Motion 1983/84:158. Lars Werner m. n. Ändring i beskattningen av realisationsvinster på börsaktier, m. m. (prop. 1983/84:48)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion 1983/84:158. Lars Werner m. n. Ändring i beskattningen av realisationsvinster på börsaktier, m. m. (prop. 1983/84:48)"

Transkript

1 8 Motion 1983/84:158 Lars Werner m. n. Ändring i beskattningen av realisationsvinster på börsaktier, m. m. (prop. 1983/84:48) Vänsterpartiet kommunisterna har under en rad av år krävt att en omsättningsskatt på aktiehandel införs samt att realisationsvinstbeskattningen på aktier skärps. Den socialdemokratiska regeringen har i propo itionen om ''ändring i beskattningen av realisationsvinster på börsaktier m. m." till viss del gått dessa krav till mötes. l propo itionen föreslå dels införandet av en omsättningsskatt på aktier, dels en skärpning av reavinstbeskattningen av aktier. Vpk lägger i denna motion fram förslag som i huvud ak överensstämmer med tidigare. Vi föreslår att omsättningsskatten på aktier fast täljs till 10 %. Vidare att schablonregeln vid beräkning av reavinsten slopas helt samt att 75 %-och inte 40 %som f. n.- av reavinsten skall upptas till beskattning. Förmögenhetsomfördelningen Att inflationen har haft kraftiga omfördelningseffekter till fördel för högre inkomsttagare och stora förmögenhetsägare vitsordas av alla tillgängliga undersökningar. Inflationens stora förlorare är lägre inkomsttagare och små förmögenhetsägare. En stor del av denna omfördelning och förmögenhetsökning har ägt rum genom spekulation och innehav av aktier. Omsättningen på börsen har gång efter annan slagit rekord. Det samlade börsvärdet har ökat långt över de förändringar som skulle kunna kompensera penningvärdets fall omsatte börsen aktier till ett värde av 1,9 miljarder kronor, medan innevarande år omsättningen beräknas överstiga 70 miljarder kronor. Alltså en mer än procentig ökning på 4 år. Att omsättningen och det samlade börsvärdet ökat så markant har också sin orsak i de mycket förmånliga beskattningsreglerna. Den av Gunnar Sträng år 1975 föreslagna schablonregeln vid beräkning av reavinst har under dessa omständigheter gett en nästan skattefri realisationsvinst på aktier som innehafts mer än två år. Detta schablonavdrag vill nu regeringen halvera effekterna av. Vpk föreslår att den slopas helt.

2 Mot. 1983/84:158 9 Omsättningsskatt på aktier l propositionen föreslår regeringen att en omsättningsskatt införs på aktiehandeln. Den begränsas dock till motsvarande l 'k, 1/2 o/c pä vardera köpare och säljare. Detta är mot bakgrunden av hur aktiemarknaden och förmögenheterna utvecklas narast en ymbolisk ge t. Vi noterar dock att regeringen nu går oss till mötes i princip. Detta framför allt med tanke på de motiveringar som riksdagens socialdemokrater tidigare har avslagit våra motionskrav med. Vid det senaste tillfället. maj månad i år. skrev ett enat utskott- socialdemokrater och borgerliga- följande: "att man vid en sådan beskattning (omsättningsskatt på aktier, motionärens anmärk ning) inte skulle kunna ta hänsyn till realisationsförluster i samband med aktieförsäljning." Såvitt vi kunnat finna har några förändringar på denna punkt inte inträffat som först nu skulle göra det möjligt att införa denna typ av beskattning. Avslagsmotiveringen i maj var alltså inte relevant. vilket vi också påpekat. Det finns ett behov av en beskattning av aktieom ättningen. Däremot finner vi regeringens för lag som alltför försiktigt. Detta visades också på börsen. När förslaget väl lagts satte den återigen fart efter någon veckas svacka. Detta i avvaktan på vad som skulle komma. Börsspekulanterna fann att förslaget till omsättnings katt inte menligt inverkade på deras verksamhet. Det visade sig att med förslaget går det fortfarande att göra "stora klipp". Ett förslag om en 10-procentig skatt hade varit riktigare. Vänsterpartiet kommunisterna föreslår, i likhet med tidigare. att omsättningsskatten på handeln med aktier och andra värdepapper fastställs till l O %, uppdelat på 5 % för vardera köpare resp. säljare. Realisationsvinstbeskattningen Vid beräkning av realisationsvinst vid aktieförsäljning får om an kaff. ning ko tnad 50 o/c av försäljningsvärdet dras av under förutsättning att aktieinnehavet varat mer än två år. Regeringen föreslår att denna schablon sänks till 25 'k. Denna schablonregel infördes efter förslag av förre finansministern Gunnar Sträng. Avsikten till införandet av schablonen var att vi sa förenklingar skulle uppnås. Effekterna har dock med dagens börssituation blivit paradoxala. Kursstegringar med upp till l 600 o/c på drygt två år medför att som anskaffningskostnad 800 %av den egentliga anskaffni.1gskostnaden får tas upp vid beräkning av reavinst. Inte heller med den av regeringen föreslagna ''halveringen" av schablonregeln till25 %av anskaffningskostna den kommer sådana effekter att upphöra. Visserligen blir dc mindre, men stora oskäliga vinster kommer fortfarande att kunna göras genom utnyttjande av schablonen.

