Jobbcoacher i egen regi en uppföljning i september 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jobbcoacher i egen regi en uppföljning i september 2009"

Transkript

1 1 (7) Jan Eriksson Analysavdelningen Jobbcoacher i egen regi en uppföljning i september 2009 Inledning Denna pm är en uppdatering av den uppföljning som gjordes i början på juni och som handlade om hur det gått med de interna coachernas arbete. Det statistiska underlaget i dokumentet är hämtat från vårt datalager och bygger på en så kallad tilläggskod som förmedlarna sätter på den som får del av en intern coach och som tas bort när stödet upphör. Användningen av tilläggskoder är en tillfällig lösning och från och med slutet på juni finns ett mer permanent system i bruk där ett beslut tas för varje person som får coachning. Eftersom denna uppföljning till stor del omfattar de som började under perioden mars till maj har dock systemet med tilläggskod använts. Interna jobbcoacher en kort beskrivning I december 2008 uppdrog regeringen åt Arbetsförmedlingen att upphandla kompletterande aktörer som kan erbjuda de arbetslösa en personlig coach. För 2009 avsattes miljoner kronor för detta ändamål, varav upptill 300 miljoner kronor fick användas för att tillfälligt anställa jobbcoacher i Arbetsförmedlingens egen regi. Målgruppen som kan få coachning omfattar alla arbetssökande inskrivna vid arbetsförmedlingen som är eller riskerar att bli arbetslösa. De interna jobbcoacherna ska dessutom kunna erbjuda jobbcoachning för ungdomarna under de första tre månaderna i UGA (jobbgarantin för ungdomar). Målet för coachernas arbete är att ge ett individanpassat stöd under maximalt tre månader för att kunna hjälpa en arbetssökande tillbaka till arbete. De ska också bidra till att arbetssökande får stöd i att hitta lämpliga platser för arbetspraktik och praktisk kompetensutveckling samt till att marknadsföra nystartsjobb. Dessutom ska coachernas stöd underlätta samverkan med trygghetsorganisationerna och det stöd dessa i sin tur lämnar inom ramen för omställningsavtalen. För att garantera hög kvalitet i stödet bör varje coach endast ge stöd till ett begränsat antal personer, cirka 20 arbetssökande per coach. Arbetsförmedlingen anställde och utbildade under vintern och våren 2009 cirka 740 interna jobbcoacher, varav många var tidigare inskrivna som arbetslösa. De första interna coacherna var på plats i mitten på mars Parallellt med detta arbete har även Arbetsförmedlingen upphandlat kompletterande aktörer som även de erbjuder arbetslösa en personlig coach. De externa coacherna kom igång med sitt arbete augusti.

2 2 (7) Närmare arbetssökande har fram till sista augusti haft stöd från någon av Arbetsförmedlingens jobbcoacher, varav stödet fortfarande pågick för cirka personer. Tabell 1. Antal sökande som hade stöd av AF:s jobbcoacher den sista i respektive månad. mars april maj juni juli augusti Resultatuppföljning Nedan görs en uppföljning där utgångspunkten varit de mål och krav som regeringen ställt upp för coachernas arbete. Är det de arbetslösa och de som riskerar att bli arbetslösa som får hjälp av en coach? Ja, av de personerna som har eller har haft stöd från en av arbetsförmedlingens coacher var 87% helt arbetslösa när det fick del av insatsen, 8% var tillfälligt anställda, timanställda m.m. och riskerade således att bli arbetslösa. Av resterande 5% var huvuddelen, 3,5%, deltagare i jobbgarantin för ungdomar. Utvecklingen har sett likadan ut under hela perioden från mars till och med augusti. Vilka får stöd av arbetsförmedlingens jobbcoacher? I tabell 2 jämförs de som den sista augusti hade en personlig coach i Arbetsförmedlingens regi med gruppen öppet arbetslösa och här kan man se att det finns en del skillnader. Ur tabellen framgår att andelen kvinnor och ungdomar som har en personlig coach är högre än bland gruppen öppet arbetslösa. Även tid i arbetslöshet skiljer sig åt, där de som har en coach varit arbetslösa längre tid, speciellt gäller detta för ungdomarna. Andelen med funktionshinder som medför nedsatt arbetsförmåga och andelen nyanlända invandrare var däremot lägre, vilket skulle kunna förklaras med kraven på att den sökande ska vara matchningsbar och inte ha behov av rehabiliteringsinsatser. Dessa två villkor utesluter möjligheten till en personlig coach för många personer ur dessa grupper.

