Tips till dig som filmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tips till dig som filmar"

Transkript

1 Tips till dig som filmar Att läsa för både bröllopsparet och utsedda filmare För att hjälpa fånga tillställningen på bästa möjliga sätt.

2 Tips till dig som filmar 1 Introduktion: Tack för att du vill vara med och bidra till att ge det kommande brudparet ett minne för livet. Din roll kommer vara att ansvara för vissa delar av kvällens dokumentation. Du är en av flera utvalda och tillsammans lägger ni upp vad som ska filmas och vem som ansvarar för respektive del. Det behöver inte ta speciellt mycket av din tid och det är inte heller speciellt svårt. Snabb information om hur du hanterar kameran finns i Kameraguiden (separat). Kameran: Du kommer filma med en professionell men lättanvänd filmkamera av modell SONY NEX-VG20EH. Kameran är relativt kompakt och har två medföljande objektiv: (18-200mm) vilket ger mycket bra analog zoom och är ett mycket bra allroundobjektiv. Objektivet är också utrustat med SteadyShot som stabiliserar och jämnar ut hastiga rörelser. Det andra objektivet är ett fast objektiv (50mm) utan zoom och utan SteadyShot. Fördelen med denna är att den är mycket mer ljuskänslig och på så vis bättre vid filmning när det är lite mörkare. Att byta objektiv är inga svårigheter och finns förklarat i Kameraguiden. Spec: 16,1 megapixel Exmor APS HD CMOS, 5.1- kanaligt ljud, 25/50p, 3-tums (7,5 cm) pekskärm, HDMI mm objektiv samt 50mm objektiv Tillsammans med kameran medföljer ett minneskort som rymmer 5 timmars filmning med högsta bildkvalitet och 5.1-ljud. Medskickat golvstativ kan användas då man vill filma från samma plats under en längre tid och/eller vill ha extra stabilitet. Att filma är ingen match bara man håller koll på några enkla knappar och reglage och följer några enkla handhavanderegler och tips.

3 Tips till dig som filmar 2 Filmtips Det finns de tillfällen under dagen som kameran absolut måste rulla. Exempelvis under ceremonin, det vore ju en smärre katastrof att missa när bröllopsparet säger JA till varandra. Bröllopsvalsen är också viktigt att få med. Det är oftast dessa element som en klassisk bröllopsfilm bygger på. Även i Weddios koncept har vi med alla dessa klassiska händelser men detta är långt från allt! Vi på Weddio vill gärna bjuda på några tips som kommer göra minnet långt mer personligt och förhoppningsvis bra mycket roligare att kolla på. Om alla tips Tipsen som följer ska ses just som tips. Alla bröllop är unika, inget är det andra likt så det är omöjligt att skriva en manual för hur just detta bröllop ska dokumenteras på bästa sätt. Se tipsen som en källa till inspiration och använd det som ni vill. Det är självklart fritt fram att komma på egna punkter och idéer om hur ni vill ha det! Checklistan Två checklistor följer med vid första utskicket, en ifylld checklista med tips från Weddio samt en helt tom checklista. Den förifyllda är den som Weddio föreslagit - där det passar, men önskas många ändringar och tillägg kan bröllopsparet använda den tomma mallen för att skriva en egen lista. Bröllopsparet väljer vilken checklista som ska användas. Bröllopsparet ni har möjlighet att styra de viktiga hållpunkterna, men låt gärna de utsedda filmarna och övriga gäster själva göra det mesta av videon åt er. Glöm dock inte bort att även ni har några punkter som bara ni själva kan genomföra, dessa är markerade i gult i checklistan. Övriga är åt de utsedda filmarna. Ni som filmar Ni som filmar kommer ha en viktig roll under kvällen. Ni tillsammans ska komma överens om vilka element av tillställningen som just du ska ansvara för att få med på film, om inte bröllopsparet själva väljer att fördela detta på förhand. Använd gärna Weddios checklista vid fördelningen av vem som ska filma vad. Kom också gärna på egna idéer för att ge bröllopsparet ett så fint och roligt minne som ni bara kan. När du får en idé så skriv gärna ner denna i checklistan så att den inte glöms bort.