3 Mot.l983/84: Beräkning av anskaffningskostnad för avdrag vid beräkning av realisationsvinst bör endast få uppta verkliga kostnader, och inträffade förändringar under tiden för innehavet. Reavinsten på aktier bör skärpas även i avseende av hur stor del av gjord reavinst som skall tas upp till beskattning. F. n. gäller att endast 40 % av reavinsten tas upp till beskattning om innehavet varat minst två år. Vpk har även i detta sammanhang tidigare rest krav om att i stället 75 %av reavinsten på aktier som innehafts i min t två år skall tas upp till beskattning. Vi finner inga skäl till varför spekulation i aktier skall vara så gynnsamt bedömd. Vi förordar också i likhet med tidigare att schablonavdraget om kr. vid beräkning av reavinst återförs till l 000 kr. Hemställan Med hänvisning till det anförda föreslås att riksdagen beslutar J. att, med godkännande av regeringens förslag i övrigt, 4 i förslaget till Lag om skatt på omsättning av vissa värdepapper ges följande lydelse: Regeringens förslag 4 Skatten utgår med fem promille av Skatten utgår med fem procem av överlåtelsesumman (vederlaget). överlåtelsesumman (vederlaget). l vederlaget avslutsdagen. 2. att riksdagen beträffande beräkning av reavinst vid aktieförsäljning antar följande Förslag till Lag om ändring i kommunalskattelagen (1982:370) Nuvarande lydelse 2 b) Avyttras aktie eller---- förändringar beträffande innehavet. Anskaffningskostnad för äldre aktie, som är noterad pd börs eller föremdl för liknande notering, och för äldre andel i aktiefond f dr bestämmas till ett belopp som motsvarar hälften av vad den skattskyldige erhd/ler för aktien eller andelen efter avdrag för kostnad för avyttringen. Kan den skauskyldige göra sannolikt att en beräkning enligt andra stycket leder till ett högre belopp, skall dock detta högre belopp anses som anskaffningskostnad. Avyttras delbevis eller---- avses i 35 3 mom.

4 Mot. 1983/84: 158 l l 3. att riksdagen beträffande beskattning av reavinst vid aktieförsäljning antar följande såsom betecknade Förslag till Lag om ändring av kommunalsk ttelagen 35 3 mom. Nuvarande lydelse 35 3 mom. Realisationsvinst på grund---- mindre än två år. Avyttrar skattskyldig egendom som avses i detta moment och som den skattskyldige innehaft två år eller mera, är 40 procent av vinsten skattepliktig. Från sammanlagda beloppet av skattepliktig realisationsvinst enligt detta stycke under ett beskattningsår, minskat med avdragsgill del av förlust vid avyttring samma år av egendom som avses i detta stycke, äger skattskyldig åtnjuta avdragmed J OOOkronor. Harden skattskyldige under beskattningsåret varit gift och levt tillsammans med sin make. får sådant avdrag åtnjutas för dem båda gemensamt med kronor. I intet fall får dock skattskyldig åtnjuta avdrag med högre belopp än som svarar mot sammanlagda beloppet av skattepliktig realisationsvinst enligt detta stycke minskat med avdragsgill del av förlust som nyss nämnts. Avyttrar skattskyldig egendom som avses i detta moment och som den skattskyldige innehaft två år eller mera. är 75 procent av vinsten skattepliktig. Från sammanlagda beloppet av skattepliktig realisationsvinst enligt detta stycke under ett beskattningsår. minskat med avdragsgill del av förlust vid avyttring samma år av egendom som avses i detta stycke. äger skattskyldig åtnjuta avdrag med l 000 kronor. Har den skattskyldige under beskattningsåret varit gift och levt tillsammans med sin make, får sådant avdrag åtnjutas för dem båda gemensamt med J 000 kronor. I intet fall får dock skattskyldig åt n ju ta avdrag med högre belopp än som svarar mot sammanlagda beloppet av skattcpliktig realisationsvinst enligt detta stycke minskat med avdragsgill del av förlust som nyss nämnts. Kan tillämpning av ---- dag avyttringen ker. Har egendom som avses i detta moment avyttrats genom sådan tvångsförsäljning som anges i 2 första stycket l} lagen ( 1978:970) om uppskov med beskattning av realisationsvinst, är - oavsett tidpunkten för förvärvet - endast 40 procent av vinsten skattepliktig. Har egendom som avses i detta moment avyttrats genom sådan tvångsförsäljning som anges i 2 första stycket l) lagen ( 1978:970) om upp kov med beskattning av realisationsvinst, är - oavsett tidpunkten för förvärvet- 75 procent av vinsten skattepliktig. Bestämmelsen i styvbarn och fosterbarn. Denna lag äger giltighet från den l januari 1984 och äger tillämpning fr. o. m års taxering.