3 3 (7) Tabell 2. Jämförelse av ett antal bakgrundsvariabler för sökande med stöd från Arbetsförmedlingens jobbcoacher och gruppen öppet arbetslösa, kvarstående Värde Kön Inskrivna med stöd av AF:s jobbcoacher Öppet arbetslösa 1 kvinnor 48,8% 43,2% män 51,2% 56,8% Åldersgrupp -24 år 36,1% 22,3% år 12,5% 14,3% år 19,8% 23,7% år 17,8% 20,1% 50- år 13,9% 19,6% Utbildningsnivå förgymnasial utb 18,7% 24,2% gymnasial utb 57,0% 49,6% eftergymnasial utb 24,3% 26,3% Mediantid i arbetslöshet 2 ungdomar (-24 år) 70 dagar 47 dagar samtliga 88 dagar 82 dagar Funktionshindrad ja 5,3% 8,6% nej 94,7% 91,4% Nyanländ ja 2,0% nej 98,0% 9 Antal exklusive de som hade en intern coach 2 avser endast tider för dem som var öppet arbetslösa (sökandekategori 11, 96, 97, 98)

4 4 (7) Hur har det gått för dem som påbörjat en coachningsinsats i Arbetsförmedlingens regi? Den maximala tiden man kan få en intern coach är tre månader, vilket innebär att alla de som startade i mars, april och maj har slutfört aktiviteten, medan insatsen fortfarande pågår för de flesta som startat därefter. I diagram 1 redovisas hur många av de sökande med en personlig coach som hade gått till arbete och reguljär utbildning den sista augusti, fördelat efter startmånad. Eftersom några av de sökande hade ett arbete när insatsen startade är de endast de som var öppet arbetslösa som ingår i sammanställningen nedan. Även de som avaktualiserats av andra orsaker än arbete och de i arbetspraktik redovisas. Diagram 1. Resultat den 31:a augusti för sökande med en personlig coach fördelat efter startmånad (endast sökande som vid starten var öppet arbetslösa). 4 40,0% 3 arbetspraktik avaktualiserade övriga orsaker 6,5% 5,3% 4,7% 5,6% 30,0% 2 i arbete eller reguljär utbildning 5,7% 4,2% 20,0% 1 10,0% 0,0% 1,6% 3,3% AUG 0 3,5% 1,3% 12,5% JULI 1 2,5% 17,9% JUNI 2 25,7% MAJ 3 31,4% Startmånad APR 4 34,2% MAR 5 Fem månader efter att man börjat hos en coach har drygt en tredjedel fått arbete eller gått till reguljär utbildning, medan ytterligare 5% har eller lämnat arbetsförmedlingen av andra orsaker än arbete. Av dem som har gått till arbete har i princip samtliga arbeten utan stöd (96%). En relativt hög andel verkar också ha fått möjlighet till arbetspraktik, något som skulle kunna hänga samman med jobbcoachernas uppdrag att ta egna arbetsgivarkontakter för att försöka hitta praktikplatser.

