Välkommen till din ST. på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till din ST. på Sahlgrenska Universitetssjukhuset"

Transkript

1 Välkommen till din ST på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

2 Välkommen till Sahlgrenska Universitetssjukhuset! Sjukhusets mål är att utifrån patientens behov erbjuda bästa möjliga vård. Verksamheten vilar på de tre fundamenten vård, forskning och utbildning. Som ST-läkare kommer du på SU att vara en viktig del av alla tre. Som stöd för dig, din handledare, din studierektor och verksamhetschef under din ST finns ett ST-kansli. ST-kansliet består av sjukhusgemensamma studierektorer, sekreterare och utbildningssamordnare. ST-kansliet har nära samarbete med områdesstudierektorer från de 6 områdena på SU i ett så kallat SR-råd och representanter för ST-läkarna i ett ST-råd. Allmänt om ST-utbildningen: Socialstyrelsen beskriver övergripande den kompetens som du skall uppnå inom ramen för ST (SoSFS 2008:17). För detaljerad information om målbeskrivningen gällande din egen specialitet hänvisas till I den gemensamma delen av ST-målbeskrivningen, som gäller alla ST-läkare oavsett specialitet, ställs krav på utveckling av olika typer av kompetens. Dessa sammanfattas i tre övergripande mål; kommunikation, ledarskap samt medicinsk vetenskap och kvalitetsarbete. Socialstyrelsen beskriver kraven i form av delmål. För att hjälpa dig att uppnå de generella kompetenskraven har studierektorskansliet tagit fram lokala och regionala riktlinjer, detaljerad information om dessa hittar du på För dig med särskilda intressen kan SU erbjuda två specialformer av STutbildningar: 1. ALF-ST-tjänster med forskartid (forskar-st), omfattande 10 block per år, som tillsätts av SU i samarbete med Sahlgrenska akademin. Dessa tjänster med forskningstid på halvtid skall göra det möjligt att kombinera forskarutbildning och/eller fortsatt forskning efter disputation, med klinisk ST. Aktiv forskning krävs för att kunna antas till tjänsten. 2. Ledarskaps-ST syftar till att ge intresserade ST-läkare möjlighet att fördjupa sig inom ledarskap. Dessutom ges förutsättningar för att utvecklas inom områden som kvalitetsarbete, organisationsteori, kommunikation, chefskap, handledning och pedagogik. Varje ST-läkare får dessutom tillgång till en mentor.

3 För dig som är ST-läkare på SU gäller följande: 1. ST är målstyrd men minst 60 månader lång, eller 54 månader om du är disputerad. 2. Du skall redan från början ha en specialistkompetent handledare, detta gäller även under dina randningar. 3. Du skall ha regelbundna handledarsamtal omfattande ca 1 2 timmar per månad. 4. Se till att tidigt formulera ett skriftligt individuellt utbildningsprogram. Detta skall revideras årligen. 5. Regelbunden lästid och tid för internutbildning skall finnas inlagt i ditt schema, ca 2 4 timmar per vecka. 6. Du tar själv ansvar för att dokumentera dina kurser, projekt, handledarsamtal och framsteg kontinuerligt. 7. Se till att få regelbunden feedback i form av sit-ins och ifyllda feedbackblanketter. SU har flera olika egna utbildningsprogram som är till för dig som är STläkare. Programmen hjälper dig att uppfylla delar av de gemensamma kompetenskraven enligt ovan. 1. ST-utvecklingsprogrammet syftar bland annat till att ge ST-läkaren fördjupade kunskaper inom handledning, grupprocesser, kommunikation, pedagogik, ledarskap, systemtänkande och verksamhetsutveckling. Programmet löper över två år. 2. ST-LIV (ledarskap i vården) är ett kortare program med liknande målsättning som ST-utvecklingsprogrammet. Utbildningen löper över ca en termin. 3. Dessutom finns ett flertal andra kurser, med inriktning på exempelvis ledarskap, medicinsk vetenskap, kommunikation och handledning.

