Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR Ge din personal en säker dag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR 2014. Ge din personal en säker dag"

Transkript

1 Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR 2014 Ge din personal en säker dag

2

3 Honeywell Safety Products är en av världens ledande tillverkare av heltäckande säkerhetslösningar inom branschen för personlig skyddsutrustning. Vår uppgift är att hjälpa till att bygga en hållbar säkerhetskultur som minimerar skador och främjar en mer produktiv arbetsplats. Vi har branschens mest omfattande portfölj av personlig skyddsutrustning för att utrusta arbetare med rätt skydd utifrån faktiska risker och faror. Med mer än 50 års erfarenhet inom säkerhet och innovation förstår vi de komplexa risker och faror som arbetare ställs inför inom många branscher världen över. När arbetsplatsen förändras, förändras också de risker och faror som arbetarna utsätts för. Vi måste se till att arbetarna är utrustade för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt, genom att se till att rätt produkt och lösning används för att skydda mot den faktiska risknivån. Vår förmåga att vara nyskapande är avgörande och därför ligger New Product Introduction (NPI) till grund för allt som vi gör. Jag är glad över att kunna presentera våra senaste produktnyheter för att skydda arbetare. Genom Voice of the Customer (VOC) och Observational VOC lyssnar vi och observerar vårt mål är att verkligen förstå personalens och företagens behov och utmaningar. Innovation och avancerad teknik är djupt rotade i Honeywells säkerhetslösningar och tack vare vårt globala nätverk inom forskning och utveckling samt våra centrum för användarerfarenheter kan vi utnyttja teknik och expertkunskap från hela världen för att utveckla nya produkter, tjänster och innovativa lösningar som skyddar arbetarna från befintliga och andra faror som kan uppstå på arbetsplatsen. Vi förstår att det är mer än bara ett verksamhetsmål att bygga en säkerhetskultur det är när en grupp människor kollektivt förstår att det viktigaste av allt är att skydda varandra från skador. Vår önskan är att leverera produkter som arbetare vill bära och som skyddar dem varje ögonblick av dagen. Sach Sankpal President Sach Sankpal President Honeywell Industrial Safety Hörselskydd Fokus på hörselskydd Firm Fit Sync TM Huvudskydd Peak sortimentet Ögonskydd Millennia 2G Andningsskydd SuperOne-Serien Filter av klass 1 Airvisor 2 MV Bio-S-Cape Handskydd Check & Go Tuffshield Deep Blue Skeleton C&G*DeepTril 1 och Deep Blue Winter Fallskydd Kanttestade kärnmantelrep från Miller Miller H-Design TM -sele Miller R TST -sele Combisafe Skyddsskor (i)xtrem Executive Premium Protect PPE Självbetjäning Personlig skyddsutrustning för hantverkare 43 Marknadsföringslösningar Marknadsföringslösningar

4 04 Hörselskydd Fokus på hörselskydd HÖRSELN ÄR VÄRD ATT SKYDDAS. ALLTID. I mer än 30 år har vi strävat efter att förebygga arbetsbetingade hörselskador genom innovationer inom hörselskydd och genom att främja progressiva hörselskyddsprogram. Samarbeta med ledaren inom hörselskydd för att erbjuda dina arbetare det bästa inom hörselskydd. Bullerrelaterade hörselskador uppstår vanligen inte över en natt. Det är snarare så att skadan tilltar efter varje gång man utsätter sig för skadligt buller utan skydd. Vi föds med runt hårceller i varje öra. Bullernivåer som överstiger 80 decibel (i 8 timmar) kan förstöra de här hårcellerna och gradvis leda till dövhet. Sådan dövhet är sorgligt nog oåterkallelig, men den går att förhindra helt och hållet. Låt oss sätta stopp för hörselnedsättningar! Välj det hörselskydd som passar dig bäst och som sitter bekvämt 100 % av den tid då du utsätts för buller. VÄLJA RÄTT ÖRONPROPPAR Passformstestning innebär att arbetarna kan testa en mängd olika hörselskydd som kan vara lämpliga. Ofta är det första valet av öronproppar inte det bästa. Här följer några urvalstips som visat sig vara praktiska vid individuell utbildning. GENERELLA ÖRONPROPPSFORMER 1. STORLEK: Titta på öronkanalens öppning för att avgöra om en annan storlek vore att föredra. Kvinnor har oftast mindre öronkanaler än män. 2. FORM: Öronkanalöppningen kan vara rund, oval eller se ut som en springa. En öronpropp av skum fyller ofta ut en oval kanal eller en springformad kanal. 3. ENKEL ISÄTTNING: En öronpropp med skaft kan vara enklare att föra in för vissa. HEAR. FOREVER.

5 05 Hörselskydd FIX-A-FIT ÅTGÄRDA OTILLRÄCKLIGA SKYDDSNIVÅER Att bära öronproppar är ingen garanti för tillräckligt skydd. Passformstestning avslöjar ofta låga skyddsnivåer som kan avhjälpas med enkla åtgärder. KORREKT ISÄTTNING AV ÖRONPROPPAR Steg 1. Rulla: För öronproppar av formbart skum börja rulla skummet försiktigt för att undvika veck. Rulla därefter hårt för att göra cylindern så liten och styv som möjligt. Gå snabbt vidare till nästa steg så att öronproppen inte expanderar före isättandet. ELIMINERA OBEHAG Obekväma öronproppar minskar användningstiden och är ofta ett tecken på fel passform eller storlek. Ta dig tiden att leta upp den öronproppsutformning och -passform som passar dig bäst och ger tillräckligt skydd under hela arbetsskiftet. STORLEKSGUIDE FÖR ÖRONPROPPAR Stor skumpropp MAX Firm Fit PILOT BILSOM 303/304 L Stor återanvändbar propp SmartFit Fusion SmartFit Detectable Fusion Detectable Steg 2. Dra: Ta tag i ytterörat och dra UTÅT (eller för vissa personer, dra UPPÅT eller BAKÅT). Be någon observera och tala om för dig vilken dragriktning som är mest effektiv för att öppna öronkanalen med avseende på bättre passform. Quiet AirSoft CLARITY Liten skumpropp BILSOM 303/304 S MULTI MAX Max Lite Laser Trak Detectable Steg 3. Isättning: För in öronproppen så långt att den passerar kröken i öronkanalen. Det här är ofta lite känsligt (inte smärtsamt), eller kan utlösa en hostningsreflex. Detta är normalt. Släpp örat efter att öronproppen har förts in helt och hållet. YES YES PROPER FIT NO PROPER FIT NO Laser Lite MATRIX Liten återanvändbar propp Fusion Small CLARITY Small ÅTGÄRDA DOLD LÄCKA En dold läcka kan sänka skyddsnivåerna rejält. Öronproppen kan verka vara korrekt isatt, men en felaktig storlek, utformning, eller så lite som en rynka på öronproppen, kan orsaka en akustisk läcka som inte upptäcks med blotta ögat. YES PROPER FIT NO FÖR MYCKET AV ÖRONPROPPARNA SYNS För att effektivt stänga ut buller måste nästan alla öronproppar sitta inne i öronkanalen. Om för mycket av öronpropparna syns utanför öronkanalen är det ett tecken på för grund isättning, inte djup nog för att stänga ut buller.

6 06 Hörselskydd Firm Fit FAST SKUM I NY TAPPNING. HÖGRE KOMFORT. BÄTTRE SKYDD. Ju mer bekväma öronpropparna är desto mer används de. Vissa arbetare föredrar fasta skumproppar. De förtjänar det bästa som finns att få i fast skum. 40 % MJUKARE Du kan känna att öronpropparna Firm Fit är mjukare än andra cylinderformade öronproppar när du håller i dem. 29 % MINDRE TRYCK Firm Fit ger mindre expansionstryck på hörselgången än andra cylinderformade öronproppar. BÄTTRE SKYDD Med ett SNR på 37 db ger Firm Fit ett utmärkt skydd i de flesta miljöer med medelhög till hög bullernivå. LÄTTA ATT SÄTTA I Kräver mindre tryck vid hoprullning. Långsam återhämtningshastighet ger dig gott om tid att sätta in dem i hörselgången. LÄTTA ATT SE Tydlig orange färg gör det enkelt att kontrollera att kraven är uppfyllda. ART.NR. BESKRIVNING FÖRPACKNING ANTAL Firm Fit utan snören Plastpåse, 200 par per förpackning Förpackning om Firm Fit med snören Plastpåse, 100 par per förpackning Förpackning om Firm Fit utan snören, papperspåse Papperspåse, 100 par per förpackning Förpackning om Firm Fit med snören, papperspåse Papperspåse, 100 par per förpackning Förpackning om Firm Fit utan snören, dispenser 500 par per förpackning Förpackning om Firm Fit utan snören, dispenser 200 par per förpackning Förpackning om 200 Vi har lyssnat på arbetarna. Omfattande forskning kring val av öronproppar har visat att en del arbetare föredrar fasta öronproppar. Det ger dem en känsla av trygghet att känna propparna i öronen. Samtidigt som arbetarna känner att öronpropparna sitter där de ska vill de förstås ha högre komfort. Oberoende tester visar att Firm Fit överträffar andra cylinderformade öronproppar och ger arbetarna ett bekvämare alternativ. FIRM FIT DÄMPNING Frekvens Hz SNR Genomsnittlig dämpning, db 35,4 32,4 38,2 37,2 39,2 45,9 45,7 37 db Standardavvikelse, db 5,2 4,3 4,8 3,4 3,4 4,4 5,4 H: 37 db M: 34 db Förväntad dämpning, db 30,1 28,0 33,4 33,8 35,8 41,5 40,4 L: 31 db Testade och godkända i enlighet med EN 352-2:2002. Tester utförda av Michael & Associates, Inc., State College, Pennsylvania, USA. VÄRLDSLEDAREN INOM HÖRSELSKYDD I mer än 30 år har vi strävat efter att förebygga arbetsrelaterade hörselskador genom innovationer inom design, teknik, prestanda och komfort av hörselskydd samt genom att främja progressiva hörselskyddsprogram. För dina medarbetare förtjänar det bästa bland hörselskydd.