5 5 (7) Kommer sökande med coach tillbaka till arbete eller reguljär utbildning i högre utsträckning än de utan coach? Eftersom rekryteringen till Arbetsförmedlingens jobbcoacher genomfördes samtidigt över hela landet har det inte funnits möjlighet att jämföra kontor som haft tillgång till interna coacher med kontor utan den möjligheten. Att enkelt hitta en bra grupp att jämföra den interna coachningsgruppen med är inte helt lätt. Som redovisas ovan skiljer sig många bakgrundsvariabler åt mellan arbetslösa som har coachstöd och övriga arbetslösa. Dessutom finns förmodligen flera andra faktorer att ta hänsyn till, till exempel om de som inte får coachning redan har en sysselsättningslösning på gång eller bedöms som att de kan klara sig på egen hand och därför inte får del i insatsen. Den jämförelsen som gjorts här är förenklad och bygger på de sökande som var öppet arbetslösa den sista mars, april och maj och deras status tre månader senare. Urvalet har delats in i dem som hade stöd av Arbetsförmedlingens coacher och de som var utan 3. Ur de två grupperna har nyanlända invandrare, funktionshindrade med nedsatt arbetsförmåga och inte matchningsbara exkluderats för att öka jämförbarheten, däremot har ingen hänsyn tagits till att de med coach har längre arbetslöshetstider, vilket kan dra ner resultatet något för denna grupp. Diagram 2. Andel i arbete eller i reguljär utbildning efter 3 månader för sökande som var arbetslösa den sista mars, april och maj fördelat på åldersgrupp och coachstatus. 4 40,0% 37,6% 3 33,2% 30,0% 2 20,0% 30,1% 28,3% 24,4% 25,9% 20,8% 24,6% 18,5% 21,2% 1 10,0% 0,0% med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach aldgrp -24 aldgrp aldgrp aldgrp aldgrp 50-3 I gruppen som fick stöd ingick personer och i gruppen utan personer

6 6 (7) Resultatet visar på skillnader i de olika ålderskategorierna. Mätt i andel som fått arbete eller reguljär utbildning har sökande under 30 år med tillgång till en intern coach ett bättre resultat än de utan coach. Bland personer över 30 år är resultatet omvänt. Orsakerna till varför andelen i arbete skiljer sig åt mellan de två grupperna beroende på ålder är svårt att säga utan grundligare analys. Kanske är insatsen mest effektiv bland ungdomar eller kanske finns det andra förklaringar. Lyckas coacherna hitta platser för arbetspraktik och praktisk kompetensutveckling samt marknadsföra nystartsjobben? I diagram 3 kan man se andelen som var i arbetspraktik och kan konstatera att i alla ålderskategorier, är andel med en praktikplats högre eller betydligt högre för de med coachning. Ett av coachernas uppdrag är att hitta lämpliga platser för arbetspraktik och praktisk kompetensutveckling och det verkar man ha lyckats väldigt bra med. Diagram 3. Andel i arbetspraktik efter 3 månader för sökande som var arbetslösa den sista mars, april och maj fördelat på åldersgrupp och coachstatus. 4 40,0% 3 30,0% 2 20,0% 1 10,0% 8,4% 8,0% 7,3% 7,4% 0,0% 2,3% 2,2% 2,0% 1,6% 0,3% 0,1% med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach med coach utan coach aldgrp -24 aldgrp aldgrp aldgrp aldgrp 50-

7 7 (7) Marknadsför de interna coacherna nystartsjobb? Frågan har ej undersökts. Bidrar coachernas stöd till att underlätt samverkan med trygghetsorganisationerna? Frågan har ej undersökts. Hålls kvalitén vad avser antalet arbetssökande per coach? För att upprätthålla en bra kvalité är tanken att en coach bara ska stödja cirka 20 personer åt gången. Den sista augusti var antalet personer i insatsen och antalet coacher 734, vilket innebär att varje coach i genomsnitt gav stöd åt 19,62 personer. Avslutning Denna uppföljning visar på att det är rätt målgrupper som får del av insatsen och att antalet arbetssökande per coach inte är över den nivå som sattes som mål för att garantera en bra kvalité. Vidare verkar det som insatsen hittills har gått bäst bland ungdomar och personer under 30 år samt att resultaten avtar med stigande ålder. För samtliga grupper har dock coacherna varit väldigt duktiga att hitta praktikplatser. Analysavdelningen kommer senare under hösten att starta en fördjupad utvärdering av coachernas arbete där även de externa jobbcoacherna resultat kommer att ingå. En mer kontinuerlig uppföljning per arbetsmarknadsområde håller också på att utarbetas av Statistikenheten i samarbete med den nationella beredskapsorganisationen, som är de som har det övergripande ansvaret för insatsen.