4 Sahlgrenska Universitetssjukhuset Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) bildades 1997 efter en sammanslagning av Mölndals sjukhus, Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset. SU är norra Europas största sjukhus med 2100 vårdplatser på 165 avdelningar, och ca anställda. För dig som inte känner till SU sedan tidigare kommer här lite basfakta om de tre ingående sjukhusen: Sahlgrenska sjukhuset har haft flera föregångare, men det sjukhus som utgör Sahlgrenska idag invigdes år Det har byggts ut kontinuerligt i drygt 112 år och det stora centralkomplexet stod klart På Sahlgrenska finns en stor dygnetruntöppen akutmottagning för medicin och kirurg-patienter. Det är hit som alla svårt skadade patienter förs, med ambulans eller helikopter. Det finns också en dygnetruntöppen gynekologisk akutmottagning. Rikssjukvård bedrivs inom lever-, hjärt- och lungtransplantationer, samt viss kraniofacial kirurgi. Här finns exempelvis också neurokirurgi, plastikkirurgi, psykiatri, onkologi och öron-näsa-halssjukvård. Östra sjukhuset ligger i Härlanda i Göteborgs östra delar. Byggnationen påbörjades 1965 och hela sjukhuset stod klart På Östra finns dygnetruntöppna akutmottagningar för medicin, kirurgi, infektion och psykiatri. På kvinnokliniken hanteras båda normala och mer komplicerade graviditeter och förlossningar, och är en av de kliniker där det föds flest barn i Sverige. I anslutning till kvinnokliniken finns en stor neonatalenhet. På Östra finns Göteborgs enda tryckkammare. På samma tomt som Östra Sjukhuset ligger Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Även här finns en dygnetruntöppen barnakutmottagning för medicin, kirurgi och ortopedi. Rikssjukvård bedrivs inom barnhjärtkirurgi och transplantationer

5 Mölndals sjukhus invigdes 1924 men har byggts ut i flera omgångar och färdigställdes till stora delar under sextiotalet. Här finns dygnetruntöppna akutmottagningar inom medicin och ögonsjukvård, och Göteborgs enda akutmottagning för ortopedpatienter. Här finns också psykiatri, geriatrik och en förlossningsklinik för normalförlossningar.

6 Anställningsvillkor, rättigheter, skyldigheter och löneförmåner 1. Alla ST-tjänster på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är tillsvidareanställningar inom VG-regionen. 2. Du har rätt till utvecklings- och lönesamtal årligen. 3. Det finns ett ramavtal för flexibel arbetstid. Överenskommelser i verksamheten reglerar flextiden och kan läggas ut mellan kl 07 och 21. Du kan inte ta ut mer än 4 timmar ledigt med flextid per tillfälle. 4. Som ST-läkare är du berättigad till övertidsersättning. Detta gäller om arbetet har beordrats i förhand eller godkänts i efterhand av din närmaste chef. 5. Lunchrasten för alla är 45 minuter. Om du stämplar ut och in på lunchen kan den kortas till 30 minuter. 6. Jourersättning utgår mellan kl 21 och 07. Du får inte lov att arbeta övertid/jourarbete mer än 48 timmar under 4 veckor eller 50 timmar under en kalendermånad. Totalt under ett år får du lov att arbeta 200 timmar. Den arbetade tiden under en jourschemaperiod minskas med den jourkompledighet som tas ut under samma period. På så sätt ges möjlighet till återhämtning och saldot för arbetad tid kan ligga under 200 timmar. Överskrids 200 övertidstimmar för året kan arbetsgivaren få böta och du blir tillfälligt spärrad från vidare jourtjänstgöring. 7. Du får som ST-läkare normalt 25 semesterdagar per år. Du får spara all semester utöver 20 dagar, 20 dagar måste alltså tas ut årligen. Du kan spara max 40 dagar. 8. Som gravid arbetstagare har man rätt att på egen begäran undantas från jourtjänstgöring kvällar, nätter och helger under de sista 60 dagarna före beräknad förlossning. Enligt Läkaravtalet 2010 skall arbetsgivaren beakta vilka möjligheter som finns att bereda gravida läkare befrielse från jour- och beredskapsarbete.

7 9. Föräldraledighet skall meddelas chefen minst 3 månader i förväg. Man har rätt att vara helt ledig tills barnet är 1,5 år och man har rätt att korta sin arbetstid till 75% tills barnet är 8 år. Man får ta högst tre perioder med föräldraledigt per år. Föräldrapenning är semestergrundande i 120 dagar. 10. Arbetsgivaren ger ett föräldrapenningstillägg om 10% av din grundlön under 150 kalenderdagar, förutsatt att du är ledig minst 150 dagar i sträck. 11. Arbetsgivaren betalar också ut en takersättning som fyller ut upp till 80% av din grundlön, om du har högre grundlön än taket i föräldrapenningen. Takersättningen ges under 270 kalenderdagar och kan överlåtas mellan föräldrarna, om båda är anställda i VG-regionen. 12. Som anställd på SU har du rätt till fri sjukvård. Förmånen omfattar besök hos läkare i öppenvård och distriktssjuksköterska i Västra Götalandsregionen och i annat landsting. Det gäller också vid besök hos privat vårdgivare som har vårdavtal med VG-regionen och hos privat vårdgivare som är ansluten till Försäkringskassan. Detta gäller även under semester, föräldra- och tjänstledighet. 13. På SU finns ett friskvårdsavtal som gäller alla medarbetare. SU har avtal med flera av motions- och friskvårdsanläggningar inom Storgöteborg. Avtalen innebär att du får rabatt vid köp av motionskort. Dessutom har du möjlighet att få ett friskvårdsbidrag till friskvårds- och hälsofrämjande aktiviteter på max 500 kronor per år om du satsar lika mycket själv. Friskvårdsaktiviteter anordnas på alla sjukhusen, se intranätet. 14. Om du skadar dig i arbetet ska du anmäla detta till din närmaste chef och i avvikelserapporteringssystemet MedControl. Upptäcker du risker i arbetsmiljön, kontakta närmaste chef och skyddsombudet. 15. Ytterligare information finns på HR-portalen som nås via intranätet.

8 Sahlgrenska akademin Sahlgrenska akademin är den hälsovetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Vid Sahlgrenska akademin finns sex in sti tutioner inom områdena medicin, odontologi och vård veten skap. Vid Sahlgrenska akademin finns 18 utbildningsprogram, bl.a. för läkare, sjuksköterskor, apotekare, receptarier och folkhälsovetare. Mycket av forskning och utbildning sker på Sahlgrenska universitetssjukhuset av personal som är anställda vid sjukhuset. Samarbetet mellan universitet och sjukhus regleras i ett avtal mellan stat och Västra Götalandsregionen, det så kallade ALF-avtalet. Det innebär att staten allokerar ganska mycket pengar till regionen för att få tillgång till både personal, patienter och infrastruktur för att kunna bedriva forskning och utbildning. Forskningen vid Sahlgrenska akademin är intensiv och bred. Flera av forskningsmiljöerna håller mycket hög internationell klass, vilket nyligen bekräftats av en utvärdering av internationella experter. Det finns alltså stora möjligheter att delta i både forskning och undervisning som ST-läkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Denna broschyr har tagits fram Elizabeth Schepke och Anna Nyström, medlemmar av ST-rådet, i samarbete med ST-kansliet. ST-rådet är en sammanslutning av ST-läkare från olika verksamhetsområden som främst fungerar som en referensgrupp för ST-kansliet, men som också driver egna projekt. Är du intresserad av ST-rådets verksamhet är du alltid välkommen att höra av dig till oss på st-radet.su@vgregion.se. Det finns mer information om oss på ST-hemsidan. Layout & tryck Januari 2013: Regiontryckeriet Göteborg

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak Inspektionsdatum: 120223-24 Landsting Sjukhus Landstinget i Västmanland BUP Västmanland STRUKTUR A. Verksamheten (3 p) Den barn- och ungdomspsykiatriska

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion

Del 3: Checklista för inspektion Del 3: Checklista för inspektion Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. Obs! Svaren

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 171120-171122 Ortopedi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg Klinik Ort Sara Hagelin, Richard Wallensten Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

Ortopedidagen 2012 2012 06 11

Ortopedidagen 2012 2012 06 11 Ortopedidagen 2012 2012 06 11 Verksamhetsområde Sjukgymnastik och Arbetsterapi Sjukgymnastikenheten Mölndals sjukhus Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2012 06 11 Styrelse Sjukhusdirektör Sjukhusdirektörens

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8)

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) 1 Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-10-27-2016-10 28 Gävle sjukhus Gävle Neurologmottagningen Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lenka Nováková Nyrén Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-12-04-06 Ögonsjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg/Mölndal Klinik Ort Kristina Tornqvist, Kerstin Edlund Inspektörer Gradering

Läs mer

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST)

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST) Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Vårdgivardirektiv 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Marie-Louise Mauritzon övergripande studierektor Vårdgivardirektiv angående

Läs mer

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun 1 (6) RIKTLINJE Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Dokumentet gäller för HSF Innehållsförteckning Specialiseringstjänstgöring (ST)...2 Bakgrund...2 Behov av ST på Gotland...2 Målsättning för ST-utbildning

Läs mer

Överenskommelse träffad mellan följande parter:

Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-KONTRAKT Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-läkare Verksamhetschef Delegerad specialist 1 Huvudhandledare ST-studierektor ST-läkarens anställning Division Verksamhetsområde Avsedd basspecialitet

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Klinisk neurofysiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset Klinik Klinisk neurofysiologi Specialitet 2018-11-27 Göteborg atum Ort Greta Gustafsson

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-02-14 Skaraborgs Sjukhus Skövde Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A B C D Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-28 nestesi- och intensivvårdskliniken anderyds Sjukhus Klinik Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 15-16 maj 2018 Ögon Södra Älvsborgs sjukhus Klinik orås Ort Eva Karlsson och Inger Westborg Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Med största kompetens och med fokus på patienten EN PRESENTATION AV och varför välja att arbeta hos oss som undersköterska På sjukvårdskartan Ett av Europas största sjukhus Kombinerar bredd med spets Specialistsjukhus

Läs mer

UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING

UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING UNDERLAG FÖR KVALITETSBEDÖMNING Denna utgåva är en provisorisk anpassning till den revidering som beslutades vid SPUREX den 2014-01-23. INLEDNING Inspektionen gäller dels strukturen (resurserna för utbildning),

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-18 Karlskoga lasarett Karlskoga Kvinnokliniken Sjukhus Ort Klinik Serney ööj och Kerstin Jonsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare.

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare. 1 ST-KONTRAKT 5 sidor ST-KONTRAKT i Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8 Kontraktsparter ST- läkare Huvudhandledare Verksamhetschef Studierektor Mål

Läs mer

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro Riktlinjer för Klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro Denna folder utgör ett utdrag ur sjukhusledningsbeslut 110309 Riktlinjer för klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro

Läs mer

Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18

Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18 Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18 Vad är syftet med regleringen av läkarnas specialiteter? Utgöra en kvalitetsgaranti i förhållande till patienter och allmänhet Direktiv om erkännande

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 n/op/iv Klinik Norrtälje Sjukhus Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-04-03-2017-04-06 Verksamhetsenhet Ögonsjukvård Malmö - Lund, Malmö och Lund Klinik Ort Kerstin Edlund och harlotta ll-eriksson Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-06-10 Västmanlands sjukhus Västerås Fysiologkliniken Sjukhus Ort Klinik Madeleine Lindqvist-Beckman och Eva Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20-21 maj 2015 Lasarettet i Motala Motala Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Läjeskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-05 Träslövsläge atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20170503--05 kutkliniken Klinik Skånes Universitetssjukhus Malmö Ort Ingmarie Hässler och Lennart Svensson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 21-22 nov 2017 Internmedicin Skellefteå Lasarett Klinik Skellefteå Ort Ola Ohlsson och Jesper Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skånes universitetssjukhus Klinik Thoraxkirurgiska kliniken Specialitet 2018-11-28 Lund atum Ort Mattias Karlsson, överläkare thoraxkirurgi Umeå

