Medelpads friidrottsförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medelpads friidrottsförbund"

Transkript

1 Medelpads friidrottsförbund Verksamheten 1 januari 31 december (12)

2 Tränaren har ordet: Friidrott att räkna med i Västernorrland? Fjolårs krönikan skrevs ju i mars 2004 och då fanns fortsatt vilda framtids planer när det gällde vårt lokala friidrottsgymnasium. Tyvärr nådde vi ingen lösning på det och eftersom jag haft nöjet att driva projektet mellan så var det förstås en stor personlig missräkning att vi inte kunde fortsätta. Att den samlade ambitionen för mera elitinriktad ungdomsträning i Sundsvalls regionen inte är större var för mig en stor besvikelse. Personligen har jag mina tvivel på Friidrottsgymnasium i nuvarande form. Men i en positiv diskussion med alla parter så hade vi kanske kunnat utveckla vårt koncept. Särskilt som Timrå gymnasium visade sig har allvarliga och seriösa samarbetsambitioner. Ett stort tack till avgående ordförande Åke Lundgren för allt stöd och hårt jobb i alla försök att rekonstruera FIG:et!! Ska vi lyckas på det idrottsliga planet så är i alla fall min övertygelse att vi inte bara kan lita till ideella krafter. Efter att ha jobbat med träning professionellt i snart 10år så är det kanske inte konstigt om luften går ur en aning då man blir utan tränarjobb. Jag har under hösten känt att det varit ganska skönt med en mera begränsad roll som tränare i distriktet. Kanske tar jag t o m en time-out helt från träningen under nästa 2005/06. Jag är fortsatt engagerad inom Svensk friidrott på olika nivåer och det kommer jag fortsätta med i olika former framöver. Som jag ser det blir det alltmer tydligt att vi måste försöka hitta en gemensam kraftsamling i distriktet eller t o m i hela länet. Klubbarna är för svaga och bara med bra samverkansformer mellan föreningarna kan vi nå utveckling. Den stora fråga som dykt upp och som engagerar mig och kan betyda mycket positivt för utvecklingen i regionen är byggandet av en hall i Sundsvall eller dess närhet. Det vi saknar är en naturlig samlingspunkt för friidrottarna och förstås ändamålsenliga lokaler för träning. Ska vi lyckas att komma framåt är jag övertygad om att vi måste ta tag i vår idrotts organisation d v s sluta oss samman och kraftsamla antingen i Sundsvalls FI eller i Medelpads FIF. Allt handlar om att det kommer att vara ett antal personer som måste göra JOBBET tillsammans. Dessa personer finns men de opererar ännu så länge i olika forum och det finns ett stort behov av en samlande kraft. Vill avsluta med att tacka för de friidrottsgymnasieår som blev framgångsrika på många sätt. Störst tack förstås till Bernt Norberg som drev fram projektet med en enorm vilja och frenesi. Stort tack också till *Alla elever som gett mig många fina idrottsminnen på träning och tävling. *Elevernas föräldrar som varit ett stort stöd *Mina tränarkollegor Tony, Helena, Bosse & Mattias på FIG:et *De styrelser i MFIF jag jobbat tillsammans med *Lennart med flera på SUF:s kansli som varit mina jobbar kompisar * Mina kassörer Olle & Anette som varit oumbärliga. Lycka till i framtiden önskar jag hela Medelpads friidrott!! Per 2 (12)

3 Medelpads friidrottsförbund Medelpads friidrottsförbund är ett specialdistriktsförbund inom Svenska Friidrottsförbundet. Medelpads friidrottsförbunds uppgift är att främja friidrotten i Medelpad. Förbundet ska också aktivt verka för en dopningsfri idrott. Medelpads friidrottsförbunds medlemsföreningar är Alnö SK, Bergeforsens SK, IF Strategen, IF Friskis & Svettis, Indals IF, Indals-Lidens SK, Kovlands IF, Njurunda Skidklubb, Sundsvalls Friidrottsförening, Sundsvalls OK, Timrå AIF, Timrå SOK, Tynderö IK och Ånge Breddidrott -81. Medelpads friidrottsförbund är medlem i Friidrottscentrum (FC Norr) för samverkan i ungdoms- och ledarutb. frågor Norrlandsregionen för samverkan med övriga norrländska friidrottsförbund Västernorrlands idrottsförbund som distriktsförbund SISU (idrottens studieförbund) Tävlingssäsongen 2004 Nationellt och internationellt Tävlingssäsongen 2004 nådde inte upp till samma nivå som tidigare år, men blev ändå relativt framgångsrikt för Medelpads friidrottare. Sammantaget noterades en landslagsuttagning, 6 SM-medaljer, varav 1 guld, och 8 placeringar på Sveriges 10- bästalistor. Stefan Tärnhuvud blev uttagen i landslaget och representerade Sverige på Junior-VM i Italien i den korta stafetten. Vid den Nordiska juniorlandskampen i Espoo FIN blev Stefan som segrare på 100m Nordisk juniormästare! Vid inomhus JSM blev det guld till Stefan på 60 m, och silver på 100 m vid JSM. Stefan är även i år snabbast i Sverige på 100m och statistik 1:a P19 nu med 10,73. När Skol-SM avgjordes på Gavlestadion i Gävle blev det tre medaljer till Medelpads friidrottare. Veronica Lundgren, brons i spjut F18, Joakim Englund, brons på 800m P17 samt Jonas Nilsson, brons i slägga P17 Utöver de redan nämnda hittar vi följande aktiva i de svenska 10-bästa listorna för Isabell Gradin-88, Sundsvalls FI Christine Fransson-88, sundsvalls FI Christer Åsman-88, Sundsvalls FI F17 Spjut F17 100mh P17 3-steg Vi har i distriktet en hel del aktiva veteranfriidrottare som nått fina framgångar. På Veteran- SM i halvmarathon (8/5 i Vännäs) tog Mikael Westin Sundsvalls FI brons i M45. Vid arena Veteran-SM (20-22/8 i Huddinge) tog Esbjörn Wiberg, Sundsvalls FI 2 medaljer i klassen M65. Det blev guld på m hinder och silver på 800 m. Leif Lundqvist 55 Sundsvalls FI tog ett brons i höjdhopp för M45. Endast tre långlopp har arrangerats i distriktet under det gångna året Terräng-DM, Vårruset och Indalsledenloppet. Av dessa är Vårruset som arrangeras av Sundsvalls OK ett av Norrlands särklassigt största och mest populära arrangemang. Terräng-DM med IF Strategen som drivande går sakta men säkert framåt med ökat deltagande. 3 (12)