4 Tips till dig som filmar 3 Ingen vana att stå bakom kameran? Lugn, det kommer gå alldeles utmärkt! Tänk bara på dessa 7 grundläggande tips när du filmar: - Få gärna med för mycket. Det är bättre att du får med en bit innan och efter det du tänkt fånga på film, allt material måste inte vara bra, det onödiga klipps ändå bort. Det är mycket bättre än att man missar början av ett tal eller kommer in mitt i något annat som redan är påbörjat. - Ett klassiskt misstag är att använda zoomen för mycket. Använd gärna zoomen men bara när det behövs. Tänk också på att kameran är extra känslig för skakningar och rörelser i inzoomat läge. - Tänk på ljuset. Undvik att filma i för skarpt motljus, du behöver oftast bara flytta dig några meter ifall du märker att det blir för bländande. Även en panorering in mot ett ljust parti, exempelvis ett ljust fönster kan göra att kamerans ljusbalans får spel. - Försök hålla kameran någorlunda stabilt. Det är inte alltid man eftersträvar fullständig stabilitet, lite rörelse ger liv åt filmen. Vid de tillfällen du ändå vill ha extra stabilitet, använd gärna medföljande stativ. - Fundera inte så mycket över alla kamerans avancerade funktioner, det fungerar oftast alldeles utmärkt att filma i kamerans autoläge, det är detta som är inställt när du slår på kameran. - Fånga även detaljerna. En zoomning på tårtan, champagneglaset som bubblar, bröllopskyssen etc.etc. - Börjar det bli mörkt? Då kanske det är bäst att byta till det fasta (50mm) objektivet. Denna är mer ljuskänslig än det andra och ger bättre film i mörkare miljöer. Nackdelen är att det ej går att zooma samt att det ej har SteadyShot som hjälper till vid hastiga rörelser. Tänk på detta när detta objektiv används. Då var det dags för den stora dagen Det är nu det händer. Idag ska det skapas ett oförglömligt minne till bröllopsparet. Det är uppdelat i Förberedelser, Ceremoni, Festen och slutligen Dagen efter. Vissa element kan i just ert fall behöva kastas om i ordning. Tipsen är just tips och passar inte på alla bröllop. Ta inspiration och gör det bästa av det. Förberedelserna Det här är tiden innan ceremonin med vigseln, i kyrkan eller var det än nu är. För att få till dokumenteringen av alla dessa minnesvärda moment så krävs att minst en av de utsedda filmarna får följa med även under denna tiden. Vi lovar, det blir oerhört minnesvärt att fånga även dessa steg av förberedelser, förväntningar, stämningen, ja till och med stressen innan det drar igång.

5 Tips till dig som filmar 4 Intervjuer/samtal med Brudens och brudgummens närmaste familj har alltid mycket i tankarna innan och under bröllopet. Försök gärna få lite enskilda samtal med några. Vad rör sig egentligen i huvudet på brudens och brudgummens mor och far precis innan bröllopet? Några andra som kanske vill dela med sig av sin känsla för dagen kan vara Bestman, Brudtärna, Toastmaster/Toastmadam/Toastparet, syskon, mor- och farföräldrar m.fl. Backstage Vad händer under de intensiva förberedelserna innan vigseln drar igång? Hur är känslan de sista timmarna som ogift? Klänningsproblem? Allt kan hända backstage! Försök få en titt med kameran både hos bruden och brudgummen. Förberedelser övrigt Det kan vara kul att få ett minne även av den där stressiga men förväntansfulla morgonen när så mycket ska göras innan allt drar igång. Exempelvis sminkningen, eventuell manikyr, håruppsättningen, fotograferingen, förberedelserna i köket, kanske tärnan har uppdraget att hämta och leverera blombuketten? m.m m.m. Hälsning till bruden från brudgummen / Hälsning till brudgummen från bruden Vid tillfälle - innan vigseln, under festen eller dagen efter gå åt sidan och fundera igenom en hälsning som du vill spela in, från bruden till brudgummen och tvärtom. Du kan göra den precis så personlig som du själv vill och är bekväm med. Spela inte upp den förrän Weddio har skickat den färdiga filmen, låt det bli en överraskning till din kära

6 Kyrkbänkar Kyrkbänkar Tips till dig som filmar 5 Ceremonin Bröllopsparet anländer till kyrkan/vigselakten Kommer de åkandes med häst och vagn, i flådig limousine, eller i all enkelhet på cykel? Filma gärna ankomsten och även när de lämnar platsen. I kyrkan/under vigselakten Du som ska filma vigseln kan gärna börja med att stå långt fram, är det kyrkbröllop så placera gärna kameran så att den filmar mittgången där bröllopsparets inträde sker, förslagsvis vid kryss1 i nedan illustration. När de är på plats flyttas kameran snabbt till lämplig plats så att ni får med brudparens ansikten, i alla fall snett framifrån - kryss 2. En möjlighet för att få med båda brudparens ansikten under vigseln så kan man vid lämpligt tillfälle ungefär halvvägs in, exempelvis vid introt till en psalm, flytta kameran till andra sidan av brudparet - kryss 3. Precis innan utträdet ur kyrkan så flyttas kameran ner till kryss 4 för att få med hela utträdet. Präst/ vigselförrättare 3 2 Brud Brudgum 1 Stäm av innan med prästen/vigselförrättaren hur ni har tänkt med placeringar av kameran så att det är okej. Vi rekommenderar att ni använder stativet under vigseln. Filma gärna hela vigseln så klipper vi bort det som inte är intressant efteråt. Efter utträdet kanske det blir riskastning på bröllopsparet så då är det dags att bege sig ut. 4 Allra först precis innan det börjar, filma gärna åskådarna som förväntansfullt inväntar brudparet. In-/Utgång En inzoomning på några levande ljus, eller andra vackra motiv i kyrkan blir också vackert när vi klipper in det under redigeringen. Bruden kastar buketten I Sverige är det väldigt olika om bruden kastar sin bukett eller ej. I de fall hon gör det, fånga gärna det på film. Varför inte följa upp med ett litet samtal med personen som fångar buketten Vad tror hon själv, är det hon som är på tur att gifta sig?

7 Tips till dig som filmar 6 Festen Under middagen För den eller de av er som kommer filma under middagen är ett mycket hett tips att be att få samspela med Toastmastern/Toastmadam/Toastparet. Om denna meddelar precis innan nästa hållpunkt påannonseras, tal eller vad det nu kan vara, så hinner du starta upp kameran och få med även detta. Personlig hälsning Något av det finaste man kan ge är väl ändå en egen personlig hälsning och lyckönskning till brudparet. Be gärna Toasmastern/Toastmadam/Toastparet att meddela gästerna vid middagen att kameran är avsedd för alla. Meddela också att man efter filmningen ska lägga tillbaks kameran på samma ställe så att alla vet var man kan hitta den om man vill spela in en egen hälsning eller helt enkelt bara hjälpa till at dokumentera roliga, viktiga, intressanta händelser eller bara spontanfilma lite. LCD-skärmen på filmkameran går att vrida 180 grader så att man kan se sig själv när man filmar sin hälsning. Andra händelser under festen Alla bröllop är unika, vad som händer under och efter middagen är så olika. Några möjligheter händelser kan vara: -Välkomsttalet från Toastmastern/Toastmadam/Toastparet -Övriga tal -Maten, filma kort vad som serveras. Någon kanske vill ge sitt utlåtande? -Visas någon film från Svensexan/Möhippan? -Spex? -Bröllopsvalsen -Liveband -Dans -Mingel -Spontandans är alltid kul på film Kameran under natten En sak som vi självklart är måna om är att det redan innan har gjorts upp vem som blir ansvarig för att ta med sig Weddios filmkamera och kringutrustning över natten. Förslagsvis brudparet själva inför dagen efter, läs mer nedan. Dagen efter Trötta men lyckliga över en lyckad fest och att numer kunna titulera sig make och maka? Förhoppningsvis! Hur mår ni idag? Berätta lite kort om hur det känns att vakna upp som gifta. Är det gemensam frukost eller intas den på tu man hand?

8 Tips till dig som filmar 7 Avslutet på bröllopsfilmen Försök komma på en bra avslutning till filmen. Det kanske sker nyvakna från sängen, från frukostborden, när ni vinkar av gästerna eller på annat passande sätt. Hur som helst så försök få med lite vinkningar eller en hälsning som avslutas med ett hej då. Då klipper vi in det som en naturlig avslutning på filmen.