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Västra Vall Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-11-24 2016-11-25 Universitetssjukhuset Örebro Örebro Neurologi Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lisa ergström Inspektörer Gradering

Läs mer

Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen

Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen 1 Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen Akutklinik, Kungälvs Sjukhus Akutklinik, Område Medicin och akut, NU-sjukvården Akutklinik, Södra Älvsborgs Sjukhus Akutmedicinklinik, Område

Läs mer

Läkarnas specialiseringstjänstgöring

Läkarnas specialiseringstjänstgöring Läkarnas specialiseringstjänstgöring Nu höjs kvaliteten på utbildningen till specialist Från och med den 1 september 2008 gäller högre krav och breddat innehåll för den som vill utbilda sig till specialistläkare.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18 arn- och ungdomskliniken Klinik Helsingborg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-23-25 Skaraborgs sjukhus Skövde Ortopedkliniken Sjukhus Ort Klinik Jesper Kraus-Schmitz, Richard Wallensten Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 19-21 mars 2014 NÄL och Uddevalla sjukhus NU-sjukvården Internmedicin Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Jesper Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-21 Neurofysiologiska kliniken Klinik Universitetssjukhuset i Linköping Ort harlotte Sjöberg Larsson Inspektörer Roland Flink Gradering Övriga

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-05-06--07 Västmanlands sjukhus Västerås Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

Appendix. A. Verksamheten

Appendix. A. Verksamheten Appendix Nedanstående checklista används som riktlinjer för poängbedömning, i enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. När inspektörerna använder checklistan gällandes räknas

Läs mer

Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen)

Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen) Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen) Inledning av handledningen och handledningsöverenskommelse Det är viktigt med en god relation med ST-läkaren. Ta därför god tid i början att lära känna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 9 10 november 2016 Värnamo sjukhus Värnamo Ögonmottagningen. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Kerstin Hallnäs. Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-09-19--20 Universitetssjukhuset i Örebro Örebro Onkologiska kliniken Sjukhus Ort Klinik Maja Zemmler och Martin Erlanson Inspektörer Gradering

Läs mer

Underlag för kvalitetsbedömning

Underlag för kvalitetsbedömning Underlag för kvalitetsbedömning Bedömningsområden Inspektionen gäller dels strukturen (resurserna för utbildning), dels processen (hur resurserna används). Strukturbedömningen avser en analys av den utbildande

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-13--14 Kvinnokliniken Klinik Skellefteå Ort hristiane Sackbrook och Jenny Immerstrand Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 161128--29 Falu lasarett Falun Ortopedkliniken Sjukhus Ort Klinik Eva Samnegård, Erica omeij rverud och Olle Nilsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Labmedicin, Medicinsk service, Region Skåne Klinik Klinisk immunologi och transfusionsmedicin Specialitet 2018 11 27-2018 11 28 Lund atum Ort harlotte

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-02-13 arn- och ungdomskliniken Klinik Region Kronoberg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och Erik Stenninger Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 30 nov 1 dec 2016 entralsjukhuset Karlstad Ögonkliniken Sjukhus Ort Klinik Pär Kanulf och Susann ndersson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

ST i Östergötland. En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio.

ST i Östergötland. En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio. ST i Östergötland En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio.se/st Studierektorskansliet arbetar landstingsövergripande med läkares

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-26--27 Hudkliniken, Länssjukhuset Klinik Kalmar Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Unicare pladalens Vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Värnamo atum Ort Gert-Ingvar Åkesson, Magnus Tufvesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-05-05--06 Norrlands universitetssjukhus Umeå Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik Pia Forsberg, Professor, Infektionskliniken Östergötland,

Läs mer

ST- Utbildningskontrakt

ST- Utbildningskontrakt 1(4) ST- Utbildningskontrakt Specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin i VG Primärvård Undertecknade förbinder sig att följa detta ST-utbildningskontrakt för specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 17 18 oktober 2016 Hudiksvalls sjukhus Hudiksvall Ögonkliniken. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Eva Karlsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25 oktober 2016 Gävle sjukhus Gävle Klinisk fysiologi Sjukhus Ort Klinik Karin Rodmar och Eva Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Vallås Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-03 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region Halland omorganiseras

