Tenniskonfirmationsläger 2015 i Skåne och Danmark

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tenniskonfirmationsläger 2015 i Skåne och Danmark"

Transkript

1 Tenniskonfirmationsläger 2015 i Skåne och Danmark Äntligen ett läger för dig som både vill jobba med en del av livets frågor och utveckla din tävlingstennis! En församling i södra Skåne tillsammans med EuroElite arrangerar ett tenniskonfirmationsläger för elitsatsande tennisungdomar under sommaren Lägret riktar sig till seriösa tävlingsspelare som satsar på sin tennis och samtidigt vill utveckla sig själv och reflektera kring livets frågor och värderingar samt umgås med jämnåriga ungdomar och konfirmera sig tillsammans. Huvudlägret äger rum 27/6-12/ och kommer förläggas med en vecka i Skåne och en vecka i Danmark. Man kommer bo och träna i anslutning till en tennisanläggning där man också kommer ha sin konfirmationsundervisning. Förutom huvudlägret kommer två veckoslutsträffar att hållas, ett under december och något under våren, exakta datum kommer preciseras senare. Lägret förutsätter minst ca 10 anmälda konfirmander, och i möjligaste mån en fördelning av lika många tjejer som killar. Lägret kan ta emot som mest kring 20 konfirmander. Inbjudan går i första hand från EuroElite och de som i sin tur EuroElites projektmedlemmar bjuder in. Anmälan enligt principen först till kvarn gäller men vid prioritering av reservanmälningar strävar vi först efter en jämn fördelning mellan killar och tjejer, och i andra hand går vi på anmälningsdatum. Tid och plats Lägret genomförs första veckan på Bellevuestadion i Malmö och andra veckan på Hörsholms Tennisklubb i Danmark. Samling sker lördagen 27/6 och avslutas med konfirmation söndagen 12/7 i en kyrka i Skåne, ännu ej fastställd. Utflykter och konfirmationsundervisning kommer ske i södra Skåne i natursköna omgivningar. Det planeras ett öppet hus för föräldrar och familjer att besöka lägret en dag under den mellanliggande helgen. Utöver sommarlägret planerar vi även för en obligatorisk kick-off-helg, preliminärt i december 2014 med inomhustennis, samt och en helg med grustennisläger i slutet av April Dessa veckoläger är än så länge preliminära och tidpunkt kommer utlysas innan anmälan blir slutgiltig.

2 Konfirmandundervisning och konfirmation Vi arbetar med stora och viktiga livsfrågor som t ex vad är gott och vad är ont?, Är livet en gåva eller en rättighet och finns Gud? Vilket är mitt ansvar i mötet med andra?. Vårt material är Bibeln, psalmböcker och kanske andra läromedel. Vi arbetar också med filmer, musik, färg och form och andra kreativa uttryck som innefattar naturen som arbetsrum. Vi hittar även beröringspunkter med tennisen tillsammans med ATLs tennisintresserade präst, Åsa Egnér. Alla konfirmander får en egen bibel och psalmbok och eventuellt ytterligare material vid kick-off-lägret. Konfirmation betyder att bekräfta. Det man bekräftar är sitt dop och tillhörighet i Svenska kyrkan. Ledarna bedriver konfirmationsundervisning som liknas vid att vandra med ungdomarna under en tid i en viktig brytpunkt i deras liv, dela deras frågor, ställa nya, erbjuda en del svar, och ge dem kunskaper och insikter i vad ett liv med kristna värderingar kan vara. Exempel på mål är att ge konfirmanden: redskap att tyda sitt liv på dopets grund tillfälle att lyfta fram de frågor man bär på möjlighet att smaka och prova kyrkans tro, tradition och liv bli förtrogen med gudstjänster och andakter ett språk för sin tro och tvivel skapa en gemenskap i församlingen förståelse för vårt ansvar i vårt samhälle och i hela världen öva sig i att visa respekt för sig själva, för andra (utifrån tro, nationalitet, sexualitet samt förutsättningar) och för skapelsen För att konfirmeras måste man alltså vara döpt. Om det inte skett före lägret så döps konfirmanden under tiden på lägret. Konfirmationsgudstjänsten, som avslutar lägret, ger konfirmanderna möjlighet att ta ställning till om de vill eller inte vill bekräfta sitt dop och samtidigt visa för sina familjer delar av vad de arbetat med under lägret. Naturligtvis är alla nära och kära till konfirmanden välkomna till gudstjänsten! Mer information om denna kommer efterhand. Tennisträningen och konfirmationsutbildningen Två veckors intensiv träning tillsammans med konfirmationsundervisningen kommer att ge dig vänner för livet bland andra passionerade och satsande tennisungdomar. Du kommer garanterat att lämna lägret som en bättre tennisspelare och som människa med nya fördjupade perspektiv som hjälper dig att också bli en mer komplett människa. Vi värvar träning ena vecka på fm och andra veckan på em med konfirmationsundervisning och vice versa.

