Reserapport från projektresa till Pakistan 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reserapport från projektresa till Pakistan 2010"

Transkript

1 Reserapport från projektresa till Pakistan 2010 Projekt: Filippinsk partner: Svensk partner: Datum för besöket: Deltagare: Bilaga: U, Women Political Education Women Workers HelpLine (WWHL) Svenska Livsmedelsarbetarförbundet (tidsskillnad till Sverige +5 timmar) Margareta Bruhn, ombudsman, Livs i Göteborg Sten-Olof Svensson, förtroendevald, Carlsberg i Falkenberg Program för besöket, förkortningar och möteskoordinatörer Onsdag 1 december Start från Landvetter Bryssel 09.00, här bytar vi till Ethiad airways som vi åker med resten av resan. Vi kommer till Abu Dhabi vid 20-tiden. Fikar på ett café och åker vidare till Lahore, dit vi anländer strax efter Efter att passerat tull och säkerhetskontroll (väskan blir röntgad innan vi lämnar flygplatsen) träffar vi vår chaufför från Ambassador Hotel som kör oss till hotellet dit vi når vid Torsdag 2 december Margareta ringer vid och säger att "nu är det frukost". Efter frukost blir det en runda runt hotellet. Vi diskuterar hur vi skall ta oss till WWHL kontor. När vi kommer tillbaka efter rundturen står Muhammad Saad Masood (finance officer) och väntar på oss. Han skall köra oss till WWHL's huvudkontor på Davis Road 25A. Det visar sig vara bara några hundra meter från hotellet. På kontoret träffar vi personalen och får en redovisning av projektet av Nida Zahid. Nida överlämnar även material som WWHL tagit fram i undervisningssyfte. Vi får information om att WWHL s kontor i Quetta, Balochistan har lagts ned. WWHL grundades år 2000 och man har jobbat med att stärka kvinnors rätt i samhället. Man försöker även att få in kvinnor i politiken. Idag har man över medlemmar som betalar en medlemsavgift. Avgiften som är 10 rupies/månad tas in regionsvis en gång i månaden. Det är lokalval vart femte år och senaste valet var Valet 2010 blev skjutet på och nu hoppas man på val En lag som man lyckats få igenom är Amendment to the Pakistan Penal Code, Section 509 som innehåller redskap mot sexuella trakasserier.

2 Efter mötet får vi skjuts till en uterestaurang där vi äter middag (Bundu Khan). Efter middagen går vi runt i affärer och ser oss omkring. Hittar en uttagningsapparat där det fungerar att ta ut rupies. Därefter blir det Rickshaw tillbaks till hotellet och tidig kväll. Fredag 3 december Frukost klockan 08.00, därefter promenad till WWHL's kontor. Nida informerar om WWHL historia (vision and mission), organisation och organisationens verksamhetsgrenar (lawyers movement, peasant movement, gender thematic group). Devolution plan (en plan upprättad vid militärens övertagande ). I Pakistan har man "women day rally" (8 mars, som genomförs internationellt). Vi får även lite information om LPP Labour Party Pakistan. En fråga man jobbar med att få arvslotten att fungera. Det finns en lag om kvinnors rätt till arv, men den fungerar inte i praktiken. Några fler frågor som man jobbar med är den politiska situationen och att få till en demokratiskt vald regering. Fredsfrågan och talibaniseringen en annan. Regeringen reagerade inte alls på översvämningen som nyligen var i södra Pakistan. Utbildning i "the Pakistan Constitution" är en fråga för WWHL. Local and international training for leaders är en annan. Man arbetar tillsammans med women empowerment i Pakistan, Indonesien, Filippinerna och Nepal (fler länder deltager). Efter mötet åker vi på lunch tillsammans med Masood och 3 medhjälpare, (Kina mat).

3 Efter lunch blir det besök på ett av WWHL utbildningscenter för home based workers i södra delen av Lahore i ett område som heter Kot Lakhpat. Ett av WWHL s program är Progressive Young Girls Association som har 500 medlemmar. Det är mycket givande att se hur de yngre kvinnorna tar för sig och agerar på ett västerländskt vis. Vi sitter med i youth class och ställer/svarar på frågor. Därefter blir det möte med women home based workers. Ett av målen är att förändra mäns tankesätt. Samhällsarbetet har engagerat många, i ett område deltog kvinnor av totalt i detta arbete. Man jobbar med att ta bort mellanhänder för att sälja direkt till kunden. Ett ytterligare område är hälsofrågor. Förra året var det problem med hepatit C, orsakat av dåligt vatten. Man jobbar med att inte stigmatisera HIV/AIDS. Under 2011 kan det bli aktuellt med mer omfattande HIV/AIDS testningar. Man kämpar mot kulturfrågor, som giftermål enligt koranen, det är ett problem framförallt i Sind provinsen Efter mötet blir det hembesök där vi få se på tillverkning av dekorationsband. Efter besöket är det transport tillbaka till hotellet. Det är rusningstrafik och vi går sista kilometern till fots. Stenne sätter sig vid datorn några timmar och när Margareta kommer ner till receptionen blir det transport (Rickshaw) till Avari Hotel där vi äter middag. Kyparen serverar ett urval av rätter från buffén och han kan verkligen sitt jobb, allt är till belåtenhet. Efter middag är det Rickshaw tillbaks till hotellet. I säng ca Lördag 4 december Frukost Lite jobb med att skriva minnesanteckningar, batteriladdning och ordning och reda. Träff för promenad till WWHL och träff med Masood och genomgång av det

4 finansiella läget. På mötet deltager även Shahid Iqbal som är Masoods högra hand. En mycket noggrann genomgång av både verksamhet och det finansiella, med policies, regelverk, beslutsordning och attesträtt. Mycket bra ordning och reda, man jobbar strukturerat och demokratiskt. På eftermiddagen åker Masood iväg för att tenta. Lunch åker vi iväg och äter på Food street. Det tar en stund att få maten och en av våra följeslagare får lämna oss eftersom han skall iväg för att hinna med bussen hem. Han skall hem till sin hemby och är inte framme innan till kvällen. Efter maten åker vi iväg till the Fortress och sedan besöker vi moskén. Efter moskén bär det iväg till Fortress market där jag och Margareta får sköta oss själva. Vi besöker en supermarket och shoppar lite. Utbudet är kinesiska lågprisvaror. Vi är väldigt nära Kina. Tar några koppar kaffe på intilliggande kafé. På vägen tillbaka hittar Margareta några billiga skor (jag har tidigare köpt DVD-dokumentärer för 5000 rupier). Eftersom det är piratkopior får man mycket för pengarna. Efter shoppingen tar vi en Rickshaw tillbaka till hotellet (han vill ha 160 rupier och får 200). Vi sätter oss på Margaretas rum och diskuterar dagen, projektet och allt möjligt annat. Sängdags Söndag 5 december Väckning och frukost Iväg till WWHL till för att deltaga på board meeting". Bushra kom tillbaka från Manilla igår och deltager på mötet.

5 Bra möte och jämförelser mellan den Filippinska uppbyggnaden av nätverk och hur man kan samarbeta mer i Pakistan. Bygga upp något med livs/lant eller hotell/restaurang/turismsektor? Bushra har fått gehör för mer satsningar på genusfrågor i "South Asia Alliance for Poverty Eradiction" från euro till Euro. Efter lunch på WWHL blir vi skjutsade ut till Liberty Market och vidare till en bokhandel. Åter på hotellet vid Hämtas vid för transport till Cocoos restaurang. Vi sitter på takterrassen med utsikt över moskén och Fortet. Träffar Faroq Tariz på restaurangen, han har med sig en japan och en indier. Japanen har varit ute och rest med sina kompisar ett tag och är på väg vidare till Iran, Gaza och Egypten. Man planerar att vara borta en längre tid. Det var problem för de att få visum och komma in i Pakistan. Man delar på sig och övernattar hemma hos kamrater. Måndag 6 december Väntar på att bli hämtade. Åker vid ut till Hamdard Markaz där det pågår Women Socialist School.

6 Man kommer från olika delar av Pakistan (de långt bortifrån har övernattat). Efter en kort presentation av deltagarna håller Bushra ett anförande (Nida simultanöversätter). Efter detta blir det en kort break. Sedan håller Sidra (War against rape) ett anförande. Därefter hålls en lunchpaus på 20 minuter. Därefter blir det en kort pjäs av ungdomarna i WWHL. Sedan får vi informera lite om Sverige. Det blir ett antal frågor och det drar ut på tiden. Efteråt vill många ha våra namn och gärna en dedikation. Det blir några fler foton också, inklusive ett gruppfotografi. Vi kommer tillbaka till hotellet vid 16-tiden. Jag och Margareta går bort till Handicraft -butiken jämte hotellet. Handlar lite fler scarfs, några skålar och lite annan handicraft. Vi får jaga iväg till hotellet för att vara i tid till Conclusion meeting på WWHL klockan På mötet går vi igenom vad som behöver göras för att fortsättningen skall bli lyckad. Ökat samarbete med fler organisationer både i Pakistan och i Sverige. Efter mötet bär det iväg till gemensam avslutningsmiddag på Lung Fung restaurang där vi åt tidigare under besöket. Vi blir avtackade med varsin kasse med nötter av olika slag. Åter till hotellet vid tiden. Börjar packa för att vara redo att åka till flygplatsen runt midnatt. Tisdag 7 december Transport till flygplatsen och hemresa sker utan komplikationer. Resväg som på utresan Abu Dhabi och Landvetter via Bryssel.