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2015 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

Paket 1 Du & Jag- Porträttfotografering ca 90 min Porträttbilderna är kanske de bilder man återkommer oftast till för att minnas sitt bröllop. Under f

Paket 1 Du & Jag- Porträttfotografering ca 90 min Porträttbilderna är kanske de bilder man återkommer oftast till för att minnas sitt bröllop. Under f Paket 1 Du & Jag- Porträttfotografering ca 90 min Porträttbilderna är kanske de bilder man återkommer oftast till för att minnas sitt bröllop. Under fotograferingen tar vi god tid på oss att skapa de vackrast

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

Prislista Bröllop 2014

Prislista Bröllop 2014 Prislista Bröllop 2014 Hjärtat klappar i bröstet, i händerna finns en vacker bukett, kravatten rättas till, ett nervöst leende avfyras mot en vän, höga klackar mot kyrkans stengolv, klockorna som klämtar

Läs mer

Vad är ett bevarat minne värt?

Vad är ett bevarat minne värt? Bröllop 2014 Vad är ett bevarat minne värt? Vad är den där absolut första kyssen som äkta makar värd? Det är svårt att svara på men det är inte svårt att komma överens om att det är en investering väl

Läs mer

Varje par har en unik kärlekshistoria att berätta -Hur börjar er?

Varje par har en unik kärlekshistoria att berätta -Hur börjar er? BRÖLLOP 2015 Tänk om ni vetat första gången ni möttes, att ni idag planerade för bröllop. Att detta möte var början på ert liv tillsammans. För några av er kanske det tog ett tag att förstå vad som hänt,

Läs mer

Guldpaketet - Heldags repotagefotografering med porträttsession

Guldpaketet - Heldags repotagefotografering med porträttsession Prislista Bröllop Guldpaketet - Heldags repotagefotografering med porträttsession Detta är det bästa paketet för er som vill föreviga hela er bröllopsdag. Jag följer er från de förväntansfulla förberedelserna

Läs mer

bröllopsfoto prislista www.malinward.com/brollop

bröllopsfoto prislista www.malinward.com/brollop bröllopsfoto prislista 2010 lovely weddingshoot ca 1 timmes fotografering innan bröllopet. 3695kr 5 lågupplösta bilder på cd-skiva för web (mitt namn måste alltid nämnas). 10st 10x15 3st 18x24 1st 20x30

Läs mer

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek All you need is love / 11 000 sek Ett litet paket som fångar stora stunder. Vi hinner med en avslappnad porträttfotografering efter/före vigseln, och ibland finns även tid kvar till familjeporträtt och

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

Bröllopsfotografering 2014

Bröllopsfotografering 2014 Bröllopsfotografering 2014 En investering En bröllopsfotografering är en investering som ökar i värde med åren. Ibland är det svårt att förutse vad man kommer att minnas mest ifrån sitt bröllop. När man

Läs mer

Bröllopsfotograferingar

Bröllopsfotograferingar Bröllopsfotograferingar 2014 En investering! En bröllopsfotografering är en investering som ökar i värde med åren. Ibland är det svårt att förutse vad man kommer att minnas mest ifrån sitt bröllop. När

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2016 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

Bröllopspriser 2015-2016

Bröllopspriser 2015-2016 LOVE BY Emelie Ohlsson Bröllopspriser 2015-2016 Det finns fotografer som vet hur man tekniskt hanterar en kamera, sedan finns det fotografer som också är konstnärer som har en förmåga att fånga de där

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig Bröllopspaket 2013 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar i dagarna tre. Det är eran bröllopsdag

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2015 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 PORTRÄTT 3995 kr VIGSEL 5995 kr Porträttfotografering under ca 1,5 timmar Fotografering under ca 3 sammanhängande timmar Porträttfotografering Vigsel och gratulationer Gruppbilder

Läs mer

PRISLISTA 2014 WALLENBERG. Fotograf Malena

PRISLISTA 2014 WALLENBERG. Fotograf Malena ~ Att föreviga dina stunder tillsammans med nära och kära är betydelsefullt och härligt. Att en bild säger mer än tusen ord är sant och den får dig att minnas de viktiga och fina stunderna i livet, eller

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2013

PRISLISTA BRÖLLOP 2013 PRISLISTA BRÖLLOP 2013 ER DAG Det här ögonblicket, det vi har väntat på så länge och som vi kommer minnas för resten av våra liv, det är NU. Emma & Ludvig, 21/5-2011 Mitt eget bröllop minns jag bäst genom

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

2blir1. Skapa en pärm för att spara och organisera idéer, arbetsblad, recept, broschyrer, osv.