7 07 Hörselskydd SyncTM LYSSNA. OCH VAR PÅ DEN SÄKRA SIDAN. Hörselkåpor med musikfunktion skyddar hörseln, men ofta offras ljudkvaliteten för ljuddämpningen. Det är därför vi skapade Sync, den senaste innovationen inom passivt hörselskydd för en aktiv livsstil. Stereo- och radiohörselkåpor som kombinerar rätt nivå av hörselskydd med stereoljud och möjligheten att säkert lyssna på radio och MP3 både hemma och på arbetsplatsen. SYNC STEREO Koppla in och lyssna! De nya Sync stereohörselkåporna uppskattas av såväl skyddsombud som musikälskare. Det är bara att ansluta din MP3-spelare eller annan ljudenhet och börja lyssna. Artikelnr: / SNR 31 (H:32/M:28/L:23) SYNC DIGITAL AM/FM RADIO Studier har visat att arbetare som får använda hörselskydd med integrerad AM/ FM-radio är mer produktiva och motiverade på arbetet. Med den nya Sync Digital AM/FM Radio blir du inte bara mer produktiv utan får även en bättre ljudupplevelse! Artikelnr: / SNR 29 (H:29/M:27/L:23) SYNC HI-VIS DIGITAL AM/FM RADIO Totalt skydd, synlighet och produktivitet. Dessutom ger de iögonfallande fluorescerande kåporna en mycket tydlig kontrast under mörka förhållanden. Sync Hi-Vis Digital AM/FM Radio är dessutom den enda radiohörselkåpan som har en exklusiv reflexhjässbygel som reflekterar ljus vilket förbättrar synligheten och säkerheten på arbetsplatsen. Artikelnr: / SNR 29 (H:29/M:27/L:23) SYNC ELECTO & ELECTO H Medvetande om din omgivning. Sync Electo kombinerar underhållning genom digital FM-radio med avancerad ljudförstärkningsteknik för förbättrad uppmärksamhet på din omgivning (medhörning). Riktade stereomikrofoner förstärker och förbättrar omgivande ljud upp till 82 db vilket gör att du bättre hör viktig kommunikation så som larm-/varningssignaler och röster från kolleger. Sync Electo, artikelnr: / SNR 29 (H:29/M:27/L:23) Sync Electo H, artikelnr: / SNR 29 (H:30/M:26/L:21)

8 08 Huvudskydd Peak sortimentet HJÄLM DESIGNAD FÖR MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN MED RIBBAD ABS PÅ DET YTTRE SKALET En serie skyddsjälmar som erbjuder ett säkert, bekvämt skydd och som dina anställda gärna vill använda. Hjälmarna har en elegant, lätt skaldesign, höjdjusterbar insats och bekväm vaddering. Våra insatser som justeras med pin-lock eller vred utnyttjar huvudets naturliga form för att ge en fast och bekväm passform som garanterar användaren en överlägsen komfort hela dagen. Ökad efterlevnad av säkerhetsnormer och arbetarskydd utgör en del av vårt konstanta engagemang för kvalitet, innovation och ökad säkerhet på arbetsplatsen. NYTT - YTTRE SKAL I ABS-MATERIAL Tåligt, hårt och fast material med god kemisk resistans, mycket hög motståndskraft mot slag och utmärkt prestanda i låga temperaturer (+50 C to -30 C). Pin-lock PERSONLIGA HJÄLMAR Högupplöst tryck ger hjälmen ett professionellt specialgjort intryck. Mycket hållbar tryckfärg för tryck av logotyper på utvalda ställen på skalet. DIN LOGOTYP FINNS MED TVÅ JUSTERINGSSYSTEM Pin-lock: lättjusterat system med tänder som griper tag i varandra och ger ett fast grepp. Kläm bara på spännets flikar för att lossa remmen och dra den för att göra den stramare. Vred: har ett extra säkert och bekvämt grepp som låter användaren placera den i valfritt läge utan att den glider. Bara vrid för att justera. Vred

9 09 Huvudskydd Nytt yttre skal av ABS Regnavledande design skyddar huvudet och håller användaren torr Lättanvänt system för byte av svettband (mer hygieniskt) Skåror för olika storlekar av ansiktsskydd och hörselskydd garanterar ordentligt skydd och passform för användaren med en mängd olika PPE-produkter Storlek och huvudremshöjd med inställbar upphängning mellan cm för att säkerställa användarens komfort FINNS I MÅNGA OLIKA FÄRGER vit grå himmelsblå gul orange mörkgrön röd marinblå rosa* *Rosa endast för A79R. NAMN ARTIKELNUMMER INSATS UTBYTE (INSATS) JUSTERING MÄRKNING A * 6 punkter, nylon Pin-lockjustering EN50365 A * 4 punkter, nylon Pin-lockjustering EN50365 A69R 93318* 6 punkter, nylon Vred EN50365 A79R 93319* 4 punkter, nylon Vred EN50365 *Tillgängliga färger: Vi hänvisar till prislistan för färgreferenser Uppfyller kraven enligt: EN Specifikation för industriella skyddshjälmar - EN Elektriskt isolerade hjälmar för användning vid svagströmsinstallationer

10 10 Ögonskydd Millennia 2G EN NY SYN PÅ SÄKERHET. NI BERÄTTADE FÖR OSS ATT DET ÄR DAGS FÖR EN FÖRÄNDRING. Vi har lyssnat på dig och dina medarbetare. Ni har tydligt förklarat vilka behov som finns, och tillsammans har vi utvecklat Millennia 2G. Millennia 2G är de senaste ögonskyddsprodukterna från Honeywell Safety Products och de erbjuder enkelhet, utmärkt skydd, bekväm passform och stilren design. ENKELHET REDO ATT ANVÄNDAS! Millennia 2G är en nyhet i Honeywells produktserie Redo att användas, som har tagits fram för effektiva personer som inte vill krångla med justeringar eller rörliga delar på skyddsglasögonen. Du behöver inte förlänga eller förkorta några skalmar eller justera näsbryggor. Ta ut produkten ur förpackningen, sätt på dig den och fokusera på uppgiften! KOMFORT Mjukare och mer flexibelt material i bågen ger högre komfort mot huvudet och öronen när skyddsglasögonen behöver bäras hela dagen. ÖVERLÄGSEN TÄCKNING AV ÖGON OCH KINDER Skyddsglasögonen täcker ögonen och områdena ovanför kinderna och pannan så att anställda skyddas mot partiklar, damm och stötar. Skyddsglasögonen täcker ett större område både åt sidan och längs kinderna vilket hjälper till att undvika risken för partikelinträngning. En hylla längs pannan har lagts till för att hindra damm från att falla in under bågen och tränga in i ögonen. STORT SYNOMRÅDE Dessa skyddsglasögon ger panoramasikt så att du kan se mer både framåt och åt sidan under arbetet. Ett vanligt klagomål från skyddsglasögon-användare är att bågarna skymmer sikten åt vänster och höger samt uppåt och nedåt, men den här modellen ger klar och tydlig sikt i alla riktningar. Ge oss ett par enkla och bekväma skyddsglasögon som inte behöver justeras, men som ändå ger bra täckning över ögon och kinder, god sikt i alla riktningar, som inte glider av näsan, och som dessutom är snygga så att användarna vill bära dem! NÄSKOMFORT OCH STABILITET De bekväma näsbryggorna hindrar skyddsglasögonen från att glida av näsan, och medarbetaren behöver inte justera glasögonen upprepade gånger under arbetsdagen. SPORTIGARE OCH MER MODERN BÅGE Klassisk och enkel design i sportigt snitt gör skyddsglasögonen attraktiva att bära.

11 11 Ögonskydd VIKTIGA FUNKTIONER Överlägsen imskyddsbehandling på insidan (N märkning - art.nr: , & ). Tättslutande välvda linser eliminerar mellanrum och ger bättre skydd. Dielektrisk konstruktion (inga metallkomponenter). Mjuka och följsamma skalmar eliminerar tryckpunkter. Mjuka och bekväma näsbryggor hindrar skyddsglasögonen från att glida av näsan. Oöverträffad sikt i alla riktningar. Större linstäckning åt sidan och längs kinderna ger extra skydd. Extremt reptålig på utsidan (K på alla artikelnummer). MILLENNIA 2G FINNS I MÅNGA OLIKA LINSFÄRGER SOM UPPFYLLER MÅNGA OLIKA ARBETSFÖRHÅLLANDEN OCH SITUATIONER. ARTIKELNUMMER BÅGE LINS BEHANDLING LINSMARKERING Svart Klar Reptålig 2C-1.2 HON 1 FT K Svart Grå Reptålig 2C-2.5 / HON 1 FT K Svart Gul HDL Reptålig 2C-1.2 HON 1 FT K Svart Silver I/O (in/ut) Reptålig 2C-1.7 / HON 1 FT K Svart Klar Imskyddad/reptålig 2C-1.2 HON 1 FT K N Svart Grå Imskyddad/reptålig 2C-2.5 / HON 1 FT K N Svart Gul HDL Imskyddad/reptålig 2C-1.2 HON 1 FT K N Svart IR3 Reptålig 3 HON 1 FT K Svart IR5 Reptålig 5 HON 1 FT K Certifierat enligt kraven i standarden SS-EN 166.

12 12 Andningsskydd SuperOne-Serien FÖR ATT DITT SKYDD ÄR VIKTIGT! SuperOne-serien finns nu även med ett FFP3-skydd! Serien av filtrerande halvmasker har nu ett komplett sortiment masker med skyddsnivå FFP1 till FFP3, med eller utan ventil. Detta sortiment av förformade masker för engångsbruk mot damm och partiklar har en exklusiv design och form som passar alla samt kan kombineras med glasögon. Sortimentet i SuperOne-serien är det ekonomiska valet för ett effektivt andningsskydd. INTUITIV MASK går snabbt och enkelt att ta på EN STORLEK som passar alla ansikten HÖGPRESTERANDE utandningsventil* SJÄLVJUSTERANDE nässtycke FFP-KLASSIFICERING HÖG Toxicitet LÅG OCH MEDELHÖG Toxicitet LÅG Toxicitet * För modeller med utandningsventil.

13 13 Andningsskydd VIKTIGA FUNKTIONER Förformad överdel: utmärkt passform och läckagetäthet. Ansiktsstycke: exklusiv design för utmärkt passform och försegling Supermjuk läckagetät försegling och hypoallergent filter Stor inre volym: komfort och enklare kommunikation Ingen näsbrygga: mycket enkel att använda. Ventilmembranet är skyddat mot skadliga stötar framtill: minimerar läckagerisken. Dolomit-testad: god förmåga att motstå igensättning. FÖLJER STANDARD Dubbla gummiband: fasthäftade utanför filterområdet. Dolomit-testad: frivilligt test för att ge användaren extra skydd (risk för igensättning) Andningsskydd för engångsbruk: max 8 timmar Skyddar mot damm, dimma och rök CE-certifierad enligt EN149: A1:2009 MODELLER ARTIKELNUMMER FFP-KLASSIFICERING FFP 1 FFP 1 FFP 2 FFP 2 FFP 3 FFP 3 Utandningsventil Nej Ja Nej Ja Nej Ja Fästanordning Elastisk Elastisk Elastisk Elastisk Elastisk Elastisk NPF* Dolomit-testad D** Ja Ja Ja Ja Ja Ja Förpackning 30/ask - 300/låda 20/ask- 200/låda 30/ask- 300/låda 20/ask- 200/låda 30/ask- 300/låda 20/ask- 200/låda Alla modeller är NR: Inte återanvändbar. * NPF: Nominell skyddsfaktor Kontrollera med de lagstadgade normerna i ditt land eller se instruktionshäftet. ** D: Dolomit-testad.

