5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun"

Transkript

1 1 (11) 5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun I denna bilaga finns de krav som ställs i upphandlingen samt de uppgifter och redogörelser som efterfrågas. Svara i formuläret genom att kryssa i de ja/nej rutor som finns under varje krav samt fyll i de uppgifter och redogörelser som efterfrågas. Skakraven måste vara uppfyllda. Fyll gärna i svarsfälten elektroniskt och lämna som e-anbud. Alternativt skriv ut, underteckna och posta till adressen nedan. 1 Leverantörsuppgifter Leverantören Ansökslämnare Organisationsnummer Adress Postadress Telefonnummer Lämnade bilagor Kontaktpersoner Namn, e-post och telefonnummer Frågor om ansökan Behörig firmatecknare Avtalsansvarig Platsförfrågningar Ansökan lämnas elektroniskt, skickas per post eller lämnas till: Inköp Gävleborg SÖDERHAMN (Besöksadress: Köpmangatan 7, Söderhamn) Märk anbudet med: 5328 Fel! Hittar inte referenskälla.

2 2 (11) 2 Ansökan avser 2.1 Målgrupp/kategori Beställaren har behov av HVB-hem som kan ta emot ensamplacerade barn/unga och hem som tar emot barn/unga som placeras tillsammans med vårdnadshavare. Kategorierna nedan avser den enskilde placerades huvudproblematik och boendets huvudinriktning. Behov finns av följande målgrupper/kategorier/boenden. Ansökslämnaren anger nedan vilken/vilka målgrupp/-er som ansökan avser. 1 Barn som placeras med vårdnadshavare. Inriktning utredning och/eller behandling 2 Ensamplacerade barn 0-12 år, problematik som inte anges i Ensamplacerade flickor år, problematik som inte anges i Ensamplacerade pojkar år, problematik som inte anges i Flickor med missbruksproblem 6 Pojkar med missbruksproblem 7 Barn/ungdomar med kriminalitet och/eller våldsproblematik 8 Barn/ungdomar med problematik rörande sexuella övergrepp 9 Barn/ungdomar med neuropsykiatrisk problematik 10 Barn/ungdomar utsatta för hedersrelaterad problematik 2.2 Vårdbehovsnivå Anbudet avser vårdbehovsnivå (ange en eller flera). Se bilaga 2 Vårdbehovsnivåer för mer information om vilka krav som ställs för de olika vårdbehovsnivåerna. Small Medium Large Xtra large 3 Kvalificering steg 1 (krav på företaget) 3.1 Finansiell och ekonomisk ställning Inköp Gävleborg samarbetar med Skatteverket och Kronofogdemyndigheten och inhämtar erforderliga uppgifter om bl.a. skatter och sociala avgifter genom förebyggande information. Beställaren får utesluta förkasta en ansökning om ansökslämnaren inte uppfyller kraven i LOV 7 Kap. Den sökande ska inneha F- eller FA-skatt. Utländska ansökslämnare bifogar motsvarande dokumentation som intyg på att föreskrivna registreringar och betalningar fullgjorts i hemlandet. Ansökslämnaren är skyldig att kontrollera sina underleverantörer på motsvarande sätt. Beställaren kan vid behov komma att själv kontrollera den sökandes ekonomiska stabilitet genom kreditupplysningsföretag eller att begära in årsredovisning. Nystartade företag eller ekonomiska föreningar och stiftelser ska komplettera sitt anbud med dokumentation som styrker en ekonomiska stabilitet. Exempelvis genom senaste årsredovisningen, verksamhetsplan och budget för verksamheten eller liknande.

3 3 (11) Sökande som bedöms vara i ej godtagbar riskklass eller ha låg kreditvärdighet kan komma att uteslutas om inte anbudsgivaren lämnar en godtagbar förklaring till varför man hamnat i denna riskklass. 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet Ansökslämnaren ska ha kompetens och erfarenhet av verksamhet gällande boende för barn och ungdomar Referenser Ansökslämnaren ska ha erfarenhet av att driva ett HVB för aktuell målgrupp. För att styrka detta ska tre referenser lämnas. Referenserna ska ha gjort placeringar på det boende som ansökslämnare lämnar alternativt för nystartade hem ha gjort placeringar hos föreståndaren eller annan person i ledande befattning i företaget. Placeringarna ska ha gjorts under de tre senaste åren. Beställare och kontaktperson Telefon, e-post Kort beskrivning av uppdrag Beställare och kontaktperson Telefon, e-post Kort beskrivning av uppdrag Beställare och kontaktperson Telefon, e-post Kort beskrivning av uppdrag Tillståndsbevis Kopia på tillståndsbevis ska bifogas anbudet, som visar att ansökslämnaren är godkänd att bedriva hem för vård eller boende för aktuell målgrupp enligt kap. 7 1 stycke 1 SoL Kontroll i misstanke- och belastningsregistret Ansökslämnaren ska före anställning kontrollera varje anställd i polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