4 Distriktsrekord Tre distriktsrekord har satts under En fullständig lista över gällande distriktsrekord finns på P19 100m 10,73 Stefan Tärnhuvud-85, Sundsvalls FI P17 Slägga 45,45 Jonas Nilsson-87, Timrå AIF K22 Slägga 40,64 Marlene Forslund-82, Kovlands IF Distriktsmästerskap 2004 års distriktsmästerskap avgjordes på Baldershov den 10 och 11 juli. DM har också avgjorts på 5000m, m, kort terräng, lång terräng samt ett separat 800m för veteraner. Som DM i Maraton gällde placeringar i Stockholm Maraton och i halvmaraton placeringar i Vännäs halvmaraton. DM-resultat finns på De längre DM-loppen dominerades av veteraner Arenaserien Årets arenaserie med deltagare i åldrarna 9-15 år och PRK för 15år och äldre samlade totalt 150 (281st 2004) deltagare som tillsammans gjorde 369 starter (669st 2004) i fem arenatävlingar och två terränglopp. Minskningen av antalet startande är i högsta grad alarmerande och de deltagande föreningarna bör under våren 2005 sätta sig ner för att gemensamt ta tag i problemet. Även antalet PRK-starter minskade ifrån 40 startande till 26 jämfört med Fullständiga resultat från Arenaserien 2004 finns på förbundets hemsida Arenaseriens avslutning. Priser utdelas vid Arenaseriens avslutning 23 oktober i Birstahovs gymnastikhall. Där vi gympade, lekte, fikade och hade prisutdelning. Ca 60 personer barn och föräldrar var där. Svettdroppen tilldelas dem som genomfört alla tävlingar och grenar. Ungdomsmärke utdelas för de aktivas uppnådda resultatprestation efter resultattabeller 9-11 år och tabell 13-15år (finns att se på Diplom till alla som också innehåller deras uppnådda resultat Norrlandsmästerskap 13-14år 28-29/8, Krokom 2004 års Norrlandsmästerskapen för år arrangerades den augusti på Krokoms Sportcentrum. Västerbotten blev bästa distrikt, medan Medelpad slutade på en 7:e plats. Medelpads trupp bestod endast av 10 deltagare. Bland dessa blev 3st norrlands mästare. Amanda Hagberg F14 300m, Felicia Engberg F13 200mh och Daniel Bergman P13 60mh och deltagarna tog sammanlagt 8 medaljer Norrlandsmästerskap 15år seniorer, 19-20/6 Sollefteå Norrlandsmästerskapen för 15år seniorer avgjordes i Sollefteå den juni. Här noterades Medelpad för totalt 5st Norrlandsmästare och 19 medaljer. Stolta norrlandsmästare blev Joakim Englund, Christer Åsman, Christine Fransson och Isabell Gradin samtliga Sundsvalls FI samt Veronica Lundgren, Ånge BI. Mittskandinaviska ungdomsmatchen 15-22år 11-12/9, Hudiksvall Den klassiska ungdomsmatchen kom åter tillbaka efter att ha blivit inställd Tävlingen är en lagmatch mellan Nordtröndelag, Sörtröndelag, Möre/Romsdal, Västernorrland, Hälsingland och Jämtland/Härjedalen. Jämtarna lämnade tyvärr återbud i år. För andra året på senare år (2001) segrade Västernorrlands lag efter många avgörande insatser av våra många duktiga Medelpads ungdomar. 4 (12)

5 Utbildning och lägerverksamhet Det har återigen varit ett utbildningsmässigt tungt år för friidrotten i Medelpad, med inställda utbildningar (för få anmälda). Trots att det finns duktiga utbildningsinstruktörer så har inte inbjudningarna lockat några ledare att delta. Mattias Söderberg och Robert Berglund har fungerat som utbildare i FC Norrs regi i bl. a Gäddede. Linda Aguzey blev utbildad utbildare för Unga ledare på Bosön, Stockholm i November Friidrottsgymnasiet har haft ett 3 dagar läger/tävling som ett utbyte med det regionala friidrottsgymnasiet i Östersund. Per Jutterström har fortsatt varit FC Norr:s utbildningsansvarige. Sundsvalls friidrottsgymnasium I och med att Sundsvalls kommun drog in det finansiella stödet så förändrades de ekonomiska möjligheterna för en fortsatt verksamhet med en heltidsanställd huvudtränare. MFIF styrelse upprättade i februari en krisplan/budget för verksamheten och fortsatte arbetet enligt två huvudinriktningar. 1. Nytt friidrottsgymnasium i samarbete med Timrå Gymnasium och distriktets klubbar. 2. Nedläggning av nuvarande Friidrottsgymnasium samt upprättande av lokala enheter där så är möjligt I aug står det klart att distriktets största klubb SUF önskar en förändring gällande huvudmannaskapet för driften av ett friidrottsgymnasium och hellre tar ett eget ansvar för att driva en lokal enhet vidare i och med detta så bortfaller den viktigaste byggsten för en fortsatt verksamhet bort. Styrelsen beslutar att lägga ner nuvarande verksamhet from samt att vår huvudtränare Per Jutterström sägs upp från samma datum. Våra elever fick i och med detta möjligheten att även under tävlingssäsongen 2004 behålla sitt etablerade tränarstöd i form av huvudtränare Per Jutterström samt hjälptränare Mattias Eriksson. Både Per och Mattias fortsatte på ideell basis att stötta eleverna fram tom Skol SM, vilket de båda bör ges en stor eloge för. Under höstterminen 2004 har två lokala friidrottsgymnasium etablerats i distriktet. - Sundsvall, i samarbete mellan Skvaderns Gymnasium och SUF (6 elever). - Ånge, i samarbete mellan Bobergskolans Gymnasium och ÅBI-81 (3elever). Verksamheterna finansieras genom avgifter från respektive skolor samt resurser från respektive ansvarig klubb. Utbildningen har varit framgångsrik, med följande resultat: Personliga rekord har satts av 8 elever 4 elever har tagit medalj på USM, JSM eller Skol-SM 5 elever har klarat kvalgräns till USM och JSM Omvärldskontakter Medelpads friidrottsförbunds hemsida, under året haft ca 300 besökare/månad. Fyra pressmeddelanden har skickats ut och en pressträff har hållits. Media har haft en fortsatt stabil bevakning av friidrotten i distriktet under året. Medelpads friidrottare har omnämnts i lokala och regionala tidningar, radio och TV vid ett 50-tal tillfällen under (12)

6 Styrelsens arbete Medelpads friidrottsförbunds styrelse har under verksamhetsåret haft fyra ordinarie och protokollförda möten samt två arbetsmöten. Styrelsen, som valdes vid årsmötet den 25 feb 2004, har bestått av Ledamöter Åke Lundgren Ulf Larsson Anette Wallner Rose-Marie Aguzey Eva Eriksson Esbjörn Wiberg Bo Schefström Kurt Dahlberg Ordförande Vice ordförande Kassör Tävlingsombud Utbildningsombud Veteranombud Adjungerad som tjänsteman tom och som ideell fr o m Per Jutterström Vid årsmötet valdes Jan-Olof Högström till revisor för Till ledamöter i valberedningen valdes Per Jutterström (sammankallande) och Lars Nilsson Per Jutterström och Ros-Marie Aguzey representerade förbundet vid Norrlandskonferensen 15-16/10 i Sollefteå. (samt Sundsvalls FI:s ordf. Peter Ekdahl) Vid FC Norr:s årsmöte samt Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 27-28/3 i Karlstad saknades formell representant. från MFIF. Ros-Marie Aguzey företrädde här Sundsvalls FI dessutom var Linda Aguzey och Pär Eriksson båda Sundsvalls FI på plats då det parallellt arrangerades en träff för unga ledare. En tävlingskonferens arrangerade under våren med representanter för distriktets klubbar. 6 (12)