14 14 Andningsskydd Filter av klass 1 FÖR ANVÄNDNING MED HONEYWELLS ANDNINGSSKYDD MED DUBBELFILTER Forskning har visat att slutanvändarna efterfrågar filter som erbjuder bättre sikt, är mindre skrymmande, har enklare kontroll av passformen och minimalt andningsmotstånd, utan att detta går ut över servicelivslängden. LÄTTARE, TUNNARE OCH BEKVÄMARE Vi har omarbetat våra filter och filterkombinationer uppifrån och ner. Vi började med profilen och skalade av 7,6 % (1). Vi gjorde dem lättare och reducerade vikten med upp till 18 % (2). Vilka är fördelarna? Ett bredare synfält, högre produktivitet, mindre skrymmande utrustning och personal som blir mindre trött. Vi har behållit allt som du tycker om hos våra filter: samma långa servicelivslängd och gängade anslutningar som passar våra hel- och halvtäckande ansiktsmasker. Samma fantastiska tillförlitlighet som du är van vid och förväntar dig av Honeywells produkter. ETT NYTT SORTIMENT AV FILTER Honeywells sortimentet innehåller filter för skydd mot partiklar, gaser och ångor. FUNKTIONER Omarbetad profil, upp till 7,6% lägre Viktreducering upp till 18% Lägre profil så att filtren inte inkräktar på arbetsytan FÖRDELAR Se allt du behöver se, även vid detaljerat arbete på riktigt nära håll Extra komfort Innebär att filter kan användas under de flesta svetshjälmar och ansiktsskydd Enkla kontroller före användning Rundad kant på kombinerade filter Även riktigt små händer klarar av att enkelt kontrollera tätheten Inget trixande eller adaptrar för att genomföra passformstest Minskar risken för fasthakning i rörledningar eller andra arbetsplatsfaror Gängade anslutningar som passar Honeywells hel- och halvtäckande ansiktsmasker Bakåtkompatibla med de aktuella ansiktsmaskserierna 5500, 7700 och 5400 Enkla att fästa lossnar inte av misstag Fullständigt skydd, från organiska ångor till multipla faror Välj rätt filter för ditt jobb Samma långa servicelivslängd Få jobbet gjort utan frekventa filterbyten (1) För A1P3, endast filter. / (2) För ABEK1P3.

15 15 Andningsskydd VIKTIGA FUNKTIONER Mindre öppning för enklare passformstest. LÄGRE PROFIL / REDUCERAD VIKT Rundad kant. EN A1 / EN143 + A1-GODKÄND Skåra för duschmössa. Gängad anslutning, enkel att fästa. HONEYWELLS HEL- OCH HALVTÄCKANDE ANSIKTSMASKER AV KLASS 1 Filter och förfilter kan användas med: 7700-Serien halvmasker 5500-Serien halvmasker 5400-Serien heltäckande ansiktsmask CE-certifierad EN140 och EN136 Byggindustri Jordbruk och djurhållning Laboratorier & Läkemedelsindustri Kemikalier Laboratorier & Läkemedelsindustri Kemikalier Mekanisk industri Olja & Gas Målning Olja & Gas Målning CE-certifierad i enlighet med N140 CE-certifierad i enlighet med EN140 CE-certifierad i enlighet med EN136 BESKRIVNING ART.NR. ANTAL/FÖRPACKNING EAN-KOD DIMENSIONER FILTER A1 N L 12 EA (6x2 st)/kartong ABE1 N L 12 EA (6x2 st)/kartong K1 N L 12 EA (6x2 st)/kartong ,14x17,14x12,3 cm ABEK1 N L 12 EA (6x2 st)/kartong A1P3 N L 8 EA (4x2 st)/kartong ABE1P3 N L 8 EA (4x2 st)/kartong K1P3 N L 8 EA (4x2 st)/kartong ,14x17,14x13,97 cm ABEK1P3 N L 8 EA (4x2 st)/kartong P3 N EA (2x2 st)/kartong ,4 x 24,1 x 15,2 cm PARTIKELFILTER P3 N7500P3 50 EA (2x25 st)/kartong ,7 x 33 x 15,9 cm PARTIKELFILTER P3O - KOL N7500P3O 2 EA (1x1 st)/kartong ,7 x 33 x 15,9 cm ADAPTER FÖR PARTIKELFILTER N EA/Kartong FÖRFILTER N EA/Kartong ADAPTER (MÖSSA+SPINDEL) N750036A 1 EA/Kartong 5500-SERIEN HALVMASKER N Storlek S N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm N Storlek M N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm N Storlek L N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm 7700-SERIEN HALVMASKER N Storlek S N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm N Storlek M N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm N7700 -Storlek L N EA/Kartong ,8 x 9,5 x 17,8 cm 5400-SERIEN HELTÄCKANDE ANSIKTSMASK N5400 M/L N EA/Kartong x 28,5 x 16,5 cm

16 16 Andningsskydd Airvisor 2 MV EN FAMILJ AV FRISKLUFTSVISIR MED KONSTANT FLÖDE OCH LÖST SITTANDE PASSFORM Med sin löst sittande passform är Airvisor 2 MVfamiljen undantagen kraven på passformstestning. De kan användas direkt ur förpackningen utan sådana dröjsmål, extra kostnader eller besvär som förknippas med passformstestning. AIRVISOR 2 MV-satser är friskluftsmasker med konstant flöde utformade i enlighet med EN14594, vilka ska användas tillsammans med ett filtersystem av typen Honeywell Clearflow 3. En regulator i midjebältesenheten upprätthåller ett övertryck inuti visiret för att garantera att inga föroreningar kan ta sig in. Systemet överensstämmer med EN14594 Klass 4A, vilket betyder att det producerar ett totalt läckage inåt på mindre än 0,05 %, och ger en nominell skyddsfaktor på FÖRDELAR Komfort En extremt lätt produkt som minskar tröttheten till det minimala. Ett brett synfält som minskar risken för att man ska snubbla och falla. Hygienisk: huvud- och nackskydd för engångsbruk som täcker exponerad hud. Visiret håller sig alltid rent vid användning tack vare de antistatbehandlade polyestervisirskydden för engångsbruk. Inre kolfilterelement tar bort återstående lukter. Ökad säkerhet Regulatorn i midjebältet innehåller ett speciellt rullande membran som reagerar omedelbart för att övervaka att luftflödet till masken har ett jämnt flöde, oberoende av variationer i tilluften från fabrikens luftsystem eller behovet av en ansluten sprutpistol. Särskilda säkerhetskopplingar för tryckluftsförsörjning, vilka ger särskild anslutning och extra skydd mot oönskade urkopplingar dessa kan vara obligatoriska i vissa länder. Lokala lagar och riktlinjer bör följas. ANVÄNDNINGSOMRÅDEN AIRVISOR 2 MV-familjen erbjuder en hög skyddsnivå mot damm, gaser och ångor, bland annat: Sprutmålning inom fordons- och flygplansindustrin. Industriell sprutmålning och pulverfärg. Omlackering av fordon inom reparationssektorn. Speciellt lämpligt som skydd mot Two-Pack-färger som innehåller isocyanider. Applicering av fernissa och färg. Allmän hantering av kemikalier där det råder risk för stänk. Glasarmerad plastindustri.

17 17 Andningsskydd VIKTIGA FUNKTIONER Huvud- och nackskydd av tyg. Två typer av visir: Acetatvisir ger beständighet mot lösningsmedel. Polykarbonatvisir finns för områden där stötar är den största risken. Snabbkopplad lufttillförselslang. Varningsvissla låter när försörjningstrycket inte är tillräckligt för att garantera användarens säkerhet. Snabburkoppling och sprutpistol, som medföljer sprutmålningssatsen. Ny säkerhetskoppling Inloppskoppling för luft från fabrikens tryckluftssystem använd alltid en tryckluftsförsörjningsslang som är utformad av Honeywell Safety Products. Finns också i en utformning som stöder användning av säkerhetskopplingar. På bilden: Sprutmålningssats Ser till att rätt lufttillförsel är ansluten till enheten - för ökad säkerhet och användartrygghet. Ingen risk för oavsiktlig urkoppling. VARIANTER SPRUTMÅLNINGSSATS FINNS MED CEJN ELLER SÄKERHETSKOPPLINGAR KEMISK SATS FINNS MED CEJN ELLER SÄKERHETSKOPPLINGAR INDUSTRISATS FINNS MED CEJN ELLER SÄKERHETSKOPPLINGAR Optimal kontroll av luftflödet till användarens huvudskydd för att skydda användaren Varningsanordning/vissla vid lågt flöde Inre kolfilter för borttagning av lukter och reducering av buller Stort visir med brett synfält, lätt design Visir i cellulosaacetat Polykarbonatvisir Levereras monterad med en snabburkoppling och en sprutpistolsslang som tillbehör Visirskydd, för engångsbruk Visiröverensstämmelse EN166 2-F EN166 2-F EN166 2-B 9 Produktöverensstämmelse EN14594 Klass 4A EN14594 Klass 4A EN14594 Klass 4A ART.NR. PRODUKTBESKRIVNING ART.NR. PRODUKTBESKRIVNING Airvisor 2 MV-sprutmålningssats som innehåller: kemiskt beständigt acetatvisir (EN166 2-F), sprutpistolslang med snabburkopplingar, en kassett med ansiktstätningar av tyg, två visirskydd för engångsbruk, huvud- och nackskydd av tyg, midjebälte (DAVW-1001E) komplett med varningsvissla, förvaringsväska. CEJN-snabburkoppling. Airvisor 2 MV kemisk sats som innehåller: kemiskt beständigt acetatvisir (EN166 2-F), en kassett med ansiktstätningar av tyg, två visirskydd för engångsbruk, huvud- och nackskydd av tyg, midjebälte (DAVW-1003E) komplett med varningsvissla, förvaringsväska. CEJN-snabburkoppling. Airvisor 2 MV industriell sats som innehåller: polykarbonatvisir (EN166 2 B 9), en kassett med ansiktstätningar av tyg, två visirskydd för engångsbruk, huvud- och nackskydd av tyg, midjebälte (DAVW-1003E) komplett med varningsvissla, förvaringsväska. CEJN-snabburkoppling. Airvisor 2 MV W-serien svetssats som innehåller: hjälm som skyddar mot höga temperaturer, skärm (90 mm x 110 mm), inre polykarbonatvisir, flamhämmande tyg för ansiktsskydd, midjebälte (DAVW- 1003E) komplett med varningsvissla, förvaringsväska. CEJN-snabburkoppling.* Airvisor 2 DAC sprutmålningssats med säkerhetskoppling, som innehåller: samma som Airvisor 2 sprutmålningssats av standardutformning ( ) men med säkerhetskopplingar. Airvisor 2 DAC kemisk sats med säkerhetskoppling, som innehåller: samma som Airvisor 2 kemisk sats av standardutformning ( ) men med säkerhetskopplingar. Airvisor 2 DAC industriell sats med säkerhetskoppling, som innehåller: samma som Airvisor 2 industriell sats av standardutformning ( ) men med säkerhetskopplingar Blueline lufttillförselslang 3,5m, CEJN-snabburkoppling Blueline lufttillförselslang 7,5m, CEJN-snabburkoppling Blueline lufttillförselslang 10 m, CEJN-snabburkoppling Greenline DAC (säkerhetskoppling) luftförsörjningsslang 3,5m Greenline DAC (säkerhetskoppling) luftförsörjningsslang 7,5m Greenline DAC (säkerhetskoppling) luftförsörjningsslang 10 m Huvudskydd för engångsbruk Balaklava för engångsbruk Inre kolfilterelement Visirskydd för engångsbruk (X10) Visirskydd för engångsbruk (X50) Airvisor 2 MV version med säkerhetskoppling finns, vänligen kontakta oss: * Svetsglas ej inkluderat, vänligen kontakta oss. Honeywell Clearflow 3 tryckluftsfilter med säkerhetskoppling finns, vänligen kontakta oss.