4 4 (11) Skola HVB-hem som driver skola i egen regi ska med anbudet bifoga kopia på samarbetsavtal med utbildningsanordnaren eller tillstånd från skolverket. Ej aktuellt 4 Prövning steg 2 (krav på tjänsten) 4.1 Hem för vård eller boende Boendet ska uppfylla alla de krav som ställs på ett hem för vård eller boende, Socialtjänstförordningen (SOSFS 2003:20) med ändringar 2009:4. Verksamheten ska bedrivas, och Utföraren ska ha ingående kännedom om, de lagar, förordningar och Socialstyrelsen föreskrifter och allmänna råd, som gäller eller kan komma att gälla för verksamheten. 4.2 Placering av barn och unga Utföraren ska ha ingående kännedom om den målgrupp som avtalet kommer att omfatta. Utföraren ska vara väl insatt i, hålla sig uppdaterad om samt tillämpa de lagar, förordningar, Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd som gäller eller kan komma att gälla för målgruppen. 4.3 Personal Föreståndare/Verksamhetsansvarig För verksamheten ska det finnas en föreståndare/verksamhetsansvarig som både är tillgänglig och ansvarar för den dagliga driften och ha ingående kunskaper om verksamheten och målgruppen samt tillämpliga lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd. Föreståndaren ska vara densamma som finns angiven i tillståndet från IVO. Föreståndaren är den person som av Utföraren är utsedd att ha en ledarskapsfunktion och ska därmed ha tillräcklig kunskap och kompetens för att bl.a. ansvara för att: verksamheten kännetecknas av en god etik och ett värdigt bemötande, personalen har den kunskap som behövs för en ändamålsenlig verksamhet, personalens behov av stöd och handledning och kompetensutveckling tillgodoses, personal rekryteras och introduceras i verksamhetens riktlinjer och rutiner, rutiner finns som uppfyller kraven för ledningssystem, verksamheten planeras, utvecklas och följs upp, verksamhetens resultat förmedlas till överordnade och verksamheten utvecklas i takt med ändrad lagstiftning

5 5 (11) Övrig personal Personalen ska ha den utbildning, erfarenhet och personliga lämplighet som krävs för att arbeta i enlighet med de behandlingsmetoder som används och med den målgrupp som verksamheten riktar sig mot. Personalen ska vara väl insatt i BBIC. Utföraren svarar för att personalen kontinuerligt ges erforderlig handledning, fortbildning och kompetensutveckling. Personalen ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket. Utföraren ska ha ett framtaget introduktionsprogram som tillämpas vid nyanställning och för vikarier. Redogörelse av personalens kompetens/utbildning, branscherfarenhet och anställningsform ska lämnas i bilaga 4 Redovisning av personal. Redogör även för eventuella externa resurser som Utföraren kommer använda i uppdraget. 4.4 Bemanning Boendet ska vara bemannat med personal som uppfyller kraven under dygnet runt. Övriga krav på bemanningstäthet återfinns i vårdbehovsmatrisen. Utifrån vilken vårdbehovsnivå barnet/den unge är placerad enligt ställs olika krav på bemanningen. 4.5 Övergripande krav Utföraren förbinder sig att ge barnet/den unge god omsorg, att i alla frågor som rör vården och behandlingen samarbeta med Beställaren att delta i uppföljningen av genomförandeplanen och därvid medverka till att genomföra de anpassningar i planen som behövs med hänsyn till den placerades utveckling och förhållanden, att informera Beställarens om alla viktiga händelser som rör vården och behandlingen, att omgående meddela Beställaren om barnets/den unges vårdbehov förändras i sådan grad att placeringsbeslutet behöver omprövas, att omgående meddela Beställaren om barnet/den unge har avvikit eller tagits in på annan institution eller i annan vårdform, att verka för att umgänge och kontakter med familj eller andra närstående genomförs enligt vad som bestäms i genomförandeplanen, att inte utan Beställarens medgivande under längre eller kortare tid överlämna barnet/den unge till dess föräldrar eller annan person eller tillåta att barnet/den unge för längre eller kortare tid får vistas utanför hemmet, att vara uppmärksam på barnets/den unges hälsotillstånd och tillse att denne vid behov erbjuds läkarvård, att tillse att tandläkare regelbundet kontrollerar barnets/den unges tänder, att verka för att barnet/den unge kan fullfölja sin skolgång, såväl i grundskola som i förekommande fall i gymnasieskola. att aktivt medverka till att bibehålla och utveckla barnets/den unges nätverk. Vid ett HVB för barn och unga och vid ett HVB för personer med psykiska funktionshinder bör det finnas tillgång till läkare och psykolog med särskilda kunskaper som är lämpade för sådana verksamheter.