7 Women Workers Help Line Visit Plan for Friends from Sweden 2 nd -6 th December, 2010 Date Day Activities (2010) 1 st Half (9:30am 12:30pm) 2 nd Half (2:00 5:00pm) 2 nd Dec Thursday Arrival Rest Lunch Staff Meeting (Hotel car will receive you) (at Hotel) 02:20am Till 12:00pm 12.30pm (WWHL s Staff) 3 rd Dec Friday Briefing of Project (W.P.E) Activities in WWHL (Margaretta Bruhn, Sten Olof Svensson, Nida Zahid, Saad Masood, Shahid Iqbal) 4 th Dec Saturday Financial Briefing of Project (W.P.E) Activities in WWHL (Margaretta Bruhn, Sten Olof Svensson, Nida Zahid, Saad Masood, Shahid Iqbal) 5 th Dec Sunday Board Meeting (9:30 11:30am) Conclusion Meeting (11:30 3:00pm) Meeting with LPP (3:00 5:00pm) 6 th Dec Monday 1 Day Socialist School 7 th Dec Tuesday Departure at 3:45am (Hotel car will drop you)

8 Förkortningar WWHL HBWWF CEDAW LEF LPP SAAPE KPK NWFP ISAF MOA Women Workers HelpLine Home Based Women Workers Federation Convention on Elimination of All Forms of Discrimination Against Women Labour Education Federation Labour Party Pakistan South Asia Alliance for Poverty Eradiction Khyber Pakhtunkhwa (tidigarenwfp) North West Frontier Province International Security Assistance Force (Afghanistan) Memory of understanding möteskoordinatörer Bushra Khaliq Nida Zahid Muhammad Saad Masood Shahid Iqbal generalsekreterare WWHL officer WWHL finance officer WWHL officer WWHL

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Reserapport från projektresa till Filippinerna 2010

Reserapport från projektresa till Filippinerna 2010 Reserapport från projektresa till Filippinerna 2010 Projekt: 28 018 U och 21 044 Filippinsk partner: Alliance of Progressive Labor (APL) Svensk partner: Svenska Livsmedelsarbetarförbundet Datum för besöket:

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

PROGRAM 2010-01-04. Onsdagen den 6 januari, 2010. Ankomst Teterboro, New Jersey

PROGRAM 2010-01-04. Onsdagen den 6 januari, 2010. Ankomst Teterboro, New Jersey Washington New York PROGRAM 2010-01-04 Press-, informations- och kultursektionen Anna Björkander Niklas Arnegren Helén Daun Rosengren Program för utbildningsminister Jan Björklunds besök i New York,6-10

Läs mer

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Deltagare: Stockholmare: Göteborgare Gunnar Landborg Jan Lemos Håkan Karlsson Jukka Hämäläinen Klas Eliasson Bo Hörnquist Birger Vilhjalmsson Magnus Juthage Ingemar

Läs mer

Dagsprogram för Sweden Pan-European Club 24 oktober 1 november 2015 JAPAN TOUR. 12.40-13.30 Landvetter Kastrup. 11.05-12.05 Sundsvall - Arlanda

Dagsprogram för Sweden Pan-European Club 24 oktober 1 november 2015 JAPAN TOUR. 12.40-13.30 Landvetter Kastrup. 11.05-12.05 Sundsvall - Arlanda JAPAN TOUR DAG 1 Okt. 24 lördag ARLANDA / LANDVETTER / KASTRUP 12.40-13.30 Landvetter Kastrup 11.05-12.05 Sundsvall - Arlanda 13.30-14.40 Arlanda Kastrup 15.45-09.45 Kastrup Narita (ankomst söndag) DAG

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2010 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Dagsemester vid scoutstugan i Åhus I år finns det möjlighet att åka till Scoutstugan under dagtid lördag till onsdag vecka 27-28. Du kan söka

Läs mer

studieresa till Kina 2016

studieresa till Kina 2016 studieresa till Kina 2016 Akupunktur 9 21 oktober & Jian Dao Medicine 23-28 oktober Under de sista 30 åren har vi varje år organiserat en studieresa till Kina för att studenter från akupunktur utbildningar