7 Utmärkelser 2004 Medelpads friidrottsförbunds styrelse har beslutat att utdela följande utmärkelser för 2004 Bästa kvinnliga friidrottare Veronica Lundgren Ånge BI Bästa manliga friidrottare Stefan Tärnhuvud Sundsvalls FI Ungdomspris flickor Christine Fransson Sundsvalls FI Ungdomspris pojkar Christer Åsman Sundsvalls FI Stipendie, Sven Söderlunds minnesfond Jonas Nilsson Timrå AIF Joakim Englund Sundsvalls FI Ledarpris Kjell-Åke Forslund Kovlands IF Styrelsens ledamot Åke Lundgren deltog inte i beslutet om utmärkelsen Bästa kvinnliga friidrottare. SM-medaljer, Skol-SM-guld 2004, landskamper Stefan Tärnhuvud, Sundsvalls FI P19 60m IJSM, guld Malmö Stefan Tärnhuvud P19 100m JSM, silver Kvarnsveden Stefan Tärnhuvud P19 100m NJM, guld Espoo, FIN Stefan Tärnhuvud P19 200m NJM, brons Espoo, FIN Stefan Tärnhuvud P19 4x100m JVM Grossetto,ITA Esbjörn Wiberg, Sundsvalls FI M mh VSM, guld Huddinge Esbjörn Wiberg M65 800m VSM, silver Huddinge Mikael Westin, Sundsvalls FI M45 Harlvmarathon VSM, brons Vännäs Leif Lundqvist, Sundsvalls FI M45 Höjd VSM, brons Huddinge Styrelsens del av denna verksamhetsbeskrivning omfattar sidorna 3-7. Sundsvall den 20 mars 2005 Åke Lundgren Anette Wallner Eva Eriksson Rose-Marie Aguzey Esbjörn Wiberg Ulf Larsson Bo Schefström Kurt Dahlberg 7 (12)

8 Norrlandsmästerskapen år Krokom augusti 2004 Distriktsmatchen slutställning 1 Västerbotten 662,5 2 Gästrikland 564,5 3 Ångermanland Jämtland-Härjedalen Hälsingland Norrbotten 318,5 7 Medelpad 173,5 Medaljörer 1 F m Amanda Hagberg 90 Sundsvalls FI 46,05 2 F14 300mh Amanda Hagberg 90 Sundsvalls FI 49,84 3 F14 Kula Frida Berg-Öhlén 90 Timrå AIF F14 Slägga Maja Unander 90 Sundsvalls FI F13 200mh Felicia Engberg 91 Sundsvalls FI 34,11 3 F13 Kula Felicia Engberg 91 Sundsvalls FI P13 60mh Daniel Bergman 91 Sundsvalls FI 9,91 3 P13 Höjd Daniel Bergman 91 Sundsvalls FI 1.53 Norrlandsmästerskapen Juni i Sollefteå Medaljörer 3 P15 100m Erik Åslin 89 Sundsvalls FI 12,28 2 P15 300m Erik Åslin 89 Sundsvalls FI 39,36 3 F15 Spjut Erika Sundin 89 Ånge BI 28,10 3 F15 Kula Erika Sundin 89 Ånge BI 8,70 2 F15 Diskus Erika Sundin 89 Ånge BI 29,68 1 P17 Tresteg Christer Åsman 88 Sundsvalls FI 12,60 2 P17 800m Jonas Larsson 88 Sundsvalls FI 2.09,82 2 P17 Slägga Jonas Nilsson 87 Timrå AIF 43,29 3 P17 Slägga Marcus Wallinder 87 Timrå AIF 39,18 1 F17 100mh Christine Fransson 88 Sundsvalls FI 14,75 2 F17 Längd Christine Fransson 88 Sundsvalls FI 5,16 2 F17 Höjd Christine Fransson 88 Sundsvalls FI F17 Spjut Isabell Gradin 88 Sundsvalls FI 35,12 1 F17 Kula Isabell Gradin 88 Sundsvalls FI 9,80 1 MS 400m Joakim Englund 87 Sundsvalls FI 51,49 2 KS Höjd Lina Kristoffersson 86 Sundsvalls FI KS Slägga Veronica Lundgren 86 Ånge BI 36,51 2 KS Spjut Veronica Lundgren 86 Ånge BI 35,13 1 KS Kula Veronica Lundgren 86 Ånge BI 10,06 DM-VDM medaljörer korta terrängen 16/5, Töva Arr: IF Strategen F M 1. Therese Moberg Ånge BI F M 1. Sara Willner Alnö SK Åsa Kempe Tynderö IK Frida Källberg Tynderö IK F M 1. Sandra Berglund Bergeforsens SK Jonna Svedberg Alnö SK Lina Öberg Bergeforsens SK (12)

9 F M 1. Sanna Berglund Tynderö IK Terese Andersson Bergeforsens SK K M 1. Caroline Jakobsson Indals-Lidens SK KS 4000 M 1. Eva-Britt Karlsson Sundsvalls FI Madeleine Holmgren Bergeforsens SK K M 1. Rose-Marie Aguzey Sundsvalls FI K M 1. Maj-Louise Englund IF Strategen P M 1. Jonas Tollgren Sundsvalls FI Viktor Svedberg Alnö SK P M 1. Linus Öberg Bergeforsens SK P M 1. Torsten Kempe Tynderö IK Emil Johansson Tynderö IK P M 1. Gustav Olsson Bergeforsens SK Linus Palolampi Tynderö IK P M 1. Jonas Larsson Sundsvalls FI M M 1. Andreas Svanebo Indals-Lidens SK MS 4000 M 1. Per Johansson Sundsvalls friidrott M M 1. Ari Palolampi Tynderö IK Peter Nordström Tynderö IK M M 1. Jan Berglund Bergeforsens SK Benny Nordlander Tynderö IK M M 1. Aston Åkerblom Timrå SOK M M 1. Harry Olsson Kovlands IF DM - VDM medaljörer Marathon 5 juni, Stockholm MS 1. Thommy Larsson-65 Sundsvalls FI Martin Bruneskog-67 Sundsvalls FI Jan Berglund-58 Bergeforsens SK VDM M35 1. Thommy Larsson-65 Sundsvalls FI Martin Bruneskog-67 Sundsvalls FI Mikael Rystedt-68 Bergeforsens SK VDM M45 1 Jan Berglund-58 Bergeforsens SK Bengt-Erik Bäckström-59 Ånge BI (12)