6 6 (11) 4.6 Skolgång Barn och unga ska garanteras skolgång i anslutning till uppdraget. I de fall HVBhemmet har skola i egen regi krävs samordning från utbildningsnämnd (eller motsvarande). Beskriv ert samarbete med kommunal skola/privat skola/egen regi. 4.7 Arbetssätt och behandlingsmetoder Utförarens metoder och mål ska vara väldefinierade och väl förankrad i personalgruppen. Verksamhetens behandlingsmetoder ska vara vetenskapligt beprövade och evidensbaserade. Behandlingsmetoden ska vara rekommenderad enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende. Utförarens metoder och mål ska vara väldefinierade och väl förankrad i personalgruppen och dennes utbildning/kompetens. Ange i kommentarsfältet nedan vilken/vilka behandlingsmetoder ni arbetar med. Beskriv hur valet av arbetssätt och metod anpassas till den enskildes behov. Beskriv hur ni följer upp och utvärderar behandlingsresultaten (på vilket sätt görs uppföljningen; via enkät, intervju etc. samt om denna är systematiserad). Arbetssätt och metoder får inte riskera att skada de placerade. Behandlingsmetoder med känd risk för skada får inte användas. Behandling ska ske enligt placeringsavtal och genomförandeplan. 4.8 Vårdbehovsmatris Beroende på vilken vårdbehovsnivå barnet/den unge bedöms vara i behov av så ställs olika krav på boendet vilket framgår av vårdbehovsmatrisen, se bilaga Kommunikation/information Beställaren ska ges goda förutsättningar att besöka verksamheten och den placerade. Utföraren ska samverka med Beställaren i frågor som rör placeringen. Inför varje placering ska parterna komma överens om former för det fortsatta samarbetet, ansvarsfördelning, mötesfrekvens och kommunikation för den aktuella placeringen.

7 7 (11) 4.10 Samverkan Utföraren ska samverka med berörda myndigheter, så som försäkringskassan, arbetsförmedlingen, skola, kriminalvård, hälso- och sjukvården ect Tillgänglighet Utföraren ska organisera sig så att de är tillgängliga för den placerade/närstående och informera om hur man får kontakt med verksamheten och hur verksamheten bedrivs. Utföraren ska ha upprättade och uppdaterade kontaktvägar till verksamheten Tolk Utföraren ska, när behov föreligger, rekvirerar och bekosta tolk Lokaler/boendestandard Lokaler och utemiljö ska vara ändamålsenliga, tillgodose aktuella myndighetskrav och vara i gott i skick. Boendemiljön ska vara god och ha en normal boendestandard Lokalerna bör ha en god tillgänglighet så att personer med fysisk funktionsnedsättning kan ha tillträde till lokalerna. Varje barn/ungdom ska beredas boende i enkelrum såvitt inte arbetsmetodiken eller andra särskilda skäl motiverar någon annat. Det ska finnas tillgång till WC, hygienutrymmen, kök, gemensamhetsutrymmen samt tillgång till tvättstuga. Utföraren ska ansvara för att lokalerna i verksamheten är städade så att rimliga krav på hygien och trivsel upprätthålls. Utföraren ska utrusta samtliga lokaler samt anskaffa och bekosta möbler och lämplig utrustning. Utföraren svarar även för och bekostar installationer och driftskostnader för verksamhetsanknuten utrustning i bostäder och lokaler Kost Kosten ska vara av god kvalitet och hänsyn ska tas till den placerades önskemål om särskild kost på grund av hälso-, etiska- och religiösa skäl Ledsagning Utföraren ska tillse att personal eller annan lämplig person vid behov följer med den placerade till sjukhusbesök, tandläkare, behandlingar och utredningar ect.