2blir1. Skapa en pärm för att spara och organisera idéer, arbetsblad, recept, broschyrer, osv. 12-18 MÅNADER INNAN BRÖLLOPSDAGEN: Arrangera ett möte för er och era föräldrar. Bestämma budget och hur utgifterna ska fördelas. Välja ungefärligt datum och tid för bröllopet. (Det faktiska datumet beror

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten men med en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt till nordligare breddgrader. Med

Läs mer

Bröllop. Om ni vill ha fler än 15 bilder är priset 400kr/st.

Bröllop. Om ni vill ha fler än 15 bilder är priset 400kr/st. Bröllop Brudparsfotografering: Ca en timmes fotografering utomhus eller i en miljö som vi har kommit överens om. Utomhus hinner vi fota i lite olika miljöer, detaljbilder på bukett och ringar om ni vill

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar PRISLISTA BRÖLLOP 2013 Med reservation för ändringar Om Fotografen Fotograf Therése Kervefors startade i oktober 2011! Jag som driver företaget heter Therése Kervefors och bor i den vackra skärgårdskommunen

Läs mer

1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH

1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH 1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH Prislista Bröllopsfotografering 2016 priser inkl. moms Vi erbjuder våra kunder lite olika paket men givetvis kan ni kombinera ihop ert eget paket som ni önskar. Bokar ni

Läs mer

Bröllop Prislista 2015

Bröllop Prislista 2015 Bröllop Prislista 2015 Bröllopspaket - Brons 3 timmar fotografering Planeringsmöte samt testfotografering 1 st 40 x 50 cm förstoring Tackkort upp till 70 st Samtliga utvalda bilder högupplösta på USB (ca

Läs mer

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider.

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider. Dopguidens Checklista www.dopguiden.se 2-3 månader innan Bestäm datum för dopet Vilket dopdatum passar bra för er? Glöm inte att kolla med dopgästerna. Det kan vara svårt att hitta ett datum som passar

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

Vad betyder klädkoderna? Musik vid vigseln. Hår & Skönhet. Klädsel. Vår musik: Om ingen klädkod anges betyder det högtidsdräkt! OBSERVERA!

Vad betyder klädkoderna? Musik vid vigseln. Hår & Skönhet. Klädsel. Vår musik: Om ingen klädkod anges betyder det högtidsdräkt! OBSERVERA! Vad betyder klädkoderna? Högtidsdräkt /Frack Frack, uniform eller folkdräkt för männen. Lång aftonklänning, galaklänning eller folkdräkt för damerna Mörk kostym Mörk kostym för männen Finare klänning,

Läs mer

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2014 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

Bröllop. Prislista Mail: Web: photosbymattias.se Tel:

Bröllop. Prislista Mail: Web: photosbymattias.se Tel: Bröllop Prislista 2017 Mail: info@photosbymattias.se Web: photosbymattias.se Tel: 0735 31 04 74 Hej. Vad roligt att ni är intresserade av att boka mig som fotograf på ert bröllop. Mitt främsta mål är att

Läs mer

Prislista Bröllop 2015

Prislista Bröllop 2015 Prislista Bröllop 2015 Info När gästerna gått hem, klänningen ser ut som dagen efter ett bröllop och ni småler över gårdagens minnen av kanske tokiga tal och vacker musik. Det är då man vill vara säker

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier!

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Inledningsbilden är naturligtvis hämtad från förra årets sammanslagning av Envikens- & Svärdsjöförsamlingar till ett gemensamt

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

PRISLISTA privatfotografering

PRISLISTA privatfotografering PRISLISTA privatfotografering 2017 Porträttfotografering Fotografering i studio eller utomhus, ca 1 timme. Exempelvis barn- syskon- eller familjefotograferingar. Min studio finns på Kronan H5, hit är ni

Läs mer

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Systemkamerorna i Nikon 1-serien ger dig ett helt nytt sätt att fånga livet i farten. De erbjuder en perfekt balans mellan kraft och precision i en nätt design så

Läs mer

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION DIAMANT Detta är det bästa paketet för er som vill föreviga hela er bröllopsdag. Jag följer er från de förväntansfulla förberedelserna till vigseln och

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Bröllopsbilder. ett minne för livet

Bröllopsbilder. ett minne för livet Bröllopsbilder ett minne för livet För mig är det viktigt att förmedla en känsla av er och den viktigaste dagen i ert liv. Min ambition är alltid hög jag vill fånga er lycka och kärlek på bild. Det finns

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Mat & Dryck. Grattis till ert beslut om att dela livet som gifta! Viktiga telefonnummer: Våra rese-önskemål: Egna anteckningar:

Mat & Dryck. Grattis till ert beslut om att dela livet som gifta! Viktiga telefonnummer: Våra rese-önskemål: Egna anteckningar: Mat & Dryck Mottagning med snittar och plockmat, sittande middag eller buffé? Välj er bröllopsmeny med omsorg, och satsa hellre på enkla, väl tillagade råvaror som uppskattas av de flesta, än avancerade

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

Vi ser Julia och Romeo sittandes i en soffa(två stolar). Romeo fingrar på en laptop. Julia drömmer om tomten.