10 VDM M50 1 Peter Englund-52 Friskis&Svettis VDM M55 1 Kjell-Arne Blad-48 Timrå SOK VDM M60 1 Bernt Jangvall-40 Sundsvalls FI KS 1 Jenny Vissting-78 Bergeforsens SK Monica Berglund-63 Bergeforsens SK Pia De Beau-69 Sundsvalls FI VDM K35 1 Pia De Beau-69 Sundsvalls FI Agneta Bergqvist-67 Friskis&Svettis VDM K40 1 Monica Berglund-63 Bergeforsens SK VDM K45 1 Marianne Nilsson-59 Indals IF Halvmarathon 8 maj, Vännäs MS 1 Mikael Westin-59 Sundsvalls FI KS 1 Aurore Byström-66 Sundsvalls FI VDM M45 1 Mikael Westin-59 Sundsvalls FI VDM K35 1 Aurore Byström-66 Sundsvalls FI VDM 800m 9 Juni, Kovland Arr: Kovlands IF M65 1 Esbjörn Wiberg -36 Sundsvalls FI m 2 Bertil Eriksson -36 Kovlands IF m M70 1 Aston Åkerblom -33 Timrå SOK m M75 1 Harry Olsson-25 Kovlands IF m K45 1 Rose-Marie Aguzey -58 Sundsvalls FI m Stora-DM Juli, Sundsvall Arr: Medelpads FIF Dag 1 10 juli MS 100m 1 Stefan Tärnhuvud -85 Sundsvalls FI Jonas Nilsson -87 Timrå AIF Erik Åslin -89 Sundsvalls FI MS 400m 1 Anders Svanholm -79 Sundsvalls FI 50.8m 2 Pär Eriksson -84 Sundsvalls FI 52.9m MS MS 1500m VDM M65 1 Bertil Eriksson -36 Kovlands IF VDM M70 2 Aston Åkerblom -33 Timrå SOK VDM M75 3 Harry Olsson -25 Kovlands IF (12)

11 KS 1500m VDM K35 1 Eva-Britt Karlsson 65 Sundsvalls FI Carolina Olsson -90 Timrå AIK KS Höjd 1 Lina Kristoffersson -86 Sundsvalls FI 150 KS Spjut 1 Isabell Gradin -88 Sundsvalls FI Veronica Lundgren -86 Ånge BI MS Kula 1 Jonas Nilsson -87 Timrå AIF KS Kula 1 Veronica Lundgren -86 Ånge BI Dag 2 11 Juli MS 200m 1 Pär Eriksson -84 Sundsvalls FI Erik Åslin -89 Sundsvalls FI KS 200m 1 Isabell Sundin -90 Timrå AIF Frida Berg-Öhlen -90 Timrå AIF MS Slägga 1 Jonas Nilsson -87 Timrå AIF Mattias Söderberg -76 Sundsvalls FI Robert Berglund -78 Sundsvalls FI MS Diskus 1 Robert Berglund -78 Sundsvalls FI Jonas Nilsson -87 Timrå AIF Mattias Söderberg -76 Sundsvalls FI KS Diskus 1 Veronica Lundgren -86 Ånge BI Pernilla Nilsson -84 Timrå AIF DM/VDM 5000m 30 augusti, Sundsvall Arr: Sundsvalls FI MS 1 Per Johansson-70 Sundsvalls FI 17,13,0 1:a M45 2 Mikael Westin-59 Sundsvalls FI 17,45,4 1:a M40 3 Staffan Lundblad-63 Sundsvalls FI 19,04,1 4 Mikael Gidlund-72 Indals-Lidens SK 19,06,1 1:a M50 5 Klas Hägglund-53 Sundsvalls FI 21,54,3 1:a M70 6 Aston Åkerblom-33 Timrå SOK 30,17,6 KS 1:a K45 1 Rose-Marie Aguzey-58 Sundsvalls FI 22,05,1 1:a K35 2 Pia De Beau-69 Sundsvalls FI 22,06,4 11 (12)

12 Långa terräng DM/VDM 18/9, Kramfors Män 11.9km 1 Andreas Svanebo -83 Indals-Lidens SK Per Johansson -70 Sundsvalls FI Kvinnor 7,8km 1 Caroline Jakobsson -83 Indals-Lidens SK :a K45 2 Rose-Marie Aguzey -58 Sundsvalls FI :a K50 3 Maj-Louise Englund -52 IF Strategen DM/VDM m 3 oktober, Sundsvall 1:a M45 1 Mikael Westin -59 Sundsvalls FI :a M40 2 Staffan Lundblad -63 Sundsvalls FI :a M50 3 Karl-Göran Engbom-50 Njurunda SK :a M65 4 Bertil Eriksson -36 Kovlands IF :a M70 5 Aston Åkerblom -33 Timrå SOK Bilagor: 1. Resultaträkning Medelpads Friidrottsförbund inkl. Sundsvalls Friidrottsgymnasium 2. Resultaträkning Medelpads Friidrottsförbund 3. Resultaträkning Sundsvalls Friidrottsgymnasium 4. Balansräkning Medelpads friidrottsförbund inkl. Sundsvalls Friidrottsgymnasium 5. Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer 12 (12)

Medelpads friidrottsförbund

Medelpads friidrottsförbund Medelpads friidrottsförbund Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2002 1 (13) Tränaren har ordet: Friidrottens framtid i Medelpad Sedan starten av vårt lokala friidrottsgymnasium hösten 1998 har

Läs mer

Distriktsrekord seniorer

Distriktsrekord seniorer Distriktsrekord seniorer Män 100m 10,30 Torbjörn Eriksson -71 SuF Gävle 960702 200m 20,58 Torbjörn Eriksson -71 SuF Sevilla 990824 400m 47,27 Torbjörn Eriksson -71 SuF Stockholm 990811 800m 1,50,99 Jan

Läs mer

100m 10,30 Torbjörn Eriksson -71 SuF Gävle m 20,58 Torbjörn Eriksson -71 SuF Sevilla

100m 10,30 Torbjörn Eriksson -71 SuF Gävle m 20,58 Torbjörn Eriksson -71 SuF Sevilla Distriktsrekord seniorer Män 100m 10,30 Torbjörn Eriksson -71 SuF Gävle 960702 200m 20,58 Torbjörn Eriksson -71 SuF Sevilla 990824 400m 47,27 Torbjörn Eriksson -71 SuF Stockholm 990811 800m 1,50,99 Jan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar

Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar Statistik: Calle Nilsson, Markus Andersson Senior=12 bästa 1 Guld Junior/Ungdom=8 bästa 2 Silver Veteran=3 bästa 3 Brons Skol-SM=3 bästa 1979 Terräng-SM, Huskvarna

Läs mer

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN Klubbrekord Män/Pojkar MÄN 100 m Magnus Andersson-62 11.30 810627 Växjö Magnus Andersson-62 11.1m 810516 Oskarshamn 200 m Camilo Karlström -89 22.34 50605 Högby 400 m Martin Svensson-81 48.40 990822 Malmö

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2004 FÖR VÄSTERBOTTEN

TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2004 FÖR VÄSTERBOTTEN TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2004 FÖR VÄSTERBOTTEN 2004-01-12 C = centralt sanktionerad tävling D = distriktssanktionerad tävling NGP = Norrland GP på arena (förslag) GP = Västerbottens Grand Prix i långlöpning

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games väger

Läs mer

Statistik för Jämtkrafthallen f.o.m 2002-04-27

Statistik för Jämtkrafthallen f.o.m 2002-04-27 Statistik för Jämtkrafthallen f.o.m 2002-04-27 Uppdaterad 2003-02-26 Flickor 9-10 Av: Ronny Wall Frida Sjöberg-93 ÖGIF 10,06 Hissmoforsspelen 28/4-02 Eveline Nyman-Wänseth-92 ÖGIF 10,15 Hissmoforsspelen

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Klubbrekord i Skellefteå AIK Friidrott. Män m 87 André Brännström Lennarth Johnsson 10.5m 1988