8 8 (11) Vid beslut om umgänge ska Utföraren aktivt medverka för att den placerandes umgänge fungerar, vilket kan innebära att personal vid behov följer med Etik Verksamheten ska genomsyras av god etik och ett respektfullt bemötande. Arbetssätt, metoder och utformning av vård och möten ska ta hänsyn till den placerades integritet. Bemötande av den placerade och närstående ska bygga på respekt för den placerades integritet. Utföraren ska ha rutiner för att motverka diskriminering och annan kränkande behandling av de placerade personerna, redogör för det i kommentarsfältet nedan Missförhållanden Utföraren ska ha upprättade rutiner för Lex Sarah och Lex Maria i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd Alkohol- och drogpolicy Utföraren ska ha en alkohol- och drogpolicy för verksamheten som personal och ledning är informerad om. Förekomst av alkohol och droger accepteras inte på boendena Ledningssystem Utföraren ska uppfylla kraven i Socialstyrelsens föreskrifter om ledningssystem av kvalitet samt Arbetsmiljöverkets föreskrift om arbetsmiljö; Ledningssystem för kvalitet SoL, LSS (SOSFS 2011:109) och Systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1 och AFS 2003:4) Dokumentation och journalhantering Utföraren ska tillse att dokumentation om den placerade, som ska utföras enligt dokumentationsreglerna i socialtjänstlagen överlämnas till Beställaren när insatsen avslutats. Utföraren ska även under pågående insats, om Beställaren så begär, överföra dokumentation om den placerade. Samtliga handlingar överlämnas till Beställaren utan kostnad.

9 9 (11) Utföraren ansvarar i enlighet med offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) att alla handlingar som rör den placerades personliga förhållanden förvaras så, att den som är obehörig inte får tillgång till dem Tillståndsbevis Beställaren har rätt att kräva in en uppdaterad version av gällande HVB-tillstånd som fortsatt visar att Utföraren får bedriva aktuell verksamhet. Har HVB-tillståndet väsentligt ändrats utifrån ansökans verksamhet har Beställaren rätt att häva avtalet. Förändras tillståndet ska Utföraren omgående kontakta Beställaren Placeringsbeslut och valfrihet i val av Utförare Handläggare på Socialtjänsten beslutar om placerings- och vårdbehov enligt SoL, LVU eller LVM. Utifrån det placeringsbeslut som handläggaren på Socialtjänsten fattar görs ett urval av de Utförare som Köparen tecknat avtal med och som svarar mot placerings- och vårdbehovet. Barnet/den unge har utifrån detta urval möjlighet att välja boende. Om barnet/den unge inte kan eller vill välja sker placering på ickevalalternativet. I akuta ärenden ska Utföraren kunna ta emot och påbörja ett uppdrag redan samma dag som kontakt tas, under förutsättning att plats finns Placeringsavtal Beslut om placering och uppdrag till Utföraren samt vad denne ska ansvara för åvilar Beställaren. Inskrivning och utskrivning sker i samråd med Beställaren. Varje placering ska ske genom ett separat skriftligt placeringsavtal som ingås mellan Beställaren och Utföraren. Placeringsavtalet förutsättningar utgår från ramavtalet och ska även innehålla följande uppgifter: barnets namn och personnummer, placeringstid samt kontaktpersoner. Placeringen ska vara tidsbestämd. Placeringsavtalet upphör att gälla vid placeringstidens slut utan föregående uppsägning. Placeringsavtalet kan förlängas på viss tid om parterna skriftligen träffar överenskommelse härom. Placeringsavtalet kan av vardera part sägas upp i förtid. Beställaren äger rätt att omedelbar, utan föregående uppsägning, avbryta placeringen om det föreligger allvarliga missförhållanden vid HVB-hemmet och det finns påtaglig risk att vården och behandlingen inte kan genomföras eller vistelsen kan vara till skada för barnet/den unge. Utföraren ska omgående meddela ansvarig kontaktperson hos Beställaren om den placerades vårdbehov förändras i sådan grad att omprövning av överenskommen vårdbehovsnivå eller placeringsbeslutet är aktuellt.

10 10 (11) Beställaren äger rätt att vid sammanbrott, avgöra om placeringen ska avbrytas i förtid eller om avtalstiden ska fullföljas Genomförandeplan En genomförandeplan ska vid varje placering upprättas utifrån den av Socialtjänsten upprättade vårdplanen. Den som förestår verksamheten (eller av denne utsedd person), barnet/den unge samt barnets/den unges vårdnadshavare/förmyndare ska medverka när en individuell genomförandeplan upprättas. Genomförandeplanen ska upprättas utifrån BBiC:s (barns behov i centrum) behovsområden, svara mot fattade beslut och vara tidsbestämd. Den ska innehålla konkreta och mätbara mål för behandlingen samt en redogörelse för hur behandlingen ska genomföras. Utföraren åtar sig att utföra insatser enligt genomförandeplanen och i åtagandet ingår även att aktivt samarbeta med Beställaren i samband med avslutning av placering. Utföraren ska omgående till Beställaren rapportera förändringar - eller behov härav viktiga händelser och avvikelser från arbetet i genomförandeplanen Uppföljning av placering Återrapportering till handläggaren ska ske inom en (1) vecka från det att uppdraget påbörjats. Därefter ska Utföraren månadsvis skriftligen återrapportera till Beställaren. Vid särskilda händelser, avviker osv. ska Utföraren omgående kontakta Beställaren Insyn Beställaren har genom därtill utsedd person rätt till full insyn i verksamheten avseende måluppfyllelse, kvalitetskrav samt att innehållet i avtalet efterföljs. Beställaren ska ges insyn i verksamheten och ges möjlighet att ta del av Utförarens utvärderingar över resultat över utfört arbete. Beställaren har rätt att inom ramen för sitt vårdansvar företa inspektion av lokaler och verksamhet. Vid inspektion ska parternas kontaktpersoner kallas att närvara. 5 Avtalsvillkor Anbudsgivaren godkänner avtalsvillkoren i förfrågningsunderlaget. Villkoren gäller i första hand om motstridiga uppgifter finns i anbudet med samtliga bilagor.