5 Mot. 1983/84: Stockholm den 17 november 1983 LARS WERNER (vpk) BERTIL MÅBRINK (vpk) C.-H. HERMANSSON (vpk) JÖRN SVENSSON (vpk) NILS BER DTSON (vpk) EV A HJELMSTRÖM (vpk) TOMMY FRANZEN (vpk)

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om uppskov med beskattningen vid andelsbyten; SFS 1998:1601 Utkom från trycket den 18 december 1998 utfärdad den 10 december 1998. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande.

Läs mer

Motion 1982/83:2406. Knut Wachtmeister m. fl. Utvidgning av skattskyldigheten Sverige för aktievinster, m. m. (prop. 1982/83: 144)

Motion 1982/83:2406. Knut Wachtmeister m. fl. Utvidgning av skattskyldigheten Sverige för aktievinster, m. m. (prop. 1982/83: 144) 12 Motion 1982/83:2406 Knut Wachtmeister m. fl. Utvidgning av skattskyldigheten Sverige för aktievinster, m. m. (prop. 1982/83: 144) I proposition 1982/83: 144 föreslås för det första att fysiska personer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om uppskov med beskattningen vid andelsöverlåtelser inom koncerner; SFS 1998:1602 Utkom från trycket den 18 december 1998 utfärdad den 10 december 1998. Enligt riksdagens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1997:323) om statlig förmögenhetsskatt; SFS 1999:1298 Utkom från trycket den 27 december 1999 utfärdad den 16 december 1999. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris

37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris 675 37 Överlåtelse av privata tillgångar till underpris 53 kap. IL prop. 1998/99:113 s. 20f. och 25 prop. 1998/99:15 s. 174f. och 298f. Sammanfattning Om en fysisk person eller ett handelsbolag överlåter

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1993 ref. 43

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1993 ref. 43 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1993 ref. 43 Målnummer: 4811-1992 Avdelning: Avgörandedatum: 1993-03-11 Rubrik: Lagrum: Frågor, vid avyttring av fastighetsandelar till värden understigande taxeringsvärdet,

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1999 ref. 70

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1999 ref. 70 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1999 ref. 70 Målnummer: 1140-97 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 1999-12-03 Rubrik: Lagrum: Vid tillämpning av bestämmelserna i 3 12 mom. lagen (1947:576) om statlig inkomstskatt

Läs mer

36 Kapitalvinst andra tillgångar

36 Kapitalvinst andra tillgångar Kapitalvinst andra tillgångar 667 36 Kapitalvinst andra tillgångar 52 kap. IL prop. 1989/90:110 s. 473 478, 726, SkU30 prop. 1999/2000:2, del 2, s. 604-608 Vad beskattas? När sker beskattning? Hur beräknas

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om beskattningen vid fusioner, fissioner och verksamhetsöverlåtelser; SFS 1998:1603 Utkom från trycket den 18 december 1998 utfärdad den 10 december 1998. Enligt riksdagens

Läs mer

14 Återföring av värdeminskningsavdrag

14 Återföring av värdeminskningsavdrag Återföring av värdeminskningsavdrag 985 14 Återföring av värdeminskningsavdrag Bestämmelserna om att gjorda värdeminskningsavdrag m.m. ska återföras om näringsfastigheter och näringsbostadsrätter avyttras

Läs mer

Sänkt avkastningsskatt för vissa livförsäkringar, m.m. (prop. 2004/05:31)

Sänkt avkastningsskatt för vissa livförsäkringar, m.m. (prop. 2004/05:31) Skatteutskottets betänkande Sänkt avkastningsskatt för vissa livförsäkringar, m.m. (prop. 2004/05:31) Sammanfattning Utskottet tillstyrker regeringens förslag om sänkt avkastningsskatt och slopad förmögenhetsbeskattning

Läs mer

Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp

Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp *Skatteverket PROMEMORIA Datum Bilaga till dnr: 131 625836-08/113 2008-10-27 Promemoria Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp www.skatteverket.se Postadress Telefon

Läs mer

1983/84: l 065. Motion

1983/84: l 065. Motion 3 Motion 1983/84: l 065 Förste vice talman Ingegerd Troedsson m. fl. Beskattningen av aktiesparandet Sammanfattning: I motionen läggs fram en rad förslag syftande till att komma till rätta med det skattemässiga

Läs mer

Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto

Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto Juni 2012 1 Sammanfattning I denna promemoria lämnas förslag om ändring

Läs mer

Regeringens skrivelse 2008/09:224

Regeringens skrivelse 2008/09:224 Regeringens skrivelse 2008/09:224 Meddelande om kommande förslag om ändringar i rätten till avdrag i inkomstslaget näringsverksamhet för kapitalförluster på andelar i handelsbolag Skr. 2008/09:224 Regeringen