Klubbrekord i Skellefteå AIK Friidrott. Män m 87 André Brännström Lennarth Johnsson 10.5m 1988 Män 2017 100m 87 André Brännström 10.83 2007 63 Lennarth Johnsson 10.5m 1988 200m 72 Anders Öström 21.81 1992 26 Gösta Brännström 21.5m 1953 400m 67 Fredrik Söderlund 49.80 1987 26 Gösta Brännström 47.4m

Läs mer

Klubbrekord Gren Resultat Namn År Plats

Klubbrekord Gren Resultat Namn År Plats Klubbrekord 2013-07-29 Gren Resultat Namn År Plats Män seniorer 100m 10,92 Hans Hansson 1982 Olofström 10,92 Per-Anders Persson 1983 Kyrkhult 200m 22,38 Gustav Sewall 2001 Växjö 400m 49,20 Thomas Nyberg

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÖLANDS IDROTTSKRETS FRIIDROTTSSEKTION ÅR 2016. Sektionen har under året bestått av Carl-Gustaf Nilsson sammankallande, Bertil Tinnert, Christer Persson och Arne Svensson. Under

Läs mer

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET Tränare (träningskommitten Kioskkommitten Arenakommitten Tävlingskommittén Informationskommitten Ordförande: Tommy Dahlbom

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2008 Listan baseras på Landslagsmeriter seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Klubbrekord i Skellefteå AIK Friidrott. Män m 87 André Brännström Lennarth Johnsson 10.5m 1988

Klubbrekord i Skellefteå AIK Friidrott. Män m 87 André Brännström Lennarth Johnsson 10.5m 1988 Män 2016 100m 87 André Brännström 10.83 2007 63 Lennarth Johnsson 10.5m 1988 200m 72 Anders Öström 21.81 1992 26 Gösta Brännström 21.5m 1953 400m 67 Fredrik Söderlund 49.80 1987 26 Gösta Brännström 47.4m

Läs mer

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2006. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Statistik Sverige Bästa, Insatser i serielaget.

Läs mer

ICA-Loppet OFFICIELLA RESULTAT

ICA-Loppet OFFICIELLA RESULTAT 2018-01-28 ICA-Loppet 1 525 SVANEBO Anders Stockviks SF 2:03:39 0 M 1-30:53( 1) M 2-1:01:49( 1) M 3-1:32:09( 1) M 4-2:03:12( 1) 2 401 ENGBLOM Tobias Stockviks SF 2:06:37 2:58 M 1-30:56( 6) M 2-1:01:54(

Läs mer

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J Missiv VÅRMÖNSTRINGEN 2016, MISSIV Deltagande föreningar Starter Härnösands PSK 14 Kramfors PSK 18 Nätra SKG 38 Sollefteå PSK 10 Sundsvalls PK 38 Sundsvalls SSK 27 Ånge PK 20 Örnsköldsviks PK 41 I21/T3

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2005. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Västmanlands Cykelförbund (VCF) lämnar här sin redogörelse för verksamhetsåret 2017 Uppdragen inom förbundet har fördelats enligt följande Ordförande Bengt Johansson

Läs mer

Mellersta Norrlands Bågskytteförbund. Britt Vängman, Karin Backlund, Pelle Nyberg, Janne Davidsson och Pierre Möllerström

Mellersta Norrlands Bågskytteförbund. Britt Vängman, Karin Backlund, Pelle Nyberg, Janne Davidsson och Pierre Möllerström IF KARLSVIK RESULTATLISTA Norrlandsmästerskap inne Gärdepilen 2006 Lördagen den 8 april 2006 Arrangör: Distrikt: Tävlingsplats: Tävlingsform: Skjutledare: Tävlingsledare: Domare: Sekretariat: Servering:

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 1.(1.) Erik Larsson VIF Gute sjunde året i rad som Erik toppar listan Året har varit Eriks bästa. Efter att Erik ståt över inomhussäsongen för att

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2008 (2008-03-15)

TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2008 (2008-03-15) TÄVLINGSPROGRAM UTOMHUS 2008 (2008-03-15) Här är det preliminära tävlingsprogrammet utomhus den 15 mars 2008. Det är nu definitivt klart att GP 15 SDM-VDM-JDM-UDM kort terräng, (Vännästerrängen) arrangeras

Läs mer

Resultat totalt UDM

Resultat totalt UDM Resultat totalt UDM 2004-08-21--08-22 Arrangör: Boden Friidrott Arena: Björknäsvallen, Boden Tidtagning: Manuell Tävlingsledare: Mikael Barchéus Väderleksförhållanden: Lördag: Halvklart, övervägande mulet,

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

1. Cecilia Sandqvist-94 Vännäs FI 3.19 2. Pernilla Sundberg-94 Öråns SK 3.07 3. Sara Olsson-94 Vännäs FI 2.78 4. Sabina Tellström-95 Öråns SK 2.

1. Cecilia Sandqvist-94 Vännäs FI 3.19 2. Pernilla Sundberg-94 Öråns SK 3.07 3. Sara Olsson-94 Vännäs FI 2.78 4. Sabina Tellström-95 Öråns SK 2. Konsum Cup 2 i Friidrott 25 juni 2003. Vännäsborgs IP i Vännäs Arrangör: Vännäs Friidrott Tävlingsledare: Bertil.Lundquist Väder: Växlande molnighet, + 20, totalt vindstilla Längd F9 1. Cecilia Sandqvist-94

Läs mer

UDM samt del av VDM och DM Norrbotten

UDM samt del av VDM och DM Norrbotten UDM samt del av VDM och DM Norrbotten 2003 UPPDATERAD 2003-08-10 KL 22:00 Datum: 2003-08-09/10 Arrangör: Boden Friidrott Arena: Björknäsvallen, Boden Tidtagningssystem: FinshLynx. Färg Tävlingsledare:

Läs mer

Falu IK Friidrott Klubbrekord Utomhus ( )

Falu IK Friidrott Klubbrekord Utomhus ( ) Falu IK Friidrott Klubbrekord Utomhus (2016-10-02) MÄN SENIORER 100m Torbjörn Eriksson 71 10.42 1992 200m Torbjörn Eriksson 71 20.77 1992 400m Torbjörn Eriksson 71 46.84 1992 800m Jon Andersson-80 1:48.80

Läs mer

Medaljfördelning, DM/VDM 3000 m, Lunds IP

Medaljfördelning, DM/VDM 3000 m, Lunds IP Medaljfördelning, DM/VDM 3000 m, Lunds IP 2016 05 05 DM (F17, P17, K och M) Klubb Guld Silver Brons Antal medaljer Björnstorps IF 3 1 2 6 Ryssbergets IK 1 0 0 1 Ystad IF 0 1 1 2 IS Göta 0 1 0 1 Totalt

Läs mer

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret Org nr Årsredovisning förräkenskapsåret2000-10-01-2001-09-30 Byske Skidklubb Sida 2 (7) Styrelsen för Byske skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2000-10-01 2001-09- 30 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

www.sundsvallsfif.com www.vidvinkel.se RESULTAT Mitt Norden Cup Baldershovs IP, Sundsvall 21-22 maj 2005 Väder lördag: Gråmulet, tidvis regn, + 10 grader. Väder söndag: Soligt, aningen byiga vindar, +