11 11 (11) 6 Pris Fasta ersättningsnivåer tillämpas utefter vårdbehovsnivåerna (se bilaga 2). Priserna är angivna exklusive mervärdesskatt. Utföraren godtar de olika prisnivåerna. S M L XL 1900 kronor/dygn 2800 kronor/dygn 3500 kronor/dygn 4500 kronor/dygn 7 Underskrift Jag lämnar anbud elektroniskt (ingen fysisk underskrift behövs nedan) Observera att anbud ej får lämnas via e-post.... Ort/datum... Underskrift... Namnförtydligande

5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun

5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun 1 (9) 5328 Hem för vård eller boende för barn och ungdomar, Gävle kommun Denna bilaga fylls i och bifogas ansökningar som avser: HVB för ensamkommande barn och ungdomar. Svara i formuläret genom att kryssa

Läs mer

1.1 Ansökan, inklusive samtliga efterfrågade bilagor, ska sändas elektroniskt via e-avrop.

1.1 Ansökan, inklusive samtliga efterfrågade bilagor, ska sändas elektroniskt via e-avrop. Västerås stad Skakrav Diarie 2017/00456-IFN-8.1.3 Namn LOV - HVB och stödboende Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skakravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt

Läs mer

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO AVTAL 1 (5) Avtal Mellan nedanstående parter, benämnda uppdragsgivare (köpare) respektive uppdragstagare (säljare) har följande avtal träffats. Placeringsavtalet omfattar nedanstående avtalsvillkor. Parter

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar.

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar. FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2018-10-31 Ställ en fråga om upphandlingen här. Du kan se en lista med alla dina inskickade frågor här. Angående svaret avseende dokumentation: "Gällande

Läs mer

Hem för vård eller boende - barn och ungdom

Hem för vård eller boende - barn och ungdom - Uppdrag och kvalitetskrav Hem för vård eller boende - barn och ungdom Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-05-23 Ärendenr 2018/188 Version [1.0] Innehållsförteckning...

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej Entreprenad särskild boende mm sida 1 (8) Anbud särskilda boende mm Anbudsformulär Uppgifter om anbudsgivaren Anbudsgivare: Företagsform: Kontaktperson: E-post: Organisationsnummer: Behörig företrädare:

Läs mer

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar - Uppdrag och kvalitetskrav Hem för vård eller boende för barn med föräldrar Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-05-23 Ärendenr 2018/189 Version [1.0] Innehållsförteckning...

Läs mer

Stödboende för barn och unga år

Stödboende för barn och unga år - Uppdrag och kvalitetskrav Stödboende för barn och unga 16-20 år Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-06-14 Ärendenr 2018/190 Version [1.0] Innehållsförteckning... 1

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01 2016-12-31

Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01 2016-12-31 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Edlund Johan Datum 2015-11-23 Diarienummer SCN-2015-0360 Socialnämnden Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

HVB-hem för ungdomar år med missbruksproblematik Krav på verksamhetens bedrivande mm

HVB-hem för ungdomar år med missbruksproblematik Krav på verksamhetens bedrivande mm Referens Datum 1(6) HVB-hem för ungdomar 13 20 år med missbruksproblematik Krav på verksamhetens bedrivande mm 1 Målgrupp och huvudmannaskap en avser de krav som gäller för tillhandahållande av HVB-hemsverksamhet

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Senaste version av SOSFS 2003:20. Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om hem för vård eller boende

Senaste version av SOSFS 2003:20. Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om hem för vård eller boende Detta är den senaste internetversionen av författningen. Här presenteras föreskrifter och allmänna råd i konsoliderad form, det vill säga med alla gällande bestämmelser och rekommendationer från grundförfattningen

Läs mer

Placering kan ske med eller utan ena eller båda föräldrarna (Vårdnadshavarna).