Läs mer

36 Kapitalvinst andra tillgångar

36 Kapitalvinst andra tillgångar Kaptalvinst andra tillgångar 629 36 Kapitalvinst andra tillgångar 52 kap. IL prop. 1989/90:110 s. 473 478, 726, SkU30 prop. 1999/2000:2, del 2, s. 604-608 Vad beskattas? När sker beskattning? Hur beräknas

Läs mer

19 Ersättningsfonder

19 Ersättningsfonder 19 er er 1117 Bestämmelserna om ersättningsfonder finns i 31 kap. IL. De äldre reglerna om eldsvådefonder och om uppskov med beskattning av realisationsvinst användes i speciella situationer. Det typiska

Läs mer

35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall

35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall 659 35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall prop. 1999/2000:2 Del 2, s. 600-604 prop. 1995/96:109, s. 94-95 prop. 1992/93:151 Särskilda bestämmelser

Läs mer

17 Verksamhetsavyttringar

17 Verksamhetsavyttringar Verksamhetsavyttringar 1697 17 Verksamhetsavyttringar prop. 1998/99:15 s. 233-237, 286, 290-291, bet. 1998/99:SkU5 s. 17, SOU 1998:1 s. 239-243, 300, 304-306 prop. 1999/2000:2 s. 439-443, prop. 1999/2000:38

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2009:1413 Utkom från trycket den 14 december 2009 utfärdad den 3 december 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

16 kap. 1 första stycket och 44 kap. 14 inkomstskattelagen (1999:1229)

16 kap. 1 första stycket och 44 kap. 14 inkomstskattelagen (1999:1229) HFD 2018 ref. 37 Ett aktiebolag, som förvärvat aktier i ett annat bolag och som i samband därmed tecknat en s.k. transaktionsförsäkring, har medgetts avdrag för utgiften för premien. Förhandsbesked om

Läs mer

38 Optioner och terminer

38 Optioner och terminer Optioner och terminer 677 38 Optioner och terminer 41 kap. 1 och 2 IL, 42 kap. 1 IL, 44 kap. 4 och 10-13, 15, 19-20, 30 och 31-32 IL, 48 kap 15 IL, prop. 1989/90:110 s. 439 449, 709 710, 712 713, 724,

Läs mer

Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto

Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto Skatteutskottets betänkande 2012/13:SkU7 Ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonto Sammanfattning Utskottet tillstyrker regeringens förslag om ändringar i reglerna

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2002:536 Utkom från trycket den 11 juni 2002 utfärdad den 30 maj 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om inkomstskattelagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i kommunalskattelagen (1928:370); SFS 1998:684 Utkom från trycket den 30 juni 1998 utfärdad den 11 juni 1998. Enligt riksdagens 1 beslut föreskrivs att 46 1 mom.,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2006:1520 Utkom från trycket den 29 december 2006 utfärdad den 20 december 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

RP 58/2015 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 2 i lagen om rundradioskatt

RP 58/2015 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 2 i lagen om rundradioskatt Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 2 i lagen om rundradioskatt PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det att lagen om rundradioskatt ändras

Läs mer

RP 77/2011 rd. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2012 och avses bli behandlad i samband med den.

RP 77/2011 rd. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2012 och avses bli behandlad i samband med den. RP 77/2011 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 14 och 19 a i lagen om skatt på arv och gåva PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det

Läs mer

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 Från Företagarnas Revisionsbyrå i Stockholm januari 2016 ARBETSGIVARAVGIFTER OCH EGENAVGIFTER Arbetsgivaravgiften varierar utifrån den anställdes ålder De lagstadgade

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om beskattningen vid överlåtelser till underpris; SFS 1998:1600 Utkom från trycket den 18 december 1998 utfärdad den 10 december 1998. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Finansdepartementet. Vissa inkomstskatteändringar

Finansdepartementet. Vissa inkomstskatteändringar Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Fi2019/00097/S1 Vissa inkomstskatteändringar Januari 2019 1 Innehållsförteckning 1 Lagtext... 4 1.1 Förslag till lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229)...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2008:1063 Utkom från trycket den 5 december 2008 utfärdad den 27 november 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 15

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 15 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2007 ref. 15 Målnummer: 3533-04 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2007-03-15 Rubrik: Lagrum: En skattskyldig har inte ansetts verksam i betydande omfattning i ett fåmansbolag

Läs mer

Regeringens proposition 2009/10:36

Regeringens proposition 2009/10:36 Regeringens proposition 2009/10:36 Skattefri kapitalvinst och utdelning på andelar inom handelsbolagssektorn Prop. 2009/10:36 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 15 oktober

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2004:66 Utkom från trycket den 2 mars 2004 utfärdad den 19 februari 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2 kap.