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden Program NTPR-resan 2007 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden NTPR 2007 dag för dag Lördagen den 2 juni Klockan 8:00 lämnar Stenafärjan Göteborg och då finns vi ombord. 11:15 är vi i Frederikshavn

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Preliminärt program för resa 2018

Preliminärt program för resa 2018 Dag 1. Preliminärt program för resa 2018 (erna kan komma att justeras längre fram) Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm, färja till Riga 10.00-10.30 Buss avgång från Karlstad, by 51 och Centralstation

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

En dröm för vår skola blir sann! Elevresa till Kina 3/4-17/4 2015

En dröm för vår skola blir sann! Elevresa till Kina 3/4-17/4 2015 En dröm för vår skola blir sann Elevresa till Kina 3/4-17/4 2015 Kära elever och föräldrar, I dagsläget studerar 89 elever, åk 6-9, kinesiska som språkval. Våra nior med språkval kinesiska går snart ut

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Följ med EG Retail m.fl. till NRF. Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e)

Följ med EG Retail m.fl. till NRF. Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e) Följ med EG Retail m.fl. till NRF Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e) Om NRF + 400 utställare 126 seminarier, föreläsningar och gruppdiskussioner Drygt 25 500 besökare från

Läs mer

Preliminärt Program för resa till Polen 2016

Preliminärt Program för resa till Polen 2016 Preliminärt Program för resa till Polen 2016 Resan genomförs vid samma tidpunkt som tidigare resor,nämligen veckan efter midsommar. Avresa onsdag 29 juni+- en dag veckan efter midsommarhelgen 2016, resans

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

Fritidsaktiviteter. December 2017-Februari 2018

Fritidsaktiviteter. December 2017-Februari 2018 Fritidsaktiviteter December 2017-Februari 2018 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Egypten - Kairo och Nilenkryssning

Egypten - Kairo och Nilenkryssning Egypten - Kairo och Nilenkryssning Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo Reskod: E1 Antal resdagar: 8 Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag pris per person:

Läs mer

KOMMUNIKATIV PLATTFORM

KOMMUNIKATIV PLATTFORM KOMMUNIKATIV PLATTFORM ITS the Swedish way Samlingsbegrepp Wien 2012 ITS the Swedish way Samhällsbehov Innovativ R&D Affärslösningar ITS i samverkan mellan näringslivet myndigheter och akademi Budskap

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Inbjudan till workshop Grön Tillväxt i Køge, Danmark den september

Inbjudan till workshop Grön Tillväxt i Køge, Danmark den september Inbjudan till workshop Grön Tillväxt i Køge, Danmark den 26-28 september Den 26-28 september kommer projektet SBPIN, South Baltic Public Innovators Network, att hålla en workshop på temat Grön Tillväxt

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!!

OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!! OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!!!!!!dessa ändringar meddelas vid samlingarna som vi har morgon och kväll varje dag!!!!! Måndag 22/6 05.30 Samling

Läs mer

Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/

Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/ Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/10 2017. Saint- Rhémy- en Bosses är en magisk plats under sommar och höst. Här kommer vi att kunna njuta av de

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

Reseberättelse av. på Island

Reseberättelse av. på Island Reseberättelse av på Island Tisdag - Ankomstdagen På tisdagen träffades vi på Arlanda runt klockan 11 för att droppa vårt bagage samt växla till Isländska kontanter. Gruppen började bli hungrig och vi

Läs mer

Dnr /16

Dnr /16 Utbildningsutskottet beslutade den 17 december 2015 att utskottet skulle resa till Kanada (prot. 2015/16:15). Syftet med resan fastställdes av utskottet enligt följande (prot. 2015/16:38): Resans inriktning

Läs mer

Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Jan Hedberg

Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Jan Hedberg Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé 23-28 april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Preliminärt program 190112 Ingvar Björk / Hur ser skog, skogsbruk, träanvändning ut i en av våra yngre europeiska

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

UF DRAR TILL BRYSSEL

UF DRAR TILL BRYSSEL UF DRAR TILL BRYSSEL ! BRYSSEL HÄR KOMMER VI! Äntligen är det dags för Utrikespolitiska föreningens resa till Bryssel. I det här resepaketet finner ni viktiga detaljer och vårat fullspäckade program. Transport

Läs mer

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United Program NTPR-resan 2009 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden 9 januari 2009 NTPR 2009 dag för dag - en preliminär tankeställare Onsdag 10 juni Anglo Bridge kallas DFDS fraktrutt mellan Göteborg

Läs mer

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2 Skidtest I Engelberg kommer snön normalt tidigt på hösten. Med snön kommer abstinensstinna friåkarproffs, skidfilmare och säsongare från hela världen. Med sitt läge får Engelberg ofta besök av lågtryck

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Ta hem app:en Gothia där finns information om cupen, kartor, spelschema osv. Livesändningar av matcher sker via appen eller webben.