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd Män 100m el 11,59 +0,6 Björn Johansson -80 Jönköping 2003-08-12 11,60 +1,2 Jonas Björk -71 Jönköping 1991-08-21 11,77 +0,6 Daniel Berggren -79 Boden 1994-08-05 11,79 GK Christian Melin -71 Jönköping 1996-08-13

Läs mer

Statistik utomhus Ångermanlands Friidrottsförbund 2015

Statistik utomhus Ångermanlands Friidrottsförbund 2015 Män M50 200m Juhani Laakkonen 63 N88 27,45 2015-07-22 Ylitornio Fin M50 400m Juhani Laakkonen 63 N88 59,75 2015-08-29 Sundsvall M50 800m Juhani Laakkonen 63 N88 2.12,22 2015-08-30 Sundsvall Torbjörn Norlund

Läs mer

P11 60 M 1 Johan Stenvall -95 Boden FI 9,31 2 Tobias Karlsson -95 Piteå IF 9,40 3 Anton Holmbom-95 Piteå IF 10,72

P11 60 M 1 Johan Stenvall -95 Boden FI 9,31 2 Tobias Karlsson -95 Piteå IF 9,40 3 Anton Holmbom-95 Piteå IF 10,72 P11 60 M 1 Johan Stenvall -95 Boden FI 9,31 2 Tobias Karlsson -95 Piteå IF 9,40 3 Anton Holmbom-95 Piteå IF 10,72 P9 60 M 1 William Ullberg-96 Riviera FI 8,60 2 Martin Säfvenberg-96 Piteå IF 9,60 3 Niclas

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2 NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök Den 20 februari var det dags för Västernorrlands Parasportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att besöka föreningen Sollefteå

Läs mer

10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA

10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA 10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA Statistik: 10-bästa i Uppland genom tiderna Sammanställt av Urban Gustafsson och Kristin Bäckström MÄN t o m 2009 100m 10.56 Kenth Rönn -53 Upsala IF 1974 10.80 Robert

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2009

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2009 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2009 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.59 +0.9 Hector Falk -93 Stockholm/S 1.8 1155-08 11.97 +1.2 Oscar Hinrichsen -91 Visby 15.6 1177-08 12.06 +0.9 Karl Schenström

Läs mer

10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA

10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA 10-BÄSTA I UPPLAND GENOM TIDERNA Statistik: 10-bästa i Uppland genom tiderna Sammanställt av Urban Gustafsson och Kristin Bäckström KVINNOR t o m 2009 100m 11.95 Marie Westerlund -75 Gimo IF 1992 11.97

Läs mer

Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008

Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008 1 av 5 2011-06-10 21:35 Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008 Bricka Namn Klubb Start H75 (6) 262949 Sven-Erik Lundgren Umeå OK 12:20:00 262236 Ivan Norsten

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Tävlingsprogram för arena, landsvägslopp, terränglopp och stafett utom idrottsplats 2004

Tävlingsprogram för arena, landsvägslopp, terränglopp och stafett utom idrottsplats 2004 Tävlingsprogram för arena, landsvägslopp, terränglopp och stafett utom idrottsplats 2004 April 24 L Björkskatarundan (L7+U7) Lulekamraterna MLK/Luleå Maj 1-2 T SM-JSM-USM terräng /Örebro 8 S Älvsby Runt

Läs mer

Våra Smålandsrekord i SIF Namn: Klass Datum: Plats Gren/resultat: 1. Ove Goldmar-41 juniorer 1960-07-16 Stockholm 1500m hinder 4,26,6 2.

Våra Smålandsrekord i SIF Namn: Klass Datum: Plats Gren/resultat: 1. Ove Goldmar-41 juniorer 1960-07-16 Stockholm 1500m hinder 4,26,6 2. Namn: Klass Datum: Plats Gren/resultat: 1. Ove Goldmar-41 juniorer 1960-07-16 Stockholm 1500m hinder 4,26,6 2. Ambjörn Martinsson-45 juniorer 1964-08-11 Stensjön slägga 45,94 3. Ambjörn Martinsson-45 juniorer

Läs mer

600 meter M Nicklas Tollesson-77 Hälle IF Kungälv 24 juni M Martin Burrows-73 Hälle IF Kungälv 24 juni

600 meter M Nicklas Tollesson-77 Hälle IF Kungälv 24 juni M Martin Burrows-73 Hälle IF Kungälv 24 juni Veteranstatistik Bohuslän-Dal utomhus 2018 Män 100 meter M40 11,52 Anders Logg-76 Hälle IF Borås 6 juli 11,85 Per-Joan Lorentzon-74 IK Orient Skara 6 juni M45 14,36 Suvad Muminovic-73 Hälle IF Uddevalla

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2014 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.33 +1.5 Karl Schenström -91 Skara 23.8 11.44 +1.2 Henning André -97 Stockholm/S 23.8 11.71 +0.1 Jakob Boyer -97 Jönköping

Läs mer

LYCKSELE-TERRÄNGEN 2005

LYCKSELE-TERRÄNGEN 2005 LYCKSELE-TERRÄNGEN 2005 (Grand Prix nr 9) Terräng-DM, kort terräng UDM-JDM-SDM-VDM Lördagen den 13 augusti på Tannens Idrottsplats KLASS: FLICKOR FÖDDA 2000 eller senare : 400 m 1 Elvira Fjällström Betsele

Läs mer

lördag 27 juli 2002 M 100m Vind: Niklas Bergqvist -83 Skellefteå AIK Friidrott Simon Eriksson -80 IKSU 11.81

lördag 27 juli 2002 M 100m Vind: Niklas Bergqvist -83 Skellefteå AIK Friidrott Simon Eriksson -80 IKSU 11.81 Resultat Skelleftespelen lördag 27 juli 2002 M 100m Vind: +1.18 1 Niklas Bergqvist -83 Skellefteå AIK Friidrott 11.61 2 Simon Eriksson -80 IKSU 11.81 M 1500m 1 Tim Kerro -84 Barsele SK 4:07.98 2 Daniel

Läs mer

Statistik 2004 - IK Akele

Statistik 2004 - IK Akele Statistik 2004 - IK Akele 60 METER 2004 1 Tommy Gustavsson 9.43 Eskilstuna 2 Oskar Pettersson 9.58 Eskilstuna 3 Marcus Davidsson 9.95 Eskilstuna 100 METER 2004 1 Mikael Rosenqvist 14.25 Linköping 2 Tommy

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

,44 Walter Seidl Gillberga-Lista IF 28mar54 Ystad 27.6 VSM

,44 Walter Seidl Gillberga-Lista IF 28mar54 Ystad 27.6 VSM Veteranstatistik Distrikt Södermanland Arena Årsbästa 2008, kvinnor och män 100 m 13.57 +1,44 Walter Seidl Gillberga-Lista IF 28mar54 Ystad 27.6 VSM M65 15.31 +0.05 Lennart Andersson Råby-Rekarne FIF 13mar42

Läs mer

Eldsjälar är ett program som möjliggjorts tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala. Galan arrangeras av Västernorrlands Idrottsförbund och