18 18 Andningsskydd BIO-S-CAPE DU HAR GILLAT DEN I MÅNGA ÅR NU ÄR DET DAGS ATT UPPTÄCKA 2014-ÅRS VERSION! Bio-S-Cape är ett andningssystem för nödutrymning (EEBD, Emergency Escape Breathing Device), med 10 eller 15 minuters varaktighet, nu överensstämmande med ISO :2008- standarden. Bio-S-Cape som utvecklades för ett antal år sedan är fortfarande en av våra bästsäljare som säljer över hela världen och används dagligen i högriskmiljöer såsom olje- och gasindustrin, inom den marina sektorn och på kärnkraftverk. NU ÖVERENSSTÄMMANDE MED ISO :2008-STANDARDEN Nytt obligatoriskt krav från direktivet för marin utrustning (MED) gällande EEBD för fartygsanvändning. ETIKETTPLACERING PÅ BAGEN Etiketten sitter nu placerad längs med bagens axel för bättre synlighet vid inspektion före användning, och för åtkomlighet från insidan av bagen för att förhindra oavsiktlig borttagning. REDUCERINGSSYSTEM FÖR VÄTSKEANSAMLING Två öglor har lagts till på baksidan av bagen för att förebygga risk för saltansamling inuti bagen, vid utomhusförvaring på en båt. Kemisk Kärnkraft Olja och gas Marin Utrymning FÖRBÄTTRAD SIKT OCH MINDRE REFLEXIONER PÅ VISIRETS INSIDA Mörk huvinsida, idealiskt i soliga eller marina miljöer med mycket ljus och bländande solstrålar. Eftersom användarupplevelsen är fundamental inom Honeywell har vi samarbetat nära med våra användare och lyssnat på dem. Resultaten innefattar en omdesignad bag, en ny huva och ett förenklat underhållsförfarande. FÖRENKLAT UNDERHÅLLSFÖRFARANDE Ny reparationsmanual, mycket mer fokuserad på servicecenterbehov. Nya underhållssatser som reducerar tiden och kostnaderna för underhåll.

19 19 Andningsskydd Mörk innerhuva Reducerare med förreglerat luftflöde Larmvissla Tryckmätare med röd/grön indikator Uppblåsbar luftkudde Ny märkning Nytt system för skydd och placering av etiketter Reduceringssystem för vätskeansamling på bagens baksida OCH VI HAR BEHÅLLIT DET DU GILLAR! Regulatorn utlöses automatiskt när bagen öppnas. Automatisk positionering av huvan tack vare den uppblåsbara luftkudden bakom användarens nacke. Stor huva med god sikt, där det skapas ett övertryck. Passar alla ansiktsformer. Huvan är även beständig mot fukt, kemiska ämnen och tål extrema temperaturer. SPECIFIKATIONER Varningsvisslan är metallfri vilket innebär ingen risk för korrosion. Varningsvisslan är placerad nära örat. Vidare tar varningsvisslan ingen luft från cylindern utan varnar när trycket sjunker. Full rörlighet tack vare slangfästet placering baktill på huvan. Fjäderbelastad silikonslang som inte snor sig. Rivstopp vid nacktätningen ger mindre risk för oavsiktliga rivskador. Speciellt vid på- och avtagning. Apparatens totala mått 500 x 160 x 180 mm/19,7 x 6,3 x 7,1 Apparatens totala vikt med 3L 200-barscylinder Varaktighet Stål: 5,36 kg eller 11,8 lb - Komposit: 3,58 kg eller 7,9 lb Temperaturomfång -15 C/+60 C eller 5 F/140 F 15 minuter (10 minuter även tillgänglig med en 2L 200-barscylinder) Apparatgodkännanden EN 1146:2005, ISO :2008, SOLAS, MED, IMO, MSC Övertrycket som hålls inne i huvan undanröjer risken för att giftiga gaser ska ta sig in. Konstant synlig mätare ger enkel validering av korrekt tryck vid förvaring och utrymning. Kompositcylinderversion är 30 % lättare än en stålcylinder. Ett perfekt alternativ vid långa flyktvägar. ARTIKELNUMMER EEBD-BESKRIVNING Bio-S-Cape stålversion inkl. 3L 200-bars luftcylinder av stål (tom*) - 15 minuters varaktighet Bio-S-Cape kompositversion inkl. 3L 200 bars kompositcylinder för luft (tom*) - 15 minuters varaktighet Bio-S-Cape stålversion inkl. 2L 200 bars stålcylinder för luft (tom*) 10 minuters varaktighet ARTIKELNUMMER TILLBEHÖRSBESKRIVNING Väggmonterad förvaringsbox för Bio-S-Cape *Kan fyllas vid förfrågan.

20 20 Handskydd Check & Go DEN KORREKTA SKYDDSNIVÅN MOT SKÄRSKADOR LIGGER I DINA HÄNDER! Identifiera snabbt rätt skyddsnivå mot skärskador med Check & Go även på långt avstånd. I dag erbjuder Honeywell Safety Products sina kunder ett nytt koncept som kommer att göra deras liv lättare. Check & Go-sortimentet finns med polyuretan- och nitrilbeläggning och erbjuder de skyddsansvariga och deras team omedelbar visuell igenkänning av skyddsnivån mot skärskador. Att välja och på avstånd direkt kunna identifiera rätt skyddsnivå är två av de mest kritiska faktorerna vid skydd mot skärskador. Prata inte, bara titta. ETT KOMPLETT SORTIMENT Skydd mot skärskador är viktigt i alla industrisektorer. Därför finns Check & Go-sortimentet i polyuretan och nitril. Vilken är skillnaden? MEKANISKT POLYURETHAN NITRIL God nötningshållfasthet Mycket hög flexibilitet Mycket bra grepp/tag God nötningshållfasthet God tålighet mot fett och olja Bra motstånd mot kolvätederivat Skärbeständighet Dyneema -fibrer ger bra skärbeständighet enligt nivå 3 och 5. Nivå 5: Stickad handske i Dyneema /Lycra /polyamid och skyddade glasfiber (på utsidan ingen kontakt med huden). En säkerhetschef inom flyg- och rymdindustrin. Komfort Utmärkt prestanda tack vare gauge 13: flexibilitet och precision ända ut i fingerspetsarna. En fräsch känsla tack vare Dyneema -fibrerna. Design Snygg handske: modern, sportig och dynamisk. Tack vare dess design kommer medarbetarna gärna att använda den. Tack vare Check & Go kan jag äntligen se att mina arbetare är ordentligt rustade mot riskerna. Skötsel Kan tvättas i 40 utan risk för att den mekaniska och tekniska prestandan försämras.

21 21 Handskydd ENKEL VISUELL IGENKÄNNING VISUELL igenkännings- NIVÅ GENOM NUMMER Honeywell är de första som har knutit EN388-skyddsnivånumret, i ett lättläst format, till färgkodssystemet. GENOM FÄRG Färgerna röd, orange och grön är internationellt etablerade och förstås i vårt dagliga liv. ARTIKELNUMMER FODER BELÄGGNING STORELEKAR EN 388 NIVÅ 1 - LÄGRE SKYDDSNIVÅ Gauge 13 - Polyamid Röd polyuretan (PU) Beläggning på handflatan och fingrarna Röd nitril Beläggning på handflatan och fingrarna NIVÅ 3 - MELLANHÖG SKYDDSNIVÅ Gauge 13 - Polyamid - Dyneema fiber Lycra Orange polyuretan (PU) Beläggning på handflatan och fingrarna Orange nitril Beläggning på handflatan och fingrarna NIVÅ 5 - HÖGSTA SKYDDSNIVÅ Gauge 13 - Polyamid - Dyneema fiber - Lycra - Glasfiber (utsida): Ingen kontakt med huden Grön polyuretan (PU) Beläggning på handflatan och fingrarna Grön nitril Beläggning på handflatan och fingrarna

22 22 Handskydd Tuffshield Deep Blue 2-I-1-LÖSNINGEN! Av hygieniska skäl behöver slakteriarbetare tvätta händerna efter varje urbeningsjobb. Fram till idag har de enda handskarna för detta ändamål varit stickade utan beläggning. Problemet är att handskarna och följaktligen händerna blir blöta. Det är därför vi i samarbete med Frankrikes största köttproducent har utvecklat Tuffshield Deep Blue, den enda 2-i-1-handsken på marknaden idag! KOMFORT Insidan som är stickad, doppad och sydd i ett stycke förbättrar avsevärt komforten och passformen samt begränsar svettning. Arbetarna känner verkligen skillnaden jämfört med de befintliga lösningarna som gör att de svettas mer. PRESTATIONSFÖRMÅGA Tuffshield Deep Blue som är tillverkade av HPPE (High Performance Polyethylene, polyetylen med hög prestanda) och kompositfibrer ger allra högsta snittmotstånd: nivå 5. Nitrilfoam ger både utomordentligt grepp i våta miljöer och hög beständighet mot slitage. Idag använder arbetare en stickad snittbeständig handske över en nitrilhandske för engångsbruk. Tuffshield Deep Blue är 2-i-1-lösningen som är vattentät med mycket högt snittmotstånd. Tuffshield Deep Blue finns att beställa i par eller en och en (höger hand) eftersom den andra handen måste skyddas med en handske av metallnät (finns också i katalogen Honeywell Safety Products). HYGIEN Den blå färgen är lätt att upptäcka och handskarna är ett måste inom livsmedelsindustrin. Tuffshield Deep Blue som kan tvättas flera gånger är överensstämmer fullständigt med föreskrifterna om livsmedelshygien. EN 388 EN 1935/2004 ARTIKELNUMMER NAMN EGENSKAPER STORLEKAR EN 388 LIVSMEDEL (par) (höger hand) Tuffshield Deep Blue Stickad handske i HPPE, polyamid + skyddade kompositfibrer. Helt belagda med ljusblått nitrilfoam. Stickfasthet: 13/Längd: 25 cm 7 till OK

23 23 Handskydd Skeleton EN STÖTABSORBERANDE HANDSKE MED HÖG SKÄRBESTÄNDIGHET Eftersom du i ditt dagliga arbete riskerar att utsättas för slag mot fingrar och ovanhand har Honeywell tagit fram Skeleton, en skärbeständig handske på nivå 5 och med nitrilbeläggning som utformats för att absorbera stötar: en komplett lösning som skyddar mot många risker i torra eller oljiga miljöer beroende på nitrilbeläggningen. SKYDD Skeleton som tillverkas av kompositfibrer med para-aramid ger högsta skärbeständighet: nivå 5. Tekniken med helt stickad och doppad handske ger ett bättre och bekvämare skydd jämfört med den befintliga lösningen på marknaden vilken klipps till och sys ihop samt riskerar att gå sönder i sömmarna. Porös nitrilbeläggning ger både utomordentligt grepp i våta miljöer och hög beständighet mot slitage. Gummiförstärkningen skyddar mot slag mot naglar, fingrar och ovanhand. KOMFORT Insidan är stickad i ett stycke vilket avsevärt förbättrar komforten och smidigheten jämfört med det aktuella utbudet på marknaden som sys ihop av utklippta delar. En skyddschef inom olje- och gasindustrin. Med Skeleton kan jag äntligen ge mitt team bekväma handskar så att de inte irriteras av invändiga sömmar och deras fingrar och händer är helt skyddade från yttre slag. ART.NR. NAMN EGENSKAPER STORLEKAR EN Skeleton Para-aramid, polyamid Nitrilgummiförstärkning i kompositfiber Svart nitrilbeläggning Stickfasthet: 13 EN till För att erbjuda dig ett fullständigt utbud kommer Skeleton-sortimentet att utökas med nivå 1 och nivå 3, tillgängliga under i 2014.