Läs mer

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p Så fungerar S:t Göranmodellen Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön 0,5p 1,5p 1,0p 0,6p Vad är S:t Göranmodellen? S:t Göranmodellen är ett lokalt kollektivavtal om arbetstidsförläggning

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 23-24/11 2017 Neurologiska kliniken Klinik kademiska sjukhuset, Uppsala Ort Snjolaug rnardottir och Lisa ergström Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Unicare Vårdcentral Vetlanda Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-09 Datum Vetlanda Ort Thord Svanberg och Kenth Martinsson Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

Gränsöverskridande samarbete mellan huvudhandledare för att främja reflektion och lärande för studenterna under VFU

Gränsöverskridande samarbete mellan huvudhandledare för att främja reflektion och lärande för studenterna under VFU Gränsöverskridande samarbete mellan huvudhandledare för att främja reflektion och lärande för studenterna under VFU Sahlgrenska Universitetssjukhuset Bakgrund Sahlgrenska universitetssjukhuset omfattar

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 160616-17 entralsjukhuset i Karlstad Karlstad Ortopedi Sjukhus Ort Klinik Karin ernhoff, Jesper Kraus-Schmitz Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

INTRODUKTION. för nyanställda läkare och. ST-läkare som bedriver sidotjänstgöring. vid minnesmottagningen i Lund

INTRODUKTION. för nyanställda läkare och. ST-läkare som bedriver sidotjänstgöring. vid minnesmottagningen i Lund INTRODUKTION för nyanställda läkare och ST-läkare som bedriver sidotjänstgöring vid minnesmottagningen i Lund Elisabeth Björnson, överläkare VO minnessjukdomar, Lund Uppdaterad version 2015-02-09 Ursprunglig

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-09-21--22... Hässleholms sjukhus Hässleholm Endokrinologi...... Sjukhus Ort Klinik Sven Karlander... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 29/2-2/3 2016 Länskliniken Ögonsjukvården Västernorrland Sjukhus Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik Ort Eva Gottvall och Susann ndersson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring RM Göteborg Klinik Rättsmedicin Specialitet 20181030 Göteborg atum Ort Ingemar Thiblin; an ndersson Inspektörer Styrkor rbetssättet med kontinuerlig

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Rydaholms vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Rydaholm atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-09-17--18 Kvinnokliniken KRYH, Skåne Kristianstad/Ystad Kvinnokliniken KRYH Sjukhuz Ort Klinik Lotta Wassén och Serney ööj Inspektörer Gradering

Läs mer

Nytt i nynya ST (2015:8)

Nytt i nynya ST (2015:8) Nytt i nynya ST (2015:8) michael.andresen@regionorebrolan.se elina.sarasalo@sll.se Övergångsregler Man kan välja den gamla nya ST om man har fått legitimation före den 1 maj 2015 lämnar in ansökan före

Läs mer

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till det personliga universitetssjukhuset USÖ är ett personligt universitetssjukhus med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skillingaryds vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-23 Skillingaryd atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Västerås ögonklinik Klinik Ögon Specialitet 11-12 februari 2019 Västerås atum Ort Kristina Fromm och Kerstin Edlund Inspektörer Styrkor God kollegial

Läs mer

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT-UTBILDNING På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns 80-100 AT-läkare. Tillsättning sker två gånger

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-03--05 kutkliniken Klinik Skånes Universitetssjukhus Lund Ort Ingmarie Hässler, Lennart Svensson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20170425 Kvinnokliniken Mälarsjukhuset Klinik Eskilstuna Ort René angshöj Inspektörer nne Ekeryd ndalen Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018 02 01 Onkologiska Kliniken Klinik Sahlgrenska sjukhuset Göteborg Ort Eva juréen-mårtensson och Susanne Malander Inspektörer Gradering Övriga

Läs mer

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL MATERIALET ÄR FRAMTAGET AV: Arbetsgruppen för handledning, huvudansvarig Richard Börjesson, AT-läkare, Caterina Finizia,

Läs mer

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Ragnhild Mogren 2014-12-11 Förslag till nya bestämmelser om läkarnas ST: Utredningen, regelverket, målbeskrivningarna Utredningen Våra direktiv Översyn

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-03-14--15 Hudkliniken Hallands sjukhus Halmstad Klinik Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland Sida 1(9) Handläggare Giltigt till och med Reviderat Processägare Ann Christin Lindström (alm002) Victoria Sjöbom (vsm005) Fastställare Inger Bergström (ibm013) Gäller för Landstingsgemensamt Granskare

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2013-11-26 Kungälvs sjukhus Kungälv Kirurgkliniken Sjukhus Ort Klinik Susanne Tumlin Ekelund och Göran Felländer Inspektörer STRUKTUR A Verksamheten:

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Kvinnokliniken Falu lasarett Klinik Obstetrik och gynekologi Specialitet 181126-181127 Falun atum Ort Elle Wågström och Gustaf iasoletto Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 11 maj 2015... Blekingesjukhuset Karlshamn Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Jesper Persson... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE Bilaga till kontrakt mellan vårdgivare i och Landstinget Blekinge gällande anställning av ST-läkare i allmänmedicin:....

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-09-16--17 entralsjukhuset Kristianstad Kristianstad Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Åsa oström och irgitta Stymne Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-23--24 Ystad Lasarett Ystad Kirurgkliniken Sjukhus Ort Klinik Peter Elbe Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Salgrenska och Östra sjukhuset Klinik Obstetrik och Gynekologi Specialitet 5-7/12 Göteborg atum Ort Olov Grankvist och Karin Hilden Inspektörer Styrkor

Läs mer

SPUR-inspektion Information till kliniken

SPUR-inspektion Information till kliniken SPUR-inspektion Information till kliniken Inledning SPUR är läkarledd inspektionsverksamhet för granskning av utbildningskvaliteten för ST-läkare. Syftet med kvalitetsgranskningen är att hjälpa kliniken

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands sjukhus Västerås Klinik Klinisk kemi Specialitet 2019-05-02 2019-05-03 Datum Västerås Ort Charlotte Becker och Lina Ekdahl Inspektörer

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Örnäsets hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-02 Luleå atum Ort Thord Svanberg, Gunnar Nilsson Inspektörer Styrkor Väl anpassad tid

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 11-12 maj 2016 entrallasarettet i Växjö Växjö Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik nn-sofi uberg, Öl, Infektionskliniken, Örebro och nna Werner,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring jörknäs Hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2019-02-18 oden atum Ort Tommy romander, Henrik Nord Inspektörer Styrkor Engagerad handledning

Läs mer

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (8) Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Av 4 kap. 1 patientsäkerhetsförordningen (2010:1369) framgår

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne

Läs mer

Läkarnas specialiseringstjänstgöring

Läkarnas specialiseringstjänstgöring SOSFS (M) Föreskrifter och allmänna råd Läkarnas specialiseringstjänstgöring Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras myndighetens föreskrifter och

Läs mer

Läkarnas ST - vad krävs?

Läkarnas ST - vad krävs? Läkarnas ST - vad krävs? Förord ST-läkare tjänstgör över hela landet, på sjukhus och vårdcentraler, offentligt och privat, med olika förutsättningar, utbildningsstrukturer och kunskap om ST. Gemensamt

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-15 Neurokirurgiska Kliniken Klinik Lund Ort Per lmqvist Inspektörer Hans Ericson Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda, men enstaka

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 19-20 januari 2016... Hallands Sjukhus Varberg Medicinkliniken... Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Åke Johansson... Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 141013-14 Barn och ungdomscentrum Västerbotten, Norrlands Universitetssjukhus, Umeå och Skellefteå Sjukhus Ort Klinik Petter Borna och Jeanette

Läs mer

ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur. Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015

ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur. Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015 ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015 Legitimation i Sverige före den 1 maj 2015, kan följa det gamla regelverket (SOSFS 2008:17) eller det

Läs mer

Information till barn, ungdomar och närstående

Information till barn, ungdomar och närstående 0 Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 334 Information till patient och närstående Information till barn, ungdomar och närstående Erfarenheten visar att barn och ungdomar känner mindre

Läs mer