Eldsjälar är ett program som möjliggjorts tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala. Galan arrangeras av Västernorrlands Idrottsförbund och Eldsjälar är ett program som möjliggjorts tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala. Galan arrangeras av Västernorrlands Idrottsförbund och Sundsvall Arena AB. Syftet med Medelpads Idrottsgala är

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Resultatslista DM i Mete 4 juni 2006, Mariebergsviken, Karlstad. Arrangör Skoghall SFK LAG Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Damseniorer: 1. SFK Wasa 2308 gram 4 tävlande

Läs mer

Gren Namn Klubb Vikt Resultat Öpiad år

Gren Namn Klubb Vikt Resultat Öpiad år ÖPIADREKORD t o m 2016 P19 100m Fredrik Svedberg 73 ÖGIF 11,21 1991 400m Fredrik Lindberg -73 ÖGIF 49,12 1991 1500m Daniel Olsson -82 Trångsviken 4,12,3m 2000 110mh Fredrik Lindberg -73 ÖGIF 100,0 14,11

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2010 Män seniorer samt P19 och P17 100m 11.36 +0.3 Hector Falk -93 Stockholm/S 7.8 12.66 +0.5 Per Hedmark -71 Högby 6.8 13.57-0.6 Kent Andersson -55 Högby 6.8 200m

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

RESULTATLISTA KRETSMÄSTERSKAP FÖR SENIORER OCH VETERANER DATUM: PLATS: SLÄTTENS IP, HABO TÄVLINGSLEDARE: JAN SVENSSON

RESULTATLISTA KRETSMÄSTERSKAP FÖR SENIORER OCH VETERANER DATUM: PLATS: SLÄTTENS IP, HABO TÄVLINGSLEDARE: JAN SVENSSON RESULTATLISTA KRETSMÄSTERSKAP FÖR SENIORER OCH VETERANER DATUM: 2018-07-31 PLATS: SLÄTTENS IP, HABO TÄVLINGSLEDARE: JAN SVENSSON 0722-377985 K 100 m vind +1,1 1. Stina Östklint-01 Hovslätts IK 13,22 2.

Läs mer

Öbackaspelen 29 juli i Härnösand Varmt med regnskur och blåsigt Tävlingsledare Mats Höglund Eltid Marcus Johansson Starter Sten Svanholm

Öbackaspelen 29 juli i Härnösand Varmt med regnskur och blåsigt Tävlingsledare Mats Höglund Eltid Marcus Johansson Starter Sten Svanholm Öbackaspelen 29 juli i Härnösand Varmt med regnskur och blåsigt Tävlingsledare Mats Höglund Eltid Marcus Johansson Starter Sten Svanholm MÄN 100 M Vind 1,6 1 Tom Kling Baptiste Huddinge AIS 10.65 2 Ville

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut.

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut. Sida 1 av 5 POLICY ELITSTÖD Thoren Track and Field värnar om att alla medlemmar ska kunna utöva friidrott på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. För att hjälpa till att möjliggöra för de aktiva

Läs mer

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2011

NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2011 NYKÖPINGS BIS FRIIDROTT UTOMHUSSTATISTIK 2011 Män seniorer samt P19 och P17 60m 7.69? Linus Boyer -95 Visby 19.6 8.16? Mattias Andersson -95 Visby 19.6 8.69? Mattias Karlsson -72 Visby 19.6 10.30? Anders

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Västernorrlands läns Pistolskyttekrets får härmed avlämna årsredovisning för 2010.

ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Västernorrlands läns Pistolskyttekrets får härmed avlämna årsredovisning för 2010. ÅRSREDOVISNING 2010 Styrelsen för Västernorrlands läns Pistolskyttekrets får härmed avlämna årsredovisning för 2010. Styrelsen har under året bestått av följande: Ordförande Vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer

Knattar -6 år 500 m, K (ej stafett)

Knattar -6 år 500 m, K (ej stafett) Starttlista Vårbyfläkten knattar 2009 Knattar -6 år 500 m, K (ej stafett) 2009-02-28 Startnr Namn Klubbnamn Starttid 1 Love Wagman Sollefteå SK 11.00.00 2 Isak Karlsson Anundsjö IF 11.00.30 3 Johan Söderholm

Läs mer

Svenska Mästare 1978-2013 Mästare under studietiden Till och med avgångsåret

Svenska Mästare 1978-2013 Mästare under studietiden Till och med avgångsåret Svenska Mästare 1978-2013 Mästare under studietiden Till och med avgångsåret 1978 Inomhus SM, ungdom Jari Lepistö SM, ungdom Peter Reissmüller 400 Pia Engström 100 Jill McCabe 800,1500 SM, ungdom Marie

Läs mer

Stafett 4 x 100 m Esteri Mäkinen -63 IF Göta Karlstad 45, Charlotte Holmström -60 Ann-Louise Skoglund -62 Susanne Lorentzon -61

Stafett 4 x 100 m Esteri Mäkinen -63 IF Göta Karlstad 45, Charlotte Holmström -60 Ann-Louise Skoglund -62 Susanne Lorentzon -61 Kvinnor 100 m Irene Ekelund -97 Kils AIK 11,35 2013-06-08 200 m Irene Ekelund -97 Kils AIK 22,92 2013-07-14 400 m IF Göta Karlstad 51,69 1986-07-01 800 m Monica Westén -66 IF Göta Karlstad 2.01,86 1993-07-07

Läs mer

Årsredovisning 2011 med

Årsredovisning 2011 med Mittnorrlandsdansportförbund Årsredovisning 2011 med Verksamhetsplan 2012 Innehållsförteckning Uppdrag/ verksamhet. 4 Verksamhetsberättelse.... 5 Resultaträkning... 7 Balansräkning.. 8 Kurser under året.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2015

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2015 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2014 - juni 2015 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2014-30/6 2015 Hej skidvänner! Vid en tillbakablick för det gångna verksamhetsåret,

Läs mer

1 Rebecka Toreld -01 Högby IF Lovisa Karlsson -00 Högby IF Linnea Augustinson -99 Persnäs AIF Emilia Alvarmo -00 Högby IF 6.

1 Rebecka Toreld -01 Högby IF Lovisa Karlsson -00 Högby IF Linnea Augustinson -99 Persnäs AIF Emilia Alvarmo -00 Högby IF 6. Terräng-ÖM Datum: 2 maj Arrangör: Föra AIK Tävlingsplats: Lofta, Föra Väder: Sol, + 12 grader Tävlingsledare: Kenth Oscarsson Antal deltagare: 65st Deltagande föreningar: Föra AIK, Högby IF, Persnäs AIF,

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

NSM 2010 Östersund Precision

NSM 2010 Östersund Precision NSM 2010 Östersund Precision 2010-06-18 Bana B NSM 2010 Östersund 2010-06-18 1 Kjell Eriksson Porjus SKF 336 475 S S 2 Hans Jonsson Kramfors PSK 332 473 S S 3 Tomas Backlund Vännäs PSK 331 472 S S e.sskj.