24 24 Handskydd C&G*DeepTril 1 och Deep Blue Winter DET PERFEKTA ALTERNATIVET TILL LÄDERHANDSKAR För användare inom byggoch industrisektorerna som behöver handskar för allmänna arbeten. INGA OBEKVÄMA SÖMMAR! Standardhandskar som klipps till och sys ihop kan skava och irritera. Deeptril 1 & Deep Blue Winter-handskar har ett sömlöst stickat foder och är heldoppade i porös nitrilbeläggning. Handskarna är mjuka, bekväma och ökar produktlivslängden med 50 % till skillnad från traditionella läderalternativ. Komfort - Fodret som är stickat i ett stycke (sömlöst) förbättrar avsevärt komforten och passformen samt begränsar svettning. - Öppen utformning av mudden för enkel på- och avtagning, förbättrar ventilationen för en svalare och bekvämare känsla. - Sömlöst, tunnt stickat, svalt nylonfoder som behandlats för att minimera bakterier och lukt. - Tunt foder och mjuk, flexibel ytbehandling för överlägsen smidighet och taktil känslighet. Prestanda - Porös nitrilbeläggning har utmärkta slitagefördelar som ger längre handsklivslängd. - Heltäckande beläggning av porös nitril ger effektivt stänkskydd mot vätskor, soda och djurfetter. - Den här produkten erbjuder bättre grepp vid våta eller oljiga arbeten. Skötsel Naturliga läderhandskar blir hårda, torra och mögliga när de utsätts för väta, vilket främjar bakterier och lukt. Handskarna C&G* DeepTril 1 & Deep Blue Winter kan tvättas flera gånger utan att handskarnas prestanda försämras (Labbtestresultat: Tvättade 10 gånger och slitprestandan är den samma). Det här innebär en kostnadsbesparing för kunderna. Kasta bort de smutsiga, styva läderhandskarna - DeepTril 1 & Deep Blue Winter-handskarna är som nya tvätt efter tvätt. EN 388 EN 511 ARTIKELNUMMER NAMN BELÄGGNING STORLEKAR EN 388 EN C&G* DeepTril 1 Stickad polyamid Porös nitril, heldoppning 7 till Inte tillämplig Deep Blue Winter Stickad polyamid och polarfleece Porös nitril, heldoppning 7 till X1X * Check & Go

25 25 Handskydd C&G* DEEPTRIL 1 VISUELL igenkännings- NIVÅ LÄGRE SKYDD MOT SKÄRSKADOR MELLANHÖG SKYDD MOT SKÄRSKADOR HÖGRE SKYDD MOT SKÄRSKADOR NIVÅ 1 NIVÅ 3 NIVÅ 5 * Nivå 3 och nivå 5 kommer snart ENLIGT FÄRG Färgerna röd, orange och grön är internationellt etablerade och förstås i vårt dagliga liv. och ENLIGT NUMMER Honeywell är de första som har associerat EN388- skärskyddsnumret, i ett lättläst format, till färgkodssystemet. DEEP BLUE WINTER Utmärkt köldskydd tack vare polarfleece-fodret Justerbar rem för perfekt passform

26 26 Fallskydd Kanttestade kärnmantelrep från Miller EXTRA MOTSTÅNDSKRAFTIGT NY DESIGN KOMPLETT SORTIMENT KANTTESTADE PRODUKTER Millers produktportfölj för säkerhet på höga höjder har utökats med ett nytt sortiment av kärnmantelrep som kombinerar kanttestade (EN355 ), fallbegränsande och fallsskyddande (EN355) lösningar. Det optimerade sortimentet av kärnmantelrep från Miller är extra motståndskraftigt mot nötning och har en ny samordnand utformning. De nya produkterna är idealiska inom följande sektorer: bygg, allmän industri och samhällsservice. EXTRA MOTSTÅNDSKRAFTIGT: EN HÅLLBAR OCH KANTTESTAD PRODUKT Vårt nya sortiment av kärnmantelrep är skärbeständigt och har kanttestats för Kanttestade att garantera en säkrare arbetsmiljö vid kanter (r>= 0,5 mm). Dessa nya rep som tillverkas av kärnmantelmaterial har genomgått nötningstester som demonstrerar att Millers nya kärnmantelrep är dubbelt så motståndskraftiga mot nötning som standardrep. EN NY UTFORMNING FÖR UTÖKAD ARBETSSÄKERHET Den nya utformningen hos Millers rep innebär bättre identifiering. Lättidentifierat på avstånd: ljusgrönt rep med svarta ränder så att arbetsledarna enkelt ser att operatörerna använder rätt reptyp för deras arbetsmiljö. Underlättar säkerhetskontrollen som föregår användningen: sömmarna väl synliga (flerfärgade). ETT BRETT SORTIMENT AV PRODUKTER FÖR ALLA ARBETSSITUATIONER Denna nya serie av kärnmantelrep från Miller innebär ett brett sortiment att välja bland. Oavsett arbetssituation så finns det bland mer än 80 alternativ att välja mellan alltid ett rep som motsvarar dina behov. Undersökningar har visat att arbetare på högre höjder ofta utsätts för risker när de arbetar med rep som inte är slitagebeständiga och som kan gå av vid ett eventuell fall från en kant. Säkerhetschefer vill därför kunna se från avstånd att deras arbetare är ordentligt utrustade med kanttestade rep. FÖR MER INFORMATION OM PRODUKTHÄNVISNINGAR besök vår webbplats eller kontakta Techniserv: TECHNISERV Kundtjänst: +49 (0) 9281/ E-post:

27 27 Fallskydd Miller H-DesignTM -sele EN NY KÄNSLA AV SÄKERHET PÅ HÖG HÖJD Miller H-Design är en ny generation selar avsedda för byggsektorn och allmänna industrisektorer och ger bättre komfort, rörelsefrihet och säkerhet för arbetaren. Med sin högst innovativa och ergonomiska design ger H-formen användarna en unik komfort och rörelsefrihet så att de kan koncentrera sig på jobbet och tryggt utföra sina arbetsuppgifter på hög höjd. KOMFORT OCH RÖRELSEFRIHET Ergonomiskt placerade vävband: den exklusiva H-formen med stora öppningar på respektive sida ger ökad rörelsefrihet och komfort (inga irriterande vävband på sidorna till skillnad från den traditionella kryssuppbyggnaden). Horisontella benremmar förhindrar friktion på benen och i ljumsken (i motsats till traditionella remmar), vilket ökar komforten för användaren under arbetet. Stretch-remmar över axlarna ger ännu bättre rörlighet (Miller H-Design Duraflex version), då de följer kroppsformen och gör det lätt att röra sig. ENKEL OCH SNABB ATT JUSTERA OCH KOPPLA IHOP Spännen som är lätta att komma åt och ställa in: det tar bara några sekunder att intuitivt ställa in remmens upp-ner-rörelse (i motsats till den traditionella uppåtrörelsen). Lättillgängliga fästpunkter: D-ring på ryggen vänd uppåt och långa vävöglor på framsidan eller en enda D-ring på framsidan för enkel koppling. Justerbar bröstrem för perfekt passform på bredden: ger möjlighet att dra bröstremmen längs axelbanden för bättre passform för alla kroppsformer och förbättrad komfort (öglemodeller och enpunktsselar). ÖKAD SÄKERHET OCH FÖRENKLAD SPÅRBARHET En unik patenterad bröst-d-ring för bröstremsjustering ger automatisk centrering i händelse av fall och förebygger att användaren faller på sidan. Grön varseldesign och -sömmar samt fallindikatorer bak och fram underlättar visuell inspektion innan arbetet påbörjas. Bättre spårbarhet: 5 skyddade etiketter placerade bakom ett lock för att underlätta de årliga kontrollerna och uppföljningen för bättre spårbarhet. De inkluderar nu ytterligare information relaterad till användaren (namn) och inspektion (tillstånd för tio år, nästa inspektionsdatum). Längre hållbarhet: vattenavstötande och fläckfria band.

28 28 Fallskydd EXKLUSIV OCH INNOVATIV H-FORMAD STRUKTUR I SELEN Stretchband för större rörelsefrihet D-ringen på ryggen är vänd uppåt för enkel koppling Fallindikatorer på ryggplattan för enkel inspektion Justerbart bröstband för perfekt passform Fallindikator på framsidans vävbandsöglor för enkel inspektion Välplacerade spännen för korrekt justering Skyddade etiketter för enklare spårbarhet Patenterad D-ring bröst: för justering av bröstbandet och autocentrering av D-ringen i händelse av fall Långa öglor på framsidan för enkel koppling Vattenavstötande vävband för längre produktlivslängd Stor öppning på båda sidor av selen (inget kryss) för att öka rörelsefriheten Godkänd för 140 kg Horisontella benband för bättre arbetskomfort GUIDE FÖR ATT VÄLJA STORLEK VIKT PÅ FÖRFRÅGAN PÅ FÖRFRÅGAN STORLEK 1 STORLEK 2 STORLEK LÄNGD Bilderna är endast till för vägledning.

29 29 Fallskydd EN TYDLIG SERIE AV H-DESIGN-SELAR GÖR DET ENKELT ATT VÄLJA Den kompletta nya serien omfattar non-stretch- och stretchselar som var och en kommer i versioner med 1-punktsele (fästpunkt på ryggen) och 2-punktsele (rygg- och bröstfästpunkter) TYP AV AXELBAND ANTAL FÖRANKRINGSPUNKTER TYP AV SPÄNNEN (STANDARD / QUICK) TYP AV FÖRANK- RING PÅ BRÖST STORLEK ARTIKELNUMMER BILD punkt _ MILLER H-DESIGN DURAFLEX Stretch 2 bandöglor punkter D-ring punkt MILLER H-DESIGN Non-stretch 2 bandöglor punkter D-ring Bilderna är endast till för vägledning.