Ta hem app:en Gothia där finns information om cupen, kartor, spelschema osv. Livesändningar av matcher sker via appen eller webben. 1 (6) GOTHIA Allmänt Ta hem app:en Gothia där finns information om cupen, kartor, spelschema osv. Livesändningar av matcher sker via appen eller webben. Matsedel finns på vår webbplats. Logi Vi bor på

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING:

INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 Modul PH4 HIKING WONDERS INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 Sida 2 INLEDNING. 2 Sida 2 DAGSPROGRAM: 2.1 Sida 2 Dag 1 (Lördag 27 februari, 2016); 2.2 Sida 2 Dag 2 (Söndag 28 februari 2016); 2.3 Sida 2 Dag 3 (Måndag

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

NVF Fordon och Transporter, augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige.

NVF Fordon och Transporter, augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige. Program NVF Fordon och Transporter, 23-25 augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige. Tredje arbetsmötet 2010 i NVF Fordon och Transporter genomförs på Elmia i Jönköping, Sverige. Ankomst

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring Kapstaden

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Fritidsaktiviteter. September-November 2017

Fritidsaktiviteter. September-November 2017 Fritidsaktiviteter September-November 2017 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter helgfria

Läs mer

Uppsala Senioruniversitet. Velkomin til Íslands

Uppsala Senioruniversitet. Velkomin til Íslands Uppsala Senioruniversitet Velkomin til Íslands U3A Uppsala Senioruniversitet Besök på Island 10. 14. maj, 2015 Söndagen 10 maj Program Ankomst till Keflavík med Icelandair klockan 15.30. Gruppen blir sedan

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

ANSÖKAN OM EUROPARESA STRASBOURG, FRANKRIKE SAMHÄLLSPROGRAMMET EKONOMI, ÅK 2

ANSÖKAN OM EUROPARESA STRASBOURG, FRANKRIKE SAMHÄLLSPROGRAMMET EKONOMI, ÅK 2 ANSÖKAN OM EUROPARESA STRASBOURG, FRANKRIKE SAMHÄLLSPROGRAMMET EKONOMI, ÅK 2 BAKGRUND Vi som ska åka är 12 elever och 2 handledare från samhällsprogrammet åk 2, men inriktning ekonomi. Vi vill göra en

Läs mer

Side notes :D. Min och Lauras Team ledare hette Sue Colgrave och var en underbart trävlig kvinna och Tobias och Anninas ledare hette Aoife smyth.

Side notes :D. Min och Lauras Team ledare hette Sue Colgrave och var en underbart trävlig kvinna och Tobias och Anninas ledare hette Aoife smyth. London resa -På fredagen den 17.9 började våran resa till London. -Vi gav oss iväg ungefär kl.10.00 från Pargas. -Vi träffade flickorna Laura Tuomela och annina Rosenqvist och vår ledare Mikko väänänen

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016 Vinresa till Alsace 24 30 september 2016 Rhen, slätten, vinodlingarna och Vogeserna Alsace är som en öppen bok. Från Strasbourg till Colmar avlöser mjuka kullar, tobaksfält, fruktträdgårdar och vinodlingar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet!

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet! NIVÅER A1-A2 1. Välj rätt alternativ 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag. A. i B. på C. till D. om 2. -. kommer din fru? Från Italien. A. Vart B. Var C. Varifrån D. Vad 3. Vad kör du bil? En Volvo. A.

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

Lunchen väntar på restaurang Vinor. Lunchen är en god pannbiff, samt kaffe och kaka efteråt.

Lunchen väntar på restaurang Vinor. Lunchen är en god pannbiff, samt kaffe och kaka efteråt. Vi fortsätter mot Sudersand genom Fåröns speciella landskap. Väl framme i Sudersand besöker vi Ebbes affär, som har allt i skinn, från plånböcker till skinnkläder och även kepsar, som är en omtyckt vara

Läs mer

SPINT 3 Kinaresa 4-11/2 2012

SPINT 3 Kinaresa 4-11/2 2012 SPINT 3 Kinaresa 4-11/2 2012 Söndag 5/2 När vi efter den långa resan äntligen landade i Kina var alla i gruppen trötta men också väldigt spända och förväntansfulla. Det första som hände var att vi möttes

Läs mer