Läs mer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer Stor Grabb Svenska Friidrottsförbundet delar ut hederstecknet Stor Grabb till aktiva som haft särskilt framstående och betydelsefulla elitkarriärer. Genom sina insatser vid SM-tävlingar, landskamper och

Läs mer

KRETSREKORD 2015 Damer

KRETSREKORD 2015 Damer Damer 60m Sonja Malmborg-46 Ystad 8.0 1961 Carin Sjöberg Kivik 8,0 1973 80m Asta Larsson IFK Simrishamn 10,2 1953 100m Birgitta Clausson-48 Ystad 12,3 1975 Jessica Solner-Larsson Sjöbo 12,3 1986 200m Birgitta

Läs mer

ÄLVSBY SPORTFISKEKLUBB

ÄLVSBY SPORTFISKEKLUBB ÄLVSBY SPORTFISKEKLUBB 2015-03-14 RESULTATLISTA DJUPTRÄSKET TOTALVIKT HERRAR 78277 PLA C FÖRNAMN EFTERNAMN FÖRENING VIKT NR 1 MIKAEL DANIELSSON PITEÅ 6784 1048 2 THOMAS ISRAELSSON PITEÅ 4783 1047 3 FREDRIK

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Träningsgrupp Röd (födda 1995-2000) Tränare har varit Aive Lehtma. Träningsgrupp har bestått av ca 12 personer i olika åldrar. Några har slutat, några

Läs mer

Veteran DM Datum: Lördag soligt 22 grader och söndagen växlanden men regnskurar

Veteran DM Datum: Lördag soligt 22 grader och söndagen växlanden men regnskurar Veteran DM 2019 Arrangör: Högby IF Plats: Högby IP Datum: -07 Tävlingsledare: Carl-Gustaf Nilsson Väderlek: Lördag soligt 22 grader och söndagen växlanden men regnskurar M35 200m -1,8 1 Christofer Fogel

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande V. ordförande Camilla Björklund Sekreterare

Läs mer

Resultat Siljasvängen 2008

Resultat Siljasvängen 2008 Ungdomsrally 1 2 Robin Schelin Stefan Schelin 2 1 Robin Bäckström Ulf Mäe Saab 99 03:25,8 04:51,1 03:26,1 04:47,0 16:30,0 00:00 Suzuki Swift GTI 03:34,4 04:59,6 03:33,1 04:48,3 16:55,4 00:00 C-förare Grupp

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

Friidrottsstatistik. Sida 1

Friidrottsstatistik. Sida 1 Västerbotten 2004 100 m 1) Mikael Hedström -87 Skellefteå AIK 11,22 Umeå 05-jun + 1,1 2) Oskar Rosen-Olofsson -88 IFK Umeå 11,41 Gävle 17-sep + 1,1 3) Niklas Bergqvist -83 Skellefteå AIK 11,52 Skellefteå

Läs mer

Västerbotten m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81

Västerbotten m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81 Västerbotten 2008 100 m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81 3)Adam Andersson -91 Skellefteå AIK 11,07 Stockholm

Läs mer

Häcklöpning 110 m 15,01 Robert Wärff FGF/Tjelvar m 54,72 Niklas Hellgren FGF/Tjelvar 1992

Häcklöpning 110 m 15,01 Robert Wärff FGF/Tjelvar m 54,72 Niklas Hellgren FGF/Tjelvar 1992 Män 100 m 10,60 Magnus Hemström FGF/KA 3 1995 200 m 21,87 Magnus Hemström FGF/KA 3 1995 400 m 49,22 Mattias Sunneborn VIF Gute 1988 800 m 1.50,36 Joakim Daun FGF/Tjelvar 2001 1000 m 2.25,3 Rolf Kahlström

Läs mer

IF KVILLE KLUBBREKORD UTOMHUS Senast uppdaterad

IF KVILLE KLUBBREKORD UTOMHUS Senast uppdaterad IF KVILLE KLUBBREKORD UTOMHUS Senast uppdaterad 2012-12-17 Kontakt: anette.k.persson@gmail.com Utomhusrekord 2012 är rödmarkerade. Flickor 17 100m Charlotta Hansson 1972 12.30 1989 200m Charlotta Hansson

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2016 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Årsberättelse för Gästriklands Bordtennisförbund

Årsberättelse för Gästriklands Bordtennisförbund Årsberättelse för Gästriklands Bordtennisförbund Verksamhetsåret 2014 Styrelsen 2014 Ordförande Vice ordförande/domaransvarig Kassör Helena Öhrn/Dan Lorén Leif Hedberg Helle Carlsson Bo Hedin Mats Pousette

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

RESULTATLISTA TEAM SPORTIA-SPELEN 8/

RESULTATLISTA TEAM SPORTIA-SPELEN 8/ RESULTATLISTA TEAM SPORTIA-SPELEN 8/12 1996 60 M P 16 1 Mikael Jakobsson -81 KFUM Örebro 7.42 2 Patrik Lado -82 Stocksäters IF 7.86 3 Johan Roth -82 Stocksäters IF 8.34 4 Roy Lilja -82 Stocksäters IF 8.73

Läs mer

NM-Medaljörer. SM-medaljörer ISM IJSM IUSM. Terräng-SM JSM USM VNM. M65 Silver Bengt Karlsson. KS Guld Ellinor Rosenquist Femkamp

NM-Medaljörer. SM-medaljörer ISM IJSM IUSM. Terräng-SM JSM USM VNM. M65 Silver Bengt Karlsson. KS Guld Ellinor Rosenquist Femkamp NM-Medaljörer VNM M65 Silver Bengt Karlsson 800m SM-medaljörer ISM KS Guld Ellinor Rosenquist Femkamp IJSM P19 Guld Oskar Danielson 1500m F19 Guld Ellinor Rosenquist Femkamp P17 Guld Anton Danielson 1500m

Läs mer

Grenrekord med kursiv text gäller för grenar som det inte längre tävlas i.

Grenrekord med kursiv text gäller för grenar som det inte längre tävlas i. Goliatrekord Grenrekord med kursiv text gäller för grenar som det inte längre tävlas i. P19 100 m Mathias Dufournier -90 IK Vikings FIK 11,09 2008 200 m Johan Rosén -78 Glanshammars IF 22,31 1996 400 m

Läs mer

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT RESULTAT I Ungdoms DM 2-3 februari 2002 START (c) 16:13 LÖRDAG P13 60m 1 André Markström -89 Skellefteå AIK Friidrott 8.23 2 Anders Boström -89 IFK Umeå 8.44 3 Claes Beverlöv -89

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 Olivia Wänglund Bergsåker Badmintonklubb/Selånger FK U17 SM Göteborg 2017 vann damdubbel tillsammans med Tilda Sjöö (Uppsala) och blev tvåa i Mixeddubbel tillsammans

Läs mer

Medaljer i VNM i Veldre Norge 30 juni - 3 juli 2005 SVERIGE NORGE FINLAND DANMARKISLAND

Medaljer i VNM i Veldre Norge 30 juni - 3 juli 2005 SVERIGE NORGE FINLAND DANMARKISLAND K35 2000m hinder Ann Hellgren IF Kville 8,01,89 Silver 5 3 1 6 5000m Ann Hellgren IF Kville 18,58,20 Silver K40 100m Carina Palmquist Villstad GIF 13,14 Guld 11 3 4 2 100m Anneli Seidl Gillberga Lista

Läs mer