30 30 Fallskydd Miller R TST -sele KOMFORTSELE FÖR ANVÄNDNING I 360! Miller R TST-selen är särskilt utformad för underhållsarbetare, särskilt inom den elektriska högspänningssektorn, då den ger dem maximal komfort och rörlighet att utföra underhåll på kraftledningar i luften. GER MÖJLIGHET ATT ARBETA I 360 I EN MÄNGD OLIKA ARBETSPOSITIONER Miller R TST har perfekt passform vilket gör att användaren kan arbeta utan hinder. Vadderad ryggplatta och halv-styv sittrem ger utmärkt komfort och stöd under långa arbetspass, vilket minskar risken för trötthet. Stretchband över axlarna ger bättre rörlighet. Med roterande bälte kan användaren vrida sig 180. Med hjälp av de förlängda arbetspositioneringsringarna kan användaren till och med arbeta vänd bort från pylonen utan svårighet. SNABB OCH ENKEL ATT SÄTTA PÅ SIG Mycket snabb att passa in då ryggplattan håller axelbanden på plats. Lätt att justera med kamspännen som förhindrar glidning under användningen. LÄTT ATT INSPEKTERA 2 fallindikatorer (på ryggbandet) underlättar visuell inspektion för att säkerställa att utrustningen inte varit utsatt för ett fall och följaktligen är säker att använda. ARTIKELNUMMER BESKRIVNING STORLEK /R Miller R TST M/L /R Miller R TST S Kamspännen Uppfyller kraven enligt EN 361- och EN 358. Bekväm ryggstoppning Roterande arbetspositioneringsbälte Fallindikatorer Utvidgad arbetspositionering ringar på båda sidor Halvstyv sittrem Bilderna är endast till för vägledning.

31 31 Fallskydd COMBISAFE TILLFÄLLIGT KOLLEKTIVT SKYDD OCH PREVENTION VID ARBETE PÅ HÖG HÖJD Om du arbetar inom byggindustrin och handlar personlig skyddsutrustning av Honeywell Safety Products kanske du även är intresserad av de kollektiva skyddslösningar som Honeywell levererar åt byggmarknaden. Sedan COMBISAFE grundades i Sverige 1984 har namnet stått för nyskapande kollektiva skyddslösningar. Med 30 år i branschen har COMBISAFE-produkterna blivit ett riktmärke för byggindustrin och figurerar i välkända projekt världen över såsom The Shard i London, Viktoriatornet i Stockholm och Ferrari World i Abu Dhabi. EXPERTER PÅ SÄKERHET COMBISAFE-säkerhetslösningarna som både är användarvänliga och kostnadseffektiva samtidigt som de motsvarar de allra strängaste standarder skyddar arbetare och utrustning från risker i anknytning till arbete på hög höjd. Sortimentet innehåller: Skyddsräcken Fallskyddslösningar Tillfälligt tillträde Väderskyddstak Säkerhetsanordningar för byggnadsställningar Mer information finns på

ÖRONPROPPAR STORLEKSGUIDE

ÖRONPROPPAR STORLEKSGUIDE ÖRONPROPPAR ÖRONPROPPAR STORLEKSGUIDE Större proppar för engångsbruk Större flergångsproppar Mindre proppar för engångsbruk Mindre flergångsproppar MAX SmartFit SmartFit Detectable Bilsom 303/304 S Multi

Läs mer

Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA 1-2015. Ge din personal en säker dag.

Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA 1-2015. Ge din personal en säker dag. Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA 1-2015 Ge din personal en säker dag. Honeywell Safety Products är en av världens ledande tillverkare av heltäckande säkerhetslösningar inom

Läs mer

Ögon- och ansiktsskydd. Turboshield. Ändrar säkerhetens utseende

Ögon- och ansiktsskydd. Turboshield. Ändrar säkerhetens utseende Ögon- och ansiktsskydd Turboshield TM Ändrar säkerhetens utseende Säkerhet bygger på samarbete Den som vill lära sig något måste lyssna vi lyssnar. När vi pratade med dig sa du att det fanns behov av förbättringar

Läs mer

Advantage-serien Hel- och halvmasker

Advantage-serien Hel- och halvmasker PRODUCT GROUP Advantage-serien Hel- och halvmasker MSA:s erfarenhet av andningsskydd framgår tydligt av ett stort sortiment av hel- och halvmasker. Komfort och kvalitet, användbara tillbehör och ett brett

Läs mer

Säkerhet med valfrihet.

Säkerhet med valfrihet. NYHET Säkerhet med valfrihet. Skyddsglasögon precis som du vill ha dem. #protectiveeyewear six hundred 3M SecureFit 3M SecureFit är redan branschens förstahandsval när det gäller skyddsglasögon, och med

Läs mer

3M fi ltrerande halvmasker 8

3M fi ltrerande halvmasker 8 8 3M fi ltrerande halvmasker Med sina toppmoderna egenskaper skiljer sig 3M från andra andningsskydd på marknaden. Det högpresterande fi ltermaterialet kombinerar fördelarna hos mekanisk fi ltrering med

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Skyddsutrustning. Personligt skydd. Hörselkåpa Peltor. Hörselpropp 3M Bygel. Hörselpropp 3M Snöre. Hörselpropp 3M. Handrengöringduk Scrubs

Skyddsutrustning. Personligt skydd. Hörselkåpa Peltor. Hörselpropp 3M Bygel. Hörselpropp 3M Snöre. Hörselpropp 3M. Handrengöringduk Scrubs Hörselkåpa Peltor 3M Peltor Optime Hörselskydd H510A (passivt). Med hjässbygel. Mycket bra skyddsegenskaper, och bekväma att använda tack vare den låga vikten. Lätta att använda med annan utrustning tack

Läs mer

Tillförlitligt skydd komfort

Tillförlitligt skydd komfort 3M Adflo fläktassisterade andningsskydd Tillförlitligt skydd komfort och tillverkade för svetsare Under tryggare förhållanden Det är som en egen värld Svalare, renare och bekvämare svetsning Med nya 3M

Läs mer

Matrix hörselproppar när du vill höra din omgivning!

Matrix hörselproppar när du vill höra din omgivning! Matrix hörselproppar när du vill höra din omgivning! Det känns säkert jag hör omgivningen Man tänker inte på att proppen sitter i örat Proppen känns behaglig, den är bekvämare än andra proppar Framtagen

Läs mer

DE VANLIGAST FÖREKOMMANDE RISKERNA

DE VANLIGAST FÖREKOMMANDE RISKERNA ÖGONSKYDD 1 DE VANLIGAST FÖREKOMMANDE RISKERNA Är du utsatt för följande risker i din arbetsmiljö? Stora flygande partiklar eller föremål Damm, rök, dis, små partiklar Heta vätskor, smält material Gaser,

Läs mer

3M Skyddsglasögon. Innovation. www.personskydd.se SKYDDSGLASÖGON

3M Skyddsglasögon. Innovation. www.personskydd.se SKYDDSGLASÖGON SKYDDSGLASÖGON 3M Skyddsglasögon www.personskydd.se 3M Svenska AB Personskydd 191 89 SOLLENTUNA Tel. 08-92 21 00, Fax. 08-92 22 88 E-post: industrisv@mmm.com www.personskydd.se Innovation Innehåll Inledning

Läs mer

Må bättre och orka mer

Må bättre och orka mer Må bättre och orka mer ANDNINGSSKYDD FRÅN 3M INNEHÅLL 3M SPEEDGLAS MED ADFLO................. 32 3M SPEEDGLAS MED FRESH-AIR C.......... 35 3M MODULPROGAM........................... 41 3M JUPITER....................................

Läs mer

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU 152 HUVUD 153 154 Pannlampshållare Glöm tiden då du behövde borra och skruva för att få fast din lampa på hjälmen. Nu är ett enkelt litet clips allt som behövs. Trä på hållaren på hjälmen och tryck till.

Läs mer

PROPPGUIDEN. Hur väljer man rätt propp? En propp passar inte alla öron och situationer. Här följer våra tips

PROPPGUIDEN. Hur väljer man rätt propp? En propp passar inte alla öron och situationer. Här följer våra tips PROPPGUIDEN Hur väljer man rätt propp? En propp passar inte alla öron och situationer Här följer våra tips 1 INNEHÅLL: 2 Skydda dina öron... 3 Öronproppar för alla situationer... 3 Alla öron är olika...

Läs mer

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med Kemskydd Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med slutanvändare över hela världen. Idag kan vi erbjuda

Läs mer

Gör bra saker möjliga. På ett bekvämt sätt.

Gör bra saker möjliga. På ett bekvämt sätt. NYHET Nyhet 3M Cool Flow Komfortventil Gör bra saker möjliga. På ett bekvämt sätt. Säkerhet och komfort har högsta prioritet på 3M. Tredje generationens Aura andningsskydd har ett antal förbättringar,

Läs mer

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet Listen Only CutOff FM Radio Dual Nyhet! Dual FM Radio CutOff Listen Only det kompletta hörselskyddet Sordin erbjuder högklass hörselskydd till låga prise för fritid och yrkesmässigt bruk Musik och kommunikation

Läs mer

Hörselskydd Bruksanvisning

Hörselskydd Bruksanvisning Hörselskydd Bruksanvisning bellman.com 1 Silikonproppen är den mjuka delen av hörselskyddet som är formgjuten efter din hörselgång. 3 Serienumret är till för att vi ska kunna spåra hörselskyddet. Ange

Läs mer

Det går att förebygga hörselskador i arbetslivet.

Det går att förebygga hörselskador i arbetslivet. Sperian Protection Nordic AB Strandbadsvägen 15 SE-252 29 Helsingborg Kundtjänst: 042-88 200 Växel: 042-88 100 - Fax: 042-73 968 Email: infonordic@sperianprotection.com - www.howardleight.com/quietdose

Läs mer

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper.

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Etac Cross Molift Easy lyftselar Bekväma Cross är en ochmultifunktionell säkra lyftselar kryssrullstol med de bästa förutsätt ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Molift Easy

Läs mer

3M Filtrerande halvmasker sätter standarden

3M Filtrerande halvmasker sätter standarden FILTRERANDE HALVMASKER 3M Filtrerande halvmasker sätter standarden I mer än 30 år har 3M satt standarden för filtrerande halvmasker. Omfattande forskning och utveckling på området har resulterat i produkter

Läs mer

Kompromisslös komfort. Nya 3M SecureFit Skyddshjälm erbjuder skydd och komfort till dig som antingen arbetar på marken eller på hög höjd.

Kompromisslös komfort. Nya 3M SecureFit Skyddshjälm erbjuder skydd och komfort till dig som antingen arbetar på marken eller på hög höjd. Kompromisslös komfort. Nya 3M SecureFit Skyddshjälm erbjuder skydd och komfort till dig som antingen arbetar på marken eller på hög höjd. Vi presenterar en ny serie skyddshjälmar. Oavsett om du arbetar

Läs mer

Manual Blästerhuva NCS art nr 9826 C 0426

Manual Blästerhuva NCS art nr 9826 C 0426 1 Manual Blästerhuva NCS art nr 9826 C 0426 2 ALLMÄNT Blästerhuvan NCS ger ett effektiv skydd för såväl andningsorgan som de delar av kroppen som måste skyddas för mekaniska påverkan av blästermedlet.

Läs mer

Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM

Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM Den perfekta partnern för effektiv CPAP behandling Så tyst att både patient och partner kan sova gott om natten Effektiv försegling minskar oönskat luftflöde och störande

Läs mer

Tjäna pengar till föreningen eller skolklassen.