Placering kan ske med eller utan ena eller båda föräldrarna (Vårdnadshavarna). Referens Datum 1(7) Kravspecifikation; Krav på verksamhetens bedrivande avseende placeringar vid HVB-hem för utredning av förmåga i föräldrarollen för familj med barn 0 12 år Syftet med en placering är

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Med nedanstående underskrift intygar vi att informationen i dokumentet är aktuell, sanningsenlig och korrekt,

Läs mer

HVB-hem för ungdomar utan missbruk år med psykisk problematik Krav på verksamhetens bedrivande mm

HVB-hem för ungdomar utan missbruk år med psykisk problematik Krav på verksamhetens bedrivande mm Referens Datum 1(6) HVB-hem för ungdomar utan missbruk 13 20 år med psykisk problematik Krav på verksamhetens bedrivande mm 1 Målgrupp och huvudmannaskap Kravspecifikationen avser de krav som gäller för

Läs mer

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Västerås stad LOV - HVB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Upphandling av HVB och stödboende enligt LOV Ni inbjuds härmed att inkomma med ansökan i upphandlingen Vi emotser Er ansökan med stort intresse. Västerås

Läs mer

Ansökan ska skickas till: Socialstyrelsen Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för tillstånd 106 30 Stockholm

Ansökan ska skickas till: Socialstyrelsen Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för tillstånd 106 30 Stockholm 1 Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet med personlig assistans enligt 9 2 lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Information Bolag, stiftelser, föreningar

Läs mer

KONTAKTPERSON 9:4 LSS

KONTAKTPERSON 9:4 LSS Kvalitetsdokument KONTAKTPERSON 9:4 LSS Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12-08 146 Socialförvaltningen Gotlands Kommun Innehåll Kontaktperson 3 Beslut 3 Verkställighet

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information På länsstyrelsens webbplats finns Riktlinjer för länsstyrelsens

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

BESLUT. Ärendet. Skälen för beslutet IVO bedömer utifrån den redovisning som huvudmannen har gjort i ansökan,

BESLUT. Ärendet. Skälen för beslutet IVO bedömer utifrån den redovisning som huvudmannen har gjort i ansökan, BESLUT Dnr 6.3.1-26158/2015 1(5) 2016-03-30 Kopia för kännedom Socialnämnden i Sotenäs kommun Räddningstjänst i Sotenäs kommun Kubbonge AB Rörvik Östergård Toreborg 1 456 91 Kungshamn Ärendet Kubbonge

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan 2016 Primärvård Rev. 2015-06-02 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på vårdgivare*: juridisk person eller enskild

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-02-01 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling i öppenvård för barn, unga och deras familjer samt vuxna. Skåne, Kronoberg och Halland 2016 - IFO

Läs mer

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda jl Socialstyrelsen T/Region SydvästlSek2 Maria Björklund maria.bjorklund@socialstyrelsen.se BESLUT 2011-01-21 Dnr 1(14) Arken Vård och Behandling AB Stora Långared 447 94 Vårgårda Huvudman Arken Vård och

Läs mer

SOSFS 2014:xx (S) Utkom från trycket den 2014

SOSFS 2014:xx (S) Utkom från trycket den 2014 2013-11-11 1 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om våld i nära relationer; beslutade den xx xx 2014. SOSFS 2014:xx (S) Utkom från trycket den 2014 Socialstyrelsen föreskriver följande med stöd

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer 2016-6-14 Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sida 1 av 5 enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson för ansökan

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-06-14 Upphandlande organisation Upphandling Halmstads kommun Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander

Läs mer

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun Skickas till Robertsfors kommun Socialförvaltningen Storgatan 13 915 81 Robertsfors Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun 1. Sökande företag Företagets

Läs mer

Tillämpningsområde. Vård och omsorg. Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Vård och omsorg Osby

Tillämpningsområde. Vård och omsorg. Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Vård och omsorg Osby Vård och omsorg 1(5) Riktlinjer för rapportering om missförhållanden eller en påtaglig risk för missförhållande enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om särskilt stöd och service (LSS) lex Sarah Syfte

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för allmäntandvård barn och unga Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Organisationsnummer: Firmatecknare:

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer Ansökan om tillstånd eller ändring av tillstånd att bedriva personlig assistans enligt 9 2 lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade Information Bolag, stiftelser, föreningar och

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Härmed intygas att vi tagit del av förfrågningsunderlaget för upphandling av hemtjänst genom kundval och bifogar

Läs mer

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att:

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att: BESLUT Datum 2017-02-17 Dnr 6.3.1-15770/2016 Kopia för kännedom till: Räddningstjänsten i Falukommun Socialnämnden i Falu kommun Indomi AB Box 127 791 23 Falun Ärendet Indomi AB, med org.nr. 559045-6272,

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Krav på verksamhetens bedrivande mm

Krav på verksamhetens bedrivande mm Referens Datum 1(6) Krav på verksamhetens bedrivande mm 1 Målgrupp, huvudmannaskap och placeringens syfte en avser de krav som gäller för tillhandahållande av HVB-verksamhet med vård/behandling för personer

Läs mer

1/8. Huvudman. Kontaktperson. Pedagogisk omsorg. Antal platser. Telefonnummer. Adress Postnummer Ort. E-postadress. Utbildning

1/8. Huvudman. Kontaktperson. Pedagogisk omsorg. Antal platser. Telefonnummer. Adress Postnummer Ort. E-postadress. Utbildning 1/8 Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi Enligt 25 kap. 10 skollagen, samt Norrköpings kommuns riktlinjer för bidrag till enskild pedagogisk omsorg Huvudman Namn Telefonnummer

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER

BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER BARNS RÄTTIGHETER Barns bästa ska vara avgörande Barnkonventionen artikel 3 och 1 kap 2 SoL Barns rätt att göra sin röst hörd/ till information Barnkonventionen artikel

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Rutiner enligt lex Sarah

Rutiner enligt lex Sarah 1(7) Antaget av: Kommunchef Antaget: juni 2016 Rutiner enligt lex Sarah Kommunstyrelsen Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Lokaler/utrustning Kommunen tillhandahåller lokaler och basutrustning i Kommunhälsans lokaler i Årjäng.

Lokaler/utrustning Kommunen tillhandahåller lokaler och basutrustning i Kommunhälsans lokaler i Årjäng. Årjängs kommun Skakrav Diarie UPH 2015-35 Namn Företagshälsovårdstjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015.

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015. Alingsås kommun Skakrav Diarie 2015.302 Namn Familjerådgivning Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-04-05 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Social rehabilitering i arbetskooperativ eller motsvarande verksamheter för vuxna med missbruk/beroende (dygnsvård)

Läs mer

Senaste version av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:4) om våld i nära relationer

Senaste version av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:4) om våld i nära relationer Detta är den senaste internetversionen av författningen. Här presenteras föreskrifter och allmänna råd i konsoliderad form, det vill säga med alla gällande bestämmelser och rekommendationer från grundförfattningen

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem. Sökande. Ansökan avser (markera alternativ nedan)

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem. Sökande. Ansökan avser (markera alternativ nedan) 1 (5) Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem - Vårdval Rehabilitering vid långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och vid utmattningssyndrom Sökande Företagsnamn Organisationsnummer

Läs mer

SOSFS 2003:20 (S) Hem för vård eller boende. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2003:20 (S) Hem för vård eller boende. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS (S) frfattningssam och ling allmänna råd Hem för vård eller boende Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras verkets föreskrifter och allmänna

Läs mer

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser Stenungsunds kommun Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 1.1. Allmänt om kommunen 3 1.2. Allmänt om LOV 3 2. OMFATTNING 3 2.1.

Läs mer

Lagstiftning kring samverkan

Lagstiftning kring samverkan 1(5) Lagstiftning kring samverkan För att samverkan som är nödvändig för många barn och unga ska komma till stånd finns det bestämmelser om det i den lagstiftning som gäller för de olika verksamheterna

Läs mer

Våld i nära relationer

Våld i nära relationer (M och S) Föreskrifter och allmänna råd Våld i nära relationer Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling () publiceras myndighetens föreskrifter och allmänna råd. Föreskrifter

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Lunden i Lidköping.

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Lunden i Lidköping. BESLUT Inspektionen vård och omsorg 2016-06-16 Dnr 8.4.2-1268/2016-21 1(6) Avdelning sydväst Karin Nyqvist Karin.Nyqvist@ivo.se Lidköpings kommun Social- och arbetsmarknadsnämnden 531 88 Lidköping [LIDKÖPINGS

Läs mer

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande 1(7) Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande Leverantörsuppgifter Namn på företag/organisation: Vårdcentralen Wisby Söder Postadress: Brömsebroväg

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Individ- och familjeomsorg

Kvalitetsdeklaration Individ- och familjeomsorg Kvalitetsdeklaration Individ- och familjeomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Ung Invest Omsorg AB 559120-2865/ Ung Invest / Lidingö Stöboende Kvalitetsdeklaration gäller för

Läs mer

Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga

Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga 2017-12-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2017/122 Arbets- och företagsnämnden Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