Resultatrapport om kompletterande aktörer samt intern coachning

Resultatrapport om kompletterande aktörer samt intern coachning Rapport Sida: 1 av 5 Datum: 2010-08-30 Resultatrapport om kompletterande aktörer samt intern coachning Arbetsförmedlingen erbjuder sedan 2009 jobbcoaching i egen regi samt upphandlar tjänsten extern coachning

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 arbetslöshet 2a. Månadsrapport 2012-04-27 Tidsperiod: mars 2012 Sida: 2 av 12 Sida: 3 av 12 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-04-27 Återrapportering enligt regleringsbrevet

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av augusti 2010 faktaunderlag

Arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av augusti 2010 faktaunderlag Sida: 1 av 5 Dnr: Datum: 2010-09-13 Arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av augusti 2010 faktaunderlag 1 863 fick jobb Under augusti påbörjade 1 863 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal 7a. 2014-08-04 . Af-2013/508922 Datum: 2014-08-04 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal Detta är en uppdatering av

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden September 213 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Arbetsmarknadsprognos för åren

Arbetsmarknadsprognos för åren Arbetsmarknadsprognos för åren 2009-2010 Angeles Bermudez-Svankvist Tord Strannefors 2009-06-09 Prognosantaganden Att den globala ekonomin minskar med cirka1,5 procent 2009 och växer med cirka 1,5 procent

Läs mer

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Augusti Sarah Nilsson, Analysavdelningen 12 september 2018

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Augusti Sarah Nilsson, Analysavdelningen 12 september 2018 Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Augusti 2018 Sarah Nilsson, Analysavdelningen 12 september 2018 Arbetsmarknadsdata i urval, Västra Götalands län augusti 2018 Källa: Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik,

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Västerbottens län april månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Västerbottens län april månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Agneta Tjernström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Västerbottens län april månad 2016 Fått arbete 1 311 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län juli månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län juli månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län juli månad 2015 Fått arbete 995 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick till

Läs mer

Definitioner och förklaringar Arbetsförmedlingens statistik

Definitioner och förklaringar Arbetsförmedlingens statistik Definitioner och förklaringar Arbetsförmedlingens statistik Definition i Arbetsförmedlingens kod/sökandekategori inom parantes. Förklaring till kod för sökandekategori och avaktualiseringsorsak finns längst

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län augusti månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län augusti månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län augusti månad 2016 Fått arbete 1 224 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Juni 213 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av september 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av september 2013 2013-10-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av september 2013 1 785 av de inskrivna fick jobb Under september påbörjade 1 785 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län februari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län februari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län februari månad 2016 Fått arbete 1 214 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet

Läs mer

Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 2011. SA 2011:05 2011-06-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 2011. SA 2011:05 2011-06-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM Arbetsmarknad: Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 211 SA 211:5 211-6-17 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Januari 213 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Västra Götalands län December 2018

Västra Götalands län December 2018 Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län December 2018 Analysavdelningen Enheten Arbetsmarknad 14 januari 2019 Arbetsmarknadsdata i urval, Västra Götalands län december 2018 Källa: Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik,

Läs mer

Västra Götalands län Februari 2019

Västra Götalands län Februari 2019 Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Februari 2019 Analysavdelningen Enheten Arbetsmarknad 12 februari 2019 Arbetsmarknadsdata i urval, Västra Götalands län februari 2019 Källa: Arbetsförmedlingens

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län januari månad 2016 Fått arbete 1 195 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2013 2013-08-09 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2013 1 640 av de inskrivna fick jobb Under juli påbörjade 1 643 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Värmland

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län maj månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län maj månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län maj månad 2015 Fått arbete 1 936 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Delredovisning av uppdraget om subventionerade anställningar m.m.