Vi ser Julia och Romeo sittandes i en soffa(två stolar). Romeo fingrar på en laptop. Julia drömmer om tomten. Värdparet in Nästa julkort är från Romeo och Julia. Men det var innan Julia gjorde slut. Nu förstår vi att Julia kom på andra tankar. Men hur det egentligen gick till den gången, det får vi klarhet i nu.

Läs mer

Programval. Automatiska val Alla de programvalen neråt, CA och nedåt till vänster sett är alla olika typer av autolägen.

Programval. Automatiska val Alla de programvalen neråt, CA och nedåt till vänster sett är alla olika typer av autolägen. Programval Har du någon gång undrat, om det verkligen är så stor skillnad på att fotografera i auoto-läget jämfört med att fotografera manuellt? Det gjorde jag i början, och visst kunde jag väl förstå

Läs mer

Jes 6: 1-2a, 3-8, 1 Kor 15: 1-11, (kortare: 1 Kor 15:3-8,11)

Jes 6: 1-2a, 3-8, 1 Kor 15: 1-11, (kortare: 1 Kor 15:3-8,11) 5. Söndagen under året (år C) (10 februari 2013) Fiskfångsten: Följ mig! Tidsram: 20-25 minuter. Luk 5:1-11 Fiskfångsten. De första lärjungarna En gång när han stod vid Gennesaretsjön och folket trängde

Läs mer

Fotografering. Bildstilar. Fotografering. Paket

Fotografering. Bildstilar. Fotografering. Paket Jag heter Ingemar Gunnarsson och är fotograf med firman Photolicious. Jag fotograferar främst människor och mitt specialområde är bröllop. Jag samarbetar även med andra fotografer och kan vanligtvis erbjuda

Läs mer

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2013 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

Bröllopsoffert 2015. - med resevation för ändringar - Fotograf Sandra Jensen

Bröllopsoffert 2015. - med resevation för ändringar - Fotograf Sandra Jensen Bröllopsoffert 2015 - med resevation för ändringar - Fotograf Sandra Jensen Fotografi med kärlek Jag älskar fotografering och jag älskar kärleken - Fotografi med kärlek. Jag älskar att fånga de äkta känslorna,

Läs mer

Bröllopsfotografering 2105

Bröllopsfotografering 2105 Bröllopsfotografering 2105 1 En investering i minnen När ni står där med rufsigt hår och glödande kinder morgonen efter er bröllopsdag är bröllopsfotografierna en värdefull skatt som rymmer alla de magiska

Läs mer

Appar vi arbetat med

Appar vi arbetat med Appar vi arbetat med Vårterminen 2013 Rönnbäcksskolan 5 juni 2013 ipad projekt Vt-2013 appar vi jobbat med, Sida 1 Choiceboard Creator Vi har använt denna app för att välja sång. Man kan ställa in så det

Läs mer

BRÖLLOP OCH FEST FR 1 APRIL 2017

BRÖLLOP OCH FEST FR 1 APRIL 2017 BRÖLLOP OCH FEST FR 1 APRIL 2017 Livets höjdpunkter är till för att firas. Bröllop, kalas och fester på Rimforsa Strand är något alldeles extra ett underbart minne för livet! Huset är som gjort för såväl

Läs mer

Kom igång med din systemkamera

Kom igång med din systemkamera Kom igång med din systemkamera Extra stödmaterial Här har du extra stödmaterial och tips till två avsnitt ur kursen. Du får också lite idéer till hur du kan gå vidare och testa tricket på andra sätt. Kapitel

Läs mer

Priser Bröllopsfotografering 2012

Priser Bröllopsfotografering 2012 Priser Bröllopsfotografering 2012 Detta ingår i alla bröllopspaket: En unik pre shoot & konsultation inför bröllopsdagen Utvalda foton från pre shoot på CD lågupplöst för webben Porträttsession ca 1 2h