3 Ledare på lägret: Åsa Egnér, tennisintresserad präst och regissör med erfarenhet av religionsdialog och lägerverksamhet. Flera gånger ansvarig lägerpräst, barn- och ungdomspräst församlingar i Lunds Stift, 50 år, tvåbarnsmamma och gift med Anders, också präst. Idrottar gärna, spelar tennis och spenderar en hel del tid i Båstad, endast en serve bort från centercourten. Dave Bandelin, Euro Elite, är en mycket flitig researrangör och resecoach. Massor av duktiga svenska juniorer och elitspelare har använt sig av hans EuroElite med camps, resor. Dave organiserar och anlitar flera av duktiga tränare och ledare med uppgift att ta hand om elitsatsande tjejer som killar. Mer info om Dave och Euroelite och dess tränarstab hittar ni på EuroElites hemsida: Även andra tränare och ledare tillkommer! Kost, logi och annat Konfirmanderna sover i riktiga sängar på Bellevuestadion och Hörsholm på respektive klubbanläggning. Lokalerna där vi bor har lås för att komma in, brandlarm mm. Två vuxna sover alltid på plats med konfirmanderna, en för tjejerna och en för killarna. Toaletter, dusch, kök mm finns vid boendet. Frukost och kvällsmacka äter vi där vi bor. Övriga måltider på restaurang i närheten/på klubben eller egen tillagad. Eventuella särskilda önskemål gällande kost, allergier mm meddelas vid anmälan.

4 En dag på lägret: 06:45 07:00 Väckning 07:00-07:30 Morgonsamling/bön och frukost 07:30-08:00 Jogging och uppvärmning 08:00-11:00 Tennis, övningar och träning 11:00-12:00 Rörelsemönster, koordination och tips från coacherna 12:00-13:00 Stretching, Lunch och egen tid Konfirmationspass 1 14:15-14:45 Fikastund 14:45-16:00 Konfirmationspass Fyspass, simträning, bad Middag Konfirmationspass 3 - Gruppövningar, grupparbeten, eget arbete :00 Kvällsbön, Ev filmvisning, lättare gruppövningar eller lekar. 21: Kvällsmål :00 Lampan släcks - Godnatt Lördagar och söndagar har vi eget program med gudstjänstbesök, trevligheter, utflykter osv. Den första och sista helgen ser programmet annorlunda ut med betoning på gruppövningar, lära-känna -uppgifter och konfirmationsgudstjänst. Helgen mellan vecka 1 och vecka 2 kommer det även ordnas en familjedag då familjerna kan besöka sina konfirmander. Praktiska saker att ha koll på! För att alla skall kunna fokusera på sina uppgifter under detta spännande och intensiva läger, och samtidigt träna oss i att vara här-och-nu, är detta ett läger fritt från mobiltelefoner, ipods, ipads mm. Man får ha med sig en mobil, men lägerledarna samlar in dem och lämnar igen dem t ex i samband med utflykter och ev någon kväll för att kontakta familjerna hemma. Om föräldrar eller andra akut behöver få tag i en konfirmand på telefon kommer detta vara möjligt genom ledarnas mobiltelefoner. Om man behöver tvätta träningskläder kan detta ev erbjudas och samordnas av ledarna. Det krävs att kläderna är väl märkta med spelarnas namn. Som en del av förberedelserna för lägret skall konfirmanden besöka gudstjänster i sin hemförsamling. Detta bokförs i en sk kyrkogångsbok som sänds ut efter anmälan. Cirka 8 gudstjänstbesök skall ha genomförts innan lägret börjar plus de två gudstjänsterna vid våra helgläger.