Delredovisning av uppdraget om subventionerade anställningar m.m. 2011/181-5 Delredovisning av uppdraget om subventionerade anställningar m.m. Statistiskt sifferunderlag Rättad version 2011-12-21 MISSIV DATUM DIARIENR 2011-11-11 2011/181-5 ERT DATUM ER BETECKNING 2011-06-22

Läs mer

A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget vid månadens slut Period Samtliga Kvinnor Män dec jan feb

A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget vid månadens slut Period Samtliga Kvinnor Män dec jan feb 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 40 4 4 4 44 45 46 47 48 49 50 5 5 5 54 55 56 57 58 59 60 6 6 6 64 65 66 67 68 69 70 7 7 7 74 75 76 A B C D Kvarstående sökande i etableringsuppdraget

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2015 Fått arbete 1 239 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Förberedande och orienterande utbildning (FUB) SNS 20 september 2018

Förberedande och orienterande utbildning (FUB) SNS 20 september 2018 Förberedande och orienterande utbildning (FUB) SNS 20 september 2018 2 Tre rapporter Förberedande och orienterande utbildning Arbetsförmedlingens styrning, användning och uppföljning(2016:21) Effekterav

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Maj 21 SA 21:5 21-6-15 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs på

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län december 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län december 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Erik Hauer Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län december 2016 Stockholms arbetsmarknad är i slutet av året fortfarande stark. Arbetslösheten har

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden November 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Oktober 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2015 Fått arbete 1 394 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län september 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län september 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Johan Eklöf Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län september 2016 Konjunkturen i Stockholms län är fortsatt stark och gynnar många på arbetsmarknaden.

Läs mer

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: STADSDELSOMRåDEN Oktober 2011. SA 2011: 2011-1 - Patrik Waaranperä 08-613 08 81

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: STADSDELSOMRåDEN Oktober 2011. SA 2011: 2011-1 - Patrik Waaranperä 08-613 08 81 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: ArbetssöKANDE i STADSDELSOMRåDEN Oktober 211 SA 211: 211-1 - Patrik Waaranperä 8-613 8 81 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Erik Hauer Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län juli 2016 Den starka konjunkturen fortsätter att gynna många på Stockholms läns arbetsmarknad. Arbetslösheten

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 4. 2014-08-01 . Af-2013/508922 Datum: 2014-08-01 Detta är en uppdatering av några tabeller och figurer från återrapporten 4) och som lämnades till regeringen den

Läs mer

Arbetsmarknadsutbildning inom vård och omsorg. Mats Eriksson Nationell branschstrateg Tel. 010-486 28 18 E-post: mats.eriksson@arbetsformedlingen.

Arbetsmarknadsutbildning inom vård och omsorg. Mats Eriksson Nationell branschstrateg Tel. 010-486 28 18 E-post: mats.eriksson@arbetsformedlingen. Arbetsmarknadsutbildning inom vård och omsorg Mats Eriksson Nationell branschstrateg Tel. 010-486 28 18 E-post: mats.eriksson@arbetsformedlingen.se Arbetsmarknadsutbildning Vad är arbetsmarknadsutbildning?

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport april 218 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Fem år i etableringsuppdraget en överblick. Lena Clenander Wiebe van der Werf

Fem år i etableringsuppdraget en överblick. Lena Clenander Wiebe van der Werf Fem år i etableringsuppdraget en överblick Lena Clenander Wiebe van der Werf Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag Arbetsförmedlingen fick det samordnande ansvaret dec 2010. Tydligt fokus på arbete och

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län oktober månad 2014 Fått arbete 1 418 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport maj The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport maj The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport maj 219 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av april 2014

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av april 2014 Luleå april 2014 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län april 2014 9 971 (8,0 %) 4 130 kvinnor (7,1 %) 5 841 män (8,9 %) 2 711 unga 18-24 år (16,1 %) (Andel av

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Oktober 213 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 mars 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad

Läs mer

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av augusti 2014

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av augusti 2014 2014-09-11 Luleå september 2014 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län augusti 2014 8 508 (6,9 %) 3 836 kvinnor (6.6 %) 4 672 män (7,1 %) 2 344 unga 18-24 år

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Juni 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Juni 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Juni 21 SA 21:6 21-7-26 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs på

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2014 Fått arbete 951 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december månad 2015 Fått arbete 887 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet gick

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden September 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden September 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden September 21 SA 21:9 21-1-13 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 26 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av mars 2014

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av mars 2014 2014-03-11 Luleå mars 2014 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län mars 2014 10 367 (8,3 %) 4 282 kvinnor (7,3 %) 6 085 män (9,1 %) 2 886 unga 18-24 år (17,0 %)

Läs mer

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: September SA 2011: Patrik Waaranperä

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: September SA 2011: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden September 211 SA 211:9 211-1-17 Patrik Waaranperä 8-613 8 81 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 211 SA 211:3 211-4-13 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti SA 2011: Patrik Waaranperä

Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti SA 2011: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM Arbetsmarknad: Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 211 SA 211:8 211-9-15 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november 217 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

FAS 3 INOM JOBB- OCH UTVECKLINGSGARANTIN

FAS 3 INOM JOBB- OCH UTVECKLINGSGARANTIN U T R E D N I N G S T J Ä N S T E N Ellinor Fridh Tfn: 08-786 44 15 PM 2011-01-18 Dnr 2011:32 FAS 3 INOM JOBB- OCH UTVECKLINGSGARANTIN Följande frågeställningar önskas besvarade för tredje fasen av jobb-

Läs mer

2009 06. Rekv nr: 503 140 Form: YRA. Kort och gott om Arbetsförmedlingen

2009 06. Rekv nr: 503 140 Form: YRA. Kort och gott om Arbetsförmedlingen 2009 06. Rekv nr: 503 140 Form: YRA Kort och gott om Arbetsförlingen Hitta varandra nu Med den här broschyren vill vi ge dig en översikt av Arbetsförlingens arbete. Vårt jobb är att så effektivt som möjligt

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865 ungdomar 18-24 år (12,8 %)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865 ungdomar 18-24 år (12,8 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 9 maj 2014 Andreas Mångs, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport februari The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport februari The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport februari 218 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Många arbetslösa har en svag förankring till arbetsmarknaden

Många arbetslösa har en svag förankring till arbetsmarknaden Lönebildningsrapporten 2014 93 FÖRDJUPNING Många arbetslösa har en svag förankring till arbetsmarknaden Diagram 72 Jobbchans för olika grupper, 16 64 år Procent, säsongsrensade månadsvärden 16 14 16 14

Läs mer

(8,3 %) Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av augusti 2013

(8,3 %) Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av augusti 2013 Luleå september 2013 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län augusti 2013 10 258 (8,3 %) 4 796 kvinnor (3,9 %) 5 462 män (4,4 %) 2 850 unga 18-24 år (17,6 %) (Andel

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 21 SA 21:3 21-4-19 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs på

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport december 218 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Society AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015 1 100 personer fick arbete i december Under december månad erhöll 1 092 personer

Läs mer

ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden

ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden Mars 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: November SA 2011: Patrik Waaranperä

STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: November SA 2011: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i STADSDELSOMRåden November 211 SA 211:11 211-12-15 Patrik Waaranperä 8-613 8 81 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten

Läs mer

januari platser. arbete under 189 utrikes födda var 563 färre

januari platser. arbete under 189 utrikes födda var 563 färre 14 januari 2014 Mer information om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län december 2013 Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län december 2013 10 898 (8,7 %) 4 616 kvinnor (8,0 %) 6 282 män (9,4 %)

Läs mer

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Samverkan mellan kommun och Arbetsförmedlingen i Skåne Paul Andersson Arbetsförmedlingens grunduppdraginstruktionen för Arbetsförmedlingen Förordning (2007:1030)

Läs mer

ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden

ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm ARBETSMARKNAD Arbetssökande i stadsdelsområden Januari 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015 Färre övergångar till arbete I maj 2015 påbörjade 1 195 personer av samtliga som var inskrivna

Läs mer

9 augusti Andreas Mångs, Analysavdelningen. Den svenska. exportföretag. halvåret , 8 procent. procent. Från. Arbetsförmedlingen

9 augusti Andreas Mångs, Analysavdelningen. Den svenska. exportföretag. halvåret , 8 procent. procent. Från. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 9 augusti 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, juli 2013 12 491 (7,3 %) 5 801 kvinnor (7,2 %) 6

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik oktober 2018 Jönköpings län