SOSFS 2009:6 (M och S) Föreskrifter. Bedömningen av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2009:6 (M och S) Föreskrifter. Bedömningen av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2009:6 (M och S) Föreskrifter Bedömningen av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5 1 Ledningssystem för kvalitet Äldreförvaltningen Ronneby Kommun Ansvarig: Förvaltningsschef Ärende: Rutiner för identifiering och anmälan Lex Sarah Handläggare: Kvalitetsutvecklare Datum: 2014-04-15 Ersätter

Läs mer

BESLUT. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet

BESLUT. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet BESLUT 2017-10-18 Dnr 6.3.1-33032/2017 1(5) Avdelningen för tillståndsprövning Kopia för kännedom till: Socialnämnden i Salems kommun Södertörns brandförsvarsförbund Menige Omsorg AB Flygfältsgatan 5 128

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning för personer med funktionsnedsättning Lagen om valfrihetssystem (LOV) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Del 1 ALLMÄN ORIENTERING OM UPPHANDLINGEN 1.1 Insatsen boendestöd 1.2 Valfrihet för kunden 2 Så här ansöker du

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol- och familjebehandling i Nyköpings kommun

BESLUT. Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol- och familjebehandling i Nyköpings kommun Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2014-03-13 Dnr 8.4.2-568/2014 1(55) Avdelning mitt Anna Hugelius anna.hugelius@ivo.se Båktorp AB Tunaholm 1 611 95 Nyköping Ärendet Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol-

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

SVÅRT ATT SE ANSVAR ATT HANDLA! - För anmälan eller konsultation om eller att ett barn/ungdom (0-18 år) far illa, eller misstänks fara illa

SVÅRT ATT SE ANSVAR ATT HANDLA! - För anmälan eller konsultation om eller att ett barn/ungdom (0-18 år) far illa, eller misstänks fara illa SVÅRT ATT SE ANSVAR ATT HANDLA! - För anmälan eller konsultation om eller att ett barn/ungdom (0-18 år) far illa, eller misstänks fara illa Den här skriften är en vägledning för alla som i sin yrkesutövning

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Information till chefer i socialförvaltningen och biståndshandläggare inom SoL och LSS samt godkända Lov-levarantörer om lex Sarah

Information till chefer i socialförvaltningen och biståndshandläggare inom SoL och LSS samt godkända Lov-levarantörer om lex Sarah 1(5) Information till chefer i socialförvaltningen och biståndshandläggare inom SoL och LSS samt godkända Lov-levarantörer om lex Sarah 1. Rutiner för socialförvaltningens verksamheter vid rapportering

Läs mer

RIKTLINJER LEX SARAH. Socialtjänstlagen (SoL) 14 kap 3-7 Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) SOSFS 2011:5 (S)

RIKTLINJER LEX SARAH. Socialtjänstlagen (SoL) 14 kap 3-7 Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) SOSFS 2011:5 (S) RIKTLINJER LEX SARAH Socialtjänstlagen (SoL) 14 kap 3-7 Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) SOSFS 2011:5 (S) Beslutad av Omsorgsnämnden 2012-06-19 103 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING...

Läs mer

SOSFS 2007:10 (M och S) Föreskrifter och al männa råd Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2007:10 (M och S) Föreskrifter och al männa råd Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2007:10 (M och S) och allmänna råd Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras verkets

Läs mer

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV Bilaga 7 System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV 2010-10-26 1 Innehåll 1. System för uppföljning och granskning... 3 Styrdokument... 3 Grundsyn för uppföljning...

Läs mer

Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/

Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/ Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-13 Upphandlande organisation Upphandling Täby kommun Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/2013-74

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem om godkännande Sida 1 av 7 om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till

Läs mer

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson för ansökan

Läs mer

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn. 1 Inledning... 3

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn. 1 Inledning... 3 RIKTLINJE Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Särskilda förutsättningar... 3 2.1 Barns behov i centrum - BBIC... 3 2.2 Evidensbaserad praktik... 3 3 Jourhem...

Läs mer

Skälen för beslutet. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet BESLUT

Skälen för beslutet. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet BESLUT BESLUT 2017-03-03 Dnr 6.3.1-41915/2016 1(5) Avdelningen för tillståndsprövning Kopia för kännedom till: Socialnämnden i Gävle kommun Gästrike Räddningstjänst Russinbacken AB Holmgatan 8 770 70 Långshyttan

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV)

Ansökan om godkännande enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV) Ansökan om godkännande enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV) Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Namn

Läs mer

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn RIKTLINJE Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn Dokumentets syfte Syftet med riktlinjerna är att säkerställa att ensamkommande barn som placerats i Nacka kommun får en rättssäker handläggning.

Läs mer