5 Saker att ha med och de som ska lämnas hemma! En mer detaljerad packlista kommer sändas ut i samband med slutlig anmälan. Se Euroelites hemsida för mer info om summercamps. Frågor, anmälan och avgifter Vill du veta mer om upplägget på lägret i stort: t ex praktiska detaljer, innehåll, scheman, boende, frågor kring konfirmationsundervisningen, osv? Ring eller mejla till ansvariga nedan: Har du frågor runt innehållet i konfirmationsundervisningen, kontakta ansvarig präst/ledare: Åsa Egner, Tel: Har du frågor runt innehållet i tennisträningen, ring ansvarig tränare/ledare: Dave Bandelin, Tel: Vill du anmäla dig gör du det via en intresseanmälan till och Anmälan ska innehålla namn, adress och övriga kontaktuppgifter. Lägeravgiften är preliminär och baseras på ca 15 deltagare. Den kommer vara kring 9850 kr och förutsätter att man tillhör svenska kyrkan. Är man inte döpt kan detta ordnas före konfirmationslägret. Är man EuroElite project member har man rabatt på lägeravgiften och betalar endast 8850 kr. Konformationslägret kan för Project Members bytas ut mot och räknas som ditt ordinarie Summer Camp. I avgifterna har redan den sk konfirmandclearingen, dvs hemförsamlingens bidrag har räknats av. Då ingår två helger och ett drygt två veckor långt läger. Avgiften täcker preliminärt alla kostnader för boende, mat, träning, banor, bollar mm. Vidare ingår allt konfirmandmaterial, bibel, psalmbok mm samt inträden och avgifter för planerade utflykter. Däremot kan en viss begränsad fickpeng vara rimlig att skicka med konfirmanderna för personliga inköp, enstaka middagar, frukt, strängningar, lindor mm. Sista anmälningsdag är 1 september När ni mailat er föranmälan kommer vi att skicka ut en preliminär bekräftelse på att ni är anmälda. Anmälan består av två delar, vilka båda två måste ha inkommit till oss för att anmälan ska vara giltig. Dels sänder ni till oss den skriftliga anmälan som ska innehålla bland annat: namn, personnummer, adress, mailadress och telefonnummer namn samt telefonnummer och mailadress till förälder och målsmäns underskrift tenniserfarenhet: hur mycket konfirmanden spelar, i vilken klubb, tävlingsresultat, ev ranking om konfirmanden är döpt och tillhörig Svenska kyrkan särskilda önskemål gällande kost eller allergier ev mediciner som konfirmanden tar något annat vi borde känna till. För att den preliminära anmälan ska bli slutgiltig ska anmälningsavgiften om 4000 kr ha inbetalats till EuroElites postgironummer som skickas till er vid intresseanmälan. Blanketten skall också skrivas under av minst en vårdnadshavare, scannas in och bifogas intresseanmälan. Först när mail har återsänts till oss och anmälningsavgiften betalats är konfirmanden anmäld till lägret och garanterad en plats. Inbetalningen fastställer anmälan och märk anmälan med spelarens namn och Konf. Fram till att anmälan inbetalts(4000 kr) är anmälan preliminär. Resterande belopp, 5850 respektive 4850(EuroElite project members) kronor betalas in vid lägret på våren 2015, dock senast den 30 april, Betalningsinformation EuroElite AB:

6 EUROELITE AB Fiskarevägen 38 ; Höllviken, Sweden Account nr: Clearing nr: 6726 Organization number: BANKGIRO : IBAN: SE Swift: HANDSESS

7 Anmälningsblankett Tenniskonfirmationsläger 2015 i Skåne och Danmark Namn Personnummer Adress Mailadress Telefonnummer Mobiltelefonnummer Förälders namn Förälders telefonnummer/mobilnummer Förälders mailadress Klubb Tävlingsresultat/ranking Konfirmanden döpt och tillhör Svenska kyrkan Särskilda önskemål gällande kost och/eller allergier Ev medicinering som konfirmanden tar Simkunnig(motsvarande simborgarmärket) Något övrigt vi borde känna till Förälders underskrift Förälders underskrift

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större.