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik oktober 2018 Jönköpings län Sida 1 (5) Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik oktober 2018 Jönköpings län 1 200 påbörjade något arbete Under oktober månad påbörjade 1 223, 549 kvinnor och 674 män, av samtliga sökande på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Värmlands län oktober månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Värmlands län oktober månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ann Mannerstedt Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Värmlands län oktober månad 2015 Fått arbete Under oktober påbörjade 1 343 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport januari 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 21 SA 21:7 21-8-13 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs på

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden Juni 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2014 Fått arbete 1 635 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden November 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden November 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden November 21 SA 21:11 21-12-16 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Oktober 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Oktober 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010: Patrik Waaranperä STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Oktober 21 SA 21:1 21-11-15 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport november 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Ungdomsarbetslöshet Samling för social hållbarhet 6/11 2013

Ungdomsarbetslöshet Samling för social hållbarhet 6/11 2013 Ungdomsarbetslöshet Samling för social hållbarhet 6/11 2013 Jens Sandahl, Analysavdelningen jens.sandahl@arbetsformedlingen.se Sammanfattning av budskap Ungdomar är ingen homogen grupp Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

december 2013 Färre till arbete (245 i november 2012) 232 utrikes födda Fler sökande lönebidrags-,

december 2013 Färre till arbete (245 i november 2012) 232 utrikes födda Fler sökande lönebidrags-, 18 december 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län november 2013 Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län november 2013 10 538 (8,5 %) 4 586 kvinnor (7,9 %) 5 952 män (9,0 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län oktober månad 2014 Fått arbete I oktober 2014 fick cirka 189 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län september månad 2016 Fått arbete 1 352 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet

Läs mer

11 februari ). i januari 2013) arbete under 2013) Fler sökande. hade e tid året innan. I. personer med

11 februari ). i januari 2013) arbete under 2013) Fler sökande. hade e tid året innan. I. personer med 11 februari 2014 Mer information om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län januari 2014 Totalt inskrivna arbetslösa i Norrbottens län december 2013 10 898 (8,7 %) 4 616 kvinnor (8,0 %) 6 282 män (9,4 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015 Färre övergångar till arbete I september 2015 påbörjade 1 028 personer av samtliga som

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015 Fler övergångar till arbete I december 2015 påbörjade 725 personer av samtliga som var

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad, 13 december 2010 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010 Antalet lediga platser fler än för ett år sedan Efterfrågan på arbetskraft

Läs mer

Arbetsförmedlingen Återrapportering 2018

Arbetsförmedlingen Återrapportering 2018 Arbetsförmedlingen Återrapportering 2018 Årsrapport 2017 2018-05-04 Arbetsförmedlingen, 2018 Analysavdelningen, Statistikenheten Författare: Jan Norberg Datum: 2018-05-04 Diarienummer: Af-2018/00188433

Läs mer

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Arbetsförmedlingens månadsstatistik 16-64 år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Månad: Län: Kommun: Maj 2009 Västerbottens län Samtliga Arbetsmarknadsdata 0905

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016 Fler övergångar till arbete juli 2016 jämfört med juli 2015 I juli 2016 påbörjade 742 personer

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Kalmar län Valdete Hashani Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 860 påbörjade något arbete Under mars 2017 påbörjade omkring 860 personer (360 kvinnor och 500 män) som var inskrivna

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 maj 2016 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län april 2016: 54 139 (6,7%) 23 670 kvinnor

Läs mer

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av april 2012

Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av april 2012 2012-05-11 1 Fakta om arbetsmarknadsläget i Norrbottens län i slutet av april 2012 Fler lediga platser Under april 2012 nyanmäldes 1 621 nya platser till arbetsförmedlingarna i länet, vilket var 229 fler

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 - gällande uppföljning av Sida: 2 av 16 Sida: 3 av 16 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-02-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, Månadsstatistik som

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen

Kort om Arbetsförmedlingen Kort om Arbetsförmedlingen foto: Anders Roth (s 1 och 17), Peter Fredriksson (s 5), Magnus Pehrsson (s 6 och 18), Curt Guwallius (s 9) och Julia Sjöberg (s 11). Nyttan med Arbetsförmedlingen......... 04

Läs mer