Tjäna pengar till föreningen eller skolklassen. Föreningspartner.se Tjäna pengar till föreningen eller skolklassen. Ert mål,är vårt mål info@foreningspartner.se Ficklampa LED artikelnr 105038821 Pris 200kr Mycket kraftfull proffslampa i aluminium för

Läs mer

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med Kemskydd Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med slutanvändare över hela världen. Idag kan vi erbjuda

Läs mer

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate Ultimate TM MaxiFlex Ultimate MaxiFlex Ultimate är utformad och utvecklad som en handske med andningsförmåga. Den har blivit en standard för precisionshantering i torra miljöer. MaxiFlex Ultimate är tillgänglig

Läs mer

Personlig skyddsutrustning är en nödlösning. Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin

Personlig skyddsutrustning är en nödlösning. Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin Personlig skyddsutrustning är en nödlösning Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin EXPONERINGSVÄGAR Via huden Via matstrupen/förtäring Via andning Via andningsorganen utsätts vi för flest

Läs mer

Fyra av våra sinnen sitter ovanför nacken

Fyra av våra sinnen sitter ovanför nacken Fyra av våra sinnen sitter ovanför nacken ÖGON-, HUVUD- OCH HÖRSELSKYDD FRÅN 3M INNEHÅLL 3M ÖGONSKYDD............................... 72 3M SKYDDSHJÄLMAR......................... 77 3M HÖRSELSKYDD............................

Läs mer

Dräger PARAT Flykthuvor

Dräger PARAT Flykthuvor Dräger PARAT Flykthuvor Flykthuvorna från Dräger PARAT har utvecklats tillsammans med användarna och med fokus på en snabb evakuering. Med sin optimerade och användarvänliga bärkomfort, den robusta förpackningen

Läs mer

design säkert Fräck har aldrig varit så här NYHET! 3M Personskydd Glasögonnyheter våren-sommaren 2010

design säkert Fräck har aldrig varit så här NYHET! 3M Personskydd Glasögonnyheter våren-sommaren 2010 3M Personskydd Glasögonnyheter våren-sommaren 2010 så här Fräck design har aldrig varit säkert Inga kompromisser; Design möter optimalt ögonskydd De nya serierna med 3M Premium Skyddsglasögon tar steget

Läs mer

Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA Utrusta personalen för säkerhet.

Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA Utrusta personalen för säkerhet. Honeywell Safety Products NYA PRODUKTER OCH LÖSNINGAR UTGÅVA 2-2015 Utrusta personalen för säkerhet. Honeywell Safety Products är en av världens ledande tillverkare av heltäckande säkerhetslösningar inom

Läs mer

Utom synhåll Allt inuti örat Färdig att ta med FUSE Öppen utveckling

Utom synhåll Allt inuti örat Färdig att ta med FUSE Öppen utveckling Utom synhåll Allt inuti örat Färdig att ta med FUSE Öppen utveckling Direkt anpassning Vi lever i en tid då allt ska hända med en gång: snabbt, direkt och till saken. Fuse - den första crossover hörapparaten

Läs mer

PERSONLIGT SKYDD 108

PERSONLIGT SKYDD 108 108 PERSONLIGT SKYDD 06942 Korttidsmask med fasta filter Skyddar mot gaser/ångor samt partiklar. När filtren är förbrukade byts hela masken vilket ger enklare rutiner, bättre hygien och ökad komfort. Levereras

Läs mer

Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor

Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 5500 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 5500 brandflyktshuvor har utvecklats i samarbete med användare hela tiden med fokus på snabbast möjliga flykt. Optimerad användning och bärkomfort,

Läs mer

Think. Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå

Think. Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå Think Think Yellow Think Orange Think Red Think Green Think Blue Think Purple Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå Fler produkter i f ler färger än någon annan Väggupphäng Borstar Golv- & Vägg Borstar

Läs mer

PRODUKTER FÖR PERSONLIGT SKYDD

PRODUKTER FÖR PERSONLIGT SKYDD PRODUKTER FÖR PERSONLIGT SKYDD EXCELLENCE IN PROTECTION SOLUTIONS Norton ger bättre säkerhet Norton, världens ledande varumärke inom slipmaterial, lanserar ett sortiment produkter för personligt skydd

Läs mer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer MOVE or BE INNOVATIVA SKOLMÖBLER Justerbart fotstöd Opti+ skolbänk är utrustad med ett höjdjusterbart fotstöd som flyttas längs mittstolpen. Det justerbara

Läs mer

MaxiFlex. prorange TM. Elite TM. MaxiFlex Elite

MaxiFlex. prorange TM. Elite TM. MaxiFlex Elite Elite TM MaxiFlex Elite MaxiFlex Elite är utformad och utvecklad som den lättaste övredragna handsken med fullständig andningsförmåga och ändrar på reglerna helt och hållet. MaxiFlex Elite väger hela 36

Läs mer

CENS. Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte. digital. CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International

CENS. Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte. digital. CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International CENS digital Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International Det ultimata jaktskyddet Ett gevärsskott på nära håll kan skada hörseln

Läs mer

Personlig skyddsutrustning. Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning

Personlig skyddsutrustning. Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning Personlig skyddsutrustning Ett komplett självbetjäningskoncept för personlig skyddsutrustning Honeywells självbetjäningskoncept: en helhetslösning Tack vare det gedigna arbete som har lagts ner för att

Läs mer

SKYDDSGLASÖGON. PROCURATOR Direkt 0200-811 000

SKYDDSGLASÖGON. PROCURATOR Direkt 0200-811 000 Vikt 34 g 1. Skyddsglasögon Worksafe Simba Lejonet Simba har fått ge namn till dessa glasögon. Heltäckande lins i polykarbonat som skyddar ögat såväl ovanifrån, underifrån som från sidan. Skalm i blått

Läs mer

3M Infection Prevention Munskydd och skyddsglasögon. Proven. Hög säkerhet. och komfort

3M Infection Prevention Munskydd och skyddsglasögon. Proven. Hög säkerhet. och komfort 3M Infection Prevention Munskydd och skyddsglasögon Proven Hög säkerhet och komfort 3M TM Kirurgiska munskydd och skyddsglasögon 3M är ett globalt företag med fokus på att utveckla produkter för sjukvården

Läs mer

Slangreparation och underhåll

Slangreparation och underhåll Slangreparation och underhåll Stort sortiment från en enda leverantör Unika hållbara konstruktioner Snabba och tillförlitliga prestanda Typ Antal modeller Sida Provtryckningspumpar 2 9.2 Rörfrysar 2 9.3

Läs mer

Jabra BIZ 2400. Bruksanvisning. www.jabra.com

Jabra BIZ 2400. Bruksanvisning. www.jabra.com Jabra BIZ 2400 Bruksanvisning 1 www.jabra.com 2012 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Den här bruksanvisningen är publicerad av GN Netcom A/S. Informationen i den här bruksanvisningen är endast sammansatt i

Läs mer

X2BRUKSANVISNING PREMIUM BLUETOOTH-HÖRLURAR SVENSKA

X2BRUKSANVISNING PREMIUM BLUETOOTH-HÖRLURAR SVENSKA X2BRUKSANVISNING PREMIUM BLUETOOTH-HÖRLURAR SVENSKA FODRAL Instruktioner för fodralet...3 MONTERING Montering under örat...5 Ljudkontroll...14 Montering över örat...16 DETALJERADE INSTRUKTIONER Förpackningens

Läs mer

HANDSKSORTIMENT 2010-07

HANDSKSORTIMENT 2010-07 HANDSKSORTIMENT 2010-07 07 KROMFRI HANDSKE KROMFRI HANDSKE Kromfri allroundhandske i mjuk och slitstark specialgarvad svinnarv. Förstärkning av pekfinger, fingertoppar och sömmar. Keystonetumme för maximal

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

GET THE RIGHT SUPPORT!

GET THE RIGHT SUPPORT! 9 ADJUSTABLE SPORTS BRA Rätt stöd och god komfort är A och O för alla sport-bh:ar, men extra viktigt för dig med lite större byst. Den här modellen har inbyggda kupor och är framtagen för just dig med

Läs mer

LYFTHJÄLPMEDEL FÖR SÄCKAR

LYFTHJÄLPMEDEL FÖR SÄCKAR LYFTHJÄLPMEDEL FÖR SÄCKAR Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen över med skräddarsydda ergonomiska lösningar. Vi

Läs mer

TORKMATERIAL IKATEX BOX. ikatex TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING

TORKMATERIAL IKATEX BOX. ikatex TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING TORKMATERIAL ikatex IKATEX BOX TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING Ikatex är en serie av textila, högklassiga torkdukar för den mest krävande användaren. Torkdukarna klarar hårda krav

Läs mer

Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor

Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 4700 Filtrerande flykthuvor Dräger PARAT 4700 industriella flyktskydd utvecklades tillsammans med användare med fokus på snabbaste möjliga flykt. Optimerad användning och komfort, ett robust

Läs mer

Workwear. Designed to work.

Workwear. Designed to work. Workwear. Designed to work. Hi-Vis Premium Låt oss stolt presentera vår premiumserie i Hi-Vis-segmentet Hi-Visklädernas främsta syfte är ju att synas. Vi har sett till att göra den här kollektionen lite

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Upprättad: / RK Utgåva: 03 Reviderad: / PA Sida: 1 av 10 OI01H-2004 SR 100. Handhavandeinstruktion SR 100 Halvmask

Upprättad: / RK Utgåva: 03 Reviderad: / PA Sida: 1 av 10 OI01H-2004 SR 100. Handhavandeinstruktion SR 100 Halvmask Sida: 1 av 10 Handhavandeinstruktion SR 100 Halvmask Sida: 2 av 10 Allmän information Tillsammans med filter ur Sundströms filtersortiment godkänd enligt EN 140:1998. Tre storlekar S/M, M/L och L/XL. Halvmask

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

Välkommen! i1

Välkommen! i1 Miljötänkande och säkerhet är idag prioriterade områden där människor är involverade. Inte minst vid användandet av slangar och ledningskomponenter har vi en ökad medvetenhet och intresse för att klara

Läs mer

S Series Receiver-In-Canal

S Series Receiver-In-Canal S Series Receiver-In-Canal Bevisad Prestanda. Maximalt av allt. Välkommen till S Series med Drive Architecture Starkeys nya hörapparatsfamilj med hörtelefon i örat (RIC) där marknadsledande teknologi och

Läs mer

Headsets för det. mobila kontoret.

Headsets för det. mobila kontoret. Headsets för det mobila kontoret. Mobila kontoret Plantronics startade 1962 och har sedan dess enbart inriktat sig på att utveckla bra kommunikationsheadset. Idag är Plantronics världsledande på headset

Läs mer

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota.

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Pausgympa Rygg: Övning 1. Stå upp med fötterna en bit isär. Böj dig ner med armarna hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Övning 2. Sträck

Läs mer

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Effektivt inbrottsskydd genom Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Secura för säkerhet. Frågan om säkerheten blir allt viktigare hela tiden. Entrédörrar med omfattande låssystem

Läs mer

Hörselskydd Bruksanvisning

Hörselskydd Bruksanvisning Hörselskydd Bruksanvisning bellman.com Tack för att du har valt formgjutna hörselskydd från Bellman & Symfon. De skyddar din hörsel utan att tumma på ljudupplevelsen. Följ råden i bruksanvisningen så håller

Läs mer

INNEHÅLLSREGISTER KAP. 6

INNEHÅLLSREGISTER KAP. 6 INNEHÅLLSREGISTER KAP. 6 HANDSKAR Läderhandskar.. Montagehandskar. Nitril/PVC-handskar.. Latexhandskar.. Svetshandskar.. Textilvantar Vinterhandskar.. Materialfakta.... HÖRSELSKYDD Hörselproppar... Hörselpropp

Läs mer

MER LJUD MINDRE BULLER

MER LJUD MINDRE BULLER MER LJUD MINDRE BULLER Vi släpper igenom mer ljud än de flesta andra hörselskydd och det är vi stolta över. Nya Peltor SportTac speciellt för jägare och skyttar. Med förbättrad nivåberoende funktion låter

Läs mer

Bruksanvisning och skötselinstruktioner

Bruksanvisning och skötselinstruktioner Bruksanvisning och skötselinstruktioner VARNINGAR Läs EN 529 : 2005 innan du använder utrustningen, och sätt dig in i kraven för användning av andningsskyddsanordningar och eventuella effekter på användaren.

Läs mer

3M Personlig skyddsutrustning 3M Peltor X Serien. En ny Standard. inom Design, Komfort. och Skydd. Under tryggare förhållanden

3M Personlig skyddsutrustning 3M Peltor X Serien. En ny Standard. inom Design, Komfort. och Skydd. Under tryggare förhållanden 3M Personlig skyddsutrustning 3M Peltor X Serien En ny Standard inom Design, Komfort och Skydd Under tryggare förhållanden en värld av Oljud Vårt främsta mål är att minska antalet bullerrelaterade hörselskador

Läs mer

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 SVENSKA Plattång i pro 230 steam BaByliss plattång i pro 230 steam är en plattång med ånga som har en mycket hög temperatur.

Läs mer

teamkänslan Den sanna

teamkänslan Den sanna nyheter höst 2014 Den sanna teamkänslan föds ur ständiga utmaningar. På fjället en kylig vinterdag, under arbetsdagar med fokus på samarbete och i andra situationer där natur och yrkesliv stimulerar till

Läs mer

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se Mei Tai bärsele www.kolmarken.se Vad är en Mei Tai? En Mei Tai (MT) är ett mellanting mellan en bärsjal och en bärsele. Det är en modern variant av ett gammal kinesiskt bärdon. Mei betyder att bära på

Läs mer

STRIDSVÄSTSYSTEM 2008-

STRIDSVÄSTSYSTEM 2008- M7390-313100-4 STRIDSVÄSTSYSTEM 2008- Bruksanvisning Systembeskrivning Stridsvästsytem 2008 är ett system som ger den enskilda soldaten möjlighet att på ett ändamålsenligt sätt medföra sin personliga utrustning.

Läs mer

X-CONTACT Det är insidan som räknas DEN NYA GENERATIONEN AV KONTAKTHYLSOR

X-CONTACT Det är insidan som räknas DEN NYA GENERATIONEN AV KONTAKTHYLSOR X-CONTACT Det är insidan som räknas DEN NYA GENERATIONEN AV KONTAKTHYLSOR X-CONTACT Det är insidan som räknas Som specialist inom stickproppar och uttag är MENNEKES världsberömda för att skapa standarder.

Läs mer

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig Bara till proffs! Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig isolerad och tar av sig skyddet för att

Läs mer

Skyddsutrustning och tillbehör

Skyddsutrustning och tillbehör Skyddsutrustning och tillbehör ABIC Kemi AB Tel 011-149030 Box 6131 Fax 011-149237 600 06 NORRKÖPING info@abic.se www.abic.se Samtliga priser tillkommer 25% moms 40100-7, 40100-9 Nitrilhandske puderfri

Läs mer

vid snarkning Näsvidgare Instruktion New Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Lindrar även: Nästäppa Torr mun

vid snarkning Näsvidgare Instruktion New Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Lindrar även: Nästäppa Torr mun New Näsvidgare Instruktion MegaVent vid snarkning Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Extra mjuk komfort Lindrar även: Nästäppa Torr mun Syns ej Känns ej www.snarkskena.nu Bäst

Läs mer

Experterna på Mattservice. www.initial.se

Experterna på Mattservice. www.initial.se Experterna på Mattservice www.initial.se Varför ska du ha entrémattor? 80 % av all smuts kommer utifrån 5 % via luften 15 % bildas av människorna inne i byggnaden En matta är som en papperskorg Den fylls

Läs mer

För att du ska vara garanterad ett fullgott skydd måste du bära hörselskydden. Anslutningskablar

För att du ska vara garanterad ett fullgott skydd måste du bära hörselskydden. Anslutningskablar Våra produkter är enkla att använda Alla elektroniska funktioner styrs via distinkta tryckknappar, vilket gör skydden mycket enkla att använda. Den inbyggda minnesfunktionen kommer ihåg dina senaste inställningar

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt

VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt Läs igenom instruktionerna innan du börjar använda din Caboo DX sjal. Vi ber deg speciellt om att läsa säkerhetsanvisningarna som är till för att du

Läs mer

TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan

TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan www.trident.se TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan Minimalistisk, aktiv, skandinavisk design AssiStep hjälper dig som känner dig osäker när du går i trappor hemma eller borta. Äntligen kan jag

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

OVER 100 YEARS EXPERIENCE IN EVERY STITCH

OVER 100 YEARS EXPERIENCE IN EVERY STITCH webshop www.teamprint.se/shop info@teamprint.se OVER 100 YEARS EXPERIENCE IN EVERY STITCH.se Dam arbetskäder 400 Damkollektion Detta exklusiva sortiment av dam arbetskläder är utformad för komfort och

Läs mer

lindab tillbehör skyddsutrustning Skyddsutrustning Byxor 176 Personligt skydd 177 Fallskydd 181 Lastning & transport 182 Övrigt 183

lindab tillbehör skyddsutrustning Skyddsutrustning Byxor 176 Personligt skydd 177 Fallskydd 181 Lastning & transport 182 Övrigt 183 Skyddsutrustning Byxor 176 Personligt skydd 177 Fallskydd 181 Lastning & transport 182 Övrigt 183 Byxor Hängslebyxa FAS-51 2 löst hängande undanstoppningsbara spikfickor - den ena med extra ficka, den

Läs mer

Hygieniska mjölkarkläder. Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning

Hygieniska mjölkarkläder. Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning Hygieniska mjölkarkläder Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning 2 4 6 8 10 DeLaval mjölkaroverall och djurskötarbyxa 12:02 Art nr: 88579401-06 XS-XXL 89104701-02

Läs mer

3M Personskydd Kortidsoveraller. och lätta

3M Personskydd Kortidsoveraller. och lätta 3M Personskydd Kortidsoveraller Komfortabla och lätta Introduktion Ta personligt ansvar för din säkerhet 3M, världsledande inom säkerhets- och skyddsutrustning, är stolta över att även kunna erbjuda märkesprodukter

Läs mer

Passiva hörselskydd Komfort, skydd och ekonomi

Passiva hörselskydd Komfort, skydd och ekonomi Passiva hörselskydd Komfort, skydd och ekonomi left/right beca Helt ny bygelkonstruktion för bättre passform Tunnare och mer följsamma dämpringar use we all are different LOW Ny design och nya färger MEDIUM

Läs mer

För händernas bästa. Namnet säger allt. Designed around your hands.

För händernas bästa. Namnet säger allt. Designed around your hands. För händernas bästa Namnet säger allt Sempermed Supreme, ett mästerverk från vår utvecklingsavdelning, är perfekt anpassad för dina behov. Högsta säkerhet högsta komfort. För topprestationer varje dag.

Läs mer

Få en bra start med hörapparat

Få en bra start med hörapparat Få en bra start med hörapparat Vad kan du förvänta dig? Gratulerar till din nya hörapparat. För att du skall veta vad du kan förvänta dig och kunna få ut så mycket som möjligt av din nya hörapparat rekommender

Läs mer

Instuderingsfrågor till Hörseln. HÖRSELN. Allt ljud vi hör är ljudvågor i luften, När ljudvågorna når in örat så hörs ljudet.

Instuderingsfrågor till Hörseln. HÖRSELN. Allt ljud vi hör är ljudvågor i luften, När ljudvågorna når in örat så hörs ljudet. HÖRSELN Allt ljud vi hör är ljudvågor i luften, När ljudvågorna når in örat så hörs ljudet. 1. Vad är allt ljud som vi hör? 2. När hörs ljudvågorna? I en radio, stereo eller en teve är det högtalarna som

Läs mer

2013 2013 2013 Personligt skydd

2013 2013 2013 Personligt skydd 2013 2013 2013 Personligt skydd Skyddsglasögon för glasögon Skyddsglasögon för glasögon. Lättviktsglasögon med reptålig polykarbonatlins, med stor siktyta och med extra ventilation i skalmarna för att

Läs mer

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Engångsdräkten Dräger SPC 3700 för konstant flöde, i kombination med den unika västen CVA 0700 ger det perfekta skyddet, komfort och flexibilitet.

Läs mer

Formgjutna hörselskydd för alla

Formgjutna hörselskydd för alla Formgjutna hörselskydd för alla 2 ÅRS GARANTI PRODUKT, PASSFORM & FUNKTION Personliga hörselskydd för en skönare vardag och fritid Idag utsätts varannan person dagligen för buller på arbetet. Störande,

Läs mer

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA RH Activ FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA Om du letar efter en standardstol som kan anpassas för olika personer samt olika miljöer, är RH Activ det naturliga valet. RH Activ är bekväm, ergonomisk och enkel

Läs mer

S Series iq produktfamilj

S Series iq produktfamilj S Series iq produktfamilj S Series iq Troligtvis den smartaste, mest avancerade hörapparaten som finns. Välkommen till S Series en av de mest sålda hörapparatserierna i världen. Med Drive Architecture,

Läs mer

GUIDE 24W. Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder

GUIDE 24W. Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder GUIDE 24W Vind- & vattentät vinterhandske i syntetläder Guide 24W är en mångsidig handske utvecklad för utomhusmiljöer i kallt och blött väder. Händerna hålls torra och varma tack vare ett vind- och vattentätt

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

WE ARE WORKWEAR NYHETER!

WE ARE WORKWEAR NYHETER! WE ARE WORKWEAR NYHETER! Flexjacka Polyester med hög stretch ger smidighet Dragsko i kragen för vindskydd Förstärkt framsida och ärmar ökar slitstyrkan 5162 Flexjacka (Lager 2) Lätt jacka i polyester med

Läs mer

Högtryckstvättar K2 Car

Högtryckstvättar K2 Car Högtryckstvättar K2 Car Smidig högtryckstvätt för hemmabruk. Perfekt för rengöring av t ex cykeln, balkongen eller trädgårdsmöblerna. Car-kitet innefattar tvättborste, skummunstycke samt 5 l rengöringsmedels-koncentrat

Läs mer