBJUDAN THE D DAY STOCKHOLM Dufour Dagen i Stockholm 2013 Bästa seglare och Dufourägare! Du bjuds härmed in till 2013 års upplaga av förra årets succé. Förra året var det väldspremiär och hör och häpna,

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

destination strömholms kanal

destination strömholms kanal 14 PåKRYSS 06/2014 Fyra män i en båt Strömsholms kanal är inte en så välkänd vattenväg, men en kanalfärd här bjuder på mycket fina upplevelser. Foto: Ulf Hjertberg Text: Bertil Cassemar Vi som genomförde

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

Resebrev Portogal - Algarve kusten

Resebrev Portogal - Algarve kusten Resebrev Portogal - Algarve kusten Efter Sines den 2 okt så rundade vi hörnet på Portugals SW sida o kom till en mysig vik som vi fick ha för oss själva i 2 dygn, Praia Da Mareta Pegasus Här gjorde vi

Läs mer

Här fanns det en uteservering så det passade bra med en löksoppa och en kopp kaffe innan vi gav oss på den gamla fina staden.

Här fanns det en uteservering så det passade bra med en löksoppa och en kopp kaffe innan vi gav oss på den gamla fina staden. Dagen efter Gibraltarbesöket så siktade vi in oss på bergsbyar och Ronda. Den första bergsbyn hette Casares och var en riktig mysig by. På husfasader har lokala konstnärer målat bymotiv på kakelplattor.

Läs mer

Skrivträning skriv olika sorters texter

Skrivträning skriv olika sorters texter Skrivträning skriv olika sorters texter form Regler för stor bokstav - namn - ny mening Skiljetecken - punkt - frågetecken - utropstecken - kommatecken Stycken - lämna en tom rad innehåll Det ska synas

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat Träff 2014-07-12 kommer vi att arrangera en träff för medlemmar i alla nordiska klubbar i Marstrand. Marstrand är omskrivet ända sedan 1200-talet

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

Bouleturnering vid Westerqwarn

Bouleturnering vid Westerqwarn Bouleturnering vid Westerqwarn Westerqwarn i slutet av maj månad, bedövande vackert i försommarskrud och med Kolbäcksån porlande i bakgrunden. Och de historiska berömda vingslagen känns faktiskt påtagliga.

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

Detta arbetshäfte tillhör:

Detta arbetshäfte tillhör: Detta arbetshäfte tillhör: Hallå där! Trevligt att råkas. Mitt namn är Baloo. I det här häftet kommer du att få lära dig klockan tillsammans med mig och min lille kompis Ville. Du kommer att få lära dig

Läs mer

Veckobrev från Isbrytaren Oden 2015-08-09

Veckobrev från Isbrytaren Oden 2015-08-09 Veckobrev från Isbrytaren Oden 2015-08-09 Hej på er igen Ytterligare en vecka har passerat revy och vi har sedan förra brevet lyckats ta oss fram till Petermann Fjorden samt tagit oss hela vägen till Glaciärskanten.

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 1 2014 från Prima Donna Marmaris den 24 maj Hej på Er Alla Nu har vi börjat en ny segelsäsong i Medelhavet. Vi kom ner med flyg den 21 april efter en nattflygning från Köpenhavn. Det blev lite

Läs mer

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Fjordguiden Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Beskrivning av iläggs- och upptagsplatserna Daggudden Detta är bryggan längst in

Läs mer

Hur upplevde du lägret som helhet? Dåligt (1) Perfekt (6)

Hur upplevde du lägret som helhet? Dåligt (1) Perfekt (6) MULLSJÖ HÖSTLÄGER Hur upplevde du lägret som helhet? 1 12 13 1 8 7 2 3 Dåligt (1) 2 3 5 Perfekt () 25 Skulle du rekommendera lägret till någon som inte var där? 23 2 15 1 5 Ja Nej BOENDE NYHEMSGÅRDEN

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre search 18 Med lust att upptacka Bengt Tarre har seglat sedan barnsben och alltid lockats av långa distanser och nya platser. Längtan efter äventyr och öppna hav resulterade så småningom i några längre

Läs mer

Vår Gård Saltsjöbaden Omgärdad av höga tallar och lummiga ekbackar ligger Vår Gård med ansiktet vänt mot Baggensfjärden i hjärtat av den gamla

Vår Gård Saltsjöbaden Omgärdad av höga tallar och lummiga ekbackar ligger Vår Gård med ansiktet vänt mot Baggensfjärden i hjärtat av den gamla Vår Gård Saltsjöbaden Omgärdad av höga tallar och lummiga ekbackar ligger Vår Gård med ansiktet vänt mot Baggensfjärden i hjärtat av den gamla badorten Saltsjöbaden. Vi som vistas här dagligen är övertygade:

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

PADDELVATTEN kring Tibro

PADDELVATTEN kring Tibro PADDELVATTEN kring Tibro KANOTINFORMATION Att framföra sin kanot under bekväma former kräver lite träning. Vem som helst kan lära sig grunderna och redan första dagen hantera kanoten i enkla vattendrag.

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 3 2015 från Prima Donna Kalymnos den 28 juli Hej Alla Vi lämnade Aghatonissos efter en dag och seglade över till Pathmos. Här hade vi varit för 3 år sedan. Nu blev vi liggande en dryg vecka medan

Läs mer