Läs mer

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 Fotograf Oskar Allerby Jag fotograferar människor och berättelser. Varje person har något unikt att berätta och jag försöker berätta historien. Jag älskar verkligen

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION DIAMANT Detta är det bästa paketet för er som vill föreviga hela er bröllopsdag. Jag följer er från de förväntansfulla förberedelserna till vigseln och

Läs mer

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET Guld 2 - Ett Startklart Bröllopsalternativ På Direkten Mallorca har fantastiska stränder, och detta är en av de allra trevligaste! Anländ bara med ringarna, bröllopsstassen och gästerna

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Bröllopsbestyr. Hur mycket ett bröllop kostar och hur det finansieras

Bröllopsbestyr. Hur mycket ett bröllop kostar och hur det finansieras Bröllopsbestyr Hur mycket ett bröllop kostar och hur det finansieras Ylva Yngveson Institutet för Privatekonomi April 2010 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bröllopsbestyr... 3 Om undersökningen... 3 Sammanfattning...

Läs mer

UTRUSTNING TILL UNGA FILMARE 4-18 ÅR

UTRUSTNING TILL UNGA FILMARE 4-18 ÅR INKÖPSFÖRSLAG UTRUSTNING TILL UNGA FILMARE 4-18 ÅR Uppdaterad 2013-02-12 Martin E Utgångspunkten är att de ska vara lätt och kul att filma. All teknik är utvald med tanke på att de ska vara lätta att använda

Läs mer

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic PRESSENS BETYG Våra videokameror har testats av pressen och vunnit massvis med priser och utmärkelser. Inte minst tack vare vårt 3CCD-system som ger

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Prislista 2015. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2015. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2015 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar 2 0 1 8 B R Ö L LO P S P R I S E R det är DAGS Är beslutet fattat, och ni håller på att planera en av de största dagarna i ert liv? Det är massor av bollar i luften och tretusen frågetecken. Och det känns

Läs mer

Blackebergsmodellen. Memmo och Mysen i förskoleklassen

Blackebergsmodellen. Memmo och Mysen i förskoleklassen För skolor och bibliotek Blackebergsmodellen Memmo och Mysen i förskoleklassen I projektet Memmo och Mysen i förskoleklassen samarbetade bibliotek, skolor, förlag och författare för att låta sexåringar

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-24

Pressmeddelande 2008-01-24 Pressmeddelande 2008-01-24 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Kraftfull avancerad zoom introduceras i hela den nya MiniDV-serien MD215 MD255 Canon lanserar den nya MD200-serien en serie lättanvända

Läs mer

Fria idag! Det blir underbart

Fria idag! Det blir underbart Fria idag! Det blir underbart FRIA IDAG DET BLIR UNDERBART När en annan man stjäl din fru finns det ingen bättre hämnd än att låta honom behålla henne. - Sacha Guitry Det är fantastiskt att gifta sig när

Läs mer

12 18 månader innan bröllopsdagen. Skapa en budget för bröllopet Boka vigsel i kyrka eller vigselförrättare Boka lokal för bröllopsfesten

12 18 månader innan bröllopsdagen. Skapa en budget för bröllopet Boka vigsel i kyrka eller vigselförrättare Boka lokal för bröllopsfesten 12 18 månader innan bröllopsdagen Skapa en budget för bröllopet Boka vigsel i kyrka eller vigselförrättare Boka lokal för bröllopsfesten Tips: glöm inte bort städningen efter festen, anlita städfirma eller

Läs mer

VÅRT BRÖLLOP DEN: / / -- - ----

VÅRT BRÖLLOP DEN: / / -- - ---- VÅRT BRÖLLOP & DEN: / / -- - ---- 12-18 MÅNADER INNAN: ATT FIXA Boka vigsel via kyrka eller vigselförrättare Boka lokal för bröllopsfesten Skapa en budget för bröllopet Skapa en gästlista VIKTIGA BESLUT

Läs mer

BELYSNINGSFÖRSTÄRKANDE FÄRGSÄTTNING AV RUM (projektnr 34528-1)

BELYSNINGSFÖRSTÄRKANDE FÄRGSÄTTNING AV RUM (projektnr 34528-1) OPTIMA2 BELYSNINGSFÖRSTÄRKANDE FÄRGSÄTTNING AV RUM (projektnr 34528-1) LÄGESRAPPORT 25 juli 2011 Tekn. Dr Cecilia Häggström (genomförandeansvarig) Docent Karin Fridell Anter (projektledare) Projektets

Läs mer

GRATTIS! Ni ska gifta er!