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. 2013/14 go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. www.liljeholmen.nu Musiklinje Tycker du det låter spännande

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Handledarguide Inledning Vill du skapa förutsättningar för barnen att vara aktiva, lära själva och reflektera? Vill du skapa en miljö där barnen

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Handbok för En snabb slant Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan du söka för? 3 Hur du söker e-tjänsten

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra.

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra. Skapa gott liv Andrum Öppna seminarier om livet Kurs i Konsten att Leva Alpha-kurser Alla-kan-sjunga-kör Livets pärlor Den inre resan Mansfrukostar Pilgrimskurs Pilgrimsvandring Spa för själen Sinnesrogudstjänst

Läs mer

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP 13 JUNI VÄLJ MELLAN 10 & 21 KM ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP Karlstad är upplevelser I Karlstad är det alltid något på gång. Musikfestivalen Putte i parken

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Mycket kära Åhvänner! Överraskad? Händer på gården

Mycket kära Åhvänner! Överraskad? Händer på gården Mycket kära Åhvänner! Överraskad? Gud har inte anseende till personen, säger Paulus. När Gud handlar med människor fäster han inget som helst avseende vid deras status eller yttre omständigheter. Herren

Läs mer

Ge mig vingar som bär

Ge mig vingar som bär Ge mig vingar som bär om transitionsprocessen mot vuxenlivet Tack till Bloorview Kids Rehab, Toronto, Kanada, som generöst delat med sig av sitt material och kunnande. Tack till Allmänna Arvsfonden som

Läs mer

ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER?

ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER? ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER? Stockholms Tennisförbund Smidesvägen 5, 171 41 Solna, Tel. 08-627 40 40 Fax. 08-28 74 57, Pg 17 44 91-1, Bg 245-2829 E-post: info@tennisstockholm.se www.tennisstockholm.se

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR ABC HAND BOK Vi på STS Språkresor hälsar dig välkommen till sommarens kurser. Vi hoppas att du har siktet inställt på en rolig och lärorik sommar! Den här boken har vi sammanställt för att du skall få

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten

Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Förord Ni är på väg att genomföra ett internationellt utbyte, i Sverige eller

Läs mer

Att ha anställda i Vi Unga. - en guide till styrelsen

Att ha anställda i Vi Unga. - en guide till styrelsen Att ha anställda i Vi Unga - en guide till styrelsen Fastställd av förbundsstyrelsen den 1 juni 2008 FÖRORD... 3 ARBETSGIVARE ELLER ARBETSLEDARE?... 4 ANSTÄLLNING... 4 ANSTÄLLNINGAVTAL...4 ANSTÄLLNINGSFORMER...5

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Kapitel 2 Utbytets pedagogiska innehåll

Kapitel 2 Utbytets pedagogiska innehåll Jannika Hedblom Utbytesdeltagare 2002»Jag har lärt mig otroligt mycket. Framför allt har jag lärt mig att det aldrig blir som man har tänkt sig men också att det viktigaste för respekt mellan människor

Läs mer

Att bli med guldhjälm

Att bli med guldhjälm Att bli med guldhjälm Detta material skall barnledaren dela ut till vårdnadshavaren vid Guldhjälmskursen Välkommen in i vår sport! Vi hoppas att du kommer att trivas tillsammans med oss. Kursen är till

Läs mer

Vi ska gifta oss. Frågor och svar om katolsk vigsel

Vi ska gifta oss. Frågor och svar om katolsk vigsel Vi ska gifta oss Frågor och svar om katolsk vigsel och din blivande make/maka vill gifta er i Katolska kyrkan skall ni kontakta den katolska församling där kvinnan är bosatt och be att få komma på äktenskapsförberedelse.

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer