Närståendebrev september 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närståendebrev september 2017"

Transkript

1 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Jag tror att jag tidigare har berättat om stimulansmedel som vi har sökt och fått, ca 1,2 miljoner för Att dessa pengar används till att förstärka på personalsidan specifikt vid olika måltidssituationer för att piffa till maten så att den ska smaka bättre och att måltidssituationen ska upplevas som en trevlig stund på dagen. Dessa personer ska också övrig tid initiera till sociala aktiviteter samt ge utrymme för kontaktmännen så att de kan ha egen tid med sina boende. Efter sommaren visade det sig att vi har lite pengar kvar och dessa har vi använt till att anställa en extra undersköterska på natten. Det känns jättebra att kunna genomföra detta även om det bara blir till årets slut. Förhoppningsvis kommer det att öka boendes känsla av trygghet och vi kan erbjuda en ännu mer personcentrerad omvårdnad. Från den 25/9 kommer ett företag att putsa alla fönster i lägenheterna. Hoppas att det blir till belåtenhet Vi kommer också att gå igenom alla persienner och göra en sammanställning så att vi kan lämna in en arbetsorder till ett persiennföretag. Förhoppningsvis kommer det igång i mitten av oktober. Det pågår ett ventilationsarbete bl.a i alla lägenheter som ett led i processen att förbättra inomhusklimatet så att det uppfyller gällande myndighetskrav. Arbetet tar ca 30 min i varje lägenhet och jag hoppas att det inte har ställt till med något besvär och att det kommer att märkas en skillnad efteråt. Nu har Giovanna, den nya enhetschefen, jobbat sin första vecka. Giovanna är ansvarig för plan 6ABCD samt plan 5 i väntan på den tredje enhetschefen. Giovanna ansvarar också för lägenheterna, in- och utflytt, besiktning, nyckelhantering osv. Giovannas kontaktuppgifter är: giovanna.zumaeta@temabo.se tel: Den ny verksamhetschefen, Lena Svensson, börjar den 25/9 och hennes kontaktuppgifter är: lena.svensson@temabo.se tel: Det här är mitt sista närståendebrev och min sista arbetsdag är den 29 september. Det har varit en otroligt lärorik tid för mig att vara chef för Alströmerhemmet. Det har varit fullt av utmaningar, glädjeämnen, mycket skratt men också stunder av bekymmer och eftertanke. Vi har inte fullt ut nått mina mål och det finns alltid områden att utveckla men jag har stor tilltro till att den nya ledningen kommer att fortsätta utvecklingsarbetet som alltid är en levande process. Tack till er alla närstående för ett gott samarbete, era synpunkter och för att ni finns!

2 Sid 2 (9) Hälsningar från temacoacherna Nu har sommaren definitivt gått mot sitt slut och vi är så glada över alla fina stunder vi skapat tillsammans denna sommar! Alla små möten, utflykter, gruppaktiviteter - såväl ute i solen på gården som inomhus vid regn, alla samtal, klappar på kinden och alla kramar. Det vill vi tacka all personal och alla boende för! Nu har vi haft våra sista utflykter och vecka 35 börjar vanliga aktivitetsprogrammet igen - med vissa ändringar och nya aktiviteter. De två sista utflykterna var till skärgården och vi hade sån otrolig tur med vädret. Vi åkte båt från Strandvägen ut till Vaxholm där vi avnjöt en fantastisk lunch på Hembygdsgården intill det kluckande vattnet. Innan vi tog färdtjänsten hem satt vi på en liten träbrygga i solskenet och filosoferade. Alla var så nöjda! Vi har även avslutat säsongens Trädgårdsgrupp med en Skördefest nere i 0:ans trädgård. Potatis, rädisor, morötter, gräslök och dill serverades med sill och nubbe! Tack 0:an för att vi fick vara i ert kök och stöka! Vilken fest det blev på en vanlig tisdag förmiddag i blåsten.

3 Sid 3 (9) Så kom då hösten och vi börjar med fler aktivitetsgrupper inomhus. Varje vecka kommer nytt veckoprogram. Boende som vill ha eget program kan hämta i facket på plan 2 vid kontoret och på plan 5 vid temacoachrummet. Favoriter fortsätter men också lite nytt! Lilla samtalsgruppen är för demensenheterna. Vi testar nu på plan 6 där ena veckan är för 6CD och nästa vecka för 6AB. Denna grupp blir mer i form av en reminiscensgrupp. Stora samtalsgruppen är för plan1-5, somaenheterna. Gruppen är till för boende som vill prata med varandra. Vi kommer att hålla till i vardagsrum 3B Herrklubben förvandlas till "spelhålan" då det finns flera damer som också vill vara med. Vi kommer kasta pil och varva med frågesporter. QIGONG och massage erbjuds kl10.45 före pianokonserten, onsdagar. Det är en lugn stund där aktiviteten sker under tystnad och då viktigt att komma i tid. Temacoacherna är lediga på fredagar vilket möjliggör för våra nya stimulansmedarbetare att skapa något eget på sina enheter tillsammans. Vi kommer stötta och ge tips om så önskas! Ung Omsorg startar sina besök 2 september på lördagar. Start för samtalsgrupper v 36 6CDs Lilla samtalsgruppen träffades för första gången. Både nyfikna och undrande satte vi oss en cirkel med Ronja i mitten. Klart att samtalet då handlade om hundar, egna och andras. Sen kom vi in på katter, hästar, höns och mycket mer. Stora samtalsgruppen tar ny form denna termin. Det blir en berättarcirkel där "berättarstenen" vandrar runt till den som har en liten berättelse ur sitt liv som man vill dela. Först ut var en dam som berättar om när hon fick sin första hund och vad det har betytt i resten av hennes liv. Spontant tog nästa vid och berättade om sin katt och om hur busig hon var som barn. Berättelserna rullade vidare och vi hamnade både i England och sist i Linköping. På bilden ser ni de tre damerna som efter gruppen fortsatte prata just om minnen från tiden i Linköping. Målerigruppen har även kommit igång i ateljén på 4B, så kul med flera nya boende som vill delta tillsammans med veteranerna. Vi målade abstrakta former och försökte sedan skönja figurer i målningarna. Så spännande att alla såg olika saker i varandras verk, allt från krokodiler till sommarängar och dansande par.

4 Sid 4 (9) Vår praktikant Angel är tillbaka efter sommaren och arbetstränar här tis-tors. Förmiddagarna hjälper hon till på aktiviteter men nytt är att hon på eftermiddagarna ( ) kan komma till en specifik enhet för att umgås med en specifik boende eller flera samtidigt. Hon målar naglar, kammar hår, masserar lätt eller bara fikar och sitter och pratar i de gemensamma utrymmerna. Måndag eftermiddag, 4/9, visade vi bildspel från sommaren i Aktivitetslokalen.

5 Sid 5 (9)

6 Sid 6 (9) Måndagen den 18/9 visade vi en film på stora bioduken med foto från sommarens aktiviteter och möten som Eva klippt ihop så fint till musik. Vilka vackra minnen och varma möten som påminner oss om vilken härlig miljö vi tillsammans kan skapa! Sommarfilmen delas ut på USB-sticka till vår underbara stimulanspersonal Thu, Therese, Loredana och Madeleine så att de även kan visa filmen på enheterna. Nu var det 6AB:s tur att ha Lilla Samtalsgruppen, men den förvandlades snabbt till en musikstund där vi samtalade om Evert Taube och The Family Four och sjöng tillsammans med gitarr- och pianospel. Det visade sig att flera i gruppen hade spelat piano tidigare så tillsammans försökte vi minnas hur man spelar. Vi hade även premiär för Spelhålan där vi kastade Dart, drack öl och åt snacks. Det blev en skön avslappnad stund med barhäng och svängig musik. På målerigruppen experimenterade vi med kol och torrpastellkritor. Den ena målade fritt från sinnet och någon annan målade av ett vykort. Det blev väldigt olika uttryck, så kul att se vad man kan skapa från ett blankt papper!

7 Sid 7 (9) Denna vecka, v 38, har Eva varit på Uttryckande danskurs och jag, Ylva, har fått äran att vakta Ronja. Det har gått jättebra och hon tassar efter mig överallt. På måndagens Lilla samtalsgrupp hoppade hon vant upp i de boendes knän och har fortsatt vara lika duktig hela veckan. Vad jag märkt denna vecka är att alla vi går förbi blir så glada och att det liksom lyser till i ögonen när de ser Ronja. Vilken liten juvel vår terapihund är! På Spelhålan drack de boende öl, åt snacks och kastade Dart igen. Det har formats till en Dart-turnering där vi räknar poäng för varje gång vi träffas. En herre satte pilen mitti-prick till hurra och jubel! På Alströmerkören sjunger vi för allt vad det bär och snart har vi lärt oss alla låtar.