GRATTIS! Ni ska gifta er! BRÖLLOP 2017 GRATTIS! Ni ska gifta er! Tack för att ni funderar på att låta mig vara en del av er dag. Er bröllopsdag kommer förmodligen vara en av de mest väldokumenterade dagarna i historien om ert liv

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV, INUTI OCH UTANPÅ Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna fundera kring sådant som finns inuti oss och påverkar vårt beteende,

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2012

PRISLISTA BRÖLLOP 2012 PRISLISTA BRÖLLOP 2012 Välj det paket som passar era önskemål, eller så skapar vi ett just för Er! ALL ABOUT LOVE! All about Love är för er som vill ha hela dagen dokumenterad, från det att ni gör er i

Läs mer

PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER

PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER Välkomna till en unik och underbar upplevelse dagtid - ett drömbröllop på en magisk vingård

Läs mer

Skribahjälpisens tänka på!

Skribahjälpisens tänka på! Skribahjälpisens tänka på! Hjälpledare är ovärderlig personer på ett skribaläger. För att uttrycka det enklare: Vi skulle aldrig klara oss utan dig! En hjälpledare är en person som hjälper till med de

Läs mer

Appar vi arbetat med. ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "1

Appar vi arbetat med. ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida 1 Appar vi arbetat med ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "1 Vårterminen 2013 Rönnbäcksskolan 2013 ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "2 Choiceboard Creator Vi

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9.

Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9. Av Gabriel Remäng Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9. ISO & Vitbalans - 10. Att måla med ljus Ordet fotografi

Läs mer

KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED

KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED DETTA INGÅR I SAMTLIGA PAKET: KONSULTATIONSMÖTE Jag vill höra allt om ert bröllop! Era tankar, känslor och egna idéer. Vi träffas i god tid innan bröllopet över en kopp

Läs mer

Tager Du Ellagården för att fira och glädjas tills morgonen skiljer oss åt?

Tager Du Ellagården för att fira och glädjas tills morgonen skiljer oss åt? Tager Du Ellagården för att fira och glädjas tills morgonen skiljer oss åt? VIGSEL I vår unika miljö kan du viga dig, arrangera er bröllopsfest eller dem båda i kombination. Många väljer att viga sig i

Läs mer

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild)

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild) Håll kameran rätt! För att minimera risken för skakningsoskärpa bör man alltid hålla kameran så stadigt som möjligt. Oftast håller man kameran som i mitten och till höger, med höger hand i kamerans grepp

Läs mer

Prisguide 2015. Foto: ME Photography

Prisguide 2015. Foto: ME Photography Prisguide 2015 Foto: ME Photography Låt oss förverkliga er dröm Vi vet att du har planerat och fantiserat om ditt bröllop och din speciella dag sedan barnsben. Vi vet även att du har en dröm om hur er

Läs mer

BRA ATT VETA SAKER VID FEST- BRÖLLOPSPLANERING

BRA ATT VETA SAKER VID FEST- BRÖLLOPSPLANERING BRA ATT VETA SAKER VID FEST- BRÖLLOPSPLANERING Lokaler Vi har flera lokaler att ha festligheter i. Utomhus i trädgården finns ytterligare platser som kan vara ett alternativ härliga sommardagar. Åsunden

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA ANDRA SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG C) Tidsram: minuter.

BrÖLLoPEt I KANA ANDRA SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG C) Tidsram: minuter. BrÖLLoPEt I KANA ANDRA SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG C) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus och hans lärjungar var också bjudna till bröllopet.

Läs mer

Behandlingsguide Sov gott!

Behandlingsguide Sov gott! Behandlingsguide Sov gott! V älkommen till Primärvårdens gruppbehandling för sömnproblem! Denna behandling utgår från KBT kognitiv beteendeterapi, som är en behandlingsform som visat sig vara en effektiv

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2016 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se Fokus När man tar en bild är motivet i fokus, ofta är bakgrunden då suddig. Ibland tar det lite tid att få till ett bra fokus, ge inte upp, om du tar kort med mobilen; testa att backa lite och gå fram

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer