BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer Innehåll.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer 2014. Innehåll."

Transkript

1 BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer Sidan: 2. Sidan: 3. Sidan: 4-7. Sidan: 8. Sidan: 9. Sidan: 10. Innehåll. Ordförandeord. Styrelse. Program. Böcker. Sommarmöte Örnsköldsvik. Se även bifogad bilaga. Övrigt.

2 Hej alla trädgårdsamatörer! Nu är det dags för ett nytt trädgårdsår och jag hoppas att ni hittar intressanta aktiviteter i vårt program. Vi fortsätter att försöka sprida dessa runtom i landskapet och även bjuda in alla trädgårdsintresserade. Genom att vara medlem i STA har du chans att fördjupa dina kunskaper om växter och hur de odlas och vi vill också stimulera och öka intresset för artrikedomen i våra trädgårdar. Året börjar med att vi samlas i studiecirklar för att tillsammans lära mer om utvalda växtgrupper. Det gav åtminstone mig blodad tand när vi läste om nävor och dagliljor i höstas och jag förstår nu lite mer vad etiketterna i plantskolan betyder och vad jag ska leta efter för att få rätt planta till rätt plats. Så ta chansen du med! Genom vår träff runt frölistan väcktes även mitt intresse för frösådder som ju kan ske på andra tider än bara på våren. Jag börjar redan nu att testa lite men vi vill försöka sprida kunskaperna runt höst- och vintersådd och att samla egna frön, så därför har vi det som ämne på ett medlemsmöte till hösten. För att fortsätta inspirera och öka kunskaperna har vi också bokat flera duktiga och kunniga föreläsare som kommer både i vår och höst. Vi fortsätter med vår sopplunch och den årliga bussresan som går söderut till två handelsträdgårdar och ett besök i en trädgård som varit med i trädgårdstoppen. Därutöver har vi visningar av flera trädgårdar och miljöer hemmavid. Tobias på Mobackes ställer också upp som personal shopper vid inköpsresa i maj. Växtmarknaden på Forsa Forngård var uppskattad, och vi hoppas den ska växa ytterligare i år. Hela programmet hittar du på vår hemsida och det skickas till alla medlemmar via epost om du har lämnat adressen och i annat fall med vanlig post. Uppdateringar sker kontinuerligt vid ändringar. Adressen till vår hemsida är Vår facebook-grupp STA Trädgårdsamatörerna Hälsingekretsen som vi startade ifjol har idag 77 medlemmar registrerade. Vi uppdaterar löpande listan med epost-adresser för att enklare kunna sprida information om våra aktiviteter till dig. Håll dig gärna uppdaterad via facebook och hemsidan. Jag hoppas att du kommer till våra träffar och vill ta del av andras och dela med dig av just dina erfarenheter. Kom gärna med önskemål om programpunkter så försöker vi ordna så mycket som möjligt. Du kan gärna ta kontakt med mig via epost: beritbryngelsson@gmail.com eller via facebook. Välkommen till en ny trädgårdssäsong i Hälsingland. Berit Bryngelsson, ordförande Vi hälsar alla nya medlemmar varmt välkommna. Ingen nämnd ingen glömd.

3 Styrelsen för Hälsinglands Trädgårdsamatörer. Ordförande: Berit Bryngelsson Forsa Vice-ordf: Tobias Styf Norrala Sekreterare: Paul Nygren Forsa Kassör: Lena Berglund Lillbrytte Ledamöter: Thomas Julin Forsa Marie Nordmark Flotthäll Monica Pettersson Trönödal Ersättare: Kristina Ekengren Hudiksvall Övriga funktionärer: Elvy Nordin Iggesund Revisorer: Erik Holm Iggesund Gudrun Ekroth Hudiksvall Ersättare: Mai Holm Iggesund Valberedning: Eva-Lisa Persson Iggesund Hemsidan och Blombladet: Paul Nygren Forsa Hemsida:

4 Program Ev. förändringar i programmet kommer att uppdateras på hemsidan. Kallelse till Årsmöte. Söndagen den 16:e mars kl Forsa Orienterares klubblokal Backa i Sörforsa (samma som förra året). Vi inleder med besök av de nya ägarna till Forsa Handelsträdgård som just nystartat med ny inriktning. De presenterar sig och sina idéer och planer för trädgården och vi får möjlighet att komma med önskemål och förslag. Därefter fika och sedvanliga årsmötesförhandlingar. Föreningen bjuder på smörgåstårta. Ta gärna med dig fröer, det kanske finns någon som vill byta med dig. Välkommen. Lördag 5 April KL Sopplunch och kaffe med kaka till självkostnadspris. Plats: Samlingslokalen vid Norrala Kyrka. Efter lunchen berättar Tobias Styf om årets växtnyheter, och ger tips och råd inför säsongen. Vi hälsar även icke medlemmar välkomna. Anmälan senast 3 april till Berit Bryngelsson, mobil , eller epost: beritbryngelsson@gmail.com Lördag 3 Maj. Inköpsresa till Mobackes i Bollnäs. Med personlig guidning och rådgivning av Tobias Styf. Mellan kl Samåkning ordnas efter önskemål som meddelas Berit Bryngelsson,, mobil eller epost: beritbryngelsson@gmail.com. Övriga : samling kl entrén. Lillfjärden Måndag 12 maj kl Åter dags för rensning, delning och allmän vårstädning av våra rabatter. Det brukar vara en trevlig och gemytlig kväll bland glada vänner. Och vi avslutar vårt arbete med fikakorgen. Söndag 18 Maj kl Trillium-kurs. Under ledning av Inger Karlsson, Håckstaviken 56, Hudiksvall. Plats: Västanbäcks Hembygdsgård. Kostnad: 50 kr + materialkostnad ca kr. Inger har tagit fram kurslitteratur och har växter att visa, och ev sälja i samband med cirkeln. Pris från 80 kr och uppåt. Egen fikakorg medtages.

5 Lördag 24 maj. Den årliga bussresan. Vi börjar med besök på Söderfors Trädgård ca 2 timmar. Fortsätter till Hedvigs Trädgårdar i Gävle där vi äter lunch. Därefter visning hos Gunilla Welin Brook som deltagit i Trädgårdstoppen, Och vi åker med Kålles buss. Pris för resan: 250 kr. för medlem. 350 kr för icke medlem. Avgång Hudiksvall till Söderfors Trädgård. Påstigning efter vägen söderut. ca 2 timmars besök på trädgården. Ca färd mot Gävle, Hedvigs trädgård, Hedvigslund 2, Gävle Där lunchar vi på Annas Kafé och kök ca (1 tim). Sen rundvandring/shopping i trädgården ca 1 tim. Lunchen betalas av var och en. Ca Trädgårdsvisning hos trädgårdsdesignern Gunilla Welin Brook, Parkgatan 6, Gävle. Tar ca 1-1,5 tim. Hennes trädgård har varit med i Trädgårdstoppen. Se hemsida: Förhoppningsvis får vi se den med den vackraste vårblomningen. Hon kan ev ha en del växter till försäljning. Sen åter Hudiksvall. Anmälan senast 16 maj, till Berit Bryngelsson. beritbryngelsson@gmail.com Söndag 1 juni kl TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS VÄXTMARKNAD. Vid Forsa Forngård. Du inbjuds att hyra bord och sälja dina överblivna och delade växter till andra växtintresserade. Vid dåligt väder finns möjlighet att hålla till på logen. Kostnad för bord: 100 kr. Serveringen på Ostkakelogen hålls öppen. Fika och ostkaka. Samma dag 1 juni kl Trädgårdsvisning hos Berit och Arne Bryngelsson, Fränö, Forsa i anslutning till växtmarknaden som börjar kl 12 på Forsa Forngård. Hoppas på lite vår- och försommarblomning och att nyplanteringarna från sommaren 2013 har tagit sig bra. Sedan visningen 2012 har två nya rabatter anlagts och ytterligare en påbörjat som ska bli en mindre lund. Om våren blir varm kan ju rhododendronen börjat slå ut lite. Trädgården kommer också att visas tisdagen den 12 augusti kl gm Trädgårdsodlarna.

6 Öppna Trädgårdar. Söndag 25 maj kl Samling hos Tobias Styf, Alevägen 4, Norrala, för visning av hans miniwoodland. Därefter vandrar vi vidare med Tobias till Kulturstigen vid Norralaån. Söndag 29 juni kl Visning hos Ulla-Britt Hassel, Årskogen 18, Gnarp som visar sina pioner. Där finns runt 100 olika sorter med olika blomningstid från tidiga till sena. Många är planterade från rötter och egenuppdrivna. Beroende på våren ser vi hur många som kommit igång. Söndag 6 juli kl Visning hos Helena Eriksson på Forsså Bruks Herrgård, Bruksallén 8 i Näsviken. En parkmiljö med olika sorters träd och 2 dammar med fisk, varav en asieninspirerad med kojkarp. Rosenplantering med ett 50-tal HC Andersenrosor, växthus med sommarplant. Frigående påfåglar och höns Brahma en av de största raser som finns. Samt en antikhandel med café. Samma dag 6 juli kl OBS. Tiden. Visning hos Anita och Leif Johansson Bergnäs 16 Forsa. Blandad trädgård, med stenmurar, fontän, och växter som blir intressanta att titta på. Och med en underbar utsikt över kyrksjön och Kyrkan. Söndag 13 juli kl Visning hos Lilian Brun, Västansjö 621, Bjuråker visar upp sin härliga trädgård med gammeldags växter och växthus under ständig utveckling. Där finns också loppis med fina gamla saker. Även visning hos Monica Andersson, Svågavägen 20, Bjuråker. Började med sin trädgård för 10 år sen, och håller nu på att göra om och förnya. Framsidan är nyanlagd och på baksidan finns bl a damm och växthus. Vi kollar med Stigs trädgårdar, om de kan hålla öppet i nära anslutning till visningarna. Söndag 20 juli kl Visning hos Gunnel Bohman, Lejensbacken 4, Järvsö, där hon har sitt sommarhus. Det är en trädgård på skogstomt och kan ses som ett försök att tämja en naturtomt. Trädgården är från början anlagd av Maria Bremefors, Pomeranshuset och har därefter förändrats en del med hjälp av Jana Netzman. Gunnel ville ha fler rosor mm. och är i behov av en lättskött tomt eftersom hon inte bor där stadigvarande. Vi avslutar med besök i trädgården på Stenegård, med guidning (prel tid 15.00). Söndag 10 Augusti kl Öppen trädgård vid Söderblomsgården i Trönö. Den nyrestaurerade gamla trädgården är en lugn oas för avkoppling, med vacker utsikt över Trönödalgången. Trädgården blev 2010 utsedd till en av de främsta trädgårdarna av Svensk Trädgårds riksbekanta 1000 trädgårdar. Även en liten västmarknad finns.

7 Söndag 31 augusti kl (prel). Föreläsning i Hudiksvall med Per Bürger, som driver Bürgers Växtgårdar i Köping, Örebro och Sala. Lokal meddelas senare på vår hemsida och gm. ev annons. Söndag 21 september kl Föreläsning med Maria Sandström, hortonom från Skellefteå, som driver "Trädgårdsråd i Norr" och har skrivit boken "Trädgård i kallt klimat". Design av trädgårdar i kallt klimat. Hur man bygger upp ett bra mikroklimat och vad man ska tänka på generellt kring växtval, planering, plantering, vindskydd. Lokal: troligen Församlingshemmet vid Norrala Kyrka. Slutligt program meddelas på vår hemsida och ev annons. Onsdag 15 oktober kl Medlemsmöte. Studiefrämjandets lokal i Hudiksvall. Fröbytarkväll och fika. Tips från Eva-Lisa Persson och Lena Berglund. Hur man frösår inför vintern.

8 Böcker till salu. Blå siffror 50 kr. Gröna siffror 100 kr. Författare. Boktitel. Langinvaino / Kullander Blommornas slott 2828 Olsson Stefan Odlarboken 9701 Neuschüts Karin Höns i trädgården 9713 Krantz Lars / Ericson Nina Rosendahls trädgård 9714 Persson Håge / Persson Irja Trädgård på lätt sätt 9810 Hushållningssällskapet Med gröna fingrar 9830 Wikström Laila Sinnenas fröjder 9904 Samuelsson Lars Erik Odla vin 9911 Hellmark Christer Typografisk handbok 116 Almgren Gun Lyckas med dina perenner 123 Riksantikvarieämbetet Parker och trädgårdar i Sverige 9813 Ahlm Gustav Blommor och grönska på kyrkogården 9901:1 IPC Intenational Publishing Blomlexikon 3 Samuelsson Lars-Eric / Schenkmanis Odla Ulf grönsaker 13 Tingdahl Britta Rosor 16 Åkerstedt Nils Den "nya" Biologiska Trädgården 19 Carlsson Allan / Lundberg Stig Trädgård i norr 137 Andersson Sjunne Låt balkongen blomma 202 Evison Raymond J. Making the most of Clematis (third edition) Palmstierna Inger Trädgård för nybörjare 9831 Tingdahl Britta Sommarblommor och lökväxter 12 Walfridson Marguerite Trädgård i Kruka 103 Paludan Marie Louise Jord under naglarna (och frid i själen) 107 Pavord Anna Nya Köksträdgården 112 Linné Carl von Lappländska resa 702 Författare. Boktitel. Berglund Karin Med fingrarna i jorden 9919 Keen Mary Trädgårdsdrömmar Planteringstips och dekorationsideér 129 Einarsson Anna Lena Trädgårdsliv 201 Rittershausen Wilma & Brian Orkidé - Drömmen om evig skönhet 310 Tingdahl Britta Perenner trädgårdens stöttepelare 9827 Lindvall Anna / Lindvall Gunvor Örter 6 Martinsson Karin Pelargoner 23 Carter George Skapa en örtagård 115 Bradley Steven Höst och vinter i trädgården 124 Israelsson Lena Handbok för köksträdgården 128 Eriksson Folke Göteborgs Botaniska Trädgård 144 Bradley Steven Sommar i trädgården 204 Ross Rickard Klätterväxter 304 Leese Timothy Perenner 309 Pope Nori / Pope Sandra??? Färg och design nr Callaway Dorothy Breeding ornamental plants 423

9 STA Sommarmöte i Örnsköldsvik Juli Vi hälsar välkommen till Ångermanlands, Mitt Nordens och Övre Norrlands kretsgemensamma och inspirerande aktivitet. PROGRAM. FREDAG 4/7 Vi börjar sommar mötet hos Hundsjö Trädgårdskonst i Gideå med en lätt buffé. Därefter guidar Marianne Mähler oss runt i trädgården. I deras butik med trädgårdskonst finns det möjlighet att handla. LÖRDAG 5/7 Förmiddag och Eftermiddag besöker vi olika trädgårdsägare i Örnsköldsvik med omnejd. Vi får ett guidat besök i en av våra vackra stadsparker. Gemensamhets middag med underhållning på kvällen med lotteri. SÖNDAG 6/7 Förmiddagen ger ett bildföredrag med Monne och Göran Hermansson från Tjörn. Eftermiddagen avslutas med gemensam stor växtmarknad för medlemmar och allmänhet vid Solängets Travbana i Svedjeholmen. INFO OM FÖRANMÄLAN OCH BETALNING En anmälningsavgift om 150: - per person tas ut i samband med er anmälan. Sista anmälningsdag Betala till vårt Handelsbankkonto senast Märk din betalning med namn och adress. 2 veckor innan mötet kommer fullständig mötes och deltagare information att skickas ut i första hand via E-post och i andra hand per vanlig post. BOENDE ordnar du själv Förslag på boende: Vandrarhemmet Bönan i Svedjeholmen Överhörnäs Camping EFS Camping Prästänget i Svedjeholmen med flerbäddsstugor Förslag på Hotell i centrum (ca.4-6 km): Scandic Park Elite Plaza MAILA ELLER SKICKA TILLBAKA DENNA ANMÄLAN till oss på adress: Gun-Britt Moberg Kilen 229, Överhörnäs E-post: gunbritt.moberg@spray.se Tel ANMÄLAN. KOSTNAD MAT per person SPECIALKOST ÖNSKAS Fredagsmingel: 100 kr Lunchbuffé: lördag: 90 kr VÄXTMARKNAD antal meter (100kr/m) Middag 3-rätters lördag: 260kr Lunchbuffé söndag: 80 kr Namn Postadress Adress Telefon E-post