Läs mer

35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall

35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall 653 35 Avyttring av andelar i handelsbolag i vissa fall 51 kap. IL SkU 1992/93:20, prop. 1992/93:151 SkU 1995/96:20, prop. 1995/96:109 s. 94 95 SkU 1999/2000:2, 5 och 8, prop. 1999/2000:2 Del 2, s. 600

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2002:1143 Utkom från trycket den 30 december 2002 utfärdad den 19 december 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Lagförslag i budgetpropositionen för 2007 (F och G)

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Lagförslag i budgetpropositionen för 2007 (F och G) 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-11-02 Närvarande: f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson, regeringsrådet Stefan Ersson och justitierådet Lars Dahllöf. Lagförslag i budgetpropositionen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2008:1343 Utkom från trycket den 19 december 2008 utfärdad den 11 december 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2007:1419 Utkom från trycket den 28 december 2007 utfärdad den 18 december 2007. Enligt riksdagens beslut 1 (1999:1229) 2

Läs mer

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD 2011 ref. 42 Målnummer: 7034-10 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2011-06-08 Rubrik: En näringsidkare har rätt att beräkna det för räntefördelning justerade

Läs mer

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n

H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n H ö g s t a f ö r v a l t n i n g s d o m s t o l e n HFD_2012 ref.58 Målnummer: 694-12 Avdelning: 2 Avgörandedatum: 2012-11-05 Rubrik: Lagrum: Ett aktiebolag vars tillgångar består uteslutande av aktier

Läs mer

19 Ersättningsfonder

19 Ersättningsfonder er 309 19 er 31 kap. IL prop. 1999/2000:2 Sammanfattning Bestämmelserna om ersättningsfonder finns i 31 kap. IL och motsvarar i stort de äldre reglerna om eldsvådefonder och uppskov med beskattning av

Läs mer

RP 149/2012 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 149/2012 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 149/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring och temporär ändring av lagen om skatteredovisning samt ändring och temporär ändring av inkomstskattelagen PROPOSITIONENS

Läs mer

38 Optioner och terminer

38 Optioner och terminer Optioner och terminer 641 38 Optioner och terminer 41 kap. 1 och 2 IL, 42 kap. 1 IL, 44 kap. 4 och 10-13, 15, 19-20, 30 och 31-32 IL, 48 kap 15 IL, prop. 1989/90:110 s. 439 449, 709 710, 712 713, 724,

Läs mer

32 Kapitalvinst svenska fordringsrätter o.d.

32 Kapitalvinst svenska fordringsrätter o.d. Kapitalvinst svenska fordringsrätter o.d., Avsnitt 32 705 32 Kapitalvinst svenska fordringsrätter o.d. 48 kap. 3 och 23 24 IL prop. 1999/2000:2, del 2, s. 570 571, 573 574 och 584 585 Vad beskattas? När

Läs mer

1 980-talet kommer sannolikt av

1 980-talet kommer sannolikt av URBAN BÄCKSTRÖM: Öka det enskilda aktiesparandet! Ägandet av de svenska börsaktierna har under kort tid genomgått en dramatisk omvälvning. 1970 ägde hushållen 55 % av aktierna men nu har de endast drygt

Läs mer

Ekonomiadministrativa sektionen. Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning av förmån av utbildning och andra åtgärder vid personalavveckling

Ekonomiadministrativa sektionen. Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning av förmån av utbildning och andra åtgärder vid personalavveckling 1 Cirkulärnr: 1996:138 Diarienr: 1996:2624 Handläggare: Sektion/Enhet: Jan Svensson Datum: 1996-10-01 Mottagare: Rubrik: Ekonomiadministrativa sektionen Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning

Läs mer

37 kap. 17 och 18 samt 39 kap. 25 inkomstskattelagen (1999:1229)

37 kap. 17 och 18 samt 39 kap. 25 inkomstskattelagen (1999:1229) HFD 2019 ref. 7 Kontinuiteten i beskattningen enligt reglerna om kvalificerade fusioner ska ges företräde framför beskattningsordningen för privatbostadsföretag. Förhandsbesked om inkomstskatt. 37 kap.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1996:1512) om dubbelbeskattningsavtal mellan de nordiska länderna; SFS 2004:639 Utkom från trycket den 30 juni 2004 utfärdad den 17 juni 2004. Enligt

Läs mer

Avdragsbegränsning för förvaltningsutgifter samt avyttringstidpunkt vid konkurs

Avdragsbegränsning för förvaltningsutgifter samt avyttringstidpunkt vid konkurs PROMEMORIA Datum Bilaga till dnr 2014-05-08 131 153736-14/113 Avdragsbegränsning för förvaltningsutgifter samt avyttringstidpunkt vid konkurs Förslag till ändringar i 42 och 44 kap. inkomstskattelagen

Läs mer

11 Grundavdrag. 11.1 Beräkning av grundavdrag. Grundavdrag 103

11 Grundavdrag. 11.1 Beräkning av grundavdrag. Grundavdrag 103 Grundavdrag 103 11 Grundavdrag 63 kap. IL prop. 1999/2000:2, del 2 s. 670-675 SOU 1997:2, del II s. 496-500 Lag (1999:265) om särskilt grundavdrag och deklarationsskyldighet för fysiska personer i vissa

Läs mer

Beskattning av lokalanställd personal vid utländska beskickningar och konsulat i Sverige (prop. 2003/04:151)

Beskattning av lokalanställd personal vid utländska beskickningar och konsulat i Sverige (prop. 2003/04:151) Skatteutskottets betänkande 2003/04:SkU37 Beskattning av lokalanställd personal vid utländska beskickningar och konsulat i Sverige (prop. 2003/04:151) Sammanfattning I betänkandet tillstyrker utskottet

Läs mer

Slopade Lundinregler och vissa andra skatteåtgärder för företag

Slopade Lundinregler och vissa andra skatteåtgärder för företag Skatteutskottets betänkande 2011/12:SkU6 Slopade Lundinregler och vissa andra skatteåtgärder för företag Sammanfattning Utskottet tillstyrker regeringens förslag (prop. 2011/12:17) om att avskaffa de s.k.

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2003-03-27 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Gustaf Sandström, justitierådet Dag Victor. Enligt en lagrådsremiss den 20 mars 2003

Läs mer

Promemoria med förslag till ändring i reglerna om beskattningen vid underprisöverlåtelser

Promemoria med förslag till ändring i reglerna om beskattningen vid underprisöverlåtelser Promemoria 2001-02-01 Fi 2001/437 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för företagsbeskattning, S1 Christina Rosén Telefon 08-405 16 79 Promemoria med förslag till ändring i reglerna

Läs mer

Skatteverkets meddelanden

Skatteverkets meddelanden Skatteverkets meddelanden ISSN 1652-1447 Skatteverkets information om avdrag för utgifter för resor mellan bostaden och arbetsplatsen att tillämpas vid 2008 års taxering * I detta meddelande finns information

Läs mer

Domstolsverket (DV) har inte granskat avsnitt 13.2 i betänkandet.

Domstolsverket (DV) har inte granskat avsnitt 13.2 i betänkandet. Datum Dnr 2001-06-11 496-2001 Regeringskansliet Finansdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över betänkandet (SOU 1999:94) Förmåner och ökade levnadskostnader (Fi1999/3012) Sammanfattning Utredningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i kommunalskattelagen (1928:370); SFS 1999:1082 Utkom från trycket den 15 december 1999 utfärdad den 2 december 1999. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-09-21 Närvarande: Regeringsrådet Rune Lavin, justitierådet Marianne Lundius och regeringsrådet Karin Almgren. Skattelättnader för förmån av hushållstjänster

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 10 december 2015 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART AA Ombud: Jur. dr Urban Rydin LRF Konsult, Skattebyrån Box 565 201 25 Malmö

Läs mer

RP 202/2005 rd. räntor på s.k. oreglerade fordringar inte räknas som skattepliktig inkomst vid beskattningen

RP 202/2005 rd. räntor på s.k. oreglerade fordringar inte räknas som skattepliktig inkomst vid beskattningen Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet och temporär ändring av lagens 19 PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1986:468) om avräkning av utländsk skatt; SFS 2008:1350 Utkom från trycket den 19 december 2008 utfärdad den 11 december 2008. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); utfärdad den 19 juni 2013. SFS 2013:569 Utkom från trycket den 28 juni 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2 kap.

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 3 oktober 2016 KLAGANDE OCH MOTPART Skatteverket 171 94 Solna MOTPART OCH KLAGANDE AA Ombud: BB Skeppsbron Skatt Skeppsbron 20 111 30 Stockholm

Läs mer

14 Återföring av värdeminskningsavdrag

14 Återföring av värdeminskningsavdrag 187 14 Återföring av värdeminskningsavdrag 26 kap. IL SOU 1997:2, del II, s. 244 Sammanfattning Bestämmelserna om att gjorda värdeminskningsavdrag m.m. ska återföras om näringsfastigheter och näringsbostadsrätter

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Reformerade beskattningsregler för ägare i fåmansföretag

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Reformerade beskattningsregler för ägare i fåmansföretag 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2005-10-14 Närvarande: f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson, regeringsrådet Stefan Ersson och justitierådet Lars Dahllöf. Reformerade beskattningsregler

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om ändring av 3 och 4 i lagen om undanröjande av internationell dubbelbeskattning, i lagen om beskattning av begränsat skattskyldig för inkomst

Läs mer

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD Denna vägledning har upprättats av en oberoende redovisningsfirma SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD December 2018 Följande information kan hjälpa dig att komma igång med att

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1997 ref. 63

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1997 ref. 63 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1997 ref. 63 Målnummer: 1001-97 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 1997-11-19 Rubrik: Lagrum: Rättsfall: En enskild som avser att ta upp ett lån för inköp av en privatbostadsfastighet

Läs mer

14 Återföring av värdeminskningsavdrag

14 Återföring av värdeminskningsavdrag 14 Återföring av värdeminskningsavdrag 189 26 kap. IL SOU 1997:2, del II, s. 244 Sammanfattning Bestämmelserna om att gjorda värdeminskningsavdrag m.m. ska återföras om näringsfastigheter och näringsbostadsrätter

Läs mer

Lagrådsremiss. Undantag från arvsskatt och gåvoskatt. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet.

Lagrådsremiss. Undantag från arvsskatt och gåvoskatt. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Lagrådsremiss Undantag från arvsskatt och gåvoskatt Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 17 februari 2005 Sven-Erik Österberg Hases Per Sjöblom (Finansdepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Höjd beloppsgräns vid avdrag för resor till och från arbetet

Höjd beloppsgräns vid avdrag för resor till och från arbetet Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Höjd beloppsgräns vid avdrag för resor till och från arbetet Juni 2016 1 1 Sammanfattning Inför budgetpropositionen för 2017 är det angeläget att skatteförslag

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 13

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 13 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 13 Målnummer: 4461-94 Avdelning: 3 Avgörandedatum: 1995-02-20 Rubrik: Lagrum: Av 2 4 mom. nionde stycket jämfört med sjunde stycket samma moment lagen om statlig

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 10 november 2009 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART AA Ombud: Pär Börnfors LRF Konsult AB Box 565 201 25 Malmö ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten

Läs mer

1984/85: 787. Motion. Förste vice talman Ingegerd Troedsson Beskattningen av aktier

1984/85: 787. Motion. Förste vice talman Ingegerd Troedsson Beskattningen av aktier 3 Motion 1984/85: 787 Förste vice talman Ingegerd Troedsson Beskattningen av aktier Sammanfattning l motionen läggs fram en rad förslag syftande till att komrna till rätta med det kattemässiga missgynnandet

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2014-11-05

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2014-11-05 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2014-11-05 Närvarande: F.d. justitierådet Lennart Hamberg samt justitieråden Kristina Ståhl och Agneta Bäcklund. Inhämtande av Lagrådets yttrande över lagförslag

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 19

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 19 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 1995 ref. 19 Målnummer: 4460-94 Avdelning: 3 Avgörandedatum: 1995-05-12 Rubrik: Aktier i ett fåmansföretag tillhörande ett dödsbo skulle skiftas mellan barnen till den

Läs mer

Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten

Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten Lagrådsremiss Ändringar i reglerna om framskjuten beskattning vid andelsbyten Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 16 oktober 2003 Bosse Ringholm Hases Per Sjöblom (Finansdepartementet)

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2004 ref. 2

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2004 ref. 2 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2004 ref. 2 Målnummer: 7265-02 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2004-01-30 Rubrik: Lagrum: Den s.k. basbeloppsregeln i 3 12 b mom. lagen (1947:576) om statlig inkomstskatt

Läs mer

CARL GUSTAF. Prop. 1974: 11. Kungl. Maj:ts proposition nr 11 år Nr 11

CARL GUSTAF. Prop. 1974: 11. Kungl. Maj:ts proposition nr 11 år Nr 11 Kungl. Maj:ts proposition nr 11 år 1974 Prop. 1974: 11 Nr 11 Kungl. Maj:ts proposition med förslag till förordning om ändring i förordningen (1941: 416) om arvsskatt och gåvoskatt; given den 9 januari

Läs mer

RP 123/2010 rd. med de allmänna principerna i mervärdesskattelagen.

RP 123/2010 rd. med de allmänna principerna i mervärdesskattelagen. RP 123/2010 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 32 och i mervärdesskattelagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I propositionen föreslås det att mervärdesskattelagen

Läs mer

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 164/2001 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 30 mervärdesskattelagen. PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att mervärdesskattelagen

Läs mer

Vem äger bostadsrätten?

Vem äger bostadsrätten? Vem äger bostadsrätten? Makar och sammanboende Om du och din make eller sambo tillsammans förvärvar en bostadsrätt, äger ni den gemensamt. Din andel i bostadsrätten motsvarar den kvotdel av köpeskillingen

Läs mer

RP 278/2006 rd REGERINGENS PROPOSITION TILL RIKSDAGEN OM EN TILLÄGGSBUDGET FÖR 2007

RP 278/2006 rd REGERINGENS PROPOSITION TILL RIKSDAGEN OM EN TILLÄGGSBUDGET FÖR 2007 RP 278/2006 rd REGERINGENS PROPOSITION TILL RIKSDAGEN OM EN TILLÄGGSBUDGET FÖR 2007 Med hänvisning till den allmänna motiveringen och förklaringarna till detaljmotiveringen i denna proposition föreslås,

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 28 juni 2011 KLAGANDE AA Ombud: Advokat Hans Sundberg Advokatfirman Wagnsson Östra Storgatan 3 611 34 Nyköping MOTPART Skatteverket 171

Läs mer

14 Återföring av värdeminskningsavdrag

14 Återföring av värdeminskningsavdrag Återföring av värdeminskningsavdrag 185 14 Återföring av värdeminskningsavdrag 26 kap. IL SOU 1997:2, del II, s. 244 Sammanfattning Bestämmelserna om att gjorda värdeminskningsavdrag m.m. ska återföras

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2001 ref. 49

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2001 ref. 49 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2001 ref. 49 Målnummer: 6356-00 Avdelning: 2 Avgörandedatum: 2001-08-31 Rubrik: Lagrum: De särskilda beskattningsreglerna för investmentföretag har ansetts tillämpliga

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-11-07

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-11-07 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-11-07 Närvarande: f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson, regeringsrådet Stefan Ersson och justitierådet Lars Dahllöf. Ändrade regler för uppskov med

Läs mer

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2000 ref. 45

R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2000 ref. 45 R e g e r i n g s r ä t t e n RÅ 2000 ref. 45 Målnummer: 3649-97 Avdelning: 2a Avgörandedatum: 2000-06-21 Rubrik: Realisationsförlust vid försäljning av aktier i ett bolag som bedrev golfbaneverksamhet

Läs mer

Slopad förmögenhetsskatt m.m.

Slopad förmögenhetsskatt m.m. 1 (8) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Slopad förmögenhetsskatt m.m. (Fi2006/2460) Sammanfattning Försäkringskassan har tagit del av promemorian och lämnar nedan synpunkter samt förslag till bestämmelser.

Läs mer

Grundläggande skatteregler för fåmansföretagaren. Kunskapsdagarna 21 och 22 november 2017

Grundläggande skatteregler för fåmansföretagaren. Kunskapsdagarna 21 och 22 november 2017 Grundläggande skatteregler för fåmansföretagaren Kunskapsdagarna 21 och 22 november 2017 Välkommen! Agenda Inledning Beskattning Gränsbelopp Löneunderlag Plånboksfrågor Trädabolag 3:12-utredningen 2 Inledning

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av 3 i lagen om beskattning av begränsat skattskyldig för inkomst, 6 a i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet och

Läs mer

Förhandsbesked om inkomstskatt. 44 kap. 13 och 14, 48 kap. 2, 4 och 7 samt 52 kap. 2 och 3 inkomstskattelagen (1999:1229)

Förhandsbesked om inkomstskatt. 44 kap. 13 och 14, 48 kap. 2, 4 och 7 samt 52 kap. 2 och 3 inkomstskattelagen (1999:1229) HFD 2018 ref. 72 Avyttring av bitcoin omfattas av bestämmelsen i 52 kap. 3 inkomstskattelagen om kapitalvinst vid avyttring av andra tillgångar än personliga tillgångar och omkostnadsbeloppet ska därmed

Läs mer

Promemoria om vissa skattefrågor för småföretagare

Promemoria om vissa skattefrågor för småföretagare Promemoria 2000-02-22 Fi2000/627 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Promemoria om vissa skattefrågor för småföretagare Sammanfattning I promemorian föreslås vissa förenklingar av reglerna

Läs mer

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter? Egenavgifter 401

26 Egenavgifter. Sammanfattning Vem ska påföras egenavgifter? Egenavgifter 401 Egenavgifter 401 26 Egenavgifter Sammanfattning Egenavgifter är en del av de socialavgifter som ska betalas enligt socialavgiftslagen (SAL). Socialavgifter enligt SAL utgörs av arbetsgivaravgifter enligt

Läs mer

33 Kapitalvinst utländsk valuta o.d.

33 Kapitalvinst utländsk valuta o.d. Kapitalvinst utländsk valuta o.d., Avsnitt 33 711 33 Kapitalvinst utländsk valuta o.d. 41 kap. 1 2 IL 42 kap. 1 IL 44 kap. 16 IL 48 kap. 4, 6, 17, 24 IL 54 kap. IL prop. 1999/2000:2, del 2, s. 532, 574,

Läs mer

Sänkt reklamskatt för vissa periodiska publikationer

Sänkt reklamskatt för vissa periodiska publikationer Skatteutskottets betänkande 2007/08:SkU8 Sänkt reklamskatt för vissa periodiska publikationer Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2007/08:18 Sänkt reklamskatt för vissa periodiska

Läs mer

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Begränsningar av möjligheten att göra avdrag för koncernbidrag

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Begränsningar av möjligheten att göra avdrag för koncernbidrag Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Begränsningar av möjligheten att göra avdrag för koncernbidrag april 2013 1 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Förslag till lag om ändring i inkomstskattelagen

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Lagförslag i budgetpropositionen för 2007 (A C)

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Lagförslag i budgetpropositionen för 2007 (A C) 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-11-02 Närvarande: f.d. justitierådet Lars K Beckman, justitierådet Leif Thorsson och regeringsrådet Lars Wennerström. Lagförslag i budgetpropositionen

Läs mer