8 Sid 8 (9) En glad vinnare i Dart-tävlingen och en nöjd Ronja som myser i knät Varma hälsningar från all personal på Alströmerhemmet Tack för mig! Birgitta Gustafsson/Verksamhetschef birgitta.gustafsson@temabo.se Temabo AB Tel:

9 Sid 9 (9)

Närståendebrev februari 2017

Närståendebrev februari 2017 Sid 1 (8) Hej alla närstående! Årsredovisningen av privata medel är klar sedan en tid tillbaka och ni är hjärtligt välkomna att hämta kuvertet. Vi har kassan öppen vardagar mellan kl 11-12 på plan 6. Vi

Läs mer

Närståendebrev maj 2017

Närståendebrev maj 2017 Sid 1 (8) Hej alla närstående! I skrivandets stund har vi haft två av tre närståendemöten i maj. Det sista är den 31/5 för hela plan 6. Vi bokade in Anders Sundberg, läkare på Legevisitten, som är den

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Närståendebrev april 2017

Närståendebrev april 2017 Sid 1 (17) Hej alla närstående! Ni känner kanske till att Socialstyrelsen delar ut så kallade stimulansmedel, via statsbidrag, till äldreomsorgen. Vi sökte 2,8 miljoner men fick ca 1,2 miljoner kronor.

Läs mer

Närståendebrev juni 2017

Närståendebrev juni 2017 Sid 1 (7) Hej alla närstående! Även om vädret stundtals säger något annat så är sommaren här och vi planerar för fullt för att våra boende och ni närstående inte ska märka så stor skillnad att ordinarie

Läs mer

Illustration: Louise Winblad/Hej hej vardag. vänliga veckan. lärarhandledning årskurs 1 6

Illustration: Louise Winblad/Hej hej vardag. vänliga veckan. lärarhandledning årskurs 1 6 Illustration: Louise Winblad/Hej hej vardag vänliga veckan lärarhandledning årskurs 1 6 vänliga veckan Årets tema: Hur är jag vänlig mot någon som inte tycker som jag? Målgrupp: Årskurs 1 6 Koppling till

Läs mer

TUNASTRANDS BLOGG OKTOBER

TUNASTRANDS BLOGG OKTOBER TUNASTRANDS BLOGG OKTOBER Denna vecka är det seniorveckan i Kommunen och många olika aktiviteter, möten anordnas runt om i Kommunen. Måndag 1 Oktober Riita från Studieförbundet vuxenskolan berättade för

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Öppetider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

25 juni-24 augusti. Änggårdsbacken. Sommar-sommar-sommar

25 juni-24 augusti. Änggårdsbacken. Sommar-sommar-sommar I år ses vi i det gröna! Änggårdsbacken Sommar-sommar-sommar 25 juni-24 augusti 2012 Vid regn och rusk flyttas alla aktiviteter, som är planerade att vara ute i trädgården, in till Träffpunkten. Välkomna

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari

Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari 1 [8] Välkommen till Mariagården/ Hantverkstorget aktiviteter för februari Onsdag 1 februari 10.15 10.45 Bokstunden på CD-nedre Vi börjar läsa Emil i Lönneberga 14.00-16.00 Öppen verksamhet i Brasrummet

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015 Träffpunkt Skogslid månadsblad September 2015 Tis 1 9.00-10.15 14.30-16.00 Våffel café 25 kr Anders och Bertil spelar Ons 2 15.00 Kort bingo Anhörig café (café för anhöriga som vårdar sina respektive i

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Semestervecka i Skara

Semestervecka i Skara Sommarbilder 2008 Här de uppklädda grabbarna innan vi skall på dop. Här är hela familjen Nyhus samlad efter att de döpt kusin Adam i Örgryte kyrka.. Semestervecka i Skara Vi hyrde en liten stuga vid sjön

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Alströmerhemmet drivs sedan 1 februari 2011 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 September 2019 Datum Tid Aktivitet V.36 Mån 2/9 10.00 12.00 Bakning Tis 3/9 14.00 Gemensam utflykt för mötesplatserna! Våffelcafé på Färgatorpet i Rångedala Våffla och kaffe

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december Söndagen den 20 december och vad har hänt sen sist? I början var det lugn vardag men även på barnhemmet märks det att högsäsongen har börjat.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Nallemajas månadsbrev oktober 2015

Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Månaden startades upp med ett välbesökt föräldramöte, tack för det! Första timmen hade vi besök av Familjecentrum som berättade om sin verksamhet och utbildningar som

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Nätverksträff Baby Space i Borås 2014-03-28

Nätverksträff Baby Space i Borås 2014-03-28 Nätverksträff Baby Space i Borås 2014-03-28 Dagen handlade om våra minsta biblioteksanvändare, bebisarna, och fokus för dagen var frågor som -Hur kommer jag igång med aktiviteter på biblioteket för bebisar?

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 Det är skollov och väldigt tyst här på barnhemmet. Några av våra barn är hemma och hälsar på i sina hembyar och sju av våra pojkar har

Läs mer

Surströmmingsfest på Skånegatan 6D 14 oktober 2016

Surströmmingsfest på Skånegatan 6D 14 oktober 2016 Surströmmingsfest på Skånegatan 6D 14 oktober 2016 Ett glatt och förväntansfullt gäng på 16 personer samlades i SPF lokalen för att avnjuta den norrländska delikatessen. Margareta och Marja hade inhandlat

Läs mer

Sommar med Träffpunkterna i Angered

Sommar med Träffpunkterna i Angered Sommar med Träffpunkterna i Angered Juli - augusti 2019 Träffpunkterna i Angered finns för att främja hälsan hos stadsdelens seniorer, men alla är välkomna oavsett ålder. Vi finns på Hammarkulletorget

Läs mer

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Pingisturnering Frågesport (Jonas) Biljardturnering Bak (Oscar) Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-06-07 Information till boende och närstående juni 2017 Hej! Vi vill gärna berätta lite för er bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Nibblegården, om vad som är på gång hos oss

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Programblad september - oktober 2019

Programblad september - oktober 2019 Programblad september - oktober 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 September Matlagning i stora gruppen Du behöver föranmäla dig. Café med önskemusik eller quiz Bingo Melodikrysset

Läs mer

glädjestunder ni kan ha tillsammans på tu man hand minskar sannolikt på känslan av missnöje och desorientering.

glädjestunder ni kan ha tillsammans på tu man hand minskar sannolikt på känslan av missnöje och desorientering. Skånes universitetssjukhus Minneskliniken i Lund Omvårdnadsplan för TRIVSEL Vårdtagare nr 1, född 1922, diagnos ospecifik demens Läkemedel: Datum: Kontaktperson: Bakgrund: Änkeman sedan flera år, har 2

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Kristallgården

Kristallgården 2016-05-25 Information till boende och närstående maj 2016 Hej! Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Kristallgården Här berättar vi lite om vad som

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 TULPANEN, UPPSALA ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 Hej alla föräldrar! Jag vill hälsa alla föräldrar, barn och nya pedagoger välkomna till en ny och spännande termin. Vill informera att Gzim kommer att sluta

Läs mer

Bouleturnering vid Westerqwarn

Bouleturnering vid Westerqwarn Bouleturnering vid Westerqwarn Westerqwarn i slutet av maj månad, bedövande vackert i försommarskrud och med Kolbäcksån porlande i bakgrunden. Och de historiska berömda vingslagen känns faktiskt påtagliga.

Läs mer

MARIA NYTT. 9 13 juni

MARIA NYTT. 9 13 juni MARIA NYTT 9 13 juni aktiviteter på MMK 9 13 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Prisutdelning Aktiviteter Stencoolt MMK- DISCO kl. 14-16 Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Festis år 3. v.39. Skolan: v.40. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y

Festis år 3. v.39. Skolan: v.40. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y Hej! Festis år 3 v.39 www.skarpnacksskola.stockholm.se Sjukanmälan: Päron: 076 1293098 Apelsin: 076 1294450 y Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen 95 121 55 Johanneshov Skolan: v.40 * Måndag: Frukt till rasten.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Bilaga 1 1 Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Ida Malmström Avslappningslådan Lugna Lådan är ett redskap, som skall användas på daghem för att få barnen att slappna av. Lådan innehåller

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Examensarbete VT Börja på förskolan

Examensarbete VT Börja på förskolan Examensarbete VT 2013 Börja på förskolan Att börja på förskolan kan var en stor omställning i livet för hela familjen. Somliga är bekanta med förskolans värld andra inte. Kanske har du frågat vänner och

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl

Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Program på Äldrecentrum Maj- juni 2012 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Frivilligcentralen. Program oktober 2011 till februari 2012

Frivilligcentralen. Program oktober 2011 till februari 2012 Frivilligcentralen Program oktober 2011 till februari 2012 Har du en stund över ibland? Det finns många ensamma människor i Fagersta som skulle vilja dela den stunden med dig. Vi på Frivilligcentralen

Läs mer

Vallgården. Månadens hälsning från oss på Vallgården! Juni Juni

Vallgården. Månadens hälsning från oss på Vallgården! Juni Juni Juni 2018 Månadens hälsning från oss på Vallgården! Juni 2018 Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Vallgården. Här berättar vi lite om vad som är

Läs mer

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet SWISHA TILL FUB:S VERKSAMHET

BLI SPONSOR Stöd vår verksamhet SWISHA TILL FUB:S VERKSAMHET Detta utskick innehåller följande: Fritids & idrottsprogrammet hösten 2019 BLI SPONSOR - Stöd vår verksamhet - Inbjudan seminarie Bygga LSS bostäder i Jönköping Blodomloppet 2019 FUB bjuder in till Torgfika

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Akvarellgrupp. Kropp i balans

Akvarellgrupp. Kropp i balans Akvarellgrupp Att som anhörig till en långvarigt sjuk eller funktionshindrad person få tid över för egen verksamhet är inte lätt och det kan vara svårt att komma igång. För dig som är intresserad av att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018

Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018 Program på Äldrecentrum Juli-Augusti 2018 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu!

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Göteborg 150615 Nyhetsbrev Juni Hej! Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Bifogat i detta nyhetsbrev finns senaste anteckningar från

Läs mer

BLOMSTERVÄGENS DEMENSCENTRUM -PERSONCENTRERAT ARBETSSÄTT

BLOMSTERVÄGENS DEMENSCENTRUM -PERSONCENTRERAT ARBETSSÄTT BLOMSTERVÄGENS DEMENSCENTRUM -PERSONCENTRERAT ARBETSSÄTT ATT BEVARA SIN IDENTITET Blomstervägens strävan är att varje hyresgäst ska få stöd i att bevara sin identitet och självkänsla. Vi förmedlar trygghet

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING DELTAR MED FOLKHÄLSOINSTITUTET INBJUDAN TILL

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING DELTAR MED FOLKHÄLSOINSTITUTET INBJUDAN TILL INBJUDAN TILL SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING DELTAR MED FOLKHÄLSOINSTITUTET UPPMÄRKSAMHETSVECKA DEN 19-25 APRIL FÖR ÄLDRE ÖVER 65 ÅR OCH FUNKTIONSNEDSATTA I TENSTA SERVICEHUS SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 Nu är sommaren snart här. De ordinarie studiecirklarna slutar under v. 24 (12/6), men Västerorts Aktivitetscenter kommer att hålla öppet

Läs mer

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima.

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima. MARIA NYTT 12 16 maj Bilden är gjord av Fatima. aktiviteter på MMK 12 16 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Pärlplattor Såpbubblor Bad för tjejer 15.00 Trädgårdsmästarna 14.15 ÄVENTYRSKLUBBEN

Läs mer

MARIA. MiniNYTT. Prata med Niklas! 23 27 januari

MARIA. MiniNYTT. Prata med Niklas! 23 27 januari MARIA 23 27 januari MiniNYTT Vill du spela på MMK:s VÅRKONERT? Prata med Niklas! aktiviteter PÅ MMK 23 27 Januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Skridskor Bakning Backgammon Bakning

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande. 25 29 januari

Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande. 25 29 januari Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande 25 29 januari aktiviteter på MMK 25 29 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Vikfigursstund Bordshockeyturnering Bakning på MMK

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-09-01 Information till boende och närstående september 2017 Hej! Här är lite information för er som bor hos oss eller är närstående till vårt boende på Söndagsgården om vad som är på gång hos oss

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn.

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn. Föräldrar &barn Inspiration sommartips God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD t www.foraldrarochbarn.se 45 Bo på lantgård Vera och Agnes på besök i kohagen. Mata,

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 7 maj - onsdag 3 juni

barnhemmet i muang mai torsdag 7 maj - onsdag 3 juni barnhemmet i muang mai torsdag 7 maj - onsdag 3 juni Skolstart och tillbaks till vardagen, US Navy har hjälpt oss att måla vår mur, två familjer har kunnat flytta ut och vi har sagt hej då till Nille.

Läs mer

Humlans månadsbrev januari 2014

Humlans månadsbrev januari 2014 Humlans månadsbrev januari 2014 Välkomna till en ny och händelserik termin, den sista innan era/våra barn tar steget in i skolans värld. Vi har tillsammans med personal från förskoleklass och fritidshem

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. Oktober 2016 Månadens hälsning från oss på Vallgården Information till boende och närstående Oktober 2016 Hej! Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende

Läs mer