10 Blombladet. Kommer ut med ett nummer per år. Manusstopp 31 januari Hemsida: Sole Flagrante Trädgård & Design Längtar du efter något nytt i din trädgård? Vill du ha det lite ombonat och mysigt? Jag ger dig tips på förändringar och växter som skulle passa. Ritning över din nya trädgård Pris: efter omfattning. Växtförsäljning pågår hela säsongen. Ring före så jag är hemma. Inger /

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum)

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer 2019. Innehåll. Sidan: 2. Ordförandeord. Sidan: 3-5. Program. Sidan: 5. Styrelse. Sidan: 6. Böcker. Email: sta-halsinge@telia.com

Läs mer

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum)

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer 2018. Innehåll. Sidan: 2. Ordförandeord. Sidan: 3. Styrelse. Sidan: 4-6. Program. Sidan: 7. Böcker. Väl mött till ett

Läs mer

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum)

BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) BLOMBLADET. Lin. (Lìnum usitatissimum) Medlemsblad för Hälsinglands Trädgårdsamatörer 2019. Innehåll. Sidan: 2. Ordförandeord. Sidan: 3-5. Program. Sidan: 6. Styrelse. Email: sta-halsinge@telia.com Hemsida:

Läs mer

Vi börjar med föreningens årsmöte och hoppas förstås att du har möjlighet att komma.

Vi börjar med föreningens årsmöte och hoppas förstås att du har möjlighet att komma. Vårprogram 2017 Äntligen vår! I väntan på att få sätta fingrarna i jorden vill Trädgårdssällskapet fresta med några aktiviteter. Vi ordnar egna, deltar i andras och tipsar om sådant vi tror att du är nyfiken

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Vårprogram nr 2, 2007

Vårprogram nr 2, 2007 Vårprogram nr 2, 2007 Vintern, den lilla som blev, försvann lika plötsligt som den kommit och krokus och julrosor stod på kö och slog ut på ett par dagar. Vilken lovande start på våren! I Gillet kommer

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Arboga Trädgårdsförening

Arboga Trädgårdsförening Arboga Trädgårdsförening Vår- och Sommarprogram 2019 1 Styrelse: Ordförande Gudrun Wikén gudrunm@uvtcmail.se 073-097 85 67 Info: Gudrun är mest intresserad av trädgårdens design. Hon och Håkan satsar på

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Medlemsinformation. Trädgårdsresa till Höga kusten och Örnsköldsvik 9-10/7

Medlemsinformation. Trädgårdsresa till Höga kusten och Örnsköldsvik 9-10/7 Medlemsinformation Vindelns Trädgårdssällskap är en ideell förening som grundades 1937 och har ca 205 medlemmar. Föreningen är i sin tur medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård (RST) som är Sveriges största

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Program våren 2019 I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Pg 444699-3 Bråbo SPF Månadsmöten. Blå Salen, Ättetorpskyrkan kl 14.00

Läs mer

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap samarbetar med Studieförbundet

Enköping-Håbo Trädgårdssällskap samarbetar med Studieförbundet NYHETSBREV Program våren 2013 Vår ordförande, Ulla Hellström har ordet Välkomna till Kalender 5 februari, Medlemskväll i Bålsta 17 mars, Årsmöte, Hjälsta bygdegård 12 april, Bussresa till Nordiska Trädgårdar,

Läs mer

Annonsera Nu har vi en annonssida på vår webbplats. Här kan du erbjuda andra medlemmar ditt växtöverskott eller andra trädgårdsrelaterade produkter.

Annonsera Nu har vi en annonssida på vår webbplats. Här kan du erbjuda andra medlemmar ditt växtöverskott eller andra trädgårdsrelaterade produkter. Vår och sommar 2014 Nu har det vänt, dagarna blir längre och frökatalogerna har börjat komma. Det är dags att påbörja det nya trädgårdsåret. Välkommen till nya inspirerande träffar i ett välmatat program

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter.

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Handbok för köksträdgården Detta är troligen den mest

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018.

Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018. PROGRAM VÅREN 2018 Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018. Vi har försökt sätta samman ett program som skall tillgodose många olika intressen och fram för allt ge

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Torsdag 6:e september kl. 18:00 LINNÉ OCH VÄXTERNAS NAMNSÄTTNING, en guidad vandring i Bergianska Trädgården.

Torsdag 6:e september kl. 18:00 LINNÉ OCH VÄXTERNAS NAMNSÄTTNING, en guidad vandring i Bergianska Trädgården. Höstprogrammet 2007 Nu går trädgårdslivet in i en sprakande final och det börjar bli dags igen för inomhusaktiviteter. Vi ska passa på att njuta av frukt och grönsaker, dra lärdom av det som hänt och inte

Läs mer

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se ENSKEDE PROGRAM Foto: fotoakuten.se VÅREN 2019 VÄLKOMNA TILL VÅRENS PROGRAM Även 2019 blir det ett rätt fylligt program i PRO Enskede. Vi har försökt göra en bra blandning av föreläsningar, underhållning,

Läs mer

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010 NHR Motala Vadstena December 2010 Medlemsblad 2011 års bad och rekreationsresa går till Malloca! Läs mer på sista sidan. Årets firar vi Kärleksvecka traditionsenligt med kaffe och kärlekstårta tillsammans

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

www.katrineholms-tradgard.se 2013 Augusti Trädbeskärning (JAS) i teori och praktik, max 7 deltagare. Lördagen och söndagen den 24-25 augusti tid 10.00-13.00 Plats: Vid Djulö växthus Alf Olofsson visar

Läs mer

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD september, oktober, november 2014 Utflykt till Fredriksdal Fredriksdal är mycket på samma gång: vidsträckt park, friluftsmuseum, teaterscen,

Läs mer

Torsdagen den 9 februari kl IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Sde Årsmöte med utflykt till Chelsea Flower Show

Torsdagen den 9 februari kl IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Sde Årsmöte med utflykt till Chelsea Flower Show Torsdagen den 9 februari kl. 18.30 IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Sde Årsmöte med utflykt till Chelsea Flower Show Vi träffas i IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Skövde. Sedvanliga mötesförhandlingar.

Läs mer

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Protokoll nr 6 Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Närvarande: Förhinder: Kerstin Sjörén, ordförande Anette Härbst, kassör

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar Höör 2016 höst - vinter Kom med och forma framtiden för pensionärer Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil Motionsdanser-Temakvällar PRO Höör Expedition Storgatan 7 Hemsida: pro.se/hoor

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm.

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm. Vårprogrammet 2008_2 När detta skrivs är det Påsk och snön ligger vit efter en grön och våt vinter. Men frösådderna gror inne i värmen och snart är det barmark igen. Väl mött på nya inspirerande träffar

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj Vikar Bladet Vinter & vår 2018 2018 mars april/maj Trosavik Slöjd& Café Öppettider öppet alla dagar 10-16 tom 8 april, därefter stängt måndag och tisdagar. Öppet onsdagar tom söndag. Vi har öppet för möten,

Läs mer

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö HUVUD för kunskap HJÄRTA för medkänsla HAND för färdighet HÄLSA för ett sunt levnadssätt Almviks 4H-klubb Igelkott på besök sommaren 2013 Vårprogram

Läs mer

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning POMS Handikappsykologernas Yrkesförening inbjuder i samarbete med Barn- och Ungdomshabiliteringen samt Vuxenhabiliteringen i Örebro län till konferensen Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Årgång Senaste nytt från Åsele!! ÅSELEDAGEN Torsdag. Butikerna. 1 juni ÅSELE-NYTT. Torsdag stängt, FRILUFTSDA.

Årgång Senaste nytt från Åsele!! ÅSELEDAGEN Torsdag. Butikerna. 1 juni ÅSELE-NYTT. Torsdag stängt, FRILUFTSDA. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 58 2017-05-24 Nr 21 Senaste nytt från Åsele!! ÅSELEDAGEN Torsdag Butikerna har 1 juni öppet till 19.00. för nästa MANUSSTOPP ÅSELE-NYTT kl

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet!

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! Hösten 2018 Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! 1 Varje vecka (utom helger) Bingo : Boule: Kringlans matsal. Måndagar kl. 15.00.

Läs mer

Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013. På kvällen har vi årsmöte i "pelarsalen" på Sala Statt (Hotellet)

Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013. På kvällen har vi årsmöte i pelarsalen på Sala Statt (Hotellet) Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013 Varmt välkomna till årets SM-dagar i sportskytte. Tävlingarna kommer att äga rum i Sala där Sala Skyttegille står som arrangör för årets

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nr.3 Juli 2014 En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nu har redan maj och junimånad passerat och vi är mitt inne i den härliga sommaren. Vädret har varit varierande med

Läs mer

Hjärtbladet. Vi räddar liv! En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga. Februari Medlemsblad nr 7

Hjärtbladet. Vi räddar liv! En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga. Februari Medlemsblad nr 7 Hjärtbladet Medlemsblad nr 7 Februari 2019 En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga Vi räddar liv! 1 Ordföranden har Ordet! Hej alla, Nu har jag varit ordförande under två år i

Läs mer

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse Postens Gruppförsändelse 2015 01 14 Årg. 42 v. 3 Utgivare: Victoria Palmqvist www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70 Vi finns även på facebook Ekumeniska gudstjänster Pingstkyrkan

Läs mer

Väl mött! Bild: Svenska Bostäder Fotograf: Peter Lyden

Väl mött! Bild: Svenska Bostäder Fotograf: Peter Lyden Höstprogram 2013 Nu går sommaren sakta över i höst. Vi hoppas på milt väder, vackra färger och klara dagar när vi plockar våra äpplen och skördar det sista ur trädgårdslanden. Trädgårdslivet tar inte slut

Läs mer

Engelholms Vandrarförening

Engelholms Vandrarförening Engelholms Vandrarförening Vandringsprogram november 2018 - mars 2019 På vår hemsida www.engelholmsvandrarforening.se kan du hitta senaste nytt, aktuella program, vandringsberättelser m.m. men också ändringar

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt under sommaren:

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Programblad nr 3, hösten 2010

Programblad nr 3, hösten 2010 Programblad nr 3, hösten 2010 Så har ännu en sommar passerat sin höjdpunkt, kvällarna blir kortare och mörkare, men ännu blommar våra trädgårdar och fruktskörden är ännu inte bärgad. Vi njuter fortfarande

Läs mer

Säfflebygdens Trädgårdssällskap. Medlemsprogram 2012. Lämnar 10 % på hela sortimentet. Lämnar 5% på tryckimpregnerat virka

Säfflebygdens Trädgårdssällskap. Medlemsprogram 2012. Lämnar 10 % på hela sortimentet. Lämnar 5% på tryckimpregnerat virka Pomonadalens Trädgårdscentrum Colorama JLB Bygghandel AB Avelsäter Blomsterhagen Tilderuds såg och byggmaterial Jaco Maskinservice Ab Optimera Bygghandel Åmåls Blomsterhandel Euroflorist Lämnar 10%på ordinarie

Läs mer

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Vi hälsar Er hjärtligt Välkomna till Göteborg den 14-15 mars för att delta i Postmästerskap i Bowling. Vi kommer att spela på Strike & Co i Gamlestan.

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER MÅNADSMÖTEN PÅ KVÄLLSVÄGEN Tisdag 13 september kl 10.30 Tisdag 11 oktober kl 10.30 Tisdag 8 november kl 10.30 Tisdag 13 december kl 10.30 FREDAGSFIKA PÅ ELGENTORP Fredag 30

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011 RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2011 I detta nummer: ett flertal tillfällen till härliga samkväm t.ex. Höstgille, Tygresa, Fotboll och diverse hantverkskvällar, bara att ta för sig!

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning POMS Handikappsykologernas Yrkesförening inbjuder i samarbete med Barn- och Ungdomshabiliteringen samt Vuxenhabiliteringen i Örebro län till konferensen Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 Program 2018 Fredag Årsmöte 2 februari Sedvanliga mötesförhandlingar. Ingela Wallin berättar och visar bilder Kl.19.00 från en resa med Hurtigrutten Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 7 mars

Läs mer